Kotitekoinen pidike venttiileille

Kun metallivanteita on pudotettava, kun kaadetaan pohjaa tai kattoa, on erittäin tärkeää säilyttää yhtenäinen suojakerros kaikista puolista, joille tarvitaan vahvistamista.

1 Mitä voidaan käyttää vahvikkeina?

Perusperustusten valmisteluun erikoistuneet asiantuntijat suosittelevat erikoislaitteiden käyttöä, jotka varmistavat SNiP: n tarkan noudattamisen betonin kaatamisen aikana. Loppujen lopuksi perustuksen päätehtävä sekä päällekkäisyys on kestää suunnittelun kuormituksia, mikä on mahdollista vain, jos suojaava kerros on yhtenäinen vahvistuksen yli. Niillä alueilla, joilla betonipinta on liian ohut, jännitettä nousee. Tämä voi tapahtua erityisesti maanjäristysten aikana. Tasaisen korkeuden ja lujuuden ansiosta telineiden ristikko asetetaan vaaditulla tasolla koko alueelle. Jotkut käsityöläiset korvaavat ne viemäriputkilla, joissa on urat.

Yksinkertaisempi vaihtoehto on taivutettu metalliteline suluissa, joissa vanteet taivutetaan eri suuntiin 90 asteen kulmassa. Kopioinnissa ne kiinnitetään myös langalla ristikkoon, mikä takaa riittävän stabiilisuuden ainakin kahden tällaisen elementin läsnäollessa neliömetriä kohden. On kuitenkin huomattava, että tämä vaihtoehto ei tarjoa liikkumista lujittavan rakenteen suuntaan, koska melko ohut tangot taipuivat kestämään heitä seisovan henkilön massat. Kehyksissä, joissa on tarpeen käydä kaatamalla (esimerkiksi perustuksen monoliittisen levyn alla), on parempi hitsata erityistukia 3-4 pikkupoikien pinoutuneiden sivuseinien muodossa. Kulmassa 2 näistä elementeistä kestää kiinteän kuorman. Heidän haittansa - monimutkaisuus tehdä omia käsiään.

Toinen tukityyppi on betonibetonipalkkeja. Ne on asetettu riittävän hyvin liuokseen, joka kaadetaan muottiin samasta rakenteesta johtuen sementti-hiekkaseoksen rakentamisesta. Tällaiset kuoret ovat erittäin kestäviä ja kestävät rakenteiden painoa, jopa suurimman halkaisijan liitoksista. Koot vaihtelevat riippuen siitä, millä tavalla valu suoritettiin. Tällaisten rekikoirien ainoa haittapuoli on lujituksen luotettava kiinnitys. Toisin sanoen, voimakkailla värähtelyillä tai hyökkäyksillä, joita esiintyy, kun nestesuihku pumpataan holkista, kehys voi siirtyä sivulle ja menettää stabiiliutta.

Usein yksityisen rakentamisessa halu tallentaa vaatii käytettävissä olevien keinojen käyttöä. Yleisin vaihtoehto on tavallinen tiili, joka usein jakautuu puoliksi kulutuksen vähentämiseksi. Joku asettaa puupalkit lujitteen alle. Kuitenkin molemmat näistä keinoista altistaa kehys oikealle tasolle eivät ole hyväksyttäviä, koska sekä tiiliä että puuta erottuvat lisääntyneellä kosteuden imeytymisellä ja puu myöhemmin myös turpoaa. Näiden lasinalusien ympärillä betonista tulee äärimmäisen epäluotettavia.

Hyväksyttävät vaihtoehdot raudoituksen alle asettamiseksi ovat betonista tehtyjen päällystyslautojen ja päällystystilojen palaset, eikä ole ollenkaan tarpeen leikata niitä samanlaisiksi palasiksi.

2 tyypillisiä muovisäiliöitä.

Mukana on tyyppisiä tuittimia, kuten tuoleja, joulukuusia, telineitä, kuutiota, luita ja tähtiä. Ensimmäinen vaihtoehto on sylinterimäinen kappale, joka seisoo 5 jalkalla, joiden seinissä leikataan 4 pyöreää uria, joiden yläosassa on avoimet "antennit". Tämän pidikkeen pohja tehdään tavallisesti paksuiseksi, jotta tuote saa suuremman lujuuden pystysuoralla paineella. Fuusio on jakkikanan analogi, mutta pienellä erolla - ylemmän vaakasuoran sillan sijaan 2-3 urakatut parit tämän pidikkeen sisällä ura on järjestetty pareittain. Tämä ratkaisu takaa kiinnittimien luotettavuuden, mutta se ei ole aina kätevää käytettäessä suuria halkaisijoita.

Tyypilliset telineet ja kuutiot ovat itse asiassa samanlaisia ​​kuin toiset metallitangot kiinnitystyypissä ja eroavat vain muodoltaan. Joten telineet yleensä muistuttavat sylintereitä, joissa on matalat urat, jotka on leikattu päätyreunoihin, joihin kaapeli putoaa, vaikka on myös neliön poikkileikkaukseltaan muotoisia tekijöitä. Viimeksi mainitun sisällä on tavallisesti lujittavan lävistäjän ristipää. Kuutiot ovat samanlaisia, mutta niissä on voimakkaammat reunat ja pitkät jalat, joiden vuoksi niiden urat ovat jonkin verran syvemmät. Erittäin erilaiset ulkonäköiset telineet, jotka toteutetaan pihditekniikan periaatteella, "sienet", jotka ovat lukituslukko.

Luu itsessään oikeuttaa nimensä, koska se näyttää sopivalta. Pitkän pitkänomaisen jalustan yläpuolella ja alapuolella on matalia onttoja, joiden avulla voit asettaa sen haluamaasi asentoon. Kuitenkin tällaisen puristimen pohjassa on hyvin pieni aukko, koska suojakerros muuttuu liian ohueksi. On paljon helpompaa käyttää luuta tiivisteenä rakenteen kahden ristikon välillä, kun luodaan kolmiulotteinen runko. Asteriskeja käytetään suuremmassa määrin lujittavan rakenteen ja muurausseinien välisen raon luomiseen, mutta niitä käytetään harvoin alustassa, koska ne eivät kestä pystysuuntaisia ​​kuormituksia huonosti. Kyseessä on niiden muoto, jossa ura on keskellä tähtiä, joka on avoin toisella puolella ja eroaa, kun se asetetaan siihen.

3 Miten venttiileitä kiinnitetään omiin käsiisi?

Helpoin tapa käyttää käytettävissä olevia työkaluja. Etenkin, jos lähistöllä ei ole mitään erikoisosastoja, ja sinun on tilattava naapurikaupungista, joka on kallis, voit ostaa tavallisia muoviprotootteja. Sitten ne tekevät pieniä leikkauksia metallisella sahalla tarkalleen terän syvyydelle, jota sitten pitäisi laajentaa omiin käsiisi tiedoston avulla. Vaihtoehto on aikaa vievää, mutta antaa melko luotettavan kiinnityksen venttiilin asentoon. Voit käyttää podozetniki ja ilman leikkauksia, mutta silloin on suuri todennäköisyys ristikko siirtymistä kaatopaikan. Toinen tämän improvisoituneen välineen haittapuoli on varsin joustavat seinämät, joita alkaa hieroa raskaassa kuormituksessa, mikä vaatii noin 6-8 podozhetnikia neliömetriä kohden.

Toinen tapa valmistaa omia käsiä metalliliittimiin on leikata viemäriputki, jonka halkaisija on vähintään 50 millimetriä täysin identtisiksi osiksi. Toisesta päästä on parasta luoda pieniä uria, jolloin sahat tehdään hiomakoneella tai tavallisella metallinen sahan avulla. Voit käyttää tiedostoa, mutta se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa. On erittäin tärkeää, että urissa on sama syvyys, muuten vahvistus asennetaan eri tasoille. Putken käyttämisen puutteena on se, että löysän pinnan alaraja helposti putoaa, mutta tulppaa voidaan käyttää alustana.

Jos sinulla ei ole väliä, onko muovisia leikkeitä tai muuta materiaalia, voit heittää ne konkreettisesti omilla käsillään. Voit tehdä tämän käyttämällä vähintään 2 menetelmää: muodostakaa kiskot, joiden neliösolut ovat 1 tai 2 riviä tai leikkaa muovipullojen pohjat. Ensimmäinen vaihtoehto on työlämpi, mutta sen avulla pystytään saamaan aivan samanlaiset palkit. Pullon leikkaaminen on helpompaa, mutta erillisten pohjien sivujen identiteetti on varsin vaikeaa. Tämän seurauksena, kun muovataan kakkuja tällaisia ​​muotteja käyttäen, voidaan saada tukea eri kokoisille liitososille. Ongelma voidaan ratkaista vaa'ojen avulla - riittää mittaamaan saman painon osuudet, jotta samalla lukkojen korkeus saavutettaisiin.

Liittimien kiinnikkeet: muovisten seisontatuotteiden tyypit, ominaisuudet ja laajuus

Raudoitetut betonirakenteet erottuvat erityisellä lujuudella ja kestävyydellä. Tämä saavutetaan luomalla korkealaatuista raudoitusta ja saamalla vaadittu paksuus taattu betonisuojakerros vahvistuspihdeillä, ilman että voit unohtaa luotettavan rakenteen saamisen.

Suojakerros betonista ja sen toiminnot

Vahvitetun betonin erottuvat ominaisuudet selittyvät sen komponenttien fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksien ainutlaatuisella yhdistelmällä. Runko metalli toimii venyttely, massiivinen betoni on erittäin kestävä puristus. Niillä on sama lämpölaajenemiskerroin. Jäädytetty liuos muuttuu keinotekoisen kiven muodoksi, jossa on emäksinen väliaine, josta tulee erinomainen eristys teräsrakenteisille elementeille korroosiolta. Tämä eristys toimii, kun betonitysten jälkeen raudoituksen tangot ja lopputuotteen pinta ovat riittävät estämään veden, hapen ja muiden aggressiivisten aineiden tunkeutumisen betonin huokosten läpi metallituotteiden pintaan. Tämän etäisyyden (yleensä 10-40 mm) vähimmäisarvo, jota kutsutaan suojakerrokseksi, riippuu betonituotteen tai -rakenteen jatkokäytön olosuhteista ja eri tekijöiden vaikutuksesta.

Rakennuskoodit määrittelevät suojakerroksen paksuuden vaatimukset. Loppujen lopuksi paksu kerros lisää kehyksen kuormitusta, kasvattaa rakenteen painoa ja on kalliimpi, ja ohut osittain menettää toiminnalliset ominaisuudet. Tarvittavan betonipaksuuden määrittäminen vaikuttaa seuraaviin:

 • rakennettavaa rakennettavaa tyyppiä (seinä, pylväs, tikkaat, pohja, katto);
 • käytettävien liitososien halkaisija;
 • ympäristö- ja ilmastovyöhykkeelle (lämpötila-alue, maksimi- ja pudotusnopeus, kosteus, maaperän kosketus ja muut).

Tavallisimpien tapausten standardien mukaan seuraavat paksuuteen liittyvät suositukset ovat tärkeitä betonin suojakerroksen säätelemiseksi:

 • normaali tai matala kosteuspaikka - vähintään 20 mm;
 • märät huoneet, joissa ei ole suojaa vedestä - vähintään 25 mm;
 • rakennusten suojaamattomat ulkopinnat - vähintään 30-40 mm;
 • joka on haudattu rakenteen maan osaan, jolla ei ole ylimääräistä suojaa - 40-76 mm;
 • perusta - 40 mm;
 • päällekkäin 25 cm paksuiseen - 12 mm; enemmän sakeutettu - 17 mm.

Erityiset magneettiset säätöanturit auttavat selvittämään raudoituksen todellisen syvyyden valmiissa betoniteräsrakenteissa.

Mikä tarjoaa suojakerroksen?

Lujittavan korin elementtien järjestely ennen betonitointia voidaan tarkastaa samalla, kun tarkkaillaan tarvittavaa etäisyyttä muottien ja alustan seinämiin. Mutta yksittäisten elementtien siirtymistä tuoreen betonin virrasta tilavuuden täytön ja tiivistämisen aikana ei ole suljettu pois. Kaikissa raudoitetun betonirakenteen saavuttamisvaiheissa metallisten elementtien ja koko kehyksen asema pysyy vakaana, jos käytetään suojaavan kerroksen kiinnittimiä. Pienen, mutta ei halvemman, kelkan sanonta on erittäin tärkeä, kun sitä sovelletaan niihin.

Tuotteiden positiiviset ominaisuudet ja niiden käytön edut:

 • Pihdit on valmistettu kestävästä muovista - materiaalista, joka on korroosiota kestävä, lämpötilan muutokset, aggressiivisten aineiden vaikutukset.
 • Tuotteiden lujuus mahdollistaa geometrisen muodon ja koon pysyvyyden, lujittavan vahvikekehyksen luomiseksi kuormitetuille rakenteille.
 • Monipuolisuus - ne voidaan valita minkä tahansa raudan tyyppiä ja kokoa varten, erilainen kiinnitysmenetelmä, joka tarjoaa suojaavan betonikerroksen halutun paksuuden.
 • Lujitettavia muovisia tukia käytetään myös rakenteiden betonoitumisessa komposiittimateriaaleista valmistetulla puomilla.
 • Massatuotteet ovat vaihdettavissa.
 • Tulevan betoniteräsrakenteen metallikehikko kootaan helposti ja nopeasti ilman hitsausta tai lankaa, joka kiinnittää varret tiettyyn asentoon suhteessa toisiinsa ja muottiin.
 • Sulje runkorakenteen ulkonäkö betonipinnan yläpuolelle ja pidä se kiinteässä asennossa.
 • Metallivahvistustuki ei salli betonin halkeilua, koska se minimoi kaarevuudet ja muodonmuutokset rakenteiden huomattavan painon alla.
 • Ne auttavat säilyttämään vaaditun suojakerroksen paksuuden.

Muovista valmistetut kiinnikkeet ovat kulutustarvikkeet, jotka jäävät kaatuneeseen betoniin. Erittäin harvoin, kuten elementtimenetelmänä, lujitustyöt voivat olla uudelleenkäytettäviä. Tällaisen tuotteen (esimerkiksi kartiotyypin kiinnitys) avulla voidaan purkaa ja täyttää jäljelle jäävä ontelo liuoksella.

Lujitteen suuntaus vaikuttaa siihen käytettävien kiinnittimien luokitteluun, mikä voi olla:

 • tuki - kehyksen sijainnin kiinnittämiseksi vaakasuoraan tasoon;
 • seinä - pystysuuntaan suuntautuvalle vahvistukselle (useimmin käytetty kiinnike-tähti);
 • universaali - yhdistämällä ensimmäisen lajin voimavarat;
 • erityinen - käytettävä erityistapauksissa ja erityistilanteissa; Tällaisiin kiinnikkeisiin kuuluu tulpat ja putket, jotka luovat tarvittavan ontelon betonissa ja antavat tarvittavan etäisyyden raudoitukseen tulevan tuotteen pinnalta.

Optimaalinen periaate sijoittaa kalusteet tulevaan tuotteeseen on shakkilaajennus. Tämän järjestelyn välissä suositeltava välimatka on 50-90 cm. Erityinen arvo valitaan ottaen huomioon metallirungon mitat, sen sauvat poikkileikkaus ja itse puristimien rakenneominaisuudet. Rakennussääntöjen mukaan tavallinen kiinnityspidikkeiden kulutus on 4-10 kpl / m2.

Tyypit puristimia

Valmistajat edustavat vaikuttavaa valikoimaa erilaisia ​​tuotteita. Muovisäiliöiden tuotanto venttiileille tuo jatkuvasti uutta kehitystä. Jo tunnettuja rakenteita kehitetään ja parannetaan. Katsotaanpa lähemmin niistä suosituimmista.

"Cube"

Universal kiinnityselementti, joka kestää raskaita kuormituksia sakeutetun seinämän ansiosta. Vahvistettu kappaletavaranmuotoinen versio voi toimia tukena venttiileille, joiden läpimitta on enintään 40 mm, ja suojaava kerros 35-80 mm. Suositeltavin kuutinkappale, jonka seinämän paksuus on 2,1 mm, se muodostaa suojakerroksen, jonka koko on 35, 40, 45 ja 50 mm, ja sitä käytetään venttiileihin, joiden läpimitta on enintään 28 mm.

"Stool"

Yleisimmät tukipidikkeet metalliraudoitusta varten lattian, lattian ja muiden vaakasuorojen koneiden lujittamiseksi. Muoto on sylinterimäinen tynnyri, jossa on neljä uria ja avoimet hyppykytkimet yläosassa. Tavanomaisessa versiossa on neljä jalkaa, vahvistettu - 5. Vahvistimen pidike on "syöttötuoli", kiinteä koko ja voi muodostaa suojakerroksen, jonka koko on 15, 20, 25, 30, 35 ja 40 mm. Vaadittavan koon valinta suoritetaan piirustuksen vaatimusten mukaisesti rakenteellinen vahvistaminen. Tämän tyyppinen puristin soveltuu 4-14 mm: n halkaisijoille.

"Herringbone"

Tuolin muutettu versio, jonka yläosassa on 2 paria kaltevia hyppyjä. Tuotteet mahdollistavat 4 eri kerrosta tarvittavasta betonisuojasta - 20, 25, 30 ja 35 mm. Soveltuu metsätankoihin, joiden läpimitta on enintään 20 mm.

"Cone"

Pidike kiinnitetään putken päähän. Putken rooli on muodostaa läpimenevä reikä muotin kiinnityspulttiin kaadetun betonin massaan. Karan tehtävänä on estää betonin pääsy putkeen. Poistamisen jälkeen muottipesä voidaan käyttää uudelleen.

"Zvezdochka"

Yhteinen tuote monoliittisessa rakenteessa, joka sai tällaisen nimen tähden tähdensa tähden. Suunniteltu vahvistuskehyksen pystysuuntaan kiinnittämiseen ja sen välisen raon muodostamiseksi. Asteriskilla on mahdollisuus saada yksi vaihtoehto betonisuojan paksuudesta, koko 15 - 75 mm. Käytetään venttiileihin, joiden halkaisija on 4 - 22 mm.

"Seiso"

Sylinterimäinen kiinnitysteline on hyvin samanlainen kuin kuutio. Sijoittamalla se toisiinsa yhdellä pisteellä, mutta eri tasoilla, voit pitää useita rivejä vahvistavaa verkkoa.

Se on tärkeää! Jos betonipinta muodostuu vedeneristyskerrokseen tai löysästi, on suositeltavaa käyttää lisäkiinnittimen "pohjaa". Se ei salli tukijalat tai päätuotteen rungon tunkeutumisen vedenpitävään kerrokseen; estää pidättimen epätoivottavan upottamisen löysä hiekka tai sora, sillä välittömästi tämän suojakerroksen yhtenäisyyden rikkominen.

Itse valmistetut puristimet ja tuet venttiileille

Halu säästää, pieniä yksittäisiä rakennustöitä, hankkimisen mahdottomuutta tai työn kiireellisyyttä kannustetaan käyttämään improvisoituja keinoja (tiilet, päällystyslaatat, puiset kallistukset, mukulakivet) ja erilaiset laitteet, jotka on tehty itsenäisesti tukialustan tukemiseksi.

HUOM! Puu ja tiili ovat lisänneet veden imeytymistä. Puupalkit myös turvottavat jälkikäteen, ja tulevaisuudessa ne tuhoutuvat yleensä. Siksi tällaiset asennusvaihtoehdot eivät ole hyväksyttäviä, koska niiden asentamisen alalla lujitettu betonirakenne menettää luotettavuuden.

Usein betonielementit tai halutun muotoiset elementit valetaan betonista. Niiden edut ovat hyvät tarttuvuudet kaatuneesta betonista johtuen samasta rakenteesta, erittäin suurista lujuusindikaattoreista. Suurin haitta on, että tuki ei kiinnitä luotettavasti kehystä, joka voi liikkua, kun liuos syötetään työalueelle.

Käsityöläiset voivat käyttää myös seuraavia kiinnikkeitä venttiileihin käsin:

 • muovipidikkeestä viemäriputkesta, jossa tarvittavat urat tai reiät on tehty vahvikkeen asentamiseksi;
 • podrozetniki leikkauksilla venttiileille ja ilman niitä.

Muoviset upotetut kiinnittimet yksinkertaistavat metallin vahvistuskehyksen itsekokoonpanoa ja nopeuttavat sitä merkittävästi. Betonin kaatamisen jälkeen kehyksellä on taattu suojaava kerros kaikilla sivuilla. Tämä on avain pitkäaikaisen ja turvallisen toiminnan aikaansaamiseksi saadulle betoniteräkselle tai sen erilliselle elementille. Ja yksinkertaiset muovisuojukset kiinnikkeille auttavat saavuttamaan tämän tuloksen.

Suojakerroksen kiinnittimissä toisiinsa sopivat muoviset adapterit. Ne lisäävät kehyksen laakeri-aluetta irrallisilla pinnoilla, auttavat säätelemään betonisuojakerroksen mittoja ja laajentavat mahdollisuuksia optimaalisten standardikokoonpanojen käyttämiseen ilman ylimääräisten erikoistuneiden tuotteiden kustannuksia.

Kiinnostajien valinta - päällikön neuvot

Hänen kymmenen vuoden käytäntönsä monoliittisessa rakentamisessa hän usein joutui kohtaamaan puutteellisia kiinnittimiä. Sen jälkeen, kun ne on asennettu vahvistinverkon alapuolelle, seisot yksinkertaisesti repivät sen jälkeen, kun ne astuivat sisään. Ne hajoavat puolelta, ja verkko putosi muottiin. Näin oli myös tähtikiristimien ollessa asennettuina vahvistusverkolle, he vain lensi pois, pussin lattia vain ilmassa. Ongelma oli huonolaatuinen muovi, se oli haurasta.

Suosittelen sinua ostohetkellä, avaa laukku muovisilla lasinalusilla ja tarkista ne. Jos se on syöttötuoli, seisoo se, se ei saa murtautua, sitä voi vain taivuttaa. Kiinnitä tähti, yritä laittaa sopiva halkaisija, taivuta sitä, se ei saa rikkoa. Muovin on oltava muovia ja samalla vahva. Jos kaikki on ok, osta.

Tällä hetkellä venttiilien kalusteiden valikoima on valtava, ja joka vuosi se kasvaa koko ajan. Uusia yrityksiä, uusia muotoja esiintyy, mutta tavoite on edelleen sama, jotta lujitettaisiin tarvittava suojakerros, jotta rakentamasi rakenne osoittautuu kestäväksi ja luotettavaksi.

Neulomalla vahvistus säätiölle tee se itse

Lujittavan korin järjestelyn laadusta ja tarkkuudesta riippuu monessa suhteessa säätiön tukirakenteen lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden indikaattorit. Lujittava hihna voidaan katsoa eräänlaiseksi luuranoksi, mikä osaltaan lisää huomattavasti pohjan vakautta tuleviin kuormiin.

Tulevan perustusvalun valmisteluun on ensin selvitettävä, mikä vahvistus on tarkoituksenmukainen ja optimaalisesti sisällytetty tällaiseen rakenteeseen, ja toiseksi, millä tavoin yksittäisten elementtien yhdistäminen yhdeksi kehykseksi voidaan antaa.

Sinua pyydetään lukemaan lisää tietoja luetelluista kohdista ja tärkeistä mukana olevista vivahteista.

Tärkeitä suosituksia säätöraudoituksen valinnalle

halkaisija

Kun valitset perustuksen vahvistuksen, kiinnitä ensin huomiota palkkien halkaisijaan. Riippuvuus on yksinkertainen: paksumpi vahvistus, sitä vakavampi kuormitus voi kestää. Optimaalisen halkaisijan määrittämisessä otetaan huomioon ensinnäkin maaperän ominaispiirteet (pääpiste) ja valmiin rakennuksen arvioitu paino ottaen huomioon sen sisäisen järjestelyn massa ja asukkaat / vierailijat.

Joten sen pitäisi olla ihanteellinen ja sääntöjen mukainen. Tämän lisäksi monet yksityiset kehittäjät kieltäytyvät hankekohtaisten asiakirjojen laatimisesta ja suorittavat niihin liittyviä laaja-alaisia ​​laskelmia noudattaen keskimääräisiä ja yleisesti hyväksyttyjä arvoja. Suhteellisen pienien rakennusten, kuten kylpyammeen, rakentamisen tapauksessa samanlainen lähestymistapa voidaan hyväksyä.

Suositukset ovat seuraavat:

 • jos rakennusta rakennetaan suhteellisen kevyistä materiaaleista (baari, kaasupalat ja muut tämän sarjan kevytrakenteiset elementit), käytetään halkaisijaltaan 1,2 cm: n vahviketta. Tuntia, joiden läpimitta on alle 12 mm, ei ole mahdollista käyttää kellariin - tällaiset liittimet sopivat vain niiden yleisiin ominaisuuksiin käytettäväksi tuen rakentamisessa aidan, porttien ja muiden kevyiden talouksien rakenteiden alaisena;

Aaltopahvi 12 mm, sauvat

luokka

Toinen tärkeä indikaattori on lujituksen luokka. Yksityisen perustusmateriaalin soveltuva luokka A-3.

Aaltopahvi a3-teräslaatu A500S, GOST 5781-82

Tämän ryhmän runkorakenne on erittäin kätevä työhön (se taipuu helposti ilman erikoistyökaluja), on kestävä ja luotettava. Vähemmän käytettyjä tangot ovat luokkaa A-2 (ne voidaan taivuttaa 180 astetta, A-3 - 90 astetta).

Taulukko vahvistusasteista ja teräslajista

materiaali

Yhtä tärkeä indikaattori on materiaali, jota käytetään vahvistamisen tekemiseen. Aikaisemmin ei ollut kysymyksiä tästä asiasta - baarit valmistettiin kiinteästä teräksestä, ei ollut vaihtoehtoja.

Rakennusmarkkinat kehittyvät kuitenkin jatkuvasti ja laajenevat. Yksi vahvistus tästä oli lasikuidun vahvistamisen ulkomuoto.

Tämän ryhmän tankoihin on ominaista parannettu suorituskyky ja käytännölliset ominaisuudet. Lasikuituliinan vahvistamisen tärkeimmistä eduista tulee huomata seuraavat seikat:

 • korkea luotettavuus, lujuus ja kestävyys;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • pieni paino

Lasikuituliittimet

Lasikuitulujitteiden käytön avulla voit säästää keskimäärin 30-40% materiaalin hankkimisesta ja kuljettamisesta vahvikekotelon järjestelyyn verrattuna perinteisiin teräselementteihin.

Lasikuitulujitteiden käyttö

Lasikuitulujitteiden vähäinen paino mahdollistaa sen kuljettamisen yksinkertaisella henkilöautolla. Ankkuri ei ole pituudeltaan rajoitettu. Leikkuutyöihin käytetään tavallista bulgaria.

Lasikuituliittimien hiomakoneen leikkaaminen

Se on tärkeää! Varmista, ennen kuin leikkaa lasikuituvahviste, suojavaatetusta, suojakäsineitä, suojalaseja ja hengityssuojainta.

Saatavana on eri läpimitaltaan valmistettuja lasikuituliittimiä, mikä viittaa erilaisten neulojen käyttöön. Edullisesti 8 mm: n tankoja käytetään pituussuuntaiseen vahvikkeeseen ja 6 mm poikittaisiin.

Lasikuituvahvisteiden sidonta tehdään useimmiten kahdella tavalla:

 • neulonta lanka;
 • muovisia kiinnittimiä.

Mahdollisuus kiinnittää raudoitus muovisella puristimella

Lasikuituvahvisteinen lanka

Molempien menetelmien toteutusjärjestys on edelleen sama kuin teräs- ja lasikuituvahvisteiset, ja niitä käsitellään asiaa koskevissa osissa.

Wire, clamp, clamp: olemassa olevien kiinnikkeiden ominaisuudet

Yhden kehyksen kiinnityspalkit voidaan suorittaa käyttämällä lankaa, kiinnittimiä ja erityisiä kiinnittimiä. Tietoja heistä taulukossa.

Pöytä. Materiaalit vahvistamisen liimaukseen

Koska kyseinen opas on tarkoitettu nimenomaan lujituksen sitomiseen, ei harkita liitosjohdoiden järjestystä erikoislukkoihin - tämä prosessi ei ole perinteisesti viskoosia, ja se on yleensä intuitiivinen.

Lankaa ja kiinnittimiä tulisi kiinnittää enemmän huomiota.

Tällaisen valmistuksen, kuten on todettu, käytetään vähähiilistä terästä. Hehkutettu materiaali taipuu suhteellisen helposti ja tekee erinomaisen tehtävän sille asetetuilla tehtävillä. Ei-sinkityt neulelangat (musta) ja sen galvanoitu vastapuoli (valkoinen) ovat myynnissä.

Monet päälliköt pitävät galvanoidun neuloverkon ostamista säätiön ylikuormituksena ja riittämättömänä rahan tuhlauksena väittäen, että vahvistuskammio ei pääse käsittelemään betonia betonin jälkeen, minkä vuoksi mikään ei ruostu. Tämän lisäksi on mahdotonta sulkea pois korroosion esiintyminen, kuten aiemmin todettiin.

Galvanoitu sitova lanka

Sidontajohto mustalle vahvikkeelle

Suositukset ovat seuraavat:

 • jos päätät käyttää teräsvahvistusta, voit neuloa sekä galvanoitua että ei-galvanoidusta langasta - jos korroosiota pääsee vahvistuskehykseen, se ei välitä mitä "on", vaikkakaan raudoitus, vaikka johto, ei onnistu välttämään säätiön laatuominaisuuksien heikentymistä ;
 • Jos päätetään käyttää lasikuituvahvisteita, on parempi neuloa galvanoidulla langalla - tämä minimoi korroosiorismin ja takaa pidemmän rakenteen kestävyyden.

Halkaisijan osalta helppokäyttöisyys ja luotettavuus ovat 1,2-1,4 mm: n versio. "Yksikkö" on perusta heikko, ylimääräiset ponnistelut toimivat "kahden" kanssa.

Tietyt liittimet

Tämä, kuten on todettu, on uusittu ja parannettu versio neulelangasta. Ne on valmistettu muovista eikä teräksestä, joten tällaisten kiinnittimien käyttämisen yhteydessä hylätään korroosion todennäköisyys tukirakenteen sisällä. Tämän lisäksi juuri sen vuoksi, että materiaalia käytetään muovisten kiinnittimien valmistamiseen monille kehittäjille, syntyy joukko hyvin perusteltuja kysymyksiä tämän ryhmän kiinnittimiin.

 1. Ovatko puristimet kestämään säätiön sisällä syntyneet kuormat? Pystyy.
 2. Eivätkö kiinnittimet pääse murtumaan ajalla, rikkomatta kuormien tasaista jakautumista ja heikentää yleensä säätiön laatua? Ei räjähtää.
 3. Onko muovinen kiinnitin todella luotettava? Itse asiassa, mutta sinun on oikein lähestyttävä kysymystä hänen valinnastaan.

Hyvä neuvoja! Kiinnitysvahvistukseen parhaiten sopivat muoviset kiinnikkeet, jotka käyttävät teräslankaa ydinaineena. Tällaiset puristimet ovat kalliimpia kuin teräslanka, mutta ne eivät ole helppokäyttöisiä.

Tärkeä huomautus! Muovisia puristimia ei voida käyttää vahvistamisen liittämiseen, kun työskentelet säätiön järjestelyssä talvella - kylmämuokkaan valmistettujen kiinnittimien materiaali melkein heti haurastuu. Poikkeus - erikoispidikkeet polyamidista.

Neulomalla vahvistuskaavio kiristimillä

Hyödyllisiä vinkkejä ennen kuin aloitat parituksen

Muista ensin pääsääntö: armosta ei ole kytketty hitsaamalla, mutta se on kytkettynä.

Armatura sitova järjestelmä

Olennaisuus on seuraava: metallin kosketus elektrodin kanssa pienentää ensimmäisen voimakkuutta siinä määrin, että myös kuormat, joita esiintyy alimman mahdollisen perustuksen kutistumisen myötä, voivat johtaa katastrofaalisiin seurauksiin, joiden järjestys on yleensä seuraava:

 • venttiilin nivelet tuhoutuvat;
 • lujittavan runko irtoaa;
 • betonirakenne alkaa särkyä.

Se, että se uhkaa perustaa perustetun rakenteen, ei tarvitse kommentteja. Poikkeuksena voidaan harkita vain erikoisraudoitustangot, joiden valmistustekniikka GOST: n mukaan alun perin mahdollistaa myöhempää hitsausta.

Hitsaamalla armokarkasa koneeseen

Toiseksi pystysuorat tukitangot, jotka on asennettu vaakasuoraan suuntautuneiden sauvojen kannattimiksi, ei voi yksinkertaisesti ajaa maahan. Oikein tämä tapahtuu: alempi vahvistusrivi asetetaan erityisiin muovipuristimiin (ns. "Kupinpidikkeet", jotka on esitetty aikaisemmin), ja pystysuuntaisten sauvojen yläosa on yhdistetty rungon yläriville. Tällainen järjestely sulkee pois tangon kosketuksen ulkoiseen ympäristöön.

Kulma vahvistusjärjestelmä

Muovipidike varusteille

Kolmanneksi rungon ylempi vaakarivi tulisi sitoa sisäpuolelta - se on vaikeampi, mutta oikeampi. Usein väärennetyt kehittäjät tekevät virheen, jättäen kehyksen ylärivin huomiotta. Jos betonia kaadetaan manuaalisesti, tällaisissa olosuhteissa ei ole mitään hirveää. Erikoisbetonipumpun kaatamisen yhteydessä seosta syötetään paineen alaisena. Paine luodaan, että vahvistus liikkuu sivuille, minkä seurauksena lanka voi puhjeta.

Neljänneksi, kun vahvistusta tehdään, on kiinnitettävä erityistä huomiota rakennekulmaan, koska ne ovat säätiön heikoin kohta. Tällaisilla alueilla sauvat eivät sovi oikeaan kulmaan vaan taivuta. Oranssi piiloutuu seinään. On tärkeää, että vierekkäiset lujitustangot eivät ole päällekkäin yhdestä kohdasta. Periaate on esitetty kuvassa.

Oikean vahvistuksen periaate

Lujitetta pidetään oikeana, mikä johtaa jäykkään tilarakenteeseen, joka kestää henkilön painon ilman näkyviä muutoksia rakenteessa.

Tapojen kiinnitysmenetelmät tekevät sen itse

Tapojen kiinnitysmenetelmät tekevät sen itse

Neulomisvarusteita varten voit käyttää erilaisia ​​työkaluja - pihdeistä erityisiin automaattisiin pistooleihin.

Nail Virkkuhihna

Kiinnitä elektrodi neulomisvarusteille

Pihdeiden ja nippien käyttö aiemmin hampaiden kanssa on alkeellisin vaihtoehto. Sen ainoa etu on se, ettei tarvita lisävälineiden hankintaa, mutta langan kierre tällaisilla improvisoituneilla keinoilla on pitkä, hankala ja tylsi. Siksi pidättymme harkitsemasta niitä.

Neulomalla vahvistuspuikot

Jos budjetti on rajoitettu, tee vähintään elementtinen kotitekoinen virkkuukoukku. Tätä varten sinun ei tarvitse muuta kuin 4-5 mm: n halkaisijaltaan kynsiä, kahvan kahvaa tai vanhaa tarpeetonta ruuvimeisseliä ja vasaraa.

Tee koukku seuraavasti:

 • valmista kynä. Voit käyttää mitä tahansa sopivaa puupaneelia (on kätevämpää ja helpompaa kuljettaa kynsiä puuhun) esimerkiksi kotitalouskoneesta. Kahva voi olla tehty muista materiaaleista, kunhan se on kätevää käyttää sitä;
 • vasara kynsi kahvaan, jolloin 3-4 cm vapaa;
 • leikata naulanpää esim. pihdeillä tai muulla sopivalla työkalulla;
 • taivuta kynsi koukkuun. Tämä tehdään seuraavasti: laita kynsi sopivaan jalustaan, esim. Tiiliin, ja vähitellen vasaralla annat nollalle virkkuukoukun muodon.

Menetelmä koukun valmistamiseksi ruuvimeisselistä / aallosta vähennetään edellä olevan käsikirjan viimeisen vaiheen suorittamiseen. Poistuessasi sinun pitäisi saada laite, joka näyttää jotain tällaista.

Itsestään valmistettu kiinnitys neulontaan

Kotitekoinen Virkattu koukku

Koukku neulontaan

Virkkaa virkattu

Valmistaessasi kotitekoisen koukun tai ostaessasi valmiita työkaluja rautakaupassa, siirry työhön. Aloita ensin harjoittelemalla kolmannen osapuolen vahvistuspalasia, kunnes ymmärrät täysin toimintaperiaatteen. Se koostuu seuraavista:

 • neulomakiviosa, jonka pituus on vähintään 200 mm, taitetaan puoliksi;
 • tuloksena oleva työkappale on kääritty diagonaalisesti kytkentäpisteessä;
 • koukku asetetaan luodun silmukan sisään;
 • Neuloverkon löysät päät vedetään varovasti silmukan läpi. Koukku auttaa myös tässä vaiheessa;
 • ilman työstökonetta, se käännetään myötäpäivään saadakseen luotettavan yhteyden. Yleensä on useita (jopa 3-4) kierrosta. Kierrä johto liian paljon ei pitäisi olla - tauko. Taivuta langan päiden ylimääräiset osat. Jos päät ovat liian pitkät, voit leikata niitit tai muut sopivat työkalut.

Kaaviomaisesti prosessi esitetään seuraavassa kuvassa.

Virkkaa sovitustyökalu

Katso lisätietoja tekniikasta vaiheittaisista kuvista.

Vaiheittainen vahvistusyhdistelmä

Vaiheittainen vahvistusprosessi (jatkuu)

On olemassa useita muita vaihtoehtoja vahvistamisen virkkaamiseen, mutta edellä mainittu menetelmä on luotettavin, on suositeltavaa pitää se kiinni.

Myös tapa, jolla esittäjän on johdonmukaisesti suoritettava seuraavat manipuloinnit:

 • taita lanka kappale puoleen, kuten edellisessä tapauksessa;
 • tuoda taitettu lanka armon alle risteyksessä;
 • napata virkattu silmukka;
 • taivuta koukun päälle jäljellä oleva vapaa "häntä";
 • kierrä tuloksena olevaa silmukkaa.

Työn suoritusjärjestys tämän menetelmän mukaisesti on esitetty seuraavissa kuvissa.

Työjärjestys

Kiristä silmukka ja kierrä lanka koukulla

Video - Virkistysvarusteet

Neulominen puoliautomaattisella virkkauksella

Puoliautomaattinen, se on käännettävä ja ruuvi koukku on parannettu ja helpompi käyttää versiota edellä mainittujen laitteiden.

Puoliautomaattinen, se on kääntö- ja ruuvi-koukku

Koukku neulontaan

Pituus (yleensä 32 cm) ja yleensä käännettävän koukun rakenneominaisuudet mahdollistavat viiran laadukas kiertyminen yhdellä kiristämällä. Pehmeä kumikahva tekee työskentelystä työkalun entistä kätevämpää ja turvallisempaa, mikä estää käsien käsittämättömyyden.

Menettely tällaisen koukun käyttämiseksi on seuraava:

 • urakoitsija johtaa lujitustangojen ympärillä johdolla risteyksestä (menettely on sama kuin normaalin koukun käyttämisessä, kaikki edellä mainitut tarvittavat tiedot);
 • koukku asetetaan silmukkaan;
 • esittäjä vetää itse työkalukahvan.

Virkkaa koukku

Se on kaikki. Tällaisten yksinkertaisten toimien ansiosta laite, joka toimii kuten "whirligig", vetää langan nopeasti ja varmistaa tiukan, luotettavan ja siistin solmun. Työn monimutkaisuus ja aika lyhentää useita kertoja.

Neulomalla vahvikekaapeli koukulla

Työkalu soveltuu sekä ammattikäyttöön että yksityiseen käyttöön. Taaksepäin koukussa ei tarvita erityistä huoltoa - riittää, että voitelevat työelementit säännöllisesti öljyllä.

Ruuvihaarukan periaate esitetään yksityiskohtaisesti seuraavassa videossa.

Video - Neulominen puoliautomaattisella virkkauksella

Ruuvitaltta neuloa

Käsihihna - melko pitkä ja aikaa vievä tapahtuma. Ja vaikka edellisessä osassa käsitelty puoliautomaattinen koukku mahdollistaa merkittävästi yksinkertaistamisen ja nopeuttamisen tehostamistoimien toteuttamisessa, on erinomainen tilaisuus tehdä kaikkea paljon nopeammin ja entistä vaivattomammin. Tämä auttaa porausruuvimeisseliä.

Kaikki mitä tarvitsee tehdä - on tehdä koukku (tyhjänä sopiva yhteinen kynsien 0,5 cm halkaisijaltaan, valmistuksen periaatteen koukun olet jo lukenut aiemmassa osiossa) ja lukitse sitä puristuksissa ruuvimeisselillä tavallisina Poranteräsarja ( Työkalun korvaussekvenssin yksityiskohdat on määriteltävä erityisesti ruuvimeisselisi ohjeissa, koska nämä kohdat voivat poiketa hieman eri työkalumalleilla.

Tämä malli näyttää tältä.

Virkkaa ruuvimeisseli

Edelleen toimintatapa ei eroa pariutumisen varusteet tekniikka koukku: juuri taita lanka kahtia, sitä väkisin alle vahvistaminen, tartu silmukka koukku, mutta kiristämällä enää manuaalisesti ja käyttäen VÄÄNNIN soveltaen vähällä vaivalla.

Kiertämällä lankaa työkalu ei käytännössä tunne kuormaa, joten voit käyttää kaikkein kustannustehokkainta porakruunua, jolla on vain vähän virtaa sitomiseen. On parempi, että malli on varustettu pyörimisnopeuden säätimellä. Aseta se minimiin ennen töiden aloittamista.

Video - Neulomalla vahvistuksen ruuvimeisseli

Neulominen aseen kanssa

Pistooli tekee aseesta sitovaksi niin nopeasti, yksinkertaisesti ja kätevästi, että tällaisten pistoolien edistyneimmät mallit pystyvät luomaan yhteyden alle sekunnissa. Mitään valmistelutoimenpiteitä ei tarvita: lanka kierretään pistoolin käämin päälle, käyttäjä yksinkertaisesti tuo työkalun risteykseen ja painaa sopivaa painiketta. Lisätietoja erityisistä vaihtoehdoista ja ominaisuuksista on tarkentamassa instrumenttikäsikirjaa.

Se näyttää tältä.

Armeija-ase

Leikkaaminen lanka ennen töitä ei ole tarpeen: työkalu tekee kaiken itsenäisesti. Tämä on suuri etu - ei ole jätteitä neulovideorankojen muodossa, minkä takia kohtuuttomien kustannusten ja toimintakustannusten arvo pienenee merkittävästi.

Pistooli on helppokäyttöinen - sitä voidaan pitää yhdellä kädellä, toinen pidättämällä lujitushihnaa, mikä estää tarvetta houkutella ylimääräistä työvoimaa avustajien muodossa.

Automaattinen pistooli, toisin kuin käsityökaluja, mahdollistaa luotettavan jatkuvan korkean laadun. Oletuksena kaikki mallit toimivat segmenteiden pituuden ja vetovoiman säätämiseksi.