Hiekka betonin valmistamiseksi

Kaikki tietävät, että hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä sekoitetaan tiettyihin mittasuhteisiin ja luo tällaisen superstrong-rakennusmateriaalin, kuten betonin. Jokaisella ainesosalla on oma tärkeä rooli. Joten hiekat ovat betonisekoituksen kiinteä osa, joka täyttää raon välisen tilan. Sakkojen laatu on avainasemassa, koska lopputuotteen kulutuskestävyys ja lujuus riippuvat sisäisen rasituksen oikeasta jakautumisesta.

Yleiset vaatimukset valitessasi

Betonin betonituotannossa käytettävän hiekan on oltava GOST-standardin mukaista. Materiaali sopii, jos se sisältää vähemmän kuin kymmenen prosenttia hiukkasia, joiden fraktio on korkeintaan 0,14 mm ja enintään kolme prosenttia epäpuhtauksista, joita edustaa pöly, siltti ja savi. Se on jälkimmäinen seos, joka voi vaikuttaa haitallisesti betonilämmönkestävyyteen ja lujuuteen, koska se peittää hiekkahiukkasten, mikä estää niiden liittämisen kunnolla muihin komponentteihin. Myös, standardien mukaisesti, sisältöä ei ole sallittua suuri koko hiukkasen enemmän kuin 10 mm, ja osuus 5-10 mm: n hiukkaskoon on oltava viisi prosenttia kokonaispainosta hiukkasmaisen komponentin. Materiaalissa olevia orgaanisia pilareita, joita humus tai kasviperäiset elementit edustavat, pitäisi olla poissa.

Hiukkaskoko

Jotta voidaan selvittää, millaista hiekkaa tarvitaan betoniin, määritetään ensin tärkein parametri valittaessa irtotavaran rakennusmateriaaleja - moduulin koko (murto). On olemassa:

 • erittäin suuri (suurempi kuin 3,5 mm);
 • lisääntynyt fraktio (välillä 3-3,5 mm);
 • suuri (2,5-3 mm);
 • keskikoko (2-2,5 mm);
 • pieni (1,5-2 mm);
 • hyvin pieni (1-1,5 mm);
 • ohut (0,7-1 mm);
 • hyvin ohut (enintään 0,7 mm).

Kokeen moduulin määrittämiseksi valmistajat hiovat hiekkaa vuorotellen seulojen läpi, joiden jakeet ovat 10 mm, 5 mm, 2,5 mm, 1,25 mm, 0,63 mm, 0,315 mm ja 0,14 mm.

Yksinkertaistettu luokittelu voidaan esittää seuraavasti:

Betonituotantoon kuuluu karkeiden hiekkojen käyttö, jossa on riittävä määrä pienempiä jyviä, muuten betoniseos sisältää useita aukkoja. Tuloksena olevat aukot täyttävät sementin, mikä merkitsee lopullisen tuotteen kustannusten kasvua. On huomattu, että saman jakeen hiukkaset eivät kosketa toisiaan hyvin, muodostaen enemmän vapaata tilaa. Tästä syystä erilaisten hiukkaskokoisten seosten massiivinen käyttö elementtien välisen korkeimman tiheyden saavuttamiseksi.

Hiukkaskokoon perustuen irtotavarat luokitellaan kahteen luokkaan. Ensimmäinen luokka eroaa siitä, että mikrorakeita, joiden halkaisija on pienempi kuin 1,5 millimetriä, puuttuu. Tällaista hiekka-ainetta pidetään parempana, koska erittäin hienon kiviaineksen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti suurempien fraktioiden sedimentaatiotiheyteen. Toiseen luokkaan kuuluu pieniä komponentteja. Tästä syystä valmistetaan korkealaatuista betonia käyttäen irtotavarana ensimmäisen luokan.

Hiekka on hienorakeinen vuoren sedimenttikivi, joka on valmiissa muodossa tai saatu murskaamalla kiviä. Viljan koon lisäksi tärkeä indikaattori on louhinnan paikka, joka määrittää sen ominaisuudet. erottaa:

Jokihiekka on suositeltavaa, koska sillä ei ole savea ja siellä on hyvin pieni määrä kiveä. Se on hieman kalliimpaa kuin muut irtotavaratyypit, mutta parasta laatua. Sen hiukkaset ovat yhtenäisiä ja niillä on sileä ovaalin muoto, niiden sedimentaation tiheys on paljon suurempi kuin louhoksen, jonka muoto ei ole symmetrinen ja jolla on epäsäännöllisyydet pinnalla. Se louhitaan imututkarin avulla, joka imee veden hiekalla ja siirtää seoksen varastoon. Tässä tapauksessa vedellä on ulosvirtaus takaisin säiliöön.

Meren hiekan ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin joki. Sen erityispiirteenä on pienen kalkkunoiden ja merikiven määrä. Siksi se tarvitsee lisäpuhdistusta. Merisuola tekee hiukkasista tasaista kokoa ja säännöllistä muotoa. Se on kallein irtotavarana, koska sen kaivostoiminta tapahtuu merenpohjaan käyttäen kalliita tekniikoita.

Urakoostumuksen koostumus on usein rasitettu savipitoisuuksilla ja kivillä, joten uuttamisen jälkeen se on pestävä vieraista hiukkasista. Hän on halvin. Kivien erottaminen hiekkasaumoihin on yleisimpiä.

Kvartsihiekkainen materiaali louhitaan kvartsikivien keinotekoisella murskauksella erityisten hiomalaitteiden avulla. Se saadaan ilman kaikenlaisia ​​epäpuhtauksia ja sitä leimaa kemiallinen neutraliteetti. Prosessointivaihtoehtojen perusteella seuraavia materiaalin puhdistusmenetelmiä ovat:

 • Alluvial (puhdistusmenetelmä vedellä pesemällä);
 • seulotaan (tämän menetelmän mukaan seuloja käytetään seulomiseen).

Hiekkasuihku tapahtuu heti paikalla. Tätä varten materiaali upotetaan veteen ja sekoitetaan useita kertoja. Näin ollen erilaiset epäpuhtaudet ja pöly jättävät hiekan säkeet. Tarpeet hiukkaset kelluvat ylhäältä ja erotetaan kokonaismassasta. Tämä toimenpide suoritetaan useita kertoja. Totta, ja irtotavaran hinta kasvaa merkittävästi. Seulonta on halvempi menetelmä, mutta se ei poista pölyn mikropartikkeleita.

Materiaalin ominaisuudet

Erilaisilla hieketyypeillä voi olla erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet riippuen koostumuksesta, joka voi olla:

 • kemialliset;
 • mineraali;
 • granulometrinen (näytetään hiukkasten koostumus prosentteina fraktiosta riippuen).

Tärkeä indikaattori on yhden metrin kuutiohiekkaan todellinen paino. Se vaihtelee 1,5: stä 1,8 tonniin. Kevyempää painoa pidetään parempana, koska epäpuhtauksien massa on vähäinen.

Kosteus on tärkeä rooli. Yleensä sen pitäisi olla 5%. Betoniliuokseen lisätyn veden määrä riippuu tästä indikaattorista. Kodinrakennuksen aikana voit tarkistaa materiaalin kosteuden "silmällä": jos hiekka ei murene, kun puristetaan nyrkillä, se tarkoittaa, että normaali kosteustaso ylittyy ja seoksen on oltava vähemmän vettä.

Määrä lasketaan

Korkealaatuisen korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava kaikkien elementtien kustannuksia. Yleensä tämä suhde esitetään yhtenä osana sementtiä kolmeen osaan hiekkaa ja viiteen osaan raunioista. Vesi otetaan asteittain osuuteen 50-70 painoprosenttia sementtiä. Mutta korkealaatuisen betonin saamiseksi, kun kyseessä on monikerroksisten rakennusten tai kantavien lattialevyjen rakentaminen, tarkka laskenta on avainasemassa. Jotta lasketaan oikein kaikki aineosat, noudata seuraavia suosituksia:

 • käytä hiekkaa, jonka läpimitta on enintään 2,5 mm, sementin massaosuudella: murskattu kivi: hiekka 1: 7: 4,6;
 • merkillä 150 suhde on 1: 5,7: 3,5;
 • 200: ssä - 1: 4,8: ​​2,8;
 • Merkki 300 - 1: 3,7: 1,9;
 • suurempien arvojen tuottamiseksi 400 ja 450 käyttävät jo hiukkasten halkaisijaltaan yli 3,5 mm, joiden ainesosien suhde on 1: 2,7: 1,2 ja 1: 2,5: 1,1.

Sakkaroosin merkitys betoniin usein aliarvioidaan. Mutta se on laadukas hiekka, joka valitaan sopivissa mittasuhteissa, auttaa vähentämään betonin kustannuksia (vähentämällä sementin kustannuksia) ja lisää sen vakautta ja laatua. Korkealaatuisen betoniseoksen valmistukseen liittyy karkeiden hiekkavesiä riittävällä määrällä pieniä jyviä. On myös mahdollista lisätä pesty louhosanalogi, jonka käyttö voi merkittävästi alentaa betonin kustannuksia. On kuitenkin syytä harkita, että seoksen komponenttien säästäminen voi heikentää huomattavasti betoniseosten ja niiden rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

Irtotavaran laadun varmistaminen on melko helppoa ilman laboratoriokokeita - riittää, että kaadetaan vettä läpinäkyvään säiliöön hiekalla ja ravistetaan sitä useita kertoja. Jos vesi on tullut hyvin pilviksi ja pinnalla on vieraita hiukkasia, hiekka-aineen laatu on kyseenalainen.

Sementin, hiekan, soran ja veden oikea suhde betonin valmistukseen

Betoni on löytänyt sovelluksen useilla rakennusalalla. Sen pääkomponentit ovat: hiekka, vesi, sementti ja sora. Laadun seoksen saamiseksi niitä on käytettävä tietyssä suhteessa. Vakava poikkeama normaalista johtaa huonolaatuisen ratkaisun syntymiseen, jota ei voida käyttää rakennuksen säätiön tai muiden elementtien rakentamiseen.

Komponenttien suhde sementti-hiekkalaastiin

Betoniseoksen valmistukseen ei voida käyttää vain sementtiä ja vettä. Näiden perusteella saadulla betonilla ei ole hyviä indikaattoreita lujuudesta ja jäätyvyydestä. Rakenne, joka on rakennettu käyttäen "alhaisen asteen" seosta, kutistuu.

Hiekka on tärkeä osa betonia. Sen on oltava puhdas. Sora, savi ja muut epäpuhtaudet, mutta enintään 5 prosenttia sen massasta.

Hienojyväinen materiaali ei sovellu betonin valmistamiseen. On hyväksyttävää käyttää hiekkaa, jonka hiukkaskoko on 2-3 mm.

Kuinka paljon hiekkaa esiintyy eri laatuluokissa?

Ainepitoisuus riippuu seoksen hiekan määrästä.

 • M50 - sementtiä M200 käytettäessä hiekan ja sementin suhde on 1: 3, M400 - 1: 4;
 • M100 - materiaalia M200 käytettäessä suhde on 1: 2, M400 - 1: 3;
 • M75 - materiaalia M200 käytettäessä suhde on 1: 1,25, M400 - 1: 1,35.

Ratkaisuissa, joissa ei ole murskattua kiveä, tarvitaan lisää hiekkaa. Niinpä betonin M10 valmistuksessa materiaalia M200 suhde on 1: 6, M25 betonilaatua - 1: 4.

Joissakin tapauksissa betoni- liuoksen komponenttien suhdetta voidaan suurentaa tai pienentää. Voiman lisäämiseksi on tarpeen lisätä sementin määrää koostumuksessaan. Jos lisäät sementtimäärän M300 määrää 10%: lla, saat sen ominaisuuksiltaan samanlaisen ratkaisun seokseen, jossa käytetään sementtiä M400.

Jos käytät liian hienoa hiekkaa, on suositeltavaa vähentää sen määrää 10%, muuten materiaalin taivutuslujuus ja puristus ovat vähäisiä.

Hiekkaa ja roskaa sekoitetaan vähitellen lisäämällä pieniä määriä vettä. Betoniyhdistelmää suositellaan valmistettavaksi pieninä annoksina niin, että sillä ei ole aikaa "tarttua".

Hiekka, sementti ja rauniot

Roskakorin käyttö vähentää betonin kustannuksia ja lisää sen lujuutta. Sen varmistamiseksi, että valmiin ratkaisun ansiosta korkea tarttuvuus on tarpeen, käytetään täyteainetta, jossa on pienet jakeet ja uritettu pinta.

Sementin, hiekan ja raunioiden standardisuhde on 1: 3: 2. Tämä merkitsee sitä, että raunioiden tulee olla pienempiä kuin hiekka, mutta enemmän kuin pääkomponentti - sementti.

Liuoksessa oleva vesi ei saa olla paljon, muuten se vaikuttaa haitallisesti materiaalin lujuuteen. Ihannetapauksessa sen määrän pitäisi olla jopa 25 prosenttia kokonaismassasta. Korkealaatuisen seoksen valmistamiseen käytetään vain puhdasta vettä ilman epäpuhtauksia, se suodatetaan paremmin.

Jos materiaaleina käytetään märkää hiekkaa ja murskattua kiveä, veden määrää voidaan vähentää käytettäessä kuivia aineosia - lisääntyy.

Sementin ja CBC: n suhde (OPGS)

PGS on hiekka- ja soramake seos, joka koostuu kahdesta komponentista. Se on hiekan ja soran (meren tai jokien pohja) louhintapaikka, joka vaikuttaa seoksen laatuun. Sora ei saisi sisältää saviä, mikä vähentää betonin suorituskykyominaisuuksia. PGS: n kallioiden koko on 1-8 cm.

CBC: tä käytetään perustusten ja tienpintojen rakentamiseen. Tärkein ero CBC: n ja OPGS: n välillä on keinotekoinen lisäys soraa rikastetussa seoksessa. Niinpä sen määrä CBC: ssä on jopa 25%, OGS: ssä - 25-28%.

Korkealaatuisen betoniseoksen saamiseksi on tarpeen tarkkailla sementin, veden ja CGM: n osuutta. Korkealaatuisen betonin valmistukseen tarvitaan 1 osa perusmateriaalista, 4 osaa sekoitus- ja saniteettiseoksista ja 0,5 osaa vettä. Osana otetaan huomioon komponenttien paino, ei tilavuus. Ei ole tarpeen lisätä hiekkaa tähän ratkaisuun, koska se on jo olemassa CGS: ssä.

Yllä oleva suhde ei ole vakio. Kussakin tapauksessa on välttämätöntä aloittaa betoniseoksen käyttö, murskattujen kiven ja hiekan laatu sekä pehmittimien ja muiden materiaalien käyttö.

Mikä olisi perustana - tilavuus tai paino?

Mittauksen perusteena on yhden sementtimassan massa. Loput komponentit otetaan myös painosta. Veden määrä määritetään painon osalla. Esimerkiksi: seoksen tuottamiseksi otetaan 12 kg perusmateriaalia ja 6 kg vettä, vesiseementin suhde lasketaan seuraavasti: 6/12 = 0,5 litraa vettä.

Hiekan ja sementin massayksikkö betoniseoksessa riippuu seuraavista tekijöistä: sementtimerkki, veden määrä ja löysät komponentit. Kriittisten rakenteiden rakentamisessa käytettiin betonibrändiä M400 tai uudempi. Sementti, hiekka ja murskattu kivi ovat välttämättömiä sen vastaanottoon suhteessa 1: 1,2: 2,7 edellyttäen, että käytetään sementtiä 400.

Ode betoniin

MITÄÄN TÄYTTÄJÄ TIETÄÄ BETONISTA.

"Elää ja opi" - (sananlasku).

"Tiedän, etten tiedä mitään" (muinaisen kreikkalaisen ajattelijan Sokrates).

Nämä epigrafeja on tarkoitettu niille rakentajille ja asiakkaille, jotka ovat päättäneet tietävänsä betonista, koska he ovat työskennelleet rakennustyömailla vuosia. Lisäksi venäläisessä yhteiskunnassa on stereotypio, jonka rakentaja on yksinkertaisin ammatti, ja konkreettinen työntekijä on kaikkein yksinkertaisin kaikista erikoisrakenteista. Yrityksen "Credo" asiantuntijat eivät tule väittelyyn niiden kanssa, jotka ajattelevat niin. Mutta he eivät voi olla välinpitämättömiä tarkkailemaan, miten rakentajat ja muut rakentajat tekevät lukutaidottomasti konkreettisia. Myös heidän lukutaidottomuutensa paitsi heikentää korkealaatuista ja kallista materiaalia, joka aiheuttaa välittömiä vahinkoja asiakkaalle tai itselleen, mutta myös kieltää vilpittömässä mielessä betonituottaja, joka vie asiakkaalle, että betoni on heikkoa laatua.

Lukijan helpottamiseksi artikkeli rakennetaan kysymysten ja vastausten muodossa. Useimmat kysymykset kuitenkin sanelivat käytännössä.

Mikä on konkreettista?

Se näyttää yksinkertaiselta kysymykseltä. Mutta harvat voivat antaa hänelle oikean vastauksen. Betoni on keinotekoinen kivimateriaali. Se käyttää parhaita ominaisuuksia kiven - sen vahvuus. Mutta miksi ei vain käytä kiviä? Koska se on erittäin työläs ja kallista, ja joskus on yksinkertaisesti mahdotonta antaa kiven haluttua muotoa tai kokoa. Esimerkiksi kivi- (graniitti) jalkakäytävät ja betoniset jyrsimet. Jokainen ymmärtää, että betonijyrsin on halvempi. On helpompaa antaa betonille haluttua muotoa kuin käsitellä graniittia. No, on vaikea kuvitella kynnysliitoksen päällekkäisyyttä. Onko se vain holvikatto kivi pieniä katuja. Tai on vaikeaa löytää kiveä, jonka pituus on vähintään 12 metriä. Ja näemme tällaisia ​​rauta-betonipalkkeja lähes joka sillalla. Lisäksi sekä kivi että betoni eivät näe vetolujuuksia. Mutta jos lisäät betoniraudoituksen, betonin sisällä oleva raudoitus tunnistaa betonin vetolujuudet. Kaikkien on selvää, että se on myös erittäin työläs ja kallis lisätä raudoitus kiven sisään ja liittää siihen.

Mikä on osa betonia?

Betonin koostumuksessa on kolme pääkomponenttia - sideaine, vesi ja aggregaatti. Lyhyyden vuoksi sideainetta kutsutaan yksinkertaisesti "sideaineeksi". Puhumme tavallisimmista rakennusbetoni - sementtiteistä. Itse nimestä on selvää, että sementtiä käytetään sementtitehtaassa sideaineena. Lyhyyden vuoksi kutsumme sementtitehtäväksi yksinkertaisesti "konkreettista". On olemassa monia sementtityyppejä. Emme harkitse sen lajikkeita. Tämä on erillisen tutkimuksen aihe ja mielenkiintoisempi betonituottajille ja muille asiantuntijoille. Tärkeimmät aggregaattien tyypit ovat murskattu kivi, sora ja hiekka. Murskattu kivi eroaa sorasta siinä, että se on murskattua materiaalia. Alueellamme on useimmiten tuote, joka murskaa saman soraa, mutta joka on jaettu fraktioihin eli kokoon. Betoni sorasta on vähän halvempaa, koska sora on halvempaa kuin rauniot. Betoni tietyille laatuluokille tehdään soraa. Runkojen ja soran pääominaisuudet ovat hienous ja lujuus. Hiekka voi olla karkea ja hienorakeinen. Täyteaineet on valittava tiukasti määritellyssä osuudessa. On helppo kuvitella, että hiekkarannan tai soran hiukkasten välissä olevat tähteet täyttävät hiekka ja hiekkasten väliset aukot täyttävät sementin. Rakentajat tekevät juuri oikein, kun he ostavat valmiin sora- tai raakamekoekosekoitteen (HPS tai HPS) betonin valmistukseen laitoksessa. Tehdasvalmisteissaan hiekka- tai sora-hiekan suhde on optimaalinen.

Millaisia ​​ominaisuuksia on oltava konkreettisia?

Betonin tärkein fyysinen ominaisuus on sen lujuus. Se mitataan erikoislaitteilla, kun betoni saavuttaa 28 vuoden iän. Voimaa mitataan paineyksiköissä. Useimpien ihmisten ymmärrettävin ja tuttu on vahvuuden mittayksikkö kilogrammoina neliösenttimetreinä (kg / cm2). Esimerkiksi 100 kg / cm2 vahvuus tarkoittaa, että betoni tuhoutuu, kun siihen kohdistetaan 100 kg / cm2 paine. Aiemmin ja usein nyt tämä vahvuus merkitsi betonimerkkiä. Esimerkiksi 100 kg / cm2 tarkoitti M100, jne. Uuden GOST: n mukaan otettiin käyttöön käsite "betoniluokka", jossa otetaan huomioon paitsi vahvuus myös muutamia muita ominaisuuksia. Mutta tässä artikkelissa, yksinkertaisuuden vuoksi, rinnastetaan käsite "konkreettinen laatuluokka" ja "betoniluokka". Esimerkiksi betonin laatu on M100 betonin laatua B7.5. Erityisiä taulukoita on betonin laatu ja luokka. Asiakkaan mukavuuden vuoksi monet valmistajat ilmoittavat hintaluettelossa sekä betonin merkin että betoniluokan. Esimerkiksi: betoni B 7.5 (M100). Vahvuuden lisäksi betonilla on myös muita fyysisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi vedenkestävyys, jäätymisvastus ja muut. Ominaisuuksien nimet puhuvat puolestaan. Frost - tarkoittaa vuorottelevaa jäädytystä ja sulatusta, joka voi kestää betonia, ei romahta. Vedenkestävyys on betonin kyky estää veden tunkeutumista sen läpi. Pakkasenkestävyys ja veden kestävyys liittyvät läheisesti toisiinsa.

Mikä on sementti ja miksi sitä tarvitaan konkreettisesti?

Ensimmäinen maininta sementistä ilmestyi melko äskettäin - vuonna 1844. Vaikka yhtenä tai toisessa (esimerkiksi vulkaanista tuhkaa), sementti on tunnettu antiikin ajoista lähtien. Yksinkertaistettua sementtituotantoa voidaan edustaa seuraavalla tavalla. Erityisen koostumuksen (marl) murskatut kivet poltetaan uunissa. Paistoprosessissa kemiallisesti yhdistetty vesi poistetaan marlista. Tuloksena on klinkkeri. Se jauhetaan erityisissä kuulamyllyissä jauheen tilaan. Tämä jauhe on sementtiä. Kun tietty määrä vettä lisätään sementtiin, se muuttuu taas kivi.

Mitä murskattua kiveä ja hiekkaa on betonissa?

Itse asiassa veden lisäämisen jälkeen sementti muuttuu kiveeksi. Vastaus: keinokivien tekeminen vain sementistä on kallista ja vaikeaa. Lisäksi sementti antaa suuren kutistumisen. Siksi aggregaatit lisätään betoniin: murskattu kivi tai sora ja hiekka.

Mitä tapahtuu, jos asetetaan mielivaltainen määrä aggregaatteja konkreettisesti?

Se on konkreettista. Mutta ei laatu, jota valmistaja halusi hänen tekemään. Jos laitat ylimääräisen raakamäärän, niin betonissa on tyhjiä tiloja hiekalla ja sementillä. Näin ollen tarvittava voima ei toimi. Jos hiekka on enemmän kuin normi, sementti, joka sisältää betonia, ei riitä "hajottamaan" jokaista hiekkaa ja hiekkahiukkaset eivät tartu toisiinsa. Siten vahvuus kärsii jälleen. Se on mahdollista marginaalilla, ts. Sementin kaatamiseksi ylimäärin. Mutta sitten talous kärsii. Se on erittäin kallista betonia. Laboratorion asiantuntijat valitsevat komponenttien osuudet betonista. Näitä mittasuhteita kutsutaan "rebounds".

Kuinka paljon vettä on lisättävä betoniin?

Veden määrä määräytyy myös laboratorion mukaan. Jotta sementti muuttuisi kiveäksi, vain 13% sementtipainosta vedestä riittää. Itse asiassa betonin tuotannossa lisätään suurempaa määrää. Veden määrän suhdetta sementin painon mukaan kutsutaan vesi-sementtisuhteeksi (EC). Käytännössä se vaihtelee 0,3: sta 0,4: een. Jos CC on pienempi, betonilla ei ole mahdollista käsitellä käsin. Se on erittäin kova, paksu ja kuiva. Se on mahdotonta laittaa suunnitteluun. Tällaista betonia käytetään pääasiassa vibropressointiin, esimerkiksi valmistettaessa päällystyslaattoja tai jalkakäytäviä. Veden määrän lisääntyessä betonin laatu heikkenee: sen lujuus, veden kestävyys ja pakkasenkestävyys. Mitä tehdä? Veden määrän vähentämiseksi betonissa ja samanaikaisesti sellaisten ominaisuuksien varmistamiseksi kuin käytettävyys, käytetään kemiallisia lisäaineita, joita kutsutaan pehmittimiksi ja superplasticisiksi.

Miten toimivuutta mitataan?

Betonin indikaattori, joka heijastaa sen toimivuutta, kutsutaan "liikkuvuudeksi". Aikaisemmin on myös mahdollista täyttää termi "plastisuus". Liikkuvuus mitataan erikoislaitteilla ja merkitään seuraavasti: P1, P2 jne.

Onko mahdollista valita betonikoostumus, sama koko maassa?

Ei, koska kussakin paikassa on erilaisia ​​kiviä ja ominaisuuksia murskattua kiveä, soraa, hiekkaa, vettä, sementtiä. Ja kaikki betonin valinta tehdään jokaiselle tapaukselle. Materiaalien laatu muuttuu, lepojen muuttaminen on välttämätöntä.

Miksi konkreettinen sulatus tapahtuu?

Ominaisuutta, joka heijastaa betonin vastustuskykyä vuorottelevalle jäätymiselle ja sulatukselle, kutsutaan "pakkasvastukseksi". Pakkasvaste mitataan vuorottelevan jäädytyksen ja sulatuksen syklien avulla, minkä seurauksena betoni alkaa hajota. Jäätymisvastus ilmaistaan ​​seuraavasti: F150, F200, jne. Tämä tarkoittaa sitä, että betoni kestää 150 kierrosta vaihtoehtoisen jäätymisen ja sulatuksen ja sitten se voi romahtaa. Mitä enemmän vettä betonissa, sitä vähemmän sen vastustuskykyä pakkaselta. Siksi vibropressoiduilla päällystyslaaduilla on korkea jäätyvyys. Mitä huonompi on sora, murskattu kivi tai hiekka (likainen, hauras, ei-pakkasenkestävä), sitä vähemmän betonin pakkastesti. Monet ovat katsoneet, että betoni on sulatettu likaiselta paikalliselta jokivesiltä.

Miksi ei ole mahdollista lisätä vettä valmiiseen betoniin, mikä toi toimittajan?

Betonin tilauksessa ostajan on ilmoitettava betoniluokan lisäksi liikkuvuus. Valmistaja, jonka taloudelliset näkökohdat ohjaavat, tekee konkreettisesti järjestetyillä ominaisuuksilla vähimmäisvoimareserviä. Siksi kun betoni saapuu esineeseen, kaikki sen komponentit ovat suhteessa ja määränä, joka on tarpeen tietyn betoniluokan, veden mukaan lukien. Lisäämällä lisävettä rakentajat lisäävät EY: tä ja vähentävät näin tilatut ja maksetut ominaisuudet. Toisin sanoen, ostaja maksaa korkean betoniluokan, ja hän joutuu muotoiluun alentuneilla ominaisuuksilla. Johtopäätös: rakennustyömaalla ei ole mahdollista lisätä vettä maahan tuotuihin betoniin. Joskus eri syistä loppujen lopuksi syntyy tällainen tarve. Esimerkiksi rakennuttajilla ei ollut aikaa valmistautua muottiin tai muista syistä. Betoni paksuuntunut. Sitten ostajan on otettava yhteyttä konkreettiseen toimittajaan neuvoja varten. Ja toimittajan teknologiamies (ja vilpittömässä mielessä valmistajalla pitäisi olla tällainen asiantuntija) kertoo sinulle, mitä tehdä. On välttämätöntä ottaa yhteyttä toimittajan teknologiaan, jolta olet ostanut betonin. Hän tietää, mitä komponentteja käytetään tämän betonin valmistuksessa ja miten toimia betonin ominaisuuksien säilyttämiseksi.

Pitääkö minun hoitaa betonia?

Betonin laatu on yhtä tärkeä kuin sen laadunvalmistus. Jotkut asiakkaat ja rakentajat ovat väärässä, uskovat, että jos betoni on korkealaatuista, sitä ei voida heikentää. Veden lisääminen on jo kirjoitettu edellä. Puhutaan nyt siitä, että betoniin jo olemassa oleva vesi (tai kosteus) säilyy. Kuten jo osoitettu, jotta betoni kääntyisi kiveen, tarvitaan vettä. Jos rakennuttajat eivät varmista veden säilymistä betonirakenteessa, niin siinä ei ole vahvistettua voimaa. Mitä sinun tarvitsee tehdä? Betoni on katettava. Varsinkin aurinkoisella tai tuulisella säällä. Tuuli usein vahingoittaa enemmän kuin aurinko. Kun vesi haihtuu betonista, se ei riitä, että betoni saa voimaa. Betoni "kuivuu" eikä koskaan noutaa suunniteltua voimaa. Vesimurskainten voimakas haihtuminen, koska se on terävä kutistuminen. Sen jälkeen, kun betonista on halkeamia, vesi haihtuu voimakkaammin halkeamien läpi. Tulevaisuudessa voi veteen imeytyä halkeamiin ja betoni sulatetaan. Betonivesin ja ilman välisten halkeamien läpi pääsee vahvikkeelle ja se ruostuu ja putoaa. Et voi katsoa ja odottaa, että betoni halkeilee. Jos se alkaa, prosessi on jo mahdotonta pysähtyä. On tarpeen peittää betoni välittömästi asennuksen jälkeen, heti kun vesikalvo katoaa pinnaltaan, kutsumme tätä konkreettista tilannetta sanaa "shake". Vuoden eri aikoina eri säällä tämä aika voi olla useita minuutteja useisiin tunteihin. Täällä konkreettisten työntekijöiden kokemus, pätevyys ja taito ovat erittäin tärkeitä. Virhe tekee ne, jotka korvaavat betonin päällysteen kastelemalla sitä vedellä. Ensinnäkin sementti pestään betonin pinnalta, ja toiseksi betonin yläkerros kostutetaan (EY kasvaa). Seuraus - konkreettinen "murenee", irrota. Mitä minun pitäisi peittää? Höyryä kestävä materiaali. Esimerkiksi muovikalvo. Mutta käsittelyprosessi on hyvin aikaa vievää. On tarpeen peittää betoni siten, ettei se häiritse sen pintaa. Kalvo on kiinnitettävä siten, että tuuli ei tuhlaa sitä. Kalvon sijaintia on jatkuvasti seurattava. Se on erityisen työlästä suurilla alueilla, esimerkiksi katossa, tienpinnalla jne. Mikä on tie ulos? Hyvin yksinkertainen. Nyt monet betonin lisäaineiden valmistajat valmistavat tuotteita betonin hoitoon. Nämä ovat nestemäisiä materiaaleja, joita levitetään betonin pintaan heti, kun niitä ravistetaan tavanomaisella rakenteella tai puutarhan ruiskulla (ruiskulla). Useimmiten se on nestettä, jolla on maidon väri ja koostumus. Kun betonia käytetään, neste kuivuu ja muuttuu elokuvaksi. Näitä materiaaleja kutsutaan "kalvon muodostaville materiaaleille". Tämän kalvon ansiosta voit säästää vettä betoniin ja aurinkoon ja tuulessa. Kuten tiedätte, tuuli ei räjäytä sitä. Ensisilmäyksellä näyttää siltä, ​​että tämän materiaalin käyttö on kallista. Mutta se on ensi silmäyksellä. Jos lasketaan muovikalvon kustannukset, sen asennus-, säilytys-, puhdistus- ja varastointikustannukset ovat monimutkaiset, otetaan huomioon rikkoutunut betonipinta tai veden hinta, roiskumisen työ ja veden vaurioituminen, on selvää, että kalvon muodostavien materiaalien käyttö on hyödyllistä. Tulevaisuudessa tämä kalvo haihtuu ja kaikki viimeistelyaineet, myös laatta, voidaan levittää betoniin ilman lisävalmistusta. Huolestuneet betonivalmistajat myyvät usein näitä materiaaleja itse. Useimmiten he eivät tee rahoja vaan pyrkivät auttamaan rakentajia ja näin säilyttämään yrityksen mainetta, koska betoni säilyy paremmin ja asiakkaalla ei ole valituksia.

Usein betoni menettää kosteutta johtuen siitä, että se on asetettu epävarmalle pohjalle tai muottiin. Joskus betonin pohja on murskattu kivi tai hiekka. Jos tämä materiaali on kuiva, se pystyy absorboimaan suuren määrän vettä. Esimerkiksi Gelendzhikin louhoksista saatu rauni absorboi erittäin suurta määrää vettä. Kun betoni on asetettu, kosteus betonista alueella, jossa se koskettaa pohjaa, imeytyy voimakkaasti perusmateriaaliin. Tämän seurauksena betoni on nopeasti kuivunut ja halkeamia edessä hämmästyneitä rakentajia, joilla ei ole mitään tekemistä, heti kun he syyttävät betonituottajaa ja kiilevät halkeamat, jotka eivät muuta mitään. Ei kastelua vedellä ja päällysteellä ei auta, koska kutistumisen halkeamia muodostuu betonin pohjalle. Sama tapahtuu, kun betoni joutuu kosketuksiin kuivan puisen muottien kanssa. Mikä on tie ulos? Betonin pohja on kostutettava "täyteen", eli kunnes se pysähtyy veden imeytymiseen, samalla kun vältetään tukien muodostumista pohjaan. Ne rakentajat, jotka levittävät hieman vettä pohjaan, esimerkiksi sekoittimesta, pettävät itsensä ja asiakkaansa. Tämä ei riitä. Muotti on voiteltava erikoismateriaaleilla, esimerkiksi emulsolilla, kaivostoiminnalla. Tämä tehdään paitsi estää betonia kiinni muottiin, mutta myös imeytymään kosteuteen. Jos ei ole emulsolia tai kaivostoimintaa, on välttämätöntä kostuttaa murskaus voimakkaasti, jolloin vältetään vaipat vaakatasossa. Poikkeuksena on laminoidun vanerin tai metallin muotti. Siinä vesi ei mene mihinkään.

Toinen betonin vihollinen on pakkasta. Jotta betonista tulisi kivi, tarvitaan positiivinen lämpötila. Laboratoriolosuhteissa lämpötila pidetään noin 20 celsiusasteessa. Näissä olosuhteissa katsotaan, että betoni noutaa suunnitteluvastettaan 28 päivän kuluttua. Mitä korkeampi lämpötila, sitä nopeammin betoni saa vahvuutensa. Tässä tapauksessa emme saa unohtaa tarvetta säilyttää betonin kosteus. Nopea lämpötilan nousu betonin lämmityksen aikana on myös haitallista. On sisäistä (silmille ei näy) stressiä ja tuhoutumista betonissa. On tärkeää tietää paitsi betonin lämmittimet. Betonin kovettumisen aikana tapahtuu kemiallinen reaktio lämmön vapautumisen kanssa. Pienillä rakenteilla se on vain betonin hyväksi. Hyvin suurilla, massiivisilla rakenteilla (useimmiten teollisessa rakentamisessa, esimerkiksi vahvoissa perustuksissa) betoni kuumenee niin paljon, että se on tarpeen jäähdyttää esimerkiksi kaatamalla vettä. Joskus erikoisputkia asetetaan betonin sisään, pumpataan veden läpi ja jäähdytetään.

Betoni on pidettävä alhaisilta lämpötiloilta. Tämä saavutetaan peittämällä betoni kalvolla, matolla, lumella jne. tai lämmitä se. Betonin täytyy saavuttaa esine, jonka lämpötila ei ole alle 5 astetta. Celsius. Betonin suojaamiseksi jäädytykseltä ennen kuin se on peitetty tai alkanut lämmetä, valmistukseen käytetään erityisiä antifrosty-aineita. Ne on suunniteltu eri lämpötiloille: -5, -10, -15 astetta. jne., ja lisätä merkittävästi betonin kustannuksia. Nämä lisäaineet suojaavat betonia pakastumiselta vain tuotantoprosessin aikana. Lisäksi, jotta betoni kovettuisi, se tarvitsee positiivista lämpötilaa, ts. on välttämätöntä kattaa ja siten säilyttää lämpö, ​​jonka betoni antaa säiliön aikana tai lämmittää.

Tässä artikkelissa koskimme vain niitä sääntöjä, joiden noudattamatta jättäminen rakennuttajat voivat vahingoittaa konkreettisen valmistajan kaupallista mainetta ja asiakkaille aiheutuvaa vahinkoa. Itse asiassa konkreettinen tiede on vakava kurinalaisuus, joka kehittyy jatkuvasti ja vaatii pitkää tutkimusta. Rakentajien harjoittajilla on oltava paljon pienempiä tietoja konkreettisista ja käytännöistä kuin tiede on, mutta paljon suurempi määrä tietoa kuin tässä artikkelissa on esitetty. Artikkelin kirjoittajien tarkoituksena oli herättää kiinnostusta sen osan rakentajista ja asiakkaista, jotka eivät edes omista tässä artikkelissa mainittuja tietoja ja kannustamaan heitä itsenäisesti oppimaan konkreettisen työntekijän ammattinsa salaisuudet. Niille, jotka ovat jo ilmoittaneet kaiken ja niin, kirjoittajien on vain osoitettava kaksi kohtaa: 1. toisto on opetuksen äiti; 2. mikään ei pysy paikallaan, kaikki kehittyy ja rakentaminen tiede.

Kirjoittajat, asiantuntijaryhmät "Credo", eivät ole mitään tämän artikkelin replikaatiota vastaan, koska he pitävät itseään erittäin tärkeänä betonien suosimista ja sen käyttöä koskevia sääntöjä.

Mikä hiekka on parempi betonille

Mitä hiekkaa tarvitaan betoniin?

Konkreettinen tehtävä on se, että jokainen, joka on joskus yrittänyt rakentaa jotain lastenvaunun lisäksi, on törmännyt. Tuloksena olevan ratkaisun laatu riippuu käytetyistä komponenteista ja valmistusmenetelmän noudattamisesta.

Hiekkatoiminto

Ennen kuin selvitämme, mikä hiekka on parempaa betonille, selvitämme, miksi hiekka konkreettisesti on?

Ratkaisullaan hiekka on täyteaine. Hänen tehtävänsä on vähentää negatiivisen muodonmuutoksen vaikutusta betonikiven muodostumisen aikana sekä varmistaa rakenteen leikkauslujuus.

Se vaikuttaa myös laastin asettamisnopeuteen ja betonin lujuuteen.

Hiekan positiivinen rooli on mahdollista vain, jos suhteita havaitaan valmistettaessa yhtä tai toista laastijalusta. Jos se on liian paljon, betoni muuttuu rakeiseksi ja murentuneeksi. Jos se on pieni, liuos murtuu kuivauksen aikana ja lopullinen muoto voi muuttaa geometrisia mittoja (esim. Onkaloiden ulkonäkö esimerkiksi vaakatasossa).

Mitä hiekkaa käytetään betoniin?

Yleiset vaatimukset hiekalle ovat seuraavat:

 • Puhtaus. Komponentissa ei saa olla epäpuhtauksia: maa, savi, ruoho ja muut asiat. Erityisen vaikeaa on savi, koska on melko vaikeaa määrittää sen määrää hiekka silmällä. Epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää 5% kokonaismassasta.
 • Fraktio (hiukkaskoko). Hienoja hiekkoja, joiden partikkeleita on enintään 2 mm, ei ole suositeltavaa käyttää betonin valmistukseen, koska se ei toimi hyvin sen perusmääritystoiminnolla.

Mitä hiekkaa betoniin käytetään säätiön alla? Hiukkasilla 2 - 2,5 mm. Käytettävissä oleva korkealaatuinen betoni on suhteellisen suuri: 2,5 - 3 mm. Vielä karkeampi hiekka ratkaisuille soveltuu huonosti, mutta se sopii erinomaisesti erilaisten hiekkakuitujen muodostamiseen.

 • Kosteus. Tämä parametri kiinnittää harvoin huomiota, mutta hiekan kosteus voi vaikuttaa vakavasti veden annosteluun liuoksen valmistelussa. Käytännöllisesti katsoen kaikki betoniformulaatiot kootaan hiukkasten vähimmäispitoisuuden (1%) perusteella ja veden määrä ilmoitetaan sopivaksi. Jos sinulla on enemmän märkähiekkaa, ja kaada niin paljon vettä kuin on annettu reseptiin, tulee olemaan liikaa.

  Lisäksi märkä hiekka on raskaampaa kuin kuiva hiekka, mikä jättää myyjälle liikkumavaraa.

 • Joten mikä hiekka on parempi käyttää betoniin? Edellä esitetyn perusteella liuoksen valmistaminen sopii täydellisesti kuivattuun jokirintaan. Jos aiot käyttää louhos hiekkaa, se olisi hyvin seulotaan läpi seula, pestään ja kuivataan.

  Onko mahdollista itsenäisesti tarkistaa hiekan puhtaus?

  Laske lasipullo hiekalla noin kolmanneksella. Seuraavaksi kaadetaan noin puolet vedestä pulloon. Ravista hyvin niin, että hiekka on täysin huuhdeltu vedellä ja asetettu 5-7 minuutiksi. Jos hiekkakerroksessa on ohuempia kerroksia, muutaman millimetrin paksuus, hiekka on voimakkaasti saastunut. Laadukkaan ratkaisun valmistukseen se ei ole sopivaa.

  Mikä hiekka on parempaa konkreettiselle - uralla tai joella?

  Monien ehdotusten joukosta on melko vaikeaa valita hiekkaa konkreettiseksi, jos sinulla ei ole käsitystä siitä, mitä materiaalin ominaisuudet ovat. Rakentamisessa ja sisustuksessa käytetään useampia hiekkateitä, joista kullakin on tyypillisiä ominaisuuksia. Hiekan laatu ja sen käyttömahdollisuus betonin ratkaisun valmisteluun vaikuttavat useat tekijät, jotka liittyvät läheisesti sen alkuperään.

  Hiekan ominaisuudet ja ominaisuudet

  Hiekkaominaisuudet Rakennustoiminnan kirjanpidon ja betoni-monoliittien muodostumisen kannalta pakolliset riippuvat sen kemiallisesta koostumuksesta, sijainnista ja osittain myös uuttamismenetelmästä. Nykyiset standardit korreloivat tiukasti betonin lujuuteen ja muovaisuuteen liittyvät vaatimukset hiekan ominaisuuksilla:

  • raekokofraktio;
  • irtotiheys kuutiometrissä;
  • jyvien muoto, joka vaikuttaa liuoksen liuokseen;
  • pilaantumisen ja epäpuhtauksien esiintyminen.

  Nämä parametrit määräävät paitsi ratkaisun laadun ja betonin monoliitin, mutta kokonaiskustannukset, koska ne ovat riippuvaisia ​​tiheydestä - yhden kuutiometrin hiekan määrä. On edullista ostaa hiekkaa konkreettisten keinojen valitsemiseksi oikean valitsemiseksi tärkeimpien ominaisuuksien mukaan.

  Mikä on ero jokien hiekasta joesta

  Rakennusta varten käytetään alkuperää - louhos hiekkaa (rotua) ja päätyy jokivarresta kahta päätyyppiä. Rannikkoalueilla materiaali voidaan louhia merenpohjaan, mutta sen kuljetus on melko monimutkaista, joten jokien hiekka on huomattavasti helpompi päästä Venäjän keskialueilla. Joen ja louhoksen hiekkaviljelyllä on huomattavasti erilaiset ominaisuudet.

  Joki hiekka ominaisuuksia

  Joenmeren hiekalle on ominaista voimakkaasti pyöristetty jyvien muoto, joita tuhansia vuosia on kierretty vesivirroilla, kiertynyt ja muuttunut tasaiseksi. Betoniliuoksessa tämä tarkoittaa homogeenisten jyvien tasaisempaa massajakaumaa, mikä tarkoittaa korkeaa plastisuutta ja ennustettavuutta.

  Rakennuskäytäntö, kokemus ja standardit edellyttävät keskipitkän ja karkean hiekan käyttöä betoniliuoksessa, jonka raekoko on 2,8 mm. Suuri merkitys liittyy epäpuhtauksien puuttumiseen savi-, malmi- ja muiden orgaanisten ja mineraalisten kerrostumien puuttumisesta. Jokihiekan erityisominaisuus on erittäin arvokas betonituotteiden tuotannossa, kaatamalla perusta ja muodostamalla monoliittisia rakenteita.

  Rakennuttajat, joilla on suuri kokemus, pitävät tärkeänä materiaalihankinnassa. Jokihiekan ominaispiirteet lietteen ja saven pilaantumisen osalta määritellään asiakirjoissa, eikä tämä luku saa ylittää 0,3 prosenttia. Lähtö ja louhintatapa luovat kaikki edellytykset jyvien muodon suuren puhtauden, plastisuuden ja oikeellisuuden saamiseksi.

  Uran (vuori) hiekan ominaisuudet

  Louhoshiekan (vuori ja kallion) ominaispiirteet mahdollistavat sen käytön täyteaineena ja päämateriaalina tiilintuotantoon, seosten valmistamiseen betonipinnoille, teiden ja alustojen täyttämiseksi. Jyvien ja saviepuhtauksien ominaispiirteinen epätasainen muoto mahdollistaa koostumusten saamisen tiilien ja muurausseosten valmistukseen - niillä on voimakas sisäinen adheesio.

  Betonilaastille käytettäessä uimarannan hiekka on liian pieni ja ei-muovinen - sen epätasaiset jyvät eivät anna tasaisen jakautumisen vaikutusta, ne asettuvat nopeammin, mikä johtaa betonin laadun heikkenemiseen. Savisäiliöiden määrä on jonkin verran pienempi kuin kaatopaikka, mutta tämä ei ole tärkein indikaattori betonituotannossa ja kiinteässä rakentamisessa.

  Valitse betonin hiekka

  Louhoksen ja joen hiekan välinen ero on havaittavissa siinä määrin, että on käytännöllistä käyttää joen alkuperää olevaa materiaalia rakennuskäytännössä. Samalla kannattaa tutkia tarkasti analyysitietoja - epäpuhtauksien vähimmäismäärä ja fraktion homogeenisuus lisäävät huomattavasti betoniliuoksen ja lopullisen betoni-monoliitin ominaisuuksien ennustettavuutta.

  Jos luotat ammattilaisten mielipiteisiin, kysymys siitä, millaista hiekkaa on parempi betonin valmistamiseksi, ensisijaisuus säilyy joelle - keskikokoinen ja suuri murto, jossa on vähäisiä sedimenttisiä epäpuhtauksia. Joenmateriaali, jonka läpivirtauskerroin (suodatuskerroin) on 12 m vuorokaudessa, soveltuu viemäreiden muodostumiseen, joka on kolme kertaa suurempi kuin urahiekkaan arvo.

  Joen pohjasta tai kuivatusta sängystä peräisin olevan massan yhtenäisyys, sileys ja puhtaus mahdollistavat pakata ja myydä hiekkaa 40 kg: n pussissa materiaalina, jolla on ennustettavissa olevat ominaisuudet ja taattu laatu. Louhoksen ja joen hiekan ominaisuudet ovat niin erilaisia, että ammattirakentamisen ja konkreettisen työn alalla ne ovat käytännöllisesti katsoen erilaisia ​​materiaaleja omilla erityisalueillaan. Savupiippuisen hiekan käyttö betonijohdossa olevasta louhoksesta on mahdollista säästää - edellyttäen, että monoliitillä ei ole suurta kuormitusta ja sen lujuus ei ole kriittisesti alhainen koko rakenteen eheydelle.

  Työaika
  Kelloa

  Hiekka betonin valmistamiseksi

  Kaikki tietävät, että hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä sekoitetaan tiettyihin mittasuhteisiin ja luo tällaisen superstrong-rakennusmateriaalin, kuten betonin. Jokaisella ainesosalla on oma tärkeä rooli. Joten hiekat ovat betonisekoituksen kiinteä osa, joka täyttää raon välisen tilan. Sakkojen laatu on avainasemassa, koska lopputuotteen kulutuskestävyys ja lujuus riippuvat sisäisen rasituksen oikeasta jakautumisesta.

  Yleiset vaatimukset valitessasi

  Betonin betonituotannossa käytettävän hiekan on oltava GOST-standardin mukaista. Materiaali sopii, jos se sisältää vähemmän kuin kymmenen prosenttia hiukkasia, joiden fraktio on korkeintaan 0,14 mm ja enintään kolme prosenttia epäpuhtauksista, joita edustaa pöly, siltti ja savi. Se on jälkimmäinen seos, joka voi vaikuttaa haitallisesti betonilämmönkestävyyteen ja lujuuteen, koska se peittää hiekkahiukkasten, mikä estää niiden liittämisen kunnolla muihin komponentteihin. Myös, standardien mukaisesti, sisältöä ei ole sallittua suuri koko hiukkasen enemmän kuin 10 mm, ja osuus 5-10 mm: n hiukkaskoon on oltava viisi prosenttia kokonaispainosta hiukkasmaisen komponentin. Materiaalissa olevia orgaanisia pilareita, joita humus tai kasviperäiset elementit edustavat, pitäisi olla poissa.

  Hiukkaskoko

  River - paras vaihtoehto täyteaine betoniseoksia.

  Jotta voidaan selvittää, millaista hiekkaa tarvitaan betoniin, määritetään ensin tärkein parametri valittaessa irtotavaran rakennusmateriaaleja - moduulin koko (murto). On olemassa:

  • erittäin suuri (suurempi kuin 3,5 mm);
  • lisääntynyt fraktio (välillä 3-3,5 mm);
  • suuri (2,5-3 mm);
  • keskikoko (2-2,5 mm);
  • pieni (1,5-2 mm);
  • hyvin pieni (1-1,5 mm);
  • ohut (0,7-1 mm);
  • hyvin ohut (enintään 0,7 mm).

  Kokeen moduulin määrittämiseksi valmistajat hiovat hiekkaa vuorotellen seulojen läpi, joiden jakeet ovat 10 mm, 5 mm, 2,5 mm, 1,25 mm, 0,63 mm, 0,315 mm ja 0,14 mm.

  Yksinkertaistettu luokittelu voidaan esittää seuraavasti:

  Betonituotantoon kuuluu karkeiden hiekkojen käyttö, jossa on riittävä määrä pienempiä jyviä, muuten betoniseos sisältää useita aukkoja. Tuloksena olevat aukot täyttävät sementin, mikä merkitsee lopullisen tuotteen kustannusten kasvua. On huomattu, että saman jakeen hiukkaset eivät kosketa toisiaan hyvin, muodostaen enemmän vapaata tilaa. Tästä syystä erilaisten hiukkaskokoisten seosten massiivinen käyttö elementtien välisen korkeimman tiheyden saavuttamiseksi.

  Hiukkaskokoon perustuen irtotavarat luokitellaan kahteen luokkaan. Ensimmäinen luokka eroaa siitä, että mikrorakeita, joiden halkaisija on pienempi kuin 1,5 millimetriä, puuttuu. Tällaista hiekka-ainetta pidetään parempana, koska erittäin hienon kiviaineksen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti suurempien fraktioiden sedimentaatiotiheyteen. Toiseen luokkaan kuuluu pieniä komponentteja. Tästä syystä valmistetaan korkealaatuista betonia käyttäen irtotavarana ensimmäisen luokan.

  Hiekka on hienorakeinen vuoren sedimenttikivi, joka on valmiissa muodossa tai saatu murskaamalla kiviä. Viljan koon lisäksi tärkeä indikaattori on louhinnan paikka, joka määrittää sen ominaisuudet. erottaa:

  Jokihiekka on suositeltavaa, koska sillä ei ole savea ja siellä on hyvin pieni määrä kiveä. Se on hieman kalliimpaa kuin muut irtotavaratyypit, mutta parasta laatua. Sen hiukkaset ovat yhtenäisiä ja niillä on sileä ovaalin muoto, niiden sedimentaation tiheys on paljon suurempi kuin louhoksen, jonka muoto ei ole symmetrinen ja jolla on epäsäännöllisyydet pinnalla. Se louhitaan imututkarin avulla, joka imee veden hiekalla ja siirtää seoksen varastoon. Tässä tapauksessa vedellä on ulosvirtaus takaisin säiliöön.

  Meren hiekan ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin joki. Sen erityispiirteenä on pienen kalkkunoiden ja merikiven määrä. Siksi se tarvitsee lisäpuhdistusta. Merisuola tekee hiukkasista tasaista kokoa ja säännöllistä muotoa. Se on kallein irtotavarana, koska sen kaivostoiminta tapahtuu merenpohjaan käyttäen kalliita tekniikoita.

  Urakoostumuksen koostumus on usein rasitettu savipitoisuuksilla ja kivillä, joten uuttamisen jälkeen se on pestävä vieraista hiukkasista. Hän on halvin. Kivien erottaminen hiekkasaumoihin on yleisimpiä.

  Kvartsihiekkainen materiaali louhitaan kvartsikivien keinotekoisella murskauksella erityisten hiomalaitteiden avulla. Se saadaan ilman kaikenlaisia ​​epäpuhtauksia ja sitä leimaa kemiallinen neutraliteetti. Prosessointivaihtoehtojen perusteella seuraavia materiaalin puhdistusmenetelmiä ovat:

  • Alluvial (puhdistusmenetelmä vedellä pesemällä);
  • seulotaan (tämän menetelmän mukaan seuloja käytetään seulomiseen).

  Hiekkasuihku tapahtuu heti paikalla. Tätä varten materiaali upotetaan veteen ja sekoitetaan useita kertoja. Näin ollen erilaiset epäpuhtaudet ja pöly jättävät hiekan säkeet. Tarpeet hiukkaset kelluvat ylhäältä ja erotetaan kokonaismassasta. Tämä toimenpide suoritetaan useita kertoja. Totta, ja irtotavaran hinta kasvaa merkittävästi. Seulonta on halvempi menetelmä, mutta se ei poista pölyn mikropartikkeleita.

  Materiaalin ominaisuudet

  Hiekka voi imeytyä täydellisesti ja pitää kosteutta.

  Erilaisilla hieketyypeillä voi olla erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet riippuen koostumuksesta, joka voi olla:

  • kemialliset;
  • mineraali;
  • granulometrinen (näytetään hiukkasten koostumus prosentteina fraktiosta riippuen).

  Tärkeä indikaattori on yhden metrin kuutiohiekkaan todellinen paino. Se vaihtelee 1,5: stä 1,8 tonniin. Kevyempää painoa pidetään parempana, koska epäpuhtauksien massa on vähäinen.

  Kosteus on tärkeä rooli. Yleensä sen pitäisi olla 5%. Betoniliuokseen lisätyn veden määrä riippuu tästä indikaattorista. Kodinrakennuksen aikana voit tarkistaa materiaalin kosteuden "silmällä": jos hiekka ei murene, kun puristetaan nyrkillä, se tarkoittaa, että normaali kosteustaso ylittyy ja seoksen on oltava vähemmän vettä.

  Määrä lasketaan

  Korkealaatuisen korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava kaikkien elementtien kustannuksia. Yleensä tämä suhde esitetään yhtenä osana sementtiä kolmeen osaan hiekkaa ja viiteen osaan raunioista. Vesi otetaan asteittain osuuteen 50-70 painoprosenttia sementtiä. Mutta korkealaatuisen betonin saamiseksi, kun kyseessä on monikerroksisten rakennusten tai kantavien lattialevyjen rakentaminen, tarkka laskenta on avainasemassa. Jotta lasketaan oikein kaikki aineosat, noudata seuraavia suosituksia:

  • Betoniarvon 100 luomiseksi käytä hiekkaa, jonka läpimitta on enintään 2,5 mm sementin massasuhteella. raunioista. hiekka kuin 1: 7: 4,6;
  • merkillä 150 suhde on 1: 5,7: 3,5;
  • 200: ssä - 1: 4,8: ​​2,8;
  • Merkki 300 - 1: 3,7: 1,9;
  • suurempien arvojen tuottamiseksi 400 ja 450 käyttävät jo hiukkasten halkaisijaltaan yli 3,5 mm, joiden ainesosien suhde on 1: 2,7: 1,2 ja 1: 2,5: 1,1.

  Sakkaroosin merkitys betoniin usein aliarvioidaan. Mutta se on laadukas hiekka, joka valitaan sopivissa mittasuhteissa, auttaa vähentämään betonin kustannuksia (vähentämällä sementin kustannuksia) ja lisää sen vakautta ja laatua. Korkealaatuisen betoniseoksen valmistukseen liittyy karkeiden hiekkavesiä riittävällä määrällä pieniä jyviä. On myös mahdollista lisätä pesty louhosanalogi, jonka käyttö voi merkittävästi alentaa betonin kustannuksia. On kuitenkin syytä harkita, että seoksen komponenttien säästäminen voi heikentää huomattavasti betoniseosten ja niiden rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

  Irtotavaran laadun varmistaminen on melko helppoa ilman laboratoriokokeita - riittää, että kaadetaan vettä läpinäkyvään säiliöön hiekalla ja ravistetaan sitä useita kertoja. Jos vesi on tullut hyvin pilviksi ja pinnalla on vieraita hiukkasia, hiekka-aineen laatu on kyseenalainen.

  Mitä hiekkaa tarvitaan betonille: paras valinta

  Hiekka on löysä sekoitus pieniä hiukkasia eri mineraaleja ja kiviä. Se muodostuu prosessin pitkäaikaisesta eroosiosta ja tuhoamisesta. Hiekan koostumus on yleisin piidioksidi (kvartsi) ja kalsiumkarbonaatti. Hiekkahiukkasten koko on 0,06 - 2 mm. Alkuperän mukaan kaikki hiekat jaetaan: meri-, eeolian-, järvi-, alluvial- ja deluvial. Jos hiekan ulkonäön syy oli veden aktiivisuus, sen hiukkaset ovat sileämpiä ja pyöreämpiä.

  Hiekkarannat

  Sands on jaettu luokkiin seuraavien ominaisuuksien mukaan: koostumus, tiheys, alkuperä, tyyppi, viljan muoto, lujuus, pöly- ja savipitoisuus, haitallisten epäpuhtauksien läsnäolo tai puuttuminen sekä fysikaaliset ominaisuudet.

  Lähtökohtana hiekka on joki, meri ja ura. Joen louhitaan joenvuoteilla. Yleensä se on puhtaampaa, siinä on vain vähän epäpuhtauksia, kuten saviä. Se on tasaisempi, ja jyvät ovat tasaisempia ja tasaisempia. Tuotannon epäedullisuus on, että tässä tapauksessa jokiekosysteemit häiriintyvät, mikä voi johtaa haitallisiin seurauksiin. Joki-hiekka on melko raskas ja voi sakkautua, joten laastin valmistuksessa tarvitaan usein sekoittumista.

  Meren hiekka on monella tavalla samankaltainen kuin joki. Mutta sillä on haittapuoli: suurempien hiukkasten läsnäolo - kiviä (joskus) ja nilviäisten kuoren palasia. Yleensä se on laadukas rakennusmateriaali, mutta samaan aikaan ja kallein.

  Hiekkahiekka saadaan suoraan sedimenttikivien kerroksista - hiekkasaumoissa. Se sisältää saven ja kivien sekoittumista ja vaatii puhdistusta. Sen etu on alhainen hinta.

  Hiekka voi olla myös keinotekoista. Se saadaan murskaamalla kovia kiviä, joille ne käyttävät erikoislaitteita. Raaka-aine on kvartsikivi. Tämä hiekka sisältää lähes epäpuhtauksia, koska se puhdistetaan välittömästi murskauksen jälkeen. Tee näin pesu ja seulonta. Pesu antaa suuremman puhdistusasteen epäpuhtauksilta, mutta se maksaa myös tällaisen hiekan kalliimpaa. Tekokas hiekka on melko tasaista väriä ja koostumusta.

  Hiekan hiukkaskoko voi olla pieni, keskikokoinen ja suuri. Tarkempi luokittelu merkitsee kahdeksan kategorian erottamista kokoluokittain. Pienimmät kuuluvat luokkiin "erittäin ohut", hiekan hiukkasten ollessa alle 0,7 mm. Karkeimmat rakeet luokitellaan "erittäin suuriksi", joiden hiukkaskoko on yli 3,5 mm.

  Yleiset vaatimukset betonin hiekalle

  Betonin hiekalla on tärkeä rooli betoniseoksen koostumuksessa. Se riippuu tulevien rakennusten lujuudesta ja kestävyydestä. Valtion standardissa on olemassa tiettyjä standardeja, joihin betonin käyttämää hiekkaa on noudatettava. Niiden mukaan pölyn osuus (hiukkaskoko alle 0,14 mm) on alle 10% hiekan, pölyn ja saven kokonaismäärästä - alle 3%. Erityisen tärkeää on valvoa savipitoisuutta, koska sen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti betonin lujuuteen ja sen vastustuskykyyn pakkaselta. Myös GOST: n mukaan 0,5 - 1 cm: n kokoisten hiukkasten osuus ei saa olla enempää kuin 5 prosenttia kokonaismassasta eikä suurempia hiukkasia ole sallittua. Myös orgaanisten epäpuhtauksien esiintyminen ei ole sallittua.

  Joen hiekka betonille on paras

  Hiukkaskokoa varten hiekka johdetaan vuorotellen eri reikien koon läpi.

  Betonin valmistukseen suositellaan hiekan käyttöä, joka sisältää sekä suuria että pieniä jyviä. Tämä vähentää sementin kulutusta betonin valmistuksessa.

  Mikä hiekka valitaan tekemään betonia?

  Betonin valmistamiseksi on toivottavaa ottaa keskipitkä tai karkea hiekka. Voit sekoittaa pienen määrän puhdistettua hiekkaa louhoksesta sen kanssa. Pit-hiekkapartikkeleilla on karkeampi pinta kuin jokien hiekka, ja ihanteellisesti tämä on plus, koska tällaiset hiukkaset muodostavat voimakkaamman sidoksen betonikomponenteilla. Mutta tällaisessa hiekassa, vaikka se puhdistettaisiin, voi silti olla saviyhdistelmää, joka heikentää ratkaisun laatua. Siksi on suositeltavaa laittaa enemmän jokien hiekkaa liuokseen kuin louhos hiekkaa.

  Haitalliset epäpuhtaudet

  Savun lisäksi muut osat, jotka voivat olla osa hiekkaa, ovat myös epätoivottavia epäpuhtauksia. Rautaoksidit voivat aiheuttaa betonipinnan pinnoille ruskeita pilkkuja ja tehdä siitä vähemmän luotettavia. Kiille levyt heikentävät betonikomponenttien tarttumista, mikä voi aiheuttaa korroosiota tulevaisuudessa. Rikkiyhdisteet voivat aiheuttaa halkeamia betonissa. Tällaisia ​​ominaisuuksia ovat kipsi ja pyriitti, jotka kykenevät toimimaan veden kanssa.

  Betonin valmistus

  Korkealaatuisen ja kestävän betonin saamiseksi vaaditaan pitämään tarvittava osuus sen komponenteista. Sementin, hiekan ja raunioiden kauhojen määrän suhde on 1: 3: 5. Jos kauha on suurempi, kaikki tämän suhdelukun jäsenet on kerrottava samalla tekijällä. Hiekka, joka on ihanteellinen betonin valmistukseen, koostuu rakeista, joiden koko on 1,5 - 3,5 mm. Karkeaa hiekkaa käytetään betonin laatuun M350 ja korkeammalle. Betonin tuotemerkin M200 valmistuksessa käytettiin hienompaa hiekkaa. Tällaista betonia voidaan käyttää myös perustuksen täyttämiseen.