Puun talon perusta: laskenta ja rakentaminen

Kaikkien alustavien laskelmien, projektin toteuttamisen, luvan saamisen ja rakennustyön valmistelun jälkeen kaikki tärkeät vaiheet tapahtuvat, virheet, joita ei voida hyväksyä, koska ne ovat lähes mahdottomia korjata. Kyse on puurakennuksen perustamisesta - ei vain rakennuksen kestävyydestä vaan myös sen turvallisuudesta riippuu sen luotettavuudesta. Mikä on hirsitalon paras perusta ja miten sitä voidaan rakentaa?

Mikä on hirsitalon perusta?

Rakentamassa talon perustusta baarista, muistakaa, että kaikki rakenne-elementtien kuormitukset kuuluvat hänelle. Puun talon rakenteella on pienempi paino kuin tiili- tai kivirakennuksessa. Tällöin tiilitalon tukikapasiteetin vaatimukset ovat jonkin verran aliarvioitu.

Jopa ennen kuin perustat talon ulos baarista, sinun on harkittava mahdollisia virheitä, jotka tavallisesti esiintyvät rakentamisen aikana. Tietenkin sinun on tehtävä kaikkensa, jotta vältetään heidät tulevaisuudessa. On parempi olla turvallinen, säästämättä aikaa ja energiaa perusteelliseen suunnitteluun.

Puun talon perustan valinta toteutetaan ottaen huomioon rakennuksen rakenteiden ominaisuudet, kuorman suuruus ja maaperän kyky kestää sen.

Puutavaraa varten on olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, jotka riippuvat suunnittelutoiminnoista: nauha, paalu, laatta ja pylväs.

Kun päätetään, mihin perustukseen hirsitalo tulee, on tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin maaperän tyyppi, pohjavesi, käyttökuormat ja maaperän jäädytys. Näiden tietojen pohjalta päätetään, minkä pohjan ala-alue ja syvyys ovat.

Lisäksi, kun valitaan talon alapuolella oleva puutavara, kuormien luonne ja niiden kesto otetaan huomioon etukäteen. Kuten tiedätte, he voivat olla pysyviä ja tilapäisiä. Rakenteen rakenneosien, huonekalujen ja matkustajien painoa kutsutaan pysyvinä kuormituksina, ja lumipeitteen ja tuulen aiheuttamat kuormat ovat tilapäisiä.

Seuraavaksi opit, mitä puun talon perusta on optimaalisin.

Pilarin perustus baarin taloon

Pylväsperusta soveltuu tiloille, joissa ei ole kellarissa olevaa kevytrakennusta. Useimmissa tapauksissa pylväsperusta käytetään lohkotalon rakentamisessa. Puuportaan pylväsperustan tärkein etu on sen kustannustehokkuus: katon tukipalkit asennetaan erillisiin pilareihin, joiden rakentaminen vaatii vähäistä rakennusmateriaalien kulutusta. Puusta tai kivestä valmistettu kolonninpohja (tiili).

Talon puinen pilarirakenne perustetaan ns. Tuolien muodossa olevasta palkista, joka on asennettu aiemmin kaivettuihin kaivantoihin tiukasti pystyssä. Pilarien laakeripinta-alan lisäämiseksi sekä niiden vakauden lisäämiseksi tuolit lepäävät alempina päineen betoni- tai tasakivellä.

Usein tätä tarkoitusta varten käytä erityistä ristikappaletta, jossa on tukipyörät, jotka on valmistettu puusta. Jos pylväiden kiinnittämiseen käytetään betonia, kannattaa asentaa betoniliuoksen kaatopaikalle kaivannolle. Siten on mahdollista edelleen kasvattaa perustan voimaa.

Seuraava vaihe, kun betonimasso kaadetaan kaivoon, on hiekan täyttö ja kerros kerroksen täyttö.

Puupalkin perustuksen kiistaton etu baarin taloon on sen suhteellinen halpa ja helppo toteutus. Sen rakenne ei vaadi erityisiä taitoja.

Kuinka paljon pilaripohjaisia ​​säätöjä tarvitaan, riippuu rakennuksen alueesta ja painosta. Laskennan tärkein kriteeri on maaperän kantavuus ja kaikkien talojen rakentamiseen tarvittavien materiaalien kokonaispaino. Pilarin perustukset, tämä on muistettava, varmista, että se asennetaan sekä rakennuksen kulmiin että seinien leikkauspisteeseen.

Pylväspohjallinen talon pihalle, joka toteutetaan käsin kivellä, ei ole ainoastaan ​​vahvuus vaan myös kestävyys. Se tehdään hiekkakiven muokkausmenetelmällä, ompeleiden liittäminen käytön aikana on tarpeen. Kivien tai graniittikiven kivirakenteiden rakentamiseksi, tiili. Jälkimmäisessä tapauksessa ottakaa tiiliseinä, kuten silika-tiili, samoin kuin tavallinen punainen tämän Delhiin eivät ole sopivia.

Alueilla, joilla on kovaa maata, on suositeltavaa rakentaa pylväspohjan betonista valmistetun hirsitalon alle omiin käsiisi. Tukin kantapään ansiosta maa ei nouse, ja rakennus pysyy luotettavasti suojassa veden jäädyttämisen tuhoisalta vaikutukselta maahan.

Monoliittinen pylväspohja on toivottavaa rakentaa vähän kosteaan maahan. Hiekkalaatikko kaivannoissa ei ole järjestetty, koska se voi johtaa aggregaatin epätasaiseen jakautumiseen tiivistämisen aikana.

Ennen tällaisen perustuksen kaatamista tangon alapuolella olevaan talliin kaadetaan tavallisesti sementtimaitoa, jonka jälkeen telineeseen hitsattu yhteen metalliosat, jotka on hitsattu yhteen runkoon, sijoitetaan kaivantoon.

Asennuksen aikana varusteet on tehty huolellisesti, jotta ne eivät kosketa maata. Edellä mainitut toimenpiteet ovat erityisen tärkeitä, kun työskentelet niillä alhaisilla kantavuuksilla.

Ennen kaivannon täyttämistä betonilla maahan on määritettävä alempi raja. Voit tehdä tämän käyttämällä tasoa tai hydraulista tasoa. Betoni asetetaan kerroksittain, säännöllisin väliajoin se tiivistetään ja pyöritetään.

Ontelon täyttämisen jälkeen kaivoon asetetaan niin sanottu säiliöpuku. Maaperän kallistamisessa se suojaa perustan maaperän kielteisiltä vaikutuksilta.

Taloon, jossa on kellari sekä kellari, pylväspohja ei ole järjestetty. Se ei ole pystytetty alueella, jolla on huomattava korkeusero, koska tällaisissa olosuhteissa se on epävakaa ja herkkä hävittämiselle.

Kaivureitän tekeminen, sinun ei pidä tehdä pitkiä taukoja, muuten ilmakehän kosteuden vaikutuksesta pohja on hämärtynyt ja seinät romahtavat.

Puutavaran talotyypit: laatta ja pino (valokuvauksella)

Laattojen perustus on paras puun taloon, joka on rakennettu paikkaan, jossa on korkea pohjavesi tai maaperän heikko kantavuus.

Se koostuu monoliittisesta teräsbetonista, joka suoritetaan suoraan rakennustyömaalla. Levyn vahvistamiseksi käytetään lankaa tai putkia, metallivarret.

Maalla, jolla on korkea liikkuvuus, pystytät talteen talon alle palkista. Pilejä voidaan ripustaa tai tehdä telineiden muodossa. Pienikokoisten rakennusten yksilöllisessä rakennuksessa niiden pituus on 4-6 m. Pylvystyön tarkoituksena on siirtää kuorma kaikista talon rakenteellisista osista alhaisemmille, vakaimmille maaperäkerroksille. Jos paalut ovat kokonaan maassa, roikkuvat paalut pitävät rakenteen maan yläpuolella. Ennen asennusta maaperä on tiivistetty perusteellisesti. Rakennettaessa puupohjan tukilattia, voidaan käyttää ruuveja, jotka ruuvataan ruuveilla maahan.

Nauha pohjaan talon alla baarista

Useimmiten käytetään useimpien puuraaka-alusta. Niitä on kahta tyyppiä: monoliittinen ja esivalmistettu. Odotetun kuormituksen suuruudesta nauhalevyssä riippuu sen leveydestä. Lisäksi tällaisen säätiön rakentamisessa on otettava huomioon maaperän ominaisuudet. Jos talossa on kellari tai kellari, nauhan säätiö voi toimia huoneen seininä.

Betonielementtejä käytetään puun talon esivalmisteisiin nauhan perustuksiin. Tällainen säätiö ei kuitenkaan sovellu taloja, joissa on kellari, koska lohkojen väliset horisontaaliset ja pystysuorat liitokset estävät kosteuden tunkeutumisen ja korkealaatuisen vedeneristyksen toteuttaminen edellyttää merkittäviä varoja.

Liuskajohtoihin perustuvat lohkot ovat vakiokokoisia ja kiinteä paksuus - pohjan leveydelle.

Ennen tällaisen pohjan kaatamista talosta ulos baarista, alkuvaiheessa tehdään betonipyörä (tavallisesti 10 cm paksu). Sitten suoritetaan ensimmäinen rivi lohkojen päälle, päälle levitetään sementtilaastikerros, jonka jälkeen toisen rivin lohkot asennetaan. Pystysuorat saumat ovat täyteen täyteen laastilla. Lohkot asennetaan ligaatiolla: ensimmäisen rivin lohkojen väliset saumat eivät ole samansuuntaisia ​​toisen rivin saumojen kanssa. Pukeutumista havaitaan sekä ulko- että sisäseinien kiinnittymispaikoissa. Lohkot on asennettu levyihin, joiden leveys on 80-280 cm, ja maaperän riittämätön kantavuus.

Oikea laskenta valittaessa puun talon optimaalisen perustan

Maaperän tyypistä riippuen perusala lasketaan siten, että kuorma ei ylitä kriittistä arvoa, joka ilmaistaan ​​kilogrammoina neliösenttimetriä kohti. Puutavaran rakentamisen perusta on useita vaihtoehtoja.

 1. Murskattu kivi, sora ja kivet, karkeat jyvät: keskimääräinen tiheys - 5 kg / cm2, tiheä - 6 kg / cm2.
 2. Kova ja muovi savet: keskitiheys - 1-3 kg / cm2, tiheä - 3-6 kg / cm2.
 3. Märkä hiekka: keskimääräinen tiheys - 2 kg / cm2, tiheä - 1,5-2,5 kg / cm2.
 4. Hiekka: keskimääräinen tiheys - 2,5 kg / cm2, tiheä - 2-3 kg / cm2.
 5. Keskikokoinen hiekka: keskimääräinen tiheys - 2,5 kg / cm2, tiheä - 3,5 kg / cm2.
 6. Suuri ja karhea hiekka: keskimääräinen tiheys - 3,5 kg / cm2, tiheä - 4,5 kg / cm2.

Kuormituksen vaikutuksesta ensimmäisten vuosien aikana talon rakentamisen jälkeen maaperä puristuu, minkä seurauksena sedimentti tapahtuu. Epätasainen sedimentti aiheuttaa halkeamia ja erilaisia ​​muodonmuutoksia. Siten maaperän kantavuus määritetään kuorman suuruudella yhdessä vedyn kanssa, joka ei ylitä vakiintuneita normeja.

Kuormituksen laskemisessa talon pohjasta palkista lasketaan ensin perusmateriaalien erityispaino. Se ilmaistaan ​​kilogrammoina kuutiometriä kohti.

Koska kaikilla mailla ei ole riittävää lujuutta, ja useimmat niistä puristetaan, niiden pohjan rakenteen syvyys voi olla erilainen.

Syvyys, joka antaa oikean perustan talolle tangosta, joka ei ole kalliorakenteinen, olisi oltava vähintään maaperän jäädytyksen syvyys (noin 2 m). Kun olet valinnut talon optimaalisen perustan baarista, se asetetaan jäätymisrajan alapuolelle.

Kuinka luoda säätiö talon omalle kädelle: (videolla)

Vaihe 1

Ennen kuin teet talon talon perustan, maastoa tutkitaan. Jos korkeusero on merkittävä, maan yläkerros poistetaan. Sitten talon suunnitelma toteutetaan, ja kumpareet vahvistetaan. Heidän avulla voit tunnistaa säätiön rajat.

Jokainen niistä ajetaan vaakatasoon kahdella naulalla, joiden pituus on 60-80 mm 40-42 cm: n etäisyydellä toisistaan.Ensimmäinen parin rätti maassa on kiinnitetty tulevan talon toisen puolen suuntaan - 8-10 metrin etäisyydellä toisistaan.

Kiinnitetyt kaksiosainen johto ja kiinnitetty kynsiin. Vastaavasti pariovainen jäljellä oleva teline on asennettu.

Lankat, jotka on venytetty pitkin ja poikki, muodostavat 90 ° kulman. Ne ovat linjoja, jotka merkitsevät tulevien erojen rajat. Kaivantojen ääriviivat siirretään maahan. Koukut kulkeutuvat oikeisiin paikkoihin, jotka yhdessä joustetun jalan kanssa merkitsevät kaivojen sisä- ja ulomman rajan.

Vaihe 2

Seuraavaksi, ennen kuin kaatetaan talon pohjaan baarista, lapion avulla maata leikataan tiukasti johtoa pitkin, sitten se valitaan syvyyteen 20-25 cm. lopussa.

Ruoppaus tehdään huolellisesti, sillä tulevaisuudessa säätiötä tulee tiivistää ja rakentaa sitten muottirakenne. Hankkeen mukaan tarvittavat viestinnät toteutetaan kotona.

Vaihe 3

Perustustyyny on käynnissä. Tätä varten kaivetun kaivon pohjalle kaadetaan ohutta kerrosta savea ja roskakivi asetetaan. Vaihtoehtona: kolmasosa kaivosta on peitetty savi. Kiven koko on halkaisijaltaan 15-30 cm. Muista, että mitä suurempi murskakivi, sitä vahvempi säätiö. Kaada soraa, sitten hiekkaa.

On parempi asettaa soraa ja hiekkaa 15 cm: n paksuisiin kuoriosakkeisiin, kostuttaa ne kukin vedellä ja tiivistämällä se. Viimeinen kerros hiekkaa kaadetaan vedellä. Hiekka ja vesi täyttävät maaperän ja kiven välisen tilan. Tarvittaessa kaada hiekkaa päälle. Tyyny tiivistyy.

Vaihe 4

Lisäksi tehdään puurakennuksen perusta, jolloin tehdään puumaasto. Rungon materiaalina käytetään levyjä, joiden poikkileikkaus on 22 x 100 mm ja palkit, joiden poikkileikkaus on 50 x 100 mm tai muottitarran vaneri.

On parasta käyttää puutavaraa wazolin kanssa. Kiinnikkeinä voidaan käyttää 60-100 mm: n pitkiä kynsiä.

Kiinnitys paalut ajetaan perustilaan. Ne on järjestetty siten, että ne eivät aiheuta esteitä muotin rakentamisen aikana. Niiden välinen etäisyys on keskimäärin 1,5-2,5 m.

Kiinnityslevyt, joiden osio on 22 x 100 mm, kiinnitetään pinoihin. Liitokset tehdään kynsien avulla: ne kiinnittävät levyt hyvin ja estävät mielivaltaisen liikkumisen. Tällöin muotti on sijoitettava kaivantoon.

Vaihe 5

Lieriön avulla asennuslevyihin määräytyy laudan sijainnit muotin pinnalle. Merkit tehdään.

Kynnet kiinnitetään asennuslevyihin. Laatikko on naulattu alempien palkkien sisäpuolelle. Sen yläpinnan pitäisi olla lähes samalla tasolla kuin tulevan muottien yläpinta. Asennetut telineet tornit. Niiden välisen etäisyyden on oltava noin 30 cm. Voit tehdä tämän pohjapalkin ulkosivulla paikoissa, joissa asennuslevyt ovat, kiinnitä telineet, joiden korkeus on 10-12 cm enemmän kuin sisäkorkeus. Kiinnitä ylempi palkki telineisiin.

Täällä voit katsella videota rakennuksen säätiön rakentamisesta puusta:

Säätiön rakentaminen hirsitalon alle omiin käsiisi (videolla)

Vaihe 6

Tasoitus- tai tasoitusjohdon käyttäminen sisäpintoihin on merkkejä, jotka osoittavat säätökorkeuden. Nails kiinnitä muottipinnat sisäpilareihin. Ylimmäisten levyjen reuna on sama kuin tehtyjen merkkien. Pohjalevyjen kynsien välisen etäisyyden saa hieman kasvaa - 0,5 - 1 cm: n etäisyydellä, muotokorkeuden tulee olla vähintään 40 cm, ja sen jälkeen, kun ulko- ja sisävaippojen pystysuuntaus on tarkistettu, kiinnitä kulmikkaat kannattimet.

Ohjaimen tai mittanauhan avulla tarkista tulevan pohjan leveys ylimmässä osassa, laina kiinnitetään muottipesän horisontaalisten nippujen päälle.

Kiinnitetty kulma tukee sisäpuolista sorvaa. Tarkista kaikki valmiiden muottien kulmat ja tarvittaessa vahvista ne lisäkannoilla ja nivelsiteillä.

Muottien sisäpinta on suojattu kattoarkilla. Joten voit välttää levyt saastuttamalla sementtilaastilla.

Vaihe 7

Lisäksi, kun rakennetaan säätiö hirsirakennukselle omilla käsillään, he alkavat suorittaa vahvistushäkkeen. Työstä valmistetaan suoraviivaisia ​​tangkoja ja kierteitä, joiden läpimitta on 3 mm.

Rectilinear-sauvoilla voi olla säännöllinen profiili. Ne on valmistettu sileästä langasta, jonka halkaisija on 8-10 mm, kulmat tai putket. Ei ole väliä mitä materiaalia käytät, kunhan suorakaiteen muotoisten tangojen poikkipinta-ala sekä ylä- että alemmassa rivissä on suurempi kuin 8 cm2.

Käytä vaneria, metallikulmia ja lankaa, asenna puukehys - laite, jonka avulla voit helposti tehdä kierteellä vahvistusta.

Rungon leveyden on oltava 6 cm pienempi kuin muotin sisäinen leveys (sisäpuolella olevien muottipintojen välinen etäisyys).

Armeijan kierre on tehty. Tee tämä huolellisesti koukulla puurunkoon.

Taivutuksen paikoissa oikea kulma on pudonnut. Yhden sivun vahvistamiseksi, jonka pituus on 6 m, sinun on tehtävä 14 kierrosta. Kun johdin on irrotettu ytimestä, se vedetään kierteeseen 0,5 metrin välein.

Jotta pystyt suojelemaan kallioperän vahvuutensa erilaisilta vaikutuksilta, spiraali on sijoitettava keskiosassa olevaan muottiin jättäen vapaan tilan, joka tällöin täytetään betonilla.

Vaihe 8

Spiraalijohtoisissa suorissa sauvoissa, jotka muodostavat alarivin. Levitä 2 tai 3 sauvaa - niiden paksuuden mukaan.

Kierteiset kierteet varmistavat sauvat kierteessä. Kaksinkertainen helixin yläosassa oleva 2-3 sauvaa on kiinnitetty samalla tavalla - säätökeskuksen vahvistuskotelon valmistus on valmis. Vahvikehikko asetetaan muottiin.

Betoni ratkaisu tehdään. Tee näin laske sen komponenttien suhde - sementti, hiekka ja rauniot. Muista, että kestävän betonin saamiseksi karkeat aineet on otettava ilman saviä.

Tarvittaessa pestään hiekkaa ja soraa, joka valmistetaan vesisäiliöllä. Muotin vieressä on betonin kapasiteetti, johon kaadetaan 1 kauha (10 l) sementtiä ja 1,5 kauraa hiekkaa. Tarvittaessa hiekka voidaan täyttää. Kaikki sekoittuu täydellisesti lapion kanssa sileäksi. Jos seos on liian paksu, lisää vettä. Valmis massa ei saa levitä.

Valmistettu laasti on laatoitettu muottipesään, jonka kerrokset ovat paksuudeltaan 15 - 20 cm. Samanaikaisesti muottipaneelit on vedetty ulos, seos on kehrätty, jotta vältettäisiin ei-toivottujen aukkojen muodostuminen raudoitustangojen väliin. Jokainen kerros on huolellisesti kohdistettu.

Tarvittava määrä eriä suoritetaan, jotta betoni voidaan täyttää kokonaan.

Käytä ilmanvaihtoaukkoja käyttämällä sopivaa halkaisijaltaan tasoittava putki. Ne sijaitsevat vastakkain pitkin laakerin väliseinää. Betonisoinnin aikana on välttämätöntä valvoa laattojen tilaa. Jos sen vääristymät tai siirtymät havaitaan, on välttämätöntä lopettaa betoniseoksen valmistus ja aloittaa välittömästi puurakenteen korjaus. Tämä on tehtävä ennen betonilaastin alkamista.

Vaihe 9

Kolmen tunnin kuluttua betonin asettamisesta pinta peitetään kerroksella hiekkaa tai sahanpurua. Kesällä betonipinta tulee olla säännöllisesti (keskimäärin 1 kertaa 2 tuntia) 3 päivän ajan vedellä. Betoni hankkii tarvittavan lujuuden 7-10 päivän kuluttua sen asettamisesta.

Betonipäällyste tehdään pohjaseudun ympärille, pohjan yläpuolelle. Se on alusta, joka on järjestetty säätiön ympärille, jolla on hieman kaltevuus (keskimäärin 30).

Sokea alue määräytyy riippuen katon ulokkeen uloimmasta leveydestä. Tyypillisesti sokea alue on 60-75 cm.

Työt alkavat maapallon ylimmän kerroksen poistamisen jälkeen, kun kaivoi 15 cm: n syvyisen kaivannon. Tumma-aidan muodostaa sokean alueen ulkoreunaa ja pohjan ja tiilen välisen tilan täynnä raunioita.

Sitten tehdään betonipinnoite. Haluttaessa tehdään tyhjennys sokea pitkin.

Pohjan ja seinien suojaaminen kosteuden tunkeutumiselta tekee niistä vedenpitävyyden. Tätä tarkoitusta varten käytetään bitumimuovia tai liimattua vedeneristysmateriaalia - eristys, kateaine tai steglohydroizoli. Niiden on tartuttava bitumiin tai muuhun mastikseen 2 kerroksessa.

Mastista levitetään maaliraudalla pohjan pinnalle ulkopuolelta. Jos talo on rakennettu tontille, jossa on suuri pohjavesi, on lisäksi tarpeen suojata liimautunut vedeneristysmateriaali tiilestä rakennetuilla seinillä.

Videossa "The Cannon House with Your Hands Foundation" esittelee kaikki työn vaiheet:

Kuinka tehdä vedenpitävä puun talon pohja?

Seuraava on vaakasuora vedeneristys. Tätä varten käytä bitumi- ja kateaineita. Työpinta tasoitetaan, mastista levitetään tasaisella kerroksella ja sitten kattopuhallus asetetaan. Tarvittaessa materiaalin reunat leikataan. Tietäen, kuinka vedenpitävät talon pohjat ovat puusta, suojaat seinät kosteudelta, joka menee pohjaan maaperästä. Lisäksi, jos rakennus kutistuu, seinät eivät repeä vedeneristyskerroksen takia.

Vedenpitävänä materiaalina säätä varten voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - rullalta ruiskutukseen.

Uuden rakentamisen aikana betonipohjan ja seinän (jos se on baareista valmistettu) vesitiivistyksen järjestämiseksi on tarpeen käsitellä säätiön vaakasuora betonipinta erityisellä materiaalilla - Penetronilla, joka luo vedenpitävän esteen, joka estää kapillaarisen kosteuden.

Vedenpitävällä kerroksella päällystetty seinä on tehty 4-6 riviä tiiliä. Ulkopuolelta se on kiinteä ja jättää ilmanvaihtoaukot. Sisäpuolella tarvittavat paikat tehdään aluslattian viereen. Muista: lokien on oltava samalla etäisyydellä toisistaan. Sen on oltava vähintään 60 cm.

Seuraavaksi aseta mustat lattialevyt. Tätä varten aikaisemmin valmistettujen tankojen päät on ensin peitetty antiseptisellä aineella, ja sitten ne käärittyvät kattohuopa tai kattopuhalluksella. Tulevan viiveen päät jäävät avoimeksi.

Aluslattian viiveet asetetaan pohjaan niin, että niiden päät sijaitsevat muurattuihin syvennyksiin. Aukot on täytetty vaahdolla.

Katsokaa valokuvan "Puun talon säätiö" nähdäksesi, miten se täytetään:

Valitaan talon talon perusta

Eri osista ja muodoista puupalkki - yksi talon rakentamisen suosituimmista materiaaleista. Seinät voidaan taittaa myös ilman erityisiä rakennusvalmiuksia. Mutta kun kysymys siitä, millainen säätiö valitaan talosta baarista, ratkaistaan, jotkut kehittäjät tekevät vakavan virheen. On sitä mieltä, että puutalojen puitteissa ei ole välttämätöntä tuoda samaa voimakasta perustusta kuin tiilen alle. Tämä ei ole totta: säätiön valinta riippuu ensisijaisesti paikan päällä olevista olosuhteista (maaperän koostumus, maaperän veden esiintyminen ja huurteen tunkeutumisen syvyys). Ja vasta sitten valitsimme parhaan vaihtoehdon seinien materiaalille. Muistamme kustannukset viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: säästäminen tässä vaiheessa on kallista.

Säätiötyypit - joista valita?

Perusta on useita perustyyppejä:

 • Columnar. Se voidaan antaa hänelle ja se voidaan sijoittaa lohkoihin tai tiilikantaan ja betonipoikia, jotka työnnetään maahan ja asentavat asbestisementtiputkien tylsää alustaa sekä erilaisia ​​halkaisijapulloja;
 • Ribbon säätiö. Se voi olla matala syvyys tai koko maaperän jäädyttämissyvyys, monoliitti tai esivalmistettu;
 • Levy, joka esitetään kahdessa versiossa: säännöllinen ja eristetty (ruotsalainen) liesi;
 • Yhdistetty. Joten voit kutsua TISEN perustan, kun betoniteräksen kaadetaan porakoneisiin porausreikiin laajentamalla erikoisporakoneen pohja.

Pitkällä seinämateriaalilla (puu, hirsi) on yksi hyvä ominaisuus: se voidaan asettaa mihin tahansa pohjaan. Suotuisissa olosuhteissa pieni talo voidaan luottaa vain neljään kulmaan. Mutta epäluotettavan maaperän olosuhteissa on välttämätöntä luoda täysipainoinen perusta valmistellulle hankkeelle.
Ennen säätiön lopullista valintaa, tarkastellaan yksityiskohtaisemmin niiden päätyyppejä.

Pilarin perustukset puurakenteille

On heti sanottava, että lohkojen ja tiilien sarakkeet ovat sopivia vain työtiloihin ja pieniin maalajeihin. On äärimmäisen vaarallista laittaa heille taloja jopa kalliorakenteen olosuhteissa. Epäreferenssituki tukee jokainen elää omaa elämäänsä, ja ensimmäisen talven jälkeen valitat valituksesi.
Luotettava vaihtoehto porakoneilla. Se tehdään yksinkertaisesti:

 • Rakennustyömaalla tehdään merkintä: aseta kellarin keskiviiva ja merkitse heille pylväiden sijainti;
 • Reikä tekee kuopat syvyydestä pakkasen alapuolelle;
 • Tee "muotti" kattomateriaalista, joka on rullattu sylinteriin;
 • Neulotaan jokaisen 3-4 vahvistuspalkin muottirakenne;
 • Kaada betonia.

Kun käytetän kapearoidin sijaan sopivan halkaisijan omaavia asbestisementtiputkia, tukien luotettavuus kasvaa. Jos maaperän geodeettiset tutkimukset tehdään ja tulosten perusteella tehdään täydellinen laskentamalli (paalujen lukumäärä ja halkaisija, syvyys), silloin on melko mahdollista rakentaa talo tällaiseen säätöön keskikokoisesta 6x8 tai 8x8 m.
Miksi me kohtaamme harvoin kotona sarakepohjalla?
Toisaalta tämä on hyvin talousarvion vaihtoehto. Materiaalien kulutus on pieni, työ voidaan tehdä käsin ilman houkuttelemista. Toisaalta - pylväsperusta on suunniteltu hiekka- ja kiviseudulle ilman pohjavettä. Ja tällaiset sivustot eivät ole yhtä yleisiä.
Lisäksi on välttämätöntä sulkea pilareiden väliset raot ja toteuttaa lisätoimenpiteitä lattioiden lämmittämiseksi. Toinen haittapuoli voi erityisesti järkyttää tällaisten talojen omistajia: on vaikeaa tehdä täysimittainen maanalainen varastojen pitämiseksi.

Puun talo ruuveilla: hyvät ja huonot puolet

Ruuvipallojen perusta on yksi nopeimmin valmistettavista - se voidaan valmistaa kokonaan kahden tai kolmen päivän sisällä. Mitään maanrakennusta ei tarvita, ei tarvita betonia eikä liitososia. Ruuvipallot ruuvataan maahan merkitsemällä, pää hitsataan ja voit rakentaa välittömästi puuta tai puuta. Joskus, koko rakenteen vahvistamiseksi, koko metalli runko hitsataan.
Suunnittelun perusta on luotettava, sopii melkein kaikkeen maaperään. Paalusuojan haitat ovat samat kuin pylväskannen haitat: kylmä maanalainen, sisäänvedon kustannukset (jalusta). Lisäksi se lisäsi epäilyksiä metallin kestävyydestä. Onko olemassa mitään takeita siitä, että putket ja terät, jopa ruosteenestoaineita käsittelevät, pysyvät maassa useita vuosikymmeniä, että valmistaja on valmistanut ja käsiteltänyt niitä korkealaatuisiksi? Loppujen lopuksi talot on rakennettu elämään!

peruspilareita

Säätiö TISE

Tämän säätiön vahvuus, kestävyys ja luotettavuus ovat epäilemättä. Hänellä on monia kannattajia, rakennuksia ei rakenneta vain puusta, vaan myös pienistä materiaaleista (vaahtolohkot, kehysrakennukset ja jopa tiili).

On houkuttelevaa, että se voidaan rakentaa itsenäisesti, vain joskus houkuttelee avustajia.
Tässä ovat tärkeimmät vaiheet:

 • Hankkeen kehittäminen. Työkalujen valmistelu ja materiaalien osto;
 • Selvitys ja merkintä;
 • Kaivojen poraus ruskealla TISE: llä;
 • Kaivannon valmistelu syvälle grillata varten;
 • Tyynylaite, asbestisementtiputkien asennus, vahvistaminen;
 • Täyttöputket betonilla;
 • Grillivarastojen rakentaminen. Neulomakehys ja betoniteippi.

On suositeltavaa täyttää putket ja grillata samanaikaisesti monoliittisen perustuksen saamiseksi.
Tuloksena oleva säätö soveltuu talon rakentamiseen baarista, jopa alueilla, joissa on vesipitoisia savimaita. Jotta voitaisiin vähentää mahdolli- suutta työntää paaluilla, kun maaperä jäätyy, grillata ei haudata, vaan se sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Alueen ala on täynnä hiekkaa.
Tällaisella säätiöllä on monia kannattajia, mutta silti se on monimutkaisempi kuin nauha tai laatta.

Laattoalaptio

Ei ole järkevää rakentaa monoliittista laatua puutavaralle, jos paikan päällä olevat olosuhteet mahdollistavat halvemman hinnan. Tämä kallis säätiö soveltuu parhaiten tiilimuoville ja on suunniteltu erityisen epäluotettaviin maaperään.

lämmitetty ruotsalainen liesi

Rakentamisessa ei ole vaikeuksia, mutta maaperän, hiekan ja betonirakenteen liikkumisen suuret määrät vahvistavat koko aluetta edellyttävät ulkomaisen työvoiman ja laitteiden osallistumista.
Yksinkertaisen merkinnän jälkeen maanpäällinen kerros irrotetaan ja tyyny rakeista ja hiekasta kaadetaan. Kaikki on tärisevän levyn varovainen. Tämän jälkeen lujitushihna asetetaan ristikon muodossa (kaksi kerrosta aukolla) ja se kaadetaan betonilla. Eristeessä on eriste, joka on eristetty, ja sen lisäksi, että lujitettaisiin muottirakenteen sivuille, eristyskerros asetetaan. Jopa pohjakerroksen laite ei aiheuta vaikeuksia - vain kaivaa pohjusäke ensin ja uuni kaadetaan sen pohjaan.
Monoliittinen levy lepää tyynyn päällä ja ei reagoi millään tavoin maanpaineeseen jäädyttämisen aikana. Tämä säätiö soveltuu kaikentyyppisille taloille millä tahansa maaperällä.
Levyperustan laaja käyttö pysyy korkeina kustannuksina johtuen suuresta lujitemäärästä ja betonivalun määrästä, erityisesti rakennusalueen kasvun myötä.

Ribbon säätiö - paras vaihtoehto kotiin puusta

On selvää, että aika testattu nauhatusraja soveltuu parhaiten puun ja hirsien taloon.
Huomataan sen edut:

 • Luotettava, kestävä ja kestävä. Harvat ihmiset tekevät oikean täydellisen laskelman nauhan perustuksesta rakennettaessa taloa, mutta teknisen kunnioituksen takia betonielementti ei ole antanut kenenkään kiinni. Tätä ei voida jättää huomiotta;
 • Mahdollistaa sinun täyttävän talon varaston rakastajan unelman. Valmis maanalainen ei edellytä lisäinvestointeja;
 • Yksinkertainen muotoilu mahdollistaa pienien voimien (sukulaisten, ystävien) tekemisen;
 • Palkin seinien lisäksi on olemassa muita vaihtoehtoja: vaahtolohkot, kehys, tiili, pysyvä muotti. Kaikki riippuu nauhan koosta.
 • Matala perusnauhan säätö on yksi halvimmista, mitä ei voida sanoa täysikokoisesta nauhasta. Lisääntyvän syvyyden, kustannusten ja haittojen lisääntyminen. Tällöin on jo syytä ajatella monoliittista laatua: kustannukset ovat samat ja luotettavuus on korkeampi.
nauha säätiö

Maanrakennusten kunnollisten määrien lisäksi syvälle sijoitetun teipin korkeiden kustannusten lisäksi tällaiselle säätiölle ei ole haittoja. Ribbon säätiö - sopivin vaihtoehto puun taloon.

Nauhan perustusten rakentamisen vaiheet

 1. Valmisteleva osa. Kaikki alkaa laskelmista. Nauhasäätiö "antaa anteeksi" pieniä virheitä, mutta on tarpeen selventää joitain parametreja itsellesi. Voit määrittää nauhan ja pohjan syvyyden ja leveyden. Se riippuu siitä, vajoako maanalainen maanalainen vai ei?
 2. Laske materiaalien määrä ostosten tekemiseen. Etsi avustajia ja tarjoa työkalua;
 3. Käytännön osa alkaa puhdistamalla sivuston ja merkitsemällä. Ilmoita kaivon leveys ottaen huomioon muottien paksuus ja varaston kokoonpano. Erityistä huomiota kiinnitetään oikeiden kulmien rakentamiseen;
 4. Maavalliot on tehtävä nopeasti, jotta kaivanto ei romahtaisi;
 5. Asennuksen jälkeen hiekka-tyyny veden kaataa ja tamping, vedeneristys ja volyymi runko vahvistusta tehdään. Muotti on asennettu ja hyvin vahvistettu maan päällä (matalan teipin tapauksessa ensin rakennetaan muotti, jonka jälkeen se asetetaan siihen);
 6. Betoni kaadetaan yhteen läpikulkuun, nauhan lujuus ja tasaisuus on tae sen vahvuudesta.
 7. Kun betoni on kovettunut, voidaan seinät pystyttää.

Miksi talon baarista valita nauhatehdas?
Talot baarista harvoin erittäin suuri alue ja useita kerroksia. Samalla heillä on kuitenkin riittävä paino, joka ei salli tavanomaisen pylväsvaihtoehtoa. Ja jäljelle jäävä (TISE, nauha ja laatta) vahvistettu betoni nauha on paras kustannussäästö, luotettavuus ja helppo täytäntöönpano.

Lopuksi suosittelen yksinkertaista ja selkeää videota, jossa näet talon nauhan perustan rakentamisen vaiheet:

Puun talon perusta

Yksityisessä rakentamisessa puun käyttö rakennusmateriaalina on suosittu. Talot baarista näyttävät kauniilta ilman lisävuorausta, luonnollinen puu luo miellyttävän mikroilmaston talossa. Lisäksi baarin talo on halvempaa kuin tiili. Se on pieni massa, joten voit tehdä talon perustan baarista ei ole niin voimakas ja kallis kuin tiilitalo. Millaiset perustukset sopivat puurakenteisiin ja millaisia ​​ominaisuuksia niillä on?

Tukiaseman valinta

Perusta puutavaralle

Tämäntyyppisten säätiöiden ominaisuuksia kuvataan alla. Jokainen niistä sopii tietyissä tapauksissa.

Seuraavat tekijät vaikuttavat perustyypin valintaan:

 • paino ja pinta-ala,
 • maaperän koostumus ja rakenne,
 • syvyys maaperän jäädyttämisestä,
 • pohjaveden taso
 • korkeuserot.

Maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi on tarpeen tilata geodeettinen tutkimus, koska näitä parametreja ei voida määrittää itsenäisesti.

Pilarin perustustyyppi

Pylväspohja sopii kevyisiin puurakenteisiin kallistus- ja jäätymismailla. Tämän tyyppisen perustan hyve:

 • kyky jakaa kuorma uudelleen, ja siksi se tehdään kentällä,
 • mahdollisuus tehdä se itse.

Tämä pohja on sarake, joka sijaitsee talon pisteissä, ja se on suurin kuorma. Pylväät voivat olla betonilevyistä tai betonista valmistettuja tiiliä, kaatopaikoille tai asbestisementtiputkia varten. Tämä on perinteinen tyyppi hirsi- tai hirsitaloihin, modernit materiaalit voivat parantaa merkittävästi sen ominaisuuksia. Pylväät on asennettu hiekkalaatikkoon, sijoitettu 1,2-2 m: n etäisyydelle maahan 0,5 m: n syvyyteen ja hiekkalaatikkoon, joka on 0,25 m. Tällainen pohja soveltuu 6 * 6 m: n taloon, verantaan, laajennuksiin ja kylpyihin.

Tiilipylväiden mitat - 38 * 38 tai 51 * 51 cm riippuen kuormasta. Valmistaudu paikkaan, poista hedelmällinen maaperäkerros (noin 0,15 m), sitten paikoissa, joissa pilarit kestävät, kaivaa 60 cm: n syviä kaivoja. Kaivaa pohja, täytä betoni kerroksella 0,15 m. Sijoita sitten tiilipylväät, joiden korkeus on 0,4 m maanpinnan yläpuolella, tekemällä vapaassa tilassa, joka sitten lisää raudoituksen ja kaada betonia.. Betonin kovettamisen jälkeen kaivoja peitetään maaperällä, ja pylväisiin on asennettu grillaus.

Pilarien rakentamisen jälkeen pylväsperusta peitetään hankaamattomalla maaperällä, hiekalla tai hiekka-sora-seoksella. Jäätymisvoimien vaikutusta on vähennettävä täytön täyttämisellä. Jos paikan päällä oleva maaperä nousee, sitä ei saa käyttää täyttöaukosta irrotettavasta maasta.

Pile-pohja

Tämän tyyppinen muoto, joka on valmistettu profiloidusta tai liimatuista laminaatista valmistetusta puusta, sopii uimavesiin ja muihin vaikeisiin maaperään, esimerkiksi silloin, kun se on huuhteleva, sekä silloin, kun paikan päällä on suuri korkeusero. Piles mennään syvälle maahan ja luottaa tiheämpään ja luotettavampiin kerroksiin. Paalusäätiötä pidetään erittäin kestäväksi, sillä se voi rakentaa talon 8 * 8 m: n puusta, yksikerroksisesta tai kaksikerroksisesta puusta.

Pilejä on useita eri tyyppejä:

Erikoisvarusteiden avulla asennettuja paalupaloja. Porausreiän avulla on tarpeen porata reiät tulevan pohjan kehällä pitkin, sitten vahvistetut betonipilvet ajetaan kuoppiin hydraulisella vasaralla, sitten niihin asetetaan hirsitalo.

Porattu pohja olettaa, että paalut kaadetaan oikein paikoilleen poratut reiät. Pilarin pohjassa on välttämättä tehtävä sakeuttamis - kantapää ja nostettava putki sen jälkeen, kun liuos kaadetaan. Se pitää kasa maassa ja ei salli pakkasen voimia puristaa sitä ulos. Tämän tyyppisen etuna on vähemmän maanrakennusta kuin pylväästä. Toisaalta betonin ja raudoituksen kulutus on suurempi kuin pylväspinnalle. Kuinka tehdä tylsistynyt säätiö talosta ulos baarista?

Porattavalle pohjalle kuopat porataan syvyyteen, joka on suurempi kuin maaperän jäädytys. Kun muottiin käytettiin asbestisementtiputkia tai kattohuopaa, putoitiin putkeen ja liimattiin bitumimastilla. Kuopan halkaisijan tulee olla vähintään 10 cm suurempi kuin halkaisijan halkaisija. Hiekka kaadetaan kuoppien pohjalle ja se on hyvin tamped. Tällaisten paalujen vahvistaminen on välttämätöntä. Vahvistusta varten käytetään metsätankoja, joiden pituus on yhtä suuri kuin kaivon syvyys tai 300 mm pidempi, jos talo on monoliittisella grillauksella. Pääsauvojen halkaisijaltaan 10 mm ja sideaineen tulee olla 6 mm. Asennusta lasketaan putkeen, putken ulkopuolelle hiotaan hiekkaa ja sitten muotti kaadetaan betoniliuoksella. Katso tarkempia tietoja kyllästetyn pohjan asettamisprosessista videosta.

Teräsruuvin paalut ruuvataan maahan ilman raskaita koneita. Tällaisen perustuksen vaikutukset jäätymisen heikentymiseen ovat pienempiä johtuen paalun pienemmästä pinnasta. Pylväs- ja sarakepohja ei tarkoita kellarin tai kellarin läsnäoloa. Tällaisten säätiöiden eristämiseksi tehdään jäljitelmäperusta.

Strip-säätiö

Nauhan perustus voidaan valmistaa esivalmistetuksi tai monoliittiseksi.

Pienille rakennuksille se voidaan asettaa betonilohkareista, joiden paino on 32 kg ja mitat 20 x 20 x 400 cm. Rakenne on melko työläs lohkojen suuren painon vuoksi. Tämän lajin etu on sen soveltuvuus erilaisiin maaperäihin.

Esivalmistetuille säätiöille käytetään yleensä:

 • tiili - sopiva tapauksiin, joissa pohjavesi on syvästi kerrostettu, hyvä vedenpitävyys on välttämätöntä,
 • Butobetoni-lohkot, joiden pituus on noin 30 cm ja paino noin 30 kg, ovat suhteellisen halpoja, niiden perustana pidetään vahvimpia joukkueita, mutta se voi halkeilla kallioisella ja kevyellä hiekalla.

Syvä monoliittinen raidoitusperusta on perusteltua kahden tai kolmen kerroksen talon rakentamisessa, talon kellarissa tai kellarissa tai vuorilla vuorattuina. Pienen yhden kerroksen talossa sillä on ylimääräinen turvallisuustaso ja lisäksi se on melko kallis, koska betonin korkea hinta on korkea. Paras vaihtoehto laminoidulle viilupuuhelmelle - matala-teipin pohja.

Miten kaadetaan kaistaleen perustusta talolle baarista itsellesi

Ensimmäinen vaihe on piirrosmerkki. Jotta voit tehdä tämän, sinulla on oltava tulevaisuuden kodin suunnitelma tai projekti.

Sitten kaivaa kuoppaan. Poista ensin hedelmällinen maaperäkerros (15-20 cm). Poista sitten tarvittava määrä maaperää. Teipin pohjalle tehdään kapeita juoksuja. Jos maaperä on löysällä, ojan seinät valmistetaan hieman kaltevuudella.

Kuopan pohjassa geotekstiilit ja kaatoi hiekka tyyny. Sileää, tiheää ja vahvaa pohjaa ja geotekstiilejä tarvitaan, jotta hiekka ei sekoitu maaperään. Hiekka kaadettiin vähintään 25 cm: n kerrokseksi, tasaiseksi ja tampediksi. Jotta hiekka helpompi kompakti, se kostutetaan vedellä. Jos maa on märkä, savi, poista tarvittaessa märkä savesta ja peitä kaivon pohja roskaa ja kaada se maahan. Hiekka voidaan täyttää vain kuivalla kuopalla. Hiekan tulee olla keskikokoista tai karkeaa fraktiota.

Muotoilu tehdään tavallisesti puun leikkuulaudasta, jonka koko on 25 x 100 cm. Aluksi ne koputtavat kilvet (on parempi käyttää kynsiä, taivuta niitä, itsekierteittävät ruuvit voivat hypätä betonin paineesta) ja liittää ne sitten toisiinsa. Harjaton teräsvaipat. Jotta levyt voidaan helpommin poistaa betonin asettamisen jälkeen, muotti on varustettu polyetyleenillä. Kuviossa näkyy, miten muotti voidaan tehdä riippuen kuopan syvyydestä.

Talon kannatinlaitteessa oikea vahvistus on erittäin tärkeä. Vahvista tuleva perusta heti laattojen asennuksen jälkeen. Tee näin enintään 10 mm: n paksuiset metallitangot. Tästä vahvikkeesta tehdään verkko, joka sijaitsee 5 cm: n etäisyydellä muottien seinistä. Hän ei saa koskettaa heitä.

Betonia sekoitetaan yleensä sementtiasteella M300 tai M400. Murskattu kivi, hiekka ja sementti sekoitetaan suhteessa tai 4: 3: 1. Sitten seokseen lisätään vettä vähitellen ja sekoitetaan. On parasta vaivaa betonia betonisekoittimessa, jolloin saadaan homogeenisempi massa. Vielä parempi, jos käytät tehdasbetonia. Jos työ tehdään kylmällä säällä, vesi paranee paremmin. Kaada betonia kerroksittain. Ensimmäisen kerroksen ja viimeisen kerroksen kaatamisen jälkeen se painetaan. Jotta ei muodostu saumoja, joissa lämpö jatkuu, älä tee pitkää kaatamista kaatamalla. Stiffens ja voitot kestävät betonia 28 päivää.

johtopäätös

Talo, joka on valmistettu puusta, kuten hirsirakennus, on suhteellisen kevyt, joten sen perustana ei ole yhtä voimakas kuin tiilen. On mahdollista käyttää paalua, pylvästä, nauhapohjaa. Säätiön valinta riippuu tulevan talon maaperästä, alueesta ja lattiamääristä sekä siitä, onko suunniteltu kellari tai kellari.

Me rakennamme perustan baarin talolle omilla kädillä

Bar-muotoiset talot ovat maassamme hyvin ansaittu suosio. Tämäntyyppiset rakennukset ovat ympäristöystävällisiä, kauniita ja mukavia elää. Mutta tietenkin tällainen rakenne palvelee pitkään vain, jos sen alla on luotettava säätiö.

Ensinnäkin lähiympäristön omistaja, joka päätti rakentaa talon omalla kädellään avaimet käteen liimalla tai profiloidulla baarilla, pitäisi päättää, millaista säätiötä kaadetaan sen alla. Lisäksi sinun täytyy tietenkin tutustua valitun perustyypin rakentamisen tekniikkaan.

Mikä säätiö valita

Profiilikuitujen tai liimattujen puiden talot voidaan rakentaa paaluille tai pylväille. Niiden alla on usein kaadettu nauha tai laattapohjat. Tietyntyyppisen perustan valinta riippuu tekijöistä, kuten seinien ja katon painosta, sekä maaperän ominaisuuksista paikan päällä.

Puutavara - materiaali on melko kevyt, mutta valitettavasti puu ei ole kovin erilainen. Siksi puun talon perustana on oltava niin luotettava ja voimakas. Vaikka lopullinen hinta olisi melko korkea, sinun ei pitäisi säästää. Muussa tapauksessa rakennusseinät voivat "johtaa" ja elantonsa vaarantaa. Penkkirakennuksessa on etuja ja haittoja, sinun on myös muistettava tämä ja valittava talon hankkeet, jotka tuntevat heidät.
Yksityiskohtaisesti perusteiden valinnasta perusta, voit oppia videosta.

Maaperän ominaisuudet

Ennen säätiön rakentamista on selvitettävä, millaista maaperää on saatavilla paikan päällä. Tällöin taloon perustuvat lisätutkimukset. Maaperää on useita:

 1. Skalny. Tämä on erittäin kestävä ja vakaa maaperä. Joskus tällaisten kohteiden talojen alapuolet on pystytetty suoraan yläpuolelle ilman tunkeutumista. Tällöin paras valinta olisi nauhan perusta;
 2. Poluskalnyh. Se on myös melko luotettava maaperä. Tällaista indikaattoria jäätymisen syvyydestä ei tässä tapauksessa oteta huomioon. Säätiö on myös yleensä pystytetty eikä käytännössä ole haudattu;
 3. Monialayritys. Tämä maaperä sisältää runsaasti kallionpalasia. Pohja tässä talossa voi olla pylväskohtainen (tämän vaihtoehdon hinta on pienin) tai teippi;
 4. Hiekkaa. Tämäntyyppinen maaperä rakennuksen painon alapuolella sags voimakkaasti. Mutta lyhyessä ajassa, ja siksi sitä pidetään melko luotettavana. Rakennuksen pylväs- tai kaistalepohjan rakentaminen tässä tapauksessa olisi paras ratkaisu;
 5. Savea. Näiden maalien koostumus on erittäin heterogeeninen. Siksi keväällä he voivat paisua epätasaisesti. Tämän seurauksena talon pohjan eheys voidaan rikkoa. Siksi tällaisten maaperän pohja on paras kaataa nauhaa ja syvemmälle - alle jäätymisasteen;
 6. Turve ja kastelu maaperä - kaikkein epäluotettava vaihtoehto. Tällaisten maa-alueiden vuokranantajien perustamisprojektien kehittäminen ei ole sen arvoista. On parempi kutsua asiantuntija. Useimmiten avaimet käteen talot tällä tyyppisellä maaperällä on pystytetty ruuveilla. Jälkimmäiset on haudattu maan kovien kerrosten syvyyteen. Siksi puusepän talo on luotettava;
 7. Liikkumatta. Tässä ryhmässä ei ole kovin vakaa maaperä rinteillä. Tällöin laattojen pohja on kaadettava talon alle. Tämän tyyppisen alustan hinta on erittäin korkea, mutta seinien liikkuessa se liikkuu sen kanssa ja pysyy sen vuoksi ehjänä.

Käytännöllisesti koko Venäjän alueella maaperä on melko vakaa. Siksi maamme talot rakennetaan melko harvoin profiloidusta tai liimatuista puusta paaluilla tai laattoilla. Useimmiten tällaisissa rakennuksissa pystyttää matala-matala tai pylväsperustainen.

Säätiön laskenta

Luodessasi taloa, muista tehdä lasku sen perustamisesta. Muussa tapauksessa se ei välttämättä ole tarpeeksi vahva tai päinvastoin liian voimakas, minkä seurauksena sen hinta nousee tarpeettomasti.

Nauhalevyn leveys lasketaan kaavalla:
S = 1/1 × (M / R), missä M on rakennuksen paino ja R on suurin mahdollinen kuormitus maahan.

Ensimmäisen indikaattorin laskenta suoritetaan lisäämällä talonrakennuksessa käytettävien rakennusmateriaalien paino. Toinen on erityisissä taulukoissa.

Pylväspohjan pylväiden lukumäärää lasketaan seuraavan kaavan mukaan:
N = F / R / S, missä F on rakennuksen paino, R on maaperän kestävyys, S on pylväsjalan alue.

Esimerkiksi pylvään jalka hiekkapohjaiselle maaperälle on 1589 cm2 (halkaisijaltaan 450 cm) ja rakennuksen paino on 200 tuhatta kiloa. R-arvo hiekalle on 6. Siksi pilarien lukumäärän laskeminen näyttää tältä: N = 200000/6/1589 = 21 tukee.

Strip-säätiö

Nippusäätiö on pystytetty puumuottiin, joka voidaan pudottaa levyistä 2,5 - 3 cm paksusta. Tällaisen pohjan betoniseos valmistetaan liimatuista tai profiilipalkista käyttäen sementtiä, jonka laatu on vähintään M300-400 50 kg). Hiekka yleensä vie joen.

Sementin * hiekan * murskakiven osuuksien tulisi olla 1 * 3 * 4. Täryttäminen on parasta tehdä betonisekoittimessa. Tällöin voit saada paljon homogeenisemman ja siksi laadullisen ratkaisun.

Talon kellarin korkeus profiloidusta tai liimatuista puusta voi olla mikä tahansa.

Asiantuntijat kuitenkin uskovat, että puu on suojattu mätänemästä vain, kun kellarikerroksen korkeus maasta on vähintään 40 cm.

Näin avaimet käteen -rakennusten rakentamiseen osallistuvien yritysten asiantuntijat täyttävät perusteet.

Teipin säätiön rakentaminen omiin käsiisi

Tämä säätiö kaadetaan palkin talon alle seuraavasti:

 1. "Egyptin kolmion" tai "kahden käyrän" menetelmällä on merkintä. Puupinoja ajetaan tulevan rakennuksen kulmaan. Niiden välillä vedetään vahva joustamaton johto;
 2. Merkitsemällä kaivannon kaivetaan. Sen syvyys Keski-Venäjällä on yleensä 70-100 cm. Jos talo on suuri, voit vuokrata erikoislaitteita kaivamaan kaivantoa. Tällaisten palveluiden hinta on melko korkea, mutta tällä tavalla voit pelastaa itsesi aikaa vievästä työstä.
 3. Kaivannon pohjalle hiekka kaadetaan 20-25 cm: n kerrokseen;
 4. Asentaa muottipesän. Sisästä se kiinnitetään polyeteenillä. Poista sitten suojukset kaatamisen jälkeen. Lisäksi puu voi imeä vettä liuoksesta, mikä johtaa betonin laadun heikkenemiseen.
 5. Hiekalle kaadetaan 5 cm: n paksuinen kerros;
 6. Sen jälkeen, kun se kovettuu (noin päivän kuluttua), siihen on asennettu vahvistushäkki. On suositeltavaa neuloa 12 mm: n sauvajohtimella. Etäisyys rungon äärimmäisistä oksista muottien seiniin on oltava 5 cm;
 7. Aseta betoniseos. Jos et tee tätä kerralla, voit täyttää kerrokset. Vuodon jakamisen välinen tauko saa olla enintään 12 tuntia. Tällöin saat melko vankan perustan talolle avaimet käteen -periaatteella;
 8. Nauhan yläkerrokseen kaadetaan ankkuripultit tai nastat, joita myöhemmin käytetään puristuskruunun profiilipalkin kiinnittämiseen.

Kaksi päivää sen jälkeen, kun seos on asetettu, muotti poistetaan. Talon rakentaminen jatkuu vasta nauhan selviytymisen jälkeen. Betoni on täynnä voimaa noin kuukaudessa. Kahden viikon kuluessa kaatamisen jälkeen nauha on suihkutettava säännöllisin väliajoin veden kanssa niin, ettei pintakuvioita tapahdu.

Betonirakenne

Betoniseoksen täyteaineena käytetään yleensä murskattua kiveä. Jos kuitenkin sivuston läheisyydessä on kerrostumaa basaltti kiviä, ei ole välttämätöntä käyttää rahaa tähän materiaaliin ja kaataa rauniot. Tämäntyyppisen pohjan rakenne valmistetaan samalla tekniikalla kuin tavanomaisella nauhalla raunioilla.

Kivi on paras valita 20 - 30 cm: n kokoiseksi. Voit käyttää vain kestäviä kiviä. Hiekkakivi ei esimerkiksi sovellu säätiöön. Betoniliuska, jonka hinta ei viime kädessä ole liian korkea, kaadetaan tähän muotoon tai liimattuun puuhun:

 1. Hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle;
 2. Betonipinta 15 cm paksu on täytetty;
 3. Muotti on asennettu;
 4. Betoniseoksen kerros kaadetaan 25 cm: iin;
 5. Kivet painetaan siihen. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 5 cm;
 6. Sitten betonikerros kaadetaan jälleen ja kivet ovat upposi.

Rakenteiden rakentamisprosessit olisi asetettava ruuvien vieressä ryhmiin. Tässä tapauksessa on helpompaa työskennellä. Betonin ja raunioiden pohjalta voit rakentaa omalla kädellä avaimet käteen luotettavan talon.

Sokea alue

Kesällä katolta virtaava sadevesi voi vuotaa pohjan alapuolella ja vähitellen tuhota sen. Jotta tämä ei tapahdu, olisi järjestettävä sokea alue. Täytä se seinien ja katon rakentamisen jälkeen, talon ympärillä, sinun täytyy kaivaa 25 cm syvä kaivanto.

Kaivo on täynnä hiekkaa, joka on sekoittunut raunioihin, ja kerrosta savea. Sitten lujitusholkki asennetaan ja betoniseos kaadetaan kevyellä kaltevuudella. Sokean alueen leveyden on oltava sellainen, että katolta kaadettava vesi laskee sen päälle ja virtaa poispäin talon pohjasta.

Pilarin perusta

Tämä on edullisin ja helpoin rakentaa perustyyppi. Tällaisen säätiön syvyys Keski-Venäjällä on noin 70-100 m. Paksuus on yleensä 30-40 mm. Torvet sijaitsevat 1,5 - 2,5 metrin välein.

Miten kaadetaan pylväsperusta

Tämäntyyppisen talon rakentaminen tapahtuu seuraavasti:

 1. Tarvittavien pylväiden lukumäärä lasketaan ja merkitään merkki. Vastakkaisilta sivuilta tulevat sauvat on toisiaan vastapäätä. Ne olisi kaadettava epäonnistumatta kaikissa kulmissa sekä ulko- ja sisäseinien leikkauspisteessä;
 2. Tarvittavan halkaisijan kuoppia kaivetaan;
 3. Hiekkakerros kaadetaan niiden pohjaan. Sen paksuus tulisi olla 20-25 cm. Hiekka asetetaan 5 cm: n kerroksiin, kummassakin vedessä letkusta.
 4. Muotti on tehty kateaineista. Tämän saavuttamiseksi materiaali valetaan sopivin halkaisijoiksi putkiksi, jotka on ommeltu ja upotettu kaivoihin. Joskus muottiin muotoiltu muovista valmistettujen profiilien tai liimattujen puiden pinnoille ei käytetä kattotiiliä, mutta suuria halkaisijaltaan asbestiputkia;
 5. Aseta vahvistushäkki kuhunkin kuoppaan. Kehykset on valmistettu 12 mm: n aallotetusta sauvasta. Kussakin kuopassa tulee 3-4 kpl ja sitoa ne kiinnikkeillä. Ennen ruberoidin pintaa kustakin tällaisesta kehyksestä tulisi olla vapaa tila noin 5 cm;
 6. Betoniseos kaadetaan muottiin. Valmista se samalla tavalla kuin nauhalle - sementistä M400, jokivesi ja murskattu kivi suhteessa 1 * 3 * 4;
 7. Ennen käämien päättymistä tukipilarit asetetaan pylväisiin, joihin kruunun profiilipalkin kiinnitys suoritetaan. Ne on haudattava betoniin 20 cm: n korkeudella. Samalla korkeudella niiden pitäisi työntyä pinnan yläpuolelle. Ankkuripultteja voidaan käyttää sauvojen sijaan.

Ne ovat sarakepohja samalla tavalla kuin nauha-alusta vähintään kuukauden ajan. Tänä aikana hän saa riittävästi voimaa kestääkseen seinien ja katon painoa. Hirsitalon kokoonpanojen on oltava vesitiiviitä. Tätä varten kukin niistä on päällystetty bitumilla ja päällystetty päällystysmateriaalin päälle.

Siten nauhan tai pylväspohjan rakentaminen puutavaran omien käsien alle on suhteellisen yksinkertainen. On tärkeää valita säätiön tyyppi ja täyttää kaikki tarvittavat teknologiat. Sitten pohja muuttuu luotettavaksi, ja talossa itsessään seisoo sitä monta vuotta.

Jos et ole varma kyvystänne, kannattaa rakentaa liimattua tai profiloidusta avaimet käteen sopivaa taloa mille tahansa hyvän maineen omaavalle yritykselle. Tällaisten yritysten palveluiden hinta on yleensä korkea, mutta tässä tapauksessa tehtävä työ suoritetaan mahdollisimman tehokkaasti. Yrityksen asiantuntijat valitsevat rakennuksen tarvittavan perustan ja täyttävät sen asianmukaisessa muodossa.