Lohkareiden pohja

Kylpylä kuuluu kevytrakenteisiin, ja säästämiseksi, massiivisen monoliittisen nauhan sijasta, voit rakentaa pohjan lohkareille. Lohkoperustan etuja on ilmeinen: sen rakenne ei vaadi raskaiden koneiden käyttöä, kiinnittimien kiinnittämistä ja betonin kuutiometrien sekoittamista. Tämä säätiö voi helposti kestää kylpyammeen kuormitusta, rakennetaan nopeasti ja ei vaadi suuria kuluja.

Kylpylöiden pohjalla voi olla sekä nauha että pylväs, sen rakenne riippuu useista tekijöistä:

 • Rakennuksen mitat ja materiaalit;
 • Kellarin ja lattian muotoilu.

Puusta valmistettu amme kuuluu kevyisiin rakenteisiin, joten se sopii betonilohkojen pylväspohjaan. Tällaisessa kylvyssä lattiat suoritetaan pääsääntöisesti puukerroksilla.

Jos kylpy on rakennettu tiilestä, vaahtobetonista tai siinä on suuri koko, valitse betonilohkojen matala liuska. Myös nauhan säätö on helpompaa siinä tapauksessa, että täytät lattian hiekkakäsittelyyn.

Lohkareiden kylvyn sarake

Säätiön kiinteät betonilohkot ovat kooltaan 390x190x180 mm ja paino noin 30 kg. Matalan pilarin lohkojen kellarissa on kolme tai neljä riviä muurausta, ts. 6-12 lohkoa tarvitaan tukipylväässä.

 1. Kylvyn rakentamisalue on vapaa roskista ja vieraista esineistä, poista maaperän ylempi hedelmällinen kerros rakennuksen hajoamisprosessien välttämiseksi. Ruohon kasvun lopettamiseksi sivusto voidaan peittää geotekstiilillä ja peittää rauniot tai hiekka.
 2. Merkitse tapilla ja langalla, suorittaen säätiön ulko- ja sisempi muoto. Lankojen leikkauspiste muodostaa kulmat, joihin pylväitä tasoitetaan muninnan aikana. Tarkista langan vaakasuora taso. Merkitse tukipylväiden asennuspaikka: kylvyn kulmissa, seinien leikkauspisteessä sekä seinien alle 1,5-2 metrin etäisyydellä. Lattialaattojen tukemiseksi asenna lisäkannattimet rakennuksen keskelle.

Nauhan pohja kylpylle lohkoilta

Vaahtobetonin, tiilen tai kaksikerroksisen kylpyammeen ja ullakolla varustetun kylpyammeen on turvallisempaa käyttää nauhalevyä - se kykenee imemään huomattavia kuormia, mutta ei paljon kalliimpaa. Myös nauhatehtävät suoritetaan, jos lattiaa täytetään hiekkavalmisteella. Tällaisia ​​kerroksia kuumennetaan usein esimerkiksi pesuhuoneessa tai lepohuoneessa. Alapinnan korkeuden tässä tapauksessa on otettava huomioon lattiamerkin korkeus.

 1. Lautanen tasoitetaan, säädellään, hedelmällinen kerros poistetaan ja nauhan pohjan alapuolella oleva matala oja kaivetaan hieman peruspäätä leveämmäksi, jolloin vedenpitävyys on helpompi tehdä munintajäljen jälkeen.

Lohkareiden pohja on taloudellinen ja tehokas ratkaisu useimmille maaperille, mutta jos kylpy on asennettu turveturpeille tai epävakaalle maaperälle, joka on altis tulville, voidaan rakentaa kelluva laattapohja, jossa on hiekkaa tai murskattua kiveä.

Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota valittaessa säätiötä lohkareille

Kylpyammeen rakentamisen suunnittelussa on erittäin tärkeää valita laadukas materiaali ja vahva pohja rakennukselle. Jos lohkoseinämille on monia vaihtoehtoja rakennusmateriaalien valitsemiseen, joista kullakin on omat edut ja ominaisuudet.

Erityisesti erottelevat lajikkeet: vaahtobetoni, kaasusilikaatti, laajennettu savibetoni tai kuonabetoni. Lohkojen rakennukset eivät ole raskasrakenteita, mutta lohkareiden pohjaksi tarvitaan kiinteä, luotettava.

Pystyy ottamaan kuorman laakereista, varmistaen sen vakauden ja kestävyyden. Tämä on erittäin tärkeää! Näihin parametreihin on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Paikan valinta tai mistä aloittaa rakentaminen

Huoneistossa on kylpyamme

Aloita kylvyn rakentaminen, jos se on ehdottomasti kielletty.

On hyvin tärkeää ottaa huomioon pohjaveden taso, sen maan maaperän ominaispiirteet, joihin rakentamista ehdotetaan.

Ihannetapauksessa maapallon tulisi olla koostumukseltaan homogeeninen ja riittävän tiheä.

Paikoissa, joissa maaperälle on tunnusomaista korkean turvotuksen taso, koostumukseltaan heterogeeninen tai liukumaton, ei ole hyväksyttävää aloittaa kylpyjä.

On tarpeen tehdä tutkimuksia pohjaveden syvyydestä ja maaperän jäädytyksestä.

Laakeripohja (pohja) on asetettava 30 cm: n jäädytystasoa syvemmälle, jotta vältetään rakenteen siirtyminen ja sen tuhoutuminen tulevaisuudessa.

Määritä maaperän luonne

Maaperän analyysi rakenteen rakentamisen aikana on edellytys. Tätä varten kaivetaan useita reikää eri paikoissa ja maaperän muodostumista tutkitaan huolellisesti. Kaivetun kaivon syvyyden tulisi olla jäätymisnopeuden taso eikä vähäisempi.

Tärkeitä kohtia perustettaessa

Lohkareiden pohjan rakentaminen edellyttää seuraavien ehtojen tiukkaa noudattamista:

 • Perustutkimuksen valinta
 • Kuormitusrakenteen laskenta, maaperän kestävyyden laskenta
 • Määritä uunin ja maanalaisten laitosten sijainti kylpyyn.

Maaperän jäädytyksen syvyys

GPG: n (maaperän jäädytyssyvyys) arvo on erittäin tärkeä parametri etenkin alueilla, joilla on talteenottoa. Jäädytyksen aikana se kasvaa tilavuudella, mikä vaikuttaa säätiön maanalaiseen osaan. Toisin sanoen työntää hänet ulos.

Pohjaveden korkeus

Monet ihmiset unelmoivat kylpylärakennuksen järvellä, lampaan tai joen rannalla. Tällainen naapurustossa oleva vesi edistää pohjan ja pohjaveden yhteyden lähentymistä.

Jos alukkeen taso on korkea, on valittava pohjalevy. Hänen yksikönsä on mahdollisimman laaja.

Tärkeä tosiasia! Paljon riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakenteen arkkitehtuurista. Liesi sopii heikosti kantaville maaleille, teipin pohja ilmastoidulle betonille rakennetuille rakennuksille ja puupöytiä varten.

Maa toimii rakentamisen pohjalta

Block Foundation

Perusta, jolla omat kädet muodostavat lohkot, pystyvät asettamaan ei-ammattimaisen päällikön, jos hän suorittaa työn jakson, valitsemalla sen oikean ja turvallisen paikan.

Rakentaminen alkaa purkamisesta ja rakenteen merkitsemisestä.

Ensimmäisen vaiheen merkitsemisen aloittamisen tulisi alkaa ensimmäisen nurkkaan merkitsemisestä, on parasta käyttää lasersäteen etsintä tässä prosessissa.

Koloa ajetaan paikassa, jossa ensimmäinen kulma määritetään.

Toinen kulma määräytyy kolmion, jonka pituus on 30 cm ja 60.

Se asetetaan kiinnittimeen, sitten ensimmäisen jalan viivaa pitkin merkitse halutun pituus tulevan rakenteen seinämälle, aja toisessa kiinnittimessä. Toinen jalka näyttää vastaavasti seuraavan seinämän oikean sijainnin.

Se on tärkeää! Merkitty suorakulmion oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla sen diagonaalit. Lukemien ero ei saa olla yli 2 cm.

Koot, laskelmat ja muut muunnokset

Jotta lasketaan tarvittava määrä lohkoja, tarvitaan seuraavat parametrit:

 • Muurauskorkeus
 • Seinien ja väliseinien paksuus
 • Ikkunoiden ja oviaukkojen määrä
 • Perimetri rakennettu
 • Taistelumateriaalin prosenttiosuus (lohkot).

Oikean laskennan tekemiseksi sinun täytyy jakaa seinät ja väliseinät paksumman mukaan. Paksuin kantavat, ohuemmat - sisäiset rakenteet.

Tarvittava lohkojen määrä lasketaan kullekin ryhmälle erikseen.

Kertoo koko pituus mittojen mukaan, saamme kokonaistilavuuden, josta luemme ikkunoita ja oviaukkoja kussakin ryhmässä.

Vähennetty tilavuus saadaan kertomalla aukkojen mitat seinärakenteiden paksuuteen.

Tulos jaetaan yhden blokin kokonaistilavuustilavuudella ja saamme tarkan materiaalin määrän.

Lisäksi tämä luku kerrotaan 3% ja lisätään lohkojen taistelun prosenttiosuus kuljetuksen aikana.

Vihje! Jokainen valmistaja määrittää oman osuutensa taistelusta. Löydät hänen erityisestä numerostaan ​​tilauksen yhteydessä.

Jos hänellä on vaikea antaa täsmällisiä lukuja, jälleenvakuutuksen osalta on tarpeen määrätä enemmän lohkoja noin 3%.

Mikä säätiö sopii kylpytynnyreiden rakentamiseen

Lohkokaasun pohja, koot ja muunnelmat ovat seuraavat:

nauha

Se on rakennettu sekä matalaan että normaaliin versioon. Suositellaan pienten rakennusten rakentamiseen huonosti puhkeaville maaperäille. Säätiön optimaalinen syvyys on 50 ÷ 70 cm. Menettely:

 • 75 cm kaivannot
 • Vahvistettu muottipaneelilla
 • Kaivannon pohjalle on asetettu kerroksia soraa ja hiekkaa, kerrokset ovat täynnä vettä ja syöksyneet
 • Pohja kaadetaan sementtilaastilla 15 cm syvyyteen pinnasta.
 • Tasojen tasoittaminen laastilla
 • Katemateriaalia käytetään vedenpitävyyteen.

columnar

Rakenne koostuu tukipilarista tai levyistä, jotka on asennettu kulmiin seinien leikkauspisteessä. Tällainen säätiö on pystytetty pieniin rakennuksiin huonosti maadoitettuun maahan. Tukipilarit voivat olla metallisia tai asbestisementtejä. Toimintasuunnitelma on seuraava:

 • Rakennuksen jokaisessa kulmassa, tukialustarakenteiden, pääosien välissä, kaivetaan kaivoja. Tukien välisen etäisyyden on oltava vähintään 1 m
 • Jokaisen kuopan pohja on täynnä hiekkaa, joka on täytetty vedellä
 • Pylväskanta asennetaan hiekkakerrokseen pystysuoraan, alaosa kääritään kattohuovan avulla
 • Tukien suuremmalle lujuudelle ja stabiilisuudelle ympäröivä tila on 50 cm täynnä raunioita
 • Betoniliuoksen kaatamista varten tukea on pumpattava hieman liuoksen tasaisempaa levittämistä varten.

kaakeloitu

Tämäntyyppistä perustusta käytetään hyvin harvoin kylpyammeiden rakentamiseen korkeiden kustannusten vuoksi. Mutta jos valinta päättyy tämäntyyppisiin säätiöihin, sen rakentamista koskeva toimintasuunnitelma on seuraava:

 • Kaivaa kuoppa 30 cm syvä ja tyhjennys oja
 • Kaivon pohja on geotextilillä, päällystetty soralla ja hiekalla ylhäältä.
 • Kaikki kerrokset peitetään perusteellisesti, polyeteenikalvosta tai kattopuusta valmistettu vedenpitävyys asetetaan päälle.
 • Asenna muotti, vahvista perusverkko, jonka poikkipinta on 20 × 20 cm tai 30 ×
 • Kaada betoniliuosta

Toivomme, että nämä suositukset ja vinkit auttavat niitä, jotka ovat päättäneet rakentaa lohkareita yksin. Kylpy kolmen kuukauden ajan vuosisatojen ajan, eikä useiden vuosien ajan - tämä on mahdollista ja aivan todellinen, jos noudatat tiukasti säätiöiden rakentamista koskevia sääntöjä ja tekniikoita.

Vaahtopeltien nauhan pohjalla - esitetty video:

Huomannut virheen? Valitse se ja paina Ctrl + Enter kerrota meille.

Lohkojen pohja kylvyssä - vinkkejä itserakentamiseen

Bath on yksi tonttien tärkeimmistä rakennuksista. Tontti ostaminen, kesällä asukkaat ajattelevat lähes aina kylpylärakennusta. Ja se on melko yksinkertainen selittää, koska se on täällä, että voit rentoutua puutarhanhoitamisen tai askareiden jälkeen.

Kylpylä kuuluu kevyisiin rakenteisiin, joten tässä tapauksessa usein rakennetaan lohkojen perustusta, jotta voitaisiin säästää kiinteän monoliittisen levyn tai nauhan sijasta. Samalla lohkopohjalla on paljon etuja: se ei vaadi raskaiden koneiden käyttöä, betonin sekoittamista tai lujitushäkkeen luomista.

Valokuvassa - puinen kylpy lohkon pohjaan.

Se on nopeasti pystytetty, erinomaisesti kestää suuria kuormia, kun taas sen hinta on suhteellisen alhainen.

Valitse alustan tyyppi

Valinta niiden välillä riippuu seuraavista tekijöistä:

 1. Huoneen materiaali ja mitat. Pylväsperusta on vähemmän kestävä, joten massiivisten tiilarakennusten osalta tämä ei ole paras vaihtoehto.
 2. Kellarin läsnäolo / puuttuminen. Kaikentyyppiset säätiön nauhat mahdollistavat täydellisen kellarikerroksen, joka haluttaessa voidaan asentaa.
 3. Maaperän laatu. Sarakkeen säätöä ei ole asennettu epävakaan maaperän päälle, koska se voi johtaa rakenteen vääristymiseen ja romahtamiseen.

Jos puhumme perinteisestä puukylpylästä, riittää se ja pylväspohja. Puu on paitsi ympäristöystävällisin mutta myös erittäin kevyt rakennusmateriaali, joka ei vaadi kiinteän perustan asentamista.

Valmistellaan sarakkeen tukipohjan asentaminen

Miten merkintä on.

Ennen kuin rakennat pylväsperusta FBS-lohkareiden kylpyyn, sinun on valmisteltava alue rakennusta varten:

 1. Ensinnäkin me ostamme lohkareita kylpylän perustalle. Tätä varten täyteläiset lohkot sopivat täydellisesti, mitattuna 390 x 190 x 180 mm. Yhden yksikön massa on noin 30 kg, ja siksi on mahdollista suorittaa kaikki työtä yksinään. Prosessin nopeuttamiseksi on kuitenkin suositeltavaa hankkia avustaja.
 2. Alue vapautetaan roskista.

Vihje!
Asennettaessa pylväspohjaa maaperää ei voida tasoittaa.

 1. Poistamme hedelmällisen maaperän kerroksen, joka on noin 10 cm, mikä estää hajoamisprosessien syntymisen.

Vihje!
Ruohon kasvun lopettamiseksi on geotekstiilillä peitetty alue, jonka päälle hiekkaa tai roskaa kaadetaan.

 1. Käyttämällä tappeja ja lankoja, suoritetaan alueen merkintä. Tätä varten teemme tulevaisuuden säätiön ulkoisen ja sisäisen muodon. Langan leikkauspisteessä muodostuu kulmia, joiden takana pylväät ovat yhtä suuressa asennossa.
 2. Tarkista merkkijonon vaakasuuntainen taso.
 3. Merkitään tukipylväiden asennuskohteet: seinien leikkauskohdassa, kylvyn kulmissa ja seinämien alla 1,5 - 2 metrin etäisyydellä. Lattiatukea varten asennamme lisäpilarit rakennuksen keskelle.

Merkintä sauvat ja köydet.

Vihje!
Pylväiden tulee olla rakennuksen kaikkien kuormitettujen elementtien, myös uunin, alle.

Työsuoritusten

Seuraavat ohjeet auttavat sinua tekemään työn itse:

 1. Asennuspaikoissa on tarpeen kaivaa reikiä, joiden syvyys on noin 50 cm ja leveys hieman suurempi kuin pylväiden koko. Maaperän karsimiseksi on pakollista täyttää hiekkaa ja romua, jonka paksuus on 20-30 cm, tyyny "täyttö". Tällöin pohja on varovasti ripustettu ja täytetty sitten rauniolla ja hiekalla.
  Tämän jälkeen vuodevaatteet tiivistetään vuotamalla vedellä, ja päälle asetetaan rullaneristyslevy - kattolevy.
 2. Muurauslaastin valmistelu. Sekoita 1 osa sementtiä M400, jossa on 4 osaa hiekkaa.

Sarakepohjan asennus.

 1. Asenna tukipylväät. Kylpyammeen perustuslohkojen käyttäminen muodos- taa pilareita, joilla on rivit, jotta jokaisella on 2-3 lohkoa. Asennamme lohkot valmiille laastille sauman paksuuden ollessa noin 1 cm.
 2. Vaakasuuntainen muuraustarkastus rakennustasolla.
 3. Sen jälkeen, kun laasti on kuivunut kokonaan, pohjan tulee olla vedenpitävä ja suojaamaan sitä kosteuden vaikutuksilta. Näihin tarkoituksiin on parasta käyttää pinnoitetta vedenpitävällä materiaalilla, jossa käytetään bitumi-mastista.
  Ennen bitumin levittämistä lohkojen pinta käsitellään alukkeella ja kuivataan. Tämän jälkeen mastetta levitetään 2-3 kerroksessa rullalla tai harjalla. Pilarien vaakasuoran pinnan tulee olla lisäksi vesitiivistyvä katodisuojalla, joka liimataan bitumimateriaalin päälle.
 4. Teemme reikien täyttämistä hiekalla tai maaperällä. Jälkeen täyttämisen jälkeen voit jatkaa grillatauksen asentamista, joka voi olla sekä puuta että betonia. Puupalkkien tapauksessa puupalkit yksinkertaisesti pinotaan pylväät.

Puinen grilli sarakkeen alapuolella.

Betonianalogeja tehdään seuraavasti:

 • Pylväiden yläpuolelle kootaan puukehys.
 • Neulomme vahvistussauvojen kehyksestä. Laitoimme sen muottiin.
 • Täytä muottiin betoni.
 • Kun betoni kuivuu, laita grillata kangastekerroksilla.

Teemme nauhapohjan

Tiilestä, vaahtobetonista, kaksikerroksisista massiivisista rakenteista valmistetuissa kylpyammeissa on käytettävä nauhatalustetta, joka pystyy kestämään huomattavia kuormia mutta joka ei ole samalla tavoin kalliimpi kuin pylväs. Edellisen version tapaan nauhapohja asennetaan useaan vaiheeseen.

Valmistelu työstä

 1. Puhdistamme pohjan säätiölle.
 2. Sivuston tasoittaminen.
 3. Poista hedelmällinen kerros.

Teimme nauhapohjan

 1. Kaivamme matalaa kaivoa teipin pohjan alapuolella, jonka pitäisi olla hieman leveämpi kuin pohja.

Kaivamme kaivannon teipin pohjalta.

 1. Täytämme kaivannon pohjan sekoittamalla hiekkaa ja hiekkaa suhteessa 1: 1. Tämä tehdään vedeneristyshaudan parantamiseksi ja edistää kosteuden ottamista. Viemäröinti on tehtävä märällä maaperällä. Samanaikaisesti täyttökerroksen on oltava vähintään 20 cm ja se on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä.
 2. Laitamme kaksi kerrosta kateaineita täytön päälle.
 3. Laying suoritetaan bandage, jonka leveys on yksi lohko. Sementtilaasti käyttää samoja kuin säätiön edelliselle versiolle. Tällöin liuoksen tiheyden tulee olla sellainen, että sillä on riittävä plastisuus, mutta se ei pääse virtaamaan huopasta.
 1. Sillä kylpy on tarpeeksi muuraus neljä riviä. Samaan aikaan asiantuntijat suosittelevat ensimmäisen ja toisen rivin välillä vahvistavan verkon asettamista, joka on valmiiksi leikattu kokoon. Tällainen vahvistus estää perustan muodonmuutoksen pakkasnopeuden takia, koska kylvyssä olevan talteen talvella tapahtuva toiminta voi sulaa ja jäädyttää useita kertoja.
  Jos kylvyssä on suunniteltu kellarikerros, on tarpeen asentaa ilmanvaihtoa varten ilmastointilaitetta. Tämä mahdollistaa kosteuden säätämisen kellarissa ja näin estää homeen ja sienen kehittymisen, joka on melko vaikea poistaa.
 2. Vedeneristys suoritetaan samalla tavalla kuin työskentelyssä pylväspohjan kanssa. Haluttaessa kylvyn pohja voidaan lämmittää käyttämällä suulakepuristettuja polystyreenilevyjä tai polyuretaanivaahtoa. Voit myös luoda lämmitetyn sokean alueen.

Vedeneristysnauha.

johtopäätös

Edellä on tarkasteltu kahta erilaista pohjaa, jotka ovat ihanteellisia kylpyläjärjestelyjen kannalta. Kuten näette, tällaisissa teoksissa ei ole mitään vaikeita, ja voit selviytyä asennuksesta, vaikka et olisikaan koskaan tehnyt lohkojen perustuksia. Katso lisätietoja tästä artikkelista.

Lohkareiden pohja

Lohkareiden pohja

Säätiö on perustana rakennukselle, joka olettaa koko rakennuksen kuorman yllä. Tässä suhteessa se olisi rakennettava perusteellisimmalla tavalla ja vain laadukkaasta materiaalista. Järjestelyn kustannukset saattavat saavuttaa kolmanneksen koko rakennuksen koko budjetin kustannuksista.

Perinteisesti uskotaan, että sopivin materiaali kylpyyn rakentamiseen on puu. Mutta myös, on järkevää rakentaa lohkoperuste, koska se liittyy kevyisiin rakenteisiin. Se säästää aikaa, vaivaa ja materiaalikustannuksia. Raskasta monimutkaista laitteistoa ei tarvita rakentamisen aikana. On mahdollista rakentaa sekä nauha että pylväs.

On otettava huomioon useita tekijöitä ennen rakentamisen aloittamista:

Kiinnitä huomiota maaperän ja pohjaveden pinnalle, missä rakennusta rakennetaan;

Base-tyypin määrittäminen;

Tee tarpeelliset laskelmat ottaen huomioon maaperän kuorma ja laskettu vastus;

Määritä paikka, jossa uuni asennetaan.

Pohjapiirros sardeldi-betonilohkareille

Tällainen materiaali on yhteen liitettyjä savipartikkeleita, joihin lisätään sementtiä ja hiekkaa. Koossa - vähän enemmän kuin tiiliä. Niiden paino riippuu myös koosta - sitä suurempi lohko, sitä helpompi se on. Ne lohkot, jotka ovat suurempia, käytetään rakentamaan säätiö.

Useita etuja sardeldi-betonilohkoissa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

Suhteellisen alhaiset kustannukset;

Yksinkertainen muurausmenetelmä;

Laasti käytetään pieninä määrinä;

Ei kerää kosteutta huoneeseen, vaan vie sen heti ulos;

Lähes ei vaadi ylimääräistä eristystä;

Korkea tulenkestävät ominaisuudet;

Se on täysin ympäristöystävällinen materiaali;

Vasten vaikeisiin pakkaseen.

Betonielementtien perusta

Lohkojen perustana pidetään yhtenä luotettavimmista, ja sen kustannukset ovat merkityksettömiä verrattuna erilaisiin säätiöihin valittaviin kuluihin.

Rakentaminen toteutetaan useassa vaiheessa:

Tarvittavien materiaalien laskeminen

Kaivostoimintojen muodostaminen betonilohkojen asennusta varten

Vedenpitävän tyynyn luominen

Tarkista pinta vaakasuoralle

Valmislohkojen käyttö vähentää merkittävästi kellarijärjestelyn kestoa.

FBS-lohkojen pohja kylpyyn

Tämäntyyppisellä säätiöllä on useita etuja:

Muottien ja vahvistuskammion hylkääminen

Rakennustyön lyhyt kesto

FBS-lohkojen valinta on rationaalinen, jos kylvyn rakentaminen suoritetaan hiekkasilla. Jos maa on pehmeää ja murskata, käytä tällaisia ​​lohkoja - se on epäkäytännöllistä. Puutteiden joukossa on syytä korostaa vain se tosiasia, että sen rakentamisen aikana vaaditaan hienostuneita laitteita. Lohkot ovat hyvin raskaita, ja nostamalla niitä itse ei toimi.

Kun olet valinnut materiaalin perustuksen rakentamiseksi, on valittava sen tyyppi. Alla on vaiheittainen ohje pilarin ja nauhatyyppisen kylvyn pohjan pystyttämisestä.

Lohkareiden kylpylä omilla käsillä - pylväs

Pylvästyyppinen säätö, joka sopii kylvökoneen rakentamiseen, joka sijaitsee maan päällä, joka koostuu soraa ja savea. Soveltuu myös kvartsi- tai kalliorakenteille. Se edellyttää vähimmäismäärää materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia.

Puhdista pinta, josta kylvyt rakennetaan roskista ja tarpeettomista ei-toivotuista tavaroista. Poista pintamaali. Voit estää ruohon itävyyden käyttämiseksi geotekstiloilla ja ripottele rauniolla tai hiekalla.

Laske maaperän kestävyys. Tappien ja langojen avulla tehdä merkintä alueesta. Tämä muodostaa kulmat. Säätiön asettamisen aikana on äskettäin kaivattuja kulmia dub pylväitä. On tarpeen sijoittaa ne: kulmiin, risteykseen ja seinien alle (pidä etäisyyttä puoli metriä). Lisäksi ne on sijoitettava myös rakennuksen keskustaan.

Jos tunkit asennetaan - kaivaa urat noin 30 - 50 senttimetriä. Niiden leveyden pitäisi olla hieman suurempi kuin virrat. Seuraavaksi, kun heiluttavat maaperää, rakenna tyyny rikki, noin 30 senttimetriä paksu. Kaada vesi - tiivistää. Laita ruberoidi.

Siirry pilarien asentamiseen. Levitä kahden tai kolmen korttelin riveihin. Käytä hiekkaa sementtilaasti. Oikean muurauksen säilyttämiseksi voit vetää merkkijonoa ja navigoida sen.

Lopulta rakennettu rakenne on toivottavaa tuottaa vedeneristystä. On suositeltavaa käyttää bitumimastia.

Lohkareiden pohja omalla käsi - nauhalla

Jalustan nauhatyypillä on suurin suosio ja myös luotettavuus. Se on rakenteeltaan jatkuvan betoniliuskan muodossa. Se on vankka perusta kylvökoneiden rakentamiselle talviuralla. Rakennuksen käyttötiloja FBS.

Ennen rakentamista vapauta sivusto tarpeettomista elementeistä. Seuraavaksi piirrä merkki ja tee kaivannon kaivaus. Sen ei pitäisi olla kovin syvä, ja koko on hieman suurempi kuin suunniteltu perusta.

Vedenpitävässä kylvyssä on täytettävä pohja rauniolla (noin 20 senttimetriä paksu). Teurastuksen jälkeen. Pintoihin, joissa on runsaasti kosteutta, on tarpeen tyhjentää.

Aseta pohjaan kaksi kerrosta katemateriaalia. Rakennuksessa käytetty sementtilaasti sekoitettuna mittasuhteissa - yksi osa sementistä kolmeen osaan hiekkaa. On suositeltavaa käyttää sementtimerkkiä M400.

Kylvyn nauhan perustuksen rakentamiseen riittää vain kolme - neljä riviä muurausta. Ensimmäisen ja toisen krs: n välissä, jotta vältettäisiin epämuodostumien epämuodostuminen vaikeissa pakkasissa, on vahvistettava vahvistusverkko.

Vedeneristyskäyttöön käytetään myös bitumimastia.

Kommentit

Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota valittaessa säätiötä lohkareille

Kylpyammeen rakentamisen suunnittelussa on erittäin tärkeää valita laadukas materiaali ja vahva pohja rakennukselle. Jos lohkoseinämille on monia vaihtoehtoja rakennusmateriaalien valitsemiseen, joista kullakin on omat edut ja ominaisuudet.

Erityisesti erottelevat lajikkeet: vaahtobetoni, kaasusilikaatti, laajennettu savibetoni tai kuonabetoni. Lohkojen rakennukset eivät ole raskasrakenteita, mutta lohkareiden pohjaksi tarvitaan kiinteä, luotettava.

Pystyy ottamaan kuorman laakereista, varmistaen sen vakauden ja kestävyyden. Tämä on erittäin tärkeää! Näihin parametreihin on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Paikan valinta tai mistä aloittaa rakentaminen

Huoneistossa on kylpyamme

Aloita kylpyamme rakentaminen. jos se on ehdottomasti kiellettyä.

On hyvin tärkeää ottaa huomioon pohjaveden taso, sen maan maaperän ominaispiirteet, joihin rakentamista ehdotetaan.

Ihannetapauksessa maapallon tulisi olla koostumukseltaan homogeeninen ja riittävän tiheä.

Paikoissa, joissa maaperälle on tunnusomaista korkean turvotuksen taso, koostumukseltaan heterogeeninen tai liukumaton, ei ole hyväksyttävää aloittaa kylpyjä.

On tarpeen tehdä tutkimuksia pohjaveden syvyydestä ja maaperän jäädytyksestä.

Laakeripohja (pohja) on asetettava 30 cm: n jäädytystasoa syvemmälle, jotta vältetään rakenteen siirtyminen ja sen tuhoutuminen tulevaisuudessa.

Määritä maaperän luonne

Maaperän analyysi rakenteen rakentamisen aikana on edellytys. Tätä varten kaivetaan useita reikää eri paikoissa ja maaperän muodostumista tutkitaan huolellisesti. Kaivetun kaivon syvyyden tulisi olla jäätymisnopeuden taso eikä vähäisempi.

Tärkeitä kohtia perustettaessa

Lohkareiden pohjan rakentaminen edellyttää seuraavien ehtojen tiukkaa noudattamista:

 • Perustutkimuksen valinta
 • Kuormitusrakenteen laskenta, maaperän kestävyyden laskenta
 • Määritä uunin ja maanalaisten laitosten sijainti kylpyyn.

Maaperän jäädytyksen syvyys

GPG: n (maaperän jäädytyssyvyys) arvo on erittäin tärkeä parametri etenkin alueilla, joilla on talteenottoa. Jäädytyksen aikana se kasvaa tilavuudella, mikä vaikuttaa säätiön maanalaiseen osaan. Toisin sanoen työntää hänet ulos.

Pohjaveden korkeus

Monet ihmiset unelmoivat kylpylärakennuksen järvellä, lampaan tai joen rannalla. Tällainen naapurustossa oleva vesi edistää pohjan ja pohjaveden yhteyden lähentymistä.

Jos alukkeen taso on korkea, on valittava pohjalevy. Hänen yksikönsä on mahdollisimman laaja.

Tärkeä tosiasia! Paljon riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakenteen arkkitehtuurista. Liesi sopii heikosti kantaville maaleille, teipin pohja ilmastoidulle betonille rakennetuille rakennuksille ja puupöytiä varten.

Maa toimii rakentamisen pohjalta

Block Foundation

Perusta, jolla omat kädet muodostavat lohkot, pystyvät asettamaan ei-ammattimaisen päällikön, jos hän suorittaa työn jakson, valitsemalla sen oikean ja turvallisen paikan.

Rakentaminen alkaa purkamisesta ja rakenteen merkitsemisestä.

Ensimmäisen vaiheen merkitsemisen aloittamisen tulisi alkaa ensimmäisen nurkkaan merkitsemisestä, on parasta käyttää lasersäteen etsintä tässä prosessissa.

Koloa ajetaan paikassa, jossa ensimmäinen kulma määritetään.

Toinen kulma määräytyy kolmion, jonka pituus on 30 cm ja 60.

Se asetetaan kiinnittimeen, sitten ensimmäisen jalan viivaa pitkin merkitse halutun pituus tulevan rakenteen seinämälle, aja toisessa kiinnittimessä. Toinen jalka näyttää vastaavasti seuraavan seinämän oikean sijainnin.

Se on tärkeää! Merkitty suorakulmion oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla sen diagonaalit. Lukemien ero ei saa olla yli 2 cm.

Koot, laskelmat ja muut muunnokset

Jotta lasketaan tarvittava määrä lohkoja, tarvitaan seuraavat parametrit:

 • Muurauskorkeus
 • Seinien ja väliseinien paksuus
 • Ikkunoiden ja oviaukkojen määrä
 • Perimetri rakennettu
 • Taistelumateriaalin prosenttiosuus (lohkot).

Oikean laskennan tekemiseksi sinun täytyy jakaa seinät ja väliseinät paksumman mukaan. Paksuin kantavat, ohuemmat - sisäiset rakenteet.

Tarvittava lohkojen määrä lasketaan kullekin ryhmälle erikseen.

Kertoo koko pituus mittojen mukaan, saamme kokonaistilavuuden, josta luemme ikkunoita ja oviaukkoja kussakin ryhmässä.

Vähennetty tilavuus saadaan kertomalla aukkojen mitat seinärakenteiden paksuuteen.

Tulos jaetaan yhden blokin kokonaistilavuustilavuudella ja saamme tarkan materiaalin määrän.

Lisäksi tämä luku kerrotaan 3% ja lisätään lohkojen taistelun prosenttiosuus kuljetuksen aikana.

Vihje! Jokainen valmistaja määrittää oman osuutensa taistelusta. Löydät hänen erityisestä numerostaan ​​tilauksen yhteydessä.

Jos hänellä on vaikea antaa täsmällisiä lukuja, jälleenvakuutuksen osalta on tarpeen määrätä enemmän lohkoja noin 3%.

Mikä säätiö sopii kylpytynnyreiden rakentamiseen

Lohkokaasun pohja, koot ja muunnelmat ovat seuraavat:

Se on rakennettu sekä matalaan että normaaliin versioon. Suositellaan pienten rakennusten rakentamiseen huonosti puhkeaville maaperäille. Säätiön optimaalinen syvyys on 50 ÷ 70 cm. Menettely:

 • 75 cm kaivannot
 • Vahvistettu muottipaneelilla
 • Kaivannon pohjalle on asetettu kerroksia soraa ja hiekkaa, kerrokset ovat täynnä vettä ja syöksyneet
 • Pohja kaadetaan sementtilaastilla 15 cm syvyyteen pinnasta.
 • Tasojen tasoittaminen laastilla
 • Katemateriaalia käytetään vedenpitävyyteen.

columnar

Rakenne koostuu tukipilarista tai levyistä, jotka on asennettu kulmiin seinien leikkauspisteessä. Tällainen säätiö on pystytetty pieniin rakennuksiin huonosti maadoitettuun maahan. Tukipilarit voivat olla metallisia tai asbestisementtejä. Toimintasuunnitelma on seuraava:

 • Rakennuksen jokaisessa kulmassa, tukialustarakenteiden, pääosien välissä, kaivetaan kaivoja. Tukien välisen etäisyyden on oltava vähintään 1 m
 • Jokaisen kuopan pohja on täynnä hiekkaa, joka on täytetty vedellä
 • Pylväskanta asennetaan hiekkakerrokseen pystysuoraan, alaosa kääritään kattohuovan avulla
 • Tukien suuremmalle lujuudelle ja stabiilisuudelle ympäröivä tila on 50 cm täynnä raunioita
 • Betoniliuoksen kaatamista varten tukea on pumpattava hieman liuoksen tasaisempaa levittämistä varten.

Tämäntyyppistä perustusta käytetään hyvin harvoin kylpyammeiden rakentamiseen korkeiden kustannusten vuoksi. Mutta jos valinta päättyy tämäntyyppisiin säätiöihin, sen rakentamista koskeva toimintasuunnitelma on seuraava:

 • Kaivaa kuoppa 30 cm syvä ja tyhjennys oja
 • Kaivon pohja on geotextilillä, päällystetty soralla ja hiekalla ylhäältä.
 • Kaikki kerrokset peitetään perusteellisesti, polyeteenikalvosta tai kattopuusta valmistettu vedenpitävyys asetetaan päälle.
 • Asenna muotti, vahvista perusverkko, jonka poikkipinta on 20 × 20 cm tai 30 ×
 • Kaada betoniliuosta

Toivomme, että nämä suositukset ja vinkit auttavat niitä, jotka ovat päättäneet rakentaa lohkareita yksin. Kylpy kolmen kuukauden ajan vuosisatojen ajan, eikä useiden vuosien ajan - tämä on mahdollista ja aivan todellinen, jos noudatat tiukasti säätiöiden rakentamista koskevia sääntöjä ja tekniikoita.

Vaahtopeltien nauhan pohjalla - esitetty video:

Huomannut virheen? Valitse se ja paina Ctrl + Enter. Kerro meille.

Mikä on kylpyläperusta parempi ja miten se tehdään itse

Lohkojen valmiin pohjan näkymä kylpyyn

Kylpyammeen rakentaminen on vähemmän vaikea tehtävä kuin yksityisen talon rakentaminen, mutta vaatii kuitenkin ammattitaitoa ja ammatillista lähestymistapaa. Joten, alun perin valita kätevä paikka, sinun on tehtävä perusta pieni kylpyamme. Kysymys tulee siitä, millaista materiaalia se on tulevaisuudessa rakennettu. Jos seinät ovat kevyitä vaahtobetonialustoja, valmistusta tarvitaan yksinään, kun rakennetaan sardelliitti-betoniseinien seinämiä, säätö tehdään täysin erilai- siksi. Jos rakennustyöt tehdään hirsitalon avulla, voit saada järjestämällä polttopuiden, puutavaran tai autonrenkaiden perustan.

Monoliittinen vaihtoehto otetaan huomioon vain raskaiden rakenteiden rakentamisessa. Tarkastelkaamme tarkemmin, missä ja mitä pohjaa kylpyammeen omilla kädillä on parasta varustaa ja kuinka kauan se kuivuu.

Sivustonvalmistus ja alueen merkintä

Kylvyn perustan merkitseminen

Rakentaminen alkaa merkinnällä. Tarvitset muutamia työkaluja: 10 puupinoa, vasara, 15 metrin pituinen mittanauha, 25 m rakennuksen johto tai kalastuslinja, vesitaso 20 m. Aseta tavallinen betoni-betonilohko. Tällainen kylpyläperusta on rakennettu itsestään muutamassa päivässä eikä vaadi suuria varojen infuusioita. Ota standardi versio.

Laske pienen kuopan leveys. Otamme huomioon kylpyammeen pohjaseinien eristyksen ja putkiston: lohkon leveys on 200 mm ja pituus on 400 mm. Kellarin korkeus noin 600 mm, 3 korttelia. On käynyt ilmi, että kehityksen alla oleva kuoppi on 450 x 450 mm, syvyys 0,8 metriä - tämä on tavallinen leveys ja syvyys sardelliittibetonielementtien lohkoperustan tavanomaiseen rakentamiseen. Käännetään nyt priyamkovin kehittämiseen.

Maaperän kehittäminen kylpyyn

Kylvyn kellarin valmistukseen omiin käsiisi tarvitset: lapion, lapion, pikkuhousun, kiven läsnäolon, koryag-kirsun ja maaperän poistamista varten. Kun kaivamme tietyn syvyyden, tasoitamme selvästi kaikki reunat. Myös uunin pohja (kylpyamme) olisi annettava. Meidän ei pidä unohtaa, että rakennuksen sisällä olevan tulipesän laite vaatii betonityypin valmistusta. Tee tämä ennen päämonitorin kaatamista, laskennan jälkeen tehdään tyyny, jonka jälkeen tukialustat kaadetaan sardeldi-betonilohkojen alla.

Tyyny uunin tai uunin alla

Tyynyn valmistelu uunin tai palokammion alla

Ne kaivaavat pitkin 1200 x 1200 mm syvyyteen 600 mm. Tätä syvyyttä ei valittu sattumalta, 300 mm hiekalla. Pyyhitään tyyny käsin rihmalla. Seuraavat toimenpiteet ovat seuraavat:

 1. Pohjaan asetetaan kerros vedeneristysmateriaalia niin, että se on varastossa, ja reunat ulkonevat kuopan ulkopuolella.
 2. Laita runko (muotti) haluttuun korkeuteen ja kaada betonilaatta 200 mm.
 3. Lämmittäminen tapahtuu 50 mm: n suuruisen polystyreeni-levyn avulla ja panna se suoraan tuoreeseen betoniin.
 4. Sitten kaadetaan viimeistelykerros tasolta 50-150 mm. Lämmityselementin eristys on valmis.

Tyynyä kantavan laitteen konkreettisen työn jälkeen on tarpeen rakentaa putki, joka toimittaa vesi- ja viemäröintisysteemit ja suorittaa täydellisen eristyksen.

Vinkki: Tulipesän alla oleva pohja ei saa joutua kosketuksiin pääpohjan kanssa, koska se pyrkii laajentumaan kuumennettaessa. Ero on täynnä hiekkaa betonityön jälkeen ja ylemmän muottien purkaminen.

Verkot ja luumut

Putkien asentaminen vesiverkostoihin tyhjentämiseksi kylvyssä

Kääntäkäämme vesijohtoverkkojen putkien asentamiseen. Vedenjakeluverkon halkaisijan ja pituuden laskeminen suoritetaan etukäteen ennen kaiken betonityön valmistusta. Erilliset kaivannot kaivaavat putkien poistoaukkoja vesijohtoputkien alle. Vesihuoltoverkkojen laite vaatii erityisosaamista ja tietämystä, mutta kaivantojen valmistelu voidaan tehdä itsenäisesti. Tekniikan mukaan putket asetetaan rämeen tyynyyn. Ovien pohjan upotus on tehty soraa, vakio- kerroksen paksuus on 80-100 mm. Putkien päät näytetään 100 mm lattian yläpuolella oikeaan paikkaan ja suljetaan tulppien avulla.

Tämän jälkeen kaikki betonityöt ja ratapölkkyjen seinien rakentaminen suorittavat kaikki putket ja sisäiset verkot. Syvyys putkien asettamisesta maahan huoneen ulkopuolelta on 1200 mm ja sisäpuolelta 600 mm. Laiteverkkoja voidaan pitää samanaikaisesti viemärin kanssa, jolloin putket yhteen asetetaan.

Tyyny putkien ja verkkojen putoamiseen epäonnistumatta. Mitattu kaltevuus viemäriputkien asentamiseksi, tulo- ja poistoaukkojen korkeus, vedenpoistokulma. Ennen kuin teet koko pohjan kylvylle, ota viemäriin jätevesi. Valmista kuoppaan tai kuoppaan, ota pesuallas siellä. Kylpy ja pesuallas ovat optimaaliset etäisyydet 6-10 metriä, muuten runko poltetaan.

Kellarin eristys

Kellarin lämmityksen kaaviollinen esitys

Kehyshaudan perusta voi jäädytyä, joten sen ulkopuolella lämmitetään eri materiaaleilla. Lämmittäminen suoritetaan ennen betonin kaatamista. Levitä vaahtomuovia tai polystyreeniä sisältävä levymateriaali, sopivasti tähän tarkoitukseen. Levyjä levitetään 50 - 80 mm paksuiksi. joiden koko on 600 x 1000 tai 1000 x 1000 mm.

Kiinnitä ne kuoppaan (ulomman reunan) ulkosivulle, vahvikkeen kehyksen ja maan väliin. Tällöin tila kaadetaan betoniin haluttuun korkeuteen. Lämpeneminen on laadullista ja monoliittista, kestävää. Styroksi ei ime kosteutta. Tällaisten materiaalien käyttöikä on 25-30 vuotta.

On olemassa toinen vaihtoehto, miten tehdä ulkoista eristystä ja kaataa kaikki kylpytuet, joissa on laajennettu savi ympärysmittaan. Kun kaikki konkreettiset työt kehittyvät, kehitä sinusieni kunkin betonipohjan ympärille ja kaada tyyny ulos laajennetusta savesta. Tällainen eristys vaatii lisäkustannuksia maaperän kehittämiselle ja vedenpitävyyden järjestämiselle.

vahvistaminen

Luonnos luonnoksen perustukselle kylvyssä

Nyt yritämme selvittää, miten tehdään täydellinen vahvistus ja kaadetaan betonipylväitä kylpyammeen omilla kädillä, ja harkitsemme, kuinka järjestää laajennetun savimaisen betonilohkon sijoittaminen. Voit aloittaa neulomisen armopoyat suoraan sivustolla. Se vaatii myös merkitsemistä ja laskemista. Yksinkertainen tapa yhdistää avaruuskehys:

 1. Piirrä kaksi rinnakkaista viivaa ja aseta sitten niiden väliin kooltaan leikatut ristikkopalkit. Poikittaisten sauvojen reunoilla tulisi olla 30 mm: n uloke yli pääroolien reunoista, tangot. Kaikki aihiot mitataan etukäteen ja alustavat laskelmat aihioiden pituudesta ja korkeudesta niin kauan kuin on tarpeen.
 2. Asentamalla aihiot kaikkiin kaivoihin ne sidotaan yhteen neulomalla. Ensin neulotaan alempi poikittaisliike helpottamaan liikkumista. Kiinnitä sitten yläpalkit.

Jos kuopat ovat kapeita, työkappale on neulottu kokonaan. Sitten asetetaan kaivoon kokonaisuutena, yhdistää vain kulmat. Vahvistimet käyttävät vain viskoosia, hitsauslaitteiden käyttöä ei voida hyväksyä.

Pohjamaalaus raskaista materiaaleista laajennetuista savibetonilohkoista ja vaahtolohkoista

Betoniyhdistelmä kylpyyn pohjan kaatamiseksi

Luotettava säätiö tavalliselle kylpylälle voi tehdä vain käsin, mikäli se ei rikkoa perusrakennustekniikkaa. Kehys on sidottu, valmistaa betonia. Seuraavassa tuotettujen materiaalien laskeminen: perustan kokonaiskapasiteetille ottaen materiaalien suhde: 12% sementistä, 25% hiekasta, 45% raunioista, loput vesi ja savesta. Laajennetuissa saviagregaateissa täyteaine (murskattu kivi) jaetaan tasaisesti laajennetun saven kanssa.

Koostumus on lämmin, mutta vaatii vedenpitävien materiaalien käytön pakolliseksi. Ennen kuin rakennat perustan tällaisen materiaalin kylpyamme, laske koko rakenteen paino. Vaaka-elementtien kevytrakenteinen rakenne soveltuu, mutta laajennettuihin savibetonimateriaaleihin sitä on vahvistettava. On tarpeen muuttaa pohjan perustan syvyyttä ja kaataa se syvemmälle 0,5 metrillä, tämä koskee jokaista monoliittista pilaria.

Lohkojen asettaminen omiin käsiisi

Lohkojen sarakepohjan rakenne kylpyyn

Perusta tässä tapauksessa koostuu betonipylväistä seisovista savibetonilevyistä. Aloita merkitsemällä suunta lohkojen alapuolella, pisteyttämällä 4 tappeja pitkin tulevan kylvyn ulkokehää. Stretch ja tasoittaa johto, noin ensimmäisen lohkon korkeudesta. Jos olet tehnyt betonirakennetta betonin kaatamisen aikana, työntö tehdään sen mittojen mukaan, jolloin lohkot asetetaan betonityynyihin.

Aseta kaksi lohkoa, täyttäen liitoksen sauman avulla. Seuraava rivi on asetettava kohtisuoraan, laajennetun savielementin tai vaahtolohkon reuna koskettaa johtoa. Lohkoja käytetään pääasiassa maanpinnan yläpuolella olevien betoniperustusten korkeuden tai suuren kaltevuuden kasvattamiseksi. Aseta haluttu korkeus ja jätä - anna sen kuivua. Asennuksen aikana työnnä holkit hirsitalon kiinnittimien väliin.

Kevyen materiaalin tukirakenteen rakentaminen

Luonnos lautan pohjalevystä kylpyyn

Vaahtolohkojen paino on pienikokoinen 24 kg, mitat 200 x 300 x 600 mm, päinvastoin kuin laajennettu savibetoni. Pohjalevyn laskemista ei suoriteta pilarin alapuolella. Tällöin koko rakenne putoaa laudalle, joka siirtää kaiken kuorman maahan tasai- sesti niin voimakkaammin.
Laattojen rakentaminen (pohjustuslaatikon versio) on helpompi tehdä kuin pilarivariantti, mutta myös hirsitalon rakennuksesta sopii myös. Syvyyttä ei tarvita monoliittiselle pinnalle, jonka korkeus on 1-1,5 metriä, maaperässä on tarpeeksi säröjä 40-50 cm: n päällä. Koko tason tai kehän koko riippuu hirsitalon kokoonpanosta.

Betonilaatan yläpinnan korkeus on 10 - 15 cm. Kun se valetaan, siitä tulee monoliittinen kerros (laatta), joka kantaa koko hirsirakennuksen ja jakaa kuorman tasaisesti rakennuksesta maahan. Levyvaihtoehto soveltuu sekä keskikokoisille rakennuksille että vaahtolohkojen, vaahtobetonialustojen rakenteille, on mahdollista rakentaa kylpylärakenteet ratapöllyksiltä, ​​rakentaa hirsitalo, on olemassa monia vaihtoehtoja levytekniikan käyttöön niin paljon kuin on tarpeen rakennusten korkealaatuisen rakentamisen kannalta.

Pohjamaalat vaahtobetoniseinien rakentamiseksi on järjestetty seuraavasti:

 1. Merkintä tehdään laatan alla, rakennus on otettu leveydeltä ja pituudelta, mutta marginaalin ollessa 800-100 mm. On oikein laittaa vain laatta pitkin kehää kylvyn alla, ja sen sisällä sen jälkeen, täytä se savella.
 2. Maaperä poistetaan 400 mm: n syvyyteen ja pohja-aukko täytetään 200 mm: n paksuisella hiekalla. Vaahtolohkoille tämä tyyny riittää. Nyt suljemme sen ympärille, ei pitäisi olla aukkoja. Vaikka hirsitalo ei ole raskas, laatan pitäisi työskennellä kaikkialla koneessa, mutta syvyys ei ole yhtä tärkeä kuin maaperän ja hiekan yhtenäinen tiivistyminen.
 3. Aseta nyt muottiin tulevaa pohjaa ympärille, korkeudelle valitaan ulkoneva osa, tässä tapauksessa 150 mm.
 4. 12mm vahvistuskortit neulotaan 300x300: n kennolla, joka on asetettu valmiiksi alustalle, aluksi asetetaan etäisyyksiä muovista tai liu'utetaan pieniä pentagteja liuoksesta. Vahvistuksen jälkeen voit kaataa liuoksen. Tällainen säätiö kuivuu lyhyeksi, 7-12 päivää.

Vinkki: Kesällä hiekka kuivuu nopeasti, kostuta se vedellä ennen betonin kaatamista.

Rengasperustat

Renkaiden käyttö pohjan järjestelyyn

Ainutlaatuinen ja samalla vahva perusta omilla käsillä voidaan rakentaa autonrenkaista. Tämä on talon taloudellinen versio tukikohdan tai ratapölkkyjen puurakenteesta. Elementtien sijoittamismenetelmä on seuraava: merkintä suoritetaan kylvyn ääriviivojen alla. Sitten maanpäällinen kerros poistetaan pitkin koko kehä, 15 cm syvä ja 50 cm leveä. Tila on täynnä hiekkaa ja hiekkaa sekoitettuna 1: 1 suhde. Pehmustettu puikko työnnetään renkaiden alle käsin.

Valmista tarvittava määrä renkaita noin 20-25 kappaletta samankokoisia ja korkeita (kaikki riippuu renkaiden koosta ja kylvystä). Ympärys on sijoitettu renkaista niin, että ne ovat tiukasti toisiinsa nähden.

Nyt työnnämme napit kierteellä, sitomme ne renkaisiin kierteitettyyn kiinnikkeeseen. Niille asennetaan ratapölkkyjen tukirakenne, puutavara. Syvennysten syvyyden tulisi olla renkaiden koko paksuus. Tällaisten ankkurien korkeuden on oltava vähintään 250 mm, jotta tukitanko hirsitalolle tai solmukkeelle voidaan ruuvata.

On suositeltavaa heittää raudoitusta ympärysmittaan ja vinosti, ja täytä sitten renkaiden suuri tila. Vahvistus voidaan suorittaa suoraan renkaiden rungon läpi, poraamalla reikiä ja langoittamalla vahvistusta koko kehän läpi, joten kanavan tai kulman ulkopuolelle ei tarvitse sitoa.

Voit tehdä sarjan renkaiden lohkoja ja hauta ne suoraan maahan. Samanaikaisesti erektiokustannukset pienenevät merkittävästi, ei ole tarvetta kaataa suurta laatua rakennuksen rakentamiseksi vaahtolohkoista tai laajennetuista savibetonilohkoista. Renkaiden laakerielementtien laite - tämä on yksi halvimmista ja yksinkertaisimmista vaihtoehdoista, joka ei ole laadultaan huonolaatuinen. Tämä on täydellinen perusta puun, ponnahduslautan tai kiinteän puutalon (hirsitalo) kylpylöille.

Voit käyttää renkaiden perustan lohkottua versiota, jossa merkintä tehdään samalla tavoin kuin muissa tapauksissa, mutta et tarvitse putkia, paaluja, betonilohkoja ja suorita kallista vahvistamista.

Rengasjouset (4-5 kpl), asettuvat toisiinsa, tukevat hirsimökkiä tai ratapölkkyjä putkien ja muottien sijaan. Tällaisten tukien rakentamisaika on vähäinen, renkaiden pohja kuivuu nopeasti, koska maassa ei ole paljon betonia ja muutaman päivän kuluttua on mahdollista asentaa kehyshaute tai puutalo.

Puupohjan korjaus

Kaavion tyyppi lohkareiden kylvystä

Joskus pehmeäpalkki valmistetaan kylvyn perustana, kun se on betonoitu suoraan maahan, ja joskus ne asentavat monoliittisen version. Sinun täytyy tietää muutamia pieniä asioita, ennen kuin korjaat kunnolla kylpyammeen perustan tai rakentaisit uuden pohjan kylpyyn omalla kädelläsi:

 1. Esimerkiksi ratapölkistä tai hirsirakenteesta valmistettu puurakenne kiristetään ulkopuolelta hihnoilla niiden istutusten paikoissa. Kuinka kiristää hirsitaloa, kuinka monta tarviketta tarvitset, voidaan laskea. Muiden säätiöiden kanssa on hieman monimutkaisempi. Sinun täytyy tietää, kuinka paljon betoni itse kuivuu, ja sitten vain kehyksen tai palkkien kiinnitys. Jos laakeripesät puhkeavat asennuksen aikana ja niiden korkeus on pieni, voit kaataa betoniteräkerroksen lohkojen ympärille täyttämällä kaikki sarakkeeseen muodostuneet halkeamat.
 2. Kun olet päättänyt tehdä kylpylän perustan omaksi, säästät paljon rahaa, mutta saavat myös hyvän kokemuksen. Ei ole vaikeata rakentaa monoliittista tai muuta säätiötä omilla käsilläsi, sinun tarvitsee vain käydä läpi kaikki rakentamisen vaiheet vuorolla eikä katkaista tekniikkaa.
 3. Tee oikea laskenta, merkintä rakentamiseen, maaperän, raudoituksen ja eristämisen kehittämiseen. Tee kaikki tarvittavat vedeneristykset. Kuuleminen rakentajien (kehittäjien) kanssa, jotka rakastavat tällaista perustusta pitkään ja joilla on hyvä kokemus, ei ole häiriöitä.

Päätä, mitä materiaalia rakennetaan, lokit, ratapölkyt, rakennuksen korkeus, kuinka monta ratapölkkyä tai puuta tarvitset. Tarvitsetko kiinteän tai konkreettisen perustan hirsitalolle, puupohjaisille ratapölkkyille tai pääomalle vaahtolohkojen rakentamiseen.

Tietäen, miten perustaa kylpylä ei ole kaikki, on välttämätöntä tehdä alustavia laskelmia, ja vasta sitten voit alkaa rakentaa sitä luottamuksellisesti. Sinun on päätettävä, mikä säätiö on paras kylpyyn, mutta kuinka paljon materiaalia se tarvitsee laskea sen etukäteen ja piirtää laitteen. Yksinkertaisen laskelman jälkeen pystyt tekemään kaiken täydellisesti, koska täällä ei tarvita raskaita laitteita, paitsi betonisekoittimen, jossa on puinen kouru ja valua betoniin.

Lohkareiden pohja

Kannen pohjan rakentaminen lohkoilta

 • Arvioimme maaperän ominaisuuksia
 • Tyypit säätiöt
 • Pilarin pohja
 • Teippityypin pohja

Kylpy ei kuulu raskasrakenteisiin, joten ei ole mahdollista rakentaa monoliittista perustusta sille. Se on mahdollista säästää rakennuspohjaa. Lohkojen pohja voi helposti kestää kylpyammeen kuormitusta, sen rakentaminen ei vaadi paljon aikaa eikä taloudellisia kustannuksia. Ennen rakentamisen aloittamista. On tärkeää ottaa huomioon tärkeät vivahteet:

 1. Mikä on maaperä ehdotetun rakennuksen paikalla?
 2. Millaista säätiötä haluat?
 3. Missä paikassa perustetaan uuni?

Jos pylväspohjan rakentaminen on suunniteltu kylpyyn, niin 6-8 lohkota vakiokokoa riittää yhteen sarakkeeseen.

Arvioimme maaperän ominaisuuksia

Riippumatta siitä, mitä on tarkoitus rakentaa: talon, kylpyamme tai autotalli, maaperän koostumuksen analyysi suoritetaan pakollisesti.

Tätä varten kaivetaan useita reikiä (ennen pohjaveden esiintymistä tai huurteen tunkeutumisen syvyyteen) ja maakerrosten koostumus arvioidaan. Sakkauksen yhteydessä maaperä (turve tai löysä) tulee rakentaa monoliittinen perusta. Muissa tapauksissa voit käyttää muita tyyppejä. Varmista, että säätökerroksen vaatimus on alle 20 cm: n pakastussyvyys.

Jos kylvyn rakentamispaikka valitaan lähellä säiliötä, pohjavesi on täällä korkea. Tässä tapauksessa etusija on parempi antaa laattojen perustuksia.

Takaisin sisällysluetteloon

Tyypit säätiöt

Peruslajit: laatta, vyö, pylväs ja kasa.

 1. Pile ja nauha. Se on pystytetty yksittäisistä paaluista, joiden etäisyys ei ole enempää kuin 2 m. Nollamerkin yläpuolella päällystys suoritetaan lujitetulla betoniteräksellä.
 2. Laatta. Tämä on luotettavin säätiö. Se on rakennettu epäluotettavan maaperän tapauksessa. Rakentamalla laatikon perustus, saamme pohjan sen luonnosmuodossa.
 3. Vyö. Yleisimpiä kylpytuotteiden rakentamista varten. Voi olla matala ja normaali.
 4. Stolbchaty, ilman vahvistettua betonirungosta. Yleensä puisen kylpyammeen rakentamiseen.

Harkitse kaksi yleisimmin käytettyä kylpytyspohjaa. nauha ja pylväs.

Takaisin sisällysluetteloon

Pilarin pohja

Sen rakenne vaatii täyteläisiä lohkoja, mitat 390x190x180 mm. Tee matala-hyvin pylväspohjainen säätö. riittää, että lohkot asetetaan 3-4 riviin. Toisin sanoen tuen yhdelle navalle vaaditaan 6 - 8 merkkiä. Rakentaminen koostuu useista vaiheista:

Rakennusalue on puhdistettu roskat, poista hedelmällinen pintamaalikerros. Tarvittaessa peitä alue geotekstiilillä (lopettaa nurmikasvien kasvu) tai nukahtaa raunioilla, hiekalla.

Merkitse kylvyn ulkonäön ja sisäisen muodon merkkaus langan ja tappien avulla. Venytetyn langan vaakasuuntainen kireys tarkistetaan tasolta. Ne merkitsevät paikkoja, joissa tukipylväät asennetaan: rakennuksen kulmissa ja seinien leikkauskohdassa. Seinämien lisäksi on suunniteltu lisää pilareita 1,5-2 metrillä.

Pylväsperustan malli.

Asenna pylväät kaivamaan reikiä. Jokaisen 30-50 cm: n syvyys. Leveys on hieman suurempi kuin pilarien paksuus. Jos maa on epästabiili, tee tyyny hiekasta tai 30 mm: n rakeista, kaatamalla sitä ja kaatamalla vettä. Kangasmateriaali asetetaan tyynylle vedenpitävänä.

Levitä tukipylväät. Asettelu suoritetaan kullakin rivillä. Sementtilaastin valmistukseen, johon muuraus tehdään, otetaan sementti M400 (1 osa) ja seulotaan hiekkaa (3-4 osaa). Saumojen paksuus - 1 cm. Muurattujen rakenteiden tarkkuus tarkistetaan käyttämällä tasoa ja lankaa, joka on esijännitetty.

Kun liuos kuivuu, ne kestävät vedenpitävyyttä. Tätä varten voit käyttää bitumimastaria. Ennen levittämistä lohkojen pinta käsitellään alukkeella, kuivataan ja päällystetään mastiksella 2-3 kerroksella. Lisäksi ruperoidi asetetaan vaakapinnoille, kiinnittämällä se mastiksi. Jäljellä olevat kaivospaikat ovat täynnä hiekkaa tai maata ja kaadetut.

Takaisin sisällysluetteloon

Teippityypin pohja

Lohkojen teippipohjan malli.

Kylvyn nauhaosasto on luotettavampi ja voi kestää suuria kuormia. Hinta ei ole paljon kalliimpaa. Lattialämmityksen tapauksessa toteutetaan myös lohkojen tai tiilien kylvyn pohja. Tässä tapauksessa säätiön korkeuden on vastattava lattian korkeutta. Tarkastellaan rakentamisen vaiheita:

Tasaa sivusto, poista maan yläkerros ja tee merkki. Kaivaa kaivanto hieman kauempaa kuin kylvyn kellari.

Vedenpitävyyden parantamiseksi kaivannon pohja on täynnä romumaa tai hiekkaa, jonka kerros on 20 cm. Jos maa on märkä, tarvitaan vedenpoisto. Jos jatkuva lattia on suunniteltu, tietoliikenneyhteydet asetetaan säätiön alapuolelle (vesihuolto, viemäriverkko, virtakaapeli).

Kaivannon pohjassa on 2 ruberoidia. Säätiön rakentaminen alkaa kulmista. Muuraus ligaatiolla 1 lohkolla suoritetaan käyttämällä sementtilaastia (sementti M400 - 1 osa, hiekka - 3 osaa, vesi) keskipaksua.

Jotta saisit laatulohkon perustan tarpeeksi 3-4 riviä muurausta. Kestävyys saadaan aikaan vahvistamalla silmäkoko 1 ja 2 seuraavaksi.

Vedeneristys suoritetaan samalla tavalla kuin sarakepohjaan. Kylvyn pohja voidaan lämmittää käyttämällä polystyreeni- tai polyuretaanipohjaisia ​​levyjä.

Kylpyammeen pohjaan käytettävien lohkojen käyttäminen on paljon tehokkaampaa ja taloudellisempaa. Mutta jos kylpy on rakennettu epävakaalle maaperälle, lohkoperustan rakentaminen on epäkäytännöllistä.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota valittaessa säätiötä lohkareille

Kylpyammeen rakentamisen suunnittelussa on erittäin tärkeää valita laadukas materiaali ja vahva pohja rakennukselle. Jos lohkoseinämille on monia vaihtoehtoja rakennusmateriaalien valitsemiseen, joista kullakin on omat edut ja ominaisuudet.

Erityisesti erottelevat lajikkeet: vaahtobetoni, kaasusilikaatti, laajennettu savibetoni tai kuonabetoni. Lohkojen rakennukset eivät ole raskasrakenteita, mutta lohkareiden pohjaksi tarvitaan kiinteä, luotettava.

Pystyy ottamaan kuorman laakereista, varmistaen sen vakauden ja kestävyyden. Tämä on erittäin tärkeää! Näihin parametreihin on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Paikan valinta tai mistä aloittaa rakentaminen

Huoneistossa on kylpyamme

Aloita kylpyamme rakentaminen. jos se on ehdottomasti kiellettyä.

On hyvin tärkeää ottaa huomioon pohjaveden taso, sen maan maaperän ominaispiirteet, joihin rakentamista ehdotetaan.

Ihannetapauksessa maapallon tulisi olla koostumukseltaan homogeeninen ja riittävän tiheä.

Paikoissa, joissa maaperälle on tunnusomaista korkean turvotuksen taso, koostumukseltaan heterogeeninen tai liukumaton, ei ole hyväksyttävää aloittaa kylpyjä.

On tarpeen tehdä tutkimuksia pohjaveden syvyydestä ja maaperän jäädytyksestä.

Laakeripohja (pohja) on asetettava 30 cm: n jäädytystasoa syvemmälle, jotta vältetään rakenteen siirtyminen ja sen tuhoutuminen tulevaisuudessa.

Määritä maaperän luonne

Maaperän analyysi rakenteen rakentamisen aikana on edellytys. Tätä varten kaivetaan useita reikää eri paikoissa ja maaperän muodostumista tutkitaan huolellisesti. Kaivetun kaivon syvyyden tulisi olla jäätymisnopeuden taso eikä vähäisempi.

Tärkeitä kohtia perustettaessa

Lohkareiden pohjan rakentaminen edellyttää seuraavien ehtojen tiukkaa noudattamista:

 • Perustutkimuksen valinta
 • Kuormitusrakenteen laskenta, maaperän kestävyyden laskenta
 • Määritä uunin ja maanalaisten laitosten sijainti kylpyyn.

Maaperän jäädytyksen syvyys

GPG: n (maaperän jäädytyssyvyys) arvo on erittäin tärkeä parametri etenkin alueilla, joilla on talteenottoa. Jäädytyksen aikana se kasvaa tilavuudella, mikä vaikuttaa säätiön maanalaiseen osaan. Toisin sanoen työntää hänet ulos.

Pohjaveden korkeus

Monet ihmiset unelmoivat kylpylärakennuksen järvellä, lampaan tai joen rannalla. Tällainen naapurustossa oleva vesi edistää pohjan ja pohjaveden yhteyden lähentymistä.

Jos alukkeen taso on korkea, on valittava pohjalevy. Hänen yksikönsä on mahdollisimman laaja.

Tärkeä tosiasia! Paljon riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakenteen arkkitehtuurista. Liesi sopii heikosti kantaville maaleille, teipin pohja ilmastoidulle betonille rakennetuille rakennuksille ja puupöytiä varten.

Maa toimii rakentamisen pohjalta

Block Foundation

Perusta, jolla omat kädet muodostavat lohkot, pystyvät asettamaan ei-ammattimaisen päällikön, jos hän suorittaa työn jakson, valitsemalla sen oikean ja turvallisen paikan.

Rakentaminen alkaa purkamisesta ja rakenteen merkitsemisestä.

Ensimmäisen vaiheen merkitsemisen aloittamisen tulisi alkaa ensimmäisen nurkkaan merkitsemisestä, on parasta käyttää lasersäteen etsintä tässä prosessissa.

Koloa ajetaan paikassa, jossa ensimmäinen kulma määritetään.

Toinen kulma määräytyy kolmion, jonka pituus on 30 cm ja 60.

Se asetetaan kiinnittimeen, sitten ensimmäisen jalan viivaa pitkin merkitse halutun pituus tulevan rakenteen seinämälle, aja toisessa kiinnittimessä. Toinen jalka näyttää vastaavasti seuraavan seinämän oikean sijainnin.

Se on tärkeää! Merkitty suorakulmion oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla sen diagonaalit. Lukemien ero ei saa olla yli 2 cm.

Koot, laskelmat ja muut muunnokset

Jotta lasketaan tarvittava määrä lohkoja, tarvitaan seuraavat parametrit:

 • Muurauskorkeus
 • Seinien ja väliseinien paksuus
 • Ikkunoiden ja oviaukkojen määrä
 • Perimetri rakennettu
 • Taistelumateriaalin prosenttiosuus (lohkot).

Oikean laskennan tekemiseksi sinun täytyy jakaa seinät ja väliseinät paksumman mukaan. Paksuin kantavat, ohuemmat - sisäiset rakenteet.

Tarvittava lohkojen määrä lasketaan kullekin ryhmälle erikseen.

Kertoo koko pituus mittojen mukaan, saamme kokonaistilavuuden, josta luemme ikkunoita ja oviaukkoja kussakin ryhmässä.

Vähennetty tilavuus saadaan kertomalla aukkojen mitat seinärakenteiden paksuuteen.

Tulos jaetaan yhden blokin kokonaistilavuustilavuudella ja saamme tarkan materiaalin määrän.

Lisäksi tämä luku kerrotaan 3% ja lisätään lohkojen taistelun prosenttiosuus kuljetuksen aikana.

Vihje! Jokainen valmistaja määrittää oman osuutensa taistelusta. Löydät hänen erityisestä numerostaan ​​tilauksen yhteydessä.

Jos hänellä on vaikea antaa täsmällisiä lukuja, jälleenvakuutuksen osalta on tarpeen määrätä enemmän lohkoja noin 3%.

Mikä säätiö sopii kylpytynnyreiden rakentamiseen

Lohkokaasun pohja, koot ja muunnelmat ovat seuraavat:

Se on rakennettu sekä matalaan että normaaliin versioon. Suositellaan pienten rakennusten rakentamiseen huonosti puhkeaville maaperäille. Säätiön optimaalinen syvyys on 50 ÷ 70 cm. Menettely:

 • 75 cm kaivannot
 • Vahvistettu muottipaneelilla
 • Kaivannon pohjalle on asetettu kerroksia soraa ja hiekkaa, kerrokset ovat täynnä vettä ja syöksyneet
 • Pohja kaadetaan sementtilaastilla 15 cm syvyyteen pinnasta.
 • Tasojen tasoittaminen laastilla
 • Katemateriaalia käytetään vedenpitävyyteen.

columnar

Rakenne koostuu tukipilarista tai levyistä, jotka on asennettu kulmiin seinien leikkauspisteessä. Tällainen säätiö on pystytetty pieniin rakennuksiin huonosti maadoitettuun maahan. Tukipilarit voivat olla metallisia tai asbestisementtejä. Toimintasuunnitelma on seuraava:

 • Rakennuksen jokaisessa kulmassa, tukialustarakenteiden, pääosien välissä, kaivetaan kaivoja. Tukien välisen etäisyyden on oltava vähintään 1 m
 • Jokaisen kuopan pohja on täynnä hiekkaa, joka on täytetty vedellä
 • Pylväskanta asennetaan hiekkakerrokseen pystysuoraan, alaosa kääritään kattohuovan avulla
 • Tukien suuremmalle lujuudelle ja stabiilisuudelle ympäröivä tila on 50 cm täynnä raunioita
 • Betoniliuoksen kaatamista varten tukea on pumpattava hieman liuoksen tasaisempaa levittämistä varten.

Tämäntyyppistä perustusta käytetään hyvin harvoin kylpyammeiden rakentamiseen korkeiden kustannusten vuoksi. Mutta jos valinta päättyy tämäntyyppisiin säätiöihin, sen rakentamista koskeva toimintasuunnitelma on seuraava:

 • Kaivaa kuoppa 30 cm syvä ja tyhjennys oja
 • Kaivon pohja on geotextilillä, päällystetty soralla ja hiekalla ylhäältä.
 • Kaikki kerrokset peitetään perusteellisesti, polyeteenikalvosta tai kattopuusta valmistettu vedenpitävyys asetetaan päälle.
 • Asenna muotti, vahvista perusverkko, jonka poikkipinta on 20 × 20 cm tai 30 ×
 • Kaada betoniliuosta

Toivomme, että nämä suositukset ja vinkit auttavat niitä, jotka ovat päättäneet rakentaa lohkareita yksin. Kylpy kolmen kuukauden ajan vuosisatojen ajan, eikä useiden vuosien ajan - tämä on mahdollista ja aivan todellinen, jos noudatat tiukasti säätiöiden rakentamista koskevia sääntöjä ja tekniikoita.

Vaahtopeltien nauhan pohjalla - esitetty video:

Huomannut virheen? Valitse se ja paina Ctrl + Enter. Kerro meille.

Mikä säätiö valita lohkojen kylpyammeen?

Kun olet saanut tulipalon idean rakentaa lämmin kylpyamme omalla sivustolla, sinulla ei ole epäilystäkään siitä, että se palvelee säännöllisesti sinua useiden vuosikymmenien ajan. Ja on aivan realistista, jos kiinnität asianmukaisen huomiota säätiön rakentamiseen. Huonosti laadittu, heikkolaatuinen perusta, joka on tehty ottamatta huomioon maaperän ominaisuuksia, johtaa lopulta rakennuksen muodonmuutokseen ja sen romahtamiseen. Mutta oikealla lähestymistavalla kylpyammeen perustana pystytään tarjoamaan lisää vahvuutta koko rakennelmalle.

Laattojen perusta.

Yksi on vain ymmärtää perustavanlaatuiset säännöt säätiön kaatamiseksi ja ottaa huomioon kaikki tärkeät yksityiskohdat. Sitten voit täysin rakentaa kylpy alusta loppuun ilman asiantuntijoiden apua, omalla kädelläsi.

Varmista, että tämä ei ole mikään monimutkainen!

Mikä säätiö valita lohkojen kylpyammeen?

Lohkokaukulla on monia etuja: se lämpenee nopeasti ja pitää lämpöä hyvin, ei vaadi paljon aikaa erektiolle ja on halpa kustannus. Jos pystyt pinoamaan lohkoja tai kuvittelemaan karkeasti, miten tämä on tehty, sinulla ei ole ongelmia itse kylvyn rakentamisessa. On tärkeää päättää, mitkä säätiö sopii parhaiten: nauha, laatta, ruuvi, kellunta vai pylväs?

Säätiön asettelujärjestelmä.

Yksittäisten kivielementtien (tiilet, vaahtolohkot, keinotekoinen tai luonnonkivi) rakentamisessa käytetään yleensä pohjalevyä tai nauhatyyppiä. Rakenteiden maaperän koostumus on kuitenkin myös erittäin tärkeä.

Voit tarkistaa maaperän koostumuksen seuraavasti: Kaivaa reikä 50-150 cm syvyyteen riippuen pohjaveden esiintymisestä. Jos se koostuu pääasiassa hienosta hiekasta, turvemestä, märästä mädästä, niin maa on heikko. Tällöin on parasta valita pylväsruuvi tai laattasäiliö tai vahvistaa nauha-tyyppistä rakennusta kylvylle hiekkavyöhykkeiltä.

Savi, karkea hiekka, hieno sora ja siilon läsnäolo ilmaisevat maaperän keskimääräisen tiheyden, joka soveltuu nauhan rakentamiseen tai pylväsmateriaaliin. Ja kvartsi, kallioinen kivi ja tiivistetty hieno hiekka, kaikenlaiset säätiöt tekevät.

Sivuston valmistelu ja layout

Rakennusten rakentamiseen on parempi valita litteä paikka tai hieman kaltevuus länteen, itään ja etelään juoksevan sadeveden ja estämään alueen tulvat keväällä. Leikkaa kaikki kasvillisuus paikalta, poista maaperä ja huolellisesti tasoittaa maata.

Tee laskelma ottaen huomioon, että kellarin leveyden tulee olla noin 10 cm enemmän kuin seinämän leveys. Merkitse yksi kulmista 50 cm: n tapilla.

Käytä suorakaiteen muotoista kolmiota kiinnittimessä mittaamalla pituussuuntaisen seinän pituus pitkin ulkokehää ja toisella puolella olevan kylpyläosan poikittaisen seinän pituutta. Akselien leikkauspisteessä täytyy käyttää toista ja kolmatta tapetta. Kiinnitä sitten vasemman kylvyn kulma samalla tavalla.

Scheme nauha monoliittinen säätiö.

Tarkista kaapelin avulla oikea merkintä vinoviivoilla - niiden on oltava samat (plus tai miinus 2 cm).

Seuraavaksi on ristikko, joka on tehty lankkuja ja pylväitä 1-2 metrin etäisyydeltä keulaista. Laudat tulee naulata yhdensuuntaisesti rakennuksen seinämien kanssa, tarkastamaan litteyden lattialla, tulevan lattian tasolla tai 1 metrin korkeudella maasta. Jos sinulla on tässä vaiheessa vaikeuksia, katsokaa internetistä valokuvien tekemiseen valokuvilla.

Kun olet lopettanut juoksutuksen, käytä sen yläreunassa kylvösuojan suunnan aksiaaliparametreja. Käärmeissä, aja kynnet ja venytä vahva johto niiden väliin niin, että ne kulkevat aivan maahan työntyvien tapojen yläpuolelle. Joten tarkista kaikki sivut obnojka - täyttäminen säätiö vaatii suurta huomiota ja huolenpitoa! Kiinnitä sitten rakennuspohjan sisäpinnan ääriviivat lyijylinjalla ja alustava työ on valmis.

Nauha monoliittinen säätiö

Niinpä yksi suosituimmista rakenteista tiilien tai vaahtolohkojen kylpyammeiden rakentamisessa on nauha, joka on kiinteä betoniliuska rakennuksen kehän ympärillä. Tällaisilla sääoloilla on hyvä vakaus, mikä tarkoittaa, että kylpy ei johda maaperän tärinästä.

Työ alkaa kaivamalla noin 75 cm: n syvä kaivo ja vahvistamalla se lankkuilla tai liuskekivellä (luomalla muottirakennetta). Laita sora ja hiekka kerroksittain valmistettuun kaivantoon, kaataa vettä niiden päälle ja varovasti niihin. 15 cm syvyyteen pintaan voit aloittaa betonin kaatamisen. Tyypillisesti uunit, joissa käytetään myös muottirakennuksia, muodostavat 20 cm korkean betonin, jonka alapinta on tasoitettu laastilla ja päällystetty kateaineella vedenpitävyyden parantamiseksi.

Nauhamallissa joskus lisävarusteita korin suurempaan lujuuteen. Vahvistus työnnetään kaivon syvennykseen muottien valmistuksen jälkeen ja yläosa täytetään myös betoniliuoksella. Lohko-pohja, jolle erityiset lohkot järjestetään peräkkäin kaivannossa ja kaadetaan sementillä, mahdollistaa kustannusten huomattavan alentamisen.

Pilarin monoliittinen perusta

Monoliittisen pylväsperustan kaavio.

Pylväsrakenne on ihanteellinen tiheille, raskaille maille ja pienille rakennuksille. Jokaisen tulevan kylpyammeen kulmassa, sekä laakeri- seinien ja pääosien välissä 1,5 metrin etäisyydellä toisistaan ​​kaivetaan kaivoja, joihin lisätään pylväsmateriaaleja (metallista, asbestisementistä, puusta jne.). Jos pylväitä valitaan halkaisijaltaan 20 cm, reiän pitäisi olla kaivettu halkaisijaltaan 25 cm. Putkien on oltava syvennettynä noin 1 m, ja noin 40 cm: n tuki kannattaa jättää maan yläpuolelle.

Hiekka kaadetaan kaivettujen reikien pohjalle, kaadetaan vedellä ja tiivistetään hyvin. Sitten sarakepidike asetetaan pystysuoraan pystysuoraan, kääritty kattohuopa, sen ympärillä oleva tila on 40 cm täynnä rakeisuutta vakautta varten ja betoni kaadetaan putkeen korkeudelle 50 cm putkeen. Sitten tukea on hieman ravistettava niin, että betonilaatta leviää kaivon pohjaa pitkin ja vahvistaa hiekkalaatua. Aseta vahvistuspalkki putkeen, täytä sora putken seinämien ja maaperän väliin ja täytä putki itse betonilla, jolloin sen yläosaan jää 10 cm. Kun olet asentanut sarakepidikkeet, voit täyttää suoraan rakennuksen itse säätiölle.

Laattoalaptio

Laitemateriaalina on heikko maaperä ja matala pohjavesi. Ensinnäkin on tarpeen kaivaa vähintään 30 cm: n syvä kaivo, samoin kuin viemäriputkien kaivannot. Sitten pohjakerros on vuorattu geotekstiilillä, 15 cm hiekkaa ja 15 cm hiekkaa kaadetaan päälle, minkä jälkeen kaikki on perusteellisesti tamped alas ja vedenpitävä käyttäen kattohuopa ja 200 μm paksuinen polyeteeni.

Seuraava askel on tehdä muottirakenteesta ja vaakasuorasta vahvistamisesta solmukohtien kanssa soluihin 20x20 cm tai 30x30 cm. Jäljellä on vain täytettävä pohja betoniliuoksella ja vankka pohja lohkojen kylvylle monoliittisen raudoitetun betonilautan muodossa on valmis!