Bronkoskopia: indikaatiot ja vasta-aiheet, käyttäytymisen ominaisuudet ja mahdolliset seuraukset

Kansantaudit hengityselimä aiheuttaa kehittymistä erilaisten diagnostisten ja hoitomenetelmien. Yksi näistä menetelmistä on keuhkojen bronkoskopio. Fiberoptic bronkoskopia (FBS) - menetelmä tähystys henkitorven ja keuhkoputkien, jossa mahdollisuus havaita taudin ennen puhkeamista vakavia oireita. Tärkeimmät indikaatiot bronkoskopia - krooninen keuhkoputken sairauksien epäillään kasvain prosessi, tuberkuloosi, toistuvia keuhkokuume, jne. Tässä tapauksessa, lääkäri on mahdollisuus aikana endoskooppinen biopsia myöhemmin morfologisia taudin diagnosoimiseksi.. FBS bronkoskopia sietävät hyvin melkein kaikilla potilailla, ja sillä on alhainen riski haittavaikutuksia kuitenkin Tätä tutkimusmenetelmä on aina perustuttava käytettävissä ja vasta-aiheet toteutettavaksi.

Yleinen kuvaus

Mikä on bronkoskopia? Tämä on menetelmä keuhkoputkien ja henkitorven tilan tutkimiseen endoskooppisten välineiden avulla, mikä mahdollistaa sairauksien diagnosoinnin niiden kehityksen alkuvaiheissa. Keuhkojen bronkoskopia suoritetaan käyttämällä bronkoskopia - joustavaa koettimen, jonka halkaisija on pieni videokameralla ja valonlähde lopussa. Tuloksena oleva kuva näkyy tietokoneessa tai millä tahansa muulla monitorilla, mikä mahdollistaa lääkärin näkevän keuhkoputken limakalvon tilan reaaliajassa. On myös mahdollista kirjata saadut tulokset myöhemmälle analyysille tai vertailemiselle uusien tietojen kanssa hoidon aikana.

Diagnostista ja terapeuttista bronkoskopiaa käytetään laaja-alaisesti erilaisiin indikaatioihin: keuhkotuberkuloosiin, epäiltyyn kasvaimenprosessiin tai krooniseen infektioon. Hyvin usein potilaat esittävät kysymyksen ja missä tapauksissa bronkoskopia?

Merkkejä bronkoskopiaan ovat seuraavat:

 • Tarve poistaa vieraat esineet keuhkoputkista;
 • Keuhkoputken puhdistaminen limaa ja pususta;
 • Tarve lääkkeiden käyttöönottoon suoraan bronkospulmonaariseen järjestelmään;
 • Biopsia epäiltyjen hyvänlaatuisten tai pahanlaatuisten kasvainten kasvainten hoidossa.

Bronkoskoppi, mitä se on? Tämä on moderni tapa tutkia keuhkoputkien tilaa endoskopian tai laskennallisen tomografian avulla.

Monissa tapauksissa se on bronkoskopia, jonka avulla voit määrittää tarkimman diagnoosin tai tarjota laadukkaita hoitohoitoja suoraa pääsyä keuhkoputkiin ja kuvaus niiden tilasta.

Miten tutkimus tehdään?

Oikea bronkoskopian tekniikka määrää menettelyn tehokkuuden ja sen turvallisuuden. Tällainen tutkimus olisi aina suoritettava vain erityisessä huoneessa, jossa on endoskooppinen laite, jossa havaitaan runsaasti steriiliyttä. Tätä tekniikkaa suorittaa vain lääkäri, joka on saanut lisäkoulutusta ja joka tuntee tutkimuksen tekniset vivahteet.

Ennen menetelmää potilaalle annetaan atropiinia tai salbutamolia. Tällaiset lääkkeet laajentavat keuhkoputkia ja helpottavat bronkoskopin etenemistä varsinkin jos käytetään moderneja instrumentteja, työnnetään nenän läpi ja niillä on pieni halkaisija. Tällä hetkellä potilas istuu tai makaa selälleen, mikä takaa kaulan ja rintaonteloiden optimaalisen sijainnin. Älä missään tapauksessa taivu kaulaa tai vetää päätäsi, koska se voi johtaa vaarallisiin seurauksiin.

Kun potilas on saavuttanut parhaan potentiaalin, bronkoskoppi työnnetään varovasti nenän tai suun kautta, siirtäen sen syvälle hengitysteihin jatkuvan näköhavainnon alaisena. Endoskoopin pitäisi helposti kulkea henkitorven läpi keuhkoputkeen. Potilaat voivat ilmetä lievää rintakehää, joka liittyy limakalvon ärsytykseen.

Hoitavan lääkärin tiiviisti edistymistä menettelyjen ja arvioi valtion kurkunpään, äänihuulet, henkitorvi ja keuhkoputket, jotka ovat vähitellen yhä kapea, liikkuvat syvemmälle keuhkoihin. Bronkoskoopin tuottaa korkealaatuisia kuva, joka välitetään näytön, jonka avulla voit seurata käyttäytymistä reaaliajassa menettely. Jos lääkäri näkee epäilyttäviä sivustoja limakalvojen, sitten koepala tehdään tai väri, arvioida solujen ja kudosten sivuston kautta morfologiset tutkimusmenetelmät.

Kun bioskooppi on valmis, endoskooppi poistetaan huolellisesti. Muutaman tunnin kuluessa toimenpiteen jälkeen potilas voi tuntea epämukavuutta, nielun limakalvon puutumista tai jopa lievää yskää. Menettelytapa kestää pääsääntöisesti potilasta 30 minuutista 2 tuntiin riippuen tutkimuksen tarkoituksesta. Yleensä kuntoutuksen bronkoskopia kestää hieman kauemmin kuin diagnoosi. Sen kesto liittyy pidempään valmisteluvaiheeseen ja mini-kirurgisten toimenpiteiden tarpeeseen. Menettelyn jälkeen potilaan on pysyttävä sairaalassa, kunnes yleisen anestesian vaikutukset lakkaavat ja negatiivisten seurausten puuttuminen varmistetaan. Onko se satuttaa tekemään tällaista tutkimusta? Sopiva kivunlievitys voi estää kipua.

Tutkimus tehdään useilla kivunlievitysmenetelmillä, joista tärkein on yleinen ja paikallinen anestesia:

 • Yleisen anestesian aikana bronkoskopia ja sen jälkeinen biopsia tehdään lapsuudessa samoin kuin mielenterveyspotilaille. Miksi tarvitset sitä? Näin voit suojata niitä hengitysteiden mahdollisilta vaurioilta.
 • Aikuisten keuhkoputkien tutkimuksen anestesian tärkein menetelmä on paikallispuudutus Lidokaiinin, Prokaiinin tai niiden analogien heikkojen liuosten avulla. Tällaista anestesiaa tarvitaan, jotta taudin ja kurkunpään limakalvon epämiellyttävyys varmistetaan, mikä estää äänihinojen oksentelua ja kouristusta. Se olisi aina suoritettava ennen tutkimusta.

Anestesia bronkoskopiaan valitsee vain hoitava lääkäri potilaan tilan, hänen allergisen historiansa ja iän perusteella. On kuitenkin tärkeää muistaa, että anestesia on pakko, olipa kyseessä paikallispuudutus tutkimuksessa tai bronkoskopiassa yleisen anestesian aikana.

Menetelmän lajikkeet

Tähän tutkimusmenetelmään kuuluu useita erilaisia, joista on tyypillistä erottaa itse bronkoskopia ja sen "virtuaalinen" lajike, joka liittyy MRI: n tai CT: n käyttöön.

 • Fibrobronkoskopia toteutetaan käyttämällä joustavaa endoskooppia, jossa on kuituoptista optiikkaa. Tämä on yleisin tapa keuhkojen ja keuhkoputkien sairauksien havaitsemiseen sairaaloissa.
 • Kiinteiden bronkoskopien (jäykkä bronkoskopia) käyttö on varsin rajallista, ja se on useimmiten osa tarinaa, koska se menettää suurimman osan vastakohdistaan.
 • Virtuaalinen bronkoskopia suoritetaan käyttämällä laskennallista tomumista ja mahdollistaa keuhkoputkien sairauksien havaitsemisen ei-invasiivisella menetelmällä.

Vastaus kysymykseen tietyn menetelmän valinnasta antaa osallistuva lääkäri, joka perustuu potilaan kliinisiin tietoihin, havaittuihin sairauksiin ja toimenpiteen tarkoitukseen.

Bronkoskopiaa suoritetaan jatkuvalla visuaalisella seurannalla sen edistymisestä, mikä osoittaa sen toteutuksen oikeellisuuden ja lisää turvallisuuden tasoa henkilölle.

Indikaatiot ja vasta-aiheet tutkimukselle

Diagnostinen bronkodoskooppi ja sen lääketieteellinen vastine keuhkoputkien kuntoutukseen suoritetaan ottaen huomioon seuraavat merkinnät:

 • Epäilyt yleisten patologisten prosessien epäonnistumisesta keuhkokudoksessa ja keuhkoputkissa.
 • Hyvänlaatuiset tai pahanlaatuiset muodostumat keuhkoputkien seinämissä.
 • Kliininen näyttö pitkäaikaisesta hengenahdasta tai hemoptyysi.
 • Krooninen tulehdusprosessi tai paiseet keuhkoissa.
 • Keinon mikroflooran kylvämisen tarve tunnistaa mikro-organismien tyyppi ja niiden herkkyys antibakteeriselle hoidolle.
 • Epäilys keuhkoputkien laajentumisesta tai niiden rakenteen poikkeavuuksista.
 • Bronkoskopia keuhkoastmalle voi auttaa sen syyn määrittämisessä.

Bronkoskopiaa koskevat merkinnät ovat hyvin tärkeitä, mutta potilas voi myös olla vasta-aiheita sen toteuttamiseksi, rajoittaen tämän diagnoosimenettelyn käyttöä:

 • Larynksin tai henkitorven lumen kaventaminen 2 tai 3 astetta, joka ei pääse sisään bronkoskopeelle.
 • Hengitystiehäiriön loppuvaihe.
 • Keuhkoastma tai astmaattinen tila.
 • Sydän- ja verisuonitaudin tai hengityselinten sairaudet.
 • Vaikeat obstruktiiviset oireet (voimakas hengästyneisyys, ihon syanaosi jne.).
 • Akuutti ajan mielisairaus.

Vastakohdat bronkoskopiaan eivät salli sen toteuttamista tässä potilaassa, mikä edellyttää samanlaisten menetelmien valintaa hoitavalta lääkäriltä. Näissä tapauksissa virtuaalinen bronkoskopia on kuitenkin hyvä ratkaisu ja sitä voidaan usein käyttää vaihtoehtoisena menetelmänä.

Valmistelu kyselyyn

Tuberkuloosin bronkoskopia ja muut taudit edellyttävät potilaan erityistä valmistelua tutkimiseen. Se alkaa 1-2 päivää ennen menettelyä ja sisältää potilaan kliinisen tutkimuksen, yleisen veren ja virtsan testin sekä rinnan röntgenkuvan. Jos COPD: n (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus) menettely määrätään, verikaasun koostumusta tutkitaan edelleen. Virtuaalinen bronkoskopia ei vaadi lisäkoulutusta, mutta se voidaan suorittaa välittömästi potilaan ottamisen jälkeen.

Valmisteluun on sisällytettävä seuraavat suositukset:

 • Potilaan on kerrottava lääkärille kaikista aiemmin havaituista sairauksista ja allergisista reaktioista.
 • Jos potilas käyttää tiettyjä lääkkeitä lääkkeitä jotka vaikuttavat aivojen (rauhoittavia, masennuslääkkeitä, jne), niille jotain myös kertoa lääkärille.
 • 8-10 tuntia ennen menettelyä, sinun on kieltäydyttävä syömästä. Mikä se on? Tämä vähentää mahalaukun sisältöä hengitysteihin.
 • Jos epämukavuutta ilmenee bronkoskettisen tutkimuksen jälkeen, sinun tulee ilmoittaa tunne lääkärillesi.

Virtuaalinen bronkoskopia

Virtuaalinen bronkodoskooppi on nykyaikainen keino bronkospulmonaarisen järjestelmän tutkimiseen. Tämä bronkoskopia ei ole aivan normaalia, koska bronkoskopia ei ole käytössä. Menetelmä perustuu tavanomaiseen laskennalliseen tomografiaan, mutta lääkäri saa erityisen uudelleen tuotetun kuvan keuhkoputkista ja mahdollisuuden tutkia niitä sisäpuolelta. Virtuaalinen bronkoskopia diagnosoi erilaisia ​​patologisia prosesseja, mutta ei salli niiden tunnistamista varhaisvaiheissa, kun limakalvo vaikuttaa vain vähän.

Tämä epäsuoran keuhkoputkintutkimuksen menetelmä ei ole invasiivinen, mikä sopii paremmin eräille potilaille. Kuitenkin virtuaalisessa menetelmässä ei ole mahdollista sisäisen kuoren suoran tarkastuksen ja terapeuttisen intervention mahdollisuutta.

Tällaisen menettelyn toteuttaminen perustuu aina olemassa oleviin algoritmeihin, jotka mahdollistavat tutkimuksen tehostamisen.

Tentti kestää paljon vähemmän aikaa, kun käytetään moderneja tietokonepohjaisia ​​tomografioita, jolloin saadaan kolmiulotteinen kuva muutamassa minuutissa. Mutta on lisäksi yksi haitta - ei ole mahdollista tehdä biopsiaa ja selventää diagnoosia.

Määritä virtuaalinen tai tavanomainen bronkodoskooppi, joka perustuu osallistuvan lääkärin tekemään päätökseen, joka määrittää käytettävissä olevat merkinnät ja vasta-aiheet tietylle menetelmälle. Kuinka paljon bronkoskopia maksaa? Perinteisen bronkoskopian keskimääräiset kustannukset ovat 2-4 tuhatta ruplaa ja virtuaalikustannukset ovat 6 tuhatta.

Menettelyn vaikutukset

Keuhkosyövän ja muiden sairauksien bronkoskopia voi johtaa erilaisten komplikaatioiden kehittymiseen, joista tärkeimpiä ovat:

 • Allergiset reaktiot käytetyille lääkkeille tai glottiksen reflex spasmi limakalvon mekaanisen ärsytyksen aikana.
 • Keuhkoputken seinämän vaurio, jossa kehon sisäinen verenvuoto tai fistulan muodostuminen.
 • Liimaukset keuhkoputkien sisällä.
 • Keuhkoputkien tyhjennystoiminnan rikkominen hengitysteiden keuhkokuumeen kehittymisen kanssa.

Näiden tilanteiden syntyminen edellyttää terapeuttisia toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on estää niiden eteneminen.

Keuhkojen bronkoskoppi, mitä se on? Tämä on moderni tapa tutkia keuhkoputkia, joka diagnosoi erilaiset patologiset prosessit seinään ja voi antaa vastauksen sairauksien syistä. Menetelmän nykyiset lajikkeet mahdollistavat tutkimuksen sopivan kaikille potilaille, joilla on mahdollisimman tehokas ja turvallinen vaikutus.

Fibrobronkoskoppi (FBS)

Bronkoskopia (bronkoskopia) - menetelmää suoraan tutkimalla ja tilan arviointiin limakalvojen hengitystiet: henkitorvi ja keuhkoputket kautta erityinen laite - tai kova bronchofiberscope hengitysteiden bronkoskooppia, endoskoopin lajeja. Bronchofibroskop on laite, joka koostuu taipuisasta sauvasta, jossa on taivutettu etupää, ohjauskahva ja endoskooppi yhdistetty valokaapeli valonlähteellä, joka usein on varustettu valokuvalla tai videokameralla sekä manipulaattoreita biopsiaan ja vieraiden kappaleiden poistoon.

Bronkoskopian merkinnät ja laajuus

Bronkoskopiaa käytetään diagnostisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin. Merkkejä bronkoskopiaan ovat:

 • keuhkoputkien epäilty turvotus tai tulehdus
 • hemoptysin syiden diagnoosi
 • diagnostiikka hajotettujen prosessien radiologisten merkkien havaitsemiseksi keuhkoissa
 • ulkomaisten ruumiiden poistaminen keuhkoputkista
 • biopsia menettely
 • huumeiden käyttöönottoa.

Merkit jäykkää bronkoskopiaa varten.

Kiinteä hengitystoiminta bronkoskoppi takaa bronkoskopian suorituksen paikallispuudutuksessa käyttämällä lihasrelaksantteja yleisen anestesian aikana keuhkojen injektioventtiilillä. Kova bronkodoskooppi mahdollistaa hengityselinten vieraiden kappaleiden poistamisen, mukaan lukien ne, jotka eivät ole käytettävissä fibroskooppista poistamista varten. Kovat bronkoskoopin voidaan käyttää palauttamaan avoimena henkitorvi ja suuret keuhkoputket niiden ahtauma tai tukos arpia, hyvän- tai pahanlaatuisia kasvaimia, ja voidaan käyttää myös tuotantoon stenttien erimuotoisia ja kasvaimen cicatricial ahtaumien.

Jäykkä bronkoskopia on tehokas etsittäessä lokalisoinnin leesioiden akuutti keuhko paise, ja erotusdiagnoosissa bakteerien märkiminen ja rappeutuminen syövän läsnäolon onteloita keuhkoihin, sekä annon terapeuttisen huuhtelu keuhkoputkien kertyä merkittävässä distaalisessa keuhkoputkien paksu, viskoosi lima tapauksissa tehoton exectation, joilla on vaikea keuhkoastma, keuhkoissa ruiskutuksen ilmanvaihdossa.

Valmistautuminen fibrobronkoskoppiin

Bronkoskopia suoritetaan sairaalassa erityisissä huoneissa. Ennen bronkoskopian tekemistä rintakehän röntgentutkimus tehdään yleensä. Lisäksi tarvittavat tulokset EKG, veren kaasujen määrittäminen, hyytymisindikaattorit, veren ureatasot.

Endoskooppinen haastattelee potilasta sairauksien (esimerkiksi iskeemisen sydänsairauden, diabetes mellituksen, sydänkohtauksen, hormonihoidon, masennuslääkkeiden) hoitoon ja allergioiden esiintymisen lääkkeisiin. Jos potilas ottaa lääkityksen, hänen tulee ilmoittaa asiasta lääkärille.

Bronkoskopia suoritetaan tyhjään vatsaan, jotta vältetään ruoan tai nestemäisten jäämien tahallinen heittäminen hengitysteihin oksennuksen tai yskimisen aikana. Viimeinen ateria on viimeistään klo 21.00 tutkimuksen aattona. Tutkimuksen päivänä ei saa juoda vettä.

Potilaan bronkoskopian aattona potilas voi olla esilääkitystä (annetaan rauhoittava injektio). Ennen tutkimusta on tarpeen poistaa hammasproteesit. Potilaat, joilla on keuhkoputkien komponentin (krooninen ahtauttava keuhkoputkentulehdus, bronkiaalinen astma) 40 minuuttia ennen tutkimuksen alkamista antaa lihakseen atropiinin ja difenhydramiini seduksen ja 15-20 minuuttia tekee annetaan injektiona laskimoon aminofylliini liuosta ja välittömästi ennen anestesiaa annetaan hengittää aerosolia (oksprenolin salbutamoli) yksittäisestä annostelijasta.

Seuraavaksi käytetään nenän limakalvojen paikallista anestesiaa anestesia-sumutinlaitteella. Paikallinen anestesia on välttämätöntä, jotta vältetään tuskalliset aistimukset, kun endoskooppi pidetään nenän läpi ja tukahduttaa yskärefleksi.

Bronkoskopia suoritetaan istuma- tai makuupaikassa lääkärin harkinnan mukaan. Lääkäri lisää endoskoopin hengitysteihin silmähoidon alla tutkittaessa vähitellen tracheobronchial-puuta molemmin puolin. Laite otetaan tavallisesti nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan lisätä hengitysteihin ja suun kautta. Lääkäri tutkii nielun, henkitorven ja keuhkoputkien pinnalla. Tarvittaessa valokuva tai video otetaan ja kuva tallennetaan.

Indikaatioiden mukaan voidaan suorittaa biopsia tai terapeuttisia manipulointeja, esimerkiksi vieraan kehon poistoa.

Fibrobronkoskopian seuraukset ja komplikaatiot

Tunnottomuus, vähäinen nenän tukkoisuus, kurkun kurkun tunne ja pieni anestesian aiheuttama syljen nieleminen katoavat tavallisesti tunnin sisällä. Voit syödä sen jälkeen, kun kielen tunnottomuus ja nielu kokonaan ohitetaan estääkseen ruoan ja nesteen pääsyn henkitorven sisälle. Se kestää yleensä 20-30 minuuttia.

Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

Fibrobronkoskopian komplikaatioiden joukossa on vahinkoa keuhkoputken seinälle, pneumothoraxille, verenvuoto biopsian, bronkospasmin, keuhkokuumeen ja allergisten reaktioiden seurauksena.

Fbs-transkripti lääkkeessä

Sisällysluettelo

Kuitu-bronkoskopia on vähemmän traumaattinen endoskooppinen menetelmä kuin jäykkä bronkoskopia. Se tehdään paikallispuudutuksessa, jossa on 2% lidokaiiniliuosta ja potilaat sietävät sitä paremmin. Tämä menetelmä voi tutkia avohoitopotilaita. Tutkimuksessa käytetään nykyaikaisia ​​laitteita, jotka koostuvat halkaisijaltaan 60 cm pitkästä ja halkaisijaltaan 4-6 mm: n halkaisijasta, ohjauskahvasta optisella järjestelmällä, joka perustuu kuituoptiikan periaatteisiin ja valolähteeseen (kuva 1). Laitteessa on biopsiatangot ja pihdit, jotka työnnetään työkalukanavaan. On mahdollista kuvata erikoiskameraa, joka kiinnitetään okulaariin, keuhkoputken limakalvon tiettyihin alueisiin.
Tällä hetkellä monet klinikat käyttävät video-optisia järjestelmiä, jotka koostuvat videokuvan fibrobrobronchoskoopista (kuva 2), joka on varustettu digitaalisella videokameralla, joka näyttää kuvan videomonitoriin ja henkilökohtaiseen tietokoneeseen. Tällainen järjestelmä mahdollistaa videokameran ottamisen koko prosessiin, jossa tutkitaan keuhkoputkien sisäpinta ja tallennetaan kuva henkilökohtaisen tietokoneen muistiin. Tämä on välttämätöntä tutkimustyön yksittäisten kohtien yksityiskohtaisempaa tarkastelua varten, mitä myöhemmin asiantuntijat voivat kuulla. On mahdollista luoda videoarkisto tutkimusalan asiantuntijoille. Kuva fibrobronin bronkoskopian suorittamisesta on esitetty kuv. 3.
Kuitenkin video-optiset järjestelmät ovat erittäin kalliita. Vaihtoehtoina ovat videokamerat, jotka on liitetty tavanomaiseen fibrobronko- skooppiin (kuva 4).


Kuva 1. Yleiskatsaus fibrobronkoskooppiin: 1 - valonlähde; 2 - kevyt opas; 3 - ohjauskahva optisella järjestelmällä, okulaarilla ja työkalukanavalla; 4 - joustava putki


Kuva 2. Yleiskatsaus videokuvan fibrobronchoskooppiin valonohjaimella

Kuva 3. Videokuvan fibrobronkoskopian tekniikka. Instrumenttiputki sijaitsee kurkunpään glottiksen edessä, joka näkyy näytöllä. Sairaanhoitaja suorittaa tällä hetkellä kurkunpään anestesiaa.
Kuva 4. Yleiskatsaus videokameraan, joka on liitetty tavanomaiseen fibrobronlinssiin


Tämä laitteiden yhdistelmä on paljon halvempaa ja sillä on lähes samankaltaiset toiminnot.
Fibrobronkoskopian avulla on mahdollista tutkia keuhkoputket paljon syvemmälle kuin jäykän optiikan instrumentit. Tällä menetelmällä kaikki neljännen asteen keuhkot (subsegmental) sekä 86% viidennen asteen keuhkoputkista olivat näkyvissä. Visuaalisesti ohjattava biopsia oli mahdollinen kaikista segmentaalisista keuhkoputkista ja 74% neljännen asteen keuhkoputkista.


Kuva 5. keuhkoputkien endophotographs: 1 - henkitorven bifurkaation alue; 2 - limakalvo-purulentti endobronkitiitti; 3 - katarraalinen endobronkutiitti; 4 - hyvänlaatuinen keuhkoputokasvain; 5 - keuhkoputken pahanlaatuinen kasvain


Tekniikan tutkimus. Tutkimus suoritetaan tyhjänä vatsaan, pääasiassa potilaan kohdalla, ja se koostuu kolmesta vaiheesta: paikallispuudutuksesta, fibrobronchoskoopin käyttöönotosta ja trakeobronchial-puun tutkimuksesta. Nenä- ja suuontelon, nenänielun ja kurkunpään limakalvon anestesiaa suoritetaan 2%: n lidokaiiniliuoksella ruiskuttamalla ja levitysmenetelmällä. Fibrobronchoskoopin käyttöönottoa käytetään transnasaalireittiä useimmin, joskus transuraalireitillä ja aiemmin liitetyn orotrakeaalisen intubaatioputken kautta. Tarkista ensin terveellisen keuhkojen keuhkoputket ja sitten keuhkoputket patologisen prosessin puolella ja yksipuolinen lokalisointi. Prosessin kahdenvälisen lokalisoinnin tapauksessa oikean keuhkon keuhkoputket tarkastetaan ensin. Suoritti tutkimuksen helpotusta ja tilan henkitorven limakalvoa ja keuhkoputkien, määritelmä sävy kalvomainen osa henkitorven ja suuri keuhkoputkien topografia tutkimus hengitystiet kokoonpano suunsa ja kannustaa keuhkoputkien tasolle subsegmental keuhkoputket, tarkastus submukoosinen verisuonten rakenteessa, vieraiden kappaleiden havaitsemiseksi ja keuhkoputkien kasvaimia (Fig. 5 ). Tutkimuksen kanssa samanaikaisesti patologinen keuhkoputken eritys imetään, tarvittavia lääkkeitä annetaan endobronkialisesti ja suoritetaan biopsia, johon vaikuttaa eniten keuhkoputken limakalvo.


Fibrobronkoskopian merkinnät ovat seuraavat kliiniset tilanteet:

 1. epäilys henkitorven ja keuhkoputkien kasvaimista;
 2. hemoptys ja keuhkoverenvuoto;
 3. tuhoava ja / tai aspiriivinen keuhkokuume, keuhkojen absessi;
 4. hajotetut prosessit keuhkoissa, jotka edellyttävät morfologista tarkastusta suorittamalla transbronkial keuhkosairaus;
 5. epäilys henkitorvesta ja keuhkoputkesta vieraasta ruumiista;
 6. henkitorvenointi;
 7. epäillyt synnynnäiset poikkeavuudet keuhkoputkien kehityksestä;
 8. alemmat hengitysteiden palovammat;
 9. keuhkokuume pitkällä kurssilla;
 10. keuhkoputkien ja keuhkojen krooniset sairaudet akuutissa vaiheessa;
 11. motivoimaton yskä, joka kestää yli 1 kuukausi.

Fibrobronkoskopian vasta-aiheet jaetaan absoluuttisiin ja suhteellisiin. Ehdottomia vasta kuuluu runsas keuhkojen verenvuoto, vakava astmaattista statusta, suuri roskan, joka on kiinnitetty tai käynnissä henkitorven, massiivinen toive mahalaukun sisällön yhdessä paloja elintarvikkeiden, vaikea hengityksen vajaatoiminta (happisaturaation vähemmän kuin 90%, PaCO2 valtimoveren alle 70 mm Hg;. v.). Suhteelliset vasta-aiheet ovat keuhkoastma, sepelvaltimotauti, epilepsia, veren hyytymishäiriö.

Fbs-transkripti lääkkeessä

Keuhkosyöpä on yksi Burakin tasavallan yleisimmistä kasvaimista: jokainen viides populaatiossa rekisteröity kasvain on lokalisoitu hengityselimistöön. Samanaikaisesti viime vuosina tärkeimmät kvalitatiiviset indikaattorit tämän elimen syövän diagnosoinnissa, kuten laiminlyöty tapaukset ja yhden vuoden kuolleisuus ovat pienemmät kuin keskimääräinen liittovaltio ja vuonna 1996 (24,2%, 46,5% ja 34,3%, 59,9%).

Analyysi viivästynyt diagnoosi keuhkosyövän maassa osoittaa, että rakenne syitä laiminlyönti sekä piilotettu taudinkulku ja viivästynyt hoito potilaan lääkärin apua on tärkeä asema puute käytön yleinen terveydentila verkko nykyaikaisten diagnostisten menetelmien, kuten bronkoskopia.

Sillä välin, kuten maailmankokemus osoittaa, jälkimmäinen on yhä tärkeämpi keuhkoputken syövän kattava diagnoosi. Tässä työssä esitellään tämän menetelmän mahdollisuuksia Keski-muodon keuhkosyövän diagnosoinnissa, joka muodostaa kaksi kolmasosaa tämän elimen kokonaisriskasta tasavallassa.

Tutkittaessa potilasta, joka oli peräisin keuhkosyövän epäilletyistä lääketieteellisistä laitoksista, onkologisessa ambulatorioasemassa käytettiin johdonmukainen diagnostisten menetelmien järjestelmä. Sen jälkeen kun kliininen tutkimus potilaan erikoistuneen toimiston thoracoabdominal Oncology läsnäollessa laadukkaita röntgenkuvia tarkastavat radiologi, ilman takovyh- oliravlyayutsya on röntgentutkimusta. Endoskooppisen tutkimuksen indikaatiot hiljattain laajentuivat. Vaikeat komplikaatiot, emme tarkkailleet. Joidenkin muiden lääketieteellisten laitosten, epävarma bronkoskopian johtopäätösten tai epäilyttävien johtopäätösten sekä kasvaimen morfologisen varmentamisen puuttumisen vuoksi bronkoskopia toistettiin.

100 potilaasta, joilla oli keskushermoston syöpä, endoskooppisesti visuaalisesti tunnistettua syöpä 99 potilaalla yhdessä potilaassa - morfologisessa tutkimuksessa. 87 miestä, 13 naista, 35-74-vuotiaita. Yli puolet potilaista oli 50-70-vuotiaita. Näistä oikean keuhkon vaurio havaittiin 47 ihmisellä, vasemmalla - 53 ihmisellä. Kasvain kärsivät kasvaimen 45 potilasta, alemman luukun 18 potilasta, keskimmäisen leukan 15 potilasta, tärkeimmistä keuhkoputkituotteista 19 potilasta, segmentaalisissa keuhkoputkissa 13 tapaukses- sa.

Keski syöpä, erityisesti lokalisoitava segmentaalisissa ja subsegmental keuhkoputket, on radiologit kaikkein vaikea diagnosoida tautimuodossa, koska pienet muodostumista koot onteloon keuhkoputkien aiheuttaa kroonisen hypoventilation keuhkojen kudosta, joka ilmenee keuhkokuume (akuutti ja usein toistuvat ja krooniset), krooninen keuhkoputkentulehdus, paikallinen pneumoskleroosi. 15 tapausta (15%) tehtiin rajoittamaton päätelmä keuhkojen patologiasta tai kroonisen keuhkokuumeen esiintymisestä. Viidessä potilaalla radiologisesti ilmaantui noin hyvänlaatuinen prosessi keuhkoissa, ja 20%: lla potilaista havaittiin keuhkoputkituha ensimmäisen kerran endoskooppisesti, mikä osoittaa sen suuremman informatiivisuuden. Lisäksi tämä menetelmä mahdollistaa keskeisen keuhkoputkikasvaimen alku- ja pienimuotoisten oireiden diagnosoinnin, joita ei havaittu edes kaikkein perusteellisimmalla röntgentutkimuksella (röntgensäde negatiivinen bronkoskasvain).

Tällainen syöpä paljastuu sen perusteella, että tunnistetaan osittain sakeutetun limakalvon osa, jossa on vaalea, karkea pinta, jonka läpimitta on 3-10 mm. Infiltrattu kasvua todettiin 31: llä ja polypoidilla 69 potilaalla. Kolmessa potilasryhmässä vahingossa tunnistettiin toinen synkroninen kasvain vastakkaisessa keuhkossa, yksi bronkoskopian tärkeimmistä hetkistä on mahdollisuus ottaa materiaali histologisiin ja sytologisiin tutkimuksiin.

Prosentin tasainen vahvistus lisääntyy näissä tutkimuksissa, sekä tapauksessa vähintään kolme kertaa ottaen maleriala, jossa eniten vaikeuksia syntyy peribronkiaalisessa kasvaimen kasvua, kun läsnä on sen lausutaan nekroottisen muutoksia ierifokalnom tulehdus ja lisääntynyt verenvuoto. Näiden menetelmien samanaikainen käyttö 40 potilasta sairastettiin 33 (82,5%) syöpään, syöpään epäiltiin 2 potilasta (5%), syöpäsoluja ei havaittu 5: llä ihmisellä (12,5%), histologiset kirjeenvaihduntaa 25 (62,5%), syövän epäilyä 2 (5%) ja 12 (30%) kasvainsoluja ei havaittu. Puhtaasti sytologisessa tutkimuksessa 33 potilasta keuhkosyöpä todettiin 30: ssä (90,9%) ja 3 potilasta ei todettu. (9,09%). Histologisessa tapauksessa 27 potilasta syöpä todettiin 19 (70,3%) ja 8 (29,6%) ei löytynyt.

Diagnoosin kokonais morfologinen vahvistus saavutettiin 32 prosentissa tapauksista. Vertailu histologian ja sytologian osuudesta keuhkosyöpään morfologiseen diagnoosiin osoittaa viimeisen tutkimuksen tärkeämpää painoa. Keuhkosyövän bronkoskopia mahdollistaa kasvaimen leviämisen keuhkoputken puun lisäksi leviämisen visuaalisesti mutta myös morfologisesti ja suorittaa riittävän määrän leikkausta (otsa ja keuhkojen kirurgia, keuhkoputken resektio).

Siten fibrobronkoskoppi on johtava keino bronkogeenisen syövän primaarisen ja selkeyttämisen diagnosoimiseksi. Sen ansiosta voit valita optimaalisen leikkauksen määrän, mutta myös kehittää radikaalin taktisen konservatiivisen hoidon.

bronkoskopia

Kuva: Bronkoskopia
Trakeobronkoskoppi (menettelyn täydellinen nimi) on moderni lääketieteellinen ja diagnostinen menetelmä henkitorven ja keuhkoputkien sisäpintojen visualisointiin.

Tarkastus suoritetaan erityisellä optisella laitteella - fibrobronkoosikolla. Pohjimmiltaan tämä on monifunktionaalinen endoskooppi, joka koostuu joustavasta kaapelista, jossa on valonlähde ja video / kamera lopussa, sekä ohjaustangon, jossa on ylimääräinen manipulaattori.

Merkit bronkoskopiaan

Päätös bronkoskopian tekemisestä tekee pulmologi. Hän myös määrittelee tutkimuksen määrän ja tiheyden, kun otetaan huomioon alustava diagnoosi ja potilaan ikä.

Bronkoskopiaa määrätään seuraavissa tapauksissa:

 • Himmennys (diffuusiot) x-säteillä;
 • Onkologian epäilys;
 • Epäily ulkomaisen elimen läsnäolosta;
 • Krooninen hengenahdistus, joka ei liity sydän- ja verisuonijärjestelmään tai keuhkoastmaan;
 • Veriyskä;
 • Keuhkoihin liittyvät absessiot tai kystat;
 • Pitkäaikainen toistuva keuhkokuume;
 • Pitkät tulehdusprosessit keuhkoputkissa;
 • Keuhkoputki astma (syyn selvittämiseksi);
 • Keuhkoputkien epänormaali laajeneminen tai kaventuminen;
 • Ylemmän ja alemman hengitysteiden elinten kunto tarkkailla ennen kirurgista hoitoa ja sen jälkeen.

Manipuloinnit, joita voidaan lisäksi suorittaa menettelyn aikana:

 • patologisten sisältöjen valinta antibioottien herkkyyden määrittämiseksi;
 • biopsia - biomateriaalin ottaminen histologiseen analyysiin;
 • muiden diagnostisten toimenpiteiden edellyttämä varjoaineen käyttöönotto;
 • vieraiden tahojen poistaminen;
 • keuhkoputkien peseminen patologisista sisällöistä (ysköstä, verestä);
 • kohdennettua lääkkeiden antoa (suoraan tulehduksen alueelle);
 • poistavat absessiot (soinnut märkivillä aineilla) kuivattamalla (nesteen imeytyminen) ja lisäämällä sen jälkeen bakteerilääkkeitä tulehtuneeseen onteloon;
 • endoprostetics - erityisten lääkinnällisten laitteiden asentaminen epänormaalin ahtauman hengitysteiden lumen laajentamiseksi;
 • verenvuodon lähteen määrittäminen ja sen pysäyttäminen.

Bronkoskopia suoritetaan jopa vastasyntyneillä, mutta tässä tapauksessa se suoritetaan vain ylähengitysteiden tutkimiseksi ja vain yleisen anestesian aikana.

Vasta

Myös tätä menettelyä vastaan ​​on useita vasta-aiheita, joiden absoluuttinen sisältö on seuraava:

 • kurkun ja henkitorven ahtauma 2 ja 3 astetta;
 • hengitysvajaus 3 astetta;
 • astman paheneminen.

Nämä kolme ehtoa liittyvät keuhkoputkien vaurioon, kun endoskooppi on työnnetty sisään.

 • Aortan aneurysma - potilaan hermostunut ylikuormitus ja endoskoopin manipulointi voivat aiheuttaa aneurysmun repeämää.
 • Sydänkohtaus ja aivohalvaus, jonka vanhentumisaika on alle 6 kuukautta;
 • Veren hyytymishäiriöt;
 • Mielisairaudet (skitsofrenia, psykoosi jne.). Stressi ja akuutti hapen puute prosessin aikana voivat merkittävästi pahentaa potilaan tilaa, mikä aiheuttaa toisen taudin hyökkäyksen.
 • Yksittäinen intoleranssi kipulääkkeisiin. Reaktio näille voi aiheuttaa allergiaa missä tahansa sen ilmenemismuodossa, jopa kaikkein vaikeimmaksi - anafylaktinen sokki ja tukehtuminen.

Suhteellisista vasta-aiheista - olosuhteet, joissa on toivottavaa lykätä menettelyä myöhemmin, ovat:

 • akuutit tartuntataudit;
 • kuukautisvuodon verenvuoto (johtuen alhaisesta veren hyytymisestä tänä aikana);
 • astman hyökkäys;
 • 2-3 raskauskolmanneksen.

Kuitenkin kuntoutus (hätä), bronkoskopia suoritetaan riippumatta vasta-aiheista.

Valmistelu bronkoskopiaan

Ennen bronkoskopiaa on suoritettava useita diagnostisia tutkimuksia:

 • keuhkojen röntgen
 • EKG (EKG),
 • verikokeita (yleinen, HIV, hepatiitti, kuppa),
 • koagulogrami (veren hyytyminen)
 • ja toiset indikaatioiden mukaan.

Kuva: Mitä lääkäri näkee keuhkoputkessa?

Yöllä ennen, voit ottaa kevyesti rauhoittavia;

Illallisen tulisi olla vähintään 8 tuntia ennen menettelyä;

Tupakointi on kielletty tutkimuspäivänä (tekijä, joka lisää komplikaatioiden riskiä);

Bronkoskopia suoritetaan tiukasti tyhjään vatsaan;

Aamulla puhdistettava peräruiske (ehkäisy tahatonta suoliston liikkeitä lisääntynyt intra-abdominaalinen paine);

Välittömästi ennen manipulointia on suositeltavaa tyhjentää rakko.

Tarvittaessa lääkärin tulee määrätä kevyesti rauhoittavia aineita menettelyn päivänä. Potilaiden, joilla on keuhkoastma, on oltava inhalaattori heidän kanssaan.

Sydän- ja verisuonitauteja kärsivät henkilöt valmistavat bronkoskopiaa yksilöllisesti kehitetyn ohjelman mukaisesti.

Metodologia

Bronkoskopian kesto on 30-40 minuuttia.

Bronkodilaattoria ja anestesiaa ruiskutetaan potilaaseen ihonalaisesti tai ruiskuttamalla potilas, mikä helpottaa putken etenemistä ja poistaa epämiellyttävät tuntemukset.

Potilaan kehon asento - istuu tai makaa selällään.

Ei ole suositeltavaa siirtää pääsi ja liikkua. Vääryyttä vaivaa hengittää usein eikä syvästi.

Bronkoskooppi asetetaan suuontelon tai nenän kautta.

Kun siirrytään alempiin osiin, lääkäri tutkii henkitorven, glottiksen ja keuhkoputkien sisäpintoja.

Kun tutkimus ja tarvittavat manipulointi bronkoskoopin tarkoin poistettu, ja potilas lähetetään jonkin aikaa sairaalassa valvonnassa hoitohenkilökunta (välttää komplikaatioita toimenpiteen jälkeen).

Tunteet bronkoskopian jälkeen

Tunne tunnottomuus, kurkun kurkku ja nenän tukkoisuus kestää jopa 30 minuuttia. Tällä hetkellä ja toisen tunnin kuluttua ei ole suositeltavaa tupakoida tai ottaa kiinteää ruokaa. Myös lääkärit eivät suosittele ajamaan autoa tänä päivänä, koska annetut rauhoittavat aineet voivat häiritä keskittymistä.

Tutkimuksen tulosten decipherointi kestää vain 10-15 minuuttia, sillä nykyaikaisilla laitteilla oleva kuva / kamera on erittäin laadukas. Asiantuntija voi tarkastella kuvaa tietokoneen näytöllä reaaliajassa ja tulostaa sen paperille. Pulmonologi arvioi bronkoskopian tuloksen ja sitten, mikäli tarpeen, hän määrää myös potilaan hoidon.

Mahdolliset komplikaatiot

Ongelma kielteisistä seurauksista, vaikkakin minimaalinen, on mahdollista. Siksi sinun tulee välittömästi ottaa yhteys lääkäriin, jos havaitset seuraavia oireita:

 • hemoptysis pitkään;
 • kipu rinnassa;
 • äänenvaimennus;
 • tunne tukehtuminen;
 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • kehon lämpötilan nousu.

Nämä oireet voivat olla oireita pneumothoraxista, keuhkoputkien vaurioista, bronkospasmiasta, keuhkokuumeesta, allergioista, verenvuodosta jne.

Bronkoskopiaa pidetään suhteellisen turvallisena, ajankohtaisimpana ja informatiivisimpana diagnostisena toimenpiteenä. Oikea-aikaisen ja laadukkaan menettelyn avulla tutkimuksen tuloksellisella dekoodauksella pystytään saamaan 100% oikean diagnoosin määrittämiseen ja määrittelemään asianmukainen hoito. Tai kumota oletukset taudin läsnäolosta, jolloin vältetään lääketieteelliset virheet ja säilytetään potilaan terveys ja joskus elämä.

Fibrobronkoskoppi (bronkoskopia, FBS, trakeobronkoskopia)

Tämä on suoraa tutkimusta ja arviointia trakeobronchial-puun limakalvojen tilasta: henkitorvi ja keuhkoputket erikoislaitteiden avulla: keuhkoputkikuitu tai jäykkä hengitysteiden keuhkoputki - endoskoopin tyyppi. Moderni bronchofiberscope - on monimutkainen laite, joka koostuu joustavasta tangon kontrolloidulla taipumisen distaalisen pään, ohjaustanko ja valaistus kaapeli, joka yhdistää endoskoopin valonlähteen, usein varustettu kamera tai videokamera, sekä osoitinlaitteet varten biopsia ja poistamista vieraita aineita.
Bronkoskopia - tämä on ainoa menetelmä, joka mahdollistaa tutkia sisäpintaan keuhkojen limakalvolla tutkia maaston ja sen taittuu, verisuonten kuvio, kokoonpano suun keuhkoputkien ja vauhdittaa, sekä suorittaa biopsia - otschipyvanie pieniä paloja kudosta sellaisen tarkan diagnoosin.

Fibrobronkooscopy-indikaatiot
Fibrobronkoskopiaa käytetään diagnostisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin. Bronkoskopian merkkejä on keuhkoputkien turvotusta tai tulehdusta. Bronkoskopiaa käytetään diagnosoimaan hemoptysin syyt ja levittämättömien prosessien radiografisten oireiden havaitseminen keuhkoissa. Bronkoskopian avulla on mahdollista poistaa vieraita ruumiita keuhkoputkista, tarkastaa kaarevat ja kapenevat keuhkoputket, suorittaa biopsia ja antaa lääkkeitä.

Vasta-aiheet bronkoskopiaan
Keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume akuutissa jaksossa,
akuutit aivoverenkiertohäiriöt,
akuutti sydäninfarkti,
vakava kardiovaskulaarinen vajaatoiminta ja kardiopulmonaalinen vajaatoiminta (III astetta).

Valmistelu bronkoskopiaan
Tutkimus suoritetaan yleensä aamulla tyhjänä vatsaan. Aattona sinulla on varaa kevyt illallinen, mieluiten viimeistään klo 19.00. Jos endoskopia suoritetaan päivän tai illan aikana, on välttämätöntä, että viimeisen riittämättömän ruoan saannin jälkeen noin 8 tuntia tulee.
• Ennen aamun endoskooppista tutkimusta voit hampaita hampaita, huuhtele suu vedellä (1-2 sipsia vettä).
• Ota puhdas pyyhe (tai vaippa) keskikokoisella tai suurella koolla endoskopiyksiköllä.
• Syötä toinen kenkä endoskopiaan. Voit käyttää puhtaita kengänpäällisiä katukengillä.
• On suositeltavaa saada henkilötodistus, lääketieteelliset asiakirjat (politiikka, avohoitokortti, endoskooppinen viittaus, aiempien tutkimusten tiedot jne.).

Bronkosketustekniikka
Tutkittaessa potilas istuu tai makaa alas. Bronkoskopian kesto on muutamia minuutteja.
Keuhkoputkien tutkiminen fibroendoskoopin avulla koostuu kolmesta vaiheesta: paikallispuudutuksesta, keuhkoputkikiertokappaleen käyttöönotosta ja trakeobronchial-puun tutkimuksesta.
Tutkimus alkaa ylemmän hengitysteiden limakalvon anestesiaa suihkuttamalla ruokatorven syvennystä ja lidokaiinin 10%: n spray-suihkun alemman nenän kautta.
Anestesian jälkeen nenäontelon ja nielun kuitutähystimen putki suorittaa alemmalla nenäkäytävä nenänieluun, jonka jälkeen kurkunpään ja äänihuulten anestesian jälkeen 10-prosenttista liuosta lidokaiinia annetaan henkitorveen ja edelleen keuhkoputkiin. Sitten lääkäri arvioi henkitorven limakalvon tilan. Henkitorven ja keuhkoputkien limakalvon anestesiaa varten käytetään 2%: n lidokaiiniliuosta.
Asennetun joustavan endoskoopin halkaisija on muutama millimetri. Tämä ei estä potilasta hengittämistä. Menettelyn aikana potilas voi kokea epämukavuutta (vieras kehon tuntemus kurkunpäässä, yskän haluttomuus). Menettelyn jälkeen epämukavuus katoaa.

komplikaatioita
Lääketieteellisen kirjallisuuden mukaan bronkoskopia aiheuttaa minimaalisen riskin potilaalle. Komplikaatioiden todennäköisyys on 0,3% ja vaikeat komplikaatiot (kuten verenvuoto, pneumotorax, keuhkoputken seinämän lävistys) ovat 0,08%.

bronkoskopia

Bronkoskopia (. Kreikan brónchos - henkitorvi, henkitorven ja skopeo - katsella, kun otetaan huomioon, kello), jota kutsutaan myös bronkoskopia - menetelmä suoran tarkastuksen ja arvioinnin limakalvon tracheobronchial: henkitorven ja keuhkoputken käyttämällä erityistä laitetta - bronchofiberscope tai jäykkää hengityselinten bronkoskoopin, erilaisia ​​endoskooppeja. Moderni bronchofiberscope - on monimutkainen laite, joka koostuu joustavasta tangon kontrolloidulla taipumisen distaalisen pään, ohjaustanko ja valaistus kaapeli, joka yhdistää endoskoopin valonlähteen, usein varustettu kamera tai videokamera, sekä - käsittelylaitteet biopsia ja poistamista vieraita aineita.

pitoisuus

Bronkoskopian merkinnät ja laajuus

Bronkoskopiaa käytetään diagnostisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin.

Merkit jäykkää bronkoskopiaa varten. Kiinteä hengitystoiminta bronkoskoppi takaa bronkoskopian suorituksen paikallispuudutuksessa käyttämällä lihasrelaksantteja yleisen anestesian aikana keuhkojen injektioventtiilillä. On mahdollista käyttää suurenergistä laseria fotodistruuttolaserille. Kova bronkodoskooppi mahdollistaa hengityselinten vieraiden kappaleiden poistamisen, mukaan lukien ne, jotka eivät ole käytettävissä fibroskooppista poistamista varten. Kovat bronkoskoopin voidaan käyttää palauttamaan avoimena henkitorvi ja suuret keuhkoputket niiden ahtauma tai tukos arpia, hyvän- tai pahanlaatuisia kasvaimia, ja voidaan käyttää myös tuotantoon stenttien erimuotoisia ja kasvaimen cicatricial ahtaumien. Jäykkä bronkoskopia on tehokas etsittäessä lokalisoinnin leesioiden akuutti keuhko paise, ja erotusdiagnoosissa bakteerien märkiminen ja rappeutuminen syövän läsnäolon onteloita keuhkoihin, sekä annon terapeuttisen huuhtelu keuhkoputkien kertyä merkittävässä distaalisessa keuhkoputkien paksu, viskoosi lima tapauksissa tehoton exectation, joilla on vaikea keuhkoastma, keuhkoissa ruiskutuksen ilmanvaihdossa. Keuhkoputken tilapäisen sulkemisen aikaansaamiseksi massiivisen keuhkoverenvuodon, pneumotoraksin ja pyopneumothoraxin aikana.

Fibrobronkoskopian tulosten tulkinta

Nykyaikaisissa endoskoopeissa yksityiskohtainen, selkeä kuva bronkoskopin valokuvasta tai videokamerasta lähetetään televisioruudulle (tai tallennetaan tietokoneelle) ja se voidaan sitten tulostaa käyttäen tulostinta.

Valmistautuminen fibrobronkoskoppiin

 • Ennen bronkoskopian tekemistä rintakehän röntgentutkimus olisi suoritettava. Lisäksi tarvittavat tulokset EKG, veren kaasujen määrittäminen, hyytymisindikaattorit, veren ureatasot.
 • Endoscopist on oltava tietoisia läsnäolo potilaan tutkittavan sairaudet (esim. Diabetes mellitus, sepelvaltimotauti, on ollut sydänkohtaus, hormoni, masennuslääkehoidolle) ja läsnäolo allergiat huumeita.
 • Bronkoskopia suoritetaan tarkkaan tyhjään vatsaan välttää vahingossa heittää ruokaa jäämien tai nestettä hengitysteihin, kun vaientanut tai yskä, niin viimeinen ateria pitäisi olla viimeistään 21.00 päivää ennen tutkimusta.
 • Tutkimuksen päivänä ei saa juoda vettä.
 • Sinun tulisi keskustella lääkärisi kanssa, joka on määrännyt bronkoskopiaa ja lääkärisi.
 • Bronkoskopia suoritetaan sairaalassa erityisissä huoneissa.
 • Potilaan bronkoskopian aattona potilas voi olla esilääkitystä (annetaan rauhoittava injektio).
 • On suositeltavaa ottaa pyyhe kanssasi, koska Menettelyn jälkeen veren punoitus voi olla mahdollista.

kuljettavat bronkoskopia

 • Bronkoskopiaa suorittavat koulutetut endoskopiset lääkärit, jotka ovat erikoistuneet bronkoskopiaan.
 • Välittömästi ennen bronkoskopiaa suoritetaan uusi sedaatio.
 • On välttämätöntä poistaa hammasproteesit sekä lävistyskoristeet.
 • Potilaat, joilla on keuhkoputkien komponentin (krooninen ahtauttava keuhkoputkentulehdus, bronkiaalinen astma) 40 minuuttia ennen tutkimuksen alkamista on hyödyllistä ottaa käyttöön lihakseen atropiinia ja difenhydramiini seduksen ja 15-20 minuuttia, jotta annetaan injektiona laskimoon aminofylliini liuosta ja välittömästi ennen anestesian hengittää aerosolia (oksprenolin, salbutamoli ) yksittäisestä annostelijasta.
 • Irrota ulkovaatteet tai löysää kaulus (irrota painikkeet).
 • Nenäontelon limakalvolla ja suuontelolla tehdään paikallispuudutus anestesia-sumutinlaitteella. Paikallinen anestesia on välttämätöntä, jotta vältetään tuskalliset aistimukset, kun endoskooppi pidetään nenän läpi ja tukahduttaa yskärefleksi.
 • Bronkoskopia suoritetaan istuen tai makuulla. Tämän päättää lääkäri.
 • Lääkäri lisää endoskoopin hengitysteihin silmähoidon alla tutkittaessa vähitellen tracheobronchial-puuta molemmin puolin. Laite otetaan tavallisesti nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan lisätä hengitysteihin ja suun kautta. Endoskoopin halkaisija on huomattavasti pienempi kuin henkitorven ja keuhkoputkien lumen, joten hengitysvaikeuksia ei pitäisi olla.
 • Lääkäri tutkii nielun, henkitorven ja keuhkoputkien pinnalla.
 • Tarvittaessa valokuva tai video otetaan ja kuva tallennetaan. Suotuisissa olosuhteissa bronkoscopen kautta on mahdollista tarkastaa paitsi suurten keuhkoputkien lisäksi myös pienien keuhkoputkien haarautuminen.
 • Todistuksen mukaan voi olla biopsia. Tämä manipulointi on kivutonta.
 • Myös indikaatioiden mukaan tehdään lääketieteellisiä manipulointeja, esimerkiksi ulkomaisen ruumiin poistoa.
 • Sitten bronkoskoppi poistetaan.

Fibrobronkoskopian seuraukset ja komplikaatiot

Tunnottomuus, vähäinen nenän tukkoisuus, kurkun kurkun tunne ja pieni anestesian aiheuttama syljen nieleminen katoavat tavallisesti tunnin sisällä. Voit syödä sen jälkeen, kun kielen tunnottomuus ja nielu kokonaan ohitetaan estääkseen ruoan ja nesteen pääsyn henkitorven sisälle. Se kestää yleensä 20-30 minuuttia. Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

Menettelyyn voi liittyä varsin vakavia komplikaatioita. Komplikaatioiden joukossa on keuhkoputken seinämän, pneumotoraksin, verenvuoto biopsian, bronkospasmin, keuhkokuumeen ja allergisten reaktioiden seurauksena.

Hengityselimet: rhinoscopy Laryngoskopia | bronkoskopia

Raskaana: amnioskopia Fetoscopy

Aivot: Laparoskopia Thoracoscopy | Mediastinoskopia artroskopia

Fbs-transkripti lääkkeessä

1. Yhteinen indikaatio bronkoskopiassa (FBS) potilailla tehohoidossa (ICU) on hoito segmentaalisesta keuhkojen romahtaa tai pääoman, kun taas potilailla, joilla oman pääoman atelektaasi koska tukkeutumisen keuhkoputken limatulppiin tilalla FBS on etuja syvään henkeä, yskä ja rinnassa lyömäsoittimet soluja.

PBS: n valintamenetelmä voi olla sellaisten potilaiden hoidossa, joiden kanssa on mahdotonta tulla kosketuksiin potilailla, joilla on krooninen keuhkokudoksen atelektsaasi, sekä perinteisen hengityshoidon epäonnistuminen. FBS mahdollistaa vieraiden kappaleiden, erityisesti imetyksen, mahalaukun, piilevän pahanlaatuisen kasvaimen läsnäolon havaitsemisen. Vaikeudet hengitystietokannan ylläpitämisessä ratkaistaan ​​pitämällä bronkoskopia endotrakeaalisen putken (ETT) läpi tai sen lähellä.

ETT-tukkeutumisen syy voi olla mansettisen kuivattu salaisuus tai yli-inflaatio. Kun haluat tarkastella henkitorven limakalvoa mansettin alla, kiristä endotrache-putki muutama senttimetri takaisin. Kun salaisuus kerääntyy henkitorviin, halvaantumiseen tai äänihinojen turvotukseen, potilas voi kokea henkitorven täydellisen tukkeutumisen, jos trakeostomy-kanyyli ei myöskään ole läpäisemätön; nämä häiriöt ovat helposti havaittavissa bronkoskopian kautta trakeostomia reiän. Joskus bronkoskopia mahdollistaa monimutkaisen intuboinnin, kun taas ETT suoritetaan asetetulla bronkoskopilla henkitorveen.

Odottamattoman hemoptysin syy voi olla traumatisaatio ETT: n limakalvoon tai endobronchial-katetriin salaisen imun aikana, samoin kuin muut olosuhteet, jotka eivät ole spesifisiä potilaille ICU: ssa. Massiivinen hemoptys toimii bronkoskopian osoituksena kovaa bronkoskopilla, koska hengitysteiden voimakas imeytyminen ja ylläpito on tarpeen. Bronkoskopiaa suoritetaan myös diagnostisiin tarkoituksiin, kun infiltraatteja tai muodostumia havaitaan keuhkoissa.

2. ETT: n koko on tärkeä, koska fibrobronchoskooppi vie suurimman osan pienen intubaatioputken poikkileikkauksesta ja voi suuresti lisätä kaasuvirtausvastusta. Tyypillisesti käytetään aikuisille potilaille bronkoskooppia johtaa noin 50%: turatsii ontelon putki, jonka sisähalkaisija (ID) on 8 mm, mikä kasvattaa hengitystien huippupaine, ja voi edistää huippuluokan uloshengityksen, liiallinen inflaatio ja keuhkojen painevamman. FBS voidaan suorittaa ETT: llä, jonka VD on vähintään 8 mm. Tarvittaessa PBS voidaan laittaa henkitorveen lähellä CT: tä.

Jotta vältetään liiallinen turvotus, lopeta mekaaninen tuuletus PEEP: llä bronkoskopian ajaksi. Intuboidusta potilaasta, jossa on spontaani hengitys, on annettava laitteisto tai manuaalinen tuuletus hengityspussiin.

3. Voit suorittaa suuren kaliiperin hengityselimistön tavanomaisen tai harjakuopan biopsian; näytteiden saamiseksi distaalisen osien keuhkojen suoritetaan bronkoalveolaarinen la tärkeä, joka annetaan suljetussa distaalisen keuhkoputken bronkoskooppia ja tuottaa suihkun asennus isotoniseen liuokseen, jonka jälkeen evakuointi nesteen. Bronkoskopian avulla saatujen bakteerifloora-viljelmien tulokset, jopa suojatulla harjalla, ei tuskin voida tulkita itse bronkoskopin saastumisen vuoksi. Pneumocystis carinii, Mycobacterium tuberculosis ja muut taudinaiheuttajat ovat kuitenkin diagnostisesti tärkeitä.

Nopeasti kasvavan ja obstruktiivisen pulmonaalisen infiltraation läsnä ollessa valintadiagnostiikka on avoin keuhkosairaus. Potilaan, joka tarvitsee positiivista paineentuuletusta, ei saa antaa transbronkial biopsiaa, koska pneumotoraksen suuri riski on suuri.

4. vaara aikana keuhkojen, erityisesti potilaan mekaanisen ventilaation aikana johtuu hypoventilaatiota paineen ja ilmavuodot ympäri kuitutähystimen, liiallinen imu ja paine ylittää ylemmän rajan, johon venttiilin hengityssuojaimen. Sinun tulee jatkuvasti seurata uloshengitysilman määrää. Estää hypoksemia sisäänhengityksen yhteydessä 100% happea. Barotrauman syy voi olla liiallinen turvotus PBS: n vuoksi. Suuri uloshengityspaine pienentää laskimotuloa ja sydämen tuottoa.

Arytmian mahdollisuutta on harkittava; on oltava keinoja lopettaa tämä komplikaatio. Potilaan on koko prosessin ajan oltava kytkettynä sydänmonitorille. Tunnista, että bronkospasmi voidaan sulkea hengityselinten hengittämisen jälkeen ja lisätä hengitysteiden huippupainetta. Tässä tilanteessa on välttämätöntä lopettaa fibrobronchoskoopien käyttöönotto ja tulla potilaalle keuhkoputkia laajentavilla aineilla. Verenvuoto voi johtua tavanomaisesta tai harjasta keuhkoputkesta. Potilaiden, joilla on vakiintunut koagulopatia, on tehtävä infuusio verihiutaleista, tuoreesta jäädytetystä plasmasta tai erityisestä korvaushoidosta ennen minkäänlaista biopsiaa.

Bronkoskopian jälkeen esiintyy usein kuumetta, mutta tämä tila liittyy harvoin bakteerisiin tai bakteeripneumoniaan.