TOP-4-pumppu likaisen veden pumpusta kuopasta

Kuopan puhdistaminen edellyttää pumpun poistamista kaikki lähdeakselissa olevasta nesteestä. Samanlainen toimenpide suoritetaan "tuoreen" kaivon kerääntyessä. Ja tässä ja toisessa tapauksessa sinun on käytettävä erityistä painelaitetta - tyhjennyspumppua.

Vain tällainen yksikkö pystyy "nostamaan" pinnalle ei ainoastaan ​​suhteellisen puhdasta vettä, vaan erittäin nestemäistä likaa, joka sisältää kiinteitä hiukkasia, joiden läpimitta on 2 - 3,5 cm. Siksi tässä artikkelissa tarkastelemme pumppausprosessia, mutta yritämme myös arvioida tämän työn sopivuuden luokittelun.

Pumppu likaisen veden pumpusta kuopasta

Pumppaus vesi lähteestä: prosessin ydin

Yksityinen talo tarvitsee luotettavan vedenpoistopumpun. Loppujen lopuksi vain tämän yksikön avulla voit laskea viemäröintijärjestelmän tasoa, pumppaa ulosteet. Lisäksi viemäripumppu on käyttökelpoinen vedenpoistoprosessissa rakennusaineista ja pohjaveden poistamisesta kellarissa tai kellarihuoneessa.

Viemäripumppu likaisen veden pumppaamiseksi

Mutta nämä "työt" tyhjennyslaitteet tekevät vain satunnaisesti ja pumppaavat vettä kaivoon, ennen kuin lähde puhdistetaan, lähialueiden omistajaa, joka on varustettu itsenäisellä vesijohtoverkolla, on tehtävä jatkuvasti. Loppujen lopuksi kaivon pohjalla olevat seinät ja murskatut vuodevaatteet siistivät haitallisia ja neutraaleja mikroflooria, jotka voidaan poistaa vain kaavin avulla. Kyllä, ja lähteen klooraus - tavallisin tapa parantaa veden laatua - vaatii pakollista pumppaamista nestettä, joka on saastunut tappavien bakteerien ja leväkloorin kanssa.

Ja syystä riippumatta veden pumppaus on suunnilleen sama, nimittäin:

 • Pumppu upotetaan hyvin pohjaan, joka on esiasennettu jalustalle.
 • Pumpun paineletku poistetaan kuopasta tai kaivosta, ohjaamalla se kaivosta, joka tyhjentää vettä maaperän lähteestä kaivoksen vieressä.
 • Seuraavaksi pumppu käynnistetään ja jätetään käyntiin, kunnes koko kaivos on tyhjä.

Kuten näet: ilman pumppua tällaista työtä ei voi tehdä. Kyllä, ja ensimmäisen käytettävissä olevan yksikön kanssa - ei myöskään ole tehty. Loppujen lopuksi pienitehoinen pumppu voi pumppaa saman nestemäärän nestettä, jota kaivo itse tuottaa. Siksi tällainen työ vaatii todella tuottavaa pumppua, jolla on mahdollisimman suuri upotusyvyys.

TOP 4 tyhjennyspumput: Saksasta Kiinaan

Edellisessä artikkelissamme "TOP-6 tyhjennyspumput" olemme jo tunnistaneet lupaavimpia malleja, joihin ei tarvinnut sisällyttää pelkästään korkean suorituskyvyn vaan omaperäisesti kotitalouksien yksiköitä. Joten - hyvin kotitalouksien pumppujen pumppaaminen ei ole hyödyllistä. Siksi voimme vähentää tätä luetteloa neljään asentoon, laimentamalla se uusilla malleilla, jotka soveltuvat lähteiden pumppaamiseen ja kääntämiseen.

Tämän seurauksena uusi lista optimaalisista tyhjennysyksiköistä täytetään seuraavilla laitteilla:

1. Ergus Drenaggio 400F

Ergus Drenaggio 400F

Tämä pumppu on luotu Italiassa, mutta tämä tosiasia on kaukana mallin Ergus Drenaggio 400F: n ainoasta eduista. Käyttämällä tätä pumppua voit pumpata ulos noin 7 500 litraa / tunti syvyyteen jopa 5 metriä.

Ja hän selviää kiinteillä sulkeumilla, kaliiperi jopa 3,5 senttimetriä.

Ja tämän mallin kustannukset vaihtelevat 2-2,5 tuhannen ruplan tasolla.

2. Tuulispää DN-400

Tässä on tehokas laite, joka pumppaa noin 11 000 litraa / tunti jopa 8 metrin syvyydestä. Kaikilla sen eduilla DN-400 Whirlwindillä on kuitenkin yksi vakava haitta - se ei voi "toimia" jousituksella, jossa hiukkasia, joiden halkaisija on yli 0,5 cm.

Siksi tällainen pumppu sopii pikemminkin pölyttyviin kuoppiin kuin likaisten kuivatuskaivojen puhdistamiseen. Ja tämän yksikön kustannukset ovat hieman korkeammat kuin italialainen vastine ja ovat 2,5-3 tuhatta ruplaa.

3. AL-KO Drain 11001

AL-KO Drain 11001

Purebred saksalainen AL-KO Drain 11001 -pumppu toimii yksinkertaisesti hämmästyttävän suorituskyvyn ansiosta. Loppujen lopuksi hän saa vettä 9,5 metrin syvyydeltä ja pumppaa jopa 12 000 litraa tunnissa.

Lisäksi tämän pumpun purkuyksikkö syöttää suhteellisen pienitehoisen voimalaitoksen, joka käyttää enintään 850 wattia.

Ja sallittujen "kaliiperien" kiinteät sulkeumat ovat 3 senttimetriä.

Mutta tällaisen pumpun on maksettava noin 4000 ruplaa.

4. Dzhileks Drainage 110/6

Dzhileks Drainage 110/6

Venäjän ja Kiinan yksikkö Dzhileksistä toimii heikommin kuin "puhdasrotuiset" saksalaiset tai italialaiset.

Huomaa, että tällainen pumppu on paljon halvempaa (enintään 2000 ruplaa), joka yrittää meillä matalaa uppoumamäärää (enintään 5 metriä) ja pienellä kapasiteetilla (jopa 6600 litraa tunnissa).

Samalla se ei voi "työntää" kiinteitä hiukkasia, joiden halkaisija on yli 0,5 senttimetriä pinnalle.

Näiden tietojen perusteella on jo mahdollista päättää mikä pumppu ostaa.

Optimaalisen yksikön etsiminen: valita, vertailla, etsiä parasta

Edellä olevat yksiköt eroavat hinnasta ja suorituskyvystä. Tämän seurauksena on erittäin vaikeaa valita tiettyä mallia ilman ennakkoanalyysiä. Seuraavassa tekstissä analysoidaan pumppujen ominaisuuksia, kuten nostosyvyyttä, suorituskykyä ja hintaa, jotta voidaan valita yksikön paras vaihtoehto.

Uppopumppu likaiselle vedelle AL-KO Drain 11001

Ensimmäisen kriteerin mukaan - nousun syvyys - AL-KO Drain 11001 on johtava, joka vetää vettä 9,5 metristä. Mutta hän on ulkopuolinen kolmas kriteeri - yksikön hinta. Siksi meidän on tarkasteltava lähemmin kotimallista Vortex DN-400 -mallia, joka pumptaa vettä 8 metrin syvyydeltä.

Toisen kriteerin mukaan - suorituskyky - kallein pumppu on AL-KO: n Drain 11001 ja halvempi vaihtoehto on Whirlwind DN-400. Muut mallit ovat huonompia näille yksiköille 1,5 - 2 kertaa, mutta matalissa syvyydessä "italialainen" Ergus Drenaggio 400F osoittaa korkeimman suorituskyvyn.

Kolmannen kriteerin mukaan - hinta - etuna on kotimainen valmistaja, joka tuotti pienitehoisen Jilex Drainage 110/6 ja riittävän tuottavan DN-400-merkin tuotemerkistä "Whirlwind".

Ja jos tarkastelet tarkemmin näitä tietoja, voit tehdä seuraavat päätelmät:

Suurella budjetilla ja syvällä hyvin on parempi ostaa pumppu AL-KO: sta, sillä Whirlwind pumppaa vain vähän likainen vesi (Drain 11001: n kaliiperi on 30 millimetriä ja DN-400 - 5 millimetriä).

 • Pienellä budjetilla syvän kaivon omistaja joutuu tekemään päinvastoin ja ostamaan DN-400-pumput Whirlwind-tavaramerkistä, hyväksymällä mahdollisuuden imee vain pieniä "kaliiperi" hiukkasia.
 • On parempi, että omistajat matalissa kaivoissa ostavat "italialaiset" Ergus Drenaggiolta: loppujen lopuksi 400F pumppaa paremmin ja antaa suurempia hiukkasia läpi sen läpi, eikä ole paljon kalliimpaa kuin Dzhileksin tuote.
 • Erittäin tiukan budjetin mukaan sinun on ostettava viemäripumppu 110/6 Venäjän-kiinalaiselta valmistajalta Dzhileksiltä. Kyllä, se ilmestyy huipulle vain "hinta" -luokassa, mutta tämä on melko kunnollinen salaojitusyksikkö, joka tuotti "palkintoja" hyvin "vahvoille" kilpailijoille, joilla on selvästi suurempi tuottavuus tai selvästi parempi "sukutaulu".
 • Well-puhdistuspumppu: valintaperusteet ja käyttöohjeet

  Aikaisemmin töiden puhdistaminen suoritettiin yksinomaan käsin kauhoilla ja köysien avulla. Nyt tämä ongelma auttaa käsittelemään pumppauslaitteita.

  Useimmiten valitaan voimakas uppopumppu kaivojen puhdistamiseen, joka kykenee pumppaamaan vettä paitsi hiekalla, mutta myös pienillä pikkukivillä.

  Viemäröintipumput ja niiden ominaisuudet

  Kaivon voimakkaan toiminnan prosessissa tapahtuu pohjan pohja, joka johtaa veden sameuteen, virtauksen pienenemiseen ja epämiellyttävän tuoksun ilmenemiseen. Jotta veden lähde pysyisi aina käyttökelpoisena, se on tarpeen puhdistaa säännöllisesti hiekasta, savesta ja muista kiinteistä epäpuhtauksista.

  On suositeltavaa puhdistaa kuopat kerran joka kolmas vuosi. Lukuun ottamatta rakenteita, jotka on kaivettu hienoilta ja silkkisilta hiekkarannoilta, jotka tarvitsevat vuotuista puhdistusta. Yksityiset hydrauliset rakenteet puhdistetaan tyhjennyspumppujen avulla - laitteilla, joilla on erinomaiset toiminnot.

  Viemäröintipumput kykenevät selviytymään puhtaista ja hämärtyneistä vesistä poraamalla kaivoista, tulvatoimista, altaista, kellareista, kellareista. Pumppu soveltuu myös hyödyllisyysonnettomuuksien epämiellyttävien vaikutusten nopeaan poistamiseen. Lisäksi viemäröintiä voidaan käyttää varmistamaan veden jatkuva kierrätys puutarhan suihkulähteissä, lampeissa ja muissa keinotekoisissa säiliöissä.

  Jotta voit valita optimaalisen laitteen teknisille parametreille, sinun on oltava selvää siitä, millaista vettä, likainen tai puhdas, sinun täytyy työskennellä pumppauslaitteiden kanssa. Puhtaalla vedellä on tavanomaista tarkoittaa nestettä, jonka sulkeumat ovat enintään 5 mm.

  Vedenpoistopumput puhdasta ja likainen vesi ovat erilaisia:

  • poistoputken halkaisija;
  • imuaukon halkaisija;
  • materiaali, joka on otettu laitteen osien valmistukseen.

  Likaisessa vedessä voi olla enintään 35 mm: n kiintoaineita. Seuraavaksi on määritettävä pumpattavan veden kokonaistilavuus. On myös tärkeää tietää syvyys, jolla sen on tarkoitus järjestää vedenottoa, sekä ottaa huomioon pohjasuodattimen koostumus - mikä koko soraa käytettiin sen suunnittelussa.

  Pumpun valinta suorituskyvyn ja pään avulla

  Veden laadun lisäksi tärkeimmät parametrit valutuspumpun valinnalle ovat sen kapasiteetti ja paine. Kyky ymmärtää veden määrää, jonka pumppu kykenee pumppaamaan tietyssä ajanjaksossa.

  Pumppauslaitteiden suorituskyky mitataan tyypillisesti l / h tai m3 / h, mikä tarkoittaa litroja tunnissa tai kuutiometreinä tunnissa. Tämä tekninen parametri osoittaa, kuinka nopeasti laite pystyy puhdistamaan kuopan saastuneesta vedestä.

  Pää on veden nousun korkeuden mitta, mitattuna ilmakehissä, baareissa ja metreissä. Tämä tyhjennyspumpun osoitin on tavallisesti pieni, koska vesi pumpataan matalasta syvyydestä. Älä unohda pystysuoran ja vaakasuoran paineen suhdetta 1:10.

  Jos esimerkiksi pumppaat vettä 8 metrin syvyydeltä ja siirrät sitä 10 metriä pitkin letkua, joka sijaitsee maassa ja siirtää sen poikkipinnan rajoissa, niin pumpun paineen on oltava vähintään 9 metriä. On myös muistettava, että hissin korkeudesta riippuen pumput toimivat eri suorituskyvyn tasoilla.

  Molempien arvojen riippuvuuksien kaaviot löytyvät laitteeseen liitetyistä ohjeista.

  Uppopumpun tyypit

  Veden pumppaamiseksi lähiöiden tonttien omistajat käyttävät upotettavia pumppuja, jotka voivat olla tärinöitä tai keskipakoisia. Mallit eroavat veden imeytymisen tavoin, joten jälkimmäisen laatu ei ole viimeinen rooli pumppauslaitteiden valinnassa.

  Uppopumput, joissa on keskipako-mekanismi

  Mallit, joissa imulaitteena käytetään pyörää, on nimeltään keskipako. Tämä muotoiluominaisuus vaikuttaa pumppujen suorituskyvyn kasvuun ja estää myös hankaavien hiukkasten pääsyn pumpatussa vedessä.

  Vesi- kammiot ja keskipakopyörät mallista riippuen voidaan tehdä:

  • terästä;
  • korkealaatuisesta polymeeristä.

  Uppopuhdistusjärjestelmien erottamiskyky on myös uimurikytkimen tai sähköisen kytkimen läsnäolo niiden suunnittelussa. Uimurikytkimen laitteet ovat yleisempiä, koska ne ovat yksinkertaisempia, halvempia ja ennen kaikkea luotettavampia. Kytkin on tarpeen veden pumppaamisen automatisoimiseksi.

  Uimurikytkin on pieni suljettu säiliö, jonka sisällä on kosketuskohta. Kun vesitaso laskee, uimuri laskeutuu, jolloin moottori sammuu ja estää sen kuivumiselta. Työskentely "kuivalla" johtaa pumppulaitteen toimintahäiriöön. Jäteventtiilin runko on aina upotettava nesteeseen, koska vesi auttaa jäähdyttämään käyttömekanismin. Vesi toimii myös voiteluaineena pyöriville osille.

  Viemäröintipumpun asennus: vaiheittaiset ohjeet

  Ennen kuin aloitat pumppujen asennustyön aloittamisen, he määrittävät tai järjestävät tasaisen alustan niin, että se toimii tarkasti pystyasennossa, sitten:

  • Letku on liitetty purkaussuulakkeeseen kiinnityselementtien avulla.
  • Jos mallissa on uimurikytkin, paineputkeen asennetaan sulkuventtiili.
  • Kolmivaiheisella sähkömoottorilla varustettu laite tarkistetaan sen varmistamiseksi, että keskipakopyörä pyörii oikein.
  • Kytke laitteeseen virta ja sammuta se välittömästi, kiinnittäen huomiota pumpun akselin pyörimissuuntaan: myötäpäivään - kaikki on liitetty oikein, jos ei - muuta vaiheita paikoissa.
  • Pumppu on liitetty karbiinilla vintturiin tai köysiin varmistaen, että purkuportti pysyy ylöspäin.
  • Yksikkö laskeutuu hitaasti siltuneen kaivon pohjaan.
  • Pumppuyksikön toimivuus on turvallisuusvaatimusten mukainen.

  Jos laitteen toimintahäiriöitä ilmenee, on tarpeen irrottaa virtalähde välittömästi ja lopettaa pumppaus.

  Värähtelevät uppopumput

  Tärinätyyppinen pumppauslaite toimii vaihtamalla sisäistä painetta, mikä aiheuttaa kalvon vaihtelua. Paineero ilmenee magneettikentän seurauksena, jonka sähkövirta kulkee käämin läpi.

  Yksityiskohdat, jotka aiheuttavat vaihtoehtoisen liikkeen magneettikentän vaikutuksen alaisena, nostavat veden virtausta ylöspäin. Värähtelevät pumput ovat 220V: n virtalähteenä ja kuluttavat noin 270 W tunnissa (indikaattori riippuu mallin tehosta).

  Uppopumpuja voidaan valmistaa kuopan ylä- tai alemman vedenottoon:

  • Laitteet, joiden ylävedenotto toimii ilman ylikuormitusta, koska ne eivät lämmitä käytön aikana koko järjestelmän jäähdyttämisen vuoksi. Myös tällaiset pumput eivät imevät lietettä kuopan pohjalle ja eivät edistä veden samentumista sisäänoton aikana. Siksi on epäasianmukaista käyttää niitä puhdistamaan kaivoa.
  • Laitteet, joissa vedenotto on vähäisempi, ei ole varustettu automaattisella ja lämpösuojausjärjestelmällä, koska laitteet voivat ylikuumentua jopa lyhyellä aikavälillä "kuivalla". Suojaa mekanismeja hiekan ja siltin imusta käyttämällä mekaanista suodatinta. Työntekijät korvaavat suodattimen tavallisella rautakauhalla, johon pumppu on sijoitettu. Ne laskevat ämpärin laitteella vähäpaksuudeksi ja pumpataan vettä.

  Värähtelevät pumput ovat kestäviä, koska niiden rakenteessa ei ole pyöriviä elementtejä ja laakereita, joten osia, jotka eivät läpäise kitkaa, eivät häviä. Kuoppainten puhdistuksessa värähtelytyyppistä pumppauslaitetta voidaan käyttää vain pumpattamaan sameaa vettä ja hiekka- ja siltikerrostumia voidaan irrottaa manuaalisesti kauhoilla, kotitekoisilla kauhoilla, kauhuilla, nauhoilla ja muilla laitteilla.

  Viemäripumppu veden pumppaamiseksi kuopasta

  Yksityisten talojen omistajat kohtaavat tällaisen pakottavan ongelman kuin pumppaamalla likainen vesi. Se voi kertyä koloihin tulvien jälkeen kevättalvella tai suurien määrien lumen sulamisen aikana. Apuohjelmien soittaminen tuskin on sen arvoista. Riittää, että pumppu on kotona pumppaamaan likaista vettä kaivosta tai muista säiliöistä.

  Tässä prosessissa sinun on aika aloittaa palautustoiminto. Tämän laitteen on oltava valmis.

  Pilssipumppujen tarkoitus

  Yleisimmät tilanteet, joissa pumppujen käyttö pumppaamiseen ovat hyödyllisiä ovat:

  • altaiden poisto;
  • pumppaamalla sameiset nesteet kellarista;
  • siistetyn koristetulpan puhdistaminen;
  • kaivot puhdistetaan

  Näiden tilanteiden lisäksi viemäripumppua käytetään normaalissa sängyn kastelussa tai takapihalla.

  Porausreiät pumput, jotka keräävät likainen vesi avoimilta lähteiltä tai paikoilta, joilla on huomattava pilaantuminen, ovat tehottomia.

  Reikien pumppujen suorituskykyominaisuudet eivät salli pumppaavan nesteen, jossa on vieraita kiinteitä hiukkasia. Tällainen menettely johtaa yksikön häiriöihin. Tällaisissa kotitalouskoneissa käytetään klassista kuivatusta, koska jotkut mallit voivat heilua 5 cm halkaisijaltaan.

  VIDEO: Miten valitaan tyhjennyspumppu

  Tärkeimmät valintaperusteet

  Ennen kuin ostat mitään pumppua, sinun on määritettävä tehtävät, jotka aiot antaa sille. Jos on tarpeen työskennellä yksinomaan puhtaalla nesteellä matalasta syvyydestä, niin tyhjennyspumpun kustannukset ilman lisälaitteita ovat vähäiset. Monien tehtävien lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota tällaisiin tekijöihin:

  • pumpattavan nesteen arvioitu määrä;
  • työtyön syvyys, josta pumppaus on välttämätöntä;
  • ympäröivä maasto ja etäisyys nesteeseen;
  • sähköverkon vakaus.

  Pumpun suorituskyky likaisen veden pumppaamiseksi lasketaan yleensä tiettyyn tilavuuteen, joka pumpataan ajan yksikköä kohden. Esimerkiksi laitteen passissa voidaan ilmoittaa arvo litroina minuutissa tai tunnissa (l / min, l / tunti) tai kuutiometreinä tunnissa (m 3 / tunti). Suljettuihin määriin, kuten uima-altaaseen tai keinotekoiseen säiliöön, on helppo laskea uudelleen likimääräinen veden määrä, mikä ilmaisee vaaditun työajan. Riittävän lähentää aluetta kerrottuna korkeudella, saamme äänenvoimakkuuden. Kaikkien yksiköiden on oltava metreinä, niin tuloksena on kuutiometreinä.

  Valmistaja ilmoittaa passin päästä. Arvo ilmoitetaan metreinä ja arvo viittaa kykyyn pumpata vettä tiettyyn korkeuteen. Suotoveden pumppujen parametri on pieni, toisin kuin reikien näytteet. Siinä olisi myös otettava huomioon vaakasuora paine, joka viittaa pystysuoraan suhteessa 10: 1, 10 m pituuteen korkeudessa 1 m.

  Passissa on oltava kaavio vedenottoaukon korkeuden riippuvuudesta. Tehokkaampia laitteita käytetään keskipakoisperiaatteen suunnittelussa. Tämä tarjoaa merkittävän voimansiirron ja jonkin verran suojaa pieniä hiomahiukkasia vastaan.

  Erilaisia ​​likaisia ​​pumppupumppuja

  Pumpun pumppujen asennuksen menetelmän mukaan kaikki laitteet jaetaan kolmeen suureen ryhmään:

  pinta

  Kun asennat pintupumppua likaiselle vedelle, tarvitaan litteä lautanen lähellä saastumisen lähdettä. Laitteen tyyppi on universaali ja sitä voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Itse itse laitetta ei syötetä veden pinnalle vaan letkuun, joka on kiinnitetty sen sisääntuloon. Sitä käytetään mobiililaitteisiin.

  Osittain upotettu

  Jos aiot ostaa pumpun pumppaamaan vettä kellarista juuri sellainen pumppu, se on sijoitettava suoraan pumpattavan säiliön pinnalle. Laitteen runko on vain pieni taso haudattu ja loput nousee nesteen pinnan yläpuolelle. Se pidetään erityisen kellukkeiden ansiosta.

  sukellusvene

  Kun pumppaat vettä kaivosta tämän pumpun kanssa, sen runko putoaa vedenpinnan tasolle. Tällaisten yksiköiden edellytys on veden jatkuvuus ontelossa. Kiinteää toimintaa vaaditaan hyvin tai muulla nesteen lähteellä.

  Sisärakenne

  Pohjaveden pumppu on sähkömoottori. Se on kytketty sähköverkosta ja kun virta kytketään päälle, kone pyörittää juoksupyörää. Kotelo kuumenee käytön aikana. Materiaali, joka alentaa pumpun kuoren lämpötilaa, on pumpattu vesi. Se kuluttaa lämpöenergiaa kosketuksiin lämmitetyillä osilla ja poistaa lämmön kehosta.

  Lisäksi laitetta voidaan suojata ylikuumenemiselta pumpattaessa lämpimän nesteen kytkimellä liitetyssä termostaatissa. Heti kun kriittinen lämpötila-aika ilmenee, automaatti sammuttaa jännitteen. Tämä on tärkeää, jotta pumput pumppaavat likainen vesi eivät ole tyhjäkäynnillä, koska ne voivat nopeasti polttaa.

  Tärkeä osa on kellukytkin. Se toimii, kun nestetaso laskee alle ilmoitetun arvon. Pumppu on kytketty sähkökaapeliin ja kahteen letkuun:

  Jokainen letku asetetaan vedenpoistopumpun vastaaviin haaraputkeen pumppaamaan vettä kaivosta.

  Valitse valmistaja

  On syytä kiinnittää huomiota suosituimpiin pumppujen malleihin, jotka ovat helppoja löytää kotimaisten rakennusmarkkinoiden hyllyillä.

  Viemäripumppu veden pumppaamiseksi kaivosta Ergus Drenaggio 400F

  Italian insinöörien malli, joka pystyy toimimaan saastuneiden hiukkasten halkaisijaltaan 35 mm. Laite tuottaa tehoa 0,4 kW ja tuottaa 7500 litraa nestettä tunnissa. Suurin nostokorkeus on 5 m. Pumpun koko on 4,5 kg.

  Viemäripumppu veden pumppaamiseksi kaivosta Dzhileks Drainage 110/6

  Kiinalaisten valmistajien laite. Se on pieni alkuteho, rajoitettu 0,2 kW: iin. Toimitetun veden enimmäismäärä tunnissa on 6600 l. Pumppauksen aikana veteen ei saa olla kiinteitä hiukkasia, jotka ovat suurempia kuin viisi millimetriä. Pumput 6 m syvyydeltä ovat käytettävissä. Yksikön massa on 4,3 kg.

  Viemäröintipumppu veden pumppaamiseksi kaivosta Vortex DN-400

  Se tuotetaan kotimaassa ja pystyy myös pumppaamaan likaisen veden mistä tahansa säiliöstä. Laitteen teho on 0,4 kW. Suunnittelussa on karkea suodatin, ja sallitun jätteen koko on rajoitettu 5 mm: iin. Laite nostaa vettä 8 metrin syvyydeltä ja samanaikaisesti se on varustettu katkaisijalla.

  Viemäripumppu veden pumppaamiseksi kaivosta AL-KO Drain

  Saksalaisilta valmistajilta, joiden tehoparametrit ovat 0,85 kW: n tasolla. 60 minuutin aikana hän pystyy ylittämään 12 000 litraa kontaminoitua nestettä paikasta toiseen. Samaan aikaan putkiin voidaan imeytyä jopa 30 mm: n jakeita. Laskeutumisen syvyys määritellään 9,5 m: n välein ja paino keruussa on 6 kg.

  VIDEO: Kuinka upotettava vedenpoistopumppu toimii

  Valitse sopiva pumppu pumpusta puhdasta ja likainen vesi kaivosta

  Kun kaivon rakentaminen on valmis, voit siirtyä seuraavaan, ei vähemmän tärkeään vaiheeseen. Valitsemme sopivan pumpun likaisen ja puhtaan veden pumppaamiseen kuopasta: hyvin pumput kesämökille, kasviksia ja puutarhaa sekä muita kotimaisia ​​tarpeita.

  Ongelmana on, että hyvin toimivat työntekijät markkinoilla ovat niin suuret, että teknisesti kouluttamattoman henkilön on erittäin vaikea tehdä valinnanvaraa.

  Tekniset ominaisuudet, jotka otetaan huomioon pumpun valinnassa

  Pumppauslaitteita valittaessa on tärkeää laskea etukäteen tiettyjä parametreja, joiden avulla yksikön on reagoitava ja määritettävä käyttöolosuhteet.

  • Vesipatsaan korkeus.
   Etäisyys pohjasuodattimesta vesipulloon. Tämä arvo mahdollistaa veden upottamiseen käytettävien upotettavien pumppujen käytön, ja sen on oltava vähintään 1 metrin korkeudelta pohjaan nähden, muuten tällaiset yksiköt eivät toimi, ja sinun on harkittava pintalaitteen ostamista.
  • Dynaaminen vedenpinta.
   Sitä kutsutaan myös hyvin veloitukseksi. Indikaattori määrittää veden virtauksenopeuden kaivokseen, kun pumppu on käynnissä. Pumpun suorituskyky ei saisi olla suurempi kuin veloitus, muuten vesi pumpataan nopeammin kuin virtaus.
  • Pääpaine
   Indikaattori, joka määrittää, voiko yksikkö nostaa vettä kaivosta ja ohjata sitä tyhjennyspisteeseen menettämättä painetta vesijohtoverkossa. Painon laskemiseksi mittaa pituus imupisteestä tyhjennysaukon äärimmäiseen kohtaan ja lisää 10%.
  • Suorituskykyä.
   Pumpun suorituskyvyn laskemiseksi on tarpeen kerätä kaikki vedenottoaukot talossa ja paikan päällä. Keskimäärin katsotaan, että jokainen saniteettilaite kuluttaa noin 500 l / h. Lisäämällä niiden numero saat tarvittavan suorituskyvyn. Jos vettä käytetään kasteluun, otetaan lähtökohdaksi SNiPa-standardit - kulutetaan 4-5 litraa vettä tunnissa 1 neliömetriä kohti.
  • Veden laatu kuopassa.
   Kuten tiedätte, kaivoissa oleva vesi ei ole niin puhdas kuin kuopassa, jonka aiheuttaa matala pohjavesi, joten ne sisältävät usein erilaisten jakeiden kiintoaineita ja epäpuhtauksia. Pumppuja, jotka voivat pumpata puhdasta vettä, ehdottomasti ehdottomasti voidaan käyttää kaikkia malleja. Likaisen veden pumppaamiseksi valitaan yksiköitä, jotka voivat toimia yli 5 millimetrin suuruisilla mekaanisilla epäpuhtauksilla. Yleensä ne eroavat toisistaan ​​lujitetulla rakenteella, suuttimien suuremmalla halkaisijalla ja tehostetulla teholla, joka usein on varustettu suodattimella tai leikkausmekanismilla.
  • Käyttöolosuhteet
   Useimmat maan kaivojen pumput käytetään vain lämpimän kauden aikana. Ne voivat olla sekä upotettavat että pintamallit, mutta joissakin tapauksissa tarvitset laitteita, jotka voivat tarjota ympäri vuoden vesihuoltoa, on parempi pysyä upotettavien syvään asennettujen yksiköiden kohdalla.

  Mikä pumppu valitsee pumppaamalla vettä kaivosta

  Aloittaminen on päättää pumppausaseman tyypistä. Vedestä pumpusta veteen voidaan käyttää seuraavia yksiköitä:

  Suunnittelussa ne voidaan jakaa:

  Rungon pumppujen asettelun mukaan:

  • Vaakasuorat (pintapumput ja moottoripumput);
  • Pystysuora (upotettava ja tyhjennetty).

  Upotettavat keskipakopumput

  Uppopumput, joissa on keskipako- mekanismi, tehdään hermeettisen sylinterin muodossa, joka on yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joskus muovista. Rungon alaosassa on imusuutin ja moottorin pää.

  On tärkeää, että tällainen yksikkö täyttyy veden alla kokonaan käytön aikana, muuten moottori ei jäähdy, mikä johtaa ylikuumenemiseen ja vioittumiseen. Vedenkorkeuden säätöön käytetään erilaisia ​​laitteita, mutta hyvin pumppu normaalilla kellulla pidetään luotettavimpana.

  • Pumpun upotus syvyyteen useisiin kymmenisiin metreihin;
  • Suorita jopa 60 metriä;
  • Mallista riippuva suorituskyky vaihtelee laaja-alaisesti, ja se tarjoaa mahdollisuuden valita tarpeita vastaava.
  • Pumpun liittäminen vaatii asianmukaisen sähkön asentamisen kaivoon;
  • Tällaisten yksiköiden kustannukset ovat paljon suurempia kuin pinta-aloilla;
  • Epäasianmukainen käyttö on mahdollinen pumpun vikaantuessa, kammion paineenalennuksessa ja öljyvuodossa. Veden pinnasta poistetaan öljypinta, mikä vaikeuttaa kaivoksen puhdistamista.

  Upotettavat pumput

  Tämäntyyppistä laitetta käytetään usein maassa "kaudella" puutarhan juottamiseen ja vesihuollon järjestämiseen paikan päällä.
  etuja:

  • Suhteellisen alhaiset kustannukset;
  • Helppo asentaa ja käyttää;
  • Mallista riippuva paine voi olla erilainen, enimmäismäärä 60 metrin sisällä;
  • Heikko suorituskyky;
  • Tällaisia ​​yksiköitä ei voida käyttää kiviainesta rakennettuihin kuoppiin.

  Vihje! Kaivon käytännöllisin vaihtoehto on se yksi pumppu, joka voi puhdistaa puhtaan veden lisäksi pumppaamaan ja likaantumaan esimerkiksi silloin, kun kaivoksen tai veden on puhdistettava toisesta lähteestä.

  Pintapumput

  Pintapumppu asennetaan tasaiselle alustalle, pinnalle, se voidaan asentaa hyödylliseen rakennukseen. Kaksi letkua ulottuu yksiköstä: toinen on liitetty imu-tuloon ja toinen pää laskeutuu kaivoon. Toinen letku yhdistää pumpun poistopisteeseen. Letkujen pituus ei pääsääntöisesti ole yli 7 metriä, mutta tämä ei aina riitä, jos pumppua ostetaan kasvisviljelyyn tai syvään kaivoon.
  etuja:

  • Toisaalta tällaiset pumput ovat varsin luotettavia ja käytännöllisiä, mutta toisaalta ne ovat herkkiä kosteudelle ilmassa (sade, sumu), koska kotelo ei ole hyvin suljettu.
  • Korkea pää ja korkea suorituskyky.
  • Vesistöön ei ole tarpeen asentaa vesijohtoista sähköä.
  • Pitkä keskeytymätön työ;
  • Mahdollisuus pumpata sekä puhdasta että likainen vesi. Sallittujen sulkeiden lukumäärä ja koko ilmoitetaan laitteen teknisessä tiedostossa
  • Tällaisten yksiköiden imukorkeus ei yleensä ole yli 9 metriä, eli niitä voidaan käyttää kaivoissa, joiden syvyys on enintään 6-7 metriä.
  • Pumpun toimintaan liittyy suuri melutaso;
  • Imuletku on täytettävä vedellä ennen käynnistystä.

  Moottoripumput

  Moottoripumput ovat keskipakopumput, jotka on lisäksi varustettu dieselmoottorilla tai bensiinimoottorilla, joka tekee niistä liikkuvia ja virtalähteestä riippumattomia, tämä vaihtoehto on välttämätön, jos mökillä ei ole sähköä, ja puutarha on kasteltu
  etuja:

  • Liikkuvuus ja kompaktisuus;
  • Riippumattomuus sähköstä.
  • Polttoainekustannukset;
  • Jopa maksimitehoiset moottoripumput voivat nostaa vettä enintään 8 metrin korkeuteen;
  • Tuottavuus ei pääsääntöisesti ole yli 2000 l / min;
  • Ennen laitteen käynnistämistä on tyydytettävä käyttötilavuus nestemäisellä.
  • Melutaso on korkeampi kuin pinnallisilla pumpuilla;
  • Pakokaasu ja haju.

  Viemäröintipumput

  Tällaisia ​​yksiköitä käytetään useammin pumppaamaan likaista vettä kuopista niiden käynnistämisen tai puhdistuksen aikana. Niitä käytetään harvoin puhtaaseen juomaveteen hygieenisistä syistä, ja sen lisäksi, että ne kulkevat halvan tyhjennyspumpun läpi, vesi voi joskus saada epämiellyttävän hajua. Vedestä pumpataan vettä kaivoon, jolloin upotettavat vedenpoistopumput käytetään, ja on epämiellyttävä asentaa puoliksi upotettavat pumput kaivokseen.
  etuja:

  Suunniteltu jatkuvaan käyttöön;

  • Voit kastella puutarhaa, voit valita yksinkertaisin budjetin malli;
  • Ne ovat yleismaailmallisia, niitä voidaan käyttää muiden kotitalouksien tarpeisiin, kuten pumppaamalla vettä kellareista, kellareista tai kaivoksista lähteen puhdistuksen aikana;
  • Ero korkean suorituskyvyn.
  • Älä anna voimakasta vedenpainearvoa (suurin nostokorkeus on 20 m, keskimäärin 10 m);
  • Korkea ääni.

  Tämän laitteen avulla voit lisätä muutaman metrin hissin ja varmistaa pumppaamo kuivaksi. Ejektori laskeutuu veteen yhdessä letkun kanssa. Pumpun käytön aikana osa nesteestä virtaa takaisin ylimääräisen "runko" pitkin ja vedenpaine sisäänmenossa kasvaa.

  Valitse pumppu veden pumppaamiseksi kuopasta

  Pumppuyksikkö on tärkein komponentti maanrakennuksen varustamisessa vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Jotta sivustolle saadaan sivistyksen ja mukavuuden hyödyt, valitaan sopiva pumppu kaikille parametreille, jotka pumppaavat likaiset ja puhtaat vedet dachasta. Tämä toiminto on ehkä tärkein hygienian varmistaminen kodin ulkopuolelta: suihkuvälineet ja maa-wc. Tässä artikkelissa autamme sinua nostamaan pumput puutarhaan, puutarhaan ja puutarhaan.

  Pumppujen luokittelu puhdasta ja likainenä vettä pumpusta

  Oikean pumppupumpun valitsemiseksi on määritettävä, mihin laitteeseen laite asennetaan. Sovellusmenetelmästä riippuen kaikilla on ilmeisiä eroja.

  Suunnittelulla:

  Työperiaatteen mukaan:

  Asennuksen periaatteella:

  Pumppua valittaessa kannattaa ottaa huomioon sen teho. Mitä suurempi indikaattori, sitä enemmän laite tuottaa paineita. Näin voimakkaampi pumppu pystyy pumppaamaan suuremman vesimäärän kuopasta ja syöttämään sitä korkeammalle korkeammalle suuremmalla paineella.

  Neuvoston. Valitse pumppu sopivalla kapasiteetilla. Liian korkea indikaattorilla, jossa on matala kaivo ja pieni vesipurkaus, johtaa moottorin toimintahäiriöön sen toistuvan sammutuksen vuoksi.

  Veden laadusta riippuen pumput on asennettu sopivalla halkaisijalla varustetuilla suuttimilla, jotka on valmistettu sopivista materiaaleista.

  Kuinka luottaa pumppuyksikön valitsemiseen?

  Pumppauslaitteiden valintaan liittyy useita perusteita:

  1. Soveltamisala. Harkitse pumppuyksikön toiminnalliset ominaisuudet. Jos pumpun asennus on suunniteltu viemärijärjestelmään, sen kapasiteetin on oltava korkea. Paikalle kastelusta kaivoon riittää pumppu, jonka kapasiteetti on 120 l / min.
  2. Suojauslaitteiden läsnäolo, joka pidentää suorituskykyä. Kun upotetaan uppopumppuja kaivoon, on välttämätöntä suorittaa uimuri, joka seuraa veden määrää. Kiillotusveitset ulostepumpuille antavat heille mahdollisuuden pumpata jätevettä suurella kotitalousjätteellä, samalla kun he eivät vahingoita imusuuttimia.
  3. Yksikön materiaalin valmistusyksikkö. Kiinnitä erityistä huomiota tähän osaan likaisen veden pumppuihin. Kaustisen jäteveden kestävimmät ovat muovi, ruostumaton teräs tai valurauta.

  Viemäripumppausyksiköt tyhjennyskaivoihin

  Kuonoakselin puhdistus tai korjaus suoritetaan, kun se tyhjennetään. Jätevesi pumppu selviytyy tehokkaimmasta tehtävästä. Tämän tyyppisiä laitteita käytetään harvoin puhtaan veden pumppaamiseen.

  On olemassa kaksi tyyppiä:

  1. Upottava - asennettu kaivosakselin pohjaan. Heillä on pieni paino ja mitat, heillä on erinomainen suorituskyky. Suunnittelun ansiosta niitä voidaan käyttää sekä likaisessa että puhtaassa vedessä. Ne epäonnistuvat, kun ilma pääsee järjestelmään. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa asentaa kellukytkin, joka sammuttaa laitteen, kun veden määrä laskee. Työn yksityiskohdat on jaettu keskipakoisiksi ja tärinäksi.
  2. Pinta - asennettu kaukana kaivosta valmistetulla paikalla. Se ei vaadi vedenpinnan jatkuvaa valvontaa, koska vain imusuutin on laskettu kaivoon. Tällaisilla pumppuilla on suuri luotettavuus. Moottori ei ole kosketuksissa nesteen kanssa, mikä pidentää huomattavasti niiden elämää. Haittapuolena on matala kuoppa (jopa 10 m) ja korkea melutaso.

  Jotta pumppumoottori ei ylikuumentaisi eikä se pura, se on lisäksi varustettu lämpökytkimellä. Se seuraa moottorin lämpötilan nousua ja kytkee sen pois päältä, jos järjestelmää ylikuumenee.

  Myös uppopumppujen hyvä apulainen on aqua-anturi. Tämän säätimen avulla käyttäjä voi asettaa vaaditun veden pumppaustason, jonka saavuttamiseksi pumppu sammuu automaattisesti. Vähimmäistaso voidaan asettaa 5 mm.

  Pumpun pumput veden pumppaamiseen

  Pumppupumppu säästää sähkökatkoksen tai sen puutteen vuoksi. Jos mökki ei ole varustettu sähköjärjestelmällä ja puutarhan kastelu on väistämätöntä, käsikäyttöiset tai moottoroituneet pumppupumput auttavat pääsemään pois tilanteesta.

  Manuaalinen pumppupumppu. Käytetään kevyesti saastunutta tai puhdasta juomavettä pumppaamiseen. Se toimii männän periaatteella, joka sijaitsee sylinterimäisessä pumpun runko-osassa. Rungon alaosassa on aukkoja, joissa sulkuventtiilit sijaitsevat. Fyysisen voiman avulla mäntä asetetaan liikkeelle, vaihtamalla paine kammioon. Venttiilien avaamisen ja sulkemisen avulla ja pumppaamalla vettä kaivosta.

  Pumppu moottoripumpulla. Toimintaperiaatteella tämä yksikkö on samanlainen kuin käsipumppu, ainoa ero on polttomoottorin läsnäolo, joka otetaan käyttöön nestemäisen polttoaineen avulla. Tämä tekee siitä välttämätöntä, kun vakiovirtalähdettä ei ole. Käytössä oleva haitta on pumpun ja pakokaasujen tuottamat melut.

  Neuvoston. Moottoripumpun sijoittaminen paikkoihin, joissa ihmiset ovat usein paikallaan, ei ole suositeltavaa. Tämä johtuu palamistuotteiden myrkyllisyydestä pumpun ollessa käynnissä.

  Pumppakoneet pumppaamaan likainen vesi

  Mökissä on viemäriverkko, sen on asennettava pumppu, joka pystyy pumppaamaan voimakkaasti saastuneita vesimassoja. Varsinkin jos viemäriputki on kaukana rakennuksesta. Tällaisessa tilanteessa painovoimajohdon asentaminen ei ole mahdollista. Myös tämän tyyppinen pumppaamo selviytyy altaan tai septisen säiliön ylivuodosta.

  Jätevesi sisältää runsaasti kotitalousjätejä, mukaan lukien ulosteen, pitkät kuitupitoisuudet ja erilaiset kovuuserät. Mikään pumppu, joka on suunniteltu puhtaaseen ja keskisuuriin veden pilaantumiseen, ei selviydy tähän tehtävään. Tällainen jäte poistaa sen välittömästi. Tällaisen jätteen käsittelemiseksi voidaan käyttää vain ulostepumppuja.

  Pohjakalvopumput on valmistettu valuraudasta tai ruostumattomasta teräksestä. Tämä vähentää laitteen kotelon tuhoutumista aggressiivisella jätevedellä. Asennettu pohjan pohjalle. Tällaisen pumpun miinus on se, että se ei pysty pumppaamaan vettä yli 4 cm: n kiinteällä jätteellä.

  Semi-uppopumppuja emakkoihin käytetään asentamalla uimuri septisen säiliön pinnalle. Pumppu on asennettu niin, että imuosa on likaisessa vedessä ja moottori on pinnalla. Tällaisen pumman pääasiallinen haitta on mahdottomuus asentaa hiomalaitteisto siihen.

  Ulosteen pintapumput ovat sarjansa halvin. Niillä on vähemmän tehoa, eivätkä ne pysty pumppamaan suuria jätteitä (maksimikoko - 0,5 cm). Tällaiset laitteet ovat kuitenkin suosittuja liikkuvuuden vuoksi. Asennus tapahtuu säiliön ulkopuolella. Vain imuletku upotetaan nesteen sisään, mikä mahdollistaa helposti liikkuvan männyn tai vihannesten koko alueen.

  Se on tärkeää! Pintapumpun kotelo on huonosti suojassa likaisten jätevesien ja sedimenttien vaikutuksilta, joten lisävarmennusta suositellaan.

  Pumput tippukasteluun

  Tippukastelu on ihanteellinen kastelujärjestelmä puutarhassa puutarhassa. Hyvin usein omistaja on paikalla viikonloppuna, eivätkä voi vettä viikolla. Säästää istutuksia vain tippua kastelujärjestelmää.

  Kastelujärjestelmän automatisoimiseksi on tarpeen valita oikea pumppauslaite tähän tarkoitukseen. Pumppu on merkitty teknisiin asiakirjoihin "tippauskasteluun". Tällainen järjestelmä on melko kallis ja vaatii pätevää lähestymistapaa laitokseen, mutta kaikki kustannukset oikeuttavat säästämään aikaa kasteluveden tuottoon koko kauden ajan.

  Automaattinen järjestelmä edellyttää, että käyttäjä voi asettaa vain veden toimitustilan. Pumpun ohjauspaneelissa henkilö valitsee kastelun tilavuuden, keston ja taajuuden. Järjestelmä tekee loput.

  Kesäolosuhteissa tärkeä rooli on puhtaan veden toimittaminen ja pumppaamisen likaantuminen. Tämä on yksi tärkeimmistä tekijöistä mukavan asumisen maalaistalossa. Kaivon rakentaminen on vain puolet taistelusta. Hänen takanansa vaatii jatkuvaa hoitoa: korjaus, vedenpidon asianmukainen varmistaminen ja sen toimintaedellytysten säilyttäminen. Kaikki tämä auttaa käsittelemään pumppua veden pumppaamiseen. Vain oikea valinta varmistaa vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmien sujuvan toiminnan.

  Kuinka valita kuivauspumppu kuopalle

  Kuinka valita kuivauspumppu kuopalle

  Kuinka valita kuivauspumppu kuopalle

  Jos puutarhan tontilla on kaivo, talossa on oltava niin hyödyllisiä laitteita kuin vedenpoistopumpulla.

  Pumppujen päätyypit

  Kaikki pumput, joita käytetään pumppaamaan vettä kaivoista, voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään:

  • submersibles, jotka ottavat nestettä pohjasta;
  • joka pumppaa nestettä veden pinnalta.

  Ennen kuin asutte tiettyyn malliin, tutki huolellisesti tekijät, jotka vaikuttavat pumpun valintamenettelyyn.

  1. Arvioi kaivon parametri. Näiden avain on veden veloitus - nesteen määrä, joka voidaan pumpata ulos kuopasta yksikköä kohden. Pumppua ei tarvitse hankkia liian suurella teholla, jotta sitä voidaan käyttää hyvin pienellä määrällä käytettävissä olevaa vettä.
  2. Arvioi ostetun pumpun parametrit. Hyvin varustettujen pumputyyppien mallit voivat nostaa vettä vain tietystä syvyydestä. Kaikki laitteet eivät pysty selviytymään hyvin syvään vesistöön
  3. Arvioi moodi, jossa pumppu toimii. Aikooko se olla ympärivuotista, satunnaista vai kausittaista.
  4. Laske kuinka paljon vettä on nostettava kuopasta päivittäin (kotikäyttöön, juotavaksi jne.).

  Osana käsite "pumput" ostaa erittäin laaja valikoima laitteita tarjotaan. Kaikki ne voidaan jakaa ryhmiin tärkeimpien ominaisuuksien mukaan.

  Uppopumpun valinta

  Tämä on suurin pumppujen ryhmä. Niiden tärkein ominaispiirre on, että heidän kehonsa käytön aikana jäävät kokonaan alas vesipatsaaseen. Ympäristön lämpötila jäähdyttää juoksevan sähköpumpun moottorin. Pumppujen tätä muutosta voidaan käyttää sekä pumppaamalla vettä kaivoista että vesihauteista. Harkitse upotettavat pumput.

  1. Uppopumppu, joka on keskipakolaista

  Tällaisia ​​laitteita käytetään yleisesti nesteiden poistamiseksi kaivoista, joilla on alhainen vedenkorkeus. Niitä voidaan käyttää sekä työssä että lämpimän kauden aikana ja ympäri vuoden.

  Kuitenkin submersible centrifugal well pumping -laitteen ensimmäinen käyttöalue on pumpata vettä kaivoista. Niiden käyttö kuopissa on mahdollista, jos suojan saatavuus on "kuivana ajettaessa" - laitteen automaattinen pysäytys ilman pumpattavaa nestettä.

  Uppoasennetun keskipakopumpun kaikkien etujen täysimääräiseen hyödyntämiseen se on asennettava syviin kaivoihin, joissa on huomattava määrä vettä. Käytön aikana se sijoitetaan jonkin matkan päässä pohjasta. Kuoppa on täytettävä nopeasti vedellä siten, että upotettava keskipakopumppu ei ole tyhjäkäynnillä.

  Tutustu keskipakoisten hyvin upotettavien pumppulaitteiden pääominaisuuksiin.

  Kiinnitä erityistä huomiota kaivon syvyyteen, mistä pumppauslaitteet voivat nostaa vettä ("pään" sarakkeessa) ja kaivon veloituksen (täytyy ylittää "kapasiteetin" sarakkeen arvo).

  Jotkin esitetyistä malleista ("Guarantor", "Aquarius") ovat automaattinen sammutus, kun ne ylikuumentuvat. Automaation usein vetäminen johtaa laitteiden osuuden lisääntymiseen.

  Uppopumput, hyvin keskipakopumppauslaitteet

  2. Uppopumppauslaite keskipakoislaitteineen, jossa on float-automaatti.

  Tällaisia ​​pumppauslaitteita voidaan jo käyttää pumppaamiseen ja käyttöön kaivoissa, joissa on keskipitkällä syvyydellä vettä. Kuten edellisessä mallissa, tämä laite soveltuu satunnaiseen kausittaiseen käyttöön tai ympärivuotiseen käyttöön.

  Näiden laitteiden ydin on automaatioyksikön läsnäolo, joka kytkee pumppauslaitteiston pois päältä, kun vesitaso laskee. Automaattien käyttö ei salli laitteen joutokäyntiä ja estää sen komponenttien liiallisen kulumisen.

  Seuraavat pääomamallit uimavesipumppuilla, joissa on kelluva automaatti, ovat markkinoilla. Linjassa on kotimaisia ​​ja ulkomaisia ​​tuotantopanoksia, joilla on samankaltaiset ominaisuudet.

  Pumput kellukytkimellä

  3. Viemärikaivopumput

  Tämän tyyppinen laite on suunniteltu nostamaan nestettä kaivoista matalalla vesitasolla. Nämä pumput ovat vähemmän herkkiä pumpatun nesteen laadulle (siinä voi olla kiinteitä hiukkasia). Tällaisia ​​laitteita ei ole tarkoitettu pysyvään käyttöön, mutta ne sisältyvät satunnaisesti tarvittaessa.

  Pumppauslaitteen laskeutuminen kaivonkaapeliin

  Näin ollen, jos nestettä ei tarvita jatkuvasti pumppaamalla kuopasta, voit helposti käyttää vedenpoistopumppauslaitetta veden järjestämiseen. Alhainen herkkyys veden laadulle mahdollistaa pumpun veden pudottamisen kuopista suhteellisen matalalla nestemäärällä, joka sisältää siltaa tai hiekkaa. Tällaisilla pumpuilla on pääsääntöisesti alhaisempi pääpaine kuin aiemmissa malleissa.

  Hyvin tyhjennyspumput

  Jätevesipumpun asentaminen ei aiheuta ongelmia, vaan riittää, että laite asetetaan veteen ja liitetään virtalähteeseen. Hyvin tyhjennyspumput ovat ihanteellisia tilapäisten vesivarastojen järjestämiseksi. Ne voidaan kuljettaa niiden mukana, asentaa ja sisällyttää tarpeen mukaan.

  Kuopan puhdistaminen tyhjennyspumppauslaitteella

  4. Uppoutuva värähtelytyyppinen pumppauslaite

  Tämäntyyppisiä pumppauslaitteita voidaan käyttää pumppaamaan vettä hyvin pienistä ja keskisuurista syvistä syvennyksistä. Värähtelypumpuilla on kyky pumpata vettä ulkonäöltään. Tällaisia ​​pumppauslaitteita voidaan käyttää ympäri vuoden tai väliaikaisesti.

  Jos sivustossasi on matala kaivo, on järkevää käyttää upotettavaa tärinäpumppua. Niiden paineominaisuudet riittävät antamaan paikan vedelle.

  Näillä pumpuilla voi olla ylempi ja alempi aita. Kun käytetään ylemmän saannin, pumpattava vesi on mahdollisimman puhdasta. Lisäksi ylemmän sauman rakenne merkitsee pumpun upottamista veteen, mikä takaa sähkömoottorin vakaan jäähdytyksen. Kun käytät pienempiä nesteenottoa käyttäviä pumppuja, voit hyödyntää suurimman osan vedestä.

  Upotettavat hyvin tärisevät pumput

  Huolimatta siitä, että tällaiset pumput voivat toimia jopa suhteellisen huonon veden laadun myötä pumppaamalla nesteitä ulkomaisiin sulkeutumisiin, se vähentää huomattavasti niiden käyttöikää. Tärinän pumppujen käyttöjakson lisäämiseksi on suositeltavaa käyttää erikoistuneita suodattimia, jotka on asennettu laitteen tuloaukkoon.

  Pintapumppauslaitteet kaivoille

  Pintapumppauslaitteiden tyypit:

  • pyörrekammion pinnan porauslaitteisto (voidaan täyttää erityisillä automaatioyksiköillä);
  • (pumpussa, pumpussa, hydraulisessa akussa, automaattisessa kytkentäyksikössä ja painemittarissa).

  Tällaisia ​​laitteita käytetään yleensä lämpimässä kaudella, positiivisella lämpötilalla. Talvella pinta-tyyppisiä laitteita käytetään lämmitetyssä huoneessa. Jos olet kiinnostunut 24 tunnin vesihuolto, sinun on sijoitettava pumppu sisääntulon alle nesteen pinnalla jäädyttämisen estämiseksi. Tällöin vedenottoyksikön ja sen syöttöputken on oltava riittävän eristettyjä. Tämä ongelma ratkaistaan ​​maaperän putkien syvenemisen ja lämmöneristeen käytön avulla.

  1. Pinta-pyörrekaivopumput

  Tämän tyyppistä pumppauslaitetta käytetään pumppaamaan vettä kaivoista suhteellisen pienestä syvyydestä, ja sitä käytetään yleensä vain tilapäisen vesihuollon järjestämiseen.

  Pinta-pyörrepumppausyksiköitä voidaan käyttää kuopien ylläpitoon. Jos verrataan niitä pumppaamoihin, suurin ero on hydraulisen akun puuttuminen (vesi pumpataan suoraan vesijohtoverkolle). Tyypillisesti tällaisia ​​laitteita käytetään puutarhaviljelyjen kasteluun kotipuutarhassa, kasvihuoneiden kastelulaitoksissa ja pumppaamalla vettä tekniseen käyttöön (pesu tai pesu). Kuitenkin tämäntyyppiset pumput ovat hyvin herkkiä veden puhtaudelle, joten niitä ei suositella käytettäväksi saastuneissa kuopissa.

  Vortex-pumppujen sujuvan toiminnan varmistamiseksi se voidaan varustaa hydraulisella akulla. Tällöin sinulla on käytettävissänne täysipainoinen pumppaamo.

  Vortex Well -pumput

  2. Pumppaamot

  Tämäntyyppisiä pumppauslaitteita käytetään pumppaamaan vettä hyvin syvistä kuopista ja sitä voidaan käyttää ympäri vuoden tai vain lämpimän kauden aikana.

  Akku- ja automaatioyksiköt tekevät tällaisista laitteista riittävän kätevän veden jatkuvaan käyttöön. Pumppausasema ei ole hyvin itse, vaan sen ulkopuolella, jotta voit aina käyttää sitä tavanomaisiin tarkastuksiin ja korjauksiin.

  Kuten pumppauslaitteiden valinnassa, pumppaamoiden mallien tehokkuutta arvioitaessa on kiinnitettävä huomiota suorituskykyyn, päähän ja tehoon. Paineasemilla on tärkeä ominaisuus, kuten imukorkeus, pystysuora etäisyys vedenottokohdasta laitteiston sisääntuloon. Suurin osa markkinoilla olevista malleista on ominaispiirre "imukorkeus" korkeintaan 9 metriä, mikä sallii niiden käytön yksinomaan matalien kaivojen ylläpitoon.

  Pumppuasemat, mallialue

  Joten, pumppaamalla vettä kaivoista omassa tontissa, voit käyttää useita erilaisia ​​pumppauslaitteita. Jokaisella niistä on erityinen ominaisuusryhmä, jonka on vastattava kaivon ominaisuuksia ja toiveitasi.