Monoliittisten pylväiden rakentamiseen käytettävät muototyypit

Nykyaikaisessa monoliittirakenteessa sarakkeita käytetään melko usein. Monissa monikerroksisten rakennusten hankkeissa ne eivät ole vain koristeellisia arkkitehtonisia elementtejä vaan myös koko rakennuksen tärkeimmät tukirakenteet. Näin voit rakentaa huoneita seuraavaan kerrokseen toistamatta edellistä suunnitelmaa. Tällaisten monoliittirakenteiden lujuuden ja kestävyyden varmistamiseksi pilarin muotti on tehtävä luotettavasti ja tehokkaasti.

Sarakkeiden ja muottien tyypit niiden järjestelyyn

Jakson geometrinen muoto, kaikki sarakkeet jaetaan:

 • pyöreä (sylinterimäinen);
 • neliö tai suorakulmainen;
 • monitahoinen;
 • kihara.

Kahden ensimmäisen tyypin laajimmin löydetyt sarakkeet. Viimeiset kaksi luokkaa käytetään pääasiassa rakennusten tai koristetarkoitusten palauttamiseen.

Käyttökertojen lukumäärän mukaan sarakkeiden järjestäminen on jaettu seuraavasti:

 • kertaluonteinen;
 • uudelleenkäytettäviä.

Riippuen materiaalista materiaali on:

 • puu;
 • muovi;
 • metalli;
 • pahvi;
 • Yhdistetty.

Sylinterimäinen kolonnin muotti

Muottien pyöreät sarakkeet voivat olla sekä kertakäyttöisiä että uudelleenkäytettäviä.

Kartonkiputkia käytetään melko usein pyöreiden pylväiden kertakäyttöisiin muottiin. Valmistuksessa käytettävät paperiteipit, erityinen liimakoostumus ja polymeerinen materiaali (vedenpitävyyden varmistamiseksi). Tällainen kolonnin muotti on saatavana halkaisijaltaan 150 - 1 200 mm. Sen asennus on melko yksinkertainen: putki asetetaan yksinkertaisesti lujitussäkkiin, sitten tukirenkaat on asennettu, johon välikkeet on kiinnitetty (vakauden ja pystysuuntaisen tasauksen aikaansaamiseksi). Tällaisten tuotteiden nopeaa purkamista valmistuksen aikana putken koko pituudelle puristetaan erityinen metallilangas, joka vetää, jolloin pahvi leikataan koko pituudeltaan ja sitten se erotetaan helposti pakastetusta betonista.

Vihje! On suositeltavaa purkaa kartonkiputki ennen rakentamisen loppua. Tämä suojaa tukea teknisiltä vaurioilta.

Kartonkipylväiden kertakäyttömateriaalilla on useita epäilyttäviä etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • kun sitä käytetään, betonin tuen pinta on korkealaatuista;
 • pieni paino;
 • korkea lujuus.

Putkistoja (metalli, asbestisementti tai muovi) käytetään pyöreän osan kiinteinä osina. Tällainen pysyvä muotti betonin kovettumisen jälkeen on edelleen olennainen osa sarakkeen suunnittelua.

Varoitus! Metalliputkia käytettäessä niiden pinta on käsiteltävä korroosiosuoja-aineella.

Uudelleenkäytettävä pyöreä muotti koostuu metallisista tai muovisista puoliputkista, jotka on asennettu sarakkeen lujitusholkin ympärille käyttäen erityisiä pikalukituslukkoja. Muovipylväsmatot ovat vähemmän kiinnittyneet betoniin kuin metalliin (tämä helpottaa purkamista), mutta vähemmän lujuutta.

Neliön ja suorakulmion muotoiset kolonnit

Tällaisia ​​sarakkeita käytetään laajalti sekä teollisuudessa että yksittäisissä rakennuksissa.

Yleisin muoto irrotettavien muottien järjestämiseksi tällaisten sarakkeiden on suuri paneeli muottijärjestelmä. Yleisvahvikkeet (niiden mitat: leveys - 0,4 - 1,2 m, korkeus - 1,0 - 3,3 m) mahdollistavat neliömäisten sarakkeiden kiinnityksen nopeasti (jonka poikkileikkaus on 0,2-0,0-2 m, 0-1,0 m).

Kiinnittimien (nastat) pituussuuntaiset tekniset aukot mahdollistavat suorakulmaisen poikkileikkauksen muodostamisen. Yksi pylväs vaatii: suojukset (4 kpl, jotka on koottu "tehtaaseen"), erikoiset kiristysmutterit (kolonni noin 3 metriä korkea, yleensä 16 sarjaa riittää) ja rinteitä (vähintään 2 kaksitasoista tukea).

Tällaisen järjestelmän suosio johtuu seuraavista syistä:

 • yksinkertaisuus ja nopea asennus ja purkaminen;
 • mahdollisuus muodostaa kolonnin osa hankkeen vaatimusten mukaisesti;
 • kestävyys (80 - 200 betonisykliä valmistajan ja materiaalien mukaan).

Toinen yleinen muottirakennejärjestelmä modernissa rakennelmassa sarakkeiden rakentamisessa on palkki ja peräpeili. Tämän mallin pääelementit ovat muottipesät, teräspalkit, eri kokoiset palkit ja kiinnittimet. Tämäntyyppinen muottijärjestelmä on helppo sopeutua luomaan neliöitä, suorakulmaisia ​​ja jopa oktaedeja sarakkeita. Tällaisilla pylvästen teräsrakenteilla on suurin vahvuus ja kestävyys verrattuna muihin materiaaleihin (laminoitu lastulevy, muovi tai levyt ja vaneri).

Riippumaton muottien valmistus sarakkeiden rakentamiseen

Monolittisten pylväiden muottien valmistuksessa omilla kädillä, voit käyttää useita menetelmiä.

Helpoin tapa (mutta melko työläs) tehdä rungon neliön tai suorakaiteen sarakkeille:

 • Paneelista (25 mm paksu ja pituus, joka on yhtä suuri kuin pylvään korkeus) kynsien ja ruuvien avulla tehdään U-muotoinen rakenne, jonka sisäiset mitat tulevan sarakkeen poikkileikkaukseltaan.
 • Teemme samanlaisten levyjen kilven, joka myöhemmin on muottirakenteen neljäs puoli.
 • Asenna U-muotoinen rakenne tukirakenteeseen ja kiinnitä siihen levyt.
 • Tasaa taso pystysuoraan tasolla ja kiinnitä se lautojen tai palkkien avulla.
 • Jotta rakenne olisi kestävämpi, käytämme lisäpalkkeja ja muttereita pähkinöillä.
 • Nyt voit aloittaa betoniseoksen kaatamisen.

Video auttaa sinua ymmärtämään edellä kuvattua tekniikkaa neliömäisen kolonnin muodostamiseksi:

Toinen tapa itse tuotannolle on pitkälti samanlainen kuin edellinen. Laattojen valmistukseen käytettävien levyjen sijaan käytämme vaneria (mieluiten kosteutta kestävää, 12 mm paksua) ja puupalkkeja. Vahvistuselementteinä käytetään vahvikepäitä ja pikalukituslenkkejä (leikkeet). Jos haluat kohdistaa pystysuunnassa, voit vuokrata teleskooppitelineitä.

Vihje! Edellä mainittuja menetelmiä on sovellettava, jos haluat tehdä pienen määrän sarakkeita (3 ÷ 4 kpl). Muussa tapauksessa rakennusmateriaalien ja -laitteiden kustannukset ovat melko suuret. Jos haluat rakentaa 10 ÷ 12 saraketta (esimerkiksi suurelle lasitetulle terassille tai verannalle), sitten kolonnin yleismuodot, jotka on vuokrattu (yhden sarjan vuokra, johon sisältyy: 4 kilpiä, 2 kaksitasoista teleskooppista rinnettä, kiinnittimet ovat noin 7,500 ruplaa kuukaudessa). Ja koska sarakkeet voidaan irrottaa 48 tunnin kuluttua betoniliuoksen kaatamisesta, voit helposti tehdä tarvittavan sarjan sarjan maksetulle kuukaudelle.

Lopuksi

Lopullisen valinnan yksi tai toinen muoto muottien valmistukseen sarakkeet riippuu niiden lukumäärä, osa koko ja korkeus. Tietenkin vain huipputeknisiä ammatillisia muottijärjestelmiä käytetään sillan laitureiden tai telineiden rakentamiseen. Ja yksittäisten rakenteiden useiden ei-erittäin korkeiden pylväiden rakentamiseen voidaan tehdä täysin romumateriaaleista valmistettu muoto. Tärkeintä on, että se noudattaa tiukasti tulevan sarakkeen geometriaa ja kestää betoniliuoksen paineen ilman muodonmuutosta.

Sarakkeet sarakkeiden valinnalle: itsenäinen tuotanto ja asennus

Julkisivujen ja sisätilojen arkkitehtuurissa käytetään yhä enemmän sarakkeita. Tämä ei ole vain kaunis koristeellinen elementti, vaan myös käytännöllinen utilitaristinen rakennuskappale.

Sen avulla voit ylläpitää kattoja tai palkkeja, mutta ei käytä paljon käyttökelpoista lattiapinta-alaa.

Sarake voidaan ostaa valmiiksi, mutta se on kätevämpää ja halvempaa tehdä se itse. Helpoin tapa on asettaa tiilet, mutta monoliitti on paljon vahvempi ja luotettavampi, ja sen tuottamiseksi on tehtävä muotti.

Käyttötavan mukaan ne ovat kiinteitä, kertakäyttöisiä ja uudelleenkäytettäviä. Ne on valmistettu metallista, puusta, muovista ja jopa pahvista.

 • Metallia. Yleensä uudelleenkäytettävissä. Nämä ovat käteviä valmiita suojuksia, jotka helposti ja nopeasti kokoavat, antavat oikean geometrian, puretaan nopeasti.
 • Puuta. Yleensä kotitekoisia, uudelleenkäytettäviä. Työnnä levyt ja palkit pois. Halvempi, mutta niiden avulla on vaikeampi tarjota oikeaa muotoa, varsinkin erilainen kuin suorakulmio.
 • Muovia. yleensä pyöreät muodot. Voit ostaa valmiita tuotteita, ja voit tehdä oman muottipesän muoviputkilla, joiden halkaisija on halpa.
 • Pahvi. valmistettu paksuisesta, kyllästetyllä erityisellä liimapaperilla. Lomake on vain sylinterimäinen, tällainen muotti on erittäin kertakäyttöinen.

Monien valmistajien valmiita muottirakenteita voidaan kuitenkin tehdä itsenäisesti, jos tarkastelemme joitain tämän rakenteen piirteitä.

Erityisominaisuudet

Pylväässä on pieni leveys ja paksuus, mutta sillä on usein huomattava korkeus. Tämä määrittää melko erityiset kuormat lomakkeessa.

Muotti on alhaalla paineistettuna ja yläosassa erittäin pieni.

Muodon pituuden venyminen tekee rakenteesta erittäin epävakaa, se voi helposti romahtaa, joten muottiin tarvitaan useita tukia.

Myös lomakkeessa on oltava jäykkyys, jotta se ei taipuisi taipumaan betonin painon alle.

Oletetaan, että sarake toimii puristamalla, joten on äärimmäisen tärkeää välttää rakenteiden vääristymät. Jos muoto on kaareva, siinä oleva tuki voi helposti särkyä kuormituksen aikana. Pylväs voi kestää taivutuskuormituksia erittäin huonosti.

On erittäin tärkeää säilyttää pystysuora taso. Pienikin poikkeama pystysuorasta aiheuttaa kuormien epätasapainon, joka voi johtaa koko rakenteen rikkoutumiseen.

Itse kokoonpano

Oman kätesi avulla helpoin tapa tehdä puiset muottipinnat neliön tai suorakaiteen muotoisille pylväille. Sekvenssi on seuraava:

 1. Ensiksi määritetään tulevien sarakkeiden koko.

 • Valmistetaan alustoja, jotka toimivat muodostuspinnoiksi - ne on räätälöity pylväiden kokoon, hiottu sivulta, joka koskettaa betonia.
 • Levyt ovat naulattuja ristipieniä, jotka toimivat kylkiluutina.
 • Erilliset levyt, joissa on baareja, tulevat yhteen pilareissa. Erityisen vahva tarve yhdistää osa, joka tulee sarakkeen alaosaan.

  Sitten kehys on tehty vahvikkeesta.

  Koska pilarit ovat neliöitä, on helpompi ottaa neljä pystysuuntaista sauvaa, jotka sitovat toisiaan lyhyillä ristipaloilla pehmeästä langasta.

 • Vahvistus upotetaan muotoon ja koko rakenne asennetaan sarakkeen asennuspaikkaan.
 • Jotta levyt poistettaisiin myöhemmin helpommin, voit voittaa ne sisäpinnalla. Lomakkeen kokoamiseksi sinun on valittava tasaiset levyt niin, että pylväillä ei ole taivutusta tai kaarevuutta.

  vaihtoehtoja

  Voit itsenäisesti tehdä ja muotoilla pahvia. Mutta koska vain tavallinen pahvi on saatavilla kotona, sen vahvistamiseksi sinun on käytettävä lisämetallivahvikehystä tai puukehystä.

  On syytä muistaa, että tämä on kertaluonteinen muottirakenne sarakkeille, kun betoni on kovettunut, pahvi on irrotettava siitä, kuten taustakuva seinästä.

  Helpoin tapa tehdä muottirakenne ruudukon kehyksessä. Ensinnäkin otetaan teräsverkko, jossa on neliöllisiä soluja, jotka eivät ole alttiita venyttämiselle.

  Se putoaa halutun halkaisijan sylinteriksi, joka on kiinnitetty lujasti tähän asentoon lanka- tai hitsaamalla.

  Sitten sijoitetaan rullattu pahvi, joka asetettuaan tasoittaa ja lepää verkkoa vasten. Kartonkia ei ole helppo löytää 2-3 metrin pylväät, joten sinun on käytettävä useita arkkeja pitämällä ne yhdessä teipin kanssa.

  Suunnittelu osoittautuu erittäin epävakaaksi, joten puuta tukevat ovat pakollisia.

  Tällainen kertakäyttömoduuli sopii pyöreisiin pylväisiin, suorakaiteen tai neliön täyttö ei toimi.

  Voit tehdä omia käsiisi pysyvää muovia polystyreenivaahdosta.

  Tätä vaihtoehtoa käytetään julkisivutyöhön, joten voit saada erittäin sileän pinnan, joka on yhtenäinen vaahtoeristeisten seinien kanssa.

  Tämä ei-irrotettava muotti on kuitenkin vähäinen, joten se tarvitsee myös tukikehyksen.

  Kustannukset

  Koska sen on tarkoitus tehdä kaiken käsin, pylväiden lomakkeiden hinta määräytyy materiaalikustannusten mukaan. Jos teet puisen muottien, niin kuutiometrin mäntyä varten sinun on maksettava noin 6-7 tuhatta ruplaa.

  Teräsverkko maksaa 20-25 ruplaa neliömetriä kohden, paksu pahvi - 200-250 ruplaa rullaa kohden. Polyfoam maksaa 1000-1200 ruplaa kuutiometriä kohden.

  Betonitehtaiden valmistus

  Moderni aitaus ei ole pelkästään keino suojella dachaa hyökkäyksiltä, ​​vaan myös tilaisuus julistaa asemaansa ja hyvän maun. On helpointa tehdä luotettava koristeellinen aita omalla kädelläsi betonisoitavista betoniosastoista.

  Koristeellinen betoni aita pinottu pylväät

  Mitkä ovat aidan osiot

  Koristeelliset aidat on valmistettu samasta materiaalista kuin perinteiset betonirakeet. Suurin ero koristeosien välillä - tuotantomenetelmä. Erikoistuneiden betonipaneelien muotojen avulla saadaan erilainen rakenne tai herkät ääriviivat.

  Tämä on konkreettinen osa tyypin asettamista varten betonista.

  Aitausrainan jakaminen erillisiin osiin helpottaa kuljetus-, lastaus- ja purkamenetelmää. Se myös merkittävästi yksinkertaistaa ja nopeuttaa aidan asennusta. Koristeellisten leikkaushaavojen toinen etu on kyky säätää korkeus alhaisista kukkapohjoista mökin sisällä neljän metrin esteettömien aidojen ympärille.

  Koristeiden aidan edut ja haitat

  Erityisesti leikkaavien aitausten positiivisia ominaisuuksia on syytä huomata:

  1. Suuri lujuus. Betoni on yksi luotettavimmista materiaaleista, erinomainen mekaaninen lujuus.

  Sisustus betoniteollisuuden asennuksen periaate

  Vaihtoehtoinen suunnittelu koristeellinen betoni aita

  Tällaisen aidan puutteiden löytäminen on vaikeaa, mutta silti mahdollista:

  1. Betoni-aidat ovat kalliita verrattuna metalliverkkoon tai puuhaaroihin.
  2. Toinen haitta on todennäköisyys hankkia heikompilaatuisia tuotteita häikäilemättömiltä valmistajilta.

  Betoni aita on todella luotettava ja kestävä, jos tuotannossa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita ja vastuullista tuotantoprosessia.

  Muoto ja kuvio betonin aitauksen osille

  Muotojen koriste-aidat

  Koristeelliset imupaneelit valmistetaan valumiselta korkealaatuisesta portland-sementistä, puhdistetusta hiekasta, soraa, raudasta. Sementtiseokseen lisätään usein väriaineita, jolloin saadaan valmiiksi eri värejä.

  Suora valaistus suoritetaan erikoistuneilla lomakkeilla, jotka tuottavat eri tekstuureja ja kuvioita. Osuuksien lomakkeita voi ostaa laitteistokaupoista, tilata verkossa tai tehdä yksittäisluonnoksella.

  Koristeosien muotoja

  Betonipaneelien matriisit voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista:

  Polyvinyylikloridi (PVC)

  Yksi suosituimmista ja käytettävissä olevista vaihtoehdoista - PVC-matriisi.

  Polyvinyylikloridimuodot on esitetty laajalla alueella ja niiden käyttöikä on hyvä (kestää noin 100-150 tuotantosykliä).

  PVC-muotojen hinta on vähäinen ja riippuu tekstuurin ja kuvion monimutkaisuudesta. Tällaiset tuotteet soveltuvat hyvin tuotannon mittakaavaan.

  ABS-muovia

  ABS-muodot ovat erittäin kestäviä ja valmistettu jäykästä, kemiallisesti kestävästä muovista. Useimmiten niitä käytetään selkeän kuvion valmistukseen käytetyistä betonipaneeleista, lomakkeiden korkea jäykkyys takaa valmiin tuotteen geometrisen oikeellisuuden.

  ABS-matriisilla on seuraavat edut:

  • korkea luotettavuus - kyky kestää jopa 400 täyttöä;
  • kyky soveltaa mitä tahansa tekniikkaa betonituotteiden tuottamiseen;

  Useita vaihtoehtoja ABS-muoveja varten

  polyuretaani

  Polyuretaanimuodot mahdollistavat monimutkaisten tekstuurien esittelyn betonilla: luonnonkivi, liuskekivi ja puu. Materiaalin lisääntyneen kimmoisuuden ansiosta kaikki kuvion yksityiskohdat ovat hyvin selvästi piirrettyjä. Useimmiten polyuretaania käytetään koristeellisen kaksisuuntaisen aidan luomiseen, ja se kestää jopa tuhansia tuotantosyklejä.

  Materiaalin haitat ovat seuraavat:

  • korkeat kustannukset;
  • levyt usein vaurioittavat strippauksen aikana;

  Tämä on polyuretaanin muoto valuraudan osista

  lasikuitu

  Lasikuitumuotit ovat erittäin tuottavia - jopa yhden matriisin kanssa, jopa 50 tuotetta voidaan valmistaa vaihdosta käyttäen nopeaa strippaustekniikkaa. Siksi kappaleiden tuottamiseen ei ole välttämätöntä hankkia suurta määrää lomakkeita. Nopeaa poistoa helpottaa täysi metallikehys ja mukavat kahvat.

  Nopean vapautuksen miinus on mahdottomuus tuottaa maalattuja paneeleita. Pigmentit vähentävät betonin lujuutta ja voivat aiheuttaa vikoja ja vaurioita purkamisen aikana. Värjäys tehdään vasta betoniraudoituksen asennuksen jälkeen.

  Sisustustuotteiden valmistus

  Koristeprosessi on yksinkertainen, tärkein vaikeus on tarvittavien materiaalien ja työkalujen valmistelussa.

  Vaaditut laitteet

  • betonielementtien muodot;
  • betonisekoitin;
  • tärytystaulu betonituotteiden muodostamiseen;
  • täryttimet sementille ja hiekalle;
  • kuivausrummut kuivattamiseen valmiissa osissa.

  Tuotantotasolle tarkoitettujen betoniosastojen tuotantoon kallein menoerä on lomakkeiden hankinta. Ne vaativat paljon varmistamaan tuotteiden monipuolisuuden ja normaalin volyymi siirtymää kohden. Koristeosien valmistukseen omiin tarpeisiinsa voi ostaa yhden tai kaksi lomaketta, eivätkä ne ole kovin kalliita.

  Toinen tärkeä työkalu koristekappaleiden luomiseen on värähtelevä pöytä. Tärinän avulla konkreettinen muotoilu tiivistyy ja päästää ilmakuplat ja tyhjiöt, jotka vähentävät betonirakenteen lujuutta. Värinää voi ostaa, vuokrata tai tehdä itsenäisesti. Internetissä on valmiita piirustuksia kotitekoisesta tärytystaulusta.

  Se näyttää tärisevältä pöydältä betonituotteiden valu

  Raaka-aineet

  Koristeosien valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

  • Portland-sementtimerkki 500;
  • lanka-osat;
  • piidioksidihiekka GOST 8736-93;
  • sora;
  • erilaiset pehmittimet nopeuttamaan asetusmenetelmää.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Vaiheet tehdä koristeellinen aita

  1. Betoniseoksen valmistus. Tärkeä tuotantovaihe on laadukkaan ratkaisun valmistelu. Tätä varten murskattu kivi kaadetaan betoniseokkiin ja täytetään vedellä. Kiven huuhtelemisen jälkeen likaava vesi tyhjennetään ja voit lisätä hiekkaa, sementtiä ja pehmitintä. Koostumuksen mittasuhteet ovat seuraavat: 3 osaa hiekkaa, 2 osaa raunioista ja 1 osa sementistä. Vettä lisätään haluttuun sakeuteen.
  2. Lomakkeen valmistelu. Tarvittaessa lomake puhdistetaan ja voitelu tapahtuu erityisillä keinoilla tai moottoriöljyn kehittämisellä. Voitelun avulla voit tehdä betonin pinnan tasaisemmaksi ja helpottaa lopullisen tuotteen purkamista.
  3. Betonin syöttäminen matriisiin. Lomake on asennettu värähtelevään pöytään ja sementtiseos kaadetaan puoleen. Tuotteen keskelle asetetaan vahvikekehys ja betoni kaadetaan kaulaan. Pinta tasoitetaan, ylimäärä poistetaan lastalla.
  4. Lohko-päätöksenteossa. Tärisevä pöytä on päällä ja betoni tiivistyy, kunnes sen pinta peilataan. Usein kotona erikoistuneen pöydän värähtelyt korvataan muotin rungon vasaralla.
  5. Välitön irrotus tai valotus. Strippaus voidaan suorittaa kahdella tavalla: välittömästi poistamalla, kun tuote poistetaan välittömästi ja valotusvalulla, kun osa poistetaan täydellisen jähmettymisen jälkeen.

  Välitön purkaminen

  Instant-kuorintatekniikkaa varten käytetään lasikuituisia suuren lujuuden omaavia matriiseja, joissa on metallikehys. Erityiset kahvat sopivat nopeasti tuotteiden vapauttamiseen. Tätä tekniikkaa varten pehmittimien käyttö on erittäin toivottavaa ja muotoa voidellaan ennen kaatamista. Kaikki nämä toimenpiteet vähentävät poisto-osien virheiden määrää.
  Välitöntä irrottamista koskeva järjestys:

  • värähtelevään pöytään on asennettu voiteleva muoto;
  • betoniseos kaadetaan;
  • varusteet sopivat;
  • tuote tiivistetään värähtelevään pöytään;
  • betoniosa esitetään taulukossa.
  • kuivausosa.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Valotusvalun ominaisuudet

  Strippaus tekniikan tärkein ero on se, että betonin kovettuminen tapahtuu muodossa.

  Suojalevyn muoto

  Jos ei ole suositeltavaa ottaa käyttöön väriainepensaaleja, jotka heikentävät betonia nopean purkamisen aikana, sementtiin lisätään koristeelliset täyteaineet ja väriaineet altistumisen valuessa.

  Betonituotteiden kuivaus tulisi tapahtua lämpötilassa, joka ei ole alle +15 astetta. Noin 5 päivän kuluttua paneelit voidaan pitää valmiina kuljetettaviksi ja asennettaviksi. Vaikka betonituotteiden täysi kypsyys tulee vasta 28 päivän kuluttua.

  Muovimuotit betoniin

  Jokainen arkkitehtonisen sisustuksen yksityiskohdat edellyttävät erillistä lähestymistapaa muotin valmistukseen sen valussa.

  Niinpä koristekiven keskikokoisen ja keskipitkän yksityiskohdan tuotteille valitaan useimmin betonimuotoja betonille. Valmistusta varten on parasta käyttää eri täyteaineita sisältäviä polyesterihartseja. Joissain tapauksissa, erityisesti keskimääräistä suurempia osia käytettäessä, käytetään muotteja eri lasumuoveista. Mainittujen materiaalien muodot ovat riittävän suuri määrä valukappaleita, joita ei voi kutistua, voidaan säilyttää pitkään.

  Useimmin muovilevyjä betonille käytetään muottien - reunusten, ikkunoiden tai ovien kehysten, seinäpilkkujen, pienpylväiden, kukkaruukkujen, kaikenlaisten puistorakenteiden jne. Muovaamiseen.

  Kaikki monoliittisista teräsbetonipylväät - käyttötarkoitus, tyypit ja tyypit, asennusrakenteiden hienot yksityiskohdat. Kuinka tehdä se itse?

  Monoliittiset pylväät - osa rakennuksen monoliittisesta kehyksestä, pystysuuntaiset laakerielementit. Pylväät tuovat parvekkeet, terassit, katot. Päätoimintojen lisäksi sarakkeet ovat koristeellinen elementti, joka korostaa rakennuksen sisääntuloryhmää ja julkisivua.

  Betonipylväiden tarkoitus

  Sarakkeet hyväksyvät ja lähettävät kuorman ylävirran elementteistä rakennuksen perustukseen. Teräsbetonipilarit yhdistävät rakenteen, toimivat lattian tukena.

  Arkkitehtoninen termi "sarake" viittaa suoraan keskiosaan, tukipylvääseen. Pylväiden yläosassa olevia ulkonemia lattioiden tai palkkien tukemiseen kutsutaan pääkaupungeiksi tai konsoleiksi. Joskus on alipylväs, lasia, joka kiinnittyy pylväsperustaan.

  Tyypit ja tyypit

  Betonipylväät jaetaan jaksoittain, tuotantomenetelmällä.

  Osan tyypin mukaan jaotellaan neliö, pyöreä tai suorakulmainen muoto.

  Tuotantomenetelmän mukaan esivalmistuselementit luokitellaan ja luovutetaan esineeseen rakennustyömaalla pystytettyjen valmiiden rakenteiden tai monoliittipylväiden avulla.

  Monoliittipylväiden laitteen ominaisuudet

  Ennen teosten tuottamista valmistele sivusto, tarvittavat materiaalit, työkalut ja rakenteet. Sivusto on poistettu roskasta, merkitty.

  Mene suoraan rakennukseen:

  • kerätä muottiin;
  • kiinnitä lujitushihna;
  • kaada betoniseos;
  • toteuttaa betonin hoitomenettelyt;
  • pitää aikaa seoksen lujuuden säätämiseen;
  • purkaa malleja.

  Monoliittiset teräsbetonipylväät lasketaan suunnitteluvaiheessa. Pilarin poikkileikkaus ja muoto, raudan halkaisija ja käytetyn betonin laatu riippuvat suunnitellun kuormituksen määrästä, mukaan lukien elementin kuolleen painon.

  Teosten tuotannossa suositellaan tiukasti projektin seuraamista.

  Työkalujen ja materiaalien valmistelu

  Materiaalien ja työkalujen tarve on selvitetty työn valmisteluvaiheessa. Työkaluista, joita tarvitset:

  • metallinen neliö, taso vertikaalisuuden ja vaakasuoran pinnan tarkistamiseksi;
  • teräspalkki, auttaa vapauttamaan ilmaa;
  • ruuvimeisseli kiinnityshihnan kiinnittämiseen;
  • värähtelijä kompaaa seosta;
  • tiimi, suojat, tuki.

  Betoniyhdistelmä toimitetaan rakennuspaikalle valmiissa muodossa tai sekoitetaan välittömästi ennen betonisekoittimen käyttöä. Valmistettaessa otetaan osa sementistä, lisää kaksi osaa hiekkaa sekoitettuna kahteen osaan raunioon ja kahteen osaan soraa. Kuiva seos sekoitetaan veteen, saavuttaa muovinen betoni tasaisella koostumuksella.

  Betonimassan lisäksi tarvitaan seuraavat materiaalit:

  • kynnet, ruuvit kiinnittimien kiinnittämiseen;
  • lujittavat tanko- ja pituuspalkit;
  • teräslanka;

  Muottien asennus

  Muotti on asennettuna suunnitteluasentoon. Suojukset on kohdistettu pystysuoraan ja vahvistettu tukipyörillä, puiset tuet. Tukit ankkuroidaan tukilohkojen avulla kahteen suuntaan leikkauksen poistamiseksi.

  Betonisoimalla korkeita pylväitä, muottien asentaminen on hieman erilainen kuin tavallinen. Lomakkeen kolme puolta on asennettu ja neljäs pinta sulkeutuu, kun muotti on täytetty betonilla.

  vahvistaminen

  Yhdistävät sauvat yhdessä saavat jäykän volyymikehyksen betonin vahvistamiseksi. Kehyksen pituussuuntaisten sauvien lukumäärä 4-6 kpl. Neliöosassa on neljä tankoa elementin kulmissa, ja suorakaiteen muotoinen pitkä sivu on lisäksi vahvistettu. Vahvistimen ristisilloitusta käytetään, kun järjestetään enintään 2 metrin pituisia sarakkeita.

  Runko, joka ylittää 2 m pituuden, on sidottu lyhyillä tankoilla, joiden askel on 20-50 cm, joka hyväksyttiin laskettaessa suunnitellun kuormituksen mukaan.

  Pääkaupungeissa vahvistetaan vahvistavaa verkkoa.

  Ristitangon paksuus otetaan 15 mm, solun koko on 10 x 10 cm.

  Vahvistus podolonnik tapahtuu asettamalla ristikko jokaisessa vaiheessa, ruutujen koko ja lukumäärä otetaan projektista.

  betonointi

  Kun ne on asennettu kiinnityshihnan ja vahvistuskammion päälle, ne aloittavat betonitoiminnan, joka valmistetaan kerroksittain kerroksittain, joiden paksuus on 0,3-0,5 m, mikä estää edellisen kerroksen asettamisen. Älä käytä 50-70 mm: n liuosta yläosaan.

  Betonin kutistumista yli 5 metrin pylväistä järjestä tekniset tauot 40 minuutista 2 tuntiin.

  Valmistetun betonimassan koneistetun syötön ansiosta syöttönopeutta pienennetään kerrostumisen välttämiseksi. Ilma päästetään seoksesta teräsputkilla ja betoni tiivistetään manuaalisella täryttimellä. Täryttimeen pääsemättömiin paikkoihin betoni tiivistetään käsin varovasti kiinnittämällä se.

  Työn päätyttyä tehdään betonin kausittainen kunnossapito.

  Purkamismuoto

  Termi betoni 100% työvoima on 28 kalenteripäivää. Indikaattori voi vaihdella ympäristön olosuhteista - lämpötila, kosteus, monimutkainen hoito. Monoliittipylväiden keskimääräinen kesto ennen karsimista on kesällä 7-10 päivää. Tämän termin avulla voit muodostaa kulmat ja sivupinnat.

  Muottirakenteen irrotus alkaa tukipyöristä, irrotetaan vähitellen kiinnitys, sivusuojukset.

  Monoliittiset pylväät kehyksen osana antavat rakennuksen paikkatiheys ja lujuus.

  Pilarin muotti tekee sen itse

  Sarakkeet ovat arkkitehtuurin yhteinen elementti. Niillä on erilainen muoto ja niillä on sekä laakerit että koristeelliset toiminnot. Pilarin muotti on muotoa, jolla luodaan ne. Se on suunniteltu betonin kaatamiseksi, se voi olla eri muotoisia. Käytännössä ne käyttävät irrotettavia ja ei-irrotettavia lajikkeita, joille on ominaista nopea asennus. Universaaliset palkki-peräpeili-mallit mahdollistavat käytännössä rakentaa erilaisia ​​sarakkeita. Omalla kädelläsi voit joko asentaa valmiita kilpejä tai tehdä muottiin itsellesi.

  Erilaisia ​​sarakkeita muodoltaan

  Sarakkeet ovat rakenteita, joita käytetään tukirakenteina ja koristeina. Niillä on eri ulottuvuudet ja muoto. Nykyaikaisessa rakenteessa ne valmistetaan usein kaatamalla betonia valmiiksi koottuun muotoon. Ne on myös rakennettu tiilestä, kivestä, erilaisista materiaaleista.

  Ne ovat geometrisesti muotoiltuja:

  • neliöitä;
  • lieriömäinen (pyöreä);
  • monitahoinen;
  • suorakulmainen.

  Jos sarakkeet toimivat tukeina, ne on usein pystytetty nykyaikaisiin, suorakaiteen tai neliön muotoisiin rakennushankkeisiin. Niiden mitat määräytyvät iskukuormalla.

  Betonin kaatamisen menetelmä mahdollistaa nopeasti rakentaa tämän tyyppisiä rakenteita. Tässä tapauksessa lomitetta käytetään lomakkeena. Sen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  • oltava tarkkoja kooltaan, kestävänä, vakaana;
  • ei ole aukkoja, joiden läpi liuos voi virrata;
  • sen sisäpuolen tulee olla sileä.

  Irrotettavia malleja varten otetaan huomioon myös asennuksen ja purkamisen yksinkertaisuus.

  Pilarien muodossa oleva ero johtaa käytännössä erilaisten muotojen luomiseen niiden luomiseksi. Oman käden avulla on helpompi suunnitella neliön tai suorakaiteen muotoinen tuki.

  Käytetyt muottien muodot

  Yksityisessä rakentamisessa ja suurissa kohteissa käytetään erityyppisiä laattoja. Aina kun mahdollista, täytettävän uudelleenkäytettävät rakenteet jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

  Valmistusta varten käytetään seuraavia materiaaleja:

  • metalli: alumiini, teräs ja muut;
  • pahvi;
  • muovi;
  • puiset levyt ja baarit;
  • vaneri.
  Paneelin rakenne

  Erilaisia ​​täyttömuotoja asennetaan eri tavoin, mutta myös tuotteiden hinta vaihtelee suuresti. Valinta riippuu rakennustyön laajuudesta.

  Uudelleen käytettävät mallit

  Tätä tyyppiä käytetään moninkertaisen rakentamiseen. Kerää tällaiset rakenteet suoraan rakennustyömaalle. Sitten luodun muotin sisällä betonia valetaan. Kun se kovettuu, muotti on purettu, lähetetty uudelle rakennustyömaalle tai varastoitu.

  Uudelleen käytettävien muottien lajikkeet ja niiden kuvaus on esitetty alla olevassa taulukossa.

  Beam-pulttiversio on universaali. Sen avulla syntyy eri muotoisia sarakkeita: neliö, pyöreä, suorakulmainen. Samalla nostetun tuen pinta on korkealaatuista ja täyttää vaatimukset.

  Tee-se-itse-puiset (vanerilevyt) suojat voidaan myös käyttää toistuvasti suorakaiteen tai neliön pylväiden valuun. Niiden etu on materiaalin saatavuus, helppo asennus ja valmistus. Suurilla rakennustyömailla tällaisia ​​rakenteita käytetään usein apuna.

  Uudelleenkäytettävien mallien haitta on niiden korkeuksien ja vastaavien sarakkeiden vastaavuuden välinen ristiriita. Tukien täydentämiseksi ne tekevät elementtien siirtoja, jotka vaikuttavat monoliitin lujuuteen. Toinen haitta on tällaisten tuotteiden korkea hinta. Tie ulos on kyky muodostaa lomakkeita vuokrataan. Metallimuotojen käyttö eroaa myös asennuksen ja kuljetuksen kustannustehokkuudessa.

  Kiinteät ja kertakäyttöiset muottipesät

  Kiinteä muotti on kallista, mikä estää sen leviämisen. Mutta sen ominaisuuksiin kuuluu monipuolisuus, jonka avulla voit luoda kestävämpiä ja kestävämpiä lämpötilamuutoksia, kosteuspylväiden vaikutusta.

  Irrotettavien kehysten elementit valmistetaan tehtaalla betonista tai polystyreeni-vaahdosta valmistetuissa koneissa. Ensimmäisestä materiaalista luodaan luotettavia ohutseinäisiä tuotteita erikoisteknologian avulla.

  Polystyreenivaahdosta valmistetut tuotteet on koottu lukkojen avulla: toisella puolella on ura ja toisaalta piikki. Liitoksen aikana muodostuneet liitokset täytetään kokoonpanovaihdolla. Polystyreenin rakenne on helppo koota omalla kädelläsi. Viimeistely sen jälkeen kaatamisen jälkeen ei myöskään ole vaikeaa.

  Kertakäyttöinen muotti on ollut käytössä jo yli 50 vuotta. Se on edullisin ja edullisin vaihtoehto. Tuotannossa oleva materiaali on pahvia. Se kierretään kierteeseen koneen akselin ympäri ja kyllästetään liima-aineella, mikä lisää merkittävästi täytteen täytetyn muodon lujuutta.

  Pyöreiden pylväiden täyttämisen aikana tuotteita valmistetaan halkaisijaltaan 0,2 - 1,2 m. Kartonkiputkien sisällä oleva pinta voi olla kuvioitu tai sileä. Tehtiin myös kehyksiä suorakulmaisten tukien rakentamiseen.

  Kehyksen kertaluonteisen version edut täytteen alla ovat:

  • alhaiset kustannukset;
  • pieni paino;
  • helppo asentaa ja purkaa.
  Kartonkiputket valuteille

  Kun betoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden, pahvi poistetaan ja hävitetään. Valetun tuen pinta on sileä eikä enää tarvitse enää kohdistaa.

  Monipuolisuuden ansiosta irrotettavat kehykset ovat suosittuja rakentajien keskuudessa. Tässä tapauksessa on mahdollista kiinnittää polystyreeni-vaahtorakenne melko helposti. Kartonkimuodot ovat kohtuuhintaisia, talousarvion vaihtoehto. Mutta on huomattava, että niiden korkeusrajoitus on 12 m.

  Tee-se-itse muotti asennetaan

  Uudelleenkäyttö, kertakäyttöinen kiinteä kolonnin muotti on asennettu eri tavoin. Lisäksi on olemassa uudentyyppisiä kehyksiä valaisemiseksi yksinkertaistetulla asennustekniikalla.

  Raskasrakenteita käytetään suurissa rakennustyömaissa. Asennus vaatii nostomekanismit ja kuljetusvälineet. Metallikehysten kokoaminen suoritetaan usein erikoistuneiden työntekijöiden piirustusten mukaan, koska se edellyttää tekniikan tuntemusta, turvallisuussääntöjä ja kykyä lukea teknisiä asiakirjoja.

  Yksinkertaisten kehysten asentaminen riittää tutustumaan ohjeisiin ja liittämään niiden elementit oikein.

  Riippumatta voit tehdä ja muodostaa lomakkeen vanerin, tai levyt ja palkit. Tämä vaihtoehto luo tarvittavat parametrit rakennustyömaalla. Suojukset on valmistettu halutusta korkeudesta, asetettu paikoilleen, yhdistettyinä eri tavoin toisiinsa, esimerkiksi yksinkertaisesti kolhiin kynsillä.

  Kotitekoinen puumuoto

  Jos haluat rakentaa useita sarakkeita, joilla on sama ulkonäkö ja koko, varmista, että mallit eivät eroa toisistaan.

  Kun itsekokoavien kilpien on tarjottava "ikkunoita" (korkeudella 1,5 m) betonin lisäämiseksi sekä aukot yläosassa palkkien alla.

  Muoviset itsenäiset pahvilaatikot ja puukuvit sopivat itsekokoonpanoon, koska tässä tapauksessa rakentajilta ei vaadita erityisiä taitoja.

  Puumateriaalin luominen ja asentaminen on esitetty alla olevassa videossa.

  Valumuottien tuotanto betonista

  Betonituotteiden muodot

  Yksi tärkeimmistä tuotannon osista on muottien valmistus betonituotteiden seuraavalle valulle. Muotojen perustana on kuvanveistäjän tekemä malli, ja on selvää, että muodon laatu ja sen jälkeen tuotavat tuotteet ovat riippuvaisia ​​veistostyön laadusta. Paljon kuitenkin riippuu muotoilijan taidosta, joka tekee itse lomakkeen.

  Esimerkiksi, kun olemme tilanneet pienen kukkaruukun muodon meiltä, ​​yksityisen mökin omistaja voi itsenäisesti antaa tarvittavan määrän näitä kukkaruukkuja puistolleen. Palvelumme lomakkeiden valmistusta varten käyttävät myös yritykset, joilla ei ole muotoiluasiantuntijoita tai sopivia laitteita. Yritys "ArchIdea" mittatilaustyönä tehdyt mittatilaustyönä olevat betonielementit, joiden koko ja monimutkaisuus ovat mahdollisimman lyhyessä ajassa ja laadukkain.

  Betonirakenteet voivat lopullisesta tavoitteesta riippuen olla monenlaisia ​​materiaaleja: ennen kaikkea ns. Jäykät polyesterihartsimuodot, kumimuodot ja myös puun muodot, puristettua laminoitua vaneria. Hyödyntämällä korkealaatuisia nykyaikaisia ​​maahantuotuja laitteita, yhtiö "ArchIdea" pystyy tuottamaan muotteja monimutkaisten monimutkaisten betonituotteiden osalta. Yhdistettynä erittäin päteviin asiantuntijoihin meillä on mahdollisuus valmistaa lomakkeita paitsi omiin tuotantotarpeisiimme, myös täyttää kolmannen osapuolen yritysten ja yksityishenkilöiden tilaukset.

  Laatoituslaatat tekevät sen itse. Valmistusvaiheet

  Henkilökohtaisen juontamisen ansiosta jokainen omistaja pyrkii maksimoimaan valtavien voimavarojen käytön rakennusmateriaalien markkinoilla ja samalla säästämään. Täydellinen esimerkki on todella todellinen mahdollisuus tehdä konkreettisia laattoja omiin käsiinsä sen sijaan, että ostavat kalliit tehdasalogit. Ilmeisten rahaetuuksien lisäksi on mahdollista luoda konkreettisia kappaleita, joilla on ainutlaatuinen muotoilu. Itsellesi valmistettujen laatikoiden muotoilut auttavat tällaisen rohkean idean toteuttamisessa.

  Materiaalit lomakkeiden luomiseen

  Raaka-aineista on monia vaihtoehtoja, joista halutessasi voit tehdä lomakkeita päällystyslautojen omille käsillemme. Näistä voit valita sen, jolla se on mukava työskennellä. Tietenkin on mahdotonta tehdä muotteja betonilaattoja kotona, mutta luoda hyvä muotti, joka on ihanteellinen injektio muovaustekniikka on aivan todellinen.

  puu

  Puu tuli melkein ensimmäinen materiaali, josta muotit tehtiin betonituotteiden kaatamiseksi. Työskentely hänen kanssaan on melko yksinkertainen ja miellyttävä. Mutta on haittoja, joita voi kohdata, jos haluat puun perustana muottiin:

  • käyttämällä sitä voit tehdä vain yksinkertaisia ​​geometrisia muotoja - rhombus, neliö, suorakulmio, kuusikulmio. Haluttaessa etupinta koristellaan myymälässä ostettujen tai käsin tehtyjen mallipohjien avulla;
  • puu on lyhytikäinen. Voit kaataa enintään 20 kappaletta betonituotteita yhdellä näytteellä. Mutta jos pieni työ on suunniteltu, periaatteessa tätä tosiasiaa ei voida sivuuttaa;
  • kokoonpano-mekanismi ei ole kovin kätevä käytössä.

  Puumuotojen käyttö antaa erinomaisen tilaisuuden vahvistaa tuotteita ja parantaa niiden käyttöikää.

  metalli

  Harjoittelijalle, joka omistaa hitsaustekniikan, ei ole vaikeaa luoda metallilomakkeita laatoille. Tuloksena oleva muotti eroaa paitsi pitkästä käyttöiästä myös melko tarkasta geometriasta.

  Erityisen kätevää on valaa levyjä paikan päällä. Tällä menetelmällä tarvitaan vain yksi muotti. Lisäksi sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi tuotteiden viemiseksi myöhemmällä kuivauksella. Metallimuoto täydellisesti "vapauttaa" betonituotteen ja puhdistaa helposti liuoksen jäännöksistä.

  Kipsi on pitkään ollut johtava asema epävirallisessa materiaalien luokittelussa päällystyslautojen valmistukseen. Hän ansaitsi niin suosittu rakkaus hänen kiistattomilla eduillaan:

  • alhaiset kustannukset;
  • mahdollisuus toteuttaa monimutkaisimmat muodot;
  • yksinkertaisuuden luomiseen.

  Mutta kaikki nämä upeat ominaisuudet tasapainotetaan vakavalla haittatekijällä - kipsituotteet ovat erittäin herkkiä, varsinkin jatkuvan käytön ehdoilla.

  Suurin osa näistä muodoista soveltuu luonnonkiven jäljittelemiin koriste-kipsituotteisiin, joita käytetään sisustuksessa.

  muovi

  Voit tehdä mielenkiintoisia muotoja monimutkaisella kuvioinnilla käyttäen erikoismuovia. Tämä on melko uusi kotiteknologia, mutta se on jo laajalti hyväksytty. Sen muotokappaleella on tarkka geometria, joka on tehokas ja helppokäyttöinen. Tällaisilla muodoilla voit kaataa jopa kovaa seosta, joka tiivistetään värähtelevällä pöydällä.

  kumi

  Kumi-erikoislajeja on jo kauan käytetty rakentamisen alalla. Kumimuotit on kuitenkin mahdotonta tehdä itsenäisesti normaaleissa olosuhteissa. Tätä varten tarvitset erityisiä painelaitteita ja työkaluja. Kyllä, ja käytössä, tällainen muotti on riittävän hankalaa, se voidaan kaataa vain betoniin, jota seuraa tiivistyminen värähtelevällä pöydällä. Siksi tätä tekniikkaa pidetään vanhentuneina, ja sen toteuttamiseen on vaikea löytää tarvittavia materiaaleja ja välineitä.

  Polyuretaani ja silikoni

  Nykyään silikoni ja polyuretaani ovat johtava materiaali muotinvalmistukseen. Erityisesti ne ovat välttämättömiä siinä tapauksessa, että muotti on vapautettu suuria määriä. Lisäksi näiden polymeerien avulla voit luoda erilaisia ​​geometrisia yhdistelmiä.

  Mutta valita polyuretaanin ja silikonin välillä on parasta valita ensimmäinen vaihtoehto. Silikoni kotitekoinen muoto laatikoille hävitetään hyvin nopeasti, koska lähdeaine itse pelkää alkalia, kun polyuretaaniyhdisteen muotti on lähes ikuinen. Polyuretaani toimii niin hyvin betonilla, että siitä valmistetut muodot käytetään myös vakavissa tuotantolaitoksissa.

  Tavallisten asioiden epätavallinen muoto.

  Pienikokoisten betonituotteiden täyttämiseen voit käyttää mitä tahansa lomakkeita, jotka löydät itse. Tämä voi olla monenlaisia ​​muovisäiliöitä: kertakäyttölaatikoita, lasiastioita, muovipulloja, lounaasti astioita, pakkaus kakun alla. Yleensä mitä tahansa, kunhan lomake itse on tarpeeksi jäykkä.

  Vaihtoehtoisesti voit leikata muovipyörää, viiden litran munakoisoa tai putkea haluttuun paksuuteen renkaiksi ja käyttää niitä betonielementtien käyttämiseen.

  Toinen luovia ajatuksia, jotka räjäyttivät Internetin - lomakkeiden sijaan käytetään valtavaa levyä mistä tahansa laitoksesta, johon betonia käytetään ilman hoitoa. Tietenkin sivuston luominen sellaisten tuotteiden kanssa ei onnistu, vaan tekemään mielenkiintoinen puutarhakuon helposti.

  Tämäntyyppiset laattojen päällystysmuodot ovat eniten talousarviota ja yksinkertaisia. On kuitenkin syytä harkita, että tämä muotti on kertakäyttöinen. Siksi hänen on varattava etukäteen.

  Muotoilun prosessi

  Mikä tahansa materiaali, jonka haluat luoda ainutlaatuisen muotin, mieti huolellisesti kaikkia vivahteita:

  • ymmärtää muotoilu - piirrä se. Järjestelmä on erityisen tarpeellinen, jos järjestetään kokoonpainuva muoto-mekanismi;
  • ajattele tarkasti geometriaa. Valmistettujen tuotteiden pitäisi olla ihanteellisesti kytketty, tämä ei ainoastaan ​​yksinkertaista työntöprosessia vaan myös parantaa huomattavasti viimeistellyn radan esteettisyyttä.
  • tehdä puolia ja nurkkoja osia, jotta ei leikata kokonaisia ​​tuotteita, mikä merkittävästi nopeuttaa muuraustyötä.

  Puinen muotti

  Yhden lomakkeen luominen vaatii keskimäärin 1,5 lineaarimittaria puuta ja vapaa-aikaa. Mutta nämä tiedot ovat puhtaasti yksilöllisiä, kaikki riippuu suunnitelmistasi.

  • puupalkit, joiden paksuus on yli 15 mm;
  • näki;
  • ruuvimeisseli;
  • hiekkapaperi;
  • rakennustaso;
  • mittanauha;
  • huonekalut kulmat;
  • ruuvit.
  Vaihe 1

  Jotta lomakkeen osatekijät voidaan poistaa oikein, on parasta tehdä pieni kaavio, jossa niiden yhteyksien paikat ovat selvästi näkyvissä.

  Vaihe 2

  Mittaa kaikki osat huolellisesti ja leikkaa ne palkista.

  Vaihe 3

  Jos puulla on voimakkaat epätasaisuudet tai karheus, on parasta puhdistaa pinta hiekkapaperilla. Tällaiset pienet puutteet voivat estää tulevien tuotteiden täydellisen telakoinnin.

  Vaihe 4

  Ennen kuin kiinnität lomakkeen osat tiukasti, käytä rakennustasoa mittaamaan tarkasti kaikki kulmat. Ottakaa huomioon, että kalusteet on varottava huolellisesti: sen on oltava riittävän luotettava, jotta liuos ei pääse vuotamaan, mutta samaan aikaan on olemassa mahdollisuus purkaa helposti muottirakenne betonin asettamisen jälkeen. Tuotteen vetämisen helpottamiseksi, kun betoni alkaa kovettua, mutta ei ole vielä saanut riittävästi voimaa irrotettavaksi, irrota kiinnitys hieman.

  Vaihe 5

  Kun lomake on valmis, aseta se tasaiselle alustalle ja tarkista uudelleen tasolle.

  Vaihe 6

  Etkö osaa tehdä konkreettista pintavähennystä? Käytä suosikkiasetusta:

  • pohjan sijaan, lomakekokoonpanon vaiheessa, voit kiinnittää moniosaisen pinnan, esimerkiksi pleksilasi- tai vaahtokattopaneelimateriaalin;
  • Hanki erikoislaskuja tai kumimatkoja, jotka voidaan yksinkertaisesti puristaa konkreettiseen runkoon kaatumisvaiheen aikana.

  Metallimuotti

  Menetelmä metallilevyjen päällystysmuotojen muodostamiselle on hyvin samanlainen kuin puurakenteiden valmistuksessa käytetty algoritmi, jossa on eroja - kiinnityspisteitä ei ole kiristetty ruuveilla vaan yksinkertaisesti hitsatuilla. Voit kätevästi kiinnittää pyöreän puun pienet kädensijat. Mutta jos suunnitelmissa on luoda muoto, jotta se kestää konkreettisia siinä, kunnes se kovenee, niin rakentavasta näkökulmasta on parasta keksimään ymmärrymalli.

  Kipsimuotti

  Muodon tekemiseksi perusaineiston - kuivan kipsin, suuren ja hienon hionnan lisäksi tarvitaan:

  • malli, joka tulee tulevaisuuden muotoon;
  • öljy tai maaöljyhyytelö;
  • kuiva maali;
  • vesi;
  • metalli pistoke;
  • puukehys. Valitse se ottaen huomioon tulevan kipsimuodon paksuus, koska alkuperäisen muodon mitat pienenevät 5 cm;
  • ohut metallilangasta.
  Vaihe 1

  Valmista puukehys vaaditusta koosta, josta tulee eräänlainen tuleva seinämuoto.

  Vaihe 2

  Aseta malli keskelle puurakennetta ja peitä se runsaasti öljyllä. Jos haluat, että seinät ovat kipsiä, niin myös puukehys on voiteltava.

  Vaihe 3

  Liuotetaan koostumus ensimmäiselle kerrokselle. Sitä varten sinun on otettava:

  • 7 grammaa maalia;
  • 1 litra vettä;
  • jotain hienoksi maadoitettua kipsiä.

  Aineosien häiritsemiseksi tarvitset homogeenisen massan paksun sakeuden.

  Vaihe 4

  Liuotetaan karkea kipsi vedellä riittävään määrään, jotta päällystetty pinta on noin 5 cm. Ole varovainen ja tarkka kerroksen paksuus.

  Vaihe 5

  Levitä ensimmäinen kipsiyhdiste työpintaan, jonka paksuus on 8 mm.

  Vaihe 6

  Heti kun se alkaa kuivua, naarmuta pinta haarukalla - paremman otteen ja nopeasti toisen yhdisteen käyttämiseksi. Jotta voisit olla vahvempi toisen kerroksen keskellä, tiilikauha lanka ylös.

  Vaihe 7

  Kipsin täydellisen kovettumisen jälkeen - likimäärin noin päivällä - poista se huolellisesti mallista. Voit tehdä tämän muotoilemalla lomakkeet lyhyesti veteen, mikä auttaa lisäämään kipsiä enemmän muovia. Aseta tapit mallin ja kipsimuottin väliin ja löysää varovasti. Joten ilman vaurioita muottiin ja malli voi poistaa tuodun tuotteen.

  Muovimuotti

  Muovin muottirakenteiden valmistusprosessi on niin yksinkertainen, että jopa aloittelevasta muotoilusta vastaava yritys pystyy käsittelemään sitä vähäisellä huolellisuudella ja huolellisuudella.

  Noudata varotoimia, kun työskentelet punaisen kuuman nestemäisen muovin kanssa. Käytä suojakäsineitä ja suojalaseja. On myös tärkeää, että keho on täysin pukeutunut paksuihin vaatteisiin.

  Vaaditut materiaalit ja työkalut:

  • ruuvi;
  • kynnet;
  • levyt, jotka ovat pitempiaikoja kuin levittimien suunnitellut mitat;
  • ruuvimeisseli;
  • vasara;
  • rakentamisen taso ja mittanauha;
  • kaakeloitu malli, jonka ääriviivat painetaan etupuolelle;
  • näki;
  • hiekkapaperi;
  • muovia.
  Vaihe 1

  Kokoa puukehys haluttuun muotoon, sillä tulevien tuotteiden mitat ovat yhtä suuret kuin tuloksena olevan muottien sisäisen muodon koko. Tässä tapauksessa varmista, että käytät tasoa sen tasaisuuden varmistamiseksi. Muista, että muovi täsmälleen toistaa minkä tahansa muodon. Joten päät ovat sileät sen jälkeen, kun kehys on koottu, hiekkaa sen sisäpuolelta.

  Vaihe 2

  Tuloksena olevan puulaatikon pohjassa aseta malli koristeelliseen vuoraukseen. Samaan aikaan sen tulisi liikkua noin 2 cm: n etäisyydellä kehyksen seinistä.

  Vaihe 3

  Muovi sulaa millä tahansa sopivalla säiliöllä ja kaadetaan muotoon.

  Vaihe 4

  Kun se on täysin jäähtynyt - noin 60 - 70 minuuttia - lopullinen tuote uutetaan.

  Polyuretaanimuotti

  Algoritmi polyuretaanimuodon muodostamiseksi päällystyslaatoille on samanlainen kuin edellinen. Mutta on olemassa hienouksia työskennellä polyuretaani yhdiste, joka on otettava huomioon. Lisäksi perusaineisto edellyttää seuraavia:

  • vahapohjainen liuos tai perinteinen astianpesuaine;
  • harjalla;
  • lastalla;
  • vaneri;
  • ruuvimeisseli;
  • itsekierteittävät ruuvit;
  • esine otettu kuvioon luoda koristeellinen kerros. Tämä voi olla valmiin betonituote, mikä tahansa esine, jossa on kuvio, puupaneelit ja jopa tekstiilit.
  Vaihe 1

  Aseta malli, johon muotti valetaan tasaiselle alustalle.

  Vaihe 2

  Kokoa vanerirunko niin, että se osoittautuu hyväksi runoksi, joka on vähintään 2,5 cm korkea, ja sen tulee ulottua mallista kaikkiin sivuihin 2 cm.

  Vaihe 3

  Tarkasta runko ja malli huolellisesti vahakerroksella tai pesuaineella. Tämä helpottaa polymeerimuodon erottamista kovettumisen jälkeen.

  Vaihe 4

  Valmista polyuretaani pakkausohjeiden mukaisesti. Samalla noudata tiukasti varotoimia. Kaikki työ on suoritettava joko hyvin ilmastoidulla alueella tai raitisessa ilmassa.

  Vaihe 5

  Kaada valmiin näytteen mahdollisimman pian. Samanaikaisesti pidä säiliötä silikonilla 2 cm yläpuolella, jolloin ilmakuplat vapautuvat polyuretaanista.

  Vaihe 6

  Polymeerin kovettuminen tapahtuu noin puolitoista tuntia riippuen materiaalista ja valmistajasta. Ajan jälkeen voit helposti poistaa valmiin lomakkeen. Yksityiskohtainen valuprosessi kuvataan videossa.

  Miten pidentää lomakkeiden elämää

  Jotta muotti on tehty niin kauan kuin mahdollista, ja tuotteet tulevat ulos siitä ilman avioliittoa, sinun on tiedettävä, mitä voileita levytyyppien muotoiluun:

  • erityinen rasva - yksinkertainen, ammattimainen, mutta kallis;
  • kasviöljy - tehokas ja kallis;
  • jäteöljy on tehokas, halpa, mutta jos ylikuormitat sitä, niin pahoja tahroja ilmestyy betonipinnalle;
  • Saippua ratkaisu on halpa ja käytännöllinen vaihtoehto, mutta tahrat voivat jäädä joihinkin muotoihin.

  Tarkastellessasi artikkelia voit päätyä siihen, että on aivan helppoa muodostaa konkreettisia päällystyslaattoja omiin käsiisi. Hienoa tässä liiketoiminnassa ilman suuria vaikeuksia, voit tehdä kunnollisen neliön myytäväksi, joka maksaa takaisin kaikki kulut ja jopa tuo voiton plusksi.

  Betonipalkkien ja niiden valmistusmenetelmien koristeelliset ominaisuudet

  Oman talon rakentaminen ei pääty seinään ja kattoon. Mukava kotelo tarvitsee koristeellista pinnoitusta sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella. Betonipalkkeja, jotka koristelevat taloa ja suorittavat tietyn suojaustoiminnon, antavat julkisivuille valmiin, esteettisen ilmeen.

  Tarkoitus ja toiminnot

  Koristepalkit valmistetaan pieninä pylväinä, ja ne on suunniteltu pääasiassa tukemaan kaiteita ja aidat, joiden avulla ne muodostavat kauniita kaiteita.

  Tällaiset rakenteet on asennettu portaisiin, parvekkeisiin, avoimiin verantaan ja kattoihin. Sen lisäksi, että pystytuki toimii, se toimii erinomaisena koristeellisena ratkaisuna, joka tuo ylellisyyteen ulkoasut.

  Vahvuudet ja heikkoudet

  Koristeellisella arkkitehtonisella elementillä on monia etuja, jotka tekevät betonipalkkien käytöstä nykyaikaisemmille kehittäjille. Aloita harkitsemalla tukipylväiden positiivisia puolia.

  edut

  Ensinnäkin haluaisin huomata rakennusten erinomaisen kestävyyden ja mekaanisten kuormitusten kestävyyden. Niiden kustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin samankaltaiset tuotteet, jotka on valmistettu graniitista tai marmorista, joten betonipalkkeja on saatavana monille ostajille.

  Alhainen hinta saavutetaan jätteettömän tuotannon takia, mikä vähentää valmiiden tuotteiden tuotantoprosessin kustannuksia.

  Portaat ja aidat täyttävät kaikki ympäristön puhtauden vaatimukset, jotka ovat tärkeitä ympäristön, ihmisten ja eläinten turvallisuuden nykyisten säännösten kanssa.

  Monet kuluttajat ovat kiinnostuneita siitä, että valmiit tuotteet eivät tarvitse lisäkäsittelyä ja ovat täysin valmiita asennukseen. Heidän kiiltävä pinta visuaalisesti jäljittelee kiillotettua luonnonkiveä.

  Kuitenkin haluttaessa erikoiskokoonpanoa voidaan käyttää betonipalkkien pinnalle, mikä merkittävästi pidentää tuotteen käyttöikää. Kullan tai hopean alkydimaalamallien avulla voidaan antaa runsaasti aristokraattista ulkoasua antiikin elementteineen.

  Toinen kiistaton etu betonituotteille on vastus ilmakehän ilmiöistä ja lämpötilaeroista. Niillä on myös korkea vesitiivisyys, joten ne toimivat monta vuotta. Valmistajat kiinnittävät huomiota siihen, että laastin massasta voidaan kaataa minkä tahansa muotoisia ja kokoisia parvekkeita, mikä tarkoittaa, että asiakkaan tarpeet voidaan täyttää ottaen huomioon hänen henkilökohtaiset mieltymyksensä.

  puutteet

  Betonipalkkeilla ei ole käytännössä merkittäviä haittoja. Tietenkin he eivät korvaa luonnonkiveä kauneudessaan ja ovat hieman huonompia kuin graniitilla. Vaikuttavan painon vuoksi rakenne ei todennäköisesti pysty asentamaan yksin, mutta sen erinomainen ulkonäkö ja kohtuuhintaiset kustannukset mahdollistavat koristeelliset tuet suuren suosion säilyttämiseksi.

  valmistus

  Betonipalkkeja voidaan valmistaa useilla eri tavoilla, mutta ehdotamme niiden yksinkertaista tarkastelemista. Kaikki koriste-elementtien valmistukseen liittyvä työ koostuu useista vaiheista ja toteutetaan tiukasti.

  Täytä lomake

  Jos haluat kaataa tietyn kokoonpanon tukipylvään, tarvitset erikoisen tyhjän tilan. Betonielementtivalumuotit voidaan valmistaa mistä tahansa sopivasta materiaalista, kuten:

  Meidän tapauksessamme keskitymme kipsin tyhjiin, joka voidaan tehdä kotona. Työssä tarvitaan kuivaa kipsiä, 1/5 osaa kalkkia ja sitruunahappoa pienessä määrin.

  Ensiksi levyn, jonka halkaisijan halkaisija on hieman suurempi kuin halkaisijan halkaisija, syntyy kipsiseoksesta. Lisäksi levylle on merkitty paikkoja osia. Merkkipaikkojen kääntöpuolella on tarpeen tehdä lukkoja, jotka on mahdollista asentaa ilman syrjäyttämistä. Sitten lomake jaetaan kahteen yhtä suureen osaan ja kokoaa ensin varovasti ensimmäinen rivi välttämättä käyttämällä erityistä irrotusaineella.

  Seuraavassa vaiheessa kipsiliuos kaadetaan tuloksena olevaan tyhjiöön ja segmentit yhdistyvät toisiinsa. Suurimman lujuuden ansiosta ulompi kotelo valetaan samalla tavalla. Jotta työkalu olisi kätevä työskennellä työkappaleen ansiosta ja helposti irrotettaisiin, tulisi olla kahvat.

  Jos haluat tehdä betonipalkkeja omiin käsiisi lyhyessä ajassa, voit ostaa valmiita lomakkeita ja nopeuttaa tuotantoprosessia.

  Reseptilatkaisu

  Luodakseen korkealaatuisia konkreettisia koriste-elementtejä tarvitaan erityinen ratkaisu. Ulkonäönä muovimassa kiinteytymisen jälkeen on samanlainen kuin marmori, joka vaikuttaa parhaiten valmiisiin tuotteisiin. Joten työvaiheessa tarvitsemme seuraavia osia:

  • korkealaatuinen sementti;
  • pehmittimen ansiosta betonielastisuus;
  • joenmeren hiekka ilman saviepäpuhtauksia;
  • puhdas vesi;
  • polyeteeni;
  • polyuretaanimatriisi;
  • mikseri;
  • väriaine pigmentti;
  • täyteaine (murskattu kivi).

  Vaivaus ja valuprosessi

  Päävaiheeseen pääset tutustumaan mittasuhteisiin, joiden avulla koristepilarien ratkaisu vaivataan. Erityisesti merkityssä kontissa on sekoitettava 2 osaa jokisuikua, 1 osa sementtiä ja täyteainetta (harkinnan mukaan). Sitten tähän koostumukseen lisätään väriaine, jonka määrä ei saa ylittää 1% liuoksen kokonaismassasta.

  Se ei missään tapauksessa voi liioitella pigmentillä, muuten korokkeet maalataan epätasaisesti ja ne näyttävät likaisilta. Joskus he turvautuvat useisiin väreihin samanaikaisesti, mutta tämä on ylivoimainen ratkaisu amatööriin, joten on parempi kokeilla kokeilutuotesarjaa.

  Jos pidät reseptiä, tässä vaiheessa massa on samanlainen kuin marmori pienillä laastareilla. Sitten seokseen lisätään vettä asteittain (4/5 nestemäärän kokonaismäärästä) ja lisätään pehmittimiä (1% seoksen kokonaistilavuudesta).

  Kun seos on sekoitettu perusteellisesti, lisätään jäljelle jäänyt vesi, sekoitetaan uudelleen ja kaadetaan saatu liuos valmiiksi valmistettuun muotoon. Muutaman päivän kuluttua tuotteen täydellinen kuivaus (riippuen säästä ja sementtimerkistä) tuote voidaan poistaa muotteista.

  Asennustyöt

  Asiantuntijat suosittelevat kaikkien sarakkeiden asentamista samanaikaisesti, sillä ratkaisun pitäisi jähmettyä niiden alle ja kestää jonkin aikaa. Asennusprosessi on varsin yksinkertainen eikä vain ammattilaiset, mutta se vaatii fyysistä voimaa. Ennen pylväiden asennusta valmistetaan sementtilaasti, johon asennetaan valmiit betonielementit.

  Solu, jossa pylväs on kiinnitetty, kaadetaan valittuun paikkaan. Kuivauksen jälkeen merkintä suoritetaan asennuspaikan alla. Lisäksi käyttämällä betonissa olevaa timanttiporausta, reikiä porataan niissä nastoissa, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin tapit itsessään. Jäljellä on vain kaataa liuos reikään ja kiinnittää pylväs pysyvään paikkaan. Koristeellisten betonipalkkien asennus ja lopullinen kiinnitys on tasoittamisessa tasolle ja lopulliselle jäädytykselle.

  Kuinka tehdä betonin muoto

  Moderni betoni ei ole pelkästään säätiö, lattia tai portaikko. Se vaatii monia muotoja, joita käytetään menestyksekkäästi rakentamisessa ja ainutlaatuisten mallien luomisessa erityisesti maisemassa. Riippumatonta työtä varten tarvitaan konkreettisia valokuvia, fantasiaa ja halu luoda jotain omaa epätavallista ja ainutlaatuista. Suurten valukappaleiden, esimerkiksi paalujen, reunojen, rajoittimien, tekemiseksi on tehty muottirakenteita. Lomakkeen on oltava kokoontaitettava ja liotettava puu hyvin ennen kaatamista. Tämä menetelmä on hyvä, koodilla täytyy saada paljon samanlaisia ​​tuotteita, joilla on selkeä geometrinen muoto. Jos et voi käyttää puuta, laita lomake oikealle maahan. Tee näin kaivaa reikiä, kaataa ne hiekalla, kostuta ja täytä betonilla. Peitä ja jätä pakastettavaksi. Jotta saat laattoja, esimerkiksi päällystys tai päin, voit käyttää lähes mitä tahansa materiaalia - muovia, silikonia, puuta, kaikki riippuu mielikuvituksesta ja mahdollisuuksista. Voit käyttää lähes kaikkea - vanhoihin ruokiin ja lasten muotteihin hiekkaan asti, pääsäiliön on oltava sopiva muotoon ja kokoon. Tarvittaessa yksi valukappale soveltuu hyvin vaahtoon. Leikkaa haluttu muoto ja täytä se betonilla. Negatiivinen käyttää - valun poistamiseksi muotti on rikki ja lisäksi voit saada minkä tahansa kokoonpanon valu aina volyymikuvioon asti. Jos tarvitset betonirenkaan, käytä vanhoja renkaita - autoa, polkupyörää ja jopa pyörätuoleja ja skoottereita. Jos mitään ei löydy sopivaksi, kaivaa ympyrä maahan, laita ämpäri keskelle - ja lomake on valmis. Kaatamisen jälkeen anna betonin tarttua (vähintään yksi päivä), irrota sitten työkappale ja käsittele huolellisesti arkki ja anna betonin kertyä voimaa. Se kestää 21 päivää. Täysin märät valukappaleet, voit kääriä ne kostealla liinalla. Tämä on välttämätöntä, jotta betoni ei halkeile kuivana. 1. Halutun muotoisen valun tuottamiseksi voit käyttää lähes kaikkea - kertakäyttöruokia, vanhoja kukkaruukkuja, kaikenlaisia ​​muovituotteita. Perussääntönä on se, että valu on poistettava hyvin. Jos et halua kopioida lomaketta itse - voit ostaa sen tai tilata sen omien luonnosten mukaan.

  3. Anna väri betoniin. Tätä varten käytä kuivia tai nestemäisiä rakennusmaaleja, jotka lisätään liuokseen sekoittamisen aikana.