Miten pätevästi pudota puutarha-alue omalla kädelläsi: purkaa oikea järjestelyn tekniikka

Kaikki maatilojen omistajat eivät ole "onnekkaita" täydellisissä hydrogeologisissa olosuhteissa. Usein se on vain maan viljelyssä tai rakentamisessa, että he ymmärtävät, että pohjavesi on korkea, että tulva-alueella on pitkät lätäköt. Sinun ei pitäisi huolehtia, tämä ongelma poistuu salaojitus. Hyväksy, rakentaa sitä on paljon helpompaa kuin etsiä täydellinen sivusto.

Viemäröintijärjestelmä poistaa maaperän ja kasvillisuuden kerroksen liiallisesta kosteudesta, mikä varmistaa viljelykasvien normaalin kasvun. Se tyhjentää maanalainen vesi kellarista, jos ne koskettavat, suojaavat autotallin kellarista ja tarkastuskaivosta tulvia.

Ne, jotka haluavat järjestää puutarhan alueen ojituksen omilla käsillään tai maaseutuyritysten prikaatin ponnisteluja, löytävät yksityiskohtaiset vastaukset kaikenlaisiin kysymyksiin. Artikkelin kirjoittajat kuvaavat yksityiskohtaisesti pohjavedenpoistojärjestelmien vaihtoehdot ja niiden rakentamisen menetelmät.

Edellytykset vedenpoiston rakentamiseksi

Jätevesijärjestelmä, joka kerää ja päästää ylimäärät pohjavesiä, on tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Tontti on tasainen, ts. ei ole edellytyksiä veden spontaaniselle liikkumiselle rinteessä.
 2. Pohjavesi on merkitty tasolle, joka on lähellä maanpintaa.
 3. Paikka sijaitsee laaksossa, joen laaksossa tai suolla valuma-alueella.
 4. Maaperä ja kasvillisuus kehittyvät savi-maaperillä, joilla on alhainen suodatusominaisuus.
 5. Mökki on rakennettu rinteelle, joka ei ole kaukana sen jalasta, joten vesi kerääntyy ja pysähtyy sademäärän aikana ja sen ympäristössä.

Vedenpoiston asennus on lähes aina tarpeen alueilla, joilla on taustalla olevaa savimaataa: hiekkasauma, sienellä. Ajanjakson aikana runsas sademäärä, sulava lunta, tämäntyyppinen kallio siirtää hitaasti vettä paksuutensa läpi tai ei anna sen kulkea.

Veden pysähtyneisyys maaperän kehityksen tasossa liittyy sen vesistöön. Kosteassa ympäristössä sientä toistuu aktiivisesti, infektiot, tuholaiset (etanat, etanat jne.), Jotka johtavat kasvikasvien sairauksiin, mädäntyvät pensaiden, monivuotisten kukkien ja puiden juuret.

Jos et ratkaise ongelmaa maaperän liiallisen kuivumisen myötä, silloin maapallon eroosio voi tapahtua ajan myötä. Hämärässä ajassa maaperän kerrokset, jotka sisältävät vettä, saavat turvota, mikä voi vahingoittaa säätiötä, päällystettyjä reittejä ja muita välineitä sivuston parantamiseksi.

Sen tarkistamiseksi, onko vedenpoisto tarpeen, on tunnettava maaperän kerrosten kantokyky kapasiteetilla. Tee tämä kaivaa pieni reikä 60 cm syvä ja kaada vettä siihen rajaan.

Jos vettä imeytyy päivässä, sen alapuolella on hyväksyttävät suodatusominaisuudet. Tässä tapauksessa vedenpoistoa ei tarvita. Jos kahden päivän kuluttua vesi ei mene pois, se tarkoittaa, että savi kiviä maaperän alapuolella on maaperän kerroksen alapuolella, ja on olemassa vaarana umpeutuminen.

Jos viemärijärjestelmää ei oteta käyttöön ajoissa, maatilat uhkaavat seuraavia ongelmia:

 • kellareihin, kellareihin ja muihin rakennuksiin, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella - tämä johtaa myöhemmin seinämateriaalien heikkenemiseen, muotin ja sienten muodostumiseen, mätäneviin huonekaluihin, portaisiin ja muihin puurakenteisiin;
 • maaperän kastelu kosteuden sitomisesta johtuen, mikä johtaa alhaisiin saantoihin, vihannesten, kasvien, puiden kuolleiden ja muiden istutusten juurien mätänemiseen;
 • Paikoilla saattaa muodostua kuoppia, paikkoja, kaivoja, joiden seurauksena päällystetyt polut ja laatat tuhoutuvat - kaikki tämä vaikuttaa negatiivisesti maatilan maisemaan.

Talvikaudella, IRS: n jäädyttämisen ja maanviljelytason yläpuolella olevan maanpinnan alapuolisen maaperän jäädyttämisen myötä maapallon huokosissa oleva vesi laajenee. Maaperän tilavuuden kasvu uhkaa tuhoamalla rakenteita, jotka ovat haudattuja ja lepäävät maassa.

Harkitse vedenpoistojärjestelmät ja niiden ominaisuudet.

Tärkeimmät maaperän viemäröintijärjestelmät

Ennen kuin aloitat työsuunnitelman laatimisen, laitteiden ja materiaalien ostamisen, sinun on määriteltävä, mikä järjestelmä on toteutettava niin, että se toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Jätevesijärjestelmää on kolme:

 • pinta (avoin) - on maan pinnalle oika, jota käytetään ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, joka muodostuu yksityisen sateen tai sulavan lumen vuoksi;
 • syvä (suljettu) - vesi tyhjennetään putkien, kuoppien läpi; järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että puu pilaa saostuksella ja / tai pohjavedellä;
 • täyttö - rakenteen periaate on sama kuin syvyys, käytetään vain putkistoa, jossa ei ole tyhjennysainetta; sopii tyhjennyspaikkojen saostukseen.

Jokainen edellä mainituista tekniikoista on sen etuja ja haittoja.

Pintaviemärijärjestelmä yhdistetään usein myrskyviemäreihin, jotka keräävät ja poistavat sademäärän. Jäteventtiili on varustettu kahdella vedenkerääjän tyypillä: pisteen ja lineaarisen.

Todella tehokas täydennys

Storm-jätevesi - joukko tyhjennysputkia, joissa on kaivo kosteuden kertymiseen, jonka kautta se siirretään sisäänottoon. Ennen kuin vesi menee kuoppaan, on erityinen sifoniosa (arina), joka on suunniteltu puhdistamaan tulevan nesteen roskista, minkä seurauksena järjestelmä ei tukkeudu eikä siinä ole epämiellyttäviä hajuja.

Viemärikaivojärjestelmä, jossa on lineaarinen veden keräilijä, on sarja lokeroita, jotka sijaitsevat kallistuskohdassa kohti kosteuden keräyspaikkaa. Säiliöt on asennettu oksiin, joiden pohjalla on soraa. Tätä tekniikkaa käytetään silloin, kun päivän pinta-alan kaltevuus ei ylitä 30 astetta suhteessa horisonttiin.

Pistejärjestelmän ja lineaarisen järjestelmän tärkein ero on se, että pistojärjestelmä käyttää putkijärjestelmää, joka sijaitsee maan alla. Veden keruu tapahtuu niin sanotuilla "pisteillä" - erityisellä sademäärällä, joka on varustettu läpäisevällä ruudulla. Tämä ratkaisu tekee suunnittelusta lähes näkymätön alueella.

Joskus saman tyyppiset järjestelmät eivät riitä alueelle, joten ne voidaan yhdistää ylläpitämään optimaalista kosteustasoa.

Järjestelmän tyyppi on valittava erikseen ottaen huomioon maisemat ja geologiset ominaisuudet. Esimerkiksi jos talo sijaitsee kaukana säiliöstä, voimme vain rajoittaa vedenpoistoa. Jos kartano sijaitsee joen laaksossa maanläheisellä luiskalla, on parempi käyttää useita järjestelmiä samanaikaisesti.

Suljettu tyhjennyslaite

Suljetun tyyppinen järjestelmä on verkosto, jossa putket ja viemäriputket asetetaan. Viemäröinti voidaan sijoittaa koko alueelle ja tiettyyn alueeseen, joka tarvitsee kuivatusta.

Syvä tyhjennysjärjestelmä koostuu seuraavista elementeistä:

 • viemäriputket;
 • hyvin (viemäröintijärjestelmä);
 • pumpun veden pumppaamiseen.

Järjestelmän toteuttamiseksi on tarpeen kaivata kaivannot, asentaa putket ja rakentaa tyhjennysjärjestelmiä.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi kaivannossa tarvitaan:

Järjestelmää käytetään tehokkaasti silloin, kun pohjavesi on joutunut tulviin.

Elementtien asettelun laatiminen

Ennen töiden suorittamista on tarpeen laatia suunnitelma paikasta, jossa otetaan huomioon asunto-, kotitalous- ja kotitaloustavarat sekä pensaat, puut, kukkapenkit.

Seuraavaksi sinun on määritettävä kuopan paikka ottaen huomioon viemäröintijärjestelmän sijainti. Viemäröintijärjestelmä voi olla viemäriverkko, kaivo tai jokin muu luonnollinen vesilähde.

Sitten sinun on tehtävä kaivannon asettelu. Järjestelmissä on neljä päätyyppiä:

 • käärmeen sijainti;
 • rinnakkaislaite;
 • kalanruoto;
 • trapeziumin sijainti.

Järjestelmä voidaan valita itsenäisesti, mutta useimmin käytetään merkintää "kalanruoto".

Ovia voidaan sijoittaa alueen ympäryksen ja talon ääriviivan ympärille. Kasvikasvien ja kukkien kasvaessa verkko rakennetaan ottaen huomioon vaatimukset, joita käsitellään alla.

Asennustiedot

Kaivantoa rakennettaessa on otettava huomioon seuraavat vaatimukset:

 • syvyyden tulisi olla 1-1,2 m ja leveys 35-40 cm;
 • lähellä puita, kaivanto kaivetaan 1,2-1,5 m: n syvyyteen metsien istutusten lähellä - 70-90 cm, kukkapenkkien lähellä - 60-80 cm;
 • jos turpeen maaperän IRS: n tasolla vallitsevat, sen vuoksi, että se nopeasti asettuu, kaivannon syvyyden ei tulisi olla alle metriä;
 • jos alue on kohokuvioitu, syvyys voi saavuttaa metrin, jos se on lievästi kalteva tai hieman kalteva, ja sitten kaivaa kaivanto, jonka syvyys on alle 1,5 m, on tehotonta;
 • savimaassa: hiekkakivilöytöjä, kaakeloita, kaivantoja 7-10 metrin etäisyydellä toisistaan, hyvin valutetuista hiekko-, sora- ja sora-sedimentteistä - 15-20 m;
 • vedenpoistojärjestelmän on sijaittava yli 1 metrin etäisyydellä talon pohjasta ja pienin sallittu etäisyys aitasta on 50 cm.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän rakenteen pitäisi nostaa erityinen putki, jossa on verkko. Niiden halkaisija voi vaihdella välillä 0,15 - 0,5 cm. On parempi kieltää asbestisementin tai keraamisten viemärien käyttö, koska ne ovat epäkäytännöllisiä, edellyttävät alustavaa valmistelua, usein pesemistä ja nopeasti tukkeutumista.

Suljetun viemäriputken laitetta varten on suositeltavaa antaa etusija polymeerisistä tai komposiittimateriaaleista valmistetuista rei'itetyistä putkista. Joissakin muunnelmissa on erityinen suodatinvaippa (geotekstiili), joka estää järjestelmän tukkeutumisen.

Kerääjän halkaisijan on oltava suurempi kuin putken halkaisija. Jos kehittyneen alueen pinta-ala on yli 0,5 hehtaaria, halkaisijat voivat olla yhtä suuret.

Järjestelmän kaltevuus kerroksen suuntaan tulisi olla 2-3 mm putken halkaisijaltaan 5-10 cm. Jos halkaisijaltaan suurempaa putkea suunnitellaan käytettäväksi, kaltevuuden tulee olla pienempi.

Alueen tai jyrkän kaltevuuden maaperän omistajat joutuvat kohtaamaan ongelman, kun vettä pysähtyy alimmassa kohdassa, kun vedenottoa se voi sijaita korkeammalla. Tässä tapauksessa alueen alaosassa on tarpeen rakentaa keräyskuoppa, jossa on tarpeen ottaa käyttöön viemäripumppu. Sen avulla veden pumppaaminen ylöspäin purkautuu ojaan, kouruun tai muuhun vesivahvistimeen.

Edistyminen järjestelmän rakentamisessa

Ensimmäinen asia, jota ennen kaivamisen kaivaminen on rakentaa kaivoa hyvin. Sen syvyyden tulisi olla 2-3 m ja halkaisija - jopa 1 metri.

Luotettavin hyvin konkreettinen. Betonirenkaiden asentaminen käsin ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten sinun on käytettävä nostolaitteita. Lisäksi korkeat kustannukset ja hauraus ovat betonirakenteiden haitat.

Muovinen hyvin - erityinen polyeteenistä, polypropyleenistä tai polyvinyylikloridista valmistettu muotoilu on käytännöllinen ja laadukas, se kestää tehokkaasti maaperän paineen. Säiliökaivon etu on se, että se tarjoaa putken taivut ja rakenteessa ovat kumihansetit, jotka varmistavat liitosten tiiviyden.

Voit myös laittaa omat tiilikuopat, tehdä kumisten ja muiden romuaineiden suunnittelua.

Jätevesipumppu asennetaan jälkikäteen kaivoon, joka pumpoi vettä viemärijärjestelmään - jätevesiin, kaivoon tai muuhun luonnolliseen sisäänottoastiaan.

Sitten voit aloittaa kaivamalla kaivannot järjestelmän mukaan teknisten vaatimusten mukaan.

Tavallisten muoviputkien tukkeutumista varten käytetään ns. "Ulkoisia" suodattimia, jotka on tehty oljeesta, kuituturvasta ja kudontajätteestä.

Kaivettujen kaivosten jälkeen suorita seuraavat vaiheet.

 1. Kaivo on peitetty 10 cm hiekalla, jonka jälkeen ne sovittavat geotekstilikerroksen niin, että kankaan reunat ovat uran yläpuolella.
 2. Geotekstiilit täytetään 20 cm: n rauniolla.
 3. Päällystetyt viemäriputket.
 4. Putket peitetään sora- tai sora-aineella sedimenttisillä kiveillä korkeuteen 30-40 cm, sitten - karkealla tai sora-alueella 30 cm.
 5. Geotekstiilit putoavat - se pitää pieniä hiukkasia ja antaa järjestelmän tukkeutumisen.
 6. Geotekstiilit sprinklataan hedelmällisen maapallon kerroksen päälle.
 7. Putket liitetään kaivoon.

Täyttöputken suunnittelutekniikka poikkeaa syvästä siinä, että se ei sisällä putkia. Kaivannut ovat täynnä suuria raunioita tai rikkoutuneita tiiliä, peitetty pienellä kivellä tai soralla.

Avoimen version toteutus

Pintajärjestelmien luomiseen käytetään samoja kaivannon rakennesääntöjä kuin syvän kaivannon toteuttamiseen.

Avoimelle järjestelmälle riittää rakentaa ojia, joiden syvyys on 0,7 m ja paksuus 0,5 m. Seinät on tehty kaltevuudella, viistokerroin on 30 astetta. Oja johdetaan viemäriin, joka on yhteinen tontille tai muulle vastaanottavalle vedelle.

Avointen ojakaivojen seinät ovat tiivistettyjä, joskus vahvistettuja mukulakivikoneilla tai raunioina, betonilaattojen kanssa.

Laajenna vedenpoistoelämystä

Lataustyyppinen viemäröintijärjestelmä pystyy toimimaan tehokkaasti 5-7 vuoden ajan, kun taas syvä- ja avoimet kuivatusrakenteet, joissa on korkealaatuiset putket, mahdollistavat 50 vuotta kestäneen vesiohenteisen ongelman unohduksen. Mutta tämä on mahdollista jaksottaisen verkon ylläpidon takia.

Järjestelmän hoidossa on neljä sääntöä.

 1. Paikan päällä, missä putket sijaitsevat, ei pitäisi kulkea suurikokoista laitteistoa - tie on sijoitettava erikseen.
 2. Maapallon säännöllinen irtoaminen parantaa veden läpäisevyyttä, mikä varmistaa järjestelmän hyvän suorituskyvyn.
 3. Kerran 2-3 vuoden välein putket pestävät voimakkaalla vedenpaineella, ja ne puhdistetaan savipartikkeleista ja ruosteesta.
 4. Maavaraa asennettaessa on tehtävä märkä maa.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​vinkkejä voit pidentää laitteen käyttöikää ja välttää korjauksia.

Hyödyllinen video aiheesta

Video kertoo kaikista yksityisen salaojitusjärjestelmän vivahteista:

Jäteveden sijoittaminen maahan säästää maanomistajia monista ongelmista. Kun olet asentanut tyhjennysjärjestelmän, sinun ei tarvitse huolehtia viljelykasvien kunnosta, sivuston yleisestä ulkonäöstä kosteuden lisääntyessä.

Viemäröinti paikan päällä - ohje veden irrotusjärjestelmän omalla kädellä (115 kuvaa)

Kun olet ostanut tontti maalaistalolle, sinun ei pitäisi suunnitella välittömästi säätiön asettamista, rakennuksen rakentamista ja puutarhan järjestämistä. Samoin älä kiirehdi iloita talon oston jälkeen. Loppujen lopuksi on tärkeä seikka, että monet puuttuvat - vedenpoistojärjestelmän luominen ja nykyaikaistaminen.

Nämä teokset ovat melko monimutkaisia, vaativat erityisiä taitoja ja kykyjä. Mutta voit selviytyä heistä itse. Lisäksi asiantuntijoiden palvelut ovat erittäin kalliita. Kuinka laittaa kuivatusalue omilla käsillään, puhumme tässä artikkelissa.

Yhteenveto artikkelista:

Mikä on vedenpoistoinfrastruktuurin tarkoitus?

Viemäröinti on monimutkainen tekninen viestintä, jonka takia maaperä sekä sula ja sateen kosteus eivät viipyä paikoilla, mikä vähentää alueen vesistöjen vaaraa. Se luonnollisesti siirtyy pois säätiöistä, mikä estää maaperän liikkumista ja puristaa rakennuksen pakkasnopeuden takia.

Myös viemäröintijärjestelmä suojaa kellareja ja kellarikerroksia kosteudelta, eliminoi mahdollisuuden puristaa septisäiliötä pohjaveden vaikutuksesta johtuen, rajoittaa vesijalostusta, huuhtomalla yläkerroksen ja vähentämällä sen hedelmällisyyttä.

Päätös luoda viestinnän tulisi tehdä itse kehittäjä, ottaen huomioon hänen taloudelliset valmiutensa. Mutta tällaisen järjestelmän olemassaolo lisää huomattavasti elämisen mukavuutta. Ja joissakin tapauksissa vedenpoisto on yksinkertaisesti välttämätöntä:

 • Jos kotisi on rakennettu tai se rakennetaan tasaiselle alustalle. Tällöin neste luonnollisesti pysähtyy.
 • Kun talo seisoo alueen alamäessä. Sitten kosteus valuu kohonneista paikoista ja kertyy.
 • Rinteet altistuvat myös vesivirroille. Se yksinkertaisesti pese pois hedelmällisen maaperän kansi.
 • Paikoissa, joissa on savea tai tiivistä maaperä, kosteuden imeytymisprosessi on vaikea. Kun lumi sulaa, se pysyy täällä pitkään.
 • Jos pohjavesi on liian korkea tai pohja on liian syvä.

Mitä salaojitusjärjestelmiä on olemassa

Tyypit salaojitus viestintä voi olla hyvin erilaisia. Ne riippuvat alueen ominaisuuksista - maastosta, maaperätyypistä, ilmastosta ja talon omistajan taloudellisesta kapasiteetista.

Pintaveden poisto

Tämä on yksinkertainen viemäröinti. Se sopii sinulle, kun aiot siirtää vettä, joka on muodostunut sateen tai sulavan lumen jälkeen sekä koneen ja vastaavien teknologisten prosessien puhdistuksen jälkeen. Asiaan liittyvä viestintä ratkaisee rakennusten ja rakenteiden ympärillä.

Kohta tai paikallinen tyhjennys mahdollistaa veden viemisen mistä tahansa tietystä alueesta. Se on asennettu esimerkiksi kattokaivojen alla koneen kastelun tai pesun nostureiden asennusalueella.

Lineaarinen muotoilu keskittyy kosteuden poistamiseen alueen suurilta alueilta. Tässä tapauksessa käytetään erilaisia ​​lokeroita ja kanavia, joita täydentävät hiekkakuvat, suojaverkot jne.

Deep rakentaminen

Tehokkaampi tapa tyhjentää paikka ja suojata se ylimääräisen kosteuden kertymiseltä on asennus monimutkaisten poistoputkien asennukseen. Ne on asetettu kaltevuus kohti kaivoa tai kerääjä.

Putkien asennus voidaan tehdä 1,5 metrin syvyydellä, ts. tulee olemaan pohjan alapuolella. Joten voit tarjota korkealaatuista pohjaveden tyhjennystä. Siksi ne asetetaan paitsi rakennusten ympärille, myös keskelle tonttia, jossa on joulukuusia kohti kaivoa 10-20 metrin välein.

Jos talo sijaitsee rinteessä, niin tällaista järjestelmää on helpompi varustaa tilanteeseen verrattuna, kun rakennus on sijoitettu tasaiselle alustalle. Tällöin on syytä muuttaa kaivantojen syvyyttä, mikä luo kaltevuuden 10-30 mm / 1 m putkesta.

Mutta pitkillä viemäreillä on suuri korkeusero, joka merkittävästi rikkoo muotoilua. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää useita kaivoja:

 • Käännettävä - asennetaan putkien liitoksissa ja puhdistaa koko järjestelmän.
 • Veden otto - kerätään kosteutta, jota seuraa pakotettu pumppaus.
 • Imeytyminen - yli 2 m: n syvyys mahdollistaa ylimääräisen veden purkamisen pohjasta hiekka- tai hiekkasaumomaan. Tällaisen kuopan pohjalle luodaan suodatus kerros hiekkaa, soraa, roskaa.

Näet kahden ehdotetun tekniikan erityispiirteet ja erot esikaupunkialueilla rakennettavan kuivatusjärjestelmän kuvassa.

Pintaveden poisto

Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto ei vaadi monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia, sivuston tyhjennysjärjestelmä olisi vielä oltava. Tämä vaihtoehto on yleinen, kun tyhjennetään pieniä alueita. On suositeltavaa valmistaa raidat, jotka on rakennettu "kalanruotalla". Viemärien välinen etäisyys riippuu maaperän ominaisuuksista. Esimerkiksi savea maaperä on vähemmän, hiekkaille on enemmän.

Työvaiheessa ura kaivetaan 350 mm: n syvyyteen. Jos tietoliikenne sijoitetaan hiekkaiseen maahan, kaivannon leveys on sama. Savi-maaperille ja paikoille tarvitaan laajempi pohja - jopa 450 mm. On tarpeen varustaa yksi keskusputki, jossa ja lähettää kaikki sivuputket.

Veden sisäänotto on asennettava alueen pohjalle. Kuopan kaivon mitat määräytyvät säiliön koon mukaan. Jos asennus on suunniteltu hiekkapohjaiselle maaperälle, niin vaihtoehto suodatuskaivolla tekee.

Veden tyhjentäminen paikasta oli tehokkain, tarkkaan noudatettava kaltevuutta. Kaivannon läpikulun varmistamiseksi on hyvä vedenpaine. Jos se kulkee nopeasti ja viivyttelemättä viemäriputkissa, rakenne rakennetaan oikein. Viivästysten tapauksessa on tarpeen kaltevien urien korjaus.

Orava tai niiden järjestelmä on peitettävä kalvolla tai telineellä. Käytettyjen geotekstilaisuuksien tulisi kattaa paitsi pohja myös myös rinteille. Eristysmateriaali on kiinnitettävä tukevasti kynsillä ja vahvistettu seinillä, joilla on välikappaleet.

Kaivannon pohja on täytettävä 100 mm: n kokoisella sirulla ja sitten pienellä sora-, rauniolla tai aiemmin poistetulla maalla. Ura voidaan betonoitua, mutta tämä menetelmä on työläämpi ja kallis. Tyhjennysputkien asennus ja hulevesien käyttö parantaa koko viemäröintijärjestelmän laatua.

Syvävedenpoisto

Jos haluat oppia tekemään tyhjennyspaikan sivustolla, niin paljon kuin mahdollista suojellessasi maastasi taloa tulvilta, sinun on tutkittava yksityiskohtaisesti syvän rakenteen järjestelyn tekniikka. Se on erityisen tärkeää alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Pidetty tekniikka auttaa täydellisesti tyhjentämään maata säilyttäen maiseman ulkoisen esityksen.

Alkuvaiheessa luodaan suunnitelma putken sijoittelun piirtolinjoilla. Ohjauksen suunta on rinteestä. Putkien asentamisen syvyys määräytyy maaperätyypin mukaan - hiekkajärjestelyä varten, kaivantoa kaivetaan 1 m, ja tiheäksi maaperäksi riittää 0,5 m

Huomioi ympäristön lämpötila talvella. Loppujen lopuksi, pitkään pakkasella, on olemassa vaara, että putki putoaa jäljelle jääneen veden kanssa, ja maaperäliikkeet voivat helposti murskata ne.

Suuri pohjaveden pinta-alan kuivatus muuttuu luotettavammaksi ja kestävämmäksi, jos käytetään rei'itettyjä muoviputkia. Lisäksi ne on peitettävä tekstiileillä paremman eristämisen vuoksi.

Kaivon leveys - yli 300 mm. Kaikki putket vähennetään yhteiseen järjestelmään, joka takaa kosteuden pääsyn yhdeksi pisteeksi. On tarpeen aikaansaada kaltevuus 20-40 mm / 1 m putkesta.

Alueen alapäässä rakennetaan vastaanottotie. Jos järjestelyalue on pieni, voidaan käyttää varastointi- ja suodatustyyppejä vastaanottimia. Varsinaisilla alueilla, joissa on savimaita ja mustikoita, varastotiloissa on tilaa 1000 litraa kohti.

Kaivannon pohja on peitetty hienolla sora, ja sen päälle on geofabrinen. On tärkeää varmistaa, että materiaali on päällekkäisiä rinteiden kanssa ja kiinnitä koukut. Ylhäältä on täytettävä murskattua kiveä, keskimäärin murto-osalla. Ja vain silloin pitäisi asentaa putki. Sen halkaisijan on oltava vähintään 110 mm.

Kun viemärit kääntyvät, on tarpeen asentaa tarkastuskaivoja, joiden mittasuhteet riippuvat liikkuvan veden ennustetusta tilavuudesta. Putki on liitetty asennusreikään liittimen avulla tiivisteen esikäsittelyllä.

Tätä tekniikkaa käytetään myös kiinnitettäessä viemäriä kaivon putkeen. Ainoastaan ​​tällä tavalla pystyt tekemään hyvää kuivatusta dachassa. Älä unohda testata järjestelmää!

Putkikerrosten päälle asetetaan:

 • pieni sora;
 • geotekstiilit;
 • uran hiekka;
 • maahan.

Veden liiallinen kertyminen maan maaperään voi pilata kaikki jäljelle jääneet vaikutelmat. Siksi asunnon olisi oltava erittäin varovainen asennettaessa viemärijärjestelmää, joka mahdollistaa sedimentin ja pohjaveden oikea-aikaisen ja täydellisen purkautumisen.

Tämä ei ole liian helppoa, mutta välttämätöntä. Joten suojaat talon perustan ja hedelmällisen maaperän puutarhassa.

Kuinka tehdä vedenpoistoa sivustolla, jossa on kaltevuus

Usein puutarhoille, mökkeille ja yksityisille rakennuksille varatut alueet sijaitsevat alueilla, joilla on liiallista kosteutta. Ylimääräisen veden poistamiseksi maan pinnasta tai maan syvyydestä he rakentavat erilaisten kaivukoneiden järjestelmän, joka auttaa ratkaisemaan tämän ongelman. Tarvitset myös viemäröinnin tontilla, jossa on kaltevuus, jos maaperässä on liikaa kosteutta tai suuri määrä sademäärä putoaa.

Mitkä ovat viemärit

Jotta ymmärtäisitte, miten vietät oikein puutarhassasi, sinun on tutustuttava niiden lajeihin. Muuten laite tyhjennys on jaettu useisiin eri tyyppeihin. Ensimmäinen on avoin jätevesityyppi. Se on syvennysjärjestelmä, jonka syvyys on 20-30 cm, joiden seinämien tulisi sijaita 30 asteen gradientin alapuolella.

Sitä käytetään ylimääräisen veden poistamiseksi maan pinnalta alueilla, joilla on rankkasateita ja kevätlumen sula. Kaikki kaivannot kaivetaan tiettyyn esijännitykseen, niin että vesi kulkee kohti yleistä viemäriverkkoa tai mitä tahansa vettä keräävä. Jotta avoimen vedenpoiston seinät eivät murtuisi tai romahtaisi, ne vahvistetaan kivillä, betonilla tai kasveilla, joilla on vahva ja laaja juurisysteemi.

Toista voidaan kutsua suljetuksi tai syvemmältä tyhjennykseltä, joka sattuu olemaan vaakasuora tai pystysuora. Tämä laji auttaa veden poistamiseen maaperässä alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Syvyys vaakasuuntainen viemäröinti on erikoisputkien verkko, jossa on aukkoja, jotka liittyvät lammen, viemäriverkon, kaivannon tai kaivon. Ne sijaitsevat 0,8 - 1,5 metrin syvyydessä ja peitetään soralla ja hiekalla.

Pystysuoraa viemäröintiä kutsutaan kuivatuskaivoiksi, joissa kaivojärjestelmästä tuleva vesi kertyy ja joka liittyy jätevesiin tai veteen. Jos liität tällaisia ​​kaivoja viemäreihin, ei ole mahdollista, niin vesi pumpataan yksinkertaisesti uppopumpun avulla ja kuljetetaan säiliöissä.

On syytä mainita myös valuma-tyyppinen vedenpoisto, jota käytetään useimmiten raskas- ja savimailla. Se on melko syvä kaivanto, puoli täynnä suurta murskattua kiveä, johon pieni murto-osa kaadetaan, ja päälle on kerros tavallisesta maaperästä (15 - 35 cm).

Viemäriputket

Kun luodaan vedenpoistojärjestelmä veden poistamiseksi puutarhaan tai paikalliselle alueelle, yleensä käytetään eri materiaaleista valmistettuja erityisiä rei'itettyjä putkia. Termi perforoitu tarkoittaa, että eri halkaisijoiden aukot (1,5-5 mm) ovat koko putkien pinnalla. Nyt pääasiassa polyvinyylikloridin (PVC), alipainepolyeteenin (HDPE) ja korkeapainepolyeteenin (LDPE) valmistukseen tarkoitettujen viemäriputkien rakentamiseen. Niillä on suuri lujuus, ne antavat veden hyvin, eivät näytä olevan syövyttäviä ja ne ovat riittävän kestäviä aggressiiviselle materiaalille.

Ne tuottavat myös asbestisementtiä ja keraamisia putkia, mutta niitä käytetään harvoin, koska ne ovat raskas ja vaikea asentaa. Niiden käyttöikä on pienempi kuin muoviset viemäriputket. Se on 30 vuotta asbestisementille ja keraamiselle, ja 50-60 vuotta muoville.

Muoviset viemäriputket ovat yksiseinämäisiä, rei'ityksiä (reikiä) ja geotekstilisuodatinta putken yläpuolella sekä kaksikerroksinen rei'itys ja myös geotekstilisuodatin. Lisäksi on putkia, joissa on suodatin kookosmateriaalista, jota käytetään maaperässä, jossa on paljon saviä. Geotekstiilisten jätevesiputkia käytetään hiekkasilla. Suodattimia putkistoissa tarvitaan niin, että putkien, hiekan ja soran reiät eivät tukkeudu siltin ja pienien hiukkasten kanssa.

Yksikerroksisia rei'itettyjä putkia käytetään 2-4 metrin syvyyteen, ja kaksikerroksiset jopa 6 metrin syvyydessä. Putken halkaisija voi vaihdella 63 mm: stä 200 mm: iin. Kaikissa muovisissa tyhjennysputkissa on aallotettu pinta. Muoviputkien sileä sisäpinta auttaa kuljettamaan nopeasti suuria määriä vettä. Lisäksi nämä putket on helppo asentaa ja niillä on demokraattinen hinta.

On hyödyllistä lukea:

Teemme vedenpoistoa

Jos haluat tietää, miten tehdään viemäröintiä sivustolla, sinun täytyy tietää rakentamisen tekniikka. Vedenpoiston järjestelmä maaperän pinnasta on yleensä tehty pääasiallisista tai pääroottoreista, jotka usein sijaitsevat alueen ympärillä. Niillä on kaltevuus viemärin suuntaan. Käytettävissä on myös lisäkaartioita, jotka kulkevat koko alueen alueen läpi paikoista, joissa se muodostuu suurimmalla vesimäärällä päähän. Tällöin apukartioissa on esijännitys kohti tärkeimpiä. Se on tavallisesti 1-3 cm per metri.

Ennen vedenpoiston rakentamista, varmista, että suunnittelet alueen ja viemärijärjestelmän. Merkitse kaivannot ja seuraa kaltevuutta kaivamisen aikana työkaluilla. Tämä auttaa välttämään epämiellyttäviä yllätyksiä sen jälkeen, kun kaikki työ on valmis. Muista, että pinnan viemärin seinät ovat noin 30 asteen kulmassa pohjaan nähden. Ne ovat toivottavia vahvistamiseksi. Tämä voi johtaa sora- tai sora-ainesten polttamiseen, viimeistelyyn suurilla kivillä, betonisoimalla ja istuttamalla erilaisia ​​kasveja.

Jakaantuneiden kaivamisen jälkeen tarkista, kuinka vesi tyhjenee viemärijärjestelmään. Voit tehdä tämän antamalla tarpeeksi vettä siihen ja nähdä, kuinka se virtaa sen läpi. Jos se pysähtyy tietyllä alueella, on parempi korjata tämä ongelma ennen töiden valmistumista.

On myös syytä huomata, että avoin viemäröintijärjestelmä voi tulla sivuston maisemakoostumuksen keskukseksi, jos se on koristeltu kauniilla muodoilla, koolla ja värillä.

Syvä tyhjennys omalla kädelläsi

Verkko tyhjennysporausta, joka poistaa maaperään syvän veden, kaivetaan suunnitelman mukaan, jossa on tarvittavat etukäteen valmistetut ja pinnalla merkityt rinteet. Pohjan pohjan leveys on yleensä vähintään 40 cm, ja syvyys määräytyy hankkeen mukaan. Mutta yleensä se vaihtelee välillä 0,8 - 1,5-2 metriä. Kaltevuus vaihtelee 2-5 cm: stä 1 juoksumetriä kohti.

Pieni kerros puhdasta hiekkaa (karkeaa), noin 10 cm korkea, kaadetaan kaivannon tasaiselle ja tiivistetylle pohjalle, joka myös huolellisesti tasoitetaan ja tiivistetään.

Sitten kaivon pohja ja seinät peitetään geotekstilien kuitukangastolla, jonka tiheys on noin 200 grammaa neliömetriä kohden. Lisäksi kangas on sijoitettu siten, että se peittää kokonaan seinät ja ulottuu edelleen reunaansa 15-25 cm: n päällä. Kankaan päälle kaadetaan kangasta, joka riippuu suoraan maaperän koostumuksesta ja läpäisevyydestä. Maissa, joissa on paljon hiekkaa, kerroksen korkeus on noin 15 cm ja jossa osana paljon savea soraa lisätään 25 cm: iin.

Rikkominen on myös välttämättä tiivistetty ja tasoitettu tarvittavalla kaltevuudella. On tarkistettava kulmakerroin jokaisen kaadetun kerroksen jälkeen, sen kohdistaminen ja tamping. Sen päälle on asetettu rei'itetty tyhjennysputki, joka kerrostetaan sitten murskattujen kivi- tai sora- kerrosten päälle. Lisäksi jokaisen kerroksen on oltava huolellisesti särkyneitä. Putken päällä on kerrostuma, jonka koko on 10-25 cm.

Kuivatusputken päälle ja ympärillä olevaan kaatopaikalle geotekstilien kuitukankaan reunat kääritään toistensa päälle päällekkäisyydellä. Sitten kaadettiin kerros hiekkaa korkeudelta 10-30 cm, jonka jälkeen kaivanto täytettiin tavallisella maaperällä, joka poistettiin kaivamisen aikana. Muista, että syvän tyhjennysjärjestelmän rakentamisessa käytetty jokihiekka, sora ja sora on puhdistettava maasta, savesta tai muista pienistä hiukkasista. Näin tehdyt kuivatusjätteet tyhjenevät hyvin ja kestävät monta vuotta.

On hyödyllistä lukea:

Viemäröinti rinteessä

Rinteillä sijaitsevista paikoista täytyy myös ohjata ylimääräistä vettä pinnalta ja maan sisäpuolelta. Loppujen lopuksi suuri määrä saostumista ja vesi, joka on muodostunut lumen sulamisen seurauksena, aiheuttaa maaperän eroosion, edistää maanjäristysten esiintymistä ja heikentää myös eri rakennusten, polkujen, seinien ja askelmien perustaa. Tällaisille alueille on välttämätöntä yhdistää avoimet ja syvät vedenpoistotyypit.

Itse asiassa rinteessä sijaitsevien tonttien syvän tyhjennysjärjestelmän laite ei ole kovin erilainen kuin horisontaalisilla alueilla toteutettu. Mutta vielä on joitain kohtia, jotka olisi ehdottomasti otettava huomioon suoritettaessa näitä melko monimutkaisia ​​töitä. Tämän sivuston sijainnin mukaan on heti selvää, että veden keräämisen tai jäteveden kaivon pitäisi sijaita alimmassa pisteessä. Pää- tai trunk-kaivannot kaivetaan, jos mahdollista, aidan lähellä.

Apukartiot suuntautuvat päähän tietyllä kulmalla. Se osoittautuu jotain joulukuusi. Jos maaston kaltevuus ei riitä hyvään veden virtaukseen, kaivaa syvennyksiä syvästi niin, että kaltevuus on yleensä 2-4 cm per 1 m: n vedenpoisto.

Jos rinteessä oleva alue sijaitsee riittävän suurella alueella, kannattaa jakaa sen poikittainen viemärikaivuri, joka kerää itseensä vettä edellä olevasta alueesta. Sen vesi kulkee upotettujen tyhjennysputkien kautta alempaan vedenotto- tai viemäriverkkoon.

On syytä muistaa, että viemäröintijärjestelmän rakentaminen rinteessä sijaitsevalle tontille edellyttää valmistelua, huomiota, huolellista toteutusta ja tietenkin taloudellisia kustannuksia.

Älä ole järkyttynyt, jos sinulla on epätasainen maa. Hienostunut maisemointi tontilla, jossa on kaltevuus ja pätevä viemäröinti, auttaa kääntämään puutarhasi miinukset etusijalle.

Kuinka tehdä viemäröinti kesämökillä omiin käsiisi - askel-askeleelta opasta valokuvien ja videoiden tyhjentämisestä

Tulvaongelma ja lisääntynyt vettä on tuttu Venäjän keskiosassa sijaitsevien kohteiden omistajille. Veden kosteus ja veden pysähtyneisyys lumisulatuksen jälkeen eivät salli kesäkauden valmistelua, ja maaperän kastuminen ylijäämällä jatkuvasti sademäärä on haitallista monille kasveille. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi on useita tapoja, mutta tehokkain on vedenpoisto.

Milloin tarvitset tyhjennysjärjestelmää

Viemäröinti on tekniikka pohjavesien keräämiseksi ja purkamiseksi, sulatettu lumi ja myrskyvesi sivustolta, teknisistä ja asuinrakennuksista. Viemäröintijärjestelmä estää maaperän huuhtoutumista, turpoamista ja vettä, mikä ilmenee kosteuden täyttymisen vuoksi.

Jätevesijärjestelmän järjestäminen ei ole välttämätöntä kaikilla alueilla. Jotta voit määrittää, kuinka paljon sivustosi tarvitsee salaojitus, tarvitaan visuaalinen tarkastus. Kiinnitä huomiota siihen, onko alue sulanut sen jälkeen, kun lumi sulattaa, kuinka nopeasti vesi imeytyy kasvien juottamisen jälkeen, onko lätäköjä rankkasateiden ja sateen jälkeen. Jos olette toistuvasti havainneet näitä merkkejä, niin tarvitaan viemäröinti.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä auttaa poistamaan vedenpaisumuksen paikalta.

Jos visuaalinen vahvistus on vähäistä, niin yksinkertainen koe voidaan tehdä - reikä 70 - 100 cm syvä olisi kaivettava käsiporakoneella tai säännöllisellä lapalla. On parempi tehdä se useilla paikoilla sivustolla. Jos 24-36 tunnin kuluttua vettä kertyy kuoppaan ja vesi ei mene pois, niin tämä on suora osoitus maaperän ylikyllästymisestä kosteudella.

Maaperän kuivatus tapahtuu seuraavissa olosuhteissa:

 • pohjaveden suuri esiintyminen;
 • alue sijaitsee alueella, jossa on savimaata;
 • alue sijaitsee laaksossa tai päinvastoin - rinteessä;
 • paikan päällä on suuri määrä sadetta.

Jäteveden leviäminen edistää lastentarvikkeiden ja puutarhojen polkemiseen käytettävien materiaalien säilyttämistä, viimeistelyä kellarista ja rakennuksen julkisivusta.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Maa-alueiden viemäröintijärjestelmät ovat hyvin monta. Samalla niiden luokittelu eri lähteistä voi poiketa huomattavasti toisistaan. Kun kyseessä on esikaupunki- ja esikaupunkialueiden jätevesijärjestelmät, on suositeltavaa käyttää kaikkein yksinkertaisimpia ja todistettuja ratkaisuja.

Pintaviemäröinti

Pintaveden poisto on yksinkertaisin ja tehokkain järjestelmä. Päätehtävänä on maaperän kuivatus, poistamalla saostuksen seurauksena muodostunut vesi ja epätasainen lumisulatus.

Ristikot suojaavat avointa tyhjennysjärjestelmää suurilta roskista.

Pintaviemärijärjestelmä on rakennettu juonialueen ympärille, talon ympärille ja sen lähellä sijaitseviin rakennuksiin, lähellä autotallirakennuksia, varastoja ja piha. Pintaveden poisto on jaettu kahteen alalajiin:

 1. Spot - joissakin lähteissä, jotka on merkitty paikallisiksi salaojiksi. Käytetään keräämään ja purkamaan vettä tietyltä paikalta sivustolta. Tärkein käyttöalue on kastelujen alaisten kohteiden tyhjennys, sisäänkäyntiovien ja -porttien lähellä, säiliöiden ja höyrystimien sijainnin alueella. Käytetään usein hätäjärjes- telmänä, jos toinen vedenpoisto on ylikuormitettu.
 2. Lineaarinen - käytetään koko alueen tyhjentämiseen. Se on järjestelmä, joka koostuu vastaanottavista lokeroista ja kanavista, jotka on järjestetty tiettyyn kulmaan varmistaen vakiovirtauksen. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on varustettu suodatinjärjestelmillä ja hiekkasilmukoilla. Lautaset ja viemärit on valmistettu PVC: stä, polypropeenista, HDPE: stä tai polymeerisestä betonista.

Pintaviemärijärjestelmän rakentamisen yhteydessä on suositeltava yhdistää piste ja lineaarinen viemäröinti. Tämä varmistaa järjestelmän tehokkaimman toiminnan. Tarvittaessa piste- ja lineaarinen viemäröinti voidaan yhdistää järjestelmään, jota kuvataan alla.

Syvä tyhjennys

Syvä tyhjennys suoritetaan putkilinjan muodossa, joka on sijoitettu paikkoihin, joissa maaperän jatkuvatoiminen tai pohjaveden pinnan alentaminen on välttämätöntä. Viemärit asetetaan kaltevuuden mukaan veden virtauksen suuntaan, joka tulee paikan päällä sijaitsevaan keräimeen, kaivoon tai säiliöön.

Prosessin rakentaminen syvään vedenpoistoon esikaupunkialueella

Pohjaveden alentamista varten putket asetetaan pitkin alueen kehää 80 - 150 cm: n syvyyteen. Jos putki on tarpeen siirtää rakenteen pohjalta, putket on sijoitettava alle sen syvyyden. Ja myös viemäriputket voidaan sijoittaa koko alueelle tietyllä askelella. Viemäriputkien välinen etäisyys riippuu niiden asentamisen syvyydestä ja maaperän mekaanisesta koostumuksesta.

Esimerkiksi tyhjennysjärjestelmällä, kun viemärit asetetaan 0,9 - 1 m: n syvyyteen, suositeltu välimatka on vähintään 9-11 m. Sammaleiden osalta sammaleen maaperässä viemärien välinen askel pienenee 7-9 m, ja savi 4-5,5 m. Tarkempia tietoja eri syvyydestä on nähtävissä alla olevassa taulukossa. Tiedot saatiin A. Dumblyauskasin kirjasta "Puutarhan viemäröinti".

Asennettaessa putkea, havaitaan maaston ominaisuudet. Teknologisten jätevesien mukaan pinot ovat korkeimmasta alimpaan pisteeseen. Jos alue on suhteellisen tasainen, kallistuksen kallistamiseksi muodostuu kaivannon pohjalle. Minimaalinen kaltevuus on 2 cm per 1 kuoppa putkessa, kun rakennetaan savi ja savimainen maaperä. Hiekkaiselle maaperälle on havaittavissa 3 cm 1 m: n kaltevuus.

Laitteen syvä tyhjennyslaitteen kaavio

Suurten pituisten kuivatusjärjes- telmän rakentamisessa on noudatettava vähimmäiskaltevuutta koko tyhjennysreitin pituudella. Esimerkiksi 15 metrin pituisella tyhjennysjärjestelmällä vähimmäistaso ero reitin aloitus- ja päättymispisteen välillä on vähintään 30 cm.

Jos mahdollista, on suositeltavaa ylittää ilmoitetut kaltevuusmäärät. Tämä mahdollistaa nopeamman kuivatuksen, pienentää putoamisen vaaraa ja tukkeutumista. Lisäksi on paljon helpompaa kaivata kaivantoa suurella kaltevuudella kuin mitata 1-2 cm.

Viemäröinti on dachassa - yksinkertaisimmat menetelmät ohjeilla

Jotta talonpiirtäjä voitaisiin tehdä itsenäisesti tyhjennysjärjestelmän kautta, on tarpeen tutustua työtekniikkaan, laskea ja hankkia tarvittavat materiaalit, valmistaa työkalu ja paikka työn suorittamiseen.

Dachan pintakuivatus

Avoin pinnan tyhjennys on universaali ratkaisu pienen alueen esikaupunkialueen tyhjennykseen. Esimerkiksi tyypillisiä 6 hehtaarin tontteja. Pohjimmiltaan voit ottaa järjestelmän alla. Se näyttää joulukuusen muotoisen vedenpoistokisan. Edellä mainittujen viemäreiden välinen etäisyys valitaan edellä maaperätyypin perusteella (ks. Taulukko).

Esimerkki kuivausjärjestelmän sijainnista dachassa

Tällöin tarvitaan lapiota ja bajonettia, teippi, kupla, vasara ja terävä rakennusveitsi. Materiaaleina on välttämätöntä valmistaa 20 - 40-hiili-seos, geotekstiili, viimeistelylohko tai -levy 2-3 metriä pitkäksi.

Pintaviemäriputkiston rakentamisen on oltava seuraavalla:

 1. Järjestelmän mukaan kaivetaan kaivantoa, jonka syvyys on 30-45 cm. Hiekkaisten maametallien kaivon leveys on korkeintaan 30-35 cm ja lian ja savi maaperän tyypit 40-45. Kaikki sivukaivurit lasketaan yhdeksi keskeiseksi moottoritieksi, joka toimitetaan vastaanottavalle vedelle. Kaivannon pohjan kaltevuus on 2-5 cm per 1 m.
 2. Veden sisäänotto on sijoitettava alimman osan kohtaan. Asennusta varten sinun täytyy kaivaa reikä, jonka koko riippuu varastosäiliön tilavuudesta. Tontti on 6 aaria, viemäriverkko on 500-700 l riittää. Jos viemäröintiä rakennetaan hiekka-alueelle, voidaan käyttää suodattimen tyhjennysaukoa.

Joulukuusi kaivannot avoimelle sora-pohjaiselle viemäröintijärjestelmälle

Joskus kaivannon pohja on betonoitu pitkin tyhjennysreitin koko pituutta. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että ajan mittaan maaperän seinät alkavat kaatua, veden virtaus heikkenee jne. Mutta tämä lähestymistapa vie enemmän aikaa ja vaatii kykyä työskennellä betoniseoksella.

Paikan tyhjennys syvään kuivatukseen

Syväkuivatus on vakioratkaisu kesämökkien ja maatilojen tyhjentämiseen. Syvän tyhjennysjärjestelmä voidaan asentaa myös silloin, kun rakennuksen, betonin tai laattojen ympärillä on suojavauva. Tarvittaessa ne voidaan osittain purkaa, mutta yleensä rakentaminen ei kärsi.

Esimerkkiprojekti vedenpoistojärjestelmästä esikaupunkialueella

Syvän tyhjennysrakenteen rakentamiseen liittyvät työt ovat seuraavat:

 1. Alueen projektisuunnitelman mukaan on tarpeen kartoittaa tyhjennysputkien sijainti ja määritellä vesipurkauspaikka, eli paikka, jossa kerätty vesi virtaa viemäriputkiin, jotka johtavat viemärikaivoon. Putken syvyyden tulisi olla maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi. Luoteis-alueelle tämä arvo on noin 60-80 cm.

Kaivantojen valmistelu syvän tyhjennysrakenteessa

Kaivon kaivon kaivo on kaivettu alimmassa paikassa.

Hiekkakerroksen päälle asetetaan laaja geotekstiilikuva.

Tarkastusletku on asennettu paikkoihin, joissa tyhjennysputki pyörii.

Mahdolliset valuma-alueet ilman vedenpoistoa

Maaperän liiallinen kosteus ja vedenpaisumus paikoilla eivät aina liity korkeisiin pohjavesiin. Joskus tämä johtuu epänormaalista alhaisesta lämpötilasta ja raskaasta sademäärästä. Näiden tekijöiden yhdistelmä johtaa siihen tosiasiaan, että kosteudelle ei ole aikaa haihtua, pudot ja muotti muodostetaan maaperälle.

Hiekkapuhallusmaalaus on yksi tapa purkaa tontti ilman vedenpoistoa.

Jos tiettyjen olosuhteiden vuoksi viemäröintijärjestelmä on mahdoton, niin on olemassa useita tehokkaita keinoja maan tyhjentämiseen:

 • Maaperän hionta - maaperän tyypin mukaan hiekka sekoitetaan tiettyyn määrään. Tuloksena on maaperän fysikaalisten ja termisten ominaisuuksien parantuminen. Se parantaa imeytymistä ja kosteuden jakautumista maaperän yläkerroksen yli ja myös lisää sadon kasvua. Savi- ja turvemaidossa on suositeltavaa ottaa vähintään 30 kg hiekkaa per 1 m 2.
 • Kaivannon avaaminen - alueen laidalla ja erityisesti tulvilla alueilla, kaivantoja rakennetaan 30 cm: n syvyyteen, jossa on hieman kaltevuus. Vesi vähitellen joutuu oksiin, mistä se vuotaa viemärin tai säiliön syvyyden vuoksi. Menetelmä muistuttaa monin tavoin viemäröintilaitetta, jolla on ainoa ero, että ojat putoavat nopeasti ja joilla ei ole tällaista kapasiteettia.

Karkealla rauniolla täytetty avoin kaivanto on yksinkertainen menetelmä ukkosveden tyhjentämiseksi märiltä alueilta.

Edellä olevista menetelmistä, joiden avulla alue voidaan tyhjentää, tehokkaimmat ovat lisäämällä riittävä määrä hedelmällistä maata ja kaivantojen järjestelyä kehällä. Keskimäärin 1 m 3 maata maksaa 550-600 ruplaa. 10-12 m 3 maata on riittävä 6 aaria.

Helpoin tapa purkaa maaperä paikan päällä

Ruuhkaisilla täyttyneillä matalilla kaivukoneilla on helpoin tapa tyhjentää esikaupunkialue. Yleisestä yksinkertaisuudesta huolimatta tämä menetelmä on erittäin tehokas ja pystyy selviytymään suuresta määrästä vettä, joka muodostuu lumen sulamisen aikana.

Kaivantojen järjestelyllä työskentelyä alueen kehällä ja alueella ovat seuraavat:

 1. On tarpeen laatia suunnitelma, joka näyttää veden viemärit viemäriin, kouruun tai varastointiin. Veden vastaanottopaikan syvyyden ja halkaisijan on oltava vähintään 100 cm. Jos tontin pinta-ala on yli 6 aaria, on toivottavaa järjestää keräyskaivo Ø 150 cm ja syvyys 2 m.
 2. Suunnitelma huomioon ottaen on tarpeen kaivaa 30 cm: n syvyisiä kaivoja, joiden kaltevuus on kohti viemärikaivoa. Se on ihanteellinen, jos jokaisesta 2 m: n pituisesta kaivosta tulee 5 cm: n kaltevuus. Kaaren leveys on vähintään 30 cm.

Kaivantojen valmistelu, joka täytetään suurella soralla tai sora

Haluttaessa voidaan toisen kerroksen rakeita vähentää ja jäljelle jäänyt tila irrottaa maaperästä. Tämä piilottaa kuivatuksen turpeen alla. Ei ole suositeltavaa istuttaa kukkia ja vihreitä kuivatuskaivon päälle. Tämä on täynnä heidän kuolemansa korkean kosteuden vuoksi tässä paikassa.

Puhdista tukkeutunut tyhjennysputki

Asuinrakennustekniikan noudattamatta jättäminen on tärkein syy pysähtymiseen ja huonon veden poistamiseen jakokaivoista. Lisäksi hyvin usein veden pysähtyminen ei liity tukkeutumiseen lainkaan. Riittämätön harha ei tarjoa vakiota ja yhtenäistä kertynyttä vettä tyhjennysaukon suuntaan.

Pienien tukosten puhdistamiseen käytetään teräskaapelia tai letkua, jossa on voimakas vedenpaine.

Helpoin tapa puhdistaa tyhjennysputket on puhdistaa viemärit teräskaapelilla. Kaapelin toisessa päässä on spiraalisuutin, toisaalta - kahva, jolla voit kiertää kaapelia, mikä luo mekaanisen kuormituksen paikan päällä.

Puhdista putkia Ø110 mm ja enemmän, on suositeltavaa käyttää kaapelia, jonka teräsharjalla on sopiva koko. Puhdistusprosessin aikana on tarpeen laskea kaapeli tyhjennysputkeen, kunnes sen pää on tukkeutunut. Lisäksi kaapelin pyörimisen myötäpäivään kannattaa yrittää leikata tukos tai siirtää sitä kohti vedenpoistoa. Yleensä pieniä kertymiä silt ja lehtineen ovat työnnetty läpi paljon vaikeuksia.

Jos tukkeutumista ei ole mahdollista poistaa, sinun on kutsuttava asiantuntijoita, jotka pneumaattisen asennuksen ja muiden laitteiden avulla estävät tukkeutumisen ja huolehtivat myös tyhjennysputkien koko pinnan puhdistamisesta.

Video: tee-se-itse sivuston salaojitus

Maaperän maaperän ja veden pysähtyneisyys paikoilla on suuri ongelma, joka vaikuttaa paitsi hedelmäkasvien viljelyyn myös vähentää asuinrakennuksen elämää. On kuitenkin syytä muistaa, että veden ylijäämää voidaan hallita vedenpoistojärjestelmän avulla. Paljon huonompi, jos makea vesi ja kosteus poistuvat, ja kaivon järjestely on mahdotonta tietyin olosuhtein.

Paikan poisto rinteessä

Tällaiset rakennustyöt sijaitsevat useimmiten kukkuloiden rinteillä, jokien ja järvien rannoilla. Jos kaltevuus ei ole yli 8%, tontti voidaan ehdollisesti ottaa normaalisti tasaiseksi ja maisemoituna tavalliseen tapaan.

Mitä tulee kiinnittää huomiota sivuston omistajaan, jonka kaltevuus on yli 8%:

 • Talonrakennukseen ja paikan parantamiseen tarvitaan ammattimaisia ​​hydrogeologisia tutkimuksia, joissa tutkitaan pohja- ja pohjaveden ominaisuuksia.
 • Jokaista yksittäistä tapausta varten tarvitaan yleensä yksittäinen säätiöprojekti, koska tavanomaista nauhalevitystä ei tässä tapauksessa sovelleta.
 • Suunnittelualue. Aluksi rinteessä ei-houkutteleva sivusto, joka käyttää erilaisia ​​suunnittelutekniikoita (kaavoitus, rakennuspalikat, seinät, alppihiihtäjät ja vesiputoukset) voi olla vaikuttava alue.
 • Viemärit tällaisesta paikasta edellyttävät erityistä lähestymistapaa ja ylimääräisten tekniikoiden käyttöä, mutta samalla on joitain etuja.

Jäteveden pinta-alan ominaisuudet rinteessä

Näyttäisi siltä, ​​että vesi menee täysin rinteestä, miksi me tarvitsemme vedenpoistoa täällä? Vastaus tähän kysymykseen on epäselvä. Eri luonteeltaan voi olla vaikeuksia:

 • Maaperän paksuuteen jatkuvasti tyhjennettävät vesivirrat laimentavat maaperän ja vähentävät sen luontaista lujuutta.
 • Riippuen alueen kaltevuuden koosta ja alueen maaperän laadusta voidaan luoda olosuhteita, jotka heikentävät maaperän liikkumista aiheuttavaa pohjapohjaa ja uhkaavat säätiön koskemattomuutta.
 • Kaltevuuden alapuolella virtaava pintavesi jatkuu perustusten, kellarien ja kellareiden seinille, mikä johtaa niiden kastumiseen ja betonin tuhoutumiseen.
 • Pohjaveden taso. Vedenpitävät kerrokset voivat olla täysin ennalta arvaamattomia, ja pohjaveden taso alemmalla rinnealueella voi olla korkeampi kuin ylhäällä.

Siksi talon viemäröinnin suunnittelu rinteessä vaatii tasapainoisen ja integroidun lähestymistavan. Suljetun ja avoimen tyyppiset tyhjennysjärjestelmät, jotka täydentävät toisiaan, auttavat saavuttamaan halutun tuloksen.

Kiinnitä huomiota! Tällaisen alueen etuna on alamäkeen rinteessä oleva osa, jossa voit luonnollisesti järjestää säiliön tai järjestää veden poiston "helpotukseen", minkä ansiosta voit joutua ilman pakkaspumppua, kuten alamäkialueilla.

Käytetyt tyhjennyslajit:

 1. Päätehtävä vedenpoistoon kallistetussa osassa on sateen ja sulaisen veden poisto rakennuksista. Tätä tarkoitusta varten käytetään rengasmaista tai seinänpoistoa. Tämäntyyppinen vedenpoisto on suljettua tyyppiä.

Järjestämällä alueen kuivatus omiin käsiisi, sinun täytyy olla valmis suurta maatyötä varten. Rengasmainen vedenpoisto 1-1,5 m syvyyteen sijoitetaan viemäriputkiin. Tätä varten:

 • kaivaa tarvittava syvyys kaivosta;
 • kaivannon pohjalle on kiinnitetty pieni 1-2%: n kaltevuus vedenpoiston suuntaan;
 • tyhjennysaukkojen paikoissa on asennettu pystysuorat putket, jotka toimivat tarkastuskaivoina (jotka tarvitaan tyhjennysputkien puhdistamiseen, jos järjestelmää on murskattu);
 • Geotekstiilikuidut on sijoitettu estämään vedenpoiston murtaminen;
 • Geotekstiilien reunat on kiinnitetty kaivannon sivuille muodostaen eräänlaisen "laatikon";
 • pohja täytetään 5-10 cm: n raunioilla ja tiivistetään, tarkkailemalla kaltevuutta;
 • sitten viemäriputket asetetaan, ja ne täyttyvät myös ylhäältä rauniolla;

Kiinnitä huomiota! Paikoissa, joissa liitosjohto on yhdistetty, on viemäriputket leikattu. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden päästä letkun sisälle korkeapaineesta puhdistukseen.

 • geotekstilikuitujen reunat kääritään raunioitumisriviin ja kiinnitetään;
 • täyttö alustalla.
 1. Rengasmaisen vedenpoiston keräämän veden tyhjentämiseen asetetaan yksi tai useampi vedenpoistolinja alemman kaltevuuden suuntaan. Teokset toteutetaan edellä kuvatun järjestelmän mukaisesti. Suurten tyhjennysputkien pituudella on tarpeen järjestää tarkastuskaivokset 15 metrin välein.

Kiinnitä huomiota! Jos kaltevuus on yli 15% suljetusta tyypistä, viemärijärjestelmää ei käytetä tai se on järjestetty portaittain.

 1. Siirretty vesi voidaan purkaa "helpotukseen", säiliöön tai säiliöön, jota käytetään edelleen puutarhatarkoituksiin.
 2. Rakennusten poistamisen lisäksi itse alueen kaataminen on välttämätöntä. Suurella alueella on järkevää jakaa se poikittaisella kanavalla, joka tarttuu veteen alueen yläosasta ja tyhjenee sen viemäriputkiin. Niinpä alueen alaosa on suojattu maaperän vettä ja huuhtoutumista vastaan.
 1. Kiinnitysseinien laitteissa on tarpeen huolehtia vedenpoistosta. Tätä varten maahan sijoitetaan vedenpoistoputki ja seuletaan vettä seinästä (ks. Kohta 1).
 2. Syvyyden (suljettu) lisäksi on tarpeen järjestää rungon pinnan (avoin) viemäröinti lineaaristen ja pistemäisten vedenottoaukkojen muodossa.

Pintaviemärijärjestelmän asennukseen voidaan käyttää:

 • tehdasvalmisteita, joissa on verkkoja, hiekkalauttoja ja viemärikaivoja;
 • ojia ja kaivoja avoimen ja täyttymisen tyypin tyhjentämiseen (naamioitu "kuivaksi streamiksi").

Kiinnitä huomiota! Pintaveden poisto onnistuneesti ratkaisee sateen ja sulaveden poiston ongelman sekä litteillä että kaltevilla alueilla. Tällaisen järjestelmän asentaminen on helpompaa kuin syvä.