Tyypit ja laitteen tyhjennystulppa

Rakenteita, jotka estävät maaperän liukumisen vaikeissa maastoalueissa, kutsutaan pidikkeiksi. Ne voidaan tehdä erilaisista materiaaleista ja suorittaa usein koristeellisia toimintoja.

Tällaisten rakenteiden rakentamisessa on muistettava, että monissa tapauksissa pohjavesien (vettä) liikkumissuunta häiriintyy, mikä voi johtaa lopulta tukityynyn huuhtoutumiseen tai rakenteen osittaiseen tuhoutumiseen. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa pitämään seinämän, jonka laite ei monissa tapauksissa vaadi merkittäviä taloudellisia investointeja.

Yhdistetty seinänpoisto

Tyyppien kuivatusjärjestelmät tukirakenteiden suojaamiseksi

Käytännössä pohjavettä voi tyhjentää tyhjennysseinästä useilla tavoilla:

 • Tukirakenteen poikittaispoisto mahdollistaa kosteuden poiston suoraan seinän läpi. Tätä menetelmää erottaa sen halpa.
 • Pitkittäisen kuivatusjärjestelmän avulla voit ohjata pohjaveden virtausta seinän sisäpinnalle. Tämäntyyppisen järjestelmän rakentamiseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaalityyppejä, joiden valinta määrää rakentamisen kokonaiskustannukset.
 • Yhdistetty järjestelmä sisältää yhdistelmän rakenteellisten ratkaisujen molemmat kuvattu salaojitus tavalla, sen katsotaan olevan tehokkain tähän mennessä ja voit turvallisuuden varmistamiseksi eheyden rakennetta.

Ennen kuin päätetään, mitkä pidätinseinämän viemärit ovat tehokkaimpia tietyissä olosuhteissa, on tarpeen tutustua näiden järjestelmien rakentamista koskeviin sääntöihin.

Risteytys

Pohjavettä voidaan käyttää useilla tavoilla säilytysrakenteen kautta.

Jotkut eivät vaadi lainkaan taloudellisia investointeja:

Tukirakenteen poikkileikkaus

 • Helpoin vaihtoehto on lähteä muurausliitoksilla, jotka eivät täytä laasti. Tällaiset muurien aukot antavat maaperän vedelle helpommin voittaa rakenteen. Saumat jäävät 2-3 riviä tiilien tasolle (15-25 cm seinän alareunasta) joka 2-3 metriä pitkä.

Talouden kannalta on mahdotonta ylittää tätä vaihtoehtoa, vaikka suuret todennäköisyydet on, että täyttyneet saumat pilaantuvat pestyyn maaperään.

 • Luotettavin vaihtoehto olisi asentaa seinän kuivatus putkien avulla, jotka on asennettu muurauksen alaosaan. Tätä varten käytä halkaisijaltaan 50-70 mm metalliputkia, jotka asetetaan 1,5 - 2 metriä. Samalla läpäisyelementit on asennettava tiettyyn kulmaan horisonttiin, jotta varmistetaan veden virtaus.

Tätä peruuttamismenetelmää ei saa käyttää kaikissa tapauksissa. Joskus ei ole mahdollista rakentaa tällaista viemäröintiä, koska maali on ehjä tai se ei ole mahdollista poistaa jätevettä pidikkeen seinämän etupuolelta, käytetään pituussuuntaista vedenpoistoa.

Pitkittäiset kuivatusrakenteet

Pitkittäisen kuivatuksen järjestäminen pidätinseinämän takapuolelta asetetaan kerros suodatinmateriaalia tai asennetaan rei'itettyjä putkia.

Pitkittäinen viemäröintijärjestelmä

Seuraavassa viemäröintijärjestelmää käytetään yleisimmin:

 • Valmistetun kaivon seinän vieressä on murskaus, tiilitiilet tai muu suuri osa. On kuitenkin syytä muistaa, että rakennusjätteiden (kipsinosat, erityisesti kalkki) ja muut eroosion aiheuttavat materiaalit eivät ole sallittuja. Tällaisen materiaalin kerros mahdollistaa pohjaveden virrata vähiten vastustuskyvyltään (seinään pitkin). Mutta tällä järjestelmällä on rajallinen käyttöresurssi, suunnittelun keskimääräinen käyttöikä ei ylitä 5 vuotta.

Tällaiset säästöt edellyttävät säännöllisen puhdistuksen tarvetta ja jopa tyhjennyskerroksen korvaamista, joten käytä luotettavampia materiaaleja huolimatta siitä, että sinun on käytettävä tietyn määrän rahaa.

Aaltopahvinpoistoputket

 • Aaltoputkien pidättämä putkisto pidetään yhtenä luotettavimmista tähän tarkoitukseen käytettävistä materiaaleista. PVC-putkella on aallotettu ulkopinta, jolla on erinomaiset lujuusominaisuudet, ja se voidaan asentaa huomattavan syvälle. Kuivatusta varten käytettävien putkien sisäpinta on sileä, mikä vähentää vastuskykyä poistetun pohjaveden virtaukselle.

Sopivin on tällaisten putkien, murskattujen graniittien ja neulojen rei'itettyjen geotekstiilien käyttö. Näiden materiaalien monimutkaisuus mahdollistaa kuivatusjärjestelmän korkean suorituskyvyn ja kestävyyden. Samanaikaisesti on mahdollista huoltotyö (huuhteluputket).

Pitkittäisen kuivatusrakenteen asennus

Viemäröinnin asennus on seuraava:

 1. Hiekkalaatikko asetetaan ja upotetaan sisäpuolelta valmistetun kaivon seinän pohjaan.
 2. Geotekstiilit on asennettu.
 3. Siinä kaadettiin 20 cm graniittikiveä.

Sen jälkeen asennetaan tyhjennysputkia. Muista, että ne kuuluvat esijännitykseen tyhjennysaukkojen kohdalle tai niiden purkautuvan paikan päähän. Kaltevuus on tavallisesti 1-2 cm linjan lineaarimittarilla.

 • Putki täytetään uudestaan ​​rauniolla (noin 40 cm) ja peitetään aiemmin asetetun geotekstilikankaan reunojen päällä.
 • Tämän jälkeen täyttö suoritetaan.
 • Muista, että kiinnitysseinämän luotettavuus ja kestävyys riippuvat suuresti pohjavesijärjestelmän tehokkuudesta.

  Seinän vedenpoistolaite

  Kiinnitysseinä terassille vaatii paljon työtä ja rahaa, jotta terassin alue pysyy alaspäin. Kuitenkin kaikki ponnistukset rankkasateiden tai sulatuslummien tapauksessa voivat tulla hukkaan: terassin tukeminen romahtaa ja itse terassi.

  Tyyppien kuivatuksen pidätysseinä

  Siksi pidätysseinän tyhjennyslaite on yhtä tärkeä kuin itse seinän järjestely. Tämä pätee erityisesti alemman terassin kiinnitysseinämiin, joissa kaikki ylimäräiset ylimääräiset vedet virtaavat. Talvella myös kertynyt vesi voi puristaa ja repimään maaperän kiinnitysseinän alle.

  Yksinkertainen kuivatustyyny pidätinseinämän takana mahdollistaa ylimääräisen veden poiston rakenteesta.

  Rakenteellisesti kuivatus tukimuuri koostuu seuraavista osista: perustuksen seinän, seinä itsessään reikiä veden poistaminen, viemäriputket, sepeliä tai soraa.

  Kuivatusputkena voi käyttää asbestisementtiä tai metalliputkia, joiden läpimitta on noin 100 mm ja jotka on sijoitettu pitoseinän sisäpuolelle. Vaihtoehto on sallittu, kun suodatetaan reikiä putkien sijaan.

  Kiinnitysseinän toinen tyhjennysvaihtoehto

  Kaikki ylimääräinen vesi kulkee alla oleviin terasseihin. Siinä tapauksessa, että vesivarastona käytetään altaan alaosassa olevaa vettä, vesi virtaa siihen.

  Seinät. Päärakenneelementtien laite

  Artikkelin Retaining Walls. Kiinnitysseinien konseptin ja muotoilun tyyppejä pidettiin laajuudeltaan ja pidätysseinien tyypeinä. Tässä artikkelissa analysoidaan kiinnitysseinämän päärakenneelementtien rakenne sekä olosuhteet, joissa on mahdollista rakentaa itsenäisesti pidätysseiniä.

  Sisältö: (piilota)

  Säilytysseinien itsenäisen rakenteen ehdot. Seinien tärkeimmät rakenne-elementit

  Tee-se-seinät voidaan asentaa vakaalle maaperälle (savi, pilkko, hiekkasauma, kivi, murskattu kivi, sora jne.), Pohjaveden vähimmäissyvyys on 1-1,5 m pinnasta ja enimmäisjäätymissyvyys on enintään 1, 5 m.

  Digitaaliset arvot ovat luonteeltaan neuvoja.


  Kaavamainen kaavio ja kiinnitysseinän päärakenneosat

  1 - viemäröinti; 2 - viemäröinti; 3 - säätiö; 4 - keho.

  Yleiset suositukset ja tärkeät kohdat kaikentyyppisille kiinnitysseinille

  • Useimmiten takapihoilla on rakennettu seinät, joiden korkeus on 30 cm - 2 m. Kun reunat (terassit) ovat pieniä (korkeintaan 1,4 m korkea ja 4 m leveä), seinät ovat 1,2-1,4 m korkeita (optimaalinen seinäkorkeus). Ne voidaan rakentaa itsenäisesti ilman erityisiä laskelmia. Jos seinäkorkeus ylittää 1,5 m, asiantuntija on pyydettävä valitsemaan sen rakenne ja parametrit (paksuus, pituus, korkeus, muoto, materiaali).
  • Kiinnitysseinän suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin: muuraus ja pohjaseinämä 0,6 m; betoniseinään 0,4 m; raudoitetulle betonille 0,1 m.
  • Betonin, kiven tai tiilen seinämän, jonka korkeus on yli 30 cm, on oltava pohja. Se voi olla erilainen paksuus ja syvyys, riippuen seinän rakenteesta ja maaperästä, johon se on rakennettu. Seinämän korkeuden ollessa alle 30 cm, säätö on käytännöllisesti katsoen tarpeetonta. Ne on rakennettu maaperän syvenemiseen. Maaperän turvotuksen kielteisen vaikutuksen ehkäisemiseksi talvella seinälle on välttämätöntä varovaista hiekkaa ja soraa. Valmistus voi saavuttaa paksuudeltaan 40 - 60 cm.
   • Seinämän korkeus on 30-80 cm, pohja asetetaan syvyyteen 15 - 30 cm;
   • seinän korkeus on 80 - 150 cm - syvyys 30 - 50 cm;
   • suurempi korkeus, jopa 200 cm - syvyys 60-70 cm.
   • jos seinän korkeus on yli 2 m, on vahvistettava perustusta vahvistamisen avulla. Pohja voidaan tehdä betonista, sekä soraa, murskattua kiveä, hiekkaa, kun se tiivistetään raskasta savea tai kiinnitetään sementtilaastiin. Jos maa on siirrettävissä, pohjavesi on lähellä maata (1,0-1,5 m maanpinnasta), suuri korkeusero (yli 1,5 m), kiinnitysseinät on haudattava laskemalla 1,5 kertaa leveys.
  • On suositeltavaa, että seinämä (sen kokonaiskorkeudesta) on vähintään 1/3 syvä ja 2/3 maanpinnan yläpuolella. Tämä mahdollistaa riittävän varmuuden seinien stabiilisuuden varmistamiseksi;
  • Kun tiedät seinän korkeuden, voit määrittää sen leveyden. Kiinteissä savi- maissa seinämän pohjan paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Keskimmäiset - 1/3 korkeudesta. Löysä hiekka tai märkä maaperä - 1/2 korkeus. Tyypillisesti pidätysseinä tapetaan ylöspäin, muodostaen "kruunun" (pidikkeen seinämän yläosa). Esimerkiksi kruunun paksuutta kiviseinään suositellaan 30 - 50 cm: n etäisyydelle.
  • Seinien rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että niiden kaarevuudeltaan tai rikkoutuneista rakenteista on suurempi jäykkyys ja ne kestävät suuremman kuormituksen. Tämä johtuu siitä, että suorittamalla rikki tai pyöristetyt seinäviivat, välin pituus vähenee ja vastaavasti kuormitus seinälle. Samaan aikaan he näyttävät houkuttelevammalta ja esteettisemmältä.
  • Seinämän takana muodostuu vettä, joka aiheuttaa hydrostaattista paineita rakenteelle, mikä heikentää rakenteen lujuutta ja stabiilisuutta. Sen vuoksi seinämän materiaalista, korkeudesta ja muodosta riippumatta on estettävä maaperän pysähtyminen vedenpinnan sisäpuolella kaikissa tapauksissa, joten vedenpoiston ja kuivatuksen järjestäminen on välttämätöntä. Myös seinänrakennuksesta riippuen käytetään sisäpuolen vedeneristys (ks. Alla).

  Säilytysseinän tyhjennys

  • Viemäröinti voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty - pitkittäinen poikittainen.
  • Seinän paksuudessa poikittaisen vedenpoistoon jää reikiä enintään 10 cm: n halkaisijaltaan tai 5 cm halkaisijaltaan putket, joiden kaltevuus asetetaan siten, että vesi menee terassin ulkopuolelle läheiseen vedenottoon. On myös mahdollista jättää yksi pystysuora sauma, joka on epätasainen 1-3 riviä tiiliä tai muurausta varten. Suosittelemme tyhjennysputkien (reikien) asennusvaihetta -1,0 m.
  • Pitämällä pitkittäistä seinää pitkin pohjan tasolle geotextilistä materiaaliin kääritty aallotettu tyhjennysputki asetetaan. Sen puuttuessa käytetään myös keraamisia tai asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 100-150 mm.


  Kaavion pituussuuntaisen seinämän tyhjennys

  1 - betoniseinän runko; 2 - betonirakenne; 3 - valua; 4 - murskattu kivi; 5 - geotekstiilit; 6 - hiekka; 7 - maata.


  Poikittaisen seinän kuivatuksen kaavio

  1 murskattu kivi; 2 - betoniseinän runko; 3 - viemäriputki.

  Geotekstiilimateriaali imeytyy veteen ja kulkee putken läpi reikien läpi ja tyhjennetään terassin ulkopuolelle. Kummassakin tapauksessa kuivatuskerros asetetaan murtoaineiden muodossa (sora, kivi, rikki tiilet jne.) Tai karkea hiekka 70-100 mm paksuinen seinän ja maan välissä. Kerrospuku samanaikaisesti maan täytön kanssa. Huolimatta siitä, että esimerkiksi sora luo huomattavan paineen seinälle, se toimii lisävesirakenteena, joka sallii veden kulkeutua tyhjennysaukkoihin.

  Täydellisenä korvauksena murto-aineista käytettiin tyhjennyskangasta (kuivatus geotekstiilit, dornit jne.).


  Pituussuuntainen viemäröintityö

  Huomautus: Viemäröinti-aaltoputkia käytetään maaperän viemäröintiin tienrakennuksessa, kunta- ja tytäryhtiöissä. Ne on valmistettu matalapainetusta polyeteenistä (HDPE). Esisuodatin estää hiekkaa tai maaperän hiukkasia pääsemästä putkeen ja suojaa järjestelmää murskautumiselta. Taivuta hyvin. Yhdistettynä toisiinsa.


  Näyte aallotettu tyhjennysputki


  Näyte aallotettu tyhjennysputki suodattimella


  Aallotetun poistoputken liitoselementit

  Tilan täyttäminen pidikkeen seinämän takana

  Sen jälkeen, kun seinä on taitettu ja seisoo useita päiviä, on välttämätöntä täyttää sen ja rinteiden välinen tila ensin hiekan tai karkeiden valuma-alueiden avulla. Rikkoutuneita tiiliä, betonipaloja jne. Voidaan käyttää. muodostaen tyhjennyskerroksen. Sitten kerros kerroksittain, jonka paksuus on 20-40 cm, aikaisemmin kaivettu maaperä täyttyy ja repeytyy. On toivottavaa, että nämä ovat paikallisia karkeita rakeita maaperä, hiekan hiekka hiekka ja joskus liepeä. Tällaiset maaperät ovat edullisia kaikentyyppisille kiinnitysseinille. Kasviperäisten kasvien kerros päälle.

  Jos maaperä laskeutuu jonkin aikaa (muutaman viikon kuluttua), on tarpeen lisätä se ja palauttaa sitten häiriintynyt hedelmällinen maaperän kerros kokonaan terassille. On tärkeää, että aiemmin poistettu maakerros on runsaasti humus. Tämän jälkeen voit aloittaa maisemoinnin terassilla.

  Se on tärkeää! Saaja, turve, piidioksidi, piidioksidi, maaperä, joka sisältää yli 5 painoprosenttia orgaanisia ja liukoisia päästöjä, ja jäädytetyt maaperä eivät sovellu täyttöön.

  Jotta estettäisiin ilmakehän veden tunkeutuminen muuraukseen, joka johtaa seinän tuhoutumiseen, kun se jäätyy, on välttämätöntä tarjota visiiri (b) tippukivulla monoliittirakenteisissa seinissä ja asentaa reunusyksikkö (a), jolla on hieman kaltevuus maajoukkueissa. Rinteisiin on järjestettävä valuma-oja, jotta ilmakehän vettä ohjataan seinän takareunan yli.


  Seinän räystäslaite: a - betonirunko; b - Vahvistettu betoni viseri

  Seinien kiinnitysmateriaalin valinta perustuu teknisiin ja taloudellisiin laskelmiin, kestävyyteen, ympäristönsuojeluun, työolosuhteisiin, paikallisten materiaalien saatavuuteen ja muihin tekijöihin.

  Seinien kiinnitysmateriaalit

  Seinät voidaan tehdä eri materiaaleista. Kukin omalla tavallaan käytetyistä materiaaleista vaikuttaa niiden vahvuusdataan ja esteettiseen käsitykseen alueen koko alueesta:

  • puiset seinät ovat kauniita. Mutta niiden elinikä on pienempi kuin kivi tai betoni. Puu on suojattava huolellisesti ympäristövaikutuksilta;
  • betoniseinät näyttävät yksitoikkoisilta. Siksi ne yrittävät koristella ulkoa erilaisilla materiaaleilla (kiviä, laatat, laatat jne.). Katso esimerkiksi muutamia lisäosia kukkien ruukkuista, jotka on upotettu seinään;
  • luonnonkiven seinät ovat kallein, mutta ne näyttävät houkuttelevalta ja kestävät pitkään;
  • tiiliseinät näyttävät hyvältä, jos ne on säädetty siististi ja laadukkaasta materiaalista, kestävästä.

  Suositeltavat materiaalit seinäpidikkeille:

  1. Tiilimuuriin kiinnitetyt seinät on valmistettava palavasta, kiinteästä tiilestä, joka ei ole alhaisempi kuin M200, joka ei ole M25: n alapuolella tai erittäin märällä maaperällä, ei pienempi kuin M50. Onttojen ja silikaattisten tiilien käyttö ei ole sallittua;
  2. Kiinnitysseinien raunioissa käytettävien kiviä ei saa käyttää M150: n alhaisempia kiviä portlandsementtilaastiin, joka on vähintään M50;
  3. Betonille sama kivi kuin betoniluokassa B 7.5;
  4. Monoliittiset raudoitetut betonirakenteet on tehty B10-betonista. B15, esivalmistettu betoni B15. B30.
  5. Vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen kohteena olevien seinien osalta betoniluokalla on oltava tietty jäätymisvastus. Lämpötiloissa, jotka ovat miinus 5 - 20 ° C, vähimmäislujuusluokka on F50, alle 20 - 40 ° C F75, alle 40 ° C F 150.

  Seinien pinnan vedenpitävyys

  Kiinnitysseinien pinta (lukuun ottamatta pohjan pohjaa) on suojattu vedeneristyskerroksella. Vedeneristyskyvynä voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - kateaineita, kattotiiltoja (yksi kerros). Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Synteettiset vedeneristimet jne. Kuivissa maissa riittää päällystää pinta kuumalla mastilla, bitumilla (yleensä 2 kerroksessa).

  Pidentää käyttöikää vedenpitävyys on tarpeen puiden, tiilen, butobetonin, raudoitetun betonin, betonin ja metallin seinien pitämiseksi.

  Kiinnitysseinien perustukset

  Läpäisyn asteen mukaan tukiseinien perustukset jaetaan matalien ja syvien perustusten perustuksiin. Syvän pohjan perustana on pohjan syvyys, joka on 1,5 tai useammin suurempi kuin niiden paksuus poikkileikkauksessa. Pohjan paksuus ja sen syvyys riippuvat kiinnitysseinän koosta, maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Perustukset ovat yleensä nauha- ja paalusäätiöitä. Nauhasäätiö on monoliittinen, tiimi tai rakenne, joka koostuu erillisistä lohkoista, jotka toistavat pidätysseinän viivan. Tällaisen säätiön syvyys on yleensä vähintään 60 cm. Kun maa jäätyy, pohjan syvyys liittyy jäätymisnopeuteen. Pallon perustukset ovat syvemmät kuin nauhan perustukset. Haudatut paalut voidaan haudata useita metrejä maahan. Tätä menetelmää käytetään heikosti kantavissa maissa ja se mahdollistaa pohjaveden tunkeutumisen kehon seinämän alle. Tällöin pohjavesi virtaa vapaasti paalujen välillä ilman, että se aiheuttaa seinää ja kaltevuutta, ja näiden perustusten rakennustekniikka on samanlainen kuin talojen rakentaminen, ja se on hyvin kuvattu artikkeleissa: Pile foundation technology; Vaippojen perustuksen käyttömahdollisuudet; Laite ja kaistalistan säätö.

  Seinäteline

  Tukiseinän runko on tukirakenteen yläpuolinen osa, joka myös suorittaa koristeellisia toimintoja. Painovoiman kiinnitysseinämien rungon vakauden varmistamiseksi on oltava riittävä massa.

  Huomaa: Painovoimaiset kiinnitysseinät antavat stabiilisuuden johtuen niiden massasta ja maaperän massasta seinärakenteen pohjan yläpuolella sekä seinän pohjan tasossa syntyvästä kitkavoimasta.

  Seinä voi olla sekä jäykästi kiinnitetty maahan että joustava rakenne.

  Seinät, joiden jäykkyys on kiinteä, ovat monoliittisia betoniseiniä, kivi-, tiili- tai betonielementtejä, jotka on liitetty sementtilaastiin.

  Elastisissa rakenteissa on pidätinseinät, jotka kestävät pieniä muodonmuutoksia halkeilematta. Tämä ryhmä sisältää kuivat muuraus, hemline, gabion seinät. Tällaisten seinien yläosan leveyden ei tulisi olla alle 45 cm, yleensä 45-60 cm.

  Kiinnitysseinän muotoilusta ja korkeudesta riippuen on tarpeen kallistaa etu- ja takapinnat. Jäykän kiinteän rakenteen gravitaatiotukeen kiinnitettävät seinät, joiden korkeus yhdessä pohjan kanssa ei ole yli 1,5 m, etupinnan etusuojausta ei tarvita. Seinämän etupinnan hieman kallistuminen (10-15 astetta pystysuorasta rinteeseen) mahdollistaa pystysuoran optisen illuusion, mikä parantaa sen visuaalista havainnointia ja mahdollistaa kätkemisen puutteiden piilottamisen (pienet epätasaisuudet, kun kallistus vähenee). Lisäksi kaltevuus voi lisätä seinämän vastustusta rullalle. Kuten edellä on mainittu - seinän takapinnan kaltevuus täyttösuunnassa pienentää sen maaperän paineita. Kaltevuus riippuu maaperästä ja teknisistä ominaisuuksista rakentamisen aikana ja se määritetään laskemalla.

  Kiinnitysseinämän takapinnan kaltevuuden kulman määrittäminen

  Hyvin likimain suurin piirtein seinän (asteen) takapinnan pinta-alan kallistuskulma voidaan määrittää itse kaavalla:

  tg e = (b-t) / h, (1)

  e on laskennallisen tason kallistuskulma pystysuoraan; b - pohjan pohjan leveys; h on etäisyys maanpinnasta pohjan pohjaan; t on seinämän paksuus; j on sisäisen kitkan kulma.

  Laskentatason kallistuskulma pystysuoraan e määritetään ehdosta (1), mutta sitä ei enää hyväksytä (45 ° - j / 2).

  Edellä esitetyn perusteella seinämän kaltevuuskulma voidaan myös määrittää noin kaavalla:

  e = 45 ° -j / 2

  Huomaa: Sisäisen kitkan kulma - kitkan kulma ruumiinosan suurimpien hiukkasten välillä. Koska tämä kulma on vaikea määritellä, sen oletetaan tavallisesti olevan yhtä suuri kuin hiekkalaatan hyväksyttävä kesto. Kaltevuuskulma - rajoitetulla kulmalla, joka muodostuu vapaasti täytetyn maaston pinnasta vaakasuoralla tasolla. Se luonnehtii kitkan irtoavan kappaleen hiukkasten pinnalla.

  Maaperän huokoisuudesta riippuen sisäisen kitkan j (deg) kulman standardiarvot ovat.

  Hiekkapohjaisille maille:

  • Sora ja suuri 43-38;
  • Keskikoko 40-35;
  • Pieni 38-28;
  • Dusty 36-26.

  Silty-savi:


  Käsitteen kulmakivestä

  Tässä artikkelissa tarkasteltiin kiinnitysseinien tärkeimpiä rakenteellisia elementtejä ja tärkeimpiä eri materiaaleista koostuvia seiniä. Syklin seuraavassa artikkelissa tarkastellaan konkreettisia esimerkkejä eri materiaalien kiinnitysseinistä ja niiden rakentamisen tekniikasta.

  Säilytysseinä: parhaat mallit, suosituimmat tyypit, modernit materiaalit ja asennusominaisuudet (85 kuvaa)

  Paikan päällä olevat helpotukset vaikeuttavat maaperän käyttöä, maan kaatumisongelmat sekä rakennusten ja apuohjelmien aiheuttamat kuivatusvauriot. Asiantunteva lähestymistapa, nämä haitat ovat etu. Kiinnitysseinämien rakentaminen ja rakentaminen mahdollistavat paitsi teknisten ongelmien ratkaisemisen - tasoitetut alustat laajentavat maan viljelymahdollisuuksia, mutta ne tulevat myös perustaksi omien Semiramis-puutarhojen luomiselle alkuperäisen maisemasuunnittelun avulla.

  Tukien rakennusmateriaalin valinta riippuu helpotuksen ja muotoilun tyylistä. Runkot ja palkit, betoni, kova kallio, tiilet ja erilaiset rakennuspalikat voidaan käyttää seinien pitämiseen.

  Yhteenveto artikkelista:

  Suunnittelun ominaisuudet

  Säilytysrakenteet on pystytetty maastoon, jonka kaltevuus on yli 8 astetta.

  Ensimmäisessä vaiheessa sinun täytyy päättää avustusten muutosten laajuudesta: laskea vaiheiden lukumäärä ja päättää rakennusmateriaaleista.

  Lovers voi rakentaa seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1-1,5 metriä, ammattilaisen pitää luottaa korkeammat korkeusseinämät seinät. Heidän avustustaan ​​vaaditaan myös, jos pohjavesi maaperässä on alle puolitoista metriä syvyyteen. Myös epästabiilien hiekkasten säilytysrakenteiden rakentaminen on vaikeaa.

  Tukiseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta osasta ja viemäristä. Säätiön mitat riippuvat seinän painosta ja maaperän laadusta. Mitä kovempaa maaperää, sitä pienempi on säätiön syvyys. Vapailla mailla pohja muuttuu käytännöllisesti katsoen yhtä korkeaksi tukin ulkosivulle.

  Seinämän vakauden varmistamiseksi, kollapsin ja vääristymien välttämiseksi, se saa hieman kaltevuutta pengerteen suuntaan. Pitkien tukirakenteiden keskelle rakennetaan erityisiä ulkonemia - purkamisjalustat, jotka käyttävät pystypaineita seinän vakauden lisäämiseksi. Veden suojaamiseksi yläreunasta voidaan asentaa räystäs tai visiiri.

  Kivilattiat

  Luonnonkiven seinämä on kiinteä runko ja mukava silmäkoriste. Pohjan leveyden tulee olla 2-3 kertaa seinämän leveys, syvyys on noin kolmasosa tuen ulkoisesta osasta.

  Laskettaessa kaivon syvyyttä pidätysseinään otetaan huomioon hiekka- ja sora-alustan paksuus. Sen jälkeen, kun pohja on täytetty tyynyllä, betonia kaadetaan sellaiselle tasolle, että ensimmäinen muurauskerros on puolet pinnan alapuolella. Viemäröintiä voidaan tehdä kahdella tavalla. Aseta putki seinän pohjaan tai jätä siihen useita vaakasuoria reikiä.

  Sitten voit siirtyä munatuksen päävaiheeseen. Alhaalta ylöspäin suuret kiviä asetetaan ensin, kädensija tehdään betonilla. Voit myös valita kuivan muurausmallin, jossa kivet asetetaan ilman liimamateriaalia. Niiden halkeamat ovat täynnä maaperää, jossa kasvit myöhemmin itävät.

  On vältettävä pitkiä pystysuoria saumoja ja ristin muotoisia liitoksia kivien välillä. Vahvuuteen seinälle voidaan antaa pieni (jopa 10 astetta) kaltevuus. Lisätuki on kivien teräviä reunoja, syvennetty sivusuunnassa.

  Tällaiset rakenteet näyttävät itsestään viehättäviltä, ​​mutta voit myös käyttää niitä lisäkoristeita asettamalla kasvit rakoihin tai pintaan peittäen koristelamulla.

  Betoniseinät

  Teräsalueen pinta-alasta ja maaperän ominaisuuksista riippuen betonituotanto voi olla 25 cm - puolen metrin paksu. Kolmannessa korkeudessa seinä kaivaa maahan. Rakennettaessa rakenteita käytetään mittareiden yläpuolella.

  Poistoaukkojen kautta on poistettava vesiputkiston lisäksi pinnan lisätiivistys rinteestä, kun se on voideltu erityisellä liuoksella. Kuivaamisen jälkeen betonin ja maan välinen tila on täynnä raunioita ja soraa.

  Vaatimaton näköinen betoni avaa laajan mahdollisuuden fantasiaan. Se voidaan kruunata keraamisilla laatoilla, kiveillä koristeltu tai kipsiä peitetty. Betonirakenteiset seinät ovat täydellinen tausta designille, jossa käytetään ampleita kasveja.

  Tiiliseinät tontilla

  Seinien kiinnittämiseen käytettiin kiinteän tiilen kestäviä lajikkeita. Säätiön mitat lasketaan samalla tavalla kuin kivirakennukset. Korkeus enintään 60 cm, seinämän paksuus on puolet tiiliä - 12 cm. Korkeus on 60-1 metriä - paksuus tiilissä.

  Seinien kiinnityskoukut

  Gabions alkuperäinen metalliastiat täynnä kivet. Ne ovat puolivalmiita tuotteita seinäasennukseen niitteillä ja kierteillä.

  Jokainen kivi voi tulla täyteaineeksi: suuret sisustuskappaleet on sijoitettu ulkopuolelle, häkin sisempi osa voidaan täyttää raunioilla ja sora. Ristikko, kiinnittimet sekä erikoispultit, jotka kiinnitetään maahan, on galvanoitua terästä.

  Puiset kiinnitysrakenteet

  On helppoa tehdä omia käsiä tukkien tai suurien palkkien kiinnitysseinä, se näyttää erittäin houkuttelevalta, mutta sen haurauden vuoksi vaatii säännöllistä korjausta.

  Puu on käsiteltävä vedeneristys- ja sienilääkkeillä. Puolet metsää, joka on maanalainen, voidaan altistua poltettavaksi ja bitumipinnoitteeksi, ulompi koristeosa käsitellään erityisellä kyllästyksellä ja lakalla.

  Puutavaran rakentamiseen vedetään ulos kaivanto, jonka pohja peitetään 10 cm: n kuivatuslevyllä. Sitten puut, puolet niiden korkeudesta, asetetaan vallin sisään, kiinnitetään toisiinsa lanka- ja kynsien avulla ja kaadetaan soraa ja raunioitumista varten. Voit käyttää ja horisontaalista muurausta.

  Ennen raudoitetun seinän vahvistamista betonilla on tarpeen tehdä kuivatus sijoittamalla pitkittäiset tai poikittaiset putket alustalleen. Kaivo kaadetaan betonilla 10 cm: n tason päässä reunoista. Maanpinnan vieressä tarvitaan lisäkudosta kestävää kerrosmateriaalia, jota käytetään kattotiivisteissä.

  Rengasseinä

  Renkaiden valinta aurinkojen ja terassien rakennusmateriaalina on hyvä esimerkki kierrätyksestä. Rakennusteknologia on askel halkeilua varten. Kuten kuvassa näkyy, kesämökki, jossa on renkaiden pidätysseinä, voi näyttää siistinä ja tyylikkäältä.

  Kiinnitysseinä osaan, jossa on kaltevuus - miten se tehdään itse

  Säilytysseinä: Miten se tehdään sivustolla?

  Maissa ja kaupungeissa, joissa vaikea maasto mäkisellä tai rotkopaikalla luo paljon puutarhassa olevia ongelmia ja suunnittelee kaunista sisäpihaa, haluan palauttaa järjestyksen. Yleensä tässä tapauksessa sivustoalue on kätevästi jaettu eri tasoilla sijaitseville terasseille. Tällaisessa tapauksessa pidätysseinä on keskeinen rooli.

  Sivuston säröiminen on prosessi, jolla keinotekoisesti muodostetaan väkevöity horisontaalinen taso - terassi tai pylväs.

  Kiinnitysseinä on rakennettu tällaisten tasojen välisille rajoille, mikä auttaa estämään maanvyörymien ja maanvyörymien esiintymisen sekä maan hedelmällisten kerrosten huuhtoutumisen.

  Valitettavasti on totta, etteivät kaikki maanomistajat voi sanoa, että heillä on edes helpotuksia. Tämä viittaa siihen johtopäätökseen, että pidätysseinä on välttämätön osa aluetta. Se ei ainoastaan ​​koristele puutarhaa, vaan tämä rakenne myös jakaa sen erityisalueiksi.

  Kiinnitysseinämän muodostaminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Prosessin aikana toteutetaan laaja valikoima maisemasuunnittelumalleja. Seuraavaksi tarkastelemme kiinnitysseinien rakentamisen pääpiirteitä omilla käsillään.

  Säilytysseinä: laite ja toiminnot

  Kiinnitysseinämässä on erilaisia ​​malleja. Kaikki riippuu toiminnasta, jota tämän rakennuksen pitäisi tehdä. Kiinnitysseinä voi olla sekä koristeellinen että vahvistus. Kullakin kahdella lajilla on oltava tietty vaikutus. Mutta "selkäranka" koostuu aina seuraavista pääkomponenteista:

  • kellarista (maanalainen osa). Kaikki maaperän paineet putoavat siihen;
  • kehosta (maaosa). Seinät sisäpuolella "koskettaa" maata ja johtavat noin korkeudessa sivustossa. Ulkopuolelta (etupuolelta) sivulta seinä on auki, se voi olla tasainen ja kalteva;
  • vedenpoistosta ja viemäröinnistä (suojaväylät). Kun suunnittelet rakennetta, sinun on selvitettävä etukäteen, kuinka kaadetaan ylimääräistä kosteutta ja vettä, joka kerääntyy jatkuvasti rakennusten sisäpintojen taakse.

  Kiinnitysseinillä on tällaisia ​​toimintoja:

  • ne ovat hyvin kaavoitettuja alueita;
  • voivat täysin muuttaa maisemaa, ovat sen koristeellisia ja taiteellisia elementtejä;
  • suojaava ja vahvistava kyky;
  • he tekevät tontin jopa.

  Mikä vaikuttaa seinien pysyvyyteen

  Suurin paine, stabiilius ja korkea paine ovat hyvin tärkeitä ominaisuuksia, joiden pitäisi olla hyvin tehty pidätysseinä. Muussa tapauksessa rakenne voi helposti romahtaa ja maadoittaa. Koska sinun on otettava huomioon kaikki seinien lujuuden kannalta vaikuttavat tekijät.

  Joten, on tarpeen selvittää, mikä toimii edelleen kiinnitysseinillä? Rakennuksen oman painon vaikutus, tarttuvuuden ja kitkan voimat maaperällä, maaperän paine ja siihen mahdollisesti vaikuttavien komponenttien paino - kaikki tämä on erittäin tärkeä.

  Mikä voi vaikuttaa rakennuksen rakentamiseen:

  • maaperän turvotus talvella;
  • tuulen voimakkuus (jos seinämän korkeus on yli 2 m);
  • tärinän taso (esimerkiksi jos rautatie ei ole kaukana);
  • kaikki seismiset ilmiöt (jokaisella alueella on omat ominaispiirteensä);
  • pesemällä sadeveden mukana.

  Rakennuksen vakauden tasoon vaikuttava lisäaine on seinämän paksuus. Se määräytyy maan tyypin ja itse rakenteen korkeuden mukaan. Jos maa on pehmeää ja tuki on korkea, on luonnollista, että suojaavan "kilven" leveys on suurempi. Tämä on loogista.

  Miten järjestää pidätysseinä. kohokohtia

  Kiinnitysseinä on melko monimutkainen rakennerakenne, joten ennen sen rakentamista on otettava huomioon tietyt seinän lujuuden, luotettavuuden ja käyttöiän tasoon vaikuttavat tekijät. Tietenkin, kun todellisia asiantuntijoita on mukana tässä liiketoiminnassa, kaikki tehdään tiukasti sääntöjen mukaisesti. Ja tämä on erittäin hyvä. Mutta jos sinulla on tiettyjä taitoja ja ottaen huomioon olosuhteet, joissa voit rakentaa tukea, voit rakentaa sellaisen rakenteen itse ilman mitään ongelmia.

  • Säilytysseinät voidaan rakentaa yksinomaan vakaalle maaperälle (raunioissa, savessa, hiekkasaumoissa, sora jne.).
  • Onnistunut järjestely on mahdollista vain, jos maaperän jäädytys on enintään 1,5 metriä maanpinnasta.
  • Pohjaveden korkeus ei saa ylittää yhtä metriä, paras vaihtoehto on 1,5 metriä maan pinnasta.
  • Jos rakennat itsesi, muista, että seinän yläpuolella olevaa osaa ei saa ylittää 1,4 m. Päälliköiden olisi rakennettava korkeampi tukirakenne, koska et voi tehdä ilman erityisiä laskelmia, joissa otetaan huomioon maaperän paineet ja liikkuvuus.

  Kuinka tehdä maanalainen osa. Mikä säätiö valita

  Seinien, joiden korkeus on yli 30 cm, on välttämättä oltava kiinteällä pohjalla. Pääperiaate, jota ei pidä unohtaa perustettaessa: jos maa on pehmeää ja epävakaata, niin säätiön syvyyttä on tehtävä enemmän.

  Jos haluat tasoittaa sivustosi, lue artikkelimme ja opit, miten se tehdään.

  Pohjan syvyys ja tuen korkeus ottaen huomioon maaperän löysyys

  • Jos maa on melko tiheä, niin pohjan ja syvyystason korkeuden (maanpinnan yläpuolella) tulee olla 1: 4.
  • Maaperän likaantumisen ollessa keskipitkällä taipuisalla pohjan syvyyden tulisi olla 1/3 tuen korkeudesta.
  • Jos maaperä on löysä, pehmeä, pohjan syvyyden on oltava puolet sen korkeudesta.
  • Betoni, murskattu kivi, raskaan savi tai sementti tiivistetty sora pitäisi muodostaa perustan.

  Vedenpoiston, viemäröinnin ja vedenpitävyyden käyttö tukiseinien rakentamiseen

  Laitteiden tukemiseksi sinun ei tarvitse vain tarjota korkealaatuista säätiötä ja rakentaa tukiseinä sille. Suunnittelu vaatii toisaalta suojaa kosteudelta, mikä haittaa sitä.

  Jätteiden organisointi, viemäröinti ja tarvittaessa seinän sisäpuolen vedenpitävyys - kaikki nämä ovat välttämättömiä toimenpiteitä riippumatta siitä, mitä materiaalia käytetään ja mitä kokoa ja muotoa pidätysseinä on. Tärkeintä on se, että se estää kosteuden ja veden kertymisen, mikä ilmeisistä syistä vaikuttaa rakenteeseen tuhoisasti.

  Jätteiden organisointi

  Kiinnitysseinien tyhjennys on poikittainen, pitkittäinen sekä yhdistetty.

  Jos viemäröinti tapahtuu sivusuunnassa, erityiset aukot asennetaan joka toisen tai kolmannen riviin (niiden halkaisija ei saa olla yli 10 cm) tai kaltevilla putkilla. Sitten vesi välittömästi ylittää alueen alueen, jonka saavutimme.

  Pitkittäistä (maanalaista) viemäröintijärjestelmää pitkin aallotettuja seiniä (maan alla perustasolla), aaltopahvia, keraamisia tai asbestisementtiputkia (niiden läpimitta on noin 10-15 cm), jotka on upotettu geotekstiilimateriaaleihin, jotka absorboivat vettä. alueelle.

  Myös erityiset visiirit tai räystäskappaleet, joissa on kaltevuus, tehdään niin, että ilmakehän vesi ei putoa muuraukseen, sillä alhaisissa lämpötiloissa tämä johtaa tukiseinien tuhoutumiseen. Tätä ei voida sallia.

  Viemäröintikerrokset seinän ja maan välillä

  Kun seinä on koottu ja seisoo pari päivää, sen ja rinteiden väli on täytettävä. Tätä tehtävää varten soveltuu karkea maa-alue (esimerkiksi sora, karkea hiekka ja kivi). Meidän on varastoitava pieniä paloja tiiliä ja muuta jätemateriaalia. Ottamatta huomioon, että sora painaa tukia, tämä on ylimääräinen salaojituskerros.

  Jokainen kuivatusseoksen kerros ja maaperä kaadetaan erikseen näiden kerrosten kasaamiseksi. Tässä on edullista käsitellä karkeaa jyviä hiekkasaumaa ja hiekkaa.

  Kasviperäisen maaperän käyttö vaaditaan top-pallonmateriaaleille. Kun tukiseinän viimeinen kerros on päättynyt tampingilla, seinä jää tässä tilassa pari viikkoa ilman lisäkuormaa. Tällainen toimenpide johtaa siihen, että vahvistusmateriaalit hankkivat kaikki tarvittavat ominaisuudet. On myös välttämätöntä poistaa maaperän kerros riittävän paljon humusta etukäteen ja laittaa se päälle. Kun olet tehnyt kaikki nämä manipuloinnit, voit jatkaa mielenrauhaa sivuston varustamiseen.

  Vedeneristys

  Pidättävän tiilen, puun, metallin tai betoniseinän käyttöiän parantamiseksi on tarpeen suorittaa vedeneristys maasta. Tälle tärkeälle tapahtumalle käytetään kattohuopaa tai kattohuopaa, jota käytetään kahdessa kerroksessa. Jos pohjamaali on kuivaa, sitä voidaan käyttää sisäpinnalle.

  Materiaali on käsin tehtyjä seinämiä

  Ensin sinun täytyy päättää pidätysseinän käyttötarkoituksesta ja valita sen materiaali. On jo sanottu, että seinät voivat olla linnoituksia ja koristeellisia.

  Joustavan kaltevuuden vahvistuselementin rakentamiseksi sinun on käytettävä luonnonkiveä tai betonia. Rautateiden lähellä sijaitsevat alueet, jotka ovat säännöllisesti kentällä värähteleviä. Ja koska tällainen jatkuva voimakas paine, hauraampi materiaali menettää nopeasti ominaisuutensa, mikä heikentää seinän luotettavuustasoa.

  Jos aiot rakentaa säilytysseinän koriste-elementiksi, puun, tiilen tai gabionin käyttö on jo sallittua.

  Puinen seinä

  Tämäntyyppisten kiinnitysseinien asentamista pidetään halpana, mutta itse rakennusprosessin avulla se ei ole yhtä helppoa ja nopeaa kuin se voi aluksi tuntua. Seinän luominen ja asennus edellyttävät välittömästi sileää, laadukasta puuta. Yksinkertaisempi rakentamismenetelmä on sijoittaa lokit pystysuoraan, tiiviisti sovittamalla ne toisiinsa. 12-18 cm: n halkoja pidetään sopivimpana tukiseinän rakentamiselle. Tölkkien korkeus on laskettava riippuen siitä, minkä korkeudeksi suunnittelemamme tukiseinän korkeus on. Tutkittaessasi jokaisen askeleen etukäteen, älä unohda, että asennettaessa seinää noin 50-60 cm: n etäisyydelle rakennuksesta haudataan maahan. Ja tämä on ainakin.

  Jokainen loki sijaitsee pystysuorassa ja lähellä muita lokeja. Yläosassa ne on tiukasti kääritty langalla. Ja siirtymän estämiseksi lokit yhdistetään kynsillä. Varmuuden varmistamiseksi tukkien tukkeutumisen jälkeen kaivannon tulee olla kokonaan peitetty betonilla.

  Jotta maapallon alapuolella olevan puun mätäneminen ei ole mahdollista, se voidellaan moottoriöljyllä. Tämä on erittäin tehokas väline tässä tilanteessa.

  Haluatko käyttää seuraavaa menetelmää nimeltä "aita"? Se on vaikeampaa rakentaa, koska täällä jokainen pystysuora loki on luotava tietyn ajan. On tarpeen muodostaa erityinen reikä, jossa pienemmän halkaisijan loki asennetaan melko tiukasti.

  Ei ole mitään keinoa ilman korkealaatuisia ja tasalaatuisia lokeja, koska kaikki voi täysin huonontua mätäpuun takia. Ja me emme todellakaan tarvitse tätä, mutta osoittautuu, että kaikki ponnistukset ja työ menevät kaatumaan. Käytä tätä menetelmää usein: ota lokit, ovat tiukasti pystysuorassa ja sitoudutaan tiiviisti toisiinsa. Halkaisija täällä otetaan, kuten edellisessä menetelmässä. Mutta maan alle jäävät osat ovat noin 40-50 cm. Tällainen pituus on melko riittävä, jotta rakenne pystyy seisomaan keväällä eikä siirtyä, kun maa alkaa absorboida kosteutta monta kertaa enemmän. Suunnittelun luotettavuus olisi varmistettava ensiksi.

  Betonin pidike

  Tämä on kestävin ja vankka rakenne. Sen rakentaminen alkaa seuraavasti: irrotetaan kaivosta, jolla on aivan sama ympärysmitta kuin itse seinä. On syytä harkita sitä, että seinän korkeus vaikuttaa kaivannon syvyyteen.

  Kaivannon pohjalla asetetaan soran ja raunion sekoitus, jonka jälkeen kaapeli putoaa, joka on kiinnitetty kohoavalla langalla. Vain tämän jälkeen muotti tulee näkyviin. Muotti on tehty lankkuista, joiden paksuus on vähintään 25 mm ja enintään 45 mm. Linnoitukseen kiinnitetyt kynnet tai siteet. Tulevaisuudessa se ei murene, deformoi betonia. Seoksen paineen takia muotin sivuseinät voivat alkaa kaartua. Jatkuvien tuhojen estämiseksi on välttämätöntä mitata metallitangot 1,5 metrin välein.

  Valmistustyön lopussa betoniseoksen tasaisen seinämän vahvistaminen. Meidän on odotettava pari päivää muodostamaan seinän. Sitten muotti poistetaan. Ja jos on epäsäännöllisyyttä, ne tasoitetaan kipsillä.

  Tällöin voit edetä vastaaviin töihin, joiden toteutuksessa kukin omistaja voi valita haluamansa materiaalit omalla harkintansa mukaan. Tässä voit jo antaa etusija kaikelle, mitä vain sielu haluaa.

  Tiilipilarin rakentaminen

  Tiiliseinä asetetaan samalla tavoin kuin tavanomaisessa rakenteessa. Ainoa asia on korostettava: tässä paksuus on tehtävä vähemmän. Jos seinän korkeus on alle metriä, se on asetettava puoli-tiilillä. Jos seinä on korkeampi, käytetään koko tiiliä. Tiilenrakennusmateriaaleja käytetään samoin kuin betoniin.

  Tätä rakennetta varten tarvitaan pohja syvyydelle, johon vaikuttaa seinän lopullinen korkeus, maaperän koostumus ja jäätymisaste. Jos puhumme leveydestä, se on usein 20-30 cm suurempi kuin itse seinäseinä.
  Seinän rakentamisen aikana tärkein asia muistaa seurata pituuden ja paksuuden suhdetta 1: 3. Tiiliseinän erityissuunnittelu on aina erottanut sen samanlaisista rakenteista toisesta materiaalista. Tällaisen seinän asentamista ei pidetä liian yksinkertaisena, mutta samaan aikaan se ei ole kovin vaikeaa. Tärkeintä on seurata huolellisesti jokaisen ohjeen osaa.

  Seinät, jotka on valmistettu luonnonkivestä

  Kiviseinien rakentaminen on merkittävämpi aineellinen ja fyysinen kustannus. Mutta peli kannattaa kynttilää, koska tällaisen tuen kauneutta ja esteettisyyttä ei voida verrata mihinkään. Itse asiassa, jos katsotte tällaista rakennetta, on mahdotonta huomata tätä erityistä tyyliä ja ulkoasua, joka antaa luonnonkiven koko rakennukselle.

  Kivimuuri

  Kiven seinämällä on huomattava etu: kasvit istutetaan valmiiksi muotoiltuihin saviaskuihin. Luonnonkivi on houkuttelevin materiaali, josta käsin muodostuu pidätysseinä. Usein rakennustöissä käytetään graniitti, basaltti ja syeniitti. Nämä ovat yleisimpiä luonnonkiviä. Hiekkakivi tai kalkki auttavat antamaan säilytysseinä vintage-ilmeen. Ne voivat nopeasti imeä kosteutta, sammal näkyy käsitellyillä paikoilla. Tämän vuoksi mallissa on vanhan rakennuksen sävy. Ja tämä ratkaisu näyttää hyvin romanttiselta. Säätö on asetettu siten, että sen leveys on yli 30 cm. Ilman näiden sääntöjen noudattamista seurauksena voi olla epävakaa seinä, joka voi pian romahtaa.

  Kiinnitysseinä tekee sen itse

  Kiinnittyvä kiviseinä, jonka korkeus on 1 metriä ja jossa on pituussuuntainen viemäröinti.

  1) On tarpeen tehdä tontti sivustosta.

  Sopiva tukikohta valitaan etukäteen (rinteessä terassilla, joka sijaitsee korkeammalla kuin maanpinnan taso). Nastoja ajetaan valittua aluetta pitkin ja kaapeli vedetään.

  2) Valmista kaivanto.

  Puutarha veitsellä, maaperä leikataan merkinnöillä. Ja lapasta poistettiin ohut kerros maapalloa. Sen jälkeen seuraa kaivannon kaivaus, jonka syvyys on 40 cm.

  3) Säätiön asettaminen.

  Kaivannon pohja on tasaisesti tasoitettu ja tiivistetty. Sitten betonikerros kaadetaan vähintään 30 cm: n syvyyteen. Betonin betoniseos koostuu yhdestä betonista, 6 osaa hiekasta ja soraa. Sen pitäisi olla osuus.

  Jos maaperä on irti, ennen betoniseoksen kaatamista, sinun on tehtävä puinen aita. Anna betonipinnan kuivua ennen sen päättymistä noin kolme päivää.

  4) Kalkkikerroksen luominen.

  Kun pohja on täysin kuivaa, ennen kiven asettamista on välttämätöntä kastella 2-3 cm: n kerroksella kalkkikiviä. Seokseen sisältyy hiekkaa, vettä, sementtiä ja kalkkia. Yhdestä osasta kalkin kalkkia tarvitaan 3-4 osaa hiekkaa. Tämän seoksen kustakin kilogrammasta vaaditaan 300 ml vettä. Vuohien välttämiseksi lisätään vähitellen vettä. Sitten voit lisätä sementtiä. Saadaan suhde: 1 osa sementistä 7 osaan seosta.

  5) Meillä on kivi.

  Kivet puhdistetaan huolellisesti lian ja kostutetaan vedellä. Et voi asettaa kiveä päällekkäin. Muussa tapauksessa rakennus putoaa pienen ulkoisen vaikutuksen vuoksi. Kahden kiven risteys sijaitsee kiven keskellä edellisessä rivissä. Edessä on aina suurempi kivi oikeilla muodoilla. Keskiosassa on pienempi kivi. Meidän täytyy yrittää löytää vakaa asema kaikille kiville.

  Seuraavan seinän rivin osalta samaa periaatetta käytetään kalkkilaastilla. Seoksen tulisi olla vähintään 1-1,5 cm: n paksuinen ja liian suuret saumat, jotka odottavat nopeaa tuhoutumista. Rakenteen vakaudelle ja kestävyydelle takana oleva reuna tehdään kevyellä esijännitetyllä maata pitkin (noin 5-10 astetta).

  Kiinnitysseinän rikkoutunut kaarevalinjainen rakenne on kestävämpi ja luotettavampi, koska seinämien tällaisista viivoista on tunnusomaista vähentynyt spanpituus. Niillä ei ole valtavaa kuormitusta, ja takaseinän karkean pinnan ansiosta on intiimimpi kosketus maaperään.

  6) Käytä vedenpoistoa ja viemäröintiä.

  Jokainen vakiintunut tukirivi maaperän ja seinän välillä edellyttää, että hiekkakerros, jossa on soraa tai pieniä kiviä soran kanssa, nukahtaa. Sen jälkeen kaikki on kunnolla kaatunut. Kun asennat toisen tukirivin, tarvitset tyhjennysputken.

  Kun kiinnitysseinä on asennettu, kalkkikiveä poistetaan vedellä, sienellä ja harjalla.

  Seinä seinässä maisemasuunnittelussa

  Välittömästi on sanottava, että jokaisella sivustolla on oma yksilöllinen muoto, koko ja helpotuksen ominaisuudet. Siksi kiinnitysseinien rakentamisprosessissa sovelletaan niiden erityisiä lähestymistapoja ottaen huomioon omistajan henkilökohtaiset mieltymykset, hänen makunsa, itse talon tyylin, puutarhan alueen ja kaikki siihen liittyvät ominaisuudet. Jos esimerkiksi maisemassa on huomattava helpotus, käytä pystysuoraa asettelua. Tällainen liike olisi todella sopiva. Tätä varten alue on jaettu horisontaalisiin tasoihin, jotka on kiinnitetty tukeilla.

  Pienelle alueelle pystytetyn seinän korkeus nousee 60 cm: n korkeuteen. Vaikka seinä liian korkea, se aiheuttaa epämiellyttävän vaikutelman painovoimasta. Jos kuitenkin samankaltaiset rakennukset on suunniteltu etukäteen paikan päällä, ne "laimennetaan" erilaisten mielenkiintoisten arkkitehtonisten elementtien (esim. Penkki, kaivoja, askeleita ja muita vastaavia) avulla.

  Valitun materiaalin kiinnitysseinien rakentamiseen on selitettävä erityisillä suunnittelupäätöksillä. Se olisi loogista. Tosiasiallisesti monumentin monumentaalisuuden "kohottamiseksi" käytetään helvettiä, kuvioitua materiaalia. Myös tässä tapauksessa asentaminen suuria graniittikiviä, asetti suuren sauman. Ja tässä on hyvä käyttää tehokasta lokia. Jos haluat luoda hienompaa, jossain määrin huomaamatonta, mutta elegantin helpotuksen toisella puolella, seinäverhous tehdään pienten kivien ja kipsin avulla.

  Tänään voit toteuttaa minkä tahansa projektin. On tärkeää, ettet riko rakennustekniikkaa.

  Viemäröinti

  Jos jostain syystä sinun pitää rakentaa sivuseinä, kannattaa tietää, että tällainen rakenne on sallittu vain vakailla maatyypeillä: savi, kivi, murskattu kivi ja sora, maaperä. Samaan aikaan maaperän pohjaveden tulee virrata riittävän syvälle, jonka vähimmäistaso ei ylitä puolentoista metriä maan pintaan. Sinun tulee myös välittömästi virittää siihen tosiasia, että pidättävän seinän tyhjennys on tarpeen, koska vesi kasaantuu aina sen takana, jolloin se painaa seinää ja pienentää koko rakenteen lujuutta.

  Rakennettaessa taloa on tarpeen asentaa seinämän kuivatus, koska vesi kasaantuu aina sen takana, jolloin se painaa seinää ja pienentää koko rakenteen lujuutta.

  Lisäksi maassa, jossa vettä kertyy jatkuvasti, tulevaisuudessa on täysin mahdotonta istuttaa puutarhakasveja ja se kuuluu koko puutarhan juoniin.

  Kiinnitysseinät ovat erityisen tärkeitä maapallon rinteille tai maahan, vähitellen laskeutuvat veteen.

  Niiden tarkoitus on se, että rinteillä, joihin ne oli pystytetty, ei luiskahtanut maahan.

  Maaperän vakiintumisen ja veden pilaantumisen välttämiseksi vedenpoisto on pääsääntöisesti järjestetty rakenteen sisäpuolelta koko pituudeltaan.

  Tyyppien kuivatuksen pidätysseinä

  Seuraavassa on seinän viemäröinnin tyypit: pitkittäinen, poikittainen, sekoitettu (pitkittäinen poikittainen).

  Laitteesta riippuen on seuraavia tyyppisiä kuivatusseiniä:

  • pitkittäinen;
  • risti;
  • sekalaiset (pitkittäis-poikittaiset) viemäröintilaitteet.

  Jos kohtaat tukirakenteen poikittaisen vedenpoistoon liittyvän ongelman, seinään on rakennuksen aikana myös oltava reiät Ǿ 10 cm tai seinään asennettava Ǿ 5 cm: n pituinen putki, joka on järjestetty kulmassa tukiseinään.

  • vaihtoehtona on se, että taso 1-3 riviä muurausta ei pysty sementoittamaan yhtä saumaa, joka kulkee pystyasennossa. Jotta tyhjennys toimii täydellä voimalla, siihen tarkoitetut putket on asetettava etäisyydelle toisistaan ​​vähintään jokaisen m.

  Sinun ei pidä huolehtia siitä, että tällaiset joukot putkista tai saumoista, joita ei ole kiinnitetty seinään, vaikuttavat seinien lujuuteen ja vakauteen, koska rakenne kaatuu nopeammin, jos et siirrä vettä siitä.

  • pituussuuntainen viemäröinti on järjestetty aaltoputken avulla, eristet- tynä erityisen geotekstilillä tai keraamisilla putkilla, joiden koko on -1100-150 mm ja joissa on rei'itys. Asbestisementtiputket ovat myös hyvä vaihtoehto seinille, jotka, samoin kuin ristisulkeutumisen laite, asennetaan suoraan rakennuksen seiniin.

  Aallotettuja valumaputkia käytetään maaperän viemäröintiin teiden rakentamisessa, viestintäputkien asentamisessa maatilan johtamiseksi.

  On syytä sanoa muutaman sanan aallotettujen viemäriputkien hyväksi. Tällaisia ​​laitteita käytetään laajalti, kun on tarpeen suorittaa maaperän kuivatus teiden rakentamisessa, putkien liittäminen maatalouteen.

  Aaltoputket, joita käytetään tukirakenteen tyhjennykseen, kuten edellä mainituissa tilanteissa, toimivat seuraavan periaatteen mukaisesti: putken sisäinen esisuodatin ei salli hiekkaa tai maata päästä sisäpuolelle, mikä suojaa koko järjestelmää veden tulvasta.

  Työkalut, joita tarvitaan työhön

  • lapio;
  • lastalla;
  • pitsit;
  • kontti;
  • rakennusteippi.

  Riippumatta tukirakenteen tyhjennyslaitteen valinnan valinnasta, seinien ja maaperän välinen vedenpoisto on välttämätöntä.

  Kiinnitysseinän pituussuuntaisen viemäröintijärjestelmän toimintaperiaate on se, että putkeneristysmateriaali imee vettä maaperästä, joka kuljetetaan seinien ulkopuolelle suoraan niihin upotettujen putkien kautta.

  Ei ole väliä, kumpi kahdesta vaihtoehdosta valitset tukirakenteen vedenpoistolaitteen, älä unohda laittaa vedenpoistoa seinien ja maaperän välillä epäonnistumatta.

  Kuivausmateriaalina voi käyttää rikkoutuneiden tiilien, soran, kiviä, karkeaa hiekkaa.

  Tällöin, kun täytetään seinän lähellä olevaa salaojamateriaalia, se on sekoitettava maan kanssa.

  Jotkin laitteen ominaisuudet

  On parasta käyttää "natiivia" maaperää viemäröintijärjestelmään. Jos maaperää, jolle kiinnitysrakenne on rakennettu, ei muodostu karkeiden jyvien muodostamaa maata, voidaan käyttää karkeaa hiekkaa, pilkkoa, hiekkomaista sienia.

  Voit helpottaa tehtävää, ja sen sijaan, että ratkaise ongelma fraktisten seosten löytämisestä, hankkimaan vastaava ekvivalentti viemäröintilevyjen muodossa.

  • Ennen kaatamista murskatun materiaalin läheisyydessä juuri pystytetty seinä, sinun pitäisi antaa se muutaman päivän, jotta suunnittelun istua alas hieman. Sen jälkeen seinämän ja rinteiden väliseen tyhjään tilaan alkaa ryöstää kuivatuskerrokset;
  • ensimmäinen kerros on hiekkaa tai kiviä, rikkoutunut tiili, murskattu kivi, joka muodostaa halutun kuivatuksen suoraan. Sen päällä, noin 40 cm paksu, kaadetaan maaperään, joka kaivettiin ulos seinän laitteessa ja sitä kaatetaan varovasti alas.

  Ihannetapauksessa "native" maaperä olisi täytettävä. Jos maaperä, jolle kiinnitysrakenne on rakennettu, ei muodostu karkeilla jyväsillä, niin karkeaa hiekkaa, lieppeä, hiekkomaista siirappaa on suositeltavaa täyttöä varten. Ja vasta sitten hedelmällinen maa täyttyy.

  Saattaa olla sellainen tilanne, että muutaman viikon kuluttua maaperä kutistuu, riittää vain täyttää se haluttuun tasoon ja palauttaa hedelmällinen maa jälleen ylhäältä.

  Jos pidätysseinän kuivatus on järjestetty savelle, turpeelle, siltiselle maaperälle, se ei palaa takaisin viemäröintijärjestelmään.