Betonilaatat ja -muodot

Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

 • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
 • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
 • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

Soveltamisala

Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

 • betonirakennus;
 • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
 • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
 • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
 • kuivausrummut;
 • teräsbetoniset rakennuslevyt.

Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

Tuotannon materiaali

Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

elastomeerit

Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

 • monimutkaiset bulkkituotteet;
 • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
 • arkkitehtonisia erektioita.

Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

 • kumi (synteettinen kumi);
 • Formoplast;
 • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

muovi

Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

 • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
 • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
 • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
 • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
 • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

Riippumaton muotoilu

Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

 • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
 • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista, puusta. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
 • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
 • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
 • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Itsenäinen lohkon luominen

Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

 • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
 • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
 • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
 • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
 • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
 • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
 • suorita lanka täytettynä;
 • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
 • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

johtopäätös

Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • lujuus, vakaus;
 • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
 • helppokäyttöisyys;
 • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
 • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.

Tyypilliset hiekkakappaleen valmistus tee-se-itse

Kuonan kivi on suosittu rakennusmateriaali, jota käytetään laajalti edullisten ja hyvien ominaisuuksiensa ansiosta. Sementtitalo kestää 50 vuotta tai enemmän. Tämän rakennusmateriaalin tuottamiseen tarkoitetuilla laitteilla ei ole sertifiointia, joten monet ihmiset tekevät hiekkalaatikoita omilla käsillään.

Mitä tarvitaan lohkojen tuottamiseen ja muodon tekemiseen

Jotta hiekkalaatikko olisi omalla kädellä, on välttämätöntä ostaa suuria määriä seosta, joka sisältää välttämättä sementtiä ja täyteaineita, sekä erilaisia ​​lisäaineita, jotka parantavat rakennusmateriaalin laatua.

Tuotannossa tarvitset betonisekoittimen, tärinän näytön ja tärinän. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä lomakkeiden valmistukseen.

Lomakkeet ottavat niin monta lohkoa kuin aiot tehdä päivässä. Lomakkeet voivat olla puusta tai metallista. Putkien haltijoille halutaan halutun halkaisijan putket. Voit myös tehdä suorakaiteen muotoisia onttoja ytimiä, mutta sinun on harkittava, että lohkon voidness ei saa ylittää 40%.

Piirustuslomakkeet hiekkakiven valmistukseen

Koneiden tuotanto hiekkakiven valmistukseen on mahdollista myös omalla kädellä. Auta tässä yksityiskohtaisessa piirustuksessa.

Jos sinulla on paljon aikaa, voit tehdä lohkoja käyttämättä laitetta vain lomakkeiden avulla. Tätä varten sinun täytyy kaataa liuos kolmanteen, ja sitten vasara sen seinät ympärillä kehällä vasaralla niin, että seos asettuu. Sitten sinun on täytettävä seos ja toistettava toimenpide. Voit käyttää muovipulloja, jotka on täytetty vedellä tyhjäksi. Ne on sijoitettava samalla etäisyydellä toisistaan. Kuivauksen aikana kuluu 2-4 päivää, jonka jälkeen laite voidaan poistaa ja valmistaa uusi.

Kun käytetään korkealaatuista sementtiä ja täsmällistä kiinni tuotantoteknologiaan, käsin tehdyt lohkot eivät ole yhtä laadukkaita kuin yrityksen tuottamat lohkot.

Kotitekoinen kone rakennuspalikoiden valmistukseen tekee sen itse

Moderni rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman seinälohkoja. Mutta kaikki eivät tiedä, että on aivan realistista halventaa yksityisen talon, kesämökin, autotallin tai kodinhoitohuoneen rakentamista. Sen sijaan, että ostat tiilen tai sementtikappaleen, riittää aloittaa niiden valmistaminen itse. Tätä varten sinun on käytettävä laitetta lohkojen tuottamiseen ja jos budjetin avulla ei voi tehdä vibropress-koneen itse.

Värähtelevien koneiden edulliset tehdasmallit eivät poikkea suuresta suorituskyvystä, mutta yksityiskäytössä tätä ei vaadita. Totta, koneiden ostaminen pienen talon rakentamiseen, jossa se kestää noin tuhat yksikköä vakiokokoisena, ei ole täysin kannattavaa. Tämän vuoksi voit harkita laitteiden vuokraamista tietyksi ajaksi. Tämä riittää rakennusmateriaalien hankintaan tulevaisuudessa.

Tehdasvalmisteinen tehdas valmistaa rakennuspalikoita itse

Paikkakunnilla, joilla on pieni määrä, on mahdollista löytää yritys, joka tarjoaa koneita rakennuspalikoiden tuottamiseen, mutta ystävien kesken on käsityöläisiä, jotka ovat valmiita tarjoamaan itsensä valmistettuja laitteita tai jakamaan valmistuksen salaisuuksia.

Rakennuspalikoiden lajit

Tiili on edelleen tärkein materiaali korkean nousun rakentamisessa, mutta matalan rakennustöiden osalta on halvempaa käyttää muita rakennusmateriaaleja. Jos jätämme puun, joka on nyt kallis, valinta vaihtelee. Moderni seinämateriaali valmistetaan:

 • vaahtobetoni;
 • karrelle;
 • ilmastettu betoni;
 • laajennettu savi.

Estä vertailukuvio

Jätteinä käytetään erilaisten ja joskus eksoottisten materiaalien käyttämistä karkeiden lohkojen täyteaineena: seulonta, lasi ja tiiliskivi, sahanpuru, puuhake.

Pohdimme aluksi, kuinka itsenäiset savi-lohkot ja sementtikappaleet on tehty itsenäisesti, koska kaikkein talousarvio on kaikkien edellä mainittujen rakennusmateriaalien joukossa.

Tee se itse

Jos alueellasi ei ole ongelmia sardiinin kanssa, saatat olettaa, että olette onnekas: sardeldi betonista halvemmasta huolimatta se on harvoin myytävänä, mutta rakennusmateriaalille on ominaista monenlaisia ​​positiivisia ominaisuuksia. Savielementtien valmistukseen tarvitaan:

Seoksen valmistuksen päämateriaali on laajennettu savi-sakkoja.

Liuosta sekoitettaessa on tärkeää noudattaa tiettyä sekvenssiä: lisätään saviä veteen, sitten sementtiä ja lopuksi hiekkaa. Liuoksen mittasuhteet ovat seuraavat: yhdeksän litraa vettä käytetään 54 kg laajennettua savea, 9 kg sementtiä ja 27 kg hiekkaa. Tuloksena on noin 100 kilogramman painoinen seos, jossa valmiiden lohkojen vapauttaminen on 9-10 kappaletta.

Kevytrakenteisten lohkojen valmistusteknologia

Jos ei ole mahdollista käyttää erikoistunutta konetta (tällainen laite ei ole halpa), keramiittibetonia voidaan tuottaa ei-teollisessa mittakaavassa käyttäen erityisiä matriiseja. Lisäksi vaaditaan sopiva laastiastia, tasainen alusta ja puusta tai metallista valmistettu muotti, jonka muoto on kirjain "E".

Vähentää tilapäisiä menetyksiä ja vähentää työvoimakustannuksia antaa betonisekoittimen - vakiovarusteita rakennusmestarin arsenaaliin. Ajan puutteessa ongelma on ratkaistu värähtelykoneella, joten tällaisen koneen yksinkertainen malli voidaan tehdä itsenäisesti.

Tällöin riittää, että pieni sähköteho, mutta nopea sähkömoottori kiinnitetään muotoon, joka muunnetaan eksentrillä täysimittaiseksi värähtelijäksi. Matriisin värähtelyt aiheuttavat seoksen levittämisen muodossa mahdollisimman tiheästi ja tasaisesti, parantaen valmiiden tuotteiden lujuusominaisuuksia. Tehtaalla valmistetuilla vibropresseilla on suurin tuottavuus: ammattikäyttöön tarkoitetuissa koneissa on lisälaitteita, jotka mahdollistavat prosessin automatisoinnin ja poistavat raskaan käsityön. Mutta on paljon tällaisia ​​vibropressointikoneita.

Kynsilohkojen tuotanto omilla käsillä

Laajennettu savi - erinomainen ja edullinen materiaali rakennuspalikoiden valmistukseen, mutta vielä edullisempi tapa tehdä rakentaminen on karkeiden lohkojen käyttö. Ominaisuuksiltaan vastaava ominaisuus ääni- ja lämmöneristykselle, kuonabetoni on valmistettu materiaaleista, joiden kustannukset ovat suuruusluokkaa pienempiä.

Teollisuus ei ole kiinnostunut tekemään kuona-estää rakennusmateriaalia - on edullisempaa tuottaa kalliita vastaavia (rakennuspalikoita vaahtobetonista, hiilihapotetusta betonista, tiilestä). Mutta erityiset laitteet myyntiin tarkoitettujen karkeiden lohkojen muodostamiseen ovat ja paljon. Tällaisten värähtelevien laitteiden hinnat ovat valtavat: yksinkertaisista malleista, joissa on staattinen matriisi, joka on täysin mahdollista asentaa autotallissa olosuhteissa romumateriaaleista täysin automatisoituihin riveihin.

Kuonakivi: valmistustekniikka

Moderni hiekkalaatan koko on 188x190x390 mm, täyteläinen rakennusmateriaali on luonteenomaista riittävän lujuuden säätöjen ja monikerroksisten rakenteiden järjestämiseksi. Kaikissa muissa tapauksissa käytetään onttoja seiniä. Tukot voivat olla pyöreitä, suorakulmioita tai neliöitä, määrä vaihtelee välillä 8-10 tyhjää, mitattavuus on 25-50%. Käytännöllisesti katsoen huonompi kuin monoliittisten tuotteiden lujuus, ontot kuonakivet säästävät kalliin sementin lähes kaksi kertaa.

Seoksen nopeaa ja laadukasta vaivaamista varten on toivottavaa käyttää betonisekoitinta

Tuotteen täyteaine voi olla:

 • kivihiilen kuona;
 • pieni murtovesi;
 • raunioiden seulonta;
 • hiekka;
 • tiilen jätteet;
 • lasi taistelu;
 • tuhka;
 • perliitti;
 • kipsi;
 • sahanpuru;
 • puulastuja.

Liuosta sekoitettaessa mittasuhteet riippuvat täyteaineen koostumuksesta. Tärkein edellytys on, että valmiin ratkaisun ei leviä. Sementti kuonanbetonituotannossa käyttää laatua, joka ei ole alempi kuin M400, lopputuotteiden suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi pehmentimiä voidaan lisätä liuokseen.

Kannettava kone kuonakivien valmistukseen tee se itse

Tehtaan resepti voi toimia suuntaa-antavana kuonan lohko-ratkaisun itsenäiselle tuottamiselle: seitsemälle osalle masuunikuonaa - kaksi osaa karkeaa hiekkaa, puolet sementtiä ja enintään kolme osaa vettä. Menetelmä, jolla varmistetaan ratkaisun johdonmukaisuus yksinkertaisen vaatimuksille: heitetään kourallinen maahan, sen pitäisi kaatua. Jos keräät liuos ja puristat sen nyrkkeilyssä, sen tulee olla pallo.

Tavallisten mitoitusten tarkentaminen ei ole välttämätöntä: omien käsien tekeminen on yksittäinen prosessi, ja monet haluavat säätää tuotannon useilla muotokokoluokilla (esimerkiksi 200x200x400 mm), minkä ansiosta se on helppo liittää muiden rakenteilla olevien rakennusten elementteihin.

Karkeiden lohkojen valmistus ilman erityislaitteita

Vapaan ajan läsnä ollessa ja yksinkertaisen värähtelevän koneen valmistamisen epäonnistuttuessa kuonan betonituotantoon on suositeltavaa käyttää muottia, jonka levyt ja levyt käytetään seininä ja pohjina. On edullista käyttää yhtä matriksia useiden lohkoperunoiden valmistukseen, ainakin materiaalien säästämiseksi. Ratkaisujen kaatopaikan muodostamiseksi voit käyttää pulloja, leikkaamalla metalliputkia, puupulloja tai palkkeja.

Manuaalinen kone kuonan lohkojen ja savilohkojen valmistukseen kotona

Menettely on itsessään yksinkertainen: valmistele liuos, kaada kovametallia muotteihin, taso, poista ylijäämä. Päivän jälkeen lohkot voidaan poistaa varovasti, levittää kuivumaan vaakatasossa. Suojaa valmiin materiaalin halkeilua ja kastumista kuivauksen aikana peitä kynsilohko muovikelmulla.

Kotitekoisia hiekkalaatteja voidaan käyttää kuukauden kuluttua niiden valmistuksesta. Tämä hetki on otettava huomioon ja valmistauduttava rakennusmateriaalien valmistukseen etukäteen.

Vibropressorikoneen tekeminen

Lisätään edellä mainittuun tuotantojärjestelmään kuona betoni, värähtelijä, joka tarjoaa mahdollisuuden parantaa merkittävästi tuotteiden laatua ja samalla nopeuttaa prosessia.

Tällaisen koneen kokoaminen on helppoa, jos kaikkia suosituksia noudatetaan, tämä laite toimii samoin kuin tehtaan analogeja. Värähtelylaitteiston yksinkertaisin versio sisältää kotitekoisen matriisin, värähtelijän ja käsipuristimen käytön. Fyysisen rasituksen vähentämiseksi manuaalista puristusta voidaan parantaa vipujärjestelmällä.

Piirustus kotitekoisesta koneesta, jossa on värähtelämoottori hiekkoblock- ja savilohkojen valmistukseen

Metallintyöstökoneen valmistukseen tarvittavien työkalujen ja materiaalien joukko:

 • hitsaus kone;
 • bulgaria,
 • joukko avaimia;
 • kytkimet;
 • vähintään 3 mm: n levyinen arkkiaine;
 • putket 8-10 mm: n halkaisijan muodostamiseksi;
 • kanava, metalliset nauhat;
 • pienitehoinen sähkömoottori (enintään 1 kW);
 • liitoselementit (pultit, mutterit, mutterit).

Koneen pääosaa omien käsien halkaisijoiden valmistukseen - matriisi, jonka koko ja muoto valitaan tuotannon tarpeiden perusteella.

Kotitekoisen vibrobanken valmistuksen toimet:

 • Levyn materiaalista valmistettu grilli leikkaa matriisin seinät. Jos lomake on tarkoitettu useiden lohkotuotteiden valmistamiseen - tarjoamme sopivan määrän partikkeleita matriisiin.
 • Olemme katkaisseet putkesta vaaditun määrän aihioita (3 kpl per tiili), joiden korkeus on 3-5 mm: n matriisin korkeudella. Putkien kartio saavutetaan seuraavalla tekniikalla: leikkaamme putken puoliksi ja puristamme työkappaleen paikoilleen (paksuseinämäisille putkille, voit käyttää sorviä).

Piirustus koneiden valmistukseen, kevytrakenteisten puristusten avulla

 • Jokainen putkiosa suljetaan tiukasti molemmilta puolilta.
 • Kiinnitä levylevy, joka yhdistää toisiinsa. Seinämistä kiinnitettäessä on parempi saada aikaan irrotettava liitäntä, joka mahdollistaa tarvittaessa monoliittisten hiekkolohkareiden valmistuksen rajoittajat.
 • Hitsaamalla kiinnitämme pultit sähkömoottorin kiinnittämiseksi pitkin ulkoseinään.
 • Lomakkeen päälle hitsataan metallinen esiliina.
 • Teemme puristimen paksuseinämäisen levyn muodossa, ja näemme reikien läsnäolon, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin rajoitinputkien pienempi halkaisija (niin että puristin menee muottiin enintään 50 mm: n etäisyydelle).
 • Hitsautunut puristintyyppeihin.
 • Asenna moottori. Hitsaamme epäkeskon moottorin akselille (tavalliset pultit asentavat epäkeskon, jotka on hitsattu yhdensuuntaisesti akselin kanssa ja jättävät tilaa muttereiden kiristämiseksi, mikä mahdollistaa värähtelyjen amplitudin säätämisen).
 • Puhdista laite varovasti, pinta kiillotetaan, maalataan lohkojen kotitekoinen yksikkö.

Teemme hiekkalaatikoita

Liuoksen valmistaminen on toivottavaa tuottaa käyttämällä betonisekoitinta: karkeiden täyteaineiden liuoksen koostumuksen läsnäolo vaikeuttaa laadukkaan seoksen saamista käsin. Ennen kuonan betonin kaatamista seinän pinnan matriisiin on voiteltava moottoriöljyllä tai vastaavalla tuotteella. Tämä estää ratkaisun tarttumasta matriisin seiniin.

Kaada seos muottiin, paina puristimella ja sammuttakaa tärytin samanaikaisesti. 10-20 sekunnin kuluttua liuos tiivistyy ja muodostaa kutistumisen, joten lisätään seos matriisiin ja toistetaan menettely ilman, että tärytin sammutetaan, kunnes painelevy laskee rajoittimien tasolle.

Sääolosuhteista riippuen on mahdollista saada hiekkalaatteita muotista seuraavana päivänä tai kolmena päivänä. Seuraavaksi materiaali on säädetty luonnolliselle kuivaukselle kuukauden sisällä.

Kuten näette, suurin vaikeus tuottaa seinämateriaaleja on tehdä kone kuonakivistä omiin käsiinsä noudattamalla vaadittuja varotoimenpiteitä (puristusruuviliitokset, maadoittamalla sähköinen osa laitosta). Ei pitäisi odottaa tällaista super-tuottavuusyksikköä, mutta vähäinen parannus muotoilussa helpottaa sementtilohkojen tuotantoa: yksinkertainen vipujärjestelmä voidaan tarjota puristimen painamiseksi. Hitsaamalla pyörät kannatinkehykseen saat laitteen mobiiliversion (niin sanottu "kerros").

Tehtaiden koneiden hankinta, joka on varustettu lisävarusteilla kuonan betonituotteiden tuotannon automatisoinnille, tarjoaa mahdollisuuden järjestää oman pienyrityksen. Tällaisten ammattilaislaitteiden avulla on mahdollista valmistaa paitsi lohkotuotteita. Vaihdettava matriisi mahdollistaa päällystyslaatat, reunukset, koriste-elementit - olennaisesti kaikki betonituotteiden analogit.

Itsestään valmistetuilla koneilla ei ole tällaista universaalisuutta, mutta yksittäistä rakennetta ei tarvita.

Sementtilohkojen muodot: vaihtoehdot ja niiden tuotanto

Kuonakivi on monipuolinen rakennusmateriaali rakennusten ja aidojen pystyttämiseen. Monet kehittäjät haluavat tehdä tällaisia ​​lohkoja sopivan kokoisia ja taatun laadun pienin kustannuksin.

Huomaa, että sementti- tai rakeistetun kuonan, eli valimojätteen ja muiden täyteaineiden ontto lohkot ovat monitoimisia: he hiljaa kuulostavat mahdollisimman paljon ja pitävät lämpöä hyvin.

Tehdasvalmistuksessa käytettävien sementtikappaleiden valmistuksessa käytetään erikoismuotoja, puristimia ja värähteleviä pöytiä.

Kuonakivien kapasiteetin ominaisuudet

Kuvassa - vakioyksikön koko.

mitat

Mitat 390x190x188 mm standardikyllästyskappaleita myydään rinnakkain pienemmillä puolilohkoilla - 390x120x188 mm.

Mutta kotitekoisissa sementtikappaleissa valitsemamme koko meille sopivin. Tällaiset vapaat koot eivät kuitenkaan saa tulla liian suureksi ja taakkatuotteiksi, muuten on vaikeata työskennellä. Eli lohkon massa on enintään 20 kg.

Muuten lohkon koon kasvu säästää ratkaisua asennuksen aikana ja vähentäminen helpottaa rakentamista. Ja vielä 1 metrin kaltevuus on melkein muuttumaton. Tässä suhteessa ammattilaiset pitävät optimaalisia lohkoja, joiden mitat ovat 330x145 × 330 mm.

Valmistusohjeet

 • Poikkeamat muodon korkeudella saa olla korkeintaan 5 mm.
 • Vaneri-, metalli-, getinaksa-levyt, jotka sopivat osien erottamiseen.
 • Huomaa, että poikkipalkkien välinen etäisyys vastaa lohkojen pituutta, niiden leveyspaksuutta. Sen vuoksi tarvittavat piirustukset karkeiden lohkojen muodoista eivät anna meille mahdollisuutta sallia avioliittoa: on välttämätöntä noudattaa tiukasti tämän työkalun valmistuksessa käytettäviä mittoja.
 • Puiset elementit on maalattava öljymaalilla, joka estää kosteuden ja helpottaa hiekkakiven poistamista muotista.
 • Jotta viimeistelty lohko voidaan poistaa helposti lomakkeesta, on parempi tehdä se kokoonpuruvaksi, ja alhaalta sen sijaan, että se liittää kalvon.

Erilaisia ​​muotoja karkeiden lohkojen valmistukseen

Laadukkaan hyväksyttävän koon muodostaa betoniliuoksen, kunnes se kovettuu.

Kokoontaitettava puu

Puskurimuodossa olevan hiiva-lohkon muoto on suunniteltu 3 karkeiden lohkojen val- mistamiseksi.

Näiden lohkojen kotituotannossa puutuotteet ovat käteviä, ja ne on helpompi valmistaa.

 • Tällainen rakenne on elementtimuotti, johon kaadetaan sementtiseosta.
 • Jotta lomakekokoonpanoa tarvitsisi, tarvitset höylättyjä levyjä, joiden leveys on karkea lohko. Ja niiden pituus on korkeintaan 2 metriä - levyillä on pidempi ja vaikeampi työskennellä.
 • Sitten lyhyiden korttien ristikkopalkit jakavat pohjan yksittäisiin soluihin, joissa muodostetaan hiekkalaatat.

Kaksi äärimmäistä ristikkopalkkia päätyvät 7 mm: n liukuoviin pitkittäislevyjen liittämiseksi.

 • On suositeltavaa laittaa nämä osat salpoihin - liukuva urat. Nämä erotinlevyt voidaan asentaa myös pitkille levyille leikattuihin valintoihin.
 • Asettamme metallisylintereitä, putkipaloja tai tavallisia muovipulloja, jotka on täytetty vedellä (ei kellua liuoksessa), raskas samppanjapulloja (9 kpl), joilla on paksut vahvat seinät, jotka muodostavat lohkojen aukkoja kotitekoisissa hiutaleissa.
 • Lomakkeen pohja voidaan peittää sellofaanilla.

Aseta pulloja liuokseen, jolloin muodostuu aukkoja.

Vihje!
Raakasokerin lohkon sujuva poistaminen säiliöstä on sen kartiomainen edellytys tyhjiölle.

Metallista

Kuvassa hyvin tehty metallisäiliö.

Teemme hitsatuilla metallisoluilla väliseinät tavallisella muottipesällä tai puun analogisella tavalla. Muuten on helpompaa ja helpompaa saada hiekkalaatuja tällaisista metallivälineistä, varsinkin jos ensin rasvaa öljyllä.

Metallisäiliöiden valmistusta ja käyttöä koskevat ohjeet:

 • on suositeltavaa käyttää levyä 3 mm: n paksuudelta;
 • sieltä leikataan matriisi leikkuukappaleen koon mukaan mutta väistämättömällä tampingilla 5 cm: n marginaali;
 • edelleen muodostamme kätevän laatikon ilman pohjaa;

Kiinnitä huomiota!
Teemme kaikki hitsit ulkona niin, että sementtilohko on sileä.

 • kumi-verhoilu pohjan kehän ympärillä suojaa lohkon reunoja muodonmuutoksilta;
 • parantamaan putken läpäisevyyttä päädystä hitsataan ohut profiiliputket;

Metallimuoto

 • kotimaisten lohkojen valmistuksessa näissä muodoissa käytämme pehmeää liuosta, jossa on lisääntynyt määrä vettä;
 • muutaman tunnin kuluttua liuos tarttuu, ja poraamme rakenteen, jolloin lohkot kuivuvat vapaassa tilassa.

Kotitekoinen kone

Teollisuuden koneiden ostaminen ei ole aina perusteltua.

Scheme kotitekoinen pöytä-tärytin: 1-moottori; 2 kuormituksen tasapainotus; 3-talja.

Masters suunnitteli kotitekoisia koneet koti-tuotannon karkea estää. Ne on varustettu värähtelevillä laitteilla, jotka nopeuttavat prosessia mahdollisimman paljon: valmistus ilman betonin jäädyttämistä.

Kehittäjät käyttävät 2 vaihtoehtoa:

 • tärinä taulukko;
 • muotti moottorilla, vaikka edes kääntämällä muotoa saadakseen muodostuneen sementtilohkon.

Yksinkertaisin tällainen kotitekoinen lohkokokoonpano kootaan "munintajärjestelmän" mukaisesti. Se koostuu muovausmatriisista - laatikosta, jossa ei ole pohjaa ja värähtelijä seinän puolella. Tämä värähtelijä voidaan tehdä mistä tahansa pienitehoisesta 150 W: n sähkömoottorista (esimerkiksi pesukoneesta).

Laatikossa on oltava kahvat niin, että sen jälkeen, kun kynän lohko on muodostettu, muoto on helposti irrotettavissa vahingoittamatta itseä.

johtopäätös

Kehittäjät toisinaan heittävät betonia ainutlaatuisiin muuntajiin.

Optimaaliset ovat kokoontaitettavat muodot.

 • Lohkojen itsenäiselle tuotannolle teemme lomakkeita teräslevystä tai höylätyistä levyistä.
 • Muodot ovat edullisesti pyöreitä.
 • Tämä kapasiteetti on suunniteltu vastaanottamaan useita laitteita samanaikaisesti.
 • Lohkojen itsenäisen tuotannon edut ovat se, että me itse kontrolloimme lohkojen laatua ja säästämme rakentamista.

Itse valmistetut hiekkalaatikot ovat ihanteellisia pääoman rakentamiseen ja korjaamiseen: materiaali ei ole raskas ja lämmin. Saatuamme tällaisen kapasiteetin, voimme turvallisesti jatkaa tuotantoa hiekkalaatikoiden omia tarpeita. Ja tässä artikkelissa oleva video esittelee työn vivahteet.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kuonakivi - yksi kysytyistä materiaaleista yhden kerroksen rakennusten seinien rakentamiseksi. Se eroaa sen halvalla ja mahdollisuudesta itsenäiseen tuotantoon kotona.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kotitekoisten lohkojen rakentaminen

Lohkojen päätavoite

Kuonakivi - seinäkivi

Tämä rakennusmateriaali on tarkoitettu matalalle rakennukselle. On sitä mieltä, että jos "erinomainen" sementti sisältyy erään, silloin kotitekoisia lohkoja voidaan käyttää kiinteän pohjan rakentamiseen kylpyyn tai taloon. Säätiölohkojen on kuitenkin kestettävä valtavia kuormia, joten lohkot olisi ostettava tehtaalla eikä tuottaa itsenäisesti.

Kuonan kivet ovat:

Riittävien lujuusominaisuuksien ansiosta käytetään täysikokoisia hiekkalaatteita tukiseinien pinnoitukseen ja asentamiseen sekä osiin. Samalla ontotuotteilla on hyvä lämpö- ja äänieristys. Huokosten vuoksi raaka-aineet säästyvät merkittävästi, mikä tarkoittaa, että tuotantokustannukset ovat paljon pienemmät.

Myös sementtilohkoja käytetään lisäeristeinä kehysten rakentamisen aikana.

Miten sekoitetaan ratkaisu hiipan lohkon luomiseen?

Rakennusmateriaalin "hiiliharkon" nimi puhuu puolestaan. Tämä tarkoittaa, että liuoksen pääkomponentti on masuunissa saatu kuona, joka tulisi seuloa erityisellä siivilällä (seula).

 • 7 osaa tärkeimmistä täyteaineista (kuona palvelee niitä);
 • 2 soraa, jonka jakeet ovat 5-15 mm;
 • puolitoista osaa sementistä (on hyvä ottaa merkki M 400, 500);
 • noin 3 osaa vettä.

Kuonan lisäksi muut komponentit voivat toimia myös pääasiallisena elementtinä: savi, laajennettu savi, hiekka, sora, murskattu kivi, kipsi ja monet muut. On huomattava, että jos valitsit masuunikuonan täyteaineeksi, muita lisäaineita ei saa käyttää. Jos haluat saada värillisen sementtikappaleen, voit lisätä liitua tai punaisia ​​tiiliä hienoksi jauheeksi (ne pitäisi murskata).

Lisäksi, kun valmistetaan karkeiden lohkojen, varmista, että ratkaisu ei levitä.

Värillinen sementtiryhmä punainen

Vihje saada vahvat lohkot: sinun on lisättävä pehmittimen ratkaisu (voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa). Sitten saat paitsi kestäviä, myös pakkasenkestäviä ja vedenpitäviä lohkoja.

Kun aiot itsenäisesti järjestää hiekkalaatikoiden muodostamisprosessin, on ymmärrettävä, että universaalia ratkaisumallia ei ole olemassa. Jokainen mestari kokeilla ja erehdyksessä valitsee hänen ainutlaatuisen kaavan. Jos olet aloittelija, voit turvautua standardiin.

Kuonan kiven tuotantomenetelmät

On olemassa kaksi tapaa saada tällaisia ​​lohkoja sivustossasi.

 1. Muottien avulla, eli lomakkeesta, joka on tehty puutavarasta tai teräslevystä.
 2. Perustuu erityisen koneen työhön.

Video - Kynsilohkon käsin tekeminen

Video - kuona lohkonmatka

Video - Kone hiukkasten valmistukseen

Työkalut ja materiaalit lohkojen valmistukseen:

 • (puu tai metalli) tai värähtelevä kone;

Ohjeet itse tuottamismuotoihin

Lomakkeen muotoilu on seuraavanlainen: pohja- ja sivuseinät. Pari poikittaisten lankojen tai metallilevyjen välistä on oltava oikealla etäisyydellä ristikappaleen kiinnittämistä varten. Säilytä askele, joka vastaa halutun sementtilohkon kokoa.

Kynsilohkojen vaihto-ohje

Koska valmiin tuotteen hankkiminen muotista on vaikeaa, säiliön on oltava kokoonpantu. Tuotantotehokkuutta varten tehdään 4-6 kinkkuharjattua mökkiä.

Muotin tekemiseksi hiekkalaatikoiden luomiseksi tarvitset:

 • rautalevyt 3 mm paksu;
 • rautakaistaleet 5 mm: ssä (useita kappaleita);
 • sylinterit, joiden halkaisija on 4 cm;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • liitu merkintään.

Vaiheet yhden irrotettavan metallimuotin valmistamiseksi

Vaihe 1. Merkitään arkki lohkojen koon mukaan: tarvitsemme kaksi pitkittäistä sivua ja kaksi poikittaista sivua. Jauhota levyt.

Pituussuuntaisen levyn leveys - 210 mm, pituus 450 mm, poikittainen - 210 x 220 mm.

Teräslevyt leikkaavat

Vaihe 2. Siivet, 3,5 cm korkea, tulisi hitsata hiomalaipan pohjaan niin, että muotti ei mene ja kahva - valetun liuoksen nopea vapautuminen muotista.

Vaihe 3. Poikittaisten ja pitkittäisten seinämien muoto muodostaa lovia, jotta pitkittäissuuntaiset seinämät voivat kiinnittyä.

Vaihe 4. Lomakkeen asettaminen.

Vaihe 5. Sementtilohkon aukkojen luomiseksi tehdään saranoitu sylinterit. Ne on hitsattava 3-4 mm paksuiseen levyyn, jonka pitäisi näyttää läpäisevän sylinterit lähemmäksi yläosaa. Teemme lovia kontin päätyseinämiin koukkuun.

Irrotettava muoto useisiin lohkoihin

Video - Cinder block -muoto tekee itsestäsi

Kippauslohkojen valmistus split-muodossa

Lomakkeilla on mitat. Vakiorakennetut mitat ovat 90x190x188 mm, yksityisessä rakennuksessa voidaan käyttää muita mittoja, esimerkiksi 40x20x20 cm. Materiaalin säästämiseksi on parasta käyttää lomakkeita, joissa on 4-6 korttelia ja sylintereitä (neliöitä), jotka muodostavat onteloita.

Metal kotitekoinen muoto (irrotettava) on seuraavanlainen.

Sylinterit reikiä varten

Lohkojen valmistuslomake

Harkitse vaiheittaista prosessia hiutaleiden valmistukseen.

Vaihe 1. Vaivaa liuos betonisekoittimessa.

Vaihe 2. Nukahtaa leijuu sekaan muotoomme. Tällöin seos on paksu. Voit myös käyttää vetistä ratkaisua.

Vaihe 3. Varmista, että liuos täyttää säiliön tasaisesti. Tehdäksesi tämän, me tampaamme kaadettua liuosta. Hallitsemme lomakkeen täyttämistä kaulaan. Kohdista yläkerroksen spatulilla.

Vaihe 4. Jos liuos on kuiva, käytä erityistä suojusta, jonka reiät limittyvät muottiin. Tämä laite auttaa muuttamaan hiutaleemme. Nestemäisen liuoksen tapauksessa tällaista korkkia ei sovelleta.

Vaihe 5. Siirrämme yksikkömme avoimeen alueeseen edelleen varastointiin. 30-40 minuutin kuluttua irrota pohja, sivut ja yläkansi. Parannetaan paremmin hiekkolohkoa, joka on samanlainen kuin seinän yläosa ja pitkittäisnauha, jossa on sylintereitä tavanomaisella vasaralla.

Vaihe 6. Täydellinen kuivaus vaatii vähintään yhden päivän.

Kynttilöiden tuottaminen kone-värähtelijällä

Vaihe 1. Sekoitamme ratkaisumme mittasuhteiden mukaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä oikeaan vesimäärään, koska sementtilohkot eivät saa levitä, kun otat ne pois muotista.

Ratkaisu lohkojen valmistukseen

Jotta saadaan selville seoksen oikea sakeus, suorita pieni testi. Purista ratkaisu kädessäsi: jos se liitetään siihen ja kun se putoaa maahan, se ei ole hämärtynyt, tämä on hyvä ja oikea ratkaisu.

Vaihe 2. Täytä lomake ratkaisu, jossa on liukumäki.

Liuota ratkaisu liu'ulla

Vaihe 3. Käynnistä laite 2-4 sekunnin ajan, minkä jälkeen ladattu koostumus tiivistetään. Tasaa seos kädet siten, että raudatangot (sylinterit) ovat näkyvissä.

Vaihe 4. Jos lomakkeessa ei ole tarpeeksi seosta, sinun on lisättävä se, työnnä kiristin ja kytke virran uudelleen päälle. Muodostuksen loppuunotto osoittaa rajoittimien kiinnittimen vedon.

Vaihe 5. Jälleen meidän vibromuotoilun pitäisi olla päällä 6-10 s.

Vaihe 6. Sulje yläkansi sylinterien reikiin. Ja teemme toisen tampingin nostamalla ja laskemalla kansi 4-5 kertaa.

Vaihe 7. Sitten, sulkematta laitetta, lomake poistetaan, riittää auton ottaminen itsellesi.

Värähtelyn avulla tapahtuvan siirtymän aikana voidaan valmistaa jopa 500 hiekkalaattaa.

Vaihe 8. Kuivaa lohkot 5-10 päivää. Tuloksena olevien rakennusmateriaalien täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukauden kuluttua, kun kosteuden on oltava korkea ja ilman lämmin.

Vaihe 9. Päivän jälkeen lohkot voidaan siirtää tallennuspaikoille (ne eivät murtu), mutta ne voidaan asettaa vasta viikon kuluttua. Ja jos loppujen lopuksi lisätään liuoksen pehmitintä, sen jälkeen 6-8 tuntia niitä voidaan siirtää ja säilyttää.

Tietenkään sinun ei pitäisi ostaa värähtelevää laitetta yksittäiselle tuotannolle, mutta sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota tampereihin, kun luodaan hiekkalaatikkoja (tuotteen laatu riippuu tästä prosessista). Tällöin voit käyttää tavanomaista hiontavibraattoria, johon on tarpeeksi laita lomake seokseen.

Video - Cinder-lohkojen valmistus kone-värähtelijällä

Karkeiden lohkojen säilytysominaisuudet

Säilytä saadut tuotteet pyramidipilareissa välittömästi sata kappaletta.

Samaan aikaan ne on pinottu pienillä aukkoilla. Sinun tarvitsee vain kuivaa materiaali pari kuukautta - niin voit alkaa rakentaa kylpyläosastoa, laajennusta tai varikkoa.

Mitkä ovat kuonan tuotannon ominaisuudet?

Kuorien valmistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kuivaukseen. Joten esimerkiksi kaikki himmennys tai epätasaisuus heikentävät rakennusmateriaalia. Toinen vaatimus materiaalin laadusta on geometria. Suuri määrä väärinkäytöksiä ja puutteita - edellytys nousevien kustannusten viimeistelyyn pystytettyjen seinien. Siksi tuotteen valmistamiseen kannattaa täyttää lomake tai vibroimu. Älä jätä liuosta liu'uksi liu'ulla, koska tärinä kallistaa seoksesi.

Lomakkeen täyttöesimerkki

Jotta plastiheys paranee liuoksen sekoittamisen yhteydessä, älä unohda pehmittimen täyttämistä laskemalla 5 g yksikköä kohden. Tämä säästää tuotetta mahdollisista halkeiluista, lisää vahvuutta ja huurtumista. Pieni kylpyamme voidaan valmistaa käsin käsin, mutta betonisekoitin auttaa nopeuttamaan prosessia. Riittää, että voit ostaa tai lainata pienen yksikön hetken, kapasiteetillaan 02-0.5 cu. m.

Video - kotitekoinen betonisekoittimet

Ennen kuin seos valmistetaan 5-6 tuntia ennen tätä kostuta kuona. Tämä mahdollistaa paremman sidoksen sementin jyvien ja täytefraktion välillä. On huomattava, että jos täytät puu- tai metallimuotit ilman tärinää, seoksen tulisi olla vetistä.

Hyödyt ja haitat hiutaleiden käyttämisestä

Kärrylohkon etuja ovat:

 • mahdollisuus valmistaa kesämökillä tai yksityisessä talossa;
 • materiaalin kuivaus voi tapahtua sekä autoklaavissa (teollisuustuotannossa) että ulkoilmassa (itsenäisellä tuotannolla);
 • karkeiden lohkojen rakentaminen aiheuttaa minimaalisen lämpöhäviön;
 • edullinen materiaali;
 • rakennuksen rakentaminen toteutetaan nopeasti, kun otetaan huomioon lohkojen suuri koko;
 • kun sekoitat ratkaisua, voit muuttaa osuuksia antamalla sille tiettyjä ominaisuuksia;
 • sinulla on valta tehdä kaikenkokoista hiekkalaattaa.

Käsintehdyt lohkot

Sementtilohkon haitat:

 • alhaiset huurteenkestävyysluvut, mutta erityisen lisäaineen avulla niitä voidaan lisätä;
 • ympäristöystävällisyydestä on epäilyksiä erityisesti masuunikuolle valmistetuista tuotteista;
 • nesteen imeytymisen ominaisuuksien osalta aineella on voimakas kosteuden absorptio vaatii erityisiä suojapinnoitteita;
 • epävakaus (korkean nousun rakentamiseen tämä materiaali ei selvästikään ole sopiva).

Betonilohkojen rakentamisen tekniikka tekee sen itse

Valmistuskappaleet voivat merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia. Betonielementtien valmistus nykyhetkellä voidaan yksinkertaistaa käyttämällä erikoislaitteita, muotoja ja lisäaineita ratkaisuun. Rakennuspalikoiden tekniikka mahdollistaa improvisoituneen materiaalin käytön täyteaineena. Tämä voi olla sahanpuru, kuona, rikkoutunut tiili, jäännökset kivituotannosta, savi, olki ja paljon muuta.

Sivulla voit oppia valmistamaan edullista rakennusmateriaalia kotona ja mitä voidaan rakentaa tämän tekniikan avulla.

Rakennetta varten voit käyttää vaahto- ja kaasuletkuja. Muurattujen seinien periaate on sama kuin tiilien seinä, ja lohkojen liittäminen itsensä välillä seinien kulmissa ja katseissa suoritetaan samalla tavalla kuin tiilirakenteessa. Vain tässä tapauksessa lohkot ovat suurempia kuin tiili, joten seinien rakentaminen on nopeampaa. Ja jos käytät kotitekoisia lohkoja, rakentaminen maksaa paljon halvemmalla kuin kaikki muut vaihtoehdot, varsinkin verrattuna klinkkeripeilin kustannuksiin, jota tavallisesti käytetään pienten esineiden rakentamiseen. Lisäksi lohkot ovat kaksi kertaa paksumpia kuin tiilet, ja jos kiinteän tiiliseinän rakentaminen vaatii kaksi paksua tiiliä, lohkojen käyttämiseen vain yksi lohko riittää tuottamaan samanpaksuisen seinän.

Vihje!

Jos verrataan valmiin kuonakiven hankintaan, kotitekoisten lohkojen valmistusmenetelmä on 1,5-2 kertaa halvempi verrattuna hiekkalaatikkoon 3-6 kertaa ja vaahtobetonin, keraamisten tai kaasusilikaattilohkojen kanssa - 8-12 kertaa. Rahoituksessa on selviä säästöjä.

Betonilohkojen rakentaminen tekee sen itse kotona

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Itse valmistettujen lohkojen valmistukseen tarvitaan vain muutamia muotoja niiden valulle, sekä sementtiä, hiekkaa ja täyttökuonaa tai rikki tiiliä. Muuntyyppiset täyteaineet (sora tai murskattu kivi) tekevät laitteesta erittäin raskas ja lisäksi tällaisesta materiaalista valmistettu seinä lämpenee nopeammin kesällä ja jäähtyy talvella. Jos kuitenkin täyteaineena käytetään sardeldiota, vaikka se on melkein samanlaisia ​​lämpöeristysominaisuuksia, joissa on rikkoutunut tiili ja kuona, se maksaa useita kertoja kalliimpaa.

Rakenteiden betonilohkojen valmistustavat

Rakennuspalikoiden itse valmistukseen tarvitset erityisiä metalli- tai puumuotoja, joiden sisäiset mitat ovat erilaiset: 150 x 150 x 300 mm, 175 x 175 x 350 mm tai 200 x 200 x 400 mm. Pienillä lohkoilla on helpompi suorittaa asennus ja isojen lohkojen rakentaminen on käynnissä.

Metallimuodot rakennusbetonilohkojen valmistukseen

Yhden yksikön metallisten kokoontaitettavien muotojen valmistukseen tarvitaan neljä suorakaiteen muotoista rautalevyä, joiden paksuus on 3-4 mm (levyn korkeus, leveys ja pituus riippuvat valitusta koosta). Levyjen sivuilla on tarpeen leikata kiinnitysurioita ja hitsata kahvat lomakkeen loppuun. Neljä lohkoa varten sinun tulee tehdä kaksi suorakaiteen muotoista levyä ja viisi pienempää levyä erottaakseen tulevat lohkot muotoon.

Rakennusbetonilohkojen valmistus

Omien käsiensa betonilohkojen valmistukseen tarvitaan tiivistymistä ja kuplien muodostumista niihin, joten tätä varten on tarpeen tehdä erityinen laite. Tarvitaan yksi suorakaiteen muotoinen rautalevy (lomakkeen koon mukaan), pieni lankaverkko, jossa on 10 mm: n osa ja kolme halkaisijaltaan 50 mm: n ja 150 mm: n pituisen putken leikkausta. Jokaisen putken toisessa päässä on leikattava nelikulmainen muoto 50 mm: n syvyydelle. Sitten nämä hampaat on yhdistettävä toisiinsa niin, että kartio muodostuu. Hampaiden väliset liitokset on hitsattava huolellisesti. Sitten jollekin levyn tasolle sinun täytyy hitsata tangon kahva ja muut - tasoputket tylpällä päällä.

Puulevyn valmistukseen tarvitaan neljä leikkuulautaa, joiden paksuus on 35-50 mm (koko riippuu valitun muodon koosta). Tietenkin puu on muotoa heikompi materiaali, joten levyt tarvitsevat laatua ja vahvuutta. Kaikki puulaadun liitokset on vahvistettava kytkentäruuveilla. Puun muotoisen osan rakenne on sama kuin metallin. Muottien kahvat voidaan valmistaa 10 mm: n valssilangasta, tasoittaen sen päitä ja porausreikiä, joiden halkaisija on 6-8 mm.

Sementtilaasti kotitekoisten lohkojen valmistukseen

Rakennusaineiden valmistukseen omilla kädillä sinun on tehtävä sementin, hiekan ja yhdistelmän (kuona tai rikkoutunut tiili) ratkaisu suhteessa 1: 4: 6. Täyteaineen lisääminen liuokseen on välttämätöntä varmistaa, että se oli viskoosi ja tahmea, mutta ei muodostunut nestemäiseksi tai murskattuna. Seuraavaksi liuos kaadetaan muottiin, jossa kuumalla säällä se jähmettyy 2 tunniksi ja hankkii lopullisen linnoituksen 1-1,5 päivässä. Kylmässä säässä (+7 ° C + 18 ° C) kovettumisaika ja täydellinen kuivaus lisääntyvät 3-5 kertaa, alle +7 ° C: n lämpötiloissa ja sademäärän aikana lohkoja ei suositella lainkaan.

Jos liuokseen käytetään kuonaa yhdessä sementin kanssa, voit täysin luopua hiekasta ja sitten sementin ja kuonan suhde on 1: 6 tai jopa 1: 8.

Ennen kuin liuos kaadetaan muottiin, kaikki sen yksityiskohdat on kostutettava vedellä käytetystä materiaalista riippumatta. Työn on oltava tasaisella alustalla ja täytettävä lomake 2/3 tai 3/4 tilavuudella (tarkka määrä määritetään empiirisesti sen jälkeen, kun laite on käytetty tyhjiöiden tekemiseksi).

Kun lohko lopulta kovettuu, se on vapautettava lomakkeen osista. Märkä lohko on jätettävä kuivumaan kokonaan, ja lomakkeen yksityiskohdat on täytettävä vedellä.

On mahdollista tehdä lohkoja suoraan rakennustyömaalla, eli täyttää se paikan päällä. Tässä tapauksessa valun muotin mitat voidaan nostaa 330 x 300 x 600 mm: iin. Tämä nopeuttaa rakentamisen nopeuttamista.

Sementtilaastin sakeus ja valumenetelmä ovat samat kuin edellisessä tapauksessa. On mahdollista hitsata useita muotoja työskentelyrakenteeseen (3-4 muotoa riittää), ja sitten muninta menee vielä nopeammin.

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Jotta sementtiseos ei pääse tarttumaan muotin seinämiin ennen sen kaatamisen kaataamista, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä tai voitele se käytetyllä moottoriöljyllä. Kun seos on asetettu, muotin levyt irrotetaan lohkon seinistä. Seinien rakentamisessa on tarpeen tarkistaa vaakasuorat ja pystysuorat rivit. Yleensä kulmien asettaminen, lohkojen välinen sidos vastaa täysin puolitiilistä tiilimuodostustapoja.

Halvin rakennusmateriaali kotitalouksien itsensä tuottamiseen betonilohkoille on adobe - seos savi ja olki. Edullisuus ei ole ainoa Adobe-etuna - se on kestävä materiaali, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet, helppo valmistaa. Myös taivutettuja metalli- tai puumuotoja käytetään Adobe-lohkojen valmistukseen. On parasta tehdä pienikokoisia lohkoja, korkeintaan 150 x 150 x 300 mm, koska suuret lohkot ovat raskaita ja epämiellyttäviä ja lisäksi niitä ei voi tehdä aukkoihin.

Vihje!

Adoben haittana on epävakaus kosteudelle. Ennen seinien pystyttämistä on välttämätöntä varmistaa perustuksen luotettava vedeneristys ja viimeistellyt seinät vaativat kipsiä sementti-hiekkalaastilla, päällystämällä minkä tahansa käytettävissä olevan polymeerin tai metalliverkon ja viimeistelyn.

Kotitekoinen betonirakennus rakentamiseen

Betonilohkojen rakentamisen ja valmistuksen työjärjestys on vakio: ensin sinun on valittava paikka, tee sitten säätiö - sinun täytyy rakentaa laattojen pohja, voit käyttää pohjalevyjä, tehdä viestintää, rakentaa seiniä, rakentaa katto, asentaa ikkunat ja ovet ja suorittaa pihoja ja sisustusta kesäkeittiö.

Seinät on asetettu puoliksi tiiliksi, kesäkeittiöön seinän paksuus voi olla yksi tiili - ja se riittää. Asennus on välttämätöntä seinien pystyttämiseksi pystysuoraan ja vaakasuoraan käyttämällä lankaverkkoa ja johtoa, joka venytetään vaakatasossa talon toisesta kulmasta toiseen.

Rakennuspalikoiden kotiteollisuudella voidaan vähentää avausreiän kustannuksia ja asentaa ikkunat ja ovet myöhemmin. Rakennuksen aikana rakennuksen laatikkoon on tehtävä ovien ja ikkunoiden aukkoja. Ikkunoiden ja ovien sijainti on määritettävä suunnitteluvaiheessa. Seinien asentaminen paikkoihin, joissa on ovien ja ikkunoiden asentaminen, mahdollistaa halutun leveyden avaamisen ja myös puisten korkkien työntämisen, johon myöhemmin kiinnitetään kehyskehyksiä. Puiset pistokkeet on syötettävä toiseen riviin laatikon pohjaan nähden ja toiseksi viimeisessä rivissä sen yläosan suhteen. Laatikon yläosassa on asennettava vahvistettu hyppyjä, joiden paksuus on 120 mm tai paksuus 70 mm. Päällysteen päitä on nostettava seinille 20 cm: n päähän. Jos seuraavan rivirakenteen rivit ja rungon yläosa ovat eri tasoilla, sinun on kiinnitettävä haluttu korkeus käyttämällä lohkojen ja laastien osia tai kokoamalla muottipesät, kiinnitettävä vahvistus ja täytettävä sementtilaasti.

Kun seinät on pystytetty, laatikot tulee asentaa ikkunoille ja oville varattuihin tiloihin, esikyllästyskulmat. Seuraavaksi sinun on kohdistettava ne vaakasuoraan ja pystysuoraan, ja vasta sen jälkeen voit liittää laatikoiden sivuosat kynsiin tai ruuveihin. Jäljellä oleva väliseinä seinien, pohjan, päällysteen ja laatikon välillä on täytettävä ympärysmitan ympärillä akryylisellä asennusalustalla.

Laitteen ovien ja ikkunoiden toinen aukko - tämä on silloin, kun ovi- ja ikkunalaatikot on asennettu oikeisiin paikkoihin, ja sitten ne on upotettu lohkoilla. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään koristeompeleissa, kun seinämien viimeistelyä ei ole.

Tässä tapauksessa, jotta ovenrakenne ei johda asennuksen aikana, se on kiinnitettävä molemmille puolille lohkojen kanssa ensimmäisen rivin asettamisen aikana sen jälkeen, kun se on työnnetty sen tukien kulmiin. Toisen rivin jälkeen on kohdistettava laatikko pystysuoraan ja vaakasuoraan, kiinnitä se naulojen tai ruuvien avulla. On myös tarpeen jättää ongelma 10 cm: n päähän. Sitten sinun on sovitettava ratkaisu ongelmiin ja kiinnitettävä ne seuraavalla rivillä, varmistaen jälleen, että laatikko on tasainen. Samaa on tehtävä myös oven laatikon yläosassa sekä neljännessä ja kuudennessa rivissä ikkuna-ruutuun. Puserot on asennettu samalla tavalla kuin ensimmäisessä menetelmässä.