Laite ja huuhtopumpun periaate likaiselle vedelle

Itsenäinen vesihuolto kaivon, uima-altaan, keinotekoisen tai luonnollisen säiliön läheisyydessä, kellarissa laitosten ja laitteiden sijoittamiseen on hyvä, kun tämä on kaikki (tai osittain) kotonasi. On huono, kun ei ole tyhjennyspumppua veden ja kuopan puhdistamiseksi pilaantumiselta, veden poistamiseksi vedenalaisesta kellarista jne. Ja on parempi tietää etukäteen, miten viemäripumppu toimii, kun sitä tarvitaan, miten se valitaan ja käytetään oikein.

pitoisuus

Pumpun ominaisuudet ja toimintaperiaate ↑

Tällaisen laitteen käyttö jokapäiväisessä elämässä ratkaisee seuraavat tehtävät:

 • pumppaamalla pois saastuneesta nesteestä hiljenemättömästä kuopasta, säiliöstä, viemäristä, reiästä;
 • ylimääräisen veden poistaminen raskaiden sademäärien jälkeen, tulvat, pohjavedenotto (esimerkiksi rakennustyömaalta, kellari);
 • pumpataan nestettä säiliöstä toiseen;
 • kasvihuoneiden kastelu, pieni maatalousmaa.

Lähes jokainen yksityinen talo tarvitsee tällaisen pumpun, mutta se ei riitä pelkästään ostamaan sitä. Olisi ymmärrettävä sen rakenteen ja toiminnan periaate. Tämä auttaa sinua valitsemaan tuotteen oikein omiin tarpeisiinsa, mutta myös käyttämään sitä oikein.

Viemäripumpun ↑ laite

Yksinkertaistetussa muodossa laitteen rakenne sisältää:

 • Sähkömoottori
 • Akseli, jossa on juoksupyörä. Se voidaan sijoittaa moottoriin tai erikseen, mutta olemus ei muutu - tämä elementti takaa veden liikkeen laitteen sisällä. Valmistettu ruostumattomasta teräksestä.
 • Pumppuyksikkö, jossa on imukansi. Reikien läpi vesi menee pumppuun. Reikien halkaisija määrää siirrettävien kiintoaineiden koon.
 • Asumiseen. Kodintuotteissa se on valmistettu muovista tai teräksestä. Näin varmistetaan niiden liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Samanaikaisesti muovi on herkempi työstämään kiinteitä hiukkasia, joten muovikoteloissa olevat laitteet eivät mene nopeammin.
 • Float switch Estää tuotteen tulvan ja "kuivan" iskun automaattisesti kääntämällä sitä päälle tai pois päältä riippuen vedenpinnasta.

Poistopumpun ↑ periaate

Perusrakenteiden tunteminen on helppoa ymmärtää, kuinka likaveden tyhjennyspumppu toimii. Kun käynnistät ja käynnistetään, sähkömoottori ja juoksupyörän akseli alkavat toimia. Pyörivien siipien ympärillä ohut ilma muodostaa ja paine kammiossa pienenee. Vesi virtaa sisäänpäin ja keskipakoisvoiman vaikutuksen kautta liikkuu poistoaukkoon ja sieltä - poistoputkeen tai putkeen. Likaa vettä päästetään erityiseen kattilaan tai säiliöön. Tätä periaatetta käytetään myös puhtaan veden pumppaamiseen suurissa määrissä.

Huomaa: nesteen optimaaliseen liikkumiseen pumpun kammiossa sen sisältämän kiintoaineen tilavuus ei saa ylittää 10%.

Vedenpoiston ja ulosteiden erot ↑

Tärkeä hetki - tyhjennyspumpun ja ulosteiden periaate, mutta on olemassa useita vakavia eroja. Toinen on suunniteltu toimimaan pienempien hiukkasten kanssa. Keskimäärin niiden sallitut koot ovat 12-15 mm, kotitalouden tason tyhjennysmallit vaihtelevat välillä 5-20 mm.

Tällöin ulostepumput toimivat paremmin viskoosilla väliaineella, mutta on otettava huomioon, että erityisillä hiomakoneilla varustetut laitteet lisäävät huomattavasti niiden kustannuksia.

Huomioi: viemäröintilaitteita ei ole tarkoitettu viemärijärjestelmään työskentelyyn WC: ssä! Tätä varten käytetään ulosteen malleja.

Video: kuivatuspumppujen tyypit ja niiden laajuus ↑

Kuivauspumpun valinta ↑

Tuotetta valittaessa on tärkeää määrittää tulevat toimintaolosuhteet. Tästä riippuu laitteen pääominaisuuksien tyypistä ja valikoimasta, sen kustannuksista.

On tärkeää arvioida oikein:

 • Työn määrä.
 • Pumpattavan nesteen lämpötila. Tärkeä indikaattori, koska pumpattava neste jäähdyttää pumpun käytön aikana. Laitetta ei suositella käytettäväksi ympäristössä, jonka lämpötila on yli + 40 ° C.
 • Veden laatu - sen pilaantumisen prosenttiosuus, kiintoaineiden koko, viskositeetin aste.
 • Mahdollisuus asentaa laite.

Mikä pumppu on parempi - upotettava tai pinta ↑

Yksityisen talon paras vaihtoehto on upotettava pumppu. Sen runko on kokonaan laskettu veteen ja sallii sen pumppaamisen suurista syvyistä. Vertikaalisille malleille - jopa 7-8 m horisontaalisille järjestelmille - jopa 100 m. Nämä laitteet ovat tiiviisti suljettuja, mutta vaativat säännöllistä nostoa puhdistukseen, mikä ei aina ole helppoa. Upotusmallit ovat hyviä säännölliseen käyttöön milloin tahansa vuoden aikana.

Pintapumput - vaihtoehto kausittaiseen käyttöön, esimerkiksi kesällä mökillä. Niitä ei ole tarkoitus upottaa nesteen sisään ja asentaa maan pinnalle, joten niillä ei ole asianmukaista tiivistämistä. Sadanta tai jopa usein sumu voi poistaa ne käytöstä. Tällaisten mallien toinen haittapuoli on kyvyttömyys käyttää suurilla syvyydellä. Letku laskeutuu veteen enintään 7 metriä. On kuitenkin kätevää käyttää niitä paikoissa, joissa vesi on vaikeaa.

Pumpun valinta pääominaisuuksissa ↑

Kun ostat tuotteen, kiinnitä huomiota useisiin pisteisiin.

 1. Virta. Tämä on tärkein parametri. Se määrää, kuinka paljon nestettä (litroina) pumpataan ajan yksikköä kohden (yksi minuutti). Enemmän valtaa, sitä enemmän sähkönkulutus, mutta nopeampi työnkulku. Kotitalouksien tarpeisiin 1 kW on tarpeeksi, kotitalouskäyttöä varten 1 - 3 kW, laitetta, jonka kapasiteetti on enintään 5 kW, on hyödyllinen rakennustyömaalla.
 2. Pääpaine Se lasketaan kaavalla: veden nousun korkeus x sen poiston etäisyys x 0,1 (vakio-kerroin). Veden nousun korkeus määräytyy pumpun laskun alarajan ja vedenpoiston pisteen välisen eron mukaan.
 3. Ulostulon halkaisija. Sinun täytyy ostaa sopiva letku hänelle.
 4. Sallittu hiukkaskoko. Tämän parametrin epäjohdonmukaisuus laitteen todellisten toimintaolosuhteiden kanssa johtaa sen epäonnistumiseen.
 5. Suurin syvyys pumpun laskemiseen veteen. Se valitaan tuotteen tarkoituksen perusteella.

Video: ohjeet valupumpun valinnalle ↑

Tietäen laitteen ja tärkeimpien vettä valuma-pumppujen, voit huomattavasti helpottaa valintaa ja toimintaa laitteen. Laitteen itseasennuksen prosessi ei myöskään ole vaikea. Vakavien vahinkojen sattuessa kannattaa kuitenkin kääntää asiantuntijoille.

Viemäröintipumppu: järjestelmä, toimintaperiaate, ominaisuudet, valintaominaisuudet

Kaikkien talojen, monen yksikön tai yksityisen kellarikerroksen, taataan suojattu tulvilta, jos tyhjennyspumppu on säädetty oikein. Suihkun jälkeen vesihuoltoverkon läpimurtoja usein tämä rakennusosuus on tulvii tukkeutuneiden kuivatusjärjestelmien vuoksi. Ja tämä on suora polku epäterveellisen tilanteen kehittymiselle talossa ja nopeuttaa säätiön tuhoamista. Poista vesivuoto viemäripumpun voimalla. Työperiaatteella ja tämän laitteen laitteella ymmärrämme artikkelissamme.

Jätevesipumput - tulvat välttämättömät

Mikä erottaa vedenpoistopumpun ulosteesta?

Tyhjennyspumppu, joka voi toimia hiukkasmaisessa ympäristössä

Jätevesipumppujen tarkoituksena on pumpata ja purkaa eri säiliöistä tulevia epäpuhtauksia sisältäviä vesi- ja jätevesiä: kaivannot, kaivokset, viemäreiät, kotitalousjätevedet, teollisuusjärjestelmät ja muut jätevedenpuhdistamot. Avustuksella voit pumppaa ja ohjata ulosteet, jotka palvovat korkeita rakennuksia, sekä käyttää laitteistoa kellariintulojen yhteydessä.

Vaikka sekä tyhjennyspumppu että ulostepumppu toimivat vastaavissa ympäristöissä, niiden välillä on perustavanlaatuinen ero - kunkin jäteveteen määritettäessä sallitaan sallittujen kiinteiden aineiden koko. Jätevedenpumppuissa nämä ovat hiukkasia, joiden läpimitta on 3 ÷ 12 mm (yksikön mallista riippuen) ja enintään 120 mm (nämä pumput pystyvät pumppaamaan suuria määriä jätevesiä).

Ulkopuoliset pumput toimivat nesteissä, joissa joko kiinteät sulkeumat ovat kokonaan poissa tai niiden koko on pieni. Tämän ominaisuuden yhteydessä laitteistoon kuuluu veitsiä ja muita leikkausmekanismeja, jotka toimivat ripustusmyllyssä. Pumpun siipipyörä voi olla puoliksi auki, yksikanava tai pyörre.

Tyypit kuivatuspumpuista

Kaikki tyhjennyspumput on jaettu kahteen päätyyppiin:

 1. pinnallinen;
 2. upotettavat.

Pintapumput

Esimerkki pintapumpun toiminnasta

Jo nimestä on selvää, että pinnan tyhjennyspumppu on asennettu maan pinnalle tyhjennysreunan reunalla. Letku laskeutuu säiliön pohjalle, jonka läpi jätteitä pumpataan ulos. Jotta pumppu toimisi automaattitilassa, kytkinvivulle tuodaan float-mekanismi, joka seuraa kaivon vedenpinnan tasoa. Kun viemärit alkavat nousta tietyn pisteen yläpuolelle, uimuri nousee ja kytkee laitteeseen virran.

Jätevesipumpun laite olettaa sisääntuloputken läsnäolon, jonka kautta vesi imetään pois täyttöjätteen kuopasta ja poistoputki - jonka kautta se johdetaan ulos rajoistaan. Nesteen pääsy moottoriin ei ole hyväksyttävää, muuten laitteen vikaantuminen on väistämätöntä. Siksi pumpulla on oltava aikaa pumpata viemärit nopeammin kuin niiden taso nousee kaivoon.

Pintaviemäripumppujen suurin etu on niiden liikkuvuus: laitteisto siirretään helposti oikeaan paikkaan, ja jos työ on hajonnut tai keskeytyneenä, korjaus on nopeaa ja helppoa.

Upotettavat pumput

Upotettava tyhjennyspumpun kaavio

Jos katsomme vedenalaista tyhjennyspumppua - käyttöperiaate on sama, mutta malli on hieman erilainen. Ensinnäkin laitteisto laskeutuu kaivoon viemäreillä, ja toiseksi veden imeytymistä ei tapeta tuloventtiilin läpi, vaan suoraan pumpun läpi sen reikien läpi. Laitteen pohja on suojattu verkkosuodattimella, joka estää kivet ja muut suuret hiukkaset pääsemästä pumpun juoksupyörään.

Uppopumppu käynnistyy automaattisesti, kun tietty määrä jätettä kertyy kellukkeesta tai muovikuplasta. Koska laitteisto upotetaan nesteeseen, valmistajat toimittavat sen korkealaatuisella sähköeristeellä mahdollisen oikosulun estämiseksi. Tällaisten pumppujen käyttö on mahdollista sekä kotitalouksien tarpeisiin että teolliseen, tekniseen, rakentamiseen jne.

Pohjapumpun asennusesimerkkejä

Nestemäisissä väliaineissa toimivien tyhjennyspumppujen pääominaisuudet ovat:

 • käyttöturvallisuus;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • joka suoraan määrittää sen suorituskyvyn.

Jätevesipumpun periaate

Jätevesipumppu pumppaa viemärit, siirtää ne rakennuksesta ulkoiseen viemäriverkostoon tai talon poissa olevaan jätevedenpuhdistamoon. Usein paikka, jossa pumppu asennetaan, tulee syvennys, josta veden pumppaaminen on välttämätöntä.

Korkealaatuisen pumpputoiminnan osalta kuituraaka-aineiden pitoisuuden tulisi olla vähäinen ja suurin kiinteiden hiukkasten koko ei saa olla yli 5 mm. Asennuksen syvyydestä, sitä pienempi, sitä parempi, koska hätätilanteessa on helpompi järjestää nopea pääsy laitteeseen.

On syytä keskittyä siihen, että jäteveden tyhjennyspumppujen työtä, joille on tunnusomaista kohotetut lämpötilat, on rajoitettu tietyn ajan, koska moottorin jäähdytys tapahtuu lämmönsiirron kautta pumpatulle nesteelle. Monet yksikön valmistajat osoittavat, että lämpötila on enintään 50 ° C. Luonnollisesti on olemassa päteviä laitteita, jotka on suunniteltu toimimaan erityisissä, epätyypillisissä olosuhteissa, mutta emme aseta sitä yksityiskohtaisesti.

Viemäröinnin liikkumisperiaate viemäröintipumpun sisällä

Viemäröintipumpun valintaperusteet

Esitään yhteenveto siitä, miten valupumppu valitaan. Kun hankit tarvittavan yksikön, kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

 1. Laitteen työskentelyolosuhteet. Vaikka jätevesipumppu kykenee selviytymään helposti jäteveden pumppauksesta - tekniset ominaisuudet rajoittuvat pilaantumisasteeseensa (se ei saa ylittää sallittuja parametrejä). Toisin sanoen suuret kivet, suuri osa hiekasta nesteessä, lietteessä ja lika voi vaikuttaa haitallisesti yksikön toimintaan. Toisin sanoen pystyttämään kellarin tulvat, voit käyttää tavanomaista tyhjennyspumppua. Mutta jos sinun täytyy tyhjentää lampi, pumppun pohjan alla sulkee kiinteä taso tasaisella pinnalla. Ja jos työn laajuus on rakennuspaikka, on parempi turvautua voimakkaan ulostepumpun käyttämiseen hiomakoneella.

Jätevesipumppu voi jopa tyhjentää vettä.

 1. Aritmeettiset laskelmat. Laskettaessa tarvittavia laitteita, huomioikaa, että 1 metrin pystysuora pituus on 10 vaakamittaria. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on viemäriveden syvyys 5 m, letkun pituus ei saa olla yli 50 m. Samanaikaisesti vedenpoistoaste on alhainen, vaikka tyhjennyspumput toimivat jatkuvasti saapuvassa vedessä. Jotta pumppu selviytyisi täysin tehtäväänsä, lisää viemäröinnin nostamisen korkeuteen pituus, johon poistoputki asetetaan maan pinnalle vaakasuoraan suuntaan. Jos ja paine ei ole optimaalinen, lisää pituus "noin" 3 m.

Mitä pienempi nostokorkeus, sitä tehokkaampi pumppu on.

Valittaessa tyhjennyspumppua kiinnität suurta huomiota sen kapasiteettiin. Vain tämä parametri määrittää tämän tai kyseisen laitteen optimaalisen käytön.

 1. Valutuspumpun mallin valinta - riippuen pinnan tilasta, jossa tyhjennyspumppu asennetaan. On suositeltavaa asentaa tyhjennyspumppu kaivoon, jonka syvyys on 40-60 cm, mikä suojaa vettä vastaan ​​kellarikerrokseen. Sitten pumppu voidaan varustaa pystysuoralla kelluntumekanismilla, joka kytkee laitteen päälle syvennyksen täyttyessä, jolloin lattia pysyy kuivana. Jos on mahdollista järjestää kuoppa, jonka leveys ja pituus ovat vähintään 50 cm, kaikenlaiset uimurit sopivat.

Pumppu, jossa on uimuri, ei salli maksimaalisen kuivatuksen

Kun säiliötä on tarpeen kuivata niin paljon kuin mahdollista, tarvitaan erityinen tyhjennyspumppu, joka on asennettu kiinteälle alustalle. Tällöin kellua ei tarvita, koska se aloittaa työskentelyn vain muutaman cm: n jätevedetasolla. Kaikissa muissa tapauksissa tavanomaiset mallit selviytyvät tehtävästä.

Mikä on tyhjennyspumppu ja missä sitä käytetään

Viemäröintipumput ovat laitteita, joissa on yksinkertainen sisärakenne, eivät vaadi erityistä huoltoa, joka kiinnittää huomiota hyödykemarkkinoilla. Useimmiten laitteet ovat upotettavia malleja. Laitteet on valmistettu eri materiaaleista: rautaa, terästä, muovia.

Asema toimii tehokkaasti, useimmissa malleissa on kellukytkin, joka vastaa säiliön vedenpinnasta. Laitteet toimivat automaattisesti.

On parasta käyttää rakenteita, jotka on testattu kestävyydestä ja kestävyydestä. He eivät altistu kaikenlaisille mekaanisille vaurioille. Valitessasi yritä ottaa huomioon laitteen tekniset parametrit, tarkastella laitteiden paineita ja suorituskykyä. Yritä ostaa tuotteita vain luotetuilta valmistajilta.

pitoisuus

Jäteventtiilin rakenne ja toimintaperiaate

Viemäripumppu koostuu sähkömoottorista, joka on varustettu pumppuyksiköllä, roottorilla, staattorilla ja laakerivastuksilla. Roottorissa on keskipakovoima, jota kutsutaan juoksupyörällä. Pumpun kokoonpanossa on useita imuportteja. Laite on varustettu termostaatilla, joka aktivoi ja sammuttaa pumpun automaattisesti, kun moottori ylikuuhtuu. Laitteessa on oltava kellukytkin, joka reagoi nesteen määrän vähenemiseen.

Laitteen toimintaperiaate on seuraava: veden pumppaamisessa huuhtopumppu vetää sen säiliöstä rakenteeseen. Ensin, neste saapuu kammioon, alkaa liikkua poistoaukon suuntaan.

Tyhjennä pumppu

Viemäröintilaitteita käytetään erilaisissa saasteissa ympäristöissä. Ne on jaettu kolmeen pääluokkaan:

 1. Suhteellisen puhdas neste - laitteet, joita käytetään pumpattavan veden kanssa enintään 5 mm: n hiukkasten kanssa. Näitä laitteita käytetään veden ottamiseen, niitä voidaan myös käyttää altaiden tyhjentämiseen. Toinen sovellutusmenetelmä: pumppaava neste sadesäiliöistä.
 2. Vesiä, joiden keskimääräinen pilaantumistaso on. Tällaisia ​​pumppuja käytetään veteen, jossa hiukkaset eivät ylitä 25 mm. Laitteen tärkein sovellus: jätevesien kuluminen suihkun ja kuivatuskaivon jälkeen.
 3. Käytetään likaisia ​​nestepumppuja, jotka toimivat hiukkasina, jotka ylittävät 38 mm. Tällaisia ​​laitteita käytetään tulvaveden pumppaamiseen tulva-alueita varten.

Pinta - ja upotettavat pumput

Pintapumput on asennettu säiliön yläpuolelle. Laitteissa on kaksi putkea: sisääntulo, joka tuottaa jätevesiä säiliöstä ja pistorasiaan käytetään jäteveden poistoa yksiköstä. Pumput voivat toimia automaattisesti, on olemassa erityinen float-mekanismi.

Yksiköt eivät sovi syvälle lähteille, koska niitä käytetään 8-12 metrin syvyydessä. Upotuslaitteet on varustettu kelluntunnistimilla, jotka ilmaisevat laitteen alkamisen. Rakenteen pohjassa on verkkosuodatin, joka suojaa laitetta liian kovan partikkelin sisääntulosta.

Positiiviset ominaisuudet: yksinkertainen asennus, helppo huolto, matala melutaso, suuri teho ja suorituskyky. Laitteiden haittapuoli on se, että niitä ei käytetä pienien säiliöiden tyhjentämiseen. Toinen haitta on se, että upotettavat mallit on poistettava säiliöstä huoltoa ja korjausta varten.

Jäteveden pumppujen tarkoitus

Voimassa ja tarkoituksessa kotitalous- ja teollisuuslaitteet erotetaan toisistaan. Kotitalouskäyttöön käytetään viemäripumppuja kotitalouksien tarpeisiin. Pumppaavat vettä tulvista kellareista ja kellareista sekä teknisten kaivojen tyhjentämisestä. Tämän muodon laitoksia käytetään kastelu- ja kastelujärjestelmissä. Yksivaiheiset laitteet ovat kapasiteettia 800 litraa minuutissa. Laitteen yleisin materiaali on ruostumaton teräs ja polymeerit.

Teollisuuspumpuilla on suuri teho ja suorituskyky. Niitä käytetään hätäpoistumien poistamiseen, viemäröintivälineiden kuopat. Yleisimmin käytetty valurauta, joka suojaa muodonmuutoksia vastaan. Teollisuuden kolmivaihepumpuilla on suuri imuteho - jopa 1500 litraa minuutissa, nosta nestettä 150 metrin korkeuteen. Mallit ovat monimutkaisia, joten korjausta tarvitaan ylläpitoon.

Laitteen valinta

Kun valitset laitteita, kiinnitä huomiota mallien teknisiin ominaisuuksiin. On välttämätöntä laskea työn määrä, jonka yksikön on suoritettava tietyn ajan. Laitteiden paineen määrittämiseksi on tarpeen tietää korkeus ja etäisyys, jolla vesi kuljetetaan. Tämä ominaisuus määritellään suuttimen vedenpoiston merkin ja upotuksen syvyyden välillä.

Tarkastelemme pumpattavan välineen tasoa sekä laitteiden mitat. Jos laite toimii saastuneessa ympäristössä, työskentelykammion koon pitäisi olla riittävä tällaisten hiukkasten kuljettamiseen.

Otamme huomioon maksimilämpötilan kynnyksen, se on yleensä 50 astetta. Kun valitset, sinun on otettava huomioon myös materiaali, josta rakenne on tehty. Kotitalouksien yksiköiden maksimikapasiteetti on 180 litraa minuutissa.

Veden nostamiseksi säiliön pohjasta tarvitaan malleja, joissa imuaukot sijaitsevat alla. laitteita käyttäviä nesteitä. Ei ole suositeltavaa käyttää laitteita jätevesien pumppaamiseksi, jotka ovat suuria hiukkasia. Kun siirrät laitetta, älä unohda sammuttaa sitä.

Käytä suojalaitteita. Kiinnitä huomiota laitteiden automatisointiin. Pumpun hallitseminen manuaalisesti on mahdotonta, koska laitteiston vedenpinnan ja tilan tarkkailu sekä laitteen kytkeminen päälle ja pois päältä on tarpeen.

Valinnan ja asennuksen ominaisuudet

Kotitalouspumput pumppaavan nesteeseen, joka on varustettu seuraavilla perusasetuksilla:

 1. Kelluvat, jotka määräävät nesteen määrän säiliössä.
 2. Antureita, jotka on asennettu kellukkeihin, ne kytkeytyvät yksiköihin täyttämällä säiliöitä ja sammuttamalla ne, kun taso laskee.

Pumpun asennuksessa on syytä muistaa, että tyhjennyslaitteita ei voida asentaa suoraan lietteeseen, koska laitteet nopeasti tukkeutuvat lian kanssa. Sinun tulisi valita syvä paikka säiliön pohjasta, josta vesi pumpataan ulos.

Markkinoilla on monia tyhjennyspumppuja, joita käytetään viemäreihin ja viemäriin. On parempi, että laitteessa on kaksi kelluntaanturia, joista yksi ilmaisee ylemmän vedenpinnan, toinen käytetään turvallisuutena.

Laitteita valittaessa kannattaa harkita teknisen suorituskyvyn tasoa sekä niiden ominaisuuksia. Muista katsoa laitteiden laitteita kellukkeita ja antureita. Käytä suodatinta, joka estää roskat ja kuidut. Ennen kuin ostat, määritä yksityiskohtaisesti, millä alueella käytetään viemäripumppua.

Harkitse laitteiden paineita ja suorituskykyä, valitse vain laitteista laadukkaita materiaaleja. Katso myös tuotteiden hinta ja koko. Toivon, että neuvoja ja suosituksia auttavat sinua tulevaisuudessa! Mielestäni nyt tiedät, kuinka valita oikeat kuivatuspumput korkealla teknisellä tasolla. Toivotan teille kaikille onnea ja menestystä!

Julkaistu pumppuissa 15. syyskuuta 2017
Ei kommentteja »

Kuinka tyhjennyspumppu toimii, mitä tarvitaan ja miten se toimii

Erot vedenpoisto- ja ulostepumput

Kuinka tyhjennyspumppu toimii

 • pinnallinen;
 • upotettavat.

Jotta määritettäisiin, mikä tyhjennyspumppu soveltuu parhaiten tiettyihin töihin, kannattaa tutkia kunkin laitteen tyypit ja miten tyhjennyspumppu toimii eri olosuhteissa.

Pintapumput, joista esimerkki näkyy kuvassa, asennetaan veden yläpuolelle kuopan lähellä. Vesi pumpataan ulos letkulla, joka upotetaan veteen ja saavuttaa säiliön pohjan. Laite voi toimia automaattitilassa, mutta se vaatii kelluntumekanismia, mikä säätelee säiliön nestetasoa. Veden nousu nostaa myös uimuria, joka vaikuttaa ohjauselementteihin ja kytkee pumpun päälle (lisätietoja: "Viemäröintipumppu kellukytkimellä, laitteella ja toimintaperiaatteella").

Uppopumput toimivat samoilla periaatteilla kuin pinta-aloilla, joten erot ovat rakenteiden osassa. Ensinnäkin upotuslaitteiden nimen puolesta puhuu tarpeesta upottaa ne veteen, ja toiseksi tämä seikka, joka määrittää tällaisten laitteiden toiminnan periaatteen: neste pumpataan itse pumpulla ilman letkuja tai suuttimia. Pumppu imeyttää vettä pohjassaan olevan reiän läpi, ja rakenne on varustettu suodattimella, joka suojaa kiinteitä hiukkasia vastaan.

Jätevesipumpun periaate

Kuinka käyttää tyhjennyspumppua ja samalla käyttää sen kaikkia mahdollisuuksia? Jotta pumppu toimisi mahdollisimman tehokkaasti, pumpattavan nesteen pitoisuus on pienin, ja niiden mitat eivät saisi ylittää sallittuja arvoja.

Upotettava vedenpoistopumpun laite

Jätevesipumppu voi tulla toiseksi kumppani elämässä, jos asut kosteikossa ja seurauksena talossa, jossa maanalaisia ​​tiloja jatkuvasti tulvataan. Tällöin on hyödyllistä tietää, miten tyhjennyspumppu toimii, ei pelkästään toiminnan kannalta, vaan myös itsekorjausmahdollisuus.

Kuva 1 Viemäröintihakemus veden pumppaamiseen

Käytä tyhjennyspumppuja

Päätettäessä, miksi tarvitaan valupumppu, on otettava huomioon kaikki mahdolliset käyttöalueet.

 • Kun asuntorakennus sijaitsee kosteikkokohdassa, tilat, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella, saavat säännöllisesti vettä, jota tavallinen myrskyjätevesi ei voi poistaa. Ongelman ratkaisemiseksi lattialle tehdään kaivo, josta vesi pumpataan automaattisesti.
 • Tyypillisesti yksityisellä sektorilla ei ole viemäröintijärjestelmää, ja kotitalousjätevedet virraten altaaseen. Kun kotitaloudessa käytetään voimakkaasti tai pitkään sateita, se täytetään melko nopeasti. Tällöin tyhjennyspumppu, joka tyhjentää veden huomattavan matkan kouruun tai puutarhan ulkopuolella olevaan omistavaan alueeseen, auttaa irrottamaan kuopan.
 • Yksityisissä asuntorakenteissa rankkasateiden tai sulatuslumen jälkeen voi syntyä tilanne, kun kellarit, kellarit tai kellarit joutuvat tulviin, kun taas tyhjennyspumpulle ei ole kunnollista vaihtoehtoa.

Kuva 2 Viemärit - ulkonäkö

 • Kaivettujen lohkojen rakentamisessa maaperässä se on usein tulvamahtana, joskus alaslassojen takapihoilla, jotka louhokset voivat kerätä. Voimakkaasti eroon ylimääräinen neste vain tyhjennys.
 • Paikan päällä varustetut keinotekoiset säiliöt (lampi, uima-allas, suihkulähde) tarvitsevat säännöllisiä vesimuutoksia. Vedenpoiston avulla ei ole vaikeata tuottaa näitä teoksia.
 • Paikoilla oleva kaivo tai kaivo on altis saastumiselle tai siltingille. Jätevesi auttaa puhdistamaan tai syventämään niitä pumppaamalla hiekkaa tai likaa hiukkasia, jotka on ripustettu veteen.
 • Pumput voidaan valita ja käyttää vetämään vettä saastuneista vesikappaleista tarkoituksena kastella takapihan tontti.
 • Vaikka vedenpoistopumppauslaitteiden käyttö on vähemmän tehokasta, päinvastoin kuin tähän tarkoitukseen suunnitellut pumput, tällaista laitetta voidaan tarvittaessa käyttää pumppaamaan puhdasta vettä.

Laite ja vedenpoistopumpun periaate

Jätevesipumpun laite on melko yksinkertainen, sen pääosat ovat:

Kuva 3 Jäteveden sähköpumpun sisäinen järjestely

kotelo

Tyypillisellä vedenpoistolla on kaksi runkoa: ulkoinen ja sisäinen. Sisäkotelossa sijoitetaan laitteen pääyksikkö - sähkömoottori, joka jäähdytetään vesivirtauksella, pesemällä sen jälkeen rakennusten välissä ylhäällä olevaan ulostuloaukkoon.

Monissa edullisissa malleissa pistorasia sijaitsee sivussa, mikä heikentää moottorin jäähdytystä.

Laitteen ulkokotelo on varustettu kätevällä kahvalla vesipatsaan siirtämiseksi tai ripustamiseksi, mutta myös putkistoa (putki), johon letkut on yhdistetty.

Sisäkotelo paremman jäähdytyksen järjestämiseksi on metallia, ulkopinta on tavallisesti metallia (ruostumatonta terästä) tai iskunkestävää muovia.

Sähkömoottori

Sisemmässä, täysin eristetyssä pumppukotelossa on sähkömoottori, joka koostuu staattorista, jossa on käämitys ja roottori, jonka akseli pyörii ylä- ja ala-laakereissa. Virta toimitetaan sähkömoottorille kaapelin avulla suljetun sisäänmenolähteen kautta, kondensaattori on sisäänrakennettu käynnistämiseen.

Joissakin malleissa kuivatuksen pumppuja ei upotettu kondensaattorin tapauksessa moottori käynnistyksen suoritetaan käyttämällä erillistä lähtö- lohko (siellä on sijoitettu lauhdutin), rakennettu kaapeliverkossa teholähdelaitteen.

Laakerien voiteluun ja jäähdyttämiseen on erikoiskammioita sisemmän kotelon alaosassa, joka on täytetty teknisellä öljyllä. Myös tiivistysrenkaat, jotka estävät veden pääsyn moottoriin.

juoksija

Juoksupyörä, joka on levyn muotoinen, johon taivutetut terät on sijoitettu, on asennettu moottorin akseliin. Tavallinen materiaali sen valmistuksessa on metalli, joskus se on valmistettu erittäin kestävästä muovista.

Pumpun kotelon pohjassa on jalusta jalat, joihin pumppu on yleensä sijoitettu. Hiukan kannen yläpuolella on vedenottoaukko (suodatin), lukuun ottamatta mahdollisuutta tunkeutua hiukkasten sähköpumpuun, jonka mitat ylittävät sen tekniset ominaisuudet.

Float switch

Käytännössä kaikki vedenpoistorakenteet on varustettu tällä järjestelmällä. Kytkimet automatisoida toimintaa poistopumppu kanssa kellua, pysähtymättä virransyöttö moottoriin silloin, kun se lasketaan nesteen taso, ja jälleen syötetään syöttöjännite täytön aikana työ- säiliön.

Kuva 4 Viemäröinti osassa

Jätevesipumpun toimintaperiaate on seuraava. Kun jännite kohdistetaan sähkömoottoriin, juoksupyörä alkaa pyöriä. Se vetää nestettä itseensä sähköpumpun rungon keskelle sijoitetun aukon läpi ja keskipakovoima työntää nestettä ulostulokanavan läpi.

Viemärit voivat työskennellä ympäristössä, jossa eriasteiset kontaminaatiot ovat, mikä määräytyy käyttöolosuhteiden mukaan, joten ennen valua pumppua on kiinnitettävä huomiota hiukkaskokoon tai suodattimeen. Oikean tuotteen valitseminen on suositeltavaa käyttää metallikotelossa olevia laitteita, joissa on juoksupyörä, joka on valmistettu metallista ja elinolosuhteiden mukaan noin 10 m3 / h tuottavuus on riittävä.

Jätevesipumpun periaate kellukkeella

Kuinka pumpun kellunta toimii?

Sähköpumpun kelluntakytkin on osa pumpunhallintajärjestelmän kokonaisjärjestelmää ja säätelee säiliön vesitasoa. Ne ovat myös tärkein suoja pumpun kuivakäynnille uimalla, mikä lisää laitteen käyttöikää.

Kytkimet auttavat vähentämään tukkeutumista, koska hiekka pääsee järjestelmään. Ne suorittavat useita tarpeellisia toimintoja, ja joissakin pumppaamoissa käytetään useita kellukkeita kerralla.

1 Float -kytkimen kuvaus

Uppopumput ja tyhjennyspumput toimivat olosuhteissa, joissa nestettä voi yhtäkkiä päästyä tai likaantua. Tällöin veden pumppaus, joka on jo sekoitettu suuren määrän lian kanssa, voi vakavasti vahingoittaa järjestelmää. Siksi pumppujen kellukytkintä tarvitaan kuivakäynnin aiheuttaman rikkoutumisen estämiseksi. Jotkut kelluvat on asennettava itsenäisesti, kun taas muut pumput on valmistettu sisäisellä kellukkeella.

Ne sijaitsevat eri säiliöissä - säiliöistä järjestelmissä, joissa jätevesi pumpataan juomaveden kaivoihin. Ja kelluvien tehtävät, riippuen käyttöpaikasta, voivat vaihdella. Myös yhdessä säiliössä on mahdollisuus laittaa useampia kelluvia, joista kukin suorittaa erilaisia ​​tehtäviä:

 • pääpumpun toiminnan valvonta;
 • ylimääräisen (apupumpun) työn valvonta sekä sen tehokkuuden parantaminen;
 • tason anturi;
 • ylivuotoanturi.

Kellukytkimen toiminta

Tasoanturia tarvitaan, jotta upotettava pumppu ei toimi kuivana ja näin ollen ei imevät erittäin saastunutta vettä, mikä vahingoittaa koko asemaa. Ylivuoto-anturi edellyttää, että vesisäiliö ei ylivuotoa. Riippuen kapasiteetin tyypistä, tämä voi johtaa vakaviin ongelmiin, jopa oikosulkuun asti.
valikkoon ↑

1.1 Pumppujen kellukkeiden lajit

Float-kytkimet on kytketty erilaisiin pumppuihin ja ne voidaan myös integroida. Asennettaessa erikseen hankitut kelluvat pumput eivät vaadi paljon vaivaa ja laajaa tietoa. Sisäänrakennetulla kellulla varustettu pumppu on paljon helpompaa, vaikkakin kalliimpaa, mikäli on tarpeen tarjota järjestelmälle kelluntaohjaus mahdollisimman nopeasti.

Kevyt valua sisältävä pumppu on sisäänrakennetulla kellukytkimellä ja raskas. Ensimmäinen tyyppi soveltuu pumppuun, jossa kellua käytetään vesihuollossa - kaivoja, kaivoja. Sekä jätevesijärjestelmissä. Toiset kuivatuspumput, joissa on sisäänrakennettu uimuri, raskas, viittaavat ensinnäkin saastuneeseen ympäristöön ja toisaalta vaikeisiin toimintaolosuhteisiin. Toiseen tyyppiseen uimuripumppua käytetään viemäreissä: viemäri, sade, viemäröinti.

Viemäröintipumput kellukytkimellä

Aloita valitsemasi vedenpinnan tason anturi olisi määritelmän tavoitteita - vesihuolto mökit, maatiloja, taloja, juotto sivusto sopii paremmin helppoa. Viemärijärjestelmän, viemäröinnin tai jätteen järjestämiseen on suositeltavaa ostaa raskas yksikkö.
valikkoon ↑

1.2 Kellokytkimen tekniset ominaisuudet

Laitteen tapaus on valmistettu erilaisista muovimateriaaleista. Se vaatii täydellistä kireyttä ja vedenpitävyyttä. Float koostuu seuraavista elementeistä:

 • kelluva muovikotelo;
 • sähkö kytkin;
 • kytkinvipu;
 • teräs pallo;
 • kolme johdinta kaapelissa.

Johdot on kytketty: yksi suljettuun kosketukseen, toinen avoimeen, kolmas on yleinen. Kellolla on kaksi johdinta. He rikkoavat sähköpiirin, jos on tarpeen sammuttaa upotettava pumppu ja kytkeä virtapiiri, jos se on tarpeen käynnistää uudelleen. Kolmijohdinkytkimet ovat yleismaailmallisia, ne soveltuvat paitsi kuivakäynnin, myös ylivuotojen seurantaan. On olemassa yksi yhteinen ja kaksi johdinta, joiden välillä liikutetaan tilat.

Johtimien väri vaihtelee. Yleinen, yleensä, on musta lanka. Sininen johdin sammuttaa järjestelmän, kun pumpun pumppaaminen alkaa "ajaa karille" ja säiliössä on liian vähän vettä (esimerkiksi kuopassa). Ruskea johdotus säätelee pumppua, kun säiliö on täynnä.

Uimuri muuttaa asentoaan, koska siinä on ilmaa. Näin ollen, kun se on veden alla, niin pyrkiko pintaa. Kun vesi pysyy alhaisena, se laskee. Säätöä varten on käytettävä erityistä lastia.

Uppopumpun asentaminen kellukkeella kaivoon

Riippuen langan pituudesta kuormasta uimuriin, arvot, joilla pumppu kytketään päälle tai pois, vaihtelevat. Näin ne voidaan helposti säätää käsin estämään ylivuotoa tai kuivumista. Ota huomioon se, että uimurin pitäisi sammuttaa työ, kun pumppu on edelleen veden alla pieni marginaali.

Teräspallo säätää vipun asennon riippuen itse uimurin asennosta. Vipu vuorostaan ​​kytkee koskettimet pumppu päälle tai pois päältä kellukkeella. Magneetteja käytetään kiinnittämään pallo haluttuun asentoon. Kaltevuus, jolla pallo liikkuu paikasta toiseen, on useimmiten 70 astetta, mutta sitä on selkeytettävä laitteen ostolla.

Uimurikytkimen ominaisuudet vedenpinnan tarkkailemiseksi:

 • IP-läpäisynsuojausluokka - 68;
 • jännite 220 volttia plus tai miinus 10 prosenttia;
 • käyttölämpötila-alue 0 - +60 ° C;
 • 8 ampeeri - suurin kytketty virta reaktiiviselle kuormalle;
 • 10 ampeeria - aktiivinen kuorma.

1.3 Miten automaattinen kellukytkin toimii? (Video)

2 Kellon liittäminen ja korjaus pumppuun

Uimurinkytkimen kytkeminen järjestelmään, jossa käytetään vedenalaisia ​​pumppuja veden poistamiseen, ei poikkea liittämisestä kuivatukseen, viemärijärjestelmään. Liitäntä pumppuun tehdään seuraavalla tavalla:

 • sinkeri tarttuu langalle ja empiirisesti säätää pituutta sinkeristä laitteeseen;
 • kaapeli on kiinnitettävä tukevasti, jotta putket ja muut säiliön sisällä olevat laitteet eivät kosketa;
 • jos laite on kaksivaiheinen, on käytettävä kahta (tai useampaa) yksikköä - yksi pumpattaessa vettä säiliöön ja toinen pumppaamiseen. Hyvin varustetuissa säiliöissä voidaan asentaa yksi kaksivaiheinen;
 • johdot kytketään pumppuun.

Liitettäessä pumppuun käytetään vedenpitäviä terminaaleja. Pumpun johdotus- ja liitäntäpisteet on merkitty, vaikeuksia voi syntyä vain kaksivaiheisen kellun yhteydessä kolmivaihepumpulle. Kaksi tärkeää laitevalintapistettä:

 1. Virrankulutus ampeerissa on sama pumppu ja uimuri (tai edes vähän jälkimmäiselle).
 2. Sama määrä yhteyden vaiheita.

Pitäisi ottaa huomioon pumpun teho.

Float purettu

Järjestelmään asennettava laite voidaan liittää kellumaan kahdella tavalla:

 • jos sen teho on alle 1,2 kilowattia, liitäntä kulkee suoraan virtajohdon kautta;
 • jos teho on yli 1,2 kilowattia, tässä tapauksessa liitäntä tapahtuu sähkömagneettisen releen tai muun kytkentäelementin kautta.

Monet häiriöt aiheuttavat saastumista. Korjaa kellunta uppopumpusta, jos tukkeuma on helppoa. Tätä varten riittää virtaamaan puhtaan veden virta. Jos uimurin purkamisen ja puhdistuksen jälkeen sen toimintoja ei palauteta eikä vaurioita ole havaittavissa, on suositeltavaa vaihtaa mekanismi toiseen, sillä monimutkaiset korjaukset maksaa usein samat kustannukset.

2.1 Float switch tee se itse

Tee uimuri pumpulle itsellesi:

 • 2 rakennusta;
 • metalli pallo;
 • kaksi magneettia;
 • kosketuslevyt.

Kosketuslevyt on valmistettu kuparista, tinattu tina, messinki ja muu sähköä johtava materiaali. Ne on sijoitettava kehon sivuille siten, että pallo, joka putoaa niiden väliin, muodostaa yhteyden. Metallinauhan joustavuudelle voidaan lyödä vasaralla ja panna se tiedostoon.

Magneetit on valittu laskelmasta, jotta ne eivät voineet nostaa palloa, vaan pitivät sen 60-70 asteen kulmassa jopa laitteen takaosasta. Itse kotelo voidaan valmistaa muovista, PCB: stä, mistä tahansa aineesta, joka ei johda sähköä.

Uimuripumpun laite uimurilla

Johdot juotetaan koskettimiin, joiden poikkileikkaus on enintään 2 mm. Ne on eristetty ja tämä rakenne on sijoitettu yhteiseen uimurikoteloon, joka on valmistettu muovista tai vastaavasta materiaalista. Tärkeintä on eristää varovasti sisempi kotelo niin, että siinä ei ole oikosulkua. Uimauskokoonpanon vaahdon ontelon sisällä kaadetaan, ja ulompi kotelo on myös eristetty.

Päärakennuksen päät ovat asennettu silmukka. Riippuen siitä, minkä silmukan avulla kaapeli kytketään - kosketus- tai paluupuolelta - pumppu täyttyy tai kuivaa.
valikkoon ↑

2.2 Viemäröintipumput kellukytkimellä

Uimurikytkimellä varustettu valupumppu soveltuu ensisijaisesti pumppaamaan sadevettä tai jätevettä vastaavista säiliöistä. Pumppaus suoritetaan kahdella kytketyllä putkella - ejektori ja imu. Tärkeintä, kun katsot laitetta valittaessa, on kaapelin eristys ja muovikotelon tiiviys. Kun laite on ostettu, laitteisto toimitetaan mekaanisen rasituksen poistamiseksi laitteen johdot.

Integroidulla uimurilla varustettu viemäripumppu voi olla kahdentyyppinen, kuten kellukkeet itse - raskas ja kevyt, riippuen määräpaikasta. Keuhkoja käytetään juomaan tai kasteluun. Ja tyhjennyspumppuja, joissa on sisäänrakennetut raskas kellukytkimet, käytetään jätevedenkäsittelyjärjestelmissä ja tukkeutuneita, likaisia ​​vettä. Tunnetuimpia valmistajia ovat Dzhileks, Gardena, Grunsfos, Makita, Pedrollo, AL-KO, Karcher, Whirlwind. HERZ.

 • kapasiteetti 6 000 - 33 000 litraa vettä tunnissa;
 • korkeus antaa 5-27 metriä;
 • virrankulutus 200-2000 wattia;
 • paino 3-14 kilogrammaa;
 • sukeltaa 27 metriin;
 • kaapelin pituus 10 metriä.

Tyhjennyspumppu uimalla

Jätevesipumpun korjaaminen voidaan tehdä käsin, jos havaitaan seuraavat toimintahäiriöt:

 • juuttunut kellunta - vapauttava fyysisesti;
 • kiinnitä iskunvaimennin, jos kiinnike on löysä (sinun on poistettava kansi ja kiristettävä mutterit);
 • juoksupyörä on kiinnitetty - kun siipipyörä vapautuu mekaanisista epäpuhtauksista, sitä ei saa kiristää;
 • iskunvaimentimen ongelmat - useimmiten voit korvata sen itse;
 • Kaapeli murtui ja katkaistiin - tässä tapauksessa on välttämätöntä palpata tunnistamaan vaurioitunut kaapelin osa eristeen sisällä ja kiinnittämään se tiukasti eristemateriaalilla.

Älä yritä korjata viemäröintipumppua itse seuraavissa erittelyissä:

 • käämitys poltettu oikosulun takia;
 • varastossa rikki;
 • venttiili rikkoi.

Jos laitteisto on suhteellisen halpa, edellä mainitut erittelyt on halvempi ja helpompi ostaa uusi, sillä korjaukset voivat maksaa noin samankaltaisista kustannuksista.

Tyhjennyspumppu kellukytkimellä, laitteella ja käyttöperiaatteella

Käytä uimuripumppua sisäänrakennetulla kellulla, joka on tarkoitettu kaivoihin, säiliöihin, varastorakenteisiin, säiliöihin ja muihin paikkoihin, joissa nesteitä ja viemäreitä kerätään. Yhdessä säiliössä voidaan asentaa useita uimureita, jos jokainen niistä on suunniteltu suorittamaan erilaisia ​​toimintoja. Se voi olla pumpunohjauslaite, tason anturi tai nestemäinen ylivuoto. Niiden käyttö mahdollistaa pumppauslaitteiden suojaamisen, kun se siirtyy "kuivakäyttö" -tilaan ja suojaa myös ylivuotoa säiliön täyttämisen tapahtuessa.

Jäteveden pumppujen tarkoitus

Sulattamattomat tyhjennyspumput ovat välttämättömiä yksiköitä kodin puutarhojen ja kesämökkien käyttöön - ne säästävät omistajat monista ylimääräisestä jätevedestä ja pohjavedestä aiheutuvista ongelmista. Laitteita käytetään saostumisen poistamiseen, pumppaamalla sulamisvettä kellareista, kaivoista, kellareista, ojista ja ojista. Katso myös: "Viemäröintipumppu hyvin: miten valita".

Myös vesitiivis pumppua käytetään pumppaamaan vettä altaista, keinotekoisista säiliöistä, kaivoista. On olemassa malleja, joiden rakenteellinen ratkaisu mahdollistaa likaisen veden pumppaamisen (lisätietoja: "Vedenpoistopumppu likaiselle vedelle - mikä on parempaa, pinta tai upotettava"). Viemäripumppu, keskimääräinen teho, pystyy pumppaamaan noin 180 litraa vettä minuutissa. Yksikön suorituskyky pienenee upotuksen aikana ja sen sijainnin poistaminen pumppauspaikalta. Valitettavasti suurin osa tyhjennyspumpuista ei ole suunniteltu toimimaan kuuman veden kanssa.

Jätevesipumppujen toimintaperiaate

Suotusyksikön rakenne mahdollistaa kahden putken olemassaolon:

 • syöttö - sen läpi on nesteen imeminen täytetystä kapasiteetista;
 • tuotos - veden kautta purkautuu maan ulkopuolelle. Neste ei saa päästä moottoriin, koska tästä syystä laite voi murtua. Pumpun on pumpattava viemärit nopeammin kuin niiden taso kuoppaan nousee.

Jätevesipumput on liitetty viemärijärjestelmään haaraputkien avulla. Tästä syystä laitetta asennettaessa on tarpeen tietää tarkat (jopa millimetrin) parametrit viemäriputkesta. Suurin etu, että ei-kelluvat tyhjennysyksiköt ovat liikkuvuutta - laite siirretään mihin tahansa paikkaan, jossa sitä tarvitaan.

Viemäröintipumput sisäänrakennetulla kellulla

Pumppauslaitteiston suojaaminen float-laitteilla, joiden kustannukset ovat perusteltuja niiden etujen vuoksi.

Kytkimen tyhjennyspumppuun kuuluu kaksi tyyppiä:

 • keuhkot - se on tarkoitettu vesihuoltoon ja viemärijärjestelmiin;
 • raskas - tällaisia ​​laitteita käytetään sademäärän, viemäröinti- ja viemärijärjestelmien pumppaamiseen (lue myös: "Sade- veden keruujärjestelmä - laitteen vaihtoehdot"). Float switch (katso kuva) on kelluva laite, joka sijaitsee muovisessa laatikossa, sisältäen seuraavat elementit:
 • sähkökytkin - kaapeli, jossa on kolme värillistä johtoa, joista toinen on yhteinen lanka ja kaksi kytkimen normaalisti avoimista ja suljetuista koskettimista;
 • teräspallo - muodostaa piiriin koskettimien sulkemisen tai avaamisen, mikäli uimurin asennon muutos tapahtuu.

Jätevesipumpun toiminta floatilla on seuraava. Jos uimurissa on alempi asento, piiri sulkeutuu johdotuksen ollessa yhteinen ja normaalisti auki. Kun uimuri on ylhäällä, yhteisen ja normaalisti suljetun johdotuksen koskettimet suljetaan. Kaavion mukaan lanka, jota ei tällä hetkellä käytetä, on eristettävä.

Ota ensin huomioon, että muovilaatikko on tiivistetty ja kaapeli on kosteudenkestävä.
Laitekaapelin ulostulon valmistuksessa on tiivistetty erityinen tiiviste. Kun kaapelin mekaaniset jännitykset on poistettava, käytä uimurikytkimen mukana toimitettavaa erityislaitetta.

Kaapelin syöttöaukko eristetään ja täytetään polymeerihartsilla, joka estää kosteuden pääsyn sisään. Kotelon valmistuksessa käytetty materiaali on hyvä lämmönkestävyys. Kaapelin takki on valmistettu kestomuovista, mikä tekee kellukytkimestä resistenttejä alkoholien, bensiinin, virtsahapon, nestemäisten öljyjen ja muiden haitallisten aineiden vaikutuksille. Muovikotelon pinnalla ei ole huokosia, joten siihen ei tartu mitään likaa.

Asennettaessa kellua

Kun uimuripumppu asennetaan uimurikytkimellä, laitteen asennusjärjestys alkaa tarkastamalla laitteen kuluttaman virran määrä. Sen on oltava pienempi kuin suurin sallittu arvo, joka on esitetty kellukkeen käyttöohjeessa.

Helpoin ja nopein tapa on asentaa suoraan säiliöön.

Tätä varten käytä kellua kaapelilla ja painolla, joka tulee sarjaan:

 • Viimeinen tuote asetetaan kaapeliin ja kellun vapaa pyöräilyparametrit määritetään kokeellisella menetelmällä;
 • paino kiinnitetään kaapeliin salvan avulla;
 • kaapeli on kiinnitetty tiukasti säiliön ulkopuolelle;
 • Pumppuun on liitetty kellukytkin.

Kellun kiinnittäminen syöttökaapeliin on sallittu vain silloin, kun ei ole vaaraa siitä, että se voi roikkua tai tarttua alukseen.

Siinä tapauksessa, että useampia kellukkeita sijoitetaan yhteen säiliöön, ne asetetaan erityiseen sauvaan, jossa käytetään muoviputkia ja vain sen jälkeen kiinni.

Tätä varten tarvitset näitä laitteita:

 • näyttely;
 • säädetään;
 • sijoittaa koko palkkiin siten, että ne eivät häiritse toisiaan ja suorittavat asianmukaisesti tehtäviään;
 • Uimurikytkimistä tulevat kaapelit kiinnitetään sauvaan kaapeliliitoksilla. Kuinka se näkyy kuvassa.

Kun uimuripakopumppu on aktivoitu, näiden laitteiden määrä riippuu niiden tyypistä ja ohjauspaneeleista. Myös kellukytkinten määrä valitaan sen perusteella, kuinka paljon on päätetty asentaa viemäröintilaitteita ja suojaelementtejä. On olemassa tilanteita, joissa laadukkaiden kelluvien töiden yhteydessä vaaditaan useampia palkkeja.

Laskukytkimien lukumäärä ja niiden asennuspaikka määräytyvät suunnittelupäätöksen tai suoraan asennuksen yhteydessä.

Kellokytkimen toimintaperiaate

Miten uimurinkytkimen toiminta täyttää ja tyhjentää säiliön?

Tämä prosessi suoritetaan seuraavasti:

 • tyhjennyspumppu, jossa on sisäänrakennettu uimuri täytettäessä säiliötä, kytkee kytkimen ylös nousuun, kun täytettävä kapasiteetti on täynnä. Kun alas lasketaan alas, laite kytkeytyy päälle, kun säiliö on tyhjä;
 • automaattinen vesihuoltolaitos kytkeytyy päälle, kun uimurikytkin on pinnalla ja säiliö on täynnä. Laite sammuttaa aseman, kun uimuri imeytyy pohjaan ja säiliö tyhjenee;
 • kytkin antaa komennon venttiilin tai venttiilin sulkemiseksi servolla, mikäli nostetaan pintaa. Tällöin säiliö on täynnä. Kun alas lasketaan alas, venttiili tai salpa avautuu ja säiliö tyhjenee.

Käytettäessä viemärijärjestelmää uimuri käynnistää ulostulopumpun, jos se kelluu pinnalle, koska kaivo on täynnä ja sammuta yksikkö pudottamalla pohjaan, kun säiliö tyhjenee (lue myös: "Viemäröintipakkaus - tyypit ja erot").

Kaksi pumppua yhdellä kellulla on sallittu. Tämän seurauksena yksi yksikkö täyttää säiliön, jos se on alemmassa asennossa (kun toinen laite ei toimi). Uunin yläasennossa toinen pumppu toimii pumppaamalla neste ja tässä tapauksessa säiliön täyttölaite sammuu. On kuitenkin huomattava, että tämä float-kytkimen käyttöteknologia on tehoton.

Kellukytkinten huolto ja korjaus

Putoa tyhjennyspumpun kellua ei ole tarpeen, jos sen toimintaohjeita noudatetaan. Kun uimurikytkintä käytetään viemärikaivoissa, se on huuhdeltava paineella varustetulla suihkulla vähintään kerran kuukaudessa. Jos koskettimet poltetaan, vesi on joutunut kellumaan tai eristys on vaurioitunut. Laitetta ei voi korjata. Katso myös: "Tee-se-itse tyhjennyspumpun korjaus - vinkkejä ja tapoja."

Anna palautetta:

Jätevesipumpun periaate kellukkeella

Mitä ominaisuuksia tyhjennyspumppujärjestelmällä on?

Viemäröintipumppu on yksityisten talojen omistajille välttämätön yksikkö. Se on erityisen tärkeää tulva-aikana ja voimakkaiden sateiden aikana. Laitteen päätavoite on suorittaa ylimääräisen veden pumppaus, jotta vältetään talojen, erilaisten rakennusten ja puutarhatilojen istutukset. Jätevesipumpun järjestelmä pumppaa vettä ja täyttää säiliön.

Pumpun tyhjennysperiaate

Laitospumpun ominaisuudet vedenpoistoon.

Laitteen tärkeimmät laitteet ovat yksikön moottori ja työyksikkö, jotka on sijoitettu erityiseen tapaukseen. Moottorissa on pyörä, joka on kiinnitetty roottorin pyörimisakseliin. Pyörässä on erityisiä terät. Neste imeytetään erityisen aukon läpi, joka suljetaan arin avulla, jotta erilaiset kiinteät partikkelit eivät pääse pumppaamaan. Jätevesipumpun toiminta on melko monimutkaista, sinun on ymmärrettävä sen ristiriitaisuudet.

Nesteiden pumppaamiseen suunniteltuja pumppuja voidaan käyttää sekä kotitalouksissa että teollisuudessa. Laitteet tulevat erilaisiin malleihin ja eri kapasiteettiin. Siksi pumpun hankkimiseksi sinun tulee päättää sen toiminnan ehdoista ja tyhjennyspumpun suunnitellun työn laajuudesta. Valinnassa on otettava huomioon kaikki nämä parametrit ja valittava yksikön sopiva kokonaisuus, eli tyhjennyspumppu.

Pumppauslaitetta valittaessa on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

reiän sijainti, joka voi olla eri paikoissa. Arkielämää varten on toivottavaa, että reikä sijaitsee laitteen alaosassa, joka varmistaa nesteen maksimaalisen pumppauksen suoraan sen sijainnin pohjalta;

Laitteiston runko, joka on valmistettu valuraudasta, teräksestä ja muovista. Valurautapumput ovat erittäin raskaita, mutta kestäviä ja luotettavia, useimmiten teollisiin tarkoituksiin. Jätevedenpoltoprosessin jokapäiväiseen elämään tehdään kompakti muovipumppu tai teräs, joka on helppo kuljettaa, mutta pienemmällä teholla verrattuna teollisiin pumppuihin. Laitteet muovikoteloihin ovat vähemmän kestäviä, mutta melko edullisia;

Työkammion tiiviys ja koko. Pumppaamaan vettä ilman epäpuhtauksia, kammion koolla ei ole paljon väliä. Useiden suurien hiukkasten sisältävien nesteiden pumppaamiseen tarvitaan suuri kammio estämään niiden esteettömän kulun. Muussa tapauksessa pumppu voi olla ennenaikaisesti pois käytöstä vahingoittumisen takia;

Yksikön rakenne, jonka on oltava yksinkertainen ja helppokäyttöinen riippumattomien teknisten tarkastusten suorittamiseksi ja eri osien vaihtamiseksi;

Imutekniikan, sen sentrifugin pitäisi edistää pumppausprosessin toteutusta riippumatta kiinteiden fraktioiden läsnäolosta samanaikaisesti vähentämättä sen tehoa.

Tyhjennyspumpun kellukytkimen toiminta

Laitteen tärkeimmät tekniset ominaisuudet

Jätevesipumpun toiminta riippuu suoraan useista teknisistä ominaisuuksista ja sen toimintaolosuhteista. Tärkeimmät tekniset ominaisuudet ovat:

Suorituskyky on yksi laitteen toiminnan tärkeistä ominaisuuksista. Vaaditun suorituskyvyn määrittelyssä täytyy olla ymmärrys työn soveltamisalan tulevasta toteutuksesta.

Päätä tämän arvon määrittämiseksi tarvitaan sellaisia ​​arvoja kuin korkeus, joka määritetään nesteen poistoaukon ja pumpun sijainnin välillä sekä veden syöttöetäisyys;

Terveys, joka luonnehtii laitteen kykyä kulkea eri epäpuhtauksien läpi, jotka ovat nestettä, vaarantamatta sen terveyttä ja.

Kotitalouskäyttöön tarkoitettuja pumppuja käytetään pumppaamaan nesteitä, joiden lämpötila on jopa 40º. Tässä suhteessa ei voida suorittaa kuumavesitalopumppujen pumppaamista vedenpoistoon. Pumppaamiseen voidaan tarvittaessa käyttää pumppuja teolliseen käyttöön.

Viemäröintipumppu kellukytkimellä

Lähestymistapa pumppaamiseen vesipumpulla

Laitteen ominaisuuksien ja menetelmien mukaan pumppauksen aikana ne on jaettu tyypeille:

Pinta-sovelluksia, pumpattavaa nestettä mistä tahansa syvyydestä, käytetään pumppaamojen pumppaamiseen, kun ne on liitetty säiliöön, esimerkiksi kaivoon;

Puoliholkistettava käyttö, kun osa laitteen kotelosta laskee suoraan nesteen läpi, käytetään useimmiten pumpattaessa sitä pienikokoisista säiliöistä tai kellareista;

Uppoasennettava sovellus pumppaamisen aikana laite on täysin upotettu veteen, jota käytetään pääasiassa vedenpinnan poistamiseen upotetuilla kellareilla tai altailla.

Jätevesipumpun toimintaa on parannettava, joten yksikössä on termostaatti, joka säätelee automaattisesti sen toimintaa ja moottorin ylikuumenemisen vuoksi se kytkeytyy pois päältä. Myös pumppujen malleja on tyhjennystoiminnalle, jonka rakenteessa on uimuri, jolla on tekninen kyky kytkeytyä päälle, kun veden taso nousee ja sammuu, jos se laskee.

Tähän mennessä markkinat tarjoavat vesi-anturipumput, erityisen säätölaitteen, jonka avulla voit asettaa vesipumpun taso hyväksyttävissä rajoissa. Lisäksi tämä taso voi saavuttaa noin 5 mm pumppausnesteen pinnan. Tämäntyyppisiä pumppuja käytetään melko kapeilla nesteen kerääntymisalueilla, joissa kelluvien yksiköiden työ on vaikeaa.

Diesöintityöpumppujen mallien valikoima on melko suuri. Kun olet määritellyt oikein laitteen käyttötarkoituksen, voit valita luotettavan mallin eri tyyppisten viemäröintityöhön.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Uppopumpun painekytkimen asennus

Kuinka vedä pumppua ulos kuopasta, jos se on juuttunut?

Mikä ulostepumppu valitsee jäteveden pumppaamisen?