Tee lomakkeita konkreettisille tee-se-itse

Eri betonituotteiden, kuten laattojen, kylpyammeiden, huonekalujen tai keinokivien, valmistuksessa on käytettävä laadukkaita betonilaatteita, jotka voidaan tehdä käsin.

Monet unelmoivat kauniista puutarhasta ja kauniista laatoista siistit polut vievät nämä unet kaukana viimeisestä paikasta.

Viime aikoina pienten arkkitehtituotteiden valmistukseen käytetään kovaa puristettua betonia, puuta, terästä ja kipsiä. Perus-tekniikka tuolloin oli alkeellinen täyttö. Valettuja betonirakenteita ei käytetty silloisen teknologian puutteisiin. Kyllä, ja valulaitteisto ei ollut kovin sopiva.

Vain kun laadukkaat sementit, lisäaineet, modifioijat ja erikoislaitteet alkoivat näkyä markkinoilla, oli mahdollista tuottaa korkealaatuista betonivalua, jolle on ominaista erittäin suuret fysikaalis-kemialliset ominaisuudet. On huomionarvoista, että tällaisen betonin valmistus erilaisten tuotteiden valmistukseen, olipa kyseessä keinokivi, huonekalu, kaakeli tai jokin muu, voidaan säätää omalla kädelläsi kotona.

Modernit analogit

Nyt markkinoilla on laaja valikoima jokaiseen makuun.

Nykyaikaisten materiaalien käyttö, josta betonista kaadetaan muotot, antaa todellisen mahdollisuuden valmistaa tuotteita, joilla on melkein täydellinen tarkkuus tekstuurin pinnan siirtämisessä.

Jos puhumme betonimuotoista, joita käytetään nykyaikaisessa tuotantoprosessissa, ne voivat olla jäykkiä ja joustavia. Useimmissa tapauksissa muovia käytetään materiaalin valmistukseen.

Materiaali, josta betonista valmistetaan, on oltava alkalista kestävää ja iskunkestävää.

Vain jos nämä ominaisuudet ovat käytettävissä, laatat, keinotekoinen kivi, kalusteet ja muut betonista valmistetut tuotteet ovat korkealaatuisia. Betonilomakkeet eivät välttämättä osta, voit helposti tehdä omia käsiinsä.

Valmistusvälineet

Eri tuotteiden (laattojen, koristekivien jne.) Itsenäiseen luomiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

Monet mieluummin tätä muotoa, koska niitä käytetään heti rataa asennettaessa, ja tulos ei näytä yhtä vaikuttavalta kuin yksittäisten laattojen rataa laskettaessa.

 1. Portland-sementti;
 2. Hiekka (joki, louhos, rakennus tai muu);
 3. Rakennusverkko, jonka korkeus on 50-60 mm;
 4. Laaja nauha tai muu liimanauha, paitsi paperi;
 5. Metalliset saumat tai sakset;
 6. Teroitus (rauta on parempi kuin muovi);
 7. Tiukka roskapussit;
 8. Laastinvalmistuskapasiteetti;
 9. harjalla;
 10. Pigmentit betonin maalaukseen (valinnainen);
 11. Polymeerimaali kiville tai betonille (valinnainen).

vaihtoehtoja

Betoniin on useita lajikkeita. Joidenkin osien avulla laatoitukset tehdään muiden avulla - erilaisia ​​koristekiviä, ja toisia taas käytetään palokappaleiden valmistamiseen.

Tämän lomakkeen avulla voit tehdä siistin kappaleen muutamassa tunnissa.

Muovi on erinomainen materiaali betonin valmistukseen, mikä selittyy sen ainutlaatuisilla teknisillä ominaisuuksilla. Tämän lisäksi, jos tuotetyyppi ei tarvitse muovimuotojen käyttöä, voit valita eri materiaalin omien käsien valmistukseen.

Muotojen tekeminen betoniin tehdään käsin erityisten lasikuitulankojen valmistukseen, jonka avulla on mahdollista tuottaa monimutkaisia ​​arkkitehtonisia lukuja ja betonituotteita (veistokset, parvekkeet, kukkaruukut, maljakoita), polymeerituotteet sekä konkreettiset tuotteet välittömästi purkamalla (monumentteja ja aidat).

Jos puhumme pienikokoisista tuotteista, niiden tuotannon yleisimpiä tyyppejä ovat päällystyslaatat, päällystyskivet ja julkisivuvärit. Lomakkeet, joilla laattojen, julkisivujen ja muiden tällaisen suunnitelman tuotteet valmistetaan, ovat varsin kestäviä ja niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi yli 300 sykliin. Tämän lisäksi nämä ovat kalliimpia myydä kuin taipuisia vaihtoehtoja, jotka voidaan tehdä käsin tyhjiömuovausmenetelmällä.

Tyhjiömuovaus on yleinen tuotantomenetelmä, jonka avulla pystyt luomaan nopeasti betonin muotoja. Tällä menetelmällä voidaan valmistaa minkä tahansa pintamateriaalin ja minkä kokoisen betonin muodot. Monipuolisimpia muoveja voidaan käyttää valmistusmateriaalina, mukaan lukien polystyreeni, ABS, PVC, PET jne. Valmistettujen aihioiden kestävyys riippuu käytettävän muovin lajista, sen paksuudesta ja ominaisuuksista. Esimerkiksi ABS-muovista valmistetut muotit kestävät yli 300 betonikaasua, kun taas PET: llä on huomattavasti alhaisempi kestävyys. Lisäksi tämän tuotteen geometria vaikuttaa parametriin.

Ohjeet luomiseen

Vaihtoehtoiset laatat "jalkakäytävän alla" ovat eniten kysyttyjä.

Jos tarvitset suuria valukappaleita (jalkakäytävät, jalkakäytävät, paalut), on parempi tehdä muottipuun puusta. Jos mahdollista, lomake on tehtävä kokoonpainuvaksi, ja ennen puun kaatamista on oltava hyvin liotettu. Menetelmä on hyvä, jos on olemassa tarve tuottaa suhteellisen suuri määrä samanlaisia ​​tuotteita, joilla on selkeä geometria (kivi, kaakeli jne.).

Jos sinulla ei ole kykyä käyttää puuta, suorakulmion tai kuution muoto voidaan tehdä suoraan maahan, vain kaivamalla sopivia kokoisia reikiä. Kaivoissa on täytettävä hiekka, kaadettava veden päälle "voiteluun" ja kosteuttavaan, jonka jälkeen ne voidaan kaataa betoniin ja peittää alkuun. Betonin muotoisen kovettamisen jälkeen voidaan käyttää tarkoitetulla tavalla.

Voit luoda kaavioita, joita käytetään laattojen tai kiven valmistukseen. Voit käyttää mitä tahansa materiaalia (silikonia, puuta, muovia, vaahtoa, polyuretaania, kumia). Kaikki riippuu kehittäjän kyvyistä ja mielikuvituksesta. Jotkut asiantuntijat ovat oppineet sovittamaan jopa vanhoja ruokia tai lasten muotteja työhön, jota kuvaamme erikseen. Tärkeintä on sovittaa säiliön koko.

Jos on tarpeen tehdä yksi painettu valu, se voidaan valmistaa vaahdosta. Tätä varten leikkaa tarvittava materiaali materiaalista ja täytä se betonilla kentällä. Polyfoam on yleisesti saatavilla oleva materiaali, joten voit tehdä alustavia testejä luomalla stencil for small cubes. Vaahdon ainoa haittapuoli on tarve sen hävittämiselle betonin saamiseksi. Mahdollisuus tuottaa valukappaleita minkä tahansa kokoonpanon, jopa kolmiulotteinen kuvio, on epäilemättä etu.

Jos tarvitset betonirenkaan, voit käyttää vanhoja polkupyörä- tai betonirenkaita stencilinä. Myös pyörätuolien ja skoottereiden renkaat voidaan säätää tähän. Jos mikään sopiva ei ole käytettävissä, yksinkertaisesti kaivaa ympyrä maahan ja laita ämpäri sen keskelle ja käytä tätä muotoa sen tarkoitukseen.

Mukautetut ideoita

Jos olet tutkinut tarjouksen, et löytänyt haluamaasi vaihtoehtoa, voit yrittää tehdä sen itse.

Valettujen betonituotteiden valmistus ei ole niin helppoa. Tämä on erittäin työläs prosessi, joka vaatii paljon työtä ja aikaa. Tietenkin on helpompi ostaa valmiita, mutta jos haluat saada jotain epätavallista, sinun on käytettävä mielikuvitusta ja improvisoituja keinoja tehdä stensiili omalla kädelläsi. Ideat alkuperäisten lomakkeiden luomisesta omilla käsissämme ympäröivät meitä kaikkialla, vain suurin osa ihmisistä ei huomaa heitä ja siirtyy välittömästi varastossa valmiisiin vaihtoehtoihin, mikä ei ole täysin oikea.

Tällä hetkellä monet elintarvikkeet (puolivalmisteet, leivonnaiset, hedelmät jne.) Myydään muovisäiliöissä. Ne ovat suuria muotoiluina päällystyslautojen luomiseen.

Toinen hieno ajatus on läpinäkyvät ja värilliset muovirakeet, joita käytetään pullojen valmistamiseen. Heidän on lisättävä ratkaisu eri mittasuhteisiin. Tuloksena on monipuolinen ja mielenkiintoinen laatta, josta voi laittaa kauniita ja alkuperäisiä mosaiikkia jalkakäytävällä.

Stencils voidaan tehdä laminoitu lastulevy. Joskus et voi edes ostaa sitä. Siirry yritykselle leikkaamaan. Varmasti leikata, mikä heille on jätettä, sinulle annetaan ilmaiseksi. Tässä suoritusmuodossa päällystyslaatat voidaan tehdä suorakaiteen muotoisiksi, neliömäisiksi, kolmikulmiksi.

Jos päätät tehdä sen itse, voit olla varma, että laatta on yksinomainen.

Jos esimerkiksi haluat luoda suorakulmaisen stencilin, sinun täytyy kerätä pienikokoinen ruutu. Tee näin leikkaa 5 suorakulmiota, joista 4 on oltava kooltaan samanlaisia ​​ja viidenneksi kooltaan sopiva. Kokoa osat huonekaluhuuvilla tai muilla kiinnityslaitteilla. Vahvistukset ovat käteviä, koska ne antavat sinulle mahdollisuuden turvallisesti kerätä ja purkaa aihiota monta kertaa. Seuraavaksi sinun on käärittävä laatikko venytyskalvolla. Joten laatta on paljon nopeampi saada, lisäksi se estää kiinni.

Lomakkeet, joiden avulla laatta, koriste kivi ja muut vastaavat tuotteet valmistetaan, on oltava pehmeitä kosketuksiin, materiaalin on oltava samanlainen kuin silikoni. Ei ole suositeltavaa käyttää täysin epätavallisia stensiilejä. Tietenkin raidan suunnittelu on hyvin alkuperäistä, mutta aloituspäällikölle on melko vaikeaa laatia samankaltainen laatta aloitusopettajalle. Nosta vain sileät reunat, ainakin ensimmäistä kertaa, kunnes täytät kätesi. Tällaisten laattojen asentaminen on todellinen ilo, eikä roskia saa jumittua nivelissä, joten on niin helppoa kostota sellaisella jalkakäytävällä.

Monet käyttävät erilaisten betonirakenteiden valmistusta, jopa lasten muotteja leikkimiseen hiekkalaatikossa. Esimerkiksi ne sopivat jonkinlaisen kuvion luomiseen jalkakäytävään. Tällöin pääkudos asetetaan laatikoilla, joilla on sileät reunat, ja esimerkiksi sivut voidaan leikata alkuperäisillä taitoluistelutuotteilla.

Jos haluat säästää rahaa korjaustöissä, älä kiirehdi ostamaan kaikkea valmiiksi. Muotoja alkuperäisten ja kauniiden arkkitehtonisten betonituotteiden valmistukseen voidaan tehdä helposti käsin!

Muotit elastomeerista, muovista, betonituotteista

Rakennus- ja koriste-betonituotteita useimmissa tapauksissa tehdään ruiskuvaluilla. Mitä parempaa muotoa ja hienompaa tuotteiden yksityiskohdat, sitä suuremmat ovat muovaustyökalujen laatuvaatimukset. Nykyään tehtaat ja pienet yritykset tarjoavat monenlaisia ​​monimutkaisten betonituotteiden tuottamiseen erilaisia ​​muotoja.

Kaikkien betonituotteiden tuotantoon tarvitaan lomakkeita.

Käyttöalueet

Suurkaupunkirakenteiden matriisit.

Koska betonia käytettiin rakennusmateriaalina, sen käytön mahdollisuudet alkoivat laajentua.

Tämä on mitä tulee muodoltaan ja mitä näemme päivittäin.

 1. Patsaat, kukkaruukut, reunat puistoissa ja neliöissä.
 2. Betonielementit.
 3. Eri muotoisten betonilaattojen laatat.
 4. Faksin kopiot.
 5. Arkkitehtoniset lisävarusteet.
 6. Viemäröintilautaset.
 7. Rakenteeltaan teräsbetonilaatat.
 8. Aidat, myös koristeelliset.

Usein voitelu on tärkeää.

Kiinnitä huomiota! Mitä suurempi tuotteen yksityiskohdat, sitä parempi olisi sen valun muoto. Materiaalivalikoima muotoiluun ja suhteellisen helppokäyttöisyyden ansiosta voit leimata oman tuotannon omilla kädilläsi.

Muottien valmistusmateriaalit

Lopputuotteen laatuvaatimuksista riippuen käytetään sopivia raaka-aineiden ryhmiä. Niillä on eritelmät, hinnat ja käsittelymenetelmät.

elastomeerit

Kumi-muotti betonikivestä.

Elastomeerisiä muotoja käytetään tapauksissa, joissa yksityiskohtaiset yksityiskohdat ja tarkat kopiot ovat välttämättömiä. Nämä ovat monimutkaisia ​​volumetrisia tuotteita, korkealaatuisia, erittäin tarkkoja bas-reliefit tai taiteelliset tuotteet.

Alla olevina lomakkeiden valmistuksessa käytettävät komponentit.

 1. Kumi synteettisistä kumista.
 2. Yhdisteet polyuretaanista.
 3. Formoplasti (PVC-muoviyhdisteet ja plastisolit).
 4. Silikoniyhdisteet.

Näiden materiaalien kulutus per 1 m2 vaihtelee 10-40 kg: n välillä syvyydestä ja maastoominaisuuksista riippuen.

Tässä on lyhyt katsaus tämän tuotteen pääominaisuuksiin.

 1. Formoplastia käytetään työkaluna suhteellisen hiljattain (hieman yli 50 vuotta). Niiden tärkein etu katsotaan moninkertaisen käytön ja kierrätyksen mahdollisuudeksi. Monikierrosmuotojen tuotannossa opetus on vakiintunut teknologinen prosessi.

Tässä tapauksessa tarvitset erikoistuneita ruoanlaitto- ja murskauslaitteita. Lisäksi - korkeatasoisia teknologioita.

 1. Kuumalla vulkanoinnilla tuotetut kumi- (kumiset) muodot. Alustavat metallimallit, joihin tuotetta valetaan, sekä alkalikestävä kumi ovat melko kalliita. Tarkkuusvalun menetelmä ei myöskään ole halpa. Siksi kotimaassamme näiden tuotteiden laajamittaista käyttöä ei noudateta.
 2. Polyuretaanista valmistetut tuotteet ovat erittäin suosittuja elastisten lohkomuovien valmistuksessa kylmän vulkanoinnin avulla. Tekniikka ja kustannukset ovat melko yksinkertaisia ​​ja edullisia, valettujen tuotteiden laatu ja määrä riippuu muovausraaka-aineiden laadusta.

Kuvassa silikonimuotteja.

 1. Silikoni-muotit ovat suosittuja taiteilijoiden, kuvanveistäjien ja arkkitehtien kanssa. Veistoksia tai kohautumia kaadetaan kerroksittain tai kaatamalla kotelon alle. Silikoni on kuitenkin altis kutistumiselle eikä sillä ole riittävästi emäksistä resistenssiä betonin kanssa.

muovit

Suurten, pienikokoisten tuotteiden valmistukseen tarvitaan korkean tarkkuuden geometrisia parametrejä muovimuotoja betonituotteille.

Kuitenkin monet hyvämaineiset yritykset tarjoavat lomakkeita, jotka pystyvät tuottamaan korkean tarkkuuden tuotteita.

 1. Lasikuitumuotit. Ne valmistetaan käsin, epoksi- tai polyesterihartseista ja vahvistetaan lasikuidulla. Haitat - erittäin alhainen yhteensopivuus sementin matriisin kanssa. Tämän vuoksi niitä käytetään pääasiassa betonituotteiden valmistamiseen välittömästi irrottamalla. Tämä vaikuttaa haitallisesti tuotteiden laatuun.

Muodot jäykistä muovityypeistä.

 1. Muovista valmistetut muodot. Valmistettu polypropeenista ja polyetyleenikopolymeereistä, valu korkeapaineessa. Ne ovat taipuvaisia ​​siksi, jotka soveltuvat pienikokoisten tuotteiden tuottamiseen ja ilmaisemattomaan helpotukseen. Päällystyslaatat, betonipäällysteet, jalkakäytävät - tämä on tämän luokan tärkein alue.
 2. ABS-muovi. Paksuus on pääsääntöisesti 2 mm - 4 mm. Se on osa jakamista. Lisäksi betonin kiinnittymisen vähentäminen edellyttää silikonin voitelua. On selvää, että suurikokoisten teräsbetonituotteiden muoto ei ole sopiva.
 3. Levy- ja kalvopolystyreeni jopa 1,5 mm: n tarkkuudella kuljettaa tekstuuria tarkasti, mutta se on huonosti yhteensopiva sementtimatriisin kanssa. Toinen haittapuoli on materiaalin lisääntynyt hauraus.
 1. PVC-muoveilla on erilainen koostumus ja paksuus 0,3-0,9 mm. Niitä pidetään laadultaan menestyneimpinä analogisten rivien parissa. Niillä on mahdollisimman pieni tarttuvuus betoniin, ei tarvitse puhdistaa muotoa ja voitelua. Joustavia muotoja pidetään kelvollisina yhteyksinä jäykkän muovin ja elastomeerien välillä.

Kiinnitä huomiota! Käytettäessä kalvomateriaaleja on aina olemassa jäykkä muotti (junalaitteisto). Se antaa muodolle tarvittavan jäykkyyden, kun taas muovi tarjoaa helpotusta ja helpon poistumisen valmiista aihiosta.

Vinkkejä tekemään itseäsi

Kotitekoinen muoto betonilohkoille.

Aluksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että lopullisen tuotteen lopullista käsittelyä koskevat toimet tehdään vasta sen koventamisen jälkeen.

Esimerkiksi raudoitetun betonin leikkaaminen timanttipiireillä on epälooginen, jos tuote on raaka.

 1. Voit tehdä muotista itsellesi yksinkertaisia ​​työkaluja. Esimerkiksi vaahdosta. Ensin leima leikataan, minkä jälkeen se kaadetaan sementti-hiekkaseoksella. Haittapuolena on, että saat tuotteen vain yhteen kopioon.

Riippumattomien laattojen tuotanto.

 1. Yksinkertaisten (neliön, suorakulmion, kolmiomaisen) laatikoiden muotoja voidaan koota itse, laminoitujen kappaleiden tai lastulevyn avulla. Sileä pinta helpottaa jäätyneen laattojen poistamista.
 2. Hyvin onnistuneita ovat elementit, jotka kaadetaan käytettyihin muovisäiliöihin. Ne myyvät tavallisesti puolivalmisteita myymälöissä. Kun sinulla on muutama kylpylä, voit leikata laatat puutarhatielle.
 3. Kun timanttiporaus reikien betoni on tehty, voit koristella esimerkiksi aita tai julkisivu. Täällä käsityöläiset käyttävät usein lasten muotteja hiekkalaatikoihin. Ylivoimaisia ​​reikiä tai vikoja päälliköiden töissä voidaan peittää valetut kuvat. Meritähti tai kukka sopii täydellisesti koriste-elementin rooliin.

johtopäätös

Jos aiot harjoittaa valumuotteja suuressa mittakaavassa, on parempi ostaa ammattimaisesti valmistettuja muotteja, jotka on suunniteltu suurelle määrälle syklejä. Mutta yksityiseen käyttöön on aivan mahdollista tehdä kotitekoisia tai improvisoituja leimoja. Älä kiirehdi ostamaan kalliita klisejä myymälästä, katsele ympärillesi, kaikki mitä tarvitset löytyy ilmaiseksi (ks. Myös artikkeli "Betonipinnoitteet: lattian asennus, muottien kokoonpano, vahvistaminen, kaatojärjestelmä").

Tässä artikkelissa oleva suljettu video näyttää selkeästi, miten muotit valetaan ja miten niitä käytetään.

Muottien tekeminen betonin valamille - koti- tuotanto yritystoimintaan ja harrastukseen

Betoni on ihmisen tiedossa oleva rakennusmateriaali jo pitkään. Niin kauan sitten, että tänään on kiihkeitä keskusteluja egyptiläisten pyramidien rakennusaineiden luonnollisesta alkuperästä, kuten viimeaikaiset tutkimukset osoittavat "megaliittien" sisältämien lampaanvillan ja muiden ulkomaisten sulkeumien läsnäolon, jotka todellisessa kivi ei voi olla määritelmän mukaan.

Valitettavasti tällä ei ole mitään tekemistä artikkelimme aiheen kanssa, vaikka se onkin erittäin mielenkiintoinen - tavoitteenamme on selvittää, miten betonista valettujen muotojen valmistus on käynnissä, sekä betonituotteiden kaatamista.

Valetun betonin tarkoitus, sen edut ja haitat

Cast betoni on rakennusmateriaali, joka kuuluu hydraulisen koneen luokkaan. Sen tärkein ero tavallisesta on hienorakeisen hiekan käyttö täyteaineena ja pehmittimien käyttö, mikä antaa seokselle erinomaisen juoksevuuden ja joustavuuden.

 • Pääsidos on sementti. Lisäaineina käytetään erilaisia ​​pehmittimiä ja modifiointiaineita, joiden ansiosta valmiilla betonilla on alhainen kutistuma, levitä helposti pinnan yli eikä tiivistää.
 • Lisäaineiden ansiosta voit myös säilyttää kosteuden pidempään koostumuksessa, joten pinnan säätö voidaan tehdä pitempään.
 • Monissa resursseissa näet tiedot, joita valettu betoni ei tarvitse värähtää. Osittain se voi, mutta ei aivan. Tosiasia on se, että ilmakuplia muodostuu voimakkaasti seoksen sisällä, kun sitä sekoittuu, joten tärinää vaihtelevan monimutkaisuuden omaavien kuvioiden valmistuksessa tai valssaamisessa neulan rullalla itsestään tasoittavan lattian tapauksessa on yksinkertaisesti välttämätöntä.
 • Valetun betonin viimeinen pinta on paljon parempi sietää kosteuden vaikutukset (se tunkeutuu huonompiin rakenteeseen), jonka ansiosta lämpötila laskee materiaalin sietää hyvin.
 • Cast betonia käytetään paitsi viimeistely lattian valmistukseen. Tämän materiaalin valitsivat hyvin kaikki raidat suunnittelijat, jotka loivat eri kokoisia ja monimutkaisia ​​koristeellisia lukuja. Tässä on pieni valokuvagalleria, joka näyttää tällaiset luomukset.

Kuten näette, suunnittelija fantasia ei tunne rajoja. Betonia käytetään lähes kaikkialla sen monipuolisuuden ansiosta.

Valetut betonilomakkeet

Muotteja valukappaleista betonista tai, kuten niitä kutsutaan myös, matriisit ovat tiettyjä kontteja, joilla on muoto, jota tarvitaan kuvion tekemiseen. Muodon sisäpuolelle asetetaan tarvittava määrä pehmittimiä sisältävää liuosta, joka sitten tiivistetään ja jätetään kuivumaan oikeaan aikaan.

Vihje! Jos on välttämätöntä saada epätavallinen pintakuvio, voidaan sekoittaa liuos, savirauta, pieni murskattu kivi, marmoripihdit ja muut täyteaineet. Jos on tarpeen maalata luku irtotavarana, lisää erilaisia ​​pigmenttejä - lähinnä metallioksideja.

 • Kun kuva kuivuu, se poistetaan huolellisesti.
 • Useimmat lomakkeet voidaan käyttää uudelleen. Niiden elinkaari määräytyy materiaalin, josta ne on valmistettu, mestarin tarkkuudesta, joka suorittaa valun ja ruoppauksen sekä tehtaan laadun eli vastustus muodonmuutoksesta, stressistä ja niin edelleen.
 • Lomakkeet voivat olla täysin eri materiaaleja. Tämä on muovia, ja silikonia, polyuretaania, puuta ja vaneria, ja niin edelleen.
 • Materiaalin valinta riippuu ensisijaisesti kuvion monimutkaisuudesta.

Kaikki lomakkeet on jaettu kahteen tyyppiin: kova ja pehmeä. Ensimmäiset on tehty lastulevystä, vanerista, metallista, puusta ja muista asioista, kun taas toiset ovat polymeerejä, lähinnä silikonia tai nestekumia.

Joustavia muotoja käytetään monimutkaisten muotojen, kuten keinokivien tai muiden eläinten, ihmisten ja muiden muotojen, valmistukseen. Silikonia pidetään pohjana, koska materiaali on erittäin kestävä ja kestää kauan. Sen pinta on niin liukas, että voit täyttää ilman lisävoitelua, mikä helpottaa syvennystä.

Lomakkeet voidaan jakaa myös kokoontaitettaviksi ja ei-kokoonpainuviksi. Toinen vaihtoehto tehdään yhdestä kopiosta, jolloin myöhemmin poistetaan kuva tuhotakseen sen. Mikä on tämän lähestymistavan tarkoitus, koska se luonnollisesti lisää minkään tuotannon kustannuksia?

 • Tosiasia on, että sikäli kuin et räätälöi lomakkeen osia toisiinsa, niiden välissä on aina eroja, jossa betoni tulee välttämättä kaatamaan.
 • Tuloksena siitä huolimatta, että tuote on vankka, liitosten ääriviivat antavat jonkin verran saumoja, jotka vaikkakin hieman heikentävät tuotteen ulkonäköä.
 • Ei-erotettavissa olevan muodon käyttö poistaa tämän ongelman, ja tulos on saatu ikään kuin se olisi tullut ammattimaisen kuvanveistäjän käsistä. Itse asiassa erottamattomat muodot ovat käsin tehty ominaisuus, joka maksaa paljon rahaa.

Miten tehdä lomake itse

Muottien tekeminen betonivalua varten on prosessi, joka voi olla uskomattoman monimutkainen ja päinvastoin melko yksinkertainen. Monimutkaisuuden määrittävä tekijä on muodon geometria, jonka haluat saada.

 • Yksinkertaisia ​​muotoja voidaan tehdä ilman mallia. Esimerkiksi keinotekoisen kiven imitoimiseksi voit leikata lovet vaahdon paksuuteen. Tällaisia ​​muotteja on edelleen vahvistettava niin, että ne kestävät kaatuneen betonin massan.
 • Jos kuvassa on monimutkainen kokoonpano, sen alla oleva muoto on valettava, eikä sen vuoksi voi tehdä ilman mallia.
 • Tässä tarvitaan taitoa, joka meistä, amatöörejä, ei voi olla. Mestari tarvitsee kykyä veistää vahasta, muovailusta, kipsistä tai savesta, kuten yllä olevassa kuvassa.
 • Joten mitä voimme tehdä kotona omilla käsillämme, jos lahjakkuutta ja taitoja ei ole saatavilla? Kyllä, mikä tahansa, edellyttäen, että meillä on valmiin tuotteen näyte.

Seuraava vaiheittainen ohje kertoo, miten haluttu muoto saadaan niin yksinkertaisella tavalla. Esimerkiksi, ota pieni betonikiilo.

 • Meillä on valmiit saniteettitavarat pyöreästä muodosta.

Mielenkiintoista tietää! Nykyään tällaiset kuoret ovat erittäin suosittuja Euroopassa, ja ne on asennettu ylellisiin koteihin asianmukaisilla jalustoilla.

 • On välttämätöntä aloittaa laatikon kokoonpano, joka toimii jäykistyssilikon rajoittavina reunuksina.
 • Poistamme tuotteen todelliset mitat, jotta lisätään niihin 5-6 senttimetriä muotin seinämien paksuuteen.
 • Nyt saadun koon mukaan meidän on tehtävä pieni laatikko, jossa pesuallas sopii vapaasti ja jäljellä oleva tila on silikoni.
 • Materiaali on sopiva ja puuta, OSB-paneeleita ja metallia. Meidän tapauksessamme päällikkö otti laminoidun lastulevyn, jonka hän tarvitsee leikata palasiksi.
 • On erittäin tärkeää, että sahatavien osien reunat ovat ihanteellisesti tasaiset, joten on parempi leikata joko koneella tai päätysahalla. Jos sähköpysähdys on vain, huolehdi siitä, että saat tasaiset, kovaa oppaita, joiden avulla voit leikata suoraan.
 • Seuraava askel on leikata reikä työpaneelissa.
 • Otamme aihion, laita se tasaiselle vaakasuoralle pinnalle ja asetamme mallimme päälle.
 • Tarkka ja täsmällisesti jäljitä uppoasennuksen kynällä.
 • Nyt meidän on leikattava reikä saadulla ääriviivalla. Otamme ruuvitaltta ja poraa puuhun, ja poraa aloitusreikä tiedoston alla sähköpyssyn avulla. Poraa siten, että porauksen ulkoreuna ei ylitä suunniteltua sädettä.
 • Jotta pystyt leikkaamaan täsmälleen palapelin, se on melko vaikea - tiedosto pyrkii jatkuvasti poistamaan linjaa.
 • Näytä kaikki varoituksesi ja älä kiiritse minnekään.
 • Seuraavaksi siirrä laatikon pohja ja kiinnitä varovasti pesuallas päälle.
 • Aikaisemmin tehty työkappale asetettu päälle. Sen jälkeen pesuallas keskittyy lastulevyn muotoon.
 • Jotta "asetuksia ei voitaisi kopioida", piirrämme viivojen reunat suoralla viivalla merkinnällä, jota myöhemmin yhdistelemme. Tämän manipulaation jälkeen paneeli, jossa on reikä, asetetaan sivuun. Ole varovainen, ettei siirrä uppoaa.
 • Seuraavaksi savi otetaan mallintamiseen, leikataan kaistaleiksi, jonka jälkeen sinun täytyy rullata pieniä "makkaroita", kuten yllä olevassa kuvassa esitetään.
 • Käytetyn kartongin käyttämisen kuoren pohjan peittämiseksi. Ole varovainen, älä jätä aukkoja, äläkä vahingossa liukuta mallia. Savi ei ole pahoillani - se puristuu, kun alustan osat on kohdistettu uudelleen.
 • Toinen paneeli, jossa reikä palaa paikkaan, on hyvin painettu alaspäin. Älä unohda sitä, että sinun on yhdistettävä täsmälleen aiemmin määritetyt tunnisteet. Reiän ja mallin välissä on pieni aukko, joka myös on suljettava saveilla.
 • Otetaan pieni spatula ja järjestelmällisesti läpi koko kehä. Massan ei pitäisi kohota, joten poistamme kaiken ylhäältä huuhtomasta ja varovasti puhdistamme rättien jäänteet.
 • Työkappaleemme kulmissa sinun täytyy kiinnittää kaksi tai kolme suljettua pähkinää, joten kun täytät tämän paikan, niissä on lovet, jotka toimivat myöhempien liitäntöjen yhteydessä.
 • Ne on liimattu kuumaan liimaan, jotta asennus ei viivästy.
 • Seuraavassa vaiheessa sivuseinät on kiinnitetty. Asennus tehdään tavanomaisilla ruuvilla. Tiedot kiinnitetään pitkin kaikkia saumoja, jotta varmistetaan mahdollisimman suuri tiivistys.
 • Sisällä kaikki saumat pinnoitetaan samalla liimalla sulkemaan kaikki mahdolliset aukot ja tekemään rakenne ilmatiivis.
 • Kun liima kovettuu, meidän on voiteltava muotti sisäpuolelta voiteluaineella niin, että silikoni voi helposti jäljessä. Voit tehdä tämän käyttämällä erityisiä formulaatioita (mieluiten aerosoleina), joita voit ostaa rautakaupoissa.
 • Nyt voit aloittaa silikoniseoksen valmistuksen. Toimimme tiukasti valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kaada ainesosat ämpäriin, jossa on korkeat sivut ja sekoita kaikki huolellisesti sekoittimen suutinporan kanssa.
 • Valmistettu seos kaadetaan muottiin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kaataa reunoja, mutta silikoni ei pääse uppoalta reunoihin muutama senttimetri.
 • Tämän jälkeen nestekumia kypsytetään noin 16 tunnin ajan huoneenlämmössä (noin 23 celsiusastetta).
 • Nyt meidän on tehtävä muotin toinen osa.
 • Tätä varten otamme jälleen savi mallinnukseen ja täytämme sen huolellisesti reiän reunoilla pyöristyneillä, toisin sanoen kuin kohdistamme koneeseen.
 • Samasta lastulevystä leikkaamme laatikon kannen. Sen on istuttava tiukasti paikoillaan, ja sen jälkeen se on kiinnitettävä sivuilta ruuviin. Nyt voit kääntää koko muodon varovasti - suunnittelussa on huomattava paino, joten ole varovainen.
 • Pohjakansiin kiinnitetyt itsekierteittävät ruuvit kierretään pois, minkä jälkeen tämä osa kiinnitetään varovasti ja vedetään ulos.
 • Seuraavaksi savi poistetaan ja työkappale on reiällä. Poista kaikki jäljellä olevat roskasäiliöt, jotta ne eivät pilata muotin vastaavaa osaa.
 • Jos nurkkiin kiinnitetyt mutterit ovat kiinni silikoniin, nosta ne huolellisesti ruuvimeisselillä ja poista ne sivulle - niitä ei enää tarvita.
 • Pyyhi pesuallas puhtaalla, kuivalla kankaalla.
 • Masa uudelleen savi ja kastele sen kanssa kaikki yläreiät, jotka jäävät ruuvit, muuten silikoni vuotaa niitä kaatamalla.
 • Myös, kuten aiemmin teimme, tiivistää muotti kuumalla liimalla ja levitä sitten kerros voiteluaineelle.
 • Jälleen laimennamme silikonimme ja kaada se kulhoon. Täytä lomake nyt reunaan ja anna sen jälkeen kuivua saman 16 tunnin ajan.
 • Kun määritetty aika on kulunut umpeen, on lomituksen purkaminen ja mallin poistaminen sisäpuolelta. Irrota ensin kaikki ruuvit ja kiinnitä jotain litteää ja kestävää, poista puskurit. Poista yläkansi sitten, jonka jälkeen voit saada sisältöä.

Tämän seurauksena tyhjennys muodostuu kauko-kuoren paikkaan, johon kaadetaan betonia valu.

Kuten näet, hometta valmistava prosessi, vaikkakin venytetty ajallaan, ei edusta mitään superkompleksia. On ymmärrettävä, että tällaisen ilon hinta ei ole pieni, mutta tuotteen toistuva käyttömahdollisuus maksaa usein kustannuksia.

Tee tehty lomake

Katsotaan nyt, miten täyttää konkreettinen ratkaisu tuloksena olevaan muotoon ja katso, mitä tapahtuu.

 • Aloitamme siitä, että puhdistamme hometta perusteellisesti likaa ja pölyä vastaan. Jokainen vähäinen saastuminen johtaa väistämättömiin vikoihin uusien pesualtaiden pinnalla, joten kiinnitä huomiota tähän asiaan.
 • Nyt meidän on tehtävä kaksi lastulevylevyä, jotka ovat kirjaimellisesti 5 millimetriä leveämpiä kuin kaikki sivut. Kuinka heidät leikataan, tiedät jo, niin mene eteenpäin.
 • Kansi, joka asennetaan lomakkeen toiselle puolelle, jossa reikä pysyy, on myös oltava reikä, jonka täyttämiseksi. Teemme sen aivan kuten teimme lomakkeen valmistuksessa.
 • Tarvitsemme nämä elementit niin, että voimme ilman muodonmuutoksia painaa tiukasti muottien osia toisiinsa. Asennamme ne paikalleen, minkä jälkeen kiristämme koko rakennetta neljän joustavan puristimen avulla, kuten kuvassa näkyy, poikittain.
 • Levittimen on oltava riittävän tiukka estääkseen betonin virrata ulos ja samanaikaisesti ei tarvitse liioitella sitä, koska muodonmuutos johtaa kaarevaan tuotteeseen.
 • Seuraava valmistelee betoniseosta, joka ajatuksen mukaan voi olla erilainen rakenne ja väri. Tällaisten seosten valmistuksessa käytettiin vain laadukkaita Portland-sementtimerkkejä 400 ja 500, mikä ei ole toivottavaa lisäaineiden läsnäoloa.

Vihje! Merkintä "D0" osoittaa, että sementtijauhe on 100% korkealaatuista sementtiklinkkeriä eikä sisällä lisäaineita.

 • Sementti häiritsee keskimmäisen jakeen hiekkaa - noin 2,5. Raaka-aineiden on oltava täysin puhtaita, joten tulos ei ole avioliitto. Jos paikoissa on vielä roskaa, suoritetaan alustava seulonta.
 • Komponenttien suhde määritetään reseptin mukaan 1 - 2 (enemmän hiekkaa).
 • Seuraavaksi lisätään pehmittimiä, joiden massa ei saa ylittää 1,5% liuoksen sekoituksesta kerrallaan.
 • Pigmenttistä ainetta lisätään myös. Jos haluat esimerkiksi saada valkoisen kuoren, käytä titaanidioksidia korkeintaan 8%.
 • Seoksen viimeinen osa on tietenkin vettä. Sen määrä ei saa ylittää 25 painoprosenttia kuiva-ainetta.
 • Kaikki tämä sekoitetaan betonimyllyssä homogeeniseen massaan saakka.
 • Joten otamme lomakkeen, laita se värähtelevään pöytään ja aloitamme varovasti valmistetun seoksen. Ei ole tarpeen kiirehtiä, kun jokainen osa, anna betonin olla hieman jakautunut muottiin, jotta sisäilma tulee ulos ilman esteitä.
 • Kaadetaan betonia, kunnes se peittää koko muotin, minkä jälkeen tuote pudotetaan ja jätetään kuivumaan vähintään päivälle, jonka jälkeen on mahdollista kaataa ja antaa tuotteen kuivua kokonaan.
 • Ilmoitamme lomakkeen ja, katso ja katso! Näemme sisällä täsmälleen samat pesuallas kuin se jota käytimme mallina. Kauneus ja vain! Nyt voit peittää tuotteen erikoislakalla ja käyttää sitä.

Se on kaikki! Olemme analysoineet, miten kuvioiden muodot tehdään betonista ja miten niitä käytetään oikein. Tiedot ovat erittäin mielenkiintoisia ja voivat palvella sekä ihmisiä, jotka haluavat löytää suosikki harrastuksensa, kuin ne, jotka haluavat tehdä rahaa tällä tavalla. Loppujen lopuksi tarjoamme videon tässä artikkelissa, joka kertoo ja näyttää paljon mielenkiintoisempia asioita.

Pienten arkkitehtonisten muotojen valmistustavat

Tuotantoyritys tarjoaa lomakkeita pienien arkkitehtonisten betonityyppien teolliseen ja yksilölliseen tuotantoon. Tarjoamme laadukkaita muotoja kukkien, puolipallojen, bas-reliefien, eläinten figuurien, sammakkoeläinten, matelijoiden, kalojen ja muiden mielenkiintoisten betonituotteiden valmistamiseen omalla kädellä omaan tuotantoonsa pienissä erissä ja teollisessa mittakaavassa. Olemme valmiita järjestämään toimitukset mihin tahansa Venäjän ja Lähi-itään sijaitsevan alueen kautta minkä tahansa Venäjän kuljetusyhtiön kautta, jolla on edustusto Nizhny Novgorodissa.

Kukkaruukkujen ja kukkapenkkien valmistuslomakkeet:

 • pieni potti,
 • keskikokoinen potti;
 • kukkapenkit kellarikerroksesta.

Penkkien valmistukseen tarkoitetut lomakkeet:

 • penkit selkänoja;
 • penkit ilman selkää;
 • juurtunut penkki.

Kaaren rajoittimien (puolipallojen) valmistusmuodot:

 • puolipallolla, jonka pohjan halkaisija on 600 mm (korkeus 300 mm);
 • puolipallon halkaisija 400 mm (korkeus 300 mm);
 • puolipallolla, jossa on katkaistu kärki, halkaisija 620 mm: n pohjassa (korkeus 300 mm).

Muotojen valmistuksessa käytettävät pohja-reliefit:

 • leijonan lievitys;
 • Venäjän federaation vaalipiirin alennus;
 • Venäjän federaation vaakunan alennusmittari kilvessä.

Lomakkeet eläinten, sammakkoeläinten, matelijoiden ja kalojen figuurien valmistukseen:

 • leijona;
 • krokotiili;
 • kilpikonna;
 • syöpä;
 • sammakko (toad).

Lomakkeen muodot:

 • "Peak";
 • "Pallonpuoliskon";
 • "Laatoitus";
 • "Classic" ja monet muut vaihtoehdot ovat alkuun.

Pienten arkkitehtonisten elementtien tuottamiseksi käytämme ABS-muovia, jonka paksuus on 2-4 mm. Tilauksen pituus riippuu jonon määrästä ja saatavuudesta, 3-8 työpäivää. Sääntöjä tilauksen tekemiseksi lomakkeiden hankkimiseksi laattojen päällystämiseksi "Tilauksen järjestäminen" -osiosta

ABS-muovista valmistetut laatat ovat sopivia "Vibrolite", "Keinotekoinen kivi", "Marmori betonista", "Sistrom", "Kevlaarobeton", "Ultraconcrete" ja "Betonogranit".

On myös mahdollista tilata PVC-muovimuotoja, mutta tämä materiaali menettää ABS-muovia käyttöikään ja sitä ei suositella levytuotteiden valmistukseen. Näistä materiaaleista valmistettujen laattojen päällystysmuotojen testit ja tulokset löytyvät täältä - "PVC-, polystyreeni- tai ABS-muotojen vertailu".

Kuinka muotoilla kaakeloita omiin käsiisi

Henkilökohtaisen juontamisen ansiosta jokainen omistaja pyrkii maksimoimaan valtavien voimavarojen käytön rakennusmateriaalien markkinoilla ja samalla säästämään. Täydellinen esimerkki on todella todellinen mahdollisuus tehdä konkreettisia laattoja omiin käsiinsä sen sijaan, että ostavat kalliit tehdasalogit. Ilmeisten rahaetuuksien lisäksi on mahdollista luoda konkreettisia kappaleita, joilla on ainutlaatuinen muotoilu. Itsellesi valmistettujen laatikoiden muotoilut auttavat tällaisen rohkean idean toteuttamisessa.

Materiaalit lomakkeiden luomiseen

Raaka-aineista on monia vaihtoehtoja, joista halutessasi voit tehdä lomakkeita päällystyslautojen omille käsillemme. Näistä voit valita sen, jolla se on mukava työskennellä. Tietenkin on mahdotonta tehdä muotteja betonilaattoja kotona, mutta luoda hyvä muotti, joka on ihanteellinen injektio muovaustekniikka on aivan todellinen.

puu

Puu tuli melkein ensimmäinen materiaali, josta muotit tehtiin betonituotteiden kaatamiseksi. Työskentely hänen kanssaan on melko yksinkertainen ja miellyttävä. Mutta on haittoja, joita voi kohdata, jos haluat puun perustana muottiin:

 • käyttämällä sitä voit tehdä vain yksinkertaisia ​​geometrisia muotoja - rhombus, neliö, suorakulmio, kuusikulmio. Haluttaessa etupinta koristellaan myymälässä ostettujen tai käsin tehtyjen mallipohjien avulla;
 • puu on lyhytikäinen. Voit kaataa enintään 20 kappaletta betonituotteita yhdellä näytteellä. Mutta jos pieni työ on suunniteltu, periaatteessa tätä tosiasiaa ei voida sivuuttaa;
 • kokoonpano-mekanismi ei ole kovin kätevä käytössä.

Puumuotojen käyttö antaa erinomaisen tilaisuuden vahvistaa tuotteita ja parantaa niiden käyttöikää.

metalli

Harjoittelijalle, joka omistaa hitsaustekniikan, ei ole vaikeaa luoda metallilomakkeita laatoille. Tuloksena oleva muotti eroaa paitsi pitkästä käyttöiästä myös melko tarkasta geometriasta.

Erityisen kätevää on valaa levyjä paikan päällä. Tällä menetelmällä tarvitaan vain yksi muotti. Lisäksi sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi tuotteiden viemiseksi myöhemmällä kuivauksella. Metallimuoto täydellisesti "vapauttaa" betonituotteen ja puhdistaa helposti liuoksen jäännöksistä.

Kipsi on pitkään ollut johtava asema epävirallisessa materiaalien luokittelussa päällystyslautojen valmistukseen. Hän ansaitsi niin suosittu rakkaus hänen kiistattomilla eduillaan:

 • alhaiset kustannukset;
 • mahdollisuus toteuttaa monimutkaisimmat muodot;
 • yksinkertaisuuden luomiseen.

Mutta kaikki nämä upeat ominaisuudet tasapainotetaan vakavalla haittatekijällä - kipsituotteet ovat erittäin herkkiä, varsinkin jatkuvan käytön ehdoilla.

Suurin osa näistä muodoista soveltuu luonnonkiven jäljittelemiin koriste-kipsituotteisiin, joita käytetään sisustuksessa.

muovi

Voit tehdä mielenkiintoisia muotoja monimutkaisella kuvioinnilla käyttäen erikoismuovia. Tämä on melko uusi kotiteknologia, mutta se on jo laajalti hyväksytty. Sen muotokappaleella on tarkka geometria, joka on tehokas ja helppokäyttöinen. Tällaisilla muodoilla voit kaataa jopa kovaa seosta, joka tiivistetään värähtelevällä pöydällä.

kumi

Kumi-erikoislajeja on jo kauan käytetty rakentamisen alalla. Kumimuotit on kuitenkin mahdotonta tehdä itsenäisesti normaaleissa olosuhteissa. Tätä varten tarvitset erityisiä painelaitteita ja työkaluja. Kyllä, ja käytössä, tällainen muotti on riittävän hankalaa, se voidaan kaataa vain betoniin, jota seuraa tiivistyminen värähtelevällä pöydällä. Siksi tätä tekniikkaa pidetään vanhentuneina, ja sen toteuttamiseen on vaikea löytää tarvittavia materiaaleja ja välineitä.

Polyuretaani ja silikoni

Nykyään silikoni ja polyuretaani ovat johtava materiaali muotinvalmistukseen. Erityisesti ne ovat välttämättömiä siinä tapauksessa, että muotti on vapautettu suuria määriä. Lisäksi näiden polymeerien avulla voit luoda erilaisia ​​geometrisia yhdistelmiä.

Mutta valita polyuretaanin ja silikonin välillä on parasta valita ensimmäinen vaihtoehto. Silikoni kotitekoinen muoto laatikoille hävitetään hyvin nopeasti, koska lähdeaine itse pelkää alkalia, kun polyuretaaniyhdisteen muotti on lähes ikuinen. Polyuretaani toimii niin hyvin betonilla, että siitä valmistetut muodot käytetään myös vakavissa tuotantolaitoksissa.

Tavallisten asioiden epätavallinen muoto.

Pienikokoisten betonituotteiden täyttämiseen voit käyttää mitä tahansa lomakkeita, jotka löydät itse. Tämä voi olla monenlaisia ​​muovisäiliöitä: kertakäyttölaatikoita, lasiastioita, muovipulloja, lounaasti astioita, pakkaus kakun alla. Yleensä mitä tahansa, kunhan lomake itse on tarpeeksi jäykkä.

Vaihtoehtoisesti voit leikata muovipyörää, viiden litran munakoisoa tai putkea haluttuun paksuuteen renkaiksi ja käyttää niitä betonielementtien käyttämiseen.

Toinen luovia ajatuksia, jotka räjäyttivät Internetin - lomakkeiden sijaan käytetään valtavaa levyä mistä tahansa laitoksesta, johon betonia käytetään ilman hoitoa. Tietenkin sivuston luominen sellaisten tuotteiden kanssa ei onnistu, vaan tekemään mielenkiintoinen puutarhakuon helposti.

Tämäntyyppiset laattojen päällystysmuodot ovat eniten talousarviota ja yksinkertaisia. On kuitenkin syytä harkita, että tämä muotti on kertakäyttöinen. Siksi hänen on varattava etukäteen.

Muotoilun prosessi

Mikä tahansa materiaali, jonka haluat luoda ainutlaatuisen muotin, mieti huolellisesti kaikkia vivahteita:

 • ymmärtää muotoilu - piirrä se. Järjestelmä on erityisen tarpeellinen, jos järjestetään kokoonpainuva muoto-mekanismi;
 • ajattele tarkasti geometriaa. Valmistettujen tuotteiden pitäisi olla ihanteellisesti kytketty, tämä ei ainoastaan ​​yksinkertaista työntöprosessia vaan myös parantaa huomattavasti viimeistellyn radan esteettisyyttä.
 • tehdä puolia ja nurkkoja osia, jotta ei leikata kokonaisia ​​tuotteita, mikä merkittävästi nopeuttaa muuraustyötä.

Puinen muotti

Yhden lomakkeen luominen vaatii keskimäärin 1,5 lineaarimittaria puuta ja vapaa-aikaa. Mutta nämä tiedot ovat puhtaasti yksilöllisiä, kaikki riippuu suunnitelmistasi.

 • puupalkit, joiden paksuus on yli 15 mm;
 • näki;
 • ruuvimeisseli;
 • hiekkapaperi;
 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • huonekalut kulmat;
 • ruuvit.

Vaihe 1

Jotta lomakkeen osatekijät voidaan poistaa oikein, on parasta tehdä pieni kaavio, jossa niiden yhteyksien paikat ovat selvästi näkyvissä.

Vaihe 2

Mittaa kaikki osat huolellisesti ja leikkaa ne palkista.

Vaihe 3

Jos puulla on voimakkaat epätasaisuudet tai karheus, on parasta puhdistaa pinta hiekkapaperilla. Tällaiset pienet puutteet voivat estää tulevien tuotteiden täydellisen telakoinnin.

Vaihe 4

Ennen kuin kiinnität lomakkeen osat tiukasti, käytä rakennustasoa mittaamaan tarkasti kaikki kulmat. Ottakaa huomioon, että kalusteet on varottava huolellisesti: sen on oltava riittävän luotettava, jotta liuos ei pääse vuotamaan, mutta samaan aikaan on olemassa mahdollisuus purkaa helposti muottirakenne betonin asettamisen jälkeen. Tuotteen vetämisen helpottamiseksi, kun betoni alkaa kovettua, mutta ei ole vielä saanut riittävästi voimaa irrotettavaksi, irrota kiinnitys hieman.

Vaihe 5

Kun lomake on valmis, aseta se tasaiselle alustalle ja tarkista uudelleen tasolle.

Vaihe 6

Etkö osaa tehdä konkreettista pintavähennystä? Käytä suosikkiasetusta:

 • pohjan sijaan, lomakekokoonpanon vaiheessa, voit kiinnittää moniosaisen pinnan, esimerkiksi pleksilasi- tai vaahtokattopaneelimateriaalin;
 • Hanki erikoislaskuja tai kumimatkoja, jotka voidaan yksinkertaisesti puristaa konkreettiseen runkoon kaatumisvaiheen aikana.

Metallimuotti

Menetelmä metallilevyjen päällystysmuotojen muodostamiselle on hyvin samanlainen kuin puurakenteiden valmistuksessa käytetty algoritmi, jossa on eroja - kiinnityspisteitä ei ole kiristetty ruuveilla vaan yksinkertaisesti hitsatuilla. Voit kätevästi kiinnittää pyöreän puun pienet kädensijat. Mutta jos suunnitelmissa on luoda muoto, jotta se kestää konkreettisia siinä, kunnes se kovenee, niin rakentavasta näkökulmasta on parasta keksimään ymmärrymalli.

Kipsimuotti

Muodon tekemiseksi perusaineiston - kuivan kipsin, suuren ja hienon hionnan lisäksi tarvitaan:

 • malli, joka tulee tulevaisuuden muotoon;
 • öljy tai maaöljyhyytelö;
 • kuiva maali;
 • vesi;
 • metalli pistoke;
 • puukehys. Valitse se ottaen huomioon tulevan kipsimuodon paksuus, koska alkuperäisen muodon mitat pienenevät 5 cm;
 • ohut metallilangasta.

Vaihe 1

Valmista puukehys vaaditusta koosta, josta tulee eräänlainen tuleva seinämuoto.

Vaihe 2

Aseta malli keskelle puurakennetta ja peitä se runsaasti öljyllä. Jos haluat, että seinät ovat kipsiä, niin myös puukehys on voiteltava.

Vaihe 3

Liuotetaan koostumus ensimmäiselle kerrokselle. Sitä varten sinun on otettava:

 • 7 grammaa maalia;
 • 1 litra vettä;
 • jotain hienoksi maadoitettua kipsiä.

Aineosien häiritsemiseksi tarvitset homogeenisen massan paksun sakeuden.

Vaihe 4

Liuotetaan karkea kipsi vedellä riittävään määrään, jotta päällystetty pinta on noin 5 cm. Ole varovainen ja tarkka kerroksen paksuus.

Vaihe 5

Levitä ensimmäinen kipsiyhdiste työpintaan, jonka paksuus on 8 mm.

Vaihe 6

Heti kun se alkaa kuivua, naarmuta pinta haarukalla - paremman otteen ja nopeasti toisen yhdisteen käyttämiseksi. Jotta voisit olla vahvempi toisen kerroksen keskellä, tiilikauha lanka ylös.

Vaihe 7

Kipsin täydellisen kovettumisen jälkeen - likimäärin noin päivällä - poista se huolellisesti mallista. Voit tehdä tämän muotoilemalla lomakkeet lyhyesti veteen, mikä auttaa lisäämään kipsiä enemmän muovia. Aseta tapit mallin ja kipsimuottin väliin ja löysää varovasti. Joten ilman vaurioita muottiin ja malli voi poistaa tuodun tuotteen.

Muovimuotti

Muovin muottirakenteiden valmistusprosessi on niin yksinkertainen, että jopa aloittelevasta muotoilusta vastaava yritys pystyy käsittelemään sitä vähäisellä huolellisuudella ja huolellisuudella.

Noudata varotoimia, kun työskentelet punaisen kuuman nestemäisen muovin kanssa. Käytä suojakäsineitä ja suojalaseja. On myös tärkeää, että keho on täysin pukeutunut paksuihin vaatteisiin.

Vaaditut materiaalit ja työkalut:

 • ruuvi;
 • kynnet;
 • levyt, jotka ovat pitempiaikoja kuin levittimien suunnitellut mitat;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • rakentamisen taso ja mittanauha;
 • kaakeloitu malli, jonka ääriviivat painetaan etupuolelle;
 • näki;
 • hiekkapaperi;
 • muovia.

Vaihe 1

Kokoa puukehys haluttuun muotoon, sillä tulevien tuotteiden mitat ovat yhtä suuret kuin tuloksena olevan muottien sisäisen muodon koko. Tässä tapauksessa varmista, että käytät tasoa sen tasaisuuden varmistamiseksi. Muista, että muovi täsmälleen toistaa minkä tahansa muodon. Joten päät ovat sileät sen jälkeen, kun kehys on koottu, hiekkaa sen sisäpuolelta.

Vaihe 2

Tuloksena olevan puulaatikon pohjassa aseta malli koristeelliseen vuoraukseen. Samaan aikaan sen tulisi liikkua noin 2 cm: n etäisyydellä kehyksen seinistä.

Vaihe 3

Muovi sulaa millä tahansa sopivalla säiliöllä ja kaadetaan muotoon.

Vaihe 4

Kun se on täysin jäähtynyt - noin 60 - 70 minuuttia - lopullinen tuote uutetaan.

Polyuretaanimuotti

Algoritmi polyuretaanimuodon muodostamiseksi päällystyslaatoille on samanlainen kuin edellinen. Mutta on olemassa hienouksia työskennellä polyuretaani yhdiste, joka on otettava huomioon. Lisäksi perusaineisto edellyttää seuraavia:

 • vahapohjainen liuos tai perinteinen astianpesuaine;
 • harjalla;
 • lastalla;
 • vaneri;
 • ruuvimeisseli;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • esine otettu kuvioon luoda koristeellinen kerros. Tämä voi olla valmiin betonituote, mikä tahansa esine, jossa on kuvio, puupaneelit ja jopa tekstiilit.

Vaihe 1

Aseta malli, johon muotti valetaan tasaiselle alustalle.

Vaihe 2

Kokoa vanerirunko niin, että se osoittautuu hyväksi runoksi, joka on vähintään 2,5 cm korkea, ja sen tulee ulottua mallista kaikkiin sivuihin 2 cm.

Vaihe 3

Tarkasta runko ja malli huolellisesti vahakerroksella tai pesuaineella. Tämä helpottaa polymeerimuodon erottamista kovettumisen jälkeen.

Vaihe 4

Valmista polyuretaani pakkausohjeiden mukaisesti. Samalla noudata tiukasti varotoimia. Kaikki työ on suoritettava joko hyvin ilmastoidulla alueella tai raitisessa ilmassa.

Vaihe 5

Kaada valmiin näytteen mahdollisimman pian. Samanaikaisesti pidä säiliötä silikonilla 2 cm yläpuolella, jolloin ilmakuplat vapautuvat polyuretaanista.

Vaihe 6

Polymeerin kovettuminen tapahtuu noin puolitoista tuntia riippuen materiaalista ja valmistajasta. Ajan jälkeen voit helposti poistaa valmiin lomakkeen. Yksityiskohtainen valuprosessi kuvataan videossa.

Miten pidentää lomakkeiden elämää

Jotta muotti on tehty niin kauan kuin mahdollista, ja tuotteet tulevat ulos siitä ilman avioliittoa, sinun on tiedettävä, mitä voileita levytyyppien muotoiluun:

 • erityinen rasva - yksinkertainen, ammattimainen, mutta kallis;
 • kasviöljy - tehokas ja kallis;
 • jäteöljy on tehokas, halpa, mutta jos ylikuormitat sitä, niin pahoja tahroja ilmestyy betonipinnalle;
 • Saippua ratkaisu on halpa ja käytännöllinen vaihtoehto, mutta tahrat voivat jäädä joihinkin muotoihin.

Tarkastellessasi artikkelia voit päätyä siihen, että on aivan helppoa muodostaa konkreettisia päällystyslaattoja omiin käsiisi. Hienoa tässä liiketoiminnassa ilman suuria vaikeuksia, voit tehdä kunnollisen neliön myytäväksi, joka maksaa takaisin kaikki kulut ja jopa tuo voiton plusksi.