Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Ulkoisen ja sisäisen kellarikerroksen ominaisuudet

Koska talon perustaminen on maanpinnan alapuolella, kellari on usein tulvilla pohjavedellä ja sademäärällä. Huone tulee sopimattomaksi omaisuuden ja elintarvikevarastojen varastoimiseksi. Lisäksi maaperän suuret kosteuspitoisuudet aiheuttavat painetta pohjaseinille. Vesi voi rikkoa rakenteen eheyttä, jolloin se kulkee huoneeseen seinien ja lattian ja muiden, jopa pienimpien halkeamien kautta. Suojaa huone ympäristöstä haitalliselta vaikutukselta, joka auttaa vedenpitävyyttä ja oikein tehty kellarinpoistoa.

Milloin tarvitset vedenpoistoa?

Rakentamisen kustannusten pienentämiseksi omistajat kieltäytyvät vedenpoistoa suosivasta vedenpitävyydestä.

Jos maa on savi, kosteus pysyy siinä pitkään.

Säästöt voivat olla perusteltuja, jos:

 • Pohjavesi on kellarikerroksen alapuolella.
 • Talo seisoo hiekkasilla, joiden avulla kosteus kulkee.
 • Lähellä ei ole suotusta tai säiliöitä, jotka keventävät ylivuotoa.

Kellarien salaojitus on kuitenkin tarpeen, kun kehitystä tehdään vaarassa. On kiinnitettävä huomiota seuraaviin maaperän ylimääräisen veden merkkeihin:

 • Sivusto on kalteva tai se sijaitsee kaltevalla rintamalla, joka sade.
 • On tapahtunut tulviapauksia lumen sulamisen aikana ja kausivaihtelujen aikana.
 • Kellarin ympärillä oleva maa sisältää saviä tai kangasta, joka estää kosteuden jakautumista.

Maaperän tyypin määrittäminen ja kellarin kuivatuksen tarve auttavat geodeettisessa tutkimuksessa.

Laitteen tyhjennysjärjestelmät

Yksityisen talon tyhjennys on suljettu rei'itettyjen putkien järjestelmä, joka on liitetty luukkuihin, joilla ohjataan aukkoa. Putket asetetaan maahan kallistuksella suuren säiliön tai viemäriverkon suuntaan. Tällaisella laitteella voit keskittää kosteutta ja siirtää sen pois säältä.

Laitteen kuivatusjärjestelmän kaavio säätiöstä.

Pääsäiliö tyhjennetään määräajoin pumpun avulla. Kerättyä vettä käytetään kotitalouden tarpeisiin tai poistetaan paikasta.

Modernit viemäriputket ja säiliöt ovat polymeerimateriaaleja. Niitä on helppo kuljettaa ja asentaa, vaikka omistaja omistaisi sivuston omin käsin. Muoviputket tuottavat eri pituuksia ja halkaisijoita. Materiaalit valitaan riippuen maaperätyypistä ja kosteudesta, joka on poistettava koko vuoden.

Rei'itetyt putket, jotka muodostavat tyhjennysputket, voidaan tukkia siltojen ja maaperän hiukkasten avulla. Järjestelmän käyttöiän lisäämiseksi putket peitetään raunioilla ja geotekstiilillä käärittyinä. Tämä suodatin säilyttää suuret hiukkaset ja ohjaa vettä viemäröintireikiin. Talon omistajan pyynnöstä voidaan käyttää kalliimpia materiaaleja, kuten kookoskuitua.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Yleensä pohjakerroksen tyhjennys tapahtuu rakennusvaiheessa. Putket sijaitsevat talon ulkokehällä sen pohjan tasolla. Kun tyhjennys on valmis ja testattu, oja täytetään maan, hiekan ja soran seoksella. Tällainen järjestelmä kuulee suurimman osan vedestä, ennen kuin se jopa vuotaa pohjan läpi ja on kellarissa. Seinien ja lattian lisätiiviste suojaa huoneesta kapillaarista kosteutta.

Ulkoinen rengasmainen kuivatus vastaa rakennuskoodeja ja on perinteinen ratkaisu.

 1. Yhdessä säiliön tiivistämisen kanssa ulkoinen kuivatus estää kosteuden muodostumista kellarissa. Ei tarvitse käyttää rahaa korjauksiin ja nopeasti päättää, miten valua ylimääräinen vesi tulvan sattuessa.
 2. Ulkoinen kuivatus voidaan asentaa omiin käsiisi ilman työntekijöiden osallistumista.
 3. Rengaskuivatinjärjestelmää suositellaan tekemään samanaikaisesti säätiön asettamisen kanssa. Kun talon ympärillä oleva alue on jo varustettu, monet eivät halua aloittaa suuria rakennustöitä, koska niiden on tuhottava polut, kasvipuutarhat ja kukkapenkit.

Tällöin kellarin sisäinen viemäröinti. Tällä tekniikalla on sen haitat, mutta sitä voidaan käyttää, kun on vaikea valua pohjan ulkopuolelta.

 1. Sisäinen viemäröinti kerää tiloihin jo saapuneita vettä. Tällainen järjestelmä pahentaa suojaa talon seinämät muotista.
 2. Putkien sijoittaminen lattialle täytyy kaivata kaivantoa nostolaitteella ja uhrata kellarin korkeus tekemällä lattiat 30-40 cm korkeiksi.
 3. Voi olla vaikeaa ohjata vettä huoneen ulkopuolelle.

On tärkeää muistaa, että jokin viemäröintijärjestelmä ei saa rikkoa hiekkaista pohjattua tyynyä. Hiekka kerää ylimääräistä vettä ja estää maaperän kulkua, kun kosteus jäätyy ja laajenee.

Ulkoisen vedenpoiston järjestäminen säätiön ympärille

Talon ympärillä on suljettu järjestelmä. Se on sijoitettu siten, että pääsäiliö oli alimmassa pisteessä ja vesi virrattiin siihen kulmassa. Säiliössä käytetään esivalmistettuja kaivoja tai muovisäiliöitä.

Ulkoinen rengaskuivauslaite talon ympärillä.

Jotta kuivatusjärjestelmän omat käsin järjestettäisiin:

 • rei'itetyt putket, joiden läpimitta on 100-150 mm;
 • tarkastuskaivoja vedenpoiston kulmissa (voit käyttää laajaa putkea, jonka läpimitta on 250500 mm);
 • kulmaliittimet;
 • tee viemäröinnin kytkemiseksi renkaaseen ja veden tyhjentäminen päävesisäiliöön;
 • geotekstiiliteline;
 • hiekka;
 • sora;
 • soraa.

Kun pohjakotelo puretaan, voidaan viemäriputket asettaa.

 1. Kaivantoa 40 cm leveä ja hieman talon pohjan alapuolella rummataan pohjakerroksen varrella. Kaivanto on tyhjennettävä pohjavedestä ja tasoitettava alhaalta.
 2. Tämän jälkeen perustuksen seinät peitetään bitumilla vedenpitävyyden lisäämiseksi ja liimautuvat eristykseen.
 3. Vedenpoisto-ovi pohjalla on geotekstiilit marginaalilla. Materiaalin vapaan reunan on pysyttävä leveänä, jotta putki kääritään vuodevaatteella.
 4. 10 cm: n murskattua kiveä on pinotettu geotekstiilien päälle. Koska putkien on sijaittava rinteessä, rakeiden avulla saadaan 1-2 cm: n korkeusero lineaarimittareilta.
 5. Läpiviennin halkaisija on 100-110 mm. Kulmat liittävät liittimet. Jokainen 20 metrin syvyydestä voit tehdä luukkua.
 6. Kun viemäröinti on asennettu ja testattu, roskaa kaadetaan jälleen päälle ja peitetään geotekstillin reunalla.
 7. Kaivanto on täynnä maaperän, soran ja hiekan sekoitusta.

Samanaikaisesti putkilinja, joka yhdistää viemärijärjestelmän ja pääastian, on kaivaa.

 1. Runkokaari haudataan 20-50 cm: iin vedenpoistojärjestelmän alapuolelle niin, että vesi kulkee alaspäin.
 2. Vedenkeräävä kaivo tehdään 10-15 metrin etäisyydellä kellarikerroksista. Se sijoitetaan 50-60 cm syvemmälle kuin tyhjennysputket (eli kellarin pohjan alapuolella).
 3. Runko kaivanto on myös täynnä raunioita ja tekee korkeuseroa kohti kaivoa, lisäämällä hiekkaa ja soraa.
 4. Käytetään tyhjennysputkea, jonka halkaisija on 150 mm.
 5. Työn päätyttyä pääaukko peitetään hiekalla.

Kaivo on peitetty raunioilla putkien asentamiseksi.

Pumppu on säännöllisesti tyhjennettävä ja varmistettava, että veden taso on alle viemäriputkien tason. Tehtävän yksinkertaistamiseksi sivuston omistaja voi asentaa automaattisen pumpun kaivoon.

Sisäinen vedenpoisto kellarissa

Ennen kuivatuksen asentamista kellarikerrokseen huone on kuivattava ja seinät on peitettävä vedeneristysyhdisteellä. Muutamien putkien periaate on hyvin samanlainen kuin talon ulkopuolella.

Laitteen sisäinen vedenpoisto kellarikerroksessa.

 1. Irrota maan kerros pohjan pohjasta ensin. Trenches betoni on tehty jackhammer.
 2. Jäähdytysputket ja kädensijat on asennettu huoneen kehälle.
 3. Putket nukkuvat haudasta tai soraa.
 4. Betoniraja tehdään.
 5. Vedeneristys ja uusi kerros asetetaan päälle.
 6. Vesi kerätään säiliöön ja pudotetaan ulkopuolelle pumpulla.
 7. Jos geotekniset laitteet mahdollistavat, tee ylimääräinen kosteus valumaan hiekkalaatikon alapäähän.

Sisäinen viemäröinti voidaan yhdistää ulkoiseen vedenpoistoon. Tämä menetelmä on tehokas, kun alueen pohjavesi nousee ja tulvataan kellariin ohittamalla rengasmaisen vedenpoiston.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän rakentamiseksi voit käyttää asiantuntijoiden palveluja tai tehdä työn itse, mikä maksaa paljon vähemmän. Toisessa tapauksessa vedenpoistokustannukset ovat yhtä suuret kuin rakennusmateriaalien kustannukset.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kuinka tehdä salaojitus yksityiselle talolle?

Suurimmassa osassa maamme rakentaminen suojaa liiallista kosteutta vastaan ​​on välttämätön varotoimi. Lisäksi talon viemäröinti on ehkä tärkein osa veden hävittämistä koskevassa järjestelmässä. Koska maaperän suuri kosteus voi johtaa rakennuksen perustan heikentymiseen tai veden näkyvyyteen kellarissa ja kellarissa. Niinpä talon talonrakentamisen rakentaminen omiin käsiisi pitäisi miettiä ensin.

Talon perustusten ympärillä toteutettu viemäröinti ratkaisee kolme ongelmaa kerralla. Ensinnäkin kosteuden kielteinen vaikutus säätiöön eliminoituu, ja toiseksi kallioperän todennäköisyys on eliminoitu. Kolmanneksi, paikallinen alue tyhjennetään.

Ei ole erityisen vaikeita kysymyksiä vedenpoistojärjestelmien rakentamisessa, joten on täysin mahdollista rakentaa talon ympärillä oleva viemärijärjestelmä omiin käsiisi. Totta, työ vaatii aikaa ja merkittäviä työvoimakustannuksia, koska syvien ojien kaivaminen on välttämätöntä.

laji

Voit rakentaa järjestelmää talon ympärille omiin käsiisi eri tavoin. On mahdollista käyttää kolmea järjestelmää:

 • Auki. Kun käytät tätä vaihtoehtoa, kaivetaan reikiä rakennuksen kehällä pitkin, niin että katolta virtaava vesi pääsee kosketuksiin sokeiden alueiden ja tyhjennysputken kanssa. Tällaisten ojien syvyys on 0,5-0,7 metriä. Jotta maaperä ei murtuisi, ojaan asennetaan erityisiä polymeeripäällysteitä tai muovia, jotka peitetään koristeena ojan yläpuolella. Tätä salaojitusvaihtoehtoa käytetään alhaisen pohjaveden kunnossa, koska se pystyy ohjaamaan vain sedimenttien muodossa olevaa vettä.

Vihje! Jos avoimen sadevesijärjestelmän mahdollisuus näyttäisi olevan esteettisesti epäedullinen omistajille, voidaan sitten rakentaa maksujärjestelmiä. Rakentamisen aikana valmistetut ojat on peitetty suurilla rauniolla ja peitetty suurilla soodoilla. Tämän kuivatuksen haitta on niiden hauraus. Monivuotisen toiminnan jälkeen murskattu kivikerros on hiljennetty ylös ja viemärit päättyvät.

 • Suljettu. Tämä on monimutkaisempi kommunikointivaihtoehto, joka koostuu rei'itetyistä putkista, jotka on sijoitettu kaivantoihin, jotka sijaitsevat talon laidalla pitkin pohjan tasoa syvemmälle. Tämä tyhjennysvaihtoehto suojaa talon perustan pesemältä pois ja kellarin kellarista.
 • Yhdistetty. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, se koostuu pinnasta ja syvästä järjestelmästä, joka on integroitu yhteisiin verkkoihin veden poistamiseksi.

Säätiön kuivatusjärjestelmän rakentaminen

Talon ympärillä oleva vedenpoisto on yksi tavoite - estää veden pääsyn talon pohjaan, jotta vältetään rakenteen tukemiseen käytettävän maaperän peseminen.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Sateen muodossa olevan veden keräämisen varmistamiseksi pääsääntöisesti on hyvä rakentaa hyvä sokea alue ja myrskyviemärijärjestelmä. Pitkäaikaiseen toimintaan suunnitellun pääkaupunkitalon rakentamisessa on kuitenkin mahdotonta olla ottamatta huomioon maaperän vesistöön kohdistuvaa vaikutusta säätiöön.

Talon ympärillä oleva viemäröintijärjestelmä on yleensä koottu rei'itetyistä putkista, jotka sijoitetaan rakennuksen kehällä sijaitsevaan kaivantoon. Putkien asentamisen syvyyden tulisi olla puolet metriä suurempi kuin pohjan asettamisen syvyys. Maa, joka vuotaa maahan, putoaa putkien reikiin ja poistuu tyhjennetystä alueesta.

Vihje! Perinteisten putkien rakentamisen aikana peruskiven tyhjennysjärjestelmän rakentamisen aikana asetetaan tavallisia putkia, joita käytetään veden ja vedenpitävien pinnoitteiden (betoni-, asfaltti-) asentamiseen käytettyjen vesiventtiilien avulla.

Materiaalit vedenpoiston rakentamiseen

Yksityisen talon viemärijärjestelmän rakentamiseksi on tarpeen valmistaa seuraavat materiaalit:

 • Viemäriputket. Käytä useimmissa tapauksissa polymeerimateriaaleista valmistettuja putkia.
 • Kytkimet ja putkenosat. Liitäntäelementtiyhdistelmä, joka on samanlainen kuin jätevesien tai vesihuollon verkkojen rakentamisessa.
 • Tarkastuskaivoja asennettavaksi putkilinjan paikoille, eli rakennuksen kulmissa.
 • Hiekka ja murskattu kivi, jonka raekoko on 20-40 mm.
 • Geotekstiilikangas.

Asennusvaiheet

Jos rakennat talon tyhjennysjärjestelmää omiin käsiisi, seuraavia töitä tarvitaan:

 • Valmistettuihin kaivantoihin kaadetaan 10 cm korkea hiekkakerros, joka on hyvin tiivistetty tampingilla.
 • Sitten kaivannot on vuorattu geotekstiilikudoksella.

Vihje! Geotekstiilien käyttö estää putkien nopean mäntymisen, mikä lisää järjestelmän käyttöikää.

 • Geotekstiilien päälle kaadetaan pesty, murskattu kivi, jonka kerros on 10-15 cm.
 • Tämän jälkeen putken reikiä asetetaan alas.
 • Putket on jälleen peitetty kerroksella pestyjä raunioita ja kääritty geotekstilikankaalla, kiinnittämällä ne muovikuoreihin.
 • Suorita kaivantojen täyttö noin kaksi kolmasosaa syvyydestä.
 • Sitten ne putket, jotka on suunniteltu kuljettamaan katoista ja kiviaineista kerättyä vettä.
 • Lopuksi, kaivannot nukkuvat.

Mitä tehdä, jos kellari on tulvinut?

Jos talon rakennusvaiheessa ei tehty tyhjennysjärjestelmän järjestelyjä, on todennäköistä, että jonkin ajan kuluttua omistajat kohtaavat veden alkaessa tunkeutua kellariin. Se voi tapahtua, kuten talon ensimmäisinä toimintavuosina ja vuosikymmeninä myöhemmin.

Korjaamaan tilanne tulvilla auttavat vedenpoistoa talon kellarissa. Useimmiten käytetään ulkoisia viemärijärjestelmiä, jotka voidaan rakentaa jo toimiviin taloon, vaikka tietenkin tällainen rakentaminen on erittäin aikaa vievää. Meidän täytyy kaivaa säätiö koko talon ympärillä, tehdä kalliita vedenpitäviä toimenpiteitä, kuljettaa rauniot ja hiekka.

Tällaiset teokset tietenkin rikkovat luomaa maisemaa. Siksi monet asunnonomistajat ovat kiinnostuneita siitä, miten tehdään viemäröinti kellarissa muuttamatta talon tilaa rakennustyömaaksi? Tässä tapauksessa voi olla suositeltavaa suorittaa sisäinen kuivatus kellarista. Tässä on vinkkejä tällaisen järjestelmän käyttöönotosta:

 • Viemäriputket asetetaan kellariin seiniä pitkin. Jos kellarialue on suuri, on parempi asettaa useita putkilinjoja sijoittamalla ne yhdensuuntaisiksi lyhyempään seinään.
 • Helpoin tapa on sijoittaa putket jo olemassa olevaan kerrokseen. Tämä voidaan kuitenkin tehdä vain niissä kellareissa, joissa voit "uhrata" huoneen korkeuden ilman vakavia seurauksia, sillä lattiataso nousee huomattavasti.
 • Tällöin, jos huoneen korkeutta ei ole mahdollista alentaa, on tarpeen tehdä lattian syvennyksiä putkien asettamiseen.
 • Kellarin sisäinen viemäröintijärjestelmä on koottu samalla tavoin kuin ulompi. Eli geotekstiilit leviävät lattialle tai lattian syvennyksille. Kaadetaan pestyjä raunioita, ja viemäriputket asetetaan. Kaatama kaadetaan uudelleen putkien päälle, ja kaikki tämä peitetään geotekstiilillä.
 • Kokoonpanojärjestelmän valmistuttua voit tehdä uuden lattiapinnoitteen.

Putkiin kerääntynyt vesi virtaa painovoiman avulla (tätä tarkoitusta varten putket on pinottu kaltevalla kerroksella) keräilijään ja siitä myrskyviemärijärjestelmään. Jos järjestelmää ei voida käyttää painovoiman periaatteella, on syytä sisällyttää järjestelmään uimurisäätöllä varustetut tyhjennyspumput.

Vihje! Samoin kellarin sisäinen salaojitus voidaan suorittaa.

Viemäröinti kylpyyn

Kylpy on käytännöllisesti katsoen kulttillinen rakennus ihmisellemme. Siksi usein kylpytynnyreiden rakentaminen on tehty ennen talonrakennuksen valmistumista. Mutta käymällä kylvyssä tuo vain positiivisia tunteita, sinun on huolehdittava siitä, että vettä siirretään rakennuksesta, eli rakentaa kylpyamme.

Kylissä se joutui aina rakentamaan kylpyjä säiliöiden varrella. Tämä ei ainoastaan ​​anna sinulle mahdollisuutta uppoutua viileään veteen höyrysaunan jälkeen, vaan sillä on myös puhtaasti toimiva tehtävä - ylimääräinen kosteus kaadettiin lampiin.

Jos kentän lähellä on jokin säiliö tai kouru, voit rakentaa yksinkertaisen vedenpoiston suihkulle ja kylpylle, eli viemäriputken viemiseksi joen tai virran suuntaan ja kaikki toimii hyvin. Jos tämä ei ole mahdollista, tyhjennysjärjestelmän rakentamisen on kovaa työtä.

Poistoaukon rakenne

Tämä menetelmä on melko yksinkertainen toteuttaa, mutta tehottomana. Veden poistamiseksi kylvystä lähistöllä muodostuu vesiputousnäköala, johon viemäriputki johdetaan. Tämän menetelmän suurin haitta on se, että kuoppa puhdistetaan säännöllisesti vedestä, kaatamalla tai kaatamalla tyhjiöautoja.

Suotoveden rakentaminen

Tässä suoritusmuodossa kylvyssä olevaa vettä ei näytetä kuopassa, vaan erityisesti raken- netussa kuivatuskaivossa - kuoppa, joka on täynnä rikkoutuneita ti- loja, soraa tai roskaa. Tällaisen vedenpoiston periaate on, että suodattorikerrosten läpi kulkeva vesi puhdistetaan ja imeytyy maaperään. Menetelmän haitta on voimakas maaperän kostuminen hyvin sijainnin alueella.

Vihje! Ei ole suositeltavaa järjestää kuivatuskaivoja talon ja muiden rakennusten lähelle, sillä kostealla on tuhoisa vaikutus säätiöön.

Viemäröintijärjestelmän rakentaminen

Kolmas tapa rakentaa kuivatus kylvyssä on rakentaa täydellinen viemäröintijärjestelmä asentamalla jätevedenpuhdistamot. Tämä on aikaa vievä ja kallis ratkaisu ongelmaan. Mutta se on turvallisin ekologisen tasapainon kannalta.

Joten kodin viemäröintijärjestelmä on järjestelmä, jonka tarkoituksena on suojata rakenteita kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta. On toivottavaa rakentaa se säätiön rakentamisvaiheessa, mutta jos näin ei tehdä, on mahdollista tehdä rakentaminen jopa talon käyttöönoton jälkeen.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Säätiön salaojitus tekevät sen itse

Liiallinen määrä vettä vaikuttaa haitallisesti säätiön tukirakenteiden laatuun ja kestävyyteen, johtaa kellareiden tulviin ja aiheuttaa merkittäviä haittoja erilaisten maisematoimintojen suorittamisessa. Tämän vuoksi vedenpoistojärjestelmän rakentaminen on pakollinen askel minkä tahansa sivuston rakentamisessa.

Viemäröinnin ja viemäröinnin käsite

Jätevesijärjestelmän toiminnot ja sen järjestelyn tarve

Vedenpoiston tärkein tehtävä on varmistaa rakenteen tukirakenteen suojelu pohjaveden aiheuttamilta haitallisilta vaikutuksilta. Jätevesijärjestelmä vähentää kellarien tulvien todennäköisyyttä, vähentää alueen vesistöjen ja tulvien vaaraa.

Jätevedenpuhdistamon laiminlyönnistä omistaja voi merkittävästi lisätä tukirakenteen käyttöiän lyhentämisen todennäköisyyttä liiallisesta kostutuksesta ja altistumisesta pakkasnopeusvoimille.

Vesi kellarissa - johtuu virheistä suunnittelussa ja rakenteessa, ilman viemärijärjestelmää

Monet kehittäjät ovat kiinnostuneita: on tarpeen varustaa vedenpoisto, jos pohjavesi on tarpeeksi alhainen, ja maaperän alueella ei ole altista pakkasella kallistumista korkealla tasolla? Vastaus on seuraava: jokainen tapaus on yksilöllinen tarkastelu. Ehdoton tarve luoda vedenpoisto syntyy seuraavissa tilanteissa:

 • jos kellari on haudattu pohjaveden alapuolelle tai jos kellarin lattia nousee alle puolen metrin pohjaveden virtaaman yläpuolelle;
 • jos kellari on järjestetty savi- tai lianmuotoiselle maaperälle. Pohjaveden kulkeutumisaste tässä tapauksessa ei ole väliä;
 • jos tekniset maanalaiset aluspaikalla, jossa on savea / tiivistä maata, haudataan yli 150 cm horisontin suhteen. Pohjaveden kulkuominaisuuksia ei tässä tapauksessa oteta huomioon;
 • jos rakennus sijaitsee kapillaarikostutuksen alueella.

Edellä esitetty päätelmä on seuraava:

 • jos pohjavesi on kriittisesti lähellä rakennuksen tukirakennetta, tai jos ne ovat niin korkeita, että alueen alue näyttää suoilta ja sen pinta-alaa ei ole lähes olematon;
 • jätevedenpuhdistusjärjestelmää ei tarvita, jos alue on kuiva ja pohjavesien taso sadekauden aikana ja tulva-aika ei nouse kriittiselle tasolle.

Vedenpoistojärjestelmän optimaalinen muunnos

On olemassa useita lajien kuivatusjärjestelmiä. Yhdessä säätörakenteen kanssa on suositeltavaa käyttää niitä 2.

Ensin rengasmainen vedenpoisto.

Säätiön renkaan tyhjennys

Tämä järjestelmä on suunniteltu suojaamaan kellarista tulvilta pohjavedellä. Sen ytimessä ovat putkimaiset viemärit, jotka on kiinnitetty tukirakenteen ääriviivoilla.

Rengasmaisen vedenpoiston periaate perustuu pohjaveden alenemiseen suojatussa piirissä, mikä vähentää maanalaisten rakenteiden tulvien riskiä. Putken syvyydestä pohjaveden suhteen riippuu suoraan siitä, kuinka paljon jälkimmäisen taso laskee. Rengaskanavien asennus tehdään tietyllä etäisyydellä rakennuksesta (yleensä 1,5 - 3 metrin päähän perustuksesta), mikä mahdollistaa vedenpoistoa rakennuksen pystyttämisen jälkeen.

Viemärit sijoitetaan jonkin verran etäisyydelle säältä

Toiseksi, altaan tyhjennys. Tällaisen järjestelmän haittapuoli edellä mainitulle vaihtoehdolle on mahdollisuus sen järjestämiseen yksinomaan rakennuksen rakentamisvaiheessa, koska se on varustettu pohjan alapuolella hiekkatehtaan tasolle. Suurempi kosteus rei'itetyillä viemäreillä (putket) tulee isäntäkaivoon ja sieltä kehittäjän valitsemiin paikkoihin (jätevesi, vesi, mikä tahansa syvennys paikan päällä tai pumpataan ja käytetään kotitalouksien tarpeisiin, esimerkiksi istutusten kasteluun).

Säiliön vedenpoiston järjestelyssä pohjustusrakenne suojataan samanaikaisesti pohjavedestä ja kapillaarisesta kosteudesta. Säiliön tyhjennys on erityisen tehokas rakennettaessa kellarineita alhaisen läpäisevän tyypin maaperään. Tällainen vedenpoisto on myös tarkoituksenmukaista, jos laitos sijaitsee voimakkaan vesijohdon alueella. Säiliön vedenpoisto välttämättä varustaa, jos rakennus sijaitsee kapillaarisen maaperän kosteuden alueella ja sillä on kellari.

Säiliön tyhjennys - innovaatio

Jotta kotisi kuivuminen olisi mahdollisimman tehokasta, kerromme sekä renkaiden että säiliöjärjestelmien järjestelyistä. Jos rakennusta on jo pystytetty, se säilyy vain yhden renkaan tyhjennyksen kanssa - kukaan ei tuhoa rakennusta säiliön tyhjennyslaitteen vuoksi.

Mitä tyhjennys koostuu?

Säätiön kuivatuskuvio

Viemäröintijärjestelmän tärkeimmät osat ovat putket, tarkastuskaivot ja vesisäiliö. Jälkimmäisen asentaminen suoritetaan, jos rakennus sijaitsee tasaisella alueella, koska ei ole mahdollista siirtää vettä alueen ulkopuolelle.

Viemäriputket

Aikaisemmin pääasiassa metalli-, asbestisementti- ja keraamiputkia käytettiin viemäröintijärjestelmän järjestämiseen.

Asbestisementtipoistoputki

Tällaisia ​​tuotteita käytettiin yksinomaan niiden laajan saatavuuden vuoksi ja niillä oli useita haittoja, kuten:

 • usein tukkeutuminen ja silting;
 • suhteellisen lyhyt käyttöikä;
 • tarvetta itse valmistaa reikiä veteen.

Muoviputket ovat paljon tehokkaampia, kätevämpiä ja nykyaikaisempia ratkaisuja - suosittelemme niitä käytettäväksi järjestettäessä viemärijärjestelmää.

Rei'itetty tyhjennysputki

Muovinen tyhjennysputki geotekstiilillä

Jätevesijärjestelmä on parhaiten kerätty rei'itetyistä putkista, joissa on jäykisteet, mikä takaa tuotteiden tasaisen jakautumisen.

Rei'itetyt tyhjennysputket

Muoviputkien edut ovat ilmeisiä:

 • pitkä käyttöikä;
 • erittäin lujat ominaisuudet. Kuten edellä on todettu, jäykisteiden läsnäolo edistää kuormien tasaista jakautumista, mikä sallii putkien tehokkaasti kestävän tuloksen;
 • vastustuskyky mätää, korroosiota ja erilaisia ​​haittavaikutuksia;
 • helppo kuljettaa ja asentaa. Muoviputket vedenpoiston järjestämiseksi painavat vähän ja taivuta hyvin, joten ne voidaan asentaa ilman lisäkomponenttielementtien käyttöä.
 • itsepuhdistuva kyky. Tarkasteltavien putkien sisäseinämät, toisin kuin ulkotilat, ovat sileitä, mikä estää epäpuhtauksien kertymisen todennäköisyyden;
 • kustannus- ja laatuindikaattoreiden optimaalinen suhde.

Muoviputket ovat paras yhdistelmä laadusta ja hinnasta.

Muoviputkia voidaan sijoittaa syvyyteen 5-6 m, ts. heidän avustuksellaan on mahdollista varustaa minkä tahansa säätiön kuivatus.

Hyvä neuvoja! Saatavilla on rei'itettyjä muoviputkia, joissa on esiasennetut suodattimet. Kun valitset yhden, on ensin keskityttävä maaperän ominaisuuksiin sivustossa. Suositukset annetaan taulukossa.

Pöytä. Suodattimien valinta riippuen maaperätyypistä