Kasvihuoneiden konkreettiset perustukset

Rakennuksen tärkein elementti on konkreettinen perusta, jolla on tärkeä rooli kuormituksen jakautumisessa maaperälle. Tämä rakentaminen tapahtuu ensin. Rakennuksen perusta on pakollinen rakenteellinen yksikkö riippumatta päärakenteen painosta.


Jokaisella rakenteella on omat ominaispiirteensä pohjan valmistamiseksi ja kaatamiseksi. Ei ole poikkeusta kasvihuoneesta. Ja anna säätiö olla sen tärkein elementti, mutta sillä on erittäin tärkeä rooli. Analysoimme kaikki betonipohjan ominaisuudet kasvihuoneessa.

Työvälineet ja materiaalit

Kaikenlaisten säätiöiden osalta luettelo työkalujen käytöstä on sama. Ennen rakentamisen aloittamista sinun on kuitenkin valittava huolellisesti tarvittava työkalu. Seuraavassa on luettelo rakennustelineistä:

 • lapio tai lapio;
 • rakennustaso ja nousu;
 • manuaalinen poraus (paalusäätiölle);
 • 10-20 metrin mittanauha;
 • muotolevyt;
 • tarpeen mukaan - haavasaha, vasara, niitit ja paljon muuta;
 • seos, joka perustuu hiekkaan ja soraan, kiviin, rikkoutuneisiin tiilisiin jne.;
 • joskus - ratapölkyt tai lokit;
 • joskus - ruberoid;
 • tiili materiaalit;
 • sementtiliete ja sekoitussäiliö;
 • varusteet (synteettinen tai metallinen sauva);
 • lanka vahvistamisesta;
 • yksikkö metallin jalostukseen.
Takaisin sisällysluetteloon

Tyypit säätiöt

Kasvihuoneiden ja kasvihuoneiden perustus voidaan luoda käsin erilaisten materiaalien avulla. Tulos riippuu suoraan asiakkaan toiveista ja kyvyistä. Edullisin säätiö on piste. Sen ydin on luoda ylimääräinen runkopohja rakennuksen tukisarakkeiden alle. Tämä pinnoite antaa rakenteellista stabiilisuutta, mutta se ei tarjoa pakkastosta. Rakennuksen käytännöllisimmät perusteet ovat betonilohkoilla tai betonin kaatamalla syntyneet.

Block foundation

Tämä pohja soveltuu eri tyyppisiin rakennuksiin, jotka vaihtelevat polykarbonaatti-kasvihuoneista raskaan lasin huoneisiin. Maaperän kosteuden suurella pitoisuudella kasvihuone on rakennettava pohjalle, jolla on suuret vedeneristysominaisuudet. Ylimääräinen kosteus vahingoittaa kasveja. Parasta on, että eristys kosteudelta saadaan vedenpitävistä betonilohkoista.

Tässä materiaalissa on joitain ominaisuuksia:

 • lohkot valmistetaan valulla, mikä takaa betonin tyhjyyden. On aluksi laskettava materiaalin mitat saumojen suhteen, koska sen myöhempi halkaisu ei ole toivottavaa;
 • lohkojen muodostamisprosessi tulisi tapahtua kulmasta kaivon keskiosaan ennalta määrätyllä oviaukolla;
 • kaivannon pohja peitetään soralla (kerros - 10 cm). Myös kosteuden lisääntyminen edellyttää kosteutta eristävän saven tai hiekan käyttöä;
 • Ensimmäinen lohko rivi levitettiin liuoksen 2,5 cm: n kerrokseen. Jokaisen seuraavan rivin substraatti on laastijalusta, joka levitetään lohkojen päihin. Ne sopivat tiukasti toisiinsa painamalla betonirakennetta;
 • lohkot on sijoitettava vaakasuoraan, erityisesti kulmakappaleiden hallinta;
 • aukot on poistettava kokonaan betoniliuoksella;
 • kasvihuoneen runko on kiinnitettävä ankkuripultteilla. Ne asennetaan täyttämällä ontopinta liuoksella ja kiinnittämällä 12 mm: n pultit oikeisiin paikkoihin.
Takaisin sisällysluetteloon

Betonin kaataminen

Vaihtoehtoinen tapa rakentaa kasvihuonekaasupää on kaataa betonia. Tämä prosessi on suhteellisen halpa ja nopea. Tämä menettely voidaan suorittaa sekä valmiiksi valmistetulla materiaalilla että itse valmistetulla tavalla. Toinen vaihtoehto luodaan sekoittamalla sementtiä, hiekkaa ja raunioita, joiden mittasuhteet ovat 1: 3: 5. Liuoksen pitäisi helposti tyhjentää lapio.

Tärkein vaihe tämän säätiön rakentamisessa on muottien rakentaminen. Voit käyttää itsepuristettuja levyjä tai ostaa valmiin suunnittelun. Muottirakenne toimii muotoa halutun kokoisen perustan rakentamiseksi. Kaivannon pohja peitetään hiekalla ja vasta sen jälkeen, kun muotti on asennettu. Sen korkeuden on oltava 40 cm, joista 20 on kaivannossa ja toinen 20 - maanpinnan yläpuolella.

Valmis liuos kaadetaan kerroksiin muottipesässä. Tämän jälkeen sinun on huolellisesti täytettävä betonia, jotta päästään irti ilmasta. Vain tämän jälkeen voit jatkaa työskentelyä säätiöön. Perustan lujuuden lisäämiseksi sekä halkeilun tai hävittämisen välttämiseksi on toivottavaa vahvistaa betonia erillisillä sauvoilla tai vahvistusvyöllä rakenteen koko kehän ympäri. Maapohjan asettamiseen käyttäen tiilimuurausta.

Pinnan tasoittamisen jälkeen on välttämätöntä varmistaa, että se on vaakasuorassa ja kiinnitä kiinnityksiä (esimerkiksi ankkuripultteja) kasvihuonekaasupäästöihin. Muotti poistetaan, kun pohja on täysin karkaistu. Jos noudatat kaikkia näitä suosituksia, suunnittelusi on erinomainen luotettavuus ja kestävyys.

Betoni vedeneristys

Vesitiivistykseen voidaan asentaa useita tapoja:

 • valmiin pinnan tasoitetaan ja siihen asetetaan kaksi kerrosta kateaineita päällekkäisyydellä 16 cm;
 • Pinnalle levitetään 3 cm sementtilaastia suhteessa 1: 2. Tasoitetulle pinnalle asetetaan sama kuiva sementti kerros. Seuraavaksi asetetaan ruberoidi;
 • käyttäen kuumaa bitumimuovia ja kaatumiskalkkia (1: 0,5 suhde), levitä 2-3 kerrosta tuloksena saatua seosta, jonka paksuus on 1 cm;
 • pinta käsitellään bitumimateriaalilla, jonka jälkeen katehuopa peitetään mastilla, ja sitten valssattu materiaali asetetaan uudelleen.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Laadukas perusta on takuu kestävyydestä, kasvihuoneen vakaudesta sekä sen käyttöiän parantamisesta. Suhtaudutaan vastuullisesti materiaalien valintaan ja säätiön laitteeseen, saat luotettavan rakenteen. Erityisesti se koskee kasvihuoneita, joissa on lasipäällyste.

Kuinka luoda kasvihuonekaasupäästöt - suunnittelun valinta ja askel askeleelta rakentaminen

Vihreiden vihannesten kasvihuoneet ja vihannekset valmistetaan kevyistä materiaaleista. Mutta kuten muutkin mittasuhteet, ne edellyttävät luotettavan ja vahvan perustan rakentamista, joka jakaa tasaisesti kasvihuoneen tukikehykseen kohdistuvan kuorman.

Miksi tarvitsemme kasvihuonekaasupäästöt

Kasvihuoneiden perustana on tukirakenteen rooli, joka antaa rakennuksen lujuuden, luotettavuuden ja turvallisuuden tukikehyksen. Erityyppisiin perustuksiin rakennetut kasvihuoneet on suojeltu paremmin kosteuden, hyönteisten ja pienien jyrsijöiden vahingollisilta vaikutuksilta.

Säätiön läsnäolo tekee kasvihuoneen rakenteesta vakaamman ja kestävän

Lisäksi säätiön läsnäolo auttaa sinua välttämään seuraavia ongelmia:

 • rakennus - ulotteinen kasvihuone, joka on pinnoitettu polykarbonaatilla ja polyeteenikalvolla, voimakkailla tuulenpuhalluksilla voi liikkua suhteessa alkuasentoon. Tehdasrakenteessa kasvihuoneen runko kiinnitetään kannatinpohjan leikkuulaitteeseen, joka sulkee pois kaikki kasvihuoneen siirtymät;
 • heikko lämpöeristys - säätöön rakennettu kasvihuone sijaitsee 15-30 cm maanpinnan yläpuolella. Jopa pieni nousu säästää jopa 15% lämpöenergiasta;
 • pieni käyttöikä - säätö eristää kasvihuoneen tukirakenteen ja peittävän materiaalin kosketukseen maan kanssa. Tämä vähentää kosteuden imeytymisen vaaraa maasta ja rouhinnan muodostumista kasvihuoneen puurakenteisiin, mikä puolestaan ​​lisää rakenteen elämää.

Monista selkeistä eduista huolimatta tukialusta ei aina ole perustana. Esimerkiksi muoviputkien kasvihuoneissa ja pienissä kasvihuoneissa rakennuksen perustaminen ei ole perusteltua. Syksyllä nämä mallit on helpompi purkaa ja varastoida vasta ensi kaudella.

Itse asiassa kasvihuoneen perustusta pystytetään vain tapauksissa, joissa rakenne on suuri ja paikallaan. Polykarbonaatin tai vanhojen ikkunoiden kasvihuoneissa tarvitaan säätiön rakentaminen, koska nämä rakenteet ovat suuria eivätkä ymmärrä talvella. Ilman luotettavaa tukikehystä näiden kasvihuoneiden tukikehys voi johtaa. Erityisesti lumen sulamisen aikana, kun maaperä on liikuteltava ja ylikyllästynyt kosteudelta.

Perusmallit

Erilaisten mallien kasvihuoneiden perustana ei käytännössä ole eroa tukialustasta, jota käytetään alhaisen asuntorakennuksen, pienikokoisten asuinrakennusten, teknisten tilojen jne. Rakentamiseen. Pääasiallinen ero kasvihuoneen perustuksen välillä on, että sen syvyys on paljon suurempi kuin maaperän jäädyttämisen taso.

Pistelajityyppi, joka on tehty tiilestä ja puusta

Venäjän luoteisosassa jäätymissyvyys vaihtelee 100-130 cm, ja kasvihuoneiden perustusten syvyys on harvoin yli 80 cm. Tämä pätee sekä keskikokoisiin kasviksia ja kukkia ja suurikokoisia polykarbonaatti kasvihuoneita.

Kasvihuoneiden perustana käytetään tällaisia ​​syitä:

 • pylväs - saatavana ja helposti toteutettu alustan tyyppi. Se on tukia, joka on tehty betonista tai tiilestä, upotettu maahan kasvihuoneen alueen yli. Tukit on järjestetty tiettyyn vaiheeseen, joka valitaan rakenteen painon perusteella;
 • Pile - vahva ja kestävä perusrakenne, jota käytetään useimmin kasvihuoneiden rakentamiseen rinteillä olevilla alueilla. Monin tavoin tällainen säätiö on samanlainen kuin pylvästyyppinen perustus, vain kannattimiin käytetään vain ruuveja;

Eristysnauhan perustuksiin käytetään vaahtoa tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa

Samankaltaisia ​​materiaaleja käytetään kasvihuoneiden tukialustan rakentamiseen sekä yhden tai kaksikerroksisen rakennuksen perustusten rakentamiseen. Yleensä käytetään puupalkkia, betoniseosta, tiiliä, vaahtopaloja, teräspylväitä.

Tehdas- ja pistetyyppien rakentamisessa käytetään sekä yhtä materiaalia että usean yhdistelmää. Esimerkiksi teräsbetonipylväsrakenteen rakentamisessa grillauksen rakentamiseksi voidaan käyttää sopivaa osaa olevaa puupalkkia. Nauhapohjan laitteessa sitoudutaan paksusta leikepöydästä tai palkista usein.

Kasvihuoneen monoliittinen perustus rakentuu melko harvoin - se on kallista, aikaa vievä ja tehottomampi. Monoliittinen betonilaatta kattaa täysin hedelmällisen maaperän kerroksen, joka ei sovellu niihin tehtäviin, joissa kasvihuoneet rakennetaan. Kasvihuoneissa yleensä käytetään monoliittista perustusta, kun kasveilla on jo maaperä ja ne ovat erillisissä laatikoissa, korteissa ja hyllyissä.

Millaista säätiötä haluat valita

Kasvihuoneen suosituin tukikohta on nauha-pohja. Mutta sen käyttö ei aina ole järkevää, koska eri alueilla, jopa samassa farmissa, voi olla erilainen maaperä ja pohjaveden taso.

Kun valitset kasvihuonekaasupohjan, kannattaa harkita maan tyyppiä ja pohjaveden määrää

Siksi, kun valitaan kasvihuoneen tukikohta, on pidettävä mielessä, että:

 • matala perustus perustetaan olosuhteissa, joissa pohjavesi on alhainen alueella. Samalla maaperä ei ole altis turvotukselle, ja sitä edustaa enimmäkseen hiekka- ja soramasaumat, jotka imevät nopeasti ja suodattaa runsaasti myrskyvettä. Jos paikka, jossa kasvihuone on pystytetty, savea maaperä, niin ennen säätiön perustamista on tarpeen korvata se hiekalla ja sora-alustalla;
 • Puu- ja paalulajeja, joissa on puinen grilli, on pystytetty alueille, joilla pohjavettä on runsaasti ja kosteutta maaperässä. Tämä määritetään melko yksinkertaisesti: jos saostumisen jälkeen on pitkä puddles sivustolla, ja vesi kerääntyy reikään, joka on juuri kaivettu, niin maa on kyllästynyt kosteutta. Ja myös pistetyyppien pohjat on pystytetty kallistuvilla maaperillä, kun suunnitellaan koko kasvihuoneen rakentamista. Esimerkiksi tontti, jossa savea maaperä rakennettaessa kasvihuone, jonka pituus on 10 m, leveys 3 m ja korkeus 2 m;
 • monoliittista tai laattatyyppistä laakeripohjaa rakennetaan rakennettaessa kasvihuoneita epävakaisiin maatyyppeihin. Tämäntyyppiset maaperät ovat: lieppe, hiekkasauma, savi, turve. Raskas ja monoliittinen perusta vaimentaa epätasaista kallistumista ja maaperän liikkuvuutta pitäen tukirakenteen ja kasvihuonekaasujen vuorauksen rehellisesti.

Taloudelliselta näkökulmalta kaikkein helppokäyttöisin säätiö on pylväspohjainen betoni, jossa on puutavaraa. Haluttaessa betoni voidaan korvata mukulakivellä tai tiilellä, mutta tämä vain lisää rakentamisen kustannuksia. Lisäksi tiilien käsittely on hieman monimutkaisempaa kuin betoniseoksella.

Teipin pohja betoni tai lohko nauha on ihanteellinen hinnan ja laadun suhteessa. Pieniä kasvihuoneita rakennettaessa betoniseos tai lohkot voidaan korvata puupalkilla, jota käsitellään bitumipitoisella lakalla tai mastilla.

Monoliittinen säätiö on kallein, koska sen täyttämiseen käytetään suurta määrää teräsvahvistusta ja betoniseosta. Jos otetaan huomioon rakentamisen tahti, monoliittinen säätiö vaatii myös enemmän aikaa - betoniseos on täysin kuiva 28 päivän kuluttua.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupohja

Kasvihuoneet, jotka on valmistettu polykarbonaatista, ovat sinkityistä putkista 20 × 20 tai 25 × 25 mm olevasta tukikehyksestä ja polykarbonaattimuodosta. Tyypillisesti tällainen kasvihuone on valmistettu tehtaalla, mutta haluttaessa polykarbonaatti kasvihuone voidaan suunnitella ja rakentaa omiin käsiisi. Rakenteen paino ja perustan valinta riippuvat suoraan kasvihuoneen koosta.

Betonialusta on optimaalinen perustyyppi polykarbonaatti kasvihuoneille.

Esimerkiksi ota tyypillinen kasvihuone polykarbonaatista satunnaisesta valmistajasta. Kasvihuonekaasun paino 6 × 3 m ilman polykarbonaattia ei ylitä 68 kg. 8 × 3 m: n kasvihuoneessa on enintään 76 kg: n kantava rakennepaino. Polykarbonaattilevyjen kokonaispaino pinnoitusta varten, ottaen huomioon marginaalin, ei kuitenkaan saa ylittää 20 kg: a.

Näistä tiedoista voimme päätellä, että tyypillisten kesämökkien rakentamiseen käytettävien polykarbonaatti-kasvihuoneiden rakentamiseen voidaan käyttää pylväs-, lohko- tai nauhalisää. Jos sivuston omistajalla on riittävä määrä varoja, voit rakentaa kasvihuonekaasupäälle.

Tarvittaessa säilytä kasvihuoneen rakenne matala puinen vyö, joka on valmistettu puusta, joka on käsitelty antiseptisellä tai hydrofobisella koostumuksella.

On parempi rakentaa suurikokoisia kasvihuoneita, joiden pituus on yli 10 metriä lämmitetyllä pohjalla, varsinkin jos keinotekoisesti kuumennettu maaperä toimitetaan rakennuksen ympärivuotiseen käyttöön. Pohjakerroseristykseen käytetään pohjatun polystyreeni-vaahtoa tai vaahtoa, jolla on sopiva tiheys.

Yksityiskohtaiset ohjeet polykarbonaatti kasvihuonekaasujen varustamiseksi kuvataan alla olevassa osassa.

Baarista

Puutarhojen tai palkkien puukehysten perusteella harvoin on suuria kokoja, joten perustana käytetään betonipäällystettyä pohjaa, betonia, tiiliä tai vaahtomuovia.

Ikkunoiden runkoihin kasvihuoneisiin on parempi käyttää palkkityyppiä, jossa on ristikudos.

Säätiön päätehtävä on tässä tapauksessa nostaa grillaus maanpinnan yläpuolella puukehyksen suojaamiseksi kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Rostverk suoritetaan pääsääntöisesti vastaavan osan palkista. Grillitöiden ja kasvihuoneen kehyksen suojaamiseksi käytetään puun antiseptistä. Jos kasvihuoneen koko on yli 8 × 3 m, niin pohja on parempi täyttää matala-kartiomaisen pohjan 25-30 cm leveä.

Jos puhumme kasvihuoneista ikkunoista, kannattaa käyttää kaikkein yksinkertaisimpia ja edullisimpia säätiöitä, jotka voidaan nopeasti rakentaa ilman merkittäviä rahoituskustannuksia. Esimerkiksi talven kasvihuoneista kehyksistä, pylväspohja, joka on tehty tiilestä, jossa on vanteet baarista, on ihanteellinen.

Jos ikkunat ovat vanhoja, myös niiden restauroinnin jälkeen niiden käyttöikä on enintään 3-5 vuotta. Tässä tapauksessa on suositeltavaa luopua kokonaan pylväspohjasta ja rakentaa kasvihuone vain puuvyöllä. Tämä riittää estämään kasvihuoneen rakentamisen kosteudelta ja kosteudelta. Tärkeintä on valmistautua hyvin paikkaan, jossa rakennus sijaitsee.

Miten perustaa kasvihuoneet omilla käsillään?

Ennen valmistuksen aloittamista ja kasvihuoneen rakentamista olisi tehtävä valmistelutyö. Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • valitse paikka kasvihuoneen alle - riippuu muiden rakennelmien ja esineiden sijainnista tonttialueella. Optimaalinen paikka on hyvin valaistu maa-alue, joka sijaitsee eteläpuolella. On toivottavaa, ettei kasvihuoneessa ole puita ja korkeita pensaita. Ennen rakentamista paikka on puhdistettava perusteellisesti rikkaruohot ja juuret;
 • piirtämisen tekeminen - on tarpeen tehdä kaavamainen kuva kasvihuoneesta ja kantajasta tavalliselle paperille. Rakenneosien kaikkia ulottuvuuksia on suositeltavaa soveltaa järjestelmään. Tämä auttaa välttämään virheitä ja voit nopeasti navigoida rakentamisen aikana;

Ennen töiden suorittamista on suositeltavaa laatia suunnitelma ja laskea tarvittavan materiaalin määrä

Valmistelutoimien, materiaalien hankinnan ja toimittamisen maa-alueen jälkeen voit siirtyä säätiön rakentamiseen ja kasvihuoneen rakentamiseen.

Laakeripohjan asennuksen tekniikka palkista

Puupohjan valmistukseen käytetään puuta 20 × 20 tai 20 × 25 cm. Kiinnikkeinä on parasta käyttää galvanoituja itsekierteittäviä ruuvia, joiden pituus on 70 mm, vahvistettu kulma 150 x 150 x 65 mm ja vahvistetut levyt 180 × 65. Metallikiinnittimien paksuus on vähintään 2 mm.

Kasvihuoneen pistepohjan valmistukseen voidaan käyttää puupalkkia 20 × 20 cm

Työkaluina sinun on valmistettava haavasaha, ruuvimeisseli ja rakennustaso. Jos pylväsperusta rakennetaan, tarvitset lapion ja kädessä pidettävän porauksen.

Jos sinun tarvitsee vain tehdä puukehys, joka mahtuu valmiiseen maaleihin, niin sinun on valmisteltava kaksi pitkää ja lyhytaikaista aihiota. Aukkojen kiinnitys tapahtuu kulmissa ruuvien ja vahvistettujen kulmien avulla.

Esimerkiksi kuvataan pylväspohjan rakentamisen tekniikka puun puukehyksellä grillataksi. Puutavarapisteiden rakentamisen tekniikka koostuu seuraavista:

 1. Valmistetun paikan merkintä. Tätä varten käytetään puupinoja ja kapronin lankaa. Koukut ajetaan kasvihuoneen reunan yli, jonka jälkeen lanka ulottuu niiden väliin.
 2. Nurkat ja kasvihuoneen pituus on merkitty tukien reikien paikoille. Tukien välinen askel on 2 m. Tarvittaessa välitukien väliin jää tilaa kasvihuoneen leveydeltä kummallakin puolella.

Tukien asennusreikien syvyyden tulisi olla korkeintaan kaksi kolmasosa tuen pituudesta

Grillityyppien asennusta varten käytetään vahvistettua kulmaa

Puupalkki on yhdistetty käyttämällä vahvistettuja levyjä ja itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on 70 mm

Työn lopussa koottu rakenne tarkistetaan tasolta. Jos on puutteita, ne olisi poistettava ennen kuin kasvirakenteen kehys rakennetaan. Ennen kasvihuoneen tukikehyksen kokoonpanoa puupohja käsitellään antiseptisellä aineella.

Tekniikka kaatamalla betonipohjaista betonia

Liuskajohdon rakentamiseen tarvitaan valmiiksi sekoitettua betonia M300. Jos haluat säästää rahaa, voit käyttää kuivia sekoituksia vastaavan tuotemerkin valmistajalta.

Sekoitusta varten on parempi käyttää betonisekoittimia tai betonirakennussekoitinta. Lisäksi tarvitset teräsvahvistusta 8-12 mm: n poikkileikkauksella ja hitsauskoneella. Kokoonpanoa varten voit käyttää leikkuulauta. Pääasia on olla vahva. Kiinnittimenä sopivat kaikki kynnet tai ruuvit, joiden pituus on 40-50 mm.

Kasvihuonekaasupäästötason täyttötekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Kasvihuoneen rakennustyön merkintä telineen ja kierteen avulla, joka on venytetty niiden väliin. Merkkien huomioimiseksi kaivetaan kaivantoa, jonka syvyys on korkeintaan 80 cm, kaivannon leveys on enintään 30 cm, kaivannon pohja on huolellisesti tasoitettu.

Kasvihuonekaapin kaivannon syvyys voi nousta 60-80 cm

Vahvistettu pohjalla teräsvahvikkeella, jonka poikkileikkaus on enintään 12 mm

Asennettaessa muottipellit on kiinnitetty palkkeihin

25-28 päivän kuluttua säätiön kaatamisen jälkeen voit aloittaa kasvihuoneen rakentamisen

Kun se on viimeistelty kaatamalla, pohja peitetään muovikalvolla ja jätetään kuivumaan 25-28 vuorokautta. 4 viikon kuluttua voit poistaa muottipesän ja valmistella tukipohjan kasvihuoneen rakentamiseksi.

Tätä perustusta varten käsitellään bitumi-mastilla 2 kertaa. Tarvittaessa polystyreeni- tai polystyreeni-vaahto liimataan mastiksi, jonka päälle kattolamateriaali liimataan. Se on optimaalinen, jos kattolaminaattien väliset liitokset teipataan mastilla ja kuumennetaan puhalluslaitteella.

Video: kasvihuonekaasupäästöt

Kasvihuonekaasupää ei vain pidennä rakenteen käyttöikää, vaan auttaa myös välttämään tukikehyksen epäonnistumiseen liittyviä ongelmia sen liikkuvuuden takia kuorman vaikutuksesta. Ei ole väliä missä koko kasvihuone rakennetaan perusta. Jopa kannatinpalkki, joka on sijoitettu maahan, auttaa välttämään monia ongelmia kasvihuoneen toiminnan aikana.

Kasvihuoneiden säätiö tekee sen itse

Tarvikkeiden rakentamisen tarve

Ennen päätöksen tekemistä valmistusmenetelmä, on välttämätöntä määrittää, onko pohjan kasvihuoneessa tarvitaan, koska jäykkä runkorakenne ja keskinäinen sitomiselementtien yhdessä suhteellisen suuri paino mahdollistaa sen asennus suoraan maahan tai päin vuoteet, ilman pelkoa siitä, että rakentaminen puhaltaa tuuli tuulen voimakkuuden vuoksi. Tässä tapauksessa mainittava suuri massa on mainittava, kun käytetään rakenteen kehyksen lasia tai käytetään metalliprofiilisia elementtejä (kulma, neliö, putki), kun käytetään materiaaleja, joilla on suuri tiheys ja massa.

Jos kasvihuone on päättynyt polykarbonaatista tunnusmerkki, joka on alhaisen tiheyden materiaali ja koko rakenteen paino, suuri pinta-ala sivupintojen ja sen seurauksena, korkea sivu- kykenee herättävä siirtymä rakenteiden kovassa tuulessa. Toisaalta jäykkän yhteyden luominen säätiön kanssa kasvihuonekaasun alle mahdollistaa sen, että voit siirtää rakennetta sivuston ympärille valitsemalla sen sopivimman sijainnin sato- ja sääolosuhteista riippuen.

Vastaus kysymykseen: "Tarvitsemmeko perustan kasvihuoneesta, joka on valmistettu polykarbonaatista tai muusta materiaalisesta suorituskyvystä?", On positiivinen seuraavissa tapauksissa:

 • jos asuinrakennus vierekkäin tehdään ja ympärivuotista toimintaa suunnitellaan;
 • kun se on asennettu kesämökille, jota vierailee määräajoin eikä vartioimatta vandalismin vastaisena toimenpiteenä;
 • jos syveneminen tapahtuu maaperän jäädyttämisen alapuolella, jotta luodaan mikro-ilmasto, jota tarvitaan viljelykasvien viljelyyn ympäri vuoden;
 • suuret koot, jotta pystytään antamaan jäykkyys rakenteelle;
 • jos alueen pinta-alalle on tunnusomaista pohjaveden alhainen tilanne.
 • puupäällysteiden ja kylkiluiden valmistuksessa, toimenpiteenä, joka estää materiaalin mätänemisestä maaperän kanssa;
 • jos kasvihuoneiden rakentaminen tehdään rinteessä.

Jotta voitaisiin vastata kysymyksiin: "Mikä säätiö on parempi polykarbonaatti kasvihuoneessa?" Ja "Mikä säätiö tarvitaan polykarbonaatti kasvihuonekaasujen?" Olisi harkittava minkä tyyppisiä perustuksia olemassa.

Kasvihuonekaasuviljelmät

Rakennuksia, jotka on valmistettu puutavarasta tai ratapölkistä, tiilestä tai kivestä, vaahtolohkoista tai raudoitetusta betonista, voidaan käyttää kasvihuoneen kannattimena riippumatta sen materiaalista ja rakennesuunnittelusta. Jokaisella materiaalilla on sen etuja ja haittoja, ja niiden järjestelyllä on omat erityispiirteensä. Luokitusta esitetty alla on myös vastauksia kysymykseen: "Miten saada perusta kasvihuoneen polykarbonaatti" ja "Mikä olisi perusta kasvihuoneessa polykarbonaatti", koska ei ole erojen laitteen ja järjestelyn tekniikkaa säätiö, materiaalista riippuen rakenteen itse.

Puinen pohja

Kaikkien perusrakenteiden rakennusmateriaalien joukossa halvin, edullisin ja helppokäyttöisin puu on. Kun otetaan huomioon massiivisuusvaatimus, on yleistä käytäntöä käyttää puuta tai puuvillaa elementteinä puupohjalle.

Puutavaran kasvihuonekaasupäästöt sekä ratapölkyt voidaan säätää maanpinnalla tai syvyydellä pinnan alapuolella.

Kasvava kasvihuonekaasu, joka on tehty puusta kädellä, kun se asennetaan maahan, suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • pinnan valmistaminen ja tasoittaminen tehdään - hedelmällinen kerros poistetaan ja pellava tehdään hiekalla, hiekalla ja soralla tai hienorakeisella murskatulla kivellä;
 • pohjan kehä on merkitty tapilla ja langalla, oikeassa kulmassa;
 • Puutavara on esivalmistettu - käsittely suoritetaan hydrofobisella yhdisteellä (jäteöljy), jotta vältetään ennenaikainen mätänemis- ja sienen ja homeen vaurioituminen;
 • Valmisteet valmistetaan (leikataan kooltaan ja puolikkaaksi leikkaamalla) ja elementtien kokoonpano käyttäen niittejä tai tasoitusastioita asennuspaikalla. Elementit on kytketty sarjaan hihnan osassa ja hihnojen välissä.

Kuinka tehdä puupohjan pinnoite kasvihuoneesta voidaan katsoa alla olevasta videosta:

Kasvihuonekaasupäästöjen järjestäminen puusta, jossa on upotettu menetelmä, on seuraavanlainen teknologia siitä, miten kasvihuoneeseen perustetaan:

 1. Alun perin merkintä tehdään kaivantojen sijainnin määrittämiseksi kohtisuoraan linjaukseen.
 2. Hedelmällisen maaperän ja hiekkasakerroksen näytteenotto pohjaelementtien (200-300 mm) ja syvyyteen, joka ylittää tangon paksuuden 100-200 mm, syvyyteen tehdään.
 3. Kaivantoon lisätään kaivanto hiekalla, hiekalla tai seulomalla, kerros jaetaan tasaisesti ja kaadetaan, horisontti tarkistetaan.
 4. Vedenpitävän materiaalin (kateaineen) asennus kaivannon reunan ympärillä 50-100 mm: n etäisyydellä pinta-alasta.
 5. Kaivantojen ulkopuolelle rakennetun elementin suurennettu kokoonpano pinnan korkeudelle.
 6. Asennetun elementin asennus kaivannossa ja niiden välinen liitäntä.
 7. Katemateriaali venytetään rakenteen kehän ympäri ja kiinnitetään yläosaan nitoja käyttäen.
 8. Vedeneristyskerroksen ja maan väliset sinusit ovat täynnä aiemmin valittua maaperää, hiekkaa, hiekkaa ja sora-ainetta tai seulontatut ja niitä puristetaan niiden täyttyessä.

Puisten elementtien käsittelyn ja kokoonpanon helppous mahdollistaa kasvihuoneesi perustamisen omilla käsilläsi. Kasvihuoneen asentaminen säätöön ja sen kiinnittäminen uppoumasta ja rakenteen jäykistys käytettäessä puupohjaa on myös yksinkertainen eikä vaadi upotettuja osia.

Puutteen puutteesta mätäkykyyn voidaan kompensoida esiasennuksella erilaisten materiaalien suorituskyvyn tukipisteiden avulla. Samanaikaisesti betonikannat voidaan joko haudata tai asentaa maahan.

Asennus rinteeseen

Epätasainen osa kasvihuoneesta koostuu ruuveilla, jotka on ruuvattu maahan pakastussyvyyden alapuolelle kaivon puristamisen välttämiseksi ja puukuormituksessa tai jäykistysvyöllä, joka on puupäällystetty tai kovetettu kiinteällä muottirakenteella.

Jos käytössä on kaksi tai kolme avustajaa ja riittävän pitkä vipu, voit asettaa kasvihuoneen perustan omilla kädillä rinteessä. Ruuvipallot ovat putkia, joiden ruuvi on päädyssä, mikä varmistaa, että ne ruuvataan haluttuun syvyyteen.

Tiilen pohja

Myös tiilistä tehty kasvihuonekaasu on melko yksinkertainen valmistaa ja sillä on samanlainen tekniikka tuotannon tuottamiseksi palkin laitteen tukirakenteen kanssa, kun se syvennetään pinnan alapuolella. Tehdessään kasvihuonekerrosta varten tiiliseinämäpohjan, on välttämätöntä tehdä rakennustekniikan kappaleiden 1-4 mukaisia ​​töitä pohjan järjestämiseksi puusta, jossa on upotettu menetelmä, jonka jälkeen on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • sijoittaa puoliksi tiilen, jotta seinät ylittävät pintatason 150 - 200 mm;
 • muurauslaastin asettamisen jälkeen tehdä pohjan upotetun osan kipsi nestemäisellä hydrofobisella yhdisteellä (bitumi) ja kiinnittää vesitiiviin materiaalin (katemateriaalin) tarra;
 • täytä kouristukset pohjan ja maan väliin, sulje täyttö.

Betonialusta

Betonirakenteisen kasvihuonekaasupäästöt ovat kestävin ja luotettavin tapa tehdä pohja ja metallirakenteinen lujitemuoto antaa sille erinomaisen lujuuden ja sitä käytetään paitsi pienikokoisen polykarbonaattikasvipohjan, myös metallien ja lasitettujen sidosten rakenteisiin.

Teräsbetonista valmistettu kasvihuonekaapeli perustuu samaan teknologiaan kuin toisen materiaalisuojan upotettuihin perustuksiin, mutta sillä on omat ominaispiirteensä:

 • Kaivon leveys määräytyy muotin suurimmasta ulkoisesta ulottuvuudes- ta, jonka annos on 150-200 mm;
 • muotti voidaan valmistaa puupohjaisista, polymeerisistä tai metallisuojista sileällä pinnalla;
 • muotolevyn alapuolelle on asetettu vesitiiviit kerros ja tarvittavan arkin leveys määritellään pohjan leveyden ja kaksinkertaiseksi sen korkeudeksi;
 • vahvistuselementit asennetaan muottien seinien väliin, jotka on liitetty toisiinsa hitsaamalla, lanka- tai muovipuristimilla;
 • Vahvisteessa on oltava vähintään kaksi pystysuoraa pylvästä ja kaksi vaakasuoraa hihnaa, pystysuorien pylväiden välinen etäisyys on 300-400 mm ja vaakatasojen välillä -150 - 200 mm;
 • kiinnittämistä varten on välttämätöntä tarjota upotettuja osia suoralle liitännälle tai puisen vyön avulla levystä tai palkista;

Vaahtolohkojen kasvihuoneen perustus

Materiaali, jolla on korkea vedeneristyskyky ja jonka seurauksena se ei edellytä lisävesieristyskerroksen asettamista, on solusbetoni, merkittävä edustaja, jonka vaahtobetonialustat katsotaan perustellusti.

Kuinka tehdä kasvihuoneesi säätiön omilla kädillä, käyttäen alla kuvattuja vaahtolohkoja:

 • kaivanto vedetään ulos, lohkon leveys ylittää lohkon koon 150-200 mm, pohja tasoitetaan ja vedenpitävyyskerroksen pohja tehdään (katemateriaali);
 • vaahtolohkojen ensimmäinen taso kiinnitetään pintaan muuraus hiekkasementtilaastilla ja tasoitetaan tasolla;
 • lohkojen aukot täytetään hiekkasementtilaastilla ja tiivistetään;
 • muurauslaastikerroksessa on seuraava vaahtolohkojen taso;
 • Tiivistys suoritetaan muurausseoksen kuivaamisen jälkeen.

Kasvihuoneet ikkunoista ilman perustusta

Tämä menetelmä on taloudellinen siinä tapauksessa, että on olemassa suuri määrä vanhoja ikkunoita, jotka ovat sääli heittää pois.

Tässä tapauksessa tukielementin laite ei ole pakollinen, voit piirtää 40 mm: n paksuisen alustan sängyn siten, että sen leveys on päällekkäin kahdella ikkunakerroksella, kun se asetetaan harjanteelle. Seuraavaksi kehysten pystysuora asennus ja niiden kiinnitys runkoon ja keskenään antavat rakenteen jäykkyyden. Kun kehä on koottu, asennetaan telineet ja harja, johon kehykset on pinottu, kiinnitetty toisiinsa ja sivuseiniin.

Tukea tukevan osan rakenne

Mikä on paras kasvihuonekaasujen valintaperusta, sen malleja määrittävät, sitä massiivisempi ja suurempi rakenne on, sitä tukevampi osa pitäisi olla. Näistä syistä voit tehdä seuraavan jakautumisen:

 • palkin perustan avulla varmistetaan pohjan ja kasvihuonekaasun painoarvojen noudattaminen sen pienellä koolla;
 • jos sivupinta on riittävän suuri, ja levykkeiden ja kalvojen kasvihuone on melko järkevä;
 • konkreettinen perusta on perusteltua, jos kasvihuoneen koko on hyvin suuri ja aikoo hyödyntää sitä koko vuoden ajan. Samaan aikaan betonialusta metallille ja lasille tarkoitetulle kasvihuoneelle ei ole ylellisyyttä vaan välttämätöntä;
 • vaahtolohkojen perustelut ovat perusteltuja, jos maaperän suuri vesipitoisuus ja tarve eristää kasvit vesistöstä mätänemisen välttämiseksi sekä minkä tahansa muun kasvihuoneilman materiaalisen suorituskyvyn kannalta.

Esitetyn erittelyn avulla voimme päätellä, mikä on paras kerros polykarbonaattikasveille.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Polykarbonaatin kasvihuoneen perustan materiaalituotanto määräytyy sen koon, maaperän ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan.

Tekniikka, jolla säätiö tehdään omilla käsillänne, ei eroa aiemmin käsitellyistä, riippuen perusrakenteen aineellisesta suorituskyvystä.

Polykarbonaatti-kasvihuonevarastojen asentaminen säätöön on rakenteen kiinnittäminen tukirakenteeseen käyttäen vakiokaippoja. Polykarbonaatin kasvihuonekaasupohja, riippumatta siitä, mistä se on valmistettu, on peitettävä päälle puupalkilla tai -levyllä, jotta vältetään kysymys siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan perustukseen.

Seuraavassa on videokuva siitä, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan säätöön:

Vastaus kysymykseen "Kuinka laittaa kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista ilman perustusta?" On yksinkertaista tehdä tämä, sinun on kohdistettava pinta, johon asennat, asenna rakenne ja kiinnitä se tappien avulla maahan. Jos maaperä on löysällä ja säännöllisten tapien pituus ei riitä, ne voidaan korvata pidemmillä.

Mikä pitäisi olla kasvihuoneen perustana

Dacha-kasvihuone ei useinkaan ole niin raskas, mutta asennuksen vahvuuden vuoksi se tarvitsee välttämättä luotettavan perustan, joka pitää sitä tukevasti yhdessä paikassa, jolloin se ei pääse "lentämään pois" sivustolta voimakkaalla tuulenpuhalluksella. Selostamme, mitä tehdä kasvihuoneen perustalle, mitä materiaaleja käytetään ja miten se rakennetaan oikein.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet ovat tärkeitä kasvihuoneen valmistuksen kannalta. Tämä on luotettavuutta, joka määrittää ensisijaisesti koko rakenteen vakauden lumen sulamisen aikana, suihkusta, joka voi heikentää säätiötä. Toisin sanoen pohja on valmistettava sellaisesta materiaalista, joka ei ole alttiina sääolosuhteille. Säätiön on kestettävä lämpötilanvaihtelut, eikä se saa kaatua auringon vaikutuksen alaisena.

Näiden perustekijöiden perusteella lasketaan, mitkä materiaalit sopivat parhaiten hyvän perustan luomiseksi kasvihuoneeseen.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Tämän pohjan soveltuvat rakennusmateriaalit: puu, tiili, betoniseos, valmiit betonilaatat ja lohkot. Harkitse kunkin materiaalin edut ja haitat.

Baarista

Edullinen materiaali, kevyt, pro - helppokäyttöinen ja toimiva, erinomainen lämmöneristysominaisuudet. Mutta lyhyt käyttöikä (jopa käsiteltäessä erityisten yhdisteiden tuhoutumisesta) tekee katsomasta muita materiaaleja.
Päätelmä: periaatteessa sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, jotka on valmistettu polykarbonaatista, kalvosta.

Betoni tiili

Se on helppo tehdä käyttämällä tavallista tiilimuurausta. Hyvin ylläpitää kasvihuoneen painoa, joka sopii myös lämmitetyille vaihtoehdoille. Mallin miinus - materiaali pyrkii kerääntymään kosteutta ja siksi nopeasti romahtaa. Alhaisissa lämpötiloissa tarvitaan lisää lämpenemistä.

Betoni nauha

Hyvä, luotettava ja kestävä vaihtoehto. Suojaa hyvin kosteutta ja muita negatiivisia tekijöitä. Tämän säätiön haitat saattavat johtua huomattavista kustannuksista, alhaisesta lämmöneristyslaadusta ja paljon painosta.

Lohkoista

Edullinen, helppokäyttöinen vaihtoehto. Materiaali kestää haitallisia ympäristöolosuhteita. Mutta: se ei pidä lämpimänä ja on vähäinen.

Putken perustus

Tärkeimmät ominaisuudet: kestävä, kestävä, luotettava, budjetti. Mutta tällaisen säätiön suunnitteluominaisuudet edellyttävät pohjan kovaa sitomista ja eristämistä.

nukka

Helppo asentaa, tämä vaihtoehto voidaan siirtää paikasta toiseen. Sopii mobiiliin maaperään ja puutarhoihin, joilla on vaikea maasto. Haittatekijöistä - metallipinoilla on taipumus korroosiota.

Laatoilta

Luotettava, kestävä, kestävä, sopii mihin tahansa maaperään. Hyvin eristää kasvihuoneen sisäosat negatiivisista tekijöistä ja tuholaisista. Haitat: korkeat asennuksen kustannukset, suuri paino, lisäeristyksen tarve. Koska istutus on eristetty tavallisesta maaperästä kasvihuoneessa, sen täytyy tehdä kuivatus ja seurata mikroilmastoa.

Kellarin eristys vaaditaan vain talvi- kasvihuoneille. Eristysaineisiin, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä tai laajennettua savea, jotka täyttävät raon ja kaivannon rakenteen väliset raot.

Päätelmä: polykarbonaatista valmistettu kasvi soveltuu paremmin nauhalle, kiinteälle alustalle ja laattojen pohjalle.

Kasvihuone ilman säätiötä

Polykarbonaatista valmistettuja kevyitä kasvihuoneita voidaan asentaa maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa on kuitenkin varmistettava rakenne maanpinnalle.

Kesäasukkaille, jotka käyttävät kasvihuoneita yksinomaan kaudella, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • säästää aikaa, mikä mahdollistaa asennuksen pari hienoa päivää;
 • kustannusvähennys, joka johtuu säätiön käyttämien kalliiden rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. pinnoituksen edullisin lämpötila on 10º C. Seinämäinen polykarbonaatti on riittävän muovinen estämään kaarevat tukit helposti yhdellä arkulla eikä repeyty, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Oletetaan, että 3 x 8 metrin polykarbonaatti kasvihuone on tarkoitus asentaa.

Aikaisemmin löydettiin, että maaperä on hiekkaa harvinaisten kerrosten ja hiekkasaumojen kanssa, mikä ei heikennä merkittävästi suodatusominaisuuksia. Pohjavesi on sijoitettu huomattavasti matalammalle kuin 1,2 m: n rajaparametri. Tämä tarkoittaa, että emme tarvitse huolehtia kuivatuslaitteesta, ja valmistelemme tontin seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuserojen suhteen ovat enintään 5 cm. Kiinnitetään huomiota kehän reunaan, tarkemmin sanottuna kuvitteellisiin "raidoihin", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä pitkin katkoviivoja. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astumalla 0,3 m: n hajoamiselta, piirrä mopolinja lapion, palkin ja rautapin avulla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • kaivamaan kaivantoa 0,4 metriä leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, tavallisesti se on 0,3 m. Pinnan yläpuolella kehyksen pohja runkoon, joka lepää jalat, nousee 0,1 m;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. Koska polykarbonaatista tehdyt klassiset kasvihuoneet / kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kiloa ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen peittää kaivannon pohjaa ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vääntyneen kehyksen takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Kasvihuonekaapin runkoasennusohjeet

Jos laitat kasvihuone omalla kädelläsi, sinun on aseistettava vain avaimella ja ruuvimeisselillä. Täydellisellä tehdasrakenteella on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itseasennusta koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia.

Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • täytä kokoonpannun rakenteen ja maaperän välinen rako maaperään siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kasvihuoneen kokoonpanossa on välttämätöntä suorittaa kaikki vaiheet peräkkäin, esimerkiksi polykarbonaattilevyjen suojakalvoa ei tule poistaa aikaisemmin, jotta materiaali ei vahingoitu. Kiinnitä erityistä huomiota arkin sivuihin, sillä vain yksi niistä suojaa UV-säteiltä. Jos rikkovat ohjeita, kasvihuoneen väärä kokoaminen johtaa sen kustannusten nousuun, koska vakavia muutoksia tarvitaan.

Rakennetaan betonipohjan kasvihuoneessa omiin käsiinsä

Korkealaatuinen ja pysyvä betonipohja

Ennen kasvihuoneen asennusta kehittäjä on pääkysymys: asentamaan kasvihuonekaasut itse maahan tai asentamaan säätiö? Hänen pitäisi myös itsenäisesti tutkia pohjan rakentamisen teknologiaa kasvihuoneessa.

Mitä toimintoja kasvihuoneessa on

Jokainen kiinteä kasvihuone tarvitsee vahvan perustan. Samalla ei ole järkevää asentaa säätiötä, jos kasvihuonekaasu muuttuu vuoden aikana.

Jos valitset pysyvän paikan kasvihuoneeseen, peruspohjan läsnäolo on välttämätöntä, koska se suorittaa tärkeitä tehtäviä:

 • Säätiö tukee kasvihuoneen rakentamista. Kasvihuoneiden kestävyys ja kestävyys riippuu suoraan niiden asennuksen laadusta.
 • säätiö suorittaa eristysmateriaalin tehtävän. Lämpötila kasvihuoneessa, joka on tehty ilman perusta, on 10% pienempi kuin lämpötila, jonka sisällä on kasvihuonekaasujen rakenteet.

Tällaisissa tiloissa oleva kasvillisuus suojataan luotettavasti eri ilmakehän vaikutuksilta.

Teemojen lajit kasvihuoneessa

Tehdas kasvihuoneessa voidaan suorittaa itsenäisesti improvisoitu rakennusmateriaali. Se riippuu kehittäjän aineellisista ominaisuuksista ja halusta.

Kustannustehokasta pidetään pistepohjana. Tällöin lisätukea kasvihuonekalustoon tehdään vain tukipylväiden alla. Pistepohjan toisaalta kasvihuonekaasujen vakaus toisaalta kylmällä kaudella lämmön säilyttämistä ei ole.

Siksi on suositeltavaa varustaa sellainen pohja, joka sijaitsee kasvihuoneen kehän ympärillä. Lisäksi voit vähentää rakennuskustannuksia. Mistä ja millä tavoin kasvihuoneet perustuvat itsenäisesti?

Puupalkin pohja

Kasvien kasvatuksen luominen palkista omiin käsiisi

Jopa aloitteleva kehittäjä voi järjestää itsenäisesti 12x12 cm: n mittaisen puupalkin perustan. Tällaisen säätiön asennus toteutetaan mahdollisimman pian, joten sitä käytetään useimmiten kasvihuoneen rakentamisessa. Sillä mitä valmistetuissa kaivukoneissa on, aseta useita kerroksia vedeneristysmateriaalia, jonka päälle asetetaan puupalkki. Jotta vakautta voitaisiin säätää, kaksi puutavaraa sijoitetaan kaivantoon, joka on pultattu yhteen.

Tällaisen pohjan kiinnittäminen kasvihuoneen kehykseen toteutetaan rakentamalla kulmia. Samasta kehyksestä voidaan haluttaessa purkaa ja siirtää toiseen paikkaan, jossa rakennetaan uusi kasvihuone. Tätä pidetään pääasiallisena etuna kasvihuoneesta, joka on valmistettu puupalkista.

Tämä perusta on kuitenkin haittoja. Vaikka puuta pidetään edullisena ja edullisena rakennusmateriaalina verrattuna betoniin tai kiveen, se ei ole niin vahva. Ja vaikka puupalkki olisi oikein käsitelty, tällainen säätiö ei voi toimia yli viisi vuotta.

Betonielementtien pohja

Lohkoperusperusta kasvihuoneessa

Lohkoperuste soveltuu polykarbonaatista valmistettuihin kasvihuoneisiin. Alueilla, joilla pohjavesi sijaitsee lähellä maaperän pintaa, asiantuntijat suosittelevat betonilohkojen käsittelyä vedeneristys. Kosteus on tarpeen kasveille, mutta sen ylijäämää ei tarvita. Siksi vedeneristämällä käsitellyt betonilohkot ovat erinomainen materiaali kasvihuoneen pohjalle.

Betonilohkojen perustaminen on helppo suorittaa yksinään, on vain otettava huomioon seuraavat vivahteet:

 • Betonilohko on ontto rakennusmateriaali, joka valmistetaan valulla. Koska betonilohkon halkaiseminen on epäkäytännöllistä, sinun on laskettava kasvihuoneen mitat sopeutumaan muodostuneen suorakulmion kokoon saumojen varalta;
 • kaikki saumat täytetään sementtiseoksella;
 • Kaivannon pinottavien lohkojen täytyy alkaa kulmista, siirtyen seinien keskelle. Samaan aikaan on välttämätöntä jättää vapaata tilaa kasvihuonekaapin laitteille;
 • Asiantuntijat suosittelevat täyttää kaivannon pohjan kymmenen senttimetrin kerroksella soraa. Jos kosteustaso ylittää standardin, sora ei voi käyttää hiekkaa tai savea. Nämä rakennusmateriaalit ovat luonnollisia eristeitä kosteuden tunkeutumista vastaan;
 • että betonilohkojen asettamisessa kaivannossa on välttämätöntä valvoa vaakasuoraa pintaa. Tämä pätee erityisesti lohkoihin, jotka sijaitsevat säätiön kulmissa;
 • Ankkuripultteja tulisi käyttää rakenteen kiinnittämiseen. Tällöin betonilohkon ontelotila täytetään sementtilaastilla ja ankkuripultilla, jonka halkaisija on 12 neliömetriä. mm on kiinnitetty tiettyyn paikkaan;
 • jokainen myöhempi betonilohkon rivi on asetettava sementtilaastille, jonka paksuus on enintään 25 mm. Sementtilaastia levitetään kunkin betonilohkon päistä, minkä jälkeen lohkot pinotaan toisiinsa, ja ne tiivistävät tiukasti alempaan sementtikerrokseen.

On pidettävä mielessä, että perusaineen vahvuus ja elinikä vaikuttavat sementtiseoksen laatuun. Tällaisen seoksen tuottamiseksi on asianmukaista kunnioittaa osuutta. Tätä varten sekoitetaan kaivoa hiekkaa sementtibrändin M400 ämpärillä. Sitten lisätään vettä seokseen ja liuosta, jossa on nestemäistä saippuaa 50 - 100 ml: n määränä. Saatu seos on enemmän muovia, vahvaa ja yhtenäistä.

Kasvihuonekaasupäällysteisen betonipohjan sovittaminen

Säätiön ainesosien skemaattinen kartoitus

Betonin kaato on erinomainen vaihtoehto lohkojen säätämiselle. Tätä pidetään taloudellisin ja edullisin tapa. Betoniyhdistelmä voidaan tehdä itsenäisesti ja tilaus on jo valmis. Tällaisen seoksen itse valmistukseen on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä suhteessa 3: 1: 5. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy sekoittaa kolme kauhoa hiekkaa, yksi sementti ämpärin viidellä kauhalla. Vesi-seokseen lisätään niin paljon, että tuloksena oleva liuos voi helposti irrottaa laitteesta.

Nyt on välttämätöntä jatkaa muottien järjestelyä. Yleensä se pudotetaan itsestään leikkaavasta alustasta, mutta se voidaan myös ostaa valmiina. Levyt putoavat yhteen levyihin siten, että tuloksena olevasta betoniseoksesta muodostuu tämän koon pohja. Muotti on asennettu kaivannon pohjalle aiemmin asetetulle hiekkakerrokselle. Muottien korkeuden on oltava 40 cm, 20 cm: n etäisyydellä kaivosta ja loput 20 cm maanpinnan yläpuolella.

Valmiit betoniseokset kaadetaan muottipesän sisäpuolelle kerroksittain pohjan ympärillä. Täyttäessäsi 20 cm: n kerroksen, perusteellinen tamping olisi tehtävä, jotta liuos voidaan tiivistää mahdollisimman paljon ja päästä eroon ilmasta.

Säätiön tiheyden lisäämiseksi hävittämisen ja halkeilun estämiseksi asiantuntijat suosittelevat rakenteen vahvistamista teräsvahvikkeella.

Osa maan yläpuolisesta pohjasta voidaan tehdä käyttämällä tiilimuurausta.

Betonipohjan tasoittamisen jälkeen kiinnityspultit on kiinnitettävä, sillä ne ovat aiemmin tarkistaneet pinnan horisontaaliseen asentoon rakennustason avulla. Muotti poistetaan betonin pohjan lopullisen kiinteytymisen jälkeen. Tuloksen pitäisi olla luotettava ja kestävä kasvihuoneilmiö.

Itsenäinen tuottaminen konkreettisille säätiöille kasvihuoneessa antaa kehittäjälle moraalisen tyydytyksen työstä ja tuo hänelle osingot hyvän sadon muodossa.