Kylpylän 3x4, 4x4, 3x5 tai 4x6 pohja tekee sen itse

Kesämökki ei ole täydellinen ilman kylpyä. Jotkut maanomistajat saivat kylpyamme ensin, ja vasta sitten alkavat kehittää sivustoa ja rakentaa talon. Rakentamiseen voi vuokrata rakennustyöryhmä, mutta se on kallista, ja siksi jotkut päättävät rakentaa kylpyamme itsenäisesti.

Rakentamisen ensimmäinen askel on luoda perusta. Tämä vaihe on erittäin tärkeä asia, ja se on tehtävä erittäin huolellisesti. Miten rakentaa säätiön itse, minkälaista rakennetta valita, harkitse tässä artikkelissa.

Säätiön tyypit

Ennen kuin aloitat altaan pohjan järjestämisen, sinun täytyy saada käsitys siitä, millaisia ​​säätiöitä ja valitse rakenteensa mukaista. Tärkeimmät emästyypit:

 • nauha-pohjainen;
 • sarakealkio;
 • pohjalevy;
 • rengas säätiö;
 • tehdasvalmisteiset monoliittiset perustukset.

On olemassa joitain tekijöitä, jotka määräävät yhden tai toisen perustan valinnan. On tärkeää ottaa huomioon paitsi paikan päällä oleva maaperä, myös rakennuksen erityinen painovoima, ja koska rakennamme pienen kylpyammeen, sen ominaispaino ei ole yliluonnollinen.

Pylväsperusta soveltuu, jos rakennuksen seinät ovat vaahtopalojen puutavaraa. Myös tämä kehyskehän pohja lähestyy. Jos aiot rakentaa tiilen seiniä, hiilihapotettua betonia, on tarpeen luoda vain nauhatus, riippumatta siitä, millaista maaperä on.

Miten varustaa sarake säätiö

Pylvästä valmistettuun kylpyyn pohja ei edellytä runsaasti materiaalisia ja taloudellisia investointeja. Tämä on yksi taloudellisista vaihtoehdoista. Tämän tyyppiselle alustalle käytetään seuraavia materiaaleja:

 • puutavara;
 • tiili;
 • raudoitetun betonin pohjapaneelit;
 • asbestisementtiputket, jotka on täytetty betoniseoksella;
 • betoni.

Kuinka tehdä kolonnin säätiö - ohjeet

 1. pilarit asennetaan rakennuksen kulmiin, seinien leikkauspisteeseen ja kaikkien seinien sisäpuolelle sekä ulkoiselle, enintään 1 metrin etäisyydelle toisistaan. On helppo laskea, että sinun on asennettava 8-12 pylvästä 3x4-kylvyn alla;
 2. kuopan syvyyden tulisi olla 70 cm, mutta voi olla suurempi, jos alueen maaperä on löysä ja kallistuu. Kaivon pohjassa sinun täytyy täyttää hiekka ja kaatua. Peitä hiekka katemateriaalilla vedenpitäviksi ja asenna täysin eristetty napa, jonka tulee nousee 40 senttimetriä maanpinnasta.
 3. Heti kun pylväät on asennettu, on tarpeen varustaa aidan - tämä on seinä väliseinien välissä, joka suojaa alustaa ympäristöön kohdistuvilta kielteisiltä vaikutuksilta. Tätä varten voit käyttää tiili- tai hiilihapotettuja betonilohkoja.

Video asbestisementtiputkien sarakepohjan järjestelystä:

tämä video näyttää hyvin ja oikein, kuinka asbestiputkia asennetaan säätiölle.

Kuinka säädä teippiperusta oikein

Tämä on myös varsin suosittu pohja paitsi pienille kylville, myös muille rakennustyypeille. Ennen kuin alat varustaa säätiön, sinun on valmisteltava maata työmaalla. Kaikki alkaa merkintäalueella.

Merkintään tarvitaan tapit ja köydet, joiden pituus on yhtä suuri kuin kylpyammeen seinien viiva. Koukut kulkeutuvat kulmiin, ja niiden välinen köysi on vedetty suunnilleen oikeaan kulmaan.

Oikean kulman saavuttamiseksi sinun täytyy kiristää vinoviiva, jonka pituuden on oltava viisi metriä.

Jos maa on riittävän kiinteä, pohjan alapuolella olevan kaivannon syvyys voi olla jopa 40 cm, mutta jos maaperä kallistuu ja juoksee, kaivetaan 70 cm: n syvä kaivanto. Kaivannon pohjalla on hiekkainen tyyny, joka on varmasti tamped hyvin.

muotti

Materiaalina käytetään levyjä, jos on mahdollista, on parempi käyttää vanhaa puutavaraa, koska sen kaatamisen jälkeen se on käyttökelvoton. Jos vanha materiaali ei ole, sinun on hankittava oikea määrä levyjä.

Muotti on pystytetty yhdessä vaiheessa, kaikki kerralla, ja sitten sinun täytyy kaataa betonia samalla tavalla. Muottien korkeus lasketaan kaivetun kaivannon syvyyden perusteella, esimerkiksi matala kaivaus, 80 senttimetriä riittää, muissa tapauksissa mittari. Muottien leveyden tulee olla vähintään 20 senttimetriä.

vahvistaminen

Pohjan sitoutumisen lujuus noin 4 metriä per perusmittari. Neulomalla lanka vahvistamisesta syntyy neliö ja sijoitetaan kaivantoon. Vain kaataa betonia.

Mitä sinun tarvitsee tietää kaatamisen aikana:

 • liuos on kaadettava kaikki kerralla;
 • heti kun valukappale on valmis, betoni tiivistetään ja tasoitetaan;
 • kuivausjakso lähes kuukausi;
 • Työtä ei tehdä ennen kuivaamista.

Videojärjestelyn nauhaosasto:

erittäin informatiivinen video, se osoittaa, että puutavaran säilyttämiseksi ja muottien paremman poistamisen jälkeen puutavara peitetään muovikelmulla.

Renkaiden perusteet

Olisi ymmärrettävä, että tämäntyyppisille säätiöille on valittava renkaita, jotka ovat samanlaisia ​​paksuudeltaan ja halkaisijaltaan, silloin on erittäin helppo työskennellä. Paikan päällä on toimitettava tarvittava määrä renkaita altaan pohjan järjestämiseksi.

Mitkä ovat tämän materiaalin edut:

 1. renkaat on valmistettu erityisestä kumista, joka on kestävä kaikenlaisiin vaikutuksiin;
 2. materiaaliominaisuuden ansiosta voit rakentaa luotettavan ja vankan perustan kylvyn rakentamiseksi.
 3. Erityistä huomiota on kiinnitettävä renkaiden eristysominaisuuksiin, ne sietävät kosteaa ympäristöä ja suojaavat luotettavasti kylpypohjan.

Haittojen kohdalla se on yksi - kun lämmitettävät renkaat aiheuttavat ympäristöhauteita. Mutta oikein rakennettu, renkaiden pohja ei altistu auringolle, josta kumi tuhoutuu.

Vinkki: kun tehdään päätös renkaiden perustamisesta, sinun on arvioitava kaikki tällaisen rakenteen positiiviset näkökohdat ja haitat.

Maa toimii

 • Laita kaivo, jonka koko ylittää rakennuksen alueen 20 senttimetriä kummallakin puolella.
 • Kuopan syvyys on 20 senttimetriä riippumatta renkaiden paksuudesta.
 • Kaivon pohja peitetään hiekalla ja täytetään hyvin, jotta saadaan tasainen pinta.
 • Sitten jaamme renkaat kuopan pohjalle ja asetamme ne mahdollisimman lähelle toisiaan.
 • Seuraava askel on nukahtaa koko tilan renkaissa ja niiden välissä, täyttömateriaalin tulee olla hyvin tiivistetty, sillä pohjan vahvuus riippuu siitä.

Betonityö

 • Ennen betonityön aloittamista asenna vedeneristyskalvo tai kateaine.
 • Muotti on luotu vanhoista levyistä tai vanerilevyistä.
 • Muotti on suunniteltava siten, että pohja-alueelta poistuu tasainen betonilaatta.
 • Seuraavaksi vahvistusta tehdään vahvistamalla ja neulomalla.
 • Työn helpottamiseksi voit käyttää valmiita laattoja, jotka on asennettu valmiisiin renkaisiin.
 • On täytettävä ratkaisu yhdessä vaiheessa. Jos heräät, valmistele itse, älä unohda pehmittimen lisäämistä, muuten betonilaatta saattaa halkeilla, kun se kuivuu.
 • Muotti on puhdistettu viikossa.
 • Säätiö kuivuu kuukaudessa.

Renkaiden perustuksen järjestelyn video:

esittää erilaisia ​​järjestelyjä, joissa käytetään vanhoja renkaita. Tämäntyyppinen säätö on ihanteellinen kehyshauteeseen.

Harkitse työ- ja materiaalikustannukset taulukon kaistaleen, matalan perustuksen järjestelyssä:

Aineiston kulutuksen laskeminen ja pylväsperustan kustannukset taulukossa:

Taulukoissa esitetään materiaalien ja työn likimääräiset kustannukset, koska lopullinen hinta riippuu maaperätyypistä.

Kuinka korjata säätiö

Usein siinä tapauksessa, että tekniikka rikkoo kylvyn pohjan ajan, säätiö alkaa romahtaa. Mitä tehdä, purkaa koko rakenne kokonaan tai korjaa base?

Korjaus säätiön itse on mahdollista, sinun tarvitsee vain tietää työn jono, kussakin tapauksessa.

Nauhapohjan korjaus

Laadukkaan korjauksen tekemiseksi sinun on nostettava kylpyamme runko pohjan yläpuolelle. Yleensä tämä tapahtuu rahtiliittimien avulla, mieluiten niillä on oltava vähintään 8 kappaletta: 4 sijoitetaan kulmiin ja toinen jokaisen seinän keskelle.

Tässä tarvitset apua, koska on toivottavaa nostaa kulmaliitokset samanaikaisesti.

Kun hirsitalo nostetaan haluttuun etäisyyteen, sinun on arvioitava pohjan tuhoutumisen asteikko. Jos pohja on halkeillut ja hieman mureneva, se voidaan vahvistaa vaimentimella ja vahvikkeella ympäryksen ympärillä, asettaa muottipesät ja kaataa betonia. Säätiö on hieman paksumpi kuin edellisellä, ja vahvistamisen ja valun takia se vahvistuu.

Jos vahinko on merkitsevä yhden tai useamman kulman vinossa, niin se on poistettava kokonaan hiekkapyyhkeeseen asti. Joskus alhaisella syvyydellä kallistuvilla mailla pohja voi rikkoa maaperän jäädyttämisen hetkellä. Jos syy on tämä, kannattaa lisätä kaivannon syvyyttä. Heti kun kaivanto kaivetaan haluttuun syvyyteen, valetaan uusi pohja. Heti talo hiljenee heti, kun se kuivuu, unohtamatta eristämistä.

Pilarin säätiö - korjaus

Tällaisessa alustassa voi olla vinoutuneita pilareita. Tämän ongelman korjaamiseksi tarvitset:

 • laittaa tukeen vinoon napaan;
 • sen jälkeen vanha pilari poistetaan ja kaivoa syvennetään tarvittaessa. Sitten sinun täytyy rakentaa uusi leikkaus ja asentaa se reikään.
 • ensimmäinen vaihe täytetään, liuos täyttää kuopan maaperän pintaan;
 • rakenteita rakennetaan ja pylväs lopulta kaadetaan.

Perustan vahvistamiseksi voit tehdä betonirainan pitkin lokin koko kehää, joka yhdistää pilarit yhteen yksikköön, joka estää niiden vääristymisen.

Kuten näet, ei ole mitään vaikeaa järjestää tukikohdan kylpyamme omilla käsilläsi. Tärkeintä on ymmärtää joitakin pisteitä ja tietää erottelut erilaisten perustusten kaatamisesta.

Mikä on nauhalevitys kylpy + DIY-asennusohjeeseen

Kylvyn rakentaminen on tehtävä, jonka merkitys ei ole kiistetty yksityisen tai maalaistalon omistajan mukaan.

Tärkein ja tärkein osa työtä on luoda luotettava ja laadukas perusta.

Perusmallin valinta tulevan rakenteen koosta ja materiaalista johtuen.

Useimmat omistajat pysyvät nauhatulostuksessa, yleisimpiä ja suosituimpia vaihtoehtoja.

Harkitse sen ominaisuuksia ja järjestysjärjestystä.

Miksi kannattaa valita nauhan tukikohta kylpyyn

Nauhatalusto on jatkuva betoniliima, joka sijaitsee rakennuksen kaikkien seinien alapuolella.

Se on johtava asema vaihtoehtoisten tapojen rakentamisessa säätiöön useista syistä:

 • Ensinnäkin sillä on suuri kantavuus ja suhteellisen pieni rakennusmateriaalin kulutus. Jos katsomme vertailevaa tarvetta erilaisten alustyyppien materiaaleille, nauhatyyppi edustaa "kultaista keskiarvoa", joka yhdistää kustannukset ja tulokset parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Nauhapohjalla on useita vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat erilaisten rakennusmateriaalien käytön. Rakennuksen aikana käytetään sekä monoliittista betonivalua että elementtivalmisteita (FBS), tiiliä tai kiveä ja muita menetelmiä.
 • Maaperän upotuksen syvyys voi olla joko pienempi tai korkeampi kuin talven jäätymisen taso, minkä ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon riippuen alueen hydrogeologisista olosuhteista.
 • Liuskajohdon ominaisuudet ja ominaisuudet tutkitaan paremmin kuin muuntyyppiset perustukset. Suunnittelu mahdollistaa tarvittaessa korjaustyöt, vedenpitävyys tai muut korjaus- ja restaurointityöt.

Nauhapohjan rakenne on yksinkertainen ja selkeä kaikille käyttäjille. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä määrittävät nauhan ensisijaisuuden ennen muita keinoja luoda säätiö.

Vahvuudet ja heikkoudet

Nauhapohjan etuja ovat:

 • Materiaalien ja työn kustannukset ovat suhteellisen alhaiset.
 • Työn tuotannon nopeus erottaa nauhan muista kiinteistä perustuksista.
 • Nauhan rakenne on yksinkertainen, ja se voidaan luoda myös aloitteleville rakennuttajille.
 • Laakerikapasiteetin ansiosta voit rakentaa rakennuksia useisiin kerroksiin.
 • Rakentaminen on mahdollista erilaisilla, jopa ongelmallisilla maaperityypeillä.

On haittoja:

 • Syvyyden laskemisessa on otettava huomioon maaperätyyppi, joka parhaiten tehdään asiantuntijoiden kanssa.
 • Rakennuksen on suoritettava valmistelu ja huomattava maanrakennus.
 • Castingin jälkeen on tarpeen kestää tietty aika, joka tarvitaan betonin täydelliseen parantamiseen.

Nauhatuloksen haitat määräytyvät sen suunnittelun ja rakentamisen avulla, joten niitä käsitellään rakennusominaisuuksina.

Ne eivät aiheuta perustavanlaatuisia vaikeuksia, ja säätiön hyödylliset ominaisuudet ylittävät huomattavasti negatiivisia pisteitä.

Yleinen asettelu

Puun käyttö on perinteinen tapa rakentaa Venäjän kylpy (6x6 tai 6x4). Palkin ansiosta voit saada vahvoja ja lämpimiä seiniä, joilla ei ole paljon painoa, eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta pohjaan.

Tämän ansiosta voit käyttää matalan syvyyden muotoa nauhalevystä, joka vaatii pienempiä maalajeja ja ei tarvitse suurta rakennusaineistoa.

Ainoa valintamahdollisuus on edelleen hydrogeologinen tilanne paikoilla, maaperän koostumus ja muut olosuhteet.

Nauhan kokoonpano toistaa kupin tukiseinien muodon sekä sisäpuoliset seinät, jotka vahvistavat rakenteen ja ottavat suurimman osan kuormista.

Uunin pohja on rakennettu erikseen eikä se ole mekaanisesti kytketty yhteiseen pohjaan.

Jotta voit luoda säätiön, sinun on tehtävä useita teoksia:

 • Sivuston valmistelu. Ylin hedelmällinen maaperäkerros poistetaan, sivustosuunnittelu suoritetaan.
 • Merkintä tapilla.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Valmistelut ennen nauhan kiinnittämistä (ns. Jalka).
 • Muottien asennus.
 • Lujittavan häkin luominen.
 • Täytä nauha.
 • Altistuminen, syödä muotti.

maavalli

Maanrakennuksen ensimmäinen vaihe on ylemmän kerroksen poistaminen paikannuksen samanaikaisesta kohdistamisesta (suunnittelusta). Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää puskutraktoria, vaikka pienissä rakennuksissa, jotka sijaitsevat tasaisella alueella, manuaalinen valmistelu on sallittua.

Valmis kohta on merkitty huolella puisten tapien avulla. Ne ovat jumissa kulmassa ja välikohdat, jotka määrittävät tulevan kaivon ääriviivat. Kun merkintä on päättynyt, kaivanto kaivetaan laskettuun syvyyteen.

Kaivettu maaperä poistetaan paikan päällä tai varastoidaan lähellä myöhempää käyttöä varten.

Säätylaukku

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen on välttämätöntä luoda irtotavarana (pohja), joka suorittaa tyhjennystoiminnon. Tyyny koostuu yleensä kahdesta materiaalista - jokien hiekasta ja murskatusta kiveistä. Ensiksi täytetään hiekkakerros, jonka paksuus määräytyy alueen hydrogeologisten olosuhteiden ja kaivannon syvyyden perusteella (yleensä 20-30 cm).

Hän on täynnä vettä. Saman paksuisen murskakiven kerros on päällystetty ja kaatunut mahdollisimman varovasti.

Kaadetaan noin 5 cm: n tasoitushiekkakerros, joka on kaadettu veden päällä ja tiivistetty äärimmäisen varovasti.

Kuinka laskea syvyys ja leveys

Säätiön täydellinen laskenta on monimutkainen suunnittelutyö, jota voi käyttää ainoastaan ​​koulutetulle asiantuntijalle.

Sen on suoritettava kattava maaperän tutkimus, laskettava kylvyn paino ilman pohjaa ja sen mukana, otettava huomioon suuri määrä erikoisarvoja, kertoimia ja indikaattoreita.

Ulkopuolisille, joilla ei ole asianmukaista koulutusta ja kokemusta, ei ole mahdollista suorittaa tällaista laskentaa.

Asian käsittely on vetoomus ammattilaisille, jotka ammattimaisesti harjoittavat tällaisia ​​laskelmia. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, mutta vaatii tiettyjä käteisinvestointeja.

Toinen tapa on mahdollista - online-laskimia, jotka ovat monissa verkossa. Tämän menetelmän avulla saadut tulokset on kopioitava muilla resursseilla, jotta pystytään varmistamaan saadut tiedot ja ottamaan luotettavat arvot.

Muottien asennus

Luo oma muotosi käyttäen 25-40 mm paksuisia leikattuja levyjä.

On muita materiaaleja, mutta puuta on edullisempaa, halvempaa ja helpompi työskennellä. Lisäksi työlevyjen valmistuttua voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.

Levyjen paksuus riippuu nauhan korkeudesta.

Muotti on koottu vaiheittain:

 • Rakenna kilvet. Korkeus on 5-10 cm enemmän kuin nauhan korkeus, levyn pituus määräytyy seinien pituuden tai levyjen koon mukaan.
 • Asenna suojukset kaivannossa. Ne kiinnitetään yhdessä tukinauhojen kanssa, jotka määrittävät tulevan nauhan paksuuden. Ulkopuolella levyt on vahvistettu tukien avulla, jotka eivät salli betonin massan puristaa muotin seinämät ulkopuolelle.
 • Jos suojat ovat alhaiset (enintään 20 cm), rekvisiittaa ei voida käyttää, kiinnittää seinät ulkosivulla.

Asennettu muotti on rakenne, jonka sisäinen tila on konkreettisen nauhan tarkka muoto. Kokoamisen jälkeen kaikki mitat on tarkistettava virheiden poistamiseksi.

Seuraavaksi mitään ei voida vahvistaa, joten kokoonpanoprosessia tulee seurata huolellisesti.

Valitse venttiili ja sen halkaisija

Vahvistuksen valinta on menettely, joka on joka tapauksessa tehtävä itsenäisesti. Jos betonia tai muuta materiaalia voi ostaa valmiina, teippi kehys tehdään paikan päällä, joten sinun on valittava paras vaihtoehto.

Kaksoismuotoja on kaksi:

 • Perinteinen metallipalkki, jossa on uita.
 • Koostumukset, jotka on valmistettu lasikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista.

Komposiittivahvike on 9 kertaa kevyempi kuin metalli. Lisäksi se on halvempi noin 20%, mikä antaa sille merkittävän edun. Mutta metallivarret kykenevät mutkaamaan, mikä lasikuitu ei salli.

Lisäksi lasikuidun betonikerroin betoni on pienempi kuin metallin. Jos kehystä on tarkoitus hitsata, voidaan käyttää vain metallista tyyppiä.

Säätötyynyn kulutus on suuri, joten säästämismahdollisuutta pidetään suurena etuna. Jos kehys on suunniteltu koottavaksi sitomismenetelmällä, eikä sitä tarvitse taivuttaa tankoja, on suositeltavaa käyttää lasikuituputkia.

Kylvyssä suositeltava halkaisija on 10 mm, jos rakenne on suuri - 12 mm.

Pohjan vahvistaminen ja vahvistaminen neulonta

Vahvikotelo on suunniteltu kompensoimaan vetoelimiä, joita nauha havaitsee taivutusjännityksessä. Betoni pystyy helposti kestämään paljon paineita, mutta se ei voi toimia jännitteenä, joten vahvistamisen asennus on välttämätön menettely.

Kehyksen rakenne on spatiaalinen ristikko, jonka pääelementit ovat pituussuuntaiset sauvat. Ne pidetään paikallaan pystysuorilla tankoilla, joiden halkaisija on pienempi ja jossa on sileä pinta. Ne tarvitsevat vain tärkeimpien sauvien tukemista kaatumisaikaan saakka.

Kehyksen kytkentä tehdään hitsatuilla menetelmillä tai neulomalla hehkutetulla teräslangalla. Hitsausta ei aina ole saatavana, ja parittelu antaa rakenteelle jonkin verran joustavuutta, mikä mahdollistaa sen eheyden säilyttämisen pieninä eteneminä.

Parituksen prosessi ei ole monimutkainen eikä vaadi paljon aikaa, mutta osaamista tarvitaan.

Säätiön valu

Hiekka-sementtilaastin kaatamista käytetään. Se voidaan tehdä itsenäisesti, mutta useimmat rakentajat mieluummin käyttävät valmiina laastia, joka tuodaan suoraan tehtaalle sekoittimessa.

On tarpeen käyttää betonilaatuja M 200 tai M 300. Paras vaihtoehto on täyttää koko vyön kerralla, jolloin voit saada kiinteän perustan samoilla ominaisuuksilla koko pituudelta.

Et voi kaataa ainetta yhteen paikkaan, odottaa levyn leviämistä koko nauhan pituudelle. On tarpeen täyttää useita kohtisuorassa olevia kohtia, mikä nopeuttaa työtä ja varmistaa betonin yhtenäisen rakenteen.

Jos betonin valu mistä tahansa syystä keskeytyy yli yhden päivän ajan, sitä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun edellinen osa materiaalista on täysin karkaistu.

Valetun nauhan pinta on tasoitettava säännellä tai lastalla. Kuivaus on tehtävä polyeteenin kerroksen alla, joka kastelee 4 tunnin välein 3 ensimmäisen päivän ajan. Sitten 7 päivän kuluessa kastelusta tuottaa 3 kertaa päivässä.

Muotti voidaan poistaa 10 päivän kuluttua, ja täydellinen kuivaus katsotaan tehdyksi 28 päivän kuluttua.

vedeneristys

Nauhatusperusta on vedenpitävä. Suosituin ja helpoin vaihtoehto on käyttää kuumaa bitumia tai valmiita bitumimastaria, joka ei vaadi esilämmitystä.

Materiaalia käytetään vähintään kahdessa kerroksessa. Käytä usein lisävesieristys ruberoidilla, joka on tiheästi jaettu muottien sisäseiniin ennen kaatamista. Päätehtävänä on varmistaa vedenpitävän kerroksen täydellinen kireys, pohjapintaan sijoitetun materiaalin jatkuvuus ja yhtenäisyys.

Työn lopulliset vaiheet

Työn loppuun saattaminen on se, että pohjusihottimet täytetään maaperällä, tiivistetään ja luodaan betonisokea. Nämä työt suoritetaan tarkastamalla vedenpitävyyden laadun, muut peruselementit.

Ei ole mahdollista kiirehtiä muottipesässä, jotta jätettäisiin aikaa, kunnes betonikerros kovettunut. Tavallisesti sinusit nukahtavat, karsivat materiaalin ja jatkavat seinien ja kattojen rakentamista. Muotti kaadetaan ennen sisustuksen aloittamista.

Hyödyllinen video

Tässä videossa opit kuinka laittaa nauha alikehittyneeksi pohjaksi kylpyyn:

johtopäätös

Kylvyn nauhan pohja antaa vahvuuden, kestävyyden ja pohjan korkean kantavuuden.

Jos haluat myöhemmin rakentaa ylemmän kerroksen, vahvistaa seiniä tai suorittaa muita töitä, jotka lisäävät kuormitusta, niin nauhan kantokykyominaisuudet kestävät sen tuhoamatta.

Nauhapohjan luominen ei ole erityisen vaikeaa, mutta se edellyttää työn organisointia siten, että se poistaa seisokit ja ajan menetykset.

Yksinkertainen perusta kylvylle 3x4

Kaikki rakennustyöt alkavat säätiöillä ja kylpyamme tässä mielessä ei ole poikkeus, koska se on rakennettu vuodeksi, mikä tarkoittaa, että rakenne on erotettava luotettavuudella.

Mutta laadukkaan ja luotettavan perustan luomiseksi sinun täytyy tietää paljon ja pystyä. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten voit tehdä itsenäisesti yksinkertaisen pohjan pienelle 3 x 4 metrin kylpylle ja mitä materiaaleja tarvitaan tähän.

Jos haluat aloittaa vaikeat työt, sinun on aina aloitettava tutkimalla kaikki tiedot, jotka voivat olla merkityksellisiä kiinnostuksen kohteelle. Tarjoamme jokaiselle lukijallemme perehtyä yksityiskohtaisiin tietoihin siitä, miten perustaa työtä, kuinka paljon materiaalia tarvitaan tässä työssä ja monissa muissa asioissa. Artikkelin lukemisen jälkeen sinulla ei ole epäilyksiä ja kysymyksiä, ja voitte toteuttaa suunnitelmamme. Joten aloitamme yksityiskohtaisen kuvauksen kaikista työn vaiheista.

Kylpyammeen valinta

Kylpyammeen rakentaminen alkaa valitsemalla tietty paikka tähän rakenteeseen, ja tämä asia on tarpeen käsitellä hyvin tarkasti. Kylpyläpaikan tulee olla seuraavien vaatimusten mukainen.

 • Kylpy tulee olla kävelymatkan päässä kotisi.
 • Jos sivustolla on uima-allas, kylvyn tulisi sijaita lähempänä sitä.
 • On tarpeen harkita veden tyhjentämistä kylpy-huoneesta sekä jäteveden poistoaukosta.
 • Jos kylpylässä on ikkunoita, heidän pitäisi mennä sivustoon.
 • Etuluukun ja ikkunoiden sijainti ei saa luoda luonnoksia.

Näihin indikaattoreihin keskittyessä on tarpeen määrittää kylvyn paikka alueella ja ajaa tappeja pitkin sen kehää. Tällöin nämä koukut vetävät merkkijonoa, joka tulee ohjeeksi laitteen perustaksi.

Paikan valinta kylpylälle

Olisi ymmärrettävä, että kylvyn sijainnin määrittäminen alueella tehdään kerran, ja sen rakentamisen jälkeen mitään ei tehdä. Siksi sinun on harkittava huolellisesti, miten järjestää kaiken sivuston päästäkseen mahdollisimman mukavaan. Sen jälkeen, kun paikka on määritetty ja tapit ajautuvat sisään ja köysi on venytetty, on mahdollista siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Ennen kuin aloitat kaivutyöt, on tarpeen merkitä alue.

Perustamenetelmän valinta

Ennen maanporausta ja materiaalin hankkimista säätiölle on tarpeen määritellä sen rakentamisen menetelmä. Tosiasia on, että on olemassa useita eri tapoja järjestää kylpyammeesi perustiedot ja tietyn suunnan valinta jätetään aina omistajille. Jotta kaikki selviävät, annamme tärkeimmät menetelmät ja niiden kuvauksen.

Ribbon säätiö. Yleensä tällaisten rakennusten kuin kylpyamme tai autotalli käyttää tätä menetelmää, koska se sallii sinun säästää paljon. Jos ei ole kellarissa tai muissa oheislaitteissa, jotka on upotettu maahan, rakenteilla olevan rakennuksen alla, teippivariantti on täysin perusteltu. Nauhatalustana on teräsbetoniliuska, jonka syvyys on 40 cm ja leveys noin 20 cm, joka sijoitetaan kylvyn ympärille. Lisäksi tällaisen säätiön nauhat pidetään kylvyn sisäpuolen tukiseinien alapuolella. Niinpä nauhojen välinen tila pysyy tyhjänä eikä mitään materiaalia tuhlata siihen.

Nauhan pohja kylpyyn 3 4 metriä

Pilarin perusta. Edelleen halvempi vaihtoehto ja sopii myös hyvin kylpyyn. Rakenteen kulmissa on tehty vahvistettuja betonipilarit, ns. Paalut. Ne ovat suorakulmioita, jotka ulottuvat 40-50 cm syvyyteen maahan ja niiden kanta on 20-30 cm. Tällaiset paalut voidaan sijoittaa paitsi ympäröivän kylpylän ympärille myös tulevien huoneiden seinien leikkauspisteiden kulmissa. Seuraavaksi puupohja asennetaan näihin betonipaloihin, ja seinät ja lattia on pystytetty siihen vastaavasti. Tämän säätiön haitta on se, että sitä ei käytetä paikoissa, joissa on korkea kosteus, eli jos asut alueella, jossa sataa usein, silloin on parempi kieltää tämä vaihtoehto.

Stolbovoy-pohjainen kylpyamme

Vankka perusta. Tätä vaihtoehtoa ei useinkaan käytetä kylvyssä, koska se on kallista ja yksinkertainen 3x4 m: n kylpylä ei ehdottomasti ole suositeltavaa, paitsi että sillä on toinen kerros. Tällä menetelmällä saadaan aikaan täysimittainen kaivauskaivo, jossa vahvistusta asetetaan, minkä seurauksena se kaadetaan betonilla. Viimeinen kerros betoniliuosta kohdistetaan huolellisesti "alle nollaan" ja siitä tulee myös huoneen pääkerros. Kaikki tämä työ olisi tehtävä mahdollisimman lyhyessä ajassa ja kaikkien tekniikan normien mukaisesti, joten monet omistajat näyttävät olevan hyvin vaikeita.

Valinta on sinun, mutta jos haluamme säästää rahaa ja luoda täysin luotettavan perustan, suosittelemme nauhamenetelmää. Se ei vaadi suuria fyysisiä kustannuksia, ja tulos on täysin hyväksyttävä.

maavalli

On erittäin helppoa kaivaa kaivannot vyönauhan alle, tärkeintä on varmistaa, että ne ovat siistit ja tasoiset. Mitä sujuvammat kaivannot tuodaan ulos, sitä nopeammin ja paremmin työ tehdään koko rakennelman laitteessa. On sanottava, että välittömästi kaivantojen valmistamisen jälkeen on välttämätöntä asentaa muotit välittömästi, jotta maaperä ei pääse kaatumaan ja täyttämään kaivokset. Joten maanrakennustöissä saattaa olla tarvetta seuraavia työkaluja:

 • Nimillä.
 • Shovel sovkovaya.
 • Iso metalli pick.
 • Kirsi.

On parempi valmistaa kaikki nämä työkalut kerralla, jotta et kävisi takanasi, varsinkin jos et tiedä millainen maa odottaa sinua. Päätyö suoritetaan bajonettipataa käyttäen, ja lapio kätevästi poistaa maapallon tuloksena olevista juoksuhaudoista. Poikasia ja kirveä voidaan tarvita, jos maan louhinnan paikassa on kivinen tai siinä voi olla puunjuuria.

Valmista tarvittavat työkalut ennen kaivamista.

On välttämätöntä kaivaa tiukasti venytettyä lankaa pitkin, ei poikkeamaan suunnitellusta linjasta, niin että kaivannot ovat sileät. Voit säästää aikaa ja vaivaa, joten sinun täytyy kaivaa suoraan yhteen lapioon, jossa on leveys ja kaksi syväpäistä kaivoa, ja tuloksena saat haluamasi leveyden ja syvyyden. On parempi purkaa kaivettua maata rakenteen sisällä, jotta se täyttää myöhemmin nauhojen välisen tilan.

Muottien luominen

Ensimmäinen asia on, että jos sinulla on vanhat, mutta koko levyt jotain, on parempi käyttää niitä. Uuden puun kuution hankkiminen muottiin on erittäin kallista ja epäkäytännöllistä. Sitten tätä puuta on vaikea käyttää jonnekin, koska se likaantuu betoniin, ja on vain sääli heittää niin paljon puuta. Siksi, jos sinulla on vanhat laudat kunnollisen koon sivuston, käyttää niitä paremmin. Välittömästi on sanottava, että on kokoa koko matot ja täytettävä säätiö myös kaikki kerralla, joten sinun täytyy laskea tarvittavien levyjen määrä. Jos ei riitä, saat enemmän.

Muotti on koottava kerralla.

Joten muottien tulee olla korkeus noin 80 cm, eli 40 cm menee maan syvyyteen ja n. 40 cm nousee maanpinnan yläpuolelle. Muotoilun seinien välisen tilan leveyden tulisi olla noin 20 cm. Käytön helpottamiseksi on parempi koota halutun leveyden suuret suojat ja asentaa ne sitten kaivantoihin. Jotta estettäisiin muottien muodostuminen, on välttämätöntä sijoittaa säännöllisesti pienet puupalkit sen kahden puolen väliin, jotka lepäävät sen seiniä vasten ja estävät niiden muodonmuutosta.

Vahvistustyöt

Kun olet päättynyt puupalkilla, sinun on jatkettava vahvistamisen asennusta. Säätiön koko kehän ympäri on välttämätöntä asettaa tasaisesti metallikomponentit, joihin betoniseos kaadetaan. Kaikkien teknisen prosessin sääntöjen mukaan perustukseen on sijoitettava erityinen metallivahvistus, joka on jopa pitkiä sauvoja, joiden halkaisija on 1-2 cm. Mutta tällainen materiaali ei ole halpa ja tarvitset paljon, joten jos sinulla on jotain sen korvaamista. Tehdasvarusteiden vaihtaminen voi olla paksujen metallilankojen nippuja, vanhoja pieniä rautaosia ja muita metalliesineitä.

Esimerkki rebar-sijoittelusta

Jos sinulla ei ole mitään sopivaa, sinun kannattaa ostaa vahvistus tästä laskelmasta - tarvitset 4 metriä vahvistusta yhden metrin perusta kohden. Eli laadukkaan metallikehyksen luominen kaikkien sääntöjen mukaan edellyttää, että lujituksen neljä palkkia kiinnitetään tällaiseen neliön kehykseen. Tätä varten tarvitset myös metallilangan ja erikoismetallilohkon, jotka muodostavat kehyksen jäykkyyden. Näiden materiaalien kanssa tarvitset erikoistyökaluja:

On parempi valmistaa työkalut välittömästi, koska ilman niitä et onnistu.

Betonin kaataminen

Viimeinen vaihe tässä työssä on kaataa betonia, ei ole mitään vaikeaa täällä, sinun on vain täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • Koko säätiö täytyy kaataa yhteen päivään.
 • Kun betonia on kaadettu muottipesään, se on tasoitettava ja tiivistettävä välittömästi.
 • Betonityötyön jälkeen on odotettava 21 päivää ennen seuraavan työn alkamista - niin että betoni on täysin kuiva.
Betoni on kaadettava yhteen päivään.

Jos et halua sekoittua ratkaisuun itse, voit tilata valmiin betoniliuoksen, joka toimitetaan suoraan kotiisi. Tämä vaihtoehto, vaikka se on jonkin verran kalliimpi, voi merkittävästi säästää aikaa ja vaivaa. Betonia toimitetaan erikoiskoneilla, joissa on ammattimainen hiha. Sen avulla muutamassa minuutissa voit jakaa betonielementin muottiin ja sitten tasoittaa se ja säätö on valmis.

Jos päätät valmistaa hyvän ratkaisun itse, tässä on hänen kaava:

1 kauha vettä + 2 kauhaa hiekkaa + 1 kauhan seulonta + 1 pussi sementtiä

Tämä on konkreettisen ratkaisun edullisin versio ja se voidaan valmistaa sekä itsenäisesti että kotimaisessa betonisekoittimessa. Luonnollisesti tällainen työ vaatii aikaa sinulta, joten sinun on aloitettava se aikaisin aamulla lopettaakseen säätiön kaatamisen yhteen päivään.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Kuinka tehdä säätiön 3x4-kylpylle

Kylpylä 3x4

Jokainen maanomistajan omistaja tulee ennemmin tai myöhemmin käsitykseen tarpeesta rakentaa kylpyamme. Mitä enemmän julkisen sektorin valmiiksi suunniteltujen hankkeiden määrä helpottaa, valitaan yksi tai useampi vaihtoehto ja sen valmistus. Riippumatta rakennustöiden kokemuksista, usein ihmiset pyrkivät rakentamaan rakenteensa omilla käsillään. Tänään puhumme siitä, mistä aloittaa, miten rakentaa säätiön 3x4-kylpyammeelle - yksi helpoimmista tyypeistä.

Minne kylvyn asentaminen paikalleen

Pääsivusto on pääsääntöisesti talossa. Hänen pitäisi olla lähempänä pääsisäänkäyntiä. Kylpy on lisärakennetta usein sijoitettu syvälle alueelle. Samaan aikaan sitä ei pitäisi poistaa mahdollisimman paljon talosta - höyryävää vierasta ja isännät eivät hyödy pitkiä kävelylenkkejä.

Paikan sijainti kylvyssä

Rakennuksen sijainnin suunnittelussa on välttämätöntä varmistaa septisen säiliön läheisyys, koska kylvyn käyttämiseen liittyy suuri määrä jätevettä. On myös kätevää tuoda se erilliseen polviin kodin vesijohtoverkosta. Polttoaineen rakenteen varmistamiseksi on toivottavaa, että siihen päästään helposti. Muutoin polttopuut on nostettava kottikärrytykseen.

Älä unohda paloturvallisuusvaatimuksia ja naapureiden mukavuutta. Kylpyputken savu ei saisi jäädä naapurirakennuksille ja mahdollisuuksien mukaan lähialueille. Ennalta määritä alueesi ilmavirtauksen suositeltava suunta.

Uimapohjien lajit

Kylpyammeen rakentamiseen, samoin kuin useimpiin muihin päärakennuksiin, jokainen nykyisin laajalti käytössä oleva säätiö sopii. Yleisimmät heistä saivat seuraavat:

 1. Laattaperusta on monimutkainen ja kallis valmistaa, kaikkien analogien suurimmat lujuusominaisuudet. Sitä käytetään pahoinpidetyissä kallistusmaissa.
 2. Pino ja pile-grillage - yksi tyyppisistä pohjista erillisissä tuissa. Tällä hetkellä kaikki paalut voidaan kuitenkin jakaa useisiin eri tyyppeihin:
 • Asennustyypin mukaan - ajoon, ruuvi (ruuvattu), monoliittinen ja täyttö paikallaan;
 • Materiaalin mukaan - teräksestä ja betonista.

Yleisimpiä kylpytuotteiden rakentamiseen saatiin ruuvipillot. Kovettumiseen ja ylimpien osien lisäpusseihin käytetään grillauksia - puuta, terästä tai teräsbetonipalkkeja, jotka on kiinnitetty paalun kärkeen.

Kylpylän 3x4 perustan tyypit

 1. Ribbon säätiö - ehkä pienin kylpyamme pohjan pohjimmiltaan. Se on jatkuva suljettu lohko, tiili tai vahvistettu betoni nauha asennettuna tiettyyn syvyyteen riippuen maaperän laadusta rakennustyömaalla.
 2. Pilarin perustus viittaa myös tukityyppyihin erillisissä tuissa. Sarakkeet ovat erillisiä suorakaiteen muotoisia rakenteita, jotka on tehty tiilestä tai betonilohkosta. Ne, kuten paalut, on asennettu tulevan hirsitalon kulmiin sisäisten väliseinien risteyksissä ja seinien alle noin kahden metrin askelin. Tämä on kevyen mallin paras perusta 3: lle neljän kylvyssä.

Huolimatta runsaasti vaihtoehtoja, valinta on yksi melko monimutkainen ja vastuullinen tehtävä. Virhe tässä vaiheessa voi johtaa koko rakenteen romahtamiseen tai kalliin peruskorjauksen tai korvaamisen tarpeeseen.

Jotta 3x4-kylpyläperusta kestää niin kauan kuin mahdollista, on valittava oikea tyyli. Yksikerroksisessa rakennuksessa, joka sijaitsee tiheässä savi- tai lianvärisessä maaperässä, hienoksi upotettu kaistalepohja olisi paras vaihtoehto. Ei ole vaikeaa kylpyhuoneiden valmistamiseen omilla käsillä, ei vaadi erityisiä taitoja, on käytettävissä materiaaleissa ja laitteissa.

Tiukempia kaksikerroksisia tai mansardirakennuksia on parempaa asentaa upotettuun nauhakiinnitykseen. Se on asennettu maaperän jäädyttämiseen, joka maamme eri alueilla voi vaihdella yhdestä kahteen ja puoleen metriin. Tällöin työn määrä ja tarvittava materiaali lisääntyvät, mutta pohjan vahvuus kasvaa myös.

Kylvyn pohjan laskeminen

Ennen kuin teet säätiön 3x4-kylpylle, sinun on laskettava oikein parametrit. Tärkein kriteeri tulevan pohjan koon määrittämiseksi on rakenteen massa. Sen määrittämiseksi on tarpeen tiivistää seuraavat indikaattorit:

 1. Kylpyammeen ja lattioiden seinämien massa - lattiat ja katot;
 2. Katon ristikkojärjestelmän massa;
 3. Katemateriaalin massa;
 4. Paljon sisustusta, hyllyt, uuni, ovet.

Esimerkki kylvyn pohjan laskemisesta

Näin ollen 3x4-kylpyammeen kellarin laskentaperuste on korkealaatuinen rakennussuunnittelu. On tärkeää määrittää etukäteen kaikki tärkeimmät parametrit.

Sivuston valmistelu

Erittäin tärkeä asia, jota usein ei kiinnitetä riittävästi huomiota, on tulevaisuuden työpaikan valmistelu. Rakennuspaikka on tasoitettava, kaikki kasvit on leikattava, puut ja pensaat on leikattava. Pakollinen elementti on juurien juurruttaminen.

Työtason perustaminen pohjan alle

Jos korkeat kosteusalueet ovat etukäteen, ennen kuin rakennat säätiön 3x4-kylpyyn omilla käsilläsi, sinun on tehtävä tyhjennys. Tätä varten tulevan rakenteen kehällä kaivetaan kaivoita, joihin rei'itetyt putket on asetettu, ja joilla on yhteinen kaltevuus saostussäiliöön tai alueen ulkopuolelle.

Kolonnin säätiön asennus

Tulevan rakenteen vähäisen massan ja ullakolla tai toisen kerroksen puuttuessa 3x4-kylpyyn pylväspohja sopii hyvin. Sen käyttö vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia, koska ei ole tarvetta ostaa tai valmistaa suuria määriä betoniseosta ja lujitusta.

Pylväspohja kylpyyn

Sarakkeet voidaan tehdä laadukkaista tiilistä tai betoniseoksista koostumuksesta. Asennusta varten alamme alun perin alueen tulevan rakentamisen paikalle.

Merkitään alue sarakkeen alla.

Kylpyamme 3x4: n perustan koko määritimme. Sen suuntautuminen kardinaalipisteisiin ja suhteellinen sijainti olemassa oleviin rakennuksiin myös sivustolla. Nyt puhdistetulla alueella aja kaksi kappaletta vahvikkeita tai puiset tapit 3 metrin etäisyydeltä toisistaan. Tämä on ensimmäisen lyhyen seinämän merkintä.

Seuraavan tapin on oltava 4 metrin päässä oikealta ja 5 metrin päässä vasemmalta. Tosiasia on, että klassisen oikean kolmion sivut liittyvät 3: 4: 5: een. Siksi kentällä on helppo saada oikea kulma kahden ruletin ja esiasennettujen kahden tangon avulla. Meidän tapauksessamme voimme helposti merkitä 3x4 metrin kylpyamme seuraavan seinän omilla kädillä. Jäljellä oleva neljäs tappi on myös suunnattu kahden ruletin avulla 4 ja 5 metrin etäisyydellä.

Merkki sarakkeen alla

Lisäksi vanteiden välisen kehän määrittämiseksi ne vetävät voimakkaan nailonjohtimen ja sitovat ne nurkkatappien kanssa. Säätöpylväiden syvennykset olisi sijoitettava rakennuksen kulmiin, ulkoseinien väliseinämillä ja väliseinillä. Meidän tapauksessamme riittää kulma-, telakointi- ja yksi väliseinän keskellä.

Kaivaminen syvennysten alle virkaa

Seuraava vaihe - syvennysten valmistus. Rakennuslaitteiden käyttö tässä tapauksessa on epätodennäköistä. Tee omat kädet tarvitset seuraavat työkalut:

 • lapio;
 • lapio;
 • Kirk tai pick;
 • Axe leikkaamaan löytyneet juuret;

Teemme syvennyksiä viran alle

Suunnitelman syvennyksen koon on oltava 60x60 - 80x80 cm, mikä on välttämätöntä vapaalle paikalle, kun kaivetaan ja lisätään sarakkeita. Kuoppien syvyys riippuu maaperätyypistä, sen kosteuspitoisuudesta ja rakenteen laskennasta massasta.

Muurausperustapilarit

Kuten on todettu, sarakepohja on yksinkertainen, jotta omat kädet perustuisi. Lisäksi sen käyttö on kustannustehokasta. Jotta valmis syvennykset alareunassa, kaadetaan pari kauhoja puhdasta istutettua hiekkaa, hieman kostea sitä sprinkling peräisin kastelukannu ja kevyesti tamp sitä.

Hiekkaisella tyynyllä teemme betonin kaatamisen. Tätä varten valmistamme esivalmistustangon, jonka halkaisija on 10-12 mm, vahvistusverkko, joka yhdistää tangot hitsattuun saumaan tai kiertymisen pehmeällä teräslangalla. Seuraavaksi asetetaan betoni 10 cm: n kerroksella olevaan hiekkaan, laita ruudukko ja asetetaan betoni uudelleen. Kerroksen kokonaispaksuus ei saa ylittää 20 cm.

Sallimme betonin pysyvän useita päiviä saavuttaaksemme suurimman lujuuden. Seuraavaksi esitellään sarakkeet. Heille on parempi käyttää kiinteää keraamista tiiliä, jolla on korkea kosteudenkestävyys. Sen sijaan se sopeutuu ja sementoituu perustilohkoja. Betonin kaataminen tässä tapauksessa olisi 40-50 cm enemmän, ja sijasta hiekka tyyny on parempi tehdä makaama.

Muuratut tiilet ja lohkot tekevät omia käsiinsä sementti-hiekkalaasti tuotemerkkejä M400 ja edellä. Tiilien liitosten paksuus ei saa ylittää 1 cm, lohkojen leveydeltään 1,5 cm, nostaaksemme pylväitä maatason yläpuolella 25-30 cm: llä. Pohjuselementtien yläpäät peitetään kattopaperilla vedenpitäviksi. Tämän tekniikan avulla voit luoda säätiön 3x3-kylpyyn omilla kädilläsi.

Kaistaleen asentaminen

Maaston merkintä

Nauhapohjan asennuksella on useita merkittäviä eroja sarakepohjan rakenteesta. Ne näkyvät jo siinä vaiheessa, kun teippi on merkitty koneeseen. Tällöin on tarpeen asentaa kaksi johtoa ulko- ja sisäkehikkoa pitkin. Niiden välisen etäisyyden on vastattava pohjan leveyttä.

Merkintä nauhalevyille

Merkitsemistä varten voit käyttää nauhatason asennuksen tekniikassa kuvattua menetelmää. Mutta suorakulmio, jonka mitat ovat 3x4, ovat vain apuvälineitä. Merkinnämme toimii luvut, joiden mitat ovat 2.8x3.8 ja 3.2x4.2. Toisin sanoen nauhan leveys on esimerkiksi 40 cm.

Ojankaivostoiminta

Nauhaosastoa ei ole asennettu erillisiin syvennyksiin, vaan suljetussa kaivannossa, joka on tehtävä 3x4-kylvyn seinämien ympärillä ja höyryhuoneen erottavassa väliseinästä muilta huoneilta. Tällöin maaperä on mahdotonta poistaa paitsi omalla kädellä myös erityisten rakennuslaitteiden avulla.

Nauhan leveys lasketaan samalla tavalla kuin sarakepohjan laskenta. On otettava huomioon, että betoni voi kestää 2 kg: n neliösenttimetriä. Nauhatulppa asetetaan syvyyteen, joka ylittää pakastustason 15-20 cm.

Kaivamme kaivannon kaistaleen alla

Huomaa, että kaivon leveys ylittää nauhan leveyden 200 mm. Tämä on välttämätöntä suojakotelon asennusta varten, joka on usein itsenäisesti tehty tai vuokrattu. Savi- ja lianmuotoisilla mailla ei ole tarvetta rakota perustusta maanalaiselle osalle.

Muotoilun asennuksen ominaisuudet

Muotti koostuu 25 mm: n paksuisista leikattujen levyjen tai levytuotteiden materiaaleista - vaneri ja OSB. Asennuksen helpottamiseksi pistokkeet ovat naulattu 50 cm: n portaissa, joiden avulla suojat voidaan helposti ajaa maahan.

Kaistaleiden perustukset

Muottirakenteen lisäkiinnitys auttaa pitämään liuskan perustan oikean geometrisen muodon. Tätä tarkoitusta varten käytetään maahan upotettuja levyjä sisältäviä ulkoisia tukia. Lisäksi voit liittää suojat toisiinsa samalla etäisyydellä puupalkkeihin. Rebar on asennettava valmistettuun muottiin ja betonia voidaan kaataa.

Muottien vahvistaminen

Betonipohjan tuhoutumisen estämiseksi 3x4-kylvyssä auttaa vahvistusvyön asentamista, joka on teräsrunko, joka on tehty vahvikkeesta. Tehdäksesi ne, neulat on sidottu neulomalla, aseta useita nastat pystysuoraan ja kulkevat niiden välissä 4 tai 6 riviä vaakasuuntaisia ​​sauvoja. Vahvike on L-muotoinen ja auttaa vahvistamaan kulmia.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Panssaroidun vyön valmistukseen voit yhdistää yksittäiset pitkittäisrakenteet yläosaan ja asentaa ne valmiiseen kaivantoon ja yhdistää ne L-muotoisiin (kulmiin) ja T-muotoisiin (liitoksissa). Jos mahdollista, pituutta pitkin on tarpeen asentaa kiinteät, ei-komposiittiset nastat.

Nauhan betonitointi

Panssaroidussa vyöhykkeessä voit kaataa betonia. Ihanteellisessa tapauksessa täyttö tulee tapahtua kerralla. Muussa tapauksessa, jos on tarpeen kaataa betonia osiin, kylvyn pohjan lujuusominaisuuksien väheneminen voi tapahtua. Suuri määrä seosta voidaan saada vain yhdessä tapauksessa - ostamalla sen lähimpään betonilaitokseen.

Taloudellisuutta varten on mahdollista tehdä konkreettisia omia käsiäsi suoraan rakennustyömaalla. Tässä tapauksessa tarvitset mekaanisia apulaitteita - sähköisiä betonisekoittimia. Jopa silloin, kun niitä käytetään, voi vaatia koko päivän valoa. On toivottavaa lisätä voimia prosessiin. Pienempi säätiö saunalle 3x3 tekee sen itse nopeammin.

Betonin kaatamisen jälkeen sinun ei pidä jättää nauha-pohjaa pitkään ilman huomiota. Asetuksen jälkeen sen pinta peitetään paksulla kankaalla, joka kostuu säännöllisesti, jolloin yläkerrokset eivät kuivu ennen sisempää. Vain muutaman kuukauden kuluttua 3x4-kylpyamme perustettu pohja on valmis asentamaan seinäkehyksen.

Lämmön ja kosteuden eristys säätiön

Tärkeä osa valmiin kylvyn toiminnasta on säilyttää lämpö ja suojata pohja vesistöstä. Tätä varten valmiita betoniteippiä on käsiteltävä tietyllä reunalla.

Kun muotti on irrotettu, pinnan ulkosivulla ja sisäpuolella pinnoitetaan huolella bitumimuovilla. Lisäksi voit kiinnittää siihen katon materiaalikerroksen. On parempi lämmitää nauha pohjaan käyttämällä levylämmittintä polyuretaanivaahdosta tai laajennetusta polystyreeniä.