Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Daxan viemäröinti: kuinka helposti ja tehokkaasti valua alue omalla kädelläsi

Ylimääräinen vesi paikan päällä - ei vähemmän ongelma kuin sen puute. Lisääntynyt kosteus johtaa rakennusten tuhoamiseen, kasvien kuolemaan, ravinteiden huuhtoutumiseen maaperästä. Jos haluat asua ja työskennellä normaalisti sivustolla, ongelma on ratkaistava mahdollisimman pian. Se auttaa laitetta huolellisesti suunnitellussa viemäröintijärjestelmässä. Se kuulostaa hankalalta ja pelottavalta, mutta käytännössä se toteutetaan omana ilman lisäkapasiteettia ammattimaisten suunnittelijoiden ja rakentajien muodossa. Tämä tarkoittaa todellisia säästöjä, joten on hyödyllistä viettää aikaa tutkia alla olevia materiaaleja, jotta työ voidaan tehdä nopeasti ja helposti.

Suljettu tyhjennyslaite

Miksi minun täytyy kuivattaa

Keskimmäisellä kaistalla elävät ihmiset, joissa kesän kuivuus on tavanomainen ilmiö, on outoa kuulla vedenpoiston tarpeesta. Mutta käytäntö osoittaa, että monilla kohteilla on oltava viemäröintiasennukset. Kuinka ymmärtää, jos tarvitset sitä?

Tee yksinkertainen kokeilu. Ota lapio ja kaivaa noin puolen metrin syvä reikä. Jätä hänet yksin päiväksi ja katsele sitten sisään. Jos kuopassa on vettä, lue artikkeli edelleen ja valmistaudu asentamaan kuivatus.

On selvempiä merkkejä ylimääräisestä kosteudesta. Sateen jälkeen puutarhan altaat eivät kuivu kovin pitkään, kevät sulavesi ei halua lähteä ja vapauttaa tilaa puutarhan töistä. Huomaa rikkaruohot, jotka näkyvät puutarhasaukoissa. Jos niiden joukossa usein sedge vilkkuu - se on hälytyssignaali. Lopuksi, savi-maaperään tarvitaan lähes sadan prosentin osuus.

Joitakin ohjeita sen asentamisesta jatkuu:

 • alueen sijainti rinteessä tai tasangolla;
 • pohjavesi on lähellä pintaa;
 • usein ja raskas sakka pudota.

On paljon sivustoja, jotka täyttävät nämä ehdot. Jos sinun on yksi heistä, on aika asettua käsiksi tietoon, työkaluihin ja saada töihin. Viemäröinti auttaa saamaan vakaan rikas sadon, suojelemaan sängyt ja polut erosiolta, pitämään rakennukset ehjänä. Riittävä syy sopia sen tarpeellisuudesta.

Järjestelmien tyypit: pinta-ala ja syvä tyhjennysalue

Ensimmäinen askel ennen työn aloittamista on valumisjärjestelmän valinta. On olemassa kaksi tyyppiä, joista jokaisella on oma tarkoitus.

Viemäröinti vedenpoistoon

Pintaviemäröinti on oja- ja kaivojärjestelmä, jonka tehtävänä on ohjata vettä, joka putoaa paikan päällä sademäärän muodossa. Neste kulkee erityisiin saostusastioihin tai haihtuu suoraan kaivoista - se riippuu valitusta järjestelmästä.

Syvä tyhjennys on vaikeampaa. Tämä on suljettu tyyppi, mikä merkitsee vakavampia maanrakennustöitä. Se valitaan, kun:

 • maastoon kohdistuvat helpotukset ovat epätasaisia, ja niiden suuret erot ovat huomattavia;
 • pohjavesi on lähellä pintaa;
 • savi maaperä;
 • pinnan viemäröinti ei selviydy tehtävästä.

Syvä tyhjennys - takaa talon ja ansiorakenteiden, aidojen.

Se on tärkeää! Ennen istutusta suoritetun syvän vedenpoiston organisointia. Ihannetapauksessa sinun on huolehdittava sen asentamisesta vaiheessa, jossa rakennusten perustukset asetetaan.

Valmistelutyöt

Suunnittelurakenteen luominen edellyttää vakavaa lähestymistapaa. Jätevedenpuhdistusjärjestelmään kuuluu koko alueella sijaitsevien putkien ja kaivosten monimutkainen yhteenpuhallus. Jos haluat sijoittaa kaikki elementit oikein ja liittää ne yhdeksi toimivaksi verkoksi, sinun on aloitettava tekemällä yksityiskohtainen suunnitelma. Huomioi kaikki korkeuserot, vesivirrat, merkitse projektin olemassa olevat tai suunnitellut rakennukset, sängyt paikan päälle jne. Tällä perusteella piirrä paikat putkien, kaivojen, kaivojen asentamiseen.

Yksityiskohtainen järjestelmä ei vain helpota työtä todellisuudessa. Sen perusteella on helppo laskea, kuinka paljon ja mitä materiaaleja tarvitaan. Älä unohda työkaluja. Näyteikkuna:

 • rei'itetyt putket (edullinen halkaisija noin 10 cm) ja liitäntäelementit (liittimet, liittimet);
 • kuivatuskaivokset;
 • GEOTEKSTIILIT;
 • hiekka ja murskattu kivi;
 • rake, haavasaha, taso, työkalu tamping, lapio;
 • kottikärryt.

Pintakuivatusjärjestelmä

Pintakuivaus on yksinkertainen, kaikki virheet korjataan nopeasti. Ensimmäinen vaihe:

 • kaivanto noin puolitoista metriä syvältä ja puolet leveä on kaivettu pitkin kehää tontin. Älä unohda, että vesi virtaa sen läpi, joten 30 asteen kulmakerroin on suunnattava siihen suuntaan, että virtaus on tarkoitus ohjata;
 • apu ojat jaetaan koko paikalle samassa rinnepaikassa;
 • järjestää tyhjennys hyvin ja tuoda kaikki kaivannot siihen.
Pintaveden poisto

Hyödyllisiä! Ymmärtääksesi, toimiiko järjestelmä, se on mahdollista kokeilun perusteella. Täytä se vedellä ja varmista, että se virtaa. Tarvittaessa.

Seuraava askel on vedenpoisto. Täällä voit käyttää erityisiä lokeroita tai valita latausvaihtoehdon.

Ensimmäisessä tapauksessa algoritmi toimii seuraavasti:

 • kaivannon pohja on täytetty kymmenen senttimetrin hiekkakerroksella, varovasti tamped;
 • alustat asetetaan paikoilleen;
 • hiekka-ansoja asennetaan;
 • koristeelliset ristikot on asennettu. Tehtävä elementtien suojaamiseksi kuivatus ojien eri roskat. Lisäksi ne antavat kaivannolle esteettisempiä ilmeitä.

Toimet, joilla järjestetään zasypny-salaojitus:

 • asetetaan urien pohja geotekstiilien kanssa;
 • Kaada seos karkeaa ja hienoa murskattua kiviä (2: 1 suhde);
 • laatia kerros sod.

Syvä tyhjennys savealla ja muulla vaikealla maaperällä

Jos suunnitelma on laadittu ja materiaalit valmistellaan, voit jatkaa työskentelyäsi:

 • piirrä kaivanto 30 asteen kulmalla. Syvyys riippuu maaperätyypistä: hiekka vaatii mittarin, savi- ja lianmuotoiset 60 ja 80 senttimetrit;
 • peittää kaivannon pohja kymmenen senttimetrin kerroksella hiekkaa;
 • geotekstiilit. Kiinnittäkää huomiota - kaivannon tulisi olla vuorattu reunaan asti;
 • täytä 20 - 30 senttiä raunioista;
 • aseta putket huolellisesti (rei'itys alas!). Varmista, että kaikki on tehty oikein;
 • peitä putket raunioineen ja peitä geofärialueen vapaat reunat. Suunnittelun pitäisi muistuttaa kaikkia suosikki rullasi. Geotekstiilejä ja murskattuja kiviä tarvitaan putkien suojelemiseksi murskaamiselta, kun taas materiaalit eivät häiritse veden virtausta.
 • asenna alusta alimpaan kohtaan hyvin tai valmiin muovisäiliön. Liitä putket siihen. Veden vettä tyhjennetään lähimpään säiliöön, myrskyviemäriin;
 • Peitä kaivannot hedelmällisellä maaperällä, odota kutistumista ja täytä uudelleen. Aseta turpeen päälle - järjestelmä näkyy näkymättömäksi, kun taas pääsy siihen pysyy.

Viemäröinti paikan päällä - ohje veden irrotusjärjestelmän omalla kädellä (115 kuvaa)

Kun olet ostanut tontti maalaistalolle, sinun ei pitäisi suunnitella välittömästi säätiön asettamista, rakennuksen rakentamista ja puutarhan järjestämistä. Samoin älä kiirehdi iloita talon oston jälkeen. Loppujen lopuksi on tärkeä seikka, että monet puuttuvat - vedenpoistojärjestelmän luominen ja nykyaikaistaminen.

Nämä teokset ovat melko monimutkaisia, vaativat erityisiä taitoja ja kykyjä. Mutta voit selviytyä heistä itse. Lisäksi asiantuntijoiden palvelut ovat erittäin kalliita. Kuinka laittaa kuivatusalue omilla käsillään, puhumme tässä artikkelissa.

Yhteenveto artikkelista:

Mikä on vedenpoistoinfrastruktuurin tarkoitus?

Viemäröinti on monimutkainen tekninen viestintä, jonka takia maaperä sekä sula ja sateen kosteus eivät viipyä paikoilla, mikä vähentää alueen vesistöjen vaaraa. Se luonnollisesti siirtyy pois säätiöistä, mikä estää maaperän liikkumista ja puristaa rakennuksen pakkasnopeuden takia.

Myös viemäröintijärjestelmä suojaa kellareja ja kellarikerroksia kosteudelta, eliminoi mahdollisuuden puristaa septisäiliötä pohjaveden vaikutuksesta johtuen, rajoittaa vesijalostusta, huuhtomalla yläkerroksen ja vähentämällä sen hedelmällisyyttä.

Päätös luoda viestinnän tulisi tehdä itse kehittäjä, ottaen huomioon hänen taloudelliset valmiutensa. Mutta tällaisen järjestelmän olemassaolo lisää huomattavasti elämisen mukavuutta. Ja joissakin tapauksissa vedenpoisto on yksinkertaisesti välttämätöntä:

 • Jos kotisi on rakennettu tai se rakennetaan tasaiselle alustalle. Tällöin neste luonnollisesti pysähtyy.
 • Kun talo seisoo alueen alamäessä. Sitten kosteus valuu kohonneista paikoista ja kertyy.
 • Rinteet altistuvat myös vesivirroille. Se yksinkertaisesti pese pois hedelmällisen maaperän kansi.
 • Paikoissa, joissa on savea tai tiivistä maaperä, kosteuden imeytymisprosessi on vaikea. Kun lumi sulaa, se pysyy täällä pitkään.
 • Jos pohjavesi on liian korkea tai pohja on liian syvä.

Mitä salaojitusjärjestelmiä on olemassa

Tyypit salaojitus viestintä voi olla hyvin erilaisia. Ne riippuvat alueen ominaisuuksista - maastosta, maaperätyypistä, ilmastosta ja talon omistajan taloudellisesta kapasiteetista.

Pintaveden poisto

Tämä on yksinkertainen viemäröinti. Se sopii sinulle, kun aiot siirtää vettä, joka on muodostunut sateen tai sulavan lumen jälkeen sekä koneen ja vastaavien teknologisten prosessien puhdistuksen jälkeen. Asiaan liittyvä viestintä ratkaisee rakennusten ja rakenteiden ympärillä.

Kohta tai paikallinen tyhjennys mahdollistaa veden viemisen mistä tahansa tietystä alueesta. Se on asennettu esimerkiksi kattokaivojen alla koneen kastelun tai pesun nostureiden asennusalueella.

Lineaarinen muotoilu keskittyy kosteuden poistamiseen alueen suurilta alueilta. Tässä tapauksessa käytetään erilaisia ​​lokeroita ja kanavia, joita täydentävät hiekkakuvat, suojaverkot jne.

Deep rakentaminen

Tehokkaampi tapa tyhjentää paikka ja suojata se ylimääräisen kosteuden kertymiseltä on asennus monimutkaisten poistoputkien asennukseen. Ne on asetettu kaltevuus kohti kaivoa tai kerääjä.

Putkien asennus voidaan tehdä 1,5 metrin syvyydellä, ts. tulee olemaan pohjan alapuolella. Joten voit tarjota korkealaatuista pohjaveden tyhjennystä. Siksi ne asetetaan paitsi rakennusten ympärille, myös keskelle tonttia, jossa on joulukuusia kohti kaivoa 10-20 metrin välein.

Jos talo sijaitsee rinteessä, niin tällaista järjestelmää on helpompi varustaa tilanteeseen verrattuna, kun rakennus on sijoitettu tasaiselle alustalle. Tällöin on syytä muuttaa kaivantojen syvyyttä, mikä luo kaltevuuden 10-30 mm / 1 m putkesta.

Mutta pitkillä viemäreillä on suuri korkeusero, joka merkittävästi rikkoo muotoilua. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää useita kaivoja:

 • Käännettävä - asennetaan putkien liitoksissa ja puhdistaa koko järjestelmän.
 • Veden otto - kerätään kosteutta, jota seuraa pakotettu pumppaus.
 • Imeytyminen - yli 2 m: n syvyys mahdollistaa ylimääräisen veden purkamisen pohjasta hiekka- tai hiekkasaumomaan. Tällaisen kuopan pohjalle luodaan suodatus kerros hiekkaa, soraa, roskaa.

Näet kahden ehdotetun tekniikan erityispiirteet ja erot esikaupunkialueilla rakennettavan kuivatusjärjestelmän kuvassa.

Pintaveden poisto

Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto ei vaadi monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia, sivuston tyhjennysjärjestelmä olisi vielä oltava. Tämä vaihtoehto on yleinen, kun tyhjennetään pieniä alueita. On suositeltavaa valmistaa raidat, jotka on rakennettu "kalanruotalla". Viemärien välinen etäisyys riippuu maaperän ominaisuuksista. Esimerkiksi savea maaperä on vähemmän, hiekkaille on enemmän.

Työvaiheessa ura kaivetaan 350 mm: n syvyyteen. Jos tietoliikenne sijoitetaan hiekkaiseen maahan, kaivannon leveys on sama. Savi-maaperille ja paikoille tarvitaan laajempi pohja - jopa 450 mm. On tarpeen varustaa yksi keskusputki, jossa ja lähettää kaikki sivuputket.

Veden sisäänotto on asennettava alueen pohjalle. Kuopan kaivon mitat määräytyvät säiliön koon mukaan. Jos asennus on suunniteltu hiekkapohjaiselle maaperälle, niin vaihtoehto suodatuskaivolla tekee.

Veden tyhjentäminen paikasta oli tehokkain, tarkkaan noudatettava kaltevuutta. Kaivannon läpikulun varmistamiseksi on hyvä vedenpaine. Jos se kulkee nopeasti ja viivyttelemättä viemäriputkissa, rakenne rakennetaan oikein. Viivästysten tapauksessa on tarpeen kaltevien urien korjaus.

Orava tai niiden järjestelmä on peitettävä kalvolla tai telineellä. Käytettyjen geotekstilaisuuksien tulisi kattaa paitsi pohja myös myös rinteille. Eristysmateriaali on kiinnitettävä tukevasti kynsillä ja vahvistettu seinillä, joilla on välikappaleet.

Kaivannon pohja on täytettävä 100 mm: n kokoisella sirulla ja sitten pienellä sora-, rauniolla tai aiemmin poistetulla maalla. Ura voidaan betonoitua, mutta tämä menetelmä on työläämpi ja kallis. Tyhjennysputkien asennus ja hulevesien käyttö parantaa koko viemäröintijärjestelmän laatua.

Syvävedenpoisto

Jos haluat oppia tekemään tyhjennyspaikan sivustolla, niin paljon kuin mahdollista suojellessasi maastasi taloa tulvilta, sinun on tutkittava yksityiskohtaisesti syvän rakenteen järjestelyn tekniikka. Se on erityisen tärkeää alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Pidetty tekniikka auttaa täydellisesti tyhjentämään maata säilyttäen maiseman ulkoisen esityksen.

Alkuvaiheessa luodaan suunnitelma putken sijoittelun piirtolinjoilla. Ohjauksen suunta on rinteestä. Putkien asentamisen syvyys määräytyy maaperätyypin mukaan - hiekkajärjestelyä varten, kaivantoa kaivetaan 1 m, ja tiheäksi maaperäksi riittää 0,5 m

Huomioi ympäristön lämpötila talvella. Loppujen lopuksi, pitkään pakkasella, on olemassa vaara, että putki putoaa jäljelle jääneen veden kanssa, ja maaperäliikkeet voivat helposti murskata ne.

Suuri pohjaveden pinta-alan kuivatus muuttuu luotettavammaksi ja kestävämmäksi, jos käytetään rei'itettyjä muoviputkia. Lisäksi ne on peitettävä tekstiileillä paremman eristämisen vuoksi.

Kaivon leveys - yli 300 mm. Kaikki putket vähennetään yhteiseen järjestelmään, joka takaa kosteuden pääsyn yhdeksi pisteeksi. On tarpeen aikaansaada kaltevuus 20-40 mm / 1 m putkesta.

Alueen alapäässä rakennetaan vastaanottotie. Jos järjestelyalue on pieni, voidaan käyttää varastointi- ja suodatustyyppejä vastaanottimia. Varsinaisilla alueilla, joissa on savimaita ja mustikoita, varastotiloissa on tilaa 1000 litraa kohti.

Kaivannon pohja on peitetty hienolla sora, ja sen päälle on geofabrinen. On tärkeää varmistaa, että materiaali on päällekkäisiä rinteiden kanssa ja kiinnitä koukut. Ylhäältä on täytettävä murskattua kiveä, keskimäärin murto-osalla. Ja vain silloin pitäisi asentaa putki. Sen halkaisijan on oltava vähintään 110 mm.

Kun viemärit kääntyvät, on tarpeen asentaa tarkastuskaivoja, joiden mittasuhteet riippuvat liikkuvan veden ennustetusta tilavuudesta. Putki on liitetty asennusreikään liittimen avulla tiivisteen esikäsittelyllä.

Tätä tekniikkaa käytetään myös kiinnitettäessä viemäriä kaivon putkeen. Ainoastaan ​​tällä tavalla pystyt tekemään hyvää kuivatusta dachassa. Älä unohda testata järjestelmää!

Putkikerrosten päälle asetetaan:

 • pieni sora;
 • geotekstiilit;
 • uran hiekka;
 • maahan.

Veden liiallinen kertyminen maan maaperään voi pilata kaikki jäljelle jääneet vaikutelmat. Siksi asunnon olisi oltava erittäin varovainen asennettaessa viemärijärjestelmää, joka mahdollistaa sedimentin ja pohjaveden oikea-aikaisen ja täydellisen purkautumisen.

Tämä ei ole liian helppoa, mutta välttämätöntä. Joten suojaat talon perustan ja hedelmällisen maaperän puutarhassa.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Savi maaperän viemäröinti - salaojitus

Lämmittäminen paikoilla, joissa sulaa tai myrskyistä vettä on yksi eniten epämiellyttävistä kausittaisista tapahtumista omistajille. Erityisen pahoin kuivat raskaat ja tiheät savimaat. Tällaiseen maaperään istutetut kasvit ovat jäljessä kehitysvaiheessa hapen puutteen takia. Ja saviympäristössä rakennetut rakennukset ovat säännöllisesti tulvia keväällä ja alkavat kaatua korkeasta kosteudesta.

Hyvin suunniteltu kuivatusjärjestelmä, joka koostuu erityisistä ojista ja viemäreistä, auttaa ratkaisemaan ylimääräisen kosteuden ohjaamisen ongelman. Jos sivustolla on suuri pinta-ala, on tarpeen tehdä alustavat laskelmat ja määritellä kuivatuskaivojen sijainti. Tämä väistämättä ottaa huomioon maiseman luonnolliset rinteet, mikä helpottaa vedenpoiston vettä läheiselle vesirungolle tai erityiselle kaivolle.

Savi maaperä

Asiantuntijat suosittelevat ennen kaikkea sen jälkeen, kun he ovat hankkineet tontin maaperän määrittämiseksi. Hiekka- tai chernozem-maaperän läsnäolo helpottaa suuresti uuden kodin rakentajan tai ahkeran puutarhan tehtävää. Mutta savea, kuten edellä mainittiin, on suurin vihollinen kasvien ja perustukset asuinrakennuksia sekä tytäryhtiöitä.

Vesi tällaisella maaperällä kestää pitkään ja aiheuttaa näin paljon ongelmia sivuston omistajille, jotka vaihtelevat epämukavuudesta (tahmea lika viittaa kirjaimellisesti jokaiseen neliömetriin) vakavaan taloudelliseen vahinkoon. Jos talon lähellä on nurmikko, se kärsii ensinnäkin - kuivattu savi kastuu kova kuori, jota on vaikea löysätä. Tämän vuoksi ruoho alkaa kuivua ja kuivua. Ja pitkillä sateilla juuristo on mätää - nurmikko muuttuu suoneksi.

Ongelma pahenee, jos pohjaveden pinta on lähellä. Savi märkä ympäri vuoden, kuivaa vain kuumina kesäkausina. Samaan aikaan sängyssä on kypsyneiden vihannesten mätänemistä ja paikan päällä sijaitsevien rakennusten vedenpitävyyden asteittainen rikkominen. Myös saven käsittelyyn liittyvät erityispiirteet on otettava huomioon pumppaamalla kaivoa vettä varten.

Märkä maa on vaarallinen ja talvella maaperä jäätyy hyvin syvyyteen, tuhoaa märät perustukset ja tuhoaa puutarhat ja marjat.

Viemäröinti

Veden kulkeutuminen on paras päätös, jonka omistajat voivat tehdä tällaisessa vaikeassa tilanteessa. Kirjaimellisesti yhden vuoden aikana maaperä kuivuu, ja puutarha ja puutarha tuovat runsaan satoa.

Maaperäläpäisevyys on melko yksinkertainen. On tarpeen kaivaa pieni reikä, jonka halkaisija on 60 senttimetriä ja täytä se vedellä. Jos jonkin päivän jälkeen vesi imeytyy maaperään, kosteuden poistoon ei ole ongelmia - sivusto ei tarvitse paikkaan rakentamaan viemärijärjestelmää. Jäljellä ainakin osittain vesi on merkki huonosta maaperäläpäisytavuudesta ja vedenpoistolaitteen tarpeesta.

Jätevesijärjestelmän asianmukainen järjestely edellyttää kolme tärkeää seikkaa:

 • taloudelliset mahdollisuudet;
 • tonttialue;
 • kosteuden määrä (saostuminen, sula ja pohjavesi).

Viemäröinti voi olla pinnallinen - laitteessa halvempi ja syvennys - vaikea rakentaa ja kallista. On suositeltavaa yhdistää molemmat keinot. Tämä tarjoaa nopean ja laadukkaan savi- maaperän tyhjenemisen.

Pintavedenpoisto on matalaa ojia tai ojia. Syvän tyhjennysjärjestelmän rakentamiseen on käytettävä geotekstilikankaa ja erikoisputkia. Hiekka, putki, geofabriikka, rauniot ja toinen hiekka asetetaan valmistettuun kaivantoon. Ylös asettaa maata.

Savi-maaperällä on tarpeellista löysää viemärikaivon pohjaa ennen sen aloittamista.

Tämä toimenpide hidastaa savien tiivistymistä ja parantaa vedenpoistoa.

Työkalut ja materiaalit

Työ edellyttää:

 • bajonetti ja lapio (louhintaan);
 • talvirenkaita rakennusmateriaalien ja liikkuvan jätteen maaperälle;
 • taso muodostamaan kaltevuus;
 • haarukka muoviputkien leikkaamiseen;
 • muoviputket ja komponentit järjestelmän liittämiseen;
 • geotekstiilit;
 • rauniot ja hiekka.

Avoimien kaivojen, putkien, geotekstiilien ja murskattujen kivien asennusta ei tarvita! Mutta vaaditaan erityinen suojaverkko, joka kattaa ojat, suojelee niitä ulkomaisten esineiden ja eläinten sisääntulosta sekä laatikoita tai laattoja.

Suurten alueiden aluetta edeltää tekniset laskelmat ja järjestelmä tyhjennysjärjestelmästä. Pienet alueet voidaan varustaa tyhjennyksellä ilman suunnitelman laatimista (mutta siinä otetaan huomioon maiseman erityispiirteet).

Järjestelmä on keskeinen pääjohde (kanava) tai useampia viivoja, joita täydentävät sivuputket. Apuportaat sijaitsevat joka kymmenen metriä ja kytkeytyvät moottoritielle terävässä kulmassa - koko järjestelmä muistuttaa joulukuusi. Putken halkaisija on 10 senttimetriä, ja putkilinja on jo puolella ojissa - halkaisija on 5-6,5 senttimetriä.

Kerätty vesi voidaan poistaa:

 • tien päällä, jos maasto sallii sen, eikä ole vastustavia naapureita;
 • koristekasveissa tai luonnon lampuissa;
 • joka on hyvin varustettu viemäripumpulla.

Työsuoritusten

Jätevedenpoiston laitejärjestelmä sisältää useita tärkeitä vaiheita:

Suunnitelma laaditaan siten, että merkintä tehdään paikan päällä. Kaivannon syvyys määräytyy maaperän jäädytyspisteestä tietyllä alueella. Mutta samaan aikaan putkia ei aseteta alle rakennusten kellarikerroksen tasolle. Kuivatusputken asennus tehdään 50 cm: n päähän alapinnan alemmasta tasosta. Teknisten standardien mukaan noudatetaan myös seuraavia rakennussääntöjä:

 • vähintään 50 cm vasemmalle ennen aitausta;
 • ja rakennusten perustukseen yksi metri.

Kaivaus on tehty. Jos maisema on tasainen, tässä vaiheessa moottoritien ja puoleisten ovien luonnollinen kaltevuus ratkaistaan.

Rakennetaan hiekkalaatikko, jonka paksuus on enintään 15 senttimetriä. Se on pakattava ja peitetty raunioilla tai laajennetulla savella.

Putket asetetaan. Liitos tehdään tees tai ristit. Geotekstiilikudoksella käärittyjä muoviputkia pidetään parhaiten. Asbestisementtiputkia käytetään harvemmin johtuen mahdollisista ympäristövaurioista.

Täyttäminen on käynnissä. Jos käytetään putkia ilman geofabrista, se on sijoitettu putkilinjalle. Jo valmiit polymeeriputket eivät tarvitse lisäkäämitystä. Putkiin on sijoitettu hiekkaa ja maata hiekkaa ja maata (maaperää kaivettu ennen tätä käyttöä).

Monet asiantuntijat neuvoo olemaan täyttämättä maata ja testaamaan järjestelmää. Tätä varten voit odottaa lähimmän sateen tai täytä alueen voimakkaasti vedellä letkusta. Jos vesi lähtee nopeasti - tyhjennys suoritetaan ilman virheitä. Hidas ulosvirtaus edellyttää lisää sivuttaisten ojien asennusta.

Täytteen täyttäminen maaperän kanssa tapahtuu keskittämällä tuberkuliini muodostumalla - tämä on marginaali maaperän kutistumiselle. Ajan myötä se laskeutuu ja pinta muuttuu tasaiseksi.

Jos ei ole mahdollista ottaa kosteutta luonnolliseen säiliöön tai antaa sen virtaamaan painovoimalla, on tarpeen rakentaa kaivo betonirenkaista tai erityisestä muovisäiliöstä. Tätä varten on hyödyllistä oppia tekemään vahvistettuja betonirenkaita omilla käsilläsi.

Kannen yläosassa on signaaliputki ylimääräisen nesteen tai viemäripumpun poistamiseksi.

Tutustu kaikkiin kaasuntuotantotekniikan vivahteisiin Venäjällä mielenkiintoisessa artikkelissa.

Mikä on elohopea ja missä sitä käytetään, voit lukea linkkiä http://greenologia.ru/othody/metally/rtut.

Tärkeitä kohtia

Geofabric on ylimääräinen suodatin, joka estää suuria roskia pääsemästä viemärijärjestelmään. Uskotaan, että savimassalla sen käyttö on vapaaehtoista.

Kaltevuuden puuttuminen johtaa veden pysähtymiseen ja viemärin viilentämiseen. Kaltevuus on 1-7 senttimetriä putkilinjaa kohden.

Kerrosten täyttö ei saa olla alle 15 senttimetriä. Tämä sääntö on merkityksellinen sekä raunioille että hiekalle tai maaperälle.

Pääkanavien syvyys 40 sentistä 1,2 metriin. Matala tai syvempi vuodevaatteet tekevät järjestelmästä tehottoman.

Avoin salaojitus on välttämätöntä lähinnä lämpimän kauden ajan. Ovia asetetaan erityisillä laatoilla tai alustoilla, jotka kiihdyttävät myrskyveden ulosvirtausta pääjärjestelmään (suljettuun).

Huolto sisältää:

 • kausittaiset tarkastukset ja kaivojen puhdistaminen tyhjennyspumpulla;
 • järjestelmän täydellinen puhdistus pneumaattisella asennuksella ja puhdistustyökaluilla (tuotettu
 • asiantuntijat joka neljäs vuosi);
 • avointen ojien manuaalinen puhdistus.