Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Perinteiden ominaisuudet altaan alla olevassa uunissa

Kylpyamme on tärkein laite, koska ilman sitä on mahdollista käyttää saniteettitarkoituksiin - pesu on mahdollista vain suihkuna.

Riippumatta kylpytyypistä - venäjäksi tai suomeksi - uunin lämpötehon pitäisi olla korkeampi kuin asuintiloissa olevien lämmittimien lämpötila. Siksi kylpyamme on varsin raskas laite, erityisesti ottaen huomioon lämmittimen paino - säiliö kiviä varten, joka suorittaa lämmönkerääjän roolin. Näin ollen uunin laitteiston staattisesti luotettavaa asennusta varten on tarpeen rakentaa riittävän vahva pohja tai jopa yksittäinen pohja uunissa kylvyssä.

Tarkastellaan tarkemmin mitä uunin tyypistä riippuen on asennettu tai rakennettava sauna- lämmitin ja miten uunin pohja on järjestetty kylpyyn.

Kylpy-uunin pohjaan tai pohjaan liittyvät vaatimukset

Säätiön suunnittelun ja rakennusmateriaalin on varmistettava uunin staattinen luonne ja sen toiminnan turvallisuus. Näiden vaatimusten perusteella lämmittimen pohja, joka ei ole riippuvainen rakennuksen pääosasta tai sen osasta, olisi oltava seuraavat ominaisuudet:

 • lujuus - kestämään oman painonsa ja painonsa lämmöntuotannosta;
 • lämpötilakestävyys - lämpöä eristävästä kerroksesta huolimatta säätö on kosketuksessa uunin rungon kanssa, joka on aina lämpimämpää kuin maa;
 • liikkumattomuus on parametri, joka tarkoittaa, että muutokset eivät ole mukana kylpyrakenteisiin nähden.

Lisäksi riippumattomiin uuneihin sovelletaan useita sääntöjä:

 • etäisyys lämmittimen pohjasta rakennuksen pohjaan on oltava vähintään 5 cm;
 • uunin pohjan syvyys on vähintään 0,5 m;
 • uunin yksikön pohjan parametrit määräytyvät rakennuksen perustan mukaan (vedon nauha - yhtä suuri syvyys työntöllä, ja paalu - lepää pylväiden kulmissa).

Teknisesti pätevimpiä ja siksi luotettavia ovat kiukaan säätiön suunnittelu rakennushankkeen suunnittelussa, kun kaikki käytettävissä olevat tekijät otetaan huomioon:

 • uunin mitat ja paino;
 • pohjaveden taso ja sen vaihteluiden amplitudi;
 • ylemmän maakerroksen ominaispiirteet ja tiheän maaperän syvyys;
 • maaperän jäädyttämisen ja pudotuksen aste;
 • Rakennuspaikan helpotus.

Jotkut taulukon arvot kiviseinän perustamiseksi eri tyyppisissä maissa.

Yksinkertaisin tilanne on se, että rakennus rakennetaan monoliittiseen teräsbetoniseoslevyyn ja ongelma vähenee vain uunin sijoittamiseen ja asetteluun suhteessa olemassa oleviin rakennusten rakenteisiin.

Saunatyyppien tyypit

Kylvyn uuni valitaan huoneen koosta riippuen. Toisin sanoen sitä suurempi kylpy, sitä suurempi ja raskaampi liesi, ja siksi sen perusta on voimakkaampi.

Tuotantomateriaalin mukaan sauna lämmittimet on jaettu seuraaviin ryhmiin:

Kylpyammeiden kattolämmittimien paino voi nousta puolitoista tonnia, teollisuustuotannon valurautaiset yksiköt yhdessä kivien kanssa uunissa voivat saavuttaa 200-500 kg, teräsuunit ovat vielä kevyempiä.

Tyypit kylpyuuneja tuotantomateriaalissa: tiili, valurauta, teräs

Se on tärkeää! Rakennuskoodien mukaan alle 750 kg: n painoisen lämminvesivaraajan asennus on sallittua ilman yksittäisen perustuksen rakentamista - suoraan lattialle, jolla on riittävät lujuusominaisuudet. Kohtuullisempi ratkaisu olisi kuitenkin lait- teen sijoittaminen erilliselle pohjalle estämättä yksikön siirtymistä omalla painollaan ajan mittaan.

Tiiliuuniin perustuva

Uuninlämmittimen perustekniikoista käytetään seuraavia tyyppejä:

 • monoliittinen, lajina - monoliittinen pylväs;
 • vyö;
 • lohko.

Rakenteen soveltuvuuden määrittelyparametri on sen toteutusmahdollisuus itsekytkemiseen ja sen rakentamismahdollisuus ilman erityislaitteistoa - eri tyyppisiä pinoajureita, joiden vuokra vaatii huomattavia kuluja.

Asennus paalujen - ruuvi ja teräsbetoni

Lisäksi pilariväli (pile) -perusta on varsin harvinainen tilanne, koska ne yrittävät valita sivuston, jossa on vaivaton maaperä talon rakentamiseksi, mikä estää tarvetta kaataa tai ruuvattaessa tukia uunin alla.

Monoliittinen uunin pohja

Lämpöyksikön mitat kylvyssä ovat sidoksissa lämmitysyksikön painoon ja maaperän ominaisuuksiin, joten sen rakentamisessa on noudatettava seuraavia yleisiä sääntöjä.

Kivirakenteiden paino alkaa 700-750 kg, joten kiinteän betoniteräksen rakentaminen heille on välttämätöntä.

Laskettaessa kuinka paljon uuni painaa, sinun on otettava huomioon seuraava suhde: 1 kuutiometriin muuraus, jonka paino on liuoksella 1350 kg, kulutetaan 200 tiiliä.

Keitinpohjan syvyyden tulisi olla jäätymispisteen alapuolella, vähintään 0,5 m, ja enimmäisarvon on oltava sama kuin perustuksen asettaminen, koska on otettava huomioon, että äskettäin perustettu raa'an uuni on kaksi kertaa niin raskasta kuin käyttölämmitin.

Se on tärkeää! Pohjoisilla alueilla rakennusten perusteet (2 m ja yli) voivat olla tarpeettoman suuria uunin lämmittimelle, joten tarvittava syvyys täytetään hiekalla tai soralla kerroksittain kerrallaan.

Kun uunin paino on yli 2 tonnia ja maaperä, joka sisältää löysää tai huokoista savea, uunin pohjan kuoppa kaivataan 1 m: n korkeudella alustavalla pohjatasolla 10-15 cm: n paksuisella murskatulla tai hiekalla valmistetulla laitteella. Seinien seinään asennetaan täysimittainen korkeus, jonka jälkeen betonista on asetettu lujuus, poistetaan ja kateaineen ja bitumimateriaalin vedeneristys suoritetaan betonipohjan lateraalisille ja yläpinnoille.

Upotettu pohjatyyppi

1 - 2 tonnin painoisen uunin alla on rakennettu 0,7 - 1,0 m: n matala syvyys, joka on pohjaveden alhaisen sijainnin mukaan toivottavaa kiinnittyä rakenteen perustukseen käyttäen menetelmää, joka sulkee pois mahdollisen siirtymän maaperän putoamisen aikana.

Järjestelmät, joissa on vaihtoehtoja kerrostetun kerroksen toteuttamiselle haudattujen betoniperustusten suorittamiseksi

Pieniä ja keskikokoisia kylpyammeita asennettaessa on suositeltavaa monoliittinen pohja - sementti-hiekkalaasti, joka antaa huomattavia säästöjä valmiisiin betonilaitteisiin verrattuna, jonka kustannukset lisätään myös varusteiden kustannuksiin.

Monoliittinen uunin pohja tiilien avulla

Ei-vähemmän suosittu julkisen talouden vaihtoehtoja uunin tukea sulautettujen rakenteiden käyttää pohja romu kivi, myös räätälöity ratkaisua ja myöhemmin kohdistaminen sivuseinät korkealaatuista täytäntöönpanoa niiden vedeneristys. Raudan valmistelu on työlästä toimintaa, mutta se on perusteltua kustannussäästöjen kannalta.

Kattorakenteiden tukirakenne, joka on vuorattu kivitakalla

 • Kaivaminen kuopassa - 1-1,2 m raskaille lämmityslaitteille, 0,7-0,8 m - enintään 1,5 t: n painoisille yksiköille (suunnitelman mitat ylittävät uunin koon 20 cm);
 • pohjan suunnittelu ja tiivistys suoritetaan tampingilla, jota seuraa 15 cm: n paksuisen murskakiven kertyminen ja tiivistäminen;
 • tukirakenteen mittojen mukaan muottiin tehdään ja lasketaan kaivaus, jonka sisäpinnat esivalmistetaan tiheällä sellofaanilla
 • suuret rauniofragmentit asetetaan tiivistetylle alustalle, jonka kerros on 30 cm, jonka jälkeen niiden väliin jääneet aukot täytetään raunioilla;
 • tuloksena oleva kivi- kerros peitetään sementti-hiekkalaastilla, jonka nestemäinen koostumus on valmistettu suhteessa 1: 3;
 • jokaisen perustuksen alapuolella oleva kivirakenne on säädetty samalla tavalla - mutta siten, että viimeisen lattiatason nostamisen jälkeen on jäljellä 6-7 cm (on toivottavaa täyttää koko tilavuus yhdessä päivässä;
 • suoritetaan tasoituslevy viimeisen betonikerroksen yli;
 • viikon kuluttua täytöstä, solumuoveja poistetaan, toisen 20 päivän kuluttua kaikki pinnat peitetään vedeneristyksellä.

Se on tärkeää! Keittotason mitan on ylitettävä uunin pohjan mitat 10-15 cm: n etäisyydellä, ja savupiipun vaakasuora osa on sijoitettava uunin keskelle suunnitellulla tavalla.

Nauhateollisuuden pohja

Tämän betonirakenteen rakentamisen tekniikka poikkeaa monoliittirakenteesta vain louhinnan geometrian avulla - monoliittisten alustojen mitat ovat sidoksissa lämmittimen mittoihin ja nauhassa ne määräytyvät 0,7-1,2 m: n kaivannon leveydestä riippuen maaperän laskumäärästä ja uunin painosta.

Taulukko kaivannon poikkileikkauksen suuruudesta riippuen laskevan maaperän määrästä

Ottaen huomioon, että hihnateollisuuden peruskokoonpano vaatii suuria työmateriaalimateriaaleja ja materiaaleja muottirakenteen rakentamiseen, tämäntyyppistä lämmityslaitteen tukea ei käytetä harvoin - betonin säästö tässä tapauksessa ei ole merkittävää.

Selvyyden vuoksi tietojen yhdistäminen on hyödyllistä tässä videossa:

Pohja metallisen saunan lämmittimen alle

Pesualtaan paino jopa 750 kg, on mahdollista tehdä ilman yksittäisen tukirakenteen rakentamista - järjestää vain suojaava lattiapäällyste. Kuitenkin, jos lattia on puinen, sen lujuusominaisuudet olisivat riittävät. On suositeltavaa tarkastaa lattian alle jääneiden viiveiden tila ja tarvittaessa suorittaa paikan korjaus.

Saviastian kerros levitetään kiinteälle puulattialle, jonka päälle asbestipinta asetetaan sellaiseen muotoon, että sen reunat työntyvät 25-30 cm: n päähän kiuasveden takaa. Ylimääräinen savi poistetaan valssaamalla asbestilla maalitelalla, minkä jälkeen liuosta annetaan viikon ajan parannettavaksi ja kuivaksi. Asbestin päälle asetetaan tasainen, sinkittyä kattolevyarkkia, jonka paksuus on 0,8-1,0 mm sopivalla tavalla.

Suojavarusteet kylpyuunille - asbesti ja sinkitty teräslevy

Lisävarusteet sauna-lämmitintä varten

Metallikylpyyn joskus ne ovat edelleen tyytyväisiä yksittäiseen kantopohjasta, ja on syytä tähän - puulattiat ja lokit kylpyyn olosuhteissa nopeutuvat ja menettävät voimaa.

Sekoitus ja tekniikka rakentaa raudan lattian säätiö kotitalouksien kylvyssä:

 • 0,5 metrin syvyydellä varustettu oja ja mitat suunnitelmassa, 10 cm suurempi kuin lämmittimen mitat;
 • pohjataso tasoittamalla murskattua kiveä, jonka kerros on vähintään 30 cm ja tiivistys;
 • laite betoniraakastumisen päällä nestemäisestä sementti-hiekkalaastista, jonka paksuus on 5 cm;
 • liuoksen kuivaus - 2-3 kerroksen kateaineen vedeneristys bitumimastilla;
 • muottiyksikkö;
 • 8-12 cm: n kennon teräs- tai muovivahvistuksella 8-10 mm: n profiilin halkaisijan valmistaminen ja asentaminen (valmiin kehyksen on sijaittava kaadettavan betonin tilavuuden alemmalla osalla - 5 cm: n etäisyydellä vedenpitävästä pohjasta);
 • asetetaan kerros 20 cm betonia, valmistettu suhteessa 2: 5: 8 (sementti, hiekka, hieno murskattu kivi);
 • saavuttaen betonin 70% vahvuuden (viikossa) - tehdä tiilimuuraus sen päälle lattiatasolle asti.
Yksittäisen laakeripöydän laite metalliteollisuuden altaan alla

Se on tärkeää! Kylpykoneen pienen metallikuumentimen pohjan koko tilavuus voi olla liuoksesta tehty tiili.

johtopäätös

Huolimatta suunnittelun vastineesta, minkä tahansa kokoluokan uunin tukialustat voidaan rakentaa itse kylpylään itsenäisesti. On tärkeää, että emme tee virheitä säätelyn kantavuusominaisuuksien vähentämiseksi - maaperän arvioinnissa ja lämmittimen painon laskemisessa ja siinä määrin, että se yliarvioi kylvyn kielteisten vaikutusten mahdollisuudet, ei kata.

Kylpyammeet, saunat ja altaat

Liesi on todella kylvyn sydän, ilman että on mahdotonta luoda höyryhuoneen olosuhteet. Aikaisemmin uunissa sijaitseva uuni asennettiin suoraan lattialle, tänään täysin erilaisia ​​sääntöjä ja määräyksiä. Matalissa kiviaineissa, jotka pitävät lämpöä pitkään, tarvitaan varmasti säätiö. Ja tässä esiin tulee useita kysymyksiä ja vivahteita, jotka vaativat valaistusta: mitä perustusta tarvitaan uunin alla, miten se tehdään, miksi sitä tarvitaan. Laskelmien oikeellisuus ja säätiön asennustekniikan noudattaminen mahdollistavat sinun suojautua uunin mahdollisesta vinosta, savupiipun tuhoutumisesta tai halkeamien ilmestymisestä uunin muurauksessa.

Tarvitsen perustan uunille

Ensimmäiset kysymykset, jotka syntyvät, tarvitsette todella perustan uunille ja jos on, miksi?

Ensinnäkin, onko uunin tarvitseva perusta riippuu sen painosta. Esimerkiksi metallikattila, jonka paino ei tavallisesti ole yli 200 - 250 kg, ei tarvita henkilökohtaista säätiötä. On täysin mahdollista laittaa se lattian vankalle pohjalle. Poikkeuksena on puulattia - joskus on suositeltavaa tehdä yksinkertainen pohja metalliselle uunille. Tämä vähentää tulipalon vaaraa sekä vähentää lattian vaikutusta puulattialle.

Tiiliseipillä voi olla erilainen paino: 500 kg - 8 - 10 tonnia. Yleisin vaihtoehto on 1200 - 1500 kg painava uuni. Alle 750 kg painavien tiiliseinien osalta tarvitaan erillinen säätiö. Ensinnäkin se liittyy maaliikkeisiin ja vedonottoon.

Kylpyen rakenne ja uunin rakenne aiheuttavat sedimenttiä, joka riippuu alueen jakaumasta alueella. Suunnittelusta huolimatta raskas massiiviliesi, jonka paino on kylpyammeen perustana, on epätasainen, se painaa kosketuspisteessä. Tämän seurauksena säätiö heikkenee epätasaisesti, kylvyn rakenne voi leikata. Jotta tämä ei tapahdu, henkilökohtainen säätiö rakennetaan tiiliseinän alle.

Se on tärkeää! Vaatimus varustaa erillinen pohja uunille on määritelty SNiPs. On kuitenkin olemassa poikkeuksia. Kun nämä SNiP: t kirjoitettiin, ne eivät teettäneet kaikkialla esiintyviä laattojen perustuksia, enimmäkseen vain kaistaleita. Jos betoniseinä kaadetaan kylvyn koko rakenteen alle, ei tarvita henkilökohtaista pohjaa uunille.

Valittaessa säätiön tyypissä on otettava huomioon maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi toinen syy, miksi on tarpeen tehdä erillinen pohja uunissa kylvyssä, on maaperän kallistuminen pakkanen aikana. Kylpy ei ole aina lämmitetty, usein se maksaa lämmittämätöntä. Tänä aikana kylvyn alapuolella oleva maaperä jäätyy ja laajenee sitten kapenee, jota kutsutaan heavingksi. Putoamisen seurauksena uunin alla oleva säätö voi nousta kellarikerroksen yläpuolelle kylvyn alla. Jos perustukset olivat toisiinsa yhteydessä ja niissä ei ollut aukkoja, niin uunin ja rakennuksen tuhoutuminen ja epätasaisuus väistämättä esiintyisi.

Miten perustaa tiiliuuni

Tärkein vaatimus uunissa olevan leivän perustukselle on luotettavuus ja alttius maata liikkumiselle. Sen varmistamiseksi sinun täytyy tietää tarkalleen, millaista maaperää on kylpy, ja kuinka syvä se jäätyy. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​tietoja, ota yhteyttä alueen geologiseen palveluun, sillä heillä on kaikki tiedot.

Ennen kuin teet uunin pohjan, sen paino on laskettava. Säätiön koko ja sen syvyys riippuvat siitä. 1 m3 tiiliä painaa 1350 kg, tämä jo sisältää tiilien painon ja sementtilaastin painon. Uunin painon laskemiseksi on tarpeen moninkertaistaa muurausmäärä (uuni) 1350 kg: lla. 750 kg painavalle uunille ei tarvita erillistä pohjaa. Tällaisen uunin pohja voi olla asbestipaperi. Lattian päällä on asbestisivua asetettava savimaastiin, asbestipäällysteen päälle asetetaan kattolevyarkki. Tämä riittää eristämään lattiaa ja varmistamaan paloturvallisuuden. Asbestin ja raudan levyjen mitat ylittävät uunin mitat 25 cm kummallakin puolella.

Uunin upotettu betonirakenne

Jos tiilen uunin paino ylittää 2 tonnia, on tarpeen varustaa haudatun betonijohdon alla. Myös tällaisen säätiön järjestelyn perusta voi olla maaperän huokoinen savea tai löysämaata. Huokoinen savi, joka on kyllästynyt vedellä, laajenee huomattavasti, varsinkin kun se jäätyy. Loessin maaperä, märkä, muuttuu vain hilseeksi. Siksi tällaisella maaperällä rakennetaan pohja, jolla on syvyys maan alapuolella jäädyttämistä talvella.

Työn vaiheet:

 • Kaivaamme säätiön kuoppaan. Kaivon mitat ylittävät uunin koon kummallakin puolella 10 - 15 cm. Kuopan syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Monilla alueilla 1,5 m riittää.
 • Me kondensoimme kuoppan pohjan.
 • Kaadetaan kerros ryöstöä ja myös tiivistetään. Tampingin jälkeen runkopinnan korkeuden on oltava vähintään 15 cm.
 • Ylhäältä kaadamme kerrosta 20 - 30 cm hiekkaa, vuotaa se vedellä ja odota, kunnes se imeytyy roskien fraktioiden väliin.
 • Kun hiekka on kuivaa, kaada toinen kerros rikki 15 - 20 cm.
 • Asennetaan puiset muottipesät kaivoon. Me voitelemme muotin sisäpinta kuumalla bitumilla tai vedenpitävällä tavalla toisella tavalla.
 • Sisällä lasketaan teräsvaarnan 8 - 12 mm paksuinen vahvikekehys.
 • Täytä betoni tasolle 6 cm lattian alapuolella kylvyssä. Otamme ratkaisun samoin kuin kylpyammeen pohjalle.
 • Tarkista kaatamisen jälkeen säätöalueen vaakapinta.
 • Peitä betoni kalvolla tai kattopyyhkeellä ja anna kuivua. Se kestää 15-30 päivää.
 • Kun betoni on täysin asetettu, poistamme muottipesän.
 • Meillä kerrotaan kellari seinistä vedenpitävällä materiaalilla - tervalla tai muulla. Parempi tehdä se 2-3 kerroksella.
 • Maapallon ja seinien väli sekä tukikohdan välinen tila tulisi peittää hiekalla.

Pohjan pinnan vedenpitävyys voidaan tehdä ylhäältä ennen uunin asettamista. Ja se on mahdollista säätiön rakentamisen vaiheessa. Esimerkiksi liuokseen voidaan lisätä sopivia lisäaineita. Tai lopullisen murskattujen kastelulaattojen vaiheessa tee betonivalmiste yläosasta kerroksella, joka on vain 2 cm nestemäistä liuosta. Kun se kuivuu, voit levittää katemateriaalin tai muun valssatun materiaalin 2-3 kerroksen päälle. Betoni kaadetaan vedenpitävyyden yläpuolelta.

Ei-haudattu betonirakenne uunille

Uunissa, jonka paino on 1 - 1,5 tonnia, voidaan päättää matala pohja. Varsinkin jos maaperä on mannermainen tai sedimenttinen, ja pohjaveden taso on hyvin alhainen. Jos alueella ei ole vakavia tulvia, tällainen säätiö riittää, kuten alla kuvataan.

Uunissa olevan matalimman perustuksen järjestelyn vaiheet:

 • Kaivoimme säätiökaivon: mitat ovat 20 cm suurempia kuin uunin, syvennyksen syvyys on 70 cm.
 • Pitän pohjassa tehdään jatko - kantapää. Kummallakin puolella laajennamme kaivoa 10 cm: iin, jolloin maaperäliikkeitä voidaan välttää.
 • Me ripustaa hiekkaa 15 cm: n kerroksella, vuotaa se vedellä ja odota, kunnes vesi imeytyy ja hiekka laskeutuu.
 • Täytä hiekka siten, että kerros oli vielä 15 cm ja täytä se uudelleen vedellä ja odota, kunnes vesi imeytyy.
 • Kaadamme rikkoutuneita tiiliä, kiveä ja murskattua kiveä 20 cm: n kerroksella.
 • Kaada hiekka päälle ja päästä vettä. Odotamme hiekkaa asettumaan kivien väliin. Täytä hiekka ja täytä se vedellä, kunnes koko kivien väli on täynnä hiekkaa.
 • Me nukuimme kerrosta murskattua kiveä 10 cm ja me leimasimme.
 • Sitten asennamme muottialueen sisäpuolelle siten, että vapaata tilaa on 10 cm muottipesän ja kaivon seinien väliin.
 • Laitamme kuoppaan 8 mm: n tanko.
 • Täytä betoni lattian tasolle kylvyssä.
 • Tarkista pohjan vaakasuora pinta.
 • Kannatamme betonia kalvolla ja odotamme sitä kuivana, noin 2-3 viikkoa.
 • Kun betoni on täysin asetettu, poistamme muottipesän ja päällystämme seinät pohjalla vedeneristysmastilla.

Säätiön seinämien ja kaivon seinämien välinen vapaa tila on täynnä hiekkaa tai pieniä soraa. Hiekka on edullinen.

Laattapohjan tukipylväät

Voimakkaasti kallistuvien maaperien osalta sopii myös säätiö monoliittisen betonilaatan muodossa paaluilla tai pylväillä. Jos syvennetät pilareita syvyydelle maaperän jäädyttämisen alapuolelle, maaperän liikkuminen talvella tuntuu vähäiseltä. Tämä vaihtoehto uunin pohjan järjestämiseksi sopii niille alueille, joissa maa jäädytyy hyvin syvästi, eikä yksinkertaisesti ole kannattavaa tehdä täysipainoista perusta tällaiselle syvyydelle.

Ei-kallisilla mailla, voit tehdä monoliittisen laatta ilman sarakkeen tukia. Loppujen lopuksi, jos maaperä kallistuu, betonilaatta liikkuu maan kanssa. Ja jos se liittyy myös lattian muotoiluun, älä päästä pois tuhoutumasta kylpyyn. Se on minimoida levyn liike ja tehdä pino- tai pylväsetuja.

Laattapohjan järjestäminen pylväsnauhoituksiin:

 • Betonilaatan korkeus on 15 cm, joten poistamme maaperän yläkerroksen tällaiseen syvyyteen. Kaivon mitat ylittävät uunin koon kummallakin puolella 15 - 20 cm.
 • Kuopan neljässä kulmassa 15-20 cm: n etäisyydellä rikkaruohon reunasta, pylväiden reiät. Reikien syvyys on alle maaperän jäädytyksen taso, halkaisija on 20 cm.
 • Pyyhkimme alaspäin 10 cm pohjaan ja me tamp.
 • Aseta ruberoidi rullattu reikään reikään. Se toimii sekä ylemmäksi että vedenpitäviksi sarakepohjaksi.
 • Sisällä laitetaan raudoituksen runko, jonka paksuus on 8 mm.
 • Järjestämme muottien koko louhinnassa laattojen kaatamiseksi. Sisällä myös laskee vahvistuskehyksen.
 • Täytä kaikki betonilla. Ensinnäkin pylväät, tiivistämällä betonia vibraattorin kanssa ja sitten laatta.

Se on tärkeää! On suositeltavaa, ettet ota taukoja pylväiden kaatamisen ja kaatamisen välillä. Muussa tapauksessa malli irtoaa irti, mutta on välttämätöntä osoittautua monoliittiseksi.

Kun betoni kuivuu noin kuukauden kuluttua, laatan pinta peitetään vedeneristysmateriaalilla. Sitten voit turvallisesti varustaa uunin.

Lautaset ruuveilla:

 • Betonipilarien sijaan voit käyttää ruuveja. Ne kierretään maahan kierteellä. Tämän seurauksena maaperä tiivistetään ja säätöluonnos on vähäinen.

Ruuvipallojen perusta on vahvempi ja kestävämpi kuin pylväistä valmistetuilla napoilla. Mutta kalliimpaa. Betonilaatikko kaadetaan ruuvitukien päälle tavalliseen tapaan. Levyn korkeus on 15 cm, joten ruuvipillojen kärki on haudattu riittävään syvyyteen.

Butobetonin uunikuoren pohja

Uunin perustan yleisin muunnos - butobetonny. Se on taloudellisempaa kuin konkreettinen perusta, etenkin jos on olemassa paljon rakennusjätteitä, jotka ovat tiilet tai kivet. Tällainen säätö voidaan varustaa upotetun betonipohjan sijaan.

 • Kaivaamme säätiön kuoppaan. Syvyys - 1 - 1,2 m. Mitat ovat suurempia kuin uunin mitat 15-20 cm.
 • Kopioimme maapohjan.
 • Kaadamme murskattua kiveä 15 cm: n kerroksella ja peukaloidaan.
 • Asennetaan puiset muottipesät. Me vedenpitävät sisäseinät.
 • Alareunassa sijoitamme suuria kiviä tai tiiliä, joiden enimmäiskoko on 15 cm. Kokonaiskerros on 20-30 cm.
 • Hollowit nukahtavat hieno sora.
 • Valmista konkreettinen liuos, jolla on sakeus, kuten nestemäistä hapankermaa, ja kaada se kiviä siihen. Betonin on täytettävä kaikki aukot.

Se on tärkeää! Jos säätiön korkeus on suuri, niin seuraava kivikerros ja betonivuoto voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Jos säätiön korkeus on sellainen, että 2 kerrosta riittää, niin kaikki voidaan tehdä yhdellä päivällä.

 • Viimeisen kivikerroksen pitäisi päätyä sellaiselle tasolle, että 6 - 7 cm säilyy loppuun asti.
 • Tarkista pohjan pinta horisontaaliseen asentoon. Jos on poikkeamia, lisää sitten betoniliuos, kunnes säätö on tasaisesti vaakatasossa.
 • Peitä betoni kalvolla ja anna kuivua 2 - 3 viikon ajan.
 • Kun betoni on asetettu, poistamme muottipesän.

Kellariseinien pinnan on oltava vesitiivistynyttä materiaalia. Säätiön ja kuopan seinien välinen tila nukahtaa hiekkaa. Tulevaisuudessa liesi alkaa 6 - 7 cm lattian alapuolella.

Älä myöskään unohda, että kylvyn ja pohjan alapinnan välissä on oltava 5 cm: n rako, joka parhaiten täytetään hiekalla.

Kuinka perustaa metallikattiloita kylpyyn

Kuten jo edellä todettiin, joskus perustus tehdään myös raudan uunin alla, vaikka sen paino ei ole niin suuri. Jos kylvyssä oleva lattia on betonia, ei ole tarpeen tehdä perustusta rautasuolalle. Ja jos puuta, se ei ole välttämätöntä, mutta mahdollista.

 • Kaivamme 50 cm: n syvän uunin säätiön kaivon. Mitan mitan pitäisi olla hieman enemmän kuin metallin uunin koko - 5 - 10 cm.
 • Kaadetaan kaivoa kaivon pohjalle ja varovasti tamp. Tampingin jälkeen runkokerroksen korkeuden on oltava vähintään 30 cm.
 • Ylhäältä kaadetaan betonivalmiste 2-3 cm: n kerroksella. Teemme seuraavan ratkaisun betonin valmistukseen: 1 osa sementistä, 4 osaa hiekkaa, vettä niin, että sakeus on keskitiheys.
 • Kun betoni on kuivunut, aseta vesitiivis kerros 2-3 kerroksessa.
 • Asenna sitten muotti.
 • Laitamme teräsvaarnan 8 mm vahvistusrungon sisään.
 • Täytä betoni 20 cm: n kerroksella. Valmistamme laastin tämän reseptin mukaan: 1 osa sementistä, 2,5 osaa hiekkaa, 4 osaa hienoa murskattua kiveä.
 • Tarkista pohjan vaakasuora pinta. Tarvittaessa lisää ja tasoita ratkaisu.
 • Kun betoni on täysin asetettu, i. kahden viikon aikana asetamme punaiset palavat tiilet, jolloin säätiön taso lattian tasolle.

Punainen tiili voidaan sijoittaa sekä koko alustan pohjan että vain tukipylväät. Myös metallin uunin koko perustus voidaan tehdä tiilestä.

Uunin perusta - ratkaiseva tehtävä. Jos aiot tilata uunin asentamisen asiantuntijalta, sinun ei pitäisi tehdä säätiötä itse. Ensinnäkin, sinun on neuvoteltava uunin kanssa ja vain hänen johdollaan, jotta he voivat varustaa säätiön. Huomaa, että väärin tehty säätiö uhkaa sinua siitä, että savupiippu katkeaa päällekkäin ja katon aikana maaliikenteessä. Kaikki tämä voi johtaa epämiellyttävään tuhoamiseen. Ajattele kaikkea etukäteen.

Kuinka perustaa uuni kylpyyn: kaaviot ja yksityiskohtainen kuvaus

Venäjän kylpylöiden uuneja on käytetty yli kymmeneen vuoteen. Ja liesi ei ole lattialla, vaan erityisellä säätiöllä. Tätä varten lattiapalkit lasketaan ja valu suoritetaan erityisen leikattuna osana tai rakennusvaiheen aikana. Lisäksi takkasydän perustusta käytetään paitsi luotettavana tukikohdana, joka estää esimerkiksi tiilarakenteen tuhoamisen ja halkeilun mutta myös paloturvallisuusjärjestelmän. Tietoja siitä, miten keittiön perustusta kylvyssä on itsenäisesti, mitä höyrysaunassa käytetään, puhutaan alla.

Betonin pohja tiilipuuta varten.

Kylpyammeen perustan tyypit, mitat ja toimivuus

Koska kylpylöissä on paljon lämpöä tuottavia generaattoreita (olemme jo kertoneet näkymistä täällä), perusta valitaan kullekin tietylle tyypille.

Joten, metallin alla on kevyt muoto, tiilistä vastapäätä, massiivinen. Jokaisella tyypillä on omat hienostuneet kokoonpano- ja suunnittelutoiminnot.

Perusta on punainen tiili tai betoni. Toinen vaihtoehto on kalliimpi, mutta se on vahvempi. Tiilet ovat halvempia ja helpompia purkaa tarvittaessa, mutta niiden lujuus on pienempi. Mikä vaihtoehto päättää parhaiten vain omistaja.

Perussuunnittelu, kokoamisohjeet

Uunin klassinen perusta kerätään rakeisesta kivestä sementtipohjalla tai monoliittiselta betonista. Joka tapauksessa pohjan koko on 100-150 mm suurempi kuin uunin leveys. Korkeus valitaan riippuen kylvyn pohjasta, joten nauhalle tulee olla sama.

Valmistetulla pinnalla on tarpeen asettaa vesitiivis, sopiva katemateriaali ja vain 2-3 kerrosta. Sen päälle on asetettu tiukasti tiiliä, kuivaa ja koota raudan kulmat vapauttamalla. Niitä tarvitaan lisää palosuojausta.

Parempi kastelu suoritetaan yhdessä päälavan kanssa, joten kutistuminen tapahtuu tasaisesti. Emästä ei ole tarpeen kiinnittää olemassa olevaan pohjaan, koska uuni saattaa deformoitua kutistumisen aikana.

Jos kylvyn koko on pieni, uunin pohja on lähellä pääkonetta, ei ole syytä tehdä nippua niiden välillä, mutta kannattaa herätä 0,5 m hiekkalaatan avulla.

Kuinka määritellä pohjan mittasuhteet

Uunin pohjan mittojen valitseminen perustuu useisiin tekijöihin:

Uunin paino ja jos se on tiilikuvio, niin kosteassa ja kuivassa tilassa. Joten, heti asennuksen jälkeen, tiilen lämmöntuotannossa paino on lähes 8 tonnia ja kuivaus on 4-4,5 tonnia.

Siellä tulee uuni, jossa on tiiliputki tai rauta. Putki antaa ylimääräistä kuormitusta. Jos savupiipun savupiippu on juurta, on suositeltavaa kaataa pohja erillisellä rakenteella siten, että pohjan kutistumisen epätasaisuus voidaan estää.

Määritä kellarin syvyys

Ennen kuin kaadetaan pohjaa tulevaan uuniin, on syytä laskea syvyys. Sinun on tiedettävä maanmittauksen alueilla rakentamisen kylvyn tapahtuu: vahvuus ja heittoliina maaperän, paljonko pakastaminen tapahtuu maaperän talvella, mitä syvyys piilee tärkein kylpy suunnittelu, jossa pohjavesi ja niiden esille keväällä, kuinka paljon se painaa liesi, jne e. On tärkeää edes harkita kylvyn rakentamista tai juuri tulemista..

Joten hiekkapohjaiselle maaperälle asetetaan 80 cm: n syvyys, heiluminen on alle jäätymisen, mutta vähintään 1,5 m. Kun maaperä on määritetty, lasketaan uunin paino. Silitysraudat voivat tehdä tämän vain tarpeeksi nähdäksesi määrittelyn numeron. Tiili lasketaan koon ja muurauksen mukaan.
Raudanuunin pohjan asennus

Raudan uunin kevytrakenne vaatii myös kiinteän ja tasaisen pohjan. Jos asennat uunin pieneen kulmaan, joka ei edes ole näkyvissä silmälle, se toimii väärin ja käyttöikä lyhenee. Asenna, kuten olemme sanoneet, se on tarpeen rakenteen painosta riippuen. Tarkastellaan esimerkiksi keskimääräistä kylpyuunia, jonka paino on 150 kg.

Työn tärkeimmät vaiheet

Alun perin he kaivaavat kaivoa tulevan säätiön koko kehän ympäri.

Pohja peitetään 10-15 cm: n hiekkavyöhykkeellä. Hiekka on päällystetty perusteellisesti, esiasennettu vedellä. Tämän jälkeen 40-50 cm: n pihakivet nukkuvat, ja ne on myös painettava hyvin, jotta ne osoittautuisivat 30-35 cm: iin.

Suorita tangot ja lankkujen muotti. Rikkomisen päälle kaada nestemäistä sementtiä: 4 osaa hiekkaa, 1 osa sementtiä, 5 osaa vettä. Suunnitelman tulee olla noin 1-2 päivää ja kuiva. Tuloksena on valmiin pohjan uunin alla.

Seuraavaksi pino vedeneristysmateriaali, sopiva kattotiili kahdesta kerroksesta. Voit tehdä tämän levittämällä materiaalin 10-15 cm: n päällekkäisyydellä. Betonimateriaali kaadetaan yllä olevaan vedenpitävyyteen. Betonia voi ostaa valmiiksi tai vaivaa omilla käsillä: 4 tuntia soraa (on parempi ottaa pieni osa), 2,5 tuntia puhdasta hiekkaa, 1 tunti. vedenkestävä sementti ja vesi silmiin. Soraa ja hiekkaa voi käyttää lopullisen CBC-seoksen kesto 6 tuntia. Ylempi taso tasoitetaan tasolle ja baariksi. Valmis rakenne tulee kovettua vähitellen, sillä se peitetään polyetyleenillä ja kostutetaan 2-3 päivää, minkä jälkeen se avataan ja annetaan kuivua kokonaan.

Asennus pohjaan tiiliseinän alle

Jos uunin on suunniteltu olevan tiilistä, sen perustana on tehtävä massiivisempi ja vahvempi. Tämä johtuu uunin suuresta painosta ja kaksi voimaa vaikuttavat välittömästi perustukseen: alla olevan maaperän paine ja lämpögeneraattorin yläpaine.

Työn tärkeimmät vaiheet

Ensimmäinen vaihe on kaivata kaivantoa, jonka koon tulisi olla maanpinnan alapuolella ja 10 cm leveämpi kuin tuleva perusta (kaikki puolet). Niinpä maaperän liikkuvuuteen on vähemmän vaikutusta säätiöön.

30 cm: n hiekotyyny kaadetaan useaan vaiheeseen: aluksi 15 cm ja kaadetaan veden päällä, seisotetaan niin, että vesi laskeutuu. Sen jälkeen täytetään vielä 15 cm hiekkaa ja uppoutuu taas veteen.

Kun vesi on poistunut, sora tai punainen tiili kaadetaan, ennen jauhaa. Kerroksen on oltava vähintään 20 cm. Tuloksena olevat kerrokset riimataan ja peitetään uudelleen hiekalla, kaadetaan vedellä. Kivi hiekalla voidaan toistaa, kunnes hiekka loppuu, kun se täyttyy.
Seuraava askel on tehdä tyyny murskattua kiveä, jonka pieni osa on 10 cm. Jälleen kerran he painuvat ja kokoavat muottien baarista ja lankkuista. Kaavion ja kaaren välisten etäisyyksien välisen etäisyyden on oltava 10 cm. Vahvistettu runko, joka on tehty vaijerista, on sijoitettu muottipesään. Vanhoja metalliputkia voidaan käyttää.

Tiilen uunin perusta on 10 cm.

Betonimateriaali kaadetaan niin, että sen yläosa on 15 cm maanpohjan alapuolella. Betoni on valmis tai se tehdään kuten raudan uunin pohjalle.

Anna pohjan kovettua 2-4 vuorokautta ja poista muottipinnat. Pohjan seinät on rasvattava bitumimastilla tai tervalla 2 kerroksella sen sulamisen jälkeen.

Tuloksena oleva etäisyys perustuksen ja kaivannon välillä on täynnä hiekkaa, joka on sekoitettu suurella kivi- tai raunioilla ja huolellisesti särkynyt. Pohja peitetään asbestipaperilla 2 kerroksessa ja punainen tiili asetetaan.

Videosta voi nähdä lisää muotoilua:

Pilaritukien ja teräsbetonilaattojen perusta

Yksinkertaisin, mutta kalliin keino perustaa saunakivi on betonirauta 150-200 mm paksu. Tämä vaihtoehto soveltuu kaikentyyppisiin uuneihin ja maaperään.

Pallilevy on tarpeen kiinnittää aikaisemmin täytettyihin pylväisiin tai paikkoihin. Pilejä käytetään, jos maaperän jäädytyksen syvyys on alle 1,5 m, muissa tapauksissa sarakkeet ovat sopivia. Asennuksensa vuoksi ne kaivaavat useita pieniä kuoppia, ja 15-20 cm: n hiekkalaatta täyttyy, vuotaa ja kaatuu. Soraa kaadetaan ja muotti tehdään. Vahvistettu pohja asetetaan sisään ja kaadetaan betonilla kosteutta kestävästä sementistä. Jähmettymisen jälkeen muotti puretaan ja pylväiden ympärille se täytetään karkealla hiekalla. Yläpuolelta katemateriaali leikataan koon alle ja levitetään kahdessa kerroksessa. Sitten punaiset tiilipylväät asetetaan 2 riviin. Korkeus riippuen kylvyn päästä. Teräsbetonilaatta asetetaan pylväiden päälle. Säätiö on valmis.

Et halua valita, mitä perusrakennetta kylpyyn, on tarpeen muistaa, että sen ei pitäisi olla yhteydessä pääpohjasta. Ainoastaan ​​tällä tavalla ei saa loimata uunia ja se kestää kauan.

Miten perustaa uunin kylvyssä omilla käsillään

On toivottavaa täyttää uunin pohja yhdessä kylvyn perustuksen kanssa. Mutta jos tämä on jo mahdotonta, voit tehdä sen valmiiseen kylpyyn.

On toivottavaa tehdä uunin pohja samanaikaisesti yleisen perustan kanssa

Säätiön mitat riippuvat uunin mitoista: pohjan tulee olla 5-10 cm suu- rempi kaikissa suunnissa kuin uunin mitat ja sen korkeuden tulisi olla yhtä suuri kuin kylvyn perustan korkeus. Pohjan ja sen paksuuden syvyys riippuu uunin painosta ja maaperätyypistä (perustan tyypin valinta on samanlainen kuin kylvyn perustan valinta).

Yleisimmät säätiövaihtoehdot: betoni tai raskas sementtipohjainen. Vetoeristyskerroksen päälle asetetaan valmiin pohjan päälle ja sille asetetaan tiilet tai kerätään betonikerros, joka on joskus koristeltu keraamisilla laatoilla.

Kilven pohjan korkeus

Tässä on kolme vaihtoehtoa:

 1. lattiatason alapuolella;
 2. samalla tasolla;
 3. edellä.

Kysymyksiä voi syntyä vain siitä, miksi teemme uunin pohjan lattiatason alapuolelle. Vastaus koostuu kahdesta osasta:

 • Palamisilmaan otettiin maanalainen. Sitten liesi, jos on halu, voit hukkua ulos höyrysaunasta eikä muusta huoneesta tai odotushuoneesta: huoneen happea ei polteta, koska se "ulottuu" maanalaisesta. Ainoastaan ​​perustassa tulisi olla ilmanottoaukot, joissa on ilmanotto.
 • Lattialle oli lämmin. Huolimatta lisäntymisestä alikentässä, uunin tällaisen järjestelyn lattiat kuumennetaan nopeasti. Sitten kylmällä kerroksella ei ole ongelmia, vaikka se olisi puinen, vaikka betoni olisikinkin.

Kuinka järjestää ilmaa poltettavaksi alustalta

Myös bonus, tämän järjestelyn yhteydessä, ei ole ongelma lattian kuivauksessa. Vain tämä pätee vain, kun lattian kuivatus ja vedenpitävyys on tehty asianmukaisesti.

Kaikki toimii, jos puhallin on lattiatason alapuolella. Jos pohja tehdään samalle tasolle lattian tai yläpuolella, ja ilmanotto on järjestettävä kellarista, metallikehikkoa uudistetaan (kuvassa vaihtoehto on oikealla). Sivuseinään hitsataan paksuseinämäinen metalliputki, jossa on portti. Venttiili säätelee ilmansaannin tasoa ja palamisen voimakkuutta. Huomaa vain, että uunin eheyden rikkomisesta se poistetaan takauksesta (jos sellainen on).

Tarkempi kuva uunista

Vastaavasti hitsausputki ratkaisee jo asennetun uunin polttamisen ongelmat. Ongelmia syntyy hapen puutteen takia. Ja nykyiset tekniikat aiheuttavat sen: vähentää lämmönhukkaa ja lämmityskustannuksia, teemme taloja ja saunoja - termoja. Jos unohdat tehdä ilmanvaihdon tai tehdä sen tarpeettoman tehokkaaksi, uuni polttaa huonosti. Täällä on kuitenkin vaihtoehto, joka ei vaadi muutoksia uuniin: putken, joka lähtee säätöruukun reiästä, poistetaan puhaltimen alueella. Joskus se riittää tuomaan aluksen alle, joskus sinun on näytettävä tasainen lattia tai hieman korkeampi. Ei paras ja esteettinen vaihtoehto, mutta uuni polttaa normaalisti.

Huomaa, että jos uunin pohja on lähellä kylpyhuonetta (talo), on välttämätöntä tehdä niistä epäjohdonmukaisia. Tämä tarkoittaa, että heidän ei pitäisi koskettaa toisiaan. Niiden välissä on oltava vähintään 5 mm: n rako raudan uunissa ja 50 cm: n lypsäminen tiiliä. Raudan uunissa rako voidaan täyttää kerroksella lämmöneristäjä (basaltti pahvi).

Raudan uunin säätiö

Huolimatta siitä, että kylpyammeiden rauta-uunit ovat yleensä kevyitä, myös kevyimmän ohutseinäisen mallin kohdalla on toivottavaa saada erillinen säätiö. Tosiasia on, että jopa pienikokoinen harha, joka joskus näkyy silmissä, johtaa nopeampaan kulumiseen. Ja vain kiinteän perustuksen läsnäolo takaa sen poissaolon ja siten uunin pitkän aikavälin toiminnan.

Raudan uunin säätäminen on helppoa. On välttämätöntä:

 1. Kaivaa sopiva kuoppaan. Säätiön koko on oltava 10-15 cm suurempi kuin uuni (enemmän mahdollista, vähemmän - ei mahdollista). Jos metallikattila sijoitetaan tiiliseinämään, sisennys otetaan huomioon näytön ulkoreunalta. Pohjan ja kaivon syvyys riippuu maaperätyypistä. 50-60 cm riittää murskaamattomilla maaperillä.
 2. Ruuhkan pohjalla nukahtaa, joka on varovasti kaatunut. Tämän kerroksen koko kompaktissa muodossa on oltava vähintään 30 cm.

Raudan uunin säätiö

Kiukaan perustana voi olla tiili, mikä tekee siitä houkuttelevammaksi.

Muotti voidaan poistaa kolmen päivän kuluttua ja betonin laskettu voima on 3-4 viikkoa. Normaaliin ikääntymiseen se on kostutettava säännöllisesti vedellä: runsaasti 2-4 kertaa päivässä riippuen lämpötilasta. Ei pitäisi olla lätäkkö, mutta ratkaisu pitäisi kastua hyvin. Jos se on liian kuuma ulkona, peitä pohja muovikelmulla, niin kosteus ei haihdu nopeasti.

On kosteuttava vaihtoehto, joka ei vaadi usein roiskeita: laita kuppi tai muu liina siihen, kaada hyvä kerros sahanpurua ja kostea sitä. Tämä riittää yhden päivän.

Betonipohja on halvempaa ja vahvempaa, mutta se vaatii enemmän fyysistä työtä, vaikka sinulla olisi konkreettinen mikseri. Konkreettisten haittojen on lisättävä sen purkamisen monimutkaisuutta.

Kuinka vedä metallin uunin pohja

Jos pohjan yläosa valetaan betonista, niin ulospäin se näyttää houkuttelevalta. On mahdollista päällekkäin säätiön ulkona tiilillä, mutta tämä jos olosuhteet sallivat: tiili on vielä kunnollista kokoa. Muissa tapauksissa vuoraus soveltuu paksuihin keraamisiin laatoihin (eli paksuihin). Posliinilaatat korkeissa lämpötiloissa todennäköisesti pilkkovat. Ehkä luonnollinen viimeistelykivi.

Aseta aluslevyt, jotka on valmistettu paksuisesta pehmeästä metallista (kupari tai alumiini). Terävät, jäykät jalat naarmuttavat usein laatan kasvot ja aiheuttavat sen rikkoutumisen. Aluslaatat ovat naarmuurivakuutus.

Lämmönkestävä laattaliima

Laatta asetetaan erityiselle lämmönkestävälle liimalle (on olemassa sellaisia). Grout myös valita sopivan - kestävät korkeisiin lämpötiloihin. Voit tehdä ilman injektointia: varo ompele ompeleet liimalla. Jos teet kaiken huolellisesti, se näyttää normaalilta. Grout vain näyttää hyvältä aluksi. Sitten, kun tuhkaa ja nokea lisätään, sinua kidutetaan hieroamaan sitä.

Tiiliuuniin perustuva

Tällaisen uunin paino on tavallisesti hyvin suuri (raakamuodossa jopa 8 tonnia ja enintään 4 tonnia kuivana), joten pohjan on oltava kiinteä. Painon laskemiseksi voit kertoa yhden tiilen painon määrästä ja lisätä 40% painosta laastia (maadoitusta varten, paino on erittäin suuri). On vielä yksi erityispiirre: tiiliuuniin ei saa sijoittaa lähelle seiniä, vaan sen on oltava vähintään 0,5 metrin päässä päärakenteista.

mitat

Tiiliseinän mitan tulee olla kooltaan vähintään 10-15 cm, mutta pohjaveden sijainti on heikko. Sitten suuremman stabiilisuuden vuoksi pohja voidaan haudata niin paljon kuin maaperän painon tai heikkenemisen aste vaatii. Esimerkiksi keskikokoisen tiilen uunin hiekkasilla, riittää syventää pohjaa 80 cm: llä. Jos maaperä on taikina tai savi, sinun täytyy kaivaa alhaisemman maaperän jäädyttämisen tasoa. Yleensä uunin pohjan syvyys on yhtä suuri kuin rakennuksen pohjan syvyys.

Jos pohjavesi on lähellä, se on haudattu minimiin. Jotta normaali vakaus saavutettaisiin tässä tapauksessa, säätö tehdään paljon suuremmaksi pituudeltaan ja leveydeltään.

Pyllyjen säätiö

Ei-paksujen maalien raskaan tiilen uuni voidaan sijoittaa 15 cm: n paksuiseen teräsbetonilaateriin (laattojen on oltava monoliittisia eli tyhjiä).

Tällaisen perustan vakauden lisäämiseksi on toivottavaa tehdä paaluita. Ne voidaan valmistaa asbestisementtiputkista, jotka vahvistetaan vahvikkeella ja täytetään betonilla. Muotoiluna (putkien sijaan) voit käyttää ruberoidilevyjä, kateaineita jne. jotka rullattavat puhelinta. Ne myös vahvistetaan, kaadetaan sitten betonilla, tehdään vuodevaatteet. Pallojen tuotanto yksi kerrallaan toistaa laitteen paalusäätiön teknologian.

Pohjapiirros betoniteräksen uunille paaluilla

Yksi vaihtoehto on käyttää metalliruuveja. Erityisten terien läsnäolon vuoksi ne ruuvataan maahan, mikä nopeuttaa prosessia. Heidän haittansa on hinta ja suuri määrä heikkolaatuisia tuotteita. Edut: maaperän asennuksen ja tiivistymisen nopeus, joka tapahtuu, kun tällaiset paalut ruuvataan. Jos maa sallii, ne voidaan ruuvattua itsenäisesti, muutoin (kovilla ja kallisilla maaperillä) erikoiskoneen työ on välttämätöntä.

Yksi kasa

Pallon syvyys on 30-50 cm matalampi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys (sora kaadetaan paalun alla kaivetun kaivon pohjaan, painaa ja jatka kasaamista). Kymmenen päivän kuluttua tuotannosta monoliittinen teräsbetonilaatta asetetaan paaluille. Sen yläpuolelle asetetaan vedenpitävä kerros (kateaine kahdessa kerroksessa, kuumaa kyllästys bitumilla jne.).

Betonin rauniot pohja tiilen uunille

Betonista ja buta-aineesta voidaan tehdä tiiliuuni. Se edellyttää vähimmäiskustannuksia (jos löydät pullon lähistöllä). Tätä varten tarvitset:

 • Kaivaa kaivo (suurempi koko kuin vaadittu säätö);
 • Alareunassa kaada kerros rikki, tiivistetty. Tämän paksuuden paksuus tiivistetyssä tilassa on vähintään 15 cm. Voimakkaasti kallistamalla maaperä on toinen kerros hiekasta, joka kaadetaan vedellä kahdesti tiivistämiseksi. Vain sen jälkeen, kun vesi kerääntyy uudelleen ja hiekka kuivataan, kaatuu kaatama. Sitten jatkamme säätiön kaatamista yleisesti hyväksyttyjen tekniikoiden mukaisesti.

Betoni- ja roskakiven uunin asettelu

 • Seuraava askel on asennus- ja vedeneristysmoduuli tulevan säätiön koon mukaan. Muottien sisäpinnan vedeneristys suoritetaan bitumikyllästyksellä tai kerrosmateriaalikerroksella. Sitten sinun täytyy laittaa suuria kiviä pohjaan, täytä välilyönti niiden välillä pienellä rauniolla.
 • Sallitut kivet kaadetaan sementtilaastilla (3 osaa hiekkaa ja osaa (hieman vähemmän vettä) käytetään 1 osaan 400 sementtiä.
 • Kerroksia toistetaan kunnes 6 cm on jäljellä lattiatasolle asti. Tämän kerroksen pinta on huolellisesti tasoitettu.
 • Pohja peitetään polyeteenillä tai kattohuopailla ja jätetään kuivumaan 10-14 päivän ajan.

Pohja peitetään polyeteenillä tai kattohuopailla ja jätetään kuivumaan 10-14 päivän ajan.

Tehdasvalmistuksen valmistuksessa uunin alla on oltava etäisyys sen ja pääperustan välillä. Tämä on välttämätöntä, jotta käytön aikana uunin pohjaa voidaan vapaasti nostaa ja laskea, kutistua. Tämän ehdon noudattamatta jättäminen johtaa uunin tuhoutumiseen. Pää- ja uunipohjan välinen etäisyys on täynnä hiekkaa ja / tai tervaa.

Sen varmistamiseksi, että tiilen uunin kutistuminen on yhtenäinen, on toivottavaa sijoittaa tiiliputki (eli se antaa pääosan kuormasta) mahdollisimman lähelle uunin pohjan keskustaa.

Tiili uunin perusta

Kiukaan perustuksen lämmittäminen tai ei

Täällä voi olla useita tilanteita, ja yhdessä tapauksessa sääennustaminen on toivottavaa, toisessa taas on aivan mahdollista tehdä ilman sitä.

Jos rakennuksen pohja on eristetty ja lattiat eivät ole. Usein tilanne kylvyssä. Uunissa oleva lämpö lämmittää lattiaa. Polttopuut tarvitsevat enemmän, mutta kylpytyntymisen mukavuus kasvaa. Tässä - harkintasi mukaan. Voit tehdä eristyksen, mutta et voi.

Mineraalivillaeristystä käytetään useimmiten.

Säätiö ei ole eristetty, ja lattiat on tehty eristyksellä. Tässä tapauksessa lämmitystason eristys on välttämätöntä: lämmität maata ja sulat talon pohjan. Tämä ei ole pelkästään tarpeeton vaan myös haitallinen: jokaisen kellarin sulatus tuo aikaan, jolloin se alkaa romahtaa. Puhumattakaan siitä, että tulipesään kuluu paljon aikaa ja polttopuut, ja lattiat jäävät edelleen kylmiksi. Lämmityksen säätäminen tässä tilanteessa suojaa myös uunin jäätymiseltä. Se voi täysin ja ei säästää, mutta se jäätyy vähemmän ja lämpenee nopeammin.

Joten tämän vaihtoehdon säätiökakussa on eristyskerros. Sitten betonikerros jaetaan kahteen osaan, keskelle sijoitat eristävän kerroksen. Se voi olla basaltti kartonkia, kovaa mineraalivillaa, ekstrudoitua tiheää polystyreenivaahtoa (ei vaahtoa, se ei kestä kestämistä). Betonikerroksen päälle sijoittamista on vahvistettava. Rei'itetty palkki asetetaan 10-12 mm: n pituiseksi ja 20 cm: n askeleen poikki. Liitoksissa vedä ne yhteen muovisten kiinnittimien kanssa tai kiinnitä ne yhteen neulomalla vahvistuksella perustukseen.

Eristetty ja kylpyamme pohja ja pohja. Voit tehdä ilman lämpenemistä. Mutta polttopuun kulutuksen vähentämiseksi voit lämmittää ja säästää. Jos eristys ei ole ollenkaan, on luultavasti parempi lämmöneristimen asentaminen. Vaikka loppuun asti liesi lämmittää lattiaa, yleensä päätät tässä tapauksessa.