Betonielementit FBS: n mitat, paino ja merkintä.

Sisällysluettelo:

Kaikki rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Vain luotettava perusta takaa rakennetun rakenteen lujuuden ja kestävyyden. FBS-lohkojen käyttö on yksi luotettavimmista ja aikaisemmin testatuista ratkaisuista sekä yksityisissä että monikerroksisissa rakenteissa.

Lyhenne tarkoittaa pohjaseinäelementtiä. Tällaisten tuotteiden avulla voit nopeasti rakentaa nauhalevyn rakennusten ja rakenteiden tukevalle osalle. PBS: n tärkein etu on se, että nämä ovat valmiita tuotteita, joten betonin edellyttämä 28 päivää ei tarvitse odottaa saavuttavan suurinta voimaa.

Soveltamisala

Välittömästi pohjan perustamisen jälkeen voit jatkaa seinien rakentamista, mikä vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Pohjaseinäelementtejä käytetään rakennusvaiheen alkuvaiheissa. Erityisesti tämän ryhmän tuotteita käytetään tällaisissa tapauksissa:

Kirjoittaa komposiittiliuskojen perustukset yksityisille ja korkealle rakennuksille.

Kuumattomat teollisuuslaitokset.

FBS: ää käytetään myös seinärakenteiden pystyttämiseen, mutta tässä käytetään onttoja moduuleja, joiden paino on paljon alhaisempi kuin perustekijät (ks. Alla oleva osio).

Peruslohkojen merkitseminen

FBS-lohkot valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, joten niillä on symboleja, jotka osoittavat tuotteen mitat ja tekniset ominaisuudet. Merkinnän käyttämiseen käytetään numeerisia ja aakkosia.

F - teräsbetoni ja raskasbetonibetoni pylväiden alla (ns. Stakannogo-tyyppi);

FL - raudoitetun betonin raudoitettu betoni nauhateille;

FBS - betoni, kiinteä, jota ei ole vahvistettu kellariviin, teknisiin alustoihin ja perustuksiin;

BF - teräsbetoniteippi raskaasta betonista teollisten ja maatalousyritysten rakennusten ulko- ja sisäseinien rakentamiseen;

FR - teräsbetonista raskaasta betonista kolmivaiheisten kehysten alla;

FBP - betoniseinämä ontto.

Esimerkki dekoodauksesta FBS 12. 6. 3 - T

FBS - pohjaseinäseinä.

12 - tuotteen pituus. Meidän tapauksessamme: 1 180 mm.

6 - leveys, vastaava 600 mm.

3 - lohkon korkeus, 280 mm.

T - käytetyn raskaan betonin tuotannossa.

Viimeinen kohde on muuttuva, vaihtelee raaka-aineen tyypistä riippuen. Erityisesti merkintöjä "P" ja "C" voidaan käyttää vastaavasti laajennettuun savi- ja silikaattibetoniin.

On tarpeen selventää, että legendaosissa lohkon mitat on merkitty desimaalimääriin ja pyöristetty havainnollisuuden helpottamiseksi.

Tarkan pituuden ja korkeuden selvittämiseksi sinun on vähennettävä 2 senttimetriä ilmoitetusta merkinnästä. Tämä arvo lasketaan yksittäisten lohkojen välisen laastiyhdisteen paksuuteen.

Tyypit konkreettisia tuotteita

Nykyisten GOST-standardien 13579-78 mukaan lohkojen rakentaminen kellareille ja seinärakenteille jaetaan kolmeen luokkaan. Se näyttää tältä:

FBS - monoliittiset tuotteet, jotka on valmistettu merkkipohjaisista betonista. Muihin tyyppisiin lohkoihin verrattuna niillä on korkeat tekniset ominaisuudet ja kestävyys. Tuotantotekniikka ei tarkoita tuotteiden vahvistamista, lukuun ottamatta asennussilmukoiden asennusta.

FBV - monoliittiset tuotteet, joissa on pitkittäisleikkaus, joka on tarkoitettu teknisen viestinnän käyttöönottoon. Ne on valmistettu vakioteknologian lohkojen FBS mukaan.

FBP - kevyt lohkot, joissa on ontto rakenne. Tuotteet voidaan tuottaa eri pituuksina ja leveydeltään, mutta GOST: n mukaan pituus on yksi - 2,280 mm.

Näiden ominaisuuksien tuntemuksella voit valita lohkot mille tahansa rakennustyypille.

Betonin tasot FBS: n valmistukseen

Kun otetaan huomioon, että betonilohkojen pääasiallinen soveltamisala on nauhalappu, jossa dynaamisen puristuksen vastus on avainasemassa, ei ole tavallista tehdä FBS: stä suuritehoisesta betonista. Valmistajat käyttävät erityisesti näitä luokkia:

FBS - M 200, joka vastaa lujuusluokkaa B15.

Laajennetuille savilohkoille - M 50, joka vastaa lujuusluokkaa B3.5.

Silikaattilohkoille - M 150, joka vastaa lujuusluokkaa B12.5.

Nämä vaatimukset on määritelty GOST-standardin numeroilla 13579-78.

Vahvuudet ja heikkoudet

FBS-lohkojen kiistattomia etuja voidaan ilmaista seuraavasti:

Kaikki tuotteet valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, riippumatta siitä, onko valmistajan vakiokoko.

FBS: n tuotanto merkitsee teknisen prosessin tiukkaa valvontaa, jolla varmistetaan tuotteiden lujuus ja luotettavuus.

Asennuksen sopivuus ja rakentamisen nopeus: lohkojen perustaminen ja rakentaminen voi olla kirjaimellisesti 2-3 päivää.

Yksinkertaisuus. Lohkarakenteiden asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja osaamista rakentamisen alalla.

Laaja koko. Tämän ominaisuuden avulla voit rakentaa rakenteita millä tahansa geometrisen monimutkaisuuden tasolla.

Lohkot eivät vaadi käyttöolosuhteita, joten ne tuntuvat hyviltä missä tahansa ympäristössä. Käytettyjen lisäaineiden valmistuksessa, joka mahdollistaa lohkojen käytön märissä maissa.

Haittoihin kuuluvat seuraavat seikat:

Asennuksessa on välttämättä käytettävä rakennustarvikkeita, mikä lisää työn kustannuksia.

On tarpeen asettaa vesitiiviin kerroksen nivelen väliin.

Betoni ei pidä lämpimänä, joten lisää lämpenemistä tarvitaan.

Monoliittinen perusta on paljon vahvempi kuin komposiittirakenteet.

Lisäksi FBS-lohkoja ei suositella käytettäviksi suolla maahan.

Koot GOSTin mukaan

FBS: ssä on useita kokoja, joita kaikkien valmistajien on noudatettava. Siksi voimme erottaa seuraavat standardiparametrit:

Pituus on 880/1 180/2 380 mm.

Korkeus - 280/580 mm.

Leveys - 300/400/500/600 mm.

Nämä mitat ovat tyypillisiä kaikille sarjayksiköille käytetystä materiaalista riippumatta.

Standardipainopaino

Betonilohkojen massa riippuu suuresti betoniluokasta ja tuotteen koosta. Käytä perustana vakiopituutta ja saamme tuotteen painon. Se näyttää tältä:

Pituus 2 380 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,97-1,96 t.

Pituus 1 180 mm - lohkon paino vaihtelee välillä 0,31-0,96 t.

Pituus 880 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,35-0,7 tonnia.

Arvojen ero johtuu tuotteen leveydestä.

Asennusominaisuudet

Kuten jo mainittiin, komposiittirakenteiden rakentaminen FBS-lohkoilta ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja. Näin ollen jokainen voi selviytyä työn suorituksesta, vaikka se ei periaatteessa olisi perehtynyt asuin- ja kodinhoitohuoneiden rakentamiseen. Tässä riittää seurata tiettyä menettelytapaa, joka voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Harkitse kukin yksityiskohtaisesti.

laskettaessa

Löytääksesi, kuinka monta lohkoa tarvitaan säätiön rakentamiseen, on tarpeen laskea suunnitellun työn määrä. Tee näin moninkertaista tulevan säätiön leveyden ja korkeuden pituus.

Samanlaisen kaavion mukaan yhden lohkon tilavuus lasketaan. Sitten säätiön tilavuus jaetaan yhden blokin tilavuudella. Kokonaismäärä näyttää haluamasi lohkojen lukumäärän. Jos rakenteessa on monimutkainen geometrinen rakenne, jossa on eri kellaripaksuus, laskelmat suoritetaan erikseen kullekin alueelle.

Säätiön valmistelu

Lohkot on yleensä asetettu hiekkaiselle pohjalle, joka on esivalmistettu ja tamped. Tällaisen tyynyn paksuuden tulisi vaihdella 5-10 senttimetrin sisällä. Pituus ja leveys: noin 30 senttimetriä enemmän kuin suunniteltu rakenne.

Tee sitten pohjan jakautuminen akseleille pitkin tätä rakennusta varten. Lähtöpisteet merkitsevät metalli-nastat, jotka toimivat maamerkkeinä.

Pinoamislohkot

FBS-pinonosturi, joka sijoittaa ensin majakkayksiköt, jotka sijaitsevat kulmissa, hyppyissä ja risteyksissä. Merkkien asentaminen oikein takaa koko säätiön tarkan geometrian. Asenna sitten ensimmäisen rivin jäljellä olevat lohkot.

Asennuksen tarkkuus tarkistetaan normaalisti, korjataan rakenteelliset elementit sorkkaraudalla. Sitten lohkot nostetaan korkeudelta käyttäen tiilimuurausta. Sementtilaastin riviin asetetaan, säätökorkeus voi olla yhtä suuri kuin 5 lohkoa.

On huomattava, että FBS: n asentaminen ei ole sallittua lumen tai veden peittämässä maaperässä.

Jotkut hienot valinnat

Lohkojen valinta PBS: n on otettava huomioon useita teknisiä vivahteita, jotka riippuvat tuotteen tyypistä. Erityisesti lohkot valitaan tällaisten olosuhteiden perusteella:

Maaperän vakaus ja tyyppi.

Rakennetun seinän paksuus ja päällekkäisyydet.

Rakenteen kokonaismassa.

Säätiön vahvuusvaatimukset.

Pohjan kokonaispinta-ala.

Esimerkiksi epävakaan maaperän rakennukset edellyttävät laajempia lohkoja. Lisäksi PBS: n syvyys ei ole aina samanlainen kuin muurauksen paksuus. Erityisesti yksikkö voi työntyä 10 senttimetriä yhdeltä puolelta tai 6: een, jos kyseessä on kahdenvälinen projektio. On tärkeää ymmärtää, että optimaalisen kutistumisen ja vahvan saumaussarjan vuoksi on suositeltavaa käyttää eri kokoisia lohkoja.

Luotettavat valmistajat

Betoniseinäelementit sisältyvät melkein minkä tahansa betonitehtaan tuotevalikoimaan. Useimmissa tapauksissa tällaiset tuotteet täytetään ilman teknistä prosessia. Käytetty raaka-aine on raznomarochny betonia, joka joskus palautetaan rakennustyömailta. Siksi kun valitset tuotteita, sinun on annettava etusija yrityksille, jotka ovat erikoistuneet FBS: n valmistukseen.

Todistetuista valmistajista voidaan erottaa tällaiset yritykset:

LLC ostoskeskus "Vira". Yritys sijaitsee Pietarissa, joka on erikoistunut valmiiden betonituotteiden valmistamiseen. Valikoimaan kuuluu yli 400 kohdetta, mukaan lukien FBS.

LLC "Master". Dynaaminen kehitys tuotannossa, joka sijaitsee Voskresenskin kaupungissa. Tällä hetkellä yhtiö tarjoaa noin 370 tuote-esinettä, mukaan lukien seinäpohjakoristeet.

JSC "Teollisuusrakennusosien tehdas". Yksi suurimmista yrityksistä Venäjällä, joka sijaitsee Surgutissa. Yhtiö on työskennellyt rakennusteollisuudessa yli 45 vuoden ajan ja valmistanut valmiita betonituotteita.

LLC Aleksinsky Ceramsite Plant. Yritys sijaitsee Tula-alueella, Aleksin kaupungissa. Kasvi on toiminut vuodesta 1985, joka tarjoaa asiakkaille paitsi laajennettua savea, mutta myös seinän perustuslohkoja.

LLC "Zlatoust Plant". Yritys sijaitsee Zlatoustin kaupungissa, tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman tienlevyjä, paaluita, FBS: ää, paneeleja, portaita, kattokiviä.

Näiden valmistajien tuotteiden valinnalla voit olla varma, että tuotteet ovat monivaiheisen laadunvalvonnan alaisia ​​ja täyttävät GOSTin vaatimukset.

FBS-lohkot, koot ja paino

Jos rakennuspaikka on kuiva ja vakaa maaperä, säätiön rakentaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa: voit valita valmiita perustilohkoja talon perustana olevaksi materiaaliksi. Harkitse, mikä muodostaa FBS-lohkot - koon ja painon, tyypit ja käyttöolosuhteet.

Peruslohkojen ominaisuudet ja tyypit

Lohko valmistetaan seuraavasti: Betoni M100 tai 200 kaadetaan muottiin, vahvistin asetetaan (ei aina). Muokkaajia lisätään liuokseen, joka parantaa tiettyjä ominaisuuksia - veden kestävyys, pakkasenkestävyys jne. Sitten seos tiivistetään vibropressilla ja höyrytetään erityiseen kammioon.

Tuloksena olevat tuotteet eroavat painosta ja kokonais- piirteistä. On olemassa kolme päätyyppiä:

 • FBS - vankka perustablokki, ts. täyteläinen. Muoto on samanlainen kuin tiili, jossa urat, jolloin elementtien monoliittinen yhteys muodostuu yhdessä. Betonia ei vahvisteta;
 • FBV - katkaisuja viestintään;
 • FBP on osittain ontto.

FBS-lohkon paino on suurempi kuin muiden lajien paino. Näin ollen kantavuus on suurempi. Tuotteet on varustettu metallisilmukoilla kuljetettavaksi.

GOST tuotantoon - 13579-78. Tärkeimmät betonin tekniset ominaisuudet:

 • tiheys - vähintään 1800 kilogrammaa kuutiota kohden;
 • lujuusluokka - vähintään 7,5.
FBS varustettu lastin silmukoilla

Sovelluksen hyödyt ja rajoitukset

Block foundation - modulaarinen analoginen monoliitti. Jokainen pohja, paitsi kasa, voi joko kaataa kokonaan tai koostua yksittäisistä palasista. Lohkoperustan edut:

 • korkea pystytysnopeus - ei tarvitse odottaa betonin kypsymistä kaikissa vaiheissa;
 • taloudessa. Säästöt saavutetaan paitsi apumateriaalien (muottien jne.) Puutteen takia, myös itse FE: n takia: jos suunnittelulaskelmat mahdollistavat, pohjalevyt voidaan tehdä ei kiinteiksi, mutta yksittäisiä elementtejä voidaan asettaa tietyn vaiheen avulla.

Tällaisen säätiön kantavuus on korkea, mutta se ei ole riittävän vakaa köyhälle maaperälle - vaurioittaen vaaka- ja pystysuuntaisia ​​liikkeitä. Jos monoliittinen nauha on muovia ja kompensoi hyvin kutistumista, niin tiimi voi samassa tilanteessa säröytyä saumoissa. Kosteilla alueilla turpeilla yleensä annetaan halkeamia.

Haittoihin kuuluu runsaasti perustuspohjia. Esimerkiksi PBS 24 4 6 painaa 1,3 tonnia. Ilman raskaita koneita asennuksen aikana ei riitä. Yksityisen esikaupunkivuoden kehityksessä valitaan ns. käsin valetut tuotteet, FBS 2-2-4 - niiden paino on noin 30 kiloa ja tilavuus on sama kuin seitsemän tiiliä. Tällaisella materiaalilla voit käsitellä käsin.

Modulaarinen lohkateippi

Merkin merkitys

Tuotteen nimi sisältää kaikki tiedot siitä lukuun ottamatta massaa. Esimerkiksi FBS 24 6 6 T tarkoittaa:

 • FBS (tai B tai P) - lohkotyyppi;
 • 24 - pituus (pyöristetty);
 • 6 - leveys;
 • 6 - korkeus;
 • T - betonityyppi (raskas).

T: n lisäksi lopussa P voi olla huokoinen, ts. sardeldiitti tai C - silikaatti. Viimeksi mainitun valinta riippuu maaperän kemiallisista ominaisuuksista (vesipitoisuus, happamuus jne.)

Raskasbetonin ja laakerikapasiteetin painoprosentti on suurempi kuin muiden.

FBS 6.3.6

853 hieroa.

832 hieroa.

Moskovan ja Moskovan alue

Tekniset olosuhteet: GOST 13579-78

Paino 1 kpl, t: 0,250

Betonin tilavuus, kuutiometri: 0,1

Betonin lujuusluokka: B7.5 (M100)

Online-sovellus

kuvaus

FBS 6.3.6 -lohkot - laaja käyttötarkoitus on valmistettu GOST 13579-78 mukaan raskaasta betoniluokasta B 7.5 (M100). Niitä käytetään rakentamaan vankka perusta sekä asuin- ja teollisuusrakennuksissa, kellareiden, autotallien, varastotilojen rakentamisessa, seinien rakentamisessa ja joskus esteinä tienrakentamisessa.

FBS: n perustilohkojen päätehtävänä on jakaa kuorma tasaisesti koko rakennekehyksestä koko maakerroksen ympärysmitan ympärille, joten on erittäin tärkeää määrittää maaperän ja maaperän tyyppi ennen pohjan tarkistamista, tarkastaa rikkipeiton tunkeutuminen ja syvyys talvella, määrittää pohjavesien virtauksen sijainti säätökuorma (turvamarginaali). Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen asettelun vivahteet, jotka muuten takaavat säätiön luotettavuuden. Lisäksi on välttämätöntä tehdä pohjaseinien oikea vedenpitävyys pohjaveden aggressiivisten vaikutusten välttämiseksi, joten lohkot peitetään bitumilla.

FBS 6.3.6 sopii ihanteellisesti liuskajohdon, joka on vahvistettu betoni nauha, joka kulkee pitkin koko rakennuksen kehä. Nauhataskuyksikkö sopii betoniseinien koteihin; taloja, joissa on monoliitti-, esivalmistettu betoniteräs- ja metallilattiat; taloja, joissa kellari tai kellari on suunniteltu; samoin kuin tapauksissa, joissa säätiön epätasaisen sedimentin uhka on paikkakunnalla olevan maaperän heterogeenisuuden vuoksi. FBS 6.3.6 -lohkoissa olevia nauhateitä käytetään voimakkaasti kallistuvissa ja kosteudeltaan kyllästyissä maissa, koska se toimii yhtenä yksikkönä, jakaa uudelleen ponnisteluja ja talon seinät eivät tuota halkeamia tai muodonmuutoksia.

Lyhenne FBS tarkoittaa "kiinteää peruslohkoa". Merkinnän ensimmäinen numero ilmaisee pituuden decimetreissä, toinen - leveys ja kolmas - korkeus. Kirjain "T" osoittaa, että lohko on valmistettu raskasta betonia.

Soveltamisala

Peruslohkojen FBS: n käytön päätavoitteena on luoda vahva ja luotettava tuki rakentamiseen. Tämäntyyppiset asiantuntevasti asennetut betonituotteet suojaavat huoneelta kosteutta ja mätää. Betonielementit eivät muuttuakaan ajan mittaan ja kestävät täydellisesti pohjaveden vaikutuksia, koska niille on ominaista matala veden imeytyminen. Bitumia levitetään lohkojen pinnalle suojelemalla niitä tuhoamiselta. Lohkojen väliset saumat on täytetty sementtilaastilla. Täten käytetään vahvistettuja betonilohkoja FBS tapauksissa, joissa on tarpeen kestää suuria kuormia rakennuksen seinistä epäsasvatuilla pinnoilla.

PBS-pohjalevyt ovat ihanteellinen materiaali kellariin ja teknisiin huoneisiin. Lisäksi niitä voidaan käyttää maanrakennukseen, jossa perusrakenteen kaatamista ei voida tehdä manuaalisesti. Säätölohkojen asennus tehdään erikoislaitteiden avulla. Kiinnityssaranat käytetään nostokorkeuteen. Lohkojen kaappaus suoritetaan yhdellä sarven koukulla, jossa on salpa. Tällaisten betonituotteiden käyttö vähentää laitoksen rakentamista puoleen.

Lohkojen mitat FBS 6.3.6

 • Pituus - 580 mm (pyöristettynä lähimpään kokonaislukuun, koska yllä olevan lohkon pituus on 580 mm)
 • Leveys - 300 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska leveys on 300 mm)
 • Korkeus - 580 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska korkeus on 580 mm)
 • Paino - 0,250 t
 • Betonin lujuusluokka puristusta varten - B7.5
 • Merkki betonista puristuslujuuteen - M100
 • Tekniset tiedot - GOST 13579-78

Tekniset tiedot

Raskasbetonin FBS-lohkoilla on korkeat tekniset ominaisuudet, joten ne eivät ole epämuodostumattomia. Ne ovat lisänneet pakkasenkestävyyttä, kosteuden kestävyyttä ja aggressiivista ympäristöä, joten ne kestävät helposti monenlaisia ​​lämpötiloja, joita kaikki betonituotteet eivät voi ylpeillä.

Tällaiset tuotteet eivät murskaa, eivät röyhtäisi, eivät aiheuta myrkyllisiä aineita eivätkä kestä korroosiota. Raskasbetonin käytöstä johtuva hyöty johtuu myös siitä, että perustan lohko on vankan massan ansiosta kestävämpi, kestävä ja kestävä. Lohkojen vahvistaminen on äärimmäisen harvinaista, sillä se käyttää teräsjohdinluokkaa A1 ja A111. Mutta tällainen rakentaminen aiheuttaa nopeasti perustablokit käyttökelvottomiksi.

Säätölohkojen laadun tarkistaminen tapahtuu vaiheittain:

 • Ensinnäkin arvioidaan betonin tilaa ja laatua. Tuote on hylätty, jossa on halkeamia, jotka eivät täytä standardeja. Sallitaan vain leveydeltään enintään 0,3 mm: n pinnalliset halkeamat, jotka voivat johtua betoniseoksen kutistumisesta;
 • Lohko valmis asennukseen täyttää tietyt mitat, jotka on esitetty piirustuksissa. Sen pinnan tulee olla tasainen ja sileä. Poikkeamat eivät saa ylittää 13 mm: n pituisia, 8 mm: n levyisiä ja korkeita, 5 mm: n leikkauksia. Profiilin suoruuden poikkileikkaukset eivät saa ylittää 3 mm: n koko lohkon pituutta ja leveyttä;
 • Tuotteen pinnalla, joka on sallittu jatkokäytölle, ei saa olla merkittäviä vikoja. Nykyiset painumat ja virtaukset, joiden muodostumista ei voida välttää tuotantovaiheessa, ei saa olla yli 15 mm. Pienet vikoja voidaan peittää betonimassalla välittömästi ennen asennusta. FBS-lohkoilla voi olla useita erilaisia ​​pintoja - edessä, maalausta varten; edessä, maalattaessa keraamisten laattojen avulla; edessä, ilman viimeistelyä; ei kasvot, jotka eivät näy käyttöolosuhteissa;
 • Erityisedellytys säätiöosan sopivuudesta jatkokäyttöön on teknisen passin (laatusertifikaatti) saatavuus. Se sisältää kaikki valmiin tuotteen tekniset tiedot, tekniset parametrit, valmistuspäivä, merkintäkaava, jäätymisvastus ja vedenpitävyys. Lisäksi teknisen passin läsnäolo on edellytys tuotteen kuljetukselle ja varastoinnille. Lisäksi merkinnät kiinnitetään aina lohkojen sivupintaan.

Varastointi ja toimitus

On suositeltavaa pinota valmiit lohkot pinoihin, jotka ovat tiukasti toisiinsa sopivia. Lohkojen välissä on puupaloja. Tyynyjen paksuuden on oltava vähintään 30 mm. Pinta, johon alemmat lohkot sijaitsevat, on kohdistettava huolellisesti. Lajittelu on tehtävä tuotemerkillä, jossa on paljon tuotteita. Lohkojen kuljetus on tehty luotettavalla kiinnityksellä, joka suojaa niitä siirtymiseltä.

Yritys "DSK-Capital" toimittaa FBS 6.3.6 -peruslohkot kuljetusyritysten kautta noudattamalla vakiintuneita kuljetusvaatimuksia.

FBS 24.5.6 mitat

Tyypilliset lohkokoot FBS 24.5.6 GOST 13579-78 mukaan ovat: 2380x500x580 (mm).

Parametrit estävät FBS 24.5.6:

 • pituus (l): 2380 (mm);
 • leveys (b): 500 (mm);
 • paksuus (h): 580 (mm).

FBP24.4.6 lohkoparametrit:

 • pituus (l): 2380 (mm);
 • leveys (b): 500 (mm);
 • paksuus (h): 580 (mm).

Tärkeää: tämä laite on valmistettu kahdessa versiossa: FBS (kiinteä), FBP (ontto).

FBS-korttelit Voronezhissa

FBS-lohkot - rakennusmateriaali, joka on vahvistettu metallivahvikotelolla.

Osta PBS voi olla eri kokoisia järjestämiseen säätiöt, kellarit, tekniset osa-kentät. Yrityksemme FBS tarjoaa edullisia hintoja kaikille rakennusyrityksille. Kaikki tuotteet erotetaan laadusta ja tiukasta GOST-standardien noudattamisesta kaikissa eritelmissä.

FBS-lohkot - ominaisuudet ja ominaisuudet

FBS-lohkojen osalta parallelepipedin rakenne on luonteenomaista, sillä siinä ei ole aukkoja, tyhjiöitä. Sen muoto on oikea ja kätevä nopeaa ja tarkkaa asennusta varten. FBS-lohkot voivat poiketa korkeudesta, leveydestä ja pituudesta, joten jokainen yritys voi ostaa meiltä tarvittavat rakennusmateriaalit. Tuotteen mitat säilytetään tarkasti GOST-merkinnän mukaan.

Voimme ostaa FBS: llä korkean suorituskyvyn tärkeimmistä indikaattoreista:

Tuotteemme kestävät vaikuttavia kuormia, aggressiivisia käyttöolosuhteita, vettä ja subzero-lämpötiloja. Lohkot muodostavat luotettavan pohjan kohteelle, joka on säilyttänyt ominaisuutensa vuosisatojen ajan ilman vaurioita.

PBS: n edut

FBS-hinta on käytettävissä, joten rakennusmateriaaleja käytetään aktiivisesti säätiöiden järjestämiseen. Tuotteet toimitetaan asennuskalusteineen, erottuvat yksinkertaisella asennuksella, jota voidaan ylläpitää erityisellä liimalla tai laastin hiekkasementtikoostumuksella. FBS-lohkojen etuja ovat myös:

 • vaikuttava rakentamisnopeus - riittää yksittäisten elementtien kokoaminen FBS-lohkojen muodossa, hintaa houkutteleva ja säätiö on valmis;
 • luotettavuus - tuotannostomme tuotteista voit luoda perustan yksikerroksisille rakennuksille, korkealle rakennuksille. Tarjoamme erilaisia ​​FBS-lohkoja, joiden hinnat eroavat toisistaan, samoin kuin raudoituksen tiheys, liuosmuoto, joka tekee tuotteista sopivan eri kohdealueille;
 • kohtuullisuus - tuotteet toimitetaan asennuslenkkeillä, jotta ne voidaan sijoittaa helposti kaivoihin. Yhden kaliipin lohkojen koot on sovitettu tarkasti toisiinsa, myös telineiden tiheys kasvaa.

Lisäksi FBS: lle on tunnusomaista vastustuskyky nollan alapuolelle, pohjavedelle ja merkittäville kuormille. Jokainen tuotesindikaattori tarkistetaan tehtaalla, joten tuottamamme tuotteet ovat kaikilta osin yhdenmukaiset voimassa olevien määräysten kanssa.

Jos tarvitset FBS-korttelia, jonka hinnat ovat saatavilla, soita. Tuotannollemme nimikkeistö sisältää kaikki suosittujen tuotteiden kaliipit, joiden kustannukset ovat houkuttelevia kehittäjille.

Lohkojen perustuksen tekeminen fbs, askel askeleelta ohjeita

Jos etsit tietoja säätiön rakentamisesta maailmanlaajuisilla verkkosivuilla, voit törmätä säätiöön salaperäisellä lyhennelmällä FBS. Se kuulostaa kauniilta, mutta monet eivät tiedä, miten tämä nimitys tarkoittaa ja mitä se tarkoittaa. Yritämme ymmärtää, mitä se on, jossa tällaista säätiötä käytetään ja miten sitä rakennetaan.

Säätiön seinämä - nämä ovat kolme kirjainta. Ja käytetään luomaan nopeasti säätiö. Tämän rakennusmateriaalin pääpiirteet ovat se, että sitä voidaan käyttää luomaan luotettava precast-pohja tai fbs-lohkojen kellarikerros hyvin lyhyessä ajassa.

Itse asiassa sinun tarvitsee vain laittaa tuotteet maahan, liittää ne yhteen, betonielementit ja kaikki - säätiö on valmis. Hän ei tarvitse kestää kovettamista, ei vaadi asennusta.

Tämän rakenteen haittapuoli on lohkoelementtien välinen liitäntä. Tästä syystä PBS: n käyttöä ei suositella niissä paikoissa, joissa kohoaa maata. On paljon luotettavampaa tehdä monoliittinen nauhalevy, upotettu jäädytyspisteen alapuolelle tai tehdä laattojen versio tästä mallista.

Toinen negatiivinen piste FBS: n käyttämisestä on niiden suuri paino. Tästä syystä on tarpeen koota pohja tällaisista lohkoista erikoislaitteiden avulla. Esimerkiksi nosturi tai auto-manipulaattorin ääritapauksessa.

tuotanto

Pääsääntöisesti ne tehdään betonituotteiden tehtailla ja sen jälkeen ne myydään. Teollisuustuotannon vuoksi säätölohkojen mitat voivat olla erilaisia. Tehtaat ovat erikoistuneet tällaisten tuotteiden tuotantoon ja niillä on kaikki tarvittavat muodot ja laitteet.

FBS: n toinen versio on käsityötaito. Se käyttää erikoispuristinlaitetta. Valmis betoni kaadetaan yksikköön, jonka jälkeen se jakaa automaattisesti virtauksensa värähtelevään muottiin. Seuraavaksi asennettuihin kiinnikkeisiin asennetaan koneeseen (erityiset silmukat, joista nosturi nousee) ja laite puristaa sen tulevaan yksikköön ja tekee värähtelevistä liikkeistä. Sen jälkeen yksikkö poistaa muodon ja siirtyy toiseen paikkaan.

Mitkä ovat (koot)

Nimen perusteella FBS: n päätavoite on valmistella talon pohja ja seinät. Säätää FBS-lohkojen mitat GOST 13579-78. Tämän sääntelyasiakirjan mukaan perustuslohkojen mitat voivat olla:

 • korkeus h 0,3, 0,6 mm;
 • leveys B - 0,3, 0,4, 0,5 ja 0,6 m;
 • Pituus L on 0,6, 0,8, 0,9, 1,2 ja 2,4 metriä.

merkki

Jokaisella GOST 13015.2-81 -tuotetyypillä on oma yksilöllinen merkintä, jossa FBS-lohkon koko ja betonimerkki, josta se valmistetaan, salataan. Esimerkiksi FBS 24-6-6 t, jossa kirjain "T" tarkoittaa, että se on valmistettu raskasta betonia.

On olemassa useita konkreettisia FBS-tyyppejä, jotka on suunniteltu suorittamaan erilaisia ​​tehtäviä. Tärkeimmät tyypit ovat:

 • PBS: ssä;
 • FBP (perusta ontto);
 • UDB (yhtenäiset rei'itetyt lohkot)

Mihin tarkoituksiin voidaan soveltaa

FBS: ää käytetään usein monikerroksisten asuinrakennusten säätiöiden ja kellareiden rakentamisessa sekä karjankasvatusrakentamisen, kuten latoissa, sikahousuissa. Yksityisessä asuntorakentamisessa käytän niitä melko harvoin, koska on tarpeen käyttää raskaita laitteita, joista jokaista tuntia maksetaan erikseen. Tarvittaessa voit rakentaa lohkon perustan talolle.

Mikä on halvempi säätiö, monoliitti tai fbs?

Käytettäessä käytettyjä fbs lohkoja tällainen säätiö on paljon halvempaa ja nopeammin rakennettu. Ostaessasi kannattaa kiinnittää huomiota niiden laatuun, ja on suositeltavaa tietää aikaisemmat asennuspaikkansa. Neuvostoliitossa he rakensivat rakentaa erilaisia ​​kemikaalivarastoja.

asennus

Lohkoperustan kokoaminen, kuten kaikki muutkinkin, alkaa kaivannon merkinnällä ja valmistelulla. Merkintä tehdään samalla tavoin kuin liuskan perustus on säädetty, tosiasiassa tämä on esivalmistettu nauha-pohja.

Tulevan kaivannon leveyden määrittämiseksi on tarpeen tietää lohkojen leveys ja lisätä sen kahdeksaa senttimetriä kummallakin puolella. Tämä aukko on välttämätöntä, koska peruskorjausvaiheessa olevat romutukset auttavat korjaamaan FBS: n tarkan asennuksen, ja tämän vuoksi sinulla on oltava hieman enemmän tilaa kuin perusrakenteiden leveys.

Kaivannon syvyys valitaan maaperän tyypistä riippuen. Jos maaperä on savi, on syytä syventää perustusta alle sen tason, jolle maa on jäädytetty.

Kaivannon valmistuttua valmistetaan hiekka tyyny. Hiekkakerroksen paksuus, jos maaperä kallistuu, voi saavuttaa 30-35 cm: n, 15 cm riittää normaalille maaperälle, kun pad on tehty, voit aloittaa lohkojen asentamisen.

FBS-lohkot asennetaan peräkkäin tulevaisuuden rakenteen ympärille. Liitokset on tiivistetty betonilla. Siinä tapauksessa, että on tarpeen rakentaa pohja kellariseinien muodossa, on tarpeen asentaa ne päällekkäin tiilimuurausperiaatteen mukaisesti. Ulkopuolella ja sisäpuolella nivelet hierotaan kipsiin paremman tiivisteen aikaansaamiseksi.

Kun säätö on koottu, suorita sen vedeneristys. Tämäntyyppisen pohjan eristämiseksi voit käyttää kaikkia käytettävissä olevia materiaaleja, mutta on parempi käyttää pinnoitetta. Tarvittaessa tällainen säätö voidaan lämmittää edelleen. Seinien ja pohjan liitoskohdassa on oltava vedenpitävä materiaali

johtopäätös

FBS on luotettava ja vahva materiaali, joka on kätevä käyttää monikerroksisten rakennusten rakentamiseen. Mutta jos yksityisen rakenteen perustaminen on välttämätöntä, on parempi käyttää muita säätiöitä, koska FBS-lohkojen itsenäinen asennus on mahdotonta näiden tuotteiden suuren painon vuoksi.

Siinä tapauksessa, että kuitenkin päätetään rakentaa lohkoperustan, sen tyynyn merkitseminen ja valmistelu tehdään samalla tavalla kuin se valmistetaan liuskajohdoksi. Myös tämän tyyppiselle alustalle voit käyttää kaikenlaisia ​​vesi- ja lämpöeristyksiä, joita käytetään liuska-alustoissa.

Säätiölohkot ovat jatkuvia (FBS): mitat GOST: n mukaan, tuotteen hinta, hyvät ja huonot puolet, merkinnät

Artikkelissa kerrotaan, mitkä konkreettiset lohkot ovat ja mitä tällaiset rakenteet tekevät. FBS - betonikulmainen lohko, jonka runko on tiukasti kiinnitetty teräksestä A-1 tai A-111. Niiden käyttöalue on hyvin laaja. Niitä käytetään erilaisten käyttötarkoitusten rakentamiseen, kellareihin, kaistaleisiin, lattioihin.

FBS: n valitseminen sopii sinun tarkoituksiin ei ole vaikeaa, jos tarkastelet tuotteen ominaisuuksia.

pitoisuus

FBS-lohkot: koot GOST: n mukaan, merkinnät ja hinta per kpl

On olemassa erilaisia ​​perustuslohkoja. Kappaleen hinta riippuu betonituotteen tarkoituksesta:

 • jatkuva osa - kellarin rakentaminen;
 • ontto seinämät.

Tuotteita on useita lujuusluokkia, jotka on merkitty numeroilla ja kirjaimilla. Dekoodaus on yksinkertaista - esimerkiksi merkintä 24.6.6 tarkoittaa likimäärin 2400 mm, leveys 600 mm ja syvyys 600 mm. Tärkeimmät ominaisuudet, jotka määrittävät betonirakenteen: hinta, paino, standardin mukainen koko, betonituotteiden määrä jne. Hinta vaihtelee tuotteen koon mukaan - 330 - 3260 ruplaa. kappaleelle.

Näiden betonirakenteiden vapauttamista säätelee GOST 13579-78. Annamme taulukon tuotemerkinnöistä painon ja mittojen mukaan.

Kotitalouksien vakiovarustemateriaalin valitseminen pitää mielessä, että keskikohtainen hinta ei ylitä 1000 ruplaa.

Asennusmaksut

Ei ole vaikeata ymmärtää, että FBS: n kokoaminen omiin käsiisi on melko vaikeaa, jos harkitset ponnisteluja ja kustannuksia, joita sinun on tehtävä. Sillä ei ole merkitystä, jos rakennat taloa, asennat liuskan alapinnan alla tai kellarikerroksen alle - rakenteiden oikeaa asennusta taataan vain ammattilaisten saavuttamiseksi. Keskimäärin asennuksen kustannukset, kuten muut betonituotteet, vaihtelevat alueittain - 500 ruplaa. Novosibirskissa 1500 ruplaan. asennettavaksi Pietarissa.

Annamme joidenkin asennustöiden keskimääräiset hinnat maassamme.

Lohkojen PBS perustus: hyvät ja huonot puolet

Jos rakennat säätiötä, tässä voidaan käyttää vakaa betonipohjaisia ​​tukilohkoja, jotta siitä tulee kiinteä rakennuskohde. Kun otetaan huomioon säätiön edut ja haitat FBS-lohkojen kautta, huomaamme:

 • säästää aikaa ja resursseja rakentaa
 • muottien puuttuminen
 • betonirakenteiden korkea laatu
 • ääriherkkyys
 • Sovellettavuus lähes kaikissa maatyypeissä
 • yksinkertaisuus ja helppo kokoonpano
 • maaperän sateen leviämismahdollisuus maaperän samentumiseen joissakin paikoissa
 • monimutkaisuus leikata tällainen muoto pienemmiksi paloiksi
 • tarvetta käyttää erityisiä laitteita, erityisesti suurikokoisia

Tärkeää: Lohkoperustan positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet ovat suhteellisia, koska kaikki määrittelee maan, oikean asennuksen ja rakennusalueen itse.

PBS: n perustaminen: vaiheittaiset ohjeet

Puhutaan nyt siitä, miten PBS-lohkojen perusta on laadullinen. Vaiheittainen ohje jakaa asennusprosessin neljään päävaiheeseen:

 1. Materiaalin suunnittelu ja valinta.
 2. Kaivaus, hiekkavyötäyttö.
 3. Asennus.
 4. Vedeneristys.

Suunnittelu on parasta asiantuntijalle. Tämä ei salli virheiden tekemistä raudoitettujen betonimateriaalien valinnassa, koska se on hankkinut lohkon tarvittavat ominaisuudet olemassa olevalle maaperälle ilman liiallista stressiä maaperään. Myös rakennuksen seinien tietyt parametrit otetaan huomioon. Alarivillä valitaan yleensä lohkojen leveys 400 mm, ja seuraavissa riveissä - 300 mm.

Korttivaiheessa on tarpeen kaivaa tietyn syvyyden oja, joka sijaitsee maaperän jäädytyspisteen alapuolella. Kaivetun kaivannon pohjalla tiivistetään 30-40 cm paksu hiekkalaatikko itse lohkojen asettamiseksi. Tärkeintä on havainnoida yhtä tasoa hiekkakerroksesta koko kaivauksen ajan. Näin vältetään pohjan kaventaminen asennuksen aikana.

Käytettäessä perinteistä sementtilaasti ei ole alle M100. Jos vahvistusta tarvitaan, 2-5 tangosta sijoitetaan yhden kerroksen päälle. Vahvistus antaa rakenteelle lisää vahvuutta ja pienin kustannuksin palkin vahvistamiseksi.

Vedeneristyskykyä varten ruberoidi tai sen analogi on aina asetettu yläriville. Pehmeä katto sopii tähän. Koko asennus sivulle on peitetty mastilla. On tärkeää, että vedenpitävä kerros kattaa laitteen kaikilla puolilla. Joten se palvelee paljon kauemmin.

Video: säätiö PBS: ltä

Seuraavan videon osan avulla voit saada täydellisen kuvan FBS: n säätiön oikeasta asennuksesta.

Onko mahdollista rakentaa käytetyistä lohkoista talouden vuoksi?

Monet rakentajat kysyvät tästä kysymyksestä - onko mahdollista rakentaa käytetyn materiaalin rakenne, säätiö tai muu rakenne? On tärkeää muistaa, että FBS on melko vahva ja kestävä rakenne, joka ei pelkää äkillisiä lämpötilamuutoksia, kestää erilaisia ​​mekaanisia vaurioita ja, mikä tärkeintä, ei altistu maan voimakkaille tuhoisille vaikutuksille.

Käytetyn FBS: n uudelleenasennuksen vuoksi sen kustannukset pienenevät merkittävästi, mitä ei voida sanoa sen kestävyydestä. Jos siis päätät rakentaa käytetyn tuotteen, tämän valinnan ei ole epäilystäkään.

Fyysiset ominaisuudet

Betonirakenteiden fysikaaliset ominaisuudet sisältävät sellaiset parametrit kuin tilavuus, paino, pituus, leveys ja tuotteen korkeus. Toinen vaihtoehto valinnassa on hinta. Nämä ominaisuudet on esitetty yllä olevassa taulukossa.

Muita betonituotteita kuvaavia parametreja ovat:

FBS-lohkot: mitä koot kertovat

PBS-perustablokit: kuinka määritellä vaaditut mitat oikein ja laskea tarvittava määrä tuotteita, jotka mahdollistavat luotettavan, precast-säätiön nopean ja virheettömän rakentamisen kotiisi

Hyvä talo alkaa aina vankalla pohjalla, ja tämä aksiomio on perustana kiinteiden ja kestävien rakennusten suunnittelua ja teknologiaa.

Nykyaikaisessa rakentamisessa esivalmistetut ja yhdistetyt perustukset ovat yhä suosittuja, mikä vähentää merkittävästi talon rakentamisen "nolla" -kierron kustannuksia menettämättä vahvuutta. Tätä tarkoitusta varten käytetään FBS-lohkoja, joiden mitat ja vahvuus mahdollistavat kaikkien rakenneparametrien mukaisuuden.

Jotta perustuslohkojen valinta olisi oikea, on otettava huomioon, että säätiön ei pidä kestää vain rakennuksen painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti maan päällä.

FBS-lohkojen tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet

Valmistajan on varmistettava lohkojen lujuuden ja geometristen ominaisuuksien täsmällinen noudattaminen GOST 13579-78: n vaatimusten kanssa, koska jokainen poikkeama voi myöhemmin johtaa rakennuksen nopeaan tuhoutumiseen. PBS-pohjaiset lohkot ovat raskasta, laajennettua savi- tai silikaattibetonia, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³ ilman tyhjiötä, ja tekninen muotoilu muurauslaastin pystysuoralle vahvistamiselle. Betonin lujuusluokka ei ole pienempi kuin B 7.5.

Valmistusteknologia tarjoaa betonin tiivistymisen värähtelevillä pöytiillä, ja erikoispulloissa on tiettyjä mittoja ja tiheä, sileä pinta. Geometrisesti ristiriidassa olevat tuotteet eivät salli sen jälkeen pystyttää edes muurausta, ja saumojen paksuus on suurempi kuin tavanomaiset arvot (2-5 mm), jotka voivat rikkoa koko rakenteen vedenpitävyyttä. Korkealaatuinen, tiheä pinta takaa ennenaikaisen halkeilun ja tuhoutumisen jopa kosteassa ympäristössä.

GOST lohkojen osalta FBS säätää tuotteiden valmistusta, joiden pituus on 2380, 1180 ja 880 mm. Leveys vaihtelee 300: stä 600 mm: iin 100 mm: n etäisyydellä, korkeus voi olla 280 ja 580 mm. Tuotteet, joiden korkeus on 280 mm, käytännöllisesti katsoen ei käytetä nykyaikaiseen perustusten rakentamiseen johtuen alhaisesta kuormituksesta lähes samassa hinnassa, joten monet valmistajat eivät sisälly niihin valikoimaansa.

Dekmeerien kokonaismitat asetetaan merkintään pyöristettynä suurempaan arvoon. Esimerkiksi FBS 24.4.6 -lohkon todelliset mitat ovat 2380x400x580 mm. Lohkon tyyppisessä merkinnässä oleva kirjain "C" tarkoittaa, että rakenne on kiinteä. Tämä on ehdotetun tuotevalikoiman suurin tuote, joka mahdollistaa säätiön rakentamisen nopeuttamisen mahdollisimman paljon, mutta jolla on myös suurin paino raskasbetoniarvojen valmistuksessa (M 100, M 200) - 1,96 tonnia.

On myös otettava huomioon, että FBS: n paino, jopa pienin, saavuttaa 260 kg, mikä vaatii raskaiden koneiden käyttöä työskennellessään heidän kanssaan.

Jotkut valmistajat tarjoavat tämäntyyppisiä alemman massan tuotteita, huolimatta raskaan betonin "T" merkitsemisestä. Tällöin ne on valmistettu joko sardiniittibetonista, ja ne on merkittävä kirjaimella "P" tai silikaatti "C" tai eivät ole riittävän tiivistettyjä tuotantoprosessissa, ja niissä voi olla aukkoja ja huokosia. Siksi ostettaessa, määritä FBS-pohjaisten lohkojen merkki ja paino ja varmista, että laadusta on laadittu asiakirja.

Suurten kokoisten FBS-lohkojen lisäksi käytetään pohjakerrosten ja lämmittämättömien teknisten rakenteiden rakentamista.

Peruslohkokokojen valinta

Tuotteiden mitat yhdessä betonityypin ja sen puristusluokan kanssa määrittävät:

 • lujitetun rakenteen lujuus
 • teknisten prosessien kokoonpanoelementtejä
 • työehdot "nolla" -sykli
 • lohkojen hinta.

FBS-lohkojen koot valitaan riippuen:

 • maaperä, sen lujuus ja vakaus,
 • seinien ja lattioiden paksuus
 • rakenteen paino määritetään sen mittojen ja rakennusmateriaalien mukaan,
 • perustan vaadittava rakenteellinen lujuus,
 • tyyppi muuraus,
 • kellarialueella.

Kun lohkojen lukumäärää mitataan ja lasketaan, 4-5 kappaletta seinän pituutta pidetään optimaalisena. Esimerkiksi talon vakion 10 metrin seinälle 4 korttelia, joiden pituus on 24 dm, on parempi kuin 8 kappaletta, joiden pituus on 12 dm.

Mitä epävakaampi maa, sitä suuremmat ovat laakerin elementtien mitat. Esimerkiksi rakennetta, jossa itsestään paineita rakennetta varten käytetään savipohjaisia ​​ja savimaita, on käytettävä suurikokoisia lohkoja FBS 24.6.6. Ja hiekkapohjaisille kuiduille, FBS 12.6.6-t: n keskiarvo on sopiva 60-70 cm: n syvyyteen. Sama suora riippuvuus koosta ja laskennallinen kuormitus pohjaan.

On virhe olettaa, että lohkojen leveys on aina sama kuin seinien paksuus. Sallittu seinän ulkonema yhdeltä puolelta 10 cm: iin ja jos ulkonema on kaksipuolinen, niin korkeintaan 6 cm kummallakin puolella. Useimmin eri kokoisia lohkoja käytetään tiheimmän asennuksen ja sutuurien optimaalisen ligaation avulla. GOST 13579-78 -standardin mukaan valmistetut perustilohkot, jotka johtuvat suuresta mittatarkkuudesta ja suorista, sopivan asennuksen kanssa voivat minimoida yhdistetyn perustuksen kaarevuuden ja toimivat erinomaisina ohjeina seinien asennukseen.

Pienikokoiset lohkot FBS

Teollisuuden standardien mukaan 400 ja 600 mm: n pituisia tuotteita valmistetaan ylimitoitetuille rakenteille. Jopa raskaita betonilohkoja tarjotaan eritelmien mukaan, joiden mitat ovat 400x200x200 mm matala- ja vaaleanpunaiset talot ja vaahtolohkot. Ne yhdistävät optimaalisesti suuren lujuuden ja kevyen painon (keskimäärin 31 kg). Tällaiset tuotteet ovat välttämättömiä, kun ei ole erityisiä laitteita, hiekkapohjaisten maaperän itsesulkeutumista varten.

Epätyypillisimpiä ovat FBS 6.6.6 -perustaiset lohkot, jotka ovat saamassa yhä suurempaa suosiota, koska niiden käyttö on yleismaailmallista:

 • kellareiden ja kellareiden seinien rakentaminen,
 • perusteet, mukaan lukien sarake, maatiloille ja pienille mökkeille,
 • yhdistettynä valurautaa sääteleviin perusaineisiin.

Ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka tarjoavat suuren lujuuden ja mahdollistavat korkeiden korkeiden seinien rakentamisen.

Mitä sinun tarvitsee tietää sarjan massojen säätiölle

GOST FBS-lohkoille sisältää kokonaismittojen ja lujuusominaisuuksien lisäksi massan jakamisen (viitemuodossa). Tämä on välttämätöntä nimenomainen laadunvalvonta, koska betonin tiheyden normatiivista arvoa ei voida määrittää rakennustyömaalla.

Parametri vaaditaan oikeiden lisälaitteiden valintaan lohkojen, lastaus- ja purkutoimien, sekä materiaalien kuljetukseen. FBS-lohkot, joiden paino ja mitat määräävät lastausmäärät autoon, kuljetetaan 10 ja 20 tonnin autoilla. Käytettävissäsi olevilla tiedoilla voit minimoida kustannukset kuljettaa tällaisia ​​suuria ja raskaita tuotteita. Lisäksi monilla yrityksillä on huomattava määrä yksinkertaista teknologiaa varten ennakoimattomissa tilanteissa.

Kun valinta on päätetty modulaarisella pohjalla, on reagoida vastuullisesti sen rakenteellisten elementtien valintaan. Loppujen lopuksi FBS-lohkojen laatu, niiden lukumäärän ja koon oikea laskenta määrää talon luotettavuuden ja sen käyttöiän.

FBS-lohkot: yleisen rakennusmateriaalin mitat ja ominaisuudet

Nykyään FBS-lohkot ovat erittäin suosittuja perustusten ja matala-rakenteiden rakentamisessa: tuotteen koko ja sen hinta ovat laajalla alueella. Näin voit päättää sopivasta rakennusmateriaalista tietyissä olosuhteissa. Materiaalin tyypin ja sen mittojen valintaa koskevien sääntöjen noudattaminen voi luoda luotettavan ja luotettavan mallin lyhyessä ajassa.

Kiinteät pohjalevyt ovat betonielementtejä, jotka on valmistettu betonista vahvistamalla sitä metallivarret

Peruslohkojen FBS ominaisuudet ja ominaisuudet

Betoni-lohko perustukselle FBS on kiinteä monoliittinen tuote raudoitetusta betonista, jonka muoto on suuntaissärmiö. Muiden tyyppisten lohkojen lisäksi materiaalilla on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön rakentamisessa.

FBS-lohkoilla on kiinteä suorakaiteen muotoinen osa ja saranat, jotka helpottavat kuljetuksen ja asennuksen prosessi

PBS on luotettava, vakaa ja kestävä rakennusmateriaali, jolle on ominaista lisääntynyt vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Tuotteen vahvuusominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, koska elementit ovat perusta rakennuksen perustalle.

Materiaali valmistetaan yksinomaan tehtaalla, koska kunkin tuotteen laatua on valvottava tiukasti GOST-laboratoriotyökalujen avulla. Pohjapaneelit voidaan tehdä tällaisista materiaaleista:

 • silikaattibetoni tai savi, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³;
 • kevyt, lujatekoinen betoniluokka B100;
 • raskas, lujatekoinen betoni M50-M200.

Betoni valitaan pystytetyn rakenteen toimintaolosuhteiden perusteella. Se ottaa huomioon lämpötilahäviöt, mekaaniset kuormitukset ja kosteustasot. M200-brändin betoni on kestävä. Harvoissa käyttöolosuhteissa voit käyttää täyteainemerkkiä M150 ja vakio - M100.

Lohkojen valmistuksen pääaineena käytetään betonin lujuusluokkaa B7.5: stä B15: een

Betonipäällysteen lisäksi käytetään A1- tai A111-luokan teräksestä valmistettua vahviketta, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vähentää paineen ja puristuksen vaikutuksia sekä pehmittimiä, jotka lisäävät materiaalin räjähdys- kestävyyttä.

Lujitetun betonipohjan lohkojen edut ja haitat

Tämän betonista valmistetun rakennusmateriaalin suuren lujuuden ja suorituskykyominaisuuksien ansiosta, joka on vahvistettu sisäpuolelta vahvistamalla häkkiä, voidaan käyttää pylväspohjan rakentamiseen yhdistelmänä nauhalementtien kanssa matalien rakennusten, kellarien ja kellareiden rakentamisessa.

Betonimateriaalilohkoille on ominaista seuraavat edut:

 • hyvä kantavuus;
 • korkea asennusnopeus;

FBS-lohkot on suunniteltu rakentamaan vahvoja ja luotettavia perustuksia eri rakennuksille, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat.

 • materiaalin luotettavuutta, sillä varmistetaan se, että tuotteet valmistetaan tehtaalla nykyaikaisilla laitteilla erikoistuneen teknologian avulla ja lisäksi niille suoritetaan tiukkaa laboratoriokontrollia;
 • elementtien telakointiin liittyvä suuri tiheys, joka saavutetaan hyvin harkitun tuotesuunnittelun ja betonilohkojen täsmällisten mittojen ansiosta;
 • elementit on varustettu erityisillä asennusuraan helpottamaan asennusta;
 • materiaalin monipuolisuus mahdollistaa monimutkaisten rakennusten perustamisen;
 • asennustyöt voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden ajalta, koska materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja korkeaa kosteutta;
 • materiaalin suuri jännitysresistanssi sallii sen käytön haitallisissa olosuhteissa, kuten jäissä tai happamissa maissa;
 • lohkojen asennuksen jälkeen voit aloittaa välittömästi muut rakennustyöt.

Materiaalin haitat ovat:

 • korkeat kustannukset tuotteista;

Lohkojen suuren painon vuoksi asennus vaatii erikoislaitteiden osallistumista.

 • alhainen lämmönkestävyys;
 • tuotteiden suuri paino, jonka seurauksena elementtien asentamiseen liittyvä asennustyö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • liitospisteet eivät ole tiukkoja.

Perusrakentamisen peruskokoonpanojen valinta

Tällä hetkellä pohjan rakentamisessa yhdistetty menetelmä laskeutumista käyttäen FBS-elementtejä on erittäin suosittu. Tämän tekniikan ansiosta rakennuskustannukset pienenevät, mikä ei vaikuta haitallisesti rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen. Kun valitset säätiön FBS-lohkojen koon, on pidettävä mielessä, että tulevan perustuksen ei pidä ainoastaan ​​tukea rakenteiden painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti koko säätiön päälle.

Se on tärkeää! Tuotteiden mittojen välinen ristiriita voi heikentää säätiön tilaa, mikä johtaa lopulta rakennuksen tuhoamiseen.

Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava.

Tuotteiden koko riippuu suunnittelun lujuudesta, elementtien asennuksen teknisestä prosessista, "nollajaksosta" ja tuotteiden kustannuksista. Rakennuslohkojen mitat määräytyvät maaperätyypin ja sen kantavuuden perusteella. On myös otettava huomioon seinien ja lattioiden paksuus, rakenteen paino, alue ja perustan vahvuus. Mitä alhaisempi maaperän stabiilius, kokonaiskoko tulee olla perustilohkoja. Esimerkiksi savipinnoille olisi valittava suurimmat elementit, ja karkeilla hiukkasilla maaperä voidaan tehdä pienikokoisista tuotteista. Tiheimpää muotoilua suositellaan käytettäväksi eri ulottuvuuksina.

Hyvä neuvoja! Seinien pystyttämiseen käytettävien lohkojen kokoa valittaessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan viisi elementtiä seinäpituutta kohden pidetään optimaalisena.

FBS-lohkot: tuotteen koko valikoiman mukaan

Jokaisella yksiköllä on oma tarra, joka ilmaisee tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina. Näiden parametrien on oltava GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisia. Jos kirjaimella "T" on numeerisen arvon vieressä, tämä osoittaa, että lohkon valmistuksessa käytettiin raskasta betonia, kirjain "P" osoittaa keramiittibetonia ja "C" tarkoittaa tiheää silikaattibetonia.

Säätiölohkot FBS: llä on omat merkinnät, joka on erityinen kirjainten ja numeroiden joukko

GOST: n mukaan FBS-lohko on esitetty 15 standardikokonaisuudessa, jossa tärkeä yleinen ominaisuus on tuotteiden leveys, joka on 300-600 mm. FBS-alueen pituus on jaettu kolmeen kokoon, joiden arvot ovat 880, 1180 ja 2380 mm. Tuotteiden korkeus on 580 mm. Vain lohko, jonka pituus on 1180 mm, on korkeus 280 mm. Pienin elementti on 880x300x580, ja suurin tukilohko FBS 24.6.6 - 2380x600x580 mm.

Standardituotteiden merkitseminen on esitetty taulukossa:

Hyvä neuvoja! Vakioyksikkö on kiinteä tuote, jolla ei ole aukkoja. Materiaalin ostamisen yhteydessä on valmistajan kanssa tarkastettava laatusertifikaatti, joka takaa, että lohkot täyttävät nykyisen standardin vaatimukset.

FBS-lohkojen koko valikoimasta

Miten valita FBS-lohkojen koko rakentamiseen

Perusrakenteita käytettäessä voidaan käyttää eri kokoisia pohjaosastoja, ja tuotteen kappalemäärä riippuu sen mitoista. Jos haluat tarkasti määrittää lohkojen koon ja niiden numeron, sinun on tarkistettava tukiasema. Erityisen piirustuksen mukaan kaikki tuotteet on ehdollisesti esillä rakennuksen kellariseinän pituuden ja korkeuden mukaan. Tässä on otettava huomioon lohkojen välinen ligaatio, joka on vähintään 25 cm.

Tuotteen leveys valitaan rakennuksen seinien paksuuden perusteella. Tällöin sallitaan maanpäällisten rakenteiden vähäiset ylitykset. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulokkeen koko ei saa olla yli 40 mm kummallakin puolella. Tässä on mahdollista käyttää FBS: ää 600 mm: n leveydellä 640 mm: n seinämille ja 500: lle rakenteelle 510 mm.

Säätölohkon pituus on määritettävä lakaisulla, jossa erikokoisia elementtejä on järjestetty siten, että ne ovat litteitä ilman merkittäviä ulkonemia.

Hyvä neuvoja! Jos vakiokokoonpanon elementtejä ei ole mahdollista asettaa oikein, ne voidaan jakaa pituuteen.

PBS: n perusta on huomattavasti nopeampi, ja työvoimakustannukset vähenevät huomattavasti.

Perusrakenteiden ja seinien rakentamiseen käytetään tuotteita, joiden korkeus on 580 mm. Lisäosina käytetään lohkoja, joiden arvo on 280 mm, kun verkon ilmanvaihtoa, syöttöä tai lähtöä varten on tarpeen tehdä aukko.

FBS-lohkojen paino on tärkeä arvo, koska tiedät, että voit päättää tarvittavista erikoisvarusteista, joita tarvitaan tuotteiden pinotta- miseen, sekä kuljetuksiin, jotka osallistuvat lohkojen toimittamiseen rakennustyömaalle.

Hyvä neuvoja! Nykyään valmistajat tuottavat pieniä pohjalevyjä 200x200x400 mm, jotka voidaan asentaa ilman erityislaitteiden käyttöä.

Lohkojen lajikkeet GOST: n mukaan: FBS, FBP, FBV, FL ja BF

Teknisten maanalaisten, kellari-seinien, pylväs- ja nauhalementtien asentamista, huonolaatuisten seinien, lämmittämättömien rakennusten ja muiden rakenteiden, jotka toimivat järjestelmällisissä lämpötiloissa +50 - -70 astetta, voidaan käyttää betonilohkoja, jotka perustuvat GOST 13579-78 On olemassa kolme tyyppiä: FBS, FBV ja FBP. Tuotteet valmistetaan silikaatista, raskasta betonia tai laajennettua savea. Niiden tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m³.

FBP - lohkot, joissa on yksi tai kaksipuolinen aukko munintaviestintään

Dekoodauksen mukaan FBS on pohjaseinäelementti, jolla on suurin mahdollinen varmuusmarginaali. Monoliittisten pienten elementtien valmistuksessa ei ole käytetty lujitemuotoa. Metallia käytetään vain saranoiden valmistukseen asennusta varten. Mitoituslohkojen tuotannossa välttämättä käytetään pituussuuntaisen vahvikkeen tangot, mikä lisää FBS: n painoa.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Sandwich-paneelityypit ja niiden ominaisuudet. Talot sandwich-paneeleista. Algoritmin asennus.

FBV: n yksiköt, toisin kuin edellisellä tyypillä, on pituussuuntainen osa tuotteen ontelosta. Se on tarkoitettu teknisen viestinnän asentamiseen. Tällaisten tuotteiden valmistusprosessi on samanlainen kuin edellisen version valmistamismenetelmä. Betonia käytetään tässä ei alhaisempi kuin luokka M100. Kuitenkin FBV-lohkojen rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, joten ne tehdään pääasiassa tilauksesta. Tuotteet valmistetaan 880 mm: n pituisina, 580 mm: n korkeuksina ja 400, 500 ja 600 mm leveinä.

Säätölevyillä ei ole vahvistusta, lukuun ottamatta upotettuja asennuslenkkejä

FBP-lohkot ovat onttoja kevyitä betonituotteita, joissa on auki neliöreikät elementin pohjassa. Käytettäessä käytettyä betonia M150. Tuotteet valmistetaan pituudeltaan 2380 mm. Muut perustilalohkon lineaariset mitat ja tuotteiden hinnat ovat laajalla alueella. FBP-lohkoja käytetään luomaan perustuksia teollisuuslaitteille tai kellarin sisäseinien laitteille.

Pylväs- tai nauhapohjan pohjana käytetään trapetsoidimuotoisia tuotteita, jotka on merkitty FL: llä. Säätötyynyjen parametrit ja mitat säätelevät GOST 13580-85. Tuotteiden leveys vaihtelee välillä 600-3200 mm. Elementtien korkeus voi olla 300 tai 500 mm. Jälkimmäinen arvo vastaa tuotteita, joiden leveys on vähintään 2000 mm. Lohkon pituus on 780-2980 mm. Suurimmat elementit ovat koko 2980x2000x500 ja 1180x500x3200 mm, ja pienimmät valmistetaan 1180x600x300 mm: n kokoisina.

Maa- ja teollisuusyritysten rakennusten sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen käytetään raskaaseen betoniin tehtyjä teräsbetonisia nauhalohkoja BF, joita hallitsee GOST 28737-90. Kaikki elementit on jaettu kuuteen lajikkeeseen, jotka poikkeavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan.

Trapezoidisten lohkojen nauhapohjan asennus, jotka on merkitty FL: ksi

Luotettavien kotimaisten valmistajien peruslohkojen: tuotteiden hinnat

Betonielementit FBS ovat osa tuotteita, joita valmistetaan missä tahansa betonilaitoksessa. Hyvin usein tuotteita valmistetaan huomioimatta prosessin kaikkia hienouksia ja vaiheita. Koska raaka-aineena voidaan käyttää raznomarochny betonia. Siksi kun valitset laadukkaan ja luotettavan materiaalin, sinun on valittava yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet parhaimmalta puolelta maailmanlaajuisilla rakennusmarkkinoilla.

Yksi Venäjän suurimmista yrityksistä rakennusmateriaalin tuottamiseksi betonista on teollisuusrakennusten tehdas. Tuotteille on ominaista kestävyys ja laadukas valmistus, joka toteutetaan GOSTin vaatimusten mukaisesti. Säätiölohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl.

Venäläinen yritys "Vira" on erikoistunut betonituotteiden valmistukseen. Tuotevalikoimassa on yli 400 paikkaa, joista mm. Tuotteiden hinnan hinta riippuu sen mitoista ja keskimäärin 1 650 ruplaa.

Kotimaisten valmistajien säätiön betonilohkot ovat luotettavin ja käytännöllisin ratkaisu progressiiviselle teollisuudelle.

Toinen suosittu kotimainen valmistaja on yritys "Master". Se tekee kaikenlaisia ​​betonilohkoja, joiden hinta riippuu tuotteen tyypistä ja alkaa 1150 ruplaa / kpl.

Aleksandrian keramitsilaitos tuottaa erilaisia ​​betonituotteita. Pienet betonilohkot, joita voidaan käyttää kantavien seinien, aidojen ja pilarien rakentamisessa tai joita käytetään tukikappaleina kellari- ja puuportaisiin, pohjakerrokset ovat erittäin vaatimattomia. Tuotteet valmistetaan erikoismuodoissa, joiden vuoksi niillä on tarkat mitat. Peruslohkojen 200x200x400 mm hinta alkaa 55 ruplasta / kpl.

Toinen luotettava valmistaja on Zlatoust-tehdas, joka tuottaa laajan valikoiman FBS-, FBP-, FVP-, portaita, paneeleja, kattopaloja ja betoniseinäbetonia. Tuotteet eroavat hyväksyttävissä kustannuksissa. FBS-säätiön hinta alkaa 950 ruplasta / kpl.

FBS: n perustilohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl

FBS-lohkojen asennuksen ominaisuudet

Lohkojen asentamisen säätiö ei edellytä erityistä osaamista ja erityisosaamista. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiukasti kolmessa vaiheessa suoritettavia toimia.

Ensimmäinen vaihe on laskea säätiön rakentamiseen tarvittavien elementtien lukumäärä. Voit tehdä tämän määrittämällä rakennemäärän, jolloin tulokseksi saatava arvo jaetaan yhden blokin tilavuudella. Toinen vaihe on perustaa pohja. Lohkot on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 50-100 mm, esivalmistettu ja täytetty. Pohjan pituuden ja leveyden tulee olla 25-30 cm pidempi kuin suunnitellun rakennuksen mitat. Seuraavaksi tontti jaetaan akseleilla käyttäen rakennuspaskua ja tasoa.

Viimeinen vaihe on suoraan FBS-lohkojen asettaminen nostomekanismilla. Esiasennetut lohkot-säätimet säätiön kulmissa, risteyksissä ja kannoissa. Taso tarkistaa majakkojen ylemmien tasojen samansuuntaisuuden, jonka välissä johto on vedettävä. Sen päälle paljastetaan ensimmäisen rivin jäljellä olevat elementit. Hankkeen mukaan on välttämätöntä jättää aukkoja teknisen viestinnän läpikäymiseen lohkojen välillä.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa huolehtia lohkojen ostamisesta, joissa on pitkät indikaattorit.

Hyvä neuvoja! Ennen asennusta lohkot on puhdistettava mahdollisesta saastumisesta ja kostutettava vedellä.

Koko säätiön geometria riippuu ensimmäisen lohkon rivin oikeasta asennuksesta. Asennuksen tarkkuutta hallitsee taso. Rakennuksen elementit saavat paremman romun. Seuraava rivi on rakennettu tiilipinnan periaatteelle. Rivien väliin on järjestetty sementtilaastikerros, joka on tiivistetty bajonettivaihteella. Säätiön korkeus on yleensä 5 riviä tuotetta.

Se on tärkeää! Älä asenna laitetta pohjaan, joka on peitetty vedellä tai lumella.

Pienen rakenteen rakentamisen aikana on mahdollista käyttää toisen käden pohjalevyjä, joiden koko on 400x600x200 mm. Ja tuotteen kappalemäärä on vain 300 ruplaa.

Säätiön järjestely sisältää joukon toimenpiteitä, FSB-yksiköiden asennuksen nopeus ja laatu riippuvat oikeasta toteutuksesta.

FBS-lohkojen käyttö perustusten ja muiden esineiden rakentamisessa voi merkittävästi nopeuttaa prosessia. Tuotteen koon oikea valinta ja asennusvaiheen noudattaminen ovat avain kiinteän, luotettavan ja kestävän suunnittelun luomiseen.