Kuinka tehdä säätiö omalla kädelläsi kylpytynnyrakoinnin käytännössä

Säätiö on minkä tahansa rakenteen perusta, ja kylvyssä, jossa on korkea kosteus ja kuivatusominaisuudet, edellyttää tällaisen kehyksen erityistä järjestelyä. Kuinka perustaa säätiö omalla kädelläsi kylvyssä niin, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ilahduttaa omistajiaan, ja siitä keskustellaan jäljempänä.

Jos aiot rakentaa tiilistä tai lohkosta valmistettua kylpyläpohjaa, on parasta varustaa säätiö kiinteällä, jatkuvalla nauhalla tai nauhapilarilla vahvistetulla pohjalla. Jos rakenne on kevyempi, eli se valmistetaan puusta, tukkeista tai se on runko, silloin oikea tukikohta tässä tapauksessa on pylväs-, kasa- tai nauha-syvyys.

Jotta kylpyammeet perustuisivat omiin käsiinsä mahdollisimman oikein, on suositeltavaa luoda projekti ja tehdä tarvittavat laskelmat tarvittavasta materiaalimäärästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämpö- ja teknisistä ongelmista ja niin edelleen.

Tärkeintä tässä kaikessa on seurata askel askeleelta ohjeita kylpyammeen perustalle omilla kädilläsi.

Laitteen nauhan pohja kylpyyn

Tällaista säätiötä käytetään useimmiten. Ei ole vaikea kaataa nauha-pohjaa kylpyyn omalla kädelläsi, tärkeintä ei ole unohtaa laittaa viestintää.

Täydellisen työn luettelon täydentämiseksi sinun on hankittava seuraavat tiedot:

 • maanrakennustyökalut;
 • tapit, johto ja mittauslaitteet;
 • muotti;
 • teräsvahvistus ja neulomakivi;
 • valmis sementtilaasti tai kaikki itse valmistukseen: työkalut, kontit, betonisekoittimet, sementtilaastin ainesosat;
 • viemäriputket;
 • rakentaminen nitoja tai ruuveja ja työkalu ruuvaamiseksi;
 • kosteutta hylkivä materiaali - mastiset ja kateaineet.

Valmisteleva vaihe

Ensin sinun täytyy päättää, missä kylpy on. Sinun pitäisi tutkia maisemaa ja valita tulevan jäteveden tyyppi. Esimerkiksi tyhjennys- ja septisäiliö on sijoitettava pois vedenottoalueista, vesilähteistä ja naapurialueista. Jos kylvynpoisto liitetään keskitettyyn viemäriverkkoon, kylpy voidaan rakentaa mihin tahansa alueen vyöhykkeeseen. Jos joki, lampi tai allas on lähellä, sen etäisyys on noin 30 metriä.

Valmisteluvaiheessa on suositeltavaa päättää, miten voit kätkeä kylvyn ympärillä olevat alueet uteliailta silmiltä. Jos se asennetaan miekkailuun, sinun on valmisteltava merkintä. Sama olisi tehtävä, jos puita tai pensaita istutetaan.

Tässä vaiheessa sinun on lisäksi poistettava maan yläkerros ja tasoitettava alue. Todennäköisesti tämä edellyttää erityistä tekniikkaa.

Merkintä

Merkintä tehdään kylvyn nykyisen projektin mukaan. Se koostuu tulevien seinien ulkoisten ja sisäisten viivojen merkitsemisestä.

Seinien ulkoreunojen merkitsemiseksi sinun on hankittava rakennuksen neliö, johto, mittanauha, tangot ja putkilinja. Pystysuoran tason säätö lyönnillä ajetamme aloituspistettä pisteeseen, jossa yksi rakennuksen kulmista sijaitsee.

Tämän jälkeen samassa periaatteessa maahan ajetaan lisää 4 tappia samalla, kun valvotaan kulmien tarkkuutta. Vahvistamme rakennuksen kehän diagonaalien oikeellisuuden. Jos ne ovat samat, voit jatkaa seinien sisäisten osien merkitsemistä, muuten säätää panosten sijoitusta, tarkistaa jatkuvasti sivujen parametrit, kulmien ja diagonaalien oikeellisuus.

Jälkeen vedosta toiseen vedetään johto. Sen vaakasuuntainen taso ilmaisee säätiön korkeuden. Jännitetyn johdon tarkistamiseksi sinun on käytettävä tasoa, jonka jälkeen voit alkaa merkitä sisempi kehä osastoilla.

Jotta saunan kunnostaminen olisi perusteltua, sinun täytyy vetäytyä ulkokehästä tarkalleen nauhan pohjan leveydeltä. Maalla ajetamme panoksissa ja jälleen venyttämme johtoa, kun taas me tarvitsemme putkilinjaa, mittanauhaa ja rakennustornia. Johto merkitsee myös paikat, joissa osiot asennetaan.

maavalli

Olemme päättäneet merkitä kylpyammeen perustan oikein, jotta meidän ei tarvitse vahingoittaa tätä merkintää, meidän on hitaasti kaivaa juoksumetriä tulevalle säätiölle. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä.

Lisäksi, kun haluat rakentaa perustan kylpyyn omalla kädellä, sinun täytyy tampata ojan pohjaa, jotta voit käyttää tärisevää levyä tai käsijäämiä, kun taas sinun on varmistettava, että pohja on sileä, joten voit käyttää vesitasoa.

Tämän toimenpiteen jälkeen voit alkaa täyttää kaivamme hiekalla.

Tämän kerroksen paksuus vaihtelee ja voi olla:

 • korkeintaan 7 cm - matalaa pohjaa käytettäessä;
 • jopa 15 cm - syvällä pohjalla;
 • jopa 40 cm - jos kelluva pohja on asetettu.

Hiekkapohja on sijoitettava vaakasuoraan, tamping ja well watering. Jos on tarkoitus asettaa suuri kerros hiekkaa, nämä prosessit olisi suoritettava vaiheittain jakamalla yhteinen kerros pienemmiksi kerroksiksi 5-7 senttimetriä. Työn annetaan jatkaa 2-3 päivän kuluttua, kun tyyny on täysin kuiva.

Muottien luominen

Muotti voidaan valmistaa levyistä, levyistä, liuskekivestä, kuitulevystä ja muusta vastaavasta materiaalista. On syytä huomata, että muovi- ja teräskilpiä voidaan vuokrata, mikä hieman helpottaa rakennustyön rakentamista. Paras kierrä valittua materiaalia polyeteeniin niin, että sitä voidaan käyttää uudelleen rakennettaessa muita esineitä.

Muotti on asennettu kaivukoneisiin, joiden ulompi osa on polymeerimateriaalin ja pinon tukema. Muottien seinien välissä on puusta valmistetut poikittaiset tukipylväät ja metalliset napit 50 cm: n välein. Tämä tehdään siten, että täytettävän liuoksen massan vuoksi suojat eivät levitä sivuille. Suojukset on kiinnitettävä maahan, sillä ne sopivat 20 senttimetrin kynsiin, mutta ne voidaan kiinnittää yhdessä itsekierteittävien ruuvien tai nitojan kanssa.

Reikiä viemäriputkille ja muulle levytylle levylle tulisi tehdä etukäteen, muuten betonin asettamisen jälkeen on porattava, mikä heikentää säätiön vahvuutta.

On syytä huomata, että jos et käytä kalvoa suojatakseen puun massiivipuuta, käytä lasiä ja kiinnitä se nitoja käyttäen. Se ei salli nestemäisen betonin kosteutta imeytyvän nopeasti puuhun, jolloin valmiin pohjan ei halkeile.

Säätiön vahvistaminen

Lujittava rakenne on lujittavaa, yli 12 mm paksua - pitkittäisasennukseen ja 6-8 mm: hen kuin kohtisuorassa ja pystysuorassa asennuksessa. Vahvivöiden valmistukseen tarvitaan: bulgarialainen, hitsattu lanka, hitsauskone ja mittanauha.

Suunnittelu koostuu useammasta kuin neljästä pitkittäisestä, kohtisuorasta ja pystysuorasta lujitangosta. Täydellistä rakennetta tulisi täydentää muottipesuilla, kun taas lopullisen perustuksen pitäisi nousta 5 cm maanpinnan yläpuolella. Lisäksi kulmat tulisi vahvistaa ja lujitushihnan leikkauksen tulisi olla suorakulmio tai neliö.

Seuraava vaihe prosessissa, kuinka kylvyn perustana on tietyn pituuden vahvistaminen, minkä jälkeen pitkittäiset ja kohtisuorat sauvat on sijoitettu maahan ja ne on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole toivottavaa hitsata kehystä, minkä vuoksi on suuri todennäköisyys, että se menettää eheytensä täytetyn liuoksen tiivistämisprosessissa tai valmiin kylpyyn käytön aikana tulevaisuudessa.

Pituussuuntainen vahvistus asetetaan päällekkäin 30 cm ja sidotaan.

Jos pystysuorassa ja pystysuorassa raudassa on aukkoja, on oltava vähintään 50 cm. Jos 120 cm: n leveydeltään sopiva nauhatalusta sopii, on kehys, jolla ei ole kahta mutta kolme pituussuuntaista vahviketta.

Tämä olisi tehtävä myös, jos säätiö on korkea. Lisäksi runko-osan yläosassa on vahvistettava U-muotoisia puristimia, jotka lisäävät hihnan lujuusominaisuuksia ja minimoivat mahdollisuuden rikkoa nauhalevy.

Nurkkasärmissä olevaa kehystä on täydennettävä 45 astetta horisontaalisilla tankoilla varustetulla raudoituksella.

Kun kehys on täysin valmis, se asetetaan muovituille. Jotta kehys ei liiku, kun laasti kaadetaan, muoviset kiinnittimet kiinnitetään sen ja muottien väliin.

Menetelmä kylvyn nauhan perustuksen kaatamiseksi

Tärkein sääntö, joka määrittää, miten tehdä pohjan kylpy on muottien kaataminen yhden päivän tuottamaan kiinteää betonia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole betonisekoittimia, on parempi ostaa valmiita sementtilaastimerkkejä M200 tai M400. Varmista etukäteen, että hän voi ajaa suoraan johonkin säätiön sivuihin.

Omalla kädelläsi voit vaivata sementtilaasti käyttämällä tätä materiaalia:

 • 1 osa sementtiä M400 tai M500;
 • 3 hiekkaa;
 • 4-5 kappaletta puhdasta raunioita.

Vesi tarvitsee niin paljon keskipitkän virtauksen johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Laasti kaadetaan muottipesään 20 cm: n kerroksissa, joista kukin tasoitetaan lapioilla tai laastilla. Samanaikaisesti se puhkaistaan ​​lujitustangolla tai puristetaan tärinän avulla. Tätä prosessia tarvitaan aukkojen ja kuplien poistamiseksi liuoksen paksuudesta. Tätä varten sinun on lisäksi koputtava muotin seinistä.

Jos liuoksen kaataminen on ohi illalla, silloin yöllä perustus sekä sateen on peitettävä muovikelmulla. Päivällä se on kasteltava. Kun betoni on kovettunut - 2 viikon kuluttua muotti voidaan irrottaa. Seuraavaksi on säätöpinnan pinnan suuntaus ja hionta. Mutta lisärakennustyöt voidaan aloittaa vasta kuukauden kuluttua valaistuksen jälkeen.

Viimeinen vaihe on kerros, jossa on kaksi kerrosta kateaineita, jotka on liimattu bitumimateriaaliin.

Edellä olevasta materiaalista opit tekemään oman käden kylpytukeen perustuvan. Jos lähestytte työtä oikein, säätiö on vankka ja tuleva kylpyamme kestää hyvin, hyvin kauan.

Kuinka perustaa kylpyamme: askel askeleelta ohjeita

Jokaisen talon tai mökin omistajat haaveilee omasta kylvystä. Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiön asettamisen jälkeen, koska sen on otettava koko rakenteen paino. Se ei ole vaikeaa tehdä pohjaa kylvyn omalla kädelläsi, voit säästää paljon tässä rakennuksen osassa. Loppujen lopuksi säätiön rakentaminen maksaa omistajalle 40% koko kylpyammeen kustannuksista.

Miten rakentaa säätiön kylpyyn omilla kädilläsi vaiheittaiset ohjeet, valokuvat ja videot näytetään tässä artikkelissa.

Mistä aloittaa työn

Riippumatta siitä, millainen säätiö valitaan kylvyn rakentamiseksi, sinun on ensin valmisteltava rakentamispaikka.

Maalta poistetaan kaikki kannot, poista suuret kivet ja poista muut roskat. Ruoho paikalla on parempi leikata tai vetää ulos niin, että ei ole juurta ja varret jäljellä. Sitten kaikki turpeja poistetaan sivustosta - ylimmästä maaperästä ja poistetaan sivulle.

Nyt meidän on tehtävä merkintä. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisia tangkoja, kuten varusteita ja kestävää joustamatonta köyttä. Tärkeintä tässä vaiheessa on siirtää oikea kulma. Tämä voidaan tehdä suurella rakennuksen neliöllä tai improvisoituilla välineillä.

Perustutkimuksen valinta

Määritetään, mikä pohja sopii paremmin tiettyyn kylpyyn, voi perustua useisiin tekijöihin:

 • pohjaveden syvyys;
 • maaperän tyyppi tontilla;
 • maan jäädyttämisen syvyys talvikaudella;
 • rakennusmateriaali;
 • neliön kylpyamme.

Kaikkien komponenttien vaiheittainen analyysi auttaa määrittämään luotettavan perustan tietyn kylvyn rakentamiseksi.

Useimmiten käytä nauhaa matalaa pohjaa kylpylle 4x6. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Voit myös hakea:

 • porausruuvi - rakennettu, kun rakennustyömaalla on voimakkaat korkeudet;
 • pylväs - soveltuu stabiileille maille, joihin ei ole maanvyörymiä ja siirtoja;
 • paaluhiilipesu - soveltuu epävakaisiin maaperään, jotka ovat alttiita leikkaukselle ja pudotukselle;
 • monoliittinen - yleismaailmallinen, on luotettavin mutta samalla kalliimpi. Kiinteä betonilaatta jakaa kuorman tasaisesti kylvystä, maa ei kaadu, ja rakennus ei hajoa eikä repäise.

Kaikentyyppisiä perustuksia käytetään kylpyammeiden rakentamiseen, mutta useimmiten ne käyttävät pylväs- tai nauha-tyyppisiä säätöjä - niitä kuvataan tarkemmin niistä.

Kuinka järjestää kylpyläpilarin tukikohta

Jotta sarakepohjalla 6x4-kylvyn alle omilla kädilläsi on aivan todellinen. Tällainen säätö soveltuu erityisesti puuta, puuta, vaahtoa tai hiilihapotettua betonia sisältäviin ei-raskasrakennuksiin.

Työt voidaan rakentaa seuraavista materiaaleista:

 • tiili;
 • betoni kaatettiin valmistettuun muottiin;
 • asbestisementti putki;
 • metalli putki;
 • kiinteät betonilaatat;
 • puiset lokit tai palkit.

Useimmin kuin toisissa, sarakepohjaputkissa käytetään putkia: metalli tai asbestisementti. Asennusprosessin kuvaus näyttää tältä:

 1. Tontti on sovitettu, vahvistin asennetaan kulmiin ja köysi on kiristetty.
 2. Tukijärjestelmät on asennettava jokaiseen kulmaan, niissä paikoissa, joissa väliseinät on rakennettu, ja muissa kriittisimmissä kohdissa.
 3. Maaperässä tehdään reikiä ruuvilla tai muulla laitteella. Tukin reiän halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin putken halkaisija (3-5 cm). Kaivon syvyyden on oltava sellainen, että tuki ei pääse pohjaveden syvyyteen ja maaperän jäädytyksen syvyyteen. Useimmiten syvyys 50-70 cm riittää kylpyammeen perustukseen.
 4. Hiekka ja sora kaadetaan kunkin reiän pohjaan - nämä materiaalit täyttävät kuopat noin kolmanneksella. Tyyny kosteuttaa ja ram.
 5. Asenna putket reikiin. Aikaisemmin ne on kääritty kateaineisiin tai päällystetty mastiksella.
 6. Putken ja kaivon seinämien välinen etäisyys peitetään hiekalla tai maalla, putki on tasoitettu tasoon.
 7. Betoni kaadetaan asbestisementtiin tai metalliputkeen, joka ei ylitä noin 30 cm: n yläosaan. Tuki on hieman nostettu niin, että liuos tunkeutuu sen pohjan alle.
 8. Metallipinetti asetetaan betonirakenteeseen.
 9. Lisää betonia putken yläosaan.
 10. Noin viikkoa odottaa betonin jähmettymistä, jonka jälkeen pylväät ovat vedenpitäviä ylhäältäpäin ja rakentavat edelleen kylpyamme.

Perusnauhan tyypin rakentaminen

Pienissä rakennuksissa, kuten autotallissa, kesäkeittiöissä, saunassa, voit järjestää matalan syvän nauhan perustuksen. Tällaisen pohjan kaivannon syvyyden laskemiseksi on tarpeen tutkia maaperän koostumusta paikassa.

Jos maaperä pysyy vakaana - ei kuohkeaa, kohtalaisesti märkää - on tarpeeksi kaivettuja syvyyksiä, joiden syvyys on noin 40 cm. Lisää epävakaita maaperä - kernosiini, turve, hiekka - tämä arvo on nostettava 70-80 cm: iin.

Lattian leveys riippuu kylvyn seinämien materiaalista: 25 cm riittää kevyisiin rakenteisiin, ja kiven tai tiiliseinien kohdalla tarvitaan vähintään 35 cm. Kaivannon itsensä pitäisi olla vieläkin leveämpi - n. 5 cm.

Vaiheittainen kuvaus siitä, kuinka kaistaleen pohja sijoitetaan kylpyyn, näyttää tältä:

 1. Tasoitetulla tontilla he löytävät alimman pisteen - perustuksesta rakennetaan säätiö. Jotta vältetään sulatus ja sadevesi vahingoitta- masta kylvyä, ja päästäkseen pois ympäröivästä paikasta ajoissa, on välttämätöntä tehdä pieni harha. Erot eivät mihinkään suuntaan, paitsi pohjoiseen (vain pari astetta).
 2. Tulevan perustuksen kulmissa asennetaan metalliset sauvat, joiden avulla ne venyttää köydet. Jos kyseessä on nauhan säätö, on oltava kaksi piiriä (sisäinen ja ulkoinen). Siksi sinun täytyy venyttää kaksi rinnakkaista köyttä, joiden väliin jää etäisyys, joka on yhtä suuri kuin pohjan leveys plus 5 cm.
 3. Aloita kaivaa kaivanto. Jos maa on liian löysä, kaivanto tehdään käänteisen trajektin muodossa. Kuopan pohjan tulee olla tasainen, se tarkistetaan rakennustasolla.
 4. Nyt sinun täytyy tehdä sora-hiekka tyyny - se varmistaa perustan vakauden, tasaavat mahdolliset maaliikkeet. Hiekkaa kaadetaan pohjan päälle, kostutetaan vedellä ja syöksyy. Sitten he kaada soraa, he myös syövät sisään, nyt hiekkaa. Tasat vaihtelevat, kunnes kaivanto on puoliksi täynnä.
 5. Erittäin epävakaiden maaperien tapauksessa on mahdollista edelleen vahvistaa perustusta säätiön alla - laittaa kerros tiiliä tai kiveä sora-hiekkalaatikkoon.
 6. Siirry nyt rakennustyöhön. Se on sammutettu levyistä, samalla kun kaikki kiinnittimet jäävät ulkopuolelle, rakennuksen yksityiskohtien välillä ei saa olla aukkoja. Mitä helpompaa on muotti, sitä vähemmän täytyy viimeistellä valmiin pohjan.
 7. Kaivannon pohjalla on metallivahvojen ja langan vahvistaminen.
 8. Polyeteeni- tai katehuopaa asetetaan muottien sisäseinämiin suojaamaan sitä kosteudelta.
 9. Kaada betonirakenne kerrallaan. Jos työssä on taukoja, pohja on kerrostunut ja hauras. Siksi on parempi tilata betonisekoittimen ja hankkia tarvittava määrä valmiista ratkaisusta.
 10. Muotti voidaan poistaa viikon kuluttua ja kylvyn rakentamista voidaan jatkaa vasta kolmen viikon kuluttua, kun betoni on saanut riittävän voimakkuuden.

Betonimateriaalin rakentamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että liuoksen paksuuden ilmakuplat aiheuttavat ennemmin tai myöhemmin materiaalin tuhoutumisen. Siksi on mahdollista kaataa betonia korkeintaan 50 cm: n korkeudelta ja kaataa se, kasta sitä värähtelevällä koneella tai ainakin liu'uta liuos tangolla useissa paikoissa.

johtopäätös

Tietenkään kaikki eivät voi rakentaa omaa taloa. Mutta voit aloittaa pienen ja alkaa rakentaa kylpyamme. Pohjusteen asettaminen pienelle rakenteelle 3x3 tai 4x5 ei ole vaikeaa - aloittelijan rakentaja selviytyy tästä. Ja säätiön alhaisemmat kustannukset, jotka on luotu omasta, epäilemättä pitävät omistajan mielestä ja antavat säästää suosikkihuvesi viimeistelyyn.

Kuinka perustaa kylpyamme oikein

Jos päätät itsenäisesti ryhtyä kylpylän rakentamiseen, päätehtävänäsi on järjestää rakennuksen perusta. Mutta ennen kuin ostat kaikki, mitä tarvitset säätiölle, sinun on päätettävä sen tyypistä.

Rakennuksen perusta on perusta.

Valitse kylpytyntyyppi

Sinun on ensin tutkittava sivustosi maaperä, jotta voit selvittää rakennustesi perustan. Tätä varten sinun täytyy kaivaa 1,5 metrin syvä syvä ja ymmärtää, mitä maaperän koostumus on.

Jos maaperä, joka koostuu märästä hiekasta tai turpeesta, sen kantavuus on mahdollisimman vähäinen. Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa rakentaa pylväsruuvi tai laattapohja.

Kiinnitä huomiota! Kylvyn nauhalevyn käyttö on sallittua, mutta on toivottavaa, että sitä ei saa tehdä lohkoista vaan raudoitetusta betonista tai monoliittisesta.

Keskikokoiset maaperät sisältävät myös sellaisia, jotka sisältävät suurikokoista hiekkaa, soraa, erilaisia ​​savia ja patoja. Tällaiselle kentälle, paitsi yllä luetelluille, pylväsperusta voi olla sopiva.

Valokuvasarakkeessa

Jos maaperällä on koostumukseltaan kiviä, voit valita minkä tahansa pohjatyypin, kun järjestät kylpylän perustan. Muista vain, että sen rakentamisen hinta riippuu säätiön tyypistä.

Vaaditut materiaalit

Jos haluat varustaa nauhalevyn omilla kädillä vaahtoblokkien tai tiilien kylpyyn, tarvitset:

 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • betoni- ja betonilohkoille, joihin on asennettava muottirakenne runkoineen ja vahvistuksineen.

Tuki-sarake versio

Materiaalien kulutus on laskettava rakennuksen koon ja sen perustan syvyyden perusteella. Samanaikaisesti siihen asennettavan rakenteen paino sekä pohjaveden pinnan taso ja maaperän jäädyttäminen syvyyteen, jossa pohja asennetaan, vaikuttavat säätiön perustan syvyyteen.

Kiinnitä huomiota! Alustan seinien leveyden tulisi olla noin 10 cm enemmän kuin seinien paksuus.

Valmistelutyöt

Pohdittaessa kysymystä siitä, miten kunnolla tehdään kylpyamme, sinun on ensin valittava paikka rakennukselle. On toivottavaa valita tasainen alusta tähän hieman epäsuorasti. Joten voit tarjota parhaan jäteveden käsittelyn, joka tapahtuu luonnollisella tavalla, minkä seurauksena suljet pois mahdollisuuden tulvata rakennustasi kevään tulvien aikana.

Hyvä paikka kylpyammeelle

Työjärjestys on seuraava:

 1. Valitsemaasi sivustoa on poistettava, poistamalla siitä pensaat, roskat ja hamppu;
 2. poista sitten maapallon yläkerros sohvalla ja tasoittaa maata;
 3. tunnistaa ja hahmottaa altaan ääriviivat kylpyammeesi alla, voit tehdä sen puupalkilla ja langalla;
 4. tarkista vastakkaisten sivujen suhde ja vertaile diagonaaleja mittanauha, puusepäntyö ja taso.

Projektin työ

Vihje! Tarkkuus tässä asiassa on erittäin tärkeää, se vaikuttaa kylpyammeen ulkonäköön, sen lujuuteen ja asennuksen laatuun.

Pilarin perusta

Kuinka perustaa tukkeja tai puutavaraa? Paras vaihtoehto sinulle tässä tapauksessa - pylväspohjainen kylpylä, joka on tehty omilla kädilläsi. Toisin kuin muilla alustoilla, se on taloudellisin ja sopivin ratkaisu näiden materiaalien rakenteeseen.

Tämän pohjan kannattimien tulee sijaita enintään 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan, mutta ne on aina sijoitettava kulmiin ja linjaan, johon huoneiden väliset väliseinät sijaitsevat. Ne voidaan tehdä sekä betonista että tiilestä tai kiven tai betoniteräksen avulla.

Tällaisten tukien poikkileikkauksen tulisi olla noin 50-50 cm, mutta jos aiot rakentaa kehyshauteen, näitä mittoja voidaan pienentää.

Työjärjestys

 1. Tuki perustukselle syntyy yleensä metalli- tai asbestisementtiputkista, joiden läpimitta on 150 mm. Asettamalla ne, sinun on esikuunteltava tarvittavat syvennykset, ja sitten useita vaiheita, tamping aina betonin kanssa. Varmista, että tukien korkeus on sama;

Tarvikkeiden korkeutta on seurattava

 1. Putken syvyys määritetään maaperän jäädyttämisen syvyyden perusteella lisäämällä n. 25 cm. Tukien alapuolelle tulee asentaa tyyny ja hiekka. Sen päälle on asetettava kerros vedeneristys;
 2. Kun olet asentanut putket, tee täyttö ja tamping maaperän;
 3. Peitä tukia bitumimastilla, tämä on välttämätöntä, jotta maaperän jäädyttämismahdollisuus voidaan sulkea pois tuen pinnalle.

Kaikki bitumilla käsitelty

Pienet kylvyt voidaan asentaa puutukiin, kun taas etusijalle asetetaan tammetuotteita, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.

Tässä tapauksessa tee näin:

 1. Jokainen teline tässä tapauksessa sinun on pakattava paksu muovikelmu useissa kerroksissa, mikä ei salli primerznut maata pinnalle;
 2. Jotta puun pinta säilyisi parhaiten, se täytyy polttaa käyttämällä puhallusputkea.

Erilaiset vaihtoehdot tukeille

Vihje! Missään tapauksessa ei pystytä jättämään rakennettua rakennetta vartioimatta talvella, on välttämätöntä aloittaa kylvyn rakentaminen välittömästi betonin kovettumisen jälkeen. Jos et tee tätä, tukit voivat kiertyä, koska maaperä ei vaikuta niihin tasaisesti.

Pile-pohja

Tiedät jo, miten tehdään sarakepohja kylpyammeen alla, nyt kerromme sinulle, kuinka voit rakentaa pöytään ruuvin pohjan kylpyyn.

Teemme pohjan kylpypinoille.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää log kylpyyn, varsinkin jos maaperä tässä paikassa on heikko tai kostea. Ennen asennustyön aloittamista sinun on kuitenkin suoritettava merkintä ja samalla ruuvaamalla paalu maahan vähintään 2 metriä. Tässä tapauksessa paalun syvyys voi olla erilainen, se riippuu pääasiassa maaperän yhtenäisyyden asteesta.

Rakentaminen paaluilla

Pallojen paksuus riippuu kylpytesi massasta. Joten esimerkiksi kehysrakennetta varten voit valita pienimmän vaihtoehdon. Piles ovat metalliputkia, joissa on teräviä lattioita, joihin on hitsattu spiraalimaiset terät, jotka ovat välttämättömiä maan kiertymiselle.

Pienellä kylpyammeella voit valita halkaisijaltaan 57-133 mm: n kokoisia paaluja, joiden pituus on 1,65-3 m. Asennettaessa paaluja ei tarvita erikoislaitteita, mutta vain 2 henkilöä saattaa olla tarpeen ruuvata maahan. Asennuksen jälkeen ne on leikattava, ne on kohdistettava korkeuteen.

Sitten on tarpeen kaataa betonia putkien onteloon ja sitten hitsata pään yläreunaan. Liittämään paalujen yläosat toisiinsa kulmalla, puutavaralla, vahvistetulla betoniteräksellä tai kanavapalkilla.

Paalun perustuksen edut kylvyn alla

 • on mahdollista rakentaa kylpy välittömästi asennustyön loppuunsaattamisen jälkeen;
 • on mahdollista ruuvata paaluja maaperään missä tahansa sääolosuhteissa, paitsi jos maa on jäädytetty;
 • sitä voidaan soveltaa paikoissa, joilla ei ole yhtenäisiä korkeuksia;
 • ei tarvitse lämmittää.

Strip-säätiö

Kevytrakenteella, jolla on hyväksyttävä kantavuus, nauhatyyppinen säätö soveltuu hyvin. Valmistelutyöt sellaisen pohjan järjestämiseksi kylvyn alla edellytetään tuottavan samoja kuin edellä mainituissa vaihtoehtoissa muun tyyppisille perustuksille.

Tällaisen säätiön asennon ero on vain työn loppuvaiheessa, jossa kaivetaan kaivantoa konkreettiselle kaatamiseksi ja asennetaan muottien levyt.

Työjärjestys

 1. Kaivannon pohjalla sinun on asetettava keskikokoinen hiekkalaatikko;
 2. Aseta vesitiiviys sen päälle;
 3. Asenna lujitushihna ja kaada betonia.
 4. Kun betoni on kovettunut, muotti on irrotettava;

Muotti voidaan purkaa

 1. Kun betoni vihdoin kovettuu, ja säätiö on asetettu, voit alkaa rakentaa kylpyammeen seinät.

Kiinnitä huomiota! Tämäntyyppinen pohja soveltuu vain kevyisiin materiaaleihin, kuten puu- tai vaahtolohkoon rakennettuun kylpyyn. On mahdollista rakentaa kivi- tai tiilihattu vain nauha-tyyppisellä pohjalla, mutta syvällä pohjalla.

Laatoitettu säätiö

Jos maaperä sinulla on hyvin heikko tai märkä, niin voit mennä altaan altaan monoliittinen tyyppi. Se edellyttää asennusta täysin puhdistettuun maaperään.

Sinun on esivalmistettava ala kellarikerroksessa vedenpitävällä materiaalilla ja kaada sitten soraa ja hiekkaa siihen. Vain tämän jälkeen betonista kaadetaan, kun taas vahvistusverkko asetetaan kaatopaikan keskikerrokseen.

Slab-pohja on lähes valmis

johtopäätös

Kerroimme eri perustyypeistä, joita voit käyttää rakennettaessa eri tyyppistä rakennetta. Tätä tai tätä asennusohjelmaa sovelletaan riippuen säätiön tyypistä. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy tämän artikkelin videosta.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Pylväspohja kylpyyn

Lähes kaikki yksityisten talojen, mökkien tai maalaistaloiden onnelliset omistajat haluavat erillisen kylpyamme sivustollaan. Rakentamista varten voit käyttää ammatillisten rakentajien palveluita tai rakentaa kylpyläsi omalla tavalla.

Pylväspohja kylpyyn

Jokaisen rakennuksen perusta ja vahvuus ovat epäilemättä sen vahvuuden ja kestävyyden perusta. Usein kylpylärakentamiseen käytetään puutavaraa - puuta tai puuta, jonka ansiosta rakennus on melko helppoa. Tästä syystä on suositeltavaa rakentaa kylpy pylväsperustaan, joka on tukipylväs, joka haudataan maaperään eri materiaaleista. Tällaisia ​​tukia voidaan asentaa puusta, tiilestä, kivestä, putkista, pohjaseinästä, teräsbetonista.

Valmistelutyöt

Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen puhdistaa ja suunnitella sivuston tulevaa rakentamista varten. Voit tehdä tämän poistamalla maapallon yläkerroksen (noin 30 senttimetriä) suunnitellun rakennuksen alla yhdessä kaikkien kasvillisuuden kanssa.

Tällöin on välttämätöntä tasoittaa kaikki reiät ja epäsäännöllisyydet, ja jos kyseessä on saviä maaperä, lisää hiekkaa ja soraa.

Seuraavaksi siirrytään kylvösuunnitelmaan suoraan tontille käyttämällä mittanauhaa, rakennustasoa, tavallisia puisia tai metallisia tappeja ja rakennuksen lankaa akseleiden määrittämiseksi. Jos sivusto sijaitsee maan päällä, sillä on huomattava ero sivun korkeudessa, sen määrittämiseksi, onko perustan pylväitä korkein, on suositeltavaa ottaa asiantuntija ja tasoittaa pinta. Tämä takaa, että tuleva kylpy ei vääristy.

Perusperiaate säätiön merkitsemisestä

Pohjapiirros

Kylpyammeen pohjan asettelu

maavalli

Riippumatta materiaalin valinnasta pylväsnauhojen asennusta varten, kaikki tämäntyyppiset perustukset asennetaan samanlaisen periaatteen mukaisesti (lukuun ottamatta grillata-versiota). Tämä pätee myös maanrakennustöihin, ennen kuin on tarpeen määrittää maaperä, läheisyys pohjaveden pinnalle ja sen jäädytyksen syvyys.

Nämä tekijät vaikuttavat suoraan tukipylväiden asennussyvyyteen. Maa- ja pohjaveden tyypin määrittämiseksi on tarpeen kaivata reikä, jonka syvyys on vähintään 1-1,2 metriä (optimaalisesti). Jos tällä syvyydellä ei ole pohjavettä, eikä maa ole kireyttä - jäätyy, niin tämä syvyys riittää kylvyn pylväspohjaan.

Muussa tapauksessa sinun on kaivauduttava tiheään, puristamatonta kerrosta maaperään, jossa keskitytään seuraaviin indikaattoreihin: syvyys on + 40 senttimetriä. On muistettava, että kumpuilevat maaperät ovat niitä, joilla on savi koostumuksessaan. Ja mitä enemmän se sisältyy, sitä merkittävämpi maa on alttiina jäädyttämiselle. Jos nämä olosuhteet eivät täyty, veden tai alilämpötilan vaikutuksen alaisena säätö voi vain halkeilla tai muodonmuutoksella, mutta myös kokonaan romahtaa.

Säätiön pylväskannat on välttämättä sijoitettava rakennuksen kulmiin, seinien leikkauspisteeseen, ympäryksen ympärille ja 1,5 - 2,0 metrin etäisyydellä rakennusten kokonaispainosta riippuen. Tuppareita voidaan kaivaa lapiolla tai voit käyttää haluttua halkaisijaltaan erityistä manuaalista kartion muotoista puristusta, jonka ansiosta voit saada parhaan reiän.

Kaksi tapaa kaivaa reikiä

Sen perusteella, mitä materiaalia käytetään sarakepaperin rakentamiseen, määritetään reikien halkaisijaltaan halkaisijaltaan 7-10 senttimetriä enemmän kuin nämä parametrit:

 • tiilen ja kiven sarakkeille, optimaalisesti 50x50 senttimetriä;
 • raakapuun sarakkeisiin - 60x60 senttimetriä;
 • asbestisementtiputkille Ø200 mm;
 • Vahvistettu betonituote sopii 30-35 senttimetriin;
 • välille - se on 25-30 senttimetriä.

Jokaisen valmistetun kuopan pohjalle nukahdutaan noin 20 senttimetriä hiekkaa, lisätään vähän vettä ja varovasti tampaan, jolloin saadaan haluttu hiekkalaatta. Tämä valmistelu- ja kaivaustyö on saatu päätökseen. Voit siirtyä valittua materiaalia olevan sarakepohjan välittömään järjestelyyn.

Pilarin putkipohjat

Putken sarakkeen perusta

Parhaan vaihtoehdon kylvyn sarakealustalle on metalli- tai asbestisementtiputket Ø200 mm, jotka leikataan helposti hiomalla haluttuun pituiseen palaan. On huomattava, että putkesta valmistetun navan tulee työntyä noin 0,4 metriä pinnan yläpuolelle.

Asbotsementny vapaavirtausputket

Putket on pakko suojata kosteudelta ja muilta negatiivisilta tekijöiltä. Tätä varten sinun on tehtävä vesitiivis - kääri putken pinta kattohuovan kanssa bitumilla, liimaavilla vedeneristysmateriaaleilla tai erityisellä mastiksella.

Valmistamme putket säätiölle

Valmistetut putket on kevyesti ja tasaisesti laskettu jokaiseen reikään.

Perusputkien asennus

Putken seinämän ja maan välinen rako täytetään aiemmin kaivalla maalla tai hiekalla sora (kerrospaksuus 40-50 cm), mikä on toivottavaa varovasti tampaan.

Asennettujen putkien keskipisteeseen 7 cm etäisyydelle toisistaan ​​on asennettava lujitustangot Ø12-14 mm, jotka toimivat lujittavan kehyksenä. Koska raudoituksen tulee työntyä valmiiden sarakkeiden yläpuolelle, sen pituuden tulisi olla 20% suurempi kuin putken koko.

Näiden valmistelutöiden jälkeen voit alkaa täyttää perustuspilarit. Paras vaihtoehto on betoni brändi M400. Se voidaan tilata erikoistuneilta tehtailta tai se voidaan tehdä betonisekoittimella. Itsenäisellä tuotannolla riittää käyttämään M400-merkin, karkean hiekan, pienten ja keskipitkien jakeiden sementtiä, joka on sekoitettava suhteessa 1: 1,5: 3. Tarvittava määrä vettä on 0,4 osa sementtimäärästä.

Itse betonimassan kaataminen tapahtuu useassa vaiheessa (ks. Taulukko).

Tällä tavalla valmistetut paalut peitetään kalvolla ja annetaan seistä 7-10 päivää. Tänä aikana betoni saavuttaa tarvittavan voimaa ja voit jatkaa kylvyn rakentamista.

Tämä pylväsperustaisten pystytysmenetelmä on yksi suosituimmista, koska sen luotettavuus, suhteellinen halpa, asennusnopeus ja vähäiset taidot johtuvat.

Valmis vesitiivis pylväs

Tiilipilarin perustus

Valmistelu- ja kaivaustyöt ennen tiilen pylväspohjarakenteen järjestämistä ovat samanlaiset kuin työskentely putkien kanssa. Mutta päällikön sopivuuden vuoksi tulevien pylväiden reikiä ei tarvitse porata, vaan ne voidaan kaivata manuaalisesti tai käyttämällä tekniikkaa, joka on paljon nopeampi ja kalliimpi. Tässä tapauksessa älä unohda lisätä hieman äänenvoimakkuutta helppokäyttöisyyden vuoksi.

Tiilipilarin perustus

Valmistetun kuopan pohja nukahtaa viisitoista, kaksikymmentä senttimetrin kerrosta hiekkaa, jonka puristamme muodostaen hiekkaisen tyynyn. Sen yläpuolelle on tarpeen kaataa betonipohjaa, joka on vahvistettu vahvikkeella. Ristikon valmistukseen otetaan 12-14 mm: n leikkausraudat, jotka leikataan kaivon parametreihin. Laitamme ne kohtisuoraan muodostaen neliöllisiä soluja, joiden risteykset on kiinnitetty ohut neuletietoketjulla, jonka läpimitta on 2-3 millimetriä. Helppo neulonta, voit käyttää erityistä koukkua, joka kannattaa ostaa laitteistosta. Betonipohjan (M400) paksuus yhdessä vahvistusverkon kanssa ei saa olla yli 20 senttimetriä.

Tiilen tiilipohja - järjestelmä

Kun olet antanut konkreettisia muutamia päiviä vahvistamaan voimaa, voit siirtyä suoraan tiilimuuraukseen. On otettava huomioon, että ontto tiili ei ehdottomasti sovi tähän. On optimaalista käyttää kiinteää keraamista tiiliä (esimerkiksi M-100), jolla on tarvittava voima ja vastustus alhaisissa lämpötiloissa.

Kun tehdään tiilimuuraus, on suositeltavaa tarkistaa jokaisen rivitason. Näin saadaan tasainen sarake. Pylväiden suuremman lujuuden saavuttamiseksi voit luoda raudoitusraudan 3-4 riviä tiilien läpi. Rakennamme perustuksen tiilikannattua 15-20 senttimetriä korkeammaksi kuin maanpinnan taso ja suojaamme sitä vedeneristysmateriaalilla - mastisilla tai kattotuotteilla kuumalla bitumilla. 5-7 päivän kuluttua päättynyt tiilipylväs on täynnä maata, jota me varovasti tamp.

Vaikka tällainen pylväsperusta on suosittu, sillä on sen haitat. Tiilien väliset saumat tekevät tällaisen tuen melko haurasta ja epäsuotuisten tekijöiden vaikutuksesta, se voidaan tuhota.

Block Foundation

Sen tuotannossa käytetään teollisuustuotannon perustekniikkalohkoja. Yleisimmin käytetty on täyteläinen tai merkityksettömän tyhjät lohko 20 x 20 x 40 senttimetriä.

Pohjapaneelit 20х20х40 mm

Se on kestävä rakennusmateriaali, joka kestää raskaita kuormia. Lohkojen pylväspohja asennetaan analogisesti tiilikannattimiin ottamalla huomioon eräitä eroja:

 • johtuen lohkojen suuremmasta painosta, monoliittisen teräsbetonipohjan paksuus hiekkalaipan yli vaihtelee 50 - 70 senttimetristä;
 • se on sallittua sijasta hiekkakiviä, jotta se saadaan murskattua suuren ja keskikokoisen murskan kiveä. Tämä auttaa poistamaan kosteuden;
 • ennen ensimmäisen lohkon rivin asennusta on tehtävä tyyny liuoksesta, johon rakennusmateriaali on asennettava;
 • Asennetun rivin on koostuttava vähintään kahdesta lohkosta. Jokainen myöhempi on asennettu kohtisuoraan edelliseen ja se on sinetöity muurattuun tavalliseen sementtilaastiin.

Viimeinen lohkon rivi on asennettu 20-30 senttimetriä maanpinnasta ja peitetty vedeneristysmateriaalilla saumojen ja lohkojen suojaamiseksi kosteudelta ja alhaisilta lämpötiloilta, jotka yhdessä voivat johtaa tämän tyyppisen pylväsperustan tuhoutumiseen. Pintaan sijoitettavien lohkojen asettamisen yhteydessä on tarpeen valvoa tarkasti niiden sijaintia suhteessa kylvyn tulevan rakennuksen merkittyihin akseleihin. Asennetun lohkotukien ympärillä oleva aukko täyttyy aiemmin kaivettuun maaperään, joka myös tamping.

Lohkojen perusta - kuva

Kaltevien kohteiden asettaminen vaatii erityistä huomiota. Mitään ei voi estää pylväiden sijoittamista samaan syvyyteen. Tämä voi johtaa kylvyn myöhempään vinoutumiseen ja pylväspohjan tuhoutumiseen.

Betonipylväs

Vahvistettu monoliittinen pylväspohjainen betoni on kaikkein vankka ja luotettava.

Tuotannollemme suoritetaan valmistelu- ja maansiirtotyöt yleisen tekniikan mukaisesti. Teemme pyöreitä ja neliöitä kehyksiä (vastaavasti 3 tai 4 sauvaa), joiden pituus on 15-20 senttimetriä. Tätä varten yhdistämme ohuet langat, joissa on pyöreät tai neliömäiset renkaat, jotka on taivutettu tasaisesta lujasta Ø6-8 millimetriä.

Tarvittavan koon pohjapylvään täyttäminen on mahdollista vain muottipohjalla, joka on valmistettava saumattomasta alustasta, lastulevystä ja muista sopivista materiaaleista. Tämä menetelmä on kuitenkin melko pitkä, aikaa vievä ja kallis.

Kaatopäällystyskokoonpano pylväsperusta

Valmistetun kuopan pohjalle, jonka kerros on 10-20 senttimetriä, kaadetaan hiekkainen tyyny, jonka päälle asetetaan ruberoidi tai polyeteeni, joka on välttämätön kosteuden säilyttämiseksi kaatuneessa betonissa.

Upota asennetun muotin reikään ja asenna vahvistettu runko siihen.

Pilarin perustus - muotti- ja vahvistusjärjestelmä

Kaadetaan 400 laatua olevaa betonia muottipesään, joka on valmistettu sementtiasteesta 400, karkeaa hiekkaa, hienohiekkaa ja keskipitkistä soraa sekoitettuna suhteessa 1: 1,5: 3 veden kanssa 0,4 osaan käytettyä sementtiä.

Muottien täyttäminen betonilla

Jokainen 30-35 senttimetri kaatamalla ram betonia, poistamalla ilmaa.

Peitämme valmiin tuen kalvolla ja annamme se seistä muutamia päiviä, jonka jälkeen poistamme pakastetun betonin muottiosat.

Valmiit tuet peitetään vedeneristysmateriaaleilla ja nukahduvat aiemmin kaivetut mahasumput.

Voit vähentää kustannuksia ja aikaa, kun järjestät pylväspohjan betonirakenteelle, jäykän muottien sijaan voit käyttää ei-irrotettavaa pehmeää muottirakennetta, joka on lasikuitumateriaalia. Tällöin tukirakenteet on tehtävä sopivalla porauksella. Leikkaa katetamateriaali halutun pituuden mukaan, kierrä se ja asenna se valmiiseen reikään. Samaan aikaan tarvitaan myös hiekkalaatikko ja alempi eristyskerros. Seuraavaksi asennamme vahvistuskammion ja kaadetaan betoni irrotettavassa muottipesässä. Käyttämällä tällaista materiaalia saamme valmiin paalun, joka on välittömästi peitetty vedeneristysmateriaalilla. Ja heti kun saavutat konkreettisen voiman, voit suorittaa seuraavan työn vaiheen.

Video - Pylväspohjan täyttö

Pylväspohja, jossa grillata

Tehdasrakennuksen rakentamisen aikana (esim. Tiilestä) tai haluttaessa varustaa kellari, voit asentaa pylväspohjan, jossa on grillata. Tämä on monoliittinen, vahvistettu betonihihnan rakenne, joka yhdistää kaikkien maahan upotettujen peruselementtien yläpisteet.

Voit grillata grillata, tarvitset materiaalia muottiin: paksuus 20 - 40 millimetriä, vaneri, OSB tai muu vastaava rakennusmateriaali. Sekä poikkileikkaus 10-12 millimetriä ja betoni, joka ei ole alhaisempi kuin luokka 150. Useimmiten luokka 200 on tarkoitettu grillattavaksi, ja jos se valmistetaan itsenäisesti, on välttämätöntä sekoittaa sementtiä M400, karkeaa hiekkaa ja keskikokoista tai hienojakoista murskattua kiveä suhteessa 1: 2, 5: 4,5.

Laske muottipesän määrä. On huomattava, että grillimassan korkeuden on oltava vähintään 0,3 metriä ja sen leveys 10 senttimetriä suurempi kuin valmistettujen kolonnin tukien leveys.

 1. Määrittelemme grillauksen suoran korkeuden ja lisäämme siihen vielä 0,2 metriä, sillä muottien korkeuden on oltava suurempi kuin siihen syötetty betoni.
 2. Kiinnitä muotin materiaalin paksuus metreinä.
 3. Mitataan tulevan grillauksen kokonaispituus.
 4. Kerro toistensa kanssa kaikki parametrit ja saat tarvittavan määrän mate- riaalia kuutiometreinä.

Valmistuneesta puutavarasta kopioimme muottipaketin. Alareunassa on syytä leikata reikiä aikaisemmin valmistetuille pilareille, joiden pitäisi hieman nousta ylemmän osan yläpuolelle.

Video - Muottien asennus

On tarpeen tehdä kehyksiä, joissa on poikittaiset neliömäiset kiinnittimet lujitustangoista, jotka voidaan taivuttaa ohuemmalta, sileältä vahvikkeelta tai Ø6-8 mm: n langasta. Ne antavat tarvittavan lujuuden ja luotettavuuden suunnittelulle. Joka 30-35 senttimetrin välein kytketään neuletiheyspihdit ja lujitangot niin paljon kuin grillauksen koko kehä. Rungon koko lasketaan siten, että se seinistä muottiin oli 5-7 senttimetriä.

Jos valmiit tukipylväät sijaitsevat huomattavalla etäisyydellä toisistaan, luotettavuutta voidaan vahvistaa myös puiset tuet, jotka on asennettava tiukasti vaakasuoraan.

Ennen betonin kaatamista muottilaatikkoon asennamme lujittavan kehyksen, joka kiinnittää sen alaosaan pylvääseen kääntyvästä lujasta.

Video - Pilarin perustus. Katto, vahvistaminen, kaataminen

Jos valu tehdään automaattisesta betonisekoittimesta, niin koko betoniseos kaadetaan kerrallaan poistamalla ilma rakennusvärähtelijällä, tangolla tai vain lapiolla.

Jos sinun on sekoitettava betoni itse ja valutustarpeet on tehtävä useita päiviä, niin:

 • kerrallaan täytä osa grillausta, joka on jaettu pystysuoraan, unohtamatta poistumista;
 • ennen seuraavan osan kaatamista valmiin lohkon reuna jo kovetetulla betonilla kostutetaan runsaalla vedellä.

Kaada betonimuoto kokonaan betonilla, peitä se kalvolla ja anna seistä useita päiviä. Puhdista sitten varovasti puulaatikko ja roikkuvat roskiamme on valmis.

On huomattava, että riippumatta pylväspohjan järjestelystä käytetystä materiaalista, tulevaisuuden kylpyammeen perustuksen tämä variantti on luotettavampi kuin perinteinen kaistale, ja se on paljon halvempaa (lähes kaksi kertaa).