Miten luotettava ovi kellariin?

Rakentamisen aikana kellari ennen kunkin omistajan kysymys syntyy: ovet itse tai ostaa valmiin rakenteen? Jos et asu maassa ympäri vuoden, ja kellarisi sisäänkäynti on varustettu kadulla, kannattaa ostaa metallituotetehdas.

Jotta eristys voidaan eristää mahdollisimman hyvin, ovi ja laatikko on tehtävä hieman massiivisemmaksi kuin tavalliset.

Vain hän voi taata kantojensa turvallisuuden. Mutta kun kellarin sisäänkäynti sijaitsee talossa tai autotallissa, riittävästi osaavia ihmisiä voi selviytyä ongelmasta yksin. Lisäksi sitä ei ole vaikea tehdä.

Ennen kuin aloitat työn, sinun on valittava materiaali, josta ovi tehdään. Jotkut mestarit neuvoo käyttämään tätä tavallista lastulevyä. Mutta asiantuntijat suosittelevat ovien tekemistä vain havupuiden joukosta: mänty, lehtikuusi, kuusi tai setri. Tällainen puu on vastustuskykyisempi kosteudelle ja lämpötila-äärimmäisyyksille. Emme saa unohtaa, että kellarissa ilman lämpötila on paljon pienempi kuin talossa ja kosteus on korkeampi.

Ovilevyn koko määräytyy pääasiassa oviaukon koon mukaan.

Yleensä ovet, jotka johtavat kellariin, ovat hieman pienempiä kuin sisäänkäynnit tai sisätilat.

Optimaalisia mittoja pidetään 150-180 cm korkeina ja 65-70 cm leveinä. Samanaikaisesti ovi ja laatikko ovat hieman suuremmat kuin tavanomaiset, jotta kellari pystytään eristämään mahdollisimman paljon.

Yksikerroksisten ovien valmistus

Tuotannossa tarvitset:

Puuovien rakenne.

 • kaniot (paksuus 40-60 mm);
 • neliön puupalkki (osa 50 mm x 50 mm);
 • vettä hylkivä vaneri tai kuitulevy;
 • lämmöneristysmateriaali;
 • ulko-ovirainan materiaali;
 • pellavaöljy;
 • puu liima;
 • pyörösaha;
 • puusepäntyökalut ja kiinnittimet.

Jotta oven kellari, joka palvella sinua monta vuotta, on viisaampaa ottaa uritetut levyt.

Käyttämällä haavasahaa näet tarvittavat koot. Kutakin osaa käsitellään antiseptisellä kyllästyksellä tai kuivausöljyllä. Ennen asennusta voidaan liimojen voitelemiseen lisätä liimojen ja liimojen liitoksia (kielen ja uran). Kun liima kuivuu, on parempi kiristää tuleva ovi kiristimillä.

Jotta ovi ei ole kallistettavissa, on tarpeen vahvistaa sitä tikkailla (vaakasuora palkki) ja jousilla (läpimitaltaan). Tämän mallin valmistukseen puinen neliö palkki. Näppäinten pituus määräytyy oven leveyden mukaan, tukipituuden pituus riippuu korkeudesta, jolla päätät asentaa vaakasuorat kiinnittimet. Yleensä ne on kiinnitetty rungon ylä- ja alaosassa. Tukirakenne sijaitsee ylemmän näppäimen oikeasta päästä pohjan vasempaan kulmaan.

Oven kehyksen malli.

Voit tehdä oven täyttämällä lujittavan rakenteen uritetun levytason puusepän suojan päälle. Mutta asiantuntijat suosittelevat sen upottamista tulevaisuuteen. Tällöin sähköisellä pyörösahalla varustetuissa levyissä on ura, joka asettaa levyn alle 60 °.

Kiinnityspalkit istutetaan nastoihin (tämä menetelmä estää oven kuivumisen) tai liimalla. Avainten päät on katkaistava kartiolla, muuten ulokkeet häiritsevät oven avaamista kellariin. Sahaa tukirakenne kulmassa avaimeen molemmissa päissä niin, että kuvaruudussa ei ole aukkoja ja sisäpinta on kiinnitetty levyihin, joissa on itsekierteittävät ruuvit.

Yksipuolinen lisäovet

Jos lopetat tässä työvaiheessa, oven läpi kellarista talon sisälle tunkeutuu kylmää ilmaa, kosteutta ja epämiellyttäviä hajuja. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä varustaa varsi lisähöyryllä ja vesisuojalla.

Höyrysulun oven sisäpuolelle määrätään vaneri tai puukuitulevy, esikäsitelty pellavaöljyllä. Istuimen riittävän lämmöneristeen varmistamiseksi ovi voidaan verhoilla huovalla, polystyreeni-vaahdolla, matolla tai mineraalivillalla. Lämpöeristeen yläpuolella kiinnitetään kuitulevyarkki, joka leikataan rungon, muovipaneelin tai nahkatehtaan kokoon.

Ovilevyn valmistusmenetelmä.

Oven, joka johtaa kellariin, on varustettava tiivistysreunalla. Voit ostaa erityisiä nauhoja, joita myydään kaupoissa. Mutta tällaisen suojavälineen ja sovitusrullan valmistamiseksi taivutettuina useissa huopakerroksissa. Jotkut käsityöläiset laittoivat huovan kumiletkuun, joka leikattiin pitkin, ja sitten vain kasvatti ovea sen kanssa. Tällaiset toimenpiteet toimivat lisäksi kellarisuojana.

Oven ulkonäkö riippuu omistajien mieltymyksistä. Jos käytit puukuitulevyä ulkopinnan pinnoitukseen, voidaan myös sash voidaan maalata lisää. Mutta valmiita muovipaneeleja on helpompi käyttää. Heidän koristeellinen muotoilu valitaan yksilöllisesti tiettyyn sisätilaan.

Jos haluat, että ovet näyttävät tarkemmilta, voit käyttää koristeellisia puisia tai muovisia vuoria ja lohkoja.

Oven tekeminen kehykselle

Kehyksen ovi on helpompi valmistaa ja se näyttää paremmalta esteettisestä näkökulmasta. Mutta hänellä on useita merkittäviä haittoja. Korkeissa kosteissa olosuhteissa (keväällä tai syksyllä, talvella sulatettaessa) nämä venttiilit voivat deformoitua ja niiden suojaustoiminnot heikkenevät.

Mutta voit tehdä oven lisää eristys ja vedeneristys. Tällöin sisäpinta täytetään eristysmateriaaleilla ennen kehyksen edessä. Yleisimmin käytetty polystyreenivaahto tai mineraalivilla. Kaikki puiset osat ennen lopullista kokoamista käsitellään pellavaöljyllä.

Tuotannossa tarvitset:

Puinen ovi, jossa on runko.

 • mittanauha tai senttimetri, hallitsija-gon;
 • ruuvimeisseli;
 • haavasaha tai pyörösaha;
 • pora puuharjoilla;
 • puusepäntyä taltta;
 • pihdit;
 • eri jyvien hiomapaperi;
 • neliö puupalkki;
 • Puukuitulevy (2 arkkia);
 • puu liima;
 • kiinnikkeet (ruuvit, ruuvit).

Varmista, että oven valmistukseen tarkoitettu puu on hyvin kuivunut. Mänty sopii parhaiten oville kellariin, koska se on kaikkein kestävintä lämpötilan muutoksille ja kosteudelle. Liimaa voidaan käyttää puusepäntyöksi ja tavalliselle PVA: ksi.

Aukon koko määräytyy oviaukon ja laatikon koon mukaan ottaen huomioon pienet aukot 2-3 mm sivuilta ja oven yläosasta, 8-10 mm pohjasta.

Oven kehyksen kokoaminen

4 levyä sahataan palkista: 2 pitkä (ovenleveyden korkeus) ja 2 lyhyt (oven leveys). Kehyksen kerääminen "luonnokseen" (ilman elementtien kiinnittämistä), merkitse näytteen merkki. Ensin näytteet leikataan haaroittimella tai pyörösahalla ja tuodaan sitten taltalla. Liitokset voidaan tehdä kirjaimella "G" - tämä on yksinkertaisin näytteenottotyyppi. Haluttaessa ne tehdään kirjaimin "P" tai "T". Tämä kiinnike on luotettavampi ja kestävämpi.

Varmista, että osien päiden välillä ei ole merkittäviä aukkoja. Kaikki reunat käsitellään karkealla hiekkapaperilla. Liitokset on päällystetty liimalla ja liitetty, kiinnitetty ja kiinnitetty ruuveilla. Sen jälkeen puristimet poistetaan. Ennen kiinnikkeiden kiinnittämistä on järkevämpää palauttaa puuta niin, että se ei repeä. On suositeltavaa hukuttaa ruuvin korkit puuhun, jolloin aukon alla oleva reikä on suurempi läpimittainen pora.

Seuraava sahattu risti, joka toimii kylkiluutina. Mestari määrää tarvittavan diagonaalimäärän. Rakenne, jossa on yksi poikkipalkki, ovi on kevyempi, mutta vähemmän vakaa. Diagonaaliset kiinnitetyt nauhoitetut valinnat. Tällöin puuta leikataan ottaen huomioon kiinnityspaikka (puolet kehyksen pystyviiran leveydestä). Mutta jos palkin paksuus ei salli tällaisen vahvistusmenetelmän käyttämistä, diagonaali on kiinnitetty insertiksi, joka kiinnittyy 2 ruutuun - ylä- ja alapuolelta.

Kaikki liitokset on tehtävä samalle tasolle ilman korkeuseroja ja ulkonemia.

Suoraan kellariovelle

Kun kehys on täysin valmis ja liima on kuiva, voit siirtyä kellarissa olevan oven eteen. Aluksi DVP-arkki on merkitty kehyksen koon mukaan ja sitten leikataan 2 valmistetta. Työn helpottamiseksi on viisaampaa yhdistää ovikehyksen kulma ja kuitulevyn kulma. Sitten sinun täytyy tehdä vain 2 leikkausta.

Levyä sahataan pienellä haavasovella tai veistämällä veitsileikkuri levyn sileällä sivulla. Veitsellä sinun täytyy tehdä vain muutamia läpikulkuja ja sitten katkaista pala. Mutta palapelin tällainen materiaali on parempi olla käsittelemättä. On mahdollista vahingoittaa sekä työkalua että materiaalia.

Vaihtoehdot päin ovia puulevyillä.

Leikkauspisteeseen tarttuvat kuidut leikataan terävällä veitsellä ja puhdistetaan hiekkapaperilla. Molemmat aihiot (ulko- ja sisäovien trimmaukseen) tehdään samalla tavalla.

Iho on kiinnitetty kehykseen puuliedellä ja ruuvilla. Ensin laatoitetaan ensimmäinen kuitulevyarkki, liimalla päällystetty, kehys asetetaan päälle, myös jäykkä liimalla, ja peitetään sitten toisella tyhjällä sileällä puoli ylöspäin. Liimaus paikoilleen kiinnittimillä. Rakenteen kehällä on kiinnitetty lyhyillä ruuveilla noin 12-15 cm etäisyydelle toisistaan.

Kiinnitysruuvien esivalinta ei ole välttämätöntä, koska kuitulevy on pehmeää materiaalia. Asennus on parhaiten asennettu ruuvimeisselillä. Joten teet kaiken työn nopeammin.

Lopuksi, kun liima on täysin kuivunut, oven sivussa, käyttäen taltta, tee kaksi matalia näytteitä saranoiden alapuolella.

Nyt teline on täysin valmis asennettavaksi. Mutta jos haluat parantaa oven suorituskykyä ja tehdä kaiken paremmaksi, voit täydentää sen maalia tiivistystiivisteellä. Jos laajennettua polystyreeniä asetetaan sisään, ei tarvita ylimääräistä ulkoista eristystä.

Ovet kellariin omilla käsillä

Talon kellarikerroksessa on lukuisia etuja, joihin liittyy aina yksi vakava haitta, nimittäin sen rakentamisen korkeat kustannukset. Ei ole yllättävää, että monet asunnon omistajat haluavat säästää rahaa ja tehdä osan rakennustyöstä omilla käsillään. Erityisesti voit itsenäisesti tehdä oven saapua kellariin. Tästä artikkelista opit kaiken tarvittavista materiaaleista ja työtehtävistä, ja voit tehdä ovet kellariin tai pohjakerrokseen, joka toimii yli vuoden.

Materiaalin valinta

Kellarissa tarvitaan luotettavaa suojelua myös silloin, kun se on sijoitettu yksityiseen taloon. Varustettu sisäänkäynti kellariin on yksi tavoista tarjota lisää turvallisuutta.

Ovia on kaksi:

 1. Sisäänkäynti talon kellariin. Tämäntyyppisen sisäänkäynnin kätevyys on se, että sinun ei tarvitse lähteä talosta saapumaan kellariin. Riittää vain mennä alas ensimmäiseen kerrokseen.
 2. Sisäänkäynti kellarista kadulta. Tällöin sinun on poistuttava rakennuksesta. Kellarille pääsee vain kadulta.

Materiaalin valinta riippuu täysin panoksen tyypistä. Kanva voidaan valmistaa seuraavista materiaaleista:

 • puu jos talon sisällä;
 • metallia, jos se sijaitsee ulkona.

Työn kulut liittyvät suoraan ostamaan aineistoon. Valitettavasti tämän kohteen kuluja ei aina saada. Mutta voit vähentää huomattavasti tarvittavia varoja rakentamiseen, jos teet kangasta omiin käsiisi. Joten sinun ei tarvitse maksaa mestareiden töistä.

Puusuoja

Puutavaratyyppejä on useita:

Jos haluat tehdä ovet kellari-lasille, valitse korkealaatuisesta ja luotettavasta lasista valmistetut iskunkestävät liinat. Tällainen investointi on perusteltua: korkealaatuinen ei ainoastaan ​​takaa pitkää palvelua, vaan myös takaa talon asukkaiden turvallisuuden. Ovi sopii harmonisesti muotoiluun, jos kellarissa on olohuone, esimerkiksi olohuone tai pelihuone.

Puuportaan valmistusprosessi.

Työn alkuvaihe

Valmistelu tarkoittaa puun valitsemista ja kaikkien tarvittavien työkalujen ostamista. Ammattimaiset rakentajat uskovat, että paras puu ovien valmistukseen ovat:

Materiaalimäärän laskenta tehdään ottaen huomioon sen kaltainen kangas. Suojusoviin tarvitaan vähiten levyjä ja ennen kaikkea kuuroille.

Jos lopetat kovapuusta, älä unohda, että niiden käsittely vaatii erikoistyökaluja. Siinä tapauksessa, että teet kaiken omilla käsillänne, niiden hankkimisesta tulee lisäkustannus.

Puun kanssa tarvitset vähimmäisvalikoiman, joka koostuu seuraavista työkaluista:

 • mittari tai mittanauha;
 • merkki merkinnästä;
 • vannesahan;
 • taltta;
 • ruuvitaltta eri suuttimilla tai ruuvitaltalla;
 • höylä;
 • vasara;
 • liima sopii puuntyöstöön;
 • hiekkapaperilla.

Laatikoiden luomisprosessi

Ensin sinun on mitattava aukko seinästä saadakseen selville laatikon parametrit. Se voidaan valmistaa kestävästä ja sileästä puusta. On tärkeää, että sen paksuus vaihteli välillä 5 - 10 cm.

Lisävarusteiden kiinnitysmahdollisuus.

Työ on seuraava:

 1. Valmista 2 samanlaista kokoista puuta, joka on suunniteltu pystysuorien telineiden valmistukseen.
 2. Sinun on myös valmisteltava 2 samantyyppistä palkkia horisontaalisiin virkoihin.
 3. Merkitse ja merkitse, mihin piikkien pitäisi olla.
 4. Käytä haavasaha leikkauksiin. Niitä tarvitaan luomaan piikki-ura-kiinnike.
 5. Käsittele kiinnityspisteet liimalla.
 6. Kokoa rakenne.
 7. Asenna valmis laatikko oviaukkoon.
 8. Kiinnitä laatikko varovasti ruuveilla.

Web-esittely

Tehtävän aikana älä unohda, että lopullinen kangas olisi 2-3 mm kooltaan pienempi kuin laatikko. Tämä helpottaa oven avaamista ja sulkemista.

Oven muotoilu.

On parasta ostaa valmiin puupaneelin. Tehdä se itse on haaste. Sinun ei tarvitse vain liimata osien, vaan myös tehdä vaikeita manipulointeja ammattikäyttöön tarkoitetuilla laitteilla.

Maalausten valmistuksessa pitäisi heti mennä alas kellariin. Jatkossa asennus on helpompaa. Työ sisältää useita kohteita:

 1. Siirrä taulukko tai laatta kellariin ja aseta lattiaan. Ylhäältä asettakaa tarvittavat levyt: lyhyt, pitkä ja vaakasuora.
 2. Varmista, että ne on liitetty tiukasti kohtisuoraan.
 3. Nyt sinun täytyy tehdä merkintä kynällä.
 4. Välttääksesi aukkoja, tee teräleikkuri haavasilla kaikilla pitkillä levyillä.
 5. Lyhytlevyjen etupuolella, leikkaa ura ja aseta pitkät laudat sisäpuoliin. Niiden paksuuden tulisi olla puolet paperin paksuudesta.
 6. Peitä huolellisesti kaikki ura ja piikki liimalla. Liitä ne taulukkoon tai kuitulevyyn.
 7. Lopuksi kaikki muut osat liittävät ruuvit. Niiden pituus on 2,5 cm.

Tällä työt loppuu - kellari ovelle on lähes valmis. Kangas voidaan muodostaa sen jälkeen, kun se kuivuu täysin. Keskimäärin kestää 2-3 päivää, mutta jos huone on märkä, se voi kestää jonkin aikaa. Voit nopeuttaa prosessia ja kiinnittää paremmin osat, aseta kuorma päälle. Lisää esteettisyyttä voit hiomata puun hiomalla.

Metallin ovien luominen

Usein talon omistajat päättävät laskeutua kellarikerrokseen, koska se on usein suunniteltu laajemmaksi kuin talon luukku. Tämä on erityisen kätevää niille, jotka käyttävät kellarissa varastosta ja usein on kuljetettava asioita tai laatikoita sadon kanssa. Tikkaiden pituus lasketaan perustuen kellarin sijaintiin suhteessa maan pinnalle. Mitä korkeampi ensimmäinen kerros nostetaan, sitä pienemmät portaat.

Jos huoneen sisäänkäynti on kadulla, on parempi valita metalliset ovet. Etusijalle asetetaan rakenteen massiivisuus ja sen luotettavuus. Turvallisuuden parantamiseksi kannattaa asentaa lukko ovelle, joka sulkee sisäänkäynnin kellariin.

Mitkä ominaisuudet täyttävät oven metallin kellariin?

 1. Vahvuus.
 2. Luotettavuutta.
 3. Valmistuksen tarkkuus.
 4. Pienikuvainen näkymä.
 5. Mukavuus ja helppokäyttöisyys.

Huolimatta siitä, että metallin käsittely on vaikeampaa kuin puun kanssa, voit tehdä kaiken omilla käsillänne, jos noudatat ohjeita selvästi.

Metallin osto ja työ

Valitse metallin paksuus vähintään 2 mm. Se yhdistää kaksi tärkeää ominaisuutta: riittävä luotettavuus ja kyky tehdä kaikki työ omalla kädelläsi. Jos ostat ohuemman materiaalin, oven laatu heikkenee merkittävästi. Samaan aikaan työn kustannukset tuskin muuttuvat.

Metallilevyt, joita voidaan käyttää etuoveen.

Jos varustat kellarissa maalaistalossa, jossa et aio olla pysyvästi, valitse vielä paksumpi metalli. Vahvistaa kangasta, tarvitset 40 x 40 mm: n putken ja 40 mm: n kulman. Valitettavasti tämä muotoilu ei ole kovin kaunis, mutta täyttää tärkeimmät vaatimukset - luotettavuus ja kestävyys.

Tehdä metallista ovi kellariin, tarvitset sähköhitsausta. Merkitse ja hitsauta osat ja aseta sitten saranoiden luukku. Jotta lisää mukavuutta, voit tehdä katos koripallon sisäänkäynnin yläpuolella.

On erittäin tärkeää suunnitella paikka kodin ovihuoneessa. Tätä varten sinun on kehitettävä sitä rakennuksen suunnittelussa. Jos seinä on jo olemassa, vain kokenut suunnittelutyöntekijä pystyy määrittämään kotelon asennuksen tyypin ja menetelmän. Tämän tehtävän hoitaminen omilla käsillään on vaikeaa - väärän laskennan riski on suuri. Tulevaisuudessa se voi aiheuttaa seinämän muodonmuutoksen.

Siten kellarisi sisäänkäynti voidaan järjestää useilla tavoilla. On tärkeää valita oikea materiaali, joka vastaa tarpeitasi. Yleensä puiset ovet asennetaan, jos sisäänkäynti maanalaiseen kerrokseen sijaitsee talossa. Metal on valittava, jos laskeutuminen kellariin on varustettu kadulla. Tietyllä rakennuskokemuksella voit tehdä puiset ja metalliset ovet omalla kädelläsi. Tärkeintä - noudata kaikkia suosituksia.

Sivukonsultti, asentaja, jolla on 8 vuoden kokemus. Hän aloitti toimintansa asennustyöntekijänä, joka työskenteli tällä hetkellä maanrakennusyrityksen perustajana.

Metalliovet apuhuoneisiin

Tonttien ja kodinhoitohuoneiden läsnäolo oli pääsääntöisesti edellytys asuin- tai teollisuusrakennuksen suunnittelulle. Tilojen palovaarallisuuden mukaan niiden järjestelyihin sovelletaan erityisiä vaatimuksia. Ne koskevat metallisia ovia, jotka on asennettu näiden huoneiden sisäänkäynnille.

Mikä pitäisi olla apuvälineen ja kellarin ovi

Kellarin, liitännäis- ja palvelurakennusten toimintaa säännellään lailla, mukaan lukien Venäjän federaatiossa sovellettavat paloturvallisuusmääräykset. Paloluukut on asennettu, jos on suuri tulipalovaara, ts. rakennuksissa toimivissa sähkölaitteissa ja varastoiduissa syttyvissä materiaaleissa.

Ovien työpajoissa, apuhuoneissa ja toimistotiloissa tulisi olla palonkestäviä. Yksityisen talon kellarissa on myös tulenkestäviä, edellyttäen että siellä sijaitsevat kaupalliset toimistot (esimerkiksi kaupat tai kauneushoitolat), joilla on yhteinen uloskäynti (avaaminen) rakennuksen asuinalueella. Täten palonkestävä kangas asennetaan sisäänkäynnin ja toimiston tai kaupan oven yleiseen avaamiseen.

Asuinkerrostaloissa ullakolle, katolle ja hissiin johtavien kellareiden ja rakenteiden sisäänkäynnin lohkojen on oltava tulenkestäviä.

Mihin suuntaan ovet avautuvat toimistotiloihin? SNiP: n mukaan rakennuksen poistumisreiteillä sijaitsevat rakenteet on avattava tiukasti poistumissuunnassa. Huoneen avaaminen huoneessa on mahdollista, kun siinä on pysyvästi enintään 15 henkilöä, eikä sitä pidetä tulipalovaarallisena rakennelmana.

Metallien ovien viimeistely ja varusteet

Nämä ovet on valmistettu erityisen palonkestävistä materiaaleista palon ja savun kestävyyden varmistamiseksi. Esimerkiksi merkittävä metallituotteiden valmistaja, Lux-Design, valmistaa merkkituotteita, joilla on seuraavat osat:

 • erityinen lämpö nauha;
 • yksittäinen tiivistyspiiri;
 • syttymätön täyteaine basaltilevy.

Tämän valmistajan oven palonkestävyyden raja on määritelty tuotetietolomakkeessa. Yhtiön verkkoluettelossa voit ostaa yhden tai kahden oven oven kellariin tai muihin teknisiin tiloihin. Viimeistelyyn sovelletaan yleensä kestävää jauhemaalia tai käytännöllistä nitroenamelia.

Ovet myytävänä Moskovassa ja alueella

Useat tekijät vaikuttavat rakenteen hintaan. Yksi niistä on palonkestävyysraja. Mitä suurempi tämä luku, sitä kalliimpi tuote.

Oven kustannukset yhdestä huoneesta toiseen riippuvat myös kankaan suunnittelusta. Kaksoislasilla varustetut tekniset ovet ovat esteettisempää ja kalliimpia kuin sisäänkäynnin lohkot, joissa on tylsä ​​teräslevy.

Yhtiössä "Lux-Design" voit ostaa metallista ovelta kellariin, jossa on eri muotoisia laseja (neliö, suorakulmainen tai muu).

Teemme ovet kellariin muutamassa tunnissa - mestarin hyödyllisiä vinkkejä

Onko mahdollista saada uudet toimijat vahvat ovet kellariin mahdollisimman lyhyessä ajassa, käyttämällä kodin työkaluja? Monet voivat ajatella, että tehtävä on mahdoton, mutta itse asiassa se ei ole. Päinvastoin osoittaaksemme, miten tehdään ovi ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vaatimukset.

Ovien tyypit

Koska olemme kiinnostuneita yksinkertaisesta rakentamisesta, harkitsemme, miten tehdään ovet kolmen yleisimmän tyyppisiin kellariin:

Paneeliset ovet ovat vaikeinta valmistaa, mutta ei ole järkevää tehdä niitä kellarista. Siksi alla tarkastelemme kuinka massiiviset ja kilpioviset lehdet ovat tehty.

massiivinen

Helpoin tapa on tehdä massiivisista ovista kellariin omia käsiä, koska ne ovat kestävin ja kestävä.

Valmistusprosessi jaetaan kolmeen vaiheeseen:

 1. Materiaalin valmistelu;
 2. Hankkeiden valmistelu;
 3. Valmistus.

Materiaalien valmistus

Valmistukseen tarvitaan seuraavat materiaalit:

 • Taivut 30 mm paksu - on parasta käyttää karkeaa lattiapäällystä;
 • Puutavara 50x40 mm;
 • Suojaava kyllästys;
 • ruuvi;
 • Carpenterin liima;
 • maali;
 • silmukka;
 • Ovenkahva

Työkalusta tarvitset:

 • Handsaw, on myös toivottavaa olla palapeli;
 • Sähköpora;
 • Ruuvimeisseli tai ristipääruuvitaltta;
 • Taltat;
 • höylä;
 • Nauhamitta ja lyijykynä;
 • hiekkapaperi,
 • Maalipesä.

Hankkeen valmistelu

On aloitettava työskentely piirustusohjelman laatimisen kanssa. Tätä varten sinun on ensin päätettävä ovilevyn koko, joka riippuu ovikehyksen koosta.

Tämän jälkeen vedä ovi kaavamaisesti paperille, joka osoittaa kaikkien osien mitat millimetreinä.

Rakenteessa ei ole niin paljon elementtejä:

 • Kilvet, jotka muodostavat telakoituja kaniakseja;
 • Avaimet - kohtisuorassa levyt. Keskeinen tehtävä on yhdistää ja korjata kaikki levyt. Tuotteessa on kaksi välilehteä - ylhäältä ja alhaalta. Ne asetetaan 25-30 cm etäisyydelle ylä- ja alareunasta;
 • Podkos - on palkki, joka asetetaan diagonaalisesti kahden näppäimen väliin. Hän, kuten kielekkeet, vahvistaa kammiota.

Voit piirtää tuotteen ääriviivat jopa käsin. Tärkeintä on, että se on ymmärrettävää ja et tee virheitä kokoonpanon prosessissa.

valmistus

Ohjeet massiivisen oven valmistukseen näyttävät tästä:

Vinkki: Levitä nestettä levyt ja palkit tavallisella maalilla. Yritä hieroa sitä pinnalle eikä vain laittaa päälle. Odota sitten, että materiaalit kuivuvat ja käytä niitä uudelleen.

 • Työnnä levyjen urat ja urat puulamella;
 • Liitä levyt yhteen. Tylkkeihin, kunnes pää on tullut urille, voit vasaraa levyjä vasaralla puupalkin läpi;
 • Pohja ja ylhäällä käsittelevät terän päitä koneella;
 • Leikkaa tukilevy ääripäälle ja käsittele suojuksen kasvot koneella.

Avainten asennus

Avaimet voidaan kiinnittää ruuveilla ja sijoittaa ne vain suojuksen päälle, mutta jotta kangas voi muuttua todella voimakkaaksi, vie aikaa ja asenna ne aukkoihin seuraavasti:

 • Ensinnäkin sinun on annettava välilehdille puolisuunnikkaan muoto, niin että niiden yläosa on jo senttimetriä tai kaksi jalkaa. Tee tämä ensin kiinnitysreunasta reunasta 5-10 mm: n etäisyydellä ja piirrä viivoja yhdensuuntaisesti reunojen kanssa. Sitten, käytä tasoa reunasta, poista ylimääräinen puu merkinnän mukaan;
 • Nyt sinun on kiinnitettävä kilven merkinnät puolipyörien väliin. Tätä varten kiinnitä avain laajalla puolella ja piirrä kaksi viivaa, jotka osoittavat uran leveyttä kankaan reunojen kohdalla.
 • Rivien pituus, ts. syvennyksen tulee olla 15 mm. Yhdistä molemmat reunat reunaan kuvan osoittamalla tavalla.

Sitten käännä avain 180 astetta, ts. laittaa kapea puoli kankaalle ja ympyröi se. Tee samanlainen asettelu molemmille avaimille;

 • Teemme uran. Tee näin leikkaat pyörösahan uran syvyydelle. Tee äärimmäiset leikkaukset kulmassa, ts. yläsivusta suojapeltiin, reunoille.

Poista sitten ylimääräinen puu taltalla ja puhdista hiekkapaperilla.

 • Aseta avaimet uraan ja säädä tarvittaessa pinnat tiedostolla ja hiekkapaperilla. Poista avaimet sitten;
 • Huuhtele urien pinta puulamella ja aseta avaimet niihin uudelleen;
 • Kiinnitä lisäksi avaimet ruuveilla;
 • Alareunassa ei voi tehdä. Siksi yksinkertaisesti päällystä kangasta vieressä oleva alue liimalla ja kiinnitä elementti ruuveilla.
 • Käsittele tuotteen pinta hienojakoisella hiomapaperilla sileäksi;
 • Työn päätyttyä maalattu maalaa tai lakkaa ulkotöitä varten.

Vihje: Taivutettujen ovien tekemiseksi voit leikata ovilevyn yläreunaa puolipyöriin palapelillä.

Tässä kellarissa on lähes valmis. Nyt on vielä asetettava silmukka. Ne on asennettu lopusta uralla. Asenna myös kahva ja lukko (katso Oven lukituslaite: katso yksityiskohtaisesti).

Huuhtele ovet

Paneeliovien tuotanto katkeaa kaikkiin kolmeen vaiheeseen:

 1. Materiaalien valmistelu;
 2. Hankkeiden valmistelu;
 3. Oven lehden tekeminen.

Materiaalien valmistus

Suojakankaan valmistukseen tarvitset seuraavat materiaalit:

 • 20-30 mm: n paksuiset levyt ja levyt;
 • Kosteutta kestävä vaneri tai muu arkkimateriaali, jolla on samankaltaiset ominaisuudet, esimerkiksi OSB, jonka hinta on hieman alhaisempi kuin vanerin hinta;
 • ruuvi;
 • Teräksiset kulmat vahvistamaan kehyksen kulmat;
 • Suojaava kyllästys.

Työkalusarja tarvitsee samoin kuin kiinteän kangasvalmistuksen.

Hankkeen valmistelu

Oven muotoilu on melko yksinkertainen - se perustuu molemmin puolin päällystettyyn runkoon, jossa on levymateriaali. Kehys on suorakulmio, jolla on samat mitat kuin itse ovi. Rakenteen jäykkyyden antamiseksi kehys voidaan vahvistaa hyppyillä ja rintareunoilla.

Kiinnitä huomiota! Koska ontelon läsnäolo rakennuksen sisällä, ei ole vaikeata suorittaa kellarinovien eristystä. Tätä varten sinun tarvitsee vain täyttää kehyksen tila eristysmateriaalilla, esimerkiksi vaahdolla tai kivivillalla.

Kuten edellisessäkin tapauksessa, piirrä tulevat ovet ja kirjoita paperille rakenteen kaikki yksityiskohdat. Tee tämä ensin poista mittaukset ovikuvasta.

valmistus

Hyttysovet kellarissa tehdään seuraavasti:

Ovet kellariin omilla kädillä: mikä on parempaa, mikä on kauniimpaa

Kellariovet - laite, joka on suunniteltu luotettavasti suojelemaan tilat rakenteen omistajan luvattoman ja kätevän sisäänpääsyn kautta.

Oven talon sisäpuolelle voidaan tehdä ovi, kun pääset sisään lähtiessäsi kotia tai ulkona, sitten sinun täytyy ensin mennä ulos ja mennä sitten kellariin. Miten tehdä ovi kellariin ehdotetaan oppia tästä artikkelista.

Sisältää ovet kellariin

Vihje: Kun valitset oven materiaalia, on otettava huomioon niiden sijainti: puinen - asennettavaksi sisätiloihin, se voi olla oven autotallissa tai talossa, metalli - sisäänkäynti ulospäin.

Puinen ovi talon kellariin

Puuovien valmistukseen asiantuntijat suosittelevat vain joukon havupuita.

Tämä puu on kestävämpi lämpötilan ääriin ja kosteuteen. Kellari on huone, jossa on korkea kosteus ja alhaisempi ilman lämpötila.

Ovien ovien kokonaismitat vastaavat oven aukon mittoja. Ne tehdään tavallisesti hieman sisäänkäynnin tai sisätilan alapuolella.

Optimaaliset mitat, joita kellarissa voi olla:

 • Korkeus 150-180 cm.
 • Leveys on 65-70 senttimetriä.

Oven itsensä kellarista ja sen laatikosta tehdään entistä massiivisempia kellarin eristämiseen.

Kuinka tehdä yksikerroksinen ovi kellariin

Puun ovi on kuvattu valokuvassa.

Kortin ovien suunnittelu

Oven valmistukseen tarvitaan:

 • Levy on paksu, 40-60 mm paksu.
 • Puupalkki, 50 mm x 50 mm.
 • Kosteutta kestävä vaneri tai puukuitulevy.
 • Lämpöeristyksen materiaali.
 • Oven trimmaus ulkona.
 • Pellavaöljy.
 • Savi puuseppä.
 • Pyörösaha.
 • Puusepäntyökalut ja kiinnittimet.

Ovien valmistusta koskevat ohjeet:

Vihje: Jotta ovessa oleva kellari voisi toimia monta vuotta, on tarpeen ottaa uurretut levyt.

 • Rautasaha on sahattu pois vaaditusta koosta. Jokainen elementti käsitellään pellavaöljyllä tai antiseptisellä kyllästyksellä.
  Lisävahvuutta ennen kokoamista, kielekkeiden ja uran nivelien liitokset voidaan jättää puulamelle. Tuleva ovi, kun liima kuivuu, on parempi kiristää kiristimet.
 • Voit estää oven vinoutumista vahvistamalla sitä vaakasuoralla tanko- ja tukipidikkeellä tai neliön poikkileikkausviivalla. Vaakasuoran palkin pituus määräytyy oven leveyden mukaan, riippuen korkeudesta, jolla vaakasuuntaiset salvat asennetaan.
  Yleensä ne asennetaan rungon ylä- ja alaosaan. Tukirakenne on sijoitettu oikeaan päähän ylhäällä olevasta avaimesta vasemmassa alakulmassa alareunassa.

Oven kehyksen muotoilu

 • Ovi voidaan tehdä tamping yli kirvesmiehen hallituksen vahvistusrakenne, joka on tehty uritettu levyt. Asiantuntijat suosittelevat sen upottamista tulevaan kehikkoon. Tällöin levyssä on sähköuralla varustettu ura. Levy asetetaan 60 °: een.
 • Kiinnityspalkit istutetaan nastoihin tai liimoihin, mikä estää oven hajoittamiselta. Avainten päät ovat kartiossa, joten ulokkeet eivät häiritse oven avaamista kellariin. Tukirakenne on sahattu molemmista päistään kulmassa avaimeen niin, että aukko irtoaa ja ruuvit kiinnitetään levyihin.

Vihje: Pysähtyminen tässä työvaiheessa kosteus tulee kellarista ovella asunnon sisätilaan (ks. Myös kellarin kosteus, mitä tehdä), kylmä ilma ja epämiellyttävät hajuhaitat. Tämän välttämiseksi voit varustaa sash lisäeristyksellä.

Kuinka tehdä ylimääräistä viimeistelyä yhtä ovea

 • Höyrysulkuna käytetään vanerin tai puukuitulevyä, joka on aiemmin käsitelty pellavaöljyllä, oven sisäpuolelle. Ovilukon riittävän eristämisen varmistamiseksi ovi on verhoiltu huovalla, polystyreeni-vaahdolla tai mineraalivillalla.
  Lämpöeristeen päälle on kiinnitetty puukuitulevy, joka on valmistettu rungon, muovipaneelin tai nahkatehtaan koon mukaan.
 • Oven, joka johtaa kellariin, on oltava tiivistysreunaus. Se voi olla erityinen reuna-teippi tai rullat, jotka on valmistettu huopusta, joka on taitettu useisiin kerroksiin.
 • Oven ulkonäkö valitaan omistajan mieltymyksistä. Käytettäessä puukuitulevyä ulkopintaan voidaan silkkia maalata. Mutta on suositeltavaa käyttää muovisia valmiita paneeleja. Alle erityinen sisustus yksilöllisesti valittu niiden koriste-kuvio.
 • Kellarissa olevat ovet näyttävät entistä miellyttävämmiltä käytettäessä koristeellisia puisia tai muovisia vuoria ja lohkoja.

Kuinka tehdä oven kehyksestä

Helppo valmistaa ja näyttää esteettistä oven muotoilua rungossa. On kuitenkin useita merkittäviä haittoja.

Suuremmalla kosteudella, yleensä keväällä ja syksyllä tai talven sulamisen aikana, tällaisen oven ovet voivat olla epämuodostuneita, mikä heikentää niiden suojaavia toimintoja (ks. Myös Kuinka kuivaa kellari kosteudelta).

Uloskäynti löytyy tekemällä ovi lisää vedenpitävyyttä ja eristystä.

Tällöin kehyksen sisäpuoli ennen vuorausta täytetään eristysaineella, kuten:

Ennen lopullista asennusta kaikki puuosat käsitellään pellavansiemenillä.

Oven valmistusprosessissa tarvitaan:

 • Mittaustyökalu: ruletti, viivain-gon.
 • Ruuvimeisselillä.
 • Pyörösaha tai käsihaara.
 • Sähköpora puuporaamalla.
 • Taltalamelli.
 • Clamp.
 • Erilaisen jyvän marmoripaperi.
 • Neliö puupalkki.
 • Kuitulistat.
 • Savi puusepäntyö tai tavallinen PVA.
 • Ruuvit, ruuvit.

Vinkki: Sinun on varmistettava, että oven valmistukseen tarkoitettu puu on kuivunut hyvin. On parempi käyttää mäntyä kellarioviin, se on kestävämpi lämpötilavaihteluille ja kosteudelle.

Oven ja laatikon aukon koon mukaan määräytyy koon koko.

Tässä otetaan huomioon pienet aukot:

 • Sivulta ja oven yläosasta - 2-3 mm.
 • Pohja - 8-10 mm.

Oven kehyksen kokoaminen

Ennen kuin teet oven kellariin, sinun on valmisteltava:

 • Leikkaa 4 aihiota: 2 pitkä, korkea ovenlehti ja 2 lyhyttä ovileveyttä.
 • Kehys kootaan "luonnollisella vedolla" ilman elementtien kiinnittämistä.
 • Merkinnät valinnoissa muuttuu.
 • Näytteet leikataan ensin hyllyllä tai pyörösahalla, sitten nostetaan taltalla. Näytteet voidaan tehdä kirjaimella "G" tai monimutkaisemmilla kirjaimilla "P" tai "T", joka on luotettavampi ja kestävämpi.

Vihje: Tässä prosessissa sinun on varmistettava, että osien päiden välillä ei ole merkittäviä aukkoja. Kaikki reunat on käsiteltävä karkealla hiekkapaperilla.

 • Liitokset on liimattu ja liitetty, jotka sitten kiristetään kiristimillä ja kiinnitetään ruuvilla.
 • Pihdit poistetaan.
 • Jäykistysreunoina toimivat ristikappaleet valmistetaan. Niiden lukumäärä määräytyy rakentavasti.

Kaikki liitännät tehdään samalla tasolla, ei saa olla korkeuksia tai ennusteita.

Miten tehdään ovenvuoraus

Rungon täydellisen valmistuksen jälkeen liiman kuivaus voidaan aloittaa kellarissa olevan oven eteen.

 • Kehyksen koko on merkitty ensimmäinen kuitulevyarkki.
 • Leikkaa kaksi kappaletta.

Vihje: Voit helpottaa työtä yhdistämällä ovenkehyksen kulma ja kuitulevyjen kulman. Tällöin sinun on tehtävä vain kaksi leikkausta.

 • Sawed sheet. Tätä varten käytä pieniä käsi- tai puusepänleikkuimia arkin sileällä sivulla. On parempi, ettei tällaista materiaalia käsitellä sähköisellä palapelillä. Se voi vaurioitua ja pilaa materiaalia.
 • Leikattujen pisteiden ulkonevat kuidut kaavitaan ja hiotaan hiekkapaperilla. Molemmat aihiot ovat samat - oven ulkoseinille ja sisäosille.
 • Kotelo on kiinnitetty puuliedellä ja ruuvit runkoon.
 • Ensimmäinen kuitulevyarkki asetetaan, liimalla rasvattu ja päälle asetetaan runko, joka myös tahmeutuu liimalla.
 • Kattaa toisen tyhjän pehmeä puoli ylöspäin. Puristimet kiinnittävät liimat.
 • Suunnittelu ympärillä on kiinteä lyhyillä ruuvilla noin 15 cm etäisyydellä toisistaan.
 • Kun liima on kokonaan kuivunut, käytä taltta oven oven puolella, saranoituja saranoita varten tehdään kaksi pientä näytettä.

Mitkä ovat metallin ovien ominaisuudet?

Oven, joka kulkee kellarista kadulle, on parempi tehdä metalli. Se on massiivisempi eikä kovin esteettinen, mutta luotettavuus on suurempi.

On mahdollista asentaa korkealaatuinen, kallis lukko siihen ja laittaa tyylikkäät kynät, jotka eivät ole hintansa arvoisia.

Metallin ovi kellariin eroaa puusta:

 • Vahvuus.
 • Luotettavuutta.
 • Valmistuksen tarkkuus.
 • Matalan avaimen ulkonäkö.
 • Helppokäyttöisyys.

Ovilevyn paksuuden ei tulisi olla alle kaksi millimetriä.
Ohuen metallilevyn valintaa varten ovi ei ole liian jäykkä ja luotettava. Se voi olla melko helppo murtaa.

Vahvistettaessa kankaita valitaan:

 • Putki on 40 x 40 millimetriä.
 • Kulma, jonka hyllylevy on 40 millimetriä.

Oven rakentamiseen tarvitaan sähköhitsaus.

Työjärjestys on seuraava:

 • Kaikki tiedot on merkitty.
 • Valmistetut aihiot.
 • Suunnittelu lähtee luonnoksesta tai piirustuksesta.
 • Elementit hitsataan toisiinsa.
 • Aseta lukko.
 • Hitsatut saranat.

Oven avaaminen kellariin

Yllä olevista esimerkeistä on selvää, että ovien tekeminen kellariin omilla kädillä ei ole vaikeaa.

Pääasia on valita oikea materiaali. Video näyttää hyvin koko prosessin valmistuksen ovella kellarissa.

Jokaisen kellarin jokainen omistaja päättää, onko puun tai metallin kellarista tarvittavat ovet niiden kykyjen ja toiveiden perusteella.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Yksityisessä omistuksessa rakentaminen tapahtuu useimmiten ilman hanketta. Tämän kanssa.

Maapallon jäädytysaste (UHF), joka näkyy alla olevassa taulukossa #.

Ostaminen tontti, joka ei vain rakentaa,.

Kuinka rakentaa kesäkeittiö kellarilla, ja tarvitsetko sitä siellä ollenkaan? Mukaan meidän m.

Kommentit

Minun mielestäni kellarissa olevat ovet ovat parhaimmillaan metallista, koska huoneen kosteus muuttuu ja puinen ovi vaeltaa. Jos metalli on eristetty mineraalivillalla, sen eristys on korkea.

Kuinka tehdä ovet eri materiaalien kellarille itse

Sisäänkäynti kellariin voi sijaita talon sisällä tai sen ulkopuolella. Riippuen tästä, kellari kellariin on suunniteltu. Tässä vaiheessa sinun tulisi ottaa huomioon huoneen tarkoitus, tarvittavien työkalujen saatavuus valmistukseen, materiaalien poimiminen ja suunnittelumallit.

Asuintalojen sisääntulon järjestelyn ominaisuudet

Oven sijainti on määritettävä. On oikein tehdä tämä talon rakentamisvaiheessa kuormien laskemiseksi, valita keinotyyppi ja kotelon tyyppi. Jos tätä ei ole tehty etukäteen, on suositeltavaa käydä ammattiinsinööriin, koska se voi aiheuttaa seinien muodonmuutoksen, talon romahtamisen.

Oviaukon koko riippuu kellarin tarkoituksesta. Suositellut parametrit: korkeus 150-180 cm, leveys 67-70 cm. Oven kehyksen paksuus ja kellarista riippuva ovi riippuvat sijainnista, mutta ne ovat massiivisia maksimaalisen eristyksen vuoksi.

Sinun täytyy miettiä, kuinka korkea rakentaa tikkaat, koska kellarissa on vaara tulvia. Sattuu, että vesi menee oven yli. Jos sisäänkäynti sijaitsee talossa, se voidaan tulvata.

Materiaalin valinta

Kellarissa olevat ovet voivat olla puusta tai terästä. Ensimmäinen materiaali sopii talon kellariin, koska mitään ylimääräistä sääsuojausta ei tarvita. On parempi varustaa sisäänkäynnin kadulta teräsoviin, koska metalli on kestävä, se ei loimii sademäärästä, se ei murtaudu auringosta, mikä usein tapahtuu puulle.

Materiaalin valinta tulisi käsitellä suunnittelussa, koska rakenteen koko riippuu siitä. Kellarin käytön erityispiirteet on myös otettava huomioon, ja kellariin on usein luotava erityisolosuhteet (matala lämpötila, korkea kosteus vihannesten ja hedelmien säilyttämiseen).

Puusuoja

Voit tehdä massiivisen tai kilpialustan. Ensimmäinen vaihtoehto on kestävä ja kestävä. On tehtävä piirustus puurakenteen mittojen kanssa. Voit tehdä tämän laskemalla suojuksen, napojen ja tukien parametrit. Valmiin kankaan tulee olla 2-3 mm pienempi kuin ovenkehys.

Kellarin oven valmistukseen tarvitaan:

 • havupuulevy 3 cm paksu;
 • bar;
 • suojaava kyllästys;
 • ruuvi;
 • silmukka;
 • kynät;
 • lukko;
 • puu liima;
 • maali;
 • vaneri- ja teräskolmiot.

Seuraavia työkaluja tarvitaan:

 • näki;
 • vannesahan;
 • sähköpora;
 • ruuvimeisseli;
 • höylä;
 • kaivertimet;
 • mittanauha;
 • lyijykynä;
 • hiekkapaperi;
 • harjalla.

On ehdottomasti tehtävä merkintä levyille ehdotetun oven pituudesta. Leikkaa 2 avainta palkista, 1 tanko, prosessi kyllästämällä, koota, harja liimalla, kiinnitä näppäimet arkilla ja kiristä ruuveilla. Puhdista valmiin tuotteen, lakan tai maali, kiinnitä saranat, kahvat, lukko.

Suojaversion tapauksessa tarvitset vaneriin päällystetyn kehyksen. Rakenteen vahvuus antaa hyppyjä ja rintareittejä. Tarvittaessa täytä arkkiarkin sisällä oleva lämpöeristysmateriaali (vaahto, kivivilla).

Metallirakenne

Vain kokemuksen ja työkalujen avulla voit tehdä metalliovia kellariin omalla kädelläsi. Tämä on paras materiaali, joka tulee kadulta, mutta sen hinta on korkeampi. Luotettavan rakenteen saavuttamiseksi on suositeltavaa valita metallipaksuus 2 mm, lujittaa ovi 4 cm: n kulmalla ja 4x4 cm putki.

Tarvittavat materiaalit:

 • Bulgaria;
 • pihdit;
 • hitsaus kone;
 • ruuvimeisseli.

Kiinnitä erityistä huomiota kokoon, koska metallilevyä on vaikea sovittaa ovikehyksen alle. Nurkalta hitsattu runko on asennettava, pultattava ja täytettävä sementtilaastilla. Oven pohjana leikkaa yksi teräslevy 1 cm pienempi kuin oven aukko. Kellaripuolelta, hitsata kulma, asenna saranat, lämmitä kangasta, liimaa kumiliuska kehän ympärillä suojaamaan sitä lämpimältä ilmalta.

Metallisten ovien kellari

Kellariin asennetut oviverhot ovat yksi suosituimmista teknisistä ovista. Tämäntyyppiset metalliset ovet ovat tarpeen suojaamasta luvattomalta pääsyltä yleisiin kotitalousmittalaitteisiin, pumppaukseen ja sähkölaitteisiin sekä teknisen henkilöstön ylimääräisiin tiloihin.

Tyypit kellariovista

Tyypistä riippuen talon kellarissa voi olla useita suunnittelueroja:

 • Sisäänkäynnin kellariin on yleensä pöly- ja kosteussuojaus - kangas on valmistettu kiinteästä arkista, se on eristetty ympärysmitan ympärillä ja on varustettu hammaslukituslukolla. Kustannusten pienentämiseksi käytetään myös yksinkertaisia ​​hitsattuja tuotteita, joissa ei ole tiivistysaukkoa ja puuvillaa.
 • Sisäovet tehdään usein ristikkojen muodossa parantamaan ilmanvaihtoa ja huoneiden näkyvyyttä.

Ovia sisätiloissa yksityisessä talossa voi olla lisätoimintoja, jos on uima-allas, ruokakomero tai virkistyshuone.

Omistajien sopivuuden vuoksi rakenteet voidaan varustaa katseluikkunalla, joka on varustettu lisätiivistyspiirillä tai tehtävä palontorjunta-asema.

Suosituimmat ovimallit asennukseen kellareihin

Suunnittelun ominaisuudet ja asennus

Ovenlehden vähimmäiskoko kellarissa olevien aukkojen kohdalla voi saavuttaa metrin korkeuden ja leveyden 60 cm: tällaiset sisäänkäynnit sijaitsevat tavallisesti ulkoseinien ulkopuolella erityisissä kaivoissa.

Teräslattian luukkuja voidaan käyttää apuna sisäänkäynteinä.

On paljon vaikeampaa asentaa pientä rakennetta korotetun rajoitteen olosuhteissa kuin tavallinen ovi, joten asennuksen kustannukset kussakin tapauksessa lasketaan erikseen.

Ovet kellariin, jossa on asennus Moskovan alueella

Yrityksemme tarjoaa erityisiä ehtoja rikoslain ja asuntolainojen yhdistykselle metallisten aitojen tuotannossa tilauksesta: olemme valmiita valmistamaan minkä tahansa kokoonpanon tuotteen lyhyessä ajassa ja tarjoamaan myös useita suunnittelumahdollisuuksia budjetin optimoimiseksi.

"StroyStalInvestillä" on laaja kokemus metallirakenteiden valmistuksesta ja asennuksesta. Valikoimassamme on rauta-ovet mihin tahansa tarkoitukseen, ja suurille asiakkaille meillä on ilo tarjota edullisimmat tukkuhinnat Moskovan alueella.

StroyStalInvestin asiantuntijat ovat valmiita lähtemään mittaukseen milloin tahansa kätevästi sinulle. Jätä yhteystietosi palautelomakkeeseen, ja tänään voit selvittää tilauksesi tarkat kustannukset.

Mikä olisi kellarin metallinen ovi?

Monoliittisen kellarin läsnäolo asuinrakennuksessa on suuri lisäomistaja omistajille, koska se on monitoimikäyttöinen. Mutta on myös vakavia puutteita, jotka antavat miettimään, onko hyödyllistä varustaa maanalainen tila osana käyttökelpoista aluetta.

Erityisesti korkeat kustannukset rakentamiseen kellarista. Ei ole yllättävää, että monet yrittävät säästää rahaa ja tehdä kaiken työn itse. Mutta riippumatta siitä, kuinka luotettava kellari on rakennettu, riippumatta siitä, kuinka paljon se maksaa rahoituskustannusten suhteen, sen ansioista vähennetään nollaan, mikäli sisäänrakennettu sisäänkäynti ei ole tehty.

Metalliset ovet myös kellariin, aivan kummemmin, on melko mahdollista tehdä se itse.

Materiaalin valinta

Ensinnäkin sinun on päätettävä, mihin ovi kellariin on - sisällä tai ulkona. Tämä vaikuttaa materiaalin valintaan, josta sisäänkäynti tehdään. Jos ovi on sisääntuloaukko, on parempi olla tekemättä siitä puusta, koska se turpoaa kosteuden takia ja lopulta luukku avautuu oikein ja lukot alkavat tukkeutua.

Metallinen ovi kestää kauemmin, samoin kuin sen käytön ongelmat eivät esiinny, toisin kuin puuta. Tietenkin tällaisen kellarin ovesta aiheutuvat kustannukset ovat yksi tärkeimmistä kysymyksistä, varsinkin jos tarvitset jonkinlaista tyylisuunnittelua tai sisustusta eri taottujen elementtien kanssa.

Mutta metallisten ovien etu kellarikerroksen sisäänkäynnin ansiosta voit siirtyä tällaisiin kuluihin. Lisäksi on mahdollisuus tehdä omia käsiinsä, mikä vähentää kustannuksia useaan kertaan.

Laitteen tyypin ovet voivat olla kahdentyyppisiä:

 • Sisäänkäynti sijaitsee talon sisällä. Tässä tapauksessa ei tarvitse mennä ulos, sinun täytyy vain mennä alas kellariin.
 • Sisäänkäynti sijaitsee ulkona. Sisäänkäynti kellariin on erillinen, ja päästäkseen siihen, sinun on poistuttava rakennuksesta. On syytä huomata, että tämä vaihtoehto valitaan siinä tapauksessa, että kellarissa käytetään varastointia, johon tavaroita tai tuotteita siirretään usein, eikä luukku ole riittävän laaja.

Turvallisuuden lisäämiseksi on suositeltavaa kiinnittää lukko rautaovien ulkopuolelle.

Asuintalojen sisääntulon järjestelyn ominaisuudet

Valitessaan ovea varten metallia, on suositeltavaa antaa se, jonka paksuus on vähintään 0,2 cm. Tällainen materiaali mahdollistaa kaiken työn tekemisen itsenäisesti ja tuloksena oleva rakenne on luotettava.

Jos valitaan, että pelastamiseksi tai muista syistä ohuempi materiaali valitaan, niin tällaisen oviaukon laatuindikaattorit vähenevät ja tällä ei ole käytännössä mitään vaikutusta työn kustannuksiin. Kun asut yksityisessä talossa, jossa kellari on kunnostettu, vaatimukset metalli paksuus kasvaa.

On suositeltavaa vahvistaa tällaista metallia, jossa on 4 x 4 cm putki ja neljän senttimetrin kulma. Koska tämä malli ei ole kovin kaunis ulkonäkö, se täyttää tärkeimmät vaatimukset - luotettavuus ja kestävyys.

Tärkeä asia on se, että talon ulkoseinään on sijoitettu oviaukon paikka. On parempi ennakoida tapaus kotona hankkeen vaiheessa. Jos talo on jo rakennettu ja kellarijärjestely alkaa, on parempi kutsua ammattiinsinööri, joka määrittelee hyppääjän menetelmän ja tyypin ja laskee kaikki kuormat.

Ei ole suositeltavaa suorittaa tällaista työtä yksin - vääränlainen riski on liian suuri, mikä johtaa seinien muodonmuutokseen ja talon romahtamiseen.

Metallin kellarista tulee olla vahva, luotettava, kooltaan ja materiaaliltaan tarkkaava, huomaamaton ulkonäkö, mukava ja kestävä käyttää.

Teos, joka luo oven metallin kellariin

Vaikka metallin kanssa työskentely on paljon vaikeampaa kuin puun jalostus, on kuitenkin aivan mahdollista, että jokainen valmistaa tällaisen oven, varsinkin jos tutkii työjakson ja metallin kanssa työskentelevien hienovaraisuuksien. Tietenkin voit tilata valmiin, mutta tämä on ongelma, joka voidaan ratkaista erikseen.

Metallisten ovien avaamiseksi kellariin tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • Teräslevy;
 • Useita tina-arkkeja;
 • alue;
 • Oven saranat;
 • Oven sisäpinnan eristys;
 • Sementti M100 lujuuslaasti;
 • Bulgarian ja metallilevyjen sarja;
 • pihdit;
 • Hitsauslaitteet;
 • Ruuvimeisseli ja ruuvit.

Oven kehys on alusta alkaen kulmasta. Osta se niin paksuksi kuin se on, sillä se pitää säilyttää muodonsa ajasta, taajuudesta ja käyttöolosuhteista riippumatta sekä joidenkin sivuvaikutusten vaikutuksesta.

Kun kehys on suunniteltu ja hitsattu, se asennetaan oven tarkoitukseen. Asennus edellyttää vain laadukkaita materiaaleja luotettavuuden parantamiseksi, käytä sementtilaastimerkkiä M100.

Rungon kiinnittäminen tapahtuu ruuvien avulla, jotka on huolellisesti upotettu kulman pinnalle niin, että ruuvien korkit eivät ulotu pinnan yli.

Tulevan oven pohjalle käytetään 0,5-0,6 cm: n paksuista teräslevyä, joka on hieman kapeampi kuin oven aukko (leveys noin 1 cm). Leikkaus on välttämätöntä leikata ehdottomasti, antamatta soraa tai aaltoja. Liitu merkitään etupuolelle, joka käännetään kadulle.

Nurkka on hitsattu kellarikerroksen puolelle niin, että toisella puolella se sopii seinän lähelle (nämä ovat saranoita) ja toisaalta se jättää tarpeeksi tilaa (noin 2 cm) sulkemiseen (paikka, jossa lukot on asennettu).

Tässä vaiheessa sinun ei pitäisi ajatella lämpimän ilman nousemista kellariin, tämä tekijä poistuu myöhemmän työn aikana.

Silmukoiden asentaminen sisäpuolelta tai ulkopuolelta jätetään oman harkintansa mukaan, mutta tämä on ratkaistava juuri tässä vaiheessa. Luotettavuuden parantamiseksi on parempi käyttää itse valmistettuja teräspaneja, koska tehdas ei kestä oven vakavuutta.

Seuraavaksi on ovieristys, käytännöllisyyden vuoksi voit käyttää kulmaa, joka on asetettu eristykseen. Jälkimmäinen voi olla polyuretaanivaahto tai polyuretaanivaahto, koska ne ovat kestävämpiä kuin perinteinen mineraalivilla.

Näiden töiden päätyttyä eriste on päällystetty tina tai ohut teräslevy, joka kiinnittyy metallin reunoihin itsekierteillen ruuvilla. Kuminauha liimataan ovikehyksen kehän ympärille, mikä on estävä aine, joka estää lämpimän ilman tunkeutumisen huoneeseen.

Teräslukot ja kahvat valitaan erikseen, mutta useimmissa tapauksissa riittää vain kiinnittää yksinkertainen oven yläkahva.

johtopäätös

On selvää, että kellarikerroksen sisäänkäynti voidaan järjestää itsenäisesti, turvautumatta ammattilaisten käyttöön ja säästää rahaa lopputuotteita käytettäessä. On tärkeää muistaa, että talon sisällä he usein laittaa puiset ovet, ja kadun puolella - metalliset ovet eristys.

Tiukasti noudattamalla suosituksia luodaksesi ovet omilla kädillä, voit helposti ja nopeasti järjestää sisäänkäynnin kellariin mahdollisimman vähän kustannuksia.

Hyödyllinen video

Ja nyt suosittelemme, että tutustut kellariin kotitekoisen oven asentamiseen liittyvästä videosta: