Bronkoskopia: indikaatiot ja vasta-aiheet, käyttäytymisen ominaisuudet ja mahdolliset seuraukset

Kansantaudit hengityselimä aiheuttaa kehittymistä erilaisten diagnostisten ja hoitomenetelmien. Yksi näistä menetelmistä on keuhkojen bronkoskopio. Fiberoptic bronkoskopia (FBS) - menetelmä tähystys henkitorven ja keuhkoputkien, jossa mahdollisuus havaita taudin ennen puhkeamista vakavia oireita. Tärkeimmät indikaatiot bronkoskopia - krooninen keuhkoputken sairauksien epäillään kasvain prosessi, tuberkuloosi, toistuvia keuhkokuume, jne. Tässä tapauksessa, lääkäri on mahdollisuus aikana endoskooppinen biopsia myöhemmin morfologisia taudin diagnosoimiseksi.. FBS bronkoskopia sietävät hyvin melkein kaikilla potilailla, ja sillä on alhainen riski haittavaikutuksia kuitenkin Tätä tutkimusmenetelmä on aina perustuttava käytettävissä ja vasta-aiheet toteutettavaksi.

Yleinen kuvaus

Mikä on bronkoskopia? Tämä on menetelmä keuhkoputkien ja henkitorven tilan tutkimiseen endoskooppisten välineiden avulla, mikä mahdollistaa sairauksien diagnosoinnin niiden kehityksen alkuvaiheissa. Keuhkojen bronkoskopia suoritetaan käyttämällä bronkoskopia - joustavaa koettimen, jonka halkaisija on pieni videokameralla ja valonlähde lopussa. Tuloksena oleva kuva näkyy tietokoneessa tai millä tahansa muulla monitorilla, mikä mahdollistaa lääkärin näkevän keuhkoputken limakalvon tilan reaaliajassa. On myös mahdollista kirjata saadut tulokset myöhemmälle analyysille tai vertailemiselle uusien tietojen kanssa hoidon aikana.

Diagnostista ja terapeuttista bronkoskopiaa käytetään laaja-alaisesti erilaisiin indikaatioihin: keuhkotuberkuloosiin, epäiltyyn kasvaimenprosessiin tai krooniseen infektioon. Hyvin usein potilaat esittävät kysymyksen ja missä tapauksissa bronkoskopia?

Merkkejä bronkoskopiaan ovat seuraavat:

 • Tarve poistaa vieraat esineet keuhkoputkista;
 • Keuhkoputken puhdistaminen limaa ja pususta;
 • Tarve lääkkeiden käyttöönottoon suoraan bronkospulmonaariseen järjestelmään;
 • Biopsia epäiltyjen hyvänlaatuisten tai pahanlaatuisten kasvainten kasvainten hoidossa.

Bronkoskoppi, mitä se on? Tämä on moderni tapa tutkia keuhkoputkien tilaa endoskopian tai laskennallisen tomografian avulla.

Monissa tapauksissa se on bronkoskopia, jonka avulla voit määrittää tarkimman diagnoosin tai tarjota laadukkaita hoitohoitoja suoraa pääsyä keuhkoputkiin ja kuvaus niiden tilasta.

Miten tutkimus tehdään?

Oikea bronkoskopian tekniikka määrää menettelyn tehokkuuden ja sen turvallisuuden. Tällainen tutkimus olisi aina suoritettava vain erityisessä huoneessa, jossa on endoskooppinen laite, jossa havaitaan runsaasti steriiliyttä. Tätä tekniikkaa suorittaa vain lääkäri, joka on saanut lisäkoulutusta ja joka tuntee tutkimuksen tekniset vivahteet.

Ennen menetelmää potilaalle annetaan atropiinia tai salbutamolia. Tällaiset lääkkeet laajentavat keuhkoputkia ja helpottavat bronkoskopin etenemistä varsinkin jos käytetään moderneja instrumentteja, työnnetään nenän läpi ja niillä on pieni halkaisija. Tällä hetkellä potilas istuu tai makaa selälleen, mikä takaa kaulan ja rintaonteloiden optimaalisen sijainnin. Älä missään tapauksessa taivu kaulaa tai vetää päätäsi, koska se voi johtaa vaarallisiin seurauksiin.

Kun potilas on saavuttanut parhaan potentiaalin, bronkoskoppi työnnetään varovasti nenän tai suun kautta, siirtäen sen syvälle hengitysteihin jatkuvan näköhavainnon alaisena. Endoskoopin pitäisi helposti kulkea henkitorven läpi keuhkoputkeen. Potilaat voivat ilmetä lievää rintakehää, joka liittyy limakalvon ärsytykseen.

Hoitavan lääkärin tiiviisti edistymistä menettelyjen ja arvioi valtion kurkunpään, äänihuulet, henkitorvi ja keuhkoputket, jotka ovat vähitellen yhä kapea, liikkuvat syvemmälle keuhkoihin. Bronkoskoopin tuottaa korkealaatuisia kuva, joka välitetään näytön, jonka avulla voit seurata käyttäytymistä reaaliajassa menettely. Jos lääkäri näkee epäilyttäviä sivustoja limakalvojen, sitten koepala tehdään tai väri, arvioida solujen ja kudosten sivuston kautta morfologiset tutkimusmenetelmät.

Kun bioskooppi on valmis, endoskooppi poistetaan huolellisesti. Muutaman tunnin kuluessa toimenpiteen jälkeen potilas voi tuntea epämukavuutta, nielun limakalvon puutumista tai jopa lievää yskää. Menettelytapa kestää pääsääntöisesti potilasta 30 minuutista 2 tuntiin riippuen tutkimuksen tarkoituksesta. Yleensä kuntoutuksen bronkoskopia kestää hieman kauemmin kuin diagnoosi. Sen kesto liittyy pidempään valmisteluvaiheeseen ja mini-kirurgisten toimenpiteiden tarpeeseen. Menettelyn jälkeen potilaan on pysyttävä sairaalassa, kunnes yleisen anestesian vaikutukset lakkaavat ja negatiivisten seurausten puuttuminen varmistetaan. Onko se satuttaa tekemään tällaista tutkimusta? Sopiva kivunlievitys voi estää kipua.

Tutkimus tehdään useilla kivunlievitysmenetelmillä, joista tärkein on yleinen ja paikallinen anestesia:

 • Yleisen anestesian aikana bronkoskopia ja sen jälkeinen biopsia tehdään lapsuudessa samoin kuin mielenterveyspotilaille. Miksi tarvitset sitä? Näin voit suojata niitä hengitysteiden mahdollisilta vaurioilta.
 • Aikuisten keuhkoputkien tutkimuksen anestesian tärkein menetelmä on paikallispuudutus Lidokaiinin, Prokaiinin tai niiden analogien heikkojen liuosten avulla. Tällaista anestesiaa tarvitaan, jotta taudin ja kurkunpään limakalvon epämiellyttävyys varmistetaan, mikä estää äänihinojen oksentelua ja kouristusta. Se olisi aina suoritettava ennen tutkimusta.

Anestesia bronkoskopiaan valitsee vain hoitava lääkäri potilaan tilan, hänen allergisen historiansa ja iän perusteella. On kuitenkin tärkeää muistaa, että anestesia on pakko, olipa kyseessä paikallispuudutus tutkimuksessa tai bronkoskopiassa yleisen anestesian aikana.

Menetelmän lajikkeet

Tähän tutkimusmenetelmään kuuluu useita erilaisia, joista on tyypillistä erottaa itse bronkoskopia ja sen "virtuaalinen" lajike, joka liittyy MRI: n tai CT: n käyttöön.

 • Fibrobronkoskopia toteutetaan käyttämällä joustavaa endoskooppia, jossa on kuituoptista optiikkaa. Tämä on yleisin tapa keuhkojen ja keuhkoputkien sairauksien havaitsemiseen sairaaloissa.
 • Kiinteiden bronkoskopien (jäykkä bronkoskopia) käyttö on varsin rajallista, ja se on useimmiten osa tarinaa, koska se menettää suurimman osan vastakohdistaan.
 • Virtuaalinen bronkoskopia suoritetaan käyttämällä laskennallista tomumista ja mahdollistaa keuhkoputkien sairauksien havaitsemisen ei-invasiivisella menetelmällä.

Vastaus kysymykseen tietyn menetelmän valinnasta antaa osallistuva lääkäri, joka perustuu potilaan kliinisiin tietoihin, havaittuihin sairauksiin ja toimenpiteen tarkoitukseen.

Bronkoskopiaa suoritetaan jatkuvalla visuaalisella seurannalla sen edistymisestä, mikä osoittaa sen toteutuksen oikeellisuuden ja lisää turvallisuuden tasoa henkilölle.

Indikaatiot ja vasta-aiheet tutkimukselle

Diagnostinen bronkodoskooppi ja sen lääketieteellinen vastine keuhkoputkien kuntoutukseen suoritetaan ottaen huomioon seuraavat merkinnät:

 • Epäilyt yleisten patologisten prosessien epäonnistumisesta keuhkokudoksessa ja keuhkoputkissa.
 • Hyvänlaatuiset tai pahanlaatuiset muodostumat keuhkoputkien seinämissä.
 • Kliininen näyttö pitkäaikaisesta hengenahdasta tai hemoptyysi.
 • Krooninen tulehdusprosessi tai paiseet keuhkoissa.
 • Keinon mikroflooran kylvämisen tarve tunnistaa mikro-organismien tyyppi ja niiden herkkyys antibakteeriselle hoidolle.
 • Epäilys keuhkoputkien laajentumisesta tai niiden rakenteen poikkeavuuksista.
 • Bronkoskopia keuhkoastmalle voi auttaa sen syyn määrittämisessä.

Bronkoskopiaa koskevat merkinnät ovat hyvin tärkeitä, mutta potilas voi myös olla vasta-aiheita sen toteuttamiseksi, rajoittaen tämän diagnoosimenettelyn käyttöä:

 • Larynksin tai henkitorven lumen kaventaminen 2 tai 3 astetta, joka ei pääse sisään bronkoskopeelle.
 • Hengitystiehäiriön loppuvaihe.
 • Keuhkoastma tai astmaattinen tila.
 • Sydän- ja verisuonitaudin tai hengityselinten sairaudet.
 • Vaikeat obstruktiiviset oireet (voimakas hengästyneisyys, ihon syanaosi jne.).
 • Akuutti ajan mielisairaus.

Vastakohdat bronkoskopiaan eivät salli sen toteuttamista tässä potilaassa, mikä edellyttää samanlaisten menetelmien valintaa hoitavalta lääkäriltä. Näissä tapauksissa virtuaalinen bronkoskopia on kuitenkin hyvä ratkaisu ja sitä voidaan usein käyttää vaihtoehtoisena menetelmänä.

Valmistelu kyselyyn

Tuberkuloosin bronkoskopia ja muut taudit edellyttävät potilaan erityistä valmistelua tutkimiseen. Se alkaa 1-2 päivää ennen menettelyä ja sisältää potilaan kliinisen tutkimuksen, yleisen veren ja virtsan testin sekä rinnan röntgenkuvan. Jos COPD: n (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus) menettely määrätään, verikaasun koostumusta tutkitaan edelleen. Virtuaalinen bronkoskopia ei vaadi lisäkoulutusta, mutta se voidaan suorittaa välittömästi potilaan ottamisen jälkeen.

Valmisteluun on sisällytettävä seuraavat suositukset:

 • Potilaan on kerrottava lääkärille kaikista aiemmin havaituista sairauksista ja allergisista reaktioista.
 • Jos potilas käyttää tiettyjä lääkkeitä lääkkeitä jotka vaikuttavat aivojen (rauhoittavia, masennuslääkkeitä, jne), niille jotain myös kertoa lääkärille.
 • 8-10 tuntia ennen menettelyä, sinun on kieltäydyttävä syömästä. Mikä se on? Tämä vähentää mahalaukun sisältöä hengitysteihin.
 • Jos epämukavuutta ilmenee bronkoskettisen tutkimuksen jälkeen, sinun tulee ilmoittaa tunne lääkärillesi.

Virtuaalinen bronkoskopia

Virtuaalinen bronkodoskooppi on nykyaikainen keino bronkospulmonaarisen järjestelmän tutkimiseen. Tämä bronkoskopia ei ole aivan normaalia, koska bronkoskopia ei ole käytössä. Menetelmä perustuu tavanomaiseen laskennalliseen tomografiaan, mutta lääkäri saa erityisen uudelleen tuotetun kuvan keuhkoputkista ja mahdollisuuden tutkia niitä sisäpuolelta. Virtuaalinen bronkoskopia diagnosoi erilaisia ​​patologisia prosesseja, mutta ei salli niiden tunnistamista varhaisvaiheissa, kun limakalvo vaikuttaa vain vähän.

Tämä epäsuoran keuhkoputkintutkimuksen menetelmä ei ole invasiivinen, mikä sopii paremmin eräille potilaille. Kuitenkin virtuaalisessa menetelmässä ei ole mahdollista sisäisen kuoren suoran tarkastuksen ja terapeuttisen intervention mahdollisuutta.

Tällaisen menettelyn toteuttaminen perustuu aina olemassa oleviin algoritmeihin, jotka mahdollistavat tutkimuksen tehostamisen.

Tentti kestää paljon vähemmän aikaa, kun käytetään moderneja tietokonepohjaisia ​​tomografioita, jolloin saadaan kolmiulotteinen kuva muutamassa minuutissa. Mutta on lisäksi yksi haitta - ei ole mahdollista tehdä biopsiaa ja selventää diagnoosia.

Määritä virtuaalinen tai tavanomainen bronkodoskooppi, joka perustuu osallistuvan lääkärin tekemään päätökseen, joka määrittää käytettävissä olevat merkinnät ja vasta-aiheet tietylle menetelmälle. Kuinka paljon bronkoskopia maksaa? Perinteisen bronkoskopian keskimääräiset kustannukset ovat 2-4 tuhatta ruplaa ja virtuaalikustannukset ovat 6 tuhatta.

Menettelyn vaikutukset

Keuhkosyövän ja muiden sairauksien bronkoskopia voi johtaa erilaisten komplikaatioiden kehittymiseen, joista tärkeimpiä ovat:

 • Allergiset reaktiot käytetyille lääkkeille tai glottiksen reflex spasmi limakalvon mekaanisen ärsytyksen aikana.
 • Keuhkoputken seinämän vaurio, jossa kehon sisäinen verenvuoto tai fistulan muodostuminen.
 • Liimaukset keuhkoputkien sisällä.
 • Keuhkoputkien tyhjennystoiminnan rikkominen hengitysteiden keuhkokuumeen kehittymisen kanssa.

Näiden tilanteiden syntyminen edellyttää terapeuttisia toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on estää niiden eteneminen.

Keuhkojen bronkoskoppi, mitä se on? Tämä on moderni tapa tutkia keuhkoputkia, joka diagnosoi erilaiset patologiset prosessit seinään ja voi antaa vastauksen sairauksien syistä. Menetelmän nykyiset lajikkeet mahdollistavat tutkimuksen sopivan kaikille potilaille, joilla on mahdollisimman tehokas ja turvallinen vaikutus.

Säätiölohkot ja niiden merkitys

Taloja vaahtolohkoista tänään tuli vaihtoehtona puulle ja tiilille. Ja kaikki, koska tällä materiaalilla on useita etuja.

Aluksi tällaiset ilmastetut betonilohkot pystyvät kestämään vakavia kuormituksia, kun ne ovat staattisessa asennossa. Samalla he pelkäävät lakkoja. Siksi tärkein asia on rakentaa talo oikein ja tarkasti. Mutta edelleen täsmälleen palvella luotettavasti.

Myös rakentaminen on edullista. tosiasia on, että lohkot ovat kevyitä. Voit tilata ne toimittamalla. Joten he eivät tarvitse vahvaa perusta. Lisäksi prosessi on nopeaa. Ensinnäkin, koska tuotteet ovat suuria. Verrattuna tiiliin ero voi olla useita kertoja. Kyllä, ja tällaiset työt ovat halvempia asennuksen helppouden takia.

Vaahtolohkosta rakennetaan taloja ja monimutkaisia ​​muotoja. Tosiasia on, että tämä materiaali on helppo käsitellä. Sitä voidaan käyttää sekä ulkoiseen että sisäiseen työhön. Lisäksi kaikki viestintä on helposti piilotettu vaahtolohkojen seinään.

Tämä on myös ympäristöystävällinen materiaali. Tuotannossa käytetään vain luonnollisia ainesosia. Siksi on turvallista asua sellaisessa talossa.

Huokoisen rakenteen ansiosta vaahtolohkoilla on erityisominaisuuksia. Esimerkiksi ne suojaavat rakennetta tuulelta, alhaisilta lämpötiloilta ja jopa lämmöltä. Toisin sanoen niillä on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Tämä mahdollistaa huoneen optimaalisen lämpötilan ylläpitämisen. Ja ylimääräiset kanavat mahdollistavat erinomaisen ilmanvaihdon.

Melueristysominaisuudet - vaahtolohkojen toinen etu. Lisäksi niiden koristeluun voi käyttää melkein mitä tahansa materiaalia. Suosittelemme, että ostat edullisesti kauppajärjestön Hebel-Block LLC: n verkkosivuilla.

Mitä puutteista, vahvuus jättää vielä paljon toivomisen varaa. Ole erityisen varovainen kuljetettaessa ja pakkaamassa sitä. Myös materiaali absorboi aktiivisesti vettä, joten se tarvitsee viimeistelyä, joka toimii myös vedenpitävänä aineena.

Lämpimät, korkealaatuiset ja edulliset sardeldi-betonilohkot

Kestävyys (yhdessä helppokäyttöisen ja edullisen pinta-alan kanssa) ovat tärkeimmät edut sardeldi-betonin kanssa, joka täyttää kaikki kehittäjien enemmistön asettamat tehtävät. Tämän materiaalin käytännöllisyys ja kannattavuus määrittävät sen suosion, joka ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon sen myönteiset näkökohdat.

Tämän tuotteen käytön kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia ovat kosteudenkestävyys, korkea äänieristys, kevyt paino ja alhainen lämmönsiirto sekä mitat, jotka säästävät aikaa ja vaivaa seinien rakentamisen aikana. Lisäksi niiden kustannukset ovat alhaiset, ja on helppo ostaa laajennettuja savilohkoja tai -ongelmia. Useimmat rakennusalan organisaatiot mieluummin käyttävät tätä materiaalia, koska sen vahvuudet toimivat rakennuttajien ja tulevien asukkaiden hyödyksi. Se on tavallisin rakennusmateriaalien ja toimistorakennusten rakennusmateriaali.

PBS, mikä on lääketieteessä

Sisällysluettelo

Kuitu-bronkoskopia on vähemmän traumaattinen endoskooppinen menetelmä kuin jäykkä bronkoskopia. Se tehdään paikallispuudutuksessa, jossa on 2% lidokaiiniliuosta ja potilaat sietävät sitä paremmin. Tämä menetelmä voi tutkia avohoitopotilaita. Tutkimuksessa käytetään nykyaikaisia ​​laitteita, jotka koostuvat halkaisijaltaan 60 cm pitkästä ja halkaisijaltaan 4-6 mm: n halkaisijasta, ohjauskahvasta optisella järjestelmällä, joka perustuu kuituoptiikan periaatteisiin ja valolähteeseen (kuva 1). Laitteessa on biopsiatangot ja pihdit, jotka työnnetään työkalukanavaan. On mahdollista kuvata erikoiskameraa, joka kiinnitetään okulaariin, keuhkoputken limakalvon tiettyihin alueisiin.
Tällä hetkellä monet klinikat käyttävät video-optisia järjestelmiä, jotka koostuvat videokuvan fibrobrobronchoskoopista (kuva 2), joka on varustettu digitaalisella videokameralla, joka näyttää kuvan videomonitoriin ja henkilökohtaiseen tietokoneeseen. Tällainen järjestelmä mahdollistaa videokameran ottamisen koko prosessiin, jossa tutkitaan keuhkoputkien sisäpinta ja tallennetaan kuva henkilökohtaisen tietokoneen muistiin. Tämä on välttämätöntä tutkimustyön yksittäisten kohtien yksityiskohtaisempaa tarkastelua varten, mitä myöhemmin asiantuntijat voivat kuulla. On mahdollista luoda videoarkisto tutkimusalan asiantuntijoille. Kuva fibrobronin bronkoskopian suorittamisesta on esitetty kuv. 3.
Kuitenkin video-optiset järjestelmät ovat erittäin kalliita. Vaihtoehtoina ovat videokamerat, jotka on liitetty tavanomaiseen fibrobronko- skooppiin (kuva 4).


Kuva 1. Yleiskatsaus fibrobronkoskooppiin: 1 - valonlähde; 2 - kevyt opas; 3 - ohjauskahva optisella järjestelmällä, okulaarilla ja työkalukanavalla; 4 - joustava putki


Kuva 2. Yleiskatsaus videokuvan fibrobronchoskooppiin valonohjaimella

Kuva 3. Videokuvan fibrobronkoskopian tekniikka. Instrumenttiputki sijaitsee kurkunpään glottiksen edessä, joka näkyy näytöllä. Sairaanhoitaja suorittaa tällä hetkellä kurkunpään anestesiaa.
Kuva 4. Yleiskatsaus videokameraan, joka on liitetty tavanomaiseen fibrobronlinssiin


Tämä laitteiden yhdistelmä on paljon halvempaa ja sillä on lähes samankaltaiset toiminnot.
Fibrobronkoskopian avulla on mahdollista tutkia keuhkoputket paljon syvemmälle kuin jäykän optiikan instrumentit. Tällä menetelmällä kaikki neljännen asteen keuhkot (subsegmental) sekä 86% viidennen asteen keuhkoputkista olivat näkyvissä. Visuaalisesti ohjattava biopsia oli mahdollinen kaikista segmentaalisista keuhkoputkista ja 74% neljännen asteen keuhkoputkista.


Kuva 5. keuhkoputkien endophotographs: 1 - henkitorven bifurkaation alue; 2 - limakalvo-purulentti endobronkitiitti; 3 - katarraalinen endobronkutiitti; 4 - hyvänlaatuinen keuhkoputokasvain; 5 - keuhkoputken pahanlaatuinen kasvain


Tekniikan tutkimus. Tutkimus suoritetaan tyhjänä vatsaan, pääasiassa potilaan kohdalla, ja se koostuu kolmesta vaiheesta: paikallispuudutuksesta, fibrobronchoskoopin käyttöönotosta ja trakeobronchial-puun tutkimuksesta. Nenä- ja suuontelon, nenänielun ja kurkunpään limakalvon anestesiaa suoritetaan 2%: n lidokaiiniliuoksella ruiskuttamalla ja levitysmenetelmällä. Fibrobronchoskoopin käyttöönottoa käytetään transnasaalireittiä useimmin, joskus transuraalireitillä ja aiemmin liitetyn orotrakeaalisen intubaatioputken kautta. Tarkista ensin terveellisen keuhkojen keuhkoputket ja sitten keuhkoputket patologisen prosessin puolella ja yksipuolinen lokalisointi. Prosessin kahdenvälisen lokalisoinnin tapauksessa oikean keuhkon keuhkoputket tarkastetaan ensin. Suoritti tutkimuksen helpotusta ja tilan henkitorven limakalvoa ja keuhkoputkien, määritelmä sävy kalvomainen osa henkitorven ja suuri keuhkoputkien topografia tutkimus hengitystiet kokoonpano suunsa ja kannustaa keuhkoputkien tasolle subsegmental keuhkoputket, tarkastus submukoosinen verisuonten rakenteessa, vieraiden kappaleiden havaitsemiseksi ja keuhkoputkien kasvaimia (Fig. 5 ). Tutkimuksen kanssa samanaikaisesti patologinen keuhkoputken eritys imetään, tarvittavia lääkkeitä annetaan endobronkialisesti ja suoritetaan biopsia, johon vaikuttaa eniten keuhkoputken limakalvo.


Fibrobronkoskopian merkinnät ovat seuraavat kliiniset tilanteet:

 1. epäilys henkitorven ja keuhkoputkien kasvaimista;
 2. hemoptys ja keuhkoverenvuoto;
 3. tuhoava ja / tai aspiriivinen keuhkokuume, keuhkojen absessi;
 4. hajotetut prosessit keuhkoissa, jotka edellyttävät morfologista tarkastusta suorittamalla transbronkial keuhkosairaus;
 5. epäilys henkitorvesta ja keuhkoputkesta vieraasta ruumiista;
 6. henkitorvenointi;
 7. epäillyt synnynnäiset poikkeavuudet keuhkoputkien kehityksestä;
 8. alemmat hengitysteiden palovammat;
 9. keuhkokuume pitkällä kurssilla;
 10. keuhkoputkien ja keuhkojen krooniset sairaudet akuutissa vaiheessa;
 11. motivoimaton yskä, joka kestää yli 1 kuukausi.

Fibrobronkoskopian vasta-aiheet jaetaan absoluuttisiin ja suhteellisiin. Ehdottomia vasta kuuluu runsas keuhkojen verenvuoto, vakava astmaattista statusta, suuri roskan, joka on kiinnitetty tai käynnissä henkitorven, massiivinen toive mahalaukun sisällön yhdessä paloja elintarvikkeiden, vaikea hengityksen vajaatoiminta (happisaturaation vähemmän kuin 90%, PaCO2 valtimoveren alle 70 mm Hg;. v.). Suhteelliset vasta-aiheet ovat keuhkoastma, sepelvaltimotauti, epilepsia, veren hyytymishäiriö.

Fibrobronkoskoppi (FBS)

Bronkoskopia (bronkoskopia) - menetelmää suoraan tutkimalla ja tilan arviointiin limakalvojen hengitystiet: henkitorvi ja keuhkoputket kautta erityinen laite - tai kova bronchofiberscope hengitysteiden bronkoskooppia, endoskoopin lajeja. Bronchofibroskop on laite, joka koostuu taipuisasta sauvasta, jossa on taivutettu etupää, ohjauskahva ja endoskooppi yhdistetty valokaapeli valonlähteellä, joka usein on varustettu valokuvalla tai videokameralla sekä manipulaattoreita biopsiaan ja vieraiden kappaleiden poistoon.

Bronkoskopian merkinnät ja laajuus

Bronkoskopiaa käytetään diagnostisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin. Merkkejä bronkoskopiaan ovat:

 • keuhkoputkien epäilty turvotus tai tulehdus
 • hemoptysin syiden diagnoosi
 • diagnostiikka hajotettujen prosessien radiologisten merkkien havaitsemiseksi keuhkoissa
 • ulkomaisten ruumiiden poistaminen keuhkoputkista
 • biopsia menettely
 • huumeiden käyttöönottoa.

Merkit jäykkää bronkoskopiaa varten.

Kiinteä hengitystoiminta bronkoskoppi takaa bronkoskopian suorituksen paikallispuudutuksessa käyttämällä lihasrelaksantteja yleisen anestesian aikana keuhkojen injektioventtiilillä. Kova bronkodoskooppi mahdollistaa hengityselinten vieraiden kappaleiden poistamisen, mukaan lukien ne, jotka eivät ole käytettävissä fibroskooppista poistamista varten. Kovat bronkoskoopin voidaan käyttää palauttamaan avoimena henkitorvi ja suuret keuhkoputket niiden ahtauma tai tukos arpia, hyvän- tai pahanlaatuisia kasvaimia, ja voidaan käyttää myös tuotantoon stenttien erimuotoisia ja kasvaimen cicatricial ahtaumien.

Jäykkä bronkoskopia on tehokas etsittäessä lokalisoinnin leesioiden akuutti keuhko paise, ja erotusdiagnoosissa bakteerien märkiminen ja rappeutuminen syövän läsnäolon onteloita keuhkoihin, sekä annon terapeuttisen huuhtelu keuhkoputkien kertyä merkittävässä distaalisessa keuhkoputkien paksu, viskoosi lima tapauksissa tehoton exectation, joilla on vaikea keuhkoastma, keuhkoissa ruiskutuksen ilmanvaihdossa.

Valmistautuminen fibrobronkoskoppiin

Bronkoskopia suoritetaan sairaalassa erityisissä huoneissa. Ennen bronkoskopian tekemistä rintakehän röntgentutkimus tehdään yleensä. Lisäksi tarvittavat tulokset EKG, veren kaasujen määrittäminen, hyytymisindikaattorit, veren ureatasot.

Endoskooppinen haastattelee potilasta sairauksien (esimerkiksi iskeemisen sydänsairauden, diabetes mellituksen, sydänkohtauksen, hormonihoidon, masennuslääkkeiden) hoitoon ja allergioiden esiintymisen lääkkeisiin. Jos potilas ottaa lääkityksen, hänen tulee ilmoittaa asiasta lääkärille.

Bronkoskopia suoritetaan tyhjään vatsaan, jotta vältetään ruoan tai nestemäisten jäämien tahallinen heittäminen hengitysteihin oksennuksen tai yskimisen aikana. Viimeinen ateria on viimeistään klo 21.00 tutkimuksen aattona. Tutkimuksen päivänä ei saa juoda vettä.

Potilaan bronkoskopian aattona potilas voi olla esilääkitystä (annetaan rauhoittava injektio). Ennen tutkimusta on tarpeen poistaa hammasproteesit. Potilaat, joilla on keuhkoputkien komponentin (krooninen ahtauttava keuhkoputkentulehdus, bronkiaalinen astma) 40 minuuttia ennen tutkimuksen alkamista antaa lihakseen atropiinin ja difenhydramiini seduksen ja 15-20 minuuttia tekee annetaan injektiona laskimoon aminofylliini liuosta ja välittömästi ennen anestesiaa annetaan hengittää aerosolia (oksprenolin salbutamoli) yksittäisestä annostelijasta.

Seuraavaksi käytetään nenän limakalvojen paikallista anestesiaa anestesia-sumutinlaitteella. Paikallinen anestesia on välttämätöntä, jotta vältetään tuskalliset aistimukset, kun endoskooppi pidetään nenän läpi ja tukahduttaa yskärefleksi.

Bronkoskopia suoritetaan istuma- tai makuupaikassa lääkärin harkinnan mukaan. Lääkäri lisää endoskoopin hengitysteihin silmähoidon alla tutkittaessa vähitellen tracheobronchial-puuta molemmin puolin. Laite otetaan tavallisesti nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan lisätä hengitysteihin ja suun kautta. Lääkäri tutkii nielun, henkitorven ja keuhkoputkien pinnalla. Tarvittaessa valokuva tai video otetaan ja kuva tallennetaan.

Indikaatioiden mukaan voidaan suorittaa biopsia tai terapeuttisia manipulointeja, esimerkiksi vieraan kehon poistoa.

Fibrobronkoskopian seuraukset ja komplikaatiot

Tunnottomuus, vähäinen nenän tukkoisuus, kurkun kurkun tunne ja pieni anestesian aiheuttama syljen nieleminen katoavat tavallisesti tunnin sisällä. Voit syödä sen jälkeen, kun kielen tunnottomuus ja nielu kokonaan ohitetaan estääkseen ruoan ja nesteen pääsyn henkitorven sisälle. Se kestää yleensä 20-30 minuuttia.

Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

Fibrobronkoskopian komplikaatioiden joukossa on vahinkoa keuhkoputken seinälle, pneumothoraxille, verenvuoto biopsian, bronkospasmin, keuhkokuumeen ja allergisten reaktioiden seurauksena.

Fibrobronkoskoppi (bronkoskopia, FBS, trakeobronkoskopia)

Tämä on suoraa tutkimusta ja arviointia trakeobronchial-puun limakalvojen tilasta: henkitorvi ja keuhkoputket erikoislaitteiden avulla: keuhkoputkikuitu tai jäykkä hengitysteiden keuhkoputki - endoskoopin tyyppi. Moderni bronchofiberscope - on monimutkainen laite, joka koostuu joustavasta tangon kontrolloidulla taipumisen distaalisen pään, ohjaustanko ja valaistus kaapeli, joka yhdistää endoskoopin valonlähteen, usein varustettu kamera tai videokamera, sekä osoitinlaitteet varten biopsia ja poistamista vieraita aineita.
Bronkoskopia - tämä on ainoa menetelmä, joka mahdollistaa tutkia sisäpintaan keuhkojen limakalvolla tutkia maaston ja sen taittuu, verisuonten kuvio, kokoonpano suun keuhkoputkien ja vauhdittaa, sekä suorittaa biopsia - otschipyvanie pieniä paloja kudosta sellaisen tarkan diagnoosin.

Fibrobronkooscopy-indikaatiot
Fibrobronkoskopiaa käytetään diagnostisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin. Bronkoskopian merkkejä on keuhkoputkien turvotusta tai tulehdusta. Bronkoskopiaa käytetään diagnosoimaan hemoptysin syyt ja levittämättömien prosessien radiografisten oireiden havaitseminen keuhkoissa. Bronkoskopian avulla on mahdollista poistaa vieraita ruumiita keuhkoputkista, tarkastaa kaarevat ja kapenevat keuhkoputket, suorittaa biopsia ja antaa lääkkeitä.

Vasta-aiheet bronkoskopiaan
Keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume akuutissa jaksossa,
akuutit aivoverenkiertohäiriöt,
akuutti sydäninfarkti,
vakava kardiovaskulaarinen vajaatoiminta ja kardiopulmonaalinen vajaatoiminta (III astetta).

Valmistelu bronkoskopiaan
Tutkimus suoritetaan yleensä aamulla tyhjänä vatsaan. Aattona sinulla on varaa kevyt illallinen, mieluiten viimeistään klo 19.00. Jos endoskopia suoritetaan päivän tai illan aikana, on välttämätöntä, että viimeisen riittämättömän ruoan saannin jälkeen noin 8 tuntia tulee.
• Ennen aamun endoskooppista tutkimusta voit hampaita hampaita, huuhtele suu vedellä (1-2 sipsia vettä).
• Ota puhdas pyyhe (tai vaippa) keskikokoisella tai suurella koolla endoskopiyksiköllä.
• Syötä toinen kenkä endoskopiaan. Voit käyttää puhtaita kengänpäällisiä katukengillä.
• On suositeltavaa saada henkilötodistus, lääketieteelliset asiakirjat (politiikka, avohoitokortti, endoskooppinen viittaus, aiempien tutkimusten tiedot jne.).

Bronkosketustekniikka
Tutkittaessa potilas istuu tai makaa alas. Bronkoskopian kesto on muutamia minuutteja.
Keuhkoputkien tutkiminen fibroendoskoopin avulla koostuu kolmesta vaiheesta: paikallispuudutuksesta, keuhkoputkikiertokappaleen käyttöönotosta ja trakeobronchial-puun tutkimuksesta.
Tutkimus alkaa ylemmän hengitysteiden limakalvon anestesiaa suihkuttamalla ruokatorven syvennystä ja lidokaiinin 10%: n spray-suihkun alemman nenän kautta.
Anestesian jälkeen nenäontelon ja nielun kuitutähystimen putki suorittaa alemmalla nenäkäytävä nenänieluun, jonka jälkeen kurkunpään ja äänihuulten anestesian jälkeen 10-prosenttista liuosta lidokaiinia annetaan henkitorveen ja edelleen keuhkoputkiin. Sitten lääkäri arvioi henkitorven limakalvon tilan. Henkitorven ja keuhkoputkien limakalvon anestesiaa varten käytetään 2%: n lidokaiiniliuosta.
Asennetun joustavan endoskoopin halkaisija on muutama millimetri. Tämä ei estä potilasta hengittämistä. Menettelyn aikana potilas voi kokea epämukavuutta (vieras kehon tuntemus kurkunpäässä, yskän haluttomuus). Menettelyn jälkeen epämukavuus katoaa.

komplikaatioita
Lääketieteellisen kirjallisuuden mukaan bronkoskopia aiheuttaa minimaalisen riskin potilaalle. Komplikaatioiden todennäköisyys on 0,3% ja vaikeat komplikaatiot (kuten verenvuoto, pneumotorax, keuhkoputken seinämän lävistys) ovat 0,08%.

PBS, mikä on lääketieteessä

Keuhkosyöpä on yksi Burakin tasavallan yleisimmistä kasvaimista: jokainen viides populaatiossa rekisteröity kasvain on lokalisoitu hengityselimistöön. Samanaikaisesti viime vuosina tärkeimmät kvalitatiiviset indikaattorit tämän elimen syövän diagnosoinnissa, kuten laiminlyöty tapaukset ja yhden vuoden kuolleisuus ovat pienemmät kuin keskimääräinen liittovaltio ja vuonna 1996 (24,2%, 46,5% ja 34,3%, 59,9%).

Analyysi viivästynyt diagnoosi keuhkosyövän maassa osoittaa, että rakenne syitä laiminlyönti sekä piilotettu taudinkulku ja viivästynyt hoito potilaan lääkärin apua on tärkeä asema puute käytön yleinen terveydentila verkko nykyaikaisten diagnostisten menetelmien, kuten bronkoskopia.

Sillä välin, kuten maailmankokemus osoittaa, jälkimmäinen on yhä tärkeämpi keuhkoputken syövän kattava diagnoosi. Tässä työssä esitellään tämän menetelmän mahdollisuuksia Keski-muodon keuhkosyövän diagnosoinnissa, joka muodostaa kaksi kolmasosaa tämän elimen kokonaisriskasta tasavallassa.

Tutkittaessa potilasta, joka oli peräisin keuhkosyövän epäilletyistä lääketieteellisistä laitoksista, onkologisessa ambulatorioasemassa käytettiin johdonmukainen diagnostisten menetelmien järjestelmä. Sen jälkeen kun kliininen tutkimus potilaan erikoistuneen toimiston thoracoabdominal Oncology läsnäollessa laadukkaita röntgenkuvia tarkastavat radiologi, ilman takovyh- oliravlyayutsya on röntgentutkimusta. Endoskooppisen tutkimuksen indikaatiot hiljattain laajentuivat. Vaikeat komplikaatiot, emme tarkkailleet. Joidenkin muiden lääketieteellisten laitosten, epävarma bronkoskopian johtopäätösten tai epäilyttävien johtopäätösten sekä kasvaimen morfologisen varmentamisen puuttumisen vuoksi bronkoskopia toistettiin.

100 potilaasta, joilla oli keskushermoston syöpä, endoskooppisesti visuaalisesti tunnistettua syöpä 99 potilaalla yhdessä potilaassa - morfologisessa tutkimuksessa. 87 miestä, 13 naista, 35-74-vuotiaita. Yli puolet potilaista oli 50-70-vuotiaita. Näistä oikean keuhkon vaurio havaittiin 47 ihmisellä, vasemmalla - 53 ihmisellä. Kasvain kärsivät kasvaimen 45 potilasta, alemman luukun 18 potilasta, keskimmäisen leukan 15 potilasta, tärkeimmistä keuhkoputkituotteista 19 potilasta, segmentaalisissa keuhkoputkissa 13 tapaukses- sa.

Keski syöpä, erityisesti lokalisoitava segmentaalisissa ja subsegmental keuhkoputket, on radiologit kaikkein vaikea diagnosoida tautimuodossa, koska pienet muodostumista koot onteloon keuhkoputkien aiheuttaa kroonisen hypoventilation keuhkojen kudosta, joka ilmenee keuhkokuume (akuutti ja usein toistuvat ja krooniset), krooninen keuhkoputkentulehdus, paikallinen pneumoskleroosi. 15 tapausta (15%) tehtiin rajoittamaton päätelmä keuhkojen patologiasta tai kroonisen keuhkokuumeen esiintymisestä. Viidessä potilaalla radiologisesti ilmaantui noin hyvänlaatuinen prosessi keuhkoissa, ja 20%: lla potilaista havaittiin keuhkoputkituha ensimmäisen kerran endoskooppisesti, mikä osoittaa sen suuremman informatiivisuuden. Lisäksi tämä menetelmä mahdollistaa keskeisen keuhkoputkikasvaimen alku- ja pienimuotoisten oireiden diagnosoinnin, joita ei havaittu edes kaikkein perusteellisimmalla röntgentutkimuksella (röntgensäde negatiivinen bronkoskasvain).

Tällainen syöpä paljastuu sen perusteella, että tunnistetaan osittain sakeutetun limakalvon osa, jossa on vaalea, karkea pinta, jonka läpimitta on 3-10 mm. Infiltrattu kasvua todettiin 31: llä ja polypoidilla 69 potilaalla. Kolmessa potilasryhmässä vahingossa tunnistettiin toinen synkroninen kasvain vastakkaisessa keuhkossa, yksi bronkoskopian tärkeimmistä hetkistä on mahdollisuus ottaa materiaali histologisiin ja sytologisiin tutkimuksiin.

Prosentin tasainen vahvistus lisääntyy näissä tutkimuksissa, sekä tapauksessa vähintään kolme kertaa ottaen maleriala, jossa eniten vaikeuksia syntyy peribronkiaalisessa kasvaimen kasvua, kun läsnä on sen lausutaan nekroottisen muutoksia ierifokalnom tulehdus ja lisääntynyt verenvuoto. Näiden menetelmien samanaikainen käyttö 40 potilasta sairastettiin 33 (82,5%) syöpään, syöpään epäiltiin 2 potilasta (5%), syöpäsoluja ei havaittu 5: llä ihmisellä (12,5%), histologiset kirjeenvaihduntaa 25 (62,5%), syövän epäilyä 2 (5%) ja 12 (30%) kasvainsoluja ei havaittu. Puhtaasti sytologisessa tutkimuksessa 33 potilasta keuhkosyöpä todettiin 30: ssä (90,9%) ja 3 potilasta ei todettu. (9,09%). Histologisessa tapauksessa 27 potilasta syöpä todettiin 19 (70,3%) ja 8 (29,6%) ei löytynyt.

Diagnoosin kokonais morfologinen vahvistus saavutettiin 32 prosentissa tapauksista. Vertailu histologian ja sytologian osuudesta keuhkosyöpään morfologiseen diagnoosiin osoittaa viimeisen tutkimuksen tärkeämpää painoa. Keuhkosyövän bronkoskopia mahdollistaa kasvaimen leviämisen keuhkoputken puun lisäksi leviämisen visuaalisesti mutta myös morfologisesti ja suorittaa riittävän määrän leikkausta (otsa ja keuhkojen kirurgia, keuhkoputken resektio).

Siten fibrobronkoskoppi on johtava keino bronkogeenisen syövän primaarisen ja selkeyttämisen diagnosoimiseksi. Sen ansiosta voit valita optimaalisen leikkauksen määrän, mutta myös kehittää radikaalin taktisen konservatiivisen hoidon.

Sinun on bronkoskopio. Mitä valmistautua?

Kuituoptinen bronkoskopia (FBS) - keuhkojen tai lyhennetty - on endoskooppinen (eli valvonnassa silmän) menetelmän tarkastelu hengitystiet, jota edustaa pneumaattinen putki, jonka kautta me hengittää. FBS toteutetaan käyttämällä erityistä instrumenttia - fobrobronchoskopia, joka työnnetään henkitorven ja keuhkoputkien lumeniin. Samalla se voi taipua, mikä mahdollistaa yksinkertaistetun käyttöönotto- menettelyn sekä lisäämällä tarkastettavan pintaa.

Valmistelu bronkoskopiaan

Bronkoskopiaa tulisi suorittaa tyhjänä vatsaan. Tämä on välttämätöntä, jotta mahalaukun sisältö ei pääse hengityselimiin, kun halutaan oksentaa tai yskää, mikä saattaa aiheuttaa manipulaatiota. Muista, että viimeisen aterian on oltava viimeistään kymmenen veden tulevan tutkimuksen illalla, voit juoda 12: een yöun, mutta enintään 1 kuppiin. Päivänä manipulaatiota, pidättäytyä syömisestä ja juomisesta. Jos käytät jatkuvasti lääkkeitä, muista kysyä lääkäriltäsi sekä juoda pilleri, yritä päästä vähimmäismäärään vettä.

Ennen itse tutkimusta

Ennen manipulaatiota lääkärin on tarvittaessa tarkistettava unilääkkeet. Tämä vähentää ahdistusta ennen tutkimusta.

Jos olet allerginen, muista ilmoittaa asiasta lääkärillesi.

Välittömästi ennen bronkoskopiaa voidaan määrätä lisää rauhoittavia lääkkeitä. Tämän päättää myös lääkäri. Jos käytät irrotettavia hammasproteeseja, älä unohda poistaa niitä, jotta vältät heidän kosketuksensa hengitysteihin manipuloinnin aikana. Löysää solmua tai irrota painikkeen yläpainike.

Sinä "jäädytät" suun, nenän ja kurkun limakalvot, kastelemalla sen paikallispuudutuksen sumutuksella. Tämä vähentää bronkoskopin aikana ilmenevää epämukavuutta sekä tukahduttaa yskän refleksi.

Tutkimus suoritetaan joko istuma-asennossa tuolilla tai takana. Se riippuu lääkärin mieltymyksistä ja erityisestä kliinisestä tilanteesta.

Fibrobronchoscope pidetään hengitysteissä silmän hallinnan alaisena, yleensä nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan antaa suun kautta.

Usein diagnoosin vuoksi on tarpeen tehdä limakalvon biopsia. Tätä varten lääkäri tweaks paksua kangasta, jossa on erityisiä pinseteitä. Tämä pidentää käsittelyaikaa muutaman minuutin ajan. Kipua ei yleensä tunneta.

tuntemuksia

Jälkeen puudutus on vähitellen kehittää tunnetta tunnottomuus ja nenän tukkoisuus, tunnoton kielen, kitalaen ja myös saattaa näkyä tunne "pala kurkussa" (pääskynen sylki on epämiellyttävä).

Kipu menettelyn aikana ei pääsääntöisesti tapahdu.

Älä pelkää tukehtumisilmiötä, koska instrumentin halkaisija on huomattavasti huonompi kuin henkitorven ja keuhkoputkien sisähalkaisija, mikä sallii ilmaa vapaasti pyörimään trakeobronchial-puun läpi.

Manipuloinnin jälkeen

Ruokailu ja juominen manipulaation jälkeen voi alkaa heti kun tunnottomuus kulkee. Muutoin riski "syödä väärässä paikassa" ja kaikki seuraukset... Tämä tapahtuu pääsääntöisesti puoli tuntia myöhemmin - tunnin kuluttua manipulaatiosta. Jos biopsia tehtiin, määritä syömisen menettelytapa lääkäriin.

Haluatko lukea hauskaa kauneudesta ja terveydestä, tilata uutiskirje!

Mikä on fibrobronkkoskopia ja kuinka tuskallista tämä on?

Mikä on fibrobronkkoskopia ja kuinka tuskallista tämä on?

Trakeobronkoskoppi (jota usein kutsutaan lyhyemmäksi nimeksi bronkoskopia) on endoskooppinen menetelmä ns tracheobronchial-puun henkitorven ja keuhkoputkien limakalvon ja lumen arvioimiseksi. Diagnostiikkatutkimus suoritetaan joustavien endoskoopien avulla, jotka asetetaan henkitorven ja keuhkoputkien lumeniin (kuva 1) Ennen bronkoskopian suorittamista rintakehän röntgentutkimus tulisi suorittaa.

Kuinka valmistautua bronkoskopiaan?

Endoskooppinen tutkimus suoritetaan tyhjälle vatsaan, jotta vältetään ruoan tai nestemäisten jäämien tahallinen heittäminen hengitysteihin oksennuksen tai yskimisen aikana, joten viimeinen ateria on pidettävä 21 tuntia ennen testiä. Tutkimuksen päivänä älä syö tai juota ennen menettelyä. Jos tarvitset lääkitystä, ota yhteyttä lääkäriisi lääkärin vastaanotolle ilmoittautumisaikataulusta.

Mitä odottaa bronkoskopian aikana?

Tutkimuksen aattona lääkäri tutkii sinut ja tarvittaessa määrätä rauhoittavia (rauhoittavia) yölle, mikä vähentää tulevaan tutkimukseen liittyvää ahdistusta.
Jos olet allergiaa tai olet allerginen lääkkeille tai tuotteille, älä unohda kertoa lääkärillesi ennen testiä.
Välittömästi ennen testiä voidaan myös tarvittaessa suorittaa lisäsvaimennus. Tämän päättää lääkäri.
Jos käytät irrotettavia hammasproteeseja, sinua pyydetään poistamaan ne siten, että tutkimuksessa ne eivät liiku ja putoavat hengityselimiin, poista kauluksen yläpainike, jos kaulus on riittävän tiukka ja löysää myös solmukohtaa.
Saat paikallispuudutuksen nenän ontelon ja limakalvon limakalvolle ja levität lääkettä sumuttimeen. Paikallinen anestesia on välttämätön, jotta voidaan lievittää tuskallisia tunteita, kun endoskooppi pidetään nenän läpi ja tukahduttaa yskän refleksi.
Tutkimuksen aikana sinua pyydetään joko istumaan tuolille tai makaamaan sohvalle selälle. Missä asemassa tutkimusta tehdään, lääkäri päättää.
Lääkäri lisää endoskoopin hengitysteihin silmähoidon alla tutkittaessa vähitellen tracheobronchial-puuta molemmin puolin. Laite otetaan tavallisesti nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan lisätä hengitysteihin ja suun kautta.
Joissakin patologisissa oloissa on muutettava limakalvoalueiden mikroskooppista tutkimusta diagnoosin selkeyttämiseksi, jota lääkäri ottaa erityisellä pihdeillä biopsialla, mikä pidentää tutkimuksen aikaa 12 minuutissa. Tämä menettely on kivuton.
Mitä tunnet bronkoskopian aikana?

Suorittamisen jälkeen puudutus puutumista vähitellen näkyviin ja pieni nenän tukkoisuus, tulee tunnottomuus kielen, kitalaen ja siellä oli tunne pala kurkussa, mikä on vaikeampi niellä sylkeä.
Tutkimuksen aikana, kuten biopsiassa, et saa kipua.
Koska endoskoopin halkaisija on huomattavasti pienempi kuin henkitorven ja keuhkoputkien lumen, sinun ei tarvitse pelätä, että tukahdutatte tutkimuksen aikana. Koko tutkimuksen aikana itsenäinen hengitys ei ole heikentynyt.

bronkoskopia

Bronkoskopia (. Muinaisista kreikkalainen βρόγχος - henkitorvi, henkitorven ja σκοπέω - katsella, kun otetaan huomioon, kello), jota kutsutaan myös bronkoskopia - menetelmä suoran tarkastuksen ja arvioinnin trakeobronkiaalisen limakalvon: henkitorvi ja keuhkoputket ja kurkunpään kun ilmaistaan ​​erityisellä laite - fibrobronchoscope tai video bronchoscopy - viimeisin sukupolvi endoskooppeja. Moderni bronkoskoppi on monimutkainen laite, joka koostuu taipuisasta sauvasta, jolla on taivutettu etupää, ohjauskahva ja endoskooppi yhdistetty valokaapeli videokameralla varustettuun valolähteeseen sekä manipulaattorit biopsiaan ja vieraiden kappaleiden poistoon.

Se on yksi kaikkein informatiivisimmista instrumentaalisista menetelmistä henkitorven ja keuhkoputkien tutkimiseen, tarvittaessa kurkunpään kautta, ja sitä käytetään arvioimaan visuaalisesti trakeobronkipuun tilaa, tunnistamaan keuhkosairauksien endoskooppiset oireet ja hankkimaan aineistoa laboratoriotutkimukselle. Bronkoskopiaa suoritetaan: potilaille, jotka valmistavat keuhkojen leikkausta, bronkospulmonaalisten sairauksien hoidon aikana diagnoosin selvittämiseksi, kehittää terapeuttisia taktiikoita, seuraa hoidon tehokkuutta. Jos keuhkoputkentulehdus on runsaasti ysköstä, lääkettä BS käytetään sisältöjen poistamiseen keuhkoputkista ja lääkkeiden antamisesta. Bronkoskopia on tärkeä kurkunpään, henkitorven, keuhkoputkien varhaisten muotojen diagnosoinnissa, jota käytetään aktiivisesti ulkonevien ruumiiden tunnistamiseen ja poistamiseen keuhkoputkesta, kun ne inhaloidaan (imetään) niitä vahingossa.

TUTKIMUKSEN VALMISTELU:

Ennen bronkoskopiaa on suoritettava rintaelinten röntgen- tai laskennallinen tomografia tai fluorografia, EKG, nämä testit ja avohoitokortti.
Endoskooppien on oltava tietoisia potilaan sairauksien (esimerkiksi diabetes mellitus, sepelvaltimotauti, sydänkohtauksen, hormonihoidon, masennuslääkityksen) esiintymisestä ja allergioiden esiintymisestä lääkkeisiin.
Bronkoskopia suoritetaan tiukasti tyhjään vatsaan, jotta vältetään ruoan tai nestemäisten jäämien satunnaista heittämistä hengitysteihin oksennuksen tai yskän aikana, joten viimeinen ateria on oltava viimeistään klo 19.00 tutkimuksen aattona. Tutkimuksen päivänä ei saa juoda vettä.
On välttämätöntä ottaa yhteys lääkäriin, joka on määrittänyt bronkoskopian, varoittaen endoskooppista pakollisten lääkkeiden saantia (sydän, verenpaineen alentamiseksi).
Bronkoskopia suoritetaan erityisesti nimetyissä tiloissa. On suositeltavaa tuoda mukanasi pyyhe, koska menettelyn jälkeen on mahdollista imeskellä limaa.

TUTKIMUKSEN AIKANA:

 • kaikki mahdollinen tehdään niin, että potilas on siirtänyt sen mahdollisimman helposti.
 • On välttämätöntä poistaa hammasproteesit sekä lävistyskoristeet.
 • potilaat, joilla on bronkospastinen komponentti (krooninen obstruktiivinen keuhkoputkentulehdus, keuhkoastma), välittömästi ennen anestesian alkua, annetaan tarvittaessa inhaloida aerosoli (salbutamoli) yksittäisannostimesta.
 • on poistettava päällysvaatteet tai irrotettava kaulus (kumota napit).
 • Nenäontelon paikallista anestesiaa ja suuonteloa suoritetaan, jotta poistetaan endoskoopin aikana tuskalliset tunteet nenän kautta ja tukahdutetaan yskän refleksi

Bronkoskopia suoritetaan istuma-asennossa. Lääkäri lisää endoskoopin hengitysteihin silmähoidon alla tutkittaessa vähitellen tracheobronchial-puuta molemmin puolin. Laite syötetään yleensä nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan viedä hengitysteihin ja suun kautta. Endoskoopin halkaisija on huomattavasti pienempi kuin henkitorven ja keuhkoputkien lumen, joten hengitysvaikeuksia ei pitäisi olla. Lääkäri tutkii pinnan, nielun, kurkunpään, henkitorven ja keuhkoputkien. Sitten bronkoskoppi poistetaan.

 • Olet tuleva tutkimus on invasiivisia instrumentaali interventio ja huolimatta suhteellisen alhainen sivuvaikutuksia ja kaikkein lempeä toteutuksen vielä kantaa riski joitakin ongelmia joukossa on merkitty vaurioita seinän keuhkoputken, ilmarinta, verenvuoto jälkeen koepala, bronkospasmi, keuhkokuume, allergiset reaktiot.

Jos edellä mainitut komplikaatiot esiintyvät, sinun on ehkä neuvoteltava anestesiologin ja lääkärintarkastuksen sekä tarvittaessa sairaalahoitoa.

INTERVENTIOEN LOPETTAMISEN LOPPUUN:

 • tunnottomuus, pieni nenän tukkoisuus, "kurkun" tunne kurkussa ja lievää vaivaa nielemiseltä, joka johtuu anestesiasta. Nämä tunteet kulkevat tunnin sisällä.
 • Voit syödä sen jälkeen, kun kielen puutuneisuus ja kurkku ovat täysin poissa estämään ruokaa ja nestettä pääsemästä henkitorven sisälle.

Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

BRONKOSCOPYEN VAIKUTUKSET JA YHTEENSOVITUKSET:

 • tunne puutumista, pieni nenän tukkoisuus, tunne "kurkun" kurkusta ja lievää vaikeutta niellä syljeneritystä, joka johtuu anestesiasta, yleensä tunnin sisällä. Voit syödä sen jälkeen, kun kielen tunnottomuus ja nielu kokonaan ohitetaan estääkseen ruoan ja nesteen pääsyn henkitorven sisälle. Se kestää yleensä 20-30 minuuttia. Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

Menettelyyn voi liittyä vakavia komplikaatioita: keuhkoputken seinämän vaurioituminen, pneumotorax, verenvuoto biopsian, bronkospasmin, keuhkokuumeen, allergisen reaktion jälkeen.

Hengityskoe - bronkoskopia

Keuhkojen bronkoskopio on menetelmä hengitysteiden tutkimiseksi, jossa limakalvojen tilasta on mahdollista arvioida visuaalisesti. Tutkimus suoritetaan pitkällä kuituoptisella kaapelilla, jossa on taustavalo ja kamera lopussa. Koska lääkäri pystyy tarkkailemaan koko hengitysteiden, henkitorven, joissakin tapauksissa, kun on näyttöä tutkia kunnon henkitorven ja keuhkoputken puu, menettely kutsutaan bronkoskopia. Tämä manipulointi suoritetaan samoissa steriileissä olosuhteissa kuin tämä toimenpide, se vaatii tiettyjä varotoimia.

Mikä on keuhkoputken bronkodoskooppi?

Keuhkojen bronkodoskooppi - mitä se on? Yksi sisäisten elinten (endoskopia) tutkimusmenetelmästä, joka mahdollistaa elinten näkymisen sisältä. Tämä on mahdollista, jos elimillä on sisäiset ontelot. Tämän tutkimuksen tuloksena on sisäelinten lääkärin tarkastus. Bronkoskopia on suunniteltu hengitysteiden ja hengitysteiden sisäpuolisten putkien tarkastamiseen.

Tietosi! Monet potilaat esittävät kysymyksen: kuinka kauan bronchoscopy kestää, koska he pitävät tämän menettelyn olevan uskomattoman pitkä. Tämä ei ole totta. Menettely suoritetaan 3-5 minuuttia. Se ei ole merkittävä osa päivämäärää, joten käytännössä ei ole eroja kestoltaan tavallisesta lääkärinkäynnistä.

Tällaiseen endoskopiaan, kuten tälläkin, käytetään kahdenlaisia ​​bronkoskopia: jäykkä ja joustava. Mihin molemmista laitteista käytetään? Joustava on kuituoptinen laite, jossa on pitkä kaapeli. Taajuusmuuttajaan liittävien joustavien optisten kuitujen kautta kuva siirretään putken kärjistä tarkastuksen suorittavalle lääkärille. Anestesiaa bronkoskopiaan käytetään menestyksekkäästi lähes kaikissa tapauksissa. Menetelmä toteutetaan paikallispuudutuksessa, mikä auttaa välttämään gag-refleksin. Tämä tekniikka on tehnyt voimakkaan vallankumouksen lääketieteessä. Uudet ominaisuudet antavat valon heijastuksen ilmiön kahden ympäristön rajalla näyttämään todellisen kuvan sisäisistä syvennyksistä häiritsemättä itse elimen koskemattomuutta. Kova bronkodoskooppi - on metalliputki. Bronkoskopia yleisen anestesian aikana tehdään jäykkää endoskooppia käytettäessä.

Se on tärkeää! FBS (bronkoskopia) mahdollistaa paitsi tarkastamaan sisäelinten kunnon visuaalisesti, myös tekemään joitakin lääketieteellisiä toimenpiteitä.

Mikä on endoskoopin käyttö - diagnoosin indikaatiot

"Tracheobronchoscopy" -menettelyn laajat mahdollisuudet rajaavat riskiin, johon potilas altistuu. Vaikka asianmukaisella tutkimuksella riski on vähäinen, sinun on tiedettävä, missä tilanteissa bronkoskopiaa koskevat merkinnät ovat.

 • Poikkeavuudet hengityselinten toimintaan - krooninen yskä, veren tiputtaminen ysköksestä, hengitysvaikeudet ja muut;
 • Pahanlaatuisten prosessien epäilyt ja tarve ottaa kudosnäytteet tutkimukseen;
 • Syöpä, metastaasin sijainnin diagnoosi;
 • Valmistautuminen tulevaan keuhkojen toimintaan;
 • Abscess, kystä keuhkoputkissa tai keuhkoissa;
 • Keuhkojen tulehduksen jatkuvat tulehdukset, toistuva keuhkokuume;
 • Pääsy vieraiden esineiden hengitysteihin niiden poistamiseksi;
 • Keuhkoverenvuodon helpotus;
 • Hengityselinten kaventuminen niiden diagnosoimiseksi ja ongelman poistamiseksi;
 • Keuhkosyövän laserhoito.

Kuitu-bronkoskopiaa käytetään liuosten ja lääkkeiden pistämiseen syvälle hengitysteihin. Tämä on kuntoutuksen bronkodoskooppi. Miksi viettää kuntoutusta? Sitä käytetään potilaan valmistuksessa hengitysteiden hoitoon, tarvittaessa kirurgiseen hoitoon, elvytykseen.

Kun keuhkofibroskopia on kielletty

Milloin keuhkoputkien vasta-aiheet ovat tärkeämpiä kuin indikaatiot? Missä tapauksissa menettelyä ei voida soveltaa ehdottomasti? Joissakin tilanteissa PBS on kielletty:

 1. Kurkunpään supistuminen, keuhkoputket.
 2. Astman paheneminen.
 3. Kaikki synnynnäiset hengitysvajaukset.
 4. Postin aivohalvaus ja infarktin jälkeinen tila.
 5. Jotkut sydän- ja verisuonitaudit.
 6. Veren hyytymisindikaattoreita rikotaan.
 7. Suolistuminen anestesialle.
 8. Hermosto ja mielenterveyden häiriöt.

Joskus iäkkäillä potilailla PBS on vasta-aiheinen, koska monia ikäisiä ihmisiä ei ole hyvin siedetty anestesian aikana bronkoskopian aikana.

Hengityselinten endoskooppivalmiste

Monimutkainen menetelmä keuhkoputken ja keuhkofibroskopian valmistamista varten edellyttää sääntöjen noudattamista. Lääkärin pätevyys ja kaikkien varotoimien noudattaminen tutkimuksen aikana ovat erittäin tärkeitä. Se on myös tärkeä lääkärin valvonta bronkoskopian menettelyn jälkeen.

Muista! Ennen hengitysteiden endoskopiaa on otettava röntgenkuva, joka tallentaa muutosten, patologian ja epänormaalien ilmiöiden kärjet.

Ennen bronkoskopian määrää lääkäri viittaa potilaan muihin tutkimuksiin:

 • Biokemiallinen verikoke;
 • elektrokardiografia;
 • Testaa allergisten oireiden esiintyminen ja lääkkeiden sietokyky;
 • Tutkimus olemassa olevista autoimmuunisairauksista;

Diagnostinen bronkodoskooppi suoritetaan sen jälkeen, kun kaikki muut tutkimukset ja testit on suoritettu, ja tulos on saatu. Yöt ennen menettelyä, voit ottaa unilääkkeitä niin, että keho ei ole käytetty FBS: n aikana, mikä liittyy unen puutteeseen.

Viimeinen ateria suoritetaan 8 tuntia ennen menettelyä. Tupakointi on kiellettyä ennen manipulointia. Tulossa kyselyyn, muista mennä vessaan.

Mahdolliset komplikaatiot opintojen jälkeen

Jos menettely suoritetaan rikkomusten varalta, on olemassa vaara saada voimakas gag-refleksi, vaikka tämä voi vahingoittaa limakalvoja ja aiheuttaa verenvuotoa. On olemassa tapauksia hengitysvajeen aikana.

Potilaan tila bronkoskopian jälkeen riippuu paitsi lääkäristä, joka suorittaa toimenpiteen, mutta myös itsensä. PBS: n jälkeen sääntöjä on noudatettava, muuten saattaa olla voimakas pilaantuminen ja komplikaatiot.

Virtuaalinen endoskopia

Ei ole invasiivista keuhkoputkentelymenetelmää - virtuaalista bronkoskopiaa. Limakalvon tutkimista ei suoriteta kameran läpi eikä ulkopuolelta. Tämän fibroskooppisen menetelmän suorittamiseksi käytetään röntgensäteitä. Tämä menettely on hyvin samanlainen kuin MRI, ja tulos on sama kuin tavanomaisella bronkoskopialla, on havaittavissa monitorilla. Tutkimus suoritetaan lähes samana kuin laskennallinen tomografia.

Joissakin tilanteissa virtuaalinen bronkodoskooppi on etusijalla. Keuhkojen, keuhkojen ja henkitorven kolmiulotteinen kuva luodaan hyvin tarkasti ja luotettavasti.

Tämäntyyppisen tutkimuksen etu - näet keuhkojen pienimpien oksojen tilan, jossa endoskooppi ei fyysisesti sovi, kun taas virtuaalinen bronkoskopia voi osoittaa keuhkoputkien pienimmät oksat sekä sisästä että ulkopuolelta. Tämä on virtuaalisen, ei-invasiivisen bronkoskopian etu, eli ilman endoskooppista putkea hengitysteihin.

Bronkoskopian ominaisuudet eri sairauksissa

Keuhkoputkien kasvainprosessien läsnä ollessa suoritetaan vakava verenvuoto, vieraiden esineiden pääsy hengitysteihin sekä keuhkoputkien tukkeutuminen eritteillä - jäykkä fibroskooppi. Sen käyttämiseksi on käytettävä erityisiä laitteita, jotka on varustettu keinotekoisilla hengitysjärjestelmillä ja keuhkoputkien pesuilla, puhtaanapitoon, salauksen, veren ja muiden aineiden pakolliseen poistamiseen. Tämä toimenpide suoritetaan yleisessä anestesiassa käyttäen lihasrelaksantteja.

Keuhkoputkitaudin bronkoskopiaa voidaan määrätä diagnoosin tekemiseksi. Mutta useammin tässä tapauksessa käytetään terapeuttista bronkoskopiaa. Hoidon jälkeen bronkoskopia parantaa astman astman tilaa. Jotkut lääkärit pitävät sitä pakollisina, mutta se ei ole täysin turvallinen lapsille, joilla on tällainen diagnoosi. Tämän manipulaation avulla voit määrittää lopullisen diagnoosin - onko astma.

Tuberkuloosin bronkodoskooppi on ensinnäkin diagnostinen. Sen avulla voit valita asianmukaisen potilaan hoidon. Lisäksi tutkimuksessa voit saada kouristusta keuhkoputkista. Tämä on erityisen arvokasta, kun muut testit osoittavat tuberkuloosin puuttumisen.