Uudet liikeideat

Kipsinvalulla on taiteellisten ja koristeellisten tuotteiden tuotanto luonnollisesta ympäristöystävällisestä materiaalista. Tällaisen liiketoiminnan vakavuudesta huolimatta liiketoiminnan organisointikierros on melko yksinkertainen, ja kaikki tuotannon vaiheet voidaan toistaa kotona.

Kipsituotteen valmistaminen on yksinkertaista: kipsin (alabasteri), joka myydään missä tahansa rautakaupassa ja vesistä virtaava vesi sekoittuu. Valmis seos kaadetaan lopullisen tuotteen tai matriisin muotoon. Kun kipsi kovettuu, se poistetaan muotista. Tuote on valmis.

Kipsituotteiden tuotantoon erikoistuneet alueet ovat kaikenlaisia ​​sisätilojen jäljitelmästukkia, koristekiviä (seinälevyä), kipsilevyjä kodin ja puutarhan veistokselle sekä muita koriste-elementtejä. Kipsin korkealaatuiset ja alkuperäiset tuotteet ovat todellakin erittäin kalliita ja erittäin alhaiset pääkustannukset - tuotteen hinta on matriisin, kipsin ja veden hinta. Kunkin ihmisen on helppo saada kipsiä ja vettä, joten ainoa ja keskeinen asia tällaisessa yrityksessä on alkuperäinen kivenvalun muoto.

Jos luet tietoja Internetistä, voidaan todeta, että valmiin matriisin kysyntä on korkea ja tarjoukset markkinoilla ovat melko kalliita. Samaan aikaan kuoleiden ja kipsiseosten tuotanto on melko yksinkertaista kotiliiketoimintaa.

Kuinka tehdä hometta kipsinvalumalle omalla kädelläsi?

Markkinoilla on erilaisia ​​materiaaleja. Kaikilla sen eduilla (kestävyys ja muotonsa pitäminen) kiinteät muovi- ja lasikuidut muovat ovat vaikeita valmistaa ja ne vaativat melko korkeaa valmistajan pätevyyttä. Tällaisten muotojen tärkein haittapuoli: rajoitettu valikoima kipsiä valmistettuja tuotteita. Tämä haitta liittyy materiaalin yleiseen jäykkyyteen. Muovimuotin käyttö kipsiin on menneisyyden asia. Nykyaikaiset suosittuja materiaaleja kipsi- matriiseiden - muovausyhdisteiden valmistukseen.

Muovausseokset - kipsi, polyuretaani - muovi, helppokäyttöinen, sopiva monimutkaisten kipsituotteiden valmistukseen.

Kipsinvalmisteiden valmistuksessa tärkein asia on lopputuotteen mielikuvitus ja omaperäisyys. Jos aiot tuottaa koristekiviä varten lomakkeita, laatta-matriisi tulee olla ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen loppukäyttäjälle, eli sinun pitäisi myydä ja pitää ihmisten mieltymyksesi kipsituotteita.

Silikonin ja polyuretaani-muottien valmistusvaiheet kipsiin:
 1. Veistoksellisesta savesta tai muusta samanlaisesta materiaalista, joka kykenee säilyttämään muodon, valmistetaan lopputuotetta - leima. Esimerkiksi stukkikruusu kattoon.
 2. Suljettu laatikko on valmistettu kiinteästä materiaalista (puusta, lasista) ottaen huomioon lopputuotteen muoto.
 3. Valmis laatikko, puhdistettu pölystä ja liasta, sopii leimamme. Laatikon ja tuotteen koko sisäpinta voidellaan irrotusrasvalla (erityisrasva, kasvirasvat tai saippua). Jos kuvassa on pieniä ja monimutkaisia ​​elementtejä, se esikäsitellään varovasti hiekalla, jossa on harja.
 4. Seuraava vaihe on kaataa seos muotoon niin, että se täyttää täydellisesti kaikki muodon aukot.
 5. Kovettumisaikaa odotettaessa (5-20 tuntia) lopullinen matriisi poistetaan laatikosta, leima ja sen jäänteet poistetaan muotista.
 6. Valmis muoto tarkistetaan ulkoisista vioista. Jos vikoja ei löydy, lomake on käyttökelpoinen ja sitä voidaan käyttää.
Miten tehdä rahaa valumuotteja

Voit myydä valmiin matriisin. Jos olet luova henkilö ja saat ainutlaatuisten tuotteiden matriisin - kysyntä on vakaa ja taattu. Voit myös tehdä yksittäisiä tilauksia tilauksesta - yksittäisiä patsaita, stukkotuotantoa, veistoksia ja muita koriste-elementtejä eri studiot ja yritykset huonekalujen ja julkisivujen sisustukseen ja korjaukseen. Tällaisen liiketoiminnan taaksepäin, jos teet ainutlaatuisia tuotteita, voit itsenäisesti harjoittaa kipsituotantoa ja myydä valmiita kipsituotteita tai tehdä ne tilauksesta. Optimaalisin ratkaisu tällaiselle yritykselle on myydä samanaikaisesti lopputuotteita ja lomakkeita. Joten kattaisit kaiken kysynnän markkinoilla.

Lähentymiskustannukset ja liiketoiminnan kannattavuus

Kiloa silikonin tai polyuretaanin muovausseoksesta maksaa 500 ruplaa. Veistoksellinen savi - 50 ruplasta. Laatikko, mielikuvitus ja työ ovat korvaamattomia, joten niiden kustannuksia on vaikea ottaa huomioon. Pienen matriisin valmistukseen liittyvät kustannukset - 650 - 1000 ruplaa.

Kipsiä 200 ruplaa pussia kohden. Vettä 20 ruplasta kuutiometriä kohden. Pienen tuotteen pienestä matriisista aiheutuvat kustannukset ovat 200 ruplaa.

Lopullisten kipsituotteiden myyntihinta on 700 ruplasta 700 tuhanteen (valtava veistos). Valmis matriisi - 2500 ruplaa yksittäin.

Tällaisen liiketoiminnan kannattavuus on ilmeistä, että edes lopullisia lukuja ei anneta. Tässä liiketoiminnassa tärkein luova ajattelu, ei alkupääoma.

Katso myös:

Erityisesti hobiz.ru

Kysymyksiä, virhesanomia tai kirjoitusvirheitä tässä artikkelissa, jätä kommentit.

Puutarhatyylien täyttömuoto on alueen alkuperäisen kaavion polut (119 kuvaa)

Maisemasuunnittelua suunniteltaessa on otettava huomioon jokin puutarhan kiinteä osa - tämä on kävelytie. Raiteiden ei pidä olla vain mukava ja toimiva, vaan myös ulkoisesti ne ovat houkuttelevia, kun taas ne ovat usein koristeellinen kaavoitus.

Monet eivät kuitenkaan kiinnitä riittävästi huomiota polkujen luomiseen, mikä tekee niistä käsin, mikä johtaa lopulta epämiellyttäviin ja lyhytaikaisiin poluihin.

Tietenkin ei ole halpaa ostaa päällystekiviä tai luonnonkiveä maankaistoille, mutta sementtitietä ei ole helppoa täyttää omin käsin, joten vaihtoehtoinen vaihtoehto voi olla tie, joka on täynnä erityisiä muotoja.

Tämä vaihtoehto tarjoaa suuria mahdollisuuksia luoda kauniin ja kätevän kappaleiden verkko mahdollisimman pienin kustannuksin.

Silikonimuotti

Vaikein muotoilu omien kappaleiden luomiseen on vaikeinta, mutta kaikki ongelmat kompensoivat valmiin tuotteen vetovoima ja ainutlaatuisuus.

Ja jos lähestyt tapausta luovasti, voit luoda todellisen mestariteoksen, joka jäljittelee luonnonkiveä sen ominaispiirteellä ja muodolla.

Myös polun muotoina voit käyttää silikonimuotoja leivontaan uunissa. Tällaisia ​​muotoja käytettäessä on kuitenkin oltava erityisen varovainen, koska kivet ja sementti painavat enemmän kuin taikina ja jos huolimaton käsittely voi murtaa muotit.

Mutta tällaisten muottien valikoima on laaja eikä rajoitu yksinkertaisiin suorakulmaisiin tai pyöreisiin muotoihin, on muotia kukan, sydämen tai perhosen muotoon.

Toinen lomakkeiden materiaali voi olla säännöllinen muovisäiliö. Se on vain leikattava niin, että sillä on haluttu korkeus, ja kaikki, puutarhan polkujen muovimuotti on valmis.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole kykyä tehdä lomakkeita itse, voit ostaa valmiita polyuretaanimalleja. Tällaisten mallien ainoa haitta on korkea hinta. Tietenkin on edullisia muovimalleja, mutta niiden laatu ei ole uskottava.

Puiset lomakkeet

Jos aiot luoda yksinkertaisia ​​ja selkeitä muotoja puutarhojen poluille, helpoin tapa tehdä tämä on käyttää puukappaleita yksinkertaisen suorakulmaisen muodon muodossa tai koostua useista erikokoisista osista.

On tärkeää, että yhteys on mahdollisimman vahva, joten ne on kiinnitettävä ulkopuolelta kulmien alueella, joissa on erityisiä kulmia metallista. Puiset muodot ovat sekä alareunassa että ilman sitä.

Samanaikaisesti ennen puun kaatamista on voiteltava huolellisesti öljyllä, muuten lomakkeita on vaikea poistaa ja rakenteen on oltava täysin purettavissa.

Kun sementtiä kaadetaan tällaiseen muotoon, on tarpeen asettaa metalliristikko.

Jos haluat tehdä lisää raiteita, niin ennen betonin kaatamista, sinun on asetettava kiviä tai keramiikan mosaiikki lomakkeen pohjalle. Näin sementin kovettumisen jälkeen sisustus putoaa tasaiseksi.

Ja jos et halua vain laittaa sementtiradan kiviä, vaan tehdä kauniin kuvion, niin sisustus on kiinnitettävä paperiarkkiin PVA-liimalla. Sitten paperi pestään helposti lämpimällä vedellä.

Metallimuotti

Yksinkertaisten ja kohtuuhintaisten tapojen luoda muotoja puutarhatyylille on luoda lomakkeita sellaisen materiaalin avulla kuin metallilevy.

Tässä tapauksessa voit jopa käyttää vanhaa metalliputkea, jonka haluat leikata hiomalla metallilevyihin, joiden leveys on tarpeen. Levyjen reunoihin on tapettava niin, että myöhemmin, työn aikana, ei leikata metallin teräviä reunoja.

Muita valmistettuja raitoja taivutetaan haluamallasi tavalla niin, että ne muistuttavat luonnonkiveä. Sitten raudan reunat kiinnitetään hitsaamalla.

Metallinen irrotettava muoto on kätevä, koska sitä voidaan käyttää vuosikymmenien ajan, ennen kuin sementti kaadetaan siihen, täytyy öljyä huolellisesti varustaa niin, että sementti ei tartu siihen.

Periaatteessa luonnollista materiaalia voidaan käyttää luomaan lomake, jota myöhemmin käytetään puutarhatyylille.

Joten, voit kaataa suuren, kauniin takiaisen arkin liuoksen, saat mielenkiintoisen elementin polulle, jolle kaikki laskimot näkyvät.

Täyttömuotit

Rakentamisessa lomakkeita käytetään usein erilaisten tuotteiden ja tuotteiden tuottamiseen. Niistä yksinkertaisimmat ovat polyuretaani ja silikoni. Niitä ei voi kastella pelkästään kipsiin ja betoniin, vaan niitä käytetään myös ei-luonnonkiven valmistukseen. Kaikki tämä voidaan tehdä käsin. Vaikka näyttää siltä, ​​että sinulla on oltava joitain tietoja, tämä on väärinkäsitys. Tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten valmistetaan polyuretaanimuotti, muotti kipsiin, silikoniin, valukappaleeseen, betoniin. Opeta myös miten tehdä matriisi omalla kädelläsi silikonin tai polyuretaanin muottien valmistukseen. Tärkeintä on selvittää, kuinka sääntöjen mukaan rakennetaan matriisin käytännöllinen näyte, joka soveltuu materiaaleille, kuten polyuretaanille, formoplastille ja silikonille.

Kipsin tai betonin keinotekoisen kiven koristelu käyttäen polyuretaanimuotoja

Ei-luonnonkivi, tällä hetkellä, on hyvä, kannattava liiketoiminta. Jos haluat avata oman yrityksen ja kasvunäkymät, sinun ei tarvitse paljon käteisinvestointeja. Luonnonmukainen kivi voi olla helposti ja kaikissa tekniikoissa tehdä se itse. Mutta aluksi on tärkeää, että huoneessa on sopiva lämpötila, jotta työtä voidaan tehdä ympäri vuoden.

Muiden kuin luonnonkivien valmistus vaatii hyviä, laadukkaita muotoja, joita ei voi saada ilman matriisia. On välttämätöntä lähestyä näytematriisin valmistusta hyvin vastuullisesti, koska lopullisen tuotteen lujuus riippuu siitä.

Jotkut pitävät mahdotonta valmistaa keinotekoista koristekiviä kotona. Mutta halu ja halu ansiosta kaikki tulee mahdolliseksi. On parempi saada laadukkaita materiaaleja ja yhdistää joidenkin lisäaineiden kanssa. Esimerkiksi silikonin asetusaika ja sen juoksevuus voidaan säätää katalysaattoreilla.

Vaihe 1. Näytteen valmistus matriisin tai valumuotojen valmistamiseksi

On täysin mahdollista vapauttaa matriisi silikoni- ja polyuretaanimuotojen tuottamiseksi omilla kädillä, joiden avulla refluksointiprosessi itsessään on mahdollista. Matriisin valmistukseen sinun on ostettava tai löydettävä näyte, jonka mukaan on mahdollista kopioida tai tuottaa lomakkeita, jotka ovat identtisiä esitetyn mallin kanssa.

Jos kyseessä on ei-luonnonkivi, silloin tietyissä olosuhteissa näytteen on oltava täysin geometrinen, ilman halkeamia ja mahdollisia muodonmuutoksia. Useimmiten polyuretaanista valmistettujen muotojen tuottamiseksi luodaan ei-luonnonkiveä tai näyte kivenmuodostuksen tuottamiseksi erilaisten raaka-aineiden avulla. Esimerkiksi kipsi, kipsilevy tai vaahto. Joskus ne tulevat kopioimismenetelmään luonnottomasta tai kipsikivestä, mutta luonnonkiven näytteen katsotaan olevan ihanteellinen.

Voit tehdä tämän ottamalla luonnonkiven, leikattu ohuiksi levyiksi (noin 1 cm) ja liimalla liimalla. Kiven on hankittava kaikilta osin geometria. Jos epätasaisia ​​sivuja tai ulkonemia on olemassa, pelastuslaitteeseen tulee hiomakone ja kone, joka kohdistaa kaikki tarpeettomat osat tai poistaa ne. Valmis kivi poistetuilla epätasaisuuksilla on valmis liimaukseen.

Vaihe 2. Matriisin tuotanto polyuretaanin tai silikonin muotojen, muotomuovin, nestemäisen muovin muodostamiseksi

Luomakuvio on liimatta jonkin verran matriisin luomiseksi siitä. Erinomainen vaihtoehto olisi käyttää lastulevyä jalustana. Valmis malli on liimattava lastulevyyn silikonitiivisteellä. Mutta tämä voidaan tehdä ainoastaan ​​jalustan kiiltävällä puolella.

Liimaukseen otetaan silikonitiiviste ja sitä käytetään valmistetun mallin kääntöpuolella. Siirrä varovasti kaikki reunat ja kulmat. Kiertämällä kiven, paina se tiukasti lastulevyyn. Seuraavaksi, lastalla, tarkkaan kulkevat risteyspisteiden läpi varmistaen, että kaikki ilmakuplat häviävät. Ylimääräinen ilma mihin tahansa, kun kaadetaan polyuretaania tai silikonia. Päällystyksen jälkeen työkappale on jätettävä kuivumaan kokonaan. Sen jälkeen on aika rakentaa sivut matriisiin. Seinien korkeuden tulisi ylittää liimattujen kivien korkeus. Tämän materiaali voi olla muovia, terästä tai duraluminikulmia. Noin 1,5 cm: n etäisyydellä valmiista mallista kulmat on ruuveilla ruuveilla ruuveilla lastulevyn ympärille.

Ruuvauksen jälkeen on tärkeää, että silikoni-tiiviste läpäisisi huolellisesti kaikki nivelet ja kulmat, tarkastaen jälleen rakenteen luotettavuuden ja tiiviyden. Muussa tapauksessa virtaava polyuretaani tai silikoni, jolla on kyky tunkeutua jopa pienimpiin aukkoihin, virtaa ulos matriisista. Jotta kaikki materiaali kuivuu kunnolla, on parempi jättää matriisi kuivaksi (noin 12 tuntia). On suositeltavaa käyttää akvaarioissa silikoni-tiivisteitä. Sen tärkein ominaisuus on kutistumisen tai halkeamien poissulkeminen, jotka näkyvät usein kuivumisen jälkeen. Tällaisella tiivistysaineella käsitelty matriisi kestää monia vuosia ongelmitta.

Varmista, että lähes valmiin matriisin koko kuiva, seuraava vaihe on voitele se erikoistuneella erottimella. Tätä seosta voi ostaa missä tahansa rautakaupassa. Lähes kaikilla sillä on vaha perusta, ja se eroaa vain valmistajista. Paras erotin on englanti. Levittämisen jälkeen se kuivuu kokonaan, haihtuu ja useiden tuntien jälkeen voidaan valmistaa valmistettuun matriisiin polyuretaania, formoplastia, kipsiä tai silikonia. Lomakkeiden luomiseen käytettävät lomakkeet toimivat.

Vaihe 3. Sääntö, jossa kaadetaan polyuretaania matriisiin polyuretaanilomakkeiden valmistuksessa

Ensin on päätettävä itse aineen valinnalla. Esimerkiksi, jos puhumme ei-luonnonkivestä, olisi oikein valmistaa muotteja polyuretaanista. Niinpä sillä on oikeus täyttää kaikki sellaiset materiaalit, jotka on mukautettu tällaisiin töihin. Suurissa laitoksissa ja yrityksissä sovelletaan erikoisvarusteita, jotka helpottavat tehtävää. Mutta voit kaataa lomakkeen ja työnsä. Kuinka tehdä se oikein?

Ei ole luonnollisia kiviä, joilla on eri kulmakerroin. Tämä kivi on kaunis ja nauttii hyvästä suosiosta. Hänelle poliuretaanimuoto on paras vaihtoehto. Se on kätevä ja käytännöllinen, helppo puhdistaa ja ei aiheuta tarpeettomia virheitä. Kaatoprosessi on herkkä asia ja tarvitaan taulukkoa tai muuta esinettä, joka on selkeä taso. Valmis silikoni tai polyuretaani (miten valmistajat valmistautuvat itse kirjoittamaan materiaalin pakkaukseen) täytyy kaataa hitaasti virta ilman ilmakuplien sisääntuloa ja muodostumista. Matriisin, tässä tapauksessa, on tärkeää kallistaa hieman yhteen suuntaan.

Kun liuos saavuttaa matriisin pohjaseinän, koko rakenne voidaan laskea ja materiaali voidaan kaataa. Vasen päivä, matriisi kovenee ja ottaa sopivan muodon.
Täysin kuivattu, matriisi on valmis purkamiseen. On liian aikaista käyttää sitä ei-luonnonkiven tuottamiseen. Paremman kiinnittämisen vuoksi on suositeltavaa jättää tuote lämpimään paikkaan hetken ajan. Tämä on välttämätöntä, jotta seinämiin tai pintoihin kohdistuvat epätasaisuudet jäävät pois muotista. Tämä pätee erityisesti polyuretaaniin, koska tällä materiaalilla on muisti ja jos se on taivutettu ja jätetty niin lyhyeksi ajaksi, se pysyy niin. Kun he istuivat lämpimässä huoneessa, nämä elämän muodot lisääntyvät riippumatta siitä, minkä ratkaisun he voivat kaataa.

Kuinka tehdä silikonimuotti valukappaleesta

Polyuretaani ja silikoni pelkäävät kylmää, joten optimaalisin ilman lämpötila on 25 astetta. Jos se on kylmä, materiaali kiteytyy ja se voidaan hävittää vain.

Se on tärkeää! Jos jostain syystä polyuretaani kiteytyy, vaikka säilyvyysaika on edelleen hyvä, sinun ei tule kiirehtiä sen hävittämiseksi. Työnnä lämmin ilmavirta päälle, ja polyuretaani pystyy tulemaan sopivaksi uudelleenkäyttöön.

Jos valmistat itse muotin, niin sinun ei pitäisi ostaa polyuretaania, joka on tarkoitettu koneen käsittelyyn. Se jäätyy hyvin nopeasti, joten lue pakkaus huolellisesti. On myös polyuretaania, jonka tarkoituksena on valmistaa stukkia, muovausta tai muita arkkitehtonisia väärennöksiä, mutta se ei sovellu muotojen valumiseen.

Katso video: Kuinka tehdä silikonimuotti valukappaleesta

Kuivumisen jälkeen muotit ovat käyttövalmiita. Ne voivat kaataa erilaista ratkaisua, olipa se kipsi, betoni tai muut polymeerit. Lisää artikkeleita kipsin ja betonin tuotteiden valmistusteknologiasta lue otsikko: Artikkelit

Kuinka muotoilla kaakeloita omiin käsiisi

Henkilökohtaisen juontamisen ansiosta jokainen omistaja pyrkii maksimoimaan valtavien voimavarojen käytön rakennusmateriaalien markkinoilla ja samalla säästämään. Täydellinen esimerkki on todella todellinen mahdollisuus tehdä konkreettisia laattoja omiin käsiinsä sen sijaan, että ostavat kalliit tehdasalogit. Ilmeisten rahaetuuksien lisäksi on mahdollista luoda konkreettisia kappaleita, joilla on ainutlaatuinen muotoilu. Itsellesi valmistettujen laatikoiden muotoilut auttavat tällaisen rohkean idean toteuttamisessa.

Materiaalit lomakkeiden luomiseen

Raaka-aineista on monia vaihtoehtoja, joista halutessasi voit tehdä lomakkeita päällystyslautojen omille käsillemme. Näistä voit valita sen, jolla se on mukava työskennellä. Tietenkin on mahdotonta tehdä muotteja betonilaattoja kotona, mutta luoda hyvä muotti, joka on ihanteellinen injektio muovaustekniikka on aivan todellinen.

puu

Puu tuli melkein ensimmäinen materiaali, josta muotit tehtiin betonituotteiden kaatamiseksi. Työskentely hänen kanssaan on melko yksinkertainen ja miellyttävä. Mutta on haittoja, joita voi kohdata, jos haluat puun perustana muottiin:

 • käyttämällä sitä voit tehdä vain yksinkertaisia ​​geometrisia muotoja - rhombus, neliö, suorakulmio, kuusikulmio. Haluttaessa etupinta koristellaan myymälässä ostettujen tai käsin tehtyjen mallipohjien avulla;
 • puu on lyhytikäinen. Voit kaataa enintään 20 kappaletta betonituotteita yhdellä näytteellä. Mutta jos pieni työ on suunniteltu, periaatteessa tätä tosiasiaa ei voida sivuuttaa;
 • kokoonpano-mekanismi ei ole kovin kätevä käytössä.

Puumuotojen käyttö antaa erinomaisen tilaisuuden vahvistaa tuotteita ja parantaa niiden käyttöikää.

metalli

Harjoittelijalle, joka omistaa hitsaustekniikan, ei ole vaikeaa luoda metallilomakkeita laatoille. Tuloksena oleva muotti eroaa paitsi pitkästä käyttöiästä myös melko tarkasta geometriasta.

Erityisen kätevää on valaa levyjä paikan päällä. Tällä menetelmällä tarvitaan vain yksi muotti. Lisäksi sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi tuotteiden viemiseksi myöhemmällä kuivauksella. Metallimuoto täydellisesti "vapauttaa" betonituotteen ja puhdistaa helposti liuoksen jäännöksistä.

Kipsi on pitkään ollut johtava asema epävirallisessa materiaalien luokittelussa päällystyslautojen valmistukseen. Hän ansaitsi niin suosittu rakkaus hänen kiistattomilla eduillaan:

 • alhaiset kustannukset;
 • mahdollisuus toteuttaa monimutkaisimmat muodot;
 • yksinkertaisuuden luomiseen.

Mutta kaikki nämä upeat ominaisuudet tasapainotetaan vakavalla haittatekijällä - kipsituotteet ovat erittäin herkkiä, varsinkin jatkuvan käytön ehdoilla.

Suurin osa näistä muodoista soveltuu luonnonkiven jäljittelemiin koriste-kipsituotteisiin, joita käytetään sisustuksessa.

muovi

Voit tehdä mielenkiintoisia muotoja monimutkaisella kuvioinnilla käyttäen erikoismuovia. Tämä on melko uusi kotiteknologia, mutta se on jo laajalti hyväksytty. Sen muotokappaleella on tarkka geometria, joka on tehokas ja helppokäyttöinen. Tällaisilla muodoilla voit kaataa jopa kovaa seosta, joka tiivistetään värähtelevällä pöydällä.

kumi

Kumi-erikoislajeja on jo kauan käytetty rakentamisen alalla. Kumimuotit on kuitenkin mahdotonta tehdä itsenäisesti normaaleissa olosuhteissa. Tätä varten tarvitset erityisiä painelaitteita ja työkaluja. Kyllä, ja käytössä, tällainen muotti on riittävän hankalaa, se voidaan kaataa vain betoniin, jota seuraa tiivistyminen värähtelevällä pöydällä. Siksi tätä tekniikkaa pidetään vanhentuneina, ja sen toteuttamiseen on vaikea löytää tarvittavia materiaaleja ja välineitä.

Polyuretaani ja silikoni

Nykyään silikoni ja polyuretaani ovat johtava materiaali muotinvalmistukseen. Erityisesti ne ovat välttämättömiä siinä tapauksessa, että muotti on vapautettu suuria määriä. Lisäksi näiden polymeerien avulla voit luoda erilaisia ​​geometrisia yhdistelmiä.

Mutta valita polyuretaanin ja silikonin välillä on parasta valita ensimmäinen vaihtoehto. Silikoni kotitekoinen muoto laatikoille hävitetään hyvin nopeasti, koska lähdeaine itse pelkää alkalia, kun polyuretaaniyhdisteen muotti on lähes ikuinen. Polyuretaani toimii niin hyvin betonilla, että siitä valmistetut muodot käytetään myös vakavissa tuotantolaitoksissa.

Tavallisten asioiden epätavallinen muoto.

Pienikokoisten betonituotteiden täyttämiseen voit käyttää mitä tahansa lomakkeita, jotka löydät itse. Tämä voi olla monenlaisia ​​muovisäiliöitä: kertakäyttölaatikoita, lasiastioita, muovipulloja, lounaasti astioita, pakkaus kakun alla. Yleensä mitä tahansa, kunhan lomake itse on tarpeeksi jäykkä.

Vaihtoehtoisesti voit leikata muovipyörää, viiden litran munakoisoa tai putkea haluttuun paksuuteen renkaiksi ja käyttää niitä betonielementtien käyttämiseen.

Toinen luovia ajatuksia, jotka räjäyttivät Internetin - lomakkeiden sijaan käytetään valtavaa levyä mistä tahansa laitoksesta, johon betonia käytetään ilman hoitoa. Tietenkin sivuston luominen sellaisten tuotteiden kanssa ei onnistu, vaan tekemään mielenkiintoinen puutarhakuon helposti.

Tämäntyyppiset laattojen päällystysmuodot ovat eniten talousarviota ja yksinkertaisia. On kuitenkin syytä harkita, että tämä muotti on kertakäyttöinen. Siksi hänen on varattava etukäteen.

Muotoilun prosessi

Mikä tahansa materiaali, jonka haluat luoda ainutlaatuisen muotin, mieti huolellisesti kaikkia vivahteita:

 • ymmärtää muotoilu - piirrä se. Järjestelmä on erityisen tarpeellinen, jos järjestetään kokoonpainuva muoto-mekanismi;
 • ajattele tarkasti geometriaa. Valmistettujen tuotteiden pitäisi olla ihanteellisesti kytketty, tämä ei ainoastaan ​​yksinkertaista työntöprosessia vaan myös parantaa huomattavasti viimeistellyn radan esteettisyyttä.
 • tehdä puolia ja nurkkoja osia, jotta ei leikata kokonaisia ​​tuotteita, mikä merkittävästi nopeuttaa muuraustyötä.

Puinen muotti

Yhden lomakkeen luominen vaatii keskimäärin 1,5 lineaarimittaria puuta ja vapaa-aikaa. Mutta nämä tiedot ovat puhtaasti yksilöllisiä, kaikki riippuu suunnitelmistasi.

 • puupalkit, joiden paksuus on yli 15 mm;
 • näki;
 • ruuvimeisseli;
 • hiekkapaperi;
 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • huonekalut kulmat;
 • ruuvit.

Vaihe 1

Jotta lomakkeen osatekijät voidaan poistaa oikein, on parasta tehdä pieni kaavio, jossa niiden yhteyksien paikat ovat selvästi näkyvissä.

Vaihe 2

Mittaa kaikki osat huolellisesti ja leikkaa ne palkista.

Vaihe 3

Jos puulla on voimakkaat epätasaisuudet tai karheus, on parasta puhdistaa pinta hiekkapaperilla. Tällaiset pienet puutteet voivat estää tulevien tuotteiden täydellisen telakoinnin.

Vaihe 4

Ennen kuin kiinnität lomakkeen osat tiukasti, käytä rakennustasoa mittaamaan tarkasti kaikki kulmat. Ottakaa huomioon, että kalusteet on varottava huolellisesti: sen on oltava riittävän luotettava, jotta liuos ei pääse vuotamaan, mutta samaan aikaan on olemassa mahdollisuus purkaa helposti muottirakenne betonin asettamisen jälkeen. Tuotteen vetämisen helpottamiseksi, kun betoni alkaa kovettua, mutta ei ole vielä saanut riittävästi voimaa irrotettavaksi, irrota kiinnitys hieman.

Vaihe 5

Kun lomake on valmis, aseta se tasaiselle alustalle ja tarkista uudelleen tasolle.

Vaihe 6

Etkö osaa tehdä konkreettista pintavähennystä? Käytä suosikkiasetusta:

 • pohjan sijaan, lomakekokoonpanon vaiheessa, voit kiinnittää moniosaisen pinnan, esimerkiksi pleksilasi- tai vaahtokattopaneelimateriaalin;
 • Hanki erikoislaskuja tai kumimatkoja, jotka voidaan yksinkertaisesti puristaa konkreettiseen runkoon kaatumisvaiheen aikana.

Metallimuotti

Menetelmä metallilevyjen päällystysmuotojen muodostamiselle on hyvin samanlainen kuin puurakenteiden valmistuksessa käytetty algoritmi, jossa on eroja - kiinnityspisteitä ei ole kiristetty ruuveilla vaan yksinkertaisesti hitsatuilla. Voit kätevästi kiinnittää pyöreän puun pienet kädensijat. Mutta jos suunnitelmissa on luoda muoto, jotta se kestää konkreettisia siinä, kunnes se kovenee, niin rakentavasta näkökulmasta on parasta keksimään ymmärrymalli.

Kipsimuotti

Muodon tekemiseksi perusaineiston - kuivan kipsin, suuren ja hienon hionnan lisäksi tarvitaan:

 • malli, joka tulee tulevaisuuden muotoon;
 • öljy tai maaöljyhyytelö;
 • kuiva maali;
 • vesi;
 • metalli pistoke;
 • puukehys. Valitse se ottaen huomioon tulevan kipsimuodon paksuus, koska alkuperäisen muodon mitat pienenevät 5 cm;
 • ohut metallilangasta.

Vaihe 1

Valmista puukehys vaaditusta koosta, josta tulee eräänlainen tuleva seinämuoto.

Vaihe 2

Aseta malli keskelle puurakennetta ja peitä se runsaasti öljyllä. Jos haluat, että seinät ovat kipsiä, niin myös puukehys on voiteltava.

Vaihe 3

Liuotetaan koostumus ensimmäiselle kerrokselle. Sitä varten sinun on otettava:

 • 7 grammaa maalia;
 • 1 litra vettä;
 • jotain hienoksi maadoitettua kipsiä.

Aineosien häiritsemiseksi tarvitset homogeenisen massan paksun sakeuden.

Vaihe 4

Liuotetaan karkea kipsi vedellä riittävään määrään, jotta päällystetty pinta on noin 5 cm. Ole varovainen ja tarkka kerroksen paksuus.

Vaihe 5

Levitä ensimmäinen kipsiyhdiste työpintaan, jonka paksuus on 8 mm.

Vaihe 6

Heti kun se alkaa kuivua, naarmuta pinta haarukalla - paremman otteen ja nopeasti toisen yhdisteen käyttämiseksi. Jotta voisit olla vahvempi toisen kerroksen keskellä, tiilikauha lanka ylös.

Vaihe 7

Kipsin täydellisen kovettumisen jälkeen - likimäärin noin päivällä - poista se huolellisesti mallista. Voit tehdä tämän muotoilemalla lomakkeet lyhyesti veteen, mikä auttaa lisäämään kipsiä enemmän muovia. Aseta tapit mallin ja kipsimuottin väliin ja löysää varovasti. Joten ilman vaurioita muottiin ja malli voi poistaa tuodun tuotteen.

Muovimuotti

Muovin muottirakenteiden valmistusprosessi on niin yksinkertainen, että jopa aloittelevasta muotoilusta vastaava yritys pystyy käsittelemään sitä vähäisellä huolellisuudella ja huolellisuudella.

Noudata varotoimia, kun työskentelet punaisen kuuman nestemäisen muovin kanssa. Käytä suojakäsineitä ja suojalaseja. On myös tärkeää, että keho on täysin pukeutunut paksuihin vaatteisiin.

Vaaditut materiaalit ja työkalut:

 • ruuvi;
 • kynnet;
 • levyt, jotka ovat pitempiaikoja kuin levittimien suunnitellut mitat;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • rakentamisen taso ja mittanauha;
 • kaakeloitu malli, jonka ääriviivat painetaan etupuolelle;
 • näki;
 • hiekkapaperi;
 • muovia.

Vaihe 1

Kokoa puukehys haluttuun muotoon, sillä tulevien tuotteiden mitat ovat yhtä suuret kuin tuloksena olevan muottien sisäisen muodon koko. Tässä tapauksessa varmista, että käytät tasoa sen tasaisuuden varmistamiseksi. Muista, että muovi täsmälleen toistaa minkä tahansa muodon. Joten päät ovat sileät sen jälkeen, kun kehys on koottu, hiekkaa sen sisäpuolelta.

Vaihe 2

Tuloksena olevan puulaatikon pohjassa aseta malli koristeelliseen vuoraukseen. Samaan aikaan sen tulisi liikkua noin 2 cm: n etäisyydellä kehyksen seinistä.

Vaihe 3

Muovi sulaa millä tahansa sopivalla säiliöllä ja kaadetaan muotoon.

Vaihe 4

Kun se on täysin jäähtynyt - noin 60 - 70 minuuttia - lopullinen tuote uutetaan.

Polyuretaanimuotti

Algoritmi polyuretaanimuodon muodostamiseksi päällystyslaatoille on samanlainen kuin edellinen. Mutta on olemassa hienouksia työskennellä polyuretaani yhdiste, joka on otettava huomioon. Lisäksi perusaineisto edellyttää seuraavia:

 • vahapohjainen liuos tai perinteinen astianpesuaine;
 • harjalla;
 • lastalla;
 • vaneri;
 • ruuvimeisseli;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • esine otettu kuvioon luoda koristeellinen kerros. Tämä voi olla valmiin betonituote, mikä tahansa esine, jossa on kuvio, puupaneelit ja jopa tekstiilit.

Vaihe 1

Aseta malli, johon muotti valetaan tasaiselle alustalle.

Vaihe 2

Kokoa vanerirunko niin, että se osoittautuu hyväksi runoksi, joka on vähintään 2,5 cm korkea, ja sen tulee ulottua mallista kaikkiin sivuihin 2 cm.

Vaihe 3

Tarkasta runko ja malli huolellisesti vahakerroksella tai pesuaineella. Tämä helpottaa polymeerimuodon erottamista kovettumisen jälkeen.

Vaihe 4

Valmista polyuretaani pakkausohjeiden mukaisesti. Samalla noudata tiukasti varotoimia. Kaikki työ on suoritettava joko hyvin ilmastoidulla alueella tai raitisessa ilmassa.

Vaihe 5

Kaada valmiin näytteen mahdollisimman pian. Samanaikaisesti pidä säiliötä silikonilla 2 cm yläpuolella, jolloin ilmakuplat vapautuvat polyuretaanista.

Vaihe 6

Polymeerin kovettuminen tapahtuu noin puolitoista tuntia riippuen materiaalista ja valmistajasta. Ajan jälkeen voit helposti poistaa valmiin lomakkeen. Yksityiskohtainen valuprosessi kuvataan videossa.

Miten pidentää lomakkeiden elämää

Jotta muotti on tehty niin kauan kuin mahdollista, ja tuotteet tulevat ulos siitä ilman avioliittoa, sinun on tiedettävä, mitä voileita levytyyppien muotoiluun:

 • erityinen rasva - yksinkertainen, ammattimainen, mutta kallis;
 • kasviöljy - tehokas ja kallis;
 • jäteöljy on tehokas, halpa, mutta jos ylikuormitat sitä, niin pahoja tahroja ilmestyy betonipinnalle;
 • Saippua ratkaisu on halpa ja käytännöllinen vaihtoehto, mutta tahrat voivat jäädä joihinkin muotoihin.

Tarkastellessasi artikkelia voit päätyä siihen, että on aivan helppoa muodostaa konkreettisia päällystyslaattoja omiin käsiisi. Hienoa tässä liiketoiminnassa ilman suuria vaikeuksia, voit tehdä kunnollisen neliön myytäväksi, joka maksaa takaisin kaikki kulut ja jopa tuo voiton plusksi.

erä

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on asunnonomistaja, jolla on paljon mahdollisuuksia kodin parannukseen ja takapihan juoniin, ja mikä tahansa kodin käsityöläinen tekee tämän omasta puolestaan ​​yrittää hyödyntää nykyaikaisen rakennusteollisuuden etuja. Yksi tällaisista mahdollisuuksista on asentaa päällystyslaatat kotitalouden juoniin, ja kehittäjä on suunnitellut ja asentanut asuinrakennuksen, ajattelee, miten järjestää puutarhatyylit ja mitä materiaaleja käytetään niiden päällystämiseen, ja useimmissa tapauksissa on vakuuttunut siitä, että on suositeltavaa käyttää päällystyslaatat. Samalla kuitenkin syntyy kysymys materiaalin hinnasta, joka kasvaa merkittävästi laatan sisustuksen mukaan ja nousee hinta riippuen muodon ja kuvion monimutkaisuudesta. Ja tällä hetkellä on aika muistaa, että yksinomainen päällystyslaatat voidaan tehdä itsenäisesti tekemällä lomakkeita sen tuotannolle tai ostamalla valmiita tuotteita. Lisäksi viime vuosina monet ajattelevat laattojen valmistusta, jonka kannattavuutta on vaikea epäillä. Ja tällä hetkellä on aika palauttaa mieleen yrityksen pääsääntö, jonka ydin on se, että minkä tahansa liiketoiminnan voitto on korkeampi, sitä pienemmät juoksevat kulut ja pääomasijoitukset. Tällä tavoin lopputulos viittaa siihen, että tämän materiaalin tuottamiseen liittyvä liiketoiminnan hyöty sekä ylläpitokustannukset (jos et ole yrittäjä) vähenevät merkittävästi, jos teet muotin päällystyslaattojen omaksi. Tällä tavalla valmistetut laatat nauttivat sinua paitsi alhaisin kustannuksin, mutta myös laadultaan, joka vastaa teollisuusmateriaalin laatua.

pitoisuus

Taivutusalustat: itse tuotannon tarkoituksenmukaisuus

Paikan pinta-ala kattaa minkä tahansa materiaalin, mikä on pakollista paikallisen alueen ennallistamisvaihetta, joten sen yksittäiset segmentit, joihin ihmisten intensiivisimpiä liikkumisia tapahtuu, tulevat pian hankkimaan ruma ulkonäkö. Päällystyslaatat ovat eniten kysyttyjä materiaaleja puutarhojen polveilua ja sisustusta varten. Sitä käytetään luomaan jalkakäytäviä, puutarhavarusteita, parkkipaikkoja ja syitä eri tarkoituksiin. Koska nykyään on melko helppo löytää tietoja käytännöllisesti katsoen kaikentyyppisten rakennustöiden ja materiaalien valmistuksesta, jolloin ammattitaidottomia palveluita ei vaadita, pidämme tässä artikkelissa tarpeellisena vastata kysymykseen: "Kuinka tehdä lomake laattojen päällystämiseen ", mitä tarvitaan kotilevyjen tekemiseen. Tämän asian kiireellisyys selittyy sillä, että päällystyslautojen valmistukseen on välttämätöntä valmistaa paitsi laadullisesti sekoitettua ratkaisua, myös tätä varten erityisesti suunniteltuja muotoja, jotka määrittelevät materiaalin ja sen rakenteiden koristeelliset ääriviivat. Rakentamismarkkinat tarjoavat valmiita muotoja laattojen päällystämiseen, jonka valikoima on monimutkainen, ja se on esitelty vakiomuotoina geometristen muotojen muodossa sekä muotoilijoina, joissa on alkuperäinen ornamentti tai eläinten ja lintujen ääriviivat.

Mielenkiintoinen tosiasia on se, että muottien tekeminen kaatopäällysteiden kaatamiseksi ei ole vaikeaa, ja sitä voidaan tehdä itsenäisesti kotona. Kuitenkin, jotta kaikki mahdollisimman tarkasti pystytään tekemään, sinun on oltava kärsivällinen, ahkera ja tietenkin fancy.

Lomakkeet valokuvan päällystämiseen

Käsintehtyjen laatat etuja

 • Halutessasi itsellesi valmistetut päällystysalustat saat tilauksen tehdä laattoja suoraan sivustolla, jonka avulla voit ratkaista kuljetuksen ongelmat sekä lastaamisen ja purkamisen. Jos teoksen tuloksen perusteella lasketaan kaikki kustannukset, vaikka otat huomioon myös halvimpien pienikokoisten laatatuotteiden ostokset, olette vakuuttunut siitä, että tekemällä laatat itse säästät paljon;
 • Erilaisten vaihtoehtojen lisäksi omien käsissään tehtyjen laattojen toinen etu on, koska sinulla on mahdollisuus tehdä minkä tahansa muodon ja paksuuden omaavaa materiaalia käyttämättä aikaa etsimään ja hankkimaan haluttuja tuotteita;
 • Jos tarvitset pisteen korjaamista puutarhan tai polun, voit tehdä vaaditun määrän laatat oikealla sivustolla.

Materiaalimuodot laattojen päällystämiseen

Nykyaikaisten rakennusmarkkinoiden tarjoamat laatat ovat pääosin muovia. Huolimatta siitä, että tällaisia ​​sävellyksiä ei voida ostaa perinteisissä myymälöissä rakennusmateriaaleissa, ne löytyvät erikoistuneilta yrityksiltä, ​​jotka harjoittavat päällystyslautojen tuotantoa ja ostavat kohtuulliseen hintaan. Ulkopuolisesti ne esitetään rakeina, jolloin ne lämmittävät viskoosisen rakenteen. Ja jos ulkonäöltään on vaikea ymmärtää seoksen suorituskykyominaisuuksia, sitä on helppo tuottaa sen jälkeen, kun sen koostumus on tutkittu.

Kodin päällystyslaattojen valmistuksessa käytetään paljon materiaaleja, joista erityistä huomiota on kiinnitettävä seuraaviin koostumuksiin:

 • Toissijaiset kopolymeerit ovat yksi kysytyimmistä materiaaleista, joita käytetään luotettavien kennojen valumuotokuvien tuottamiseen, joiden avulla voit tehdä useita laattoja samaan aikaan tai kohdata suuria kokoja. Toissijaisista kopolymeereista valmistetuilla valupaloilla on tunnusomaista muotojen muodostaminen muurausmuodon alla ja jäljitystoimien läsnäolo ja tällaisten muotojen avulla tuotettu päällystysmateriaali on erillinen geometria ja erillinen kuvio. Kopolymeerimallit kestävät yli viisisataa täyttöä, eikä laattavalmistukseen käytetty betoni ole levinnyt niihin;

Se on tärkeää! Häikäilemättömät valmistajat yrittävät myydä polyeteenistä tai kierrätetystä polypropeenista valmistettuja lomakkeita kopolymeerin peitteellä, mikä heikentää niiden kustannuksia. Kun hankitaan valmiita jälkikopolymeerien muotoja, on varmistettava, että ne on tosiasiallisesti valmistettu tästä aineesta, mikä ei aiheuta erityisiä vaikeuksia. Riittää, että arvioidaan lomakkeiden ulkonäköä - niiden pitäisi paistaa ja varmista, että ne eivät repeyty puristettaessa;

 • Ensisijainen polyeteeni on koostumus, jolla on kaikki sekundaaristen kopolymeerien positiiviset ominaisuudet, minkä seurauksena primaaripolyeteenistä tehdyt muotit eroavat toisistaan ​​oikeassa geometriassaan ja suurella määrällä jäykisteitä. Tällaisten "aihioiden" käytön aikana ne eivät vääristy tai halkeile, ja siksi ne kestävät jopa tuhat täytettä. Tämä seos ei kuitenkaan sovellu kennojen rakenteiden valmistukseen ja sitä käytetään ainoastaan ​​yksittäisten laattojen tuotteiden mallien tuottamiseen.
 • ABS-muovia käytetään myös muottien valmistukseen päällystyslautojen valmistukseen. Tämän seoksen valmistetuista tuotteista on edellä mainituista yhdisteistä tehtyjen järjestelmien edellä mainitut ominaisuudet, mutta niillä on yksi epämiellyttävä haitta, joka rajoittaa muovimuotojen käyttöä. Sen ydin on se, että kun työkoostumus kaadetaan, usein tapahtuu, että reunat tarttuvat malleihin, mikä vaikeuttaa valmiiden laattojen poistamista muotista. Laatta, joka vuorostaan ​​aiheuttaa ongelmia, puolestaan ​​rikkoo reunoja ja muodon muodonmuutoksia. Tältä osin tällaisia ​​laatat eivät ole suositeltavia verhouskohteille ja puutarhaväylille, koska lisävahvistusta ja nivelten hoitoa tarvitaan;
 • PVC-kalvo on halvin, mutta samalla lyhytikäinen materiaali, jonka muodot kestävät enintään 50-60 täytettä. Jos kaadatte työseoksen PVC-muotoon, valmistaudu siihen, että se kuivuu niissä vähintään 2-3 päivässä, ja valmiin laatta laadultaan jää haluttuun. Vaikka polyvinyylikloridimuotoja käyttämällä valmistetut laatat ovat ominaisia ​​huonolaatuisina, PVC-muotoja käytetään useimmiten kotiteollisuuden laattojen valmistukseen;
 • Rakeinen polystyreeni on yhdiste, jolla saat luotettavia muotoja kotiteollisuustason valmistukseen, kun tuotannossa ei ole tarvittavia materiaaleja. Huolimatta siitä, että rakeistetun polystyreenin muodoissa työkoostumus myös jähmettyy vähintään kaksi päivää, mutta toisin kuin PVC-seoksesta valmistetut laatat, granuloiduilla polystyreenimuodoilla valetut kivilohkot on ominaista ihanteellisesti tasomainen geometrinen muoto ja kiiltävä pinta..
 • Silikoni on materiaali, jota käytetään siinä tapauksessa, että aiot tuottaa jalkakäytäviä, joille on ominaista monimutkainen rakenne. Tämä johtuu materiaalin ominaisuuksista, jolle on tunnusomaista joustavuus, jonka avulla voit luoda pienimmät yksityiskohdat ja epälineaariset linjat. Samaan aikaan silikonimuodot eivät ole jäykkyyttä, joka on luonnostaan ​​muovia, jonka yhteydessä "aihiot" voivat hieman turvota tai loimata. Silikoni-muotit kestävät noin 500 täytettä.

Se on tärkeää! On huomattava, että käsityönä valmistetut laatat, niiden suorituskykyä ja kestävyyttä koskevat muodot eivät eroa tavaroista, jotka on esitetty rautakauppojen hyllyissä. Jotta tämä edellytys täyttyisi, laatoitusprosessissa on kuitenkin seurattava vähitellen koko muotintuotannon tekninen prosessi, jota käsitellään jäljempänä.

Lomakkeet omaan käsiinsä päällystämiseen: askel askeleelta opas

Puukuvioiden tekeminen

Monet asunnonomistajat usein kysyvät kysymykseltä: "Kuinka tuottaa laatat kotona mahdollisimman budjetoidulla tavalla?" Vastaus tähän kysymykseen on pinnalla. Yksi kustannustehokkaimmista vaihtoehdoista päällystyslautojen valmistukseen on puisen muottien käyttö. Materiaalina tässä tapauksessa on puukehys tai rakenne, jota käytetään laattojen muodostamisessa, johon betonista tai muusta työseoksesta kaadetaan, jota käytetään päällystyslaattojen tuottamiseen.

Se on tärkeää! Käyttämällä puisen muottien avulla voit tehdä vain säännöllisiä geometrisia muotoja (suorakulmio, neliö, rhombus, pentagoni ja muut geometriset muodot).

Jotta puu-muotti voidaan valmistaa päällystyslaattojen valmistukseen, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • Puiset baarit;
 • Saha tai leikkuri;
 • ruuvi;
 • ruuvimeisseli;
 • hiekkapaperi,
 • Mitattu taso.
 • Baareja käytetään tekemään valittua muotoa oleva puinen alusta, jonka elementit kiinnitetään ruuveilla ja ruuvimeisselillä. Tämä on tehtävä niin, että kun työseos kovettuu, on mahdollista irrottaa ruuvit ja estää ongelmat saamasta valmiin laatta muotista;
 • Käytä mittaustasoa sen varmistamiseksi, että laattojen muoto on täysin tasainen eikä ole olemassa riski saada huonolaatuinen päällystyslaatta. Jotta vältetään pienimmät epäsäännöllisyydet, jotka voivat pilata päällystyslautojen muodon ja tekstuurin, käsitellään lomake halkopapereilla;
 • Kun olet tehnyt kehyksen, aseta se vaakatasoon;

Valmistetun betonin täyttö suoritetaan useina peräkkäisinä vaiheina:

 • Ensinnäkin seos sijoitetaan säiliön keskelle;
 • Seuraavaksi suoritetaan vahvistusverkon asennus;
 • Seula sekoitetaan huolellisesti, kolhi kaikki muodon sivut;
 • Lopuksi kaadetaan loput liuoksesta.

Se on tärkeää! Tasapainotettuun betoniin se kaatui keskeltä lähtien. Betonin kuivaus suoritetaan 1-2 päivää, minkä jälkeen on tarpeen irrottaa muotti ja poistaa valmiin laatta.

Se on tärkeää! Niinpä, että puuosasto, joka toimii muotoiluna päällystyslautojen valmistuksessa, hankkii täydellisen sileyden, mikä edesauttaa valmiin kaakelin täydellistä viimeistelyä ja helpottaa sen poistamista, peittää lakan muotoiset puukappaleet. Tällainen käsittely riittää melko pitkään. Toinen tapa saada aikaan samanlainen tulos on voidella muottien reunoja ennen kuin se työnnetään työliuoksen sisälle saippuavedellä tai koneöljyllä.

Muovimuotin valmistus

Ennen kuin tarkastelemme muovimuotinvalmistusteknologiaa päällystyslaattojen valmistukseen, valmistele seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • Puiset levyt tai palkit, joiden pituus on 2 cm pidempi kuin päällystyslautojen pituus, jonka aiot tehdä;
 • muovi;
 • Kynnet tai ruuvit;
 • ruuvimeisseli;
 • Saha ja vasara;
 • Rakennustaso sekä hiekkapaperi.

Jotta valmistettaisiin muovimuotti laattojen päällystämiseen, noudata työn alla olevaa algoritmia:

 • Ensinnäkin valmistetaan puukehys, joka koostuu puupalkkeista, jotka on kiinnitetty yhteen kynsien tai ruuvien kanssa. On tärkeää muistaa, että kehyksen sisäosa vastaa asennetun muodon avulla valmistettujen päällystyslautojen kokoa. Koska muovinen seos toistaa selvästi selkeän viivan ja geometrian, on suositeltavaa tehdä kehys suorakulmion, neliön, rhombuksen tai jopa kuusikulmion muodossa. Tarkista viivojen tasaisuus ja kulmien selkeys käyttämällä rakennustasoa;
 • Kun olet tehnyt puurungon, asenna se vaakatasoon ja kaada muovia sulaa muovia kovettuen 50-60 minuutin kuluessa;
 • Lopuksi irrota lähes valmiin muodon kehyksestä ja käsittele tarvittaessa hiomapaperilla.

Silikonimuottien valmistus

 • Silikonimuodot auttavat ymmärtämään monimutkaisimpia laatoitettuja helpotuksia ja toteuttamaan monimutkaisia ​​ideoita, joiden yhteydessä heitä valitaan kokeneimpia tai yksinkertaisesti kunnianhimoisia nuoria käsityöläisiä, jotka haluavat osoittaa yksilöllisyytensä ja mielikuvituksensa.
 • Tässä tapauksessa lähtöaineena käytetään kolmikomponenttista silikonia, joka sisältää niin sanottua emästä, katalyyttiä ja koveteainetta. Koostumuksen tehokkuuden maksimoimiseksi ja komponenttien sekoittamisen aikana on kiinnitettävä erityistä huomiota ja noudatettava valmistajan antamia ohjeita, koska näiden komponenttien osuuksien tarkka noudattaminen määrittää tulevan työseoksen laadun. Ennen työskentelyn valmistelua, varmista, että jokaisen komponentin lämpötila on vähintään 20 astetta.

Silikonimuotteja valmistettaessa päällystyslaatat valmistele seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • Silikonia kaatava säiliö (tätä varten voit rakentaa säiliön itse käyttämällä silikonitiivisteitä ja ruuveja tai käyttää valmiita astioita);
 • Matriisi on valmistettu jäykästä materiaalista, jonka muoto sulatetaan silikoni;
 • Silikoniseoksen rakenteelliset komponentit, joita käytettiin työstettävän koostumuksen vaivaamiseen;
 • Veistoksellinen savi;
 • Työnkulun helpottamiseksi voit käyttää sekoittimen, mutta sen käyttö ei ole pakollista;
 • sakset;
 • Kasviöljy, joka on suunniteltu voidakseen muodon.

Se on tärkeää! Matriisinä voit käyttää haluamaasi viimeisteltyä laattaa, jonka rakenne ja helpotus haluat jäljitellä. Kuitenkin ennen sen käyttämistä on tarpeen puhdistaa ja purkaa perusteellisesti sen pinta.

Harkitse askel askeleelta silikonimuottien valmistustekniikkaa laatoille:

 • Valmistetaan säiliö, joka on suunniteltu silikonin kaatamiseksi;
 • Tasoittaa tasaisesti veistoksellinen savi valmistetun astian koko pinnalle;
 • Valmistetussa veistoksellisessa savessa asetetaan matriisi, jonka rakenne ja lievennys toistaa silikonin;
 • Voitele matriisi varovasti kasviöljyllä;
 • Sekoita silikoniseoksen komponentit tasaiseen koostumukseen varmistaen samalla, ettei ilmakuplia ole;
 • Kaada valmiin silikoniseos säiliöön ohuessa virrassa;
 • Kun silikoni kovettuu, irrota muotti varovasti säiliöstä ja katkaise tarvittaessa kaatumisvaiheessa esiintyneet viat saksilla.

Se on tärkeää! Silikonin kuivausnopeus kasvaa ilman lämpötilan kasvaessa, mutta silikonimuoto kuivuu keskimäärin aikaisintaan 24 tunnin kuluttua.