Betoni mitä mitataan

Vahvuusyksiköt (paineyksiköt):

Kgs / cm2 ja MPa ovat paineyksiköitä. Siirrä mittausjärjestelmästä toiseen, sinun täytyy tietää seuraavat - 1 kgf / cm 2 = 0,098066 MPa. eli 100 kgf / cm2 paine vastaa 9,8066 MPa (≈10 MPa).

1 MPa = 1000000 Pa = 1 * 10 6 N / m 2

1 MPa = 10,19716 kgf / cm2 ≈ 10 kgf / cm2

1 kg / cm 2 = 0,0980665 MPa

1kgs / cm 2 = 98,0665 kPa

1 kgf / cm 2 = 0,0980665 MPa

1 kgf / cm 2 = 10 000 kgf / m2

Suhteeksi kgf / cm2 ja MPa on:

1 kgf / cm 2 = 0,098066 MPa ≈0,1 MPa

eli paine 100 kgf / cm2 vastaa 9,8066 MPa. Käytännössä pääsääntöisesti voi olla jopa 10, ja sen seurauksena saamme

eli Betonilaatua M250 vahvuus kgf / cm 2 - 261,9 MPa, voimme ottaa

Vahvuusyksiköt (paineyksiköt):

Kgs / cm2 ja MPa ovat paineyksiköitä. Siirrä mittausjärjestelmästä toiseen, sinun täytyy tietää seuraavat - 1 kgf / cm 2 = 0,098066 MPa. eli 100 kgf / cm2 paine vastaa 9,8066 MPa (≈10 MPa).

Betoniyksikkö

Betonia käytetään usein rakentamisessa: yksityisten talojen rakentaminen, polkujen rakentaminen ja alueen parantaminen ovat harvoin materiaalin käyttötarkoituksia. Brändin B20 mukaan vastaa M250.

Nimitys ja dekoodaus

Sama betoni on useita eri nimityksiä:

 • Luokka B20 GOST 26633-2012 mukaisesti "Betonit, raskaat ja hienorakeiset";
 • M250 - vanhan tavaramerkin nimi;
 • С16 SNB: n mukaan 5.03.01-02.

Luokan tulkinta: B on betonin lujuus, 20 on maksimipaine MPa: ssa, joka kestää materiaalinäytteen, jonka mitat ovat 150 × 150 × 150 mm ja todennäköisyys on 95%.

Merkki osoittaa testattavan näytteen ylläpitämän kuorman lujuuden vähimmäiskokoa kgf / cm2. Tässä tapauksessa - 250 kgf / cm2.

С16 mukaan СНБ 5.03.01-02: n mukaan ilmaistuna standardivastus ja taipuva lujuus aksiaaliselle puristukselle N / mm2 (MPa). Eli betoni B20 vastaa merkintä C16 / 20.

Tekniset tiedot

Raskaassa betonissa B20 M250 on keskimääräiset ominaisuudet M200: n ja M300: n välillä, mikä tekee siitä optimaalisen käytön tietyissä olosuhteissa.

Materiaalin tärkeimmät tekniset indikaattorit:

Betonin paino vaihtelee suuresti täyteaineiden ominaisuuksien, erityisesti - raunioiden vuoksi. Jos käytetään pienen ominaispainon omaavaa kalkkikiveä, betoniliuoksen paino ei ylitä 1 800 - 1900 kg / t, graniittikiven käyttöönoton myötä indikaattori nousee maksimiarvoon.

Betonin koostumukseen voi kuulua pehmittimiä, jotka vaikuttavat liuoksen liikkuvuuteen, lujuuteen, veden kestävyyteen ja rikki kestävyyteen. Hydraulinen betoni B20 voidaan saada lisäaineiden avulla.

P2-P4 tarkoittaa työmassan hyvää liikkuvuutta, materiaalia voidaan syöttää esineeseen betonipumpulla, mikä lisää työn tehokkuutta ja nopeutta.

valmistus

Betonin B20 koostumus sisältää perinteisiä komponentteja:

Eri merkkien komponenttien osuudet:

Veden määrä on enintään 50 paino-% sideainetta. Sen määrä voidaan korjata käytettäessä lisäaineita - pehmittimiä - ne vähentävät nesteen tarvetta ja lisäävät samanaikaisesti liikkuvuutta ja teknisiä ominaisuuksia ilman vahvuutta.

Vaivaus suoritetaan betonisekoittimessa: ensin siihen lisätään kuivat osat, sitten vettä. On suositeltavaa tilata erä ratkaisu tehtaalta, tässä tapauksessa materiaaliominaisuudet ovat odotetusti, mikä on erityisen tärkeää asuntorakentamisessa.

Jotta vältetään rakenteen muodonmuutos ennen sen kovettamista ja kypsyvyyttä (28 päivää), on välttämätöntä tarjota edullisia olosuhteita kovettumiselle: ylläpitää kosteuden tasoa ja välttää lämpötilamäärät.

hakemus

Rakentamisessa käytetään usein enemmän liikkuvia B20 P3-P4-ratkaisuja. Se on kätevää saada tällainen puuhun betonipumpulla.

 • Perusrakenteiden järjestäminen vankka maaperä ei-raskaille kerrostaloille puusta tai lohkosta sekä kaksikerroksiset kevytrakenteiset talot (runko);
 • Esivalmistettujen betonituotteiden valmistus - laskeutumiset ja marsseja, kevyet hyppyttimet ja muut elementit;
 • Järjestely otmostok ja vierekkäisiin paikkoihin;
 • Itsekantavien kuormitettujen seinien rakentaminen;
 • Rakentaminen säätiöltä autotallien ja ankkuripaikkojen katolle;
 • Pylväiden ja renkaiden valmistus edellyttäen, että käytetään tarkkaa vahvistusjärjestelmää.

Monissa tapauksissa taajuusrakenteiden B20 (M250) ominaisuudet ovat riittävät taajuusrakenteelle, mutta useista syistä M300 (B25) on useimmiten hyväksytty. Tämä johtaa kohtuuttomaan lisäykseen rakennuskustannuksissa.

Betonia B20 voidaan vaivata suoraan rakennustyömaalla, mikä säästää kuljetusta. Yleensä se on erinomainen laastin maahantuontia ja parannusta varten, jolla voit säästää budjetin ja varmistaa luotettavien rakenteiden luotettavuuden.

Sementin määrän oikea laskeminen - luodun rakenteen vahvuus ja kestävyys

Rakennusmateriaalien suuresta valikoimasta: kivi, puu, tiili, lasi, teräs, muovi - betoni on yksi parhaiten käytetyistä, mikä takaa koko rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Tällainen materiaalin suosio tarjoaa hyvän vastustuskyvyn muotteihin ja sieniin, palonkestävyyteen, käytännöllisyyteen ja kestävyyteen.

Kun valmistetaan seos hiekan lisäyksellä, koostumuksen lujuus kasvaa, mutta liuoksen plastiset ominaisuudet vähenevät.

Ja kaikki nämä betoniseoksen ominaisuuksia voidaan saada vain sen komponenttien oikein yhdistelmällä: sementtiä, soraa tai roskaa, hiekkaa ja vettä. Sitova elementti on sementti. Tästä syystä sementin määrän oikea laskeminen vaikuttaa suuresti betoniseoksen lujuuteen.

Ratkaisuyksiköt

Kaikissa rakenteissa betonin mittayksikkö on 1 m³, lyhennetty kuutio (parallelepiped mitat: pituus = 1 m, leveys = 1 m, korkeus = 1 m).

Taulukko sementti-hiekkalaastin koostumuksesta.

Siksi useimmissa vertailutaulukkoissa tätä arvoa käytetään määritettäessä betoniosien murto- tai prosentuaalisisällön määrää ja yksittäisen kehittäjän on kyettävä selviytymään sementin määrän oikeasta valinnasta 1 kuutiometriä kohti.

Sementti on erilainen, ja sen monimuotoisuus määräytyy brändin mukaan, joka on tärkein parametri tämän rakennusmateriaalin ominaisuuksissa (muovaus, kiinteytysaste, veden kestävyys jne.). Sementtimerkki "M" (tai "PC") osoittaa sen kykyä kestää tietyn määrän kuormitus (ei romahtaessa) taivutuksessa ja puristuksessa. Esimerkiksi sementti M-200 määrätyn merkinnän mukaan kestää 200 kg / cm³ kuormia. Nykyinen asteikko koostuu sementtilajikkeista M-100 - M-700.

Eri tuotemerkkien laajuudet

Taulukko sementti-hiekkalaastin lujuusindikaattoreista.

Mitä korkeampi laatu on, sitä suurempi kuormitus, jonka betoniseos tämän sementin kanssa kestää. Mutta hinnan täytyy maksaa huomattavasti. Jotta emme ylikorottaisi, huomaamme, että säätiön rakentamiseen käytetään yleisesti seuraavia merkkejä: M-200 - M-500, nimittäin: betonirakenteisiin M-200, M-250, M-300, M- 350 raskaille tiilille ja vahvisteille - M-400, M-500. Viimeistelytyössä käytetään merkkiä M-100, M-300.

Yksityisten kehittäjien kohdalla useat hakemistot suosivat yleensä sementin tuotemerkkiä, mutta esimerkiksi konkreettista tuotemerkkiä, kuten tässä taulukossa:

Betonin lujuus MPa: ssa, pöydässä ja yksiköissä

Tietoa jo kirjoittaneista betonista viitetietokannasta. Ei ole järkevää, että tavallinen kehittäjä haudata sitä, riittää, että hän tietää, mikä konkreettinen vahvuus on MPa: ssa, taulukossa tämän indikaattorin erityisarvoista ja siitä, kuinka näitä lukuja voidaan käyttää.

Joten betonin (PB) puristusvoimakkuus - tämä on tärkein indikaattori, jolle on ominaista betoni.

Tämän ilmaisimen erityistä numeerista arvoa kutsutaan betonin luokaksi (B). Eli tässä parametrissa ymmärrämme kuution lujuuden, joka kykenee kestämään MPa: ssa vallitsevan paineen, jossa on kiinteä prosenttiosuus näytteen epäonnistumisen todennäköisyydestä enintään viidellä näytteellä sadasta.

Tämä on akateeminen sanamuoto.

Käytännössä rakentaja käyttää yleensä muita parametreja.

Myös tällainen PB-indikaattori on merkkinä (M). Tämä betonin vetolujuus mitataan kgf / cm2. Jos laitat kaikki tiedot betonin lujuudesta MPa ja kgf / cm2 taulukossa, niin se näyttää tältä.

Kuinka kestävyyskokeita yleensä tehdään? Betonikuutio, jonka mitat ovat 150x150x150 mm, otetaan ennalta määritetystä betoniseoksen alueesta, joka on kiinnitetty erityisellä metallimuodolla ja jännittynyt. Erikseen on sanottava, että tällainen toimenpide suoritetaan pääsääntöisesti 28. päivän kuluttua seoksen levittämisestä.

Mikä antaa kehittäjälle tämän konkreettisen lujuuden taulukon datan numeeriset arvot (ilmaistuna MPa tai)?

Ne auttavat määrittämään tuotteen laajuuden oikein.

Esimerkiksi tuote B 15 menee tiettyyn kuormaan suunniteltujen monoliittirakenteiden raudoitettujen betonirakenteiden rakentamiseen. B 25 - asuinrakennusten monoliittisten kehysten valmistukseen jne.

Mitkä tekijät vaikuttavat PB?

 • Sementtipitoisuus. On selvää, että PB on korkeampi (kuitenkin vain tiettyyn rajaan saakka), sitä korkeampi sementtipitoisuus seoksessa.
 • Sementtitoiminta. Tässä lineaarinen ja lisääntynyt aktiivisuus on edullinen.
 • Veden / sementin suhde (W / C). V / C: n laskiessa voimakkuus kasvaa, päinvastoin lisääntyy, laskee.

Mitä jos MPa: n muuttaminen on tarpeen kgf / cm2: een? On erityinen kaava.

0,098066 MPa = 1 kgf / cm2.

Tai (jos pyöritämme sitä hieman) 10 MPa = 100 kgf / cm2.

Seuraavaksi kannattaa käyttää betonivahvuuden taulukon tietoja ja tehdä tarvittavat laskelmat.

Mitä mitataan betonin lujuudella?

Tässä yhteydessä luokka merkitään kirjaimella "B" ja vastaavasti numerot. Numerot osoittavat maksimipaineen, jonka seos kestää (ilmaistuna megapaskeina). Ota esimerkiksi nimitys B25 - se tarkoittaa, että tämän luokan betoni pystyy kestämään 25 MPa: n paineen.

Jatkamme. Myös betonin lujuus voidaan ilmaista merkillä (merkitty latinaksi, kirjain "M", 50-1000 yksikköä). Itse asiassa indikaattori riippuu ensisijaisesti sementin kokonaismäärästä betoniseosten tilavuudessa.

Puhutaan vielä konkreettisen v25: n koostumuksesta. Niinpä betonin työstettävyys (ei ole ihme, tällainen parametri on myös saatavilla) on merkitty kirjaimella P. Siinä on kartioleikkaus, liikkuvuus ja viskositeetti. Niinpä monoliittisille (standarditeoksille) on yleistä soveltaa niin sanottua konkreettista liikkuvuutta (indikaattorit P2: sta P3: een).

Mutta jos on tarpeellista täyttää tiheästi vahvistettu rakenne, luoda sarakkeita tai kapea muotti (sekä kaikenlaisia ​​kapeita onteloita, jotka ovat varsin ongelmallisia betonin täyttämiseksi), on erittäin toivottavaa käyttää betonia liikkuvuuteen P4: ssä.

Betonin b25 toimittaminen Moskovassa ja Moskovan alueella

Jatkamme keskustelua konkreettisesta v25: sta, ominaisuuksista. Betonin puristuslujuus on merkitty kirjaimella "C" - numeroiden vaihtelu on 8 - 115.

Rakennustyön suosituin betoni on luokka B 7.5. Useimmissa tapauksissa sitä käytetään valmistelutyön tekemiseen, säätiöiden perustaksi. Tätä perustaa voidaan käyttää myös betonivalmisteina (kuten tienrakennuksessa ja reunakivien kiinnittämisessä).

Muutama sana betoni M300-merkistä. Tämä koostumus soveltuu parhaiten lattialevyjen, leirin monoliittisten rakenteiden, kulkuväylien ja sokeiden alueiden sekä portaiden ja aidojen tuottamiseen. Kaikki progressiiviset rakennuttajat, jotka loivat liuskajohdon, käyttivät vain yhdisteitä M300. Mutta siltojen, pankkien varastojen ja muiden vastaavien esineiden rakentamiseksi on tavallista käyttää betoni M400.

Betonimerkinnät ja betoniluokat: dekoodaus

Betoni on tällä hetkellä eniten kysytty rakennusmateriaali, ilman että on mahdotonta rakentaa yhtä rakennetta, koska betonia pidetään rakennustyön perustana. Ennen kuin käytät tätä tuotetta aiottuun tarkoitukseen, sinun on ymmärrettävä, mikä tuote on, miten betoni on erilainen kuin tavallinen, ja mitä merkintöjä siihen liittyy.

Mikä on konkreettista

Ensinnäkin pitää ero tehtaan ja kaupan pidettävän seoksen välillä. Jos betoniseos sekoitettiin tehtaalla, ja se toteutettiin rakenteilla olevilla esineillä, tuotteen nimi on valmisbetoni. Tehdasvalmisteen ja tavallisen yhden välinen ero on ensimmäisen tyypin korkea laatu. Tämä on vahvistettu olemassa olevilla varmenteilla.

Miten käytetään geopolymeerin betonia Davidovich, kuvattu artikkelissa.

Teknisistä ominaisuuksista ja ominaisuuksista johtuen betonilla on tietty brändi tai luokka. Näillä indikaattoreilla on suora vaikutus materiaalin lujuuteen, mutta niiden välillä on tiettyjä eroja.

Miten ilmastettujen betoniseinien sisäinen kipsi voi oppia tästä artikkelista.

Mikä on ero brändin ja betoniluokan välillä? Luokan oletetaan olevan merkki puristusvoimasta, jolla on taattu turvallisuus, joka on 0,95. Esitetty arvo osoittaa, että luokkaan perustuvat lujuusindikaattorit saavutetaan 95 tapauksessa 100: sta.

Tietoja konkreettisen kontaktin koostumuksesta löytyy tästä artikkelista.

Lujuusindeksin huomioon ottaen betoniluokka merkitään kirjaimella B ja numerot: B5; B7,5, B10 ja niin edelleen. Kaavassa oleva luku kuvaa MPa: ssa ilmaistua painetta, joka pystyy kestämään esitetyt tuotteet. Esimerkiksi B10 on betonia, joka 95%: ssa kestää 10 MPa: n paineen.

Mikä riippuu betonin arvosta? Betonimerkki viittaa kirjainten ja symbolien esiintymiseen: M50, M100, M150, M200 ja niin edelleen. Kaavassa läsnä oleva lukumäärä ilmaisee puristuslujuuden indeksin. Se saadaan määrittämällä näytteiden testitulosten keskiarvo. Puristuslujuus saadaan kahden korkeimman arvosanan aritmeettisena keskiarvona kolmen aihepiirin sarjassa. Esitetyn toiminnan jälkeen saadaan tietty arvo, ilmaistuna kgf / cm2: ssa, joka osoittaa tuotemerkin ominaisuuden puristuslujuusominaisuuksina.

Rakennusnumero ja säännöt huomioon ottaen betoni- ja betonirakenteiden laskemisessa dokumentaatiossa ei mainita tuotemerkkiä vaan materiaalin luokkaa, vaikka useimmat organisaatiot hankkivat tuotteen postimerkkeistä huolimatta. Voit lukea lisää raudoitetuista betonilejeistä artikkelissa.

Video kertoo betonin merkitsemisestä:

Tässä konkreettisessa arvossa käytetään kaksikerroksisen talon perustamista.

Ominaiset merkit

Nykyään esitelty tuote on laajalla alueella. Betonibetonilla on omat tekniset indikaattorit ja laajuus. Betonin lujuusominaisuuksien mukaan voi olla M50-M800. Pienimmän numeerisen arvon katsotaan olevan vähemmän kestävä. Yleensä he osallistuvat valmistelutoimiin.

Kuinka raskasta betonia käytetään GOST 26633 2012, on mainittu artikkelissa.

Määritämme kunkin betonimerkin tekniset ominaisuudet:

 1. M100 - käytetään sokea alueen tuotannossa sekä perustana vahvistuskohteille. Veden imeytymistaso W2 ja jäätymisvastus F25.
 2. M200 - betoni, jota käytetään rakenteiden rakentamiseen, jotka tarvitsevat suurempaa vahvuutta. Tänään tämä brändi pidetään suosituin ja laajasti vaatinut. Tällaista materiaalia käytetään pylväs-, nauha- ja monoliittisten emästen rakentamiseen. M200: ta käytetään myös peruslohkojen, lattioiden valmistukseen. Tällaisille tuotteille on tunnusomaista F100, ja veden imeytyminen on W4.
 3. M300 (V22,5) - betoni, joka on aktiivisesti mukana nauhateollisuuden rakentamisessa. Tällaisilla tuotteilla on ollut laaja kysyntä monoliittisten seinien, lattialaattojen, portaiden, aidojen tuotannossa. Jäätymisaste on F100-F200, mutta veden imeytymisen taso W6.
 4. M350 on tuote, jota käytetään monoliittisen perustuksen, seinien, paalujen, lohkojen, pylväiden ja lattioiden valmistuksessa. Materiaalia käytettiin betonituotteiden valmistuksessa. Kylmän vastuksen taso jättää F200: n ja veden imeytymisasteen W6
 5. M450 (B35) - betoni, joka ei aina ole helppoa käyttää rakennusalalla nopean asennuksen vuoksi. Lisäksi tätä materiaalia ei voida pitää kustannustehokkaana. Tästä syystä M450 betoni ei saanut suurta suosiota maa- ja vesirakentamisessa. Useimmiten se on mukana patojen, pohjavesien, patojen rakentamisessa. Jäätymisaste on F300, mutta veden imeytymisaste on W12.
 6. M500 ja M550. tällaisella materiaalilla on suuri lujuus, tällaisen betonin koostumuksessa on suuria määriä sementtiä. Tällaiset brändit osallistuvat hydraulirakenteiden rakentamiseen ja betonituotteiden tuotantoon erikoistarkoituksiin.

Miten tehdä matalampi syvempi nauha säätiö talon hiilihapotettu betoni, voit oppia tästä artikkelista.

Taulukko 1 - Betonin käyttö ottaen huomioon kylmävastusryhmä

Luokat ja betonin laadut. Yhteenvetotaulukko (BM).

Betoni luokka

Betoniluokka (B) on betonin puristuslujuuden mittari, ja se määritetään arvoilla 0,5-120, jotka osoittavat paineen kestävyyden megapaskeina (MPa), todennäköisyys on 95%. Esimerkiksi betoniluokka B50 tarkoittaa, että tämä betoni 95: ssä tapauksessa 100: sta kestää puristuspaineen jopa 50 MPa.

Puristuslujuudella betoni jaetaan luokkiin:

 • Lämmöneristys (B0.35 - B2).
 • Rakenteelliset ja lämpöeristetyt (B2,5 - B10).
 • Rakenteelliset betonit (В12,5 - В40).
 • Betonirakenteet (B45: stä ja uudemmista).

Betonin luokka aksiaaliselle vetolujuudelle

Se on merkitty "Bt" ja vastaa betonivahvuuden arvoa aksiaalijännitykselle MPa: ssä, jonka suojaus on 0,95 ja joka on otettu alueelta Bt 0,4 - Bt 6.

Betonimerkki

Luokan ohella betonin lujuus annetaan myös brändillä, ja se on osoitettu latinalaisella kirjaimella "M". Kuviot tarkoittavat puristuslujuutta kgf / cm2: ssä.

Brändin ja betoniluokan ero ei ole vain vahvuusmittayksiköissä (MPa ja kgf / cm 2), vaan myös vahvuuden vahvistuksessa. Betoniluokka takaa 95%: n vahvuusvakuutuksen, tavaramerkit käyttävät keskimääräistä vahvuutta.

Betonin lujuusluokka SNB

Se on merkitty kirjaimella "C". Luvut luonnehtivat betonin laatua: vakiovastuksen / taatun lujuuden arvo (aksiaalinen puristus, N / mm2 (MPa)).

Esimerkiksi C20 / 25: 20 - säätövastuksen fck, N / mm2, 25 - taattu betonin lujuus fc, Gcube, N / mm2.

Betonin käyttö vahvuuden mukaan

Betonin tasot ja niiden ominaisuudet

Rakennusrakenteiden teknisten ominaisuuksien perustana on niiden rakenteessa käytettävän materiaalin vahvuus. Koska betoni on yleisin rakennusmateriaali, jota käytetään lähes kaikissa rakenteissa, sen laatu määrittelee rakennuksen tai rakenteen vahvuuden.

Sen vuoksi on erittäin tärkeää valita konkreettinen ratkaisu, kiinnittää erityistä huomiota sen brändiin. Nämä numeeriset ja aakkosnumeeriset indikaattorit riippuvat siitä, mihin se hakee. Joten, harkitse betoni merkki ja riippuvuus eri indikaattoreista.

Samalla yritämme vastata monien kuluttajien huolenaiheisiin: mitkä ovat ratkaisujen merkit, niiden tekniset ominaisuudet, käyttöalueet, merkinnät, koostumusten väliset erot, tyypin luokittelu ja niin edelleen.

Mikä määrittää brändin ja luokan?

Tärkein tekninen indikaattori, joka määrittää konkreettisen ratkaisun merkin - on lopullinen puristuslujuus. Mutta yksi temppu, josta monet kuluttajat eivät tiedä.

Ensinnäkin materiaalista on tietty taattu lujuus, joka voi vaihdella 13,5%: n sisällä. Tämä on ns. Variaatiokerroin.

Toiseksi, se on puristuslujuus, joka määrittää betonin luokan. Mutta brändi - on vaihteluiden keskiarvo. Eli betonin luokka ja merkki ei ole sama asia. Tästä ja niiden erilaisesta nimityksestä, joka määritellään tarkasti SNiP 2.03.01-84. Luokkaa merkitään kirjaimella B ja betonin asteella kirjaimella M.

Tässä tapauksessa numeeriset nimitykset vaihtelevat alueittain:

 • luokka - 3,5 - 80, useimmiten 7,5 - 40;
 • brändi - 50-1000.

Materiaaliluokan mittayksikkö on MPa, merkki mitataan kgf / cm2. Esimerkiksi betoniluokka B25. Tämä tarkoittaa, että tällaisesta liuoksesta peräisin oleva tuote kestää 25 MPa: n paineen, kun otetaan huomioon, että 5%: ssa tapauksista voi esiintyä betonirungon murtuma. Eli virhe esiintyy.

Mark M150 kertoo, että 1 cm²: n paineella tuote voi kestää 150 kg painoa. Jälleen katsomme, että 150 on keskimääräinen arvo. Se voi vaihdella tietyllä alueella. Tässä on dekoodausmerkintä.

Luokka- ja brändi-vertailu

Jotta voin olla perusteettomia, haluaisin esittää taulukon, jossa voit jäljittää tuotemerkin ja betoniluokan vaatimustenmukaisuuden.

Kuten yllä mainittiin, keskimääräinen lujuus ei ole vakio-indikaattori. Se voi vaihdella 1,8 prosentista 14,5 prosenttiin. Näin ollen useimmiten materiaalin laatu voi vastata kahta luokkaa. Esimerkiksi M150. Tämän ratkaisun keskimääräinen vahvuus voi olla joko 130,97 kg / cm2, joka vastaa luokkaa B10 (poikkeama on 14,5%) tai 163,71 kg / cm2 luokan B12,5 kanssa (poikkeama 8,4%). Ottelu ei ole kovin lähellä.

On mahdotonta kääntää betoni merkki luokkiinsa yksin, eikä ole mitään syytä. Kaikki nämä manipulaatiot toteutetaan empiirisesti, joten taulukko on helpoin tapa.

Mikä vaikuttaa betonin lujuuteen?

Betoniratkaisun ytimessä on useita komponentteja, joista jokaisella on rooli. Mutta mitä sanot, tärkein ainesosa on sementti. Ja mitä enemmän konkreettisessa ratkaisussa on, jälkimmäinen on vahvempi. Mutta tämä ei ole kaikki, on otettava huomioon riippuvuus muista tekijöistä.

Esimerkiksi sementin toiminta. Mitä korkeampi tuotemateriaali, sitä vahvempi tuote tarkoittaa, että betonibrändi itsessään on korkeampi. Varmista, että tämän rakennusmateriaalin tuotannossa otetaan huomioon veden suhde. Tällöin kaikki seos kokonaisuudessaan ei ole tärkeä, nimittäin veden ja sementin seos. Tosiasia on, että ylimääräinen vesi - nämä ovat ylimääräisiä huokosia betonimassan sisällä sen kovettumisen jälkeen. Näin ollen tämä johtaa materiaalin lujuuden vähenemiseen.

Viimeisenä roolina ei ole täyteaineita vaan pikemminkin niiden laatu ja rakeisuus. Hiekan puhtaus ilman epäpuhtauksia, pölyn ja lian prosenttiosuus, raon reunojen huokoisuus - kaikki tämä vaikuttaa betonin lujuusominaisuuksiin.

Ja tietenkin, sitä paremmin aineet ovat sekoitettuja, sitä tiheämpi ja vahvempi ratkaisu. Ja vielä monet ovat kiinnostuneita kysymyksestä, miten määritellään betonin merkki? Lue se alla.

Miten tarkistaa konkreettinen GOST-järjestelmän noudattaminen?

Betoni on mahdollista tarkistaa vain kestävyysolosuhteissa. Tämä vaatii erikoislaitteita. Periaatteessa valmisteluprosessi on yksinkertainen. Valmistettua liuosta on kaadettava useaan kuutioon, jonka halkaisija on 10 cm. Liuos kaadetaan puulaatikkoon ja sen kovettumisen jälkeen se on pidettävä tässä muodossa 28 päivän ajan.

Kuori on säilytettävä auringonvalolta suojattuna paikassa +20 ° C: n lämpötilassa ja 95%: n kosteudessa. Tänä aikana uskotaan, että betonituote vie brändin vahvuuden.

Tämän jälkeen jokainen kuutio asennetaan laboratoriopuristimeen, jonka kanssa ne vuorotellen puristetaan. Lujuuden raja-arvot poistetaan, jolloin kukin kuutio alkaa rikkoa. Määritä sitten kunkin testin keskiarvo. Tämä on voimaa. Tämä on konkreettisen tuotemerkin määritelmä.

Liuoksen koostumus

Betonimassan teknisten ominaisuuksien käsittelemiseksi on otettava huomioon, että itse liuoksen formulaatio voi olla erilainen jokaiselle valmistajalle. Tietenkin on GOSTia, mutta vanhoihin laitteisiin liittyvät pienet virheet voivat luoda erityispiirteitä.

Vakiosake

Esimerkiksi betoni M150, josta koko ajan keskustelu on. Tätä tuotemerkkiä käytetään laajalti lähes kaikissa rakennustoiminnoissa. Sen standardi resepti on:

Vesipitoisuus

Veden osalta ei ole määriteltyä standardia. Tosiasia on, että vesi vaikuttaa konkreettiseen liikkuvuuteen. Esimerkiksi täytön täyttämiseksi täytyy kaataa enemmän vettä liuokseen. Täyttää säätiö vähemmän. Siksi betonibrändin M150 massan liikkuvuus voi olla P1: stä P4: ään.

Sekoita asetukset

Muuten, muuttamalla sementin tuotemerkkiä, voit muuttaa betonin teknisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi M400-sementillä voidaan vähentää kulutusta 1 m³ laastia kohden lisäämällä täyteaineiden (hiekkaa ja roskaa) läsnäoloa. Samalla konkreettisen ratkaisun merkki on suurempi.

Sementti M300: n käyttäminen vaatii reseptin määrän lisäämistä, jos on tarpeen kestää betoni M150-merkkiä. Yleensä käyttämällä erilaisia ​​sementtityyppejä voit muokata konkreettisia laatuja tiettyihin standardeihin.

Sementin ja betonin merkkien suhde

Jälleen on parempi osoittaa tämä suhde taulukossa, jossa molemmat merkit otetaan huomioon nykyisten valtion standardien mukaisesti.