Luotettava suoja kuolemaan johtavalta tuhoamiselta - talon vedenpoisto

Vedellä on tuhoisa voima, joten talon ympärillä olevan vedenpoiston tulisi olla yksityisen rakennuksen omistajan ensisijainen tehtävä. Jos seinät alkavat lukittua tai ne näyttävät sienen tahrojen tahroja, ja linnut näkyvät kellarissa, niin rakennuksen tuhoutumisprosessi on jo alkanut. Tuloksena on kauheita halkeamia ja ovien vääristymiä sekä ikkunoita. Voit luoda luotettavan vedeneristysjärjestelmän itse, vaikka se voi olla varsin monimutkainen. Tulos on kuitenkin se, että talon ja sokean alueen salaojitus täydentää toisiaan ja luo luotettavan suojan asuntoilta tuhoamiselta.

Suunnittelun merkitys

On olemassa useita yleisiä syitä, joiden vuoksi sateet ja sulavisto kerääntyvät rakennusten pohjaan. Paljon riippuu:

 • maan tyyppi (savi viskoosi koostumus, joten kosteus tyhjenee hyvin hitaasti);
 • ilmasto-olosuhteet (raskas lumen sulaminen tai rankkasateet);
 • korkea pohjavesi.

Tämän seurauksena voimakas virtaus heikentää säännöllisesti säätiötä. Lumen talteenoton aikana pohjavesi nousee ja maaperä alkaa väistyä. Ilman hyvää salaojitusjärjestelmää emme voi tehdä.

Kuitenkin, ennen kuin teet talteen vedenpoistoa, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Säätiön ominaisuudet: tyyppi (pino, laatta, lineaarinen) syvyys, muoto ja käsittely.
 2. Ground. Sen koostumus ja laatu. Jos se on heikko, on tarpeen vahvistaa ovien seinämät.
 3. Maakomitean on annettava tietoja pohjavesien esiintymisestä sekä muista lähteistä.
 4. Tunnista haavoittuvin kohta, jossa kosteus kerääntyy eniten. Tätä varten sinun on tutkittava paikallista helpotusta - sivuston kaltevuus sekä masennusten muodostuminen.
 5. Työaika on vasta kesä. Koska sää on jopa muuttuva, on tarpeen tehdä erityinen säleikkö. Kiinnitä muovikalvo levyt ja aseta ne pohjaan tulevaan kuivatukseen. Tällöin sadevirta ei pese pois kaivannon rajoja.
 6. Teosten monimutkaisuus on varsin työläs. Se kestää usein kaksi tai jopa kolme kuukautta.

Kaikki tämä valmiste päättyy huolella suunnitellulla vedeneristysjärjestelmäsuunnitelmalla. On tarpeen merkitä paikat, joissa tarkkailu- ja säilytyskaivot sijaitsevat. Laske kulutushyödykkeiden määrä:

 • putket;
 • rauniot / savi;
 • geotekstiilikangas;
 • hiekka;
 • putkenosat sekä eristysnauha;
 • soraa.

Tämä edellyttää erilaisia ​​työkaluja. Näihin kuuluu useita erilaisia ​​lapioita: bajonettia ja neuvostoa. Karhu on otettava pois ylimääräisestä maapallosta, ja lyöntiä - tehdä reikiä. Pickaxe, paperitavaran veitsi ja muut tarvikkeet eivät häiritse päällikköä.

Asutuksen vaiheittainen ohje viemäröintijärjestelmän rakentamisesta

Näiden tyhjennysjärjestelmien asennukseen on useita vaihtoehtoja. Jotkut kaivaavat tavallisia ojia pitkin rakennuksen kehää. Vahvista ne levyillä tai muulla materiaalilla. Tällaisten rakenteiden puute - pilaa koko sivuston sisätilat ja tulee nopeasti hyödyttömiksi.

Myrskysuodat (talon ympärillä oleva vedenpoisto) on asennettu tiettyyn kaltevuuteen pohjaan. Ne koostuvat putkista, joiden yläosa on ristikkomuodossa, joka peittää roskat. Sen sijaan voidaan käyttää erityisiä kouruja tai lokeroita. Tarpeeton kosteus pääsee niihin ja virtaa sille varattuun paikkaan. Tällainen tyhjennys on ihanteellinen alueille, joissa on kostea ilmasto, jossa usein sataa ja paljon lumen.

Vedeneristysmateriaalin täyttö on tunnustettu kestävämmältä ja luotettavammalta. Jokaisessa talonrakennetyypissä on oma asennusjärjestelmä tällaiselle vedenpoistolle. Esimerkiksi ennen levyn kaatamisen alkua, viemäröintilaite olisi jo pitänyt asettaa. Muussa tapauksessa sinun täytyy kaventaa vähän. Tämä ei koske vyön ja paalun kannattimia.

koulutus

Kaikki alkaa kaivamalla rakennuksen pohjaa. Levyt on puhdistettava perusteellisesti lian ja rakennusmateriaalien varalta. Niiden on kuivuttava perusteellisesti. Sitten käsitellään tämän seinän ulkopinta seuraavasti:

 • progranovat-bitumi-kerosiini;
 • sovelletaan mastiksi, joka on tehty bitumin perusteella;
 • kiinnitä ristikko kittiä vielä kuivalle pinnalle (2 mm: n jako);
 • käytä seuraavan pinnoitemateriaalikerroksen 24 tuntia sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Lopuksi on suositeltavaa hiertää epäsäännöllisyydet hiekkapaperilla niin, että pinta muuttuu tasaiseksi. Kun kaikki on valmis, voit siirtyä pääprosessiin.

Trench Dimensions

Ennalta suunniteltu suunnitelma, jopa kaikkein primitiivisin, auttaa osaltaan merkitsemään alueen oikein ja säästämään materiaalia. Kellaran tyhjennyslaitteessa on järjestelmä oikein kaivetuista kaivosta ja turvallisesti asetetuista putkista. Kaivukoneiden on täytettävä seuraavat parametrit:

 • etäisyys perustuksesta on vähintään metriä tai 1,5 m;
 • leveys lasketaan seuraavasti: lisää putken halkaisijaan 20 cm;
 • syvyys 50 cm rakennuksen pohjan alapuolella;
 • kaltevuus nousee nesteiden keräyspaikkaan (1 cm joka metri).

Putkijärjestelmien asennuksessa käytetään menestyksekkäästi muovisia, asbestisementtejä ja keraamisia putkia. Valmistajat tuottavat polymeerisiä versioita näistä tuotteista, jotka on peitetty erityisellä kuorella. Tämä ei-kudottu suodatinkangas suojaa säiliöitä lietteen muodostumiselta.

Halutun kaltevuuden tekemiseksi sinun täytyy kaataa hiekkaa. Tämän jälkeen erikoislaitteella kompostetaan kaivautunut oja ja täytetään 10 cm hiekkakerroksen kerroksella. Jätele kondensointi pohjaan tarkastaen rinteen tason.

Putkenlaskenta

Kun kaivannot ovat valmiita, ne on kiinnitettävä lujasti geotekstiilimateriaaliin. Jokaisen sivun leikkauksen tulee työntyä vähintään 30 cm: iin riippuen kaivannon leveydestä. Kattaa suuren mittakaavan rauniot / soraa kankaalle ja aja sitä ojan rinteeseen. Putkiston kuivatuslaitteen sijoittaminen talon ympärille on seuraava:

 • tehdä pieniä uria raunioissa (putken alla);
 • aseta ne keskelle, hieman kallistetaan ja painetaan;
 • liitä liitokset liittimiin;
 • täytä rauniot (kerros 10-20 cm);
 • liitä ja ompele geotekstilikan kangas langalla tai liimalla yhdessä nauhan kanssa.

Joten putkien liitoskohdassa ei ole vuotoja, käytä käämitystä. Useita kerroksia teippiä eristys - avain tiiviiseen järjestelmään.

Kaikki nämä muovikanavat tulee liittää pääputkeen, joka imee kosteuden veden sisääntuloihin. Käytä sitten jokien hiekkaa täyttämään kaivantojen tilavuus. Kaada jäljelle jäänyt maa siihen, kunnes muodostuu hyvä tuberkuliini. Ulkoisten tekijöiden vaikutuksen alaisena maanpinta häviää edelleen. Tämän seurauksena tällainen pylväs vastaa horisonttia ja ilman masennusta.

Näiden töiden aikana sinun on jatkuvasti valittava valittu kaltevuus. Tätä varten voit etukäteen venyttää johtoa tai köyttä pitkin taloa, joka toimii tasona.

Vesisuodat / kuopat

Jotta talon vedenpoisto ei kerääntyisi, se on poistettava. Tämä voidaan tehdä erityisten kaivojen avulla. Lisäksi niitä tarvitaan systemaattisesti puhdistamaan rakennetta ja ylläpitämään järjestelmää säännöllisesti. Näissä kuopissa, jotka on poistettava rakennuksesta 5 metrin etäisyydellä, kaikki ylimääräinen kosteus kerätään. Ne asennetaan viemärien alle (1 m), mutta eivät samalle tasolle pohjaveden kanssa. Modernit projektit osoittavat, että alueella olisi neljä tällaista vedenvastaanottajaa, jokaisen tehtävän kulmassa.

Standardien mukaan viemäröintijärjestelmissä on 4 kuoppaa katselutyypistä ja kaksi - valuma-alue. Yksi on kiinnitetty myrskyviemäriin.

Kaivo alimmalla kohdalla on syvempi kuin kaikki muut. Sen halkaisija riippuu siihen asennetun astian koosta:

 • muovi säiliö;
 • hitsatut rakenteet;
 • teräsbetonirenkaat;
 • valetut rakenteet.

Aseta geotekstiilimateriaali kuopan pohjalle ja kiinnitä säiliö maahan siten, ettei se liiku maanvyörymien varalta. Aihiot täytetään hiekalla, joka on sekoitettu maahan.

Joissakin tapauksissa talon talteenotto käsin vaatii lisäkustannuksia. Vastaanottopiste voidaan sijoittaa paljon suurempaan kuin viemäriputket, minkä jälkeen tarvitaan pumppuasennus. Joskus putkilinja ei ole tarpeeksi syvä, joten sinun on asennettava lämmityskaapeli.

Kaikki nämä aikaavievät ja kalliit menettelyt ovat sen arvoisia. Loppujen lopuksi omistaja voi suojella luostaria kosteuden kosteuttavalta vaikutukselta. Vain laadun kuivatus talon ympärillä edistää tätä. Se on asennettu usealla eri tavalla. Kukin päällikkö päättää itselleen, kenen valita.

Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Viemäröintilaite talon ympärillä

Viemäröintitöiden tarkoituksena on varmistaa järjestetty viemäröinti paikan päällä, joka on tarkoitus valmistua suunnitteluvaiheessa.

Tämän seurauksena maavirrat, maanalainen pohjavesien sisäänvirtaus, saostunut tai sulanut saostuminen kuuluvat erityisen varustamalle kanavalle ja lähetetään maatilan pihan ulkopuolelle.

Talon rengaskanava, joka toimii yhdessä vedenpitävyyden ja betonirakenteen kanssa, voi suojata syvän pohjan, kellarikerroksen ja kellarikerroksen perusteet, viestintäkanavat tulvilta.

Laitteen periaatteet

Ymmärrä, miten kunnolla tyhjennetään talon ympärillä, alkaen tutkimuksesta, jossa selvitetään alueen sijaintipaikan olosuhteet ja geologisten tutkimusten tulokset.

Vain vedeneristyskerrosten suojausominaisuuksiin ei pitäisi liittyä, koska pitkällä aikavälillä ei ole ihanteellisia materiaaleja, joissa suurella määrällä altistumiskierroksia ei ole heikkoja pisteitä.

Yksityisasuntoon vaikuttavat tekijät, jotka vaikuttavat suunnittelun valintaan ja erilaisten vedenpoistojärjestelmien yhdistämiseen:

 • paikan päällä maassa, mahdollisuus myrskyvirtojen muodostumiseen rinteessä korkeammilla alueilla;
 • UHV: n kausivaihtelut (korkealla tasolla, talon ympärillä oleva tyhjennyslaite on välttämätön myös estääkseen hiekan ja sora-altaan hiljentämisen, ja tämän seurauksena kasvattaa pohjan heilumista);
 • maaperän koostumus (savi ja huokoset, jotka ovat huonosti läpäiseviä veteen ja lähetetään löysempiin koloihin rakennuksen tukipilarien lähelle, täyttäen tällaiset tilat savella lisää kasvatusvoimia, joiden tarkoituksena on puristaa pohja pois maasta);
 • asema suhteessa vesistöihin, veden tulvien nousu;
 • alueen keskimääräinen vuotuinen ja suurin saostusominaisuus;
 • rakennustiheys paikan päällä, viereisten säätiöiden syvyys;
 • pinnoitteet, jotka estävät veden pääsyn maaperään ja kerääntyvät sen pinnalle puroihin (asfaltti, betonikäytävät, markiisit ja katot);
 • Myös yksityiseen taloon asennetun tyhjennysjärjestelmän purkaus on lähetettävä rengaslaimennusjärjestelmään (myrskyvaha).

Kotitalouden viemäröintijärjestelmän laite on laskennallisen suunnittelujärjestelmän luominen, jossa otetaan huomioon eri tekijöiden mahdollinen yhdistelmä niiden maksimiarvoissa.

Tyypit kuivatus

On mahdollista kuvitella, mitä kuivausjärjestelmä talon ympärillä on omilla kädillä, purkamalla tärkeimmät tällaiset rakenteet, jotka on suunniteltu tiettyihin salaojitustehtäviin.

Ne koostuvat putkien (kanavien) järjestelmästä veden keräämiseksi, jotka sijaitsevat sekä pinnan että perustan alapuolella.

 1. Sivuston pinnan (myrsky) tyhjennys yhdistää sisääntuloveden lineaariset (lokerot) ja pisteen (ristikko) vastaanottimet järjestelmään.
 2. Pintakäsittelyä käytetään myös silloin, kun kauttakulkuvirrat poistetaan viereisiltä alueilta omaisuuden rajojen ulkopuolella.
 3. Talon talon seinämät (pohja) suljetut viemäröintiä tarvitaan pohjaveden poistamiseksi ja rakennusten tukirakenteiden, piharakenteiden perustusten, purkamisesta.

Järjestä se sen jälkeen, kun perusrakennustyöt on tehty, ennen nurmikon ja kovien pintojen asennusta.

Tällaisessa rei'itetyissä putkissa vesi kulkeutuu ympäröivään maaperään ja se poistetaan esivalmistetuilla kuopilla, keräilijä kerääntymistä varten ja päästetään sitten läheiseen luonnonvesirakenteeseen tai yleiseen viemäriverkkoon.

Vedenpoistomenetelmät voivat olla:

 1. Suureille alueille (merkittävät virrat) on valittava avoin tyyppi ojan muodossa 0,5 x 0,5 m, paikoissa, joissa ne eivät estä liikkumista. Suurin etu on työn yksinkertaisuus ja nopeus alhaisin kustannuksin. Maisemoiduilla tontilla tällaiset kanavat tyhjentävät maaperän.
 2. Paikan päällä oleva suljettu tyhjennys on peitetty muovilla tai metallirunkoilla, jotka vähentävät läpäisykykyä, joten tyhjennysalusta myös pienempi osa. Se on turvallinen jalankulkijoille, kuivatuskanavien asennus toteutetaan voimakkaasti käytetyllä pienellä pihalla. Esimerkki siitä, mitä suljettu viemäröintijärjestelmä näyttää, on esitetty kuvassa.
 3. Täytteen tyhjennysalue on kanava, joka on täytetty kiinteällä täyteaineella (pieni kivi). Nopean nesteen poistamiseen betonilevyn pohjalta voidaan laittaa rei'itetty putki. Kivenfraktioseoksen välttämiseksi on suositeltavaa peittää irtotavaran pääosa geotekstiilillä, jolloin pienen 5-10 cm: n päällyskerroksen ansiosta verkko voidaan suojata mekaanisilta vaurioilta. Ajoittain viivästynyt lika poistetaan pesemällä rauniot.
 4. Syväkuivausta käytetään rakentamisessa savea mailla ja alueilla, joilla on korkea GW (alhaalla lähellä veden runkoa). Talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyys on 0,5 m alapinnan alapuolella. Lähtökohtien alku on sama kuin peruslaite - talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio otetaan huomioon kaivantojen / louhinnan merkinnässä, vaaditun maaperän kaivaamisesta.

Jokainen viemäröintityö eroaa työlästä, mutta sen ominaispiirteiden, roolinsa rakennusten ja läpäisykyvyn suojelussa tyypit eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Ainesosat

Talotekniikan asianmukainen asennus talon ympärillä edellyttää kaikkien komponenttien läsnäoloa, laskentamenetelmää ja asennusohjeiden noudattamista.

Kaivantoaukot kaivetaan siten, että rengasmaisen vedenpoisto saavutetaan vaaditulla kallistuksella käyttäen lasertasoa (etäisyysmittari).

Rinteiden koko voi vaihdella putken läpijuoksesta riippuen:

On mahdollista tarkistaa kaltevuuden läsnäolo kaivannossa seuraavien rankkasateiden aikana - virtaavan veden virtaukset on suunnattava kaivoon.

GEOTEKSTIILIT

Tämän materiaalin rooli vedenpoiston yhteydessä on suodattaa vettä pienistä epäpuhtauksista, jotka tukkivat putkien reikien reikiä ja roskaa roskaa.

Aukkojen pienentäminen vähentää veden nopeaa poistamista alueesta, jolle rengasmaisen vedenpoisto on suunniteltu.

1 geotekstilikerroksen läpäisy on tuotespesifikaatioissa riippuvainen tuotemerkistä ja se on kääntäen verrannollinen lujuuteen:

Se sijoitetaan putken alle kaivannon pohjaan ja suojaa koko irto-osaa, jotta veden virtausta ei lasketa tyhjennysrengasta. Kuivissa hiekkapohjaisissa maissa jätevesiputkien suoja voidaan jättää pois.

putki

Viemäröintijärjestelmä voidaan toteuttaa putkilla, jotka eivät ole pelkästään erilaiset Ø: ssä vaan myös materiaaleissa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen aikana valitaan tuotteita, jotka eivät ole alttiita korroosiolle, koska niiden korjaaminen tai vaihtaminen on melko vaikeaa.

Paikan päällä olevasta tyhjennyslaitteesta valitaan putket seuraavasta alueesta:

 • keraaminen (paistettu savesta);
 • asbesti-sementti;
 • huokoinen;
 • polymeerinen (aallotettu).

Asbestisementtiputket ovat yksi niistä vahvimmista, muissa tapauksissa laite valitaan yleensä polymeeristä:

Läpivientiputkien lävistys tehdään tehdasvalmistuksessa tai tekee reikiä, leikkauksia, yksityisen talon viemäröinnin asentamista omiin käsiinsä. Sora-osuuden pitäisi olla suurempi kuin reikien koko.

hyvin

Tarkastuskaivot on sisällytettävä tyhjennyslaskennaan järjestelmän valvomiseksi ja puhdistamiseksi.

Ne sijaitsevat vedenpoiston varrella noin 12 m: n askelin.

Rakenteeltaan voidaan valmistaa soitetut renkaat, Ø, jotka mahdollistavat siltyjätteiden tai teollisuustuotteiden puhdistuksen taulukossa:

On mahdollista kerätä yksityisen talon rengasmaisen vedenpoiston eri kokoisista putkista, jolloin siirto-Ø kasvaa kerättyjen virtausten suuntaan. Useat tyhjennysputket, joiden läpimitta on vähintään 100 mm, voivat lähestyä kaivoa. Lisätietoja siitä, miten syvä kuoppaus toimii, katso tätä videota:

Toiminnallisesti kaivo, johon vettä virtaa viemäriputkista, voi kerääntyä (suljettu pohja) tai imeyttää (vesi menee vähitellen maaperään kerrostumalla, joka on suojattu geotekstiilien siltingiltä).

hinnoittelu

Erikoistuneen yrityksen hinnoittelun lähestymistapa ja lähes seinän viemäröinnin rakentamisen työn laajuus jaetaan luokkiin "talous", "vakio", "pääoma", kokonaismäärä riippuu järjestelmän metriikka-alueesta.

Suurissa yrityksissä (esim. "United Company"), talon ympärillä tapahtuvan kunnollisen vedenpoistoon liittyvät palvelut ja hinnat voivat olla laajempia:

 • testattu;
 • taloudellinen;
 • järkevä;
 • palkkio. Lisätietoja talon talteenoton järjestämisestä on tässä videossa:

Hyväksyttävän laskennan kaikkien tarvittavien osien ominaisuuksien perusteella kyky suorittaa asennus teknisten olosuhteiden mukaisesti lyhyessä ajassa ensimmäisestä kerrasta tarkoittaa paitsi rahan järkevää käyttöä (takuuaikana yritykseltä 24 kuukautta), mutta myös valitun järjestelmän käyttöikä 50: een vuotta.

Kuinka tehdä kuivatusta talon ympärillä

Kun rakennat yksityistä taloa, on tarpeen tarjota paljon vivahteita, joiden noudattaminen auttaa suojaamaan rakennusta ulkopuolelta. Yksi vaikuttavista tekijöistä on säätiön kastuminen ja rakenteen upotetut osat. Ilmakehän kosteus, joka putoaa pohjan alapuolelle sateen tai vesisumujen muodossa sulavan lumen avulla, johtaa usein kuvatun rakenteen tuhoamiseen. Tämän proseduurin estäminen auttaa asianmukaisesti asentamaan vedenpoistojärjestelmää. Kuinka tehdä kuivatus talon ympärillä, yrittää ymmärtää monien omistajien esikaupunkien kiinteistö. Täydellinen vastaus tähän kysymykseen annetaan artikkelissamme.

Mikä on vedenpoiston tarve

Talon, autotallin, kalustuksen tai keittiön rakentamisessa jätämme usein huomiotta vaikutukset pohjaveden rakentamiseen, sillä ne ovat riittävän syvälle. Säätiön suojelemiseksi monet rakentajat tekevät tämän rakenteen kuumalla bitumilla tai käyttävät erilainen vedenpitävyys, jotkut asentavat sokean alueen ja harvat ajattelevat, miten kunnolla kaadetaan talon ympärillä.

Harjoittelu osoittaa, että viemäröintijärjestelmään osallistuvat ihmiset tekevät oikein, ja siksi. Talon rakentamisessa matalilla alueilla pohjavesi voi saavuttaa enimmäistason raskaiden, pitkittyneiden sateiden tai keväällä, kun lumi sulaa. Veden ulkonäkö kellarikerroksessa on nähtävissä harvoissa tapauksissa, mutta kovan kellarin materiaalia tunkeutuva liiallinen kosteus näkyy seinämissä muotin muodossa. Tämä on erityisen vaarallista huurteisissa talvissa, kun vesi negatiivisten lämpötilojen vaikutuksesta jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan, mikä johtaa pohjarakenteen tuhoutumiseen. Täällä monet ajattelevat, miten talojen talteenotto tapahtuu omilla käsillään, jotta vältetään työntekijöiden palkkaamisen lisäkustannukset. Ennen työn aloittamista laitteiden kuivatus, joka tuntee sen tärkeimmät lajikkeet.

Tyypit kuivatus

Yksityisen talon tyhjentämiseen käytetään kolmea pääjärjestelmää:

 • Taloudellisin ja yksinkertaisin vaihtoehto on avoin salaojitus. Hänen laitteensa ympärillä on talon oja kaivettu, jonka leveys on jopa 50 cm ja syvyys noin 70 senttimetriä. Edellä kuvatun vaihtoehdon pääasiallinen etu on laitteen yksinkertaisuus, mutta tällainen järjestelmä sopii huonosti yleisen näkymän puutarhan juoniin, joten sitä käytetään harvoin käytännössä.
 • Kuivausjärjestelmän asentaminen niin, että se pysyy näkymättömänä ja pystyy täysin suorittamaan ylimääräisen veden tyhjentämisen. Tätä tarkoitusta varten käytetään muoviputkien suljettua teknistä viestintää. Huomaa, että putkijärjes- telmä on suoritettava tiettyyn kaltevuuteen. Sen lisäksi, että tätä viemäröintiä pidetään tehokkaimpana, se eroaa työvoiman ja rahan enimmäiskustannuksista;
 • Täytön täyttö on monella tavalla samanlainen kuin suljettu tyyppi. Täällä, samoin kuin ensimmäisessä tapauksessa, on tarpeen kaivaa kaivantoa pitkin rakennuksen kehää. Kaivoa ei ole jätetty tyhjäksi, mutta se on pommitettu tiilikivellä tai murskattua enimmäisfraktiota, mikä mahdollistaa ylimääräisen kosteuden tehokkaan poistamisen. Ojan yläosaan peittäminen sijoitetaan pieneen leikattuun turpeen kerrokseen. Putoavalla vedenpoistotyypillä on suuri kestävyys ja varsinkin jos geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle. Minkistä on kiinnitettävä huomiota siihen, ettei tyhjennys voi olla tukossa, kun se tukkeutuu.

Kuinka asentaa vedenpoisto itse

Koska tyhjennysaukot ja täyttymätyypit ovat kaikkein yksinkertaisimpia asennettavia, kuvaamme tapoja, joilla vedenpoistoa talon ympärillä omalla kädellä putkista saadaan. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitsemme:

 • Työkalun merkinnät (puiset tai metalliset tapit, johto, mittanauha tai mittanauha);
 • Lapio ja bajonetti;
 • Murskattu kivi lisäykseen;
 • Taso tai veden taso alimman paikan määrittämiseksi paikan päällä;
 • Muoviset ja asbestisementtiputket, joissa on tiiviste;
 • Rakennustaso.

Ensin sinun on määritettävä alueen alin paikka laitteen tyhjenemiseksi. Laajojen rakennusten kuivatuskaivojen läsnä ollessa voi olla kaksi, ne sijaitsevat talon lävistäjällä. Asiantuntijoiden mukaan viemärijärjestelmän laite alkaa kaivaa kaivannon rakennuksen ympäryksen ympärillä. Kaivo kaivetaan 2 metrin etäisyydeltä kellarista, jolloin leveys on 45-50 senttimetriä. Veden tehokkaaseen vedenpoistoon pohjasta syvennyksen syvennyksen tulisi ylittää pohjan laskospaikka 20-30 senttimetrillä.

Työn valmisteluvaiheessa on tärkeää noudattaa edellä mainittua etäisyyttä, joka mahdollistaa putkien asianmukaisen sijoittamisen tarkkailemalla tarvittavaa kaltevuutta (korkeimmasta pisteestä viemärikaivoon). Niinpä, että vesi itsenäisesti virrasi kivettyyn kaivantoon, pohjasta vedenpoistojärjestelmään suunniteltiin 3-3,5 prosentin kaltevuus.

Miten kaadetaan kunnolla talon ympärillä? Monet ihmiset ajattelevat tätä kysymystä. Ensin sinun on asetettava kaivannon pohja kerroksella 4-7 senttimetriä paksua hiekkaa, jonka jälkeen tiivistys tiivistyy. Seuraavaksi alustalle asetetaan geotekstiloita (tätä materiaalia käytetään rakentamisessa kellari seinien sulkemiseksi). Täällä on tehtävä 15-20 senttimetrin päällekkäisyys.

Tiivisteen päälle asetetaan murskattujen kiviainesten kuoppalohkareitin mukaisesti tämän kerroksen tulee olla 8-10 senttimetriä. Rypäleiden päälle asennetaan 5-8 senttimetrin halkaisijaltaan olevia polyetyleeniputkia, näiden tuotteiden liitokset kiinnitetään erityisellä teipillä tai tiivistysaineella. Nyt sinun täytyy laittaa toinen kerros ryöstöä, mutta tällä kertaa sen paksuus on 20-30 senttimetriä. Jäteveden suojaamiseksi sedimentoitumiselta geotekstiilit sijoitetaan kosketuspisteisiin suuren aggregaatin ja maaperän välillä.

Kuten olemme sanoneet, kaivot on asennettu alimpaan osaan tai rakennuksen vastakkaisiin kulmiin. Betonirenkaita käytetään useimmiten tällaisten rakenteiden asennukseen, mutta tähän tarkoitukseen voidaan käyttää muita materiaaleja, jotka eivät päästä kosteutta läpi. Suotuskaivojen tärkein tehtävä on veden kertyminen viemärijärjestelmästä, hiekan ja muiden hiukkasten poisto putkista. Sytytysaltaiden ollessa kyseessä niitä käytetään syöttämään vettä järjestelmään korkeassa paineessa. Huomiota on kiinnitettävä siihen, että kaivojen pohja sijaitsee kaukana putkien yläosasta, mikä mahdollistaa roskien kertymisen. Tämän jälkeen lika ja hiekkahiukset voidaan tuoda ulos.

Geotekstiilien päällä on erityinen polyvinyylikloridiputki, jossa on vettä kerääviä reikiä. Reiät tehdään itsenäisesti koko tuotteen pinnalla 10 senttimetrin välein, reikien halkaisijan on vastattava 5 millimetriä. Seuraavaksi sinun täytyy tuoda putki kuoppaan, tämä järjestelmä on täynnä 5-10 senttimetrin rikkiä, maaperän ja turpeen kerros asetetaan päälle. Nyt tiedämme, miten vedenpoistoa talon ympärillä. Työn viimeisessä vaiheessa yhdistämme putket, jotka tyhjenevät vettä viemärijärjestelmään.

Ja nyt kiinnitämme huomiota viimeiseen viemäröinnin osaan. Toiminnan periaatteella nämä rakenteet ovat kumulatiivisia tai imeytymistä. Ensimmäinen kaivo on järjestetty suljetulla pohjalla, jonka avulla voit kerätä kosteutta puutarhan juottamiseen tai muihin tarkoituksiin. Jos ylimääräistä vettä ei tarvita, järjestä syvä imeytymispaikka. Sen pohja on peitetty suurilla raunioilla tai rikkoutuneilla tiilillä, mikä edistää kosteuden imeytymistä.

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Kuivaus talon ympärille: mitä tapahtuu ja miten järjestää ilman ammattilaisten apua?

Talon ympärillä rakennettu viemäröintijärjestelmä mahdollistaa huomattavan vähentämisen tai jopa kokonaan ylimääräisen veden poiston. Tämä koskee paitsi pohjavettä, myös saostumista. Älä sekoita vedenpoistoa vedeneristykseen, ne täydentävät täydellisesti toisiaan, mutta eivät keskenään vaihdettavia.

Kun ei voi tehdä ilman salaojitus?

Viemäröintijärjestelmä on välttämätön monilla aloilla, mutta joissakin on mahdotonta tehdä sitä ilman.

 • Viemäröintiin tarvitaan erityisesti alueita, jotka ovat varsin alhaisia. Tällaisissa paikoissa liiallisen kosteuden kerääntymisen ongelma on vakio.
 • Älä tee ilman kuivatusta savimustalla, jossa vesitaso laskee liian hitaasti. Luonnonmukainen maaperä on myös parempi jättää huomiotta ja tyhjentää järjestelmät.
 • Tällaiset järjestelmät ovat välttämättömiä, jos paikkakunnalla on jatkuvasti paljon saostumista.
 • Alueilla, joilla pohjavesi on melko korkealla tasolla, on myös hyvä käyttää vedenpoistoa.
 • Syynä vedenpoistojärjestelmän organisointiin voi olla myös suuri määrä vedenpitäviä päällysteitä, esimerkiksi betonista, asfalttipihasta ja niin edelleen.
 • Myös vedenpoistoa tarvitaan, jos tontilla on vierekkäisiä rakennuksia, joissa on upotettu pohja. Itse asiassa tällaisessa tapauksessa vesi kerääntyy pinnalle, koska se ei voi löytää mitään ulosmenoa. Tämän seurauksena tulvan todennäköisyys kasvaa.
 • Vaikka ei ole mitään ilmeisiä edellytyksiä vedenpoiston järjestämiseksi, on tiedettävä ilmaston ja maaston erityispiirteet. Jos on vähän huolta siitä, että lumen tai usein sateiden nopean sulamisen jälkeen pohjaveden pinta voi nousta, on parempi olla turvallinen ja asentaa viemärijärjestelmä. Tämä säästää pelkästään rahaa kodin korjauksiin, mutta myös hermoja.

Tarkoitus ja järjestelmien tyypit

Jätevedenpuhdistusjärjestelmien järjestäminen eri paikoissa riippuu sademäärästä, pohjaveden pinnasta, maaperän ominaisuuksista, paikan topografiasta, talon sijainnista ja muista tekijöistä.

Asennusmenetelmän tyhjennys voidaan jakaa kahteen tyyppiin.

 • Täydellinen tyhjennysjärjestelmä asennetaan veden luonnollisen vesistöön. Kosteus tulee viemäreihin sivuilla olevien reikien läpi sekä putkien yläosasta.
 • Epätäydellinen tyhjennysjärjestelmä asetetaan korkeammalle kuin vedenpinta. Kosteus tunkeutuu viemäreihin pohjasta, yläosasta ja sivuista. Tämän rakenteen sivujen vahvistamiseksi käytetään hiekan ja roskien tyhjennystyynyä.

Millä tavoin kuivatus on järjestetty, se on jaettu auki ja kiinni.

avoin

Viemäröinti on kourujen, kaivojen, viemäreiden, valuma-altaiden järjestelmä. Järjestelmä on järjestetty ilman putkia. Tällainen kuivatus näyttää kaivalta 0,5 metriä leveä ja 0,5-0,6 metriä syvä, suunniteltu valumaan sulattaa ja myrsky vettä talosta tai sivustosta. Kaivannolla on väistämättä kallistus päävedenottoaukon suuntaan, jotta vettä siirretään haluttuun suuntaan painovoiman avulla.

Tällaisen vedenpoistojärjestelmän tärkeimmät edut ovat sen alhaiset kustannukset ja luomisen nopeus. Jotta saastuminen saataisiin kuitenkin suurelta määrältä vettä, tarvitaan syvävedenpoisto, joka ei ole turvallinen. Lisäksi jos ovien seinät eivät ole varustettu, ne romahtavat nopeasti. Toinen tällaisen järjestelmän haittapuoli on se, että sen takia sivusto näyttää vähemmän siistiltä ja esteettisesti houkuttelevalta.

Turvallisuuden lisäämiseksi ja tämän tyhjennystoiminnon käyttöiän lisäämiseksi käytetään erityisiä betoni- tai muovilaatikoita, jotka on suljettu grillin yläpuolella. Maataloudessa käytetään useimmiten avointa salaojitusta veden poistamiseksi jo viljellyistä alueista.

suljettu

Maanalainen viemäröinti on putkisto. Se on kauniimpi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Suljetun vedenpoistojärjestelmän avulla pohja, emäkset suojataan pohjaveden vaikutuksilta ja lisäävät niiden käyttöikää.

Erityisesti suljettu vedenpoisto soveltuu suotaville alueille sekä alueille, joiden lähellä on luonnollisia säiliöitä tai jotka sijaitsevat laaksossa. Tällöin suljettu viemäröinti täydentää parhaiten myrskyviemäriä. Maanalaista viemäröintiä kutsutaan myös syviksi.

Maanalainen viemäröinti on jaettu kahteen tyyppiin:

Olisi selvennettävä, että sisäilman tyhjennys tehdään parhaiten rakennusvaiheessa.

Jos talo on jo täysin valmis, sinun on valittava kaivannon renkaan tyhjennysjärjestelmä. On kuitenkin pidettävä mielessä, että se soveltuu vain taloja, joissa ei ole kellarissa. Pienillä alueilla, joissa ei tarvita avointa tyhjennystä, käytetään täyteannostelua. Tällaisten latauskaivojen järjestelmää ei huollata ilman purkamista täydellisen rakenteen jälkeen. Tämä on sen tärkein haitta. Zasypny-valutuksen organisointi toteutetaan useassa vaiheessa.

Useimmiten käytetään käytännössä avointa kaivannon tyhjennystä, koska se on helpointa järjestää.

Livnevka lisäykseksi

Sadeveden tai sadeveden poisto on hyödyllinen lisäys viemärijärjestelmään. Sen avulla voit poistaa sivulta veden, joka putoaa hänelle sademäärän muodossa. Sadeveden vedessä vesi siirtyy joko keräilijään tai keräimen kaivoon, josta on poistoputki viemäriverkkoon tai viemäriverkkoon. Jotta kuoppa, on parasta valita kaukaisin paikka rakennuksesta. Voit myös järjestää veden kiertämisen sadeveden kanssa lähimpään säiliöön.

On syytä muistaa, että geotekstiilien päällystäminen on parhaiten putkien kaatamista varten, ja on parempi vetää vettä suoraan viemäreihin.

Storm-jätevettä kutsutaan myös pintajuoksuksi. Sen tärkein etu on, että se on helppo asentaa paikalle. On kuitenkin pidettävä mielessä, että myrskyn vesi voi käsitellä vain sulaa ja sadevettä.

Suihku on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • Lineaarinen mahdollistaa sulatetun ja sadeveden poistamisen talolta, mutta koko alueelta. Tämä tyyppi on kanava, joka hajoaa maahan ja kuivattaa hyvin. Usein kanavat tehdään suoria viivoja, jotka on peitetty palkkeilla turvallisuuden vuoksi.
 • Pisteen avulla voit siirtää vettä yksittäisistä lähteistä, esimerkiksi kasteluvedistä tai viemäreistä katolla. Jotta roskat eivät pääse sisään, se peitetään metalliristillä. Lineaarisen tyypin organisointi on siinä, että kuhunkin pisteeseen on sijoitettu putkia, jotka on liitetty viemärikaivoon johtavaan pääputkeen.
 • Yhdistetty myrskyvesi sisältää sekä lineaaristen että pistelajien käyttöä.

Talon tyhjennys

Talon ympärillä olevan viemärijärjestelmän laite on useita.

 • Lisärakennelmana käytetään säiliön tyhjennystä. Tällaista vedenpoistoa käytetään useimmiten pääasiallisena järjestelmänä. On parasta valita se alueilta, joilla pohjavesi on sijoitettu matalalle syvyydelle. Se sopii erinomaisesti pintaveden ohjaamiseen. Useimmissa tapauksissa savenpoistoa käytetään savialueilla. Sen pitäisi sijaita lyhyen matkan päässä rakennuksen perustasta.
 • Ring-kuivatus estää kellareiden ja kellarien tulvat. Paras tapa käyttää tällaista vedenpoistoa alueilla, joilla hiekkapitoisuutta lisätään. Tämä johtuu siitä, että rengasmainen tyhjennys ei juurikaan koske ja kulkee helposti.
 • Seinän viemäröintiä käytetään useimmiten. Sen avulla voit suojata rakennuksen lisäksi myös kellarikerroksen kosteudelta. On suositeltavaa käyttää sivuilla, joissa on paljon saviä.

laite

Jotta voitaisiin paremmin ymmärtää, millaisen vedenpoiston sopii tietylle alueelle, on tarpeen tarkastella yksityiskohtaisesti kunkin niistä.

 • Muodostumista. Säiliön vedenpoiston keskellä on ilmaväli. Tällaisen kuivatuksen vaihtoehtona voi olla monenlaisia ​​tapoja. Yleisimpiä näistä on vedenpoisto sora-kerroksen muodossa. Järjestelyn vuoksi on käytettävä kerrosta noin 50 senttimetriä korkeaa pinnoitettua pintaa käyttäen. Tämä kerros tulee ilmaväliksi. On välttämätöntä sijoittaa suodatinkangas tähän aukkoon, esimerkiksi geotekstiilit. Sitten kaada kerros hiekkaa ja viimeistele esimerkiksi laatat.
 • Rengas. Tämän vedenpoiston järjestelmä on julma ympyrä. Ympyrätaukot ovat sallittuja, jos vesi virtaa yksinomaan rakennuksen toiselta puolelta. Rengasjärjestelmä asennetaan kellarikerroksen alapuolelle ja kahden tai kolmen metrin etäisyydelle seinistä. Tämä auttaa estämään kellareiden tulvan ja myös estää alueen maaperän romahtamisen.
 • Leikata. Tämä järjestelmä on asennettu noin 50 cm: n etäisyydelle rakennuksen seinistä. Ja se on asetettava alempi kuin taso, jolla kellari sijaitsee. Tästä johtuen seinäkuivatus suojaa perustan kosteudelta. Useimmiten tällaista vedenpoistoa käytetään alueilla, joilla maaperän koostumus on heterogeeninen.

Järjestelmä ja toiminnan periaate

Huonoista salaojitusjärjestelmistä huolimatta kaikki työskentelevät samanlaisella periaatteella ja niillä on samanlaiset rakenteet. Kuivatuskuvio voidaan esittää suljetuksi putkijärjestelmänä, joka on yhteydessä toisiinsa. Useimmissa viemäröintisysteemeissä asennetaan pääsääntöisesti alempi kuin rakennuksen kellarintaso. Yksityisen talon kehälle oli hyvin suojattu kosteudelta, on parasta asentaa viemäröintijärjestelmä kallistettu. Tämän ratkaisun avulla vesi tyhjenee hyvin pysähtymättä.

Ennen kuin aloitat vedenpoiston, sinun on ehdottomasti selvitettävä, mihin korkeuteen pohjavesi sijaitsee. Tämä tehdään seuraavasti: maapintakerros kaivataan yli kahden metrin syvyyteen ja arvioidaan maaperän tilaa.

Jotta vesi saataisiin kerääntymään ja sitten siirtymään sieltä, rakennuksen kulmassa tehdään kaivo, josta putkijärjes- telmä asennetaan veden viemiseksi alueen ulkopuolelle. Jos viemäröinti on asianmukaisesti järjestetty, se ei ole märkä eikä kostea kellarissa ja kellarissa. Muuten sinun on tunnistettava, missä virheitä on tehty. Vedenpoiston laadun parantamiseksi voit asentaa lisävesieristysjärjestelmän.

Kuinka tehdä?

Oikein järjestää viemäröintijärjestelmä omilla käsillään on täysin yksinkertainen. Parasta aloittaa valmistelutyöt. Voit tehdä tämän ensin tutkia maastoa, määrittää maaperän koostumus ja arvioida pohjaveden tasoa. Tämän jälkeen rakennuksen perustan valmistelu on käynnissä. Tätä varten pohjan pohjan ympärillä kaivaa kaivannot. Sitten ne poistetaan lian sekä lämpö- ja vedeneristyskerrosten mukaan.

Puhdistettu pohja on pakollinen kuivaus. Itse säätiö kuivuu 5-7 vuorokautta, ja hyvällä lämpimällä säällä se voi olla nopeampi. Voit myös käyttää mekaanisia työkaluja, kuten kuumailmapuhaltimia, kuivumaan. Tällaisten työkalujen avulla voit nopeuttaa prosessia yhteen päivään.

Heti kun pohja on kuivaa, sille asetetaan kerros vedenpitävyyttä. Viimeksi mainittuna voit käyttää polyetyleeniä tai bitumia. Ja vasta sen jälkeen kuivatusjärjestelmä on muodostunut.

Nauhan jalustaan

Jotta kaivonpohjasta saadaan asianmukaisesti varustaa, on noudatettava useita sääntöjä. Sitten kuivatusjärjestelmän asennus ei ole vaikeaa, ja tulos on hämmästyttävä.

 • On tarpeen aloittaa kaivaminen kaivannon ympärille rakennuksen kehä. Kaivannon syvyyden on oltava suurempi kuin syvyys, jossa pohja on. Tämän kaivannon pohjalla on välttämättä ns. Tyhjennystyyny, jonka korkeus on 30 senttimetriä. Pehmuste koostuu 15 senttimetrin suuruudesta ja 15 senttimetrin hienorakeisesta sora-aineesta. Täytä ja levitä hyvin vettä.
 • Putkijärjes- telmä asetetaan suoraan. Viemäriputket on peitettävä vedeneristyskerroksella, kuten bitumilla tai polyeteenillä. Että kertynyt kosteus oli paikka, jossa se tyhjennettäisiin, kaivo asennetaan kuivatukseen alueen rajojen ulkopuolelle.

Vankka perustus

Monoliittisen säätiön tyhjennysjärjestelmä on monimutkaisempi. Pääpiirteenä on se, että viemäröintijärjestelmä asetetaan ennen kuin perustus on pystytetty. Näin voit suojata pohjan rakennukselta, jos maa liikkuu. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä rakentamisen viemäröinnin laatuun. Loppujen lopuksi se vaikuttaa siihen, kuinka vahva ja kestävä koko rakennus on. Ensin sinun on valmisteltava erityinen kuoppi, jossa tyhjennysjärjestelmä asennetaan. Kaivon syvyys lasketaan pohjan sijainnin ja korkeuden mukaan.

Pohjakerroksen pohjalla kaadetaan kerros tiilitaistelua ja sitten kerros hiekkaa ja hienoja raunioita. Tämän jälkeen koko tyyny on varovasti tamped. Viemäriputket on vahvistettava erityisillä kerroksilla. Geotekstiilejä käytetään putken pinnan tiivistämiseen. Veden kertymiseksi ja poistamiseksi tarvitaan kaivaminen kaivosta, josta putki ulottuu paikan ulkopuolelle.

Katso myös videota, miten kunnolla kuivataan talon omalla kädellä:

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.