Kuinka perustaa kylpyamme: askel askeleelta ohjeita

Jokaisen talon tai mökin omistajat haaveilee omasta kylvystä. Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiön asettamisen jälkeen, koska sen on otettava koko rakenteen paino. Se ei ole vaikeaa tehdä pohjaa kylvyn omalla kädelläsi, voit säästää paljon tässä rakennuksen osassa. Loppujen lopuksi säätiön rakentaminen maksaa omistajalle 40% koko kylpyammeen kustannuksista.

Miten rakentaa säätiön kylpyyn omilla kädilläsi vaiheittaiset ohjeet, valokuvat ja videot näytetään tässä artikkelissa.

Mistä aloittaa työn

Riippumatta siitä, millainen säätiö valitaan kylvyn rakentamiseksi, sinun on ensin valmisteltava rakentamispaikka.

Maalta poistetaan kaikki kannot, poista suuret kivet ja poista muut roskat. Ruoho paikalla on parempi leikata tai vetää ulos niin, että ei ole juurta ja varret jäljellä. Sitten kaikki turpeja poistetaan sivustosta - ylimmästä maaperästä ja poistetaan sivulle.

Nyt meidän on tehtävä merkintä. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisia tangkoja, kuten varusteita ja kestävää joustamatonta köyttä. Tärkeintä tässä vaiheessa on siirtää oikea kulma. Tämä voidaan tehdä suurella rakennuksen neliöllä tai improvisoituilla välineillä.

Perustutkimuksen valinta

Määritetään, mikä pohja sopii paremmin tiettyyn kylpyyn, voi perustua useisiin tekijöihin:

 • pohjaveden syvyys;
 • maaperän tyyppi tontilla;
 • maan jäädyttämisen syvyys talvikaudella;
 • rakennusmateriaali;
 • neliön kylpyamme.

Kaikkien komponenttien vaiheittainen analyysi auttaa määrittämään luotettavan perustan tietyn kylvyn rakentamiseksi.

Useimmiten käytä nauhaa matalaa pohjaa kylpylle 4x6. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Voit myös hakea:

 • porausruuvi - rakennettu, kun rakennustyömaalla on voimakkaat korkeudet;
 • pylväs - soveltuu stabiileille maille, joihin ei ole maanvyörymiä ja siirtoja;
 • paaluhiilipesu - soveltuu epävakaisiin maaperään, jotka ovat alttiita leikkaukselle ja pudotukselle;
 • monoliittinen - yleismaailmallinen, on luotettavin mutta samalla kalliimpi. Kiinteä betonilaatta jakaa kuorman tasaisesti kylvystä, maa ei kaadu, ja rakennus ei hajoa eikä repäise.

Kaikentyyppisiä perustuksia käytetään kylpyammeiden rakentamiseen, mutta useimmiten ne käyttävät pylväs- tai nauha-tyyppisiä säätöjä - niitä kuvataan tarkemmin niistä.

Kuinka järjestää kylpyläpilarin tukikohta

Jotta sarakepohjalla 6x4-kylvyn alle omilla kädilläsi on aivan todellinen. Tällainen säätö soveltuu erityisesti puuta, puuta, vaahtoa tai hiilihapotettua betonia sisältäviin ei-raskasrakennuksiin.

Työt voidaan rakentaa seuraavista materiaaleista:

 • tiili;
 • betoni kaatettiin valmistettuun muottiin;
 • asbestisementti putki;
 • metalli putki;
 • kiinteät betonilaatat;
 • puiset lokit tai palkit.

Useimmin kuin toisissa, sarakepohjaputkissa käytetään putkia: metalli tai asbestisementti. Asennusprosessin kuvaus näyttää tältä:

 1. Tontti on sovitettu, vahvistin asennetaan kulmiin ja köysi on kiristetty.
 2. Tukijärjestelmät on asennettava jokaiseen kulmaan, niissä paikoissa, joissa väliseinät on rakennettu, ja muissa kriittisimmissä kohdissa.
 3. Maaperässä tehdään reikiä ruuvilla tai muulla laitteella. Tukin reiän halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin putken halkaisija (3-5 cm). Kaivon syvyyden on oltava sellainen, että tuki ei pääse pohjaveden syvyyteen ja maaperän jäädytyksen syvyyteen. Useimmiten syvyys 50-70 cm riittää kylpyammeen perustukseen.
 4. Hiekka ja sora kaadetaan kunkin reiän pohjaan - nämä materiaalit täyttävät kuopat noin kolmanneksella. Tyyny kosteuttaa ja ram.
 5. Asenna putket reikiin. Aikaisemmin ne on kääritty kateaineisiin tai päällystetty mastiksella.
 6. Putken ja kaivon seinämien välinen etäisyys peitetään hiekalla tai maalla, putki on tasoitettu tasoon.
 7. Betoni kaadetaan asbestisementtiin tai metalliputkeen, joka ei ylitä noin 30 cm: n yläosaan. Tuki on hieman nostettu niin, että liuos tunkeutuu sen pohjan alle.
 8. Metallipinetti asetetaan betonirakenteeseen.
 9. Lisää betonia putken yläosaan.
 10. Noin viikkoa odottaa betonin jähmettymistä, jonka jälkeen pylväät ovat vedenpitäviä ylhäältäpäin ja rakentavat edelleen kylpyamme.

Perusnauhan tyypin rakentaminen

Pienissä rakennuksissa, kuten autotallissa, kesäkeittiöissä, saunassa, voit järjestää matalan syvän nauhan perustuksen. Tällaisen pohjan kaivannon syvyyden laskemiseksi on tarpeen tutkia maaperän koostumusta paikassa.

Jos maaperä pysyy vakaana - ei kuohkeaa, kohtalaisesti märkää - on tarpeeksi kaivettuja syvyyksiä, joiden syvyys on noin 40 cm. Lisää epävakaita maaperä - kernosiini, turve, hiekka - tämä arvo on nostettava 70-80 cm: iin.

Lattian leveys riippuu kylvyn seinämien materiaalista: 25 cm riittää kevyisiin rakenteisiin, ja kiven tai tiiliseinien kohdalla tarvitaan vähintään 35 cm. Kaivannon itsensä pitäisi olla vieläkin leveämpi - n. 5 cm.

Vaiheittainen kuvaus siitä, kuinka kaistaleen pohja sijoitetaan kylpyyn, näyttää tältä:

 1. Tasoitetulla tontilla he löytävät alimman pisteen - perustuksesta rakennetaan säätiö. Jotta vältetään sulatus ja sadevesi vahingoitta- masta kylvyä, ja päästäkseen pois ympäröivästä paikasta ajoissa, on välttämätöntä tehdä pieni harha. Erot eivät mihinkään suuntaan, paitsi pohjoiseen (vain pari astetta).
 2. Tulevan perustuksen kulmissa asennetaan metalliset sauvat, joiden avulla ne venyttää köydet. Jos kyseessä on nauhan säätö, on oltava kaksi piiriä (sisäinen ja ulkoinen). Siksi sinun täytyy venyttää kaksi rinnakkaista köyttä, joiden väliin jää etäisyys, joka on yhtä suuri kuin pohjan leveys plus 5 cm.
 3. Aloita kaivaa kaivanto. Jos maa on liian löysä, kaivanto tehdään käänteisen trajektin muodossa. Kuopan pohjan tulee olla tasainen, se tarkistetaan rakennustasolla.
 4. Nyt sinun täytyy tehdä sora-hiekka tyyny - se varmistaa perustan vakauden, tasaavat mahdolliset maaliikkeet. Hiekkaa kaadetaan pohjan päälle, kostutetaan vedellä ja syöksyy. Sitten he kaada soraa, he myös syövät sisään, nyt hiekkaa. Tasat vaihtelevat, kunnes kaivanto on puoliksi täynnä.
 5. Erittäin epävakaiden maaperien tapauksessa on mahdollista edelleen vahvistaa perustusta säätiön alla - laittaa kerros tiiliä tai kiveä sora-hiekkalaatikkoon.
 6. Siirry nyt rakennustyöhön. Se on sammutettu levyistä, samalla kun kaikki kiinnittimet jäävät ulkopuolelle, rakennuksen yksityiskohtien välillä ei saa olla aukkoja. Mitä helpompaa on muotti, sitä vähemmän täytyy viimeistellä valmiin pohjan.
 7. Kaivannon pohjalla on metallivahvojen ja langan vahvistaminen.
 8. Polyeteeni- tai katehuopaa asetetaan muottien sisäseinämiin suojaamaan sitä kosteudelta.
 9. Kaada betonirakenne kerrallaan. Jos työssä on taukoja, pohja on kerrostunut ja hauras. Siksi on parempi tilata betonisekoittimen ja hankkia tarvittava määrä valmiista ratkaisusta.
 10. Muotti voidaan poistaa viikon kuluttua ja kylvyn rakentamista voidaan jatkaa vasta kolmen viikon kuluttua, kun betoni on saanut riittävän voimakkuuden.

Betonimateriaalin rakentamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että liuoksen paksuuden ilmakuplat aiheuttavat ennemmin tai myöhemmin materiaalin tuhoutumisen. Siksi on mahdollista kaataa betonia korkeintaan 50 cm: n korkeudelta ja kaataa se, kasta sitä värähtelevällä koneella tai ainakin liu'uta liuos tangolla useissa paikoissa.

johtopäätös

Tietenkään kaikki eivät voi rakentaa omaa taloa. Mutta voit aloittaa pienen ja alkaa rakentaa kylpyamme. Pohjusteen asettaminen pienelle rakenteelle 3x3 tai 4x5 ei ole vaikeaa - aloittelijan rakentaja selviytyy tästä. Ja säätiön alhaisemmat kustannukset, jotka on luotu omasta, epäilemättä pitävät omistajan mielestä ja antavat säästää suosikkihuvesi viimeistelyyn.

Kylpyamme ullakolla: suunnittelu ja rakentaminen

Tällä hetkellä kylpyläosaston käsitys yksinomaan ylimääräisiksi rakennuksiksi on tehty merkittävillä muutoksilla - nyt se toimii usein lisätoiminnoillaan ja harkitun arkkitehtuuriratkaisun ansiosta se on täysipainoinen elementti maisemasuunnittelun muodostamisessa.

Mukavissa oleskelutiloissa, biljardihuoneissa, pienoiskoossa sijaitsevissa SPA-salongeissa, kuntosaleissa ja vierashuoneissa on tärkeimpiä tiloja. Paras vaihtoehto ideoiden toteuttamiseen - ullakkokerroksen rakentaminen, jonka rakentaminen on paljon taloudellisempaa kuin kaksikerroksisen rakennuksen rakentaminen.

Kylpyammeen parveja mansardilla:

 • Houkutteleva arkkitehtuuri, joka on ominaista täysimittaiseen mökkiin, ei taloudelliseen rakenteeseen;
 • Suunnitelmien pieni paino, joka ei vaadi tehokkaan pohjan laitetta, joka säästää sen rakennetta;
 • Mahdollisuus rakentaa kapeita tontteja tai alue, joka ei salli yhden kerroksen rakentamista kaikkiin tarpeellisiin tiloihin;
 • Toisen tason läsnäolo mahdollistaa lämpöhäviön vähentämisen kylvystä;
 • Rakenteen monikäyttöisyys lisätilan lisäämisen vuoksi;
 • Laitteen, kuten altaan, pohjakerroksen poistaminen.

Perussuunnitteluperiaatteet

Kun valitset kylvyn paikan päällä, vähimmäisstandardit on otettava huomioon:

 • Muista rakennuksista - 10 m;
 • Kaivoista ja kaivoista - 20 m;
 • Naapurialueet rajoille - 2,5 m.

Kylpyammeen yleisimpiä mittoja - 6x6 m, jos rakennetaan terassi, lisätään niihin 1,5-3 m. Ensimmäisen kerroksen ulkoasu sisältää välttämättä höyrysaunan, suihkun ja pesun, kylpyhuoneen ja pukuhuoneen pukuhuoneen. Haluttaessa, ja tilan saatavuus on mahdollista lepohuoneissa, uima-altaissa, vartioissa.

Pohjapiirroksen kattorakenteessa voi olla melkein mikä tahansa ramppien lukumäärä ja kaltevuus. On edullista valita rivan rakenteen muotoinen laite - sen käyttö mahdollistaa huoneen maksimaalisen käyttöalueen (laskelmassa otetaan huomioon vähintään 1,6 m: n tila).

Se on tärkeää! Portaikon pitäisi turvallisuuden vuoksi olla sopiva askelen korkeus ja leveys, järjestely nousemaan ja laskeutumaan molempien kerrosten tiloista.

Rakennuksen ruuvityyppi vie vähemmän tilaa ja sitä käytetään usein ullakkokerroksen yläosassa nykyisen kylpyammeen yläpuolella, mutta liikkuminen pitkin sitä ei ole erityisen mukava vanhuksille. Portaat ovat miellyttävämpiä ja turvallisempia, mutta niissä on suuri tilojen alue.

Katso myös ullakolle sopivia kylpyläprojekteja ja valitse itsellesi haluamasi vaihtoehto.

Päärakenteiden rakentamisen vaiheet

Rakennuksen rakennusmateriaalia omilla käsillään valitaan taloudellisten mahdollisuuksien, vaaditun valmistumisajan, omien rakennustehtävien saatavuuden ja tason perusteella:

 • Kehyksen rakentaminen on helppoa omalla kädellä - tämä on halvin ja nopein tapa rakentaa kylpy tai ullakkarakenne. Luurangolle käytetään puuta, joka on tehty OSB-levyistä. Suunnittelu ei kutistu, joten voit aloittaa viimeistelyn heti "laatikon" päättymisen jälkeen.
 • Profiilistetusta tai liimattu puusta kalliimpaa ja vaikeampaa rakentaa. Jopa näiden materiaalien vähäinen kutistuminen vaatii jonkin verran keskeytystä töissä ennen viimeistelyä.
 • Kehys - kallein ja pitkäkestoisin vaihtoehto - rakenteen kutistuminen kestää noin vuoden, mikä on korkeintaan 8%, mutta tällainen kylpy ei vaadi ylimääräistä eristystä ja viimeistelyä.

Säätiön rakentaminen

Maan luonteesta riippuen, joka määräytyy geologisten tutkimusten perusteella erikoistuneella yrityksellä, valitaan säätiö. Yleisin sarakepohja. Epästabiililla maaperällä on suositeltavaa paalut, joilla on suuri tiheys maaperä - matalaa nauharakennetta.

Sarake säätiö:

 • Pylväiden ja kalastuslinjan avulla merkitseminen paikan päällä olevien pilarien sijainnilla - ne sijaitsevat rakennuksen kulmissa, seinien alapuolella valittuna vaiheena, väliseinien leikkauspisteessä ja alle niiden välissä 1,5-2 m;
 • Kaivaa kaivo 30 cm leveä ja 50 cm syvä;
 • Kaivannon täyttö raunioina 15 cm;
 • Laatoitettujen muottien asennus paikoissa täyttöpylväissä;
 • Vavat, joiden halkaisija on 8-10 mm;
 • Rakenteen täyttäminen betonilla;
 • Säätiön kovettuminen kuukaudelle, jonka jälkeen rakentaminen jatkuu.

Se on tärkeää! Uunin alaa ei saa kytkeä päärakenteeseen ja se suoritetaan erikseen.

Walling

Sen jälkeen, kun säätöpinta on ollut vedenpitävä asettamalla kaksikerroksinen katemateriaali pylväisiin, asennetaan 200 x 200 mm: n esikäsitellyn antiseptisen aineen ensimmäinen rivi. On tärkeää kohdistaa se vaakatasossa tasaisella tasolla, koska tämän elementin sijainti määrittää koko rakenteen geometrian. Profiilipalkki on yhdistetty puisiin tappeihin, jotka vasarataan jopa puoleen alemmasta rivistä paksuuteen aiemmin tehtyyn reikään. Ylempi puutavara asetetaan tukipuihin. Hinaus tai juutti asetetaan seinän rakenteen riviin.

Laitteen kylpyamme

Tyhjennyksen jälkeen hiekka ja raunio, viivästykset asetetaan korkeus 100 mm. Niiden väli on täynnä eristys, esimerkiksi laajennettu savi. Vedenpitävä kerros asetetaan päälle. Lattiat on yleensä järjestetty levyiltä, ​​suihkussa on käytännöllisempi laatoittaa monoliittista levytettä.

Kattoasennus

Kylpykaappien enimmäismäärälle on tehty reunuslevyjä, jotka on tehty ompelulla. Rakenteen päälle asetetaan höyrysulku, lämmitin asetetaan, toinen höyrysulkukerros asennetaan, jolloin aukon järjestäminen on lopullinen lattia.

Huoneen höyryn sijainti ennen katon asettamista laatikkoon on kiinnitetty kalvo. Alueen ullakolta tämä alue on eristetty laajennetulla savella.

Se on tärkeää! Laitteen keskeinen kohta on päällekkäin - höyryn ja vesisuojan organisoinnin oikeellisuus suojaamaan ullakkohuonetta kosteuden tunkeutumiselta kylvyn tiloilta.

Mansardin katon rakentaminen

Laitteen suunnittelun optimaalinen muunnelma - rikki katon kokoonpanon käyttö U-muotoisilla kehyksillä, joiden pystysuuntaiset elementit tulevat seinien kehykseksi ja vaakasuoraksi - kattoon. Määritettäessä kelojen kallistuskulmaa on otettava huomioon, että jyrkempi on se, sitä suurempi huoneen hyödyllinen pinta-ala on.

Nykyisen kylpyammeen rekonstruoinnin ullakkohuollon valmistuttua on kolme vaihtoehtoa:

 • Vanhan rakenteen purkaminen ja uuden katon rakentaminen;
 • Attic muuntaminen;
 • Rakenna seinät ylös 1-1,2 m ja asenna katto uudelleen.

Se on tärkeää! Luonnon valaistuksen varmistamiseksi tarvitaan vain erityisiä kattoprofiileja, joiden aukko ja aukko on sovitettu kaltevaan järjestelyyn.

Rakennuksen aikana on suositeltavaa käyttää ulkoista eristystä kattomasta ja seinistä, jälleenrakennuksen olosuhteissa vain sisäisen lämmöneristyksen laite on käytettävissä. Tätä varten voit käyttää vaahtoa, isopaania, kalvoa teplofonia, basaltti ja mineraalivillaa. Huoneen puolelta eristys suljetaan höyrysululla, vedenpoiston ulkopuolella.

Ullakkokerroksen sisustuksen vaihtoehdot rajoittavat vain tarve käyttää kevyitä materiaaleja estääkseen ylimääräisen rasituksen syntymisen säätiölle. Suunnitteluideasta riippuen voit valita perinteisen puupaneelin, modernit muovipaneelit, joilla on erilaisia ​​värejä ja pintakuvioita, kipsilevy, jota seuraa maalaus.

Kysymyksen ratkaiseminen: mikä säätiö on paremmin kylpyyn

Kylvyn rakentamisen tulisi alkaa hankkeen kehittämisellä, jossa on otettava huomioon alustavien teknisten tutkimusten tulokset, laskea optimaaliset mitat, valita materiaalit ja nimetä rakennuksen sijainti ja määritellä, mikä säätiö on paremmin kylpyyn.

Kylpyammeen muotoiluominaisuudet

Bath kuuluu apumoottoreihin ja siinä on useita suunnittelutoimintoja. Erityisesti kylvyn rakentamisessa olisi otettava huomioon vesihuolto, jätevedet, sähkö ja lämmitys. Sinun tulisi myös harkita kylpylän toimintatilaa ympäri vuoden tai kausia. Kesämökki vaatii alhaisempia kustannuksia sen pystyttämiseen ja käyttöön sekä ympärivuotiseen saunahuoneeseen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä rakennuksen eristämiseen sekä veden ja jäteveden jäädyttämiseen.

Kylpyen rakentamiseen käytettävänä materiaalina käytetään puuta, hirsiä, tiiliä, kiveä tai vaahtolohkoa. Kesäkylpyyn on sallittua käyttää kehyspohjaa, jossa on seinäverhoukset puutavaralla. Sisäosat voivat olla puuta, ohuita tukkeja, levyjä tai kuitulevyä. Kylpyammeen asennuksessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota puuseinien paloturvallisuuteen ja vedenpitävyyteen. Toinen tärkeä hetki - asianmukaisen ilmanvaihdon järjestäminen polttoaineen palamistuotteiden poistamiseksi uunista.

Saunan kokoon, seinien massaan ja uuniin, sijaintiin, maaperän laatuun ja alueen ilmasto-omiin ominaisuuksiin pohjaan perustetaan kylpyamme. Mikä on parempi, edullisempi ja helpompi tehdä säätiö, määräytyy hankkeen kehittämisprosessin aikana, tekee insinööritutkimuksia ja budjetointia.

On mahdollista päättää, mihin perustukseen on parempi sijoittaa kylpyamme sen jälkeen, kun se on tehnyt päätöksen rakenteen ja materiaalin valmistuksesta. Erityistä huomiota on kiinnitettävä maaperän laadun tarkastamiseen, pohjaveden määrän määrittämiseen ja pakastuksen syvyyteen. Pohjaveden syvyyden lisäksi maaperän tiheyden lisäksi määräytyy pohjaveden taso ja maaperän jäädytys syvyys talvella.

Näistä parametreistä riippuen säätölaitteen syvyys voi olla 50 cm tiheän maaperän, alhaisen pohjaveden pinnan ja pienen pakastussyvyyden ollessa enintään 100 cm, suurella jäädytyssyvyydellä ja korkealla pohjaveden pinnalla. Pohjaveden taso ja jäätymisnopeus voidaan määrittää asettamalla reikä kesä- ja talvikausille. Pohjan turpoamisen poistamiseksi pohja asetetaan maaperän jäädytyksen syvyyteen.

Säännöt kylpyammeen perustan valitsemiseksi

On mahdollista valita, mitkä säätiö on parasta kylpyyn baarista projektin laatimisen jälkeen. Esimerkiksi pieni kylpyamme, jonka seinät koostuvat keskipaksuuden omaavista tankoista, voit käyttää pino- tai pylväspohjaa. Paksujen raskaiden tankojen tapauksessa voidaan tehdä betoniliuskeita. Sama tyyppi voi olla tukipuun tukikohta. Mikä on parempaa käyttää materiaalia sen valmistuksessa, joka määritellään budjetointiprosessissa.

Ei ole vaikeaa selvittää, mikä säätö on parempi vaahtobetoniharkkikylpyyn. Tässä tapauksessa voit käyttää yhdistettyä rakennetta, joka sisältää paalun ja nauhan perustuksia. Kylpyen ulkoiselle laakerin seinälle käytetään nauhamaista pohjaa ja sisäisiä väliseiniä varten voidaan käyttää paaluja tai kantavia pylväitä. Lisäksi voidaan valmistaa myös nauhat, joilla on suhteellisen alhaiset työvoimakustannukset sekä tarvittava materiaali tiili- tai kivirakenteisiin.

Yksinkertaisin valmistaa on matala-teipin pohja kylpyyn. Mikä on parempi valita materiaali kellarinauhalle, määräytyy maatyyppisen tiheyden ja läheisen pohjaveden läsnäolon mukaan. Pohjan paksuus 30-50 cm: n suuruisella järjestyksellä on optimaalinen useimmille puutavaran, puutavaran, tiilen tai vaahtobetonin rakennuksille.

Pallosäätiöt

Jos kylvyn rakennustyömaan maaperän pohja on pehmeä, märkä ja altis järkytykselle, voi olla tarpeen säätää pohja, jolla on suuri syvyys. Tässä tapauksessa voit käyttää metallisia ruuveja, jotka ovat teräsputkia, joiden pääty on leikkuuterät.

Asennuksen aikana tällainen kasa tasataan pystysuorasti pitkin linjaa ja ruuvataan maahan niin pitkälle kuin se menee tiheään tai kiviseen kerrokseen, joka sijaitsee jäätymisasteen alapuolella. Pallojen välinen etäisyys valitaan kylvyn koon perusteella. Pilejä asennetaan rakenteen kulmiin ja referenssipisteisiin maksimikuormalla. Asennuksen jälkeen paalut leikataan 20 - 30 cm: n korkeudelle ja kaadetaan betoniin, kun ne kiinnitetään 15-20 mm: n ja 40-50 cm: n pituisilla kierteillä, joihin tukipalkki kiinnitetään myöhemmin mutterilla.

Samoin on asbestisementtiputket, joiden läpimitta on noin 20 - 30 cm, pylväspohja. Putket asennetaan pystysuoraan porattuihin kaivoihin, joiden syvyys on vähintään 2 m ja kaadetaan betonilla. Putkistoihin on asennettu 3-4 putkea vahviketta ja kiinnitysruuvitangosta ennen betonin kaatamista. Putkien lukumäärä määräytyy saunan koon ja pohjan kuormituksen mukaan. Pallosäätiöiden haitat ovat niiden heikko vastustuskyky horisontaalisille maaliikkeille.

Massiivinen säätiö

Jos kylvyn rakennustyömaalla maa on hyvin heikko ja altis turvotukselle ja liikkumiselle, rakennuksen perustana käytetään vankkaa, vahvistettua betonilaattaa, jonka paksuus on 20-40 cm. Kaadettaessa kiinteää pohjaa, sinun on kaivaa pohjatasku, tasoita ja paina se alas. Kaivon pohjalle kaadetaan hiekkaa ja soraa, jonka paksuus on noin 10-30 cm, jolle vahvistetaan hihna ja betoniseos kaadetaan.

Vahvan pohjan valmistuksessa kaadetaan betonia, jonka on täytettävä viemäriputket ja vesiputket. Betoni kiinteiden, paalujen tai nauhojen perustuksiin on valmistettu korkealaatuisesta sementistä, joka antaa lämmönkestävyyden ja vedenpitävyyden säätiölle. On mahdollista luotettavasti selvittää, mikä sementti on paremmin kylvyn perustana, on mahdollista käyttää rakennusmateriaaleja koskevaa viitekirjaa, jossa sementtiluokan lisäksi sen suorituskykyominaisuudet on myös ilmoitettu.

Sementin laastin ja betonin valmistukseen käytettiin rakennuskäytössä yleensä sementtimerkkiä 150 tai 200.

Sivuston valmistelu säätiölle

Kylpyläpaikan valinta riippuu veden toimituksesta ja jätevedestä. Tasainen alusta, jossa on pieni korkeus suhteessa pihaan 15-30 metrin etäisyydellä keinotekoisesta tai luonnollisesta säiliöstä, tulee kätevä paikka kylvyn rakentamiseen. Riippumatta perustustyypistä on välttämätöntä tarkkailla ja kohdistaa paikka huolellisesti, sillä se on aiemmin arvioinut maaperän tiheyden.

Alustavan merkinnän ja tasoituksen jälkeen on mahdollista selvittää, mihin perustukseen on parempi rakentaa kylpylä. Jos maaperä on riittävän kestävä pohjaveden alhaisella tasolla, perustan tyyppien valinta riippuu vain rakennuksen seinämien ja massan valmistuksesta. On otettava huomioon katon paino ja kausiluonteinen lumikuorma.

Seuraavia työkaluja voidaan vaatia tasoittamiseksi ja alustavan merkinnän paikalle kylvyn rakentamiseksi:

 • merkintätapit;
 • merkintäjohto tai lanka;
 • theodolite;
 • rake;
 • lapiot ja bajonettiset lapiot;
 • romu;
 • akseli tai moottorisaha;
 • rulettirengas

Säätiön valmistus

Alustavan merkinnän, suunnittelun ja tasoittamisen jälkeen säätiön alapuolella voit aloittaa säätiön asettamisen. Tarkastellaan menetelmää, jolla tehdään kaistaleet, joilla on matala syvyys, tavallisimpia ja sopivia kylpy-seinien rakentamiseen mistä tahansa materiaalista.

Matalalla syvyydellä varustettu nauha-alusta on noin 30 cm leveä konkreettinen nauha, joka ulottuu maaperään 30-50 cm: n syvyyteen, jonka yläreuna on 15-20 cm maanpinnan yläpuolella muodostaen rakenteen socle-osan.

Työlle tarvitaan seuraavat työkalut:

 • merkintätapit;
 • mittausjohto tai lanka;
 • rakennustaso;
 • romahtamaan;
 • bajonetti ja lapio;
 • vasara;
 • saha puu saha;
 • sahanterä;
 • pihdit;
 • rakentaminen värähtelijä;
 • betonisekoittimella.

Kaivanto kaivetaan rakennustyömaalla, joka on merkitty rakentamiseen tappien ja johteen avulla. Sen syvyys on 0,5 m, sen leveys on noin 30 cm. Kaivannon pohja on peitetty 10 cm: n paksuisella hiekalla, joka on tamped. Hiekkaisen tyynylle kaadetaan soraa (10 cm) ja tiivistetään siten, että hiekka ja sora muodostavat yhden seoksen.

Suunnitelman mukaan putkistot ja vesiputket ja tarvittaessa sähköjohdotusputket sijoitetaan erityisiin syvennyksiin. Järjestelyyn valua käytetään yleensä tyhjennys hyvin, joka sijaitsee 3-5 metrin etäisyydellä kylpyammeen seinämästä. Viemäriputket asetetaan vetoakseliin kohti vedenpoistoaukon järjestämiseksi veden järjestämiseksi. Paikoissa, joissa putki kulkee pohjan betonirainan läpi, putken pinnalle kiertyy useita kerroksia vedenpitävästä materiaalista, jotta putken pintaa ei vahingoiteta betonin kaatamisen aikana muottiin.

Kaivannon reunoihin asennetaan lankojen leveys 20 cm, joka muodostaa pohjan ylemmän kellariosan. Laudat on kiinnitetty tukiin ja tapit ajetaan maahan. Laudan kulmissa on lisäksi kiinnitetty nauloilla tai neulelangalla. Kauhan seinien pystysuuntaus ja muotin sijainti tarkistetaan lävistyksellä, muottien reunan vaakasuora asento korjataan rakentamisen tason avulla.

2-3 armourin muotoa halkaisijaltaan 10-15 mm sopivaksi valmistettuun kaivantoon asennetulla muottipesällä. Vahvistetut pystysuorat segmentit on liitetty vaakasuuntaisiin tankoihin neulelangalla. Pystysuuntaisten sauvojen kiinnitysvaihe ei saisi ylittää 0,5 m. Vaakasuuntaisten lujitustangojen päiden ei pitäisi olla rakennuksen kulmissa, joille lujitus taipuu asennuksen aikana niin, että sauvat eivät ole lähemmäksi kuin 0,5 m rakennuksen kulmasta.

Muottipalkit on pinottu siten, etteivät ne työntyneet betonista. Muussa tapauksessa lujitus altistuu korroosiolle, joka voi aiheuttaa rikkinäisen pohja-teipin eheyden kuormituksen aikana käytön aikana.

Kun asennus on suoritettu ja vahvistuksen vahvistusvoima tarkistetaan, kaivoon kaadetaan betonia, josta ilmakuplat poistetaan rakentamisen täryttimellä. Betonin pinta tasoitetaan ja suljetaan vedeneristysmateriaalilla suojaamaan sitä ilmakehältä ja suoralta auringonvalolta. 10-14 päivän kuluttua siitä, kun betoni on täysin karkaistu, muotti voidaan irrottaa ja seinien rakentaminen alkaa.

Jos kylvyn sisäiset väliseinät ovat kevyitä, ei ole tarvetta käyttää nauhalevyä tukena. Voit vähentää työvoimakustannuksia ja säästää materiaalia sisäisten väliseinien leikkauspisteissä käyttämällä sarakepaperin elementtejä. Kylvyn sisäisten väliseinien tukipylväiden valmistukseen voidaan käyttää leivottua tiiliä tai betonia. Tiilen perustuspilarien koko on yleensä 0,5 x 0,5 m ja betonista 0,6 x 0,6 m.

Jos kylpyammeen lämmittämiseen käytetään suurta uunia, sen asennusta varten on tarpeen tehdä erillinen pohja, joka voidaan tehdä kiinteän betonilaatan muodossa tai tehdä yhdistelmärakennetta tiilen upotettujen pylväiden muodossa, jonka välissä on myös sementtilaastin tiili.

Rakentamalla kylpyamme parvekkeella, tee se itse

Mansard-kylpy: rakennustekniikka

Kylpy on mansardin päässä baarista On helppoa rakentaa puinen kylpyamme mansardihuoneella, jos otat huomioon kaikki vivahteet suunniteltaessa ja valitsemalla paikan päällä. Näissä hienouksissa ymmärrämme.

 1. Materiaalien valinta
 2. Rakenteiden ominaisuudet
  • perusta
  • seinät
  • katto
  • Olohuone
  • portaat

 • Ulkopinta
 • Sisävuori
 • Laitteiden lisätilaa höyrysaunan yläpuolella on monia etuja. Ullakolla voit varustaa biljardihuoneen tai vierashuoneen. Jos haluat rakentaa kylpyamme ullakolla omilla käsilläsi, sinun on ensin määritettävä sijaintipaikka sivustossa ja valittava hanke. Harkitse, että paloturvallisuutta koskevien sääntöjen mukaan sitä ei saa sijoittaa lähemmäksi kuin 10 metriä muihin rakennuksiin, jos puulämmitys on suunniteltu ja lähemmäksi kuin 5 - jos kyseessä on kaasu tai sähkö. Kylpylä on rakennettu yli 2,5 metrin etäisyydelle naapurin tontista ja 20 metrin päässä kaivoista ja kaivoista.

  Materiaalien valinta ullakolla varustettujen kylpyammeiden rakentamiseen

  Hankehalli ullakolla

  Parvekkeella varustettu sauna voidaan rakentaa eri materiaaleista. Jokaisella niistä on omat edut ja haitat:

  • Liimattu laminoitu puu. Ympäristöystävällinen ja kestävä materiaali. On kuitenkin melko vaikeaa koota hirsitalo omiin käsiinsä. Lisäksi tällainen rakenne, sen painovoiman vuoksi, merkitsee voimakkaan perustan kaatamista. On myös tärkeää ottaa huomioon, että hirsitalo vaatii kutistumista, joten tällaisen höyryhuoneen rakentaminen voi kestää noin vuosi tai kaksi.
 • Pyöreät lokit. Toinen luontoystävällinen ja ympäristöystävällinen materiaali kylpyammeiden rakentamiseen. Tuotantoprosessissa heikoin osa poistetaan puutavarasta. Jäljelle jäävä kerros on kestävä ja kykenee kestämään huomattavia kuormia, mukaan lukien = ullakolla. Pyöreät lokit eivät tarvitse ylimääräistä ulkoa, ne näyttävät luonnonmukaisilta ja houkuttelevilta. Riittää vain avaamaan ne palonestoaineilla ja kyllästyksillä mätänemästä. Miinuksistamme voimme selventää tällaisen rakenteen vakavuuden, joka, kuten edellisessä tapauksessa, tarvitsee vahvistetun perustan.
 • Brick. Erottelee kestävyyttä ja ei tarvitse kaunaa rautaa, kuten hirsitaloa. Tällainen rakentaminen kuitenkin maksaa enemmän.
 • Runko-kilpi-kylpyamme. Tämä tekniikka on suosittu viime aikoina edullisen hinnan takia, nopea ja helppo asentaa.
 • Jos materiaali on päättynyt, voit jatkaa kylpyammeen hankkeen valintaa parvekkeella. Päätä tulevan rakennuksen koosta ja sen asettelusta. Halutessasi voit tilata projektisuunnitelman, ottaen huomioon kaikki arkkitehtitoimiston toiveet, mutta nämä ovat lisäkustannuksia.

  Rakennuksen ominaisuudet kylvyssä parvi puuta

  Harkitse tekniikkaa kylpyammeen parvekkeella puusta. Tällaista rakennusta pidetään "klassisena". Glulam on saavuttanut suosiota suuren suorituskyvyn ja suhteellisen alhaisen hinnan takia. Tällaisen materiaalin rakentaminen on paljon halvempaa kuin esimerkiksi pyöristetystä lokista. Valmistajat käyttävät havupuuta puun raaka-aineeksi, joka on huolellisesti kiillotettu ja käsitelty antiseptisilla liuoksilla. Valmis lamellien liimaamiseen käytetty hydrofobinen myrkytön liima. Laminoidun viilutankin rakenne eroaa kosteus- ja lämmönkestävyydestä. Voit tilata vaaditun muodon ja koon materiaalin valmistuksen.

  Pohja kylpyyn, jossa on mansardin liimattu palkki

  Nauhan pohja kylpyammeen, jossa on kattohuoneisto

  Koska hirsirakenne on valmistettu baareista ja lokeista - melko raskas, rakennamme sen nauhan pohjalle.

  Toimimme seuraavasti:

  1. Kaivamme kaivannon noin tulevaan kylpyammealueen ympärille 20-30 cm: n pakastussyvyyden alapuolella. Jokaiselle maaperälle - erilainen syvyys. Myös jäädytyksen syvyys riippuu alueesta.
 • Nukutamme 15 cm hiekkakerrosta, me vettä vedellä ja varo huolellisesti.
 • Kiinnitämme leikattujen levyjen muottiin.
 • Sisällä keräämme runko, jonka solut ovat 10-15 cm halkaisijaltaan 0,8-1 cm.
 • Valmistele betoniliuosta: 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa soraa. On tehokkaampaa käyttää betonisekoittimia.
 • Täytä betoni ja anna sen kuivua 21-28 vuorokautta, minkä jälkeen poistamme muottirakenteen. Kuumalla säällä ruiskuta vesi 5-7 kertaa päivässä koko ensimmäisen viikon ajan ja 2-3 kertaa päivässä.
 • Asunnon seinien kokoaminen ullakolla

  Seinien rakentaminen baarista

  Ensin sinun on päätettävä, miten tangot liitetään, ja tarvittaessa tehdä moottorisahojen aukkoja. Jos tilaat puuta valmistajalta, voit valita mallin, jossa on valmiita aukkoja.

  Kerää kylpyamme seinät seuraavasti:

  • Me peitämme pohjan vedeneristyskerroksella. Paras vaihtoehto on ruberoid.
 • Asenna pöydän päällä paksuus 5 cm, jotta hirsitalon alarivin mätänemistä ei pääse.
 • Laitoimme ensimmäisen puun rivin, joka yhdistää lohenpyrstö, orjantappura tai vain neljäsosa toistensa kanssa.
 • Valmistamme prosessin antiseptisen koostumuksen ja palonsuojauksen avulla.
 • Tarkista kunkin suorakulmion diagonaalien tasavertaisuus.
 • Kiinnitämme toisen rivin ruostumattomilla teräsputkilla ja kohdistamme ensimmäiseen riviin. Niiden on oltava tiukasti samassa tasossa. Kiinnitystä varten voit käyttää myös puupinoja, jotka on käsitelty antiseptisellä liuoksella.
 • Samalla tavoin asetamme järjestelmän mukaan seuraavat rivit katon paikkaan.
 • Me leikataan kattopalkkeihin, joiden päällekkäisyys on noin 5 cm, ja ne on kiinnitettävä selvästi kohtisuoraan. Niitä pidetään myös ullakkokerroksena.
 • Jatkamme edelleen seinätangot 1-1,5 metrin korkeudelle lattiapalkkeista.
 • Kaksi yläosaa ei voi kiinnittää yhteen, kunnes hirsitalon täydellinen kutistuminen.
 • Katon järjestäminen kylpyammeelle ullakolla

  Kattorakenteinen kylpyhuone ullakolle

  Shed katto kylpy parvi - hyväksyttävä vaihtoehto. Myös kaksirivinen ristikkorakenne on kaukana optimaalisesta. On parasta valita projektin "rikkoutunut" katto. Samanaikaisesti alemmat ristikkopalkit sijoitetaan 75 asteen kulmaan, korkeammat - taso 30 astetta horisontin linjaa kohti. Näin saat täyden huoneen.

  Räjäytysjärjestelmä on melko vaikea suorittaa:

  1. Kiinnitä U-muotoisten puukehysten kattoon.
 • Keräämme maahan puusta valmistetun ristikkorakenteen.
 • Määritämme tulevan ullakolle 2 metrin korkeudella ja kiinnitämme poikkipalkin tällä tasolla.
 • Täytämme laatikko ja peitämme sen vedeneristyskerroksella (katemateriaali).
 • Asennetaan katemateriaali. Ihanteellinen vaihtoehto tällaiselle katolle on metallilevy tai kattopäällyste.
 • Jos haluat, voit sisällyttää kattoikkunoihin asennetut kattoikkunat kattoon.

  TÄRKEÄÄ! Ristikkojärjestelmän parametrit on laskettava selkeästi, koska ullakko on suunniteltu asuintiloihin, joissa pystyt saavuttamaan täyden korkeuden ja tekemään liikkeen.

  Asunnostilojen sovittaminen kylvyssä

  Lakihuone kylpyammeessa

  Ullakkotilan järjestely voidaan aloittaa heti, kun katto on valmis. Jos aiot käyttää toista kerrosta kylmäkaudella, eristämme sen eristeen avulla. Kun olemme asettaneet eristyskerroksen ullakkeen sisäpuolelle, kiinnitämme höyrykontrollin päälle sen päälle. Kannatamme seinät lattian sisäpuolella samalla tavalla kuin kylpyammeen muilla asuinalueilla.

  Muista, että kylpyammeen ullakko poikkeaa toisen asunnon ullakosta. Tämä johtuu alahuoneen korkeasta lämpötilasta ja korkeasta kosteudesta. Jotta vältetään korkea kosteus ullakolla, sinun on huolehdittava erityisestä kerroksesta kahden kerroksen välillä. Väliseinän päällekkäisyyden aikaansaamiseksi ullakolla asetetaan kerros höyrysulku, sitten - eristys. Asennamme valmiin lattian uritetut lattiat.

  Myös ullakon keinotekoinen valaistus olisi huolehdittava, koska ikkunat eivät välttämättä ole tarpeeksi. Ennen viimeistelyn aloittamista johdetaan johdot toisessa kerroksessa.

  Portaiden rakentaminen kylpyyn ullakolle

  Portaat ullakylpyyn

  Tikkaat ullakolle voidaan ostaa valmiina, mutta on olemassa vaara, että se ei sovi kylpyammeen mittoihin. Tilaaminen on melko kallista, joten paras vaihtoehto on tehdä se itse.

  Havupuita ja lehtipuita voidaan käyttää rakentamiseen. Huomioi, että sahatavara on hyvin kuivunut ja tasaisesti.

  Ennen kuin asennat rakennetta, määritä sen sijainti. Huomaa, että kylpyammeen ullakolle ulottuvat portaat tulisi olla yksinomaan huoneessa. Sitä ei voi asentaa kadulle. Tuleva rakenne on sijoitettava katon päätyosan puolelle. Yleensä asennuspaikka on odotustila.

  Yksinkertaisin versio portaiden toteutuksesta - kosouram:

  1. Kiinnitä köysi seinää pitkin, joka yhdistää ullakkokerroksen yläpinnan ja paikan, jossa portaat alkavat alemmassa huoneessa.
 • Seuraavaksi laske vaiheiden määrä. Suurin askelkorkeus on 20 cm. Samanaikaisesti kallistuskulma on 45 astetta. Vähimmäiskorkeus on 12 cm, 30 astetta. Astin on oltava syvyys 30 - 38 cm, jonka leveys on 100-120 cm.
 • Kosorissa merkitsemme kulmat huomioiden vaiheiden lukumäärän. Pöydän yläosassa jätämme piikin, jonka koko on 50-100 mm. Se on suunniteltu asentamaan luukku ullakolle. Päällekkäisellä taltalla veisimme sen alapuolella olevan uran.
 • Lautanen on valmiiksi naulattu seinälle ja piirrettävä portaita käyttäen tasoa.
 • Asenna ensin kanta. Korjaamme sen baarin avulla. Pohjassa ruuvatamme kosurin ruuveilla. Tämän jälkeen ensimmäinen palkki kiinnitetään seinään.
 • Ensimmäinen alempi taso on kiinnitetty ruuveilla.
 • Asenna sitten nousuputki.
 • Kiinnitä ruuvi takaisin takapuolelta. Joten silmukoita ommellaan loppuun asti.
 • Ulompi linja vaiheet ommeltu vaneri tai lauta.
 • Liitokset varmasti päällystävät puuletkulla. Joten se on luotettavampaa, eikä tikapuita purista.
 • Jos ullakkotikka on leveydeltään yli 120 cm, kiskota ei tarvita. Muussa tapauksessa tulisi tehdä lisää pystyposteja, jotka on kiinnitetty kosouraan. Ne on kiinnitetty kaiteeseen.

  Kylpyammeen ulkopinta viimeistelytyllä lamellipuusta

  Puun kylvys

  Liimattu laminoitu puu näyttää tavallisesti esteettiseltä asennuksen jälkeen. Hirsitalon suorituskyvyn parantamiseksi, yksinkertaisesti kaivaa se, odota kutistumista ja avaa se lakalla. Halutessasi voit kuitenkin päällystää kaikki viimeistelymateriaalit, kuten sivuraide. Huomaa, että tällä tavoin voit suorittaa vuorauksen täydellisen kutistumisen jälkeen.

  Nailoutumismenetelmä on seuraava:

  1. Suljemme kylpyamme. Tätä varten käytämme hinausta, pellavaa tai juuttia.
 • Panee seinät höyrysululla, joka suojaa tiivistymistä vastaan.
 • Täytämme laatikon seiniin (askel riippuu viimeistelymateriaalista) ja kiinnitä kotelon sivuseinä.
 • Profiilien välissä lämmöneristin (mineraalivilla).
 • Eristeen pää, joka on peitetty vedeneristyskerroksella (esimerkiksi isospanomilla).
 • Liukurenkaan aloituspalkki kiinnitetään ruuveilla ja kiinnitämme kulmaosat.
 • Viimeistelymateriaalilevyt asetetaan aloitus- ja kulmakaisteisiin.
 • Keräämme alhaalta ylöspäin. Liitämme osat kiilahihnan mallin mukaan.
 • Viimeistelemme maaliin. Aseta viimeistelyelementti siihen alhaalta.
 • Sisätiloissa oleva kylpyamme ullakolla

  Viimeistelylaipan ullakkohuoneet

  Klassinen vaihtoehto päällystysseinille ja kylpyammeen katolle on eri puun vuorauksen yhdistelmä. Pesu, pukuhuoneet, lepohuone ja ullakko, esimerkiksi tuoksuva mänty. Mutta höyrysaunassa tämä materiaali ei ole sopiva. Mänty kuumennettaessa vapauttaa hartsia. On parempi käyttää lehtikuusi.

  Sisustuksen ohjeet näyttävät tästä:

  1. Täytä pohja lämmittimen alle noin 15 cm korkeudella.
 • Asenna uuni kylpyyn. Puhuttu sen pitäisi mennä odotushuoneeseen. Vaihtoehtona perinteiselle puulämmitteiselle uunille, voit käyttää sähkösauna-uunia.
 • Täytämme kehyksen sisustukseen.
 • Kääritään kotelo folioeristykseen.
 • Koska liimattu laminoitu puu on valmistettu havupuusta, pari on päällystetty kovapuusta. Pesuhuone, pukuhuone ja ullakko käytämme kosteutta kestävää materiaalia mieltymystemme mukaisesti.
 • Kiinnitä lämpöeristys kattoon, mitoitetaan liitokset metallisella nauhalla ja myös päällystämme, kiinnittäen erityistä huomiota seinämien liitoksiin.
 • Asettamme eristyskerroksen lattialle, sitten höyryeristin ja täytämme raaputettu lattiapäällyste.
 • Ei ole tarpeen lämmittää katto ja lattia pukuhuoneessa. Kuitenkin, ennen kuin verhous on höyrysulkukalvo.
 • Katso videota altaan rakentamisesta ullakolla alla:

  Kylpy on parvi - ihanteellinen, jos sinun on säästettävä tilaa sivustolla. Valitse rakennusmateriaali ja projektin tulee olla mieltymystensä ja taloudellisten valmiuksiensa mukaan. Muista, että kaikki rakennukset on yhdistettävä tyylillä. Ja edellä mainitut suositukset auttavat ymmärtämään jopa rohkeimmat ajatukset.

  Kuten tämä artikkeli? Jaa se ystäviesi kanssa sosiaalisen sisällön avulla! Jos käytät vain 10 sekuntia aikaa kahdella klikkauksella sosiaalisen verkoston painikkeesta, autat projektimme. Kiitos!

  Liittyvät uutiset

  Kylpylä, jossa biljardihuone: rakennustekniikka

  Mansard-kylpy omalla kädellä

  Kuljetettava kylpy: rakennustekniikka

  Kaksikerroksinen kylpy: rakennustekniikka

  Suojakaappi: rakennustekniikka

  Kylpyhuone, jossa veranta: rakennustekniikka

  Vatsan ja reiden rasva kestää 3-5 päivää, jos juot VanTuSlimia joka aamu

  Aamulla sinä olet loistava loiset ja matoja! Tarkastettu henkilökohtaisesti Detoxic!

  Kaikki rasva jättää kehon, jos juot mangosteen siirapin 2 kertaa päivässä.

  Miinus 21 kg kuukaudessa! Kirjoita resepti: 1/2 lusikan sooda ottaa 1 välilehteä. Eco ohut

  Papilloomat ja syylät putoavat, jos Papillux lisätään veteen

  Titanium-geeli nousee 5 cm, pidentää tuntiin ja täyttää 100%

  Prostatitis on hoidettu 1 kpl! Ruoho kerää Prostafor №1 CIS: ään

  Mummon resepti alkoholismista. Hämmennys alkoholille 2 päivän kuluttua.

  Kommentit (0)

  © 2012-2017 TutKnow.ru - vinkit, reseptit, arvostelut ja vastaukset kysymyksiin: Miten? Mitä? Missä? Milloin? Miksi? Miksi?

  Kaikki aineistot sivustossa tutknow.ru ovat vain informaatiotekäyttöä, eivätkä ne ole suosituksia. Ennen itsehoitoa ota yhteys lääkäriisi.

  Kaikki tässä resurssissa julkaistut oikeudet tietoihin ja tekstimuotoisiin aineistoihin kuuluvat tekijöilleen ja ne ovat tekijänoikeuden ja lähioikeuksien suojaamia. Materiaalien kopiointi sivustolta on kielletty! Osittaisella lainauksella hyperlinkki tutknow.ru: lle on pakollinen eikä ole suljettu indeksointiin.

  Kaikkien Tutknow.ruun kuuluvien valokuvamateriaalien tulee olla aktiivisen hyperlinkin kautta. Muut kuvat vapaassa käytössä.

  Kylpyamme ullakolla: suunnittelu ja rakentaminen

  Tällä hetkellä kylpyläosaston käsitys yksinomaan ylimääräisiksi rakennuksiksi on tehty merkittävillä muutoksilla - nyt se toimii usein lisätoiminnoillaan ja harkitun arkkitehtuuriratkaisun ansiosta se on täysipainoinen elementti maisemasuunnittelun muodostamisessa.

  Mukavissa oleskelutiloissa, biljardihuoneissa, pienoiskoossa sijaitsevissa SPA-salongeissa, kuntosaleissa ja vierashuoneissa on tärkeimpiä tiloja. Paras vaihtoehto ideoiden toteuttamiseen - ullakkokerroksen rakentaminen, jonka rakentaminen on paljon taloudellisempaa kuin kaksikerroksisen rakennuksen rakentaminen.

  Kylpyammeen parveja mansardilla:

  • Houkutteleva arkkitehtuuri, joka on ominaista täysimittaiseen mökkiin, ei taloudelliseen rakenteeseen;
  • Suunnitelmien pieni paino, joka ei vaadi tehokkaan pohjan laitetta, joka säästää sen rakennetta;
  • Mahdollisuus rakentaa kapeita tontteja tai alue, joka ei salli yhden kerroksen rakentamista kaikkiin tarpeellisiin tiloihin;
  • Toisen tason läsnäolo mahdollistaa lämpöhäviön vähentämisen kylvystä;
  • Rakenteen monikäyttöisyys lisätilan lisäämisen vuoksi;
  • Laitteen, kuten altaan, pohjakerroksen poistaminen.

  Perussuunnitteluperiaatteet

  Kun valitset kylvyn paikan päällä, vähimmäisstandardit on otettava huomioon:

  • Muista rakennuksista - 10 m;
  • Kaivoista ja kaivoista - 20 m;
  • Naapurialueet rajoille - 2,5 m.

  Kylpyammeen yleisimpiä mittoja - 6x6 m, jos rakennetaan terassi, lisätään niihin 1,5-3 m. Ensimmäisen kerroksen ulkoasu sisältää välttämättä höyrysaunan, suihkun ja pesun, kylpyhuoneen ja pukuhuoneen pukuhuoneen. Haluttaessa, ja tilan saatavuus on mahdollista lepohuoneissa, uima-altaissa, vartioissa.

  Pohjapiirroksen kattorakenteessa voi olla melkein mikä tahansa ramppien lukumäärä ja kaltevuus. On edullista valita rivan rakenteen muotoinen laite - sen käyttö mahdollistaa huoneen maksimaalisen käyttöalueen (laskelmassa otetaan huomioon vähintään 1,6 m: n tila).

  Se on tärkeää! Portaikon pitäisi turvallisuuden vuoksi olla sopiva askelen korkeus ja leveys, järjestely nousemaan ja laskeutumaan molempien kerrosten tiloista.

  Rakennuksen ruuvityyppi vie vähemmän tilaa ja sitä käytetään usein ullakkokerroksen yläosassa nykyisen kylpyammeen yläpuolella, mutta liikkuminen pitkin sitä ei ole erityisen mukava vanhuksille. Portaat ovat miellyttävämpiä ja turvallisempia, mutta niissä on suuri tilojen alue.

  Katso myös ullakolle sopivia kylpyläprojekteja ja valitse itsellesi haluamasi vaihtoehto.

  Päärakenteiden rakentamisen vaiheet

  Rakennuksen rakennusmateriaalia omilla käsillään valitaan taloudellisten mahdollisuuksien, vaaditun valmistumisajan, omien rakennustehtävien saatavuuden ja tason perusteella:

  • Kehyksen rakentaminen on helppoa omalla kädellä - tämä on halvin ja nopein tapa rakentaa kylpy tai ullakkarakenne. Luurangolle käytetään puuta, joka on tehty OSB-levyistä. Suunnittelu ei kutistu, joten voit aloittaa viimeistelyn heti "laatikon" päättymisen jälkeen.
  • Profiilistetusta tai liimattu puusta kalliimpaa ja vaikeampaa rakentaa. Jopa näiden materiaalien vähäinen kutistuminen vaatii jonkin verran keskeytystä töissä ennen viimeistelyä.
  • Kehys - kallein ja pitkäkestoisin vaihtoehto - rakenteen kutistuminen kestää noin vuoden, mikä on korkeintaan 8%, mutta tällainen kylpy ei vaadi ylimääräistä eristystä ja viimeistelyä.

  Säätiön rakentaminen

  Maan luonteesta riippuen, joka määräytyy geologisten tutkimusten perusteella erikoistuneella yrityksellä, valitaan säätiö. Yleisin sarakepohja. Epästabiililla maaperällä on suositeltavaa paalut, joilla on suuri tiheys maaperä - matalaa nauharakennetta.

  Sarake säätiö:

  • Pylväiden ja kalastuslinjan avulla merkitseminen paikan päällä olevien pilarien sijainnilla - ne sijaitsevat rakennuksen kulmissa, seinien alapuolella valittuna vaiheena, väliseinien leikkauspisteessä ja alle niiden välissä 1,5-2 m;
  • Kaivaa kaivo 30 cm leveä ja 50 cm syvä;
  • Kaivannon täyttö raunioina 15 cm;
  • Laatoitettujen muottien asennus paikoissa täyttöpylväissä;
  • Vavat, joiden halkaisija on 8-10 mm;
  • Rakenteen täyttäminen betonilla;
  • Säätiön kovettuminen kuukaudelle, jonka jälkeen rakentaminen jatkuu.

  Se on tärkeää! Uunin alaa ei saa kytkeä päärakenteeseen ja se suoritetaan erikseen.

  Walling

  Sen jälkeen, kun säätöpinta on ollut vedenpitävä asettamalla kaksikerroksinen katemateriaali pylväisiin, asennetaan 200 x 200 mm: n esikäsitellyn antiseptisen aineen ensimmäinen rivi. On tärkeää kohdistaa se vaakatasossa tasaisella tasolla, koska tämän elementin sijainti määrittää koko rakenteen geometrian. Profiilipalkki on yhdistetty puisiin tappeihin, jotka vasarataan jopa puoleen alemmasta rivistä paksuuteen aiemmin tehtyyn reikään. Ylempi puutavara asetetaan tukipuihin. Hinaus tai juutti asetetaan seinän rakenteen riviin.

  Laitteen kylpyamme

  Tyhjennyksen jälkeen hiekka ja raunio, viivästykset asetetaan korkeus 100 mm. Niiden väli on täynnä eristys, esimerkiksi laajennettu savi. Vedenpitävä kerros asetetaan päälle. Lattiat on yleensä järjestetty levyiltä, ​​suihkussa on käytännöllisempi laatoittaa monoliittista levytettä.

  Kattoasennus

  Kylpykaappien enimmäismäärälle on tehty reunuslevyjä, jotka on tehty ompelulla. Rakenteen päälle asetetaan höyrysulku, lämmitin asetetaan, toinen höyrysulkukerros asennetaan, jolloin aukon järjestäminen on lopullinen lattia.

  Huoneen höyryn sijainti ennen katon asettamista laatikkoon on kiinnitetty kalvo. Alueen ullakolta tämä alue on eristetty laajennetulla savella.

  Se on tärkeää! Laitteen keskeinen kohta on päällekkäin - höyryn ja vesisuojan organisoinnin oikeellisuus suojaamaan ullakkohuonetta kosteuden tunkeutumiselta kylvyn tiloilta.

  Mansardin katon rakentaminen

  Laitteen suunnittelun optimaalinen muunnelma - rikki katon kokoonpanon käyttö U-muotoisilla kehyksillä, joiden pystysuuntaiset elementit tulevat seinien kehykseksi ja vaakasuoraksi - kattoon. Määritettäessä kelojen kallistuskulmaa on otettava huomioon, että jyrkempi on se, sitä suurempi huoneen hyödyllinen pinta-ala on.

  Nykyisen kylpyammeen rekonstruoinnin ullakkohuollon valmistuttua on kolme vaihtoehtoa:

  • Vanhan rakenteen purkaminen ja uuden katon rakentaminen;
  • Attic muuntaminen;
  • Rakenna seinät ylös 1-1,2 m ja asenna katto uudelleen.

  Se on tärkeää! Luonnon valaistuksen varmistamiseksi tarvitaan vain erityisiä kattoprofiileja, joiden aukko ja aukko on sovitettu kaltevaan järjestelyyn.

  Rakennuksen aikana on suositeltavaa käyttää ulkoista eristystä kattomasta ja seinistä, jälleenrakennuksen olosuhteissa vain sisäisen lämmöneristyksen laite on käytettävissä. Tätä varten voit käyttää vaahtoa, isopaania, kalvoa teplofonia, basaltti ja mineraalivillaa. Huoneen puolelta eristys suljetaan höyrysululla, vedenpoiston ulkopuolella.

  Ullakkokerroksen sisustuksen vaihtoehdot rajoittavat vain tarve käyttää kevyitä materiaaleja estääkseen ylimääräisen rasituksen syntymisen säätiölle. Suunnitteluideasta riippuen voit valita perinteisen puupaneelin, modernit muovipaneelit, joilla on erilaisia ​​värejä ja pintakuvioita, kipsilevy, jota seuraa maalaus.

  Kylpy parvella - mistä ja miten rakentaa

  Tällaisen kylvyn tärkein etu on mahdollisuus säästää elintilaa.

  Bar-kylpy parvi

  Rakennamme kylpyhuoneen ullakolla

  Kylpyammeen rakentaminen ullakolla ei luonnostaan ​​eroa yhden kerroksen kylpyammeen rakentamisesta, vain työn määrä ja hinta ovat korkeammat, ja katto on korkeampi. Joten me valitsimme materiaalina kylpy-puuta varten, koska tämä on luultavasti yleisimpiä markkinoilla olevista. Ohjeet kylpyammeen rakentamiseksi parvekkeella ovat seuraavat:

  Säätiön asettaminen

  Astioiden rakentaminen alkaa ullakolla ja alkaa pohjalla. Mansard-kylpyammeet ovat melko raskas, joten teippiperusta sopii parhaiten tällaiseen rakenteeseen.

  Se on rakennettu seuraavasti:

  • Keskityn hankkeeseen kaivamalla kaivantoa. Kaivannon syvyys määräytyy maaperän ominaisuuksien mukaan, joista jäätymisen syvyys.
  • Hiekkalaatta tehdään pohjan pohjalla, jonka paksuus on 15 cm. Tämän vuoksi hiekkaa kaadetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.
  • Kaivon ympärille on asennettu muotti, johon käytetään 40-50 mm paksua reunuslevyä, joissakin tapauksissa myös 25 mm.
  • Muottien sisäpuolella on asennettu vahvikeharja, jossa raudoituksen halkaisija on 8-10 mm.

  Muotti on valmis valu

  • Betoni kaatui. Betoni voidaan tilata organisaatiossa, joka on erikoistunut tähän ja se toimitetaan sinulle sekoittimella.

  Vihje: Säästää rahaa, betonista voidaan valmistaa paikan päällä sementti-hiekka-sora-asteikolla irtotavarana - 1: 3: 5.
  Betonisekoitin on erittäin hyvä apulainen.

  Säätiön poistamisen jälkeen

  Rakennamme seiniä

  Puun seinämien asentaminen ei ole vaikeaa, mutta tärkeintä on noudattaa tiettyä menettelytapaa:

  • Pohjan pinta pinnoitetaan vedenpitävällä materiaalilla sopivaan katemateriaaliin tai vedenpitävyyteen.

  Vedenpitävä pohjaan

  • Vedenpitävässä kylvyssä on useita levyjä, joiden paksuus on 50 mm. Tämä on niin kutsuttu vuorausrivi, joka on välttämätön suojaamaan rungon alarajaa mätästä. Kun tarve muuttuu.
  • Ensimmäinen rivi palkkeja asetetaan. Tangot liitetään joko neljäsosaan, piikki-uraan tai lantionkiertoon.
  • Kaikki sisäiset suorakulmiot tarkistetaan tasojen tasaamiseksi, ja tämä toimenpide suoritetaan joka 4-5 riviä ja ylimmällä rivillä.

  Vihje: Jotta alarivi ja lattiapalkit kestäisivät pitkään, niitä on käsiteltävä antiseptisilla yhdisteillä ja myös palontorjuntatoimiin.

  Ensimmäinen rivi lattiapalkkeineen

  • Toinen rivi on asetettu, se tasataan suhteessa pohjaan, ja se kiinnitetään siihen tyllien avulla. Kierreporausreiät porataan jokaisen 1,5-2 metrin puun läpi.

  Kiinnityspalkit toisiinsa

  Näin seinät on sijoitettu paikkaan, jossa kylvyn kattopalkit sijaitsevat. he ovat myös seksuaalisia ullakolle.

  • Lattiapalkit putoavat projektin määrittämälle korkeudelle.
  • Koska kylpyssä on ullakko, seinien levyjen asennus jatkuu jopa noin 1-1,5 metrin korkeudelle lattiapalkkeista.

  Näkymä hirsitalosta ullakolta

  • Palkin seinät tuodaan harjanteelle.

  Kattoteline

  Tehtävistä, jotka liittyvät siihen, kuinka rakentaa kylpyamme mansardilla, katon asentaminen on yksi ensimmäisistä paikoista ja se tehdään näin:

  • Kylpyhuonekaluston yläosassa on rakennettu ylimääräisiä telineitä, jotka helpottavat kattotuolien asennusta.
  • Asennetut kattotuolit lähelle koukkuja. Johto vedetään harjun varrella niin, että kattotangot sijaitsevat tarkasti.
  • 60 cm: n etäisyydellä jäljellä olevat kattotuolit asennetaan. Kattoon ullakko vahvistaa rautasien asennettu ristikkopalkki. Ne on valmistettu samasta laudasta kuin kattotuolit.

  Raasteiden ja ullakolla vahvistuksen vahvistaminen

  • Kaiteet, joissa on höyrysulku. Kaulanauha pitkin kääritään ristikko, joka edustaa palkkia 50x50 mm. 25 mm: n paksuisesta levystä on asennettu vastakäämin päälle laatikko.
  • Metallilevy on suosittu nykyaikaisista materiaaleista, joten askelmataso on 35 cm.

  Katto ennen metallin kiinnittämistä

  Ulkopinta

  Koska kylvyn rakentamista käytetään usein tavanomaisessa puutavarassa, tällainen kylpy tarvitsee ulkoista viimeistelyä. Tässä sisustuksessa ei ole mitään vaikeaa.

  Sen toteuttamiseksi on muotokuvio kiinnitetty ulkopuolelle, johon vaippa kiinnitetään. Sides käytetään tavallisesti pinnoitteena: metalli, PVC, se voi olla myös puinen. Liukuovetyyppi, sen värit riippuvat omistajan makuista.

  Sisätilojen viimeistely

  Sisätilojen viimeistelykaappi alkaa uunin asennuksen yhteydessä. Tämä voi olla rauta-uuni tai liesi. Tämän jälkeen, jotta kylvyn tilat alkavat leikata.

  Höyryhuoneen seinien on oltava täysin päällystettyjä, koska tangot ovat pääasiassa havupuuta. Kuumennettaessa korkeaan lämpötilaan tällainen puu suuressa määrin tuottaa hartsia. Tämä on hajua ja se ei ole ihmisille hyvää.

  Viimeistelyä suoritettaessa kehys on asennettu, peitetty eristyksen kerroksella ja päällystetty lehtipintaan lehtipuun kylpyyn. Kattopalkit toimivat katon runkoina, joten foliot eristys on välittömästi kiinnitetty ja vasta sitten aluslevy on päällystetty.

  Lattia on myös eristetty, asennus höyrysulku eristys kaikki puolet ja ommeltu kanssa kielen ja ura lattialaudan.

  Pesuhuoneessa ja lepohuoneessa tehdään myös lattia ja katto. Ainoa ero on se, ettei ole tarvetta kalvojen eristykseen, vaan käytetään höyrysulkua. Seinät näissä huoneissa eivät tarvitse pinnoitusta, riittää jalostaa kone, kiillottaa ja lakata.

  Yleensä pinnoitusmenetelmät ovat tällä hetkellä niin erilaiset, riittää näyttämään mielikuvitusta.

  Mitä kylpyjä parvekkeella on olemassa?

  Kylpyamme, jossa parvi, voidaan taittaa paitsi palkista. Jotta saat täydellisen kuvan materiaalien käytön vaihtelevuudesta, katso kuvagalleria:

  Runko kylpy kattohuoneisto - on helppo rakentaa

  Kylpyhuoneet hirsitalosta ullakolla - runsaasti tilaa yläkerrassa

  Hirsimökki mansardilla - upea guest house

  Bathhouse huvimaja ja ullakko - levätä sekä yläkerrassa että ulkona

  Kylpy on pyöristetty loki ullakolla - kaunis ja monumentaalinen

  Täydellinen lepo maassa on mahdotonta ilman kylpyamme ja jos se on asuinalue, jossa on mansikkari, niin se mahdollistaa ensinnäkin kutsuakseen monia vieraita. Toiseksi, asua sinne itsellesi, kun taas mökin päärakennus ja paljon muuta rakennetaan. Portaali auttaa meitä tämän lisätietojen ansiosta ja antamaan videon tässä artikkelissa.