Jäähdytyskytkimellä varustettujen kotitalouksien tyhjennyspumppujen arviointi

Uppopumput pumppaavat sekä puhdasta että likainen vesi. Siksi pumppaamisprosessissa laite valvoo nesteen vähimmäistasoa itsessään käyttäen kelluntaanturia. Loppujen lopuksi vain tämä solmu voi suojata laitetta ylikuumentumiselta tai pumpun osan vahingoittumiselta kuivakäynnin vuoksi, koska kun taso laskee kriittisen pisteen alapuolelle, "putoava" kellunta sammuttaa pumpun moottorin.

Tällöin kelluntaantureilla varustetut yksiköt kestävät pidempään kuin pumput, joista puuttuu tämä solmu. Loppujen lopuksi ylikuumeneminen ja kuivakäynti tuhoavat sekä moottoritilan että painelaitteen työskentelykammion.

Viemäröintipumppu Karcher

Tässä artikkelissa tarkastellaan luetteloa suosituimmista kuivatuspumpuista, jotka on varustettu kelluntasensorilla. Saatat ehkä löytää tässä luettelossa optimaalisen mallin kotitalouskäyttöön tarkoitetuista kuivatuslaitteista (puutarhan kastelu, kaivojen ja kellareiden pumppaus, uima-altaiden tai altaiden salaojitus jne.).

Yleiskatsaus TOP-8-tyhjennyspumpuista kelluntaanturilla

Tässä luettelossa on sekä kalliita eurooppalaisia ​​malleja että kiinalaisia ​​tai kotitalouksien laitteita, jotka ovat saatavilla laajemmalle ostajille. Kaikilla näillä pumpuilla on kuitenkin yksi yhteinen asia - ne ovat jatkuvasti kysyntää sekä loppukäyttäjälle että viemäröintijärjestelmien keräilijöille. Ja tämä luettelo sisältää seuraavat näytteet vedenpoistolaitteista:

Italian laatu - Pedrollo TOP

Italian tuotemerkki Pedrollo on erikoistunut painelaitteiden ja komponenttien valmistukseen pumppaamoille. Kuivatusosassa tunnetuin sarja on brändi Pedrollo TOP, joka sisältää upotettavat pumput, joissa on kapasiteetiltaan 10-25 tuhatta litraa tunnissa.

Pumput Pedrollo TOP

Tämän sarjan pumput pumppaavat vettä myös standardista 3-5 metriä ja merkittävimmästä syvyydestä - jopa 10 metriä. Joitakin TOR-sarjan Pedrollo-malleja voidaan jopa sijoittaa kapeaan koteloon, jonka halkaisija on 220-250 millimetriä. Lisäksi pumpun pohjassa oleva suodatin kulkee vain keskikokoisia hiukkasia, joiden halkaisija on jopa 10 millimetriä. Siksi tätä sarjaa käytetään kevyen tai "harmaan" jäteveden pumppaamiseen.

Tietenkin tällaiset laitteet tarvitsevat herkän float-venttiilin, ja Pedrollo valmistaa varovasti oman yksikönsä pumpattavan nesteen pinnan hallitsemiseksi.

Tämän laitteen ansiosta Pedrollon pumput ovat tunnettuja kestävyydestään ja muun muassa tämän valmistajan teknisen taitotiedon tueksi (keraamiset tiivisteet, juoksupyörän erityinen muoto, ruostumattomasta teräksestä valmistetut akselit ja suodattimet jne.).

TOR-sarjan pumppujen kustannukset vaihtelevat 6-7-13-14 tuhatta ruplaa.

Venäjän ja Kiinan läpimurto - Dzhileks "Viemäröinti"

Jilex-brändin "Viemäröinti" -sarjaa kehitettiin Venäjällä, mutta sen tuottamat kiinalaiset kumppanit. Lisäksi Venäjän-kiinalaisen yrityksen tuotteiden laadunvalvontajärjestelmä on rakennettu parhaiden eurooppalaisten standardien mukaisesti.

Tämän seurauksena Jilex Drainage-sarja on tunnettu voimakkaista pumppuista, jotka toimivat kovissa olosuhteissa (yksikkö pumppaa nestettä sisältäen kiinteät hiukkaset, joiden halkaisija on jopa 35 millimetriä) melko pitkäksi ajaksi (jopa 10-15 vuotta).

Ja paras takuu tällaisesta pitkäikäisyydestä on uimaventtiili, joka on suunniteltu erityisesti tähän sarjaan. Tämän solmun avulla pumppu on suojattu ylikuumenemiselta ja sammuu, kun työskentelykammio ja ilma joutuvat kosketuksiin. Ja "Viemäröintilaitoksella" on sisäinen lämmönvaihtokammio, jonka avulla voit kytkeä pumppu päälle vaikka se ei ole täysin upotettu pumpatulle väliaineelle.

Eräiden mallien suorituskyky Drainage-sarjasta riippuu moottorin tehosta ja pumpun käyttökammion mitoista. Esimerkiksi 880 watin tyhjennys 200 / 10f pumppaa jopa 12 tuhatta litraa tunnissa, nostoa tai suspensiota syvyydestä 8 metriin. Tässä sarjassa on kuitenkin vähemmän tuottavia yksiköitä, jotka toimivat 200 watin moottorilla, jonka kapasiteetti on jopa 9000 litraa tunnissa.

Pumppujen keskimääräiset kustannukset Drainage-sarjasta ovat 4-5 tuhatta ruplaa, jotka suuren suorituskyvyn ansiosta ovat melko hyviä.

Unkarin klassikot - Grundfos Unilift

Unilift KP 0001

Unkarilainen yritys Grundfos tuottaa Unilift-sarjan korkean suorituskyvyn omaavia pumppuja, jotka voivat työskennellä minkä tahansa ympäristön kanssa. Loppujen lopuksi näiden laitteiden tapaukset on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja työkammion erikoisrakenne mahdollistaa pumpun kytkemisen paitsi klassiseen "pystysuuntaan" asentoon - Grundfos Unilift käynnistetään kaltevalla tasolla ja jopa "makaa" vaakasuorassa asennossa.

Siksi Uniliftin perusteella on mahdollista koota sekä kannettavat että kiinteät järjestelmät pohjavesien tai keinotekoisten säiliöiden (myös jätevesi- tai viemärikaivoiden) pumppaamiseen.

Loppujen lopuksi nämä pumput nostavat 10 metrin päästä 14 000 litraan jätettä tunnissa, ja niiden sähkömoottori kuluttaa enintään 400 wattia.

Siksi Unilift on melko kallista - mallista riippuen 14-15 tuhatta ruplaa.

Ukrainalainen yksikkö - pumppu GNOM

Upotettava pumppu GNOM

Neuvostoliitosta tunnetusta naapurimaasta peräisin oleva brändi sai osan nykyaikaisesta valmistajasta, Polesieelektromash -yhtiöltä tuoreista ideoista. GNOM-pumppu on nyt pakattu valurautaiseen koteloon ja siinä on poistettavat suodattimet, jotka voidaan puhdistaa myös kenttäolosuhteissa.

"Neuvostoliiton" kovettamisen ansiosta tätä yksikköä voidaan käyttää paitsi melkein "kasvihuoneilmiöissä", pumppaamalla vettä altaasta tai myrskyhyödystä, mutta myös hardcore-tilassa - pumppaamalla neste rakennusaukosta, pumpattaessa kuopat ja niin edelleen.

Ja jopa näissä vaikeissa olosuhteissa "kääpiö" ei anna periksi käyttäjää varmistaen, että veden nousu on 16 metriä ja kapasiteetti 12-16 tuhatta litraa tunnissa.

Ja kaiken tämän täytyy maksaa vain 5000 ruplaa!

Euroopan valinta - Grundfos KP

Unkarin yritys Grundfosin, KP-sarjan viemäripumppujen, toinen tuote on suunnattu puolipyöriä varten.

Loppujen lopuksi Grundfos KP: t ovat melko kalliita (13 tuhatta ruplaa), mutta työskentelen myös "kolmelle", pumppaamalla 9 metrin päällä noin 14 000 litraa tunnissa.

CD-levyllä on vankka ruostumaton teräskotelo ja oma lämpösuojausjärjestelmä, jonka ansiosta pumppua voidaan asentaa missä tahansa: ainakin kapealla kuopalla, jopa kaivannossa. Ja mekaanista osaa ei tarvitse pitää yllä! Kyllä, tämä ei ole pumppu vaan vain lahja!

Saatavana Italia - Ergus Drenagio 400 F

Italialaiset yritykset tarjoavat maailmanmarkkinoille paitsi kalliita myös edullisia laitteita. Samanaikaisesti laatu ja kokoonpano pysyvät lähes ennallaan.

Ergus Drenagio 400 F

Hyvä esimerkki tällaisesta edullisesta ja laadukasta pumppua on Ergus Drenagio 400 F -malli - keskipakoputkinen tyhjennyspumppu, joka on varustettu kellutunnistimella, jolla valvotaan nestemäärää kuivalla alueella.

Tämä yksikkö maksaa vain 2,5-3 tuhatta ruplaa, mutta tämä ei vaikuttanut sen suorituskykyyn. Malli 400 F pystyy pumppaamaan höyryn, jossa on 35 mm: n kiinteä sulkeuma, joka ulottuu 5 metrin syvyydestä 7500 litraan nestettä tunnissa.

Alhainen hinta johtuu siitä, että pienimuotoista moottoria (400 wattia) käytetään suunnittelussa ja käytettävissä olevasta rakennemateriaalista - lähes kaikki tämän pumpun osat on valmistettu teknisistä polymeereistä, mikä ei estä sitä kilpailemasta kestävämmillä laitteilla, mikäli sitä huolellisesti käsitellään laitteen kotelolla.

Kiinalainen pumppu - Herz WRS 40 / 11-180

Herz WRS 40-11-180

Se on erittäin tehokas (virrankulutus - 1,5 kW) ja raskas yksikkö (paino - 31 kilogrammaa). Mutta laitteen suorituskyky oikeuttaa kaiken. Loppujen lopuksi Herz WRS 40 / 11-180 pumppaa 10 metrin syvyydestä lähes 20 000 litraa tunnissa (330 litraa minuutissa) ja tämän yksikön paine on 23 metriä.

Herz WRS-sarjassa keskitytään myös ulosteisiin ja suspensioihin, ja näiden yksiköiden alempaan osaan on asennettu erityinen jauhin, murskaamalla ylimitoitettuja kuituja.

Ja ottaen huomioon kaikki nämä mallit, malli WRS 40 / 11-180 - 14 tuhatta ruplaa - näyttää varsin perustellulta.

Saksan legenda - Karcher SDP 5000

Karcher SDP 5000

Tämä yksikkö on uimaveden tyhjennyspumppujen tunnetun sarjan nuorin malli, pumppaamalla likainen vesi. Lisäksi koko "kotitalous-sarja" Karcher SDP on kuuluisa korkealaatuisista kokoonpanoistaan ​​ja tarkasta kokoonpanostaan. Itse asiassa tällaisten pumppujen suunnittelussa on osia tämän yrityksen ammattilaistarvikkeista.

Karcher SDP 5000 -mallin tarkoituksena on pumpata jätevesi, jonka kiintoainepitoisuus on 5-10 millimetriä. Tämän mallin paine on 6 metriä ja upotuksen syvyys on 3-5 metriä. SDP 5000: n suorituskyky on kohtalainen - yksikkö pumput noin 80 litraa jätettä minuutissa, mikä takaa vähäiset energiakustannukset - tämä pumppu kuluttaa enintään 300 wattia.

Tämän mallin kelluntaanturi on "merkkituotteita" - sen on kehittänyt Karcher-insinöörit. Ja tässä tapauksessa se takaa laitteen oikea-aikaisen sulkemisen ja aktivoinnin. Mutta vanhemmille Karcher SDP-sarjan malleille tämä anturi liittyy älykkääseen ohjausjärjestelmään, joka automatisoi tyhjennyslaitteiden toiminnan.

SDP 5000 -mallin kustannukset ovat 3-4 tuhatta ruplaa.

Tyhjennyspumppu kellukytkimellä, laitteella ja käyttöperiaatteella

Jäteveden pumppujen tarkoitus

Jätevesipumppujen toimintaperiaate

 • syöttö - sen läpi on nesteen imeminen täytetystä kapasiteetista;
 • tuotos - veden kautta purkautuu maan ulkopuolelle. Neste ei saa päästä moottoriin, koska tästä syystä laite voi murtua. Pumpun on pumpattava viemärit nopeammin kuin niiden taso kuoppaan nousee.

Jätevesipumput on liitetty viemärijärjestelmään haaraputkien avulla. Tästä syystä laitetta asennettaessa on tarpeen tietää tarkat (jopa millimetrin) parametrit viemäriputkesta. Suurin etu, että ei-kelluvat tyhjennysyksiköt ovat liikkuvuutta - laite siirretään mihin tahansa paikkaan, jossa sitä tarvitaan.

Viemäröintipumput sisäänrakennetulla kellulla

 • keuhkot - se on tarkoitettu vesihuoltoon ja viemärijärjestelmiin;
 • raskas - tällaisia ​​laitteita käytetään sademäärän, viemäröinti- ja viemärijärjestelmien pumppaamiseen (lue myös "Sisävesijärjestelmä - laitteen vaihtoehdot"). Float switch (katso kuva) on kelluva laite, joka sijaitsee muovisessa laatikossa, sisältäen seuraavat elementit:
 • sähkökytkin - kaapeli, jossa on kolme värillistä johtoa, joista toinen on yhteinen lanka ja kaksi kytkimen normaalisti avoimista ja suljetuista koskettimista;
 • teräspallo - muodostaa piiriin koskettimien sulkemisen tai avaamisen, mikäli uimurin asennon muutos tapahtuu.

Jätevesipumpun toiminta floatilla on seuraava. Jos uimurissa on alempi asento, piiri sulkeutuu johdotuksen ollessa yhteinen ja normaalisti auki. Kun uimuri on ylhäällä, yhteisen ja normaalisti suljetun johdotuksen koskettimet suljetaan. Kaavion mukaan lanka, jota ei tällä hetkellä käytetä, on eristettävä.

Kaapelin syöttöaukko eristetään ja täytetään polymeerihartsilla, joka estää kosteuden pääsyn sisään. Kotelon valmistuksessa käytetty materiaali on hyvä lämmönkestävyys. Kaapelin takki on valmistettu kestomuovista, mikä tekee kellukytkimestä resistenttejä alkoholien, bensiinin, virtsahapon, nestemäisten öljyjen ja muiden haitallisten aineiden vaikutuksille. Muovikotelon pinnalla ei ole huokosia, joten siihen ei tartu mitään likaa.

Asennettaessa kellua

 • Viimeinen tuote asetetaan kaapeliin ja kellun vapaa pyöräilyparametrit määritetään kokeellisella menetelmällä;
 • paino kiinnitetään kaapeliin salvan avulla;
 • kaapeli on kiinnitetty tiukasti säiliön ulkopuolelle;
 • Pumppuun on liitetty kellukytkin.

Kellun kiinnittäminen syöttökaapeliin on sallittu vain silloin, kun ei ole vaaraa siitä, että se voi roikkua tai tarttua alukseen.

Siinä tapauksessa, että useampia kellukkeita sijoitetaan yhteen säiliöön, ne asetetaan erityiseen sauvaan, jossa käytetään muoviputkia ja vain sen jälkeen kiinni.

Viemäröintipumppu integroidulla kellukytkimellä: laite, liitäntä ja säätö

Jätevesipumppujen toiminta-alue on valtava, minkä vuoksi tämän työkalun pitäisi olla jokaisen yksityisen talon omistajan. Pumppu on tarkoitettu sadevesien ja jätevesien pakotettuun pumppaamiseen eri säiliöistä ja syvennyksistä. On olemassa pienikokoisia kodinkoneita, ja myös laajamittaiseen työhön suunniteltuja teollisuuslaitteita.

Tarkoitus ja ominaisuudet

Suurin osa maatiloista on varustettu autonomisilla vesihuollolla. Näiden järjestelmien tärkeimmät työelementit ovat kotitalousjätevesipumput. Työn tehokkuus riippuu koko rakennuksen kestävyydestä.

Käytä pumppua, joka on suunniteltu suorittamaan viemäröinnin. Voit suorittaa useita tehtäviä:

 • pumppaaminen veden tulvista osista, mikä ilmenee raskaan sademäärän seurauksena, lumen sulamisen tai pohjaveden määrän lisäämiseksi;
 • pumppaamalla vettä rakennustyön aikana luoduista kaivannoista ja kaivoista;
 • laaksossa sijaitsevien paikkojen kuivatus;
 • likaista vettä, joka pumpataan ulos kellareista ja kellareista;
 • kaivosten puhdistaminen kaivosten seinistä ja pohjasta;
 • likaisen nestemäisen väliaineen siirto paikallisten käsittelyrakenteiden moduulien välillä;
 • pumppaamalla nestettä luonnollisesta säiliöstä sen jatkotoimiseksi kastelulaitoksina.

Integroidulla uimurikytkimellä varustettuja tyhjennyspumppuja voidaan käyttää myös puhtaan veden pumppaamiseen, esimerkiksi täyttösäiliöiden täyttämiseksi.

Pumppujen toiminta-alue on valtava, ja tämä tekee niistä suosittuja maalaistaloiden ja mökkien omistajien keskuudessa. Kaikilla laitteilla on tyypeistä riippumatta samanlainen laite. Pääkomponentteihin kuuluvat roottori, painekammio, juoksupyörä, moottorin staattori ja kellukytkin. Työkalun tehokkuus ja kestävyys riippuu pääsääntöisesti rauhasien laadusta, joka on suunniteltu sähkömoottorin tiiviydelle jätevedestä. Kalliissa malleissa ne on valmistettu keramiikasta. Runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai valuraudasta, jotka kestävät korroosiota ja mekaanista rasitusta.

Pumppua ohjataan kellukytkimellä, joka kytkee taajuusmuuttajan päälle ja pois. Tämä elementti on muovinen laatikko, jossa on teräskuula ja sähköinen kytkin.

Ydin poistopumppu on, että neste, joka pumpataan, kaadetaan toimiva kammioon, jossa vaikutuksen alaisena pumpun ja kääntää työ- pyörä siirretään ylöspäin - kohti lähtönä kanavan, jäähdytä taajuusmuuttajaa.

laji

Kaikki sisäänrakennetulla kellukytkimellä varustetut tyhjennyspumput jaetaan niiden sijaintipaikan mukaan - ne erottavat upotus- ja pinta-instrumentit.

 • Uppoasennus - varustettu suljetulla kotelolla, jotta se pystyy toimimaan jopa täydellä vedellä veteen. Eroaa suurella voimalla, käytännöllisesti katsoen ei aiheuta melua. On myös syytä huomata korkea tehokkuus ja monipuolisuus. Mutta jos asia on vahingoittunut, sitä on vaikea korjata, joissakin tapauksissa se on jopa mahdotonta. Pumppu on nopeasti saastunut, joten se on puhdistettava usein.
 • Laitteet, joissa on sisäinen uimuri - laitteeseen kuuluu kumiletku tai PVC-putki, joka upotetaan jäteveteen, kotelo pysyy maan pinnalla. Työkalun etu on yksinkertainen asennus ja huolto. Nesteensiirron aikana tällainen pumppu tekee paljon melua.
 • Ulkopuoliset pumput - on tarkoitettu nestemäisen pumppaamiseen saostussäiliöistä ja altaista. Etuihin kuuluu suuri teho. Laitteessa on lisätieto - verkko, murskaamalla suuria jätteitä. On upotettava ja pintapumppu.
 • Pystysuorat mallit - varustettu pystysuoralla kellukytkimellä, joka suorittaa nesteen automaattisen pumpun suljetuista tiloista. Usein tällaisia ​​laitteita käytetään viemäreiden rikkoutuneisiin putkiin. Niitä voidaan myös käyttää tavallisina tyhjennysjärjestelminä.

Kunkin laitteen liitäntäjärjestelmä on erilainen, ennen käyttöä on suositeltavaa tutustua ohjeisiin tai neuvotella asiantuntijan kanssa.

Valintaperusteet

Jotta voit valita korkealaatuisen tyhjennyspumpun, joka vastaa tarpeisiisi ja pystyy toimimaan tehokkaasti, sinun on harkittava huolellisesti laitteiden valintaa.

Harkitse seuraavia vivahteita:

 • Sinun ei pitäisi pyrkiä liian suuriin tehoihin, se heijastuu laitteen parametreihin, virrankulutukseen ja laitteen nopeaan lämmitykseen. Yleensä tämän luokan pumput on suunniteltu normaaliin 220 voltin verkkoon ja teho alkaa 350-400 wattia. Kolmivaiheisia malleja käyttävät hyvin harvoin yksilöt.
 • Erityisen tärkeää on ottaa huomioon neste- pään ulostulossa muodostuva kerroin. Se mitataan vesipatsaassa metreinä teknisissä ilmakehissä tai baareissa. Paineen pitäisi riittää paitsi nostaa vettä, myös voittaa putken vaakasuorien elementtien hydraulinen vastus.
 • Älä unohda tietää maksimaalisen syvyyden, johon laite voi kaatua.
 • Mitä suurempi suorituskyky, sitä suurempi nesteensiirtonopeus on suurempi.
 • Huomaa, että jotkut pumput eivät pysty käsittelemään kiinteitä suuria kerrostumia. Valitse veitsi paremmin kuin leikkaava reuna.
 • Uppouman pää ja syvyys - pumpattavan nesteen korkeus riippuu näistä indikaattoreista.
 • On syytä tutkia huolellisesti toimintojen ominaisuuksia - kuinka huolehtia laitteistosta, miten muuttaa elementtejä ja korjata.

Nykyaikaisten viemäripumppujen, valuraudan ja ruostumattoman teräksen tuottamiseen käytetään yleensä muita materiaaleja, joita tarvitaan laitteen kotelon ja muiden osien kokoamiseen:

 • ruostumaton teräs - laadukas kestävä materiaali, joka kestää monta vuotta;
 • valurauta - on erittäin kestävä, mutta painaa paljon ja on kallista;
 • muovi on talousarvion vaihtoehto, joka kestää suhteellisen lyhyeksi aikaa.

Suositut laitteet, joiden runko on muovia, ja teräspyörä. Tämä malli yhdistää ihanteellisesti kohtuullisen hinnan ja laadukkaan. Ei niin kauan sitten, tällaisia ​​malleja, joissa oli polymeerityöt, näkyivät markkinoilla, ne ovat halvempia kuin niiden tekniset vastineet. Erot pitkään toimintaan, kestävyyteen ja luotettavuuteen.

kellua

Uimuripumput, joissa on uimurikytkimet, toimivat automaattitilassa, mikä estää keräysastian ylivuotoa ja estää moottorin käyn- tämisen, jos vettä ei ole. Uimuri on erityinen anturi, joka on rakennettu kehoon tai asennetaan erikseen, ja sitä on helpompi käyttää sen kanssa. Itsenäiset kellukytkimet on jaettu kevyeen ja raskaaseen jätevesi tiheyden mukaan. Pumputyypistä riippuen kellukkeet on varustettu 2-10 metrin pituisilla kaapeleilla.

Jos laite ei toimi tai sen erityiset osat ovat epäonnistuneet, esimerkiksi uimuri, se on purettava. Korjaa se itse on helppoa. Jos haluat kytkeä laitteen pois päältä ajoissa, sinun on tehtävä säätöjä. Pienin pysäytystaso on parempi asettaa yli 0,5 cm, mikä estää laitteen ylikuumenemisen odottamattomassa tilanteessa.

Mistä määrin riippuu?

Ohjatun ohjauspaneelin ja pumppumallin vaikuttavat käytettyjen kelluvien määrä. Myös suurelta osin lisäosien määrä ja kytkinten määrä. Jotta laite toimisi tehokkaammin, asiantuntijat neuvovat kiinnittämään lisäpalkit, joihin työkalun suoritus riippuu. Asennuksen ja määrän paikat vahvistetaan suunnittelupäätöksessä tai ne määräytyvät asennuksen aikana.

Milloin sitä sovelletaan?

Uimurinkytkin on suunniteltu seuraaviin tarkoituksiin:

 • uimuri kytketään pumppuun säiliön täyttämiseksi, sammuu nousun aikana ja kytkeytyy, kun laitteiston alaraja saavutetaan;
 • automaattisen aseman ollessa kytkettynä, kun vedenpinnan yläraja saavutetaan ja sen alapäässä on alempi;
 • servokäyttöiset venttiilit - kytkinviestit sulkeutuvat, kun säiliö on täynnä ja avautuu, kun säiliö on lähes tyhjä;
 • valvomo - ylisuuri ja veden puute.

Mahdollisuus liittää kaksi pumppua yhteen kellumaan on sallittu. Yksi pumppu täyttää säiliön, kun uimuri on alhaalla, toinen pumppaa veden kun uimuri nousee. Tämä menetelmä näyttää hyvää tulosta vain, jos säiliöön syötetään vettä ilman vikoja.

Toiminnan ja asennuksen periaatteet

Laitteen asentaminen tulee aloittaa ensin mittaamalla nykyinen taso, sen pitäisi olla sallittua pienempi. Asiantuntijat neuvovat kiinnittämään kellua uraan.

Asennukseen tarvitaan kaapeli ja pieni paino, joka on sarjassa:

 • kuorma lakkautetaan johtoon, jonka jälkeen määritetään uimurin kulku;
 • salpa kiinnittää painon;
 • kaapeli on kiinnitetty ulkopuolelta;
 • Kytkin on kytketty pumppuun.

Voit asentaa kellun vain, jos laite ei jäätyy säiliön sisään. Jos useita kellukkeja asennetaan samanaikaisesti, ne sijoitetaan erityiseen sauvaan. Voit tehdä tämän käyttämällä muoviputkea. Jotta asennus olisi asianmukaista, sinun on asetettava uimuri itse, säädä se, aseta se niin, että kellukkeiden säde ei kosketa, kiinnitä kaapelit kaapeliliitoksilla.

Järjestelmään asennettu laite voi liittää kellun kahdella tavalla:

 • jos teho on alle 1,2 kV, se kytketään suoraan verkkojohdon kautta;
 • jos teho on yli 1,2 kV, kytkentä tapahtuu sähkömagneettisen releen tai muun kytkentäyhteyden kautta.

Float-kytkin toimii seuraavasti:

 • Pumppu, jossa on sisäänrakennettu uimuri säiliön täyttämisen yhteydessä, sammuttaa kytkimen ylöspäin, kun säiliö on täynnä vettä. Kun alas lasketaan alas, laite kytkeytyy päälle, kun säiliö on tyhjä.
 • Jos säiliö on kokonaan täytetty, uimurikytkin on pinnalla, laite toimii automaattisesti. Kun säiliö on tyhjä, laite lopettaa työnsä.
 • Kytkin antaa komennon ja venttiili sulkeutuu, kun se nostetaan pintaan. Tällaisessa tilanteessa säiliö on täytetty. Kun se saavuttaa pohjan, venttiili avautuu ja säiliö tyhjennetään.

Huolto ja korjaus

Usein kellunta epäonnistuu, koska se on tukossa lian kanssa. Korjaus uimalla omilla käsillä on helppoa. Voit tehdä tämän siirtämällä virran puhdasta nestettä kellua. Jos näiden toimenpiteiden jälkeen osa ei tullut toiminnalle ja että mitään vaurioita ei ole näkyvissä, on helpompi korvata mekanismi uudella. Koska monimutkainen, yleensä, on kallista.

Yleiskatsaus Wilo TM 327 -vedenpoistopumpusta kellukytkimellä, katso alla olevaa videota.

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.

Uimuripumppujen edut uimurikytkimillä

Uimurikytkimellä varustettuja tyhjennyspumppuja käytetään laajalti kotimaisiin tarkoituksiin sekä monilla teollisuudenaloilla, rakentamisessa ja maataloudessa. Heidän avullaan on mahdollista poistaa tukokset, puhdistaa kuopat ja tehdä koko joukko hyödyllisiä asioita. Ei ole ihme, että nämä pumput ovat niin suosittuja ja vaatimuksia nykyaikaisilla markkinoilla.

Useita lajikekursseja, joissa on kellukkeita

Tästä artikkelista opit, millaisia ​​tyyppisiä viemäröintijärjestelmiä on olemassa, oppi toimintansa periaate, rakenneosa ja asennusominaisuudet.

1 Toiminnan periaate ja ominaisuudet

Kaikki viemärit, tyypistä riippumatta, ovat lähes identtisiä. Pääosat ovat roottori, painekammio, juoksupyörä, moottorin staattori ja kellukytkin. Jätevesipumppujen käyttöikä riippuu pääosin rauhasien luotettavuudesta, jotka tekevät moottorin tiivistämisen jätevedestä.

Korkealaatuisissa laitteissa (viemärit "Grundfos") ne on valmistettu keraamisista hihansuista tai käytetään öljysulkuja.

Yksikön runko on valmistettu pääosin ruostumattomasta teräksestä tai valuraudasta - materiaaleista, joilla on suuri korroosiota ja mekaanisia vaurioita, mikä mahdollistaa tällaisten laitteiden käytön erittäin saastuneiden nesteiden pumppaamiseksi (jopa 25% mekaanisista epäpuhtauksista).

Viemäröintiä ohjataan kellukytkimellä, joka kytkee taajuusmuuttajan päälle ja pois päältä automaattitilassa. Uimurinkytkin on muovinen laatikko, jossa on teräspallo ja sähköinen kytkin.

Kytkin kun uimuri on yläasennossa (kelluu vedessä) pitää koskettimet kiinni ja pumppu toimii ja kun uimuri putoaa tiettyyn tasoon, kytkin avaa koskettimet ja moottori sammuu.

Näiden laitteiden toimintaperiaate on seuraava: pumpattava neste paineistetulla paineella tulee työskentelykammioon, josta pumppu toimii. juoksupyörän pyöriminen, liikkuu ylöspäin - lähtöputken suunnassa, kun se suorittaa jäähdytyskäytön

1.1 Jäätymätyypit

Irrotuspumpun periaate kellukytkimellä

Kuivatusluokitus suoritetaan riippuen niiden sijainnista. Sijoita upotettavat pumput ja pinnan tyyppi. On myös yksiköitä, joissa on pystysuora kellukytkin.

1.2 Tyhjennyspumppu integroidulla uppokyllästyksellä

Upotettava tyhjennyskammiolla on hermeettinen kotelo, jonka ansiosta se pystyy toimimaan veden upottamisen yhteydessä. Tällaisilla malleilla on usein enemmän voimaa kuin pintatyyppiset pumput, koska niiden täytyy nostaa pumpatun nesteen korkeammalle korkeudelle, mikä vaatii suurta painetta.

Vedenpoistoyksiköihin verrattuna vedenpoistopumppuihin liittyy seuraavat edut:

 • Työskentelyyn liittyvä vähimmäisääni;
 • Korkea tuottavuus;
 • Monipuolisuus - tällaiset pumput pystyvät pumppaamaan nestettä suurella määrällä mekaanisia epäpuhtauksia;

Haittoihin kuuluvat:

 • Korjauksen monimutkaisuus rungon tiiviyden rikkomisen yhteydessä purkamisen aikana;
 • Pumppujen ja kellukytkimen säännöllinen puhdistus on tarpeen, koska ne nopeasti tukkeutuvat likaan vedessä;
 • Rajoitukset - upotettava tyhjennyskammio ei pysty pumppaamaan tyhjennyksiä matalista altaista (vähintään 30 senttimetrin syvyys on välttämätöntä, koska sähkömoottori jäähdytetään jatkuvasti vedellä)

1.3 Viemäröintipumput, joissa on sisäänrakennettu pintaliitos

Tällaisissa laitteissa jätevesi johdetaan letkun läpi - kumiletku tai PVC-putki, joka laske- taan jäteveteen, jolloin pumppukotelo sijaitsee maanpinnalla. Laajennetun kaapelin uimurikytkintä alennetaan letkuineen yhdessä jäteveden kanssa.

Tällaisten pumppujen tärkeimmät edut ovat helppo asennus ja huolto. Haittoihin kuuluu melu, jonka laite laukaisee veden siirron aikana. Tehoyksikön jäähdytys tällaisissa laitteissa suoritetaan pumpatun nesteen avulla.
valikkoon ↑

1.4 Viemäröintipakkaukset

Grundfos-yhtiöiden kuivatus ulosteesta

Ulkopuupumppuja käytetään tyhjennykseen viemäriveden saostussäiliöistä ja altaista. Itse asiassa ne edustavat parannettua versiota tavanomaisesta salaojituksesta ja pystyvät täysin suorittamaan kaikki toiminnot. Tällaisten laitteiden ominaisuus on lisääntynyt teho, sillä ulosteiden viemärit ovat yleensä paljon paksumpia kuin tavalliset jätevedet.

Ulostepumpulla on ylimääräinen rakenneosa - erityinen verkko, joka murskaa suuria jätteitä. Sijaintimenetelmän mukaan tällainen laite on identtinen tavanomaisten viemäröintijärjestelmien kanssa: on upotettava ja pinnallinen ulostepumppu.
valikkoon ↑

1.5 Pystysuuntaiset viemärit

Nämä pumput on varustettu pystysuoralla kellukytkimellä, jonka avulla voit automaattisesti pumpata vettä suljetuista tiloista. Useimmiten pumppuja, joissa on pystysuora kellunta, käytetään viemäreiden rikkoutuneisiin putkiin. Tarvittaessa niitä voidaan käyttää tavallisina viemäreinä.
valikkoon ↑

1.6 Päätuottajat

Nykyisin kotimarkkinoilla sijaitsevat tyhjennyspumput ovat selvästi jakautuneet kahteen luokkaan: edullisiin laitteisiin, joihin kuuluu useita kotimaisia ​​ja kiinalaisia ​​valmistajia sekä kalliita ulkomaisia ​​pumppuja.

Tarjontaan ja kysyntään liittyvä analyysi osoitti, että budjetin tyhjennysluokassa "vauvapumput" ovat paras vaihtoehto, kun taas Grundfos on johtava laatuisten laitteiden segmentti.

Pumput eivät ole erikoistuneita vedenpoistojärjestelmiä, mutta ne voivat hoitaa tehtävänsä melko hyvin, pumppaamalla jätevedet pienellä määrällä mekaanisia epäpuhtauksia.

Tehokas viemäripumppu virtakaapelilla ja kellukkeella

"Kid" -pumppujen pienet kustannukset (1-2 tuhatta ruplaa) selittävät tosiasiat, että ne on valmistettu tärinätekniikalla, joka tarjoaa yksinkertaisen ja vaatimattoman muotoilun, mikä tekee "lapsesta" kaikkein hyödyllisimmistä laitteista erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Vedenpoistojärjestelmäksi on parasta käyttää rakenteita, joiden vedenotto on vähäistä - "Kid 10M" ja "Kid 16M". Myös Kid-pumppujen tulisi kiinnittää huomiota kaikkiin kesän asukkaisiin, koska ne ovat hyvin vakoja, ulkoasut ovat vaatimattomia ja pystyvät työskentelemään minkä tahansa nesteen kanssa.

Tanskan yritys Grundfos edustaa korkean teknologian laitteita jäteveden poistoa varten. Uppopuhdistusjärjestelmien segmentissä yhtiöllä on kaksi riviä pumppuja: Grundfos KP ja Grundfos AP.

Grundfos KP -perhe koostuu yksivaiheisista laitteista, joissa on puoliksi avatut juoksupyörät, jotka ovat riittävän pieniä asennettaviksi pieniin säiliöihin.

Niitä käytetään pumppaamaan vettä minimaalisella määrällä liukenemattomia epäpuhtauksia. Upotettava "Grundfos AP" on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja varustettu pyörrekytkimellä, joka takaa laitteen korkean tuottavuuden. Myös tanskalaisella yrityksellä on markkinoiden parhaimmisto markkinoilla oleva ulostepumppu - "Grundfos SEG".
valikkoon ↑

2 Vaiheet upotuspumppujen liittämiseen

Kun uimurikytkin on kytketty pumppuun, se on määritettävä. Tämä on hyvä tehdä suuritehoisella suurvesisäiliöllä, ja antaa pumpulle vain "testi voimalla". Se on yhdistetty ja konfiguroitu useaan vaiheeseen:

 1. Pumpun virrankulutusta on tarkistettava sen määrittämiseksi, mihin virtalähteeseen se liitetään. Todellisen tehon on oltava pienempi kuin yksikön passissa määritetty raja-arvo.
 2. Seuraavaksi ryhdymme uimuriin ja erityisellä painolla (löydät sen täydellisesti laitteen kanssa) kokeellisesti selvitämme, mikä on floatin vapaa liike. Tätä varten sinun on kiinnitettävä paino uimurikaapeliin ja kiinnitettävä kaapeli säiliön ulkoseinään. Sen jälkeen uimuri on kytketty pumppuun, ja kytkimen toiminnan edellyttämän maksimi- ja minimitason asetus tehdään.

Esimerkki vedenpoistopumppujen käytöstä kellukytkimillä

Jos useita vedenpoistopumppuja käytetään veden pumppausjärjestelmässä ja siten useita kellukkeita, ne asennetaan tangolle, jonka rooli tavallisesti on tavallinen muoviputki.

Jätevesipumpun suoran asennuksen ominaisuudet ovat seuraavat. Pumpattavan nesteen tyhjentämiseksi käytä letkua, jonka halkaisija on sama kuin tyhjennysputken halkaisija.

Jos letku on ohuempi, epätasaisen painehäviön takia tyhjennyspumpun pumppu kellukytkimellä ylikuormitetaan jatkuvasti. Tällä toimintatavalla on erittäin kielteinen vaikutus laitteen käyttöikään.

Pohjaan upotettava tai osittain upotettava tyyppi pohjaveden saannilla on korvattava alustalla (jopa tavallinen metallilevy), jotta pumppu ei poista lietettä ja hiekkaa pumpattavan säiliön pohjalta.

Uppopumppu voidaan asentaa suoraan septisen säiliön pohjaan, jos se on betonoitu ja siinä on litteä ja kiinteä pinta.

Jos viemärikaivoa yksinkertaisesti kaivetaan maaperään, on parempi kiinnittää ulostuspumppu teräskaapelilla 15 cm pohjasta, koska käytön aikana saostussäiliö voi pehmentää pohjan pohjaa ja absorboida upotettavaa pumppua.

Ennen laitteen laskemista tyhjennysaukkoon on ulostulopumpulla asennettava joustava jätevesiletku (riippuen suuttimesta, johon se voidaan kiinnittää kytkimellä tai kierteellä, ellei kiinnitystä ole - kiinnitä letku muoviklipillä).

Jos haluat, että tyhjennyspumppu on kokonaan työskennellyt, on aika ajoin suoritettava ennaltaehkäisevä puhdistus. Sitä ei vaadita, jos upotettavaa pumppua käytetään puhdistamaan vettä ilman mekaanisia epäpuhtauksia.

Jos laitetta kuitenkin käytetään saastuneessa ympäristössä, kuten viemäri, se on puhdistettava kerran kuukaudessa. Se tehdään yksinkertaisesti: vesivirran ollessa voimakkaassa paineessa (letkusta) pumppu ja uimuri pestään lian ulkopuolelle. Siksi sinun pitää puhdistaa ja ulostaa pumppu.
valikkoon ↑

Jätevesipumpun periaate kellukkeella

Kuinka pumpun kellunta toimii?

Sähköpumpun kelluntakytkin on osa pumpunhallintajärjestelmän kokonaisjärjestelmää ja säätelee säiliön vesitasoa. Ne ovat myös tärkein suoja pumpun kuivakäynnille uimalla, mikä lisää laitteen käyttöikää.

Kytkimet auttavat vähentämään tukkeutumista, koska hiekka pääsee järjestelmään. Ne suorittavat useita tarpeellisia toimintoja, ja joissakin pumppaamoissa käytetään useita kellukkeita kerralla.

1 Float -kytkimen kuvaus

Uppopumput ja tyhjennyspumput toimivat olosuhteissa, joissa nestettä voi yhtäkkiä päästyä tai likaantua. Tällöin veden pumppaus, joka on jo sekoitettu suuren määrän lian kanssa, voi vakavasti vahingoittaa järjestelmää. Siksi pumppujen kellukytkintä tarvitaan kuivakäynnin aiheuttaman rikkoutumisen estämiseksi. Jotkut kelluvat on asennettava itsenäisesti, kun taas muut pumput on valmistettu sisäisellä kellukkeella.

Ne sijaitsevat eri säiliöissä - säiliöistä järjestelmissä, joissa jätevesi pumpataan juomaveden kaivoihin. Ja kelluvien tehtävät, riippuen käyttöpaikasta, voivat vaihdella. Myös yhdessä säiliössä on mahdollisuus laittaa useampia kelluvia, joista kukin suorittaa erilaisia ​​tehtäviä:

 • pääpumpun toiminnan valvonta;
 • ylimääräisen (apupumpun) työn valvonta sekä sen tehokkuuden parantaminen;
 • tason anturi;
 • ylivuotoanturi.

Kellukytkimen toiminta

Tasoanturia tarvitaan, jotta upotettava pumppu ei toimi kuivana ja näin ollen ei imevät erittäin saastunutta vettä, mikä vahingoittaa koko asemaa. Ylivuoto-anturi edellyttää, että vesisäiliö ei ylivuotoa. Riippuen kapasiteetin tyypistä, tämä voi johtaa vakaviin ongelmiin, jopa oikosulkuun asti.
valikkoon ↑

1.1 Pumppujen kellukkeiden lajit

Float-kytkimet on kytketty erilaisiin pumppuihin ja ne voidaan myös integroida. Asennettaessa erikseen hankitut kelluvat pumput eivät vaadi paljon vaivaa ja laajaa tietoa. Sisäänrakennetulla kellulla varustettu pumppu on paljon helpompaa, vaikkakin kalliimpaa, mikäli on tarpeen tarjota järjestelmälle kelluntaohjaus mahdollisimman nopeasti.

Kevyt valua sisältävä pumppu on sisäänrakennetulla kellukytkimellä ja raskas. Ensimmäinen tyyppi soveltuu pumppuun, jossa kellua käytetään vesihuollossa - kaivoja, kaivoja. Sekä jätevesijärjestelmissä. Toiset kuivatuspumput, joissa on sisäänrakennettu uimuri, raskas, viittaavat ensinnäkin saastuneeseen ympäristöön ja toisaalta vaikeisiin toimintaolosuhteisiin. Toiseen tyyppiseen uimuripumppua käytetään viemäreissä: viemäri, sade, viemäröinti.

Viemäröintipumput kellukytkimellä

Aloita valitsemasi vedenpinnan tason anturi olisi määritelmän tavoitteita - vesihuolto mökit, maatiloja, taloja, juotto sivusto sopii paremmin helppoa. Viemärijärjestelmän, viemäröinnin tai jätteen järjestämiseen on suositeltavaa ostaa raskas yksikkö.
valikkoon ↑

1.2 Kellokytkimen tekniset ominaisuudet

Laitteen tapaus on valmistettu erilaisista muovimateriaaleista. Se vaatii täydellistä kireyttä ja vedenpitävyyttä. Float koostuu seuraavista elementeistä:

 • kelluva muovikotelo;
 • sähkö kytkin;
 • kytkinvipu;
 • teräs pallo;
 • kolme johdinta kaapelissa.

Johdot on kytketty: yksi suljettuun kosketukseen, toinen avoimeen, kolmas on yleinen. Kellolla on kaksi johdinta. He rikkoavat sähköpiirin, jos on tarpeen sammuttaa upotettava pumppu ja kytkeä virtapiiri, jos se on tarpeen käynnistää uudelleen. Kolmijohdinkytkimet ovat yleismaailmallisia, ne soveltuvat paitsi kuivakäynnin, myös ylivuotojen seurantaan. On olemassa yksi yhteinen ja kaksi johdinta, joiden välillä liikutetaan tilat.

Johtimien väri vaihtelee. Yleinen, yleensä, on musta lanka. Sininen johdin sammuttaa järjestelmän, kun pumpun pumppaaminen alkaa "ajaa karille" ja säiliössä on liian vähän vettä (esimerkiksi kuopassa). Ruskea johdotus säätelee pumppua, kun säiliö on täynnä.

Uimuri muuttaa asentoaan, koska siinä on ilmaa. Näin ollen, kun se on veden alla, niin pyrkiko pintaa. Kun vesi pysyy alhaisena, se laskee. Säätöä varten on käytettävä erityistä lastia.

Uppopumpun asentaminen kellukkeella kaivoon

Riippuen langan pituudesta kuormasta uimuriin, arvot, joilla pumppu kytketään päälle tai pois, vaihtelevat. Näin ne voidaan helposti säätää käsin estämään ylivuotoa tai kuivumista. Ota huomioon se, että uimurin pitäisi sammuttaa työ, kun pumppu on edelleen veden alla pieni marginaali.

Teräspallo säätää vipun asennon riippuen itse uimurin asennosta. Vipu vuorostaan ​​kytkee koskettimet pumppu päälle tai pois päältä kellukkeella. Magneetteja käytetään kiinnittämään pallo haluttuun asentoon. Kaltevuus, jolla pallo liikkuu paikasta toiseen, on useimmiten 70 astetta, mutta sitä on selkeytettävä laitteen ostolla.

Uimurikytkimen ominaisuudet vedenpinnan tarkkailemiseksi:

 • IP-läpäisynsuojausluokka - 68;
 • jännite 220 volttia plus tai miinus 10 prosenttia;
 • käyttölämpötila-alue 0 - +60 ° C;
 • 8 ampeeri - suurin kytketty virta reaktiiviselle kuormalle;
 • 10 ampeeria - aktiivinen kuorma.

1.3 Miten automaattinen kellukytkin toimii? (Video)

2 Kellon liittäminen ja korjaus pumppuun

Uimurinkytkimen kytkeminen järjestelmään, jossa käytetään vedenalaisia ​​pumppuja veden poistamiseen, ei poikkea liittämisestä kuivatukseen, viemärijärjestelmään. Liitäntä pumppuun tehdään seuraavalla tavalla:

 • sinkeri tarttuu langalle ja empiirisesti säätää pituutta sinkeristä laitteeseen;
 • kaapeli on kiinnitettävä tukevasti, jotta putket ja muut säiliön sisällä olevat laitteet eivät kosketa;
 • jos laite on kaksivaiheinen, on käytettävä kahta (tai useampaa) yksikköä - yksi pumpattaessa vettä säiliöön ja toinen pumppaamiseen. Hyvin varustetuissa säiliöissä voidaan asentaa yksi kaksivaiheinen;
 • johdot kytketään pumppuun.

Liitettäessä pumppuun käytetään vedenpitäviä terminaaleja. Pumpun johdotus- ja liitäntäpisteet on merkitty, vaikeuksia voi syntyä vain kaksivaiheisen kellun yhteydessä kolmivaihepumpulle. Kaksi tärkeää laitevalintapistettä:

 1. Virrankulutus ampeerissa on sama pumppu ja uimuri (tai edes vähän jälkimmäiselle).
 2. Sama määrä yhteyden vaiheita.

Pitäisi ottaa huomioon pumpun teho.

Float purettu

Järjestelmään asennettava laite voidaan liittää kellumaan kahdella tavalla:

 • jos sen teho on alle 1,2 kilowattia, liitäntä kulkee suoraan virtajohdon kautta;
 • jos teho on yli 1,2 kilowattia, tässä tapauksessa liitäntä tapahtuu sähkömagneettisen releen tai muun kytkentäelementin kautta.

Monet häiriöt aiheuttavat saastumista. Korjaa kellunta uppopumpusta, jos tukkeuma on helppoa. Tätä varten riittää virtaamaan puhtaan veden virta. Jos uimurin purkamisen ja puhdistuksen jälkeen sen toimintoja ei palauteta eikä vaurioita ole havaittavissa, on suositeltavaa vaihtaa mekanismi toiseen, sillä monimutkaiset korjaukset maksaa usein samat kustannukset.

2.1 Float switch tee se itse

Tee uimuri pumpulle itsellesi:

 • 2 rakennusta;
 • metalli pallo;
 • kaksi magneettia;
 • kosketuslevyt.

Kosketuslevyt on valmistettu kuparista, tinattu tina, messinki ja muu sähköä johtava materiaali. Ne on sijoitettava kehon sivuille siten, että pallo, joka putoaa niiden väliin, muodostaa yhteyden. Metallinauhan joustavuudelle voidaan lyödä vasaralla ja panna se tiedostoon.

Magneetit on valittu laskelmasta, jotta ne eivät voineet nostaa palloa, vaan pitivät sen 60-70 asteen kulmassa jopa laitteen takaosasta. Itse kotelo voidaan valmistaa muovista, PCB: stä, mistä tahansa aineesta, joka ei johda sähköä.

Uimuripumpun laite uimurilla

Johdot juotetaan koskettimiin, joiden poikkileikkaus on enintään 2 mm. Ne on eristetty ja tämä rakenne on sijoitettu yhteiseen uimurikoteloon, joka on valmistettu muovista tai vastaavasta materiaalista. Tärkeintä on eristää varovasti sisempi kotelo niin, että siinä ei ole oikosulkua. Uimauskokoonpanon vaahdon ontelon sisällä kaadetaan, ja ulompi kotelo on myös eristetty.

Päärakennuksen päät ovat asennettu silmukka. Riippuen siitä, minkä silmukan avulla kaapeli kytketään - kosketus- tai paluupuolelta - pumppu täyttyy tai kuivaa.
valikkoon ↑

2.2 Viemäröintipumput kellukytkimellä

Uimurikytkimellä varustettu valupumppu soveltuu ensisijaisesti pumppaamaan sadevettä tai jätevettä vastaavista säiliöistä. Pumppaus suoritetaan kahdella kytketyllä putkella - ejektori ja imu. Tärkeintä, kun katsot laitetta valittaessa, on kaapelin eristys ja muovikotelon tiiviys. Kun laite on ostettu, laitteisto toimitetaan mekaanisen rasituksen poistamiseksi laitteen johdot.

Integroidulla uimurilla varustettu viemäripumppu voi olla kahdentyyppinen, kuten kellukkeet itse - raskas ja kevyt, riippuen määräpaikasta. Keuhkoja käytetään juomaan tai kasteluun. Ja tyhjennyspumppuja, joissa on sisäänrakennetut raskas kellukytkimet, käytetään jätevedenkäsittelyjärjestelmissä ja tukkeutuneita, likaisia ​​vettä. Tunnetuimpia valmistajia ovat Dzhileks, Gardena, Grunsfos, Makita, Pedrollo, AL-KO, Karcher, Whirlwind. HERZ.

 • kapasiteetti 6 000 - 33 000 litraa vettä tunnissa;
 • korkeus antaa 5-27 metriä;
 • virrankulutus 200-2000 wattia;
 • paino 3-14 kilogrammaa;
 • sukeltaa 27 metriin;
 • kaapelin pituus 10 metriä.

Tyhjennyspumppu uimalla

Jätevesipumpun korjaaminen voidaan tehdä käsin, jos havaitaan seuraavat toimintahäiriöt:

 • juuttunut kellunta - vapauttava fyysisesti;
 • kiinnitä iskunvaimennin, jos kiinnike on löysä (sinun on poistettava kansi ja kiristettävä mutterit);
 • juoksupyörä on kiinnitetty - kun siipipyörä vapautuu mekaanisista epäpuhtauksista, sitä ei saa kiristää;
 • iskunvaimentimen ongelmat - useimmiten voit korvata sen itse;
 • Kaapeli murtui ja katkaistiin - tässä tapauksessa on välttämätöntä palpata tunnistamaan vaurioitunut kaapelin osa eristeen sisällä ja kiinnittämään se tiukasti eristemateriaalilla.

Älä yritä korjata viemäröintipumppua itse seuraavissa erittelyissä:

 • käämitys poltettu oikosulun takia;
 • varastossa rikki;
 • venttiili rikkoi.

Jos laitteisto on suhteellisen halpa, edellä mainitut erittelyt on halvempi ja helpompi ostaa uusi, sillä korjaukset voivat maksaa noin samankaltaisista kustannuksista.

Tyhjennyspumppu kellukytkimellä, laitteella ja käyttöperiaatteella

Käytä uimuripumppua sisäänrakennetulla kellulla, joka on tarkoitettu kaivoihin, säiliöihin, varastorakenteisiin, säiliöihin ja muihin paikkoihin, joissa nesteitä ja viemäreitä kerätään. Yhdessä säiliössä voidaan asentaa useita uimureita, jos jokainen niistä on suunniteltu suorittamaan erilaisia ​​toimintoja. Se voi olla pumpunohjauslaite, tason anturi tai nestemäinen ylivuoto. Niiden käyttö mahdollistaa pumppauslaitteiden suojaamisen, kun se siirtyy "kuivakäyttö" -tilaan ja suojaa myös ylivuotoa säiliön täyttämisen tapahtuessa.

Jäteveden pumppujen tarkoitus

Sulattamattomat tyhjennyspumput ovat välttämättömiä yksiköitä kodin puutarhojen ja kesämökkien käyttöön - ne säästävät omistajat monista ylimääräisestä jätevedestä ja pohjavedestä aiheutuvista ongelmista. Laitteita käytetään saostumisen poistamiseen, pumppaamalla sulamisvettä kellareista, kaivoista, kellareista, ojista ja ojista. Katso myös: "Viemäröintipumppu hyvin: miten valita".

Myös vesitiivis pumppua käytetään pumppaamaan vettä altaista, keinotekoisista säiliöistä, kaivoista. On olemassa malleja, joiden rakenteellinen ratkaisu mahdollistaa likaisen veden pumppaamisen (lisätietoja: "Vedenpoistopumppu likaiselle vedelle - mikä on parempaa, pinta tai upotettava"). Viemäripumppu, keskimääräinen teho, pystyy pumppaamaan noin 180 litraa vettä minuutissa. Yksikön suorituskyky pienenee upotuksen aikana ja sen sijainnin poistaminen pumppauspaikalta. Valitettavasti suurin osa tyhjennyspumpuista ei ole suunniteltu toimimaan kuuman veden kanssa.

Jätevesipumppujen toimintaperiaate

Suotusyksikön rakenne mahdollistaa kahden putken olemassaolon:

 • syöttö - sen läpi on nesteen imeminen täytetystä kapasiteetista;
 • tuotos - veden kautta purkautuu maan ulkopuolelle. Neste ei saa päästä moottoriin, koska tästä syystä laite voi murtua. Pumpun on pumpattava viemärit nopeammin kuin niiden taso kuoppaan nousee.

Jätevesipumput on liitetty viemärijärjestelmään haaraputkien avulla. Tästä syystä laitetta asennettaessa on tarpeen tietää tarkat (jopa millimetrin) parametrit viemäriputkesta. Suurin etu, että ei-kelluvat tyhjennysyksiköt ovat liikkuvuutta - laite siirretään mihin tahansa paikkaan, jossa sitä tarvitaan.

Viemäröintipumput sisäänrakennetulla kellulla

Pumppauslaitteiston suojaaminen float-laitteilla, joiden kustannukset ovat perusteltuja niiden etujen vuoksi.

Kytkimen tyhjennyspumppuun kuuluu kaksi tyyppiä:

 • keuhkot - se on tarkoitettu vesihuoltoon ja viemärijärjestelmiin;
 • raskas - tällaisia ​​laitteita käytetään sademäärän, viemäröinti- ja viemärijärjestelmien pumppaamiseen (lue myös: "Sade- veden keruujärjestelmä - laitteen vaihtoehdot"). Float switch (katso kuva) on kelluva laite, joka sijaitsee muovisessa laatikossa, sisältäen seuraavat elementit:
 • sähkökytkin - kaapeli, jossa on kolme värillistä johtoa, joista toinen on yhteinen lanka ja kaksi kytkimen normaalisti avoimista ja suljetuista koskettimista;
 • teräspallo - muodostaa piiriin koskettimien sulkemisen tai avaamisen, mikäli uimurin asennon muutos tapahtuu.

Jätevesipumpun toiminta floatilla on seuraava. Jos uimurissa on alempi asento, piiri sulkeutuu johdotuksen ollessa yhteinen ja normaalisti auki. Kun uimuri on ylhäällä, yhteisen ja normaalisti suljetun johdotuksen koskettimet suljetaan. Kaavion mukaan lanka, jota ei tällä hetkellä käytetä, on eristettävä.

Ota ensin huomioon, että muovilaatikko on tiivistetty ja kaapeli on kosteudenkestävä.
Laitekaapelin ulostulon valmistuksessa on tiivistetty erityinen tiiviste. Kun kaapelin mekaaniset jännitykset on poistettava, käytä uimurikytkimen mukana toimitettavaa erityislaitetta.

Kaapelin syöttöaukko eristetään ja täytetään polymeerihartsilla, joka estää kosteuden pääsyn sisään. Kotelon valmistuksessa käytetty materiaali on hyvä lämmönkestävyys. Kaapelin takki on valmistettu kestomuovista, mikä tekee kellukytkimestä resistenttejä alkoholien, bensiinin, virtsahapon, nestemäisten öljyjen ja muiden haitallisten aineiden vaikutuksille. Muovikotelon pinnalla ei ole huokosia, joten siihen ei tartu mitään likaa.

Asennettaessa kellua

Kun uimuripumppu asennetaan uimurikytkimellä, laitteen asennusjärjestys alkaa tarkastamalla laitteen kuluttaman virran määrä. Sen on oltava pienempi kuin suurin sallittu arvo, joka on esitetty kellukkeen käyttöohjeessa.

Helpoin ja nopein tapa on asentaa suoraan säiliöön.

Tätä varten käytä kellua kaapelilla ja painolla, joka tulee sarjaan:

 • Viimeinen tuote asetetaan kaapeliin ja kellun vapaa pyöräilyparametrit määritetään kokeellisella menetelmällä;
 • paino kiinnitetään kaapeliin salvan avulla;
 • kaapeli on kiinnitetty tiukasti säiliön ulkopuolelle;
 • Pumppuun on liitetty kellukytkin.

Kellun kiinnittäminen syöttökaapeliin on sallittu vain silloin, kun ei ole vaaraa siitä, että se voi roikkua tai tarttua alukseen.

Siinä tapauksessa, että useampia kellukkeita sijoitetaan yhteen säiliöön, ne asetetaan erityiseen sauvaan, jossa käytetään muoviputkia ja vain sen jälkeen kiinni.

Tätä varten tarvitset näitä laitteita:

 • näyttely;
 • säädetään;
 • sijoittaa koko palkkiin siten, että ne eivät häiritse toisiaan ja suorittavat asianmukaisesti tehtäviään;
 • Uimurikytkimistä tulevat kaapelit kiinnitetään sauvaan kaapeliliitoksilla. Kuinka se näkyy kuvassa.

Kun uimuripakopumppu on aktivoitu, näiden laitteiden määrä riippuu niiden tyypistä ja ohjauspaneeleista. Myös kellukytkinten määrä valitaan sen perusteella, kuinka paljon on päätetty asentaa viemäröintilaitteita ja suojaelementtejä. On olemassa tilanteita, joissa laadukkaiden kelluvien töiden yhteydessä vaaditaan useampia palkkeja.

Laskukytkimien lukumäärä ja niiden asennuspaikka määräytyvät suunnittelupäätöksen tai suoraan asennuksen yhteydessä.

Kellokytkimen toimintaperiaate

Miten uimurinkytkimen toiminta täyttää ja tyhjentää säiliön?

Tämä prosessi suoritetaan seuraavasti:

 • tyhjennyspumppu, jossa on sisäänrakennettu uimuri täytettäessä säiliötä, kytkee kytkimen ylös nousuun, kun täytettävä kapasiteetti on täynnä. Kun alas lasketaan alas, laite kytkeytyy päälle, kun säiliö on tyhjä;
 • automaattinen vesihuoltolaitos kytkeytyy päälle, kun uimurikytkin on pinnalla ja säiliö on täynnä. Laite sammuttaa aseman, kun uimuri imeytyy pohjaan ja säiliö tyhjenee;
 • kytkin antaa komennon venttiilin tai venttiilin sulkemiseksi servolla, mikäli nostetaan pintaa. Tällöin säiliö on täynnä. Kun alas lasketaan alas, venttiili tai salpa avautuu ja säiliö tyhjenee.

Käytettäessä viemärijärjestelmää uimuri käynnistää ulostulopumpun, jos se kelluu pinnalle, koska kaivo on täynnä ja sammuta yksikkö pudottamalla pohjaan, kun säiliö tyhjenee (lue myös: "Viemäröintipakkaus - tyypit ja erot").

Kaksi pumppua yhdellä kellulla on sallittu. Tämän seurauksena yksi yksikkö täyttää säiliön, jos se on alemmassa asennossa (kun toinen laite ei toimi). Uunin yläasennossa toinen pumppu toimii pumppaamalla neste ja tässä tapauksessa säiliön täyttölaite sammuu. On kuitenkin huomattava, että tämä float-kytkimen käyttöteknologia on tehoton.

Kellukytkinten huolto ja korjaus

Putoa tyhjennyspumpun kellua ei ole tarpeen, jos sen toimintaohjeita noudatetaan. Kun uimurikytkintä käytetään viemärikaivoissa, se on huuhdeltava paineella varustetulla suihkulla vähintään kerran kuukaudessa. Jos koskettimet poltetaan, vesi on joutunut kellumaan tai eristys on vaurioitunut. Laitetta ei voi korjata. Katso myös: "Tee-se-itse tyhjennyspumpun korjaus - vinkkejä ja tapoja."

Anna palautetta:

Jätevesipumpun periaate kellukkeella

Mitä ominaisuuksia tyhjennyspumppujärjestelmällä on?

Viemäröintipumppu on yksityisten talojen omistajille välttämätön yksikkö. Se on erityisen tärkeää tulva-aikana ja voimakkaiden sateiden aikana. Laitteen päätavoite on suorittaa ylimääräisen veden pumppaus, jotta vältetään talojen, erilaisten rakennusten ja puutarhatilojen istutukset. Jätevesipumpun järjestelmä pumppaa vettä ja täyttää säiliön.

Pumpun tyhjennysperiaate

Laitospumpun ominaisuudet vedenpoistoon.

Laitteen tärkeimmät laitteet ovat yksikön moottori ja työyksikkö, jotka on sijoitettu erityiseen tapaukseen. Moottorissa on pyörä, joka on kiinnitetty roottorin pyörimisakseliin. Pyörässä on erityisiä terät. Neste imeytetään erityisen aukon läpi, joka suljetaan arin avulla, jotta erilaiset kiinteät partikkelit eivät pääse pumppaamaan. Jätevesipumpun toiminta on melko monimutkaista, sinun on ymmärrettävä sen ristiriitaisuudet.

Nesteiden pumppaamiseen suunniteltuja pumppuja voidaan käyttää sekä kotitalouksissa että teollisuudessa. Laitteet tulevat erilaisiin malleihin ja eri kapasiteettiin. Siksi pumpun hankkimiseksi sinun tulee päättää sen toiminnan ehdoista ja tyhjennyspumpun suunnitellun työn laajuudesta. Valinnassa on otettava huomioon kaikki nämä parametrit ja valittava yksikön sopiva kokonaisuus, eli tyhjennyspumppu.

Pumppauslaitetta valittaessa on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

reiän sijainti, joka voi olla eri paikoissa. Arkielämää varten on toivottavaa, että reikä sijaitsee laitteen alaosassa, joka varmistaa nesteen maksimaalisen pumppauksen suoraan sen sijainnin pohjalta;

Laitteiston runko, joka on valmistettu valuraudasta, teräksestä ja muovista. Valurautapumput ovat erittäin raskaita, mutta kestäviä ja luotettavia, useimmiten teollisiin tarkoituksiin. Jätevedenpoltoprosessin jokapäiväiseen elämään tehdään kompakti muovipumppu tai teräs, joka on helppo kuljettaa, mutta pienemmällä teholla verrattuna teollisiin pumppuihin. Laitteet muovikoteloihin ovat vähemmän kestäviä, mutta melko edullisia;

Työkammion tiiviys ja koko. Pumppaamaan vettä ilman epäpuhtauksia, kammion koolla ei ole paljon väliä. Useiden suurien hiukkasten sisältävien nesteiden pumppaamiseen tarvitaan suuri kammio estämään niiden esteettömän kulun. Muussa tapauksessa pumppu voi olla ennenaikaisesti pois käytöstä vahingoittumisen takia;

Yksikön rakenne, jonka on oltava yksinkertainen ja helppokäyttöinen riippumattomien teknisten tarkastusten suorittamiseksi ja eri osien vaihtamiseksi;

Imutekniikan, sen sentrifugin pitäisi edistää pumppausprosessin toteutusta riippumatta kiinteiden fraktioiden läsnäolosta samanaikaisesti vähentämättä sen tehoa.

Tyhjennyspumpun kellukytkimen toiminta

Laitteen tärkeimmät tekniset ominaisuudet

Jätevesipumpun toiminta riippuu suoraan useista teknisistä ominaisuuksista ja sen toimintaolosuhteista. Tärkeimmät tekniset ominaisuudet ovat:

Suorituskyky on yksi laitteen toiminnan tärkeistä ominaisuuksista. Vaaditun suorituskyvyn määrittelyssä täytyy olla ymmärrys työn soveltamisalan tulevasta toteutuksesta.

Päätä tämän arvon määrittämiseksi tarvitaan sellaisia ​​arvoja kuin korkeus, joka määritetään nesteen poistoaukon ja pumpun sijainnin välillä sekä veden syöttöetäisyys;

Terveys, joka luonnehtii laitteen kykyä kulkea eri epäpuhtauksien läpi, jotka ovat nestettä, vaarantamatta sen terveyttä ja.

Kotitalouskäyttöön tarkoitettuja pumppuja käytetään pumppaamaan nesteitä, joiden lämpötila on jopa 40º. Tässä suhteessa ei voida suorittaa kuumavesitalopumppujen pumppaamista vedenpoistoon. Pumppaamiseen voidaan tarvittaessa käyttää pumppuja teolliseen käyttöön.

Viemäröintipumppu kellukytkimellä

Lähestymistapa pumppaamiseen vesipumpulla

Laitteen ominaisuuksien ja menetelmien mukaan pumppauksen aikana ne on jaettu tyypeille:

Pinta-sovelluksia, pumpattavaa nestettä mistä tahansa syvyydestä, käytetään pumppaamojen pumppaamiseen, kun ne on liitetty säiliöön, esimerkiksi kaivoon;

Puoliholkistettava käyttö, kun osa laitteen kotelosta laskee suoraan nesteen läpi, käytetään useimmiten pumpattaessa sitä pienikokoisista säiliöistä tai kellareista;

Uppoasennettava sovellus pumppaamisen aikana laite on täysin upotettu veteen, jota käytetään pääasiassa vedenpinnan poistamiseen upotetuilla kellareilla tai altailla.

Jätevesipumpun toimintaa on parannettava, joten yksikössä on termostaatti, joka säätelee automaattisesti sen toimintaa ja moottorin ylikuumenemisen vuoksi se kytkeytyy pois päältä. Myös pumppujen malleja on tyhjennystoiminnalle, jonka rakenteessa on uimuri, jolla on tekninen kyky kytkeytyä päälle, kun veden taso nousee ja sammuu, jos se laskee.

Tähän mennessä markkinat tarjoavat vesi-anturipumput, erityisen säätölaitteen, jonka avulla voit asettaa vesipumpun taso hyväksyttävissä rajoissa. Lisäksi tämä taso voi saavuttaa noin 5 mm pumppausnesteen pinnan. Tämäntyyppisiä pumppuja käytetään melko kapeilla nesteen kerääntymisalueilla, joissa kelluvien yksiköiden työ on vaikeaa.

Diesöintityöpumppujen mallien valikoima on melko suuri. Kun olet määritellyt oikein laitteen käyttötarkoituksen, voit valita luotettavan mallin eri tyyppisten viemäröintityöhön.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Uppopumpun painekytkimen asennus

Kuinka vedä pumppua ulos kuopasta, jos se on juuttunut?

Mikä ulostepumppu valitsee jäteveden pumppaamisen?