Säätiön täyttö ilman tiivistystä

Nauhalevyä ilman muottirakennetta käytetään pienten kevyiden rakennusten rakentamiseen, jotka eivät tarjoa kellarinhuoneen asennusta. Nämä voivat olla autotallit, kesäkeittiöet, varastot, huvimajat jne. Säätiön täyttäminen suoraan valmistettuun maadoitettuun kaivantoon tehdään ilman asennusta, mikä vaatii lisäkustannuksia. Lisäksi muottirakenteiden kokoonpanoa pidetään aikaa vievänä ja pitkänä prosessina, joka vaatii paljon aikaa, joten tämä vaihtoehto rakentaa säätiö ilman muottirakennetta on edullinen ja kustannustehokas.

Säätiö ilman muottirakennetta

Kun sana "säätiö" ilmestyy välittömästi kuvien, levyt, kallistus- tai metallisuojukset, jotka ovat täynnä betonia. Muottirakenteiden valmistuksen yläpuolella on työskenneltävä useamman kuin yhden päivän ajan ja käytettävä paljon apumateriaaleja: nauloja, lankoja, kiinnittimiä, metallirakenteita ja muita resursseja. Jos suunnitellun rakennustyöt sijaitsevat kiinteillä ja kuivilla maaperillä, paras vaihtoehto olisi muodonmukainen perusasennusmenetelmä. Tämän menetelmän tarkoituksena on sijoittaa betoniseos suoraan maadoitettuun kaivantoon, jonka seinät toimivat välittömästi valettujen nauhojen perustusten betoniviljelmien rajoilla.

Asuinrakennusten liuskatalojen rakentaminen epävakaissa hiekkateoksissa, joissa on korkea kosteus, edellyttää pakoputkien asentamista.

Nauhatuloksen positiivinen puoli ilman muottipohjaa

Säätiön betonoitumisen edut ilman muottielementtiä ovat ilmeiset:

 • Säästä aikaa ja työtä, koska työskentely on suljetussa asennuksessa ja asennuksessa.
 • Työajan lyhentäminen perustusrakenteen luomiseksi.
 • Työn suorittaminen ei edellytä pätevien ammattilaisten osallistumista.

Järjestä casting nauha säätiö tahansa kotiin käsityöläinen - rakennusmestari.

Luonnollinen muottiyksikkö

Rakennuksen purkamista joiltakin objektiivisilta syiltä maanpinnalle upotettu nauhatus voidaan käyttää tukirakennuksena toiselle rakennukselle.

Talvella nauhan perustusten muotoilu on alhaisten lämpötilojen merkittävän vaikutuksen alaisena, maaperän massojen imeytyminen ja turvotus tapahtuu. Tällaiset kausivaihtelut aiheuttavat riskin mahdollisesta pohjalevyn stabiilisuuden menetyksestä, joka on sijoitettu suoraan maahan.

Volatiliteettikerroin on ainoa huomattava epäkohtaon perusteeton menetelmä.

Sivuston valmistelu

Valmistelevan etaanin tärkein indikaattori on maaperän tilan kunnon arviointi. Jos jätämme huomiotta maaperän tutkimuksen, on mahdotonta rakentaa epäluotettava perusrakenne. Joskus ei ole mahdollista määrittää ammattimaisesti maaperän luokkaa ja analysoida maaperää, tässä tapauksessa on suositeltavaa tehdä geologisia tutkimuksia sivustolla. Tätä varten riittää kaivamaan pieni reikä tai käytettävissä olevien työkalujen avulla, poraa koeputki ja päätellä pohjaveden läsnäolosta, hedelmällisen maaperän paksuuden ja maaperän tiheydestä.

Maaperän tyypin määrittämisen ja maakerrosten kunnon tarkastamisen jälkeen voit jatkaa alueen puhdistamista ja alueen pystyttämistä. Valmistelutyön loppuvaihe merkitsee suunnitellun liuskan perustan.

Työn vaiheet

Valukappaleen perustustekniikka, jossa ei ole muottirakennetta, ei poikkea paljon rakennustöistä klassisen perustusrakenteen rakentamisessa ja se toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Maanrakennustyöt.
 2. Hiekkalaatikko.
 3. Vedeneristys.
 4. Vahvikotelon valmistus ja asennus.
 5. Betonityö.

Suorita säätö maaperään ilman ulkoasua vain positiivisella ulkolämpötilalla, lämpimän kauden aikana. Tänä aikana voit suorittaa koko töiden kokonaisuuden, betoniseos saa suurimman lujuuden, ja perustusnauha on valmis käytettäväksi rakennuksen edelleen rakentamiseen.

maavalli

Valmistustyön jälkeen maaperän kaivannon kehityksen kääntyminen perustusnauhan alle.

Maadoituskaulusraudat

Maanjäätymisasteesta riippuen kaivannon pohja voi olla enintään 120 cm: n syvyydessä. Rakennusmääräysten mukaan maanpinnan leveyden on oltava 300 mm leveämpi kuin suunniteltujen kantavien seinien paksuus. Kaivannon rakenne seuraa pohjarakenteen ääriviivoja.

Hedelmällinen maaperäkerros poistetaan huolellisesti ja siirretään varastointipaikkaan. Kaivannon ohella on suositeltavaa levytyökalujen - levyt, vaneri, liuskekivi. Tämä auttaa suojaamaan maanalaisen valmisteen reunaa irtoamiselta ja romahtamisesta. Pohja puhdistetaan perusteellisesti mahdollisista puiden juurista ja leikataan kevyesti maasta.

Hiekka tyyny

Puhdistetun kaivannon pohja on täynnä 100-150 mm hiekkaa, joka jakautuu yhtenäiseen kerrokseen kaivannon koko vaakapinnan yli. Hiekkakuormituksella on useita toimintoja:

 • Poistetaan tasalaatuinen kuormitus nauhapinnan betonista massaa.
 • Tasaa epätasaisen maapinnan ja tasoittaa kaivannon pohjaa.
 • Pohjaveden tyhjennys.

Hiekka-tyyny on tiivistettävä manuaalisella varoituslaitteella tai tärytystelalla.

Hiekkahiukkasten tiheän tarttumisen saavuttamiseksi voit hiekkaisen pohjan päästää vedellä ja tiivistellä perusteellisesti. Tuloksena on sileä ja tiheä hiekkapohja.

Pohja vedeneristys

Kun hiekkalaatan asennus on suoritettu, pohja ja seinät on suojattava vedestä käyttämällä mitä tahansa vedenpitävää rullamateriaalia: kateaine, polyeteenikalvo. Tämä on kaivannon vedenpitävyys, joka on toivottavaa sijoittaa yksittäinen kappale tai kangas. Valssatun materiaalin liitokset liimataan yhteen nauhan kanssa tai, jos käytetään kateaineita, ne liimataan bitumimastilla. Joskus maanparannusaineiden eroosion estämiseksi kaivannon seinät peitetään erityisellä elokuva - geotekstilillä. On tarkoituksenmukaista soveltaa tällaista pinnoitetta, kun puut ja pensaat kasvavat nauhan pohjan lähelle.

Geotekstiilit eivät salli puiden juuret itävän kellarirungossa.

Vahvistustyöt

Betonirunko täytetään teräs- tai komposiittivahvistuksella varustetulla lujittavalla aluekehyksellä lisää merkittävästi nauhalevyn lujuutta ja suojaa sen rakenteelta kutistumisparametreilta ja muodonmuutoksilta. Vahvistustangot on liitetty toisiinsa neulomalla. Työtekijöinä käytetään halkaisijaltaan suurempia halkaisijaltaan 10: stä 16 mm: n sauvat, joissa on uritettu sivupinta. Risti, tai koska rakentajat kutsuvat "kiinnityspihdit", on tehty sileästä langasta, jonka halkaisija on 5-6 mm. Spatiaalinen vahvistettu elementti voidaan koota erikseen ja valmis muotoon, joka asennetaan suoraan kaivosta.

Joissakin tapauksissa on sallittua yhdistää kokoonpano ja asennus samaan aikaan välittömästi valmistuneessa kaivannossa.

Betonityö

Betonin nauhan säätiö on paras lämpimän kauden aikana, kun pakkanen uhka katoaa.

Betonirakenne ilman muottirakennetta

Perusrakenteiden rakennesääntöjen mukaan betonia käytetään ei alhaisempi kuin luokka B 15. Tällainen betonisekoitusbrändi on hyvin tietoinen kantavien seinien ja katon voimasta ja sitä pidetään parhaiten optimaalisena rakenteen pitkäaikaisen toiminnan varmistamiseksi. Jos säätiön rakenne on huomattava, on suositeltavaa käyttää betonia, joka toimitetaan erikoiskoneella betonikuorma-autoilla suoraan rakennustyömaalle. Automaxerin asentaminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti ja poistaa pitkäkestoisen prosessin valmistuksen tekemiseksi manuaalisesti.

Betonin täyttö tapahtuu kerroksittain ja seoksen pakollinen tiivistyminen rakennuksen värähtelijällä tai bajonettivaihteella.

Betonin hoito

Kaatumisen jälkeen betonikiveä vedetän ajoittain vedellä, ja kuumakauden aikana se peitetään muovikelmulla. Kalvon alla olevan auringonvalon vaikutuksesta betoniseos läpäisee luonnollisen höyrytysprosessin, mikä kasvattaa nauhalevyn kantavuuden lujuusominaisuuksia. Rakennuskäytännöstä tiedetään, että betonilla on vahvuus 28 päivässä. Jos kantavat seinät on valmistettu materiaalista, jolla on pieni paino, esimerkiksi kaasusilikonista, sen jälkeen 7 päivän kuluttua voit aloittaa niiden rakentamisen.

Videonäytelaitteen perusta ilman laattoja:

Kaadetaan säätiö maahan ilman laattoja

Kaikki rakennukset, jotka ovat peräisin navetasta kartanoon, yhdistävät yhteinen piirre - rakennustöiden suunnitelluista määristä ei aina ole riittävästi rahaa, ja sinun täytyy säästää. Menestyksekäs skenaario, voit säästää ylimääräistä kymmentä kaksikymmentä tuhatta ruplaa, mutta on sallittua täyttää säätiö ilman muottirakennetta? Jätteen hylkääminen, jonka avulla säätöpohjan kaataminen maahan on sama kuin yrittää maalata seinämien peittämätön pinta, toisaalta säästää, toisaalta on olemassa riski saada joukko ongelmia odotetun tuloksen sijaan. Mikä on oikein?

Tarvitsetko perustusta säätörakenteelle

Kokemus ja järjettömyys viittaavat siihen, että jos rakennusta käytetään laajalti rakennusalalla, sen valmistukseen ja asennukseen kuluu paljon rahaa, sen jälkeen lian esiintyminen maaperässä on välttämätöntä ja tärkeää, jotta saataisiin perussiteen suunnitteluominaisuudet.

Materiaalina on välttämätöntä säätää pohja maahan, ei arkkitehdin tai SNiP-kehittäjän mielihyvin vuoksi, maadoitetun muottirakenteen puukehys mahdollistaa lisäetuja:

 • Jotta lasketun paksuuden ja leveyden perustana olisi oikea ja geometrisesti tarkka tapaus, se varmistaa kuorman tasaisen jakauman perustusnauhalle ilman rakenteen "heikkoja" osia;
 • Materiaalilaatikon avulla voit vahvistaa ja varmistaa raudoituksen oikean sijainnin säätiön betonirakenteen sisällä;
 • Muotti mahdollistaa korkealaatuisen ja tarkkuuden vedenpitävän kerroksen ja lämmöneristeen asettamisen.

Jos onnistut täyttämään kaikki luetellut vaatimukset, voit heittää pohjan maahan ilman muottirakennetta. Käytännössä monissa tapauksissa pieniä ja kevyitä rakennuksia voidaan asentaa omiin käsiisi pohjakerroksella, kaataa maahan tai kaivosta ilman muodostelmaa. Kuinka perusteltavissa on tällainen ratkaisu raskaille tiilitalleille, voi sanoa vain erikoistuneen asiantuntijan, joka osallistuu perustusten rakentamiseen.

Miten käytät kaatoa säätiö ilman muottirakennetta

Säätiön tekeminen suoralla valulla maahan voi tuntua yksinkertaisemmalta ja halvemmalta kuin siinä tapauksessa, että sinun on rakennettava puinen kehysrunko, koputtamaan kymmeniä levyjä levyihin, kohdistamaan ja karsimaan kymmeniä tukia ja tukia. Muotoilun puuttuessa muodon rooli, joka tuottaa konkreettisen massan vaaditulla profiililla, on kaivannon, kaivon tai kaivannon seinät.

Toimintajakso säätiön kaatamiseksi ilman muottirakennetta

Vaikeinta ja aikaa vievää on rakentaa teatteriversio säätiölle ilman muottirakennetta heikossa ja liikkuvassa maassa. Jopa pohjaveden puuttuessa valtava massa kovettumattomasta betonista ilman säätöä voi aiheuttaa saostumisen ja vääristymisen nauhaprofiilissa kaivannossa.

Siten pohjan lujuus ilman muottirakennetta on 90% riippuvainen kaivannon tai kaivon valmistuksen laadusta betonin kaatamiseksi. Sinun on suoritettava seuraavat toimet:

 • Maaperän luonteen tarkin ja yksityiskohtainen tutkimus määräävät pohjaveden määrän ja avainten, jousien ja muiden lähteiden olemassaolon. Jos muodostuu korkean veden, märän hiekan ja öljyisen saven läsnäolo, silloin pohjaan pohjautuvan kaivannon suunnittelua ja kaivausta varten on tarpeen tyhjentää paikka;
 • Leveys, joka on valettu paikoilleen ilman muottia, nousee 20-30% lasketusta arvosta, joten kaivannon korotus kompensoi nauhan laakerin ominaisuuksien heikentymisen mahdollisen geometrian rikkomisen vuoksi;
 • Mahdollisuuksien mukaan pääosa maasta valitaan kaivosta kaivukoneella, viimeinen 30-40 cm irrotetaan manuaalisesti kaivukoneella. Tämä on vaikein ja työläs työvaihe, koska se on velvoitettava tasoittamaan kaivannon seinät ja leikkaamaan pohja pitkin horisonttia rakennustasolla ja hydraulisella tasomittarilla;
 • Tyynyn viimeistelyn ja täyttämisen jälkeen kaivon seinät on varustettu muovikelmulla, pohja on vuorattu isospanilla tai lasikuorella;
 • Viimeisessä vaiheessa kaivaa kaadetaan valmiiksi sekoitetulla betonilla, jolloin pohjan yläosa on koristeltu nauha, jonka ovi on varustettu lattialaudalla ja rivi tiiliä. Kun betoni on asetettu, tiili ja lankut poistetaan. Maapallon yläpuolelle muodostuu ulkoneva osa kellarista, jonka korkeus on 5-7 cm.

Maaperän ja kaivannon valmistelu

Ennen työn aloittamista asiantuntijat suosittelevat maaperän ja hedelmällisen maan kerroksen leikkaamista tulevan säätiön reunoille. Kaikki käytettävissä oleva materiaali voidaan sijoittaa maaperään, joka on vapautettu turpeesta: vanerilevyjä, lankkuja, nauhoja - kaikki, jotka auttavat suojaamaan kaivannon reunoja maan putoamisesta ja romahtamisesta. Ennen kuin aloitat tyynyn polttamisen, sinun on huolellisesti leikattava kaivannon seinät, irrota kaivinkoneen kauhan jäljet, ulkonemat, epäsäännöllisyydet, kivet ja puiden juuret ja puhdista kaivanto löyhästä maasta mahdollisimman paljon.

Kaivannon pohjalla oleva maa on maksimaalisen tasoituksen ja tiivistymisen alainen. Tätä varten pinta pudotetaan ohut kerros kerros ja märkä hiekka, ja neljä tai viisi kulkee ajetaan säätiön perustukseen mahdollisimman tehokkaasti. Viimeinen kerros on täynnä puhdasta hiekkaa tai siivilöityä, ja se on myös upotettu useaan kulkee.

Teollisen motovibrator on sopivin työkalu soran purkamiseksi kaivannon maalle, mutta usein rajallinen rakennusbudjetti ei salli tällaisten laitteiden käyttöä. Tässä tapauksessa tyynyvalmistelu suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin, suuri murskattu kivi lyö maahan kolme kilogramman käsi-vasara, sitten sekoitus seuloja ja hiekkaa tamped kanssa kahden käden kolmekymmentä kilogramman rammer.

Seuraavaksi sinun on vedenpitävä kaivannon pohja ja seinät. Useimmiten tyyny ja seinät on pudonnut paksulla muovikelmulla, jonka reunat liimataan yhteen nivelten kanssa rakennusnauhalla. Vedenpitävyys voidaan sijoittaa kaivannon pohjaan yhden kappaleen kankaaseen ja taivuttaa reunat 15-20 cm seinään, jos kaivannon geometria sallii. Muussa tapauksessa kangas on leikattava useisiin osiin ja levitettävä tyynyn päälle, taivuttamalla reunat seiniin. Katemateriaalien väliset liitokset on liimattava mastilla tai hartsin ja bitumin seoksella.

Betonin kaataminen

Valmistustyön loppuun saattamisen jälkeen tehdään vahvistus, vahvistetaan häkkejä, jotka on aikaisemmin liitetty maan pinnalle. Useimmiten runko on valmistettu kolmesta kerroksesta, jotka on kiinnitetty pehmeällä langalla. Koska pohjan kuormitettu osa on betonivalun pohja- ja pintaosa, yksi kiinnityskerros asetetaan suluille 4 cm: n etäisyydelle alhaalta vedeneristymästä. Toinen ja kolmas rivi on asennettu ensimmäisen tason päälle samoilla tiloilla. Etäisyys seinistä vahvikkeeseen saa olla enintään 4-5 cm.

Betonirakenteen betonointi ilman muottirakennetta voidaan tehdä kahdella tavalla. Yksinkertaisin vaihtoehto olisi ostaa tarvittava määrä betoniliuosta ja varovasti kaataa kaivantoon tasaisesti kiihdyttäen pohjan muotoa pitkin lapioilla. Jos betoni valmistetaan käsityöläiseltä kotona, voitte kaataa nauhan lujitetun tilavuuden omilla käsillä useilla kerroksilla ja kunkin kerroksen paksuuden on oltava vähintään 25 cm. Kun betoni kovettuu, vedeneristeen taitetut reunat kääritään ja sijoitetaan pohjakerrokseen.

johtopäätös

Tällaiset järjestelyt säätämällä maahan ilman sulkemista maahan ovat täysin perusteltuja pienille kehysrakennuksille, jotka ovat varsien, huvivenesatojen ja varastotilojen muodossa. Vakavampien rakenteiden rakentamisen edellytys on EPSP-säätiön eristäminen ja sokean alueen rakentaminen.

Kartiomainen pohja ilman muottia

Kun klassista teknologiaa opiskellaan rakennusten perustusten rakentamisessa, syntyy usein kysymys - onko mahdollista luoda riittävän luotettava perusta ilman muottirakennetta? Ammattilaiset väittävät, että tällaisten rakenteiden luominen on hyväksyttävää, mutta ne eivät sovellu kaikkiin tiloihin. Muun muassa on olemassa tiettyjä vivahteita, jotka sinun on tiedettävä, jotta perusta ilman muottiosastoa täyttäisi vaatimukset.

Muotoilun puute: edut

Ennen ratkaisua, onko liuos mahtuisi suoraan maahan, tämän tekniikan edut olisi esitettävä.

Muottirakenteiden puute vähentää rakennuskustannuksia (eliminoimalla kiinteän tai irrotettavan muottirakenteen hankkimisesta aiheutuvat kustannukset).

Tällaisen säätiön rakentamiseen tarvittavat lisätoimet ovat vähemmän työvoimavaltaisia ​​kuin asennukset ja (joissakin tapauksissa) putkien purkaminen ratkaisuun.

Kaivo on nauhan pohjan alapuolella.

Geometristen parametrien määrittäminen

On optimaalinen laskea perusosan geometria erikseen, mutta voit käyttää yleisiä säännöksiä:

 • Kaivannon syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen ja pystytettävän rakenteen mukaan ja yleensä vaihtelee välillä 80-100 cm.
 • Kaivannon leveys, johon kaistaleen pohja kaadetaan, on oltava suurempi kuin seinämän leveys 0,3 m, voit lisätä pohjan leveyttä, mutta älä sitä pienennä.
 • Hiekkalaatan korkeus riippuu maaperätyypistä, mutta on tavallisesti 10-15 cm tampingin jälkeen.

Rakenteiden ominaisuudet

Tämän tyyppistä alustaa ei ole aina mahdollista valita. Säätiötä on mahdollista käyttää ilman muottirakennetta seuraavissa tapauksissa:

 • perusta on valittu nauha-pohja,
 • tukea ei ole rakennettu pääoman ja massiivisen rakentamisen vuoksi (esimerkiksi asuinrakennus), mutta kevyemmille kotitalous- tai kotitalousrakennuksille (huvimajat, autotallit jne.),
 • maaperä rakennustyömaalla ei ole löysä (hiekka),
 • tuleva perusta on varovasti lujitettu antamaan sille lujuus ja geometrinen vakaus.

Valmistelutyöt

Alkuvaiheessa on tarpeen määrittää hedelmällisen kerroksen paksuus tulevaan rakennustyömaalla. Tämä kerros ei voi luotettavasti pitää asetusratkaisua, joten se ei ole sopiva tähän tarkoitukseen. Voit irrottaa maata käsin tai erikoislaitteiden avulla.

Muualla valmisteluvaiheet eivät käytännössä poikkea toteutetuista toimista, jos klassista nauhamaista perustetaan.

 • Tontti on poistettu kantoista, pensaista, korkeista ruohoista ja roskista.
 • Alue on linjassa pintatason sijainnin hallinnan kanssa.
 • Tulevan säätiön merkintä suoritetaan aiemmin laaditun luonnoksen tai suunnitelman mukaan käyttäen lankoja ja teloja.
Tonttiasettelu.

Nauhasäätiö on merkitty ulkoisiin ja sisäisiin ääriviivoihin.

Kaivaus tehdään manuaalisesti tai teknisten laitteiden avulla. Ensimmäisen vaihtoehdon etuna on kuopan geometrinen tarkkuus ja vähimmäiskustannukset, toinen - matala työvoimakkuus ja työnopeus.

Säätiön tuotannon aloittaminen ilman muottirakennetta

Säätiöllä, jossa ei ole muottirakennetta, on ominaispiirteitä:

 1. Voidakseen saavuttaa voimaa maassa, liuos säilyttää vaaditun muodon, tarvitsee kovaa tukea, joten kaivon pohjalla on hiekkalaatikko, joka kostutetaan ja puristetaan (käyttäen jyrsintä tai käsin, kärki) maksimaaliseen tiheyteen.

Hiekkavyöhykkeellä on useita tärkeitä toimintoja:

  • edistää vedenpoistoa säätiöstä,
  • auttaa tasaisesti jakamaan kuorman rakenteen massasta,
  • kasvattaa emäksen poisto-ominaisuuksia.
Trench with a sand pillow.

 1. Jotta liuoksesta tuleva neste (ns. Betonin maito) ei katoa ennen kuin koko seoksen tilavuus hydratoidaan (reagoi, mikä vaatii vettä), vaaditaan luotettavaa vedenpitävyyttä. Tällöin kaivannon pohja ja seinät on peitetty vesipitoisella kalvolla varustetulla varalla, ja saumat liitetään kaksipuolisella mitoituksella teipillä. Tämä menetelmä tarjoaa riittävän kireyden. On syytä muistaa, että kalvonvalssin suuri leveys vähentää nivelten määrää ja varmistaa vedenpitävyyden luotettavuuden. Liuoksen kosteus ei pääse maahan. On parasta käyttää noin 200 mikronin kalvoa näihin tarkoituksiin.

vahvistaminen

Ennen kuin kaadetaan liuos valmiiseen kaivantoon, asenna venttiili siihen. Nauha-pohja, joka on luotu ilman muottirakennuksia, vahvistettu vaakasuoraan ja pystysuoraan.

Sen varmistamiseksi, että nauhaosasto pysyy tukevasti kulmissa, on suositeltavaa, ettei vahvistusliitoksia vahvisteta näissä paikoissa. L-muotoista raudoitusta voidaan käyttää kulmissa asentamiseen ja silmukoitujen päiden telakointiin noin 40 läpimitan ohituksella.

Vedeneristys ja vahvistaminen nauhalevyillä ilman muottipohjaa.

täyttää

Kaada laasti täysin valmistettuun kaivantoon (jossa on kaadettu ja tiivistetty hiekkalaatikko, joka on asennettu lujituksella), jotta säätö ilman lankkuja olisi tasaisesti ja samanaikaisesti. Poikkeustapauksissa, jos betonin kokonaistilavuutta ei voida täyttää kerralla, on sallittua sijoittaa betoni vaakasuoraan kerrokseen. On hyvä suorittaa täyttö kokonaan 1 päivän kuluessa, joten pohja on kestävämpi.

 • Kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa, ettei liuoksen pudota 1,5 metrin korkeudelta, niin että koostumus pysyy homogeenisena.
 • Säädettäessä ilman muottirakennetta voit käyttää sementtiä, joka ei ole alempi kuin M300. Sementin, soran ja hiekan suhde on 1: 5: 3.
 • Kun liuosta valmistetaan itsenäisesti, suositellaan käytettäväksi kotitalouksien betonisekoittimia tai rakennusmiksereitä, jotka varmistavat koostumuksen yhdenmukaisuuden.
 • Käytä seoksen sekoittamiseen kylmällä ilmalla, lämmin ja viileässä kuumennetussa vedessä optimoi nesteytyksen nopeus.
Lakkaus laastille säätiölle ilman muottirakennetta.

Voima asetettu

Arvioitu lujuuskyky kestää rakennettavan rakenteen kuormitusta hankkii säätiön 4 viikon kuluttua. Jotta parannettaisiin parannettu kuivatusmenetelmä, liuos olisi suojattava veden katoamiselta (esimerkiksi peittävä pohja muovikelmulla) ja märkä se kuumalla säällä.

Edellä mainittujen suositusten mukaisesti voit asentaa luotettavan tuen ilman muottirakennetta.

Säätiö ilman muottirakennetta

Säätiö ilman muottirakennetta helpottaa rakennustyötä. Menettely täyttää se on yksinkertainen, mutta vaatii jonkin verran tietoa. Talon rakentaminen ilman muottirakennetta voi johtaa säätiön sumentumiseen ja korjaamattomiin seurauksiin. Milloin maata voidaan käyttää muottirakenteena, on mahdollista kaataa betonia ilman muottia uuteen kaivamaan?

Säätiön edut ilman muottirakennetta

Kun järjestää nauhan säätiö maahan, ei ole tarvetta rakentaa kaivannon aitauslevyjä. Tällainen säätiö on rakennettu maanpinnan tasolla, joten rakennuksen purkamisen yhteydessä ei ole tarpeen purkaa maata. Pohjalla ilman oksien kaivoa tehdään maaperän yläkerroksen tasolle. Tämä on taloudellisin rakennustyyppi. Kustannukset menevät vain rakennusmateriaaliin, joka kaadetaan maahan. Tarvitsetko muottipeltiä maassa?

Mutta älä unohda, että tämä täyttömenetelmä on käytettävissä vain, jos alue ei ole löysä tai kohtalaisen virtaava maaperä, jolloin voit muodostaa pystysuoria seiniä ilman tukia.

Nauhan perustus muottiin tai maahan? Mitä valita

Asuinrakennusten rakentamisen aikana perusrakenteet täyttävät yleensä rakennustyöt. On välttämätöntä, että betoniliuos ei levitä koko kaivantoon eikä imeydy maaperään. Muottien avulla estetään maaperä irtoamiselta ja kuivaamalla laasti liian nopeasti. Kosteus haihtuu vähemmän voimakkaasti, mikä mahdollistaa betonin kypsyttämisen, jotta saataisiin vahva pohja seinille. Kaivannon yläpuolella on oltava päärakennukset ja talot, jotka tarjoavat kellarin tai maanalaisen tilan rakentamisen. Teokset suoritetaan vaiheittain: kaivanto - muotti - säätiö.

Onko mahdollista rakentaa talo ilman muottirakennetta?

Maalissa olevia nauhamaita ei tarvita pienimuotoisia tilarakennuksia ja tilapäisiä rakenteita varten. Tämä vaihtoehto täyttää pohja on sopiva vain vakaalle maaperälle, joka ei murene. Säätiö on tehty maahan. Missä tilanteissa on järkevää kaataa betonia maahan tai muottiin?

Alueilla, joilla on korkea kosteus, epävakaat maaperät, muotti on välttämätön lujuuden varmistamiseksi. Ilman sitä laadullisen perustan luominen on mahdotonta.

Muotoilun purkamisen jälkeen on tilaa, jossa vedenpitävyys on helppo asentaa. Kuinka täyttää säätiö ilman muottirakennetta? On järkevää laittaa muottien tiheille ja savimaille, mutta vain pienille ja kevyille rakenteille.

Kun kaatoa säätö maaperään, sitä käytetään muottipesäksi. Liuoksen valmistuksessa on käytettävä sementtiä, joka ei ole pienempi kuin M 300. Teokset toteutetaan lämpimänä kausina ilman pakkasaa. Betonin kaataminen maahan ilman muottirakennetta sisältää seuraavat vaiheet:

 • kaivaa kaivannon pohjan alla;
 • makaa tyynyt hiekasta;
 • kaatamalla laastia kaivoksiin.

Nauha-pohja maahan ilman muottiosastoa: teosten toteutusjärjestys

Ennen kuin pohja asetetaan maahan ilman muottia, on suositeltavaa tarkkailla maaperän laatua. Maanläheiset kerrokset maaperästä ja kallistuva maaperä eivät sovellu kaivannon perustuksiin, joissa ei ole muottirakennetta. Tällainen maa voi aiheuttaa odottamattomia epämiellyttäviä yllätyksiä talon rakentamisen jälkeen. Maaperän laatua on vaikea määrittää, joten tällainen rakenne ei ole aina teknisesti perusteltua.

Kaivannon valmistelu

Pohjalla, jossa ei ole vapaamuotoa maaperässä, on oltava noin 20-30 cm leveämpi kuin pystytettävien seinien paksuus. Kaivanto on kaivettu 80-100 cm: n syvyyteen, jonka pohjassa on muodostettava tyynyn tyyny. Tämän vuoksi 10-20 cm paksua hiekkaa kaadetaan kaivetun kaivon koko pituudelle. Hiekalle hiekkaa hiekkalaatan päälle on suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä, kun hiekkalaatta voidaan jättää 7-10 cm paksuiseksi.

Geotekstiilikalvon levittäminen

Onko mahdollista korvata muotit geotekstiilikalvolla? Tällainen korvaaminen voidaan tehdä, mutta betonista kaadettavaa säätöä pidetään nauhan perustana ilman muottirakennetta. Kalvoa käytetään paksuuden ollessa vähintään 200 mikronia. Se asetetaan kaivannon seinämille, mitoitetaan liitokset molemmin puolin rakennusteipillä. Kalvo toimii esteenä, jolloin betonimeltiä ei haihdu, ennen kuin betoni kovenee. On suositeltavaa, että päällekkäisyyksiä katon materiaali on päällekkäin.

Vahvistus ja betonin kaataminen

Jalustan täyttö tehdään vasta vahvistamisen jälkeen. Vahvistus ei anna sen hajua ja romahtaa. Tätä varten vahvistin asetetaan kaaren sisään ja alas ja yhdistää sen erikoisjohdolla. Sitten kaadetaan betonia maahan ilman muottirakennetta. Käytä sementtiä, joka ei ole alle M 300. Sementin ja squeak 1: 4 suhde, lisää 4 yksikköä murskattua kiviä tähän liuokseen. Jos betonia kaadetaan kylmään aikaan, on suositeltavaa lisätä sementin tuotemerkkiä. Tämä auttaa vähentämään lämpöhäviötä, kun liuos kuivuu. Voit myös lisätä lisäaineita liuokseen.

Säätiön valu-video

Säätiö on rakennuksen tärkein osa. Sen tuotantoa olisi pidettävä erityisen vakavana. tätä varten on olemassa useita muotojen tyyppejä. Lajeja.

Muotti - erityisrakenne, kokoontaitettava tai ei-irrotettava, joka luo kolmiulotteisen betonin kaatamiseksi betonin ja betonituotteiden valmistukseen. Laajuus.

Säätiön laatu riippuu suoraan muottien lujuudesta. Hävittämisen ja muodonmuutoksen välttämiseksi sitä on vahvistettava. Tämä voidaan tehdä monella tavalla..

Säätiö on tärkein osa rakennusta. On tärkeää, että se on litteä vaakatasossa ja pystysuunnassa. Se riippuu suurelta osin.

Täytä teipin pohja maahan. Menetelmä forumchanin.

Voit kaataa pohjan maahan tai ei, tarvitsetko liuska-säätiön muottiin tai voit tehdä ilman sitä - opit vastaamaan materiaaleistamme

Kaada tai älä kaata, se on kysymys! Näin voit parafrata yhden tunnetun sanonnan, kun forumchanin sitoutuu täyttämään liuskan perustuksen ilman irrotettavia muottirakenteita.

Kaada liuskan jalka maahan

Kuumissa keskusteluissa siitä, onko mahalle mahdollista kaataa nauha-ala tai tarvitsee muottiinpanoja, monet kopiot ovat rikki. Mutta on parempi nähdä kerran kuin kuulla sata kertaa. Foorumin jäsen, jolla on lempinimi Radomir999, useiden käyttäjien harkitsemisen ja lukemisen jälkeen, FORUMHOUSE päätti kaataa rakennuksen liuskan perustan suoraan maahan lämmittämään talon lämpimästä keramiikasta. Ja kuten myöhemmät tapahtumat osoittivat, hän ei koskaan pahoitteli sitä!

Radomir999:

- Kun olen tutustunut foorumimme tietoihin, alun perin valitsin tämän tyyppisen säätiön rakentamismenetelmän. Laatoitamme nauhan säätiön yhden kerran tehdasbetoniin M250, puupalkissa. Seuraavaksi tulee vedeneristysnauhan pohja maahan (bitumi-rappaus + pinnoitusstekloizola).

Foorumin jäsenten mielestä, tekniikan mukaan osa, ja sitten poistettu muotti on aina "business" -alusta. Ja tulevaisuudessa se on mahdollista laittaa se alustaan ​​tai kattotuhoon.

Mutta forumchanin isä ei halunnut käyttää rahaa (noin 50-60 tuhatta ruplaa) 40-50 mm: n paksuilla laudoilla.

Radomir999:

- Me kävelimme isälleni kanssa asuinalueiden naapureihin ja kysyimme, millaisia ​​säätiöitä. Näytti siltä, ​​että jokainen kaatoi betonia ilman minkäänlaista muottia! Se on käytäntö kaataa nauha säätiö kaivanto, ja talot ovat seisomassa 5-10 vuotta jo.

Foorumin jäsen teki päätöksen tehdä pysyviä muotokappaleita Eppsin maassa. Ja ylhäältä, maanpinnan yläpuolelta, hän suunnitteli kellarikerroksen alhaisen muottirakenteen rakentamisen.

Tässä vaiheessa kuitenkin syntyi vaikeuksia.

Radomir999:

- Aloin etsiä aiheita siitä, kuinka kaistaleetettä kaadetaan maan pinnalle, mutta en löytänyt mitään järkevää. Kaikille on kategorisesti suositeltavaa rakentaa laadukasta puumuotoa. He ehdottivat myös valintaa betonikerroksiksi (2-3 kertaa): kun edellinen kerros kovettuu, irrota muotti, nosta näitä levyjä ylöspäin seuraavalle kerrokselle ja niin ylös säätiön yläosaan. Mutta tämä vaihtoehto ei sopinut minulle.

koska kaatamalla betonia kaistaleen alla kerrallaan - tämä on paras ratkaisu kaikille.

Foorumillamme on jo yksi aihe, joka koskee betonin valua suoraan maahan. Hän auttoi foorumin jäsenmme laatimaan yksityiskohtaisen suunnitelman liuskapohjien rakentamiselle. Loppujen lopuksi huolellinen suunnittelu on puolet koko yrityksen menestyksestä.

Radomir999:

- Topikstarter tämä teema sai hyvän vaihtoehdon. Se oli täällä, että näin ensimmäiset piirustukset ja vaihtoehdot kaistaleen sijoittamiseksi maahan kahdessa versiossa: kateaineella ja vaahdolla.

Käyttäjämme mielestä perusrakenteisen nauhan pohjalla oleva maa-alue ei kuitenkaan olisi ihanteellinen vaihtoehto, koska nauhalistan seinät eivät olisi sileitä. Siksi hän nojasi suulakepuristetun polystyreeniin huolimatta siitä, että se on 2,5-3 kertaa kalliimpaa kuin normaali vaahto.

Radomir999:

- EPPS: n hintojen vertailu muotojen hintoihin, joiden korkeus oli 1,9 m 50 mm: n paksuilta levyiltä, ​​isäni ja minä saimme tietää, että EPPS maksaisi meitä vähemmän.

Myös EPPS: n käytön yhteydessä nauhan pohjaseinät ovat sileitä eivätkä tartu maahan keväällä ajettaessa. Ja säätiö lämmitetään välittömästi.

Tutkittuaan perusteellisesti kaikki kaistaleiden rakentamisen yksityiskohdat, Radomir999 valmisteli itselleen tällaisen rakennussuunnitelman:

Betonin kaataminen ilman muottirakennetta

1. Kaivaa kaivaa käsin.

Oven seinät ovat mahdollisimman sileät ja sopivat jopa EPS-levyjen helppoon asentamiseen maahan.

2. Kaivannon pohjalla asetetaan hiekka 20 cm. Kostutetaan hiekka ja kastele sitten.

Joten kohdistamme kaivon pohjan.

3. Aseta 200 mikronin paksu polyeteenikalvo kaivantoon. Liima-nauhan liitokset.

Tämä säilyttää sementtimaidon betonin lujuuden lisäämiseksi.

4. Polyeteenin päälle, kaivannon pohjassa on kateaine, joka myös nivelissä on päällekkäin.

5. Aseta sitten pystysuoraan 50 mm: n paksuiset EPPS-levyt ja lyö niitä maahan kynsillä.

6. Vahvista nauhalevy.

7. Asenna muotti laudalta 15 cm leveä, 25 mm paksu maanpinnan yläpuolella - pohjan kellarille.

8. Aseta EPSU-levyt vaakasuoraan puupalkin sisään, ruuvaamalla ne ruuveilla.

EPPS-levyjen mitat ovat 120 cm x 60 cm x 5 cm, joten maan ensimmäistä riviä on helppo asentaa pystysuoraan, ja toinen ja yläviivat ovat vaakatasossa.

Radomir999:

- Selvyyden vuoksi kaistaleen jalustan ympärysmitat ovat seuraavat: 11,6 x 11,6 m, on keskimäärin kantava seinä. Korkeus 180 cm (130 maata, 50 maan yläpuolella - kellari), vyön leveys 50 cm. GWL = 5,5 m. Maaperä nousee (40 cm yläkerroksesta - musta maa, sitten liepeä, erittäin muovinen savi). Maaperän jäädytys on 1,6 m. Pohjavesi ei häiriinny, keväällä on vesiputki.

Kaistaleen säätäminen maahan: askel askeleelta ohjeet

1. Perusnauhan merkitseminen

Radomir999:

- Kaivannon seinämien merkitsemiseen tarvitaan: kestävä lanka, nauha, joka on pitempi kuin talon kehän lävistäjä, luoti; pitkät ruuvit, joissa on suuri näkyvä hattu.

Sitten paikka määritetään sivustolla, josta haluat kaivaa kaivannon. Kulmissa asennat 2 levyä. Sitten pienet kynnet ajetaan niihin, joihin köydet sidotaan. Tikut lyödään maaperään poistamalla kulmat niin, että ne eivät häiritse lisäkaivostasi.

Mittausten tarkkuuden perusteella laske, mitä läpimitta ulottuu Pythagoraanin lauseen mukaan. Tällöin merkitse useita pisteitä kentällä, jota tarvitset. Kiinnitä ruuvit tiukkaan köysiin poistamalla nurkki lähelle alustaa.

2. Kaivaa kaivanto

Radomir999:

- Isä itse kahden viikon aikana kaivoi kaksi seinää rakennuksen nauhan alapuolella. Kaivannon seinät osoittautuivat hyviksi. Ero on erityisen havaittavissa verrattuna seiniin, jossa traktori kaivasi.

Samoin kuin kellarin rakentamisessa, traktorin ei pitäisi kaivautua kaivannon pohjaan niin, että se ei häiritse äitiä. Ja syvyys luodaan rakentamisen voidaan seurata hallituksen, joka aiemmin on tehtävä merkintä syvyyttä kaivannon ja laskemalla se, tarkista syvyys kaivaminen.

Kaivanto tulisi tehdä leveämmäksi kuin pohjan + EPS-paksuus 5 cm.

Radomir999:

- Kun traktori kaivaa kaivannon, suosittelen hydraulisen tason käyttämistä alareunan alareunasta määrittelemällä "nolla" kaikilla muilla kulmilla. Näissä kohdissa ruuvaa ruuvi ja kiristä köydet. Tämä auttaa sinua tasoittamaan kaivannon pohjan.

Hiekka kaivannon pohjalle Radomir999 suosittelee kostuttamaan kadulla ja asettaa sen kaivannon pohjalle jo kostutetuksi. Tämä on välttämätöntä, jotta estettäisiin nesteen ja kosteuden ilmaantuminen kaivannon pohjassa.

Sen jälkeen voit kaataa sitä värähtelevällä levyllä.

Radomir999:

- Meillä ei ollut täriseviä levyjä, meillä oli vanha sahanpään tuhkakuppi isämme kanssa. Meillä on hiekkatyyny 20 cm.

Yleensä tyyny on haitallinen, ja jos sinulla on täydellinen pohja ja kulmat, niin ammattilaiset neuvovat sinua tekemään sen ilman sitä.

3. Laitamme polyeteeniä kaivannossa

Tähän tarkoitukseen sopiva polyeteenin paksuus on -150 mikronia, mutta Radomir999: n tilavuus on 200 mikronia:

- Jos on mahdollista, on parempi ottaa rulla suuremmalla leveydellä, jotta liitoksia ei liimata Scotch-nauhalla. Jos liimaa nauha, liimaa molemmin puolin! Liimattu yhdellä, sisäisellä, ja se oli meidän virheemme.

Lämmössä muovisen kondensaatin virtauksen alla. Jos liitokset kootaan niin, että lauhde tulee taskuun, silloin näissä paikoissa liimanauha sammuu ja lauhde vuotaa likaa. Myös polyeteeni säilyttää kosteuden kaivannossa ja kuumissa ja kuumissa kesäpäivissä, kaivon seinät eivät kuivu. Jos ne kuivuvat, ne alkavat kaatua, murua, suuret halkeamat menevät ja seinä voi romahtaa.

4. Vedä ruberoidi pohjaan, kuten kouru.

On tärkeää muistaa, että et saa jättää rullia lämpöön, koska bitumi tarttuu yhteen, se vaikuttaa sen laatuun ja tela on vaikea avata.

5. Asenna EPS-levyt.

Levyt asetetaan pystysuoraan tasolle, liittämällä niiden ura uraan. Sitten kynsimme ne maahan noin 20 - 30 cm pitkällä naulalla (riippuvien ovien epäsäännöllisyydestä riippuen).

Radomir999:

- Kynsille 20 cm käytimme aluslevyjä. Yhdellä arkilla kesti 6 kynää. Kulmissa voit kiinnittää kulmat (kotitekoinen) ruuveilla ja pähkinöillä.

Kun olet asentanut EPPS: n alarivin, voit käyttää täyttöä hiekalla. Radomir999 ei suosittele säästää hiekkaa.

Tämä ei ole oikein SNiP: lle, ja jos sataa ja vesi pääsee EPS-arkkien taakse, savi paisuu ja puristaa arkkeja.

Ylivoimaista estettä

Yksityiskohtaisesta suunnitelmasta huolimatta luonto on tehnyt omat mukautuksensa. Sen sijaan, että lupaama intialainen kesä Moskovasta Cheboksaryyn, jossa sankari elää, oli pitkittyneitä rankkasadeita. Tämä voi johtaa kaivannon seinämien romahtamiseen. Ja tarkasti tasoitettu pohja foorumin jäsenen silmissä muuttui vähitellen viskoosiksi lohoksi, jolle säätiötä ei voitu kaataa. On välttämätöntä keksiä jotain kiireesti, jotta työmme hedelmät voitaisiin pelastaa millään tavalla!

Radomir999:

- Satoi ja vesi joutui joskus kaivantoon, lisäksi katemateriaali alkoi törmätä. Polyetyleeniin, jonka päätimme kattaa kaivannon, alkoi kerätä vesipetsiä, mihin madot putosivat. Linnut istuivat peittaamaan heitä ja purkivat polyeteeniä nokkaansa. Liimasimme rypytetyt paikat yhdessä Scotch-nauhan kanssa, mutta vettä pääsi nauhan läpi jonnekin. Siksi päätimme kaataa 10 cm paksuisen betonipyyhkeen kaivannon pohjalle.

6. Pohja vahvistaminen

Vahvistettaessa on tärkeää muistaa SNiP: n tärkeimmät kohdat:

1) Betonin suojakerroksen on oltava vähintään 5 cm.

Tämä tarkoittaa sitä, että raudoituksen ei tulisi olla huuhtoutunut kaivannon seiniin nähden. Kaivannon sivuilla ja yläosassa vahvistuksen tulee vetäytyä nauhalevyn reunasta 5 cm: n alapuolella - alle 7 cm: iin betonipinnan puuttuessa ja vähintään 3,5 cm: n läsnä ollessa.

2) Korkeus MZLF (matala-pohjainen) yli 70 cm, on tarpeen pinota paitsi pituussuuntaisen vahvistuksen alempi ja ylempi rivi, myös keskirivit, jotka eivät kanna kuormaa, mutta ovat rakentavia.

Riittää, että keskilinjojen pituussuuntainen vahvistus vahvistuksesta d = 12 mm. Jos seinämä on yli 3 m pitkä, niin vain liuskajohdon sivusuuntaisia ​​pintoja pitkin. Toisin sanoen pituussuuntaisten keskirivien kohdalla 2 tankoa 12: stä vahvikkeesta riittää.

3) ankkurointi kiinnikkeet seuraavan viereisen seinän, on tarpeen taivuttaa päissä tai käyttämällä lisäksi L-muotoisen kulmat parantaa ankkurointiin.

7. Kellarikotelo

Radomir999:

- Foorumin on suositeltavaa laittaa 40-50 mm: n paksuisiin laudoihin. Asiantuntijat suosittelevat näitä lautakunteja kaikille: niille, jotka tekevät muottien koko 1,5-2 metrin nauhan perustan korkeudesta ja niille, jotka minusta kuin minä suorittavat "muototyötä" vain soclen, ts. korotetun osan kellarista. Otimme 25-ku ja emme koskaan pahoittaneet sitä. Suurin osa suunnittelusta, joka tukee usein kolmiota ja ristipistettä. Meillä he olivat 1 metrin päähän. Muottien korkeus on edullisesti vähintään 5 cm alapäätä reunan yläpuolella, joten betoni ei roiskuu.

8. Asenna EPS: n ylärivi muottipesän sisällä

9. Vuoriverkkojen asennus viemäriin ja viemäriputkiin.

Radomir999:

- Ostimme muovista punaista putkea, jonka halkaisija on 200 mm ja pituus 1 metriä. Siinä oli 2 hihaa, joissa jätevesi kulkee.

On syytä miettiä etukäteen kaikkia jäteveden käsittelyominaisuuksia: kuinka ja missä jätevedet kulkevat, mitkä ovat putket, mitkä adapterit asennetaan.

Ja tässä on joitain salaisuuksia:

 • Linjan tulee olla viemäriputkea laajempi kuin kaksi kertaa;
 • Putkista keittiöstä, suihkusta, kylpyhuoneesta d = 50 mm asetetaan enintään 3 cm: n kaltevuus putken putken kohdalla;
 • WC-altaasta ja poistoputkesta epäpuhtaussäiliöön d = 110 mm olevat putket on asetettu enintään 2 cm: n kaltevuuteen putkilinjaa kohden;
 • Kaikki siirtymät vaaka-asennosta pystysuoraan tehdä kulmat 2x45 astetta tai 3x30 astetta;
 • Viemäriputken tulee mennä kaatopaikalle suorassa linjassa.

10. Betonin läpivienti

Radomir999:

- Kaadimme ratkaisun betonimerkki M250, 48 kuutiota. Tänä aikana sateet olivat niin hämärtyneet maata kaivon ympärillä, että vaikka työskentelisimme galoshes ja saappaat, olimme juuttuneet ohuempaan veteen. On mahdollista unohtaa betonilla kuormitetut sekoittimet, jotka johtaisivat meidän kaivantoon, joutuivat käymään kovalla tiellä ja tilata betonipumppu.

Kun betoni valetaan betonipumpulla, Radomir999 suosittelee:

1. Etukäteen kirjallisesti sopivat betonin toimittajan kanssa betonin jatkuvasta toimittamisesta.

Tämä auttaa palauttamaan rangaistuksen konkreettisesta toimittajayrityksestä, jos sekoittimet ovat myöhässä.

2. Se on velvollinen ostamaan kaikki betonin syöttöputken lähellä olevat rakentajat: turvalasit, halvat kertakäyttöiset kirurgiset kudokset, kumihanskat;

Radomir999:

- Betonivirta on niin voimakasta, että betoniseoksen roiskeet silmien, suun, käsien kuivien, kynsien loukkaantumiseen.

3. Aseta betonipumppu takaisin lähestyviin sekoittimiin - tämä nopeuttaa työtä.

Radomir999:

- Koska kylmä alkoi, päätimme pelata sitä turvallisesti ja tilata anti-frost lisäaine betoniin. Kuten foorumilla opettaa, tilasin 49 kuutioa, toisin sanoen laskennallista tilavuudeltaan + 1 m3 varastosta ylivoimaisen esteen tapauksessa. Tämän tuloksena kaadettiin täsmälleen 48 kuutiota ja jäljelle kaatamisen jälkeen valmistui pienen alueen talteenotto talon edessä. Täällä on valmiina alusta auton sisäänkäynnille!

Lue artikkelimme siitä, miten oikein lähestytään pohja vedeneristys ja katon vedeneristys.

Forumhouse käyttäjät voivat oppia kaikki yksityiskohdat ja piirteet rakentamisen Anturaperustukset, lukea yksityiskohtaisia ​​ja selkeästi huomioon meidän forumchanin kuinka hän kaatoi säätiö maahan. Ja videokertomuksessamme yksityiskohtaisesti kuinka perustaa kellari korkeisiin pohjavesiolosuhteisiin.

Tarve muottiin

Rakennustyön aikana monet suunnittelijat yrittävät säästää säätiön rahoituskustannuksia ja siksi turvautuvat erilaisiin menetelmiin valetun tekniikan yksinkertaistamiseksi.

Päätavoitteena on säilyttää laakeriparametrit ja nopeuttaa laitoksen rakentamista. Yksi tällaisista menetelmistä on säätiö ilman talonrakennusta.

Edut, joilla asetetaan säätiö ilman muottirakennetta

Rakennustarvikkeita vaaditaan betoniliuskatalojen kaatamiseksi talon alle, jotta saadaan tarvittava rakennusmuoto ja saavutetaan sen lujuus laskelmien mukaan.

Mutta sen valmistus ja asennus vie paljon aikaa, niin monet rakentajat, etenkin yksityiset esineet, yrittävät luopua siitä.

Edut ovat seuraavat:

 • materiaalisäästäminen muottien tuotantoon;
 • halvempi muotoilu;
 • alentuneet työvoimakustannukset;
 • lisää venytystä.

Tarvitsetko muottiin kirjanmerkin nauhapohjaa tai voit tehdä sen ilman sitä?

Perusta, jolla ei ole talon rakennetta, voidaan kaataa vain siinä tapauksessa, että tilapäistä laitosta rakennetaan vähimmäiskuormalla maassa tai geologinen etsintä on suoritettu tietylle rakennustyömaalle.

Muussa tapauksessa seuraavat ongelmat voivat ilmetä:

 1. Jos maaperä on löysä, se voi kaatamisen aikana murskata tai olla kykenemätön pitämään määrätyn muodon. Tämän seurauksena rakenteellinen epätasapaino esiintyy eikä tarvittavaa kantavuutta saavuteta. Lisäksi pohja on epävakaa ja muuttuu, muuttuu ja romahtaa.
 2. Korkeissa kosteissa maissa on suuri todennäköisyys veden tunkeutumiselle kovettumattomaan liuokseen. Tämä aiheuttaa ristiriitaisen kiinteytysprosessin, joka parhaimmillaan johtaa kovettumisen ajankorotukseen ja pahimmassa tapauksessa ristikon mittasuhteiden rikkomisen vuoksi tulee hyödytön tietyn kohteen rakentamiseksi.

Löytämisessä tarvitaan löysää maametallia

 • Maaperän seinämien epäsäännöllisyyden vuoksi saattaa syntyä tilanne, kun se kaadetaan massiiviseen kohteeseen, kun liuoksen virtausnopeus on kasvanut 20-30% verrattuna laskettuun arvoon. Tämä johtuu siitä, että nauhateos painostaa maaperää, ja se puolestaan ​​tiivistyy ja kaivannon leveys kasvaa näin ollen.
 • Epävakaissa ja syvästi jäädyttävissä maaperässä kellarin tukahduttamismahdollisuus on suuri johtuen maakerrosten siirtymisestä tai kallistumisesta.
 • Toisin sanoen, jos tekninen tutkimus hylätään, on mahdollista tuhlata rahaa esineen rakentamiseen ja päätyä ilman perustetta ja ilman pystytettyä esinettä.

  Siksi on tärkeää suorittaa huolellisesti valmistelutyö.

  Valmistelutyön vaihe

  Valmisteluvaiheessa ensimmäinen vaihe on ymmärtää, onko muottirakenne tarpeellinen talon kaistaleetille tai sitä ei voi tehdä ilman sitä? Tämä vaatii seuraavia tietoja rakennustyömaasta:

  • maaperän koostumus ja tiheys;
  • pohjaveden syvyys;
  • maan jäädyttämisen syvyys;
  • kohteen kuormitus yksikköä kohti;
  • rakennuksen tärkeysaste.

  Saatujen tietojen perusteella on suositeltavaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka voi antaa asiantuntijalausunnon objektin rakentamisesta ilman muottirakennetta.

  Maaperän valmistelu

  Koska betonin paino ylittää maaperän painon, ratkaisu tiivistää seinät ja sen taso ei riitä suunnittelukorkeuden saavuttamiseen. Toisaalta kaivannon epäsäännöllisyyksien vuoksi on tarpeen lisätä sen mitat 0,3 - 1 m molempiin suuntiin riippuen rakennuksen painosta ja kuormituksista perusta kohti.

  Sen vuoksi on suositeltavaa sijoittaa pohja tiheään maaperään ja tätä tarkoitusta varten poista hedelmällinen kerros kokonaan savelle tai ainakin alumiinioksidille.

  Jos sivusto on epätasainen, voit siirtyä kohteen alimman pisteen tasolle, joka on merkitty kohteen rakentamiseksi. Tämä luo riittävät edellytykset betonin kaatamiseksi ja tarvittavan kantavuuden saavuttamiseksi.

  On suositeltavaa merkitä paikka kaistaleen alapuolelle talon alle puisilla tapilla. Samalla on tarpeen poistaa kaikki vieraat esineet merkityltä alueelta. Tämän jälkeen voit alkaa kaivaa kaivannon.

  Kaivamaan kaivantoa pitäisi tehdä vain käsin, koska vain tällä tavoin voit saavuttaa parhaan seinän ja pohjan.

  Kaivannon pohja on huolellisesti tasoitettava ja painettava. Tämä edellyttää tampereita tai sopivaa improvisoitua työkalua.

  Tämä varmistaa betonin optimaalisen kulutuksen ja lisää substraatin lujuutta perustuksen alla. Kaivannon pohjassa on peitettävä kerros hiekkaa ja roskaa, joiden kunkin paksuus on 20-25 cm, jotka ovat myös huolellisesti tasoitettuja ja tamped.

  Vedenpitävän kerroksen asennus

  Perusta ilman talon sisäpuolta olevaa muottipeltiä vaatii pakokaasun seinämien ja pohjan vedenpitävyyden, jotta vesi ei pääse virtaamaan liuoksesta maahan ja rakenteellisen lujuuden menetyksestä. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää muovikalvoa, jonka paksuus on vähintään 200 mikronia ja liimaus liitoksilla teipillä. Lue lisää tämän videon työvaiheista:

  Lisäsuojaa betonia varten voit asettaa toisen kerroksen vedenpitävyyteen, jossa on vähintään 15 cm: n päällekkäisyyksiä.

  Kaksinkertainen vedeneristyskerros suojaa betonia luotettavasti kosteuden menetyksestä, joka voi uppoutua maahan tai sen päinvastoin, jos se sattuu työn aikana.

  Vahvistuskerroksen asettaminen

  Kaikki talon alapinnalla olevat betoniliuskat edellyttävät lujittavan verkon sijoittamista maahan. On tärkeää valmistaa 8 mm halkaisijaltaan lujittavien telojen silmukoita ja kiinnittää ne tiukasti johtoon neliön tai suorakulmaisten solujen muodostamiseksi.

  Suunnittelu tulisi kiinnittää erityisiin muoviväreisiin paitsi betonikerroksen sisäpuolelle myös suojakerroksen suojaamiseksi kosketukselta ulkoiseen ympäristöön.

  Betonityö

  On tarpeen kaataa betonia maahan kerrallaan niin, että se saavuttaa vaaditun voimakkuuden, ja rakenne on monoliittinen. Siksi ei ole mitään järkeä vaivata sitä itsestään, paitsi jos liuskan perustusta käytetään ulkorakennusten rakentamiseen. Merkki valitaan ottaen huomioon rakennuksen suunnittelun paino ja käyttöolosuhteet.

  Betoni on suositeltavaa upottaa maahan yli + 5 ° C: n ympäristölämpötiloissa. Alhaisemmilla tasoilla on käytettävä ammattikäyttöisiä lämmityslaitteita, jotka voivat lämmittää ratkaisua ja antaa optimaaliset asetusolosuhteet. Jotkut asiantuntijat suosittelevat betonin käyttöä korkeammalla merkillä kuin + 1 ° C - + 5 ° C.

  On välttämätöntä kaataa liuos maahan hihnan varrella tasaisesti niin, että se täyttää vähitellen vapaan tilan ja muodostaa vaaditun rakenteen. Ilmakuplien poistamiseksi liuoksessa käytetään erikoisvärähtelijöitä tai poranporauksen sekoitussuuttimia. Jos sinulla ei ole käytettävissään sopivaa työkalua, voit käyttää lujitustangot ja tehdä käsin sekoittamista. Lisätietoja seoksen manuaalisesta valmistelusta on tässä videossa:

  Betonin täydellisen kovettumisen ehdot täyttyvät 29 päivän ajan suositellun kosteuden ja lämpötilan tason mukaan. Jos rakennusaika on pakattu, voit jatkaa objektin rakentamista 15 päivän jälkeen edellyttäen, että se lataa perustan 30-40 prosenttiin lasketusta arvosta.

  Suositukset perustusten asettamiselle ilman muottirakennetta

  Jos maaperän ja betonirakenteen välillä on aukko sen jälkeen, kun liuos kovettuu, se voidaan täyttää hiekalla. Tässä tapauksessa sinun on täytettävä huolellisesti, jotta vesieristyskerros ei vahingoitu. Törmäystyynyjen muodostamisen yhteydessä on tarpeen valita alle 5 mm: n kiviä, jotta täytettävä liuos ei vahingoita vedenpitävyyttä. Alustan kaatamisen jälkeen on välttämätöntä odottaa maaperän sakkautumisjaksoa, joka estää rakentuneen esineen vahingoittumisen. Se on yleensä tarpeeksi 5-6 kuukautta.

  Määritelmän tarve käyttää muottirakennuksia betoniliuskojen perustuksiin perustuu teknisten tutkimusten suorittamiseen, jossa on täydelliset tiedot talon rakennustyömaasta. Tällöin on otettava kattavasti huomioon monet tekijät, ja jos jokin niistä ei ole tyytyväinen, on tehtävä asennustyö. Vain ammattitaitoinen asiantuntija voi ottaa huomioon kaikki vaikuttavat tekijät.