Talon vedenpoistolaite: tee-se-itse-suunnittelu ja viemäröintijärjestelmän parantaminen

Jätevesijärjestelmä on suunniteltu suojaamaan maanalaisia ​​rakenteita pohjaveden vaikutuksilta. Tarvitsemme sitä alueilla, joilla on vaikeita hydrogeologisia olosuhteita, joista meillä on suurin osa maa-alueista. Talon ympärillä oleva vedenpoistolaite pidentää säätiön elämää, säästää ikuisesta korjauksesta. Onko halvempaa estää rakennuksen perustusten tuhoutuminen kuin loputtomasti palauttaa, oletko samaa mieltä?

Miten järjestää salaojitus yksityisen talon ympärillä, kävijät oppivat yksityiskohtaisesti esitellystä artikkelista. Yksityiskohtainen kuvaus kuivausjärjestelmän tyypeistä ja periaatteista auttaa määrittämään laitteen paras vaihtoehto. Käyttämällä luotettavia tietoja meiltä voit rakentaa moitteettomasti toimivan verkon pohjaveden poistamiseksi.

Ne, jotka haluavat rakentaa suljetun tyyppisen vedenpoiston omasta, löytävät yksityiskohtaisen kuvauksen tekniikasta ja vaiheittaisesta kuvauksesta teosten sarjasta. Tekstin osaa täydennetään täydellisesti valokuvan vahvistamisella ja videokäsikirjoituksella.

Jätevesijärjestelmän organisoinnin syyt

Erityinen viemäriputkien tai kanavien järjestelmä on järjestetty siten, että mahdollisimman paljon kosteutta pääsee sisälle ja siirtää turvallisen etäisyyden talosta tai muista rakennuksista. Kosteuden vaikutuksen säätelyyn liittyvä ongelma on tavallisesti savi-maaperän ominaispiirre: hiekkasauma, lieju, savi.

Alueessa, jossa pääosa savi kiviä osassa, vesi imeytyy hitaasti tai ei jätä lainkaan. Veden pysähtyessä talon pohja romahtaa. Säätiön nykyinen vedeneristyssuojaus voi olla riittämätön, se voi olla hieman liimattu saumoja, muokkaamattomat alueet.

Tuloksena on muotti, sieni betoni monoliitti, korroosio vahvistaminen, joka tulevaisuudessa tulee usein aiheuttaa perimisen tuhoamista.

Hiekkaisilla ja hyvin läpäisevillä maaperillä kosteus lähtee nopeammin, joten tällainen ongelma esiintyy harvemmin. Mutta vielä talon omistaja ei saa rentoutua ja luottaa "ehkä" tässä asiassa. Rakenteen liiallinen kostutus voi johtua paitsi maaperän ominaisuuksista, myös muusta alueen toiminnasta. Esimerkiksi korkeat pohjavesimuodostumat, jotka estävät kosteuden vuotamisesta päällystetyistä kerroksista.

Jos seinän pohja on sateen jälkeen pitkään peitetty märillä pisteillä, tämä tarkoittaa sitä, että sinun on ajateltava vedenpoistolaitteiden tarvetta. Kellarissa olevat märät seinät, homeen tai sienen läsnäolo osoittavat, että alueen salaojitus ongelma olisi pitänyt ottaa eilen.

Jopa erittäin hyvä vedenpitävyys säätiö lopulta tulee hyödytön. Tämä on toinen syy huolehtia hyvistä kuivatusta talon lähellä. Mitä pienempi on pohjaveden rakennerakenteiden vaikutus, sitä harvemmin tarvitaan laajamittaista työtä pohjaan kohdistuvan vedenpitävän kerroksen palauttamiseksi.

Jos pohjaveden keräämistä ja hävittämistä ei ole suunniteltu rakennusvaiheessa, rakennuksen jälkeen voit huolehtia talon ja laitteen ympärillä olevista viemäreistä omiin käsiinsä.

Tyypilliset vedenpoistotyypit

On olemassa useita perussyöttöjärjestelmiä, joiden avulla voit kerätä ja poistaa tarpeettoman kosteuden talolta ja sivustolta. Oikean suunnittelun ja asennuksen avulla jokainen niistä on melko tehokasta, mutta täällä aikaa, työtä ja rahaa koskevat kustannukset riippuvat suunnittelun monimutkaisuudesta, joka voi olla:

Avoimet tyhjennysjärjestelmät ovat ojia noin 50-70 cm syviltä ja noin puolen metriä leveitä. Tällaisia ​​ojia kaivetaan talon ympärillä ei ole ongelma, mutta maisema tuntuu huomattavasti tästä. Kyllä, ja hyppää koko ajan talon uriin, ei liian kätevää.

Avoin salaojitus on tavallisesti peitetty siistillä koristepinnoilla. Ne suojaavat rakennetta karkeista roskista ja sen aiheuttamista tukkeista. Ja tällaiset urat, joissa on ristikot, näyttävät enemmän esteettisesti miellyttäviltä.

Täytteenottojärjestelmät ovat suunnilleen samoja ojia, mutta niitä ei ole peitetty suojaverkolla, mutta ne on täytetty kosteutta läpäisevällä materiaalilla, esimerkiksi karkealla soralla, rikkoutuneella tiellä tai rauniolla. Tällaisen vedenpoiston järjestäminen ei ole niin vaikeaa, ja kustannukset ovat varsin maltilliset.

Ennen työn aloittamista sinun täytyy merkitä ja leikata huolellisesti louhokset louhinnassa. Ovet nukahtavat yläosaan, joten ei ole tarpeeksi tilaa. Tähän tarkoitukseen varatut turpeet sijoitetaan täytön päälle, jotta sivuston maisemaan kohdistuvat vaurioita voidaan minimoida. On suositeltavaa sijoittaa geotekstikerros ojan pohjalle laajentamaan rakenteen käyttöikää.

Tässä tyhjennysjärjestelmän versiossa on joitain haittapuolia: on vaikeampaa puhdistaa kuin avoin järjestelmä. Tietenkin tällaisen vedenpoiston roskat ovat epätodennäköisiä, mutta ovien sisällön pilkkominen on edelleen ongelma. Jos kosteuden poiston tehokkuus vähenee huomattavasti, saatat joutua poistamaan turpeen uudelleen, korvaamaan täyteaine kokonaan ja palauttamaan sitten järjestelmän edelliseen tilaan.

Suljettu kuivatus on vaikeinta asentaa, mutta samalla se on luotettava ja pitkä käyttöikä. Viemärikaivoissa asetetaan soraa tai vastaavia materiaaleja, putket, joissa on rei'itetty pinta, asetetaan päälle. Yleensä ne käyttävät muovirakenteita, ne ovat halvempia, ne painavat vähemmän ja on helpompi tehdä perforointeja niiden pinnalla kuin metalli-analogeilla.

Suljetut viemäröintijärjestelmät ovat kätevästi asennettu talon ympärillä oleville kulkuteille. Tällöin koko järjestelmä on turvallisesti piilotettu eikä vaikuta sivuston ulkonäköön. Siellä on myös sellainen asia kuin seinän kuivatus.

Hän on tyytyväinen talon rakentamiseen silloin, kun kellarin tai kellarin suunniteltu rakentaminen. Viemäriputket asetetaan suoraan pohjaseinään lähellä seiniä ja sitten kaikki tämä täytetään suodatusmateriaalilla ja maaperällä.

Toinen tärkeä osa järjestelmää on myrskyn kuivatus. Nämä ovat avoimia alustoja, jotka on suunniteltu keräämään ja kuljettamaan talon katolta ja sokealta alueelta kerättyä vettä sateen aikana. Myrskynpoisto on myös avoin ja suljettu, se asennetaan tavallisesti putoihin, jotka on liitetty kouruihin ja suppiloihin.

Pohjavesijärjestelmän suunnittelu

Tietenkin tyhjennysjärjestelmä koostuu paitsi putkista ja lokeroista. Järjestelmän tilan seurantaa varten tarvitaan kaivotuloja ja järjestettävä valuma-kaivo, jossa tämä ylimääräinen kosteus tyhjennetään. Tästä syystä ojia, joille putket on asetettu, antavat hieman kaltevuutta kohti tätä kaivoa.

On järkevää harkita suljetun viemärijärjestelmän asentamista, koska se on vaikeinta suorittaa. Avoin ja täyttövaihtoehto voidaan järjestää samoin periaattein. Suljetun järjestelmän putket asetetaan rakennuksen kehälle noin 0,7 - 1,0 m etäisyydelle. Analogisesti urat muodostetaan avoimelle ja täyttöveden poistojärjestelmälle.

Jokaisessa kulmassa, jossa kaivoa pyöritetään, on tarkastuskaivoja asennettava. Etukäteen on määriteltävä keräyskaivon sijainti, johon vedetyn veden purku suoritetaan.

Jos on tarkoitus kerätä vettä paikan päällä, on järjestetty viemärikaivo. Sieltä toinen putki, joka yleensä kulkee tienvarsien ojaan. Voit siirtyä paikalliseen vesistöön, jos on talon välittömässä läheisyydessä.

Kaivannon syvyys suljetun kuivatuksen mukaan riippuu säätiön koosta. Putket on sijoitettava 50 cm syvemmälle kuin pohjalevyt. Tässä tapauksessa viestinnän kaltevuuden tulisi olla 0,7-1%. Älä sijoita putkia suurelle kaltevuudelle, koska se voi aiheuttaa tukoksia. Pieni harhaa ei myöskään suositella, koska se vaikuttaa negatiivisesti kosteudenpoiston prosessiin.

Kaivannon leveyden tulee olla suurempi kuin tyhjennysputken halkaisija 20 cm: 10 cm: n välein kummallakin puolella. Viemäröintijärjestelmän sijainti on heijastettava paperilla, mikä merkitsee kaikkia sen elementtejä. Tämä mahdollistaa viestinnän pituuden laskemisen sekä järjestelmän asianmukaisen asennuksen kannalta tarpeellisten lisäelementtien määrän.

Suljetun tyypin rakenteiden ominaisuudet

Kun olet selvittänyt, kuinka kaadetaan kunnolla talon ympärille, ja kun olet tehnyt projektin, sinun on valmistauduttava jatkotyöhön. Sen pitäisi varastoida materiaaleja ja tarvittavia välineitä. Tehtävän aikana saatat tarvita:

 • lanka viestinnän sijainnin merkitsemiseen ja merkitsemiseen;
 • rakennustaso ja putki putken kaltevuuden ohjaamiseksi;
 • bajonetti ja lapio;
 • työkalu maaperän puristamiseen;
 • kauha ja / tai kottikärryt jätteiden kuljettamiseksi;
 • mittanauha;
 • haavasaha jne.

Tarvitaan myös tietty määrä viemäriputkia. Nämä ovat erikoismalleja, joissa on rei'itys, yleensä ne on valmistettu muovista. Niiden sijaan voit käyttää muoviputkia ulkoiseen jätevedenpuhdistukseen, sillä on aiemmin porattu reikiä tavallisella porauksella. Se vaatii myös geotekstiilejä, hiekkaa, murskattua kiveä tai muuta vastaavaa materiaalia, kourujen lukumäärää jne.

Geotekstiilit ovat välttämättömiä tyhjennysputken ympäröivän täyteaineen suojelemiseksi hienojen savipartikkeleiden tunkeutumiselta ja siltationa. Tallenna tämä materiaali ei ole sen arvoista. Sen pitäisi riittää peittämään kokonaan kaivetun kaivannon seinät ja pohja sekä peittämään haudattu putki kiinteällä päällekkäisyydellä.

Ensinnäkin on suositeltavaa tehdä merkinnät kentällä ja jatka sitten maanrakennustöitä. Yleensä he alkavat kaivaa järjestelmän korkeimmasta kohdasta syvästi syvenemällä kaivantoa. Laske kaltevuus ei ole vaikea, jos keskityt standardiin 1%. Jos kaivannon pituus on 20 m, korkeusero alkuperäisen ja loppupisteen välillä on 20 cm. Tarvittavat mittaukset suoritetaan tavanomaisella mittakaavalla.

Kun kaivanto on valmis, sen pohja on painettava varovasti. Sitten 10 cm: n pohjalle kaadetaan hiekkakerrosta, joka myös varovasti kaatuu. Sen jälkeen on suositeltavaa kattaa koko kaivanto geotekstilikerroksella niin, että sekä pohja että seinät ovat peitossa, ja materiaalin reunat tulevat ulos pinnalle ja vapaasti maalla.

Nyt, pohjalla, geotekstilien piilossa, sinun täytyy kaataa noin 20 cm: n soraa. Kaikki suodatusmateriaalit ovat hyväksyttäviä: murskattu kivi, laajennettu savi, tiilenpaloja jne. Tärkeintä on, että sen murto-osa on suurempi kuin tyhjennysputkien reikien koko, muuten tukoksia ei voida välttää.

Asennuksen jälkeen sora on tasoitettava ja varmista, että se tarkistaa tiedonsiirron kaltevuuden, sen on vastattava aiemmin tehtyjä laskelmia ja mittauksia.

Jos kaikki on kunnossa, viemäriputket asetetaan soraan, joka on kytketty havainnointi- ja viemärikaivoihin. Sitten järjestelmä täytetään toisella kerroksella soraa (murskattu kivi, laajennettu savi jne.) Tämän kerroksen korkeuden tulisi olla myös 20 cm. Geotekstiilien reunat, jotka ovat edelleen vapaat, käärittyvät täyttökerroksen päälle.

Kuitukankaan kerrosten päällekkäisyyden tulisi olla noin 30 cm. Joskus on suositeltavaa kiinnittää geotekstilimateriaalin asento käyttäen lanka- tai muoviklipsiä.

Nyt voit täyttää loput kaivosta hiekalla (tarvitset kerroksen 10 cm) ja maaperän. Hiekka on pakattava uudelleen, varsinkin tyhjennysputken sivuilla. Yläreunaan leikataan aiemmin tai asennetaan raitoja. Voit myös tuoda esiin oman vaihtoehdon upotuksen putoamispaikan sisustukseen. Kulkuneuvoihin sekä poistetun kosteuden purkautumispaikkaan on päästävä.

Tarkastuskaivoissa on muovisia pystysäiliöitä, suljetut kannet. Niitä käytetään säännöllisesti järjestelmän tilan tarkistamiseen. Jätevesi on laajempi säiliö, se voi olla pyöreä tai neliömäinen kokoonpanossa. Useimmiten sen järjestelyissä käytetään vanhaa muoviputkea.

Voit myös käyttää sopivan halkaisijan omaavia betonirenkaita tai tehdä monoliittista betonia. Jälkimmäisessä tapauksessa varmista suorita lujarakenne. Suotoveden yläosa suljetaan vahvalla kannella.

Sokean alueen ja sen laitteen tarkoitus

Talon ympärillä oleva sokea täydentävä vedenpoisto auttaa myös suojaamaan seiniä ja säätiötä tarpeettomalta kosteudelta. Niin kutsuttu kerros vedenpitävästä materiaalista, joka asetetaan seinille pitkin rinteessä ulospäin. Pudottamalla sokea alue välittömästi tyhjennetään talosta, joten seinien ja säätiön kosketus kosteuteen on vähäinen.

Jos haluat suorittaa sokean alueen, voit käyttää seuraavia materiaaleja:

Savi- ja kivialueiden sekä päällystyslautojen asentaminen voi olla aika vievää, mutta tämä maali näyttää hienolta. Asfaltointi ja betonointi ovat paljon halvempia, mutta se näyttää hyvin vaatimattomalta, jopa utilitariselta. PVP-kalvot on asennettu maanpinnalle, ylhäältä voit järjestää kätevän peitteen: turpeen, laatta, nurmikko jne.

Hyödyllinen video aiheesta

Tässä videossa esitetään selkeästi kotona tapahtuvan vedenpoiston menettely omalla kädellä:

Mielenkiintoisia viemäröintivinkkejä löytyy täältä:

Suoritusmahdollisuus sokea alue talon ympärillä:

On selvää, että talon suojaamiseksi kosteudelta on toteutettava useita toimenpiteitä, ja viemäröintijärjestelmän tulisi yhdistää tehokkaasti sokea alue, sademäärä jne. Tulevaisuudessa kaikki ponnistelut maksaa, koska talon, sen seinien ja pohjakerroksen perusta ei pitkään aikaan tarvitse korjata.

Vedenpoisto sokean alueen ympärillä kotona

Sokea alue on kova päällystetty nauha, joka kallistuu talon ympärillä kehän ympärillä. Toisin sanoen tämä on tavallinen asfaltti-, tiili- tai betonipolku, joka pyrkii ohjaamaan vettä minkä tahansa päärakenteen perustalta. Mutta suojaaminen kotona, säätiö raiteille altistuu kosteuden tuhoille. Raskas sade, sulava lunta ja pohjavesi voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja tiepinnalle, mikä yksinkertaisesti lakkaa toimimasta päätehtävänsä - suojaamaan säätiötä tulvilta. Siksi talon perustan seinämien asentamiseksi mahdollisimman pitkälle ja samalla säilyttäen sen esteettinen ulkonäkö, tarvitset vettä, joka putoaa katolle ja joka sitten virtaa alaspäin, kerää ja kerää tehokkaasti paikan päällä. Sokean alueen ympärille on tärkeää luoda laadukas vedenpoisto.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Kaikki tietävät ilmaisun - vesi kuluttaa kiven. Ja tämä tarkoittaa sitä, että kuinka vahva ja luotettava talo onkaan, on epätodennäköistä, että se kestää kauan, sillä se on saastumisen ja pohjaveden jatkuvan vaikutuksen alaisena. Kellarikerros, kellarikerros kellarissa, maaperän sade. Parhaimmillaan ne ovat halkeamia ja sieniä seiniin. Ja pahimmillaan tämä kotelo on ehdottomasti sopimaton turvalliseen ja mukavaan elämään.

Siksi jokainen asunnonomistaja joutuu rakentamisvaiheessa harkitsemaan kaikkia talonpoiston menetelmiä lähellä taloa, jotka ovat seuraavia tyyppejä:

 • kellarin sisäinen viemäröinti;
 • kellarikerroksen ulkoinen tyhjennys;
 • sokea alue;
 • pohjavesimuodostuma

Käytännössä useimmiten käytetään säätiön vedenpoistoa, yhdistämällä se koko maan kaavaan. Mutta monien kehittäjien perusta-radan kuivatus on uusi ja epätavallinen rakentamisen osa ja joissakin tapauksissa tarpeeton. Tämäntyyppisen kuivatuksen syntyminen liittyy tilojen yleisen viemäröintijärjestelmän parantamiseen sekä uusien nykyaikaisten materiaalien luomiseen, joita voidaan käyttää kodin sisustuselementteinä.

Milloin tarvitset vedenpoistoa

Suotautuminen sokean alueen ympärille on erittäin tärkeä ja välttämätön. Sen avulla voit vain varmistaa kuivauksen kellarissa ja kellarissa, mutta myös pidentää talon elämää. Tietenkin, jotta laadukkaat vesihuoltojärjestelmät ovat erityisen perusteltuja, tietyt kustannukset ovat välttämättömiä, mikä ei aina ole perusteltua. Esimerkiksi säätiön ympärillä ei ole mitään syytä luoda salaojitus, jos talo on rakennettu kohokuvioon, jossa on kuivaa maata. Talon seinämillä ei myöskään tarvitse tyhjentää kulkureittiä, jonka katolla on myrskyjäähdytysjärjestelmä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksen seiniltä erityisiin vedenkeräimiin.

Talon kellarikerroksessa suosittelemaa polkua on suositeltavaa tyhjentää vain tällaisissa tapauksissa:

 • maa on alamäkeä;
 • pohjaveden korkea pitoisuus;
 • talo on rakennettu saviin ja kallistuvaan maaperään;
 • säätiön pohja on alle maaperän jäädyttämisen taso;
 • pinnoitteessa on ei-monoliittinen pohja ja se on tehty tiilistä, murskatuista kiveistä tai päällystyslaatoista.

Kaikki edellä mainitut olosuhteet viittaavat siihen, että talon seinämien lähellä oleva jalkakäytävä edellyttää välttämättä vedenpoistojärjestelmää. Ja sen läsnäolo suojaa talon perustan tulvilta, mutta estää myös sokeain alueen itsensä tuhoutumisen.

Ominaisuudet viemäröintijärjestelmän ympäri kehä säätiön

Säätiön seinien alapuolella oleva raide alkaa siitä hetkestä lähtien, kun talon kaikki rakennustyöt on saatu päätökseen. On huomattava, että tyhjennyselementit on jo asetettu rakenteeseen. Ensin pohjakerroksen läheisyydessä oleva kiviseinä on kestäviä vedenkestäviä materiaaleja: betonia, kiveä, asfaltti. Ja toiseksi, se asetetaan rinteeseen, mikä takaa veden luonnollisen valumisen. Toisin sanoen sokea alue poistaa kosteuden pohjasta ja lämmittää sen sekä suorittaa kätevän radan toiminnan ja on puutarhan koristeellinen elementti.

Mutta älä unohda, että kova pinta asetetaan avoimelle alustalle ja se on avoimen taivaan alla. Siksi hänen kanssaan on välttämätöntä luoda välittömästi täysimittainen viemäröintijärjestelmä. Tämä ei ainoastaan ​​välttele maaperän ylikuovautumista, vaan myös estää maaperän turpoamista ja suojaa raiteilta itseltään halkeilua ja tuhoa.

Kuinka vedenpoistojärjestelmä toimii säätiön ympärillä

Veden siirtäminen kellarikerroksista on sokea alueen pääasiallinen tehtävä. Mutta käy ilmi, että vain 4 metrin leveyden kattavuus voi kokonaan poistaa veden sisääntulon kellariin, kellariin ja kellariin. On selvää, että tällaisen laajan kaistaa pitkin talon seinämää ei ole mahdollista, ensinnäkin se on epäkäytännöllistä, ja toiseksi se on erittäin kallista eikä aina ole tarkoituksenmukaista. Siksi vedenpoisto pohjaseurasta, vesi kerääntyy lätäköihin, irrottaa maaperän, muodostaa likaa ja likaa talon vieressä. Siksi sokea ympäröivä alue on niin tarpeellinen, koska se kerää ja poistaa ylimääräisen veden paikan päällä. Tällainen vedenpoisto syntyy samaan aikaan kuin sokea alue, joka myös ympäröi taloa koko kehällä.

Sokean alueen pintalaudat

Kuten tiedetään, on olemassa kaksi erilaista vedenpoistoa: syvä ja pinnallinen.

Kovissa jalkakäytävässä, joka on tehty betonista tai suurista laatoista, lineaarinen pintaviemäristö sopii parhaiten. Toisin sanoen syntyy viemärikaivoksia, jotka kaivetaan tienpinnan ulkoreunaa pitkin. Tällaisen ojan pohja ja seinät voidaan vuorotella seuraavilla materiaaleilla:

 • väkevöity kivi;
 • vuorattu vedenpitävällä materiaalilla;
 • betonoidaan;
 • asetettu muovi- ja asbestisementtiputkilla, sahatun pituus puoleen;
 • pinottu erityisillä muovilaatoilla.

Tarvittava elementti pinnan viemäröintiä varten ovat suojatut koristeelliset säleiköt, jotka kattavat kuivatuskaivojen ja viemäriputkien. Kiitos heistä, sivusto sopii kätevästi ja vie esteettisempi ulkonäkö.

Syvä vedenpoisto radalla

Jos paikkakunnalla on korkea pohjavesi ja maaperä on raskas ja sisältää runsaasti savea hiukkasia, on oikein tehdä suljettu viemäröintijärjestelmä. Se tehdään tavalliseen tapaan:

 • luodaan kaivanto, jonka syvyyden on oltava pohjaveden enimmäismäärän tasolla;
 • valmiin kaivannon pohja peitetään hiekalla ja peitetään geotekstiilillä, jonka päät pudotetaan ojan seinään;
 • Geotekstiilit täytetään raunioilla, ja siihen syötetään rei'itetty putki;
 • putki on jälleen täynnä rauniot;
 • koko rakenne kääritään geotekstiilien ulkonevilla päillä;
 • kaikki kaadetaan ylhäältä hiekalla ja hedelmällisellä maaperällä.

Moderni sokea alue ei ole enää ohut kerros betonista tai asfaltista, joka on asetettu paljaalle maaperälle. Ja tämä on monikerroksinen kakku, joka luodaan viimeisimmän tekniikan avulla käyttäen erilaisia ​​materiaaleja. Tämä rakenne koostuu vedeneristys-, viemäri- ja eristyskerroksesta. Siksi vedenpoistojärjestelmä on niin tarpeellinen, koska vain se estää tienpinnan tuhoutumisen, joka myöhemmin on vaikea korjata.

Tyypit kuivatus

Sokean alueen valuma-alue on sama kuin säätiön. Toisin sanoen talon ympärillä syntyvät kuivatuskaivurit. Tällaisen vedenpoiston järjestelmä voi olla rengas ja seinä. Ensimmäisessä suoritusmuodossa joustavat putket asetetaan rakennuksen ympärille ja molemmat lähtöpäät yhdistyvät yhteen tyhjennyskaivoon, joka sijaitsee alhaisimman pisteen kohdalla.

Toinen vaihtoehto, tai seinätyyppinen vedenpoisto, selviytyy paremmin veden hävittämisestä. Tällainen järjestelmä koostuu neljästä kuopasta, joista kukin on asennettu putkien kulmaliitokselle. Tästä johtuen kaikki maaperään virtaava vesi on mahdollista kerätä, mutta tällaisen järjestelmän kustannukset ovat paljon suuremmat kuin rengasmaisen vedenpoiston.

Päättää mikä materiaali on parhaiten tyhjennettävä, minkä tyyppisen pitäisi olla, tyyppiä ja muotoilua, sinun on otettava huomioon kaikki talonrakentamisen olosuhteet ja sijainti. Aloittelijan on vaikea arvioida koko tilannetta ja ottaa huomioon kaikki vivahteet luodessaan salaojitus. Siksi, jotta viemärijärjestelmä toimisi pitkään, oikein ja virheettömästi, on tarpeen kuulla asiantuntijoita ennen töiden aloittamista.

Luotettava suoja kuolemaan johtavalta tuhoamiselta - talon vedenpoisto

Vedellä on tuhoisa voima, joten talon ympärillä olevan vedenpoiston tulisi olla yksityisen rakennuksen omistajan ensisijainen tehtävä. Jos seinät alkavat lukittua tai ne näyttävät sienen tahrojen tahroja, ja linnut näkyvät kellarissa, niin rakennuksen tuhoutumisprosessi on jo alkanut. Tuloksena on kauheita halkeamia ja ovien vääristymiä sekä ikkunoita. Voit luoda luotettavan vedeneristysjärjestelmän itse, vaikka se voi olla varsin monimutkainen. Tulos on kuitenkin se, että talon ja sokean alueen salaojitus täydentää toisiaan ja luo luotettavan suojan asuntoilta tuhoamiselta.

Suunnittelun merkitys

On olemassa useita yleisiä syitä, joiden vuoksi sateet ja sulavisto kerääntyvät rakennusten pohjaan. Paljon riippuu:

 • maan tyyppi (savi viskoosi koostumus, joten kosteus tyhjenee hyvin hitaasti);
 • ilmasto-olosuhteet (raskas lumen sulaminen tai rankkasateet);
 • korkea pohjavesi.

Tämän seurauksena voimakas virtaus heikentää säännöllisesti säätiötä. Lumen talteenoton aikana pohjavesi nousee ja maaperä alkaa väistyä. Ilman hyvää salaojitusjärjestelmää emme voi tehdä.

Kuitenkin, ennen kuin teet talteen vedenpoistoa, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Säätiön ominaisuudet: tyyppi (pino, laatta, lineaarinen) syvyys, muoto ja käsittely.
 2. Ground. Sen koostumus ja laatu. Jos se on heikko, on tarpeen vahvistaa ovien seinämät.
 3. Maakomitean on annettava tietoja pohjavesien esiintymisestä sekä muista lähteistä.
 4. Tunnista haavoittuvin kohta, jossa kosteus kerääntyy eniten. Tätä varten sinun on tutkittava paikallista helpotusta - sivuston kaltevuus sekä masennusten muodostuminen.
 5. Työaika on vasta kesä. Koska sää on jopa muuttuva, on tarpeen tehdä erityinen säleikkö. Kiinnitä muovikalvo levyt ja aseta ne pohjaan tulevaan kuivatukseen. Tällöin sadevirta ei pese pois kaivannon rajoja.
 6. Teosten monimutkaisuus on varsin työläs. Se kestää usein kaksi tai jopa kolme kuukautta.

Kaikki tämä valmiste päättyy huolella suunnitellulla vedeneristysjärjestelmäsuunnitelmalla. On tarpeen merkitä paikat, joissa tarkkailu- ja säilytyskaivot sijaitsevat. Laske kulutushyödykkeiden määrä:

 • putket;
 • rauniot / savi;
 • geotekstiilikangas;
 • hiekka;
 • putkenosat sekä eristysnauha;
 • soraa.

Tämä edellyttää erilaisia ​​työkaluja. Näihin kuuluu useita erilaisia ​​lapioita: bajonettia ja neuvostoa. Karhu on otettava pois ylimääräisestä maapallosta, ja lyöntiä - tehdä reikiä. Pickaxe, paperitavaran veitsi ja muut tarvikkeet eivät häiritse päällikköä.

Asutuksen vaiheittainen ohje viemäröintijärjestelmän rakentamisesta

Näiden tyhjennysjärjestelmien asennukseen on useita vaihtoehtoja. Jotkut kaivaavat tavallisia ojia pitkin rakennuksen kehää. Vahvista ne levyillä tai muulla materiaalilla. Tällaisten rakenteiden puute - pilaa koko sivuston sisätilat ja tulee nopeasti hyödyttömiksi.

Myrskysuodat (talon ympärillä oleva vedenpoisto) on asennettu tiettyyn kaltevuuteen pohjaan. Ne koostuvat putkista, joiden yläosa on ristikkomuodossa, joka peittää roskat. Sen sijaan voidaan käyttää erityisiä kouruja tai lokeroita. Tarpeeton kosteus pääsee niihin ja virtaa sille varattuun paikkaan. Tällainen tyhjennys on ihanteellinen alueille, joissa on kostea ilmasto, jossa usein sataa ja paljon lumen.

Vedeneristysmateriaalin täyttö on tunnustettu kestävämmältä ja luotettavammalta. Jokaisessa talonrakennetyypissä on oma asennusjärjestelmä tällaiselle vedenpoistolle. Esimerkiksi ennen levyn kaatamisen alkua, viemäröintilaite olisi jo pitänyt asettaa. Muussa tapauksessa sinun täytyy kaventaa vähän. Tämä ei koske vyön ja paalun kannattimia.

koulutus

Kaikki alkaa kaivamalla rakennuksen pohjaa. Levyt on puhdistettava perusteellisesti lian ja rakennusmateriaalien varalta. Niiden on kuivuttava perusteellisesti. Sitten käsitellään tämän seinän ulkopinta seuraavasti:

 • progranovat-bitumi-kerosiini;
 • sovelletaan mastiksi, joka on tehty bitumin perusteella;
 • kiinnitä ristikko kittiä vielä kuivalle pinnalle (2 mm: n jako);
 • käytä seuraavan pinnoitemateriaalikerroksen 24 tuntia sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Lopuksi on suositeltavaa hiertää epäsäännöllisyydet hiekkapaperilla niin, että pinta muuttuu tasaiseksi. Kun kaikki on valmis, voit siirtyä pääprosessiin.

Trench Dimensions

Ennalta suunniteltu suunnitelma, jopa kaikkein primitiivisin, auttaa osaltaan merkitsemään alueen oikein ja säästämään materiaalia. Kellaran tyhjennyslaitteessa on järjestelmä oikein kaivetuista kaivosta ja turvallisesti asetetuista putkista. Kaivukoneiden on täytettävä seuraavat parametrit:

 • etäisyys perustuksesta on vähintään metriä tai 1,5 m;
 • leveys lasketaan seuraavasti: lisää putken halkaisijaan 20 cm;
 • syvyys 50 cm rakennuksen pohjan alapuolella;
 • kaltevuus nousee nesteiden keräyspaikkaan (1 cm joka metri).

Putkijärjestelmien asennuksessa käytetään menestyksekkäästi muovisia, asbestisementtejä ja keraamisia putkia. Valmistajat tuottavat polymeerisiä versioita näistä tuotteista, jotka on peitetty erityisellä kuorella. Tämä ei-kudottu suodatinkangas suojaa säiliöitä lietteen muodostumiselta.

Halutun kaltevuuden tekemiseksi sinun täytyy kaataa hiekkaa. Tämän jälkeen erikoislaitteella kompostetaan kaivautunut oja ja täytetään 10 cm hiekkakerroksen kerroksella. Jätele kondensointi pohjaan tarkastaen rinteen tason.

Putkenlaskenta

Kun kaivannot ovat valmiita, ne on kiinnitettävä lujasti geotekstiilimateriaaliin. Jokaisen sivun leikkauksen tulee työntyä vähintään 30 cm: iin riippuen kaivannon leveydestä. Kattaa suuren mittakaavan rauniot / soraa kankaalle ja aja sitä ojan rinteeseen. Putkiston kuivatuslaitteen sijoittaminen talon ympärille on seuraava:

 • tehdä pieniä uria raunioissa (putken alla);
 • aseta ne keskelle, hieman kallistetaan ja painetaan;
 • liitä liitokset liittimiin;
 • täytä rauniot (kerros 10-20 cm);
 • liitä ja ompele geotekstilikan kangas langalla tai liimalla yhdessä nauhan kanssa.

Joten putkien liitoskohdassa ei ole vuotoja, käytä käämitystä. Useita kerroksia teippiä eristys - avain tiiviiseen järjestelmään.

Kaikki nämä muovikanavat tulee liittää pääputkeen, joka imee kosteuden veden sisääntuloihin. Käytä sitten jokien hiekkaa täyttämään kaivantojen tilavuus. Kaada jäljelle jäänyt maa siihen, kunnes muodostuu hyvä tuberkuliini. Ulkoisten tekijöiden vaikutuksen alaisena maanpinta häviää edelleen. Tämän seurauksena tällainen pylväs vastaa horisonttia ja ilman masennusta.

Näiden töiden aikana sinun on jatkuvasti valittava valittu kaltevuus. Tätä varten voit etukäteen venyttää johtoa tai köyttä pitkin taloa, joka toimii tasona.

Vesisuodat / kuopat

Jotta talon vedenpoisto ei kerääntyisi, se on poistettava. Tämä voidaan tehdä erityisten kaivojen avulla. Lisäksi niitä tarvitaan systemaattisesti puhdistamaan rakennetta ja ylläpitämään järjestelmää säännöllisesti. Näissä kuopissa, jotka on poistettava rakennuksesta 5 metrin etäisyydellä, kaikki ylimääräinen kosteus kerätään. Ne asennetaan viemärien alle (1 m), mutta eivät samalle tasolle pohjaveden kanssa. Modernit projektit osoittavat, että alueella olisi neljä tällaista vedenvastaanottajaa, jokaisen tehtävän kulmassa.

Standardien mukaan viemäröintijärjestelmissä on 4 kuoppaa katselutyypistä ja kaksi - valuma-alue. Yksi on kiinnitetty myrskyviemäriin.

Kaivo alimmalla kohdalla on syvempi kuin kaikki muut. Sen halkaisija riippuu siihen asennetun astian koosta:

 • muovi säiliö;
 • hitsatut rakenteet;
 • teräsbetonirenkaat;
 • valetut rakenteet.

Aseta geotekstiilimateriaali kuopan pohjalle ja kiinnitä säiliö maahan siten, ettei se liiku maanvyörymien varalta. Aihiot täytetään hiekalla, joka on sekoitettu maahan.

Joissakin tapauksissa talon talteenotto käsin vaatii lisäkustannuksia. Vastaanottopiste voidaan sijoittaa paljon suurempaan kuin viemäriputket, minkä jälkeen tarvitaan pumppuasennus. Joskus putkilinja ei ole tarpeeksi syvä, joten sinun on asennettava lämmityskaapeli.

Kaikki nämä aikaavievät ja kalliit menettelyt ovat sen arvoisia. Loppujen lopuksi omistaja voi suojella luostaria kosteuden kosteuttavalta vaikutukselta. Vain laadun kuivatus talon ympärillä edistää tätä. Se on asennettu usealla eri tavalla. Kukin päällikkö päättää itselleen, kenen valita.

Sokean alueen tyhjennys: miksi sitä tarvitaan ja miten se tehdään

Kotimaisen rakentamisen käytännössä maanviljelyjen ja rakennusten perustusten viemäröintiä käytetään harvoin maanalaisten rakenteiden suojaamiseksi kosteudelta. Mutta ainakin se on laajalti tunnettu säätiön kuivatuksesta, monet ymmärtävät sen käytännöllisen käytön. Mutta sokea alue valtaosa kehittäjille on käsittämätön eksoottinen. Kerromme teille, miten tehdään sokea alue, jossa sen laite suositellaan.

pitoisuus

Miksi tarvitsemme talteen vedenpoistoa ↑

Vesi, mikä on välttämätöntä elää - maanalainen rakennustekniikan ja viestinnän vihollinen. Ja ei vain siksi, että se uhkaa heikentää säätiötä, tehdä kosteasta kellarista tai jopa tulvata sen. Lähes koko Venäjän, Ukrainan, Valkovenäjän ja Kazakstanin alue sijaitsee ilmastovyöhykkeillä, joille on ominaista vaikeat talvet ja suuri maaperän jäädytys. Maaperä ja melkein kaikenlaiset maaperät, lukuun ottamatta joitain kivistä, kerääntyvät ja säilyttävät kosteutta huomattavasti. Syksyn sateiden jälkeen maaperän ylempi kerros on ylikylläinen, pohjavesivyöhykkeen taso (GWL) nousee. Jää, johon vettä kääntyy alhaisissa lämpötiloissa, laajenee verrattuna nesteen alkuperäiseen tilavuuteen. Jos vesi on tunkeutunut betonin tai tiilen huokosiin, jokainen jäätyy, se murtaa asteittain betonin tai muurauksen sisältä. Tämä prosessi on vähäpätöinen, mutta vuosien varrella tuhoutuu väistämättä rakennusmateriaaleja avoimilla huokosilla.

Toinen tuhoisa tekijä on maaperän pakkas "kallistuminen". Talvella maaperä kyllästyy ja tyydyttää kosteutta. Laajeneminen (turvotus) on suurempi, sitä korkeampi maaperän kosteuspitoisuus. Hiekka, sora on vähimmäiskasvua, savi ja liepeus - suurin. Jäätymisvoimat ovat hyvin suuria ja niillä on konkreettisia vaikutuksia maanalaisiin rakenteisiin. Jos märkä talteenotto jäädyttää pohja-syvyyden alapuolelle, rakenteelle kohdistuu alhaalta voimakas paine, laajeneva maaperä pyrkii pakottamaan sen pinnalle. Krakatut pohja-nauhat, vinot pilarivälliset talot, sivusuuntaiset kiviraudat, ei sulkeutuvia portteja ja wickettejä, "revitty" maanalainen viestintä - todiste tällaisista vaikutuksista. "Bulges" ja raide, sokea alue. Tietenkin maanalaisten rakennusten hautaaminen alle pakkasten syvyyden alapuolella, niiden eristys ja muut tekniikat vähentävät pakkasenkestävien voimien vaikutusta. Mutta ylimääräisen maaperän kosteuden poistaminen alustasta on varmasti myönteinen vaikutus rakennuksen kestävyyteen.

Eri tyyppisiä vedenpoistoja rakennuksesta. Oikea pinta, ulkoisten lokeroiden avulla. Vasen - maanalainen, pohjavesi

Rakennuksen viemäröinti tyypit ↑

Pinta- (sateen ja sulan) veden poistamiseksi talosta on sokea alue ja (tai) sadevesijärjestelmä. Kosteus, joka on mennyt maaperään ja maaperään, poistetaan tyhjenemällä. Tärkeimmät rakennusten viemäröintimuodot:

 • Säätiön sisäinen viemäröinti on järjestetty ulkoseinien sisäpuolelle koko rakennuksen alueelle. Suositellaan rakenteeltaan suhteellisen tilaviin kellareihin, joiden pohjan alla on korkea.
 • Ulkoinen kellarinpoisto on järjestetty pitkin rakennusten ulkoseinämiä, joissa on ja joissa ei ole kellareja.
 • Poistoaukkoalue asetetaan sen ulkoreunaan. Tehtävä on kerätä putkesta maaperään ja maaperään johdettava sadevesi ja ottaa se pois rakennuksesta.
 • Maanalainen sadevesijärjestelmä ei ole osa viemäröintiä, mutta se palvelee samaa tarkoitusta, se poistaa sademäärän rakennuksesta.

Käytännössä yhtä rakennusta varten useat eri tyypit yhdistetään usein, yhdistämällä ne yhteiseen tyhjennyspaikkaan ja maanalaisen viemärin.

Rakennuksen yhdistetyn vedenpoistojärjestelmä, johon kuuluu maanalainen myrskyjärjestelmä ja sokea alue

Kun sokea alue on tyhjennettävä ↑

Kuiva maata rakennuksen alla on aina hyvä. Näin ollen jalkakäytävän ja pohjan kuivatus on joka tapauksessa hyvä, se edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä ja parannuksen elementtejä. Kuitenkin hänen laite maksaa rahaa eikä aina kustannuksia voida pitää perusteltuna. Emme näe paljon järkeä valuma sokea alue, kun katto on varustettu suihku viemärijärjestelmän ja veden niistä poistetaan rakennuksen pintaan tai laatikoihin sijoitetaan maanalaisiin putkiin.

Jos katon vettä ohjataan rakennuksesta myrskyjäähdytysjärjestelmän avulla, sokean alueen tyhjentämistä ei tarvita.

Muuten voimme ehdottomasti suositella "tallentamista" liittämään viemärijärjestelmään viemärijärjestelmään, kuten jotkut tekevät. Tällainen ratkaisu ei ainoastaan ​​estä ylimääräisen kosteuden poistamista rakennuksesta vaan päinvastoin lisää maaperän kosteuspitoisuutta saostuksen jälkeen.

Suosittelemme harkitsemaan vedenpoistolaitteen mahdollisuutta seuraavissa tapauksissa:

 • Sivusto sijaitsee nisinka, korkea GWL.
 • Katolla ei ole myrskyjärjes- telmää, vesi ei virtaa pystysuuntaisia ​​nousuja pitkin, vaan koko katon ympärillä.
 • Ei ole tyhjennyslaatikkoja tai maanalaisia ​​sademetsä, jolle sade ja sulavisto siirretään talosta.
 • Talossa ja muissa tiloissa pystytettiin talvehtivia maita.
 • Pohja on matalasti haudattu, eli sen pohja sijaitsee maaperän jäädytyksen syvyyden yläpuolella.

Matala perusta, kuten laattojen perustukset, sokea alue tyhjennys täysin korvaa perustan salaojitus. Rei'itetty putki (10) on sijoitettu ASG kerros (9), joka toimii samanaikaisesti vuodevaatteet betonilaatan (1), sokea alue (8) kuivatuksen. Säätiön ja sokeiden ulkopuolinen eristys (4) paitsi vähentää lämmityskustannuksia, mutta ei myöskään anna talon jäädytyä talvella, mikä estää pakkasenkestävien voimien vaikutuksen rakenteeseen

 • Sokea alue ei ole vankka monoliittinen, mutta se on päällystetty päällystyslevyillä, murskatulla tai muulla materiaalilla.

Jätevedenpuhdistamon tehtävänä on estää katkean virtaavan sadeveden lähelle maahan tunkeutumista maahan. Ylimääräisen kosteuden poistaminen rakennuksesta ei ainoastaan ​​säilytä kellarissa kuivaa (mikäli mahdollista), pidentää pohjan elämää ja estää myös sokea alueen muodonmuutoksen.

Laite: syvyys ja kaltevuus ↑

Kerro meille lisää siitä, miten tyhjennettävä sokea alueelle:

Kuivatuskuvio on lähes sama kuin pohjaan: putket asetetaan koko ulkokehälle. Rengasmainen muunnos on mahdollista, kun joustavaa tyhjennysputkea, jossa on yksi viemärikaivo, asetetaan järjestelmän alapuolelle.

Kuvassa on rengastyyppinen viemäröinti, kun rakennuksen ympärille on asetettu joustava tyhjennysputki "renkaalla", jonka molemmat päät on sijoitettu pohjaan sijoitettuun kaivoon. Jo nyt vesi menee purkautumaan

Mutta se on parasta selviytyä seinätyyppien kuivatusongelmasta. Jokaisessa käännöksessä (ulkoiset ja sisäiset kulmat) asennetaan välikourut, mikä lisää järjestelmän kustannuksia. Suorat rei'itetyt putket voidaan sijoittaa reunan välittömään läheisyyteen, jonka vuoksi ne keräävät kaikki maahan virtaavan veden.

Optimaalinen kaltevuus, jonka alapuolella putket asetetaan tyhjennysasennossa, on 2 cm per 1 mittarin. hiekkaiselle maaperälle ja 3 cm savi. Syvyys, johon putki on sijoitettu, riippuu sokea alueen rakenteesta. Pääsääntöisesti se on 20-50 cm maanpinnasta. Rei'itetyt putket on haudattava tasolle tai hiukan hiekka- ja sora-alustan alapuolelle, joka toimii päällysteen perustana. On syytä huomata, että sokean alueen salaojitus ei kerää pohjavettä pienen syvenemisen vuoksi, eikä se korvaa pohjan ja pohjaveden tyhjennystä korkeasta pohjaveden pinnasta.

Kaivanto, jossa rei'itetty putki on asetettu, tulee olla 10-15 cm leveämpi ja syvempi kuin putki. Sen pohja on täynnä materiaalia, joka imee hyvin vettä: soraa, soraa tai laajennettua savea. Putkien asentamisen ja kaivojen asentamisen jälkeen kaivanto on täynnä täynnä korkeuksia, upposi ylhäältä hiekalla, tamped down, put turf. Jotta täyte ei "kelluisi" ajan mittaan maaperän ja maaperän hiukkasten kanssa, sen pitäisi rajoittua kaikkiin sivuihin geofabrista levittämällä kuitukangas kaivoksiin.

Asennettaessa viemäreitä kääritään geotekstiilikangas

Viemäröinti sokean alueen sijasta ↑

Arkkitehtuurilehdissä ja maalaistalojen rakentamispaikoilla löytyy katsauksia nykyaikaisista maalaistaloista, joissa valokuvissa tavallisen kiinteän betonipinnan sijaan näemme täytteen koristekivellä. Geotekstiilikangas asetetaan soran alapuolelle ja pääsääntöisesti viemäröidään.

Murskattu päällyste on halpa, kun se näyttää upealta

Sora-versio korkeilla rei'illä putkilla, jotka keräävät sedimenttejä

Ratkaisu näyttää vielä vaikuttavammalta, kun nurmikko tulee suoraan talon seinille. Tällöin on mahdotonta tehdä ilman tyhjennystä, se korvaa kokonaan sokean alueen salaojitus.

Betonipäällysteen puuttumisen vuoksi näyttää siltä, ​​että rakennuksen seinä kasvaa vihreästä ruohosta.

Osassa kuvataan selvästi rakennuksen rakentamista kokonaisuutena ja erityisesti sokeainetta korvaavan tyhjennys

Suunnittelu ja syvyys tyhjennys, joka korvaa sokea alue, voi olla erilainen. Putket voivat olla sekä geotekstilikerroksen yläpuolella että alapuolella. Erityiset tekniset päätökset tehdään rakennustyypin, maan tyypin ja ilmasto-olosuhteiden mukaan.

Mistä vesi valuu ↑

Kysymystä siitä, mistä vedestä poistetaan viemärijärjestelmä, ei useinkaan ole helppo ratkaista. Keskeneräiset sadevesijärjestelmät, joihin voi liittyä, ovat hyvin harvinaisia, nämä viestinnät ovat olemassa vain nykyaikaisissa hyvin varustetuissa kaupungeissa. Lucky, jos ovella on lähellä tiestä, kaivantoa. Tai tekninen säiliö, jossa voit ohjata ylimääräistä vettä paikan päällä. Jos pohjaveden tyhjennysveden poistoa ei voida poistaa painovoimalla, tämä voidaan tehdä pumpulla. Jos ei ole mahdollista ohjata vettä paikan päällä, on tarpeen hävittää vesi itse alueella. Tämä voidaan tehdä rakentamalla absorboivia laitteita poissa kotoa: kaivoa tai suodatinta. Jos pohjaveden taso on korkea, se on hyödytön, vesi varattu kotoa, palauta obratno.V kun sadevesi mennä minnekään, sivusto sijaitsee nizinke ja GWL korkea järkeä tehdä salaojitus ollenkaan.

Jotta voitaisiin päättää, onko sokeainetta tyhjennettävä, mikä sen muoto pitäisi olla, on otettava huomioon erityiset rakennusolosuhteet. Omaisuudenhoitaja voi olla vaikea arvioida tilannetta, ja suosittelemme vähintäänkin neuvomaan asiantuntijoiden kanssa ennen töiden aloittamista.

Lopuksi hyödyllinen video siitä, miten tehdä sokea salaojitus:

Miksi tarvitsemme sokean alueen talon ympärille ja vedenpoistoa

Sokea alue on kaistale betonia (tai muita materiaaleja), joka kulkee pitkin talon kehää. Sokea alue on otettu rinteeseen, koska sen päätavoite - kosteuden poistaminen pohjarakenteesta.

Betonisen sokean alueen rakenne.

Sokean alueen laiminlyöminen on mahdollista, jos talo sijaitsee kuivissa, ei-sedimentteissä maissa ja talon perustana on pylväs. Joka tapauksessa sokean alueen rakentamisen hylkääminen on riski.

Sokean alueen tarkoitus ja ominaisuudet sekä viemäröinti

Talon ympärillä oleva sokea alue ei aina ole vain toiminnallista tarkoitusta. Jos sen leveys saavuttaa metrin, niin se saattaa olla jalkakäytävä pitkin taloa. Jos sitä laajennetaan joissakin paikoissa, puutarhakalusteet ja -kasvit voidaan helposti sijoittaa sokea alueelle. Toisin sanoen se voi olla mielenkiintoinen suunnittelu ratkaisu ja laimenna tylsää maaseutumaisemaa. Mutta jos rakennuksen sokea alue toimii myös koriste-elementteinä, sen perustana on parempi valita kiinteät materiaalit. Tätä tarkoitusta varten sopivat materiaalit, jotka on tarkoitettu katujen päällystämiseen (sora, kivi, puulattiat).

Sokean alueen järjestelmä.

Sokean alueen koko riippuu maaperästä, katon katoksen leveydestä. Tavallisen maaperän osalta sokea alue on 20 cm leveämpi kuin ulkoneva visiiri. Jos maa lakkaa, sokean alueen on oltava 30 cm alapäähän merkintöjen yläpuolella. Samaan aikaan sokea alue ei saisi olla jo metriä.

Kalteva kaltevuuskulma on 10 cm (sokea alue 1 m).

Ja jotta talo olisi täysin suojattu ulkoisista tekijöistä, tarvitaan laadukas vedenpoistojärjestelmä, jota varten kaivanto on vedetty ulos talon ympäri. Haara, pöly, sahanpuru pinotaan kaivoon. Sateisena vuodenaikana vettä kulkee sokean alueen läpi tähän kaivantoon ja tyhjennetään talosta.

Rakennustarvikkeet

Selloja ja mukulakiviä käytettiin vuosisatojen ajan talojen sokeana alueena. Mutta nykyään johtava asema sokean alueen rakentamisen tärkeimpänä linkkinä on betoni.

Tällä hetkellä yleisimmät sokea alueet ovat:

Vaihtoehtona betonille voi olla profiili PVP-kalvo. Se on helppokäyttöinen, luotettava, särkyy vedenpitävyyden funktiona, eikä se taipuisi eikä repeä.

Sokean alueen asennusmenetelmät

Jos PVP-kalvo valitaan sokean alueen pohjaksi, organisaation prosessi on seuraava:

Pehmeän kaihtimen tekniikka on melko yksinkertainen.

 • kalvo;
 • täytetään hiekkakerros, soraa PVP - kalvon yli;
 • ulkopinta (mikä tahansa). Jos nurmikko ruoho on valittu ulkopuoliseksi pinnoitteeksi, niin hedelmällinen maa (enintään 30 cm) on kasattu törmäyksen päälle.

Rakentajat suosittelevat luopumista betonista sokea alue pehmeiden kylmänkestävien materiaalien hyväksi. He eivät pelkää kausiluonteista maaperän tarjontaa. Ennen kuin asennat pehmeän kaihtimen, sinun on ensin harkittava kosteuden tyhjentämistä ja keräämistä katolta ja sokealta.

Sokean alueen rakennusmateriaali voi olla paljon materiaaleja, mutta asennusperiaate on sama:

 • pohjakerros (pohja) - koostuu raunioista, soraa, laajennetusta savesta ja vastaavista. Tämän kerroksen päätehtävät ovat säätiön sokea, pystysuora vesihieronta ja lämpöeristys;
 • vedenpitävä kerros.

Pohja kaadetaan kaivamaan kaivamaan talon ympärillä (ei kovin syvällä, sinun tarvitsee vain poistaa maapähkinät).

Jos on mukava rakentaa mukulakiviä, ensin ryppyistä savea asetetaan kaivoon, sitten sora, sitten hiekka (vähintään 0,5 m).

Aavistetun venäläisen sään puolesta paras vaihtoehto on konkreettinen sokea alue.

Jos aiot rakentaa betonipäällysteen, toimintaperiaate on seuraava:

 • hiekkakuoriorganisaatio (hiekkaa kaadetaan, kaadetaan kastelemalla, soraa kaadetaan), betoniliuosta kaadetaan;
 • betonilaatat. Välikerrosten saumat täytetään nestemäisellä bitumilla.

Jos betoni on monoliittinen, rakennetta on täydennettävä vahvikkeella. Tässä tapauksessa lämpötilaliitos tulisi suorittaa 2-2,5 m välein. Tätä varten hartsilevy asennetaan reunalla. Tätä tarkoitusta varten sopiva vinyyli nauha (paksuus enintään 1,5 cm);

 • sokean alueen ulkopinta betonin asettamisen jälkeen on ripoteltu sementtipähkinöillä (vähintään 3 mm);
 • Sokean alueen ja kellarin välistä saumaa käsitellään tiivistysaineella (bitumilla). Mikä parasta, tämä sauma on tiivistetty joustavalla materiaalilla. Sitten, kun maa liikkuu, sokea alue kulkee pohjan ympärillä. Samalla liitäntä on luotettavasti suojattu kosteudelta.

Vedenpitävyys ja lämmitys sokea alue

Sokean alueen mitat.

Valitsemalla materiaaleja sokean alueen vedenpitävyydelle, sinun on kiinnitettävä huomiota niiden ominaisuuksiin. On tärkeää, että ne edistävät käyttöiän ja siedettävien pakkasten lisääntymistä. Vastaavia vaatimuksia noudatetaan materiaaleilla, jotka sisältävät polypropeenia. PVC-kalvot eivät ole heikompia kuin ne.

Ennen asennusta vesieristysmateriaalien tulee olla eristyksen vaihe. Eristys suojaa pohjaa ja, jos käytettävissä, kellari. Eristystyöt koostuvat lämpöeristyksen kerroksen sijoittamisesta. Se voi olla vaahtolasia, polystyreenivaahtoa.

Lämmön ja vedeneristysmateriaalin sijoittaminen tapahtuu suoraan sokea alueen organisaatioon. Kun säätiö on ottanut kunnia-asoksensa, maaperä tiivistyy ympärian (erityisesti seinien akselien ympärillä). On syytä muistaa, että sokea alue on välttämätön jokaiselle kodille, eikä se riitä purkamaan hiekkaa.

Veden tunkeutuminen taloon (maanalainen, kellari) voidaan taata edellyttäen, että sokea alue on vähintään 4 m. Mutta tämä ei aina ole tarkoituksenmukaista ja järkevää, joten sinun kannattaa harkita vedenpoistoa.

Viemäröinti sokean alueen ympärillä

Viemäröintijärjestelmä sokea alue.

Sokean alueen ympärillä oleva vedenpoisto on ylimääräisen kosteuden (pohjaveden) poistaminen maaperästä.

Kovalla pinnoitteella sokeat alueet rakentavat tavallisesti lineaarisen lineaarisen viemäröinnin. Sillä, mitä sokean alueen ulkoreunalla kaivaa ojan kuivatukseen. Oven pohjalla ja seinillä on oltava vuorattu kivi, betonoitu (tai vuorattu vedenpitävällä terassilla). Asfalttisementti (muovi) putki on asetettava ojan sisään, sillä se on aikaisemmin leikannut sitä. Putki on asetettava rinteeseen veden virtaamiseksi.

Avoimen kuivatuksen lisäksi voit järjestää ja sulkea. Tätä varten tarvitset rei'itettyjä putkia. Kaivanto on esikuivaus, jonka pohjalle karkea hiekka, geotekstiilit ja sora (enintään 20 cm) on vuorotellen sijoitettu. Putken päälle on sijoitettava putki ja jälleen peitettävä sora. Tätä seuraa geotekstiilit, karkea hiekka, hedelmällinen maa.

Edellä mainittua vedenpoistojärjestelmän rakentamisen periaatetta voidaan soveltaa pehmeällä sokea-alueella.

Kuitenkin paras vaihtoehto pehmeälle sokeudelle on:

 • sokean alueen kehällä kaivaa viemärin (kaivannon);
 • pohjan (kaartuu seinillä) kaivannon, rulla vesieristys on luotu;
 • Seuraavaksi tulee geotekstiilien jono;
 • ryöstön täyttö (yläosasta tulisi olla hieman alle puolet kaivon syvyydestä);
 • sitten taas kerros geotekstiilien;
 • hiekka vuoto.

Viemäröintijärjestelmä

Useimmat asunnon omistajat joutuvat käsittelemään savimaita. Kosteus kertyy säätiön jalkaan, tulee taloon ja tuhoaa sen. Jos ajattelet laadukasta vedenpoistojärjestelmää, tämä ongelma ei tule esiin.

Jätevesijärjestelmä koostuu seuraavista:

 • kaivamalla kaivantoa (sokea alueen ympärillä). Äärimmäisessä tilanteessa (pohjaveden taso on paljon suurempi) tehdään kaltevuus;
 • polkumyynti;
 • rei'itettyjen viemäriputkien asentaminen. Niissä paikoissa, joissa putket kääntyvät talon kulmaan ja putkilinjan päissä on järjestettävä hyvin. Näistä kuopista on mahdollista siirtää vettä kasveihin (tai suoraan viemäriverkkoon);
 • pohjaveden suodatinorganisaatio. Jos jätät tämän suodattimen huomiotta, soran polkumyynti multaa. Koska suodatin sopii hyvin ei-kudotulle synteettiselle materiaalille.

Jätevesijärjestelmän tärkeimmät osat ovat:

 • muoviset aaltoputket, joissa on rei'itys (15 cm jakso). Ne sijoitetaan valmiiksi valmistettuun kaivantoon. Tärkeä asia: putkistojen aloittaminen on korkein paikka (20 cm alapuolisen kerroksen alapuolella). Tätä aluetta täytyy antaa esijännitys rungon puolella. Päätepiste on läpivirtausreitit.

Putkilinjan viemäröintiä tarvitaan myös:

Jätevesijärjestelmän kulmissa on tarpeen järjestää putket puhdistukseen. Heidän tehtävänsä on huuhdella linjat, kun ne tukkeutuvat.

Se on yhtä tärkeää, kun rakennetaan viemäröintijärjestelmä pohtia veden poistamista.

Paras vaihtoehto veden poistamiseksi - on myrskykanavien rakentaminen. Kanavan periaate on pumpata vettä sumpista uppopumpulla sadevajaksi.

Putken, joka yhdistää myrskyn ja sadevesisäiliöt, on sijoitettava putkilinjan yläpuolelle sadevesikaivoksesta myrskyn tyhjennysaukosta. Kaikkien järjestelmien (myrsky, sade) vesikasvattajien tulisi olla lähellä.

On toinen tapa tyhjentää vettä. Se koostuu veden poistamisesta kaivoon suodattimella. Kaivo on rakennettava 3 metrin syvyydellä. Betonirenkaita on parempi valita kuopan materiaaliksi. Kaivon pohja on peitettävä sora. Toiminnan periaate on imeä vettä pohjasta upotettavalla pumpulla. Jotta kuivatusvesi ei palaisi taloon uudestaan, kaivo on katkaistava etäisyydellä rakennuksesta (yli 5 m).

Jotta voitaisiin mahdollisimman suuressa määrin varmistaa, että kosteuden kielteisellä vaikutuksella ei ole vahinkoa omistajille, on ryhdyttävä kattavaan lähestymistapaan, jolla suojellaan sivustoa ja rakennetta, eli järjestää sokea alue ja kuivatus.