Viemäröintilaite talon ympärillä

Viemäröintitöiden tarkoituksena on varmistaa järjestetty viemäröinti paikan päällä, joka on tarkoitus valmistua suunnitteluvaiheessa.

Tämän seurauksena maavirrat, maanalainen pohjavesien sisäänvirtaus, saostunut tai sulanut saostuminen kuuluvat erityisen varustamalle kanavalle ja lähetetään maatilan pihan ulkopuolelle.

Talon rengaskanava, joka toimii yhdessä vedenpitävyyden ja betonirakenteen kanssa, voi suojata syvän pohjan, kellarikerroksen ja kellarikerroksen perusteet, viestintäkanavat tulvilta.

Laitteen periaatteet

Ymmärrä, miten kunnolla tyhjennetään talon ympärillä, alkaen tutkimuksesta, jossa selvitetään alueen sijaintipaikan olosuhteet ja geologisten tutkimusten tulokset.

Vain vedeneristyskerrosten suojausominaisuuksiin ei pitäisi liittyä, koska pitkällä aikavälillä ei ole ihanteellisia materiaaleja, joissa suurella määrällä altistumiskierroksia ei ole heikkoja pisteitä.

Yksityisasuntoon vaikuttavat tekijät, jotka vaikuttavat suunnittelun valintaan ja erilaisten vedenpoistojärjestelmien yhdistämiseen:

 • paikan päällä maassa, mahdollisuus myrskyvirtojen muodostumiseen rinteessä korkeammilla alueilla;
 • UHV: n kausivaihtelut (korkealla tasolla, talon ympärillä oleva tyhjennyslaite on välttämätön myös estääkseen hiekan ja sora-altaan hiljentämisen, ja tämän seurauksena kasvattaa pohjan heilumista);
 • maaperän koostumus (savi ja huokoset, jotka ovat huonosti läpäiseviä veteen ja lähetetään löysempiin koloihin rakennuksen tukipilarien lähelle, täyttäen tällaiset tilat savella lisää kasvatusvoimia, joiden tarkoituksena on puristaa pohja pois maasta);
 • asema suhteessa vesistöihin, veden tulvien nousu;
 • alueen keskimääräinen vuotuinen ja suurin saostusominaisuus;
 • rakennustiheys paikan päällä, viereisten säätiöiden syvyys;
 • pinnoitteet, jotka estävät veden pääsyn maaperään ja kerääntyvät sen pinnalle puroihin (asfaltti, betonikäytävät, markiisit ja katot);
 • Myös yksityiseen taloon asennetun tyhjennysjärjestelmän purkaus on lähetettävä rengaslaimennusjärjestelmään (myrskyvaha).

Kotitalouden viemäröintijärjestelmän laite on laskennallisen suunnittelujärjestelmän luominen, jossa otetaan huomioon eri tekijöiden mahdollinen yhdistelmä niiden maksimiarvoissa.

Tyypit kuivatus

On mahdollista kuvitella, mitä kuivausjärjestelmä talon ympärillä on omilla kädillä, purkamalla tärkeimmät tällaiset rakenteet, jotka on suunniteltu tiettyihin salaojitustehtäviin.

Ne koostuvat putkien (kanavien) järjestelmästä veden keräämiseksi, jotka sijaitsevat sekä pinnan että perustan alapuolella.

 1. Sivuston pinnan (myrsky) tyhjennys yhdistää sisääntuloveden lineaariset (lokerot) ja pisteen (ristikko) vastaanottimet järjestelmään.
 2. Pintakäsittelyä käytetään myös silloin, kun kauttakulkuvirrat poistetaan viereisiltä alueilta omaisuuden rajojen ulkopuolella.
 3. Talon talon seinämät (pohja) suljetut viemäröintiä tarvitaan pohjaveden poistamiseksi ja rakennusten tukirakenteiden, piharakenteiden perustusten, purkamisesta.

Järjestä se sen jälkeen, kun perusrakennustyöt on tehty, ennen nurmikon ja kovien pintojen asennusta.

Tällaisessa rei'itetyissä putkissa vesi kulkeutuu ympäröivään maaperään ja se poistetaan esivalmistetuilla kuopilla, keräilijä kerääntymistä varten ja päästetään sitten läheiseen luonnonvesirakenteeseen tai yleiseen viemäriverkkoon.

Vedenpoistomenetelmät voivat olla:

 1. Suureille alueille (merkittävät virrat) on valittava avoin tyyppi ojan muodossa 0,5 x 0,5 m, paikoissa, joissa ne eivät estä liikkumista. Suurin etu on työn yksinkertaisuus ja nopeus alhaisin kustannuksin. Maisemoiduilla tontilla tällaiset kanavat tyhjentävät maaperän.
 2. Paikan päällä oleva suljettu tyhjennys on peitetty muovilla tai metallirunkoilla, jotka vähentävät läpäisykykyä, joten tyhjennysalusta myös pienempi osa. Se on turvallinen jalankulkijoille, kuivatuskanavien asennus toteutetaan voimakkaasti käytetyllä pienellä pihalla. Esimerkki siitä, mitä suljettu viemäröintijärjestelmä näyttää, on esitetty kuvassa.
 3. Täytteen tyhjennysalue on kanava, joka on täytetty kiinteällä täyteaineella (pieni kivi). Nopean nesteen poistamiseen betonilevyn pohjalta voidaan laittaa rei'itetty putki. Kivenfraktioseoksen välttämiseksi on suositeltavaa peittää irtotavaran pääosa geotekstiilillä, jolloin pienen 5-10 cm: n päällyskerroksen ansiosta verkko voidaan suojata mekaanisilta vaurioilta. Ajoittain viivästynyt lika poistetaan pesemällä rauniot.
 4. Syväkuivausta käytetään rakentamisessa savea mailla ja alueilla, joilla on korkea GW (alhaalla lähellä veden runkoa). Talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyys on 0,5 m alapinnan alapuolella. Lähtökohtien alku on sama kuin peruslaite - talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio otetaan huomioon kaivantojen / louhinnan merkinnässä, vaaditun maaperän kaivaamisesta.

Jokainen viemäröintityö eroaa työlästä, mutta sen ominaispiirteiden, roolinsa rakennusten ja läpäisykyvyn suojelussa tyypit eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Ainesosat

Talotekniikan asianmukainen asennus talon ympärillä edellyttää kaikkien komponenttien läsnäoloa, laskentamenetelmää ja asennusohjeiden noudattamista.

Kaivantoaukot kaivetaan siten, että rengasmaisen vedenpoisto saavutetaan vaaditulla kallistuksella käyttäen lasertasoa (etäisyysmittari).

Rinteiden koko voi vaihdella putken läpijuoksesta riippuen:

On mahdollista tarkistaa kaltevuuden läsnäolo kaivannossa seuraavien rankkasateiden aikana - virtaavan veden virtaukset on suunnattava kaivoon.

GEOTEKSTIILIT

Tämän materiaalin rooli vedenpoiston yhteydessä on suodattaa vettä pienistä epäpuhtauksista, jotka tukkivat putkien reikien reikiä ja roskaa roskaa.

Aukkojen pienentäminen vähentää veden nopeaa poistamista alueesta, jolle rengasmaisen vedenpoisto on suunniteltu.

1 geotekstilikerroksen läpäisy on tuotespesifikaatioissa riippuvainen tuotemerkistä ja se on kääntäen verrannollinen lujuuteen:

Se sijoitetaan putken alle kaivannon pohjaan ja suojaa koko irto-osaa, jotta veden virtausta ei lasketa tyhjennysrengasta. Kuivissa hiekkapohjaisissa maissa jätevesiputkien suoja voidaan jättää pois.

putki

Viemäröintijärjestelmä voidaan toteuttaa putkilla, jotka eivät ole pelkästään erilaiset Ø: ssä vaan myös materiaaleissa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen aikana valitaan tuotteita, jotka eivät ole alttiita korroosiolle, koska niiden korjaaminen tai vaihtaminen on melko vaikeaa.

Paikan päällä olevasta tyhjennyslaitteesta valitaan putket seuraavasta alueesta:

 • keraaminen (paistettu savesta);
 • asbesti-sementti;
 • huokoinen;
 • polymeerinen (aallotettu).

Asbestisementtiputket ovat yksi niistä vahvimmista, muissa tapauksissa laite valitaan yleensä polymeeristä:

Läpivientiputkien lävistys tehdään tehdasvalmistuksessa tai tekee reikiä, leikkauksia, yksityisen talon viemäröinnin asentamista omiin käsiinsä. Sora-osuuden pitäisi olla suurempi kuin reikien koko.

hyvin

Tarkastuskaivot on sisällytettävä tyhjennyslaskennaan järjestelmän valvomiseksi ja puhdistamiseksi.

Ne sijaitsevat vedenpoiston varrella noin 12 m: n askelin.

Rakenteeltaan voidaan valmistaa soitetut renkaat, Ø, jotka mahdollistavat siltyjätteiden tai teollisuustuotteiden puhdistuksen taulukossa:

On mahdollista kerätä yksityisen talon rengasmaisen vedenpoiston eri kokoisista putkista, jolloin siirto-Ø kasvaa kerättyjen virtausten suuntaan. Useat tyhjennysputket, joiden läpimitta on vähintään 100 mm, voivat lähestyä kaivoa. Lisätietoja siitä, miten syvä kuoppaus toimii, katso tätä videota:

Toiminnallisesti kaivo, johon vettä virtaa viemäriputkista, voi kerääntyä (suljettu pohja) tai imeyttää (vesi menee vähitellen maaperään kerrostumalla, joka on suojattu geotekstiilien siltingiltä).

hinnoittelu

Erikoistuneen yrityksen hinnoittelun lähestymistapa ja lähes seinän viemäröinnin rakentamisen työn laajuus jaetaan luokkiin "talous", "vakio", "pääoma", kokonaismäärä riippuu järjestelmän metriikka-alueesta.

Suurissa yrityksissä (esim. "United Company"), talon ympärillä tapahtuvan kunnollisen vedenpoistoon liittyvät palvelut ja hinnat voivat olla laajempia:

 • testattu;
 • taloudellinen;
 • järkevä;
 • palkkio. Lisätietoja talon talteenoton järjestämisestä on tässä videossa:

Hyväksyttävän laskennan kaikkien tarvittavien osien ominaisuuksien perusteella kyky suorittaa asennus teknisten olosuhteiden mukaisesti lyhyessä ajassa ensimmäisestä kerrasta tarkoittaa paitsi rahan järkevää käyttöä (takuuaikana yritykseltä 24 kuukautta), mutta myös valitun järjestelmän käyttöikä 50: een vuotta.

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Viemäröintijärjestelmä talon ympärillä omilla käsillään

Talon ympärillä oleva viemäröintijärjestelmä tekee sen itse - suunnittelun ohjeet

Viemäröintijärjestelmä talon ympärillä omilla käsillään

Suunnitteletko talon ja ajattelette sen ympärillä olevan viemärijärjestelmän samanaikaista järjestelyä? Tai ehkä talo on jo pitkään ollut valmis, mutta kellarissa kellarissa loukataan harmoniaa ja mukavuutta kotonasi? Kummassakin tapauksessa talon vedenpoisto on välttämätön toimenpide, jota ei pidä unohtaa. Järjestelyihin on monenlaisia ​​vedenpoistoja ja vaihtoehtoja. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa viestintää omien käsien kanssa kosteuden tyhjentämiseksi talon ympärillä.

Viemäröintijärjestelmä

Kuinka tehdä seinän kuivatusperusta omilla kädillä

Viemäröinti on putkijärjes- telmä, joka on asetettu rinteessä erityisissä kaivannossa ja varustettu tarkastuskaivoilla. Maaperän liiallinen kosteus, joka kerääntyy rei'itettyihin putkiin, virtaa gravitaatiolta kerääntymisreikään.

Suunnittelemme vedenpoistojärjestelmää

Koko järjestelmän tehokkuus riippuu sen suunnittelun tarkkuudesta. Siksi kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota valmisteluvaiheeseen.

Viemäröintijärjestelmän suunnittelu

Jätevesijärjestelmän hanke alkaa geologisilla tutkimuksilla: maaperän tyypin, pohjaveden enimmäistason, alueen korkeimman ja alimman pisteen määrittämisestä. Koko alue on piirretty suunnitelmaan, mikä osoittaa puita, rakenteita, rakennusta itse mittakaavassa. Voit käyttää paperia häkissä tai graafisessa muokkaustilassa. Jätevedet asetetaan talon ympärille (enintään 1 metrin etäisyydelle ja syvyyteen - juuri alapäästötason alapuolelle, kaivojen optimaalinen kaltevuus on 3 cm per 1 metriä), ja kosteuden keräämistä varten on sijoitettava kaivo alimpaan kohtaan. Tämän säännön mukaisesti ilmoitamme putkien asentamisen piirustukseen, tarkastus- ja kääntökaivojen asennuspaikkoihin ja purkauspaikalle (kaivojen kääntö on oltava jokaisen putken kierroksen kohdalla, katselemalla niitä 30-40 metrin välein putkilinjan suorissa osissa).

Kokeneet rakentajat eivät suosittele viemäröintijärjestelmän yhdistämistä myrskyviemäriin huolimatta niiden toimintojen samankaltaisuudesta.

Valitsemalla tyhjennysputket ja valmistelemalla kaivaa

Niinpä on laadittu suunnitelma, on aika alkaa ostaa materiaaleja talon rakentamisen viemäröintijärjestelmän rakentamiseksi.

Jätevesijärjestelmien putket valmistetaan: muovia (sileä seinä tai aallotettu), "Perfokor" (muoviputket mineraalisilla lisäaineilla), asbestisementti ja keramiikka. Eri halkaisijaltaan ja jäykkyydeltään olevista putkista voidaan lisäksi lisätä suodattimia estääkseen rei'itysten tukkeutumisen. Ø100 - 110 mm: n putket soveltuvat kuivatukseen, kun taas vedenpoiston taso on alhaisempi, sitä vahvempi materiaali on.

Aaltopahvipakoputki, jossa on kookoskuituliitintä

Sileäseinäiset muoviputket

Ei ole suositeltavaa käyttää taipuisia muoviputkia vedenpoistoon, koska vaikea säilyttää tarkka kaltevuus ja mahdolliset lietteenkertymät pienten kääntöpaikkojen aikana käytön aikana. Viemärit voidaan tehdä käsin sileäseinäisistä oranssista muovisista viemäriputkista yksinkertaisesti poraamalla riittävä määrä reikiä seiniin.

Älä unohda ostaa muita materiaaleja viemäröintijärjestelmän järjestämiseen: liittimet (tees, adapterit, liittimet, pistokkeet), rakennustelineet (esim. Muoviset renkaat tai muoviputket), suojakannet, silikonitiiviste, murskattu kivi, hiekka, sementti, geotekstiilit (ei-kudottu materiaali, joka kykenee kulkemaan vettä ja pidättävät hiekkaa ja maaperähiukkasia), lapiot, rakennustasot ja mittanauha, nylonjohto. Tarvitset myös vedenpitävyyden yhdistelmän kattamaan pohjan.

Maa- ja vedeneristystyöt

Maanrakennustyöt, jotka voidaan tehdä manuaalisesti tai kaivinkoneella, alkavat kaivaa kaivannon rakennuksen ympärillä, joka on sijoitettava puolen metrin etäisyydelle säältä ja se on 30 cm: n alapuolella (korkeimmalla kohdalla). Tämän osan korkeimmasta kohdasta kaivannot tulisi kallistaa kohti vähintään 1 cm / m vesipiste.

Kaivon seinät voidaan tehdä suorakaiteen tai puolisuunnikkaan muotoisina. Toinen vaihtoehto on helpompi löysästi murentuilla mailla. Kaivannon leveyden oletetaan olevan yhtä suuri kuin tyhjennysputkien halkaisija 40-50 cm: n etäisyydellä (putkissa, joiden halkaisija on 100 cm, kaivannon leveys on noin puolitoista metriä). Tarkista kaivaustyön tarkkuus majakat tai taso, joka on venytetty kaivannon pohjan yli.

Jokaisella kaivannon kääntymällä ja jokaisen 30-50 metrin suoran osan jälkeen on tarpeen kaivaa pieniä kaivoksia kaivojen alla. Älä unohda poistaa teräviä kiviä, suuria maapalloa ja vieraita esineitä, jotka voivat vahingoittaa viemäreitä kaivamisen aikana.

Maanrakennuksen jälkeen on suositeltavaa tehdä työtä säätiön vedenpitävyydestä.

Suodatinkerroksen asentaminen ja kokoonpanojen tyhjennys

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Kun kaivantoa pitkin kehä on kaivettu oikealla kulmalla, kaivot ovat valmiita kuoppiin, voit jatkaa lisätoimia.

Jos sinulla on tarpeeksi geotekstiilikuituja, aseta tämä materiaali kaivannon pohjaan (seinien avulla). Jos olet tallentanut eikä ostanut geotekstilejä, niin kaivannon pohja on täytettävä kymmenen senttimetrin kerroksella täytettyä hiekkaa. Seuraavaksi geotekstilillä tai hiekalla pitäisi nukahtaa kerros hienohiekkaa, jonka paksuus on noin 10 cm. Voit aloittaa kokoamisen viemäreihin.

Jos putkistasi ei ole suodattimia, jotka suojaavat tyhjennysreikiä tukkeelta, kääri ne yhteen geotekstilikerrokseen ja kiinnitä ne muovisella langalla.

Kaivantojen keskelle on sijoitettava putket, jotka liittävät ne yhteen suljettuun silmukkaan, jossa on liittimet ja liittimet (kokoonpanon aikana on suositeltavaa käyttää 2 liitintä 45 °: n kulmissa vuorotellen, välttäen kiinnittimien asentamista suorilla kulmilla estääkseen mahdolliset tukokset). On suositeltavaa rasvoida kaikki nivelet silikonitiivisteellä. Tällöin, jos tyhjennysputkien reiät sijaitsevat vain toisella puolella, putket asetetaan näihin reikiin alaspäin. Älä unohda asentaa kääntö- ja katselukoreja, antaen niille kannet ja pistokkeet alareunassa. Asenna kaivo, jossa kaikki viemäreihin kerääntyvä vesi putoaa. Kaivojen korkeus (mukaan lukien hyvin vedenotto) valitaan syvennyksen pohjalta ja tarve päästä helposti luukkuun maalaustyön jälkeen talon lähellä.

Asettaa tyhjennysputket ja liittää ne tarkastuskaivoihin

Asennuksen jälkeen putket täytetään kerrostumalla, jonka jälkeen pohjasta alun perin sijoitetun geotekstillin reunat on peitettävä täyteaineen suodatuskerroksella (murskattu kivi täytetään hieman grillattavan pohjan alapuolella).

Takatäytteenottoputket (lisävaruste ilman geotekstiloita)

Lisäksi asiakkaan toivomuksesta riippuen upotettu tyhjennys suljetaan sokealla alueella, jossa on tai ei ole savea.

Video - Viemäröintijärjestelmä talon ympärillä omilla käsillään

Ring kuivatusjärjestelmä talon ympärillä

Ring-kuivatus varustaa tapauksissa, joissa talo on jo rakennettu ja sokea alue on asetettu. Tärkeimmät eroavat rengasmaisesta vedenpoistolaitteesta seinältä teknisesti, paitsi seuraavista kohdista:

 • kaivanto on asetettava talon ympärille noin kolmen metrin etäisyydelle säältä, kun taas kaikki maan säännöt, kuten kaltevuus ja syvyys, säilyvät ennallaan;
 • tyhjennysten ja kaivojen asentamisen jälkeen kymmenen senttimetrin kerros raskasta täytetään, kääri se geotekstillin vapaisiin reunoihin ja sitten maa täytetään nollatasolle;
 • Laitteen sijaan rengasmaisen vedenpoistokuljetukset täytetään ohut kerros soralla (tai turpeella) ja ne on koristeltu rengasmaiseksi poluksi, joka johtaa läpivirtauspisteeseen.

Miten tehdä omalla kädellä lineaarinen viemäröintiperusta

Lineaarinen viemäröinti käsittää talon viereen sijoitettujen viemäröintivälineiden sijoittamisen, ja se voidaan asentaa myös ympäröivän rakennuksen (myös sisäänkäyntioven lähellä) ympärille pintaveden keräämiseksi ja poistamiseksi. Kourujen (alustat) tiedonsiirtojärjestelmää voidaan täydentää pistekuormitetuilla vedenottoaukoilla, jotka keräävät sadeveden katolta ja hiekkasilmukoista, joissa on yhdistetyt tyhjennysputket, joiden kautta vesi tyhjennetään keräyskaivoon. Järjestelmä suojaa rakennussäätiötä ja sokea alueelta liiallisen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

Lineaarisen viemärisuunnitelman laatiminen

Grafiikkaeditorissa tai häkissä olevassa paperissa piirrämme nykyisen rakennuksen suunnitelman sivustossa (ylhäältä katsottuna). Seuraavaksi merkitsemme lineaarisen viemäriverkoston ympärysmitta pitkin, merkitsemme pistopaikat, ovenvuodon ja vesipisteen asennuspaikat (viemäriverkko on sijoitettava alimman pisteen kohtaan).

Me ostamme materiaaleja

Jätevesijärjestelmän osat

Työssä tarvitset: lastapallot, lapiot, sementti, hiekka, kattohuopa tai -katto, tiivistysmateriaalit, ristikot, hiekkasilmukat, korkit, viemäriputket, nailonjohto, rakennusmäärä, bulgaria.

Maa- ja asennustyöt

 1. Talon ympärillä (1-3 metrin etäisyydellä) kaivamme kaivannon. Sen syvyyden tulisi olla 10-15 cm enemmän kuin tarjottimen korkeus. Kauhan leveys vastaa lokeron leveyttä jopa 10 senttimetrin etäisyydellä. On myös tarpeen kaivaa kaivannot viemäriputken alle, tarkkailemalla jopa 3 cm / m kaltevuus vedenpoistopisteen suuntaan (kaikkien kaivantojen pohja on täynnä särkynyttä hiekkajousua). Älä unohda keräilijän kuoppia hyvin.
 2. Asenna tyhjennys hyvin. Hänelle yhdistää oranssinvärisen viemäriputken muovista. Putken pää toimitetaan ensimmäisen tyhjennysastian asennuspaikkaan.
 3. Valmistamme betonipohjaa. Sekoita sementtilaasti ja aseta se pieneen kerrokseen kaivannossa ensimmäisen astian alla. Tiivisteen avulla liimaa päätykappale lokeroon, työnnä sovitin uraan ja asenna tyhjennysauha kaivamaan, sovittamalla sovitin ja viemäriputki. Sovittimeen kiinnitä muovikori hyllyjen keräämiseen, peitä alusta arinalla. (viemäriputken sijaan voit liittää viemäriputken roskakoriin). Lautanen on oltava 3-4 mm syvä maahan. Voit kätevästi kiristää nailonjohtoa opasjohtana. Aseta ruberoidin kaistale alustan seinien ja maaperän väliin ja täytä sitten katon huovan ja kuopan seinien välinen tila rypistyneellä maaperällä. Yhdistämme seuraavat alustat, levittämällä hieman tiivistyspäät päihin ja pinoamalla viemärijärjestelmä kaivoihin sementtipohjalla.

Hiekkasilmukka liitetään viemäriputkeen

Jätevarastoinnin asennusohje

Jätevarastoihin on mahdollista astua vasta sen jälkeen, kun sementti on kuivunut. Käytön aikana alustat on puhdistettava säännöllisesti suihkulla, poistamalla jätesäiliöiden korit.

Voit tutustua pinnan viemäröintijärjestelmän asentamisen monimutkaisuuteen videoesityksestä.

Kuinka valita talon paras vedenpoisto: tyypit, tarkoitus ja viemäröintijärjestelmien laite

Maaseudun talon ylimääräinen vesi on vieläkin vaarallisempi kuin sen puute. Sinun täytyy tietää, miten se otetaan ja tallentaa sen tulevaa käyttöä varten. Itse asiassa kauden aikana kosteuden tarve ja sen tarve ovat epäyhtenäisiä, joten prosessia on hallittava. Tämä auttaa kodin tyhjennysjärjestelmiä.

Talon vedenpoistojärjestelmät

Maata ympäröivien maalien ylimääräinen vesi voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa rakennuksen pohjalle ja upotetuille osille. Syy tähän on rakennuspaikan hydrologinen tilanne. Tämä voi tapahtua erilaisten olosuhteiden vuoksi:

 • pohjaveden hiekan korkea sijainti, mikä lisää kosteustasoja kausittaisten korkeiden sumuolosuhteiden mukaan;
 • vedenpitävien savimaiden läsnäolo, jotka estävät nesteen nopean ulosvirtauksen;
 • talon sijainti laaksossa, jonka vuoksi ympäröivän alueen viemärit lähetetään hänen suunnassaan.

Monin tavoin tämä tapahtuu virheiden suunnittelussa ja rakentamisessa talossa epäedullisissa hydrogeologisissa olosuhteissa.

Seinän tyhjennysjärjestelmä ja hyvä vedeneristys poistavat kosteuden pohjasta ja pidentävät sen käyttöikää.

Tyypilliset vedenpoisto toteutuksesta

Ylimääräisen kosteuden poistamiseen on olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistojärjestelmiä:

 1. Avaa vedenpoistolaitteet. Ne ovat ojien muodossa. Murtolujuuden suojaamiseksi suuret kivet, tiilen tai murskatun betonin palaset sijoitetaan luolan pohjaan. Tällaisia ​​laitteita käytetään vain nesteiden poistamiseksi suurilta alueilta. Virtauksen ja esteettisen tilan läpivirtaus ei salli sitä käyttää talon ympärillä.

Vesi tällaisissa ooksissa voi pysähtyä, joten avointa vedenpoistoa paikallisella alueella ei ole sovellettavissa.

Täytteenotto on suljettu hedelmällisellä kerroksella maata, mutta sitä ei voida puhdistaa, kun se tukkeutuu.

Vedenpoiston luotettavuuden parantamiseksi tyhjennysputket (viemärit) peitetään yläpuolella olevasta soraaltaasta.

Tyyppien kuivatusjärjestelmät kohteeseen - laite ja asennus

Ylen-kostean alueen elinolosuhteiden normalisoimiseksi käytetään useampia vedenpoistojärjestelmiä. Ylimääräisen kosteuden poistamiseksi sivustolta käytetään kehittyneitä järjestelmiä. Niiden viemäreiden välinen etäisyys määräytyy maaperän laadullisten ominaisuuksien mukaan.

Sormusjärjestelmät

Tällaiset tyhjennysjärjestelmät on järjestetty ilman hautautuneita tiloja asuinrakennuksen rakentamisessa. Etäisyys perustuksesta viemäriin on tässä tapauksessa 2-4 metriä. Tämä johtuu myös maaperän ominaisuuksista. Raskas siirappa tai savenpoisto voi valua ympäröivän alueen rajallisella alueella, ja hiekkaiset tai kevyet hiekkaperät lisäävät veden keräämistä laajemmalla alueella.

Jätevesisäiliöt järjestävät järjestelmän tilan ja sen puhdistuksen

Käytä viemäröintijärjestelmän kulmissa tarkastus- tai pyöriväkaivoja. Niiden tarkoituksena on tutkia järjestelmän tilaa ja tarvittaessa puhdistaa viemäreitä ylhäältä paineistetulla vedellä. Tällaiset kuopat on järjestetty myös suoriksi poikkileikkauksiksi, joiden pituus on yli 10 metriä. Suljetussa järjestelmässä vesi menee kerääntymiskaivoon tyhjennysaukossa tai erikoissäiliöön, säiliöön. Kun järjestelmä on ylivuoto, nesteen automaattinen pumppaus pois päältä aktivoidaan. Säiliön veden puhdistuksen jälkeen se soveltuu kotitalouksien tarpeisiin - auton pesuun, puutarhan kasteluun ja niin edelleen.

Viemäröintisysteemi yhdistetään usein myrskyviemäreihin.

Rengaskuivatus ja myrskyviemärijärjestelmät yhdistetään usein veden viemiseksi yhteiseen kaivoon.

Seinän kuivatus

Tällaista järjestelmää pidetään pakollisena, jos talossa on haudattu tiloja - kellari tai puoli-kellari. Sen laite valmistetaan yleensä rakentamisen aikana, kun säätö on asennettu. Veden syvyyden on oltava noin 50 cm: n etäisyydellä rakennuksen pohjan alapuolella. Seinän viemäröinnin tarkoituksena on kosteuden kerääminen ja poistaminen pohjasta. Laitteissa käytetään vain rei'itettyjä geotekstiilien eristysputkia sora- ja hiekkasuodattimilla.

Seinän kuivatus tehdään talon rakentamisvaiheessa ja suojaa pohjaa ylimääräiseltä kosteudelta.

Seinän viemäröintijärjestelmä on seuraava:

 1. Betonimateriaalin asianmukaisen kunnossapidon jälkeen muotti on purettava.
 2. Pohjaseinän vedenpitävyys. Tätä varten on parempi käyttää bitumimateriaalia alustavalla alukäsittelyllä. Luokan merkki on merkitty pakkaukseen mastiksella. Jos haluat ylläpitää kerroksen päivän sisällä, toista toiminto.

Täydellisen kuivauksen jälkeen pohja on hajotettava bitumimateriaalilla vedenpitäviksi.

Viemäriputket asetetaan pohjan koko kehälle pitkin kaltevuutta kohti tyhjennysputkea

Viemäriputki on peitetty kerroksella soraa ja päällystetty päällimmäisenä geotekstilillä.

Muita toimenpiteitä suoritetaan laitteen myrskyviemärin yhteydessä.

Basement drainage (säiliö)

On suositeltavaa käyttää altaiden poistoa korkeassa pohjavedessä tai talon lähellä olevan säiliön läsnä ollessa. Se toimii enimmäkseen kausiluonteisten veden virtausnopeuksien kanssa.

Tällaisen vedenpoisto asennetaan rakentamisen aikana ennen kellarin asennusta seuraavassa järjestyksessä:

 1. Katkaisee laitteen pohjaveden.
 2. Geotekstiili asetetaan pohjaan, josta on poistettu rakennusjätteet, ja järjestetään sora-alusta.

Säiliön tyhjennys on järjestetty kaivettuun ja soraa peitettyyn ojaan

Liitäntöihin liitetään erityisiä metalli- tai muovikytkentöjä

Yhdistettynä seinän kuivatuksen ääriviivoon saadaan täydellinen eristys paineesta ja määrittelemättömästä pohjavedestä

Storm-viemäri

Itse nimi nimittäin viittaa siihen, että tällaisia ​​järjestelmiä käytetään keräämään ja hävittämään sateet ja sula vesi paikasta. Livnevkiä tarvitaan erityisesti maaperässä, jonka pohjamaalaus on alhainen läpäisevä savikerros.

Myrskysuuttimen päätoiminnot ovat:

 • sateen ja sulaveden kerääminen sadeveden vastaanottimissa;
 • suodatetaan jätevettä hiekasta;
 • puhdistusaine öljyisistä epäpuhtauksista.

Jos kaikki nämä toiminnot toteutetaan osana sadeveden laitetta, sitä voidaan käyttää kotitalouksien tarpeisiin.

Näiden tehtävien suorittamiseen tarvitaan seuraavia laitteita:

 1. Hiekanerotuslaitteet. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​septisäiliöitä, joissa kiinteät komponentit on kerrostettu. Niissä muodostuu vähitellen sedimenttiä, joka on poistettu säännöllisesti tyhjennys- tai mutapumpuilla.

Hiekkasoljettajat suojaavat tyhjennyskanavia tukkeumilta

Täten toteutetaan myrskyjen lisätoimintoja:

 1. Sulatetun ja sadeveden käyttö kasteluviljelmiin paikan päällä.
 2. Rakennuksen tulvien ehkäisy, sienen ja muotojen muodostumisen suojaaminen.
 3. Sivuston infrastruktuurielementtien normaalin toiminnan varmistaminen - sokeat alueet, jalkakäytävät, pihan kansi ja muut.
 4. Maaperän hävittäminen lätäköistä ja mutaisista sademäärän aikana.

Oikein koottu tyhjennysjärjestelmä mahdollistaa tehokkaan vedenpoiston yhdistetyn myrskyn ja lähiseinän muotoon

Myrskysuodattimessa käytettiin seuraavia komponentteja:

 • viemäriputket ja vesikourut - käytetään osana rakennuksen kattoa veden keräämiseksi ja virtauksen ohjaamiseksi viemärijärjestelmään;
 • lokerot - asennetaan keräämään sadevirta ja kuljetusvesi varastointilaitteisiin;
 • myrskyveden sisääntuloja - käytetään nesteen kerääntymiseen ja sen alkulataukseen ennen suurien kiinteiden komponenttien sedimentoitumista;
 • keräilijän hyvin - on suunniteltu yhdistämään jätevedet eri sadeveden sisääntuloista ja lopullisesta vedestä.

Storm-jätevesi on pinta-asennusjärjestelmä, joten se ei vaadi merkittävää kaivutyötä. Laitteen ominaisuus on sellaisten putkien käyttö, joissa on kiinteät seinät jäteveden kuljetukseen. Viemärikaapelit asennetaan erikseen ja siihen käytetään rei'itettyjä kanavia.

Kuvagalleria: myrskyviemärien osat

Kuivauslaite talon ympärillä omilla käsillään

Kysymyksen ydin on käytännössä ratkaista tehtävät vähäisin varojen menoilla. Voit tehdä tämän ensin kehittää tyhjennyslaitteen.

Kaavoitusjärjestelmän kartoitus

Tämä tapahtuma voidaan suorittaa onnistuneesti vain sivuston hydrogeologisen tutkimustyön objektiivisten tietojen perusteella. Tätä varten koeporaus voidaan suorittaa useilla eri kohdilla. Se voidaan suorittaa pienellä halkaisijalla varustetulla ruuvilla. Mitä enemmän reikiä tehdään, sitä tarkemmat tiedot ovat päätöksenteossa.

Analysoitaessa maaperän koostumusta kaivosta, he saavat objektiivista tietoa viemäreiden tehokkaaseen sijoittamiseen.

Kun otetaan huomioon maaperän näytteet eri syvyyksistä, voit saada käsityksen maaperän laadusta ja kosteuspitoisuudesta, eli saada objektiivista tietoa vastaamaan tällaisiin kysymyksiin:

 • millä etäisyydellä talon seinistä, jotta muodostuu pyöreä tyhjennys;
 • onko säiliön tyhjennyslaite tarpeen?
 • kuinka syvä tyhjennys on;
 • mitkä putket valitaan kuivatusjärjestelmälle.

Tutkimustulosten perusteella valitaan materiaalit, laaditaan valuma-alue ja -lajit sekä hankitaan kaikki tarvittavat järjestelmäkomponentit.

Asennus tyhjenee

Järjestelmän kokoonpano suoritetaan geotekstiilin asettamisen jälkeen kaivosta ja polttamalla sorailmansuodattimen alempi kerros. Putket on sijoitettu ojan akselin suuntaan ja ne tarkistavat kaltevuuden läsnäolon ja koon haluttuun suuntaan. Tätä varten on hyvä käyttää lasertasoa. Eri tyyppisille putkille kaltevuuskulman pitäisi olla hieman erilainen, mutta keskimäärin riittää varmistamaan 1,5 mm: n kulma putkilinjan lineaariselle mittarille.

 1. Putket liitetään toisiinsa tai liittimiin.
 2. Kuopat on asennettu tai valmistettu ja asennettu paikoilleen kehitetyn järjestelmän mukaan.

Jätteet asennetaan järjestelmän kriittisiin alueisiin vedenpoiston ja sen ylläpidon seuraamiseksi

Teosten loppuun saattamisen jälkeen järjestelmän läsnäoloa muistutetaan vain hyvin peitteistä ja kuivatusverkoista.

Video: vedenpoisto laite talon ympärillä

Päästä eroon liiallisesta kosteudesta maanrakennuksen ympärillä, et voi vain suojata itsesi useilta ongelmilta. On täysin mahdollista käyttää väärää vettä järkevästi. Keväällä kertynyt ylimääräinen vesi voi olla erittäin hyödyllinen kuivan kesän aikana.