FBS 24.4.6

Moskovan ja Moskovan alue

Tekniset olosuhteet: GOST 13579-78

Paino 1 kpl, t: 1 300

Betonin määrä, kuutiometri: 0.543

Betonin lujuusluokka: B7.5 (M100)

Online-sovellus

kuvaus

FBS 24.4.6 lohkot ovat laajaan käyttöön soveltuvia betoniteräksiä, jotka on valmistettu GOST 13579-78: n mukaisesti raskaasta betoniluokasta B 7.5 (M100). Niitä käytetään rakentamaan vankka perusta sekä asuin- ja teollisuusrakennuksissa, kellareiden, autotallien, varastotilojen rakentamisessa, seinien rakentamisessa ja joskus esteinä tienrakentamisessa.

FBS: n perustilohkojen päätehtävänä on jakaa kuorma tasaisesti koko rakennekehyksestä koko maakerroksen ympärysmitan ympärille, joten on erittäin tärkeää määrittää maaperän ja maaperän tyyppi ennen pohjan tarkistamista, tarkastaa rikkipeiton tunkeutuminen ja syvyys talvella, määrittää pohjavesien virtauksen sijainti säätökuorma (turvamarginaali). Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen asettelun vivahteet, jotka muuten takaavat säätiön luotettavuuden. Lisäksi on välttämätöntä tehdä pohjaseinien oikea vedenpitävyys pohjaveden aggressiivisten vaikutusten välttämiseksi, joten lohkot peitetään bitumilla.

FBS 24.4.6 sopii erinomaisesti liuskajohdon, joka on raudoitettu betoni nauha, joka kulkee pitkin koko rakennuksen kehä. Nauhataskuyksikkö sopii betoniseinien koteihin; taloja, joissa on monoliitti-, esivalmistettu betoniteräs- ja metallilattiat; taloja, joissa kellari tai kellari on suunniteltu; samoin kuin tapauksissa, joissa säätiön epätasaisen sedimentin uhka on paikkakunnalla olevan maaperän heterogeenisuuden vuoksi. FBS 24.4.6 -lohkoissa olevia nauhateitä käytetään voimakkaasti kallistuvissa ja kosteudessa kyllästyissä maissa, koska ne toimivat yhtenä yksikkönä, jakautuvat uudelleen ja talon seinät eivät tuota halkeamia tai muodonmuutoksia.

Lyhenne FBS tarkoittaa "kiinteää peruslohkoa". Merkinnän ensimmäinen numero ilmaisee pituuden decimetreissä, toinen - leveys ja kolmas - korkeus. Kirjain "T" osoittaa, että lohko on valmistettu raskasta betonia.

Soveltamisala

Peruslohkojen FBS: n käytön päätavoitteena on luoda vahva ja luotettava tuki rakentamiseen. Tämäntyyppiset asiantuntevasti asennetut betonituotteet suojaavat huoneelta kosteutta ja mätää. Betonielementit eivät muuttuakaan ajan mittaan ja kestävät täydellisesti pohjaveden vaikutuksia, koska niille on ominaista matala veden imeytyminen. Bitumia levitetään lohkojen pinnalle suojelemalla niitä tuhoamiselta. Lohkojen väliset saumat on täytetty sementtilaastilla. Täten käytetään vahvistettuja betonilohkoja FBS tapauksissa, joissa on tarpeen kestää suuria kuormia rakennuksen seinistä epäsasvatuilla pinnoilla.

PBS-pohjalevyt ovat ihanteellinen materiaali kellariin ja teknisiin huoneisiin. Lisäksi niitä voidaan käyttää maanrakennukseen, jossa perusrakenteen kaatamista ei voida tehdä manuaalisesti. Säätölohkojen asennus tehdään erikoislaitteiden avulla. Kiinnityssaranat käytetään nostokorkeuteen. Lohkojen kaappaus suoritetaan yhdellä sarven koukulla, jossa on salpa. Tällaisten betonituotteiden käyttö vähentää laitoksen rakentamista puoleen.

Lohkojen mitat FBS 24.4.6

 • Pituus - 2380 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska lohkon pituus on 2380 mm)
 • Leveys - 400 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska leveys on 400 mm)
 • Korkeus - 580 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska korkeus on 580 mm)
 • Massa - 1300 t
 • Betonin lujuusluokka puristusta varten - B7.5
 • Merkki betonista puristuslujuuteen - M100
 • Tekniset tiedot - GOST 13579-78

Tekniset tiedot

Raskasbetonin FBS-lohkoilla on korkeat tekniset ominaisuudet, joten ne eivät ole epämuodostumattomia. Ne ovat lisänneet pakkasenkestävyyttä, kosteuden kestävyyttä ja aggressiivista ympäristöä, joten ne kestävät helposti monenlaisia ​​lämpötiloja, joita kaikki betonituotteet eivät voi ylpeillä.

Tällaiset tuotteet eivät murskaa, eivät röyhtäisi, eivät aiheuta myrkyllisiä aineita eivätkä kestä korroosiota. Raskasbetonin käytöstä johtuva hyöty johtuu myös siitä, että perustan lohko on vankan massan ansiosta kestävämpi, kestävä ja kestävä. Lohkojen vahvistaminen on äärimmäisen harvinaista, sillä se käyttää teräsjohdinluokkaa A1 ja A111. Mutta tällainen rakentaminen aiheuttaa nopeasti perustablokit käyttökelvottomiksi.

Säätölohkojen laadun tarkistaminen tapahtuu vaiheittain:

 • Ensinnäkin arvioidaan betonin tilaa ja laatua. Tuote on hylätty, jossa on halkeamia, jotka eivät täytä standardeja. Sallitaan vain leveydeltään enintään 0,3 mm: n pinnalliset halkeamat, jotka voivat johtua betoniseoksen kutistumisesta;
 • Lohko valmis asennukseen täyttää tietyt mitat, jotka on esitetty piirustuksissa. Sen pinnan tulee olla tasainen ja sileä. Poikkeamat eivät saa ylittää 13 mm: n pituisia, 8 mm: n levyisiä ja korkeita, 5 mm: n leikkauksia. Profiilin suoruuden poikkileikkaukset eivät saa ylittää 3 mm: n koko lohkon pituutta ja leveyttä;
 • Tuotteen pinnalla, joka on sallittu jatkokäytölle, ei saa olla merkittäviä vikoja. Nykyiset painumat ja virtaukset, joiden muodostumista ei voida välttää tuotantovaiheessa, ei saa olla yli 15 mm. Pienet vikoja voidaan peittää betonimassalla välittömästi ennen asennusta. FBS-lohkoilla voi olla useita erilaisia ​​pintoja - edessä, maalausta varten; edessä, maalattaessa keraamisten laattojen avulla; edessä, ilman viimeistelyä; ei kasvot, jotka eivät näy käyttöolosuhteissa;
 • Erityisedellytys säätiöosan sopivuudesta jatkokäyttöön on teknisen passin (laatusertifikaatti) saatavuus. Se sisältää kaikki valmiin tuotteen tekniset tiedot, tekniset parametrit, valmistuspäivä, merkintäkaava, jäätymisvastus ja vedenpitävyys. Lisäksi teknisen passin läsnäolo on edellytys tuotteen kuljetukselle ja varastoinnille. Lisäksi merkinnät kiinnitetään aina lohkojen sivupintaan.

Varastointi ja toimitus

On suositeltavaa pinota valmiit lohkot pinoihin, jotka ovat tiukasti toisiinsa sopivia. Lohkojen välissä on puupaloja. Tyynyjen paksuuden on oltava vähintään 30 mm. Pinta, johon alemmat lohkot sijaitsevat, on kohdistettava huolellisesti. Lajittelu on tehtävä tuotemerkillä, jossa on paljon tuotteita. Lohkojen kuljetus on tehty luotettavalla kiinnityksellä, joka suojaa niitä siirtymiseltä.

Yritys "DSK-Capital" toimittaa perustuslohkot FBS 24.4.6 kuljetusyritysten välityksellä noudattamalla vakiintuneita kuljetusvaatimuksia.

FBS-lohkot, koot ja paino

Jos rakennuspaikka on kuiva ja vakaa maaperä, säätiön rakentaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa: voit valita valmiita perustilohkoja talon perustana olevaksi materiaaliksi. Harkitse, mikä muodostaa FBS-lohkot - koon ja painon, tyypit ja käyttöolosuhteet.

Peruslohkojen ominaisuudet ja tyypit

Lohko valmistetaan seuraavasti: Betoni M100 tai 200 kaadetaan muottiin, vahvistin asetetaan (ei aina). Muokkaajia lisätään liuokseen, joka parantaa tiettyjä ominaisuuksia - veden kestävyys, pakkasenkestävyys jne. Sitten seos tiivistetään vibropressilla ja höyrytetään erityiseen kammioon.

Tuloksena olevat tuotteet eroavat painosta ja kokonais- piirteistä. On olemassa kolme päätyyppiä:

 • FBS - vankka perustablokki, ts. täyteläinen. Muoto on samanlainen kuin tiili, jossa urat, jolloin elementtien monoliittinen yhteys muodostuu yhdessä. Betonia ei vahvisteta;
 • FBV - katkaisuja viestintään;
 • FBP on osittain ontto.

FBS-lohkon paino on suurempi kuin muiden lajien paino. Näin ollen kantavuus on suurempi. Tuotteet on varustettu metallisilmukoilla kuljetettavaksi.

GOST tuotantoon - 13579-78. Tärkeimmät betonin tekniset ominaisuudet:

 • tiheys - vähintään 1800 kilogrammaa kuutiota kohden;
 • lujuusluokka - vähintään 7,5.
FBS varustettu lastin silmukoilla

Sovelluksen hyödyt ja rajoitukset

Block foundation - modulaarinen analoginen monoliitti. Jokainen pohja, paitsi kasa, voi joko kaataa kokonaan tai koostua yksittäisistä palasista. Lohkoperustan edut:

 • korkea pystytysnopeus - ei tarvitse odottaa betonin kypsymistä kaikissa vaiheissa;
 • taloudessa. Säästöt saavutetaan paitsi apumateriaalien (muottien jne.) Puutteen takia, myös itse FE: n takia: jos suunnittelulaskelmat mahdollistavat, pohjalevyt voidaan tehdä ei kiinteiksi, mutta yksittäisiä elementtejä voidaan asettaa tietyn vaiheen avulla.

Tällaisen säätiön kantavuus on korkea, mutta se ei ole riittävän vakaa köyhälle maaperälle - vaurioittaen vaaka- ja pystysuuntaisia ​​liikkeitä. Jos monoliittinen nauha on muovia ja kompensoi hyvin kutistumista, niin tiimi voi samassa tilanteessa säröytyä saumoissa. Kosteilla alueilla turpeilla yleensä annetaan halkeamia.

Haittoihin kuuluu runsaasti perustuspohjia. Esimerkiksi PBS 24 4 6 painaa 1,3 tonnia. Ilman raskaita koneita asennuksen aikana ei riitä. Yksityisen esikaupunkivuoden kehityksessä valitaan ns. käsin valetut tuotteet, FBS 2-2-4 - niiden paino on noin 30 kiloa ja tilavuus on sama kuin seitsemän tiiliä. Tällaisella materiaalilla voit käsitellä käsin.

Modulaarinen lohkateippi

Merkin merkitys

Tuotteen nimi sisältää kaikki tiedot siitä lukuun ottamatta massaa. Esimerkiksi FBS 24 6 6 T tarkoittaa:

 • FBS (tai B tai P) - lohkotyyppi;
 • 24 - pituus (pyöristetty);
 • 6 - leveys;
 • 6 - korkeus;
 • T - betonityyppi (raskas).

T: n lisäksi lopussa P voi olla huokoinen, ts. sardeldiitti tai C - silikaatti. Viimeksi mainitun valinta riippuu maaperän kemiallisista ominaisuuksista (vesipitoisuus, happamuus jne.)

Raskasbetonin ja laakerikapasiteetin painoprosentti on suurempi kuin muiden.

FBS 24-4-6

Säätölohkoa FBS 24-4-6 kutsutaan kokonaisuudeksi neljäksi (eli maksimipituudeksi ja leveydeksi 40 cm). Pohjaseinät FBS 24-4-6 on valmistettu raudoitetusta betonista, ja ne ovat muodoltaan rinnakkaispipoja. Kaikkien betonituotteiden tavoin pohjapaneelit on merkitty lyhenteellä. Tässä tapauksessa "PBS", joka voidaan purkaa "kiinteiksi perustilohkoiksi". Merkityksessään niillä on numerot, jotka osoittavat niiden kolmen ulottuvuuden mittasuhteet - pituus, leveys ja korkeus, perinteisesti desimaaleina.

Näiden teräsbetonilevyjen asentamiseksi niihin asennetaan erityisiä saranoja, joita nostetaan työvälineillä. Päistä on urat, jotka on täytetty sementtilaastilla heidän toisiinsa liittyvän voiman lujuuteen. Niiden on oltava vahvoja ja luotettavia, koska ne on suunniteltu kestämään arkkitehtonisen rakenteen painoarvoa. Niiden tulee olla kestäviä lämpötilaa, pakkasenkestäviä, eivät saa altistua kosteuden aiheuttamilta vahingollisilta vaikutuksilta. Kuten vastaavanlaiset betoniteräkset, ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka täyttävät lujuuden, veden kestävyyden ja pakkasvasteen vaatimukset. Lisätaloudellisuutta aikaansaadaan vahvikkeesta valmistetusta sisäisestä kehyksestä.

Lohkojen tuottaminen FBS 24-4-6 on toteutettava tiukasti GOST 13579-78 -sääntöjen mukaisesti. Säätiölohkojen käyttö on kaupunkisuunnittelun ja teollistumisen kokonaisuutena nykyaikainen vaihe, koska se on esivalmistettuja betonirakenteita, jotka näyttävät olevan kätevimmät ja käytännölliset. Tämä materiaali voisi muuttaa rakennusten laatua voimakkaasti, vaikuttaa rakennusten nopeuteen ja kustannuksiin, rakennusmateriaalien ergonomiaan ja käytännöllisyyteen. Periaatteessa käytetään vankkoja pohjalevyjä teippityypin perustamiseksi. Mutta käytännössä niiden käyttöalue on paljon laajempi - nämä ovat teollisuusrakennusten seinät, kellareiden ja kellarikerrosten seinät.

Alueesta ja valmistajasta riippuen näillä lohkoilla voi olla seuraavat merkintävaihtoehdot merkitsemiseen:

FBS 24.4.6t (tässä tapauksessa kirjain "t" tarkoittaa, että lohko on raskasta betonia)

Mikä tahansa suunnittelu ja rakenne, mukaan lukien perustuslohkojen asentaminen, olisi toteutettava tiukasti SNiP: ssä vaadittujen tekniikoiden mukaisesti. Tämä lyhenne on kaikkien rakentajien tiedossa, ja se on muotoiltu "rakennuskoodiksi ja -asetuksiksi". Kaikkien määrättyjen suositusten ja ohjeiden tarkka noudattaminen on ennen kaikkea turvallisuuden ja luotettavuus rakennustoiminnassa tulevaisuudessa. Työn vähäinen epätarkkuus tai valvonta voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Haluaisin muistuttaa teitä työskentelemästä tällaisten konkreettisten tuotteiden kanssa kuin vankka pohjapaneeli.

Perustamisen ja kaiken työn alkamisen pitäisi olla maaperän ja maaperän tyypin määrittäminen geologisesta näkökulmasta. Tarkista maaperän jäädytyksen taso ja syvyys talvella. Myös pohjaveden syvyys on määritettävä ja laskettava odotettavissa oleva kuormitus säätöön sekä tehostettava turvallisuutta. Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen ulkoasun vivahteet. On erittäin tärkeää, että se ei ole väärässä akselien asettelussa, joten voit luoda rakennuksen tarpeellisen ja oikean geometrisen muodon. Säätiön tyynyt puolestaan ​​varmistavat säätiön luotettavuuden. Myös yksi päävaiheista on asianmukaisesti tehty vedenpitäväksi säätiölle. Suolapitoinen pohjavesi on melko aggressiivinen. Lohkotäytteestä voi luonnollisesti olla erilainen - roskiista laajennettuun saveen, edullisempi materiaali on taloudellisempaa ja jopa kevyempi, mutta se tekee säästä vähemmän kestävä.

Et voi laiminlyödä betonimerkin ominaisuuksia, joka on tehty FBS-korttelista, vertaa niitä GOST 13579-78: een. Jos säätö tehdään väärin, ennenaikana tai myöhemmin särkyvät seinät näkyvät seinissä, huoneen koko geometria rikkoo, kosteus alkaa tunkeutua ja tuulenpuhallus tunkeutuu. Eli se on perusta, joka määrittää koko talon kunnon ja laadun kokonaisuutena. Säätiön asettamisen käytännön valvonnan tulisi olla kaikkein tiukin, joten kaikki rakentaminen ei mene enää purkamiseen. Vahinko tästä voi olla valtava.

Teollisissa olosuhteissa valmistetut, pohjalevyt FBS 24-4-6 takaavat betonituotteiden laadun. Säätiölohkojen asettaminen on huomattavaa aikaa säästävä, koska työ on tehty todella nopeasti, eikä se ole liian monimutkainen. Tällainen säätiö voidaan ladata heti sen asentamisen jälkeen - tämä on myös tärkeä lisä rakentajille.

Teknologisesti edellytetään, että jokainen perustilohko testataan tuotannossa voimaa varten GOST 13579-78: n mukaisesti. Jos perustus on monoliittinen, betonia kaadetaan, jolloin rakenne sietää "yksinkertaista", koska tällaiselle perustukselle on annettava aikaa kovettaa se perusteellisesti (joskus nämä jaksot lasketaan viikoina), kun taas raudoitetun betonilohkon rakentaminen jatkuu ilman taukoja. Kiinteiden peruslohkojen lisäksi on myös onttoja peruslohkoja ja kiinteitä pohjalohkoja, joissa on lovi. Puserot asetetaan näihin loviin ja viestit asetetaan.

FBS 24-4-6 s

Mitat:

Tuotantostandardi: GOST 13579-78

PBS 24-4-6 p -pohjapaneelit ovat rakennusmateriaaleja, jotka on valmistettu teräsvahvisteisesta betonista nykyisten määräysten ja virallisten laatustandardien mukaisesti. Tällaisten tuotteiden muotoilu on suuntaissärmiö, jossa on pystysuorat reiät pohjassa. Reiät ovat pyramidisia ääriviivoja ja sijaitsevat samalla etäisyydellä toisistaan. Yksi aukon vaihe vastaa tuotteen leveyttä. Tässä tapauksessa seinämän paksuuden on oltava vähintään 100 mm. Tämän laitteen ansiosta voit vähentää merkittävästi kalliiden materiaalien kulutusta erilaisten rakennusten elementtivalmistettujen perustusten järjestämisessä. Lisäksi lohkojen läsnäolon takia lohkojen paino pienenee niin paljon, että ne ovat varsin sopivia myös käsien asettamista varten.

1. Merkintämahdollisuudet

Kirjoitusmerkkien vaihtoehdot määräytyvät voimassa olevissa asetuksissa Sarja 1.116.1-8 ja GOST 13579-78, josta hieman myöhemmin. Yleisimmin käytettyjä merkintöjä ovat:

2. Päähakemus

FBS-seinälohkoja käytetään vähäisten siviili-, yksityis- ja teollisuusrakentamisessa. He auttavat heitä järjestämään esivalmistettuja nauhalevyt, pystytason seinät ja tukiseinät sekä käyttämään niitä erilaisten laitteiden perustana. Käyttötarkoituksen pääasiallisena edellytyksenä on runsaasti ja erityisesti kosteutta sitkeät maaperät. Ennen asennusta maata peitetään hiekkamaljakolla, johon on sijoitettu vaakasuora vedeneristys. Tätä tarkoitusta varten käytetään bitumiliuoksia, rullamateriaaleja ja erilaisia ​​veden karkotusaineita. Tällaisen järjestelmän etuna on asennuksen helppous, mikä johtaa huomattaviin säästöihin aikaa ja työtä kohtaan.

3. Tuotteen merkitseminen

Tuotemerkki betonituotteesta on erikoinen nimi, joka sille on annettu tuotannon aikana. Se sisältää sarjan aakkosnumeerisia merkintöjä, jotka osoittavat yksikön keskeisimmät ominaisuudet: tyyppi, mitat ja tärkeimmät tekniset ominaisuudet. Harkitse, miten betonituotteiden merkki merkitsee tuotemerkkiä FBS 24-4-6 p:

1. FBS - perusseinämäseinä;

2. 24 - pituus dts;

3. 4 - leveys dts.;

4. 6 - korkeus dts.;

5. p - huokoinen betoni.

Merkinnät merkitään suoraan tuotteisiin, erätuotannon päivämäärä ja valmistusyhtiön nimi määrätään usein. Täydellinen luettelo näiden tiettyjen tuotteiden mittasuhteista on alla:

Betonin tilavuus = 0,543;

Geometrinen tilavuus = 0,5522.

4. Valmistus ja pääominaisuudet

FBS 24-4-6 p-lohko on tyypillinen tuote, jonka valmistusta säännellään tiukasti virallisilla määräyksillä. niin Sarja 1.116.1-8 sisältää kaikki tarvittavat työpiirustukset ja GOST 13579-78 - merkintöjä, hyväksymistä ja tuotantoa koskevat säännöt. Hollow-pohjaelementit ovat saatavana kolmella leveydellä: 400, 500 ja 600 mm. Kuitenkin niiden korkeus ja pituus pysyvät muuttumattomina. Ne on valmistettu raskaasta, huokoisesta tai tiheästä silikaattibetonista, jonka lujuusluokka on vähintään B12,5 (asteikko М200). Kehyksen järjestämisessä käytetään laatuja A-I, A-III ja Вr-I kuumavalssattua terästä. Lohkot voidaan varustaa erityisillä kiinnityslenkkeillä nostoon korkeuteen. Jos lastaustyö suoritetaan kaappausmenetelmällä, voit tehdä ilman tällaisia ​​silmukoita. Näiden tuotteiden vahvuusvaatimukset määräytyvät rakennuksen itsensä suunnittelun mukaisesti GOST 13015.0. Pakollinen tuotantovaihe on hyväksyntä - sarja rikkomattomia testejä, joilla pyritään tunnistamaan valmiiden lohkojen epäjohdonmukaisuudet suunnitteluarvojen kanssa ja virheiden esiintyminen pinnalla. Tuotteet, jotka eivät läpäise tätä testiä, eivät saa käyttää.

5. Kuljetus ja varastointi

Betonituotteiden kuljetus- ja varastoprosessiin sovelletaan myös teknisiä määräyksiä. Sivussa käytetty merkki merkitsee tuotteiden nopeaa lajittelua. Se jakautuu vakiokokoisiin ja varastoidaan enintään 2,5 metrin korkeisiin paikkoihin. Säilytyksiin tarkoitetuissa paikoissa ne rakentavat tasaisen, tasaisen pohjan. Pohjalliset lohkot FBS 24-4-6 p, jotka on kerrostettu tiukkoina pystysuorina viivoina, joissa on puiset lankut, joiden paksuus on vähintään 30 mm. Liikuttajien pääasiallinen tehtävä tällaisten tuotteiden kuljetuksessa on kiinnittää lohkot runkoon ja myös erottaa elementit toisistaan ​​puukoteloiden avulla, mikä suojaa niitä kaatumisilta ja iskuilta. Asiakkaan kanssa toimitettavien tuotteiden on toimitettava kaikki asiaankuuluvat tekniset dokumentaatiot tuotteiden hyväksymistestien ja spesifikaatioiden tulosten kanssa.

Lohkot FBS 24-6-4: n perustalle

Vahvistettu betonireuntaa edustava pohja ei ole vain luotettavin, vaan myös monipuolisin, koska se soveltuu kaikentyyppisille rakennuksille. On olemassa useita tekniikoita kellarinauhojen järjestämiseksi, ja joissakin tapauksissa on suositeltavaa asentaa ei monoliittia, vaan lohkonrakennusta. Valmistettujen keinokivien valikoima on melko suuri, eikä sopiva paino- ja koonäytteissä ole ongelma. Tässä artikkelissa tarkastellaan sovellusten ominaisuuksia, sovellusten erityispiirteitä ja arkkitehtuurituotteiden arvioitua kustannustasoa, jota usein käytetään pienikokoisissa rakennuksissa - FBS 2400x400x600.

TU pohjaseinämäseinällä (tämä on, miten lyhenne FBS on kirjattu) on kuvattu yksityiskohtaisesti GOSTssä № 13579 vuodesta 1978. Kaikki tällaiset näytteet on jaettu 3 tyyppiin riippuen erityisestä sovelluksesta. Jatkuvista kivistä merkintä pysyy samana - FBS. Jos niissä on aukkoja (mikä yksinkertaistaa viestintälinjojen asettamista), ne merkitään MBF: ksi. Lohkot, joilla on tyhjät tilat, jolle on ominaista matala lämmönjohtavuus ja pienempi paino - FBP.

PBS: n pääpiirteet

Suuri näytekoko helpottaa asennustöiden nopeutta. Esimerkiksi säätiön rakentaminen. Jos se on tehty monoliittiseksi (täyteaineeksi), sinun on odotettava vähintään 4 viikkoa (rakennusolosuhteista riippuen), kunnes betoni saavuttaa hyvän lujuuden. Matalan syvyyden nauhan esivalmisteen nauhan järjestämiseen tarvitaan vain 16 kappaletta tämän ryhmän suurimpia lohkoja - FBS 24-6-6. Niiden asettaminen voidaan tehdä yhdellä päivällä. Laakerikapasiteetti on verrattavissa valetun monoliittikiven rakenteisiin.

 • Kun otetaan huomioon yhden elementin paino, se ei voi tehdä ilman erikoislaitteita.
 • Tarve myöhempää sulkemisnauhaa FBS: ltä. Säätöelementtien väliset liitokset eivät ole vain "kylmäsiltoja" vaan myös nesteen läpivienti kanavia.
 • Korkea kiven hinta. Keskimäärin monoliittinen teippi maksaa ⅓ vähemmän.

Peruslohkojen luokittelu 2400x400x600

Ennen kuin ostat tuotteen, sinun on tarkasteltava huolellisesti sen nimeä, etenkin viimeisimmissä merkinnöissä. Sovelluksen erityisyys riippuu suurelta osin tästä.

1. Betonityypin mukaan

Kiinnikkeet ilmaisevat kiven keskimääräisen tiheyden kg / m3.

 • T - raskas (2 400).
 • L - helppo (1 800).
 • C - tiheä silikaatti (2 000).

Markkinoilla on perustuslohkoja, joiden valmistus on keramzitobetonia. Merkitse viimeiseen paikkaan symboli "K / b" tai "P" (huokoinen). Niiden kustannukset ja paino ovat pienemmät kuin analogit. Käytettyjen betonituotteiden M100 tai M200 tuottamiseen. Ensimmäisessä tapauksessa, esimerkiksi raskaan ratkaisun osalta, kirjain "t" on merkitty nimikkeeseen, toisessa - "2m".

2. Lujittavan kehyksen PBS ominaisuuksien mukaan

 • Lax. Tämän luokan kustannukset ovat myös jonkin verran pienemmät.
 • Stressaavaa.

Yleensä näytteiden vahvistamiseen käytetään 2400x400x600 teräslajia A1 (tai 111). Ne soveltuvat parhaiten säätöjen asennukseen.

Ensimmäisessä asemassa nimi on FBS. Lohkon lyhenteen tulkinta on jo annettu. Edelleen (vasemmalta oikealle):

 • pituus: GOST: n mukaan kaikki otoskokoja ei ilmaista millimetreinä tavallisessa muodossa (2400x400x600), mutta myös dm: ssä pyöristettynä. Meidän tapauksessamme todellinen pituus on 2 380, nimityksessä - 24. Sama koskee muita lineaarisia parametreja;
 • leveys: 400 (4);
 • korkeus: 580 (6);
 • betonityyppi.

Viimeinen asema on GOST tuotteissa (13579-78). Toleranssi (virhe) koossa enintään ± 20 mm.

Säätöseinälohkojen laajuus

 • Nauhan ja saraketyypin perusteet. Pääasiassa rakennuksissa, joissa on tekninen kerros. Tällöin perustuksen asettamiseen käytettävät lohkot ovat kellarin seinät. Jos sinun on lisättävä kannatinpohjan kokoa, on parempi käyttää kivet 24-6-6 (koko ryhmän koko ulottuvuus).
 • Fyysisten teollisuusrakennusten rakentamiseen (yleensä FBS 24-6-6).
 • Keinotekoisten esteiden rakentaminen, sulkevat rakenteet.
 • Kiskot, luiskat, ohjaimet maanpaossa pysäköintilaitteissa ja vastaavat.

Betonielementit FBS: n mitat, paino ja merkintä.

Betonilohkot kellari seinille. Lajeja.

Basement wall blocks on jaettu kolmeen tyyppiin:

FBV - kiinteä, jossa on leikkaus hyppääjille ja ohittaminen viestinnästä kellareihin ja teknisiin maanalaisiin;

FBP - ontto (avaa tyhjät aukot).

Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisemmin kiinteän betonin lohkojen FBS. Jos olet kiinnostunut FBS: stä, joka on valmistettu betonista huokoisilla aggregaatteilla (laajennettu savi betoni) tai tiheästä silikaattibetonista sekä lohkoista FBV tai FWP, lue lisää GOST 13579-78 * "Betonilohkot kellari seinille Tekniset olosuhteet".

Jatkuvien kellari seinämien lohkot (FBS)

Rakennuksessa käytettiin laajimmin betonilohkoja FBS raskasta betonia (indeksi T merkinnän lopussa). Suurin osa niistä valmistaa esiohjatut nauhalevyt, rakennusten kellari-seinät, maanpitävät seinät. Asennussilmukoiden lisäksi FBS-lohkojen liittimet puuttuvat.

FBS-lohkojen edut:

1. Suuri lujuus.
2. Nopeat kiinnitysseinät.
3. Kestävyys (vaihtoehtona on mahdollista käyttää toisen käden lohkoja).
4. Laaja.
5. Suuri paino (kun se on tehty pidätinseinästä).

FBS-lohkot:

1. Korkeat kustannukset.
2. Suuri paino - purkamiseen ja asennukseen tarvitaan nosturi.
3. Korkea lämmönjohtavuus 0,9 - 1,75 W / (m • rakeet).

merkki

FBS-lohkojen mitat ja paino

Lohkoissa on GOST 13579-78: ssä määritetyt vakiokoot. Leveys riippuen vaaditusta seinämän paksuudesta on 300, 400, 500, 600 mm. Korkeus on 600 mm: n monikerta (580 mm lohko ja 20 mm paksuus liuoksessa) ja 300 mm: n monikerta (280 mm lohko ja 20 mm liuos). Pituus on 2380 mm, 1180 mm ja 880 mm, pystysuora sauma tehdään myös 20 mm paksuisesta liuoksesta.

Säätiö lohkot FBS 24-4-6

 • Pituus: 2380 mm
 • Leveys: 400 mm
 • Korkeus: 580 mm
 • Paino: 1,3 tonnia
 • Tilavuus: 0,54 ov. m
 • Standardi: GOST 13579-78
 • Mahdolliset merkintävaihtoehdot: FBS 24 4 6, FBS 24-4-6, FBS 24.4.6, FBS 24-4-6 t
 • Yksikköhinta: 2270 ruplaa. arvonlisävero *

* Todellinen hinta voi poiketa verkkosivuilla ilmoitetusta hinnasta.

Peruslohkot FBS 24-4-6 kuuluvat lujitetuille betonituotteille teollisten, kotitalouksien, asuinrakennusten ja muiden rakennusten perustusten rakentamiseen.

kuvaus

Säätölohko FBS 24-4-6 on massiivisen suuntaissärmiön muotoinen, jonka päissä on erityisiä lovia. Asennettaessa nämä urat muodostavat aukkoja lohkojen liitoksissa. Betoniliuos kaadetaan näihin aukkoihin, joten perustus on vankka. Strip-perustukset, kellarit, kellarit, aidat - tämä on vain osa luetteloa, jossa näitä tuotteita voidaan käyttää.

asennus

Lohkojen asennus tehdään tiivistetyllä hiekkapohjalla tai FL-levyllä. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi alueilla, joilla maaperällä ei ole riittävää kantavuutta. FBS 24 4 6 t -yksikkö ottaa kuorman rakennuksesta ja siirtää ne FL-levylle. Koska pohjalevyn suuri pinta-ala jakautuu maaperän suuremman pinnan yli.

On huomattava, että kun asetetaan säätö useille riville, ylä- ja alapuolisten lohkojen lohkot eivät sovi yhteen. Muussa tapauksessa rakenteen vakaus ja lujuus heikkenevät merkittävästi. Alla oleva kuva osoittaa selvästi oikeat ja virheelliset tapit lohkojen FBS sijoittamiseen.

Sovelluksen hyödyt

Ennen rakentamisen aloittamista urakoitsija joutuu valitsemaan: täyttämään monoliittisen nauhan perustuksen paikan päällä tai rakentamaan sen FBS-lohkoilta. Pääsääntöisesti valinta riippuu toisesta vaihtoehdosta, koska se sisältää useita etuja:

 1. Asennusprosessi on melko yksinkertainen ja suunniteltu. Vaikka lohkon FBS 24-4-6 paino vaatii erityisten nostolaitteiden käyttöä.
 2. Lohkot tekevät erinomaisen työn laskennallisella kuormituksella.
 3. Voit tehdä rakentamisen milloin tahansa vuoden aikana ja missä tahansa säässä. Tuotteet valmistetaan tehtaalla ja toimitetaan lopullisessa muodossa kohteeseesi.
 4. Ei tarvitse odottaa, että seos kovettuu muottiin, vähentää huomattavasti työaikaa.
 5. Voit säästää maksua töiden tuotannossa, muovaus, vaivaaminen ja kaatamalla betoniseos, muovaus. Saat valmiita lohkoja FBS 24-4-6, hinta sisältää jo kaiken tämän. Lisäksi hienostunut teknologia ja kapeat profiilit tehtaalla takaavat paremman laadun tuotteesta ja säätiöstä kokonaisuutena.

Haittoja voisivat johtua betonituotteiden tuotteiden ominaisuuksista, koska niillä on vähäinen lämmönjohtavuus. Tästä syystä on usein välttämätöntä eristää seinät, joissa se on tarpeen.

tuotanto

Suunnittelumallien mukaan tuotteella on seuraavat mitat:

 • Pituus: 2380 mm
 • Korkeus: 580 mm
 • Leveys: 400 mm

Nämä mittasuhteet on merkitty lohkojen merkitsemiseen, jotka ilmaistaan ​​vain desimaaleina ja pyöristettynä.

tarvikkeet

Merkittävä määrä betonia käytetään tämän koon tuotteeseen, joten FBS 24-4-6 -yksikön paino on noin 1300 kg. Lastaus- ja asennustyöt tehdään tietenkin rakennuslaitteiden avulla. Näihin tarkoituksiin on kiinnityslenkit tuotteen yläreunassa.

Lohkojen tuottamiseksi käytämme betoniluokkaa B15, eikä B7.5, kuten useimmat valmistajat. Tämä takaa tuotteiden kestävyyden ja sen kustannukset eivät kasva FBS 24-4-6 -lohkoillemme. Tämän tuotteen spesifisyys on teräsvahvikehän puuttuminen.

Kuljetus ja varastointi

Pääasiallinen seikka, joka on otettava huomioon kuljetettaessa pohjalevyjä FBS 24-4-6, on estää betonin ja taivutusyksikön silmukoiden vaurioituminen, jakaminen. Tätä varten toteutetaan seuraavat toimenpiteet:

 1. Asettamalla lohkot päällekkäin sijoitetaan kahden tai kolmen puupalkin väliin.
 2. Kielletään irtotavaran purkaminen.
 3. Lastaustoimenpiteiden aikana on vältettävä lohkojen iskut ja putoamiset.
 4. Rautateillä tuotteet sijoitetaan rinnan pituuden kanssa liikenteen pituusakselin kanssa.
 5. Lohkot on kiinnitettävä tiukasti kuljetusvälineisiin, joita ei ole annettu sen ulkopuolella.

Mistä ostaa

Rakennusmateriaalien hankinnasta suurin hyöty saavutetaan, kun kyseessä on suoraan betonituotteiden valmistaja. Miten tämä tehdään, olemme jo kuvannut tässä artikkelissa. Lisäämme vain, että yritys "StroyProm ZhBI" työnsä aikana (ja olemme olemassa vuodesta 2009) on kehittänyt strategian, joka hyödyttää meitä ja asiakkaitamme. Strategiaan kuuluu tuotantoprosessien optimointi ja joustava hinnoittelupolitiikka sekä raaka-aineiden toimittajien kanssa solmitut sopimukset ja paljon muuta.

Tämä lähestymistapa johtaa siihen, että järjestöt eivät ainoastaan ​​lähialueilta (Moskova, Kostroma, Yaroslavl, Vladimir) vaan myös Tula-alueen kaukana oleviin alueisiin. Jos jaat haluamme molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä, odotamme puhelumme!

FBS 24-4-6t

Säätölohkot valmistetaan GOST 13579-78: n mukaan

PBS on yksi niistä raudoitetuista betonirakenteista, joita ilman modernin rakennuksen rakentaminen on mahdotonta, ja siksi niitä käytetään rakennusten perustusten asettamiseen kaikentyyppisiksi ja tarkoituksiksi. Säätiö on jokaisen talon perusta, sen laadusta riippuu koko rakennuksen kestävyys, ja siksi on erittäin toivottavaa, että perustuslohkot valitaan perustaksi ja kaikki rakentaminen ja asennus tehdään ammattitasolla.
"Optimaalisilla FBS-tyypeillä" emme tarkoita sitä, että jotkin perustuslohkot ovat parempia, mutta jotkut ovat pahemmat, mutta ne ovat erilaisia ​​ja eroja toisistaan ​​useissa parametreissä, mukaan lukien tällaiset kuten veden kestävyys, puristuslujuus, pakkasenkestävyys jne. Millaisia ​​perustalohkoja valitaan riippuu erityisistä olosuhteista: maaperän ominaisuudet, ilmasto-olosuhteet, lohkojen laskettu kuormitus, rakennuksen korkeus ja rakennettavan rakennuksen muut ominaisuudet.

Säätiölohkot

Fbs on valmistettu raskasta betonia, niiden muotoilu parannetaan edelleen teräsvahvistuksella. Pohjustuslohkot on merkitty GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisesti. Näiden teräsbetonituotteiden päätehtävä on jakaa kuormitus tasaisesti koko pohjaan, mikä takaa perustan eheyden sekä koko rakenteen lujuuden ja luotettavuuden.

FBS 24-4-6

Säätiö on useimpien rakennustyömaiden ydin. Vain hyvin rakennettu, se takaa rakennuksen pitkän käyttöiän. PSK: n "Perspective" -yritys ostaa FBS 24.4.6: n omat tuotannon perustilohkot. Olemme Moskovassa, mutta toimitamme tuotteitamme kaikkialla Venäjällä.

Pyydä hinnasto

Yleistä tietoa

FBS 24-4-6 - kiinteät pohjapaneelit, joita käytetään rakentamisessa kellariseinien rakentamiseen sekä teknisiin maanalaisiin rakennuksiin. Nimikkeen lopussa oleva kirjain T osoittaa, että valmistuksessa käytetään vain raskaita betonityyppejä. Tarjoamme FBS 24.4.6-T lohkojen myyntiä konkreettisia tuotteita PSC "Perspective".

FBS-lohkot tehdään yrityksemme aloilla vibropressoimalla. Jokaisella tuotteellamme on standardoitu mitat, paino ja muut tekniset ominaisuudet GOST: n mukaisesti.

Mitä tulee merkintään, FBS 24.4.6-t tarkoittaa seuraavia:

 • FBS - seinään perustuvat lohkot;
 • 24 - lohkon pituus desimaaleina,
 • 4 - lohkon leveys desimaaleina,
 • 6 - lohkon korkeus desimaaleina,
 • t - raskasta betonia.

Kuljettimelta tulevat lohkot ovat reunoja ja pintoja kaikilla puolilla, minkä vuoksi asennusprosessi on huomattavasti yksinkertaisempi. Noudatamme GOSTin kaikkia vaatimuksia, joten ilman katumusta takaamme tuotteiden laadun.

Base block FBS 24.4.6

m. Volkovskaya, Volkovsky Prospect, 32, DC "Radius", of. 5-18

Ma - pe: klo 9.00-18.00
LUNCH klo 13.00-14.00
La - Aurinko: viikonloppu

Toimitus Pietarissa ja Leningradin alueella, moottorikuljetukset vuokrattavissa

FBS 24.4.6 -standardit on mahdollista ostaa puhelimissamme tai tilauslomakkeella.

Betonituotteiden luettelo valmistaja, on mahdollista valmistaa tuotteita asiakkaan piirustusten mukaan erikseen.

ominaisuudet

FBS: itä käytetään usein ajoradan tilapäiseen aitaukseen tai muissa paikoissa, joissa tietyn osan päällekkäisyyttä tarvitaan, koska vaikuttava paino ei salli yksikön siirtyä paikasta.

Vaihtoehto vapaasti seisoville betonilohkoille on kattava monoliittinen säätövalu.

FBS: llä on alunperin yläosassa olevat ripustimet (teräs-saranat) helpottamaan lohkojen kuljetusta ja asentamista.