Savi maaperän viemäröinti - salaojitus

Lämmittäminen paikoilla, joissa sulaa tai myrskyistä vettä on yksi eniten epämiellyttävistä kausittaisista tapahtumista omistajille. Erityisen pahoin kuivat raskaat ja tiheät savimaat. Tällaiseen maaperään istutetut kasvit ovat jäljessä kehitysvaiheessa hapen puutteen takia. Ja saviympäristössä rakennetut rakennukset ovat säännöllisesti tulvia keväällä ja alkavat kaatua korkeasta kosteudesta.

Hyvin suunniteltu kuivatusjärjestelmä, joka koostuu erityisistä ojista ja viemäreistä, auttaa ratkaisemaan ylimääräisen kosteuden ohjaamisen ongelman. Jos sivustolla on suuri pinta-ala, on tarpeen tehdä alustavat laskelmat ja määritellä kuivatuskaivojen sijainti. Tämä väistämättä ottaa huomioon maiseman luonnolliset rinteet, mikä helpottaa vedenpoiston vettä läheiselle vesirungolle tai erityiselle kaivolle.

Savi maaperä

Asiantuntijat suosittelevat ennen kaikkea sen jälkeen, kun he ovat hankkineet tontin maaperän määrittämiseksi. Hiekka- tai chernozem-maaperän läsnäolo helpottaa suuresti uuden kodin rakentajan tai ahkeran puutarhan tehtävää. Mutta savea, kuten edellä mainittiin, on suurin vihollinen kasvien ja perustukset asuinrakennuksia sekä tytäryhtiöitä.

Vesi tällaisella maaperällä kestää pitkään ja aiheuttaa näin paljon ongelmia sivuston omistajille, jotka vaihtelevat epämukavuudesta (tahmea lika viittaa kirjaimellisesti jokaiseen neliömetriin) vakavaan taloudelliseen vahinkoon. Jos talon lähellä on nurmikko, se kärsii ensinnäkin - kuivattu savi kastuu kova kuori, jota on vaikea löysätä. Tämän vuoksi ruoho alkaa kuivua ja kuivua. Ja pitkillä sateilla juuristo on mätää - nurmikko muuttuu suoneksi.

Ongelma pahenee, jos pohjaveden pinta on lähellä. Savi märkä ympäri vuoden, kuivaa vain kuumina kesäkausina. Samaan aikaan sängyssä on kypsyneiden vihannesten mätänemistä ja paikan päällä sijaitsevien rakennusten vedenpitävyyden asteittainen rikkominen. Myös saven käsittelyyn liittyvät erityispiirteet on otettava huomioon pumppaamalla kaivoa vettä varten.

Märkä maa on vaarallinen ja talvella maaperä jäätyy hyvin syvyyteen, tuhoaa märät perustukset ja tuhoaa puutarhat ja marjat.

Viemäröinti

Veden kulkeutuminen on paras päätös, jonka omistajat voivat tehdä tällaisessa vaikeassa tilanteessa. Kirjaimellisesti yhden vuoden aikana maaperä kuivuu, ja puutarha ja puutarha tuovat runsaan satoa.

Maaperäläpäisevyys on melko yksinkertainen. On tarpeen kaivaa pieni reikä, jonka halkaisija on 60 senttimetriä ja täytä se vedellä. Jos jonkin päivän jälkeen vesi imeytyy maaperään, kosteuden poistoon ei ole ongelmia - sivusto ei tarvitse paikkaan rakentamaan viemärijärjestelmää. Jäljellä ainakin osittain vesi on merkki huonosta maaperäläpäisytavuudesta ja vedenpoistolaitteen tarpeesta.

Jätevesijärjestelmän asianmukainen järjestely edellyttää kolme tärkeää seikkaa:

 • taloudelliset mahdollisuudet;
 • tonttialue;
 • kosteuden määrä (saostuminen, sula ja pohjavesi).

Viemäröinti voi olla pinnallinen - laitteessa halvempi ja syvennys - vaikea rakentaa ja kallista. On suositeltavaa yhdistää molemmat keinot. Tämä tarjoaa nopean ja laadukkaan savi- maaperän tyhjenemisen.

Pintavedenpoisto on matalaa ojia tai ojia. Syvän tyhjennysjärjestelmän rakentamiseen on käytettävä geotekstilikankaa ja erikoisputkia. Hiekka, putki, geofabriikka, rauniot ja toinen hiekka asetetaan valmistettuun kaivantoon. Ylös asettaa maata.

Savi-maaperällä on tarpeellista löysää viemärikaivon pohjaa ennen sen aloittamista.

Tämä toimenpide hidastaa savien tiivistymistä ja parantaa vedenpoistoa.

Työkalut ja materiaalit

Työ edellyttää:

 • bajonetti ja lapio (louhintaan);
 • talvirenkaita rakennusmateriaalien ja liikkuvan jätteen maaperälle;
 • taso muodostamaan kaltevuus;
 • haarukka muoviputkien leikkaamiseen;
 • muoviputket ja komponentit järjestelmän liittämiseen;
 • geotekstiilit;
 • rauniot ja hiekka.

Avoimien kaivojen, putkien, geotekstiilien ja murskattujen kivien asennusta ei tarvita! Mutta vaaditaan erityinen suojaverkko, joka kattaa ojat, suojelee niitä ulkomaisten esineiden ja eläinten sisääntulosta sekä laatikoita tai laattoja.

Suurten alueiden aluetta edeltää tekniset laskelmat ja järjestelmä tyhjennysjärjestelmästä. Pienet alueet voidaan varustaa tyhjennyksellä ilman suunnitelman laatimista (mutta siinä otetaan huomioon maiseman erityispiirteet).

Järjestelmä on keskeinen pääjohde (kanava) tai useampia viivoja, joita täydentävät sivuputket. Apuportaat sijaitsevat joka kymmenen metriä ja kytkeytyvät moottoritielle terävässä kulmassa - koko järjestelmä muistuttaa joulukuusi. Putken halkaisija on 10 senttimetriä, ja putkilinja on jo puolella ojissa - halkaisija on 5-6,5 senttimetriä.

Kerätty vesi voidaan poistaa:

 • tien päällä, jos maasto sallii sen, eikä ole vastustavia naapureita;
 • koristekasveissa tai luonnon lampuissa;
 • joka on hyvin varustettu viemäripumpulla.

Työsuoritusten

Jätevedenpoiston laitejärjestelmä sisältää useita tärkeitä vaiheita:

Suunnitelma laaditaan siten, että merkintä tehdään paikan päällä. Kaivannon syvyys määräytyy maaperän jäädytyspisteestä tietyllä alueella. Mutta samaan aikaan putkia ei aseteta alle rakennusten kellarikerroksen tasolle. Kuivatusputken asennus tehdään 50 cm: n päähän alapinnan alemmasta tasosta. Teknisten standardien mukaan noudatetaan myös seuraavia rakennussääntöjä:

 • vähintään 50 cm vasemmalle ennen aitausta;
 • ja rakennusten perustukseen yksi metri.

Kaivaus on tehty. Jos maisema on tasainen, tässä vaiheessa moottoritien ja puoleisten ovien luonnollinen kaltevuus ratkaistaan.

Rakennetaan hiekkalaatikko, jonka paksuus on enintään 15 senttimetriä. Se on pakattava ja peitetty raunioilla tai laajennetulla savella.

Putket asetetaan. Liitos tehdään tees tai ristit. Geotekstiilikudoksella käärittyjä muoviputkia pidetään parhaiten. Asbestisementtiputkia käytetään harvemmin johtuen mahdollisista ympäristövaurioista.

Täyttäminen on käynnissä. Jos käytetään putkia ilman geofabrista, se on sijoitettu putkilinjalle. Jo valmiit polymeeriputket eivät tarvitse lisäkäämitystä. Putkiin on sijoitettu hiekkaa ja maata hiekkaa ja maata (maaperää kaivettu ennen tätä käyttöä).

Monet asiantuntijat neuvoo olemaan täyttämättä maata ja testaamaan järjestelmää. Tätä varten voit odottaa lähimmän sateen tai täytä alueen voimakkaasti vedellä letkusta. Jos vesi lähtee nopeasti - tyhjennys suoritetaan ilman virheitä. Hidas ulosvirtaus edellyttää lisää sivuttaisten ojien asennusta.

Täytteen täyttäminen maaperän kanssa tapahtuu keskittämällä tuberkuliini muodostumalla - tämä on marginaali maaperän kutistumiselle. Ajan myötä se laskeutuu ja pinta muuttuu tasaiseksi.

Jos ei ole mahdollista ottaa kosteutta luonnolliseen säiliöön tai antaa sen virtaamaan painovoimalla, on tarpeen rakentaa kaivo betonirenkaista tai erityisestä muovisäiliöstä. Tätä varten on hyödyllistä oppia tekemään vahvistettuja betonirenkaita omilla käsilläsi.

Kannen yläosassa on signaaliputki ylimääräisen nesteen tai viemäripumpun poistamiseksi.

Tutustu kaikkiin kaasuntuotantotekniikan vivahteisiin Venäjällä mielenkiintoisessa artikkelissa.

Mikä on elohopea ja missä sitä käytetään, voit lukea linkkiä http://greenologia.ru/othody/metally/rtut.

Tärkeitä kohtia

Geofabric on ylimääräinen suodatin, joka estää suuria roskia pääsemästä viemärijärjestelmään. Uskotaan, että savimassalla sen käyttö on vapaaehtoista.

Kaltevuuden puuttuminen johtaa veden pysähtymiseen ja viemärin viilentämiseen. Kaltevuus on 1-7 senttimetriä putkilinjaa kohden.

Kerrosten täyttö ei saa olla alle 15 senttimetriä. Tämä sääntö on merkityksellinen sekä raunioille että hiekalle tai maaperälle.

Pääkanavien syvyys 40 sentistä 1,2 metriin. Matala tai syvempi vuodevaatteet tekevät järjestelmästä tehottoman.

Avoin salaojitus on välttämätöntä lähinnä lämpimän kauden ajan. Ovia asetetaan erityisillä laatoilla tai alustoilla, jotka kiihdyttävät myrskyveden ulosvirtausta pääjärjestelmään (suljettuun).

Huolto sisältää:

 • kausittaiset tarkastukset ja kaivojen puhdistaminen tyhjennyspumpulla;
 • järjestelmän täydellinen puhdistus pneumaattisella asennuksella ja puhdistustyökaluilla (tuotettu
 • asiantuntijat joka neljäs vuosi);
 • avointen ojien manuaalinen puhdistus.

Kuinka tehdä valuma-alueen talon ympärillä savi-maaperä omilla kädillä

Joissakin paikoissa pohjavesi tulee riittävän lähelle maan pinnalle. Toinen ongelma voi olla sadesuihku ja vesi, joka muodostuu lumen sulamisen aikana. Ylimääräinen kosteus aiheuttaa kasvien kuoleman, tuhoaa talon ja kotitalouksien rakennukset. Ongelman ratkaiseminen luo vedenpoistojärjestelmän omin käsin. Tämä on aikaa vievä prosessi, jonka aikana tehdään huomattava määrä maanrakennustöitä.

Kaikki teokset voivat olla turhia, jos aika ei aiheuta tyhjennysjärjestelmää sivustossa

Jätevedenpoiston järjestäminen on toivottavaa osallistua dachan tai puutarhan juoniin. Samanaikaisesti on tarpeen kerätä tietoa maan tilasta, tarvitaan ammattimaisia ​​hydrogeologisia tutkimuksia ja järjestelmän suunnittelua. Kuitenkin useimmat puutarhurit ohittavat tämän vaiheen ja luovat salaojitukset omalla pienellä alueellaan erityistilanteen perusteella.

Minkä veden pitäisi tyhjentää?

Paikan päällä on useita kosteuden lähteitä ja niiden kummankin vaikutuksen poistaminen, oma lähestymistapa on tärkeä. Niille on tunnusomaista omat ominaispiirteensä ja vaativat erilaisia ​​toimenpiteitä veden poistamiseksi.

pohjaveden

Tällaisilla vesillä on voimakas kausiluonteisuus ja ne näkyvät keväällä. Pohjavedellä on tulonlähde ja ulosvirtausalue. Useammin hiekkaisella maaperällä.

Pohjaveden esiintyminen voidaan muodostaa kaivoilla. On tärkeää huomata vuodotettu kosteus porauksen aikana ja verrata vakaan tilan tasoon tietyn ajan kuluttua sen ilmestymisestä.

Jätevesijärjestelmä on asennettava, kun pohjavesi on 0,5 m alapuolella. Toisessa tilanteessa luodaan perustan asteittainen tuhoaminen ja estetään tavanomaisten kasvien kehittyminen. On tarpeen luoda 25-35 cm: n syvyyteen asennetut kanavat ja viemäriputket. pohjaveden korkeuden alapuolella. Tässä suoritusmuodossa kosteus purkautuu alamäkeen ja maaperän yli-kostuminen estetään.

Pintavesi

Savi-maaperä on yksi syy ylimääräiseen veteen puutarhassa. Tällaiset maaperät ovat tiheitä ja niukasti kosteutta. Sateiden jälkeen sateen leviäminen savimaahan on vettä pysähtynyt. Linnut häiritsevät alueen normaalia liikettä, maaperä liukuu jalkojesi alle ja kasvien juuret ovat riittämättömiä ilmanvaihtoa. Kun se kuivuu, se peitetään kuorella, jota ei ole helppo löysätä ja kaivaa.

Vältä tilanteen säännöllistä toistoa, jotta laite voi myrskyjä. Avoimet, suljetut tai sekalaiset järjestelmät auttavat keräämään ja poistamaan nopeasti ylimääräisen kosteuden, sademäärän. Erityisesti tästä aiheesta olemme laatineet erillisen artikkelin: "Pintaviemäröinti tai myrskyjätevarustus yksityisen talon ympärillä, jossa on viemäriputki kotona omilla käsillään".

Top vesi

Supership - vesi, joka maaperän imeytymisen jälkeen havaitsee esteestä viskoosikerroksena saven, joka viivästyttää lisää tunkeutumista. Tällainen tilanne syntyy kentällä korkealaatuisilla vesitiivisillä kerroksilla, jotka yleensä ilmaisevat rakennusvirheitä. Näitä ovat tilanteet, joissa sateen seurauksena linnut pysyvät paikoilla ja kaivetuissa kanavissa, tietyn ajan kuluttua rakennusvaiheen päätyttyä kosteus toimii kellari seinillä.

Kattotavan kääntämiseksi on tarpeen varustaa piharakennuksen omat kädet (optimaalinen ratkaisu on viemärijärjestelmä). Pohjan suojeleminen ylemmän tason vesiltä mahdollistaa perustuksen täyttämisen savella, jota seuraa ramming. Seuraavaksi sokea alue on laajempi kuin täyttö, ja myrskyjä tyhjennetään. Työn aikana on tärkeää sulkea pois taskujen muodostuminen, joissa vesi voi pysähtyä.

Kaltevalla osuudella on suositeltavaa rakentaa terasseja ja betoniseinämiseitä, joita pitkin on tärkeää sijoittaa viemäriverkot. Päällekkäisen kerroksen vastustaminen kesällä sijaitsevien asuntojen alapuolella mahdollistaa maan täytön, koska jätevesiä ei ole. Vaihtoehtona on tehdä viemäröintiä naapureiden puutarhojen kautta tai yhteistä tieä pitkin säiliöön.

Edulliset vaihtoehdot suojaamaan ylimääräistä kosteutta

Jos on mahdollista tehdä ilman viemärijärjestelmän kallista järjestelyä, voit kokeilla muita toimintoja:

 • sokea alueorganisaatio;
 • myrskyviemärien järjestäminen;
 • upland ojien laite;
 • vedenpitävä pohja.

Vedeneristys tehdään säätiön rakentamisvaiheessa, jolloin se muodostaa kerroksen modernista vedeneristysmateriaalista pohjan päälle. Lisäksi alemman kerroksen ja kellarikerroksen seinien sisäpinta käsitellään läpäisevällä vedeneristyksellä.

Storm-jätevesi ei anna veden tuhota talon perustusta

Tyypit kuivatus

Jos mikään budjettivaihtoehdoista ei ole mukava tai johtaa oikeaan vaikutukseen, sinun on järjestettävä sivuston salaojitus itse. Luomisen periaate on paikallinen ja yleinen. Paikallinen viemäröinti ratkaisee erityisongelmia (kuivatus kellarista, rakennusten perusteet). Yhteinen luodaan tyhjentämällä koko alueen alue tai sen märkä osa.

Jätevesijärjestelmien toteutusmuodot

Kehitettiin useita jätevesijärjestelmien järjestelmiä:

 1. Rengas. Viemäriputket muodostavat suljetun silmukan ympärillä sijaitsevaa taloa. Ne asetetaan 25-35 cm pohjaveden alapuolelle. Järjestelmää käytetään harvoin, koska toteutus on monimutkaista (edellyttää usein tyhjennysjärjestelmän sijainnin vakavaa syvyyttä).
 2. Seinä. Se auttaa veden poistamiseen seinistä, joten se asettuu 1,5-2,5 metrin etäisyydellä niistä. Viemäröinti samanaikaisesti on 5-10cm alle raunion tason alapuolen lattian alle.
 3. Systemaattinen. Kehitetty ja tasaisesti jakautunut tyhjennyskanavien verkko. Viemäröintipino, jossa on tietty ennalta laskettu askel.
 4. Säteilyä. Se koostuu kanaalien ja viemärijärjestelmien yhdistämisestä yhteiseen järjestelmään, joka muistuttaa joulukuusi. Asennettu tulvien ehkäisemiseksi.
 5. Tuotettu. Se poistaa yläpuolella ja sitä käytetään yhdessä seinän tyhjennysjärjestelmän kanssa laatoituksen perustamisen yhteydessä. Säiliön tyhjennys - epämetallien materiaalien kerrokset, kaadetaan kaivoon ja vedeneristys. Niiden päälle varusteet pysyvät sisään ja sitten pohja täyttyy.

Asennusmenetelmät

Vedenpoistojärjestelmän tyyppi määritetään erikseen, joka perustuu paikan päällä ratkaistuihin tehtäviin. Niiden asennus tapahtuu seuraavasti:

 1. Suljettu. Ylimääräinen vesi virtaa erityisten aukkojen kautta viemäriputkiin, jonka läpi se purkautuu kerääntymisreikään tai säiliöön. Tämä pistorasia soveltuu hyvin maaperään, jossa on runsaasti hiekkaa, joka on hyvin läpäisevä veteen.
 2. Ulkona. Paikan alueella (tai noin) kanavia, joiden seinät ovat 20-30 asteen kulmassa, on varovasti kaivettu ja niihin on sijoitettu keraamisia tai betonilaatikkoja. Tuulen aiheuttaman roskatilanteen suojaamiseksi oja peitetään säleillä. Jotta seinät eivät pääse putoamaan seinistä, niiden rinteet vahvistetaan kivillä tai istutetaan.
 3. Latauksen. Sitä käytetään lianvärisiin maaperäihin ja alueisiin, joilla on viskoosia saveja. Reikien tyhjennysputket sijoitetaan syviin ojaan, jossa kerätään talteen hiekkaa ja raunioita, kerätään vettä läheisiltä tiheiltä mailta. Täyttöalue riippuu paikallisten maaperän kosteuden epätasapainosta. Mitä huonompi he viettävät vettä, sitä tehokkaampi täyttö.

Viemäröinti

Alueiden omat viemärit omalla kädellä - verkko toisiinsa yhdistettyjä kanavia, jotka sijaitsevat alueella, joka on suojattava liialliselta kosteudelta. Erityisillä muoviputkilla on aukkoja 1,5-5 mm, joiden kautta maaperästä virtaa ylimääräistä kosteutta. Putket käärittyvät useilla suodatinkerroksilla, joiden määrä riippuu maaperän koostumuksesta. Savi maaperä käyttää putket, joissa on kolme kerrosta suodatinkansiota.

Muoviputkien halkaisija yksityisiin koteihin on jopa 100 mm, kun taas suuria määriä kosteutta siirretään jopa 150 mm. Paikoissa, joissa he ovat yhteydessä ja kääntävät perustaa tarkastuskaivon. Tällaiset elementit helpottavat puhdistusta, kun ne tukkeutuvat ja mahdollistavat järjestelmän tarkkailun. Vesi virtaa yhden valuma-alueen tai vedenpoistopisteen (vesisäiliö, kallio). Vaihda erityinen keräilijän hyvin betoni rengas, jossa putket. Tällöin on tärkeätä antaa renkaan suojus, jotta roskat eivät pääse sisään.

Viemäriputket

Viemärijärjestelmän putket voidaan ostaa valmiina tai luoda omat. Jos ei ole merkittävää tilaisuutta ostaa näitä salaojitusosia, muovipulloja pelastetaan. Ne ovat kestäviä, joten niihin perustuva järjestelmä kestää vähintään 50 vuotta. Putken muodostamiseksi pullon takaosassa leikkaa reikä, johon seuraavan pulloisen kaula asetetaan. Eräässä toisessa suoritusmuodossa pulloja on yksinkertaisesti pinottu toistensa taakse tiukasti suljettujen tulppien kanssa.

Järjestelmän mukaisesti toteutetut viemäriputket sijoitetaan ottaen huomioon alueen kaltevuus

Monista pulloista, jotka ovat niin muodostettuja, muodostuu suljettu viemäröintisysteemi, joka muodostaa ilmatyynyn kaivannossa. Hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle. Järjestelmän toiminnan tulisi sijaita useiden tällä tavalla tehtyjen putkien vieressä. Pulloista olevien putkien riveillä on toivottavaa geotekstiilin asettaminen. Vesi kulkee vierekkäisten pullojen välisiin aukkoihin.

Luodaan viemäriputki viemäristä. Voit tehdä reikiä kosteuden tunkeutumiseen "bulgariaksi". Leikkaukset tehdään putkessa, jonka pituus on 10-20 cm, jakaa reiät tasaisesti pinnan yli.

Reiän tekeminen mahdollistaa myös poran. On tärkeää varmistaa, että niiden läpimitta on pienempi kuin kaataman murto-osa (muuten se putoaa putkeen). Reikien välinen etäisyys - enintään 10 cm.

puolueellisuus

Kerätty vesi virtaa helposti painovoiman avulla asianmukaisesti valittuun vedenpoistojärjestelmään. Sen vähimmäisarvo on 2 mm putkilinjaa kohden, maksimi on 5 mm. Kun vedenpoisto on matala, kaltevuus asetetaan 1-3 cm per metri. Veden nopeassa liikkumisessa imevät pienet hiukkaset, jotka aiheuttavat putkien likaantumista.

Kuivatusalue mahdollistaa kaikkien kasvien kehittyvän normaalisti.

Normaalin kaltevuuden muuttaminen on mahdollista tällaisissa tilanteissa:

 • nousu kaltevuus suoritetaan, kun on tarpeen siirtää suurta vettä vettä ajan yksikköä kohti nostamatta vedenpoiston halkaisijaa;
 • kaltevuuden pienentäminen on suositeltavaa, jos on vältettävä vesistöä, kun putket putoavat pohjaveden alle.

Viemäröintiasennus

Puutarha-talon ympäröivän viemäröinnin valmistelu vaatii kaivamaan ennalta määriteltyjä mittoja, joiden kaltevuus on likimääräinen. Kaivantojen pohja tasoitetaan, peitetty kerroksella karkeaa hiekkaa (noin 100 mm), siististi tamped.

Valmis hiekka peitetään geotekstiilillä, jonka kangas on vuorattu kaivannon seinien ympärillä. Seuraavaksi kerros graniittikiveä, jonka korkeus on 150-250 mm (paikoilla 250 mm, hiekkasilla - 150 mm). Sen murto riippuu tyhjennysputkien reikien halkaisijasta: aukkojen halkaisija on 1,5 mm, murskattua kiveä, jonka murto-osa on 6-8 mm, on toisten osalta suurempi.

Murskattu kivi on tasaisesti tasoitettu vaaditun kaltevuuden alle, tiivistetty, minkä jälkeen muodostetaan muodostettu "tyyny" viemäriputki. Se on täynnä soraa useissa kerroksissa, joista jokainen on tiivistetty (viemärijärjestelmän päällä on oltava vähintään 100 mm soraa). Geotekstiilien päät on kääritty niin, että päällekkäisyys on noin 20 cm. Se on peitetty karkealla hiekalla korkeuteen 100-300 cm. Tiivistetyllä pinnoitteella sijoitetaan kerros "alkuperäistä" maata.

On tärkeää asettaa viemärit alimmalta alueelta alueelta, jossa keräilijän hyvin esiasennettu. Korkealla pinta- ja pohjaveden pinnalla vettä kertyy varustetuissa kaivoissa muodostaen nestesekoituksen saven yhteydessä.

Viemäröinti voidaan tehdä keraamisella tai PVC-putkella. Jätevesijärjestelmän rakenne on samankaltainen näissä tapauksissa.

Hyppääminen voi aiheuttaa tukoksia. Lisäksi kertynyt vesi häiritsee työntöviemärien työtä, koska ojien on oltava kuivia. Siirrä väliaikaisesti vesijohtoveden sivupilvi kaivoilla.

Täyttömateriaalit

Halutun tyyppisen pestyn murskakiven tilaaminen valmistajalta ei ole ongelma. Kuitenkin, miten määritetään, onko olemassa oleva rauni soveltuu viemäriin? Riittää, että pudotat etikan päälle ja määritetään, tapahtuuko reaktio. Kun sytytys ja vaahto näkyvät, tällaista ei-metallista materiaalia ei voida käyttää (kuuluu kalkkikiven ryhmään).

Hiekkaa valittaessa suositaan 0,5-1 mm: n karkeaa jaetta. Sen puhtauden määrittämiseksi on tarpeen kaataa osa vedestä, sekoittaa se ja arvioida nesteen läpinäkyvyyttä, kun hiekka on asettunut. Turbid vesi ehdottaa, että hiekka vaatii pesemistä. Monet modernit toimittajat, jotka eivät ole metallisia materiaaleja, ovat valmiita tarjoamaan korkealaatuista, esipestyistä hiekoista millä tahansa tilavuudella.

Oikein varustettu viemäröinti savimassaan parantaa huomattavasti maatilan kunnon, joka mahdollistaa lumen sulamisen jalkojen alapuolella ja raskas sademäärä. Se toimii ilman korjausta, ei kymmenen vuotta, antaa mahdollisuuden harrastaa puutarhoja ja puutarhoja. Halutessasi voit kehittää maisemasuunnittelua, joka peittää tai edullisesti voittaa viemäröintijärjestelmän.

Miten varustaa savi maaperässä

Mihin vedellä vettä, jos maa, kuten sementti.

Paikan maaperä ei ole lahja, varsinkin keväällä, kun se kaadetaan sulaveteen. Mutta tällainen sivusto voidaan tuoda normaaliin tilaan. Tässä artikkelissa selostetaan, miten tehdään salaojitusjärjestelmä savimaahan.

pitoisuus

 • Suolaveden maaperän valuma-alueen ominaisuudet;
 • Kuinka suunnitella viemäröintijärjestelmä;
 • Kuinka tehdä syvä tyhjennysjärjestelmä;
 • Miten tehdään vedenpoistojärjestelmä.

Miksi kuivatus savimassaan?

Savi maaperä on riittävä syy asentaa viemäröintijärjestelmän ensimmäinen asia hankinnan jälkeen sivuston. Jätevesijärjestelmän hanke tehdään geologisten ja geodeettisten tutkimusten pohjalta. FORUMHOUSE-jäsenet tekevät usein tällaista työtä itsenäisesti. Maaperän koostumusta voidaan tarkastella visuaalisesti, kaivaamalla reikä vähintään yhden ja puolen metrin syvyydellä (tämä on juuri maaperän jäädyttämisen keskimääräinen syvyys).

FORUMHOUSE: ssa voit myös oppia määrittelemään pohjaveden taso itsenäisesti. Mitä lähempänä ne tulevat pinnalle, sitä pahempaa sivustolle ja sen omistajalle: jos pohjavesi on 0,5 metriä alapinnan alapuolella, on tarpeen tyhjentää vesi sijoittamalla viemäriputket 25-30 cm pohjaveden alapuolelle. Korkealla GWL: llä ilman viemäriä alue säilyy melkein lähes vuoden ympäri.

Ensin sinun on määritettävä pohjaveden taso, jos se on alle 2,5 m, vedenpoisto on välttämätöntä.

Mutta savea maaperä, yksi hyökkäys lisätään pohjaveteen: pintavedet, jotka kertyvät alhaisissa paikoissa sivuston. Tällaiset lätäkatot ovat ensimmäinen merkki siitä, että sivustosi maaperässä on suuri savi kerros, joka ei läpäise vettä hyvin.

Pintavesi ei ole huippumuoto. FORUMHOUSE on yksityiskohtainen analyysi kaikentyyppisistä vedoista, jotka estävät sivuston omistajan elämisen.

Joten portaalin käyttäjä on kohdannut tämän ongelman lempinimellä "Brainy": sen jälkeen, kun sateet ja rankat sateet ovat sen alaosassa, lätäköt ovat viikkoja, ja näyttää siltä, ​​että ne eivät liota kiinteään, kuten sementtiä, maaperää, mutta haihtuvat.

Yksinkertainen kotitesti auttaa arvioimaan ongelman laajuutta: kuoppaa, jonka syvyys on hieman yli puoli metriä, työnnetään ulos ja 5-7 kauhaa vettä kaadetaan siihen. Jos vesi ei laske maahan 24 tunnissa, tarvitaan tyhjennysjärjestelmä paikan päällä lukuun ottamatta vedenpoistoa, joka ohjaa vesiputket.

Vaahto, joka imeytyy huonosti maaperään, vahingoittaa istutusta, nurmikkoa ja rakennusten perustuksia. lisäksi jatkuva kosteus houkuttelee hyttysiä. Paikan sijainti voi pahentaa ongelmaa: jos se on laaksossa, kaikki ympäröivät vedet virtaavat alueellesi.

Näin ollen savimaalla sijaitsevalla paikkakunnalla suojataan paitsi vedenpoisto- ja sadevedet myös kerros kerroksen alapuolella kerrostumalla savea maaperällä.

Viemäröinti

Suotautumisjärjestelmää suunniteltaessa on otettava huomioon nykyiset ojat, kaivokset jne. - emme ole avoimessa kentässä, että aiomme rakentaa taloa, todennäköisesti siellä on paikka vedenlaadulle. On myös päätettävä, tyhjennävä koko alue tai siirtää vettä pohjasta ja pohjasta. Koko alueen tyhjennys, varsinkin suuri, se on aina kallista ja hankalaa tapahtumaa, voi olla järkevää jakaa tehtävä useisiin alitöihin ja varmistaa ensin kuiva paikka talon ympärillä.

Paikallinen, seinän tyhjennys pohjan kuivatukseen on asennettu 1,5-2,5 m talosta, jolloin rakennuksen putket rakennetaan 100 mm alapinnan vedenpitävyystason alapuolelle.

Jätevesijärjestelmän suunnitelma osoittaa, missä kaivannot kulkevat, mikä niiden kaltevuus on, kun ne kytkeytyvät pääviivaan, joka menee vedenottoaukkoon, missä tehdään tarkastus-, kääntö- ja suodatuskaivoja.

Suunnitelmaa suunniteltaessa on syytä muistaa, että haudatun vedenpoistokannan avulla ei saa sijoittaa putkia, joissa auto ja muut raskaat koneet voivat ajaa: maa tässä paikassa väistämättä puristaa ja vahingoittaa autoa. Tällaisissa paikoissa sallitaan vain myrskyviemärien poisto.

Myrskyviemäri koostuu pienistä ojista ilman putkia, jotka on vedetty kaivoon, joka kerää vettä. Näissä matalissa juoksuhauteissa voit lisätä muovilaatikoita ja sulkea ne erikoisteräillä.

Kuivausalueiden tekeminen savimaahan

Jos sinulla on rakennustontti, jonka tutkiminen osoitti, että pohjavesi on erittäin suuri maanpinnalle, tämä ei tarkoita, että rakentaminen olisi peruttu tai vaikea. Sinun tarvitsee vain lisätä rakennussäästöjä vedenpoisto- ja myrskyjärjes- telmien järjestelyyn, joka siirtää sulatetut, sadevedet ja pohjavedet talon perustalta, mikä takaa rakenteen kuivuuden ja toiminnan keston. On vaikeampaa tehdä viemäröintiä omiin käsiinsä savimaahan, koska savi imeytyy huonosti ja antaa veden kulkeutua, mutta tähän on viemärijärjestelmä. Toisaalta savea maaperä pitää pohjaveden lävistämästä alhaalta ylimpien maakerrosten päälle, ja sinun on vain suojattava rakenne kosteudelta, joka tulee maaperään ylhäältä - sateelta ja lumelta.

Viemäröintijärjestelmä savimassaan

Purkauksen tarkoitus

On suositeltavaa varustaa sivuston viemäröinti savimaahan välittömästi sen jälkeen, kun maa on hankittu rakennus- tai kehittämistyöhön, ja ensimmäinen askel kodin turvallisuuden varmistamiseksi ovat geologiset ja geodeettiset tutkimukset, joiden pohjalta projekti on koottu. Mutta ainakin rakentamisen pienimmän kokemuksen läsnä ollessa tällaiset tutkimukset voidaan tehdä itsenäisesti, riippuen naapureiden tiedoista ja omista havainnoistamme. On tarpeen kaivaa reikä, jonka syvyys on vähintään 1,5 metriä (keskimääräinen maaperän jäädytys syvyys) ja määrittää visuaalisesti maaperän koostumus. Riippuen tietyn tyyppisen maaperän vallitsevuudesta, laaditaan yksilöllinen vedenpoistokuvio.

Lähellä pohjaveden pinta on vaarallista keväällä ja syksyllä, koska niitä syötetään sademäärällä, nopeasti täytä maanalaiset joet. Mitä heikompi maa, sitä nopeammin pohjavesi täydentyy sateella ja sulavedellä. Siksi alueen kaatamisen tarve riippuu pohjaveden syvyydestä ja kun vesitaso on 0,5 metriä pohjan pohjan alapuolella, on välttämätöntä ohjata vettä. Kuivatusputkien syvyys on 0,25 - 0,3 metriä pohjaveden alapuolella.

Pintavedet (ylempi vesi) ilmenevät, jos paikkakunnalla on savea ja lianmaita maaperäkerroksia, jotka käytännössä eivät päästä vettä läpi. Savialueilla, heti sateen jälkeen, näkyvät suuret lätäköt, jotka eivät mene maaperään pitkään aikaan, ja tämä on ensimmäinen merkki maaperän suuresta savikerroksesta. Korjaus tässä tapauksessa on vedenpoisto- ja myrskyjärjes- telmä, joka välittömästi tyhjentää sateen tai sulaavan veden pinta-alasta.

Viemäröinti- ja sadevedenpoistojärjestelmä

Talon täydellisen suojelemiseksi pintavedeltä, vedenpoisto- ja sadeveden lisäksi kerros kerroksen kerros kertaalleen kertyy pohjaan saviä maaperällä ja jokainen kerros sekoitetaan erikseen. Myös sokea alue on enemmän kuin kerros täyttöä.

Kustannustehokkaat ratkaisut ja kuivatusvaihtoehdot

Mitä ja miten kuivatusalue voidaan tehdä savimaahan? Nämä ovat ennen kaikkea tällaisia ​​tapahtumia:

 1. Vedenpitävän sokean alueen rakentaminen;
 2. Myrskyviemärit;
 3. Haukkumoottoreiden kaivaaminen on maaperän pohjamaalauksia alueen ylämaan puolella sateen ja sulaveden ohjaamiseksi;
 4. Pohja suojaa kosteutta vastaan.
Storm-viemäri

Viemäröinti voidaan tehdä yleiseksi tai paikalliseksi. Paikallinen viemäröintijärjestelmä on tarkoitettu vain kellarin ja pohjan kuivatukseen, yleinen viemärijärjestelmä tyhjentää koko alueen tai sen pääosan, joka on vaarassa ylikylläistää.

Nykyiset tyhjennysjärjestelmät:

 1. Rengasmainen piiri on putkien suljettu silmukka asuinrakennuksen tai -paikan ympärillä. Putket asetetaan pohjaveden alle 0,25-0,35 m. Järjestelmä on melko monimutkainen ja kallis, joten sitä käytetään poikkeustapauksissa.
 2. Seinän viemäröintiä käytetään pohjan seinien tyhjentämiseen ja se asennetaan rakennuksesta 1,5 - 2,5 m. Putken laskemisen syvyys on 10 cm alapinnan vedenpitävyyden alapuolella;
 3. Järjestelmällinen vedenpoisto sisältää laajan kanavaverkon vedenpoistoon;
 4. Kuivatuskuvio on koko viemäriputkien ja kuivatuskanavien järjestelmä yhdistettyinä yhteen rakenteeseen. Pääasiassa laskeutumista suojellakseen alueen tulvia ja tulvia vastaan;
 5. Säiliön vedenpoisto suojaa yläpuolelta ja se asennetaan yhdessä seinän tyhjennyksen kanssa laattapohjan suojaamiseksi. Tällainen järjestelmä on useita kerroksia ei-metallisia materiaaleja ja vesitiivistystaso, johon on rakennettu vahvistettu pohjalevy.
Ring-kuivatus

Asennusvaihtoehdot kuivatusjärjestelmät

 1. Suljetun tyypin asennus. Ylimääräinen vesi tulee viemäriin ja edelleen varastosäiliöön;
 2. Ulkoasennus. Vedenpuoleiset harjaspuoliset kanavat eivät sulkeudu yläosaan, vaan ne on asennettu vedenottoa varten. Jotta roskat eivät pääse putoamaan kouruihin, ne peitetään säleillä;
 3. Jälkiasennussovellusta käytetään viemäröintiin maaperään, joka sisältää patoja ja alueilla, joilla on viskoosia savea. Viemärit sijoitetaan kaivantoihin ja peitetään hiekalla ja roska-alustalla.

Viemäriputket ovat metallisia tai muovisia putkia, joiden reiät ovat Ø 1,5-5 mm, kun kertyy vettä savessa tai muussa maaperässä. Joten reiät eivät ole tukossa maalla ja roskia, putket kääritään suodatinmateriaaleilla. Saviä maaperä on vaikeinta suodattaa, joten tällaisilla alueilla valuminen muuttuu 3-4 kerrokseksi suodattimia.

Viemärit ja niiden asettelu

Viemäriputket myydään valmiissa muodossa, mutta ne voidaan helposti valmistaa työskentelemään järjestelmässä ja omasta, jopa muovipulloista. Tällainen taloudellinen kotitekoinen järjestelmä kestää helposti 40-50 vuotta. Putket yksinkertaisesti suurennetaan: seuraavan pullon kaula asetetaan pulloon katkaistun pohjan päälle ja niin edelleen, kunnes vaadittu pituus on saavutettu. Lisäksi pulloista koostuva putki taipuu helposti mihin tahansa suuntaan ja mihin tahansa kulmaan. Sekä teollisuustuotteita, kotitekoisia putkia kääritään useilla kerroksilla suodatinmateriaaleja. Kaltevilla osuuksilla putket asetetaan samalle kaltevuudelle kuin rakennuspaikan pinta.

On myös toinen tapa käyttää muovipulloja - ne asetetaan maahan tiiviisti toisiinsa, kannet suljettu muodostavat suljetun tyhjennyskanavan, joka toimii ilmatyynynä ojassa. Ojen pohja on suojattu hiekkasyynyllä. On suositeltavaa tehdä useita tällaisia ​​putkia, jotka sijaitsevat vierekkäin. Jotta järjestelmä toimisi, pullot peittyvät geotekstiileillä kaikilla puolilla, ja vesi virtaa pullojen välisten aukkojen läpi.

Myös tyhjennyksen yhteydessä voit käyttää tavallisia muovista valmistettuja viemäriputkia tekemällä niissä 2-3 mm: n reikiä tai tekemällä 15-20 cm: n pituisia reikiä käyttäen paljon nopeampaa jauhaa.

Kotitekoinen viemäriputki

Joten putkien leikkaamisen tai poraamisen jälkeen ei menetä mekaanista lujuutta, leikkaukset on tehtävä määrätyllä määrällä 1 m 2: ksi, tai ne tulisi tehdä 30-50 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​leveys vähintään 5 mm. Jos reikää porataan poraamalla, niiden välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 cm, reikien halkaisija on enintään 5 mm. Pääasiassa ei ole, mitä tehdä reikiin tai leikkauksiin, vaan pikemminkin, että suuret palaset maaperä, rauniot tai muut täytteet eivät kuulu reikiin.

Muista noudattaa viemäreiden kaltevuutta niin, että vesi virtaa painovoimaisesti sumpaan. Kaltevuuden on oltava vähintään 2 mm / 1 metriä juoksevaa putkea, enintään 5 mm. Jos viemärit asennetaan paikallisesti ja pieneen alueeseen, niiden kaltevuus on alueella 1-3 cm per 1 metriä.

Vaihda kaltevuuskulma, jos:

 1. On tarpeen siirtää suuri määrä vettä korvaamatta putkia suuremmalle halkaisijalle tuotteille - gradientti kasvaa;
 2. Veden poistamisen estämiseksi asennettaessa viemäreitä pohjaveden alapuolelle järjestelmän kaltevuus vähenee.

Kaivannon alla oleva kaivanto kaivaa likimääräistä rinteestä, joka puhdistetaan ja toteutetaan lisäämällä suuri osa jokien hiekasta. Hiekkakerroksen kerros on keskimäärin 50-100 mm niin, että se voidaan jakaa pitkin pohjaa vastaamaan kaltevuutta. Sitten hiekka kostuu ja särkyy.

Jätevesijärjestelmän kaltevuuden riippuvuus putken halkaisijasta

Hiekkalaatikko on geotextilillä varustettu matto, joka olisi päällekkäin kaivannon seinämien kanssa. Päälle on murskattu kivi tai sora, jonka kerros on 150-300 mm (lianvärisellä maaperällä - jopa 250 mm, hiekalla - jopa 150 mm). Murskattujen kivien raekoko on riippuvainen tyhjennysreikien halkaisijasta tai päinvastoin - riippuen murskatusta kivifraktiosta valitaan reikien läpimitta: Ø 1,5 mm: n murskattua kiveä, jonka koko on 6-8 mm, suurempien halkaisijoi- den reikiä varten käytetään suurempaa murskattua kiveä.

Jätteen päälle asetetaan viemärit, useita kerroksia soraa tai samaa raunaa kaadetaan, täyte täyttyy ja geotekstiilin reunat käärittyvät raunioihin, joiden päällekkäisyys on 200-250 mm. Jotta geotekstiili ei pyöri, se on ripoteltu hiekalla, kerroksessa enintään 30 cm. Viimeinen kerros on aikaisemmin kaivettu maa.

Sectional drainage system


Jätevesijärjestelmän asennus alkaa alimmasta osasta, keräilijä on välittömästi samassa osassa. Tämä järjestelmä toimii pohjaveden tasolla. Yhdistämällä saostussäiliöön vettä voi tuoda mukanaan roskat ja lika, joka muodostaa tukkeuman, joka puhdistetaan tässä keräilijässä. Puhdistuksen helpottamiseksi ja tukosten poistamiseksi sivuhaitot tehdään pohjakerroksella.

Sivuston tyhjennys savipohjaisilla mailla omilla käsillä: järjestelmän tekniikka ja asennusohjeet

Kyvyttömyys harjoittaa puutarhanhoitoa ja puutarhaviljelyä, maiseman heikkenemistä, pesemällä rakennusten perustuksia - se on täynnä alueen säännöllistä tulvia pohjavedellä ja sadevedellä. Haavoittuvimpia ovat monimutkaisten savimaiden maaperät, jotka tiheyden vuoksi eivät juurikaan siirtäneet vettä. Miten selviytyä tällaisesta vitsauksesta? Vain yksi vaihtoehto auttaa tässä - laadukasta vedenpoistoa. Varsinkin ilman sitä et voi tehdä savi maaperän korkealla vedellä, joten jos laski olla omistaja juuri tällainen sivusto, lisäohjeet järjestämiseen salaojitusjärjestelmä omalla kädet kanssa järjestelmä ja video vain sinulle. Joten, miksi vedenpoisto on niin tärkeää ja miten se toimii oikein? Selvitämme sen.

Savirakennusten spesifisyys

Jos olet edelleen epävarma siitä, että vedenpoistoon on ryhdyttävä savialtaalla, jolla on korkea vesitaso, perehtyminen tämäntyyppisen maaperän ominaisuuksiin vapauttaa sinulle mahdolliset vaihtelut. Kuten jo todettiin, savi ei anna kosteuden kulkea, minkä vuoksi jälkimmäinen viipyy pitkään maaperän yläkerroksissa aiheuttaen näin paljon ongelmia.

Ensinnäkin, koska savi on märällä tilalla lähes koko vuoden, kuivaten vain kuumalla kesällä, kaikki suoraan maahan istutetut kasvit kärsivät ylimääräisestä vedestä: niiden juurisysteemi ei saa tarpeellista happea ja alkaa heikentää.

Toiseksi on lähes mahdotonta kaivaa märkä savi, minkä vuoksi on hyvin vaikeaa hoitaa istutettuja kasveja.

Kolmanneksi, koska vesi ei mene kauas pitkään, se rikkoo vedenpitävyyttä talon perustusten ja sivurakennusten kohdalla, jotka lämpimän kauden aikana johtavat tulviin ja kylmäkauteen - jäädyttämiseen.

Haluatko suojata itsesi kaikista näistä ongelmista? Sitten älä viivytä kysymystä järjestelystä tyhjennysjärjestelmän takapoltinta.

Valmistelu vedenpoistoon

Tärkein tae onnistuneesti kuivatusjärjes- telmän onnistuneesta järjestelystä korkealla vedetasolla olevalla savi- maaperällä on asianmukaisesti valmistunut valmisteluvaihe. Tässä valitaan kolme päävaihetta.

Projektin laatiminen. Alueen viemäröintisuunnitelmassa on oltava seuraavat tiedot:

 • kairien sijaintia taivutusten ja rinteiden vuoksi;
 • havainto- ja syöttökaivojen sijainti;
 • veden liikkeen suunta;
 • kaikkien järjestelmän komponenttien mitat.

Valuma vedenpoistoon. Savialtaassa voidaan järjestää kahdentyyppisiä vedenpoistoja: 1) pinta - järjestelmän avoin versio, joka on varustettu suhteellisen pienellä syvennyksellä maaperään; 2) syvä - monimutkaisempi suljetun vedenpoistovaihtoehdon, jossa systeemien syventäminen on vähintään 50 cm.

Neuvoston. Pintavedenpoistojärjestelmä on erinomainen vaihtoehto pienille alueille, joilla on luonnollinen kaltevuus. Jos käytössäsi on suuri alue, jossa on useita rakennuksia, on parempi pysyä syvällä salaojituksella.

Työkalujen ja työmateriaalien hankinta. Jätevesijärjestelmän asettamiseen tarvitaan:

 • putket, joiden läpimitta on 75 - 110 mm - muovi, jossa on rei'itys;
 • liittimet ja liittimet;
 • geotekstiilit suodatukseen;
 • kuopat - katselu ja vastaanotto;
 • hiekka ja sora;
 • vannesahan;
 • rammer;
 • lapio;
 • kottikärryt rakennusmateriaalien kuljetukseen;
 • tasolla.

Pintavedenpoisto

Pintatyyppinen viemäröinti voidaan täyttää tai puristaa. Molemmissa tapauksissa asennus alkaa yleisen järjestelmän mukaisesti:

 • Merkitse alue viemäriin ja alimmassa kohdassa asenna vedenottoaukko. Merkittyjen työtasojen ympärysmitta kaivaa kaivannot, joiden kaltevuus on noin 30 astetta vedenottoaukkoon nähden. Optimaalinen syvyys on 50 cm, leveys 50-60 cm.
 • Vedä kaikki kaivokset yhteiseen ojaan, joka kulkee valuma-altaalle.
 • Kaada kaivoon 10 cm hienoa hiekkaa ja paina ne varovasti.

Täytteenottovaiheen lisärakennus toteutetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Aseta geotekstiilit oksiin.
 • Täytä kaivannot kaivoksella: 2/3 syvyydestä on peitettävä karkealla materiaalilla ja loput 1/3 - matalalla materiaalilla.
 • Sulje kerros hienoja raunioita turpeella.

Levyjen salaojitus asennetaan vuorotellen seuraavan kaavion mukaan:

 • Valmistetaan lokeroita, betonia tai muovia kaivantojen leveydelle.
 • Kaada kaivoon hieno murskattu kivi 10 cm.
 • Kaada sementti raunioihin ja aseta se välittömästi lokeroihin.
 • Kiinnitä hiekkalaukut asennettujen lokeroiden päähän.
 • Sulje tarjottimet tukevilla koristeellisilla hilseillä.

Syvä tyhjennyslaite

Syvän kuivatuksen organisoinnin algoritmi monimutkaisella savea maaperällä, jolla on korkea vesitaso:

 1. Merkitse alue ja valitse sopivin paikka vedenottoa varten. Dig oja nimetyllä työlavalla: syvyys - 100-120 cm, leveys - 50 cm. Kaltevuus kanteen - 30 astetta.
 2. Kaada kaivoon 10 cm hienoa hiekkaa ja pistä se sitten alas.
 3. Laita geotekstiilit oksiin - sen pitäisi peittää ojien seinät ja ulottaa niiden sivuille.
 4. Kaada hiekkakiveä hienorakeista murskattua kiveä 15 cm: n päähän.
 5. Aseta muoviputket roskaan - on rei'itys alaspäin. Aseta putket kaikkiin kaivoihin yhdistämällä ne liittimiin ja liittimiin. Asenna kuivatusreikien käännöksillä tarkastuskaivoja - niiden on noustava maanpinnan yläpuolelle.
 6. Sulje putket hienolla sora-aineella ja kääri geotekstiilin vapaat reunat niin, että saadaan sellainen kotelo.
 7. Peitä jäljellä olevat kaivannot hiekalla.
 8. Peitä kaivannot alustalla. Odota, että se tyhjennetään, ja täytä sitten yläosa toisella kerroksella, joka kuorii kaivannon maatasolle. Laita päällekkäin kerros täyte.

Kun tyhjennysputket on asennettu, järjestää vedenotto. Sen tehtävää voidaan käyttää valmiina muovisäiliöinä, ja se voidaan koota hyvin vahvistetuista betonirenkaista. Keräimen keskimääräinen halkaisija on 1-1,5 m. Vedenotto on asennettava matalaan kuoppaan ja kiinnitettävä tuettuihin tiloihin.

Kuten näette, vedenpoiston organisointi saviä maaperällä, jolla on korkea pohjavesi, ei peitä mitään erittäin monimutkaisia ​​prosesseja. Tärkein asia tässä asiassa on määritellä salaojitusvaihtoehto ja noudattaa sen organisaation sääntöjä tarkasti. Ja palkinto työstä ei kestää kauan odottaa - lopulta unohda jatkuva tulva ja voit nauttia täydestä elämästä sivustossasi.

Miten savi maaperän kuivatus omilla käsillä: ominaisuudet ja vinkit

Sulatettujen tai sedimenttisten vesien kerääntyminen alueella aiheuttaa monia epämiellyttäviä seurauksia. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käytetään vedenpoistorakenteita, joiden toiminnallisuus on erityisen tärkeää savi- maaperälle, joka aiheuttaa kosteutta huonosti. Tee-se-itse-opas asennusvaiheen asennusvaiheessa.

Viemäröinti savimassaa varten

Ennen alueen salaojituksen järjestämistä savea maaperällä on tärkeää tietää tällaisen maaperän ominaisuudet. Tee pieni testi. Tätä varten kaivaa reikä noin 60 cm: n syvyyteen ja kaada kahtia 6-7 vettä vettä. Jos päivässä kosteutta imeytyy maaperään ilman jäännöstä, niin paikan ei tarvitse olla monimutkainen viemäröintijärjestelmä. Tällöin on riittävää huuhtoutua tai täyttöaukoa. Savi maaperä ei ime täydellisesti vettä ja siksi sivusto vaatii tarkempaa järjestelyä.

Vedenpoiston puute johtaa kosteuden kertymiseen

Sitä, että savi huonosti kosteutta, muodostuu maaperän ylemmistä kerroksista vettä ja pudotuksia. Liiallinen kosteus johtaa rakennusten perustusten tuhoamiseen, kasvien kuolemaan ja alueen liian kosteaan ilmapiiriin. Siksi vedenpoisto on välttämätöntä ja sallii savimaatan poistamisen, mikä estää epämiellyttävät seuraukset.

Jäteveden organisoinnissa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • saapuvan kosteuden määrä saostuksen muodossa, sulamisvesi, automaattinen kastelu jne.;
 • vedenpoistoalueelle kuuluva alue;
 • taloudelliset valmiudet, jotka määrittävät vedenpoistoon käytettävien materiaalien tyypin ja laadun.

Pohjaveden ja pinnan viemäröinnin yhdistelmä mahdollistaa maaperän valumisen, antaa normaaleja olosuhteita kasveille ja säästää rakennuksia. Tässä tapauksessa upotettu versio liittyy syvien ojien kaivamiseen, putkien, raunioiden, geotekstilien käyttämiseen, kaivon rakentamiseen vedetylle vedelle. Kaikki tämä vaatii rahoituskustannuksia ja edellyttää parametrien tarkkaa laskemista.

Oikea vedenpoisto - avain ylimääräisen kosteuden poistamiseksi

Pinnan tyhjennys on matala kanava, joka suunnataan kaivoon veden keräämiseksi. Top syventävät peitetyt säleiköt ja helppokäyttöiset. Tällaisten ojien järjestelmä ei edellytä putkien käyttöä, koska kaivantojen pohjalle on asetettu erityinen materiaali. Tästä johtuen kosteus kuljetetaan kaivoon, eikä se jää savi-maahan.

Livnivka - yksi yksinkertaisista vaihtoehdoista

Pinta- ja pintarakenteiden yhdistelmä on optimaalinen saviä maaperälle. Jokainen vaihtoehto edellyttää sellaisen järjestelmän kehittämistä, jossa on ojien, kaivojen ja muiden elementtien sijainti. Tällöin on otettava huomioon asennusvaiheiden sekvenssi, koska vedenpoiston tulisi toimia nopeasti ja tehokkaasti.

Viemäröinti

Savi maaperän kuivatus pintaa ja syvää tyhjennystä varten. Ensimmäinen vaihtoehto voi olla alustatyyppi tai hiekkavyöhyke. Joka tapauksessa kaivaa kaivannot kaivon suuntaan veden keräämiseksi. Ovien leveys voi olla noin 30 cm ja syvyys on jopa 50 cm. Samalla he havaitsevat pienen tasaisen kaltevuuden kohti kaivoa. Luonnolliselle kaltevuudelle ei ole välttämätöntä.

Yksinkertainen sademäärä poistaa kosteuden sateen jälkeen

Alustan pintajärjestelmään on asennettu erityisiä laatikoita tai muovisia lokeroita kaivantoihin, joiden kautta vettä kuljetetaan kaivoon. Jos kyseessä on hiekkainen tyyny, kaadetaan ohuiden osien pohjalle pieni kerros hiekkaa, jonka koko on hieman suurempi kuin lokerointimenetelmällä ja sitten räjähtää melkein masennuksen reunoihin. Päälle voit kaataa värillistä soraa tai antaa kerroksen turpeesta.

Kun pintavettä voidaan käyttää geotekstiilien avulla.

Uppoavassa viemäröinnissä luodaan ojia, joissa kerrostetaan kerros, viemäriputket ja geotekstiilit. Asennetussa paikassa kaivo asetetaan syvennykseen veden keräämiseksi, kaivannossa heille asetetaan kerros hiekkaa ja geotekstiiliputkia ja kaadetaan sitten rauniot ja kääritään kankaan reunat. Kaivo on sijoitettava alueen äärimmäiseen kohtaan, ja kaikki ojat on suunnattu kohti sitä.

Viemäröinti

Ennen kuin aloitat työn tekemisen tyhjennys olisi sivuston suunnitelma huomata sijainti kaikkien järjestelmän osia. Kaivo on sijoitettava kauas kulmaan, ojat kulkevat talon tai muiden rakennusten ympärysmitan yli, liitetään yhteen kaivantoon ja johtavat kaivoon. Suunniteltaessa syvään istuvaa järjestelmää on syytä harkita, että savimaassa on mahdotonta sijoittaa putkia, joissa raskaat koneet ja autot ajavat. Tämän seurauksena maa tyhjenee ja vahingoittaa vedenpoistoa. Siksi paras vaihtoehto on pinnan kuivatus, mikä helpottaa kosteuden nopean oton.

Pintaveden poisto on hyvin yksinkertaista.

Kaavio osoittaa kunkin kaivannon suunnan sekä ojien kaltevuuden. Jos sivusto sijaitsee rinteessä, niin riittää kaivaa saman syvyyden ojia kaivoon. Tasainen pinta laskee rinteen laskemalla normit huomioon.

Putken kaltevuus on osoitettu fraktioilla, joissa on tuntematonta henkilöä vaikea ymmärtää. Esimerkiksi 0,007 tai 0,02. Itse asiassa nämä numerot ilmaisevat putken halutun kaltevuuden ja sen pituuden suhde metreinä ilmaistuna. Jos haluat asettaa kaltevuuden 0,007, tämä tarkoittaa, että 1 lineaarisen putken mittarin korkeusero olisi 7 mm. Ja jos kaltevuus on 0,02, silloin yhden metrin korkeusero on 2 cm. Tällainen rinteiden ero johtuu siitä, että halkaisijaltaan erilaisille putkille tarvitaan minimaalinen vähimmäisgradientti. Ja mitä suurempi halkaisija, sitä pienempi on kaltevuus. Esimerkiksi putkissa, joiden halkaisija on 9-11 cm, käytetään aina vesijohtovettä varten. Niiden vähimmäiskaltevuus on 0,02. Tämä tarkoittaa, että jokaisen tyhjennysmittarin kaltevuuden on oltava vähintään 2 cm.

Kaikkien parametrien laskennan jälkeen materiaalit valitaan ja kuivatusasennus asennetaan. Pintaviemäreihin käytetään muovilaatikoita, jotka asetetaan vaaditun kaltevuuden ja suunnan suhteen.

Tee-se-itse-sivuston viemäröinti savimassalla - askel-askeleelta ohjeita erilaisten järjestelmien asennukseen

Pinta tyypin tyhjennys voidaan järjestää omiin käsiisi käyttäen järjestelmää ja valita materiaaleja. Yksinkertainen järjestelmä, joka koostuu lokeroista, kaivoista ja muista elementeistä, takaa kosteuden oikea-aikaisen tyhjennyksen. Pintavedenpoistoa täydennetään syvällä tai täytteellä, mikä lisää vedenpoiston tehokkuutta.

Deep drainage ei heikennä maiseman suunnittelua sivuston

Syvä tyhjennys: vaiheittaiset ohjeet

Tarvitaan syviä tyhjennysputkia. Päälinjaa käytetään halkaisijaltaan 110 mm: n halkaisijaltaan, ja halkaisijaltaan 60 mm: n putket ovat optimaaliset lisäoville. Kaivo on rakennettu betonirenkaista tai erityinen polymeerisäiliö on työnnetty syvennykseen. Fraktio 20-40 murskattua kiveä, karkeaa hiekkaa, geotekstiilejä tarvitaan myös vedenpoistokompleksin aikaansaamiseksi.

Työpaketti sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Kaivoon on kaivettava reikä, jonka syvyys on 2-3 m. Betonirenkaat on asennettu hyvin pohjasta. Valmis astia asennetaan samalla tavalla. Höyryn pohjalla kaadettiin 20 cm kerros, ja lopullisen säiliön renkaiden tai seinien 30 cm: n rauniot olisi oltava aukkoja tuleville putkille. Sijainnin korkeus on yhtä suuri kuin putkien syvyyden oikoissa, toisin sanoen yläreunasta noin 100 cm.

Betonivoimaa on käsiteltävä bitumilla.

Geotekstiilit on käärittävä kaivantojen reunojen päälle

Pienet kuopat ovat käteviä puhdistukseen.

Syvyysjärjestelmällä on yksinkertainen laite

Pintavedenpoistoasennus

Syvyysjäähdytys on suunniteltu kosteuden poistamiseksi maaperästä, ja pintajärjestelmä estää veden pysähtymisen savialtaiden yläkerroksessa. Sateen kosteus tai sulatusvesi näkyvät välittömästi kaivoon, kuljetetaan erityisillä kouruilla. Tämä mahdollistaa veden poistamisen rakennusten katosta ja välttää alueen limakalojen ulkonäköä.

Lautaset on helppo asentaa ja pienikokoiset.

Pintajärjestelmälle on ilmoitettava ojan suun suunnitelma, joka johtaa kaivoon. Kalteva kaltevuus on sama kuin syvän vedenpoiston yhteydessä. Lisäksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. Järjestelmän mukaan he kaivavat pieniä ojituksia, jotka ovat hyvin paikoillaan. Ovien kulmakerrointa on noudatettava kaivon tai veden kerääjän suuntaan. Jos tontilla on luonnollinen kaltevuus, kanavien syvyys voi olla sama. Kaivantojen syvyys on jopa 80 cm ja leveys 40 cm.

Pintakuivauskaivurit ovat pieniä.

Lautaset on asennettu valmiisiin syvennyksiin

Osassa leikkaus näyttää yksinkertaiselta.

Viemäröinti

Minkäänlaisen vedenpoistojärjestelmän asianmukainen järjestäminen on avain mukavaan paikkaan, jossa on savea. Kosteuden nopea poisto sateen jälkeen mahdollistaa sen, että voit välttää lätäköiden, korkean kosteuden ja rakennusten perustusten tuhoutumisen. Ja myös, viemäröinti on käytännöllistä alueella, jossa kasvit sijaitsevat, jotka eivät siedä vettä pysähtynyt. Tällöin näiden kasvien ympärille olisi järjestettävä valuma-ojia.

Viemäröinnin avulla voit ylläpitää maaperän kosteutta optimaalisesti kasvien ympärillä

Järjestelmien syvien ja matalien versioiden käytön aikana on tarpeen puhdistaa säännöllisesti roskista, lehdistä, ruohosta ja hiekasta. Näin voit säästää kuivatuksen tehokkuutta. Lisäksi on otettava huomioon seuraavat toiminnot:

 • tarkistuskaivoja, hiekkakoukut olisi puhdistettava säännöllisesti saastumisesta;
 • haudatut putket vaurioittavat niiden oikea-aikaista korvaamista;
 • Ennen rakenteen asennuksen viimeistelyä täytyy tarkistaa kaatamalla useita putkistoja tai vetoja kahviloihin. Kosteuden pitäisi nopeasti virtautua pääekoskeihin;
 • savi maaperä ei voi asettaa putkia raskaille kuormille alttiilla alueilla.

Jos haluat luoda ojituksia omiin käsiisi, käytä vain korkealaatuisia putkia ja alustoja, kestäviä geotekstiilejä, keskirikkoutuneita kiviä ja karkeaa hiekkaa. Kytkennät ja muut liitännät on tärkeää huolellisesti kiinnittää, jotta kosteutta ei vuotaa väärässä paikassa.

Video: miten valua kuivatetaan

Savi- maaperän kohdalle tarvitaan viemäröintijärjestelmä, koska se mahdollistaa ylimääräisen kosteuden poiston. Samalla savimassa voi laskeutua, mikä edellyttää putken asettelun huolellista kehittämistä.