Mikä leimattu betoni ja kuinka valmistaa se itse

Rakentaminen on yksi reaaliaikaisimmista ja nopeimmin kehittyvistä alueista. Tämän alan uudet kehitystyöt on suunniteltu parantamaan materiaalien laatua ja kykyjä, ja jotkut teknologiat, jotka ovat triviaaleja, voivat luoda mestariteoksia.

Tällainen tuttu ja kaikkialla läsnä oleva rakennusmateriaali, kuten betoniin asetettu betoni, voi muuttua kivirakenteiksi, tukilattiaksi tai liuskekivirakenteeksi. Tämä muunnos tapahtuu, kun käytetään polyuretaania tai metalli-leimoja. Tämän tekniikan mukaisesti käsiteltyä tasoitusta kutsutaan leimattuna betonina, ja se voidaan vaihtoehtoisesti myös painaa tai painaa betonia.

kuvaus

Prosessin ydin on levittää konkreettiselle pinnalle erityisten leimojen avulla, jotka on tyylitelty eräänlaiseksi tekstuuriksi. Koristeellinen kipsi voi luoda minkä tahansa materiaalin jäljitelmän: tiilet, päällystekivet, levyt, eläinten nahat, luonnonkivi, halkeama, sekä koristeltu lehtien, eläinten kuvien ja niiden käpälätulosteiden muodossa.

Puristettua betonia käytettiin laajalti terassien, puutarhatyylien, allasalueiden, kävelytietojen, koriste-lattiojen järjestämisessä virkistyspaikoissa ja ihmisten kulttuurimaailmassa. Tulostustekniikka betonipinnalla osoittautui hyväksi restaurointitutkimuksissa.

Käyttämällä betonivalmisteita vain betonilla on mahdollista luoda uudelleen tuhoutuneen jalkakäytävän tai vanhan aidan fragmentti, koska on lähes mahdotonta käyttää samaa materiaalia, joka on vanhentunut luonnollisesti.

Painetut lomakkeet

Kaikki alkoi siitä, että muotit oli tehty kiinteäksi valetuista alumiinista ja niiden koko oli melko suuri, ja niiden käsittelyn helpottamiseksi niillä oli kahvat. Ne ovat hyödyllisiä seuraamaan tiili- tai muurauskuvioita, mutta ne eivät voi välittää monimutkaisia ​​kuvioita ja teksturoituja yhtäläisyyksiä.

Näihin tarkoituksiin kehitettiin polyuretaani-stensiilejä. Ne saadaan kaatamalla reaalimaista materiaalia sulalla polyuretaanilla, jonka pinnan kuvio ja tila on toistettava. Siksi polymeerimerkit pystyvät siirtämään kaikki teksturoidut piirteet tarkasti ja realistisesti.

Muotit ovat kaupallisesti saatavissa missään erikoistuneessa rakennusmateriaalikaupassa. Kliseksen valitseminen, sinun on keskityttävä sen suunnittelun jäykkyyteen. Mitä korkeampi se on, sitä selkeämpi kuva kipsiin lähetetään. Työ vaikeutuu, jos kovia leimoja ei käytetä pehmeiden ääriviivojen viimeistelyyn. Ne vaativat suuria ponnistuksia korkealaatuisten kohokuvioiden saamiseksi.

Myös stensiili voidaan tehdä käsin. Helpoin tapa tehdä tämä on metallista, hitsaamalla häkin haluttuun solukokoon. Jos haluat jotain mielenkiintoisempaa kuin banal kivi tai jalkakäytävä, sinun täytyy kaataa polymeerin muoto. Tämä on kuitenkin työläämpi tehtävä, ja lisäksi tarvitset viitepintaa, mikä on myös ongelmallista.

Kotituotannon periaatteet

Puristettu betoni on yksinkertainen tuotantoteknologia, joka on yhtä yksinkertainen kuin kaatopaikka, mutta vaatii kuitenkin kokemusta työskentelystä ja asennustyöstä. Muutoin on suuri todennäköisyys, että tulos on kaukana odotuksista.

Tärkeimmät ongelmat voivat olla:

 • betonin nopea kovettuminen, joka ei anna selkeää mallia sen pinnalle;
 • riittämätön kuorma stensiileissä;
 • näyttökertojen epätarkkuutta on vaikea korjata;
 • asianmukaisten taitojen puute koneen luomisessa ja kohdistamisessa käytettävien työkalujen käsittelyssä.

Jos tämä ei ole ongelma, voit päästä töihin ja luoda leimattu betoni omilla kädilläsi.

Sivuston järjestely

Ensin sinun on luotava perusta piirroksen tekemiselle. Tämä on tiettyä muotoa sisältävä betoniteräsbetoni. Sopivan paikan luominen on seuraavanlainen:

 • valitussa paikassa merkkien (tapit ja lanka) avulla ilmaistaan ​​työskentelyalueen raja;
 • suorita louhinta 200 mm: n syvyyteen ja täytä kuopan pohja;
 • kaivaus on täynnä romumaa, joka ei ole 50 mm: n yläreunasta, joka on hyvin tiivistetty;
 • paljaiden puulevyjen kehä, joka muodostaa muottipesän;
 • sisäänpäin laippaava pino vahvistava verkko;
 • Valmista betoni kaatamaan (käsin, betonisekoittimessa, tuotu valmis);
 • täytä muotti betonilla ja käytä alumiinisääntöä koneen vetämiseksi;
 • tasaiselle jakautumiselle ja välttäen tyhjiöiden muodostamisen, kytkin liitetään värähtelevällä kiskolla;
 • sivuston pinta tasoitetaan poistamalla shagreenin (mikroaaltot tasossa) ja tekemällä sen rakenne tasaiseksi ja tasaiseksi.

Pintamaalaus

Seuraavaksi tuodaan vastapohjaan betonin värjäykseen tarvittava pigmenttikovetteja ja lisää sen lujuutta. Se on hieno jauhemaikki väriaine, liima-aine, graniittipöly ja kvartsihiekka.

Pienen hiukkaskokoisen materiaalin ansiosta ne tunkeutuvat helposti pintakerroksen ylemmässä kerroksessa, puristavat sitä yhteen ja lisäävät lujuutta ja väriaine pigmentti antaa tasaisen värin.

Työskentely pigmentin kovetin aloittaa sen jälkeen, kun ylimmän kerroksen betoni kuivuu, ja loput kosteus pinnasta haihtuu. Väri ruiskutetaan alueen tasolle, siirtyen keskeltä reunoihin. Työ tehdään manuaalisesti, ja liikkeitä käytetään esimerkiksi heittämällä pallo keilailemaan. Tällaisella tekniikalla, jolla levitetään kovettajaa, sen vähimmäispoisto tapahtuu.

Soveltamistekniikka vaatii kestämään noin kymmenen minuuttia imemään ensimmäistä jauhepintakerrosta ja tällä hetkellä tasoa tasoitetaan magnesium-lastalla, jolloin komposiitti imeytyy betoniin. Matkan varrella kulmat on kiillotettu antamaan heille tarkkuutta.

Toista värikerrosta tarvitaan tasaisen värin jakautumiseen pinnan yläpuolelle ja ylemmän kerroksen tiivistämiseksi.

Kohokuviointi

Seuraava askel on peittää paikka, jossa on erityinen erotuskomponentti, joka estää muotin tarttumasta betoniin. Se on myös väriaine, mikä tekee väristä syvemmän ja kylläisen, ja se voi olla neste tai löysä (jauhe). Sen jauheen muoto on yleisempi, jota sovelletaan tasoon, jossa on laaja harja. Värin hiukkaset kiinnittyvät harjan karvoihin ja sitten ravistelevat niitä lasille samalla liikkeellä kuin pääväriaine.

Rei'itys tulisi aloittaa, kun betoni on tullut riittävän muoviseksi ja sen rakenne on samankaltainen kuin savi. Leikkauksen ennenaikainen alkaminen johtaa siihen, että painon alla olevan betonin muovaus voi siirtyä sivuille taivuttamalla tulostuslinjaa. Jos betoni on ylivalottunut, tarvitaan lisäkuormaa korkealaatuisen kohokuvion saamiseksi. Tarkista ratkaisu valmiustilasta työn painamalla sormea ​​useissa paikoissa pinnalla. Kun radan syvyys on 4-6 mm, on suositeltavaa aloittaa työskentely.

Piirtämiskuvio

Betonipäällysteen leimojen on kestettävä henkilön paino, eivät suotua liuokseen eikä liukua pitkin tasoa. Jos kaikki merkit osoittavat sopivan betoniaseman, niin sivuston pinnalla on stensiili järjestetään peräkkäin. Useimmissa tapauksissa muotit on merkitty peräkkäisinä numeerisina tai aakkosinä merkkeinä, jotka osoittavat kunkin segmentin sijainnin ja suositeltavan muotoilusarjan luodussa kuvassa.

Jotta voit saada selkeän vaikutelman, riittää, että leima painetaan jalkaasi, mutta voit käyttää erityistä manuaalista häiriötä. Pehmustetun kuvion tulee kuivua hyvin ja kovettua. Tätä varten hän tarvitsee päivä.

Käyttöönotto

Seuraavaksi poistetaan punokset, jotka usein esiintyvät muotin risteyksestä klusteriliuoksen muodossa. Jos betonin viimeistelyyn tarkoitetut leimasimet eivät olleet riittäviä, niin painetun kuvion viivat olisivat epämääräisiä, sumeita. Korjaa tällaiset puutteet tavallisella rullalla ja höyrypaperi. Rulla poistaa epäsäännöllisyydet telakalta ja puhdistaa reunat hiekkapaperilla.

Jotta voidaan kompensoida pintajännitysvoimat, jotka esiintyvät, kun puristettu betoni kuivuu ja aiheuttaa halkeilua, valmistetaan erityisiä saumoja. Laajennusliitosten muodostamiseen on useita vaihtoehtoja: käytä erityistä työkalua leikkaamaan nauha tuoreella ratkaisulla. jähmettymisen jälkeen leikataan jyrsimellä, jossa on leikkauspyörä.

Sisustusvaikutus saadaan, kun erotuskompleksin jäänteet on pesty pois ja happokäsittely on suoritettu. Happo poistaa tahroja maalista ja yhdenmukaistaa värejä ja sävyjä. Lisäksi se paljastaa pinnan huokoset, joilla on positiivinen vaikutus edelleen tiivistykseen.

Viimeinen kosketus on koneen lakkaaminen erityisellä yhdisteellä, jolla on tiivisteen ominaisuus. Tämä tehdään, jotta:

 • suojata pinnan mekaanisesta kulumisesta ja vahingoittumisesta;
 • suojata sitä aggressiivisen median vaikutuksilta ja niiden tunkeutumiselta;
 • korostaa värimäärän saturaatiota;
 • helpottaa hoitoa.

Piirustus suorittaa rulla, ja paikoissa, joilla on syvempi rakenne - apua harjalla. Lypsetyn betonin korkealaatuisen suojan takaamiseksi tarvitaan vähintään kolme kerrosta tiivistysyhdistettä. Kun lakka on täysin kuivunut, koristepinta on käyttövalmis.

Teknisen analyysin tulostaminen (ekstrudoidusta) betonista

Yhä useammat tekniikat ovat syntymässä rakentamisessa, jotka pystyvät luomaan taideteoksia perinteisistä pinnoitteista ja materiaaleista. Tällainen muunnos on mahdollista myös sellaisen tavallisen materiaalin kuin betonin kanssa. Käyttämällä polyuretaani- tai metallipäällysteitä tylsä ​​betonipinta voi näyttää kivipeitteiseltä, puulattialta tai liuskekivirakenteelta. Tällaista betonia kutsutaan leimatuiksi, painetuiksi tai paina betonia. Hänestä, sekä mahdollisuudesta luoda painettu pinta itsenäisesti, puhumme nyt.

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Puristettua betonia on tavallinen betoni, jonka pinnalla koristeellinen kohokuviointi levitetään erityisillä postimerkkeillä. Kohokuvioitu muotoilu voi jäljitellä mitä tahansa materiaalia: tiiliä, päällystyskivet, levyt, eläinten nahat, karkea kivi, halkeama maa. Voit valita leimasimia, joissa on lehtiä, dinosaurusten jalanjälkiä, eläimet.

Puristettua betonia on erityisen suositeltava terasseille, terasseille, alustoille, uima-altaiden, puutarhojen, jalkakäytävien, kahviloiden, ravintoloissa ja näyttelytiloissa. Tämä tekniikka tulee välttämättömäksi monimutkaisten restaurointityön aikana. Esimerkiksi, kun haluat tuoda uudelleen vanhan jalkakäytävän tuhoutuneen osan. Löydät täsmälleen samat materiaalit, jotka vanhentuvat luonnollisella tavalla, usein ei ole mahdollista. Ekstruudoitetun betoni-tekniikan avulla voidaan helposti luoda jo olemassa olevan vanhan tiilen tai puolikuivattujen kivien tarkat jäljennökset.

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Ensimmäiset postimerkit painetulle betonille olivat valettua alumiinia ja olivat suuria muotoja, jotka oli varustettu kahvoilla. Tällaiset matriisit soveltuvat hyvin tavallisten tiilien tai kivirakenteiden jäljittelemiseen. Mutta monimutkaisten tekstuurien kopioimiseen heillä ei ole varaa. Aivan toinen asia - moderni polyuretaani kuolee. Ne on valettu todellisiin materiaaleihin, joiden rakenne on kopioitava. Tämän seurauksena polyuretaanilomakkeiden avulla voit saada uskomattoman autenttisia tekstuurivaikutelmia.

Valmiit postimerkit voi ostaa monilta rautakaupoista tai keskuksista. Valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota lomakkeen jäykkyyteen. Mitä tiheämpi leima on, sitä helpompi käyttää sitä selvästi näkyvän kuvan tekemiseen. Liian pehmeät ja taipuisat muodot ovat vaikeampia työskennellä, heidän on panostettava painoprosessiin.

Itse tuotettu teknologia

Leimattujen betonien tekniikka on melko yksinkertainen, mutta sinun on käytettävä sitä vain tietyn määrän nykyisiä taitoja betonin kanssa. Muutoin tulos ei välttämättä ole odotettu. Ongelmia voi ilmetä seuraavista syistä:

 • betoni kovettuu nopeasti, minkä jälkeen muottien käyttö ei anna pinnoille selkeää kohokuviointia;
 • leimaamalla leimojen avulla, sinun on käytettävä fyysistä voimaa;
 • virheitä betonipinnan kohokuvioinnissa on vaikea korjata;
 • Leimattujen betonien tekniikka edellyttää, että työntekijä pystyy käsittelemään erityisiä työkaluja pinnan muotoiluun ja tasoittamiseen.

Jos olet varma, että selviät potentiaalisista ongelmista, voit jatkaa konkreettisen alustan luomista ja leimaamalla tehtyä työtä.

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Leimojen perustana on tavallinen konkreettinen alusta, jossa on vahvistusta, joka on valmistettu M350: n ja sitä korkeammasta betonista.

Tällaisen alustan luomisen tekniikka:

 • neulan ja köyden avulla ne merkitsevät sen alueen rajat, joissa leimaus suoritetaan;
 • poista maaperän yläkerros (syvyys 15-20 cm), maaperän pohja;
 • laita kaivannon pohjalle raskas tyyny (paksuus 10-15 cm), paina sitä;
 • rajan päällä asettaa laudat muottiin;
 • asetetaan muottirakenteen vahvistavaan verkkoon nostamalla se maanpinnan yläpuolella vähintään 3-5 cm: n päällä (asettamalla kivet ja tiilet verkon alle);
 • betonia vaivataan käsin betonisekoittimen avulla tai tilataan valmiiksi;
 • kaada betonia muottiin saadakseen vaaditun alueen tason käyttäen metallisääntöä;
 • tiivistää betoni värähtelevällä rakeilla;
 • betonin yläkerros tasoitetaan lastalla, jolloin pinta on tasaista ja tasaista.

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Tuoretta kovetetta levitetään vielä tuoreeseen betoniin, joka samanaikaisesti maalaa pinnan ja lisää sen lujuutta. Värinkovettejaine on jauhe, joka sisältää väriainepigmentit, supistava täyteaine ja hiukkaset graniittia ja kvartsihiekkaa. Seoksen dispergoitumisen vuoksi sen partikkelit tunkeutuvat betonin huokosiin ja täyttävät ne. Betonin pinta on tiheämpi ja kestävä. Samanaikaisesti hiukkaset antavat betonille kestävän värin (noin 30 tonnia).

Värikovetteen levittämiseen liittyvä työ alkaa betonipinnan alkuasetuksen jälkeen. Voit siirtyä hetkeen, jolloin kaikki vesi haihtuu pinnalta.

Jauhevahvisteinen kovete hajotetaan betonipinnalle manuaalisesti, sivuston keskeltä reunoihin. Samaan aikaan liikkuu samankaltaisia ​​liikkeitä kuin keilapallon heittoihin. Sekoita osa jauhetta, vedä käsi takaisin ja terävä liike heittää seoksen eteenpäin vyötärötasosta. Tällainen jauheen levittämisen periaate minimoi ilmassa lentävien hiukkasten määrän.

Ensimmäinen kerros kovettimen täytyy imeytyä betoniin, joka kestää 5-10 minuuttia. Tänä aikana betonin pinta tasoitetaan hankaamalla väriaine magnesium-lastalla. Myös kulmakulmat on käsitelty kulmiin, jotta ne ovat kaarevat, siistit.

Laita sitten toinen kerros värin kovettimelle. Pinta on tasaisempi ja sinetöitävä. Jauhe levitetään samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Piirtämisen jälkeen pinta tasoitetaan teräslastalla.

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Jakaantuva väriaine estää betonin kiinnittymisen leimauksiin piirustuksen aikana. Lisäksi se myös maalii betonin pintaa, antaen sille hienovaraisia ​​värejä. Vapautusainetta on saatavana kuivana jauheena tai nesteenä. Yleisimmin käytetty jauhe on levittämällä sitä betonipintaan leveällä harjalla (harjalla).

Harja upotetaan kauhaan erottelevalla komponentilla siten, että harjakset ovat tasaisesti päällystetty jauheella. Sitten pidä harja vyötärön tasolla, työnnä käsivarsi eteenpäin ja "ruiskuta" jauhe betonin pinnalle.

Värjäyksen jälkeen kulmien kulmat käsitellään tekstuurikuorilla.

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen leikkaamista, sinun on varmistettava, että betoni on hankkinut tarvittavan plastisuusasteen ja että sen sakeus on muuttunut samankaltaiseksi kuin savi. Jos aloitat leimaamisen liian aikaisin, betonipinta ei pysty kestämään työntekijöiden painoa ja säästää tulostuslinjoja. Jos olet myöhässä, niin kirkkaan painatuksen on panostettava postimerkkeihin. Lisäksi leimojen rakenne ei välttämättä liiku liian tiheään betoniin, varsinkin työn lopussa.

Tiheyden asteen määrittämiseksi paina sormeasi betonipinnalla useilla paikoilla sivustolla. Jos jälkiä on jäljellä, 4-6 mm syvä, voit aloittaa leimaamisen. Voit tarkistaa sen toisella tavalla: aseta leima betonipinnalle (alustan reunalla) ja astu siihen. Leimalla on oltava työntekijän paino, älä upotettava betoniin, älä liukuta pinnalle.

Jos kaikki testit ovat läpäisseet onnistuneesti, voit jatkaa leimaamista. Postimerkit asetetaan betoniselle pinnalle yksi kerrallaan. Usein valmistajien numeromerkit (1, 2, 3... tai A, B, C...) merkitsevät haluamaasi järjestysnäkymää tulostetussa kuvassa.

Kohokuviointi betoniin, on usein tarpeeksi vain astua niihin. Joskus käytä tätä varten helppoja manuaalisia tampereita.

Tulosteiden jälkeen jätetään betonipinta parantamaan 12-24 tuntia.

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Betonipinnalla muottien risteyksestä on usein sementtilaastia hieman siirrettävissä. Joskus riittämättömän tampingin takia tulostetun kuvan saumat saattavat näyttää epätarkalta, sumealta. Pintavaurioiden korjaamiseksi saumat ja liitokset suoritetaan käsipyörällä, epätasaisuudet tasoitetaan tekstuurikuorilla.

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Laattojen useat laatat mahdollistavat jännitysten lievityksen ja estävät halkeilua. Tällaisia ​​saumoja voidaan valmistaa vielä tuoretta betonia käyttäen erikoisleikkuria. Tai leikkaa saumojen hiomakone betonin kuivauksen jälkeen.

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Seuraavana päivänä huuhtele pinta. Letkusta tulevaa vettä käytetään ylimääräisen erottelukomponentin pesemiseen. Sen jälkeen - suoritetaan happopesu (suolahappo), jotta saataisiin aikaan haluttu vaikutus kahden värin yhdistämisestä pinnalle. Tämän prosessin aikana myös betonin huokoset avautuvat, mikä parantaa pinnan ja tiivisteen välistä vuorovaikutusta.

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Seuraavana päivänä betoniin levitetään lakka-tiiviste. Se suorittaa useita toimintoja:

 • suojaa pintaa kulumiselta ja kulumiselta sekä öljyjen ja kemikaalien tunkeutumiselta;
 • antaa pinnalle kiilton eri kylläisyydestä (tuskin havaittavasta satiinista kyllästettyyn lakkaan);
 • parantaa betonin värikylläisyyttä;
 • yksinkertaistaa käsitellyn pinnan ylläpitoa.

Tiivistettä levitetään rullalla, joka pyörii sitä pinnan yli. Mutta, jos leimattu rakenne, jossa on syvät painatukset, tiivisteen levittämisen yhteydessä on toivottavaa yhdistää valssaaminen rullalle lisää harjaamalla. Yleensä tarvitaan 2-3 kerrosta tiivistysainetta.

Kun tiiviste on kuivunut, leimattu pinta on täysin toiminnassa.

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Haluan huomauttaa muutamia kohtia:

 • Jos käytät leima ensimmäistä kertaa ja etkä tiedä, miten sen merkintä betonille näyttäisi, tee testipaino puristettuun hiekkaan.
 • Vältä painetun kuvion toistumista pinnalle, varsinkin jos leimat jäljittelevät luonnonmateriaaleja (kivi, puu jne.). Satunnaiset sävellykset näyttävät realistisemmilta.
 • Saat antiikin vaikutuksen pinnalle levittämään pieni määrä kuivaa erottavaa komponenttia (jauheena) vielä nestemäiselle betonille. Suihkuta nesteenerotin sen yläpuolelle. Neste liuottaa kevyen kerroksen jauhetta, jonka jälkeen värilliset aksentit, kuten kourat, jäävät pinnalle.
 • Varmista, että erotuskomponentin hiukkaset painetaan hyvin betoniin painamisen aikana. Muuten se pestään pois vedellä, kun huuhtoutuu pintaan.
 • Varmista, että henkilöt, jotka käyvät leimasivelten aikana, käyttävät puhtaita kenkiä ilman jälkiä rakennusjätteistä ja pölystä. Nämä epäpuhtaudet väistämättä tuhoavat tuoreeseen betoniin ja rikkovat leimattujen pintojen haluttu rakenne.

Kaikki leimattujen betonielementtien salaisuudet! Ennen kuin aloittaisit leimaamalla, suosittelemme, että katsot pienen informatiivisen videon. Se osoitti tekniikan tärkeimmät vaiheet: betonin maalaus, erotuskomponentin soveltaminen ja pintakäsittelyn luominen leimasimia käyttäen.

Muotit painotuotteelle

Mikä on leimattu betoni? Kuinka tehdä se itse

Moderni tekniikka, leimattu koristeellinen betoni mahdollistaa ainutlaatuisen kestävän pinnoitteen saamisen tällaisilla pinnoilla kuten kipsi, kipsi, OSB, tiili, sementtipinnoitus. Tämä menetelmä koostuu erityisestä ratkaisusta rakennusrakenteeseen, kohdistamalla se ja kiinnittämällä erityinen muoto, joka antaa halutun koostumuksen. Saadakseen laadukkaan ja selkeän tulostuksen, betoniin lisätään pehmittimiä ja muita komponentteja, lopuksi pinta käsitellään hydrofobisilla tai silikaattien kyllästyksillä. Leikkausmenetelmää on helppo toteuttaa poikkeuksetta, mutta on tärkeää noudattaa tekniikan vaatimuksia: valmistella pohja, levittää yhtenäisesti kovettajaa ja erottimesta, kiinnittää tiukasti lomakkeet, huuhdella betonia ja peittää se suojaavalla lakalla. Matriiseja käytetään toistuvasti, nopeuttaen työtä, jota he myyvät sarjassa.

Teknologian ominaisuudet ja edut

Leimattujen tai painettujen betonien muodostaminen edellyttää tavanomaista joustavampaa ratkaisua. Tätä tarkoitusta varten värikovetinta ja erottelukomponentteja jaetaan eniten tasoitetulla pinnalla, useimmiten jauheiden muodossa. Jonkin ajan kuluttua sakeus alkaa muistuttaa savea eikä tartu käsiin ja muotoihin. Tarvittavan helpotuksen aikaansaamiseksi käytetään valmiita leimoja, joiden sisäpuoli jäljittelee tiilimuurausta, luonnonkiveä, puuta, kasviskuviota tai vanhentuneita pintoja. Monia muotoja valmistetaan kaatamalla luonnon materiaaleja, joiden avulla voit saada upeita ja luonnollisimpia tekstuureita.

Leimattu betonin tekniikka on yksinkertainen, mutta joissakin vaiheissa on välttämätöntä toimia hyvin nopeasti. Prosessi vaatii myös tarkkuutta ja tiettyjä taitoja rakentaa seoksia, virheiden poistamista on vaikea poistaa ja kohokuvioinnin aikana kiinnitetään paljon huomiota asetettavien leimojen välisiin rajoihin. On tärkeää valita oikea aikaväli lomakkeen hakemiseen ja poistamiseen, jotta saataisiin aikaan selkeä painatusyritys. On suositeltavaa käyttää tiivistystyökaluja ja kalliimpia mutta käteviä postimerkkejä, joissa on uria ja kahvoja (arvoltaan 3500 ruplaa 1 kpl, sarja - 7000 kpl). Päättynyt pinta kovettuu vihdoin vain yhden päivän kuluttua, mutta on parempi poistaa kohokuviointivirheet heti vierekkäisten muotojen poistamisen jälkeen.

Edut sisältävät:

 1. Päällysteen kestävyys ja kestävyys.
 2. UV-kestävyys, painehäviö ja lämpötila, ulkoinen syövyttäviä vaikutuksia.
 3. Ainutlaatuinen rakenne, laaja valikoima leimoja ja värejä.
 4. Edullinen materiaalikustannus, betoni on useita kertoja halvempi kuin laatta tai koriste kivi.
 5. Ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen.
 6. Liukastumista estävät ominaisuudet.
 7. Helppo asennus, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti.

lajitelma

Käytetään kahdenlaisia ​​postimerkkejä koristeelliseen betoniin ja kipsiin:

 • Joustava polyuretaani (silikoni), joka mahdollistaa minkä tahansa monimutkaisuuden (pienimpien yksityiskohtien) muodostamisen ja helposti irrotettavan.
 • Muovia, jolla on suuri jäykkyys, jalkakäytävä tai päällystystekniikka, joka lähettää geometrisen muodon tiukasti.

Kaikilla leimoilla on eri kovuusaste ja emme pelkää alkaalisia vaikutuksia. Ensimmäisellä lajikkeella on enemmän etuja, kunnollinen hoito, ne palvelevat pitkään eivätkä menetä alkuperäistä muotoaan, niitä ei tarvitse esikäsittelyä tai voitelua öljyillä. Mutta sitä tiheämpi leima, sitä selvempi on kohokuvioitu kuvio, ja sitä on vaikeampaa työskennellä liian pehmeiden kanssa. Hyvällä arvostelulla on polyuretaanimatriisi, jonka kovuus on vähintään 80 yksikköä. by Shore.

Leimattu betonin valmistus tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 1. Perusvalmistus, vahvistaminen ja paikantaminen.
 2. Värinkovetteen yhtenäinen jakautuminen.
 3. Vapautusainetta.
 4. Betonin leimaaminen.
 5. Vikojen poistaminen, kutistumisomien leikkaaminen.
 6. Flushing.
 7. Kiinnitysrakenteen piirtäminen.

Betonipohjan valmistaminen

Sivua on merkitty tapilla ja joella, on toivottavaa antaa rajoja, ottaen huomioon muottien sijoittaminen, mukaan lukien nurkkaelementit. Sitten prosessi tapahtuu tavallisessa sekvenssissä: maaperän valintaa, täyttöä ja tukkeutumista, muuraus, vahvistaminen (ristikko nostetaan 2-3 cm maanpinnasta), sekoitetaan ja kaadetaan liuos. Tällaista rakennustyötä tarvitaan betonia, jonka vahvuus on vähintään M350. Varmista tarkistaa taso vaakasuoraan, saavuttaa korkein taso ja tasaisuus, yläkerros tasoitetaan lastalla.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

1. Jauhevalmisteiden käyttö.

Värikovetinta levitetään tuoreeseen betoniin kahdessa kerroksessa 5-10 minuutin välein. Se on jauhemaisia ​​sävytettyjä pigmenttejä, supistava modifioija, maa-kvartsihiukkaset, graniitti ja puhdas jokihiekka. Tällainen lisäaine antaa betonivärin, lujuuden ja tiheyden, ja se jakautuu mahdollisimman tasaisesti pienissä osissa 1-1,2 m: n korkeudelta. Toinen kerros tarvitaan tasaisen värin saavuttamiseksi, jauheen levittämisen jälkeen koko pinta tasoitetaan teräslastalla.

Seuraava askel on levittää irrotusaine estää kuoleet tarttumasta betoniin. Tämä aine (jauhe tai erityiset nestemäiset formulaatiot) toimii myös lisävärinä, joka merkittävästi lisää päällysteen koristevaikutusta. On suositeltavaa, ettei se hajota kädet, vaan levitä laaja harja pitkällä kahvalla (ravista samalla tasolla). Tämän vaiheen lopussa alustan kulmat on kevyesti leikattu hiekkapaperilla.

Prosessi alkaa betonin hankkimisen jälkeen halutusta plastisuudesta, sen on oltava 5-6 cm sormien alla, mutta ei pidä kädet kiinni. Oikean koostumuksen saavuttamiseksi leima omistaa täysin yhden henkilön paino, mutta ei syö se ratkaisuun. Lomakkeet on pinottu päällekkäin, jotta sarjat ovat helppokäyttöisiä, ne on usein numeroitu. Jotta pystyt työskentelemään pystysuorilla pinnoilla, on helpointa tilata ja ostaa polyuretaanileima, jonka keskipitkä jäykkyys, estää betonia putoamasta seinään, tehdään matalia vaakasuoria viivoja lastalla. Toisin kuin jäykät muovit, silikoni-muotteja ei ole voideltu minkäänlaisella öljyllä. Paremman tiivistymisen aikaansaamiseksi käytetään tärisevä kiskokiila tai se siirretään ylhäältä. Leikkaamisen jälkeen pinta jätetään yksin päivän, kunnes se on täysin kovettunut.

3. Lopullinen käsittely.

Ensinnäkin liitosten laatu tarkistetaan, jos siirto tapahtuu, virheet tasoitetaan rullalla tai päinvastoin poistetaan spatulilla. Halkeamien muodostumisen estämiseksi muodostetaan kutistumaumoja (käytetään hiomana tai hiomana). Sen jälkeen karkaistu pinta pestään ensin puhtaalla vedellä, sitten suolahapon liuoksella (tahrojen tuottamiseksi). Tässä vaiheessa leimattujen betonien huokoset avautuvat ja valmistetaan käsiteltäväksi tiivisteellä. Päivästä toiseen pinnalle levitetään lakka tai silikaattien kyllästys, jolla on hydrofobisia ominaisuuksia, lisää kylläisyyttä ja kiiltoa, yksinkertaistaa betonin hoitoa ja suojaa sitä myös aggressiivisilta vaikutuksilta ja halkeilulta. Laadukasta suojausta varten vaaditaan vähintään 2 kerrosta tiivistysainetta, joten sen saa aloittaa vasta sen jälkeen, kun se on kokonaan kuivunut.

Mukana olevien postimerkkien määrä, kpl

Koristeellinen betoni omilla käsillä: 6 peräkkäistä askelea

Koristeellinen betoni on mahdollista tehdä kauniin ja houkuttelevan helpotuksen avulla. Koristeellinen betoni käytettiin laajalti 20. vuosisadan toisella puoliskolla. Ensimmäinen tekniikka hallinnoi sotilaslentojen amerikkalaisia ​​rakentajia, jonka ensisijaisena tehtävänä oli saada aikaan kestävä, kulutusta kestävä pinnoite lyhyessä ajassa. Päällysteen korkeat toiminnalliset ja koristeelliset ominaisuudet tekivät siitä suosittua kotimaassa: nykyään koriste-betonia käytetään yksityisten talojen ja mökkien sisä- ja ulkokoristukseen, maisemasuunnitteluun. Mitä sinun tarvitsee tietää konkreettisen koristeellisen peitteen tekemiseen kädet - lue artikkeli.

Mikä on painettu betoni

Painettu (koristeellinen) betoni on värillinen betoni, jonka päälle ennen liuoksen kovettamista kohotusvaikutelma jäljitellään jäljittelemällä luonnon puun, kiven, tiilen, laattojen jne. Tekstuuria.

Painettu betoni on melko yleinen, koska se on kaunis ulkonäöltään ja käytännöllinen.

Saatavillaan, kestävillä ja houkuttelevalla ulkonäön vuoksi puristetulla betonilla on laaja valikoima sovelluksia. Tänään konkreettisia koristepintoja käytetään sekä asuintiloihin että vierekkäisiin alueisiin (sisätilojen altaiden, puutarhojen, huvivenesatamaiden) ja teollisuuslaitosten, ostos- ja viihdekompleksien, näyttelykompleksien, sisä- ja ulkotankkausalueiden lattioiden ja seinien viimeistelyyn, lentokentät, rautatieasemat jne.

Koristeellinen betoni on välttämätön vanhojen pintojen restaurointityöhön, kun on mahdotonta löytää identtistä materiaalia: erityisten muotojen ja värejä helpottaen voit helposti ja nopeasti saada vanhan munintaan simuloitavan tuotteen.

Puristettu betoni: edut

Monipuolisten sovellusten ja kauniin ulkonäön lisäksi koristeellisella betonipinnoitteella on monia muita etuja, jotka liittyvät sen suorituskykyominaisuuksiin.

Leimattujen betonien etu on se, että ne kestävät helposti raskaita kuormia.

Niinpä leimattujen betonien tärkeimmät edut ovat:

 • Materiaalin kyky kestää suuria kuormituksia. Painettu betoni kotikäyttöön kestää 400-500 kg kuutiometriä.
 • Päällyste on kestämään kosteutta (korroosiota), altistumista UV-säteilylle.
 • Betonin kestävyys äkillisiin lämpötilan muutoksiin (jopa -40 asteeseen +40 astetta).
 • Pakkasvaste. Pinta kattaa helposti yli 300 vuodenaikaa.
 • Päällysteen kyky siirtää ilman muutoksia happo-emäksen ja öljytuotteiden, rasvojen, vaikutuksen ulkonäköön.
 • Kestävyys. Betonipohjan käyttöikä on vähintään 25 vuotta.

Samalla koristeellinen betoni on rikas värivalikoima ja laaja valikoima tekstuureja (tarvittaessa pinnoitteessa voidaan kuvata kuvioitu vaikutelma kasveista, graafiset kuvat, monimutkaiset piirustukset).

Mitkä ovat betonimerkit

Betonirakennetta käytetään erityisleimojen avulla. Kiitos heille, että voit saada pintaa, joka jäljittelee puuta, muurausta ja päällystystä. Samalla kuva voi olla mikä tahansa.

Voit tutustua erilaisiin postimerkkien vaihtoehtoihin betonista erikoismyymälöissä.

Käytä nykyään tällaisia ​​leimoja saadaksesi korkealaatuisia betonipainatuksia:

 1. Silikoni (polyuretaani) - on joustava leima, jolla saat kaiken monimutkaisuuden tekstuurin. Niiden etuja ovat pitkä käyttöikä. Lisäksi silikoni-leimoilla ei ole tarvetta voitele öljyä: formlineri voidaan helposti poistaa ilman voiteluainetta.
 2. Muovi - jäykkä leimasimet, joille on ominaista kyky siirtää geometrinen muoto tarkasti ja tarkasti. Useimmiten niillä on tapana jäljitellä päällystystä, muuraus. Työstötulpat voivat olla sekä lattialla että pystysuoralla pinnalla.

Aseta erikseen betonille tarkoitettu stensiili - muoto, joka on betonin kaato. On hyvin helppoa työskennellä tällaisen stencilin kanssa: se asetetaan maahan, sitten täytetään liuoksella, odottaa kiinteytystä ja poistetaan, siirtää sitä edelleen. Näin voit tehdä puutarhaväylän, sisustaa kuistia, lattia katu tai terassi.

Voit ostaa valmiita muotteja monissa rautakaupoissa ja Internetissä (esimerkiksi Damaskoksen verkkokaupassa). Lisäksi tuotteita voidaan valmistaa käytettävissä olevista materiaaleista yksin.

Koristeellinen betoni tekee sen itse

Painettu, koristeellinen betoni korkean suorituskyvyn ja houkuttelevan ulkonäön ansiosta on ihanteellinen ratkaisu yksityisen talon, kesämökin takapiha-alueen suunnitteluun. On mahdollista tilata kappaleiden asettaminen erikoistuneilta yrityksiltä koristeellisella betonilla, ja voit säästää rahaa ja tehdä taiteellista konkreettista ilman ammattitaitoista apua omilla käsilläsi. Työn suorittamiseksi tarvitset laastin, leiman tai stencilin, instrumentin (rakennustason, stencil kiinnikkeet, koriste-betonin raastin).

Se on aivan mahdollista valmistaa koristeellinen betoni itse, tärkeintä on valmistaa kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut työhön.

Tekotehosteiden luomisen tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Emäksen valmistus. Korkealaatuisen betonipäällysteen saamiseksi poistetaan valetusta alueesta 100 mm: n korkeudella oleva maakerros. Tällöin vaaditun muodon muotti on asennettu ja maa täyttyy rauniolla.
 2. Seoksen kaataminen. Leimasityypistä riippuen betoni kaadetaan stensiiliin tai levitetään soraa varten. Jotta pinta pääsee ulos, käytä rakennustasoa.
 3. Koristelu. Jotta houkutteleva pinta saadaan puun tai kiven alla, betoni on päällystetty irrallisilla väriaineilla. Tuloksen vahvistamiseksi käytetään värinkovenaineita (satunnaisen värin antamiseksi pintaan, kipsivaikutukseen tai "märkäkiviin"), käytä kiven ja betonin erikoislakan, joka voidaan tilata Damascus-sivustolla).
 4. Tiiviste. Jos kohinanpoistoa ei käytetä stencilillä, piirustus viedään tasaiselle betoniselle pinnalle postimerkkien avulla.
 5. Pinnoituksen puhdistus. Himmenninpinta pestään 2-3 päivän kuluttua suolahapon liuoksella.
 6. Käytetään suojaavaa UV- ja kosteutta kestävää kerrosta (käytetään useimmin tähän akryylikiinnitteeseen).

Näin saat laadukasta, houkuttelevaa leimattua betonia, joka kestää useita vuosikymmeniä. Päällysteen rakenne riippuu sivuston maisemasuunnittelusta, kodin sisustamisesta ja asunnon omistajan henkilökohtaisista makuelämyksistä.

Kuivasekoitus betonielementin valmistukseen voi ostaa missä tahansa myymälän rakennusmateriaalissa (budjetin vaihtoehdoista, voit valita materiaalimerkin Flex Concrete) ja voit valmistautua itse.

Painetun betonin valmistus: teknologia ja muotoilu

Sekoita koriste-betonin tuottamiseen kuuluu hiekka ja sora, portlandsementti, pehmittimet. Tärkeä ainesosa on polypropeenikuitu, joka parantaa kohokuvion käyttöaikaa, estää sen halkeilua ja sirujen muodostumista. Aineksesi otetaan 600 grammaa kuutiometriä liuosta kohden.

Koristeellisen betonin valmistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota pehmittimen valintaan.

Koristepainotuotteiden valmistukseen on parempi valita Portland-sementtimerkit M400 ja M500 / D20, joilla on kosteus- ja pakkasenkestävyys, kestävät 400 ja 500 kg kuutiometriä kohti.

Pehmittimen valinta riippuu tulevan tuotteen tyypistä. Joten, asiantuntijat suosittelevat valinnasta superplasticizer tuotantoa päällystyslaatat. Puutarhatriisi sopii äärimmäisiin lämpötiloihin, räjähdysvaaraan ja palonkestävään pehmittimeen C3.

On syytä muistaa, että pehmittimiä tulisi lisätä betoniseokseen vesipitoisen liuoksen muodossa.

Tällaisista ainesosista valmistettu koostumus sijoitetaan muottiin, joka levitetään koristeellisella betonilla ja tiivistämällä. Reseptivalmisteet, jotka on merkitty tarroille.

Koristeellinen betoni tee se itse (video)

Koristeellinen betoni on edullinen tapa luoda houkutteleva ja kestävä viimeistely vaaka- ja pystysuorille pinnoille. Moderni muottien ja muottien valmistus koriste-betonille mahdollistaa kaikenlaisen ja monimutkaisen helpotuksen. Tällöin työ voidaan tehdä ilman apua, ja leimat ja seos - tehdä itsestäsi!

Esimerkkejä painetuista betonista (valokuvan ideat)

Teknisen analyysin tulostaminen (ekstrudoidusta) betonista

Yhä useammat tekniikat ovat syntymässä rakentamisessa, jotka pystyvät luomaan taideteoksia perinteisistä pinnoitteista ja materiaaleista. Tällainen muunnos on mahdollista myös sellaisen tavallisen materiaalin kuin betonin kanssa. Käyttämällä polyuretaani- tai metallipäällysteitä tylsä ​​betonipinta voi näyttää kivipeitteiseltä, puulattialta tai liuskekivirakenteelta. Tällaista betonia kutsutaan leimatuiksi, painetuiksi tai paina betonia. Hänestä, sekä mahdollisuudesta luoda painettu pinta itsenäisesti, puhumme nyt.

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Puristettua betonia on tavallinen betoni, jonka pinnalla koristeellinen kohokuviointi levitetään erityisillä postimerkkeillä. Kohokuvioitu muotoilu voi jäljitellä mitä tahansa materiaalia: tiiliä, päällystyskivet, levyt, eläinten nahat, karkea kivi, halkeama maa. Voit valita leimasimia, joissa on lehtiä, dinosaurusten jalanjälkiä, eläimet.

Leimattu betoni on erityisen suosittu terassien suunnittelussa. patio, uima-altaiden, puutarhojen, jalkakäytävien, huvivenesatamia, ravintoloissa ja näyttelytiloissa olevia kerroksia. Tämä tekniikka tulee välttämättömäksi monimutkaisten restaurointityön aikana. Esimerkiksi, kun haluat tuoda uudelleen vanhan jalkakäytävän tuhoutuneen osan. Löydät täsmälleen samat materiaalit, jotka vanhentuvat luonnollisella tavalla, usein ei ole mahdollista. Ekstruudoitetun betoni-tekniikan avulla voidaan helposti luoda jo olemassa olevan vanhan tiilen tai puolikuivattujen kivien tarkat jäljennökset.

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Ensimmäiset postimerkit painetulle betonille olivat valettua alumiinia ja olivat suuria muotoja, jotka oli varustettu kahvoilla. Tällaiset matriisit soveltuvat hyvin tavallisten tiilien tai kivirakenteiden jäljittelemiseen. Mutta monimutkaisten tekstuurien kopioimiseen heillä ei ole varaa. Aivan toinen asia - moderni polyuretaani kuolee. Ne on valettu todellisiin materiaaleihin, joiden rakenne on kopioitava. Tämän seurauksena polyuretaanilomakkeiden avulla voit saada uskomattoman autenttisia tekstuurivaikutelmia.

Valmiit postimerkit voi ostaa monilta rautakaupoista tai keskuksista. Valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota lomakkeen jäykkyyteen. Mitä tiheämpi leima on, sitä helpompi käyttää sitä selvästi näkyvän kuvan tekemiseen. Liian pehmeät ja taipuisat muodot ovat vaikeampia työskennellä, heidän on panostettava painoprosessiin.

Itse tuotettu teknologia

Leimattujen betonien tekniikka on melko yksinkertainen, mutta sinun on käytettävä sitä vain tietyn määrän nykyisiä taitoja betonin kanssa. Muutoin tulos ei välttämättä ole odotettu. Ongelmia voi ilmetä seuraavista syistä:

 • betoni kovettuu nopeasti, minkä jälkeen muottien käyttö ei anna pinnoille selkeää kohokuviointia;
 • leimaamalla leimojen avulla, sinun on käytettävä fyysistä voimaa;
 • virheitä betonipinnan kohokuvioinnissa on vaikea korjata;
 • Leimattujen betonien tekniikka edellyttää, että työntekijä pystyy käsittelemään erityisiä työkaluja pinnan muotoiluun ja tasoittamiseen.

Jos olet varma, että selviät potentiaalisista ongelmista, voit jatkaa konkreettisen alustan luomista ja leimaamalla tehtyä työtä.

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Leimojen perustana on tavallinen konkreettinen alusta, jossa on vahvistusta, joka on valmistettu M350: n ja sitä korkeammasta betonista.

Tällaisen alustan luomisen tekniikka:

 • neulan ja köyden avulla ne merkitsevät sen alueen rajat, joissa leimaus suoritetaan;
 • poista maaperän yläkerros (syvyys 15-20 cm), maaperän pohja;
 • laita kaivannon pohjalle raskas tyyny (paksuus 10-15 cm), paina sitä;
 • rajan päällä asettaa laudat muottiin;
 • asetetaan muottirakenteen vahvistavaan verkkoon nostamalla se maanpinnan yläpuolella vähintään 3-5 cm: n päällä (asettamalla kivet ja tiilet verkon alle);
 • betonia vaivataan käsin betonisekoittimen avulla tai tilataan valmiiksi;
 • kaada betonia muottiin saadakseen vaaditun alueen tason käyttäen metallisääntöä;
 • tiivistää betoni värähtelevällä rakeilla;
 • betonin yläkerros tasoitetaan lastalla, jolloin pinta on tasaista ja tasaista.

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Tuoretta kovetetta levitetään vielä tuoreeseen betoniin, joka samanaikaisesti maalaa pinnan ja lisää sen lujuutta. Värinkovettejaine on jauhe, joka sisältää väriainepigmentit, supistava täyteaine ja hiukkaset graniittia ja kvartsihiekkaa. Seoksen dispergoitumisen vuoksi sen partikkelit tunkeutuvat betonin huokosiin ja täyttävät ne. Betonin pinta on tiheämpi ja kestävä. Samanaikaisesti hiukkaset antavat betonille kestävän värin (noin 30 tonnia).

Värikovetteen levittämiseen liittyvä työ alkaa betonipinnan alkuasetuksen jälkeen. Voit siirtyä hetkeen, jolloin kaikki vesi haihtuu pinnalta.

Jauhevahvisteinen kovete hajotetaan betonipinnalle manuaalisesti, sivuston keskeltä reunoihin. Samaan aikaan liikkuu samankaltaisia ​​liikkeitä kuin keilapallon heittoihin. Sekoita osa jauhetta, vedä käsi takaisin ja terävä liike heittää seoksen eteenpäin vyötärötasosta. Tällainen jauheen levittämisen periaate minimoi ilmassa lentävien hiukkasten määrän.

Ensimmäinen kerros kovettimen täytyy imeytyä betoniin, joka kestää 5-10 minuuttia. Tänä aikana betonin pinta tasoitetaan hankaamalla väriaine magnesium-lastalla. Myös kulmakulmat on käsitelty kulmiin, jotta ne ovat kaarevat, siistit.

Laita sitten toinen kerros värin kovettimelle. Pinta on tasaisempi ja sinetöitävä. Jauhe levitetään samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Piirtämisen jälkeen pinta tasoitetaan teräslastalla.

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Jakaantuva väriaine estää betonin kiinnittymisen leimauksiin piirustuksen aikana. Lisäksi se myös maalii betonin pintaa, antaen sille hienovaraisia ​​värejä. Vapautusainetta on saatavana kuivana jauheena tai nesteenä. Yleisimmin käytetty jauhe on levittämällä sitä betonipintaan leveällä harjalla (harjalla).

Harja upotetaan kauhaan erottelevalla komponentilla siten, että harjakset ovat tasaisesti päällystetty jauheella. Sitten pidä harja vyötärön tasolla, työnnä käsivarsi eteenpäin ja "ruiskuta" jauhe betonin pinnalle.

Värjäyksen jälkeen kulmien kulmat käsitellään tekstuurikuorilla.

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen leikkaamista, sinun on varmistettava, että betoni on hankkinut tarvittavan plastisuusasteen ja että sen sakeus on muuttunut samankaltaiseksi kuin savi. Jos aloitat leimaamisen liian aikaisin, betonipinta ei pysty kestämään työntekijöiden painoa ja säästää tulostuslinjoja. Jos olet myöhässä, niin kirkkaan painatuksen on panostettava postimerkkeihin. Lisäksi leimojen rakenne ei välttämättä liiku liian tiheään betoniin, varsinkin työn lopussa.

Tiheyden asteen määrittämiseksi paina sormeasi betonipinnalla useilla paikoilla sivustolla. Jos jälkiä on jäljellä, 4-6 mm syvä, voit aloittaa leimaamisen. Voit tarkistaa sen toisella tavalla: aseta leima betonipinnalle (alustan reunalla) ja astu siihen. Leimalla on oltava työntekijän paino, älä upotettava betoniin, älä liukuta pinnalle.

Jos kaikki testit ovat läpäisseet onnistuneesti, voit jatkaa leimaamista. Postimerkit asetetaan betoniselle pinnalle yksi kerrallaan. Usein valmistajien numeromerkit (1, 2, 3... tai A, B, C...) merkitsevät haluamaasi järjestysnäkymää tulostetussa kuvassa.

Kohokuviointi betoniin, on usein tarpeeksi vain astua niihin. Joskus käytä tätä varten helppoja manuaalisia tampereita.

Tulosteiden jälkeen jätetään betonipinta parantamaan 12-24 tuntia.

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Betonipinnalla muottien risteyksestä on usein sementtilaastia hieman siirrettävissä. Joskus riittämättömän tampingin takia tulostetun kuvan saumat saattavat näyttää epätarkalta, sumealta. Pintavaurioiden korjaamiseksi saumat ja liitokset suoritetaan käsipyörällä, epätasaisuudet tasoitetaan tekstuurikuorilla.

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Laattojen useat laatat mahdollistavat jännitysten lievityksen ja estävät halkeilua. Tällaisia ​​saumoja voidaan valmistaa vielä tuoretta betonia käyttäen erikoisleikkuria. Tai leikkaa saumojen hiomakone betonin kuivauksen jälkeen.

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Seuraavana päivänä huuhtele pinta. Letkusta tulevaa vettä käytetään ylimääräisen erottelukomponentin pesemiseen. Sen jälkeen - suoritetaan happopesu (suolahappo), jotta saataisiin aikaan haluttu vaikutus kahden värin yhdistämisestä pinnalle. Tämän prosessin aikana myös betonin huokoset avautuvat, mikä parantaa pinnan ja tiivisteen välistä vuorovaikutusta.

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Seuraavana päivänä betoniin levitetään lakka-tiiviste. Se suorittaa useita toimintoja:

 • suojaa pintaa kulumiselta ja kulumiselta sekä öljyjen ja kemikaalien tunkeutumiselta;
 • antaa pinnalle kiilton eri kylläisyydestä (tuskin havaittavasta satiinista kyllästettyyn lakkaan);
 • parantaa betonin värikylläisyyttä;
 • yksinkertaistaa käsitellyn pinnan ylläpitoa.

Tiivistettä levitetään rullalla, joka pyörii sitä pinnan yli. Mutta, jos leimattu rakenne, jossa on syvät painatukset, tiivisteen levittämisen yhteydessä on toivottavaa yhdistää valssaaminen rullalle lisää harjaamalla. Yleensä tarvitaan 2-3 kerrosta tiivistysainetta.

Kun tiiviste on kuivunut, leimattu pinta on täysin toiminnassa.

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Haluan huomauttaa muutamia kohtia:

 • Jos käytät leima ensimmäistä kertaa ja etkä tiedä, miten sen merkintä betonille näyttäisi, tee testipaino puristettuun hiekkaan.
 • Vältä painetun kuvion toistumista pinnalle, varsinkin jos leimat jäljittelevät luonnonmateriaaleja (kivi, puu jne.). Satunnaiset sävellykset näyttävät realistisemmilta.
 • Saat antiikin vaikutuksen pinnalle levittämään pieni määrä kuivaa erottavaa komponenttia (jauheena) vielä nestemäiselle betonille. Suihkuta nesteenerotin sen yläpuolelle. Neste liuottaa kevyen kerroksen jauhetta, jonka jälkeen värilliset aksentit, kuten kourat, jäävät pinnalle.
 • Varmista, että erotuskomponentin hiukkaset painetaan hyvin betoniin painamisen aikana. Muuten se pestään pois vedellä, kun huuhtoutuu pintaan.
 • Varmista, että henkilöt, jotka käyvät leimasivelten aikana, käyttävät puhtaita kenkiä ilman jälkiä rakennusjätteistä ja pölystä. Nämä epäpuhtaudet väistämättä tuhoavat tuoreeseen betoniin ja rikkovat leimattujen pintojen haluttu rakenne.

Kaikki leimattujen betonielementtien salaisuudet! Ennen kuin aloittaisit leimaamalla, suosittelemme, että katsot pienen informatiivisen videon. Se osoitti tekniikan tärkeimmät vaiheet: betonin maalaus, erotuskomponentin soveltaminen ja pintakäsittelyn luominen leimasimia käyttäen.

Muotit painotuotteelle

Koristeellinen betoni omilla käsillä: 6 peräkkäistä askelea

Koristeellinen betoni on mahdollista tehdä kauniin ja houkuttelevan helpotuksen avulla. Koristeellinen betoni käytettiin laajalti 20. vuosisadan toisella puoliskolla. Ensimmäinen tekniikka hallinnoi sotilaslentojen amerikkalaisia ​​rakentajia, jonka ensisijaisena tehtävänä oli saada aikaan kestävä, kulutusta kestävä pinnoite lyhyessä ajassa. Päällysteen korkeat toiminnalliset ja koristeelliset ominaisuudet tekivät siitä suosittua kotimaassa: nykyään koriste-betonia käytetään yksityisten talojen ja mökkien sisä- ja ulkokoristukseen, maisemasuunnitteluun. Mitä sinun tarvitsee tietää konkreettisen koristeellisen peitteen tekemiseen kädet - lue artikkeli.

Painettu (koristeellinen) betoni on värillinen betoni, jonka päälle ennen liuoksen kovettamista kohotusvaikutelma jäljitellään jäljittelemällä luonnon puun, kiven, tiilen, laattojen jne. Tekstuuria.

Painettu betoni on melko yleinen, koska se on kaunis ulkonäöltään ja käytännöllinen.

Saatavillaan, kestävillä ja houkuttelevalla ulkonäön vuoksi puristetulla betonilla on laaja valikoima sovelluksia. Tänään konkreettisia koristepintoja käytetään sekä asuintiloihin että vierekkäisiin alueisiin (sisätilojen altaiden, puutarhojen, huvivenesatamaiden) ja teollisuuslaitosten, ostos- ja viihdekompleksien, näyttelykompleksien, sisä- ja ulkotankkausalueiden lattioiden ja seinien viimeistelyyn, lentokentät, rautatieasemat jne.

Koristeellinen betoni on välttämätön vanhojen pintojen restaurointityöhön, kun on mahdotonta löytää identtistä materiaalia: erityisten muotojen ja värejä helpottaen voit helposti ja nopeasti saada vanhan munintaan simuloitavan tuotteen.

Puristettu betoni: edut

Monipuolisten sovellusten ja kauniin ulkonäön lisäksi koristeellisella betonipinnoitteella on monia muita etuja, jotka liittyvät sen suorituskykyominaisuuksiin.

Leimattujen betonien etu on se, että ne kestävät helposti raskaita kuormia.

Niinpä leimattujen betonien tärkeimmät edut ovat:

 • Materiaalin kyky kestää suuria kuormituksia. Painettu betoni kotikäyttöön kestää 400-500 kg kuutiometriä.
 • Päällyste on kestämään kosteutta (korroosiota), altistumista UV-säteilylle.
 • Betonin kestävyys äkillisiin lämpötilan muutoksiin (jopa -40 asteeseen +40 astetta).
 • Pakkasvaste. Pinta kattaa helposti yli 300 vuodenaikaa.
 • Päällysteen kyky siirtää ilman muutoksia happo-emäksen ja öljytuotteiden, rasvojen, vaikutuksen ulkonäköön.
 • Kestävyys. Betonipohjan käyttöikä on vähintään 25 vuotta.

Samalla koristeellinen betoni on rikas värivalikoima ja laaja valikoima tekstuureja (tarvittaessa pinnoitteessa voidaan kuvata kuvioitu vaikutelma kasveista, graafiset kuvat, monimutkaiset piirustukset).

Mitkä ovat betonimerkit

Betonirakennetta käytetään erityisleimojen avulla. Kiitos heille, että voit saada pintaa, joka jäljittelee puuta, muurausta ja päällystystä. Samalla kuva voi olla mikä tahansa.

Voit tutustua erilaisiin postimerkkien vaihtoehtoihin betonista erikoismyymälöissä.

Käytä nykyään tällaisia ​​leimoja saadaksesi korkealaatuisia betonipainatuksia:

 1. Silikoni (polyuretaani) - on joustava leima, jolla saat kaiken monimutkaisuuden tekstuurin. Niiden etuja ovat pitkä käyttöikä. Lisäksi silikoni-leimoilla ei ole tarvetta voitele öljyä: formlineri voidaan helposti poistaa ilman voiteluainetta.
 2. Muovi - jäykkä leimasimet, joille on ominaista kyky siirtää geometrinen muoto tarkasti ja tarkasti. Useimmiten niillä on tapana jäljitellä päällystystä, muuraus. Työstötulpat voivat olla sekä lattialla että pystysuoralla pinnalla.

Aseta erikseen betonille tarkoitettu stensiili - muoto, joka on betonin kaato. On hyvin helppoa työskennellä tällaisen stencilin kanssa: se asetetaan maahan, sitten täytetään liuoksella, odottaa kiinteytystä ja poistetaan, siirtää sitä edelleen. Näin voit tehdä puutarhaväylän, sisustaa kuistia, lattia katu tai terassi.

Voit ostaa valmiita muotteja monissa rautakaupoissa ja Internetissä (esimerkiksi Damaskoksen verkkokaupassa). Lisäksi tuotteita voidaan valmistaa käytettävissä olevista materiaaleista yksin.

Koristeellinen betoni tekee sen itse

Painettu, koristeellinen betoni korkean suorituskyvyn ja houkuttelevan ulkonäön ansiosta on ihanteellinen ratkaisu yksityisen talon, kesämökin takapiha-alueen suunnitteluun. On mahdollista tilata kappaleiden asettaminen erikoistuneilta yrityksiltä koristeellisella betonilla, ja voit säästää rahaa ja tehdä taiteellista konkreettista ilman ammattitaitoista apua omilla käsilläsi. Työn suorittamiseksi tarvitset laastin, leiman tai stencilin, instrumentin (rakennustason, stencil kiinnikkeet, koriste-betonin raastin).

Se on aivan mahdollista valmistaa koristeellinen betoni itse, tärkeintä on valmistaa kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut työhön.

Tekotehosteiden luomisen tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Emäksen valmistus. Korkealaatuisen betonipäällysteen saamiseksi poistetaan valetusta alueesta 100 mm: n korkeudella oleva maakerros. Tällöin vaaditun muodon muotti on asennettu ja maa täyttyy rauniolla.
 2. Seoksen kaataminen. Leimasityypistä riippuen betoni kaadetaan stensiiliin tai levitetään soraa varten. Jotta pinta pääsee ulos, käytä rakennustasoa.
 3. Koristelu. Jotta houkutteleva pinta saadaan puun tai kiven alla, betoni on päällystetty irrallisilla väriaineilla. Tuloksen vahvistamiseksi käytetään värinkovenaineita (satunnaisen värin antamiseksi pintaan, kipsivaikutukseen tai "märkäkiviin"), käytä kiven ja betonin erikoislakan, joka voidaan tilata Damascus-sivustolla).
 4. Tiiviste. Jos kohinanpoistoa ei käytetä stencilillä, piirustus viedään tasaiselle betoniselle pinnalle postimerkkien avulla.
 5. Pinnoituksen puhdistus. Himmenninpinta pestään 2-3 päivän kuluttua suolahapon liuoksella.
 6. Käytetään suojaavaa UV- ja kosteutta kestävää kerrosta (käytetään useimmin tähän akryylikiinnitteeseen).

Näin saat laadukasta, houkuttelevaa leimattua betonia, joka kestää useita vuosikymmeniä. Päällysteen rakenne riippuu sivuston maisemasuunnittelusta, kodin sisustamisesta ja asunnon omistajan henkilökohtaisista makuelämyksistä.

Kuivasekoitus betonielementin valmistukseen voi ostaa missä tahansa myymälän rakennusmateriaalissa (budjetin vaihtoehdoista, voit valita materiaalimerkin Flex Concrete) ja voit valmistautua itse.

Painetun betonin valmistus: teknologia ja muotoilu

Sekoita koriste-betonin tuottamiseen kuuluu hiekka ja sora, portlandsementti, pehmittimet. Tärkeä ainesosa on polypropeenikuitu, joka parantaa kohokuvion käyttöaikaa, estää sen halkeilua ja sirujen muodostumista. Aineksesi otetaan 600 grammaa kuutiometriä liuosta kohden.

Koristeellisen betonin valmistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota pehmittimen valintaan.

Koristepainotuotteiden valmistukseen on parempi valita Portland-sementtimerkit M400 ja M500 / D20, joilla on kosteus- ja pakkasenkestävyys, kestävät 400 ja 500 kg kuutiometriä kohti.

Pehmittimen valinta riippuu tulevan tuotteen tyypistä. Joten, asiantuntijat suosittelevat valinnasta superplasticizer tuotantoa päällystyslaatat. Puutarhatriisi sopii äärimmäisiin lämpötiloihin, räjähdysvaaraan ja palonkestävään pehmittimeen C3.

On syytä muistaa, että pehmittimiä tulisi lisätä betoniseokseen vesipitoisen liuoksen muodossa.

Tällaisista ainesosista valmistettu koostumus sijoitetaan muottiin, joka levitetään koristeellisella betonilla ja tiivistämällä. Reseptivalmisteet, jotka on merkitty tarroille.

Koristeellinen betoni tee se itse (video)

Koristeellinen betoni on edullinen tapa luoda houkutteleva ja kestävä viimeistely vaaka- ja pystysuorille pinnoille. Moderni muottien ja muottien valmistus koriste-betonille mahdollistaa kaikenlaisen ja monimutkaisen helpotuksen. Tällöin työ voidaan tehdä ilman apua, ja leimat ja seos - tehdä itsestäsi!

Esimerkkejä painetuista betonista (valokuvan ideat)

Huomio, vain TÄNÄÄN!

Kuinka tehdä koristeellinen betoni omalla kädelläsi?

Koristeellinen betoni on erinomainen korvike luonnonmateriaaleille. Koostumuksesta riippuen nämä konkreettiset tuotteet voivat olla rakentavia, koristeellisia ja taiteellisia koristeellisia. Ne jäljittelevät helposti luonnollisia ja keinotekoisesti luotuja pintoja, esimerkiksi päällystekiviä, marmoria, tiiliä, puuta, laminaattia ja eläinten ihoa. Koristeellinen betoni lujuus ja kestävyys monta kertaa ylittää tavallisten betoniseosten suorituskyvyn. Sitä käytetään pihojen, julkisivujen ja yksittäisten huoneiden suunnittelussa.

Koristeellinen betoni

Tämä betoni saa pääominaisuudet juuri sen teksturoidun viimeistelyn ansiosta. Valmistuksessa käytetään erityisiä värikemikaalikoostumuksia, joille on tunnusomaista hyvät tarttuvuusominaisuudet. Nämä yhdisteet antavat tuotteille erityisen estetiikan ja kauneuden. Pintamaalaus tehdään ruiskuttamalla ja leimaamalla.

Suositut värilliset ja leimattomat betonit ovat taiteellista betonia, joka koristaa talojen ja sisäpihojen julkisivut.

Ruiskutusmenetelmä koristeelliselle betonille

Pölyämistä käytetään pystysuoraan sijoitetuilla tasoilla. Hapan väriaineet ja suihke antavat pinnalle halutun värin. Maali, joka on kosketuksessa betoniliuokseen, tulee kemialliseen reaktioon ja luo halutun kuvion. Se levitetään kerroksittain halutun sävyn saavuttamiseksi. Ruiskutusmenetelmällä voit luoda tiilimuurauksen ja luonnonkiven ulkonäköä.

Painettu menetelmä koriste betonille

Tätä menetelmää käytetään kaikilla tasoilla. Tänään on painettu betoni valmistusmenetelmiä.

Mikä tahansa betoni sisältää sementtiä, pehmittimiä, hiekkaa ja muita elementtejä, jotka riippuvat halutusta tuloksesta.

Koristeellinen betoni voi myöhemmin olla pinta, joka jäljittelee puunkuorta, laminaattia, luonnonkiveä, keraamisia laattoja, tiilimuurauksia ja mukulakiviä.

Koristeellinen betoni valmistettu käsin ei ole vain kaunis, mutta myös luotettava, kestävä. Selvitämme sen.

Koristeellinen betoni tekee sen itse. Tuotantotekniikka ruiskuttamalla

Käytetään koristepintaa betoniseoksissa, jotka asennetaan pinnalle. Mustetta sisältävä seos, kun sitä levitetään pinnalle, antaa sille halutun ilmeen.

Stencilit voidaan ostaa valmiiksi tai tehdä itsenäisesti. Niiden valmistukseen voi jopa käyttää paksua paperia. Viimeinen vaihe koristepinnan muodostamisessa on erityisen suojaava kyllästys, joka suojaa betonia edelleen ulkoisilta vaikutuksilta.

Tulostustekniikka

Koriste-painettu betoni on monoliittisen betonin tyyppi, jota käsitellään taiteen leimaamalla ja kemiallisella kyllästyksellä. Painettu betoni (leimaaminen) on melko yleinen menetelmä koristepinnan valmistamiseksi.

Jos haluat luoda koristeellisia painotuotteita omalla kädellä, tarvitset betonisekoittimen, värähtelevän pöydän ja muotit, jotka on valmistettu metallista, puusta, polyetyleenistä, lasikuiduista tai ABS-muovista. Voit ostaa niitä tai tehdä sen itse. Jos tarvitset yksinkertaisia ​​tai vakiolomakkeita, ne voidaan tehdä OSB: stä, vanerista tai levyistä.

Sisustustekniikan muodot

Tietyillä taidoilla varustetun betonin valmistusmuoto voidaan tehdä metallin ja hitsauksen avulla. Monimutkaisemman rakenteen antamiseksi leima (matriisi) voidaan kaataa polymeeristä.

Sisustuspinnan luominen edellyttää leimasimia (matriisi) muovista, polyuretaanista tai silikonia.

Muovia käytetään laattojen ja päällystystilojen luomiseen. Joustavia matriiseja tarvitaan monimutkaisempien muotojen luomiseen.

Silikonimatriisin valmistamiseksi sinun on ostettava myymälästä 1 laatta, joka jäljittelee kiven halutulla kuvioinnilla.

Voit luoda lomakkeita koristeelliseen betoniin tee se itse:

- vaneri- tai OSB-levy;

Vanerista muodostuu laatikko, jonka syvyys on 15-17 cm. Se on puoliksi täynnä tiivistysainetta. Kaakeli, jossa on koristeellinen kuvio, varovasti rasvaa rasvaa. Sitten sen kasvot on painettava silikoniin. Pintaan muodostunut ylimäärä poistetaan. Neljäntenä päivänä betonin leimaus on käyttövalmis.

Muoto painetaan kevyesti kovettumattomaan betonipintaan, joka on esipinnoitettu värillisellä pigmentillä, kosteudenkestävällä lisäaineella ja kiinnittimellä. Karkaistumisen jälkeen leimojen pinta poistetaan ja betoni peitetään suojaavalla kyllästyksellä.

Sisustusbetonin koostumus

Käytetään koristeellinen betoni sementti M350 tai M400. Materiaalin lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään kuitu.

Laattojen ja pienikokoisten tuotteiden valmistukseen käytettiin hienokomposiittia. Volumetriset betoniosat valmistetaan lisäämällä suurempia täyteaineita.

Betonin huomattava rakenne saadaan lisäämällä marmoria, basaltti, kalkkikivi, graniitti, antrasiitti, keramiikan ja värillisen lasin palaset.

Rakenteen parantamiseksi käytetään erityisiä seoksia, jotka hidastavat pinnan jäätymistä. Tällä hetkellä betonia käsitellään erikoistyökaluilla tai suolahapolla.

Valoisille ja puhtaille väreille otetaan valkoinen portland-sementti. Tumma ja kevyt hiekka mahdollistavat halutun koristeefektin. Omien käsiensa valmistuksessa sisusbetonin koostumusta voidaan muuttaa harkintansa mukaan lisäämällä tai poistamalla osia.

Kattaa sisäpiha koristeellisella betonilla

Koristeellinen betoni on melko laaja sovellus, ja usein se löytyy levyt, polut, ajotiet, parkkipaikat.

Kuinka tehdä koristeellinen betoni omalla kädelläsi niin, että se voi sisustaa minkä tahansa pihan itsensä kanssa?

Painettu betoni ei pääse liukumaan, aiheuttaa lämpötilanvaihteluita, ja siksi sitä käytetään niin usein, kun puhdistetaan telakkaa talon ympärillä.

Jos haluat peittää pihalla koristeelliset betoniset omat kädet, sinun on valittava sopiva alusta. Jos betonia tehdään pihalla, sen tuotanto suoritetaan välittömästi pysyvässä paikassa, jossa se sijaitsee tulevaisuudessa.

Puutarhatien tekemiseksi tai pihan osan parantamiseksi sinun on otettava sementtimerkki M350-400 ja pehmittimet. Tarve työskennellä positiivisessa lämpötilassa.

Seosta sekoitetaan. Kaadetaan muotoon. Tiivistykseen käytetään värähtelevää levyä. Rulla sileä ja rullaa betonipinta.

Koristeellinen betoni omilla kädillä luodaan sisätiloissa tai ulkona pihalla. Jos betonituotanto suoritetaan katon alla, hyvä ilmanvaihto ja lämmitys on asennettava tähän.

Kun työskentelet ulkopuolella, sivusto on ensin merkitty. Maalla sinun on ajettava koukkuja. Köysi vedetään kehän varrella. Maaperän yläkerros tulee leikata syvyyteen 15-20 cm ja laittaa syrjään. Edessä olevien reunojen ansiosta.

Seos hiekka- ja graniittisekoituksia, jotka ovat 10-15 cm paksu, kaadetaan, murskataan. Ylhäältä on asetettu 10 cm: n päällekkäistä polyeteeniä, vahvistettu metalliverkko.

Tämän jälkeen voit valmistaa betonia.

Koristeellinen betonin resepti tekee sen itse

Laskettaessa 1 m3 betoniin sisältyy:

- 600 g vahvistavaa polypropeenikuitua.

- 400 kg portlandsementtiä M400.

- 700 kg graniitti-muruosuus 5 - 20 mm.

- 450 kg joen hiekkaa.

- 2,5 litraa pehmittimen C3 vesiliuoksessa.

- väriaine (määrä riippuu halutusta varjosta).

Prosessi tuottaa koristeellinen betoni

Komponentit yhdistetään ja sekoitetaan huolellisesti betonisekoittimessa. Seoksen tulisi olla homogeeninen.

Koriste seos pääsee ulos. Seos jaetaan muottiin ja tiivistetään.

Suurten hiukkasten laskeutumista varten suoritetaan telaaja, samalla kun pintaan lisätään hienojakoista aggregaattia.

Betoni on tasoitettava alumiinilastalla. Ympärysmitta on käsiteltäessä kulmalaivaa.

Ennen värin kiinnittimen käyttämistä on varmistettava, että pinta on tasainen ja mattapintainen. Kiinnitys sisältää väriainepigmenttiä, kvartsihiekkaa, graniittipölyä, liima-aggregaattia.

70% kiinnittimestä (3,6 kg / m2 vaaleille väreille ja 2,6 kg / m2 tummille väreille) asetetaan käsin. Koko pinnan ja reunojen tasaus on alumiininen tasoitustanko. Loput 30% kiinnitysaineesta ovat tasaisesti hajallaan betoniin, ja kaikki on tasoitettu metallilastalla.

Jokainen kerros hierotaan kunnes väriaineosa on täysin kostutettu ja betonin on oltava tasaista ja tasaisesti värjättyä.

Hajautettu värikovetusaine tekee betonista tiheämpää, joka kattaa kaikki mikrohuokot ja antaa pinnan kirkkaan ja vakaan värin.

Käsitelty pinta peitetään irrotuskerroksella (kulutus on 0,2 kg / 1 m2).

Sitten pehmeä pinta puristetaan erityisellä lomakkeella, joka jäljittelee kiveä, puuta, tiiliä tai lautasia.

Matriisi on kostutettava vedellä ja tasaisesti puristettava pintaan. Ensimmäinen matriisi on sijoitettava pitkin muottiä pitkin alueen pituutta. Heitä painetaan tiiviisti toisiinsa.

Vaivannasta leimaamiseen enintään 70 minuuttia pitäisi kulkea. Betoni töiden aikana ei pidä kiinni. Sakeuden tulisi muistuttaa savea. Kuivattujen tuotteiden leima on poistettava huolellisesti vahingoittamatta pintaa. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä koputtajaa. 2 päivän kuluttua jäljellä oleva erotin on poistettava pitkäkarvaisella harjalla. Jotta luodaan syvempi rakenne, voit käyttää 3% suolahapon liuosta.

Sitten pinta pestään juoksevalla vedellä, kuivataan ja päällystetään akryylipinnoituksella tai lakalla betonille ja kiveälle.

Käsintehty koristeellinen betoni on valmis kuivauksen jälkeen.

Pintaan upotettu koristeellinen betoni omalla kädelläsi voit pienentää kustannuksia ja suunnitella talon ja sivuston haluamallasi tavalla.

Valmis koriste betonia voidaan kävellä 5 tuntia lakan tai impregnoinnin jälkeen.

Raskaat kuormat (auto, vaunu, perävaunu) ovat mahdollisia 12-14 päivässä.

Jäätymistä estäviä aineita ei voida käyttää koristepinnoitteisiin! Lisäksi on vältettävä metalliesineiden käyttöä lumen ja jään poistamiseksi.

Koristeellinen betoni pinnan suojaamiseksi vuodessa vesitiivis liuoksen peittämiseksi. Se säilyttää betonin ulkonäön ja suojaa sen ulkoisilta vaikutuksilta.

Koristeellinen betoni, jos sitä käytetään oikein, kestää useita vuosia ja sisustaa itselleen minkä tahansa pinnan, jossa sitä on käytetty.

Miten tehdä koristeellinen betoni avulla joustava tekniikka

Viime aikoina on havaittu kiinnostusta koristeelliseen betonirakenteeseen, jota käytetään aktiivisesti maisemasuunnittelussa. Lukijalle on hyödyllistä tietää, että voit tehdä koristeellisia konkreettisia omia käsiäsi. Kun olet oppinut flex-tekniikan luomaan betonia, voit muokata ihmeellisesti esikaupunkeistasi. Koriste-betonin edut, joita jokainen moderni henkilö korostaa itselleen, ovat: yksilöllinen lähestymistapa alueelle, laatu, kestävyys, mahdollisuuden valita ei-standardityyppinen päällyste. Koristeellinen koostumus voi jäljitellä puuta, kiveä, marmoria, graniittia ja muita luonnollisia pintoja.

Koristeellinen betonirakenne tekee sen itse

On tunnettua, että korkealaatuisen betonin saamiseksi on tarpeen soveltaa tietyn luokan sementtiä (M 400, M 500). Pinnoitteen laadun huomattavaa parannusta käytetään usein moderni materiaali - lasikuitu.

 • valuminen teksturoidun pinnan saamiseksi;
 • vibropressoimalla hienolla aggregaatilla laatoitettujen elementtien saamiseksi.

Tee konkreettinen väri

Värillisen koristeellisen tuotteen hankkimiseksi sinun on käytettävä väriä. Tällä toimenpiteellä on omat vivahteensa. Joten, jotta saadaan kirkas väri, suositeltavaa on antaa valkoinen Portland sementti. Käytetyn kvartsihiekan (tumma, vaalea sävy) väri on myös tärkeä asia. Tulevan koristepäällysteen rakenteellisen koostumuksen selkeyttämiseksi siihen lisätään keramiikan, lasin, graniittisirujen, basaltin, antrasiitin jne. Palaset. Teksturoidun pinnan ilmaisemiseksi käytetään koostumuksia, jotka hidastavat betonin kovettumista. Kuvien vilkasta ilmenemistä voidaan käyttää pintakäsittely kloorivetyhapolla.

Sisustuspinnoitteen muodostuminen alkaa pintakäsittelyn viimeisessä vaiheessa. Tällä hetkellä käytetään väriaineita ja muita erityisiä formulaatioita.

Etkö voi käyttää lempikenkiäsi?

Kun sinulla on koko kaappi, niin rakastettuja kenkiä, sinun on käveltävä muotoilluilla mokkasiineilla ja tapetilla. Ja koko juttu luustossa jalkoihin, jotka aiheuttavat yleensä kestämätöntä kipua yleisesti kengissä. On syytä laittaa hieman tiheämpiä kenkiä kuin mokasiineja kooltaan enemmän kuin koko - ja tulehdus kestää muutaman päivän. Miten käsitellä luita jaloissa, lue materiaali.

Pintakoristekerroksen levittämistä voidaan tehdä eri tavoin:

 • ruiskuttamalla;
 • värjäys kaavalla;
 • leimaamalla.

Ennen ruiskutusprosessin aloittamista betonipinta sekoitetaan pystysuoraan. Erityisen väriainekerroksen käyttämiseksi tarvitaan sumutin ja pigmentti. Jotta pintaväri saadaan syvemmälle, värjäys suoritetaan useassa kerroksessa. Tämä menetelmä, kun maali pääsee kemialliseen reaktioon betonilla, voi jäljitellä luonnonkiven, tiilen jne. Ulkonäköä.

Kaavojen ja väriaineiden ansiosta on mahdollista saada tietty kuva. Vähittäismyymälöissä voit ostaa monenlaisia ​​uudelleenkäytettäviä stensiilejä. Jos et pysty hankkimaan tarvittavaa mallia, konkreettinen kaava voidaan tehdä itse. Tämän materiaalia voidaan vaihdella - vaneria, muovia ja jopa kartonki. Viimeinen vaihe on kiinnityskerroksen kyllästämisen käyttö.

Katso myös: Puutarhakuvien tekeminen omiin käsiisi

Leimattu (painettu) betoni

Suosituin menetelmä koriste-betonin saamiseksi on leimaamalla. Lopullista versiota kutsutaan usein painetuksi betoniksi. Tiivisteet tai leimasimet ovat silikonia, kumia tai polyuretaania. Tekniikan mukaan puristimet painetaan betonin vielä muovipintaan ja poistetaan sen jälkeen, kun se kovettuu. Ennen leimojen levittämistä betonia käsitellään väriainepinnalla, kosteutta kestävällä lisäaineella ja kiinnittimellä, ja tiivisteiden poistamisen jälkeen kiinnityskoostumukset levitetään tukipinnoille. Tiivisteitä käytetään vaaka- ja pystysuorissa pinnoissa.

Valmistajat pitävät usein salaisen seoksen koostumuksen.

Miten konkreettisten puutarhojen polku muodostuu

Korkealaatuinen koristeellinen betoni sisältää valkoista hiekkaa, korkealaatuista sementtiä ja huomattava määrä pehmentimiä.

Jotta eteenpäin taideteollisuuden itsenäinen tuotanto olisi välttämätöntä hoitaa tilat. Teollisuusalueella tulisi olla vähintään 50 m2. Parhaan mahdollisen betonin kuivauksen, talvikauden ilmanvaihto ja lämmitys ovat välttämättömiä huoneessa. Esimerkiksi betonituotannon, esimer- kiksi piharakennusten valmistukseen tarvitaan betonisekoittimia, postimerkkejä ja värähtelevää pöytää. Raaka-ainepohja: sementtiasteikko M 400, pehmittimet, hiekka, pigmentit

Ulkona, kun polkupyörät ovat päällystettyjä, on välttämätöntä toimia lämpötilassa, joka ei ole alle +5 ° C.

Ennen kuin aloitat suuria muutoksia sivustoon, sinun on valmisteltava hanke. Betonin rakentamiseen on valmistauduttava uusiin pihapiireihin, autotalliin tai virkistysalueeseen.

Prosessi, jolla luodaan puristettua betonia puutarhan polulle

1. Aseta aseita ja konstruktio johtoa, tee merkki ja määritä rajat tulevan pinnoitteen koriste betonista.

2. Aloita maakerroksen poistaminen 20 cm: n syvyydestä. Jalkakäytävän reunaan on asennettu lohkot (lauta tai erikoiskorvatut suojat).

3. Järjestä tyhjennyskerros hiekkaa ja murskattua keskiryhmän kiveä.

4. Polyeteenin vedeneristyskerroksen asettaminen.

5. Lisäksi voit käyttää polypropeenikuitua lujittavan kerroksen luomiseksi, jossa tarvitaan 1 m2: n 600 g: n materiaalia.

6. Betoniseos kaadetaan betonisekoittimesta valmiiseen paikkaan ja sekoitetaan värähtelevän kiskolaitteen avulla. Ylimääräisen ilman poistami- seksi pinta rullataan rakennustelalla ja tasoitetaan sitten. Tässä konkreettisessa betonityypissä saadaan aikaan väriainepigmentit tai suuret graniitti-, marmori- jne. Jakeet työseokseen.

Katso myös: Kuinka tehdä biopolttoainetta omalla kädelläsi?

Suoratulostetun betonin seoksen likimääräinen koostumus pystysuoralle pinnalle

Mitä tarvitaan oman painetun betonin luomiseen:

 • betonin ja polyuretaanin muoto;
 • valkoinen sementti, sementtipohjainen kitti tai erityinen liima;
 • lastalla;
 • jauhemaiset väriainepigmentit;
 • alumiinilevy;
 • ruiskutusruisku ruiskutukseen;
 • alusta betoniin;
 • impregnointikiinnitys.

Työskentely pystypinta on valmistettava. Tee tämä poista vanha viimeistely, sulje halkeamat, puhaltaa pöly ja maata. Aluke vaatii erityisen tarkoituksen (betonille), joka ei muodosta tarttuvia kalvoja työpinnan yli.

Lisäksi tulisi edetä koristevärikerroksen paksuuteen. Jos suunnitellaan olevan yli 3-5 cm, on tarpeen järjestää vahvistusverkko. Tällainen rappausverkko ei salli koristeen säröilyä tai murenemista.

On tärkeää käyttää erikoista koostumusta kittiä, valkoista sementtiä pehmittimellä tai laattaliimalla, kun seosta tehdään itsestään. Jos koostumuksessa oleva pehmitin ei ole, voit lisätä sen itse. Aloittelijoille ei suositella PVA: n lisäämistä ilman aiempaa myönteistä kokemusta, koska virheellinen annostelu voi vaikuttaa lopputulokseen.

Levypäällyste levitetään betonikerrokseen työpinnalle paksuudeltaan 1 cm - 5 cm ja sitten levitetään kohokuvio. Käytetyn puupalkin tasoittamiseen. Leimaaminen kestää 60-70 minuuttia.

Määritä, milloin voit poistaa lomakkeen koskettamalla sormia betoniin. Jos sormilla ei ole liimajäämiä, muotti voidaan poistaa. Jotta tiiviste ei tartu koristekerrokseen, sitä tulisi käsitellä spec: n sisäpuolelta. erotin tai saippuavettä. Kun määritetty aika kuluu, muotti puristetaan sementtiin, tapetaan kumiharmaalla ja poistetaan. Suorat urat ja helpotus, kirkkaat reunat, erikoistyökaluja käytetään ensimmäisten päivien aikana sekoitetun sementin sekoittamisen jälkeen.

Seuraavaksi jatka pintamaalausta. Tätä väripigmenttia sekoitetaan fixatiivisen kyllästyksen kanssa. Sitten väriainetta levitetään maaliharjalla tai suihkeella. On tekniikoita, joiden mukaan pigmentejä lisätään suoraan betoniin, vain niiden pitoisuus saa olla enintään 5% seoksen koko koostumuksesta. Teknologia-flex sisältää erilaisia ​​pinnoitteita. Esimerkiksi luonnonkiven muodossa, jossa erityisiä rakenteita käytetään usein keinotekoisen ikääntymisen luomiseen.

DIY koriste-lohko

Voit luoda sinetin omilla kädilläsi käyttäen silikonitiivisteitä ja puulaatikkoa. Laatikon sivujen korkeuden on oltava vähintään 12 cm, ja tiivisteen pohjaan on oltava etikkahappo. Tämän jälkeen laatikko täytetään runsaasti tiivisteellä, joka on huolellisesti tasoitettu vedellä kostutetulla harjalla. Suorista alaspäin laatoitettava tiivisteen kerros ja odota materiaalin jähmettyä.

Jotta laatta ilman ongelmia päätyisi tiivisteen kerrokseen kovettumisen jälkeen, on suositeltavaa rasvaa se rasvaöljyllä. Valmiiden laattojen sijaan voit käyttää suoraan sopivia kokoisia luonnonkiviä. Kivet painetaan silikoniin suunnitellun suunnitelman mukaisesti. Kun tiiviste tai leima on valmis tuleviin koristeellisiin betonilaatoihin, voit aloittaa puutarhatyöt ja rakennusten seinät.

Voit saada koristeellisen betonilohkon seuraavasti:

 1. valmistetaan yksi laatta, jossa jäljitellään luonnonkiviä;
 2. 3 kpl kvartsihiekkaa;
 3. 1 osa valkoista sementtiä;
 4. 2 kappaletta graniittisiruja;
 5. ota pehmitintä (enintään 5% kokonaismassasta).

Valmisbetonin koostumuksen on oltava sellainen, että se hitaasti ryömii pois lastasta. Työnkulun nopeuttamiseksi on suositeltavaa tehdä useita muotoja betoniin.

Taiteellinen betoni

Taiteellinen betoni on erittäin suosittu arkkitehtonisten ja esteettisten toimintojen samanaikaisen suorittamisen ansiosta.

Sisustustehtävän väriseoksen koostumus voi saavuttaa useita tavoitteita samanaikaisesti: rakentavasti - geometrisia, taiteellisia ja veistoksellisia, leimattuja taiteellisia. Massan plastisuus mahdollistaa simuloidaksesi erilaisia ​​luonnollisia pintoja (leimojen ja tiivisteiden käyttö).

Puristettua betonia saadaan puristimen periaatteen mukaan, jota voidaan myös muokata lisäämällä pehmittimiä ja mineraali-lisäaineita.

Kovettumisen jälkeen kaikki koristeelliset sementit tarvitsevat suojaavan kiinnityskerroksen, joka suojaa tuotetta tulevaisuudessa hankautumiselta, mekaanisilta vaurioilta, ultraviolettisäteiltä, ​​luonnollisilta saostuksilta jne.

Koristeellisen betonin tai teknologian seoksen koostumuksen muuttaminen:

 1. leimattu;
 2. väri;
 3. taiteellinen helpotus (puutarhatulot, sisustuksen arkkitehtoniset elementit jne.).

Rakennusmateriaalien valmistajat menivät edelleen ja luoneet uusia tuotteita, joita voidaan turvallisesti käyttää koristetarkoituksiin. Tällainen tuote on komposiittilaatikoita, jotka jäljittelevät onnistuneesti koristeellisia betonia ulkoisesti. Tällaisten materiaalien erottuva piirre on pieni paino, laaja valikoima värejä ja pintakuvioita, mutta pienempi lujuusaste ja lyhyt käyttöikä.

Kuinka tehdä koristeellinen betoni?

 • Painettu betoni tekee sen itse pystypinnalla
 • DIY-koriste-elementit
 • Puutarha polkuja koriste betonista

Koristeellinen betoni on laajalti käytetty nykyaikaisessa rakennuksessa, sitä käytetään rakennusten julkisivujen vetämiseen, teollisuus- ja asuinympäristöjen täyttämiseen, puutarhan polkujen ja alustojen valmistamiseen.

Koristeellinen betoni valmistetaan värillisillä sementteillä ja erikoismuotoilla.

Betonia käytetään jäljittelemään luonnonkiveä, tiilimuurauksia, eläinten nahkoja jne. Valmistus tekniikka on melko yksinkertainen, mutta vaatii kokemusta konkreettisesta ja tietämyksestä.

Painettu betoni tekee sen itse pystypinnalla

 • sementtipohjainen liima tai kitti;
 • polyuretaanileimaus;
 • alumiinilevy;
 • lastalla;
 • kuivat pigmentit;
 • atomizer;
 • impregnointikiinnitys;
 • alusta betoniin.

Vanhan viimeistelyn seinien puhdistuksen jälkeen pinnan on oltava pohjustettu.

Koristeellinen betoni omilla kädilläsi ei ole niin vaikeaa kuin saattaa näyttää ensi silmäyksellä. Ensimmäinen vaihe on pinnan valmistaminen: poista kokonaan vanha viimeistely, kittireiät ja halkeamat, puhdista lika ja pöly, muista poistaa rasvan tahrat. Tämän jälkeen seinämä pohjustetaan erikoisella alukkeella betoniin, joka ei muodosta pinnalle tahmeaa kalvoa. Jos tuleva betonikerros on 3-5 cm, seinälle on suotavaa kiinnittää kipsilevy - tämä parantaa materiaalien tarttumista ja estää niiden irtoamista tai halkeilua. Jos leimaus tehdään betonikerroksella 1-2 cm, voit tehdä ilman lisävahvistusta.

Koristeellinen painettu betoni on valmistettu valkoisesta sementistä valmistetusta laattaliimasta tai kiteestä, johon on sisällyttävä pehmittimiä. Asiantuntijat eivät suosittele omaa sementtilaastia pystysuuntaista leimaamista varten, koska mittasuhteiden noudattamatta jättäminen voi johtaa halkeiluun ja irtoamiseen.

Jos liiman tai kittien koostumuksessa ei ole pehmitintä, voit lisätä sen itse, noudattamalla pakkauksessa mainittuja ohjeita. Jotkut mestarit käyttävät PVA-liimaa pehmittimen sijasta, mutta tämä on tehtävä pätevää, joten aloittelijat eivät saa vaarantaa sitä.

Seinässä oleva betonikerros on levitettävä lastalla.

Betonilaastia levitetään seinään lastalla, kerroksen paksuus voi vaihdella 1-5 cm: iin (riippuen valituista kohokuvioista). Pinta tasoitetaan tasaisella puulaatalla, jätetään 50-70 minuutiksi.

Kohokuviointi alkaa, kun niiden sormien kosketus ei jää jälkeeksi liimaa. Jotta muoto ei tartuisi, se kostutetaan saippuavedellä tai erityisellä erottimella. Muoto puristetaan sementtiin, joka on vedetty varren tai muun sopivan työkalun avulla, jota pidetään jonkin aikaa ja sitten varovasti vedetään ulos. Tällä tavalla koristele koko seinää.

Kiven pinnoittamiseksi betonista on välttämätöntä sekoittaa kuivia pigmenttejä kantoaineen kyllästämiseen. Väri levitetään seinään ruiskulla tai maalilla.

Jotkut käsityöläiset lisäävät pigmenttejä suoraan konkreettiseen liuokseen, mutta tässä tapauksessa on muistettava, että niiden määrä ei saa ylittää 5% kokonaismassasta. On mahdollista maalata koristeellinen kivi erityisiä happo väriaineita, kaikki riippuu mielikuvitusta ja toiveita.

Takaisin sisällysluetteloon

Valmistusmuotojen vaiheet koristekiven kaatamiseksi.

 • silikoni tiiviste;
 • puinen laatikko;
 • ostettu kivilevy -1 kpl;
 • valkoinen sementti - 1 osa;
 • kvartsihiekka - 3 osaa;
 • marmori- tai graniittisiruja - 2 osaa;
 • pehmitin - 0,5%.

Koristeelliset betonilohkot voidaan tehdä käsin. Ensimmäinen vaihe on tehdä lomake. Tätä tarkoitusta varten tarvitset laatikkoon (vähintään 12 cm korkea) ja etikkahappoon perustuvasta silikoniletkusta. Laatikko on täytetty silikonitiivisteellä (paksu kerros), jotta vältetään aukot, massa painetaan tasaisella harjalla, joka on kastettu veteen. Tiivistepinon myymälän laatta, joka jäljittelee kiveä (alaspäin), jätä siihen asti, kunnes materiaali jähmettyy.

Jotta laatta ei tartu tiivistysaineeseen, se on esivoiteltu rasvalla.

Komponenttien mittasuhteet koristeellisen betoniseoksen valmistukseen.

Jos et pysty hankkimaan valmiin näytteen, voit jatkaa seuraavasti: täytä laatikko silikonilla, aseta luonnonkivet päälle lyhyen matkan päässä toisistaan, jätä kunnes silikoni on kokonaan asetettu ja poista kiviä. Lomake on valmis, voit tehdä lohkoja seinille ja puutarhatylille.

Seuraavaksi sinun on tehtävä konkreettinen ratkaisu: valkoista sementtiä sekoitetaan hiekka- ja kivisekoituksiin, lisätään vettä ja pehmittimiä. Liuoksen ei pidä olla liian nestemäinen, vaan se tulisi hitaasti liukumaan työkalusta. Osa betonista kaadetaan silikonimuottiin, vahvistinverkko asetetaan, minkä jälkeen jäljellä oleva liuos kaadetaan ja materiaali jätetään kuivumaan kokonaan. Jotta voit liikkua nopeammin, sinun on tehtävä useita silikonimuotteja. Valmislohkoja voidaan käyttää julkisivujen, lattioiden ja puutarhojen viimeistelyyn.

Takaisin sisällysluetteloon

 • sementtiasteikko M 300-500;
 • kvartsihiekka;
 • sora;
 • pehmitettä;
 • rullan,
 • tasoite;
 • muovikalvo;
 • tamping työkalu;
 • vahvistavat kuidut;
 • kelluu;
 • leimaamalla muodossa;
 • väri-kiinnitin;
 • eristäjä;
 • suojaava kyllästys.

Betonibetonilaattojen asettaminen.

Käyttämällä koristeellisia painettuja betonia, voit tehdä kauniin puutarhatien. Ensimmäinen askel on tehdä tulevaisuuden kupeen asettelua varten tähän tarkoitukseen köysi ja köydet. Poista sitten sohvan kerros 15-20 cm: n tarkkuudella, poista kaikki rikkaruohot varovasti, aseta muotokappale ympäri kehä ja nosta sitten maata. Hiekka ja rauniot kaadetaan, puristetaan uudelleen, pinta peitetään muovikelmulla, ja raina on päällekkäin nivelissä.

Tee betoniliuos 1 osaa sementtiä, sekoita 3 osaan hiekkaa ja soraa, lisää vettä (noin 2 osaa) ja pehmitintä (0,5%). On toivottavaa, että liuokseen lisätään lujittavaa kuitua 0,5 kg / m 3 nopeudella. Liuosta sekoitetaan kunnes homogeeninen koostumus jätetään noin 5 minuutin ajaksi ja sekoitetaan uudelleen. Valmisbetoni kaadetaan muottiin, levitetään koko pinnalle tärisevän kiskon avulla, jonka jälkeen se kulkee telan läpi. Tällaisen käsittelyn jälkeen hiekka ja murskatut kivi ovat tasaisesti jakautuneet pinnan yli: hieno täyteaine nousee, karkea - putoaa.

Noin 60-70 minuutin kuluttua, kun betoni tarttuu, mutta on edelleen märkä, suurin osa värin kiinnittimestä levitetään pinnalle, tasoitetaan yksinkertaisella ja kulmikas silitys, jonka jälkeen loppu väriaine kaadetaan. Ennen kohokuvioinnin aloittamista kiinnittimen päälle asetetaan erityinen irrotin. Sitten ne ottavat kohokuvioinnin, pakottavat sen radan pinnalle ja poistavat sen huolellisesti. Täten kohokuviointi tehdään koko pinnalle.

2-3 päivän kuluttua irrota jään irrotusraudat radan pinnalta harjalla, huuhtele se vedellä ja anna kuivua kokonaan. Tämän jälkeen impregnointikiinnitysainetta levitetään akryyliperustaisesti. Jotta raide säilyttää koristeelliset ominaisuudet pitkään aikaan, on tarpeen käsitellä sitä vettä hylkivällä ratkaisulla joka vuosi. Asiantuntijaneuvonnan avulla voit tehdä koristeellisia painotuotteita itsellesi.