Miten pätevästi pudota puutarha-alue omalla kädelläsi: purkaa oikea järjestelyn tekniikka

Kaikki maatilojen omistajat eivät ole "onnekkaita" täydellisissä hydrogeologisissa olosuhteissa. Usein se on vain maan viljelyssä tai rakentamisessa, että he ymmärtävät, että pohjavesi on korkea, että tulva-alueella on pitkät lätäköt. Sinun ei pitäisi huolehtia, tämä ongelma poistuu salaojitus. Hyväksy, rakentaa sitä on paljon helpompaa kuin etsiä täydellinen sivusto.

Viemäröintijärjestelmä poistaa maaperän ja kasvillisuuden kerroksen liiallisesta kosteudesta, mikä varmistaa viljelykasvien normaalin kasvun. Se tyhjentää maanalainen vesi kellarista, jos ne koskettavat, suojaavat autotallin kellarista ja tarkastuskaivosta tulvia.

Ne, jotka haluavat järjestää puutarhan alueen ojituksen omilla käsillään tai maaseutuyritysten prikaatin ponnisteluja, löytävät yksityiskohtaiset vastaukset kaikenlaisiin kysymyksiin. Artikkelin kirjoittajat kuvaavat yksityiskohtaisesti pohjavedenpoistojärjestelmien vaihtoehdot ja niiden rakentamisen menetelmät.

Edellytykset vedenpoiston rakentamiseksi

Jätevesijärjestelmä, joka kerää ja päästää ylimäärät pohjavesiä, on tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Tontti on tasainen, ts. ei ole edellytyksiä veden spontaaniselle liikkumiselle rinteessä.
 2. Pohjavesi on merkitty tasolle, joka on lähellä maanpintaa.
 3. Paikka sijaitsee laaksossa, joen laaksossa tai suolla valuma-alueella.
 4. Maaperä ja kasvillisuus kehittyvät savi-maaperillä, joilla on alhainen suodatusominaisuus.
 5. Mökki on rakennettu rinteelle, joka ei ole kaukana sen jalasta, joten vesi kerääntyy ja pysähtyy sademäärän aikana ja sen ympäristössä.

Vedenpoiston asennus on lähes aina tarpeen alueilla, joilla on taustalla olevaa savimaataa: hiekkasauma, sienellä. Ajanjakson aikana runsas sademäärä, sulava lunta, tämäntyyppinen kallio siirtää hitaasti vettä paksuutensa läpi tai ei anna sen kulkea.

Veden pysähtyneisyys maaperän kehityksen tasossa liittyy sen vesistöön. Kosteassa ympäristössä sientä toistuu aktiivisesti, infektiot, tuholaiset (etanat, etanat jne.), Jotka johtavat kasvikasvien sairauksiin, mädäntyvät pensaiden, monivuotisten kukkien ja puiden juuret.

Jos et ratkaise ongelmaa maaperän liiallisen kuivumisen myötä, silloin maapallon eroosio voi tapahtua ajan myötä. Hämärässä ajassa maaperän kerrokset, jotka sisältävät vettä, saavat turvota, mikä voi vahingoittaa säätiötä, päällystettyjä reittejä ja muita välineitä sivuston parantamiseksi.

Sen tarkistamiseksi, onko vedenpoisto tarpeen, on tunnettava maaperän kerrosten kantokyky kapasiteetilla. Tee tämä kaivaa pieni reikä 60 cm syvä ja kaada vettä siihen rajaan.

Jos vettä imeytyy päivässä, sen alapuolella on hyväksyttävät suodatusominaisuudet. Tässä tapauksessa vedenpoistoa ei tarvita. Jos kahden päivän kuluttua vesi ei mene pois, se tarkoittaa, että savi kiviä maaperän alapuolella on maaperän kerroksen alapuolella, ja on olemassa vaarana umpeutuminen.

Jos viemärijärjestelmää ei oteta käyttöön ajoissa, maatilat uhkaavat seuraavia ongelmia:

 • kellareihin, kellareihin ja muihin rakennuksiin, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella - tämä johtaa myöhemmin seinämateriaalien heikkenemiseen, muotin ja sienten muodostumiseen, mätäneviin huonekaluihin, portaisiin ja muihin puurakenteisiin;
 • maaperän kastelu kosteuden sitomisesta johtuen, mikä johtaa alhaisiin saantoihin, vihannesten, kasvien, puiden kuolleiden ja muiden istutusten juurien mätänemiseen;
 • Paikoilla saattaa muodostua kuoppia, paikkoja, kaivoja, joiden seurauksena päällystetyt polut ja laatat tuhoutuvat - kaikki tämä vaikuttaa negatiivisesti maatilan maisemaan.

Talvikaudella, IRS: n jäädyttämisen ja maanviljelytason yläpuolella olevan maanpinnan alapuolisen maaperän jäädyttämisen myötä maapallon huokosissa oleva vesi laajenee. Maaperän tilavuuden kasvu uhkaa tuhoamalla rakenteita, jotka ovat haudattuja ja lepäävät maassa.

Harkitse vedenpoistojärjestelmät ja niiden ominaisuudet.

Tärkeimmät maaperän viemäröintijärjestelmät

Ennen kuin aloitat työsuunnitelman laatimisen, laitteiden ja materiaalien ostamisen, sinun on määriteltävä, mikä järjestelmä on toteutettava niin, että se toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Jätevesijärjestelmää on kolme:

 • pinta (avoin) - on maan pinnalle oika, jota käytetään ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, joka muodostuu yksityisen sateen tai sulavan lumen vuoksi;
 • syvä (suljettu) - vesi tyhjennetään putkien, kuoppien läpi; järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että puu pilaa saostuksella ja / tai pohjavedellä;
 • täyttö - rakenteen periaate on sama kuin syvyys, käytetään vain putkistoa, jossa ei ole tyhjennysainetta; sopii tyhjennyspaikkojen saostukseen.

Jokainen edellä mainituista tekniikoista on sen etuja ja haittoja.

Pintaviemärijärjestelmä yhdistetään usein myrskyviemäreihin, jotka keräävät ja poistavat sademäärän. Jäteventtiili on varustettu kahdella vedenkerääjän tyypillä: pisteen ja lineaarisen.

Todella tehokas täydennys

Storm-jätevesi - joukko tyhjennysputkia, joissa on kaivo kosteuden kertymiseen, jonka kautta se siirretään sisäänottoon. Ennen kuin vesi menee kuoppaan, on erityinen sifoniosa (arina), joka on suunniteltu puhdistamaan tulevan nesteen roskista, minkä seurauksena järjestelmä ei tukkeudu eikä siinä ole epämiellyttäviä hajuja.

Viemärikaivojärjestelmä, jossa on lineaarinen veden keräilijä, on sarja lokeroita, jotka sijaitsevat kallistuskohdassa kohti kosteuden keräyspaikkaa. Säiliöt on asennettu oksiin, joiden pohjalla on soraa. Tätä tekniikkaa käytetään silloin, kun päivän pinta-alan kaltevuus ei ylitä 30 astetta suhteessa horisonttiin.

Pistejärjestelmän ja lineaarisen järjestelmän tärkein ero on se, että pistojärjestelmä käyttää putkijärjestelmää, joka sijaitsee maan alla. Veden keruu tapahtuu niin sanotuilla "pisteillä" - erityisellä sademäärällä, joka on varustettu läpäisevällä ruudulla. Tämä ratkaisu tekee suunnittelusta lähes näkymätön alueella.

Joskus saman tyyppiset järjestelmät eivät riitä alueelle, joten ne voidaan yhdistää ylläpitämään optimaalista kosteustasoa.

Järjestelmän tyyppi on valittava erikseen ottaen huomioon maisemat ja geologiset ominaisuudet. Esimerkiksi jos talo sijaitsee kaukana säiliöstä, voimme vain rajoittaa vedenpoistoa. Jos kartano sijaitsee joen laaksossa maanläheisellä luiskalla, on parempi käyttää useita järjestelmiä samanaikaisesti.

Suljettu tyhjennyslaite

Suljetun tyyppinen järjestelmä on verkosto, jossa putket ja viemäriputket asetetaan. Viemäröinti voidaan sijoittaa koko alueelle ja tiettyyn alueeseen, joka tarvitsee kuivatusta.

Syvä tyhjennysjärjestelmä koostuu seuraavista elementeistä:

 • viemäriputket;
 • hyvin (viemäröintijärjestelmä);
 • pumpun veden pumppaamiseen.

Järjestelmän toteuttamiseksi on tarpeen kaivata kaivannot, asentaa putket ja rakentaa tyhjennysjärjestelmiä.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi kaivannossa tarvitaan:

Järjestelmää käytetään tehokkaasti silloin, kun pohjavesi on joutunut tulviin.

Elementtien asettelun laatiminen

Ennen töiden suorittamista on tarpeen laatia suunnitelma paikasta, jossa otetaan huomioon asunto-, kotitalous- ja kotitaloustavarat sekä pensaat, puut, kukkapenkit.

Seuraavaksi sinun on määritettävä kuopan paikka ottaen huomioon viemäröintijärjestelmän sijainti. Viemäröintijärjestelmä voi olla viemäriverkko, kaivo tai jokin muu luonnollinen vesilähde.

Sitten sinun on tehtävä kaivannon asettelu. Järjestelmissä on neljä päätyyppiä:

 • käärmeen sijainti;
 • rinnakkaislaite;
 • kalanruoto;
 • trapeziumin sijainti.

Järjestelmä voidaan valita itsenäisesti, mutta useimmin käytetään merkintää "kalanruoto".

Ovia voidaan sijoittaa alueen ympäryksen ja talon ääriviivan ympärille. Kasvikasvien ja kukkien kasvaessa verkko rakennetaan ottaen huomioon vaatimukset, joita käsitellään alla.

Asennustiedot

Kaivantoa rakennettaessa on otettava huomioon seuraavat vaatimukset:

 • syvyyden tulisi olla 1-1,2 m ja leveys 35-40 cm;
 • lähellä puita, kaivanto kaivetaan 1,2-1,5 m: n syvyyteen metsien istutusten lähellä - 70-90 cm, kukkapenkkien lähellä - 60-80 cm;
 • jos turpeen maaperän IRS: n tasolla vallitsevat, sen vuoksi, että se nopeasti asettuu, kaivannon syvyyden ei tulisi olla alle metriä;
 • jos alue on kohokuvioitu, syvyys voi saavuttaa metrin, jos se on lievästi kalteva tai hieman kalteva, ja sitten kaivaa kaivanto, jonka syvyys on alle 1,5 m, on tehotonta;
 • savimaassa: hiekkakivilöytöjä, kaakeloita, kaivantoja 7-10 metrin etäisyydellä toisistaan, hyvin valutetuista hiekko-, sora- ja sora-sedimentteistä - 15-20 m;
 • vedenpoistojärjestelmän on sijaittava yli 1 metrin etäisyydellä talon pohjasta ja pienin sallittu etäisyys aitasta on 50 cm.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän rakenteen pitäisi nostaa erityinen putki, jossa on verkko. Niiden halkaisija voi vaihdella välillä 0,15 - 0,5 cm. On parempi kieltää asbestisementin tai keraamisten viemärien käyttö, koska ne ovat epäkäytännöllisiä, edellyttävät alustavaa valmistelua, usein pesemistä ja nopeasti tukkeutumista.

Suljetun viemäriputken laitetta varten on suositeltavaa antaa etusija polymeerisistä tai komposiittimateriaaleista valmistetuista rei'itetyistä putkista. Joissakin muunnelmissa on erityinen suodatinvaippa (geotekstiili), joka estää järjestelmän tukkeutumisen.

Kerääjän halkaisijan on oltava suurempi kuin putken halkaisija. Jos kehittyneen alueen pinta-ala on yli 0,5 hehtaaria, halkaisijat voivat olla yhtä suuret.

Järjestelmän kaltevuus kerroksen suuntaan tulisi olla 2-3 mm putken halkaisijaltaan 5-10 cm. Jos halkaisijaltaan suurempaa putkea suunnitellaan käytettäväksi, kaltevuuden tulee olla pienempi.

Alueen tai jyrkän kaltevuuden maaperän omistajat joutuvat kohtaamaan ongelman, kun vettä pysähtyy alimmassa kohdassa, kun vedenottoa se voi sijaita korkeammalla. Tässä tapauksessa alueen alaosassa on tarpeen rakentaa keräyskuoppa, jossa on tarpeen ottaa käyttöön viemäripumppu. Sen avulla veden pumppaaminen ylöspäin purkautuu ojaan, kouruun tai muuhun vesivahvistimeen.

Edistyminen järjestelmän rakentamisessa

Ensimmäinen asia, jota ennen kaivamisen kaivaminen on rakentaa kaivoa hyvin. Sen syvyyden tulisi olla 2-3 m ja halkaisija - jopa 1 metri.

Luotettavin hyvin konkreettinen. Betonirenkaiden asentaminen käsin ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten sinun on käytettävä nostolaitteita. Lisäksi korkeat kustannukset ja hauraus ovat betonirakenteiden haitat.

Muovinen hyvin - erityinen polyeteenistä, polypropyleenistä tai polyvinyylikloridista valmistettu muotoilu on käytännöllinen ja laadukas, se kestää tehokkaasti maaperän paineen. Säiliökaivon etu on se, että se tarjoaa putken taivut ja rakenteessa ovat kumihansetit, jotka varmistavat liitosten tiiviyden.

Voit myös laittaa omat tiilikuopat, tehdä kumisten ja muiden romuaineiden suunnittelua.

Jätevesipumppu asennetaan jälkikäteen kaivoon, joka pumpoi vettä viemärijärjestelmään - jätevesiin, kaivoon tai muuhun luonnolliseen sisäänottoastiaan.

Sitten voit aloittaa kaivamalla kaivannot järjestelmän mukaan teknisten vaatimusten mukaan.

Tavallisten muoviputkien tukkeutumista varten käytetään ns. "Ulkoisia" suodattimia, jotka on tehty oljeesta, kuituturvasta ja kudontajätteestä.

Kaivettujen kaivosten jälkeen suorita seuraavat vaiheet.

 1. Kaivo on peitetty 10 cm hiekalla, jonka jälkeen ne sovittavat geotekstilikerroksen niin, että kankaan reunat ovat uran yläpuolella.
 2. Geotekstiilit täytetään 20 cm: n rauniolla.
 3. Päällystetyt viemäriputket.
 4. Putket peitetään sora- tai sora-aineella sedimenttisillä kiveillä korkeuteen 30-40 cm, sitten - karkealla tai sora-alueella 30 cm.
 5. Geotekstiilit putoavat - se pitää pieniä hiukkasia ja antaa järjestelmän tukkeutumisen.
 6. Geotekstiilit sprinklataan hedelmällisen maapallon kerroksen päälle.
 7. Putket liitetään kaivoon.

Täyttöputken suunnittelutekniikka poikkeaa syvästä siinä, että se ei sisällä putkia. Kaivannut ovat täynnä suuria raunioita tai rikkoutuneita tiiliä, peitetty pienellä kivellä tai soralla.

Avoimen version toteutus

Pintajärjestelmien luomiseen käytetään samoja kaivannon rakennesääntöjä kuin syvän kaivannon toteuttamiseen.

Avoimelle järjestelmälle riittää rakentaa ojia, joiden syvyys on 0,7 m ja paksuus 0,5 m. Seinät on tehty kaltevuudella, viistokerroin on 30 astetta. Oja johdetaan viemäriin, joka on yhteinen tontille tai muulle vastaanottavalle vedelle.

Avointen ojakaivojen seinät ovat tiivistettyjä, joskus vahvistettuja mukulakivikoneilla tai raunioina, betonilaattojen kanssa.

Laajenna vedenpoistoelämystä

Lataustyyppinen viemäröintijärjestelmä pystyy toimimaan tehokkaasti 5-7 vuoden ajan, kun taas syvä- ja avoimet kuivatusrakenteet, joissa on korkealaatuiset putket, mahdollistavat 50 vuotta kestäneen vesiohenteisen ongelman unohduksen. Mutta tämä on mahdollista jaksottaisen verkon ylläpidon takia.

Järjestelmän hoidossa on neljä sääntöä.

 1. Paikan päällä, missä putket sijaitsevat, ei pitäisi kulkea suurikokoista laitteistoa - tie on sijoitettava erikseen.
 2. Maapallon säännöllinen irtoaminen parantaa veden läpäisevyyttä, mikä varmistaa järjestelmän hyvän suorituskyvyn.
 3. Kerran 2-3 vuoden välein putket pestävät voimakkaalla vedenpaineella, ja ne puhdistetaan savipartikkeleista ja ruosteesta.
 4. Maavaraa asennettaessa on tehtävä märkä maa.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​vinkkejä voit pidentää laitteen käyttöikää ja välttää korjauksia.

Hyödyllinen video aiheesta

Video kertoo kaikista yksityisen salaojitusjärjestelmän vivahteista:

Jäteveden sijoittaminen maahan säästää maanomistajia monista ongelmista. Kun olet asentanut tyhjennysjärjestelmän, sinun ei tarvitse huolehtia viljelykasvien kunnosta, sivuston yleisestä ulkonäöstä kosteuden lisääntyessä.

rakentaminen

ja korjaa omat kätensä.

Kuinka tehdä valuma-alue, jolla on korkea pohjavesi

 • Kirjasimen koko: Suurempi Pienempi
 • Katsomiskerrat: 16940
 • Kommentit: 5
 • Tilaa päivityksiä
 • painatus
 • osake

Monet ongelmat voivat ilmetä, jos paikan päällä oleva maaperä on ominaista korkealla kosteudella. Tämän yleisimmät kielteiset seuraukset ovat seisovien altaiden ja kasvien aiheuttamat vahingot. Vaarallisin tulos on talon perustan asteittainen tuhoaminen. On kuitenkin olemassa joitakin menetelmiä maaperän kosteuden vähentämiseksi. Menestyneimpiä niitä voidaan kutsua kuivatuskaistaleeksi, joka osoittautuu erittäin tehokkaaksi myös korkealla pohjaveden tasolla.

Mikä on vedenpoisto ja miten se tapahtuu

Veden alla ymmärtävät paikallisen alueen viestinnän tyypin, joka koostuu putkistosta ja joka vähentää maaperän kosteutta poistamalla kosteutta alueen alueelta. On olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistoja. Päätä pidetään pinnallisena ja syvänä. Ensimmäinen soveltuu hyvin tilanteeseen, jossa maaperän kosteus liittyy saostumisen tai sulaveden kertymiseen. Mutta korkealla tasolla, hän tuskin pystyy ilmaisemaan itseään tehokkaasti.

Syvän tyhjennysmahdollisuudet ovat paljon laajemmat. Tämä vaihtoehto soveltuu, jos alueelle on ominaista korkea pohjavesi. Syväntyyppisen veden poisto mahdollistaa tämän tason pienentämisen ainakin hieman. Totta, että järjestely on paljon monimutkaisempi kuin pinnan viemäröinti.

Syvän vedenpoiston järjestäminen alueella

Ennen kuin päätät luoda syvä tyhjennys, kannattaa arvioida, kuinka hyvin se on tietyissä tapauksissa. Paras tapa syväkuivatukseen sopii, kun paikka, johon talo sijaitsee, sijaitsee laaksossa tai suolla alueella. Jos lähistöllä on luonnollinen säiliö, on myös vaikeata tehdä ilman syvää tyhjennystä. Omistaja voi turvautua tällaisen järjestelmän järjestelyyn ja tarvittaessa käyttää päärakennusten tilaa. Voi olla, että ilman syvää tyhjentämistä korkeat pohjavedet pysyvät suurina ongelmina.

Huolimatta sen valtavista eduista, syvä tyhjennys on suhteellisen helppoa. Omistajan on ensin valmisteltava tarvittavat materiaalit. Syväntyyppisen kuivatuksen luominen paikan päällä on mahdollista rei'itetyillä putkilla, joita kutsutaan viemäreiksi ja rullatuiksi materiaaleiksi vedenpitäviksi.

Menetelmä syvän tyhjennyksen asettamiseksi

1. Kaavion syvä tyhjennys

Järjestelmässä ei ole mitään vaikeaa, jolla viemäröinti on säädetty pohjaveden korkealle tasolle. Koko sivustolla on viemäreitä, jotka on suunniteltu keräämään vettä. Nämä elementit yhdistyvät yhdeksi tai kahdeksi pääviemäriin. Vesi kulkee niiden läpi vedenjakajaan ja menee sitten vedenottoon. Paikan päällä vaadittavat lisäosat ovat suojuksia. Ne antavat mahdollisuuden havaita ongelma tyhjennysvaiheessa.

Olisi selvennettävä, että veden saanti ei ole välttämätöntä itsenäisesti. Niiden toiminnot pystyvät tekemään ojan, virtauksen, luonnollisen lampun. Tärkeintä on tuoda viestintä tällaiseen luonnolliseen vesivastaanottimeen.

2. Kirjanmerkkien tyhjennysasteen määrittäminen

Syvä tyhjennys kykenee toimimaan laadullisesti omissa tehtävissään vain, jos se sijaitsee alemman kuin pohjaveden virtaukset. Ilman ammattilaisten apua vesiympäristön tason määrittämiseen on melko vaikeaa. Siksi on parempi tilata geodeettinen tutkimus. Maanmittaajat tai hydrogeologit antavat perinpohjaisen maan tutkimisen jälkeen suunnitelman, joka osoittaa, kuinka syvälle pohjavesi on eri paikoissa.

Mutta jos omistaja ei pidä tätä vaihtoehtoa, hän voi määrittää pohjaveden esiintymistiheyden itsestään, vaikkakin vain suunnilleen. Täällä sinun täytyy rakentaa maaperätyyppiä. Niinpä kivennäismaissa kuivatuksen on oltava korkeintaan 60 cm pinnasta. Turpeen maaperälle indikaattori on enemmän ja sen pituus on vähintään 100 cm. On suositeltavaa sijoittaa vedenpoisto 100-150 cm: n syvyyteen, minkä jälkeen omistaja ei varmasti erehtyä.

3. Putkien valmistelu vedenpoiston toteuttamiseksi

Jotta rakennetaan luotettava syvä tyhjennys, on käytettävä rei'itettyjä putkia. Niin sanotut reiät tiedonsiirtoelementeissä, joiden läpimitta on noin 2-3 mm. Et saa ostaa putkistoja, jotka on valmistettu keraamisesta tai asbestisementistä. Ne tukkeutuvat liian nopeasti, joten he tarvitsevat usein huuhtelua.

On paljon parempi ostaa talteenottoon suunniteltuja polymeeriputkia. Putkistojen halkaisija halutulle halkaisijalle on 5 - 20 cm: n etäisyydelle. Runkovesien tulisi olla 2-2,5 kertaa paksumpia. Markkinoilla on tuotteita, jotka on varustettu lisäsuodattimen suojuksella. Se ei salli rei'ityksen tukkeutumista nopeasti.

4. Asentaminen viemäriin

Laitteen tyhjennyksen aloittamiseksi on tehtävä kaivantojen valmistelu, joka sitten asetetaan putkeen. Niiden leveys on noin 40 cm, ja syvyys valitaan erikseen, kuten edellä mainittiin. Kaivantojen pohja on peitetty 15-20 cm paksuisella hiekalla ja hiekalla, ja niiden välissä voi lisäksi asentaa vedeneristyskalvot, esimerkiksi geotekstiilit. Valmistetussa kaivossa asetetaan putket syvään tyhjennykseen. Ensinnäkin on parempi asettaa rungon viemärit ja liittää sitten valuma-alue niille.

Jotta voidaan luoda tarkastuskaivoja, jotka mahdollistavat järjestelmän tilan hallinnan, on otettava käyttöön vahvistetut betonirenkaat tai yksinkertaiset aallotetut putket, joiden läpimitta on 30 cm. Kuopat on järjestetty lähellä viemäriliitäntöjä ja kierroksia. Joka tapauksessa on toivottavaa, että kaivojen välinen etäisyys on korkeintaan 50 cm. Jos kuivatusjärjes- telmä tukkeutuu tai on epäkunnossa, on mahdollista määrittää, missä osa ongelmasta on olemassa.

5. Lopputyöt

Kun viemärijärjestelmä on asetettu, se jää täyttämään maa- ja kartiomaiset. On välttämätöntä saada aikaan sellainen tulos, että alueen syvä tyhjennys ei ole havaittavissa. Näin säilytetään talon viereisen alueen esteettisyys ja päästään eroon mahdollisista epämukavuudesta omistajille.

Syvä tyhjennys on täydellinen ratkaisu.

Jos omistaja ei pysty käyttämään omaa aluettaan asianmukaisesti korkean pohjaveden vuoksi, syvä tyhjennys on paras ratkaisu. Valitessaan korkealaatuisia materiaaleja ja tekemällä työtä oikealla tavalla, voidaan luotettavasti suojata korkeaa kosteutta vastaan ​​noin 10-15 vuotta. Työt eivät itse ole liian monimutkaisia, joten sinun on annettava ne työntekijöille.

Tee se itse - miten se tehdään itse

Miten tehdä jotain itseäsi, omalla kädelläsi - kotimestarin sivustolla

Tyhjennä paikka korkealla pohjavedellä omilla kädilläsi

Kuinka kaataa vettä ja tehdä suotovaraa

Pohjaveden korkea taso (kun ne esiintyvät 50 cm: n syvyydellä pinnasta) on varsin yleinen esiintyminen puutarhakasveissa, erityisesti alueilla, joilla on savea. Välttääkseen myöhemmin ongelmia ja älä kaivaa jo perustettua puutarhaa, on hyödyllistä varustaa alue viemäröintijärjestelmällä etukäteen. Sen avulla voidaan alentaa pohjaveden määrää, kerätä ja poistaa sadevirtoja paikasta, tehdä siitä kuiva ja kaunis.

Selvästi

Jos paikkakunnalla on epätasainen maasto tai se sijaitsee rinteessä, pintaveden tyhjentämiseen rankkasateiden ja sulatuslumen aikana, on riittävän avoimet tyhjennyshanat 0,3-0,5 m leveä ja 70-100 cm syvä, jotka on sijoitettu juonialueen ympärille ja vesi näistä heidät ohjataan yhteiseen kouruun tai kouruun sivuston ulkopuolella.

Oikean vedenpoiston kannalta on tärkeää määrittää alueen luonnollisen kaltevuuden suunta, niin että vesi virtaa painovoiman avulla joutumatta pumpattamaan.

Jos ei ole topografista suunnitelmaa, jossa on kohotuksia, katso vain, missä vesi virtaa sateen aikana. Vedenpoiston jälkeen on välttämätöntä varmistaa, että vesi liikkuu vapaasti ympäryksen ympärillä eikä koskaan pysähdy. Oven seinät antavat kaltevuuden 45: ssä ja peittyvät kerroksella savea tai leviävät kiviin.

Vedenlampun laite

Siinä tapauksessa, että ei ole mahdollista siirtää vettä paikan päällä, on järjestetty viemäriputki. Tällaiselle järvelle valitaan alimman paikan paikka. Se on helppo löytää, riittää nähdä, missä rankan sateen jälkeen vesi pysähtyy pitkään aikaan (mutta ei alle 5 metrin päässä talosta, muuten kellari lämpiää).

Lamasta on epätasainen muoto, vähimmäissyvyys on 1 m. Seinät on peitetty savi kahdella kerroksella, joiden yläosa voidaan koristella kivillä. Korkealla pohjavedellä panot vahvistetaan kiveällä ja istuttamalla sedge, ruoko ja muut kosteutta rakastavat kasvit. Voit suojata seiniä eroosion avulla ruudulla, joka on asetettu lievällä rinneella kohti rantaa.

1 - keskihaara
2 - kerää viemäreitä
3 - valuma-allas

Artificial Pond Drainage

Mitä tehdä, jos koristeellinen lampi ylikuovataan veden kanssa sademäärän ja ylivuodon aikana ja tulvelee kaiken ympärille? Tämä ei tapahdu, ennen kuin asennat jäykän lomakkeen kaivoon, tee hyvä hiekan ja soran tyhjennys.

Jos pohja on päällystetty kalvolla, kaukana lampista on oltava varustettu noin 1 m: n syvyyteen sopivalla kuivatuskaivoksella ja täytettävä se millä tahansa vedellä hyvin läpäisevällä materiaalilla: sora, roska, rikkoutunut tiili. Lammikko ja kaivo on kytketty putkeen tyhjentää ylimääräistä vettä.

Ylivuotoputkea painetaan hieman rannikolle ja asetetaan kevyellä esijännellä kaivoa kohti ja sitten peitetään kivien ja kasvien avulla. Voit kaivaa matalan vedenpoistouran, peittää sen geotekstilillä, täyttää sen soraa ja peittää sen kuivan virtauksen alla.

Hiekkakerros kaadetaan tyhjennyspellin pohjalle ja sora on yläpuolella (tässä tapauksessa kaivo toimii kuivatuskaivona). Jos käytät kalkkikiven tai valkoisen kiven murskattua kiveä, vesi saa miellyttävän sinisen sävyn. Siinä tapauksessa, että jätevesisäiliötä ei ole mahdollista järjestää, vesi kerätään talteen maahan piilotettuun tyhjennysreikään, josta se pumpataan ulos pumppuasemasta.

Lineaarinen vedenpoisto

Litteän alueen tyhjentämiseen tarvitaan laitteisto monimutkaisempia vedenpoistojärjestelmiä. Yleensä he tekevät niistä kiinni ja suunnittelevat sivuston ja talon suunnitteluvaiheessa. Lineaarinen viemäröinti on hautautuneiden kourujen ja hiekkalaivojen järjestelmä - säiliöt, joissa veden virtaus poistaa hiekkaa ja pieniä roskia. Kuivatuskanavat on asennettu kaivoon betonikerrokselle.

1 - tien pinta
2 tasoituskerros
3 - tienpinnan peruste
4 - viemäriverkko
5 - ristikko

Asennus alkaa roskakoriin asentamalla raidan alaosaan. Seuraavaksi johto merkitsee linjan kanavat. Ylävedet ja hiekkasilmukat suljetut irrotettavat ritilät. Tarvittaessa viivanpoistojärjestelmää täydennetään pisteiden keräilijöillä kattokaivojen, juottonostureiden ja kahvojen yläpuolella.

Voit tehdä kaltevuuden salaojalle useilla tavoilla: järjestämällä maaperän kaltevuus käyttämällä kouruja, joiden sisäpinta on rakenteellinen kaltevuus sekä järjestetty porrastettu kaltevuus johtuen eri korkeuksien tyhjennyksistä

Materiaalit ja rakenteet

Pintakuivatusjärjestelmät eroavat suunnittelun ominaisuuksista, koosta, sallituista kuormituksista ja materiaaleista. Maakäyttöön, leveys 100-130 mm on optimaalinen, paikoissa, joissa on suurempi vedenpoistointensiteetti, sopivat kanavat, joiden leveys on enintään 200 mm.

Kourut voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista. Esikaupunkialueen vedenpoiston organisoimiseksi sopivat polymeerimateriaaleista valmistetut rakenteet, routavarat, kestävät. Muoviset tyhjennystulpat on helppo asentaa: ne voidaan lyhentää haluttuun pituuteen paikan päällä. Myös polymeeristä ja kuituvahvisteisesta betonista valmistetut kestävät ja kylmänkestävät tuotteet (lasikuituvahvisteiset) ovat myös hyviä.

Suojaveden suolanpoisto

Tapauksissa, joissa alue sijaitsee savimassaa, alamäkeen, upposiin, lähellä luonnollisia vesimuodostumia, ja myös jos talon alle (kellari, pohjakerros, maanalainen autotalli) on tarkoitus hyödyntää taloa, syvä tyhjennys on välttämätöntä pohjaveden alentamisen vuoksi.

Tällöin paikalle asetetaan erityiset putket (viemärit), joiden kautta ylimääräinen pohjavesi poistuu alueen ulkopuolelta keräilijään tai erityiseen kaivoon. Vakavia maanrakennustöitä tarvitaan: tyhjennykseen ne kaivaavat kaivannot, joiden syvyys on 1-1,2 m, joissa muovisia aaltopahvia ja rei'itettyjä putkia (useammin erikoisputket on kääritty geotekstilisuodattimeen).

1 - hyvin
2 - hedelmällinen maa
3 - hiekkaa
4 - karkea sora
5 - kivet
6 - vesi suuntautuu paikan päällä.
7 - pohjaan laskeutuva silta
8 - viemäriputki

Miten tämä tehdään?

Rakentaminen alkaa vedellä. Aseta sitten kaivannot: keskelle - suljetulle keräilijälle, jonka kautta vesi virtaa veden sisäänottoon ja sivulle - keräysputkien alle.

Kaivannon leveys on 35-40 cm. Keräilijä sijoitetaan viemäreiden alapuolelle niin, että vesi virtaa painovoimalla viemäreistä kollektoriin ja keräilijästä vedenottoon. Kaivanto-osien on oltava vähintään 3-4 cm: n alapäähän alamäessä.

Seuraavan sateen aikana he tarkastavat, kuinka vesi lähtee kaivannoista, ja järjestelmä kerätään edelleen.

Pohja on vuorattu geotekstiilillä, kaadetaan kuivatusrappeja, laajennettua savea tai pieniä kivia 5 cm kerroksella.

Kasteluvälillä tarkkailemalla putkistot sijoittavat putket ja täyttävät ne puhtaalla rauniolla tai soralla (kerros 30-40 cm).

Tämä "kakku" käärytetään geotekstillin vasempien reunojen päällä ja peitetään karkealla hiekalla tai rauniolla (kerros 10-30 cm) ja maaperä asetetaan sen päälle.

© Tekijä: Olga Sarina

Alla on muita viestejä aiheesta "Miten tehdä se itse - kotitalous!"

Rekisteröidy päivityksiin ryhmissämme.

Olla ystäviä!

Arviot ja kommentit: 8

Sivustomme on hyvin lähellä pohjavettä.
Tämän vuoksi kellarissa piti nukahtaa. Kerro minulle, kuinka on parasta järjestää säilytys varastoon (vihannekset, aihiot) ilman kaivaa maahan? Varasto on valmistettu silikaattilasta (yksi tiili). Haluan, ettei se jäädy talvella, ja kesällä se oli viileä siellä. Odotetaan neuvoasi.

Aloitan varoen, koska silikaattilattian rakentaminen korkean pohjaveden olosuhteissa on vaarassa tuhoutua pian, koska silikaattilainen imee täydellisesti kosteutta. Onko sinulla sääsuojaa säätiön ja seinän välissä? Se on kriittisesti välttämätöntä.

Nyt kysymyksen ytimessä. Sinun tapauksessasi paras tallennusvaihtoehto on ostettu kaisla-tyyppinen kellari. Pyöreän kellarin tapaus (kaikkein budjetin malli) on valmistettu elintarvikepolypropeenista. Kasvohitsauskoneella hitsattu, tämä kellari ei koskaan menetä eheyttä riippumatta siitä, kuinka pohjavesi voi olla aggressiivinen. Lisäksi se on melko tilava, mukava portaikko "ja ilmanvaihto sekä valaistus. Tätä kellaria ei tarvitse maalata, lisävarusteiden kiinnittämiseksi. Luonnollinen pakotettu ilmanvaihto - kellarin vakiovarustus, se luo oikean mikroilmaston työkappaleiden pitempään säilytykseen. Jos asennat kynttilän itsellesi, älä unohda sen kiinnittämistä improvisoituun "ankkuriin" teräsbetonilaatoille. On tapauksia, joissa tällaiset kellarit kelluvat keväällä maalta tiukasti tunnetun Archimedes-lain mukaan. Suunniteltu varastointivaihto kasvatettuun viljelyyn poistaa kokonaan korkean pohjaveden ongelman.

Kuulin jonnekin, että PET: tä voidaan käyttää viemäriin sivustossa. Muovipullot, joiden pituudet ja tilavuudet rullattiin dacha-yhteiskunnan ympärille melkein jalkojen alla, eivätkä ne kerätty niitä kovinkaan paljon.

Mitä minun pitäisi kiinnittää huomiota, pyysin talojen salaojien päälliköitä. He vastasivat minulle: "Yrityksemme tärkein asia on suunnitella tyhjennyskaivon asentaminen oikein, jotta kaivannon pääkanava ja vierekkäiset sivukonttorit ovat tärkein". Tietenkin kaikki tyhjennys säännöt on noudatettava. Kaivannon pohjan kulma, etäisyys rakennuksen seinästä, kaivannon leveys ja syvyys.
Mutta en syöksy syvälle, mutta kaivoi kaivannon, jonka syvyys oli 2-2.5 baunakon lapiot. Kaltevuuskulma mitattiin tasolle, en suosittele laskea "näköön nähden". Maaperän yläkerros heitettiin sen vieressä, jotta myöhemmin ne voisivat täyttää ojan. Pullot on korkkiruuveilla. Laitoin puoli litran ja litran pulloja kolmeen riviin, tiukasti riviin riviin.

Sitten kerros maaperä, mutta ei koko syvyyttä. Toinen kerros maaperään, tamping alas, taas maaperä ja jälleen turpeen. Tällaisilla kerroksilla täytetään oja ylhäältä. Huomaa, että ensimmäisen sateen jälkeen kaivanto kutistuu, joskus huomattava. Joten ruiskutan sonnit ja maaperä muutaman kerran jopa yhden kauden aikana. Mutta järjestelmä toimii!

Josta voit rakentaa salaojitusta dachassa?

Esimerkiksi kiehtovia: oksia kasveja jäljellä puiden karsimisen jälkeen. Jos sinulla on suuri puutarha, niin ei ole kiehtovia puutteita.

Nipujen tulisi olla halkaisijaltaan 20-25 cm, mielivaltaisen pituuden mukaan, mikäli nipun sisällä olevat pisin haarat sallivat. On parempi vahvistaa oksat joustavalla langalla, on irrationaalinen käyttää köyttä. Fasion-kaivanto voidaan vuoraa levyt, sen sisäänkäynti on myös tehty tauluista.
Kivenpoisto on samanlainen kuin makaama. Mutta kivet on lajiteltava, suuret menevät kaivannon pohjaan, pienet päällekkäin. Pienimmät kiviraudat, kuten mosaiikit. Kivenpoisto on peitettävä sammalla ja turpeella, jotta olosuhteet saataisiin lähemmäksi "luonnollista".

Keramiikka tai puuputket tai pylväät, jotka on poistettu kuoresta - helposti! Mitä tarkoittaa puuputki? Nämä ovat kolme levyä, jotka on ripattu prismilla, ja meillä on näennäinen putki.
Siellä olisi fantasia ja siellä olisi tyhjennys.

Alhaalla sijaitsevilla tiloilla tai lempeillä rinteillä sijaitsevat tontit aiheuttavat monia ongelmia sadekauden aikana. Lepot, lammas - mökki muuttuu pieneksi suolla. Ja kun muut jo laskeutuvat, sinun on odotettava lämpimän sään kuivua.

Tämä viemärijärjestelmällä on useita rakenteita (aukko, vastaanottolaatikot, putkisto jne.), On liian kallis ja aikaa vievä. Ei aina tavanomaista dacha tarvitsee kallista kastelujärjestelmää.

Kuivuusongelma ei ollut akuutti, koska meillä ei ole rakennuksia, paitsi kellari. Mutta keväällä kahden viime vuoden aikana kellari oli käytännössä puolet vedestä, ja minun piti ajatella vedenpoistoa. Kysyimme puutarhureita, jotka ovat tehneet kuivatuksen omilla tiloillaan ja päättivät olla sijoittamatta putkia, mutta tekemään improvisoitujen materiaalien kanssa. Kaksi muuta ulkotilaa, jotka olivat samankaltaisia ​​kuin varastot, liittyivät läheisesti kellariin, joten minun piti kaivata kaivantoa kaikkiin kolmeen rakennukseen.

Sivuston helpotus ei sallinut kaivaa litteää kaivantoa, joten minun täytyi tehdä mutkia. Kaltevuuskulma oli 3 cm 1 m välein. Mutta ensin he löysivät eniten kosteikkoa. Tee näin kaivetut reiät eri paikoissa ja kaataa vettä letkusta. Jos vesi ei ole joutunut maahan, siellä on eniten kosteikkoa, tavallisesti alhaisin paikka paikan päällä.
Kaivossa asetetaan vanhat oksat, hiekka, kuivat puulevyt, lehdet, roskat kasvien ruhojen roskista.

Yleensä on suositeltavaa hyvin tampata kaivannon pohjaa. Mutta kaivosta osoittautui ole kovin syvä, joten et voi tiivistää paljon asioita. Laidoitetut geotekstiilit, joilla on suuri marginaali reunojen ympärillä. Sitten rauniot.
Murskattu kivi tulee olla geotekstileissä, kuten vauvan vaippa, joka on tiukasti kiedottu kaikilla sivuilla. Ylä on peitetty maalla. Se on kaikki. Seuraavana vuonna kellariin tuli kuivempaa, mutta vesi veti edelleen.

Hei, kerro, kiitos. Villa ei osallistunut kolmeen vuoteen ja päätti palauttaa. Maasto on märkä, mutta sadonkorjuu on erinomainen, koska maa on hyvä. Ongelmana on, että hieman alle puolet sivustosta ei ole järjestetty, sillä ruoko alkoi kasvaa siellä, kuten o. hän päästä eroon?

Tulevaisuudessa haluamme kylvää tätä tonttia nurmikon ruoholla ja tuoda maata nostamaan tontin tasoa. Milloin on parempi toimittaa - keväällä tai syksyllä? Ja onko se tarpeellista rikkoa ruoho tai niin, että voit nukahtaa?

Suosittelen, että hoitat sivuston tavallisella roundapilla tai glyfosaattiryhmän rikkakasvien torjunta-aineella, mutta pitoisuudella 200 mg / 10 litraa vettä. Suihkele illalla kasvatetuista kasveista ja mieluummin, kunnes ruoko on pienikokoista, eli on indeksoinut suuresti, mutta ei ole kasvanut voimakkaasti. Saattaa olla tarpeen toistaa hoito kuukaudessa, koska lepotilassa olevat kasveista voi tulla ulos.
Yhden kauden ei tarvitse karsia. Jos sivusto on pieni, etsi eläkkeelle jääneet katokset perävaunuista trukkien autotallissa, ne ovat yleensä suurikokoisia ja kattavat alueet, joihin ruoat vaikuttavat. Vain kiinteästi kotelo tuulikuormasta ja pidä se 30-40 vuorokautta - maa tulee yksinkertaisesti steriili.

Säätiön ja alueen viemäröintijärjestelmän ominaisuudet

Mikä on säätiön ja sivuston kuivatus? Mitä vivahteita on otettava huomioon valittaessa ja asennettaessa viemärijärjestelmää? FORUMHOUSE asiantuntijat vastaavat

Jokainen maanmies ennemmin tai myöhemmin hämmentynee kysymyksellä: miten vedellä vettä talosta? FORUMHOUSE-käyttäjät ovat hyvin tietoisia siitä, että ylimääräinen kosteus vaikuttaa kielteisesti säätiöön, aiheuttaa kellareiden tulvan ja vaikeuttaa huomattavasti maisematöitä.

Siksi kuivatus- ja pohjaveden tyhjennysjärjestelmä on avain pitkäksi ja moitteettomaksi toimimiseksi mökille ja paikalle. Olemme jo puhuneet siitä, mitä tehdä, jos kellari on tulvinut ja kuinka rakentaa kellari korkealla pohjavedellä. Käännöksen tarkoituksena oli kertoa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmän ominaisuuksista.

Meidän materiaalista opit:

 • Mikä on viemärijärjestelmä ja mihin se on?
 • Mitä sinun on tehtävä geologisia tutkimuksia sivustolla?
 • Mitkä ovat vedenpoistojärjestelmätyypit?
 • Kuinka suojata kellarista tulvia?
 • Miten kuivatusjärjestelmän asennus tapahtuu sivustolla?
 • Mitä virheitä tehdään useimmiten vedenpoistojärjestelmän rakentamisen yhteydessä?

Mikä on viemärijärjestelmä ja mihin se on?

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä suojaa pohjaa pohjaveden hydrostaattisen paineen negatiivisilta vaikutuksilta, mikä vähentää vaaraa siitä, että se joutuu kellarin sisäpuolelle. Myös viemäröintijärjestelmä suojaa laitetta tulvilta, vesistöstä tai vesistöstä. Jos laiminlyödään vedenpoistojärjestelmän laite, tämä voi johtaa säätiön vähenemiseen sen liiallisen vedenpurkauksen ja huurtumisvoimien tuhoisien voimien vuoksi.

Hydrotechnic engineer "EC Ecopremia - LD" Evgeny Muravyov:

- Jätevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata pohjavettä, ylemmät kerrokset ja laskea pohjaveden taso säätöjen, kellarien ja paikan normaaliin toimintaan tarvittaviin suunnitteluarvoihin.

Usein kehittäjillä on kysymys, onko mahdollista tehdä ilman viemärijärjestelmää ja jos on, missä tapauksissa?

Asiantuntija TechnoNIKOL Corporation Andrei Zubtsov:

- Jokaista tapausta on tarkasteltava erikseen. Suosittelen, että käytät suosituksia MosComArchitecturein "Viemäröinnin suunnittelu ja asennusohjeet, 2000" suosituksista.

Jätevesijärjestelmän laite on pakollinen paikoissa:

 • Käytetyt pinta-alat ovat alle lasketun pohjaveden tason tai kun pohjaveden puhtaan kerroksen taso ylittää arvioidun pohjaveden tason alle 500 mm.
 • Hyödynnetyt alustat savi- ja lianviljelyssä, pohjavedestä riippumatta.
 • Tekniset osa-alueet savesta ja maaperästä, joiden syvyys on yli 1,5 metriä maan pinnasta riippumatta pohjaveden läsnäolosta.
 • Kaikki rakenteet, jotka sijaitsevat kapillaarikostutuksen alueella, kun niiden toimintaolosuhteet liittyvät vakaviin lämpötila- ja kosteusolosuhteisiin.

Insinööri yrityksen Fundamentalno.rf Andrey Pashukhin rakentamisesta:

- Kuivatuslaite riippuu pohjaveden pinnasta.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on tarpeen järjestää, jos pohjaveden taso lähestyy perustan kriittistä tasoa tai on niin korkea, että koko alue näyttää suohtimaiselta ja siitä ei ole mitään kasvua.

Järjestelmää ei tarvitse järjestää, jos alue on kuiva. Pohjaveden määrä tulvan aikana ja runsas sademäärä eivät saavuta kriittistä tasoa.

Voit arvioida pohjaveden pinnan alustavaa arviointia käyttämällä seuraavia menetelmiä.

Design Bureau Leader Alexei Korovin:

- Jos tontilla tai naapureilla on kaivo, pohjavesipöytää voidaan määrittää syvyysrenkaiden vesitasolla. Tämä on parasta tehdä heinäkuun lopulla ja elokuun alussa. Mitä lähempänä vettä maapallon pintaan, sitä korkeampi on pohjaveden taso.

Myös GWL: ää voidaan arvioida vedenveden tasalla järvellä tai joella (jos ne ovat lähellä kohdetta). On muistettava, että märkä alue vaikeuttaa huomattavasti tai tekee maisemasta maiseman ja vihreän maaperän toteuttamisen mahdottomaksi.

Alexey Korovin:

- Monet kasvit eivät voi kasvaa veteen veteen. Esimerkiksi omenapuikot eivät siedä ylimääräistä vettä. Puiden ja pensaiden puutteesta johtuen juurikasvu voi alkaa.

Niinpä korkean GWL: n tapauksessa ja ilman vedenpoistoa vähentävät merkittävästi kasvilajien, pensaiden ja puiden kasvua ja hedelmää puutarhassa.

Lisäksi, jos aloitat taloyhtiön rakenta- misen viemäröintijärjestelmän rakentamisen jälkeen, puutarhatyylit asetetaan ja nurmikko istutetaan, sinun on suoritettava koko maanrakennuskompleksi valmiiksi jo varatulla alueella, mikä johtaa maiseman vaurioitumiseen ja lisäkustannuksiin.

Evgeny Muravyov:

"Vaikka myrkylliset ja selvästi vettähylkivä alueet ovat näkyvissä paljaalla silmällä, ei ole mitään syytä valita valuma-alueiden ja valuma-alueiden välisiä epäsuoria merkkejä. Vain hydrogeologinen maa-alueen tutkimus voi antaa täydellisen kuvan.

Mikä on sivuston hydrogeologinen tutkimus?

Eri tyyppisellä maaperällä on erilaiset ominaispiirteet, jotka voivat merkittävästi vaikuttaa vedenpoistojärjestelmän valintaan ja sen kulkureittiin. On myös pidettävä mielessä, että maaperä, pohjaveden pinta-ala viereisellä alueella voi poiketa maaperästä alueella, jossa pohja- ja viemäröintijärjestelmä on suunniteltu. Siksi tätä asiaa ei käsitellä parhaiten silmään vaan vedoten hydrogeologiseen tutkimukseen.

Stroygeologian pääjohtaja Andrey Nikitin:

- Tämän tapahtuman avulla voidaan määrittää:

 • Paikan geologinen rakenne.
 • Maaperän fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.
 • Pohjaveden lähteet.
 • Pohjaveden pinnan tasot, niiden kemiallinen analyysi. Tämän ansiosta on mahdollista ymmärtää, millä tasoilla pohjavesi sijaitsee suhteessa maan pintaan ja suunnitellusta pohjasta.
 • Minkälainen vesi: paine vai ei, sen kemiallinen koostumus ja syövyttävyys.
 • Vesipisteiden läsnäolo. Sattuu, että vesi on riittävän korkea, mutta ylempi akvaario estää sen. Ratkaisematta sitä, ts. Pohjaveden syventämisen vuoksi on mahdollista välttää vaikutukset pohjaveden taloon.
 • Suoliston suodatusominaisuudet ja hiukkasten granulometrinen koostumus, jotka ovat pohjaveden pääjohdin - ymmärtää, miten vedenpoistolaite vaikuttaa hiekan koostumukseen, olisiko hiukkasten poisto, mikä voi johtaa pohjan saostukseen.

Andrei Nikitin:

- Suunnittelu- ja geologisten tutkimusten rakenne sisältää:

1. Poraustoimintojen toteutus.

2. Pohjaveden pinnan mittaukset.

3. Maaperän ja veden ottaminen.

4. Maaperän fysikaalisten ominaisuuksien laboratoriomittaus, johon kuuluu myös maaperän suodatusominaisuuksien määrittäminen.

Tutkimuksen tulosten analysointi mahdollistaa säätiön optimaalisen suunnittelun ja vedenpoistojärjestelmän tyypin valitsemisen.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Viemäröintijärjestelmän suunnittelussa ja rakentamisessa voi esiintyä virheitä useita vuosia sen toiminnan alkamisen jälkeen. Siksi vedenpoistojärjestelmän rakentaminen alkaa sen suunnittelusta, ja alkuvaiheessa on tarpeen ymmärtää päätyyppien kuivatus.

Viemärit jaetaan paikallisiin ja yleisiin. Paikallisia viemäreitä käytetään suojaamaan kellarikerroksia ja kellarikerroksia pohjavedestä alustalta, tavallisilta - suojaamaan paikkaa.

Evgeny Muravyov:

- Seuraavat vedenpoistotyypit voidaan erottaa:

 • Seinä - suojaa yläpuolelta.
 • Sormus - suojaa kellari- ja kellarihuoneistoja pohjavedestä.
 • Säiliö suojaa kellari- ja kellariympäristöä pohjavesialtaalta pohjaveden kerrostetun rakenteen ja pohjaveden paineen olosuhteissa.
 • Systemaattinen. Sitä käytetään suurien alueiden tyhjentämiseen.
 • Säteilyä. Sitä käytetään nykyisten puistoalueiden tyhjentämiseen. Tämän salaojituksen ominaispiirre on herkku kasvien juurisysteemille.

Andrei Zubtsov:

- Säiliön tyhjennys on järjestetty suojatun rakenteen pohjalle suoraan vesijohdolle. Samalla se on hydraulisesti kytketty putkimaiseen tyhjennykseen, joka sijaitsee pohjan ulkosivulla, jonkin matkan päässä rakennuksen seinän tasosta.

Säiliön viemäröintijärjestelmä suojaa rakennetta sekä maanalaisista vesistöistä että kosteudesta kapillaarikosteudella. Säiliöiden viemäröintiä käytetään laajalti alhaisen läpäisevän maaperän pystyttämiseen tarkoitettujen maanalaisten rakenteiden rakentamisessa sekä voimakkaan vesijohdon läsnäollessa säätiön alapuolella. Suojattaessa kellareja ja rakenteita, joissa toimintaolosuhteet eivät salli kosteuden muodostumista, kun nämä huoneet sijaitsevat maaperän kapillaarisen kostutuksen alueella, on järjestettävä säiliön tyhjennys.

Rengasmainen vedenpoisto (useimmiten se on putkimaisia ​​viemäreitä) sijaitsee suojatun rakennuksen tai sen osan ääriviivaa pitkin. Rengasmaisen vedenpoiston toiminta perustuu suojatun piirin sisäisen pohjaveden alentamiseen, joka suojaa maanalaisten rakenteiden tulvilta ja rakennusten upotetuilta osilta. Tämän pienennyksen syvyys riippuu syvennyksistä putkien, kerrostumien tai suodatusosien syvyydestä pohjaveden pinnalla sekä suojattavan piirin koosta. Ring-viemärit sijaitsevat jonkin matkan päässä rakenteesta, jonka ansiosta ne voidaan asentaa sen rakentamisen jälkeen. Tältä osin rengasmaisen vedenpoiston edullinen ero säiliöstä, joka voidaan järjestää vain samanaikaisesti rakenteen rakenteen kanssa.

Andrei Zubtsov:

- Seinän viemäröinti koostuu kuivatusseinärakenteista (täytetty, liimattu, asennettu) ja putkimaiset viemärit, jotka on sijoitettu rakennuksen ulkopuolelle ja jotka toimivat putkena, joka kerää ja purkaa samanaikaisesti viemäriveden.

Seinän viemäröintiä käytetään sekä itsenäisesti että muiden jätevesityyppien yhteydessä.

Kuinka suojata kellarista tulvia?

Jos paikkakunnalla on korkea pohjavesi, sen jälkeen, kun peruskuoppaan kaivetaan, se täyttyy vedellä. Tämä voi vaikuttaa vakavasti työn laatuun ja nopeuteen. Siksi on tarpeen ennakoida toimenpiteitä veden ohjaamiseksi.

Evgeny Muravyov:

- On ymmärrettävä selvästi, että säätiö on tavallinen, esimerkiksi MZLF: n kuivatus. Tällöin suojelemme pohjaa pohjavesien haitallisilta vaikutuksilta ja vähennämme roiskeiden heikentämisriskiä. Lisäksi on olemassa joukko toimenpiteitä, joilla suojellaan kellareihin ja kellareihin kohdistuvia tulvia.

Tulvia on vaaraa, kun rakennetaan kellareita savi- ja savimaahan, ja ero pohjaveden ja pohjakerroksen (kellari) välillä on alle 0,5 metriä. Tällöin tarvitaan tyhjennyslaite.

Andrey Pashukhin:

- Pohjaosan tyhjennyslaite mahdollistaa:

 • lisätä rakenteen vakautta;
 • poista talven talviurheilun haitat;
 • parantaa säätörakenteiden hydraulisten rakenteiden suorituskykyä.

Pohjaveden tyhjennys kellarista suoritetaan laitteen rengasvesijärjestelmällä. Työn merkitys on kerätä pohjavettä halutulla tasolla ja purkaa tämä vesi vastaanottavaan keräilykaivoon.

Jos kellarin tulva on jo alkanut, on ryhdyttävä seuraaviin toimenpiteisiin:

1. Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä ja arvioitava tulvien laajuus. Lisätoimintasuunnitelma riippuu siitä. Jos vuoto ilmestyy jonnekin paikallisesti, voit käyttää erityisiä hydrofobisia yhdisteitä implantoitavalla ruiskutusjärjestelmällä.

2. Jos tulva alkoi koko kellarikerroksessa, niin ilman tyhjennystä, kaivojen asentaminen ja lisävarusteet kellarin vedenpitävyydelle eivät riitä.

Kuinka sivuston tyhjennys tapahtuu?

Yksi jätevesijärjestelmän teknologioista on seuraava:

1. Rakennuksen ympärillä kaivetaan kaivantoa, jonka ympärille on tarpeen järjestää viemäröinti, ja veden luonnolliseen virtaukseen tarvittava kaltevuus säilyy.

Asetusten mukaan on välttämätöntä säilyttää 1 cm: n kaltevuus 1 p / m.

2. Kaivannon pohja tiivistetään ja peitetään joen hiekalla 10 cm: n kerroksella pitämällä tiettyä kaltevuutta.

3. Kaivanto on vuorattu geotekstiileillä. Tämä on välttämätöntä erottaa kerrokset ja estää ryövärit.

4. Graniittiromppu täytetään kerroksella 5-10 cm pitämällä tiettyä kaltevuutta.

5. Viemäriputket asetetaan. Putki tai viemäröinti (yleensä putket, joiden läpimitta on 110 mm) on rei'itetty lävistys tai reiät, joiden halkaisija on 1,5-5 mm.

Ne sijaitsevat putken koko kehän ympäri. Jotkut tyhjennysputket on varustettu suodatinmateriaalien kuorilla - geotekstilillä "paita", joka suojaa putkea nopealta murtumiselta.

Geotekstiilillä kääritty putki käytetään vain puhtaassa väliaineessa ja karkeissa hiekkeissa. Muissa olosuhteissa geotekstiilien kanssa käytetään nopeasti 2-4 vuoden käytön aikana tukkeutumia (siltoja), joten muilla maaperäillä käytetään putken ilman kääriä.

6. Kun viemäröinti on asetettu, ripottele se graniittirikasteella 5-20. On käynyt ilmi, että putkea ympäröi kaikki sivut soraa "paitaa", joka erotetaan geotekstiilikudoksesta hiekasta ja maaperästä.

7. Geotekstiilien reunat, joissa on päällekkäisyydet, sovitetaan toisiinsa ja sitten kaivanto täytetään kaivetuilla mailla.

Jotta voidaan valvoa putkien viemärijärjestelmää ja säännöllistä puhdistusta (joihin käytetään palopetkiä), järjestetään suojat. SNiP: n vaatimusten mukaan ne täyttävät vähintään 50 metriä suorissa kuivatusalueilla, paikoissa, risteyksissä ja putken rinteissä. Jätevesien keräämät vedet tulevat vedenottoaukkoon. Se kaivetaan alimman pisteen kohdalla.

Evgeny Muravyov:

- Usein kysytään - mihin tämä vesi ohjataan. Se voidaan peruuttaa:

 • maksujärjestelmään;
 • ojaan;
 • osaksi rotko;
 • purossä;
 • absorboivia säiliöitä.

Jos alueen lievennys sallii, vesi virtaa kuivatuskaivoon painovoimalla. Jos tämä ei ole mahdollista, sinun on käytettävä pumppauslaitteita.

Andrey Pashukhin:

- Tässä suhteessa pumpun käyttö antaa suuremman vapauden päättää, missä ja miten vedä vettä. Tämä yksinkertaistaa työtä, koska ei tarvitse valvoa tyhjennysputken kaltevuuden noudattamista.

Sillä voidaan myös vähentää maanrakennustilojen määrää johtuen siitä, ettei kaivata syvälle rinteeseen. Pumpun asentaminen vaatii laitteiden asianmukaisen valinnan ja säätämisen sekä virransyöttölinjan.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään laitteen tyhjennysjärjestelmän aikana

Yleisimpiä virheitä ovat:

 • seinän viemäröinti (putki pohjan perustan korkeudelle) pohjaveden purkamiseksi;
 • putken käyttö geotekstilisuodattimessa liejuisilla maaperillä ja hiekkasaumoissa, mikä väistämättä johtaa suodattimen tukkeutumiseen;
 • tasojen käyttö putkistojen asettamisessa tasolle ja teodoliitille;
 • sadevesisäiliöiden asennus vedenpoiston sijaan.

Alexey Korovin:

- Yksi kehittäjien yleisimmistä virheistä on vain vedenpoistojärjestelmän perusta. Käytäntö osoittaa, että tämä ei riitä. On ehdottoman tärkeää, että asennat myös viemäröintijärjestelmän, joka ohjaa sateet katolta sadetta kohti.

Ja on mahdotonta yhdistää sateita ja viemäröintiä yhdestä putkesta sillä on päinvastainen vaikutus - sadekauden aikana vedenpoistojärjestelmä ei selviydy liiallisesta vedestä. Maaperän kastuminen maapallon lähelle tapahtuu, jäänmurtuma osuu, ja tämä aiheuttaa maan talteenottoa, mikä voi johtaa sokean alueen muodonmuutokseen, säätiön liikkumiseen tai sen tuhoamiseen.

Livnivka on valmistettu tavallisista oranssista viemäriputkista, jotka on suunniteltu maaperään sijoittamiseen ja vedenottoaukkoihin, joissa vesi tyhjennetään viemärijärjestelmän läpi. Sadeveden vettä myös tyhjennetään vedenottoon. Vedenottoon kerättyä vettä voidaan käyttää kasteluun tai teknisiin tarpeisiin.

Kuinka vedenpoistojärjestelmä on asennettu oikein? Kaikki tekniikat ovat täällä. FORUMHOUSE-käyttäjät voivat selvittää, millaista vettä heidän on vaikea elää sivustolla. Yksityiskohtainen valokuvaselvitys vedenpoistolaitteesta on täällä ja täällä. Jos seuraat tätä linkkiä, näet, kuinka tyhjennä sivusto.

Tässä videossa kuvataan kellarin kellertävyys. Tästä videosta voit tutustua kaikkiin viemäröintijärjestelmän vivahteisiin.