Hiekka betonin valmistamiseksi

Kaikki tietävät, että hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä sekoitetaan tiettyihin mittasuhteisiin ja luo tällaisen superstrong-rakennusmateriaalin, kuten betonin. Jokaisella ainesosalla on oma tärkeä rooli. Joten hiekat ovat betonisekoituksen kiinteä osa, joka täyttää raon välisen tilan. Sakkojen laatu on avainasemassa, koska lopputuotteen kulutuskestävyys ja lujuus riippuvat sisäisen rasituksen oikeasta jakautumisesta.

Yleiset vaatimukset valitessasi

Betonin betonituotannossa käytettävän hiekan on oltava GOST-standardin mukaista. Materiaali sopii, jos se sisältää vähemmän kuin kymmenen prosenttia hiukkasia, joiden fraktio on korkeintaan 0,14 mm ja enintään kolme prosenttia epäpuhtauksista, joita edustaa pöly, siltti ja savi. Se on jälkimmäinen seos, joka voi vaikuttaa haitallisesti betonilämmönkestävyyteen ja lujuuteen, koska se peittää hiekkahiukkasten, mikä estää niiden liittämisen kunnolla muihin komponentteihin. Myös, standardien mukaisesti, sisältöä ei ole sallittua suuri koko hiukkasen enemmän kuin 10 mm, ja osuus 5-10 mm: n hiukkaskoon on oltava viisi prosenttia kokonaispainosta hiukkasmaisen komponentin. Materiaalissa olevia orgaanisia pilareita, joita humus tai kasviperäiset elementit edustavat, pitäisi olla poissa.

Hiukkaskoko

Jotta voidaan selvittää, millaista hiekkaa tarvitaan betoniin, määritetään ensin tärkein parametri valittaessa irtotavaran rakennusmateriaaleja - moduulin koko (murto). On olemassa:

 • erittäin suuri (suurempi kuin 3,5 mm);
 • lisääntynyt fraktio (välillä 3-3,5 mm);
 • suuri (2,5-3 mm);
 • keskikoko (2-2,5 mm);
 • pieni (1,5-2 mm);
 • hyvin pieni (1-1,5 mm);
 • ohut (0,7-1 mm);
 • hyvin ohut (enintään 0,7 mm).

Kokeen moduulin määrittämiseksi valmistajat hiovat hiekkaa vuorotellen seulojen läpi, joiden jakeet ovat 10 mm, 5 mm, 2,5 mm, 1,25 mm, 0,63 mm, 0,315 mm ja 0,14 mm.

Yksinkertaistettu luokittelu voidaan esittää seuraavasti:

Betonituotantoon kuuluu karkeiden hiekkojen käyttö, jossa on riittävä määrä pienempiä jyviä, muuten betoniseos sisältää useita aukkoja. Tuloksena olevat aukot täyttävät sementin, mikä merkitsee lopullisen tuotteen kustannusten kasvua. On huomattu, että saman jakeen hiukkaset eivät kosketa toisiaan hyvin, muodostaen enemmän vapaata tilaa. Tästä syystä erilaisten hiukkaskokoisten seosten massiivinen käyttö elementtien välisen korkeimman tiheyden saavuttamiseksi.

Hiukkaskokoon perustuen irtotavarat luokitellaan kahteen luokkaan. Ensimmäinen luokka eroaa siitä, että mikrorakeita, joiden halkaisija on pienempi kuin 1,5 millimetriä, puuttuu. Tällaista hiekka-ainetta pidetään parempana, koska erittäin hienon kiviaineksen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti suurempien fraktioiden sedimentaatiotiheyteen. Toiseen luokkaan kuuluu pieniä komponentteja. Tästä syystä valmistetaan korkealaatuista betonia käyttäen irtotavarana ensimmäisen luokan.

Hiekka on hienorakeinen vuoren sedimenttikivi, joka on valmiissa muodossa tai saatu murskaamalla kiviä. Viljan koon lisäksi tärkeä indikaattori on louhinnan paikka, joka määrittää sen ominaisuudet. erottaa:

Jokihiekka on suositeltavaa, koska sillä ei ole savea ja siellä on hyvin pieni määrä kiveä. Se on hieman kalliimpaa kuin muut irtotavaratyypit, mutta parasta laatua. Sen hiukkaset ovat yhtenäisiä ja niillä on sileä ovaalin muoto, niiden sedimentaation tiheys on paljon suurempi kuin louhoksen, jonka muoto ei ole symmetrinen ja jolla on epäsäännöllisyydet pinnalla. Se louhitaan imututkarin avulla, joka imee veden hiekalla ja siirtää seoksen varastoon. Tässä tapauksessa vedellä on ulosvirtaus takaisin säiliöön.

Meren hiekan ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin joki. Sen erityispiirteenä on pienen kalkkunoiden ja merikiven määrä. Siksi se tarvitsee lisäpuhdistusta. Merisuola tekee hiukkasista tasaista kokoa ja säännöllistä muotoa. Se on kallein irtotavarana, koska sen kaivostoiminta tapahtuu merenpohjaan käyttäen kalliita tekniikoita.

Urakoostumuksen koostumus on usein rasitettu savipitoisuuksilla ja kivillä, joten uuttamisen jälkeen se on pestävä vieraista hiukkasista. Hän on halvin. Kivien erottaminen hiekkasaumoihin on yleisimpiä.

Kvartsihiekkainen materiaali louhitaan kvartsikivien keinotekoisella murskauksella erityisten hiomalaitteiden avulla. Se saadaan ilman kaikenlaisia ​​epäpuhtauksia ja sitä leimaa kemiallinen neutraliteetti. Prosessointivaihtoehtojen perusteella seuraavia materiaalin puhdistusmenetelmiä ovat:

 • Alluvial (puhdistusmenetelmä vedellä pesemällä);
 • seulotaan (tämän menetelmän mukaan seuloja käytetään seulomiseen).

Hiekkasuihku tapahtuu heti paikalla. Tätä varten materiaali upotetaan veteen ja sekoitetaan useita kertoja. Näin ollen erilaiset epäpuhtaudet ja pöly jättävät hiekan säkeet. Tarpeet hiukkaset kelluvat ylhäältä ja erotetaan kokonaismassasta. Tämä toimenpide suoritetaan useita kertoja. Totta, ja irtotavaran hinta kasvaa merkittävästi. Seulonta on halvempi menetelmä, mutta se ei poista pölyn mikropartikkeleita.

Materiaalin ominaisuudet

Erilaisilla hieketyypeillä voi olla erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet riippuen koostumuksesta, joka voi olla:

 • kemialliset;
 • mineraali;
 • granulometrinen (näytetään hiukkasten koostumus prosentteina fraktiosta riippuen).

Tärkeä indikaattori on yhden metrin kuutiohiekkaan todellinen paino. Se vaihtelee 1,5: stä 1,8 tonniin. Kevyempää painoa pidetään parempana, koska epäpuhtauksien massa on vähäinen.

Kosteus on tärkeä rooli. Yleensä sen pitäisi olla 5%. Betoniliuokseen lisätyn veden määrä riippuu tästä indikaattorista. Kodinrakennuksen aikana voit tarkistaa materiaalin kosteuden "silmällä": jos hiekka ei murene, kun puristetaan nyrkillä, se tarkoittaa, että normaali kosteustaso ylittyy ja seoksen on oltava vähemmän vettä.

Määrä lasketaan

Korkealaatuisen korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava kaikkien elementtien kustannuksia. Yleensä tämä suhde esitetään yhtenä osana sementtiä kolmeen osaan hiekkaa ja viiteen osaan raunioista. Vesi otetaan asteittain osuuteen 50-70 painoprosenttia sementtiä. Mutta korkealaatuisen betonin saamiseksi, kun kyseessä on monikerroksisten rakennusten tai kantavien lattialevyjen rakentaminen, tarkka laskenta on avainasemassa. Jotta lasketaan oikein kaikki aineosat, noudata seuraavia suosituksia:

 • käytä hiekkaa, jonka läpimitta on enintään 2,5 mm, sementin massaosuudella: murskattu kivi: hiekka 1: 7: 4,6;
 • merkillä 150 suhde on 1: 5,7: 3,5;
 • 200: ssä - 1: 4,8: ​​2,8;
 • Merkki 300 - 1: 3,7: 1,9;
 • suurempien arvojen tuottamiseksi 400 ja 450 käyttävät jo hiukkasten halkaisijaltaan yli 3,5 mm, joiden ainesosien suhde on 1: 2,7: 1,2 ja 1: 2,5: 1,1.

Sakkaroosin merkitys betoniin usein aliarvioidaan. Mutta se on laadukas hiekka, joka valitaan sopivissa mittasuhteissa, auttaa vähentämään betonin kustannuksia (vähentämällä sementin kustannuksia) ja lisää sen vakautta ja laatua. Korkealaatuisen betoniseoksen valmistukseen liittyy karkeiden hiekkavesiä riittävällä määrällä pieniä jyviä. On myös mahdollista lisätä pesty louhosanalogi, jonka käyttö voi merkittävästi alentaa betonin kustannuksia. On kuitenkin syytä harkita, että seoksen komponenttien säästäminen voi heikentää huomattavasti betoniseosten ja niiden rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

Irtotavaran laadun varmistaminen on melko helppoa ilman laboratoriokokeita - riittää, että kaadetaan vettä läpinäkyvään säiliöön hiekalla ja ravistetaan sitä useita kertoja. Jos vesi on tullut hyvin pilviksi ja pinnalla on vieraita hiukkasia, hiekka-aineen laatu on kyseenalainen.

Sandin fraktio betonille

Mitkä ovat hiekan jakeet?

 • Päivämäärä: 18.1.2015
 • Näkymät: 244
 • kommentit:
 • Luokitus: 21
 • Materiaalin päärohtelu
 • Muita näkökohtia ja tuloksia

Hiekka on suosituin rakennusmateriaali, jota käytetään 21. vuosisadalla, koska se on välttämätöntä rakennustyön kaikissa vaiheissa: siitä, että säätiö asetetaan sisustukseen. Hiekkafraktiot eroavat merkittävästi, minkä vuoksi sen vaihtelevuus laajenee.

Hiekka on yksi tärkeimmistä elementeistä missä tahansa rakennusvaiheessa, mutta tekniikan noudattamiseksi on välttämätöntä ymmärtää hiekan jakeet.

Materiaalin päärohtelu

Hiekan erottaminen tapahtuu alun perin uuttamismenetelmän mukaisesti, ja vasta sitten erottaminen jakeiksi. On heti muistettava, että kaikkia hiekkoja ei voida käyttää betoniin useiden ominaisuuksien vuoksi.

Suosituin kaiken - uran. Uuttoprosessi on helpoin ja laatu on alhaisin johtuen pöly- ja savipartikkeleiden suuresta määrästä epäpuhtauksia. Tällaista hiekkaa käytetään useimmiten betoniin sen alhaisen hinnan ja epätasaisuuden vuoksi. Viimeistelyä varten sitä voidaan käyttää vain äärimmäisissä tapauksissa, mutta ennen sitä on huuhdeltava ja kuivuttava erityisissä uuneissa, koska muuten viimeistelyaineet eivät toimi. Jopa laatukäsittelyn avulla et voi odottaa täydellistä tulosta, mutta ei ole näkyviä komplikaatioita.

Urahiekka sisältää monia epäpuhtauksia, joten sitä käytetään pääasiassa betonimassan osana.

 • sementti;
 • betoni;
 • kipsi;
 • viimeistelymateriaalit (kvartsihiekka).

Alluvial hiekka on erittäin kallista erikoiskoneiden työn erityispiirteiden ja valtavan veden määrän vuoksi. Hiekkafraktiot ovat tässä tapauksessa yleensä keskikokoisia tai pieniä, mikä tekee siitä optimaalisen sisä- ja ulkokoristeluun. Hyvän hinnan vuoksi sitä ei käytetä laajamittaisiin töihin, mutta pienten tuotteiden tuotannossa hinta on perusteltua useamman kerran.

 • viimeistely materiaalit;
 • sementti;
 • joskus rakennuksen rakentamisessa.

Joki-hiekka on melko halpaa, ja sen poimimismenetelmä käsittää pienen määrän laitteita. Ehdottomasti puhdas, koska vedessä kaikki pienimmät hiukkaset pestään pois. Tällä materiaalilla on oma erityinen miinus - se on täysin sileä pinta, jonka takia kytkimen laatu liuoksessa pienenee. Se kiillotetaan luonnollisissa olosuhteissa kitkasta vettä vastaan, joten vältytään siitä, että tällainen vivahde ei tässä tapauksessa toimi. Tämä miinus pakottaa suuria määriä materiaalia, mikä ei ole aina kätevää. Betonia käytetään varsin usein varsinkin vaahtolohkareiden valmistuksessa sekä ulkoisten viimeistelyaineiden kanssa.

Murskattu hiekka on kallein hinnan suhteen, koska sen tuotannossa kiviä murskaa tuotetaan.

 • betoni;
 • viimeistely materiaalit;
 • maisemasuunnittelu;
 • teiden ja jalankulkualueiden rakentaminen.

Meriliikenne ei ole alhaisempi kuin sen joen veli ja sillä on yleensä paljon yhteistä. Sen tärkein ominaisuus on jalostus paitsi missä se oli louhittu, myös suoraan myyntipaikassa, minkä johdosta se on täysin puhdistettava. Sen rakenne on täynnä kaikenlaisia ​​epäsäännöllisyyksiä, joten betonin tuotannossa ei tarvitse lisätä määriä. Universal-vaihtoehto, jota käytetään kaikentyyppisissä rakennus- ja viimeistelytoimissa vuodesta myös jakeet vaihtelevat.

 • betoni;
 • sementti;
 • rakennusten viimeistelyaineiden valmistus;
 • teitä ja jalankulkualueita;
 • maisemasuunnittelu;
 • tekninen soveltaminen.

Murskattu. Ainutlaatuinen uuttamisen tapa, koska sen tuotantoa varten kivi murskataan. Tuotantotavan vuoksi sen hinta on korkein, mutta se vaatii myös vähiten, koska hänen muodonsa on kaikkein epäsäännöllisin.

 • betoni;
 • sementti;
 • kipsi;
 • tekninen soveltaminen.

Takaisin sisällysluetteloon

Hiekkahiutaleiden tulisi olla enintään 1,5 mm. halkaisijaltaan.

Huolimatta riittävistä valintamenetelmistä on aina erotettava karkean, keskipitkän ja hienon hiekan fraktiot, joita voidaan käyttää betoniin. koska enimmäkseen suuret aggregaatit siirtyvät betoniin, ja murto-osan on oltava mahdollisimman suuri. Mutta tämä ei ole aina mahdollista, joten käytettäessä keskikokoisia ja pieniä on tarpeen lisätä käytettyjä määriä.

Yleensä GOST: n mukaan jakautuu kolme vaihtoehtoa:

 • hienojakoiset - enintään 1,5 mm;
 • keskirasva - 1,5-3 mm;
 • karkea - 3-5 mm.

Mutta itse asiassa, käytetään laajempaa luetteloa, jonka avulla voit valita mielenkiintoisimman vaihtoehdon:

  • hyvin ohut - jopa 0,7 mm;
  • ohut - 0,7-1;
  • hyvin pieni - 1-1,5;
  • pieni - 1,5-2;
  • keskimäärin 2-2,5;
  • suuri - 2,5-3;
  • kasvoi suuri - 3-3,5;
  • hyvin suuri - 3,5-5.

Tämä indikaattori määräytyy laboratorion mukaan, jonka jälkeen annetaan erityinen passi. Jos on olemassa perustavanlaatuinen ero, niin tällainen passi on pyydettävä, jotta voimme luottaa siihen, että materiaali on luottavainen.

Hiekkaa valittaessa on tärkeää tietää kaikki sen parametrit: siivous- ja puhdistuspaikasta sen fyysiseen kokoon.

Ainoastaan ​​tällä tavalla on mahdollista saavuttaa haluttu tulos.

Betonieräfraktiot

Betonin lujuus ja sen sopivuus rakennustarkoituksiin riippuvat niiden materiaalien laadusta, joista ne on valmistettu. Yksi mittareista minkä tahansa ratkaisun osien oikeasta valinnasta on betonin murto-osa. Se riippuu murskatun kiven ja hiekan hiukkasten määristä valmistuksessa.

Betonin murto riippuu hiekan ja roskien hiukkasten koosta, joita käytetään liuoksen valmistuksessa.

Betonin lujuus

Vahvuutensa mukaan betoni on jaettu malleihin.

Rakennettavan esineen luonteesta ja rakennuspaikasta riippuen käytetään eri merkkien materiaalia. Tämän indikaattorin avulla voit määrittää suurimman kuormituksen kilogrammoina 1 cm2: aan tällaisen alustan pinta-alasta.

Merkkisementti vaikuttaa käyttöpaikkaan. Siten korkeimman laadun sementtiä voidaan käyttää strategisten tilojen rakentamiseen.

Strategisesti tärkeiden rakennuskohteiden, esimerkiksi valtavan sillan, rakentamiseen tarvitaan korkeimman luokan elementti, joka kestää suurimmat kuormitukset. Materiaalia, jolla on pieni maksimikuormituksen osoitin, voidaan käyttää pienen maalaistalon rakentamisessa.

Tuotemerkki määräytyy kunkin komponentin murto-osasta. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan kolme pääainesosaa:

Kaikki nämä materiaalit sekoitetaan eri mittasuhteissa veden lisäämisen kanssa. Materiaalin laatu määräytyy sementin laadun, laastin valmistuksen tekniikan sekä raunioiden ja hiekan ominaisuuksien perusteella.

Rubble fraction

Tämä elementti on pieni kivi, joka saadaan murskaamalla kappaletta suurikokoista graniittia tai kalkkikiviä. Näiden fragmenttien pinta on karkea, tämän ominaisuuden ansiosta tämä komponentti tarttuu täydellisesti hiekan ja sementin liuokseen ja suorittaa karkean aggregaatin tehtävän liuoksessa.

Materiaalin mahdollisimman suurta hiukkaskokoa kutsutaan sen fraktioksi. Jokainen fraktio antaa konkreettisia ominaisuuksia. Suuret kivet lisäävät lujuutta ja pienet hiukkaset kykenevät täyttämään laastinvalmistuksessa kovimmin muodostuneet ontelot.

Graniittiromu on kestävin mutta samalla kallein.

Halvin ja yleisimpi on kalkkikiviherä. Graniitin elementti on kestävämpi, mutta se maksaa enemmän tuottamaan.

Pienten murskattujen kivien valmistus vaatii melko suurta investointia aikaa ja rahaa, murskaamalla valtavia paloja graniittikiviä. Siksi pieni graniittielementti on melko kallis.

Katso myös: Mikä on parempi: vaahto tai kaasubetoni?

Pienten ominaisuuksien materiaalia käytetään asfalttipäällysteen, koriste-elementtien sekä pienikokoisten betonien valmistukseen. Pienempien hiukkasten lisäämiseksi valmistetun tuotteen lujuuden lisäämiseksi sinun on lisättävä enemmän näitä komponentteja ja vähennettävä hiekan määrää liuoksessa. Liian harvoja elementtejä hienojakeoksesta johtaa murtumisiin rakennusten rakenteissa. Keskimäräistä arvoa 20 - 40 mm käytetään luomaan melko suuren lujuuden ratkaisu, joka riittää rakenteiden pystyttämiseen eri tarkoituksiin. Rakennuksessa, jossa käytetään suurta määrää betonia, koostumukseltaan tarvitaan suurta 40-70 mm: n luokiteltua murskattua kiveä.

Sen sopivuus tietyn betonimerkin valmistukseen riippuu myös elementtien muodosta. Määritä ainesosien massassa levyn ja neulanmuotoisten partikkelien prosenttiosuhde. Tämän muodon muruja kutsutaan kiviä, joiden paksuus on pienempi kuin niiden pituus kolme kertaa tai enemmän.

Riippuen hiukkasten hiukkasista, se on jaettu kolmeen tyyppiin:

Kuutiomuotoinen elementti antaa suurimman tiheyden liuokselle, koska sen jyvät sisältävät mahdollisimman pienen määrän neulamaisia ​​ja levymäisiä hiukkasia ja ovat mahdollisimman lähellä toisiaan.

Tuottamalla materiaalia on tarpeen käyttää yhtä koon komponenttia. Karkean ja hienon materiaalin samanaikainen lisääminen seokseen johtaa valmiin liuoksen löysyteen ja pieneen tiheyteen.

Hiekkafraktio

Eri hiekkafraktioita saadaan seulomalla joki, pesty ja kokonaan kuivattu hiekka.

Toinen betonikomponentti, hiukkasten puhtauden ja koon mukaan, on hiekkaa. Jotta tämä lisävaruste olisi mahdollisimman tiheä, sen on sisällettävä eri jakeiden hiekkaa.

Siten on mahdollista välttää aukkojen muodostumista liuoksessa ja vähentää sementin määrää tiheyden lisäämiseksi.

Katso myös: Geopolymeeribetonin käyttö ja valmistus

Hiekkapartikkeleiden koko tai sen kimmomoduuli määritetään seulomalla se läpi sarjoilla, joiden reiät ovat eri läpimitaltaan. Moduulin koon perusteella erotetaan seuraavat hiekkajätteet:

Hienojakoista hiekkaa, jonka hiukkaskoko on 1,5-2 mm, käytetään betonin valmistuksessa, jonka maksimikuorma on enintään 200 kg / cm2. Tätä tuotetyyppiä voidaan käyttää esimerkiksi vedenalaisen sillanrakenteen rakentamiseen. Karkeaa hiekkaa, jonka hiukkaskoko on 2,5 mm tai enemmän, käytetään tuotemerkkiliuoksen valmistamiseen 350 tai yli.

Korkeimman laadun saamiseksi on suositeltavaa käyttää erilaisia ​​hiekkakomponentteja - suuria ja pieniä. On olemassa tiettyjä alan standardeja, jotka määrittävät hiukkasten optimaalisen suhteen.

Täyteaineen koon vaikutus

Murskattu kivi ja hiekka ovat tärkeässä asemassa betonimuodostusprosessissa - ne luovat luuranon, joka olettaa kaiken kutistumisen jännityksen. Tämän seurauksena rakentajat saavat elementin, jonka kutistumissuhde on alhaisempi kuin mikä olisi ollut ilman näitä täyteaineita.

Rikkakäden ja hiekan oikein valitut jakeet voivat lisätä tuloksena olevan seoksen lujuutta ja elastisuutta. Rakenne on vähemmän alttiina muodonmuutokselle kuormituksen vaikutuksesta, pitkäaikaisten voimakkaiden iskujen kestävyys lisääntyy, minkä seurauksena materiaali välttää peruuttamatonta muodonmuutosta.

Murskattu kivi ja hiekka tekevät valmistusprosessista halvemman, koska sementti on paljon kalliimpaa materiaalia.

Kaikki nämä positiiviset ominaisuudet antavat betonille vain korkealaatuisia täyteaineita, joilla on tarvittavat jakeet. Sekä pienet että suuret sora ja hiekka ovat hyviä ja huonoja, ja jokainen niistä sopii tietynlaiseen laastin merkkiin, mutta on tärkeää ottaa oikein huomioon kaikkien ainesosien mittasuhteet. Jos nämä ehdot täyttyvät, saadaan eri tarkoituksiin sopivia betonia.

Sivu 2
 • vahvistaminen
 • tyypit
 • valmistus
 • välineet
 • asennus
 • laskelma
 • korjaus

Mikä hiekka sopii säätiön rakentamiseen?

 • Päivämäärä: 18-08-2015
 • Näkymät: 1797
 • Arvostelu: 55
 • Materiaalin laatu
 • Kosteuspitoisuus
 • Minkälaista hiekkaa valita?
 • Minkä hiekkakehän valita?
 • Kuinka paljon hiekkaa tarvitaan säätiölle?
 • Yhteenvetona

Päättäessään tehdä säätiön rakentamisen sinun on huolehdittava betonituotteiden valmistukseen käytettävien rakennusmateriaalien hankinnasta. Erityistä huomiota on kiinnitettävä hiekkaan. Loppujen lopuksi ratkaisun laatu asunnon pohjan rakentamiseksi riippuu paljolti sen laadusta ja alkuperästä. Millaista hiekkaa säätiölle on parempi, kuvataan alla.

Hiekka, jonka yläkerroksessa on suuria vieraita aineita enemmän kuin 5 mm, ei sovellu laastiin pohjaan.

Materiaalin laatu

Hiekka on vapaasti virtaava rakennusmateriaali, joka on eräänlainen sedimenttikivi. Samaan aikaan se saadaan myös keinotekoisella tavalla - murskaamalla kiviä ja raunioita. Mutta riippumatta siitä millaista hiekkaa pääset ostamaan, sen on ennen kaikkea oltava laadukasta, eli puhdasta. Erilaisten orgaanisten aineiden - lohkojen, ruohojen, lehtien ja muiden seikkojen läsnäolo - on mahdotonta hyväksyä. Tietenkin, voit aina puhdistaa saastuneen rakennusmateriaalin tekemällä sitä seulomalla, mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa tehdä tämä. Lisäksi älä unohda, että orgaanisten epäpuhtauksien lisäksi hiekka voi sisältää erilaisia ​​epäpuhtauksia: kalkkia, savea ja niin edelleen. Heidän läsnäolonsa irtotavarana olevaan rakennusmateriaaliin määrittämään tarkalleen erittäin ongelmalliset. Lisäksi puhdistaa hiekkaa niistä. On muistettava, että se mahdollistaa epäpuhtauksien sisällön vain 5% kokonaismassasta. Jos saven tai kalkin määrä hiekassa on korkeampi, tämä johtaa betonin lujuuden heikkenemiseen, mikä vuorostaan ​​vaikuttaa haitallisesti valmiin perustuksen kestävyyteen.

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Määrittää, millaista hiekkaa valmistaja tarjoaa, ihanteellisesti sinun täytyy mennä tekemään tentti laboratoriossa. Vain silloin on mahdollista selvittää epäpuhtauksien sisällön tarkka määrä. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tehdä sitä, koska se on kallista. Tästä syystä ehdotetaan täältä, mihin suuntaan ja tarkista, millaista hiekkaa valmistaja tarjoaa sinulle kenttäolosuhteissa. Monet rakentajat käyttävät menetelmää, jossa 1/3 hiekkaa kaadetaan läpinäkyvään muovi- tai lasipulloon ja kaadetaan puoleen tilavuudesta vedellä. Tämän jälkeen säiliötä ravistellaan perusteellisesti siten, että irtotavarana oleva rakennusmateriaali on mahdollisimman kostutettu. Sitten se jätetään 5-7 minuuttia ja sitten he katsovat mitä vesi on tullut. Jos se on likainen, niin et voi tehdä säätiötä tällaisesta hiekasta. Jos ylemmässä kerroksessa on kolmansien osapuolten aineita, joiden paksuus on yli 5 mm, niin tällainen rakennusmateriaali ei myöskään sovellu talon perustuksen rakentamiseen. Jos vesi on edelleen kirkas ja kolmansien osapuolten sisältämät aineet ovat alle 5 mm tai ne ovat täysin poissa, niin voit tehdä tällaisen hiekan perustan.

Takaisin sisällysluetteloon

Urahiekkaa kaivetaan kivirotujen tuhoutumisella ja materiaalin laatu on hyvin alhainen.

Tämän rakennusmateriaalin hankinnassa sinun on otettava huomioon sen kosteus. Se voi olla erilaisia ​​merkityksiä. Tällöin optimaalinen kosteus on 1-5%. Tästä on tarve ostaa hiekkaa. Määrittää tämän parametrin, voidaan käyttää seuraavaa menetelmää: ottaa metalli pannulla, punnitaan se (kg), sitten asteikolla, toimenpide 1 kg hiekkaa ja aseta se astiaan, ja aseta se lautaselle, ja paistettiin 30 minuuttia miedolla lämmöllä sekoittaen sekoita aika ajoin. Kun tämä prosessi on valmis, heti laittaa pannulla asteikolla ja nähdä kokonaispainosta, ja sitten otetaan pois hänen painon kapasiteetti ja jakaa tulos 100. lopullinen luku on osoitus kosteus prosentteina.

Takaisin sisällysluetteloon

Ostamalla hiekkaa, sinun täytyy tietää tarkalleen millaista hiekkaa sopii parhaiten rakennuksen perusta talon. Joten, sinun täytyy oppia lisää jokaisesta lajikkeesta. Ne ovat seuraavat:

Joki-hiekkaa käytetään 1,6 - 2,2 mm: n jakeiden ansiosta myös betonirakenteisiin, jotka perustuvat säätöön, sisustukseen ja vedenpoistojärjestelmiin.

 1. River. Se puretaan jokien pohjasta. Sen rakentajia pidetään yleismaailmallisesti. Sen fraktioiden koko vaihtelee seuraavissa rajoissa: 1,6 - 2,2 millimetriä. Sen vuoksi sitä voidaan käyttää paitsi betonin valmistukseen säätiölle, myös tilojen koristeluun, tyhjennysjärjestelmien luomiseen ja niin edelleen. On tärkeää, että tällaisessa rakennusmateriaalissa ei käytännössä ole savia epäpuhtauksia. Tästä syystä sen ei yleensä tarvitse tarkistaa heidän läsnäolostaan. Lisäksi se ei löydä orgaanisia yhdisteitä. Näin ollen tällaista hiekkaa voidaan kutsua puhtaaksi. Koska tämä rakennusmateriaali on ihanteellinen betonin valmistamiseen. Asiantuntijat suosittelevat perustan tekemistä sen pohjalta. Mutta on huomattava, että jokien irtotavarana olevalla rakennusmateriaalilla on suhteellisen korkea hinta. Niinpä sen hankinnalle on osoitettava kiinteä budjetti. Jos sitä ei ole, niin on tarpeen tehdä valinta toisen lajin hyväksi.
 2. Maritime. Tällainen rakennusmateriaali louhitaan merenpohjasta. Se tulee hiukkasten kuorien ja erilaisten epäpuhtauksien kanssa. Mutta ennen toimittamista asiakkaille, valmistajat puhdistavat sen. Sen vuoksi sitä voidaan käyttää säätiön rakentamiseen sen jälkeen, kun varmistetaan, että valmistaja on tun- teellisesti suodatanut sen epäpuhtauksista ja orgaanisista aineista.
 3. Ura. Tämä laji on laadultaan huonompi kahteen ensimmäiseen. Sen kaivostoiminta tapahtuu kallioiden tuhoamisella. Tällaisen rakennusmateriaalin ostaminen on aina erittäin edullista, koska hinta on erittäin alhainen. Ja jos olet myöntänyt hyvin vähän rahaa säätiön rakentamiseen, louhoshiekan hankinta on erinomainen ratkaisu. Mutta sen laatuun on kiinnitettävä erityistä huomiota, koska useimmissa tapauksissa se on paljon toivomisen varaa.

Takaisin sisällysluetteloon

Tällainen rakennusmateriaali kuten hiekka on jaettu useisiin fraktioihin. Valmistuminen on seuraava:

Hiukan optimaalisen ja sallitun jyväkoostumuksen kaavio.

 1. Hyvin ohut - hiekka jyvät eivät ylitä 0,7 mm. Tällainen rakennusmateriaali ei sovellu perustuksen rakentamiseen, koska se tulee vähäisellä lujuudella.
 2. Ohut - jakeet 0,7 - 1 mm. Rakentajat eivät suosittele tämän materiaalin käyttämistä betonin valmistuksessa. Se ei eroa hyvää tiheyttä.
 3. Erittäin pieni - murto-koko enintään 1,5 mm. Sitä voidaan käyttää säätiön luomiseen, mutta sinun on harkittava, ettei sillä ole kovin suorituskykyisiä ominaisuuksia.
 4. Pieni - fraktioiden koko 1,5 - 2 mm. Ei sovellu hyvin betonin valmistukseen, koska sen luominen jättää suuren määrän sementtiä, mikä johtaa säätiön rakentamisen kustannusten nousuun.
 5. Keskitaso - murto-osan koko on 2 - 2,5 mm. Ihanteellinen säätiön rakentamiseen. Hänen rakennusalan asiantuntijat suosittelevat käyttämään sitä. Siksi on välttämätöntä valita tällainen hiekka.
 6. Suuret jakeet enintään 3 mm. Tätä materiaalia käytetään yksinomaan laadukkaan betonin valmistukseen. Tavallisen ratkaisun tekeminen siitä on kannattamatonta.
 7. Suurennettu koko - jakeet enintään 3,5 mm. Sen avulla ne luovat perustuksia hiekalle, eli ne tekevät tyynyjä, jotka ovat tarpeen rakennuksen perustan lujuuden lisäämiseksi ja tasaisen kuormituksen jakamiseksi.

Kun valitset hiekkaa, sinun on kiinnitettävä huomiota sen sivuille. Niiden on oltava teräviä, koska tällainen materiaali parantaa betoniliuoksen sitomisominaisuuksia.

Takaisin sisällysluetteloon

Jos haluat ostaa irtotavarana olevaa rakennusmateriaalia, sinun on tiedettävä, kuinka paljon sitä tarvitaan. Sitten on mahdollista ostaa se oikeaan määrään, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että betonin sekoittamisen aikana se ei riitä. Tämän materiaalin optimaalinen kulutus on seuraava: 5 osaa hiekkaa 1 osaa sementtiä kohden. Asiantuntijat sanovat, että tämä on paras suhde, joka mahdollistaa korkealaatuisen betonin saannin. Jos päätät käyttää murskattua kiveä näiden kahden komponentin lisäksi, sinun on tiedettävä, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan tässä tapauksessa. Toista osuutta käytetään jo tässä. 1 osa sementistä laitetaan 2 osaa murskattua kiveä ja 4 osaa hiekkaa. Tästä tulee selvää, että joka tapauksessa talon perustusten rakentamisessa tarvitaan enemmän irtotavaraa kuin toiset. Älä unohda, että hiekkaa käytetään tyynyn luomiseen. Sanomaan, kuinka paljon se kestää, on melko vaikeaa. Kaikki riippuu siitä, mitä korkeutta tyyny on. On parempi ostaa tällainen rakennusmateriaali vähän varastossa, sitä voidaan käyttää valmistettaessa laasti muuraukseen ja viimeistelemään julkisivuhanketta.

Takaisin sisällysluetteloon

On selvää, että betonituotantoa varten on tarpeen käyttää vain puhdasta hiekkaa. Tällaisen rakennusmateriaalin tulisi sisältää enintään 5 tilavuusprosenttia epäpuhtauksia. Suosittelemme parempia joki- tai merinäkymiä. Ne sopivat erinomaisesti betonin valmistamiseen. Hiekkafraktioiden on oltava välillä 2 ja 2,5 mm. Tällaisen materiaalin perusteella on mahdollista luoda säätiö, jolla on korkea suorituskyky. Määrät betonin valmistuksessa voivat olla erilaisia, kaikki riippuu siitä, mitä komponentteja vielä sisältyy liuoksen koostumukseen. Muista tehdä ostoksia vain luotettavilta toimittajilta. On suositeltavaa olla läsnä punnittaessa tyhjää ja lastattua kuorma-autoa erän lopullisen painon hallitsemiseksi. Loppujen lopuksi monet myyjät eivät paina löysä irtotavarana olevaa rakennusmateriaalia, joten sen kustannukset nousevat merkittävästi. Lisäksi on täysin selvää, että sekoitettaessa betonia tämä komponentti ei riitä. Siksi oston aikana sinun on oltava erityisen varovainen hankkimaan laadukasta hiekkaa haluttuun määrään.

Tietoja betonista

Betonin valmistaminen säätiölle

Säätiön ominaisuudet ovat suoraan riippuvaisia ​​sen pääkomponentin ominaisuuksista, mikä on lisäksi yksi nykyaikaisimmista rakennuskohteista, betonista, yleisimmin käytetyistä materiaaleista. Tarkemmin, kuinka hyvin sinä kokki.

Useimmat ihmiset uskovat, että tämä on helppoa ja ensimmäiset käytettävissä olevat materiaalit sopivat: sinun tarvitsee vain sekoittaa sementtiä ja kerääntyä, lisätä vettä. Mutta itse asiassa kaikki on monimutkaisempaa.

Sementti M300-M400 on erinomainen pohja betonille. On olemassa useita ehdokkaita aggregaatin roolista: murskattua kiveä, hiekkaa tai soraa. On tärkeää, että aggregaatin murto-osan on oltava 20-40 mm. Hiekka on valittava varovasti savesta ja tiilestä, ja veden tulee olla puhdas, eli ei sisällä klooria, öljyä ja muita epäpuhtauksia.

Säätöön perustuvien betonin valmistuksessa käytettävät mittasuhteet ovat seuraavat: yksi osa sementistä sisältää kolme osaa hiekasta ja sama määrä aggregaattia. Veden määrä on valittava siten, että kun kaikki on sekoittunut, betonin sakeus sallii sen sijoittamisen ja kaatumisen, mutta se ei missään tapauksessa saa kaataa! Mitä suurempi tuloksena olevan betonin jäykkyys - sitä korkeampi on sen voima.

Mitä hiekkaa tarvitaan betoniin

Tässä artikkelissa puhutaan betonin - hiekan tärkeästä osasta. Millainen se erottuu ja mikä hiekka soveltuu konkreettiseksi? Tietoja tästä opit tästä huomautuksesta.

Tapahtumapaikassa on kolme tyyppiä: joki, ura ja meri. Hiekka, joka on tarkoitettu betonin valmistukseen, ei saisi sisältää mitään saviä tai lietettä millään tavoin. Lisäksi on toivottavaa, että rakeiden koko on puolentoista ja puolen mm: n välillä. Tämä vaatimus täyttävä hiekka sopii täydellisesti säätiön kaatamiseen.

Rakeiden hiekan koko on jaettu seuraaviin fraktioihin: suuri, keskikokoinen, pieni ja olet arvannut sen hyvin pieneksi. Huonolaatuisen betonin (M200 ja sen alapuolella) valmistuksessa käytetään pieniä fraktioita, kun taas betonissa M350 ja sitä korkeammissa käytetään karkeita fraktioita.

Hiekkaa betonin valmistus valmistettiin myös ja keinotekoisesti: on välttämätöntä murskata soran jaksottaissarjatilassa kartio ja leukamurskaimia, ja sitten suodattaa pois sakkoja, huuhteluun keinotekoinen hiekka. Enintään 0,5% karkean soran (hiukkaskoko yli 10 mm) ja 10% pienemmän sironnan (koko 5-10 mm) välillä sallitaan.

Miten kaadetaan betonia

Pienillä rakennuskohteilla betoni valmistetaan yleensä käsin paikan päällä. Suurten rakenteiden osalta se on valmistettu valmiiksi erikoiskoneiden ja sekoittimien avulla. Oikea menetelmä betonin kaatamiseksi riippuu pääasiassa sen ominaisuuksista. Juuri valmistettua betonia voidaan käyttää vasta ensimmäisten neljän tai kuuden tunnin kuluessa siitä hetkestä, kun se syntyi. Tämä rajoitus on seurausta altistumisesta konkreettiselle ympäristölle. Kun kyseessä on jakelulaite, kaatopaikka, ajankohta lyhenee 60 minuuttiin, muutoin se puristetaan ja se ei sovellu rakennustöihin.

Kun valetaan alhaisella korkeudella, käytetään usein lokeroa, jonka läpi tuoretta betonia virtaa sekoittimesta ja virtaa haluttuihin onteloihin. Jos puhumme useista kerroksista ja ylhäältä, on mahdollista valita seuraavat vaihtoehdot: nosturi, jossa on amme, betonipumppu (yksinkertaisin tapa), hihnakuljettimet.

Kaatamisen jälkeen on välttämätöntä tasata tasaisesti liuos hyväksyttävän tuloksen saavuttamiseksi. Tätä varten sinun on tehtävä pistin: lävistää betonia täydelliseen lujitussyvyyteen tai käytä tärytintä, joka upotetaan siihen, kunnes se kovettuu. Muotti voidaan irrottaa kaksi viikkoa valun päättymisen jälkeen.

Miten tehdä konkreettisia

Riippumatta siitä, kuinka vaikea talouskriisi osuu kansalaisten taskuihin, he jatkavat aktiivisesti rakentamistaan. Prikaatin palkkaaminen on kalliimpaa, koska kukaan ei ole immuuni heikkolaatuisesta työstä eikä sen palvelut ole halpa, niin monet tulevat rakentajiksi ja työskentelevät omilla rakennuksillaan, myös betonilla. Uutuuksien kokemattomuuden takia on monia kysymyksiä. Esimerkiksi jokaisella aloittelevalla kehittäjällä ei ole käsitystä siitä, miten konkreettista tehdään oikein.

Tällä tuotannolla on omat tapansa. Tässä on yksi niistä: riippuen siitä, kuinka paljon betonia tarvitaan, käytetään manuaalisia tai automaattisia vaivausmenetelmiä. Joten, että yhdessä vaiheessa betoni ei muutu käsiin muruneiksi, varmista, että käytät hiekkaa, joka on puhdasta. Myös rauniot on pestävä, vesi on puhdas, mieluiten kuopasta.

Tärkeintä - noudata reseptiä! Jos tarvitset vähän betonia, tarvitset kolme kauhoa hiekkaa ja yhtä paljon raunioita ja sementtiä - yksi ämpäri. Tavallisin markkinoilla oleva sementti on M500. Erityinen sementti-hiekka-seos, jonka suhde on 1: 3, sopii hänelle. Kova betonille tämä suhde on jo erilainen - 1: 4.

Betoni kestävyys

Nykyaikaisessa rakenteessa betonia käytetään kaikkialla: kaatamalla perustuksia ja lattiat lattian väliin ja tekemällä monoliittisia rakenteita. Näiden rakenteiden käyttöikä riippuu monista tekijöistä: ulkoiset kuormat, vuorovaikutus ympäristön kanssa sekä rakennuksen käyttämien betonin ominaisuudet ja ominaisuudet. Tärkein näistä on kestävyys.

Tämä ominaisuus riippuu sen tuotannossa käytettävien komponenttien laadusta ja suhteesta, tämän tuotannon ja muotoilun tekniikoista. Betoni on seurausta neljän komponentin vuorovaikutuksesta: murskattua kiveä, sementtiä, hiekkaa ja vettä, joiden laatua valvovat tarkasti valmistajat ja täyttävät valtion standardit.

Betonirakennettaessa karkea ja yleisimpi virhe, joka vähentää kestävyyttä, on paksun laastin laimentaminen vedellä kaatamisen helpottamiseksi. Ylimääräinen vesi ei reagoi sementin kanssa, vaan muodostaa vain karhean betonissa tyhjiä, mikä johtuu siitä, että mikroprosessit tapahtuvat myöhemmin, mikä vähentää merkittävästi tuloksen luotettavuutta.

On tärkeää ymmärtää, että konkreettinen, luonnostaan ​​kovettuva, on korkealaatuista. Luonnollinen kovettuminen on kuitenkin hyvin pitkä prosessi, joka kestää yli vuoden. Jotta säästät aikaa, käytä erilaisia ​​lisäaineita, jotka vähentävät kovettumisaikaa.

Betonin koostumus säätiölle

Betoni - rakennusmateriaali, joka on saanut aikamme suuren jakelun. Keinotekoinen, se on homogeeninen kiinteytetty tiheä seos. Seuraavat luokitukset erottuvat (GOST 25192-82: n 1 kohdan mukaisesti): pääasiallinen tarkoitus, aggregaattien tyyppi, sideaineen tyyppi, rakenne ja kovettumisolosuhteet.

Betoniseoksen merkki ja luokka on valittava materiaalin tarkoituksen perusteella. Kun itse valmistettu betoni säätiölle yleensä ei noudata sääntöjä ja standardeja, lapalalla työskentelee, tämä asenne rakentamiseen johtaa usein koko rakenteen nopeaan romahtamiseen.

Korkealaatuisen betonin valmistamiseksi sinun on otettava X-sementtiä, 3 x hiekkaa ja hieman muuta raunioitusta. Vesi on kaadettava varovasti niin, että seos pysyy riittävän muovisesti asennettavaksi (mutta ei lautaselle!). Muotoon vaaditaan helppo puristus. Edullinen sementtituote on M300-M400, aggregaatin tulisi koostua karkeasta hiekasta ilman epäpuhtauksia tai rakeita, jotka on saatu graniitista. Et voi ottaa murskattua kiveä, tiili taistelua sekä hienoa hiekkaa - ne heikentävät huomattavasti tuloksena olevan betonin laatua ja lujuutta.

Happipitoisuudet betoniin

Betonin väri happoväreillä on pohjimmiltaan uusi suunta koristeellisessa rakennuksessa. Väriaine muuttaa betonin väriä sen erityisestä koostumuksesta johtuen. Hapan väriaineet eroavat perinteisistä pigmentteistä pintamaalauksessa. Tämä menetelmä perustuu kalkin ja hapon kemiallisiin reaktioihin, minkä seurauksena väriaine tunkeutuu syvälle (enintään 1 mm) betoniin. Lisäksi väriaineisiin sisältyy sulfo-ryhmiä, jotka estävät värin erottumisen pinnalta. Tällaisen värjäytymisen tärkeä kohta on tuloksen epätasaisuus. Tämä johtuu siitä, että betonin kalkkia on myös mahdoton jakaa tasaisesti.

Väriaineita voidaan käyttää useita kertoja samalla pinnalla, minkä seurauksena kauniita kuvioita syntyy. Eri värejä sisältävän sekoituksen avulla voit saada erilaisia ​​sävyjä. Mutta happovärillä on miinus - se on heterogeeninen eikä sillä ole samaa sävyä kaikkialla. Tilanne voi ilmetä, kun eri näytemääriä saadaan samalla pinnalla.

Betonin tekemiseksi ja värin lisäämiseksi väriin sen jälkeen kun happoa on käytetty pintaan, sitä käsitellään erikoisella betonisuspinnoilla. Tällä kyllästyksellä on myös suojaava vaikutus.

Betonimittarit

Betonista on kahta tyyppiä: raskas ja hienorakeinen. Lain koostumuksen on oltava tietyn standardin mukainen (GOST 26333). Se sisältää kerättyjä aineita. Ne voivat olla suuria - tämä on soraa kivistä ja murskattua kivestä eri yritysten jätteistä. Tai pieni - luonnollinen hiekka tai hiekka otettu näytöksistä.

Suurilla aggregaateilla on useita indikaattoreita, jotka heijastavat niiden ominaisuuksia: savi- ja pölyhiukkasten osuus, koostumus ja maksimi raekoko, niiden muoto, haitallisten epäpuhtauksien osuus, heikkojen kivien, säteilyominaisuuksien, lujuuden ja petrografisen koostumuksen läsnäolo. Karkean aggregaatin keskimääräinen tiheys on rajoitettu 2000-2800 kilogrammaan kuutiometriä kohden.

Betoniliuosta valmistettaessa on välttämätöntä käyttää jyviä eri fraktioista. Savi-hiukkasten osuus hiekkakivien murskakivestä ja sora-aineksesta ja sora-aineesta pitäisi olla alle 1% koko liuoksen massasta. Niiden osuus sedimenttimuottiin ei saa ylittää 2% (B22,5 ja yli) tai 3% (B20 ja alle). Neulan ja läpän jyvät rajoitetaan tiukasti 35 prosenttiin.

Kuinka paljon sementtiä on betonikupissa?

Betonia käytetään rakentamisessa useimmin. Se palvelee teräskerrosten, kuopan perustusten ja murtopölyjen valmistusta. Mutta kuten tiedätte, betoni ei voi olla ilman pääkomponenttia - sementtiä. Jos olet joutunut kohtaamaan rakentamisen aikana betonin rakentamisen ongelman, sinun on etsittävä vastausta yksinkertaiseen, ensisilmäyksellä kysymykseen: kuinka paljon sementtiä on kuutiometrissä betonirakenteessa ja kuinka kestää kaikki osuudet virheiden ehkäisemiseksi sellaisen tärkeän rakentamisen valmistuksessa materiaalia.

Joten aluksi tarvitset tietoa betonin tarkoituksesta ja päätä sitten, mikä merkki sopii sinulle. Betonin laatu on yksinkertainen: halvin (ja siten heikko) brändi M-100 ja kallein (mutta kestävä kallio) M-450.

Seuraavat tiedot auttavat sinua määrittämään betonimerkin ja tarvittavan määrän sen pääkomponentin välistä vastaavuutta.

1. Betoni M-100 vaatii 166 kg sementtiä; M-200: n kohdalla se kestää 205 kiloa. M-250: n kohdalla se kestää 241 kiloa; 300 kiloa tarvitaan M-300: een; M-350 vaatii 319 kiloa; M-400: n osalta se kestää 417 kiloa;

7. M-450 vaatii 469 kiloa.

Toivomme, että tämän artikkelin lukemisen jälkeen et enää ole miettimässä betonia ja sementtiä.

Mitä konkreettisia tarvitaan perustukselle

Hyvin usein ihmiset, jotka rakentavat itseään taloon tai johonkin muuhun esineeseen, kysyvät itseltään kysymyksen: mikä betoni sopii kaatamaan säätiötä?

On joitain vaikeita kohtia, joista kaikkien pitäisi olla tietoisia, jotka harjoittavat tai aikovat harjoittaa rakentamista.

Ensinnäkin sinun on harkittava, kuinka paljon painoa betonirakenne on tuettava. Jos se on pieni, niin vähän betoniarvoa riittää. Esimerkiksi tiili- tai teräsbetonirakennuksille käytetään M350-merkintää, ja vahvempia ja kestävämpiä rakenteita varten suositellaan M300-betonia. Hirsitalot - M250. Tuotemerkki M200 soveltuu esivalmistettujen paneelien perustamiseen.

Toinen hienous on maaperä. M200 ja M250 suositellaan hiekka- ja kallioille, ja savi M350 sopii hyvin maaperään. Tällainen maaperä ei sovellu rakentamiseen, sillä talvella savesta kasvaa koko ja säätiö nousee. Tämän vuoksi on välttämätöntä, ennen kuin työskentelet säätiössä, ensin kaivaa sen perusta. On helppo ymmärtää, että sen pitäisi olla syvempi kuin saven jäädyttäminen.

Muista: mitä korkeampi betonin laatu, sitä korkeampi kosteuden ja huurteenkestävyys, se on luotettavampi ja laadukas.

Betonin hiekka

Puhuminen siitä, millaista hiekkaa tarvitaan betoniin ja kuinka paljon sitä hankitaan, on tärkeää muistaa, että tämä rakennusmateriaali vaikuttaa paitsi vahvuuden lujuuteen, myös sen viskositeettiin, kiinteytymisnopeuteen. Valmiin suunnittelun laatu ja luotettavuus riippuvat oikeasta täyteaineesta.

Mikä on liuoksen hiekka

Ensinnäkin täyteaineen pitäisi olla puhdas. Sen ei pitäisi olla lehdet, oksat ja muut roskat. Kaikki vieraat aineet tekevät hiekan sopimattomaksi liuoksen valmistamiseksi. Ei tarvitse ostaa tällaista materiaalia, vaikka se olisi paljon halvempaa kuin seulottu materiaali. Pyrkimys puhdistaa se itse ei anna oikeita tuloksia: voit poistaa vain suuria roskia, savielementtejä ja kalkkia ei voida poistaa manuaalisella suodatuksella. Mutta juuri näillä epäpuhtauksilla ei ole parasta vaikutusta sellaisiin ominaisuuksiin kuin pakkasenkestävyys ja materiaalin voimakkuus. Valitse hiekka, joka täyttää kaikki GOSTin ohjeet.

Betonin hiekan perusvaatimukset:

 1. jonka pitoisuus on enintään 5% koostumuksen sisältämistä epäpuhtauksista. Mitä enemmän lisäaineita, sitä huonommat rakenteen lopullinen laatu;
 2. suurin sallittu sora - 10%;
 3. kosteus - 1 - 5%;
 4. fraktio - 2 - 2,5 mm;
 5. voidness - enintään 38%;
 6. tiheys - 1400 kg / m 3.

Kuinka tarkistaa hiekan laatu?

Materiaalin ominaisuuksia ja laatua voidaan arvioida kahdella tavalla:

 1. laboratorio;
 2. improvisoituja menetelmiä.

Laboratoriotutkimus antaa tarkempia tuloksia: voit selvittää paitsi epäpuhtauksien määrän ja koostumuksen myös niiden prosenttiosuuden materiaalin kokonaistilavuudesta. Asiantuntijoiden arviointi on kuitenkin kallista, ja prosessi kestää paljon aikaa. Hiekkapuhallus on paljon helpompi tarkistaa manuaalisesti käytettävissä olevien työkalujen avulla.

Manuaalinen checkout -menetelmä

Ota tavallinen 1,5-2 l muovipullo. Kaada hiekka siihen noin kolmasosaan säiliön kokonaistilavuudesta, kaada vettä päälle puoleen pulloon. Ravista hyvin ja anna seistä 5-6 minuuttia. Arvioi sitten veden läpinäkyvyys:

 • jos nesteessä kelluu kelluvia hiukkasia, hiekka ei sovellu käytettäväksi;
 • vesi on likainen ja mutainen - materiaalissa on paljon epäpuhtauksia;
 • avoimuus ja ulkomaalaisten elementtien puuttuminen osoittavat, että sinulla on käsissäsi laadukas ja sopiva materiaali käytettäväksi.

Hiekan tyypit

Hiekka on ura, joki, kvartsi ja meri. Ura-näkymä, joka on kaivettu syvissä kaivoissa, on laadultaan huonompi kuin sen kalliimpi jokisuojus. On järkevää harkita merimateriaalia vain, jos rakennuspaikka sijaitsee lähellä sitä paikkaa, jossa se on kaivettu. Muuten meren hiekka maksaa sinulle enemmän kuin joki, eikä laatu ole parempaa. Merenrannalla hiekkainen materiaali menettää usein ominaisuutensa joelle johtuen suuresta määrästä orgaanisia epäpuhtauksia: kuori, levät, vieraat esineet. Se on puhdistettava. Ja tämä on ylimääräistä aikaa, rahaa, työvoimaa.

Paras vaihtoehto pidetään joen hiekkaa. Korkeista kustannuksista huolimatta se on monikäyttöinen, puhdas, sillä on hyvää viljaa, murto-osaa ja riittävä kosteus.

Miten arvioida hiekan kosteutta?

Hiekkapaperin optimaalinen kosteuspitoisuus vaihtelee 1-5%. Laskettaessa kosteuden määrää materiaalissa on melko yksinkertainen: yritä tehdä kerros siitä. Jos kosteusprosentti ei ylitä normia, et onnistu, hiekka vain murenee käsissäsi.

Tarkempi kosteuden arviointi saadaan aikaan improvisoituneen metallisäiliön asentamalla:

 • punnitaan säiliö;
 • laittaa 1 kg hiekkaa siihen ja mittaa uudelleen;
 • aseta täytetty astia uuniin tai alas tulipalo;
 • lämmitä sitä puolen tunnin ajan;
 • punnitse hiekka.

Kaavan luotettavan massan määrittämiseen: säiliön paino jaettuna 100: llä on poistettava lämmitetyn hiekan painosta.

Materiaalin tarkka kosteuspitoisuus on myös mahdollista määrittää vertaamalla märkiä ja kuivia näytteitä. Punnitaan sama määrä materiaalia tavallisessa ja kuivassa tilassa. Ota sitten kuivan hiekan paino märän hiekan painosta ja jaa 5 kertaa.

Fraktio ja tiheys

Kun hankitaan materiaaleja seoksen valmistukseen, on otettava huomioon hiekkakoko. Fraktiolla materiaali jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • erittäin ohut - jopa 0,7 mm;
 • ohut - 0,7 - 1 mm;
 • erittäin pieni - 1 - 1,5 mm;
 • pieni - 1,5 - 2 mm;
 • keskipitkä - 2 - 2,5 mm;
 • suuri - enintään 3 mm;
 • korkea hiukkaskoko - 3,5 mm: n sisällä;
 • erittäin suuri - yli 3,5 mm.

Erittäin hieno hiekka, jonka murto-osa on 0,7-2 mm, ei sovellu betonimassan valmistukseen. Vaikka pidätkin mittasuhteet, tällaisen aineiston perusta osoittautuu hämäräksi, herkkäksi. Ihanteellinen fraktio betoniliuoksen valmistamiseksi - 2,5-3 mm.

Materiaalin tiheys riippuu hiukan kosteudesta, tyhjyydestä ja todellisesta tiheydestä. Näytteen on oltava kuiva ja löysä. Jäätymisen kohteena oleviin rakenteisiin käytettävän liuoksen valmistuksen hiekan tulee olla enintään 1550 kg / m 3. Täsmälleen samoja mittasuhteita tulisi olla betonin M200 tai sitä suurempaan valmistukseen käytetyssä materiaalissa. Yksinkertaisempien rakenteiden suunnittelemiseksi tarkoitetun seoksen käyttö soveltuu hiekkaan, jonka tiheys on enintään 1400 kg / m 3.

Kun valitaan ja arvioidaan hiekan tiheyttä, on tärkeää muistaa, että jos ravistat materiaalia hyvin, sen tiheys kasvaa. Kosteuden prosenttiosuudella on myös voimakas vaikutus tähän ominaisuuteen. Jos materiaali sisältää 5-7% vettä, sen tiheys on lähellä maksimiarvoa. Kuitenkin, kun ominaisuudet ovat kuivia, ne muuttuvat. On tärkeää ja tärkeää ottaa huomioon seoksen valmistuksessa.

Betonimassan osien suhteellisuus

Materiaalien laadun lisäksi betonipitoisuuden osalta mittasuhteet ovat yhtä tärkeitä. Seoksen kaikkien osien tilavuuden oikea suhde - kestävyys ja täytetyn rakenteen laatu. Betoniliuoksen sementin, hiekan ja murskatun massan määrää GOST ja vaihtelee betonimerkin mukaan.

Luokat ja mittasuhteet - sementti / sora / hiekka:

Betonin sekoittamiseen 100-300 astetta, valitse hiekka-osuus enintään 2,5 mm. Kaikille muille tyypeille sopivin vaihtoehto olisi materiaali, jonka hiukkaset olivat 3,5 mm.

Kolmannena elementtinä voidaan käyttää maapallon sijaan laajennettua savea tai soraa. Ihanteellinen kaava klassisen laastin valmistamiseen Portland-sementin avulla on viisi ravintoa, 3 annosta hiekkaa, 1 sementtiä ja 0,5 annosta vettä. Näiden mittasuhteiden ylittyminen tai niiden riittämättömyys uhkaa tuottaa huonolaatuista materiaalia, jolla on heikot lujuusominaisuudet. Tällainen betoni ei kykene kestämään aggressiivisten tekijöiden vaikutuksia. Se alkaa nopeasti hajota, romahda painovoiman, lämpötilan vaihteluiden ja muiden ilmakehän ilmiöiden vaikutuksesta.