Jätevesipumpun periaate kellukkeella

Jätevesipumppujen toiminta-alue on valtava, minkä vuoksi tämän työkalun pitäisi olla jokaisen yksityisen talon omistajan. Pumppu on tarkoitettu sadevesien ja jätevesien pakotettuun pumppaamiseen eri säiliöistä ja syvennyksistä. On olemassa pienikokoisia kodinkoneita, ja myös laajamittaiseen työhön suunniteltuja teollisuuslaitteita.

Tarkoitus ja ominaisuudet

Suurin osa maatiloista on varustettu autonomisilla vesihuollolla. Näiden järjestelmien tärkeimmät työelementit ovat kotitalousjätevesipumput. Työn tehokkuus riippuu koko rakennuksen kestävyydestä.

Käytä pumppua, joka on suunniteltu suorittamaan viemäröinnin. Voit suorittaa useita tehtäviä:

 • pumppaaminen veden tulvista osista, mikä ilmenee raskaan sademäärän seurauksena, lumen sulamisen tai pohjaveden määrän lisäämiseksi;
 • pumppaamalla vettä rakennustyön aikana luoduista kaivannoista ja kaivoista;
 • laaksossa sijaitsevien paikkojen kuivatus;
 • likaista vettä, joka pumpataan ulos kellareista ja kellareista;
 • kaivosten puhdistaminen kaivosten seinistä ja pohjasta;
 • likaisen nestemäisen väliaineen siirto paikallisten käsittelyrakenteiden moduulien välillä;
 • pumppaamalla nestettä luonnollisesta säiliöstä sen jatkotoimiseksi kastelulaitoksina.

Integroidulla uimurikytkimellä varustettuja tyhjennyspumppuja voidaan käyttää myös puhtaan veden pumppaamiseen, esimerkiksi täyttösäiliöiden täyttämiseksi.

Pumppujen toiminta-alue on valtava, ja tämä tekee niistä suosittuja maalaistaloiden ja mökkien omistajien keskuudessa. Kaikilla laitteilla on tyypeistä riippumatta samanlainen laite. Pääkomponentteihin kuuluvat roottori, painekammio, juoksupyörä, moottorin staattori ja kellukytkin. Työkalun tehokkuus ja kestävyys riippuu pääsääntöisesti rauhasien laadusta, joka on suunniteltu sähkömoottorin tiiviydelle jätevedestä. Kalliissa malleissa ne on valmistettu keramiikasta. Runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai valuraudasta, jotka kestävät korroosiota ja mekaanista rasitusta.

Pumppua ohjataan kellukytkimellä, joka kytkee taajuusmuuttajan päälle ja pois. Tämä elementti on muovinen laatikko, jossa on teräskuula ja sähköinen kytkin.

Ydin poistopumppu on, että neste, joka pumpataan, kaadetaan toimiva kammioon, jossa vaikutuksen alaisena pumpun ja kääntää työ- pyörä siirretään ylöspäin - kohti lähtönä kanavan, jäähdytä taajuusmuuttajaa.

laji

Kaikki sisäänrakennetulla kellukytkimellä varustetut tyhjennyspumput jaetaan niiden sijaintipaikan mukaan - ne erottavat upotus- ja pinta-instrumentit.

 • Uppoasennus - varustettu suljetulla kotelolla, jotta se pystyy toimimaan jopa täydellä vedellä veteen. Eroaa suurella voimalla, käytännöllisesti katsoen ei aiheuta melua. On myös syytä huomata korkea tehokkuus ja monipuolisuus. Mutta jos asia on vahingoittunut, sitä on vaikea korjata, joissakin tapauksissa se on jopa mahdotonta. Pumppu on nopeasti saastunut, joten se on puhdistettava usein.
 • Laitteet, joissa on sisäinen uimuri - laitteeseen kuuluu kumiletku tai PVC-putki, joka upotetaan jäteveteen, kotelo pysyy maan pinnalla. Työkalun etu on yksinkertainen asennus ja huolto. Nesteensiirron aikana tällainen pumppu tekee paljon melua.
 • Ulkopuoliset pumput - on tarkoitettu nestemäisen pumppaamiseen saostussäiliöistä ja altaista. Etuihin kuuluu suuri teho. Laitteessa on lisätieto - verkko, murskaamalla suuria jätteitä. On upotettava ja pintapumppu.
 • Pystysuorat mallit - varustettu pystysuoralla kellukytkimellä, joka suorittaa nesteen automaattisen pumpun suljetuista tiloista. Usein tällaisia ​​laitteita käytetään viemäreiden rikkoutuneisiin putkiin. Niitä voidaan myös käyttää tavallisina tyhjennysjärjestelminä.

Kunkin laitteen liitäntäjärjestelmä on erilainen, ennen käyttöä on suositeltavaa tutustua ohjeisiin tai neuvotella asiantuntijan kanssa.

Valintaperusteet

Jotta voit valita korkealaatuisen tyhjennyspumpun, joka vastaa tarpeisiisi ja pystyy toimimaan tehokkaasti, sinun on harkittava huolellisesti laitteiden valintaa.

Harkitse seuraavia vivahteita:

 • Sinun ei pitäisi pyrkiä liian suuriin tehoihin, se heijastuu laitteen parametreihin, virrankulutukseen ja laitteen nopeaan lämmitykseen. Yleensä tämän luokan pumput on suunniteltu normaaliin 220 voltin verkkoon ja teho alkaa 350-400 wattia. Kolmivaiheisia malleja käyttävät hyvin harvoin yksilöt.
 • Erityisen tärkeää on ottaa huomioon neste- pään ulostulossa muodostuva kerroin. Se mitataan vesipatsaassa metreinä teknisissä ilmakehissä tai baareissa. Paineen pitäisi riittää paitsi nostaa vettä, myös voittaa putken vaakasuorien elementtien hydraulinen vastus.
 • Älä unohda tietää maksimaalisen syvyyden, johon laite voi kaatua.
 • Mitä suurempi suorituskyky, sitä suurempi nesteensiirtonopeus on suurempi.
 • Huomaa, että jotkut pumput eivät pysty käsittelemään kiinteitä suuria kerrostumia. Valitse veitsi paremmin kuin leikkaava reuna.
 • Uppouman pää ja syvyys - pumpattavan nesteen korkeus riippuu näistä indikaattoreista.
 • On syytä tutkia huolellisesti toimintojen ominaisuuksia - kuinka huolehtia laitteistosta, miten muuttaa elementtejä ja korjata.

Nykyaikaisten viemäripumppujen, valuraudan ja ruostumattoman teräksen tuottamiseen käytetään yleensä muita materiaaleja, joita tarvitaan laitteen kotelon ja muiden osien kokoamiseen:

 • ruostumaton teräs - laadukas kestävä materiaali, joka kestää monta vuotta;
 • valurauta - on erittäin kestävä, mutta painaa paljon ja on kallista;
 • muovi on talousarvion vaihtoehto, joka kestää suhteellisen lyhyeksi aikaa.

Suositut laitteet, joiden runko on muovia, ja teräspyörä. Tämä malli yhdistää ihanteellisesti kohtuullisen hinnan ja laadukkaan. Ei niin kauan sitten, tällaisia ​​malleja, joissa oli polymeerityöt, näkyivät markkinoilla, ne ovat halvempia kuin niiden tekniset vastineet. Erot pitkään toimintaan, kestävyyteen ja luotettavuuteen.

kellua

Uimuripumput, joissa on uimurikytkimet, toimivat automaattitilassa, mikä estää keräysastian ylivuotoa ja estää moottorin käyn- tämisen, jos vettä ei ole. Uimuri on erityinen anturi, joka on rakennettu kehoon tai asennetaan erikseen, ja sitä on helpompi käyttää sen kanssa. Itsenäiset kellukytkimet on jaettu kevyeen ja raskaaseen jätevesi tiheyden mukaan. Pumputyypistä riippuen kellukkeet on varustettu 2-10 metrin pituisilla kaapeleilla.

Jos laite ei toimi tai sen erityiset osat ovat epäonnistuneet, esimerkiksi uimuri, se on purettava. Korjaa se itse on helppoa. Jos haluat kytkeä laitteen pois päältä ajoissa, sinun on tehtävä säätöjä. Pienin pysäytystaso on parempi asettaa yli 0,5 cm, mikä estää laitteen ylikuumenemisen odottamattomassa tilanteessa.

Mistä määrin riippuu?

Ohjatun ohjauspaneelin ja pumppumallin vaikuttavat käytettyjen kelluvien määrä. Myös suurelta osin lisäosien määrä ja kytkinten määrä. Jotta laite toimisi tehokkaammin, asiantuntijat neuvovat kiinnittämään lisäpalkit, joihin työkalun suoritus riippuu. Asennuksen ja määrän paikat vahvistetaan suunnittelupäätöksessä tai ne määräytyvät asennuksen aikana.

Milloin sitä sovelletaan?

Uimurinkytkin on suunniteltu seuraaviin tarkoituksiin:

 • uimuri kytketään pumppuun säiliön täyttämiseksi, sammuu nousun aikana ja kytkeytyy, kun laitteiston alaraja saavutetaan;
 • automaattisen aseman ollessa kytkettynä, kun vedenpinnan yläraja saavutetaan ja sen alapäässä on alempi;
 • servokäyttöiset venttiilit - kytkinviestit sulkeutuvat, kun säiliö on täynnä ja avautuu, kun säiliö on lähes tyhjä;
 • valvomo - ylisuuri ja veden puute.

Mahdollisuus liittää kaksi pumppua yhteen kellumaan on sallittu. Yksi pumppu täyttää säiliön, kun uimuri on alhaalla, toinen pumppaa veden kun uimuri nousee. Tämä menetelmä näyttää hyvää tulosta vain, jos säiliöön syötetään vettä ilman vikoja.

Toiminnan ja asennuksen periaatteet

Laitteen asentaminen tulee aloittaa ensin mittaamalla nykyinen taso, sen pitäisi olla sallittua pienempi. Asiantuntijat neuvovat kiinnittämään kellua uraan.

Asennukseen tarvitaan kaapeli ja pieni paino, joka on sarjassa:

 • kuorma lakkautetaan johtoon, jonka jälkeen määritetään uimurin kulku;
 • salpa kiinnittää painon;
 • kaapeli on kiinnitetty ulkopuolelta;
 • Kytkin on kytketty pumppuun.

Voit asentaa kellun vain, jos laite ei jäätyy säiliön sisään. Jos useita kellukkeja asennetaan samanaikaisesti, ne sijoitetaan erityiseen sauvaan. Voit tehdä tämän käyttämällä muoviputkea. Jotta asennus olisi asianmukaista, sinun on asetettava uimuri itse, säädä se, aseta se niin, että kellukkeiden säde ei kosketa, kiinnitä kaapelit kaapeliliitoksilla.

Järjestelmään asennettu laite voi liittää kellun kahdella tavalla:

 • jos teho on alle 1,2 kV, se kytketään suoraan verkkojohdon kautta;
 • jos teho on yli 1,2 kV, kytkentä tapahtuu sähkömagneettisen releen tai muun kytkentäyhteyden kautta.

Float-kytkin toimii seuraavasti:

 • Pumppu, jossa on sisäänrakennettu uimuri säiliön täyttämisen yhteydessä, sammuttaa kytkimen ylöspäin, kun säiliö on täynnä vettä. Kun alas lasketaan alas, laite kytkeytyy päälle, kun säiliö on tyhjä.
 • Jos säiliö on kokonaan täytetty, uimurikytkin on pinnalla, laite toimii automaattisesti. Kun säiliö on tyhjä, laite lopettaa työnsä.
 • Kytkin antaa komennon ja venttiili sulkeutuu, kun se nostetaan pintaan. Tällaisessa tilanteessa säiliö on täytetty. Kun se saavuttaa pohjan, venttiili avautuu ja säiliö tyhjennetään.

Huolto ja korjaus

Usein kellunta epäonnistuu, koska se on tukossa lian kanssa. Korjaus uimalla omilla käsillä on helppoa. Voit tehdä tämän siirtämällä virran puhdasta nestettä kellua. Jos näiden toimenpiteiden jälkeen osa ei tullut toiminnalle ja että mitään vaurioita ei ole näkyvissä, on helpompi korvata mekanismi uudella. Koska monimutkainen, yleensä, on kallista.

Yleiskatsaus Wilo TM 327 -vedenpoistopumpusta kellukytkimellä, katso alla olevaa videota.

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.

Viemäröintipumput sisäänrakennetulla kellulla

Tilaa uutiskirje

Englanninkielellä "viemäröinti" käännetään viemäriksi, ja "viemäröinti" tarkoittaa tyhjennystä. Eli tyhjennyspumput vapauttavat maaperän paitsi ylimääräisestä vedestä ja tyhjenevät kosteutta, mutta myös poistavat jatkuvasti virtaavaa vettä maaperästä. Kaikki nämä toimenpiteet poistavat haitalliset vaikutukset maaperän ominaisuuksiin ja edistävät kasvien asianmukaista kehitystä.

Sisäänrakennetulla uimurilla varustettu vedenpoistopumppu pystyy pumppaamaan vettä, joka sijaitsee lähellä pintaa, sadevettä ja jätevettä, ja vesi voi sisältää vieraita aineita. Jos pilaantumistaso ylittää keskiarvon, pumppuihin käytetään suodattimia.

Uimurimekanismin avulla voit automaattisesti sammuttaa laitteen ja käynnistää sen, jos neste saavuttaa kriittisen tason. Uimurilla varustetut tyhjennyspumput laadullisesti erottuvat niiden mukavuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. He tekevät erinomaista työtä, jonka tehtävänä on vedellä vettä eri säiliöistä, sisä- ja ulkouima-altaista tai tiloista, jotka sijaitsevat kellareissa.

Tätä varten käytä upotettavaa tyhjennyspumppua, jossa on sisäänrakennettu uimuri. Pumpun runko voidaan valmistaa muovista tai ruostumattomasta teräksestä, minkä ansiosta pumppu jäähtyy ajassa ja jatkaa työskentelyä myös silloin, kun se ei ole täysin upotettu.

 • Siinä on kompakti sisäänrakennettu kytkin, joka voidaan tarvittaessa estää.
 • Uimurilla on kompakti koko, mikä mahdollistaa laitteen käytön erilaisissa rajoitetuissa ympäristöissä.
 • Kytkin on varustettu estojärjestelmällä, jonka ansiosta pintojen pinnalle on mahdollista kuivata.
 • Se on lämpösuojausjärjestelmä.
 • Moottorilla on yksi vaihe.
 • Toimii jatkuvatoimisessa tilassa.

Tyypit Sisäisellä uimurilla varustetulla tyhjennyspumpulla on käyttötarkoituksesta riippuen erilaisia ​​suunnitteluratkaisuja. Ne voivat olla puoliksi upotettavia ja pintaisia.

Itse nimitys viittaa siihen, että tämän tyyppinen pumppu ei ole täysin upotettu nesteeseen, mutta osittain, vaikka sitä voidaan käyttää täydellä upottamalla. Niitä käytetään tiloissa ja erilaisissa säiliöissä, jne. Niissä erotetaan toisistaan ​​heikko tuottavuus, ja hinta on melko demokraattinen. Useimmiten niitä käytetään jokapäiväisessä elämässä.

Tämä tyhjennyspumppu, jossa on sisäinen uimuri, tuottaa nesteenottoa letkun avulla ilman upotusta. Heillä on joitain haittapuolia - rajoittaa säiliön syvyyttä, josta ne voivat ottaa vettä: se ei saa ylittää 9 m.

Tällaiset sähköpumput, koska ne sijoitetaan pinnalle ja ovat pienikokoisia, on paljon helpompi asentaa ja suorittaa huoltotoimenpiteitä niiden kanssa. Pienen koon ansiosta voit asentaa ne eri paikkoihin.

Paineen säätöä varten käytetään pääasiassa vortex-pumppuja, ja keskipakopumput sopivat paremmin veden pumppaamiseen syvyydestä. Tällöin uimurilla varustetut tyhjennyspumput voidaan toteuttaa eri suuntaan.

Suurten fragmenttien tuhoutuminen johtuu pienestä vapautumisesta takaisin nestemäiseen säiliöön, joka pumpataan ulos. Muuten, tästä syystä lika ei kerääntyy pohjaan.

Useimmiten moottori epäonnistuu veden sisään menemisen takia mekaanisen tiivisteen kulumisen vuoksi. On syytä kiinnittää huomiota siihen ja korvata se ajoissa. Myös kotelo ja pumppukaapeli on tarkistettava säännöllisesti.

Varmista, ettet pidä laitteen sisällä olevaa vettä jäädytettynä, sillä se voi aiheuttaa vioittumisen. Käytön aikana on huolehdittava siitä, että letkua ei ole, ja jos ne ovat olemassa, poista ne välittömästi.

Kuinka pumpun kellunta toimii?

Sähköpumpun kelluntakytkin on osa pumpunhallintajärjestelmän kokonaisjärjestelmää ja säätelee säiliön vesitasoa. Ne ovat myös tärkein suoja pumpun kuivakäynnille uimalla, mikä lisää laitteen käyttöikää.

Kytkimet auttavat vähentämään tukkeutumista, koska hiekka pääsee järjestelmään. Ne suorittavat useita tarpeellisia toimintoja, ja joissakin pumppaamoissa käytetään useita kellukkeita kerralla.

1 Float -kytkimen kuvaus

Uppopumput ja tyhjennyspumput toimivat olosuhteissa, joissa nestettä voi yhtäkkiä päästyä tai likaantua. Tällöin veden pumppaus, joka on jo sekoitettu suuren määrän lian kanssa, voi vakavasti vahingoittaa järjestelmää. Siksi pumppujen kellukytkintä tarvitaan kuivakäynnin aiheuttaman rikkoutumisen estämiseksi. Jotkut kelluvat on asennettava itsenäisesti, kun taas muut pumput on valmistettu sisäisellä kellukkeella.

Ne sijaitsevat eri säiliöissä - säiliöistä järjestelmissä, joissa jätevesi pumpataan juomaveden kaivoihin. Ja kelluvien tehtävät, riippuen käyttöpaikasta, voivat vaihdella. Myös yhdessä säiliössä on mahdollisuus laittaa useampia kelluvia, joista kukin suorittaa erilaisia ​​tehtäviä:

 • pääpumpun toiminnan valvonta;
 • ylimääräisen (apupumpun) työn valvonta sekä sen tehokkuuden parantaminen;
 • tason anturi;
 • ylivuotoanturi.

Kellukytkimen toiminta

Tasoanturia tarvitaan, jotta upotettava pumppu ei toimi kuivana ja näin ollen ei imevät erittäin saastunutta vettä, mikä vahingoittaa koko asemaa. Ylivuoto-anturi edellyttää, että vesisäiliö ei ylivuotoa. Riippuen kapasiteetin tyypistä, tämä voi johtaa vakaviin ongelmiin, jopa oikosulkuun asti.
valikkoon ↑

1.1 Pumppujen kellukkeiden lajit

Float-kytkimet on kytketty erilaisiin pumppuihin ja ne voidaan myös integroida. Asennettaessa erikseen hankitut kelluvat pumput eivät vaadi paljon vaivaa ja laajaa tietoa. Sisäänrakennetulla kellulla varustettu pumppu on paljon helpompaa, vaikkakin kalliimpaa, mikäli on tarpeen tarjota järjestelmälle kelluntaohjaus mahdollisimman nopeasti.

Kevyt valua sisältävä pumppu on sisäänrakennetulla kellukytkimellä ja raskas. Ensimmäinen tyyppi soveltuu pumppuun, jossa kellua käytetään vesihuollossa - kaivoja, kaivoja. Sekä jätevesijärjestelmissä. Toiset kuivatuspumput, joissa on sisäänrakennettu uimuri, raskas, viittaavat ensinnäkin saastuneeseen ympäristöön ja toisaalta vaikeisiin toimintaolosuhteisiin. Toiseen tyyppiseen uimuripumppua käytetään viemäreissä: viemäri, sade, viemäröinti.

Viemäröintipumput kellukytkimellä

Aloita valitsemasi vedenpinnan tason anturi olisi määritelmän tavoitteita - vesihuolto mökit, maatiloja, taloja, juotto sivusto sopii paremmin helppoa. Viemärijärjestelmän, viemäröinnin tai jätteen järjestämiseen on suositeltavaa ostaa raskas yksikkö.
valikkoon ↑

1.2 Kellokytkimen tekniset ominaisuudet

Laitteen tapaus on valmistettu erilaisista muovimateriaaleista. Se vaatii täydellistä kireyttä ja vedenpitävyyttä. Float koostuu seuraavista elementeistä:

 • kelluva muovikotelo;
 • sähkö kytkin;
 • kytkinvipu;
 • teräs pallo;
 • kolme johdinta kaapelissa.

Johdot on kytketty: yksi suljettuun kosketukseen, toinen avoimeen, kolmas on yleinen. Kellolla on kaksi johdinta. He rikkoavat sähköpiirin, jos on tarpeen sammuttaa upotettava pumppu ja kytkeä virtapiiri, jos se on tarpeen käynnistää uudelleen. Kolmijohdinkytkimet ovat yleismaailmallisia, ne soveltuvat paitsi kuivakäynnin, myös ylivuotojen seurantaan. On olemassa yksi yhteinen ja kaksi johdinta, joiden välillä liikutetaan tilat.

Johtimien väri vaihtelee. Yleinen, yleensä, on musta lanka. Sininen johdin sammuttaa järjestelmän, kun pumpun pumppaaminen alkaa "ajaa karille" ja säiliössä on liian vähän vettä (esimerkiksi kuopassa). Ruskea johdotus säätelee pumppua, kun säiliö on täynnä.

Uimuri muuttaa asentoaan, koska siinä on ilmaa. Näin ollen, kun se on veden alla, niin pyrkiko pintaa. Kun vesi pysyy alhaisena, se laskee. Säätöä varten on käytettävä erityistä lastia.

Uppopumpun asentaminen kellukkeella kaivoon

Riippuen langan pituudesta kuormasta uimuriin, arvot, joilla pumppu kytketään päälle tai pois, vaihtelevat. Näin ne voidaan helposti säätää käsin estämään ylivuotoa tai kuivumista. Ota huomioon se, että uimurin pitäisi sammuttaa työ, kun pumppu on edelleen veden alla pieni marginaali.

Teräspallo säätää vipun asennon riippuen itse uimurin asennosta. Vipu vuorostaan ​​kytkee koskettimet pumppu päälle tai pois päältä kellukkeella. Magneetteja käytetään kiinnittämään pallo haluttuun asentoon. Kaltevuus, jolla pallo liikkuu paikasta toiseen, on useimmiten 70 astetta, mutta sitä on selkeytettävä laitteen ostolla.

Uimurikytkimen ominaisuudet vedenpinnan tarkkailemiseksi:

 • IP-läpäisynsuojausluokka - 68;
 • jännite 220 volttia plus tai miinus 10 prosenttia;
 • käyttölämpötila-alue 0 - +60 ° C;
 • 8 ampeeri - suurin kytketty virta reaktiiviselle kuormalle;
 • 10 ampeeria - aktiivinen kuorma.

1.3 Miten automaattinen kellukytkin toimii? (Video)

2 Kellon liittäminen ja korjaus pumppuun

Uimurinkytkimen kytkeminen järjestelmään, jossa käytetään vedenalaisia ​​pumppuja veden poistamiseen, ei poikkea liittämisestä kuivatukseen, viemärijärjestelmään. Liitäntä pumppuun tehdään seuraavalla tavalla:

 • sinkeri tarttuu langalle ja empiirisesti säätää pituutta sinkeristä laitteeseen;
 • kaapeli on kiinnitettävä tukevasti, jotta putket ja muut säiliön sisällä olevat laitteet eivät kosketa;
 • jos laite on kaksivaiheinen, on käytettävä kahta (tai useampaa) yksikköä - yksi pumpattaessa vettä säiliöön ja toinen pumppaamiseen. Hyvin varustetuissa säiliöissä voidaan asentaa yksi kaksivaiheinen;
 • johdot kytketään pumppuun.

Liitettäessä pumppuun käytetään vedenpitäviä terminaaleja. Pumpun johdotus- ja liitäntäpisteet on merkitty, vaikeuksia voi syntyä vain kaksivaiheisen kellun yhteydessä kolmivaihepumpulle. Kaksi tärkeää laitevalintapistettä:

 1. Virrankulutus ampeerissa on sama pumppu ja uimuri (tai edes vähän jälkimmäiselle).
 2. Sama määrä yhteyden vaiheita.

Pitäisi ottaa huomioon pumpun teho.

Float purettu

Järjestelmään asennettava laite voidaan liittää kellumaan kahdella tavalla:

 • jos sen teho on alle 1,2 kilowattia, liitäntä kulkee suoraan virtajohdon kautta;
 • jos teho on yli 1,2 kilowattia, tässä tapauksessa liitäntä tapahtuu sähkömagneettisen releen tai muun kytkentäelementin kautta.

Monet häiriöt aiheuttavat saastumista. Korjaa kellunta uppopumpusta, jos tukkeuma on helppoa. Tätä varten riittää virtaamaan puhtaan veden virta. Jos uimurin purkamisen ja puhdistuksen jälkeen sen toimintoja ei palauteta eikä vaurioita ole havaittavissa, on suositeltavaa vaihtaa mekanismi toiseen, sillä monimutkaiset korjaukset maksaa usein samat kustannukset.

2.1 Float switch tee se itse

Tee uimuri pumpulle itsellesi:

 • 2 rakennusta;
 • metalli pallo;
 • kaksi magneettia;
 • kosketuslevyt.

Kosketuslevyt on valmistettu kuparista, tinattu tina, messinki ja muu sähköä johtava materiaali. Ne on sijoitettava kehon sivuille siten, että pallo, joka putoaa niiden väliin, muodostaa yhteyden. Metallinauhan joustavuudelle voidaan lyödä vasaralla ja panna se tiedostoon.

Magneetit on valittu laskelmasta, jotta ne eivät voineet nostaa palloa, vaan pitivät sen 60-70 asteen kulmassa jopa laitteen takaosasta. Itse kotelo voidaan valmistaa muovista, PCB: stä, mistä tahansa aineesta, joka ei johda sähköä.

Uimuripumpun laite uimurilla

Johdot juotetaan koskettimiin, joiden poikkileikkaus on enintään 2 mm. Ne on eristetty ja tämä rakenne on sijoitettu yhteiseen uimurikoteloon, joka on valmistettu muovista tai vastaavasta materiaalista. Tärkeintä on eristää varovasti sisempi kotelo niin, että siinä ei ole oikosulkua. Uimauskokoonpanon vaahdon ontelon sisällä kaadetaan, ja ulompi kotelo on myös eristetty.

Päärakennuksen päät ovat asennettu silmukka. Riippuen siitä, minkä silmukan avulla kaapeli kytketään - kosketus- tai paluupuolelta - pumppu täyttyy tai kuivaa.
valikkoon ↑

2.2 Viemäröintipumput kellukytkimellä

Uimurikytkimellä varustettu valupumppu soveltuu ensisijaisesti pumppaamaan sadevettä tai jätevettä vastaavista säiliöistä. Pumppaus suoritetaan kahdella kytketyllä putkella - ejektori ja imu. Tärkeintä, kun katsot laitetta valittaessa, on kaapelin eristys ja muovikotelon tiiviys. Kun laite on ostettu, laitteisto toimitetaan mekaanisen rasituksen poistamiseksi laitteen johdot.

Integroidulla uimurilla varustettu viemäripumppu voi olla kahdentyyppinen, kuten kellukkeet itse - raskas ja kevyt, riippuen määräpaikasta. Keuhkoja käytetään juomaan tai kasteluun. Ja tyhjennyspumppuja, joissa on sisäänrakennetut raskas kellukytkimet, käytetään jätevedenkäsittelyjärjestelmissä ja tukkeutuneita, likaisia ​​vettä. Tunnetuimmat valmistajat: Dzhileks, Gardena, Grunsfos, Makita, Pedrollo, AL-KO, Karcher, Whirlwind, HERZ.

 • kapasiteetti 6 000 - 33 000 litraa vettä tunnissa;
 • korkeus antaa 5-27 metriä;
 • virrankulutus 200-2000 wattia;
 • paino 3-14 kilogrammaa;
 • sukeltaa 27 metriin;
 • kaapelin pituus 10 metriä.

Tyhjennyspumppu uimalla

Jätevesipumpun korjaaminen voidaan tehdä käsin, jos havaitaan seuraavat toimintahäiriöt:

 • juuttunut kellunta - vapauttava fyysisesti;
 • kiinnitä iskunvaimennin, jos kiinnike on löysä (sinun on poistettava kansi ja kiristettävä mutterit);
 • juoksupyörä on kiinnitetty - kun siipipyörä vapautuu mekaanisista epäpuhtauksista, sitä ei saa kiristää;
 • iskunvaimentimen ongelmat - useimmiten voit korvata sen itse;
 • Kaapeli murtui ja katkaistiin - tässä tapauksessa on välttämätöntä palpata tunnistamaan vaurioitunut kaapelin osa eristeen sisällä ja kiinnittämään se tiukasti eristemateriaalilla.

Älä yritä korjata viemäröintipumppua itse seuraavissa erittelyissä:

 • käämitys poltettu oikosulun takia;
 • varastossa rikki;
 • venttiili rikkoi.

Jos laitteisto on suhteellisen halpa, edellä mainitut erittelyt on halvempi ja helpompi ostaa uusi, sillä korjaukset voivat maksaa noin samankaltaisista kustannuksista.