Säätiö estää FBS: n

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva tehtävä, ja se on kaiken kaikkiaan taakasta ylätasanteilta. Peruslohkoista voidaan rakentaa tehdasvalmisteinen säätö, josta sinun tarvitsee ostaa laadukasta materiaalia.

FBS (Foundation Blocks Continuous) käytetään erilaisten rakennusten, sekä asuinrakennusten ja teollisuuden tai varastoiden, sekä seinien, telineiden, siltojen, luiskien jne. Perusrakenteiden ja kellari seinien rakentamiseen. Niitä käytetään myös esteinä ja aidoissa. Jotta perustilohkojen FBS olisi vahva ja kestävä, niillä on oltava tiettyjä teknisiä ominaisuuksia.

Materiaalin tiheys ei saisi olla pienempi kuin 1800 kg / kuutiometri, eikä tuotteen sisäpuolella tulisi olla tyhjiöitä. Lyhennän kirjain C tarkoittaa, että lohkot ovat kiinteät. FBS: n salauksen purku on "seinäblokkeja" tai "rakennuspalikoita", tämä on väärä.

Valmistetaan myös FBP: itä (ontto, tyhjiin aukkoina) ja FBV (joissa on leikkauksia muniville viestinnöille).

FBS: n sisäpuolella voi olla sekä vahvistettu että vahvistettu, jälkimmäinen vaihtoehto on yleisempi, vahvempia tuotteita, joilla on suurempi lujuus, voidaan tehdä tilauksesta. FBP: tä käytetään seinien rakentamiseen, ne toimivat pysyväksi muottirakenteeksi, lisäävät raudoitusta aukkoihin ja täyttävät ne konkreettisella ratkaisulla. FBW: issä on leikkauksia helpottamaan viestien lähettämistä, paitsi että ne ovat samoja FBS: ää (ne ovat myös kiinteitä). Ne on tehty konkreettisissa tehtaissa tilaamaan tiettyjä rakennushankkeita.

Piirros osoittaa, kuinka säätiö estää PBS: n järjestämisen.

GOST 13579-78: n mukaan kaikkien näiden tyyppisten betonilohkojen käyttämistä käytetään kellari- ja aluslohkojen rakentamiseen, jolloin perustusten rakentamiseen voidaan käyttää jatkuvaa tyyppiä (FBS). Vaikka tämä ei ole FBS: n päätavoite, niiden perustukset ovat vahvat ja kestävät oikealla laitteella.

Valmistettaessa FBS: ää, joka on tiivistetty värähtelevällä pöydällä tai upottamalla värähtelevillä täryttimillä, käytetään valumuottiin erikoismuotoja, joiden avulla voit tarkkaan seurata tuotteen geometriaa. Rakeista geometriaa olevat elementit eivät pysty muodostamaan tiheää asentoa, ja liian suuret saumat voivat kulkea kosteuden läpi. Betoni on höyrytetty nopeaan karkaisuun ja kovettumiseen. Tämän tekniikan avulla betoni voi saada jopa 70% vahvuutta päivässä useiden viikkojen sijaan. Höyrystämällä tai ilman sitä ei ole vaikutusta lopputuotteen laatuun.

Tekniset tiedot

GOST, joka säätelee FBS: n tuotantoa ja teknisiä ominaisuuksia, sisältää seuraavat kokoluokat:

 • 2380, 1180 pitkä ja lisäksi 880 mm pitkä,
 • 300, 400, 500 ja 600 mm leveä
 • 280 tai 580 mm korkea.

Pienikokoisia lajikkeita, kuten 600 * 600 * 600 mm tai 400 mm. Jokainen tuote on suorakaiteen muotoinen suuntaissärmiö, jonka päissä on urat tiiviimpään muuraukseen, joka on täytetty laastilla seinän tai pohjan rakentamisen aikana, ja asennuslenkit, joihin ne on kiinnitetty liikuttamiseen ja asennukseen.

PBS-pohjalevyt on valmistettu raskasta (tiheydeltään 2400 kg / kuutiometri), silikaatti (tiheys 2000 kg / kuutiometri) tai paisutettu savi (tiheys 1800 kg / kuutiometri) betonia. Betonin lujuuden tulisi olla

 • vähintään betoniarvon M100 B7.5,
 • vähintään betoniarvolle M150, B12,5,
 • raskaalle betonille - B3.5 (M50) - B15 (M200).

Kuvassa olevassa taulukossa on tietoja eri betonilaitteiden FBS-lujuudesta ja massasta.

FBS: n jäätymisvastuksen tulisi olla vähintään 50 jäädytys-sulatusjaksoa, veden kestävyys - W2.

Tyyppimerkintä ilmaisee sen mitat desimaaleina, pyöristettynä. Merkintä osoittaa myös betonityypin:

 • "T" - raskas betoni,
 • "P" - laajennettu savi (huokoisissa aggregaateissa),
 • "C" - silikaatti.

Annan esimerkin. FBS-24-4-6 t on betonilohko, jonka mitat ovat 2380 * 400 * 580 mm, joka koostuu raskasta betonia. Se voidaan merkitä eri tavalla:

Lohkojen massa on 260 kg ja sitä korkeampi, joten niiden perustuksen rakentamiseen tarvitaan erikoislaitteita. Kotelorakennuksessa käytetään useimmin lohkoja, joiden paksuus on 60 cm. Lohkon paino on 24-6-6 (2380 * 60 * 58 mm, yksi suosituimmista) 1960 kg. Kuvassa oleva taulukko esittää FBS: n mitat ja massat. Kokorajan poikkeaman pituuden tulee olla 13 mm, leveys ja korkeus 8 mm, leikkauksen koko 5 mm.

Lohkoissa on kiinnityskorvakkeet (silmukat), jotka sijaitsevat lohkon yläpinnalla. Silmukoissa käytetään kuumavalssattuja vahvikkeita tai jaksottaista profiilia. Tarvittaessa FBS voidaan tilata ilman silmukoita, tämä on sallittu standardien mukaan.

Lohkoilla voi olla valmiit tai viimeistelemättömät pinnat, eli ne voidaan kiinnittää koristeaineisiin, kuten laatat. Tämä ominaisuus riippuu FBS: n erityisestä tyypistä. Materiaalin pinnan on oltava sileä, ilman syviä halkeamia, pinnalle vain pienet halkeamat, joiden leveys on enintään 0,1 mm, ovat hyväksyttäviä betonityyppisille ja silikaattityypeille ja enintään 0,2 mm laajennetulle savibetonille.

Käytetyt perustilohkot

FBS ei käytännöllisesti katsoen ole romahtanut ajallaan, niin usein uusien uusien tilojen sijasta on sallittua käyttää halvempia toisen käden lohkoja ja niiden ominaisuudet ovat lähes samat kuin uusilla. Kussakin tapauksessa betonin tuhoutumisaste on kuitenkin arvioitava. On parempi ottaa asiantuntija tähän tarkoitukseen. Kuten uusia, käytettyjä tuotteita, on parempi ostaa hyvämaineisilta valmistajilta, usein niitä myydään betonituotteisiin.

Edut PBS: n käyttämisestä säätiölle

Joissakin tapauksissa PBS: n käyttö säätiöön on paljon kätevämpää kuin monoliittisen pohjan kaataminen.

 • Aika kutistuu - kaadettu betoniperusta pakastuu ja saavuttaa voimaa noin neljässä viikossa.
 • Vakiokoot helpottavat tämän aineiston vaaditun määrän laskemista.
 • Lisämateriaaleista (muotti, ristikko) ei veloiteta kustannuksia.
 • Voit valita haluamasi koon ja haluamasi ominaisuudet.
 • Kestävyys - asianmukaisella asennuksella valmistajat lupaavat yli 100 vuoden lohkojen käyttöikää.
 • FBS ei ole muuttunut ajan kuluessa.

Tällaisen säätiön haitat ovat tarve käyttää laitteita lohkojen kuljetukseen ja asentamiseen, mikä johtaa säätiön hinnan nousuun.

PBS: n perusta

Lohkojen perustukset voidaan rakentaa maaperään, johon voidaan valmistaa esiohjatut liuskan pohjat. Mikä parasta, jos maa on kivinen tai karkea hiekka. Heikommassa maassa joka kahden rivin jälkeen tehdään betonivahvavyötä. Myös vahvistusvyö on kaadettava kaivon pohjaan ennen FBS: n asennusta. Kaivon pohja on tasoitettava, peitettävä hiekalla (jos maa ei ole hiekkainen) ja tiivistetty.

Huonosti maaperä voi rakentaa ajoittaisen perustan. Tämä vähentää käytetyn materiaalin määrää ja siten myös käteiskustannuksia. Tällaiselle pohjalle on jätetty tyhjät lohkot, jotka ovat täynnä maata ja varovasti paikoillaan.

Myös heikoilla maaperillä ensimmäinen rivi ei ole peräisin tavallisista FBS-levyistä, vaan erityisistä tyynylohkoista, joilla on suurempi leveys, mikä lisää säätiön perustan alaa.

Lohkojen väliin jää jäljelle enintään 70 cm: n raot, ne täytetään alukkeella ja varoen ne tiukasti kerroksittain. Jo tavalliset FBS: t sijoitetaan "tyynyjen" riviin niin, että niiden väliset saumat kuuluvat alemmalle riville.

On suositeltavaa ostaa FBS kauemmin kuin mahdollista - niin säästössä on vähemmän saumoja, joten se on vahvempi. Video näyttää FBS: n perustan ja kellarin rakentamisen.

Yleensä säätiöihin käytetään lohkoja, joiden korkeus on 580 mm, ne ovat kätevämpiä. Mitä heikompi maaperän kantavuus on, sitä suositellaan suurempia lohkoja. Savi- ja siipikarjalle on parasta ottaa suuria teräsbetonituotteita kokoa 24-6-6 ja hiekkapohjaisille - lyhyemmille 12-6-6. Seinämän pituus on optimaalinen 4-5 lohkojen käyttämiseksi tämän perusteella ja valita FBS: n pituuden.

FBS: n vahvuuden ansiosta seinät voidaan tehdä paksummaksi kuin perustus. On hyväksyttävää, että seinä työntyy 10 cm toiselta sivulta tai 6 cm kummastakin.

johtopäätös

FBS-lohkot ovat materiaalia yhdistetyn alustan nopealle laitteelle. Niillä on suuri vahvuus, pitkä käyttöikä. Mutta jotta säätiö olisi vahva, sinun on hankittava laadukkaita materiaaleja, joilla on tarvittavat tekniset ominaisuudet.

Lohkojen perustuksen tekeminen fbs, askel askeleelta ohjeita

Jos etsit tietoja säätiön rakentamisesta maailmanlaajuisilla verkkosivuilla, voit törmätä säätiöön salaperäisellä lyhennelmällä FBS. Se kuulostaa kauniilta, mutta monet eivät tiedä, miten tämä nimitys tarkoittaa ja mitä se tarkoittaa. Yritämme ymmärtää, mitä se on, jossa tällaista säätiötä käytetään ja miten sitä rakennetaan.

Säätiön seinämä - nämä ovat kolme kirjainta. Ja käytetään luomaan nopeasti säätiö. Tämän rakennusmateriaalin pääpiirteet ovat se, että sitä voidaan käyttää luomaan luotettava precast-pohja tai fbs-lohkojen kellarikerros hyvin lyhyessä ajassa.

Itse asiassa sinun tarvitsee vain laittaa tuotteet maahan, liittää ne yhteen, betonielementit ja kaikki - säätiö on valmis. Hän ei tarvitse kestää kovettamista, ei vaadi asennusta.

Tämän rakenteen haittapuoli on lohkoelementtien välinen liitäntä. Tästä syystä PBS: n käyttöä ei suositella niissä paikoissa, joissa kohoaa maata. On paljon luotettavampaa tehdä monoliittinen nauhalevy, upotettu jäädytyspisteen alapuolelle tai tehdä laattojen versio tästä mallista.

Toinen negatiivinen piste FBS: n käyttämisestä on niiden suuri paino. Tästä syystä on tarpeen koota pohja tällaisista lohkoista erikoislaitteiden avulla. Esimerkiksi nosturi tai auto-manipulaattorin ääritapauksessa.

tuotanto

Pääsääntöisesti ne tehdään betonituotteiden tehtailla ja sen jälkeen ne myydään. Teollisuustuotannon vuoksi säätölohkojen mitat voivat olla erilaisia. Tehtaat ovat erikoistuneet tällaisten tuotteiden tuotantoon ja niillä on kaikki tarvittavat muodot ja laitteet.

FBS: n toinen versio on käsityötaito. Se käyttää erikoispuristinlaitetta. Valmis betoni kaadetaan yksikköön, jonka jälkeen se jakaa automaattisesti virtauksensa värähtelevään muottiin. Seuraavaksi asennettuihin kiinnikkeisiin asennetaan koneeseen (erityiset silmukat, joista nosturi nousee) ja laite puristaa sen tulevaan yksikköön ja tekee värähtelevistä liikkeistä. Sen jälkeen yksikkö poistaa muodon ja siirtyy toiseen paikkaan.

Mitkä ovat (koot)

Nimen perusteella FBS: n päätavoite on valmistella talon pohja ja seinät. Säätää FBS-lohkojen mitat GOST 13579-78. Tämän sääntelyasiakirjan mukaan perustuslohkojen mitat voivat olla:

 • korkeus h 0,3, 0,6 mm;
 • leveys B - 0,3, 0,4, 0,5 ja 0,6 m;
 • Pituus L on 0,6, 0,8, 0,9, 1,2 ja 2,4 metriä.

merkki

Jokaisella GOST 13015.2-81 -tuotetyypillä on oma yksilöllinen merkintä, jossa FBS-lohkon koko ja betonimerkki, josta se valmistetaan, salataan. Esimerkiksi FBS 24-6-6 t, jossa kirjain "T" tarkoittaa, että se on valmistettu raskasta betonia.

On olemassa useita konkreettisia FBS-tyyppejä, jotka on suunniteltu suorittamaan erilaisia ​​tehtäviä. Tärkeimmät tyypit ovat:

 • PBS: ssä;
 • FBP (perusta ontto);
 • UDB (yhtenäiset rei'itetyt lohkot)

Mihin tarkoituksiin voidaan soveltaa

FBS: ää käytetään usein monikerroksisten asuinrakennusten säätiöiden ja kellareiden rakentamisessa sekä karjankasvatusrakentamisen, kuten latoissa, sikahousuissa. Yksityisessä asuntorakentamisessa käytän niitä melko harvoin, koska on tarpeen käyttää raskaita laitteita, joista jokaista tuntia maksetaan erikseen. Tarvittaessa voit rakentaa lohkon perustan talolle.

Mikä on halvempi säätiö, monoliitti tai fbs?

Käytettäessä käytettyjä fbs lohkoja tällainen säätiö on paljon halvempaa ja nopeammin rakennettu. Ostaessasi kannattaa kiinnittää huomiota niiden laatuun, ja on suositeltavaa tietää aikaisemmat asennuspaikkansa. Neuvostoliitossa he rakensivat rakentaa erilaisia ​​kemikaalivarastoja.

asennus

Lohkoperustan kokoaminen, kuten kaikki muutkinkin, alkaa kaivannon merkinnällä ja valmistelulla. Merkintä tehdään samalla tavoin kuin liuskan perustus on säädetty, tosiasiassa tämä on esivalmistettu nauha-pohja.

Tulevan kaivannon leveyden määrittämiseksi on tarpeen tietää lohkojen leveys ja lisätä sen kahdeksaa senttimetriä kummallakin puolella. Tämä aukko on välttämätöntä, koska peruskorjausvaiheessa olevat romutukset auttavat korjaamaan FBS: n tarkan asennuksen, ja tämän vuoksi sinulla on oltava hieman enemmän tilaa kuin perusrakenteiden leveys.

Kaivannon syvyys valitaan maaperän tyypistä riippuen. Jos maaperä on savi, on syytä syventää perustusta alle sen tason, jolle maa on jäädytetty.

Kaivannon valmistuttua valmistetaan hiekka tyyny. Hiekkakerroksen paksuus, jos maaperä kallistuu, voi saavuttaa 30-35 cm: n, 15 cm riittää normaalille maaperälle, kun pad on tehty, voit aloittaa lohkojen asentamisen.

FBS-lohkot asennetaan peräkkäin tulevaisuuden rakenteen ympärille. Liitokset on tiivistetty betonilla. Siinä tapauksessa, että on tarpeen rakentaa pohja kellariseinien muodossa, on tarpeen asentaa ne päällekkäin tiilimuurausperiaatteen mukaisesti. Ulkopuolella ja sisäpuolella nivelet hierotaan kipsiin paremman tiivisteen aikaansaamiseksi.

Kun säätö on koottu, suorita sen vedeneristys. Tämäntyyppisen pohjan eristämiseksi voit käyttää kaikkia käytettävissä olevia materiaaleja, mutta on parempi käyttää pinnoitetta. Tarvittaessa tällainen säätö voidaan lämmittää edelleen. Seinien ja pohjan liitoskohdassa on oltava vedenpitävä materiaali

johtopäätös

FBS on luotettava ja vahva materiaali, joka on kätevä käyttää monikerroksisten rakennusten rakentamiseen. Mutta jos yksityisen rakenteen perustaminen on välttämätöntä, on parempi käyttää muita säätiöitä, koska FBS-lohkojen itsenäinen asennus on mahdotonta näiden tuotteiden suuren painon vuoksi.

Siinä tapauksessa, että kuitenkin päätetään rakentaa lohkoperustan, sen tyynyn merkitseminen ja valmistelu tehdään samalla tavalla kuin se valmistetaan liuskajohdoksi. Myös tämän tyyppiselle alustalle voit käyttää kaikenlaisia ​​vesi- ja lämpöeristyksiä, joita käytetään liuska-alustoissa.

perustukset

Säätiölohkot: kustannukset ja tekniset ominaisuudet

Seinän pohjaelementit (FBS) ovat materiaaleja talon perustuksen muodostamiseksi. He auttavat järjestämään perusta ja rakentamaan seiniä.

Seinämateriaalilohkot ovat parallelepiped-muotoisia. Ne on valmistettu erilaisista laatuluokista (tavallisesti M-100, M-150 ja M-200), jotka on vahvistettu metallitangoilla (teräsbetoni).

Rakennusmateriaalien edut

Optimaalinen kuormitusjakautuma.

Seinien ja perustusten nopea rakentaminen. Näin säätiölohkot vähentävät rakennuskustannuksia.

Erilaisia ​​lujuusluokkia.

Hinta. Voronezhissa "ZHBI-2" -tehtaan perustuskeskukset ovat halvempia kuin vastaavat yritykset.

Korkealaatuinen kohtuullinen hinta. Säätölevyjen avulla voit rakentaa paksuja seiniä, jotka kestävät mekaanisia vaurioita.

Kosteuden ja lämpötilan muutokset.

Jos noudatat tämän rakennusmateriaalin kanssa työskentelyn sääntöjä ja noudatat tekniikkaa, niin lyhyessä ajassa voit rakentaa vahvan ja luotettavan rakenteen perustuslohkoista.

Mistä ostaa perustuslohkoja Voronezh?

Voronezhissa on mahdollista ostaa perushyödykkeitä laitoksen "ZhBI-2" alueella. Meillä on käytettävissä - kaikenkokoisia pohjapaloja. Yksikköhinta on yksi alueen alhaisimmista. Palveluksessasi - joustava hinnoittelupolitiikka (tukkukauppiaat - erityisolosuhteet), kannattava yhteistyöjärjestelmä, tekninen ja informatiivinen tuki jokaiselle asiakkaalle.

Työskentelemme paitsi suurien ja keskisuurten kehittäjien, myös yksilöiden kanssa.

FBS Foundation: fbs lohko, kuva, video, mitat, ominaisuudet

FBS-lohkot: perustilohkon mitat ja ominaisuudet

Nykyään FBS-lohkot ovat erittäin suosittuja perustusten ja matala-rakenteiden rakentamisessa: tuotteen koko ja sen hinta ovat laajalla alueella. Näin voit päättää sopivasta rakennusmateriaalista tietyissä olosuhteissa. Materiaalin tyypin ja sen mittojen valintaa koskevien sääntöjen noudattaminen voi luoda luotettavan ja luotettavan mallin lyhyessä ajassa.

Perustablokit ovat kiinteät - nämä ovat betonista valmistettuja elementtejä vahvistamalla se metallisilla sauvoilla.

Peruslohkojen FBS ominaisuudet ja ominaisuudet

Betoni-lohko perustukselle FBS on kiinteä monoliittinen tuote raudoitetusta betonista, jonka muoto on suuntaissärmiö. Muiden tyyppisten lohkojen lisäksi materiaalilla on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön rakentamisessa.

FBS-lohkoilla on kiinteä suorakaiteen muotoinen osa ja saranat, jotka helpottavat kuljetuksen ja asennuksen prosessi

PBS on luotettava, vakaa ja kestävä rakennusmateriaali, jolle on ominaista lisääntynyt vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Tuotteen vahvuusominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, koska elementit ovat perusta rakennuksen perustalle.

Materiaali valmistetaan yksinomaan tehtaalla, koska kunkin tuotteen laatua on valvottava tiukasti GOST-laboratoriotyökalujen avulla. Pohjapaneelit voidaan tehdä tällaisista materiaaleista:

 • silikaattibetoni tai savi, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³;
 • kevyt, lujatekoinen betoniluokka B100;
 • raskas, lujatekoinen betoni M50-M200.

Betoni valitaan pystytetyn rakenteen toimintaolosuhteiden perusteella. Se ottaa huomioon lämpötilahäviöt, mekaaniset kuormitukset ja kosteustasot. M200-brändin betoni on kestävä. Harvoissa käyttöolosuhteissa voit käyttää täyteainemerkkiä M150 ja vakio - M100.

Lohkojen valmistuksen pääaineena käytetään betonin lujuusluokkaa B7.5: stä B15: een

Betonipäällysteen lisäksi käytetään A1- tai A111-luokan teräksestä valmistettua vahviketta, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vähentää paineen ja puristuksen vaikutuksia sekä pehmittimiä, jotka lisäävät materiaalin räjähdys- kestävyyttä.

Lujitetun betonipohjan lohkojen edut ja haitat

Tämän betonista valmistetun rakennusmateriaalin suuren lujuuden ja suorituskykyominaisuuksien ansiosta, joka on vahvistettu sisäpuolelta vahvistamalla häkkiä, voidaan käyttää pylväspohjan rakentamiseen yhdistelmänä nauhalementtien kanssa matalien rakennusten, kellarien ja kellareiden rakentamisessa.

Betonimateriaalilohkoille on ominaista seuraavat edut:

 • hyvä kantavuus;
 • korkea asennusnopeus;

FBS-lohkot on suunniteltu rakentamaan vahvoja ja luotettavia perustuksia eri rakennuksille, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat.

 • materiaalin luotettavuutta, sillä varmistetaan se, että tuotteet valmistetaan tehtaalla nykyaikaisilla laitteilla erikoistuneen teknologian avulla ja lisäksi niille suoritetaan tiukkaa laboratoriokontrollia;
 • elementtien telakointiin liittyvä suuri tiheys, joka saavutetaan hyvin harkitun tuotesuunnittelun ja betonilohkojen täsmällisten mittojen ansiosta;
 • elementit on varustettu erityisillä asennusuraan helpottamaan asennusta;
 • materiaalin monipuolisuus mahdollistaa monimutkaisten rakennusten perustamisen;
 • asennustyöt voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden ajalta, koska materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja korkeaa kosteutta;
 • materiaalin suuri jännitysresistanssi sallii sen käytön haitallisissa olosuhteissa, kuten jäissä tai happamissa maissa;
 • lohkojen asennuksen jälkeen voit aloittaa välittömästi muut rakennustyöt.

Materiaalin haitat ovat:

 • korkeat kustannukset tuotteista;

Lohkojen suuren painon vuoksi asennus vaatii erikoislaitteiden osallistumista.

 • alhainen lämmönkestävyys;
 • tuotteiden suuri paino, jonka seurauksena elementtien asentamiseen liittyvä asennustyö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • liitospisteet eivät ole tiukkoja.

Perusrakentamisen peruskokoonpanojen valinta

Tällä hetkellä pohjan rakentamisessa yhdistetty menetelmä laskeutumista käyttäen FBS-elementtejä on erittäin suosittu. Tämän tekniikan ansiosta rakennuskustannukset pienenevät, mikä ei vaikuta haitallisesti rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen. Kun valitset säätiön FBS-lohkojen koon, on pidettävä mielessä, että tulevan perustuksen ei pidä ainoastaan ​​tukea rakenteiden painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti koko säätiön päälle.

Se on tärkeää! Tuotteiden mittojen välinen ristiriita voi heikentää säätiön tilaa, mikä johtaa lopulta rakennuksen tuhoamiseen.

Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava.

Tuotteiden koko riippuu suunnittelun lujuudesta, elementtien asennuksen teknisestä prosessista, "nollajaksosta" ja tuotteiden kustannuksista. Rakennuslohkojen mitat määräytyvät maaperätyypin ja sen kantavuuden perusteella. On myös otettava huomioon seinien ja lattioiden paksuus, rakenteen paino, alue ja perustan vahvuus. Mitä alhaisempi maaperän stabiilius, kokonaiskoko tulee olla perustilohkoja. Esimerkiksi savipinnoille olisi valittava suurimmat elementit, ja karkeilla hiukkasilla maaperä voidaan tehdä pienikokoisista tuotteista. Tiheimpää muotoilua suositellaan käytettäväksi eri ulottuvuuksina.

Hyvä neuvoja! Seinien pystyttämiseen käytettävien lohkojen kokoa valittaessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan viisi elementtiä seinäpituutta kohden pidetään optimaalisena.

FBS-lohkot: tuotteen koko valikoiman mukaan

Jokaisella yksiköllä on oma tarra, joka ilmaisee tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina. Näiden parametrien on oltava GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisia. Jos kirjaimella "T" on numeerisen arvon vieressä, tämä osoittaa, että lohkon valmistuksessa käytettiin raskasta betonia, kirjain "P" osoittaa keramiittibetonia ja "C" tarkoittaa tiheää silikaattibetonia.

Säätiölohkot FBS: llä on omat merkinnät, joka on erityinen kirjainten ja numeroiden joukko

GOST: n mukaan FBS-lohko on esitetty 15 standardikokonaisuudessa, jossa tärkeä yleinen ominaisuus on tuotteiden leveys, joka on 300-600 mm. FBS-alueen pituus on jaettu kolmeen kokoon, joiden arvot ovat 880, 1180 ja 2380 mm. Tuotteiden korkeus on 580 mm. Vain lohko, jonka pituus on 1180 mm, on korkeus 280 mm. Pienin elementti on 880x300x580, ja suurin tukilohko FBS 24.6.6 - 2380x600x580 mm.

Standardituotteiden merkitseminen on esitetty taulukossa:

Hyvä neuvoja! Vakioyksikkö on kiinteä tuote, jolla ei ole aukkoja. Materiaalin ostamisen yhteydessä on valmistajan kanssa tarkastettava laatusertifikaatti, joka takaa, että lohkot täyttävät nykyisen standardin vaatimukset.

FBS-lohkojen koko valikoimasta

Miten valita FBS-lohkojen koko rakentamiseen

Perusrakenteita käytettäessä voidaan käyttää eri kokoisia pohjaosastoja, ja tuotteen kappalemäärä riippuu sen mitoista. Jos haluat tarkasti määrittää lohkojen koon ja niiden numeron, sinun on tarkistettava tukiasema. Erityisen piirustuksen mukaan kaikki tuotteet on ehdollisesti esillä rakennuksen kellariseinän pituuden ja korkeuden mukaan. Tässä on otettava huomioon lohkojen välinen ligaatio, joka on vähintään 25 cm.

Tuotteen leveys valitaan rakennuksen seinien paksuuden perusteella. Tällöin sallitaan maanpäällisten rakenteiden vähäiset ylitykset. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulokkeen koko ei saa olla yli 40 mm kummallakin puolella. Tässä on mahdollista käyttää FBS: ää 600 mm: n leveydellä 640 mm: n seinämille ja 500: lle rakenteelle 510 mm.

Säätölohkon pituus on määritettävä lakaisulla, jossa erikokoisia elementtejä on järjestetty siten, että ne ovat litteitä ilman merkittäviä ulkonemia.

Hyvä neuvoja! Jos vakiokokoonpanon elementtejä ei ole mahdollista asettaa oikein, ne voidaan jakaa pituuteen.

PBS: n perusta on huomattavasti nopeampi, ja työvoimakustannukset vähenevät huomattavasti.

Perusrakenteiden ja seinien rakentamiseen käytetään tuotteita, joiden korkeus on 580 mm. Lisäosina käytetään lohkoja, joiden arvo on 280 mm, kun verkon ilmanvaihtoa, syöttöä tai lähtöä varten on tarpeen tehdä aukko.

FBS-lohkojen paino on tärkeä arvo, koska tiedät, että voit päättää tarvittavista erikoisvarusteista, joita tarvitaan tuotteiden pinotta- miseen, sekä kuljetuksiin, jotka osallistuvat lohkojen toimittamiseen rakennustyömaalle.

Hyvä neuvoja! Nykyään valmistajat tuottavat pieniä pohjalevyjä 200x200x400 mm, jotka voidaan asentaa ilman erityislaitteiden käyttöä.

Lohkojen lajikkeet GOST: n mukaan: FBS, FBP, FBV, FL ja BF

Teknisten maanalaisten, kellari-seinien, pylväs- ja nauhalementtien asentamista, huonolaatuisten seinien, lämmittämättömien rakennusten ja muiden rakenteiden, jotka toimivat järjestelmällisissä lämpötiloissa +50 - -70 astetta, voidaan käyttää betonilohkoja, jotka perustuvat GOST 13579-78 On olemassa kolme tyyppiä: FBS, FBV ja FBP. Tuotteet valmistetaan silikaatista, raskasta betonia tai laajennettua savea. Niiden tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m³.

FBP - lohkot, joissa on yksi tai kaksipuolinen aukko munintaviestintään

Dekoodauksen mukaan FBS on pohjaseinäelementti, jolla on suurin mahdollinen varmuusmarginaali. Monoliittisten pienten elementtien valmistuksessa ei ole käytetty lujitemuotoa. Metallia käytetään vain saranoiden valmistukseen asennusta varten. Mitoituslohkojen tuotannossa välttämättä käytetään pituussuuntaisen vahvikkeen tangot, mikä lisää FBS: n painoa.

FBV: n yksiköt, toisin kuin edellisellä tyypillä, on pituussuuntainen osa tuotteen ontelosta. Se on tarkoitettu teknisen viestinnän asentamiseen. Tällaisten tuotteiden valmistusprosessi on samanlainen kuin edellisen version valmistamismenetelmä. Betonia käytetään tässä ei alhaisempi kuin luokka M100. Kuitenkin FBV-lohkojen rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, joten ne tehdään pääasiassa tilauksesta. Tuotteet valmistetaan 880 mm: n pituisina, 580 mm: n korkeuksina ja 400, 500 ja 600 mm leveinä.

Säätölevyillä ei ole vahvistusta, lukuun ottamatta upotettuja asennuslenkkejä

FBP-lohkot ovat onttoja kevyitä betonituotteita, joissa on auki neliöreikät elementin pohjassa. Käytettäessä käytettyä betonia M150. Tuotteet valmistetaan pituudeltaan 2380 mm. Muut perustilalohkon lineaariset mitat ja tuotteiden hinnat ovat laajalla alueella. FBP-lohkoja käytetään luomaan perustuksia teollisuuslaitteille tai kellarin sisäseinien laitteille.

Pylväs- tai nauhapohjan pohjana käytetään trapetsoidimuotoisia tuotteita, jotka on merkitty FL: llä. Säätötyynyjen parametrit ja mitat säätelevät GOST 13580-85. Tuotteiden leveys vaihtelee välillä 600-3200 mm. Elementtien korkeus voi olla 300 tai 500 mm. Jälkimmäinen arvo vastaa tuotteita, joiden leveys on vähintään 2000 mm. Lohkon pituus on 780-2980 mm. Suurimmat elementit ovat koko 2980x2000x500 ja 1180x500x3200 mm, ja pienimmät valmistetaan 1180x600x300 mm: n kokoisina.

Maa- ja teollisuusyritysten rakennusten sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen käytetään raskaaseen betoniin tehtyjä teräsbetonisia nauhalohkoja BF, joita hallitsee GOST 28737-90. Kaikki elementit on jaettu kuuteen lajikkeeseen, jotka poikkeavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan.

Trapezoidisten lohkojen nauhapohjan asennus, jotka on merkitty FL: ksi

Luotettavien kotimaisten valmistajien peruslohkojen: tuotteiden hinnat

Betonielementit FBS ovat osa tuotteita, joita valmistetaan missä tahansa betonilaitoksessa. Hyvin usein tuotteita valmistetaan huomioimatta prosessin kaikkia hienouksia ja vaiheita. Koska raaka-aineena voidaan käyttää raznomarochny betonia. Siksi kun valitset laadukkaan ja luotettavan materiaalin, sinun on valittava yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet parhaimmalta puolelta maailmanlaajuisilla rakennusmarkkinoilla.

Yksi Venäjän suurimmista yrityksistä rakennusmateriaalin tuottamiseksi betonista on teollisuusrakennusten tehdas. Tuotteille on ominaista kestävyys ja laadukas valmistus, joka toteutetaan GOSTin vaatimusten mukaisesti. Säätiölohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl.

Venäläinen yritys "Vira" on erikoistunut betonituotteiden valmistukseen. Tuotevalikoimassa on yli 400 paikkaa, joista mm. Tuotteiden hinnan hinta riippuu sen mitoista ja keskimäärin 1 650 ruplaa.

Kotimaisten valmistajien säätiön betonilohkot ovat luotettavin ja käytännöllisin ratkaisu progressiiviselle teollisuudelle.

Toinen suosittu kotimainen valmistaja on yritys "Master". Se tekee kaikenlaisia ​​betonilohkoja, joiden hinta riippuu tuotteen tyypistä ja alkaa 1150 ruplaa / kpl.

Aleksandrian keramitsilaitos tuottaa erilaisia ​​betonituotteita. Pienet betonilohkot, joita voidaan käyttää kantavien seinien, aidojen ja pilarien rakentamisessa tai joita käytetään tukikappaleina kellari- ja puuportaisiin, pohjakerrokset ovat erittäin vaatimattomia. Tuotteet valmistetaan erikoismuodoissa, joiden vuoksi niillä on tarkat mitat. Peruslohkojen 200x200x400 mm hinta alkaa 55 ruplasta / kpl.

Toinen luotettava valmistaja on Zlatoust-tehdas, joka tuottaa laajan valikoiman FBS-, FBP-, FVP-, portaita, paneeleja, kattopaloja ja betoniseinäbetonia. Tuotteet eroavat hyväksyttävissä kustannuksissa. FBS-säätiön hinta alkaa 950 ruplasta / kpl.

FBS: n perustilohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl

FBS-lohkojen asennuksen ominaisuudet

Lohkojen asentamisen säätiö ei edellytä erityistä osaamista ja erityisosaamista. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiukasti kolmessa vaiheessa suoritettavia toimia.

Ensimmäinen vaihe on laskea säätiön rakentamiseen tarvittavien elementtien lukumäärä. Voit tehdä tämän määrittämällä rakennemäärän, jolloin tulokseksi saatava arvo jaetaan yhden blokin tilavuudella. Toinen vaihe on perustaa pohja. Lohkot on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 50-100 mm, esivalmistettu ja täytetty. Pohjan pituuden ja leveyden tulee olla 25-30 cm pidempi kuin suunnitellun rakennuksen mitat. Seuraavaksi tontti jaetaan akseleilla käyttäen rakennuspaskua ja tasoa.

Viimeinen vaihe on suoraan FBS-lohkojen asettaminen nostomekanismilla. Esiasennetut lohkot-säätimet säätiön kulmissa, risteyksissä ja kannoissa. Taso tarkistaa majakkojen ylemmien tasojen samansuuntaisuuden, jonka välissä johto on vedettävä. Sen päälle paljastetaan ensimmäisen rivin jäljellä olevat elementit. Hankkeen mukaan on välttämätöntä jättää aukkoja teknisen viestinnän läpikäymiseen lohkojen välillä.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa huolehtia lohkojen ostamisesta, joissa on pitkät indikaattorit.

Hyvä neuvoja! Ennen asennusta lohkot on puhdistettava mahdollisesta saastumisesta ja kostutettava vedellä.

Koko säätiön geometria riippuu ensimmäisen lohkon rivin oikeasta asennuksesta. Asennuksen tarkkuutta hallitsee taso. Rakennuksen elementit saavat paremman romun. Seuraava rivi on rakennettu tiilipinnan periaatteelle. Rivien väliin on järjestetty sementtilaastikerros, joka on tiivistetty bajonettivaihteella. Säätiön korkeus on yleensä 5 riviä tuotetta.

Se on tärkeää! Älä asenna laitetta pohjaan, joka on peitetty vedellä tai lumella.

Pienen rakenteen rakentamisen aikana on mahdollista käyttää toisen käden pohjalevyjä, joiden koko on 400x600x200 mm. Ja tuotteen kappalemäärä on vain 300 ruplaa.

Säätiön järjestely sisältää joukon toimenpiteitä, FSB-yksiköiden asennuksen nopeus ja laatu riippuvat oikeasta toteutuksesta.

FBS-lohkojen käyttö perustusten ja muiden esineiden rakentamisessa voi merkittävästi nopeuttaa prosessia. Tuotteen koon oikea valinta ja asennusvaiheen noudattaminen ovat avain kiinteän, luotettavan ja kestävän suunnittelun luomiseen.

Lohkojen perusta FBS: kuinka tehdä lohko säätiö

Talon nauhan perusperusta on uskomaton katsottu olevan yksi luotettavimmista, kestävämpiä ja stabiileja kuormia. Mutta se rakennetaan pitkään - pari päivää louhintaan, pari muottirakenteeseen ja vähintään kaksikymmentä betonilaastin kovettumiselle. Rakennusprosessin nopeuttamiseksi kehittäjät korvaavat usein sen esivalmistettujen FBS-lohkojen esivalmistetulla pohjalla. Tämä vaihtoehto on paljon helpompi tehdä, ja asennus- ja asennusaika on paljon vähemmän.

pitoisuus

Mikä on PBS-lohkojen perusta?

PBS: n pohjan rakentaminen on hiekattujen tyynyjen erikokoisten betonilevyjen muuraus. Joskus rivien väliin asennetaan vahvistettu betonivyö, mutta monet rakennuttajat tekevät ilman niitä. Lisäksi perusbetoni on suojattu vakiovarusteilla vedenpitäviksi kaikissa maan rakenteissa.

Niin he näyttävät

Usein FBS kutsutaan "seinäksi", mutta tämä on pohjimmiltaan väärä. On oikeampaa kutsua niitä "kiinteiksi" tai "jatkuviksi osiksi". Itse asiassa nämä ovat betoniterästuotteita, jotka on tarkoitettu yksinomaan säätiöiden ja kellari seinien rakentamiseen. Rakentaminen niistä asuintaloissa ja muissa rakennuksissa on täysin mahdotonta. Ne ovat liian raskas.

Lajiin perustuvat lajit

On suositeltavaa valita se vain niille alueille, joilla on kuivia ja matala-asteisia maaperä. Itse asiassa toimivaltainen laskelma mahdollistaa tällaisen tuen järjestämisen missä tahansa talossa ja maaperässä. PBS-betoniteräkset alun perin suunniteltu nopeuttamaan ja yksinkertaistamaan rakentamista. He pystyvät kestämään huomattavia kuormia, sinun tarvitsee vain valita ne oikein.

Se näyttää lohkoperusteelta

Rakennuksen pohjakerroksessa on mahdollista rakentaa kaikki tunnetut rakennusmateriaalit. Tässä ei ole rajoituksia. Mutta samalle talolle SIP-paneeleista, jotka on erotettu painostaan ​​kevyesti, on parempi valita halvemmat ruuvipallot. Yleensä tarkasteltavan seinämän perusteella on kuitenkin mahdollista asentaa tiilistä, vaahtobetonialustasta, puusta ja lokista rakentamalla sääntöjä ja määräyksiä. Kaikki mökin omistajan harkinnan mukaan.

FBS-lohkojen edut ja haitat

Edut ovat:

Nopea työskentely;

Ei tarvitse vaurioittaa betonia tai tilata kuorma-autoa;

Soveltuvuus lähes kaikkiin maaperään;

Laadukkaat betonituotteiden valmistustehokkuudet;

Ei tarvetta muottiin.

Perustablokit tuodaan rakennustyömaalle täysin valmiina työmuotoon. Näistä sinun tarvitsee vain asettaa kytkin. Odota, että betoni asettaa ja asettaa heille voimakkuutta ei tarvita. Yksityisen talon tällaisen säätiön rakentamisen nopeus huomioon ottaen haitta pystyy antamaan pelkästään säätiön paalut. Tämä mahdollisuus kilpailla yleensä on vaikeaa.

PBS: n perussäde on seuraava:

Kallis verrattuna tavalliseen monoliittiseen nauhan analogiin;

Vaikeudet leikata betonituotteita halutun kokoiseksi palasiksi;

Tarve käyttää erikoislaitteita (nosturi tai vinssit).

FBS-laitteen valinta johtuu usein aikakustannusten minimoinnista. Lisäksi sen rakenne voidaan tehdä myös talvella. Tämä on kuitenkin maksettava tarvetta houkutella nostolaitteita. On mahdotonta asettaa manuaalisesti tuoteperusta, vaan ne ovat liian raskas. Tämän seurauksena tämä vaihtoehto on 15-25% kalliimpaa kuin analoginen monoliittisen nauhan muodossa.

Nostinta tarvitaan nostoon.

Tärkeintä - kun verrataan monoliittiseen, rakennusten perustarpeiden lohkotaipumus heikkenee jonkin verran kantavuudessa. Ja jos se kestää edelleen korkeita pystysuuntaisia ​​kuormia, silloin vaakasuorilla on vakavia ongelmia. Voimakasta kallistamista varten lohko voidaan yksinkertaisesti puristaa tukirakenteesta.

Asennusohjeet

Betoniperusta tekee kaiken ohjeiden mukaisesti neljässä vaiheessa:

Lohkojen suunnittelu ja valinta.

Louhintatyöt, joissa poltetaan tyynyjä hiekasta.

Asennus (vahvistuksella tai ilman).

Hankkeen valmistelu on parempi antaa ammattilaiselle. Näin voit saada säätiön haluamiin ominaisuuksiin vähimmäismateriaalikustannuksilla. FBS on saatavana eri kokoisina. Kuitenkin liian suuri koko - ylimääräinen jäte ja stressi maassa. Näitä tuotteita on valittava betonista tulevien seinien erityisten parametrien mukaisesti. Mutta yleensä alariville otetaan leveys 400 mm, ja seuraavaksi korkeammaksi - 300 mm.

Kaikki perustuslohkot on jaettu neljään alalajiin:

FBS - kiinteä tavallinen.

FBP - alla olevilla tyhjiöillä maaperän kuormituksen vähentämiseksi.

FBV - leikattu pituus viestintään.

FL - puolisuunnikkaan muotoiset levyt alariville.

GOST: n mukaan näiden kirjainten jälkeinen merkintä sisältää kolme numeroa (pituusleveyskorkeus desimaaleina) ja kirjaimet "T", "P" tai "C", mikä ilmaisee käytetyn betonin tyypin. Ensimmäisessä tapauksessa se on "raskas" versio sementistä, hiekasta ja raunioista. Toisessa, "huokoinen" analogi, jossa keramiittibetonia käytetään täyteaineena. Kolmanneksi se on "silikaatti" -tuote, joka on valmistettu lisäämällä kalkkia. Säätiön rakenne tehdään aina luokan "T" avulla. Vain niillä on tarvittavat kantavuutensa eivätkä pelkää kosteutta.

Maapallon vaihe on vakio. On syytä kaivaa kaivanto syvyyteen paikan alapuolisen maaperän jäätymispisteen alapuolella. Sitten pohjasta valmistetaan 30-40 cm paksuinen hiekka, jonka jälkeen FL-levyt asetetaan myöhemmin. Täällä on tärkeää tehdä kaikki niin, että koko kaivauksen aikana hiekkakerros on vaakatasossa. Muussa tapauksessa pohja todennäköisesti muuttuu vinoutumaksi.

On lähes mahdotonta jakaa betonipohjan kahteen osaan vaaditusta koosta. Jos muuraustyöt eivät ole tyhjiä, ne täytetään tavallisesti tiilillä kipsämällä tätä aukkoa. FBS riviin ylhäältä aina asennettuna offsetilla, pystysuuntaisten saumojen ansiosta täällä ei sallita. Muuraukseen käytetään tavanomaista sementtilaastia, jonka lujuus on vähintään M100.

Jos vahvistusta tarvitaan, on tarpeen asettaa 2-5 tankoa yksittäisessä kerroksessa jo muodostetun rivin päälle. Samanaikaisesti käytetään samoja tekniikoita kuin perustusnauhalle. Vain vahvikehihna saadaan yksiriviseksi.

Vedeneristysmateriaalille on asetettu yläkerroksen päälle katemateriaali tai muu valssattu analogi. Jopa pehmeä katto sopii näihin tarkoituksiin, vain se maksaa enemmän. Muurattu puoli on kokonaan peitetty mastilla. Vedeneristyskerroksen on peitettävä betonia kaikilla puolilla kosteuden vaikutuksen minimoimiseksi. Joten se kestää kauemmin.

Suosittelemme artikkelin lukemista: Ondulin-levyn koot.

Ennen kuin aloitat lohkopaikan rakentamisen mökille, sinun on suunniteltava kaiken huolellisesti. On tarpeen tarjota alusta lohkojen purkamiseksi ja nosturin paikalle. Pilarien asennus ei ole tarpeen monoliittisen nauhan perustamista tai valua varten. Täällä ilman erikoislaitteita ei voi tehdä.

Valmistele pinta: merkitse lankojen rivi lankojen avulla ja aseta vedenpitävä pohja

Valmista ratkaisu ja napauta ensin

Vapauta ensimmäinen venytetyllä tasolla

Teemme toisen ratkaisun ensimmäiseksi

Säädä sijainti manuaalisesti romun avulla

Samoin pinoamme kaikki seuraavat.

Lohkojen perusta ja sen soveltaminen

Lohkon suunnittelu arvioiden mukaan on hieman kalliimpaa kuin monoliittinen nauha, mutta sitä rakennetaan paljon nopeammin kuin se. Kantoominaisuuksien mukaan ne ovat monessa suhteessa samankaltaisia, mutta tärkein asia on, että sivussa oleva FBS ei saisi olla liian voimakas liikkeessä.

Nopeammin kuin tämä vaihtoehto, voit tehdä pohjan vain ruuvipinoille. Mutta jälkimmäinen valitaan usein vain kevyiden rakennusten osalta seinien rakentamiseksi, joissa käytetään CIP-paneeleja tai kevytbetoni-betonia. Lohkojen pohja on yleisempää. Rakenna se itse on helppoa. Yllämainitut vaiheittaiset ohjeet antavat sinun suorittaa kaiken, välttääkseen aloittelijoille mahdollisesti aiheutuvia virheitä.