Miten porata betoniseinä - mahdollinen tie ulos

Ennemmin tai myöhemmin useimmat ihmiset, jotka asuvat taloja betoniseinissä, on tarpeen keskeyttää kaapin, lampun, hyllyn tai kuvan. Tässä vaiheessa on kiireellinen kysymys betonin seinän poraamisesta. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen kotiopettaja on kohdannut tämän ongelman ainakin kerran elämässään, mutta kaikki eivät osaa ratkaista sitä. Monet rohkeasti kiduttavat poraa ja omia voimiaan, mutta eivät saavuta haluttua tulosta, he pudota kaiken, kunnes seuraava yritys tehdä reiän seinään. Mutta poraus lopulta hajoaa ja hyllyt pysyvät jonnekin huoneen nurkassa tai keräävät pölyä ruokakodissa. Mutta vielä on vaihtoehtoja - he tarvitsevat vain tietää ja pystyä käyttämään niitä.

Mitä asiantuntijat suosittelevat?

Betonin reiät on tehtävä varsin usein erityisesti prosessissa:

 • viimeistely;
 • huonekalujen asennus;
 • ilmastointilaite suspensio;
 • lisälaite sähkö;
 • putkiasennukset.

Betoniseinässä on kaksi tapaa ratkaista reikien ongelma:

 • vasarapora, ja parempi reikä, jossa pobedit pora;
 • timanttiporaus.

On huomattava, että betoniseinässä on tavanomaisia ​​poranreiät reikiä, joten ennen töiden aloittamista on tarpeen ostaa kylvökoneita erikoisvalmisteisilla suuritehoisilla seoksilla varustetuilla levyillä, jotka sopivat täydellisesti betonin ja tiilen kanssa. Mutta pehmeitä materiaaleja varten ei ole suositeltavaa käyttää niitä, sillä voitokkaat porat eivät leikkaa niitä vaan rikki.

Mikä auttaa kotiopettajaa?

Kotimaisissa olosuhteissa, kun sinun on tehtävä 2-3 reikää betoniin, voit tehdä ilman säännöllistä porata, ilman shokkitoimintoa. Tätä varten on välttämätöntä porakruunun upottaminen seinätelineeseen ajoittain rikkoen betoni vahvalla metallipinnalla (rei'illä), joka on kooltaan sama kuin reiän halkaisija. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että pora alkaa "pysähtyä" seinään. Tällä hetkellä reikäyn työnnetään terässilppuri ja ne alkavat lyödä sitä vasaralla tai sledge hammerilla yrittäen murskata liian tiheitä osia ja reiän reiän syvemmälle. Samanaikaisesti tappi käännetään hieman. Sitten vasaramainen pora voi palata työhön.

Kaikki edellä mainitut vaiheet toistetaan peräkkäin, kunnes reikä suurennetaan haluttuun syvyyteen. Tämä menetelmä on melko työläs ja tylsi, mutta reikien pari on täysin hyväksyttävää.

Vaihtoehtoisesti, kun poraa reikiä betoniin, voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite. Ne ovat erittäin tehokkaita, kun käytät metallia, soraa ja betonia. Ne voidaan asentaa vain tavalliseen sähköporaan tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on pois päältä.

Poraa on käytettävä erittäin huolellisesti, muuten se epäonnistuu liian nopeasti. Neuvo, jonka ammattilaiset antavat, on välttää porauksen ylikuumeneminen, se on ajoittain kostutettava kylmällä vedellä.

Miten päättää työkaluista?

Enemmän työtä varten tarvitset vasaraporaa tai poraa, jolla on vasarafunktio, ja poraa pisteviivoja. Impaktipora yhdistää pyörimisliikkeen edestakaisin liikkeellä, mikä auttaa sitä selviytymään kevyestä betonista, ja kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, on yksinkertainen vastaus - paras avustaja on perforator, jonka pääasiallinen tarkoitus on betoniteiden lävistys. Toinen ero on:

 • iskupora, joka on suunniteltu enintään 12 mm: n reikien poraamiseen;
 • perforator pystyy poraamaan suuria reikiä.

Poraa betoniseinän rungon poraus metallista.

Mikä on porattu suuria reikiä?

Ammattilaisille kohdistuu jatkuvasti betonin porausreikien ongelma, käytä erikoislaitteita, joihin kuuluvat:

 • voimakas sähkömoottori;
 • poraus;
 • timanttiporat, eri halkaisijat;
 • joka on asennettu ohjaustankoon.

Timanttiporauksella voit tehdä suuria läpimittaisia ​​reikiä - jopa 40 cm. Prosessi on melko nopea ja tehokas ilman liikaa pölyä ja melua. Vesi syötetään automaattisesti porauspaikalle, joka samanaikaisesti jäähdyttää timanttikruunun ja pese pois pölyn.

Kun timanttien porausreiät ovat tarkkoja ja selkeitä ääriviivoilla, kiillotettu sisäpinta. Ne voidaan tehdä erilaisissa suljetuissa rakenteissa missä tahansa kulmassa horisonttiin, ja betonissa olevien halkeamien tai sirujen mahdollisuus on kokonaan suljettu pois. Hävittäminen tapahtuu vain tulevan reiän kohdalla.

Erikoistuneet yritykset harjoittavat timanttiporausta, joten jos tarvitset suurien halkaisijoiden betoniporaa, voit kutsua käsityöläisiä laitteisiin. Tätä tarkoitusta varten ei ole tarpeen ostaa erityisesti timanttiporauskoneita.

Kuinka reikiä on porattu betoniin?

Porausreiät betonissa on joitain erityispiirteitä. Ilman läheistä tutustumista töiden vivahteisiin, on vaikea porata tällaisia ​​reikiä, joten on parasta perehtyä joihinkin yksityiskohtiin etukäteen.

Betonin poraukseen voit käyttää vasaraporaa tai lyöntiä.

Kuinka poraa betoniseinä?

Reiän tekemiseksi tällaisen vaikean materiaalin seinään käytettiin porat, joiden kärjessä oli voitto. Jos on tarpeen porata halkaisijaltaan alle 13 mm: n reikää betoniin, tämä voidaan tehdä porakoneella. Jos haluat saada suuremman reiän, sinun on käytettävä lyöntiä. Tämä työkalu on paljon tuottavampi kuin poraus, joka johtuu parannetusta iskutoiminnosta.

Rei'ityksen erikoisrakenteen ansiosta betoniporausnopeus on paljon suurempi. Patruunassa olevaa poraa voidaan nopeasti muuttaa, ja tämän vuoksi työmäärän ehdot pienenevät. Jos reikälevyä ei ole, ja vasaraporan heikko laatu on helpompaa porata betonia kovan metalliporauksen avulla, joka on asymmetrisesti teroitettu.

Poraustyyppien vertailu betoniin.

Aloita poraus, sinun täytyy tehdä basting: se käyttää porata yksinkertaisella teroituksella. Porauksessa on paljon pölyä. Voit laittaa korkin päälle, joka on valmistettu karsta, rikkoen sen keskelle. Kaikki tuloksena oleva pöly putoaa tähän purkkiin. Muovisten tappien reikä muodostaa senttimetrin suuremmaksi kuin elementin pituus. Sitten napa voidaan työntää reikään loppuun.

Porauksen aikana pora on erittäin kuuma (kitkan vuoksi). Samanaikaisesti sen käyttöominaisuudet pienenevät huomattavasti, ja poraa kostutetaan öljyllä tai vain vettä aika ajoin työn helpottamiseksi.

Kun poraa reikiä betoniin, pitämällä poraa yhdessä asennossa ei ole erityisen kätevää. Siksi on parempi valita työkalu, jolla on taso. Jos poralla ei ole tasoa, voit ottaa pienen rakennuksen ja kiinnittää sen runkoon sähköteipillä.

Joskus seinän läpivientireikää ei voida tehdä, koska pora on liian lyhyt eikä mikään muu ole. Tällöin voit tehdä tämän: sisäpuolella, poraa sokea reikä siihen pituuteen, jolla poralla on tarpeeksi, ja aseta siihen magneetti. Ulkopuolelta, käyttämällä kompassia, he havaitsevat missä tarkalleen magneetti on, ja poraa se tässä vaiheessa.

Betoniseinän porauskuvio.

Jos poratun kanavan reitillä on esteestä muodostuva este, on tarpeen vaihtaa porakone erityiseen (metallin kanssa työskentelyyn). Tämän jälkeen on välttämätöntä jatkaa poraamista poraamalla kovaa metallia sisältävää betonia.

Betoni on heterogeeninen materiaali, joka koostuu hiekasta, sementistä, sora, joskus lisäämällä teräsvahvistus. Poraa voi "kellua" millä tahansa kiinteällä kivellä, joka on seinän paksuista. Tämän takia mahdollisuus saada oikeat reiät on suuresti monimutkainen, joten tällainen työ vaatii tiettyjä taitoja.

Ennen kuin aloitat betoniseinän porauksen, sinun on selvitettävä, onko tässä paikassa viestintä.

Betoniporausmenetelmät

Reikien tekeminen lävistimen avulla ei pidetä pelkästään perinteisenä, vaan myös vanhanaikaisena. Kuitenkin on edelleen edullista käyttää ei-erityisen suurille työpaikoille johtuen alhaisista kustannuksista ja suuremmasta saatavuudesta. Perforaattori mahdollistaa porauksen iskulaitteella tai perinteisellä menetelmällä. Mutta tällä menetelmällä on haittapuoli: nämä ovat tärinöitä, jotka voivat johtaa tarpeettomiin vaurioihin viimeistelyyn ja rakentamiseen. Suurempi teho lyönti ja tuhoaminen työstä on hienoa.

Betonin porauksessa on käytettävä suojalaseja.

Tämän tekniikan avulla on mahdollista porata halkaisijaltaan 16-52 mm reikiä. Tärinän ja negatiivisten vaikutusten vähentämiseksi käytä tätä työkalua uudella ja paremmalla tavalla.

Seinään porataan yhä useammin timanttiporausta riippumatta siitä, missä sitä tarvitaan (laajamittaisessa rakenteessa tai poraamalla seiniä kotona). Tämä on monin tavoin parempi kuin rei'ittimen kanssa. Timanttiteknologian avulla voit porata reiän betoniin sileäksi, sopivaksi jatkotyöhön ilman melua ja välttää suurta määrää roskia. Vaikuttamattomalla menetelmällä on ominaisuuksia: kun reikiä porataan, on vähemmän siruja, usein on mahdollista välttää betonipurkauksia. Tämän tekniikan tärkein etu on tämä: timanttiporauksessa voit selviytyä helposti tangon päällä.

Vinkkejä betoniseinien poraukseen

Voimakas poran tapaan kohdistuva armatuuri voidaan porata vähitellen tavanomaisen avulla, kivet voidaan jakaa rei'illä.

Kuinka tehdä reikä betoniseinässä? Toinen vaihtoehto on käyttää lyöntiä. Se voidaan tehdä porauksesta, jonka halkaisija on 8 mm. Sen pää on teroitettu niin, että se näyttää nielemisen hännältä. Poraa tulisi kääntää ja samaan aikaan lyödä sitä vasaralla. Tämä työkalu vie useita minuutteja reiän seinään.

Poraus käytön aikana on parasta kastua vedellä. Joten se voi kestää kauemmin.

Kuinka porata reikä kattoon, jos betonin murut silmiin, se ei aina ole selvää. Se voi olla erityisen hankalaa, jos haluat käännä koukku koukkuun. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä jotain suppiloa pultilla tai piercerillä.

Voit kiinnittää ruuvi betoniseinään seuraavalla tavalla. Hammerista nailonia pala reikään, sulata materiaali hieman kuumalla naulalla ja ruuvaa sitten ruuvi. Kapron kovettuu nopeasti. Se pitää kiinni pultin ruuveista.

Voit käyttää alumiinipakkausta tai kupariputkea tapin sijaan. Se puristetaan haluttuun kokoon, työnnetään porausreikään ja ruuvataan sitten.

Joskus voi olla tarpeen tiivistää seiniin jääneet reiät. Älä kiinnitä sitä tiiviisti taustakuvaksi: se voi olla hyödyllinen. Reikään voidaan asentaa metallinen esine: pallo, mutteri, yksinkertainen puristin. Sitten, riippumatta siitä kuinka tiheä reikä, tulevaisuudessa, jopa pintakerroksen alla, voit helposti löytää sen.

Miten ja mitä korjaamaan säröjä ja reikiä betonissa

Betonipinnoitteita käytetään eri alueilla: lattian asentamiseen, pintojen betonointiin sekä teollisuus- ja asuinrakennuksiin, moottoriteiden rakentamiseen ja paljon muuta. Betonilla on kuitenkin pieni vetolujuus, joten kovettumisen aikana seos pakataan hieman ja rakenteiden kutistuminen tapahtuu. Tästä johtuen pienet ja vakavat vikoja ilmestyvät pinnalle. Tässä tapauksessa on tarpeen tiivistää halkeamat betoniin, joka suoritetaan eri tekniikoilla riippuen vahingon tyypistä ja syystä sen esiintymiseen.

Tyypit halkeamia betoniin

Jotkut aloittelevat tai häikäilemättömät rakentajat haluavat yksinkertaisesti peittää reiän tai minkä tahansa muun virheen kittiä tai laastia. Kuitenkin ennen reiän tai halkeaman korjaamista betoniseinällä ja muilla syillä kannattaa ymmärtää, mikä aiheutti juuri tällaisia ​​ongelmia.

Vikojen esiintyminen on useita:

 • Pintaa. Tällaiset halkeamat ilmestyvät usein sen jälkeen, kun pohja on kaadettu hiekkasementtilaastin kuivauksen aikana, jos seos valmistettiin noudattamatta vaadittuja komponenttien osuuksia, käytettiin huonolaatuisia komponentteja tai seoksessa ei ollut riittävästi vettä.
 • Kutistuminen (kutsutaan myös hiusnauman halkeiluksi). Tämän tyyppisiä vikoja pidetään vaarallisimpina, koska niiden takia ei ole pelkästään perustavanlaatuisen perustuksen muodonmuutosta vaan myös koko rakennetta kokonaisuutena. Tämä johtaa voiman vähenemiseen. Tämän tyyppiset puutteet ilmestyvät, kun kuormitus säätöön on epätasaista ja jos sementtikoostumusta ei ole valittu oikein.
 • Lämpökutistuvat. Tämän tyyppiset urat näkyvät konkreettisen pohjan kovettumisprosessissa sementin ja veden välisestä eksotermisestä reaktiosta johtuen. Erittäin usein seinien ja kattojen rakentamisessa uudet rakennuttajat eivät ota huomioon muodonmuutoksen vapautta, minkä seurauksena betonissa esiintyy lämpöjännitystä ja pinnalla ilmenee vikoja.
 • Halkeamia ja reikiä, jotka johtuvat huonosta vahvistamisesta. Jos rakenteen vahvistamisen puitteet ovat liian heikot, se heikentää kuormitusta, mikä myös johtaa vikoja muodostumiseen. Lisäksi lujittavat sauvat voivat alkaa hapettaa. Korroosion ilmetessä materiaali kasvaa kooltaan ja rikkoo betonimassaa sisältä.

Ulkopuoliset betonipinnat altistuvat myös halkeilulle. Ympäristö sisältää kemiallisesti vaikuttavia aineita, jotka luovat hedelmällisen pohjan virheille.

Lisäksi terävä lämpötila tuhoutuu, mikä voi tapahtua sekä betonin pinnalla että paksuuden suhteen. Tässä tapauksessa paitsi kylmä ilma, myös ultravioletti, on haitallinen vaikutus.

On myös syytä kiinnittää huomiota halkeamien leveyteen, koska joissakin tapauksissa tällaiset virheet eivät ole kriittisiä.

Sallitut halkeamat

Rakennusteollisuudessa on sellainen määritelmä kuin halkeaman aukon sallittu leveys, jonka DBN V.2.6-98: 2009 määrittelee toimintaolosuhteiden perusteella:

 • Halkeamien koko ei saisi ylittää 0,5 mm, jos sääolosuhteet eivät vaikuta betonipintaan. Toisin sanoen kosteus, alhaiset lämpötilat ja ultravioletti eivät vaikuta siihen.
 • Halkeaman aukon sallittu leveys voi olla enintään 0,4 mm edellyttäen, että rakenne on sään vaikutuksen alainen.
 • Halkeaman leveys ei saa ylittää 0,3 mm, jos betonipohja on vihamielisessä ympäristössä.
 • Enintään 0,2 mm: n halkeamien muodostumisen mahdollistamiseksi ei suositella vahvistetuille rakenteille, jolle on tunnusomaista pieni vastustuskyky korroosion muodostumiselle.

Vaakasuuntaisia ​​halkeamia, joilla on pieni aukko, joita esiintyy usein betonirakenteissa, katsotaan myös vaarattomiksi.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että on olemassa tiettyjä käyttöolosuhteita, joissa säröilyä ei sallita ollenkaan:

 • jos puhumme RC-rakenteista, jotka jatkuvasti vaikuttavat nesteiden ja kaasujen kanssa (toisin sanoen niiden on oltava läpäisemättömiä ja ilmatiiviitä);
 • kun ne käyttävät rakenteita, joihin ne asettavat tiukemmat vaatimukset niiden kestävyydelle.

Kun määrität vian tyypin ja sen korjaamisen tarpeen, on paljon helpompi valita kuin seinän tai muun betonipinnan reikiä.

Sementtiliuokset

Nämä yhdisteet ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat edullisia ja kyky korjata pieniä kutistumisrappeja betoniin.

Tiivistää halkeamia

Ennen upottamista on tarpeen tarkistaa itse halkeama sirujen ympärille. Jos niitä on, niin lähitulevaisuudessa ne voivat muuttua reikiin, joten on tarpeen poistaa kaikki kuoriutuvat betoniosat. Sen jälkeen on välttämätöntä:

 • Suorita liitokset. Tätä varten, käyttäen taltalla ja vasaralla, sinun täytyy kävellä pitkin halkeaman koko pituutta niin, että sen syvyys on vähintään 5 mm. Tarvittaessa voit käyttää lavan luotaessa ura.
 • poista pöly pölynimurilla ja huuhtele tuloksena oleva ontelo vedellä.
 • Poista ylimääräinen vesi ja peitä halkeama sementtilaastilla (3 hiekkakehää 1 osa sementtiä lisäämällä PVA: ta). Samalla on varmistettava, että koostumus kattaa koko syvennyksen tilan.
 • Kostuta kaada sementtiä vedellä.

Tiivistysaukko

Jos betonipinnassa on reikä, jossa vahvistus on näkyvissä, vika voidaan korjata seuraavasti:

 • Puhdista reikä betoniin ja käsittele sen pintaa korroosiosuojaryhmällä.
 • Aseta teräslangan syvennysosat, joiden läpimitta on noin 4 mm.
 • Tämän jälkeen ura peitetään pohjustusaineella levittämällä se tasaisesti koko pinnalle. Tällöin seoksen kerroksen paksuuden tulisi olla noin 3 mm.
 • Odottamatta sitä, että seos kuivuu, täytä ontelo sementtilaastilla, joka tiivistää betonin halkeamat ja varmistaa, että se täyttää koko ontelon. Jos reikä on liian syvä, sementti kaadetaan useaan vaiheeseen. Samanaikaisesti jokainen myöhempi kerros tulee kostuttaa vedellä sumuttimesta.
 • Tasaa pinta kiskolla (metalli tai puinen) siirtämällä työkalu oikealta vasemmalle.
 • Seoksen kovettumisen jälkeen ylimääräinen sementtikoostumus on poistettava lastalla ja kipsi pinnalle. Jos halkeama oli liian syvä, kohdistus suoritetaan hiomakoneella.

Hyödyllisiä! Sementtikoostumus on täytettävä marginaalilla siten, että se on hieman lattian pinnan yläpuolella. Jäädyttämisen aikana seos kutistuu.

24 tunnin kuluttua betonilattia voidaan maalata tai antaa sille viimeistelyaineistoa.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tällainen betonin halkeamien tiiviste ei anna tiivistyksen vaikutusta, eikä se sovellu pintoihin, joihin vedenpitävyys lisääntyy. Lisäksi sementtikoostumusta voidaan pitää väliaikaisena ratkaisuna ongelmiin. Ennemmin tai myöhemmin vikoja ilmestyy uudelleen. Jos haluat "huolellisesti" korjata reiät ja välttää niiden näkyvyyden tulevaisuudessa, tässä tapauksessa voit sinetöidä virheet hartseilla, erikoistuneilla korjausyhdisteillä, jotka perustuvat niihin tai tiivisteeseen.

Pitkäaikainen virhe

Päättäessäsi, miten tiivistää halkeamia betoniin pitkään, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän virheiden käsittelymenetelmään. Hartsi ja siihen perustuvat tiivistysseokset sopivat esikivien, sokeiden alueiden ja erilaisten betonipintojen tai vaakapintojen palauttamiseen.

Tällaisten koostumusten avulla betonissa olevien halkeamien korjaamiseen on useita etuja. Ensinnäkin - se on halpoja sekoitteita ja niiden nopea kuivaus. Toisaalta hartsi mahdollistaa saumojen kiinnittämisen turvallisesti ja pitää ne myöhemmässä kasvussa.

Joten, jotta voit poistaa virheet, joita sinun on valmisteltava:

 • kulmahiomakone ja timanttipäällystetyt levyt;
 • pölynimuri;
 • lastat ja kouru laimennukseen;
 • pohjamaalit betonille;
 • Epoksi (emäs A ja kovete B);
 • Hienojakoinen seulottu hiekka.

Ennen kuin korjaa halkeaman, sinun on puhdistettava se pölystä ja liasta. Sen jälkeen suoritetaan upotus seuraavaan järjestykseen:

 • Teemme liitoksen halkeaman. Tuloksena olevien urien leveyden on oltava vähintään 5 mm.
 • Hiomakoneen avulla leikkaamme poikittaisia ​​liitoksia betoniin, jonka korkeus on 400 mm (urien pituus on noin 100-150 mm).
 • Poista irrallinen kerros betonista ja poista pinta pölynimurilla.
 • Käsittelemme virheen pintaa pohjamaalilla ja kiinnitämme poikittaiset urat korjaustelineillä.
 • Valmistetaan hartsin (emäksen), kovetin ja hiekan liuos pakkauksen ohjeiden mukaan koostumuksella.
 • Täytä vika seoksella ja tasoita taso nopeasti pintaan, koska hartsin asetusaika on vain 10 minuuttia.

Sen jälkeen on suositeltavaa täyttää pinta hiekalla, joka on poistettava pölynimurilla ennen kuin täytetään pohja tai peitetään se viimeistelyaineella.

Top epoksiyhdisteet

Jos puhumme parhaista materiaaleista betoniseinien ja muiden pintojen halkeamien korjaamiseksi, niin tehokkaimpia ovat:

 • ED-16: n ja ED-20: n sisäisen tuotannon epoksihartsi, noin 2 000 kiloa kohti. Hardener on hankittava erikseen (kustannukset ovat noin 300-500 ruplaa).
 • Epoksi-520-hartsi tsekkiläisestä Spolchemie-valmistajasta, jonka arvo on 3,500 ruplaa 5 kiloa kohden.
 • Saksalainen koostumus UZIN KR 416, joka maksaa 2 700 ruplaa 0,75 kg.

Myös erittäin suosittuja sävellyksiä italialaisesta valmistajasta Sika.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä vikojen korjausmenetelmä ei sovi sellaisten reikien käsittelyyn, jotka muodostuvat betonipohjissa, jotka kärsivät voimakkaasta vedenpaineesta. Tässä tapauksessa kannattaa käyttää tiivistysainetta.

Käytä tiivistysaineita ja itse laajentavia nauhoja

On heti sanottava, että tämä virheiden sulkemismenetelmä on erittäin kallis, joten sitä käytetään useimmin esikaupunkiseudun betonikulhoissa. Kuitenkin korkeista kustannuksista huolimatta tiivisteen ja itse laajenevien johtojen käyttö eroaa sen eduista:

 • mahdollisuus käsitellä minkä tahansa tyyppistä vikaa;
 • täysi tiukkuus;
 • mahdollisuus asentaa työ kylmällä säällä.

Työskentelyyn tarvitaan tavallisten työkalujen lisäksi:

 • asennus-ase;
 • itse laajeneva nauha tai johto;
 • taltat ja harjat;
 • betonin tiiviste.

Ennen kuin peität virheen, sinun on mitattava aukkojen mitat ja hankittava oikea tyyppinen tiiviste ja nauha riippuen siitä. Esimerkiksi jos reiän syvyys on 60 mm, niin 18 x 23 mm: n johto toimii.

Seuraava vaihe ei ole tarpeen:

 • Laita halkeamat ja pölyä ne.
 • Asenna johto syvennykseen.
 • Täytä loput tilasta tiivisteellä.
 • Sileä koostumus tasaisella lastalla.

Tehtävän suorittamisen jälkeen sinun ei tarvitse arvata, miten kastella pinta tai sulata se. Riittää vain sovittaa kokoonpano ja sileä se.

Jos puhumme parhaista tämäntyyppisistä sävellyksistä, suosituimmat ovat:

 • Kotimaan ELASOTIL PU 20, 280 ruplan arvoinen 600 ml.
 • Ranskalaisen Rubberflex-valmistajan kokoonpano, jota myydään tänään 310 ruplan 300 ruplan hintaan.
 • Venäjän tuotannon tappiollinen kulutus maksoi noin 260 ruplaa metriä kohden.

injektio

Päätä myös, miten tiivistää reiät konkreettisessa seinässä tehokkaimmalla tavalla, varsinkin jos ei ole vain halkeamia, mutta vesi virtaa sen läpi, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän menetelmään.

Injektointiteknologiaan liittyy erityinen koostumus (polyuretaani- tai epoksihartsi, mikrokäsittely tai vedenpitävä seos) betonin paksuuteen erikoisruiskutuspumpuilla, jotka luovat voimakkaan paineen.

Väärien korjausten tekeminen on välttämätöntä:

 • Tee reikiä ruutupallin kuvioon kortin molemmilla puolilla.
 • Asenna pakkaajat (erikoisputket, joiden läpi liuos virtaa, muistuttavat tappaa) kulmassa.
 • Kaada liuos.
 • Vedä putket ulos ja peitä pinta rakennusyhdistelmällä.

Joten, katsoimme, miten sinetöisimme reiän betoniseinästä omillaan, mutta entä jos puhumme hiilihapotetusta betonista?

Höyrytettyjen betonin tiivistämisominaisuuksien ominaisuudet

Höyrytettyä betonia koskevat halkeamat muodostetaan yhtä usein kuin tavanomaisissa sementti-hiekkamonoliteissä. Niiden irrottaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinästä tai muusta ilmastetusta betonipinnasta poistetaan kerrostettu rakennusmateriaalikerros ja pöly ja lika puhdistetaan.
 • Erona on pohjustettu. Tätä varten on suositeltavaa käyttää PVA: n ja veden (1: 3 suhde) 50% vesipitoista dispersioa.
 • Halkeamat korjataan niiden mittojen mukaan. Jos vahinko on yksittäinen ja sen leveys ei ylitä 0,4 mm, rako laajenee 10 mm: iin ja kaikki rakennekoostumus kaadetaan siihen (voit käyttää sementtiä tai erikoisliimaa ilmastetulle betonille). Jos vian leveys on enintään 10 mm, on parempi käyttää huokoista liimakoostumusta sulkemiseksi ja laajentaa aukko 20 mm: iin. Jos vika on enintään 20 mm leveä, on suositeltavaa käyttää liimaa tai sementtikoostumusta, joka on aiemmin lisätty siihen, että siihen on lisätty hiukkasmaista hiukkasia.

Työn päätyttyä on käsiteltävä pinta suljettava vanerilevyllä (kiinnitä ruuvilla) 3-5 tuntia.

Reiät reiät betoniin: poraus porat ja timantti bittiä

Betoni, kuten tiedetään, on kova ja kestävä materiaali, jonka vuoksi se on erittäin suosittu rakentamisessa. Näistä ominaisuuksista johtuen sen mekaaninen käsittely aiheuttaa kuitenkin tiettyjä vaikeuksia. Erityisesti tehtävänä on reiän leimaaminen betoniin usein ennen talon käsityöläisiä?

Seuraavaksi yritämme vastata tähän kysymykseen ja tarkastella tehokkaimpia tapoja tuottaa betonipintojen reikiä.

Betoniporausmenetelmät

Betonin konkreettisten reikien valintamenettelyn valinta riippuu tehtävistä:

 • Jos on tarpeen hankkia pieni halkaisijaltaan reikä, esimerkiksi asentaa betonikiekko, käytä sitten erikoisbittiä, jossa on kovametallikärki.
 • Jos haluat saada suuren halkaisijan, esim. Putkien pitämiseen, pistorasioiden asentamiseen jne., Käytä betonissa timanttiporausaukkoja erikoiskruunujen avulla.

Katsotaan nyt lähemmin molempia tekniikoita.

Karkea koukussa

Porausreiät

Porakoneet tai niissä nimeltään betoniporauksissa on ruuvi- muotoinen sauva ja, kuten edellä mainittiin, karbidikärki. Varsi voi olla sileä ja sylinterimäinen, joka on suunniteltu iskujauhoihin tai SDS-standardin mukaan valmistettu pyörivävasarat.

Niiden avulla voit tehdä pienten ja keskisuurten läpimittojen reikiä.

Ohjeet tämän menettelyn suorittamiseksi ovat seuraavat:

 • Ennen kuin reiät reiät betoniin, sinun on tunnistettava paikka, jonka haluat porata.
 • Sitten kärki asetetaan patruunan rei'itykseen tai poraukseen. Tämä asettaa syvyysrajan haluttuun asentoon.

Kuvaporauksessa reikälevyllä

 • Seuraavaksi porauksen on pysyttävä suunnattua pistettä vasten ja käynnistettävä työkalu. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä tietty painotus suuttimeen. Ajoittain poraus on poistettava reiästä ja kostutettava vedellä estäen sen ylikuumenemisesta.
 • Kun vaadittu syvyys on saavutettu, työ pysähtyy.

Minun on sanottava, että voit suorittaa reiän ja tavallisen poran ilman rei'itystä. Tällöin kuitenkin tarvitset lyöntiä vasaralla. Tällaisessa tilanteessa poraa täytyy poistaa säännöllisesti reiästä ja murskata betoni rei'illä.

Diamond Core Poraus

Usein on tarpeen suorittaa suuren halkaisijan betonireikään esimerkiksi viemäri- tai vesiputken aloittaminen. Tänään on monia yrityksiä, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja. Ennen kuin kutsut asiantuntijoita, sinun on selvitettävä betonin rei'ityksen kustannukset.

On mahdollista, että päätät suorittaa tämän toimenpiteen omalla kädelläsi. Tätä varten tarvitaan sama booli. Ainoa asia, joudut saamaan timantti-bit-kruunun.

Tällä työkalulla voit tehdä halkaisijaltaan 100 mm: n reikiä ja vielä enemmän. Lisäksi oikein valittu kruunu mahdollistaa jopa lujitetuilla betonirakenteilla ja betonilla minkä tahansa kovuuden minkä tahansa täyteaineen avulla.

Kiinnitä huomiota!
Jagged kruunut voivat kiilata, kun ne kohtaavat liitokset, ja niiden hampaat pääsääntöisesti rikkovat.

Tämän ansiosta saat reiän mihin tahansa betonirakenteeseen. Esimerkiksi erilaisten kaivojen järjestämisen yhteydessä ihmiset ovat usein kiinnostuneita siitä, miten rengas rikkoa betonirenkaassa? Timanttityökalu voi myös helposti selviytyä tästä tehtävästä.

Diamond Crown Drilling

Lisäksi tässä menetelmässä on joitain muita etuja:

 • Kyky saada tarvittava koko reikä on täysin pyöreä.
 • Ei ole shokkivaikutuksia ja voimakkaita tärinöitä, joten voit käyttää tätä tekniikkaa koteihin, jotka ovat parhaillaan kunnossa tai jälleenrakennuksessa.
 • Ei ole voimakasta kohinaa.
 • Kyky käyttää asennettaessa ilmastointilaitteita, jotka vaativat joskus korujen tarkkuutta.
 • Poraus kulmassa, lähellä seiniä, lattiaa tai kattoa.

Vihje!
Kruunujen hinta on yleensä melko korkea.
Jos noudatat kuitenkin toimintaohjeita, voit palauttaa käytetyn suuttimen.
On olemassa erikoistuneita yrityksiä, jotka harjoittavat tällaisia ​​palveluja.

Porausperiaate on sama kuin porakoneiden porauksessa. Erityisesti on kostutettava kruunu säännöllisesti vedellä.

Poraus työkalu

Jos tarvitset reikää, jonka läpimitta on esimerkiksi 20-50 cm tai enemmän, niin rei'itys ei tietenkään ole sopiva näihin tarkoituksiin. Tässä tapauksessa voit porata reiän betoniin ammattimaisella työkalulla.

Tehokkaita laitteita ei pidetä käsissä, kuten puncher. Se kiinnitetään yleensä seinään ankkureilla. Joskus kiinnitys tapahtuu laajennusmenetelmällä sauvan avulla, ts. alempi osa lepää lattialla ja yläosa - katolla.

Ammattilaisvälineet on yleensä varustettu lisätoiminnoilla, kuten vesihuolto työalueelle, pölynkerääjä, jonka avulla voit suorittaa toimenpiteen ilman ympäristön pölyämistä jne.

Vihje!
Timanttisuuttimia voi tarvita paitsi betonin porauksessa.
Vahvistettu betoni leikkaamalla timanttipiireillä ja jauhat timanttikupilla on myös tehokas menetelmä.

Tietenkin tällaiset laitteet ovat erittäin kalliita, joten ei ole järkevää ostaa sitä kotitarkoituksiin. Siksi tällaisen toiminnan suorittaminen on tarkoituksenmukaisempaa hakea asiantuntijoiden apua.

johtopäätös

Kuten löysimme, joissakin tapauksissa on aivan mahdollista tehdä reiän konkreettisesti itsenäisesti. Jotta tämä toiminta toteutuisi tehokkaasti ja paljon vaivaa, sinun on käytettävä sopivaa työkalua tähän ja noudatettava poraustekniikkaa.

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Miten porata tai rei'ittää reiän betoniin, eri tavoin.

Miten porata tai rei'ittää reiän betoniin, eri tavoin.

Edellisessä artikkelissa:

Monet asiantuntijat tietävät, että betoniporausreikiä ei ole helppo tehtävä. Vaikka käytät pokeriporaa, se ei ole tosiasia, että reikä porataan ilman ongelmia.

Mikä on syy? Tosiasia on, että oikea betoniseinä (joka on erityisesti rakennettu Neuvostoliiton aikoihin) koostuu neljäsosasta lujitustangoista ja kivistä. Ja vain yksi, joka tuntee oikeat toimenpidekokoukset, voi porata tämän kaiken tämän luotettavan upeuden. Kutsun teitä liittymään osaamisen kohorttiin lukemalla yksityiskohtaiset ohjeet.

Reiät betoniin: askel askeleelta ohjeita

1. Ota punssi ja riko ne kivet. Tämä erikoispora, joka löytyy ongelmitta missään rakennussarjassa, lisätään yksinkertaisesti poraan ja käytetään samalla tavoin kuin porata tai timantti, jonka hinta ei ole niin korkea kuin se tuntuu. Tangon kohdalla sen leikkaus suoritetaan perinteisellä porakoneella.

2. Jos aiot käyttää kovametalliporaa, porauksen nopeuttamiseksi suosittelen epäsymmetristä teroitusta. Ennen kuin aloitat betoniseinän porauksen, sinun on tehtävä merkki tavallisella teroituksella. Tämä auttaa antamaan oikean alun. Betoniseinä toimii myös hyvin 6-8 mm: n porakruunulla, jonka pääty on teroitettu kuin lantionkipeä. Poraa on käännettävä jatkuvasti ja siihen on päästävä. Poraa reiän pistorasiaan sellaisella työkalulla, joka kestää enintään 2-3 minuuttia.

3. Betonin poraus- tai porausreikiin on liitettävä säännöllinen kastuminen työkopurista vedellä. Tämä auttaa pidentämään sen käyttöikää. Säiliöksi käytetään usein muovista valmistettua joustavaa pullosta.

4. Kun poraa reikä betonikattoon, noudata turvaohjeita. Kipsirouheet lentävät hihat, kaulus ja silmät alle. Suojaa niitä vastaan ​​on välttämätöntä tehdä säännöllinen suppilo, joka on valmistettu polyetyleenistä läpinäkyvästä kalvosta, joka sijoitetaan suoraan porakoneeseen.

5. Kun asennat kattokruunua, sinun on ehdottomasti porattava aukko kattoon metallikoukun myöhempää asennusta ja asennusta varten. Jos haluat suojata kipsi lähes väistämättömältä irtoamiselta, käytä tavallista kumipalloa, joka leikataan kahteen osaan. Puolen pallon pallo on tehty, minkä jälkeen se asetetaan pulttiin tai lävistimeen.

Kuinka reikää betoniin?

Tiilen tai betoniseinämän reiän lävistämiseksi on käytettävä erikoispultteja metalliputkista. Pulttien yläosassa on välttämätöntä keittää terästangoilla kaasua tai uunin hitsausta käyttäen. Nämä sauvat tartutaan myöhemmin. Jos tangot eivät ole hitsattuja, putki kuluu nopeasti. Työosassa hampaat on sementoitava valuraudalla. Se ei vahingoita niitä ja laimenna, mikä auttaa saavuttamaan suuremmat indikaattorit pulttien vakaudesta työhön. Jos haluat suojata itsesi tarttumasta työkaluun rei'itysprosessin aikana, kääntäkää hyppyjä akselin ympäri, irrota se säännöllisesti ja puhdista se betonista tai tiilipölystä. Jumpperia voidaan käyttää siihen asti, kunnes reiän lävistys 5 cm: n syvennyksessä tekee tylpän tai värittää hampaat.

Kuinka reikä lyödään käyttäen skarpelia?

Scarpel on työkalu, jonka avulla voidaan porata tai leikata reikiä tiili- ja betoniseinissä, leikkaamalla niittejä, aukkoja ja rakoja. Leikkaaminen betoniin saattaa aiheuttaa tukkeutumisen, jota on vältettävä. Jos takavarikko on kuitenkin tapahtunut, se ei missään tapauksessa saa osua sivulta, jolla on taivutus. Tämä johtaa korjaamattomaan. Moderni särmäys, joka auttaa poraamaan minkä tahansa koon, on valmistettu teräksestä Art.6. Nämä vaatimukset ovat seuraavat. Teräksen leikkaamista varten, jossa on 0, 5 senttimetriä leveä ja 4 millimetriä paksua työkalun työosaa, ei saa näkyä vykroshennyh-paikkoja, epämuodostumia tai jälkiä jäykkyydestä. Tässä tapauksessa kysymys siitä, miten tiivistää syntyneet puutteet, ei yksinkertaisesti ole esillä.

Mekaaninen rei'itys

Jos betoniseinässä olevaa reikää ei voida tehdä manuaalisesti, käytetään mekaanista lyöntiä sähkövasaralla. Tämä työkalu koostuu rungosta ja hyökkääjistä, sähkömoottorista ja muunnosmekanismista. Sähkövasaran käyttö liittyy iskumekanismin työhön ammuksen liikkeiden kanssa, jotka johtuvat muuntamismekanismin aktiivisista toimista. Mekaaninen lävistys sähköisellä vasaralla, ilman myöhempää tiivistämistä, on ominaista kärjen iskun tiheys 2400 kertaa minuutissa (tavallinen kuorma). Vuokrahinnat tällaiselle työkalulle ovat varsin korkeat.

Betonisekoittimien myynti ja vuokraus - millä vaihtoehdolla ostajat ovat?

Valitse porakone betonille, tyypeille, asetuksille sds max ja plus.

Mikä hyvä on muovisen (pvc) ikkunan viiden kammion profiili (lasi)?

Laatoimme laminaatin kädet yksinkertaiseen teknologiaan, jossa laudat.

Kuinka valkoista kerrosta käytetään valkoisella öljyllä ja vahalla?

Merkki, määrä ja mittasuhteet betonista talon perustamiseen.

Asennus (asennus) ja korjaus kääntyvät ikkunat omilla kädet.

Kuinka irrottaa ja vaihtaa kansi (istuin) ja kiinnittää wc kädet.

Kuinka ja paremmin käsikahvan tukipilareiden käsitteleminen?

Valmistus ja komponentit nestemäisestä betonista.

Porausreiät betonissa - valmistelusta työstään viimeistelyyn

Usein on välttämätöntä valmistaa betonissa, kun rakennustöitä tehdään ja niiden valmistuttua. Ja itse tekeminen on kätevä ja hyödyllinen taito. Näin voit helposti ripustaa hyllyjä seinälle, ripustaa suosikkimaalauksia, korjata valot ja suorittaa monia muita toimintoja.

Porausreiät betoniin eivät ole kovin vaikeita, mutta oikeat työkalujen valinnat ja useiden sääntöjen noudattaminen säästävät aikaa ja energiaa työssään. Tätä käsitellään artikkelissa.

Porausreikien ominaisuudet

Betoni on heterogeeninen massa, joka koostuu sementistä ja hiekasta sekoittamalla murskattua kiveä siihen. Materiaalin lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään metallivarret.

Betonin porauksessa, usein sähköporaan asennettu karbidipora, lyö metallia tai kiveä. Kun työkalu osuu kiviin, poraus on vedettävä ulos reiästä ja kivi on murskattava käsikappaleisella vasaralla. Tämän jälkeen poraus voi jatkua.

Vihje: Voit murskata kiviä käyttämällä laitteen lyömäsoittotapaa ja korvaa karbidipora tavanomaisella.

Ennen kuin poraa reikä betoniin, sinun on valittava oikea työkalu. Se riippuu:

 1. Betonityyppiset;
 2. Vaaditun reiän halkaisija;
 3. Poraussyvyys

Poraa reikiä betoniin voidaan käyttää seuraavia laitteita ja työkaluja:

Työkalun kuvaus

Oikeiden laitteiden valitsemiseksi betonin reikien poraamiseksi kannattaa ensin tutustua suosituimpiin töihin kotona.

Niiden valokuvat ja ominaisuudet:

On parempi, jos se on vasara, porata reikiä betoniin yksinkertaisella poraamalla tarpeeksi kovaa ja joskus mahdotonta.

Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

 • Se on edullinen laite kaikille.
 • Suhteellisen pieni koko. Säilytys ei tarvitse paljon tilaa.
 • Rajoitettu reikien koko: halkaisijat - enintään 80 mm ja syvyys - enintään 100 mm;
 • On mahdotonta porata reikiä teräsbetoniin, ja tavallisessa betonissa se on vaikeaa. Sitä käytetään useimmiten solujen betonimateriaaleissa;
 • Suorituskyvyssä iskuja poraamalla tekee paljon melua;
 • Suuri määrä pölyä töiden suorittamisen aikana.

Tämä on vakavampi työkalu teräsbetonin reikien poraamiseen eri kokoisilla ja kapasiteeteilla. Yleensä sitä käytetään poraamaan reikiä ammattimaisille rakentajille ja asettamaan apuohjelmia.

Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

 • Poraa reiät betoniseinässä;
 • Erilaisten laajennusten käyttö mahdollistaa reikien porauksen, joiden syvyys on jopa 500 mm;
 • Voit suorittaa reikien läpimitan 5 - 120 mm: n alueella;
 • Laitteen mitat helpottavat sen sijoittamista minkä tahansa auton runkoon.
 • Korkea äänitaso - 80-100 dB: n sisällä;
 • Tämä on pyörivä iskutyökalu. Siksi, kun poraus seinään, tukkeutuminen ja vielä enemmän reikien pohjalla, saattaa näkyä halkeamia tukirakenteissa.
 • Reiän vastakkaisella puolella oleva läpivientireikä leikataan rei'itetystä kruunusta.
 • On vaikea porata betoniteräksen läpi;
 • Työssä on paljon pölyä ja likaa.

Tämä on moderni teknologia. Laitteella voidaan tehdä reikiä paitsi betonissa myös myös betonissa, jossa on raudoitusta ja murskattua graniittia. Tämän tekniikan piirre on timanttikruunun jäähdytys ja lietteen poisto vedellä.

Timanttiporauksella voit saada läpimenevän aukon täydellisesti ilman vaurioita ja siruja sen sisäänkäynnillä ja uloskäynnillä.

Pöydässä yhdistyvät työkalun edut ja haitat:

 • Ei pölyä betonin porauksessa;
 • Lähes ei melua työskenneltäessä;
 • Tärinää ja iskuja ei ole, mikä ei johda muodonmuutoksiin ja halkeamien ilmaantumiseen seinille ja lattioille;
 • Reiät voidaan porata yli yhden metrin syvyyteen;
 • Voit tehdä betonisia reikiä, joiden läpimitta on 10-300 mm, mutta suurikokoisille halkaisijoille on hankittava erityisiä timanttikruunuja;
 • Asennuksen betonien reikien poraamiseksi voit porata sen tarkasti millä tahansa pinnan kallistuskulmalla;
 • Työt voidaan suorittaa tiloissa viimeistelyn jälkeen ja talon julkisivut;
 • Porauksessa käytetty vesi ei pilaa pintamaalia, jos se käyttää keräysrengasta ja pölynimuria käytön aikana.
 • Laitteiden korkeat kustannukset;
 • Niillä on korkea hinta ja kulutustarvikkeet: vedenkeräysrengas, timanttikruunu, erikoispusseja pölynimurille;
 • Laitteen suuret mittasuhteet vaikeuttavat auton kuljettamista.

Joitakin käytännön vinkkejä

Eri tyyppisille keinokiville, kuten betonille, on omat suosituksensa poraamalla siihen reikiä.

 • Jos tärkein laitteisto betonin käyttämiseen käytetyn betonikoneen poraamiseen on syytä muistaa, että tämä sopii vain betoniin, jonka tiheys on suurempi. Solukerrakenteille, kuten vaahtobetonille, on parempi käyttää sähköporaa, joka estää rummun toiminnan. Muussa tapauksessa materiaali voi halkeilua;

Vihje: Ei ole mitään syytä poraamalla solubetonia konkreettisesti ostamaan vasaraporaa, jonka hinta on huomattavasti korkeampi kuin sähköporat.

 • Jotta materiaali ei pääse törmäämään kalliiksi työkaluksi, on noudatettava tarkasti perusperiaatetta - laitteen pitkittäisakselin on oltava kohtisuorassa betonipintaan nähden;
 • Porautumalla reikiä, välttämätön laite on "rei'itys". Se on pitkänomainen metallinen trihedri, jolla on suuri kovuus, johon on toisella puolella terävä pää, ja toisaalta kädensija, joka auttaa pitämään työkalun kädessäsi.

Punchin tarve on seuraava:

 1. Liuoksen valmistelussa käytetään soraa tai raakamaksaattia. Porausreikiin työkalu usein lepää tällaisissa jakeissa, liukuu ja ei liiku. Tällöin sinun tulisi asentaa lävistin seinään tehtyyn kanavaan ja lyödä se hyvin vasaralla hiomaan "pikkukiviä" ja jatka sitten porausta.
 2. Suurella ponnistuksella, joka on välttämätön tällaisen esteen poistamiseksi, rummun vaikutuksen avulla, on suuri vaara, että työkalun kärki - timanttipäällystys tai voitto vaarantuu.
 3. Lävistimen hinta on paljon pienempi kuin porakone. Ja kun se on tylsä, on mahdollista antaa osan työosasta samaa muotoa käyttäen tavallista tiedostoa.

Vihje: Poraus on oltava käytettävissä, kun poraa reikä betonipinnalle

Valmistelu työstä

On helpointa porata reikiä omiin käsiisi betonilla käyttäen reikälevyä tai vasaraporaa. Tällaiset työkalut mahdollistavat betonipinnan porattavan käytetyn porauksen edestakaisin aivohalvauksilla ja syntyvät sirut kierrätettäviksi.

Se on hitaampaa ja vaikeampaa tehdä tätä työtä tavanomaisella betoniporalla kuin puulla tai muulla pehmeällä materiaalilla.

 • Kun ostat työkalua, kannattaa olla säästämättä rahaa, vaan suosittelemaan tunnettua tuotemerkkiä.
 • Otettava huomioon työkalun säädettävä pyörimisnopeus;
 • Määritä mahdollisten reikien porauksen syvyys;
 • Määritä työvälineiden sopivuus;
 • Sinun on noudatettava turvatoimia. Voit tehdä tämän käyttämällä suojalaseja, suojata silmiä betonileikiltä, ​​käyttää korvatulppia, ei vahingoittaa kuuloa, saada käsineitä käsin suojelemaan poraa käsittelemällä. Pitkäkestoisia töitä käytettäessä on suositeltavaa käyttää hengityssuojainta;
 • Poraukseen tulee käyttää korkealaatuisia betoniporauksia. Niiden on oltava kovametallikärkijä, ja ne on suunniteltu erityisesti iskujauhoille, jotka kestävät voimakkaan betonin iskuporakoneen vaikutuksen;

Vihje: Työkalu betonin reikien poraamiseksi täytyy olla työkappaleen pituus, jossa urat ovat vähintään reiän syvyys, jonka haluat porata. Näitä uria tarvitaan poistamalla reiästä muodostuva pöly.

 • Säädettävä poraussyvyys. Joissakin porakoneissa on syvyyden säätöominaisuus tai erityinen pysäytys. Opiskelemaan käyttöehtoja laitteeseen on liitetty erityinen ohje. Jos laitteessa ei ole syvyysmittaria, sinun on mitattava ja kynällä merkitä haluttu porattavan reiän syvyys;
 • Tarvittava reiän syvyys kasvaa 5 mm. Porauksen aikana syntyvän pölyn jäänteitä on tarpeen mukauttaa.

Porausreikä

Reikäporausmenetelmä:

 • Reiän sijainti on merkitty. Voit tehdä tämän käyttämällä pehmeää kynää merkitsemällä seinän pisteen tai ristin avulla;
 • Laite betonin reikien poraamiseksi syötetään seinään. Samanaikaisesti poraa pidetään yhdellä kädellä kuin pistooli, ja etusormi on sijoitettava käynnistyspainikkeeseen. Jos porauksessa on ylimääräinen kahva, käytä toista kättä tarttumasta siihen ja käytä sitä työkalun luotettavampaan otteeseen.
 • Pora on asetettu merkkiin ja poraus on kytketty päälle hetken aikaa hitaalla nopeudella tai voit tehdä useita lyhyitä laitteiden käynnistyksiä, jos nopeuden säätöä ei ole. Tällöin on syytä hankkia 3-6 mm syvennys. Se auttaa ohjaamaan työkalua pääreikien poraamiseen.

Vihje: Ennen kuin poraat betonissa suurta reikää, sinun on ensin käytettävä halkaisijaltaan pienempiä poranreikiä. Tämä lisää laitteiston vakautta lisätoiminnan aikana.

 • Poraus jatkuu suurella vaivalla. Jos on iskutila, kannattaa vaihtaa siihen. Pora on kiinnitetty porausreikään ja kohdistettu tarkasti kohtisuoraan pinnalle;
 • Poraus alkaa jälleen varovasti, mutta ei liikaa paineita poralla. Tällöin poraus on upotettava betoniin. Porauksen paine kasvaa asteittain ja pyörimisnopeus vähitellen, mutta poran on pysyttävä vakaana. On pidettävä mielessä, että betoni on heterogeeninen materiaali ja pora voi helposti liukua, pudota tyhjiin tai ilmataskuun;
 • Poraa on tarpeeksi, jotta se pysyy paikallaan työkalulla, mutta et voi työntää sitä hyvin voimakkaasti eteenpäin, mikä lisää poran kulumista ja aiheuttaa sen rikkoutumisen;
 • Ajoittain poraus on poistettava reiästä. 15 sekunnin välein poraus vetäytyy hieman takaisin, ja työnnetään sitten takaisin reikään, mikä auttaa poistamaan pölyn muodostumisen reiästä;
 • Pora kääntyy ajoittain pois ja irrotetaan reiästä. Tämä mahdollistaa laitteen jäähtymisen muutamassa sekunnissa. Tämä on erityisen tärkeää tavanomaisille porakoneille, joilla ei ole shokkitoimintaa, koska niiden pitkäaikainen työ ylikuumenee;
 • Voimakkaasti kiinteiden esteiden kautta sinun on tehtävä terävä taltta betoniin. Tätä varten reikään asetetaan terävä taltta ja sitä on tarpeen kevyesti napata vasaralla, kunnes betoni on kaatunut. Mutta et voi lyödä taltta hyvin syvästi, jotta se voidaan poistaa takaisin. Sitten pora työnnetään uudelleen reikään ja poraus jatkuu;
 • Kipinän tai metallin ulkonäkö reikään merkitsee raudoituksen läsnäoloa seinässä. Työ on lopetettava välittömästi ja porakone työnnetään metalliporaan, kunnes metallisuoja poistetaan;
 • Kumipöly puhalletaan reiästä. Tämä lisää konkreettisten kiinnitysosien luotettavuutta.

Kuinka porata suuri reikä betoniin eri laitteiden kanssa yksityiskohtaisesti kaikissa vivahteissa, näyttää videon tässä artikkelissa.

Muutamia vinkkejä työn tekemisessä

Betonipinnan reikien poraamiseksi oikein ja tehokkaasti kannattaa noudattaa useita asiantuntijoiden suosituksia:

 • Asennettaessa viestintää on noudatettava HESN - porausreikien betonissa muotoilluista töistä. Asiakirjassa on toimintaedellytyksiä koskevat stan- dardit, arvio työntekijöiden työvoimakustannuksista, laitteiden ja materiaalien käyttöä koskevat suositukset,
 • Jotta säästät aikaa myöhempää puhdistusta varten, voit kutsua avustajan pitämään työpölynimurin letkua reiän pohjan alle.
 • On parempi valita porauspaikka ratkaisuun, jossa betonilohkot on yhdistetty - ratkaisu on helpompi porata kuin pääbetoni.

Vinkki: Jos reikä on tehty liuoksessa, muista käyttää metallisia kiinnikkeitä ruuvien asennukseen, muuten kiinnittimet löystyvät ja putoavat hyvin nopeasti. Joillekin kevyille laitteille, kuten kytkentäkoteloille, telineiden kiinnikkeille, saa käyttää muovisia tappuja tai itsekierteittäviä ruuveja betoniin.

 • Poraamalla suuret reiät betoniin tulee tehdä betonilla timanttikruunuja. Heidän valintansa vaikuttavat betonin tekniset ominaisuudet, mukaan lukien murskatun kiven koko ja vahvuus, betonin täydellinen parantaminen ja raudoituksen puuttuminen tai läsnäolo;
 • Mitä vanhempi betoni on, sitä vaikeampi on porata siihen reikiä;
 • On mahdotonta nojata voimakkaasti poraukseen koko ruumiinpainolla, jotta ei porata poranterää;
 • Jotkut kovametallit voivat rikkoa, jos ne jäähdytetään vedellä.

Useimmat lattiat ja seinät ovat rakenteita, jotka on valmistettu teräsbetonituotteista, joille on ominaista lisääntynyt lujuus ja tiheys. Siksi on erittäin tärkeää päättää etukäteen: kuinka porata reikä betoniin ja miten se tehdään oikein.