Mielenkiintoisia Artikkeleita

Maan talon perusta - parhaat vaihtoehdot, laitteen pilarit

Rakenna oma pieni ja mukava maalaistalo omalle maallemme, sillä monet ovat vaaleita unelmia. Toiminnan kausivaihtelu mahdollistaa kevyen rakenteen rakenteen ja säästävät huomattavasti säätölaitetta. Kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat kuitenkin myöhemmin olla kalliita kiinteistöjen omistajalle. Oikealla valinnalla annettavalle perustalle tulisi ottaa huomioon maaperän koostumus, pohjaveden sijainti ja maaperän jäädytys syvyysalueella. Nämä tiedot auttavat estämään pystytetyn rakenteen mahdolliset muodonmuutokset ja siirtymät, mutta myös määrittelemään sopivan tyyppisen alustan valinta.

Maatiloihin perustuvat säätiötyypit

Pohjavesirakenteiden rakentaminen on suositeltavaa päällysrakenteisten talojen rakentamisessa, joissa on raskas katot.

Optimaalinen kellari vaihtoehto helposta maalaistalolle pidetään haudattuna pohjana. Ne ovat melko luotettavia, niitä voidaan käyttää melko pitkään ja lisäksi niitä on helppo rakentaa omin käsin. Useimmin käytetään seuraavia perustyyppejä:

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Yhden tai toisen tyyppisen rakenteen valinta riippuu ensisijaisesti paikan topografiasta, maaperän koostumuksesta sekä pohjaveden läsnäolosta ja sijainnista.

Laattojen pohja on syvyydeltään lujitetusta betonista valmistettu monoliittinen laatta, joka on muodostettu kaatamalla betoniliuos omilla kädillä suoraan avoimen kuoppaan valmistetulle alueelle. Tällainen pohja soveltuu parhaiten maaperän karsimiseen, koska se ei pelkää niiden siirtymistä eikä se ole riippuvainen pohjaveden sijainnista. Rakennusmateriaalien ja maansiirtokoneiden aiheuttamat huomattavat kustannukset, jotka aiheutuvat laattojen asettamisesta koko rakennukselle, tekevät tällaisista säästöistä taloudellisesti kannattamattomia suurille maalajeille.

Matala pohjan nauhatyyppi on järjestetty tasaiselle koostumukselle kuiville maille, ja se voi olla:

 • yhden kappaleen ja muodon monoliittinen teräsbetoniteippi. Pohja asetetaan valmiiksi valmistettuun uraan, johon on asennettu raudoitus, kaatamalla betoniliuosta koko rakennuksen ympärysmittaan sekä sisäisten kantavien seinien alle;
 • betonielementti. Avoimessa kaivossa pinottu, ne on kiinnitettävä toisiinsa lujittamalla ja sementtilaastilla.

Kaistaleen perustuksen tärkein etu on omistajan tarjoama tilaisuus varustaa rakennuksen lisää kellarilla tai kellarissa. Lisäksi melko yksinkertainen rakennusmenetelmä mahdollistaa perustan rakentamisen omiin käsiisi. Työn monimutkaisuus ja käytettyjen materiaalien suuri määrä tekevät tällaisen säätiön rakentamisen helppoon maalaistaloon epäkäytännölliseksi.

Taloudellisimmillaan on mahdollisuus käyttää sarakepidikkeitä, mikä on edullista useimmissa tapauksissa kevyen runkorakenteen tai paneelitalojen rakentamisessa heikoilla maaperillä tai jäädytetyllä maaperällä. Tiilen, kiinteän betonin tai puun peruspilarit voivat puolittaa rakennusten rahoituksen kustannuksia. Ne eroavat työvoimavaltaista työtä vähäisemmässä määrin kuin teippi- tai laattapohjat.

On syytä muistaa, että pylväsperusta ei kategorisesti ole sopiva vaakasuoralle liikkuvalle maaperälle rakennuksen mahdollisen kallistumisen vuoksi!

Niiden tärkein haitta on mahdottomuus asentaa massiiviset ulkoseinät, vaikeus rakentamalla jalusta sekä tarve rakentaa grillage varten joukko ylemmät leikkaukset tukia upotettu maahan.

Pylväsperustan laite

Perusrakenteiden suosio maakotitalon tukikohdista johtuu paitsi suhteellisen vähäisestä työlästä työstä, mutta myös mahdollisuudesta käyttää erilaisia ​​rakennusaineita rakenteen muodostamiseksi. Tukit voidaan tehdä käsin tiilestä tai betonista, sementtilohkoista, puusta tai metallista. Lisäksi tekniikka tällaisen säätiön suorittami- seksi porattujen kaivojen avulla on laajalti käytetty, joka sisältää seuraavat työvaiheet.

 • Sivuston valmistelu. Jätteiden ja maaperän poisto.
 • Merkinnät rakennustyömaalle ja tiloille. On huomattava, että pilarit on sijoitettava tulevan rakenteen kaikkiin kulmiin ja kantavien seinien liitospisteisiin.
 • Poraa kuopat tukeen. Pehmeät, taipuisat maaperät mahdollistavat porauksen perinteisen puutarhakyörän avulla ilman, että kiinnität raskaita koneita.
 • Tukien muodostuminen. Se on tehty kattopölystä, joka on kiedottu putken muotoon, joka vastaa kaivon halkaisijaa. Kaivannon pohja on esipakattu ja kaadettu pienellä määrällä betoniliuosta, minkä jälkeen valmistetaan kaivoon ruberoidiputki. Valmistetun rakenteen korkeus ei saa ylittää 30-40 cm maanpinnan yläpuolella.

Asbestisementtiputkien käyttö ruploidin sijasta tukien muodostuksen aikana lisää koko rakenteen lujuutta ja nopeuttaa prosessia.

 • Vahvistustukit. Järjestelmän vahvistamiseksi perustetaan lujitemuovaus ennen kaadettujen kaivojen kaatoamista. Tämä edellyttää 3-4 metallinen tankoa, joiden halkaisija on 8-10 mm ja pituus hieman suurempi kuin vastaavan kokoinen ruberoidisisäke tai asbestisementtiputki, mikä on välttämätöntä grillattavan terän kestävyyden varmistamiseksi.
 • Valmistetun rakenteen täyttäminen betonilla. Jotta aukkojen muodostuminen estettäisiin, kaivon täyttämisprosessissa on välttämätöntä jäädä tulevaa seosta väliaikaisesti.
 • Laite grillata. Se tehdään riittävän voimakkaan betonin joukon jälkeen. Tarvitaan pilarin perustuksen tekemiseksi suuremman vakauden ja jäykkyyden vuoksi. Grillin rakentamista varten on tehtävä muotti ja valmistettava metallivahvikeharja. Valukappaleen jälkeen grillataika jätetään 2-3 viikkoa, kunnes betoniliuos on täysin kovettunut.

Laaja-alainen on myös mahdollisuus asentaa tiilipylväiden perustat kevyiden rakennusten maalajeille. Tätä varten käytä vain korpulentaalisesti poltettua keraamista tiiliä, jossa ei ole halkeamia. Se on valittava jäätymisindeksin mukaan. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän jäädyttämiseen ja sulattamiseen liittyviä syklejä voi kestää materiaalia.

Kun asennat pylväsperiaatteita, silikaatin tai onton tiilien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Suurten raskaiden komponenttien puuttuminen säätiön suunnittelussa sallii paitsi perustaa omia käsiään myös itsenäisesti palauttaa tai korvata yksittäiset osat osittaisella tuhoamisellaan. Tiilipilarien rakentaminen on sijoitettu rakennuksen jokaiseen kulmaan erillisten seinien ja pitkien palkkien alla. Tukit sijoitetaan enintään 2 m: n etäisyydelle toisistaan ​​ja niiden syvyys on yleensä 0,5... 0,7 m.

Tiilen pylväspohjan asennus koostuu seuraavista työvaiheista.

 • Sivuston merkitseminen tukien ja maanrakennusten alle. Näytteenotto tehdään laskemalla, mikä mahdollistaa laitteen muurauksen pitokorkeudessa jopa 70 cm.
 • Laitteen tyynyt ja vedeneristys. Se tehdään lisäämällä hiekkakerros, joka on 15 cm paksuista murskattua kiveä jokaisessa avoimessa kuopassa, ja sen jälkikäsittelyä. Tiilen suojelemiseksi maaperän kosteuden sisääntulokerroksesta sijoitetaan kaksikerroksinen katemateriaali hiekka-sora-alustaan.
 • Pilarien rakentaminen. Asennus tehdään puoliksi tiilen, jolloin keskellä on neliömäinen ontelo, joka ulottuu koko sarakkeen korkeudelle. Tulevaisuudessa se täytetään betonilla. Suuremman lujuuden vuoksi rakennetta vahvistetaan asettamalla tangot syvennykseen.
 • Vedeneristyskannattimet. Kosteudelle suojaamiseksi käytetään bitumimastia tai muita polymeeri-bitumin suojamateriaaleja pystytettyihin tiilikantoihin.
 • Täytä täyttö tampingilla. Se vähentää huomattavasti maakerrosten kausittaisten liikkeiden perustan suunnittelua. Se tehdään roskien, sillin tai kuonan avulla aikaisintaan 6-7 päivän kuluttua pilareiden asennuksesta.

Muita töitä ovat valmistetun pylväspohjan asennus puupalkkeineen tai metallikanavalla. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa jakautuvan tasaisesti säätiölle siirrettyyn kuormaan. Palkit sijoitetaan pystytettyihin tukiin, joiden yläosaan on esipainettu vedeneristysmateriaaleilla.

johtopäätös

Maa-talojen perustusten rakentaminen ei rajoitu yllä kuvattuihin menetelmiin eikä käytettyihin materiaaleihin. Valitaan tietyn tyyppinen pohja rakentamiseen, joka auttaa tasapainoista lähestymistapaa ottaen huomioon paitsi maaperän koostumuksen paikan päällä tai rakennusmateriaalien kustannukset. Rakenteiden taitojen puuttuessa voit yliarvioida niiden kykyjä jopa yksinkertaisimpien rakenteiden rakentamisessa omilla käsillään. Näissä tapauksissa sinun on käytettävä asiantuntijoiden palveluja, jotka auttavat ei ainoastaan ​​välttämään valitun virheen vaan myös välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia säätiön rakentamisen aikana.

Antamisen perusta

Mökki tai maalaistalo - kausiluonteinen majoituspalvelu, joka vaatii vähimmäisviestinnän. Pienet yhden kerroksen rakennukset painavat vähän ja käytännössä eivät aiheuta paineita maaperälle. Siksi luovutuksen perusta voi olla kevyt, ilman monimutkaisia ​​rakenteita.

Asuntojen rakentaminen huviloiden rakentamiseen

Talon pohjaa ei ole valittu erikseen, vaan alueen geologisten ominaisuuksien mukaan. Se riippuu topografiasta ja maaperän koostumuksesta siitä, miten säätiö rakennetaan omilla käsillään. Maaperän analysointi, harkitse muutamia kohtia.

Maaperän monimuotoisuus

Maaperän tyypistä riippuen perusrakenteen tyyppi määritetään:

 • puolikiinteä ja savi kiinteä, soraa märkä suurten lohkojen maaperä, jolle on ominaista huurun tunkeutumisen muodonmuutos ja turvotus, mahdollistaa minkä tahansa tyyppisen pohjan kaatamisen;
 • hieno hiekka, pöly, pehmeä ja tulenkestävä savipitoisuus, joka on kyllästetty pohjavedellä, sekä turpeen, joka säilyttää kosteuden, luo perustuksia, jotka kestävät maaperän, teippityyppien, pylväsruuvien ja laattojen kutistumista ja turvotusta;
 • Kiviset kiviset pinnat ovat parhaita rakennusten rakentamiseen kellarikerroksella.

Kun tunnistat maaperän tyypin, kiinnitä huomiota niiden huurunpuhtauden asteeseen.

Jäätymissyvyys

Indikaattori riippuu tietystä ilmastovyöhykkeestä, ja sitä säännellään SNiP: n määräyksillä: 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet" ja 23.01-99 "Rakennusilmatieteoria". Maan talon perusta rakennetaan tämän tason alapuolelle.

Pohjaveden esiintyminen

Matalalle syvyydelle sijoittaminen edistää maaperän jäädyttämistä ja voi tulevaisuudessa aiheuttaa kelluntapinnan tulvan. On suositeltavaa pystyttää jalusta nostettuun paalujärjestelmään.
Kolmen tekijän analyysi varmistaa, että säätiö, joka on suunniteltu tietyn maaperän mökille, omalla kädelläsi on asianmukaisesti sijoitettu.

Tyypit basaarin esikaupunkien asunnossa

Voit rakentaa pienen koon pienen talon, jonka avulla voit rakentaa pohjan seuraavista tyypeistä:

 • monoliittinen levy, joka on kiinteä betonirakenne;
 • Pile - ominaista kasaavat tangot;
 • nauha - merkitsee vahvistetun nauhan läsnäoloa;
 • sarake, joka mahdollistaa tunkkien asentamisen maahan upotettuna.

Jokaisella pohjatyypillä on oma muotoilu ja tekninen potentiaali. Eri rakennusten konstruktiiviset komponentit, rakentamisen olosuhteet auttavat määrittämään säätiön käytön toteutettavuuden.

Pilarin rakenne

Puutarhaston sarakehyksen järjestäminen on kysyntää sen kustannustehokkuuden vuoksi. Rakentamisessa on yksinkertainen rakenne:

 • koostuu tukipylväistä, jotka on syvennetty maaperään alareunan ja ylemmän ulkonevan ulospäin;
 • yläosa sijaitsee samassa tasossa muodostaen tasaisen pinnan;
 • tukialustat on asennettu kulmiin laakerin seinämien leikkauspisteessä väliseinien välissä, joiden sävelkorkeus on 1-2,5 m;
 • sauvojen kytkentä tapahtuu metallisen grillauksen tai palkin avulla kuormituksen jakamisen varmistamiseksi kotona.

Pilarit on pystytetty betonilohkoilla, asbestisementtiputkilla, tiilillä tai raunioilla.

Pylväsvarsien käyttö

Pylväskanta katsotaan parhaaksi vaihtoehdoksi kevyiden puurakenteiden rakentamiseen. Kellareita, kellareja ja kellareita ei aseta puurakennuksiin.
Tukien pohjat on rakennettava tiheään maaperään. Pinnan on oltava tasainen, ilman korkeuseroja. Muuten maaperän sivuttaispaine johtaa rakenteen "kaatumiseen" ja talon tuhoamiseen.

Käytön edut ja haitat

Pilarin pohjalla on useita etuja, jotka ovat:

 • tehokkuutta;
 • nopea asennus;
 • rakenteellinen luotettavuus.

Positiivisten tekijöiden joukossa on haittoja:

 • lukuun ottamatta talon alle rakennettavien kellareiden, autotallien ja kellarien rakentamista;
 • pienille ja kevyille rakennuksille;
 • jota ei käytetä kallistus- ja liikkuvilla mailla.

Pylväsversio on rakennettu omilla käsillä ilman lisäkustannuksia.

Maaseudun hihnan pohja

Teippivariantti olettaa, että lattianpäällyste on lujitetun tiilen, raunion, betonin, kaikkien seinien ja väliseinien läpi, toistettaessa rakennuksen ääriviivaa. Rakenteen rakenne takaa rakentamisen kestävyyden ja luotettavuuden vaikeilla syillä.
Rakennuksen aikana osa nauhasta sijoitetaan maaperään, toinen puoli jää pinnalle, mikä mahdollistaa talojen ja autotallien rakentamisen rakennusten alle.
Syvyydestä riippuen pohja on jaettu kahteen tyyppiin:

 • upotettu - asetetaan alle 20-30 cm: n jäädytyskerroksiin (tämä on 1,5-1,8 m syvyyteen). Se pystyy kestämään raskaita kuormituksia ja maaperän turvotusta.
 • matala syvyys - se asennetaan 40-70 cm: n syvyyteen heikosti kova ja ei-lamey maaperä.

Käytetään perustana vahvistetusta teipistä tiilen, betonin ja lohkojen talojen rakentamiseen. Kehysrakennuksissa sen asentaminen ei ole suositeltavaa korkeiden kustannusten vuoksi.

Suunnittelun positiiviset ominaisuudet ja haitat

Pohjalla on useita positiivisia ominaisuuksia:

 • autotalli ja kellari on mahdollista;
 • lisääntynyt kapasiteetin lisääminen mahdollistaa kiven ja tiilien rakennusten rakentamisen;
 • kestävä käyttöikä;
 • asennettaessa ei ole tarvetta käyttää lisälaitteita;
 • sitä käytetään millä tahansa maaperällä.

Miinukset ovat materiaalien korkeat kustannukset ja työn monimutkaisuus.

Paalutusjärjestelmä

Palo-perustukset maalaistalolle koostuvat joukosta paaluja (pitkät sauvat, joiden toisessa päässä on piste) yhdistettynä metallin tai puun peittämiseen yhteen rakenteeseen, joka on haudattu maahan. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 • ruuvi - pitkät metalliset sauvat, joiden päissä on terät ruuvaamiseen maaperään. Ne haudataan käsin tai käyttämällä erityisiä mekanismeja;
 • poraus - valmiit betonirakenteet, jotka on asennettu kaivoihin;
 • ramming - rakennettu maahan, prosessin aikana kaivon poraamiseksi ja täyttämiseksi betonilla;
 • - puuta, teräsbetonia tai metallia olevat puiset sauvat asennetaan painamalla.

Mökkien rakentamisessa on kysyntää pino-ruuvipohja, joka toteutetaan ilman ylimääräisiä maalajeja. Asennusta varten tangot on ruuvattava maahan maahan jäätymisen syvyyden ja betonisoitumisen vuoksi.

Soveltamisala

Piles ovat tärkeitä kehysrakennusten ja pienien tiilitalojen rakentamiseen. Porausruuvin säätö on suositeltavaa käyttää pohjavedessä, turpeessa ja liikkuvassa maassa. Kallioilla, joita ei käytetä.
Se on vaatimaton epätasaisissa tontteissa, kun on tarpeen rakentaa talon rinteeseen. Riittää, että asennat yhden tuen ja leikataan kaikki muut yhdellä tasolla.

Hyödyt ja haitat paalunrakentamisessa

Eduista ovat seuraavat ominaisuudet:

 • alhaiset kustannukset;
 • nopea asennus;
 • kyky purkaa sauva korjauksen aikana;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • sitä käytetään eri maaperässä.

Pino-ruuvirakenteen haittapuolena se voidaan erottaa käyttämällä vain kevyitä rakenteita.

Laattojen monoliittinen perusta

Laatoitettu säätiö maatilalle on monoliittinen vahvennettu rakenne, joka on vuorattu sora-hiekka tyyny. Vaihtoehtoinen pohja - karkea lattia rakenteilla.

Missä sitä käytetään?

Laattajärjestelmä soveltuu erilaisille maaperäalueille: monimutkainen, kova, savipinta, turve, kallio ja pohjavesimuodostumat.
Monoliittinen rakenne pystyy kestämään raskaita kuormia. Sen käyttö on mahdollista rakentaa raskas tiilirakennuksia useisiin kerroksiin.

Positiiviset ja negatiiviset kohdat

Levyn käytön myönteiset näkökohdat mökin perustana ovat:

 • luotettavuus ja kestävyys;
 • lisääntynyt kantokyky;
 • kestävyys;
 • mahdollisuus asentaa eri maaperään.

Monoliittisen rakenteen ainoa haittapuoli on betonin ja rungon korkeat kustannukset.

Asetukset grillit

Murskaimet muodostuvat sen jälkeen, kun betoni on voittanut. Suunnittelu antaa perusvakavuuden ja toteutetaan kahdessa versiossa.

Pile-ruuvin grillausominaisuudet

Rakennusta tarvitaan kehystyyppisten talojen luotettavuuden parantamiseksi hirsitaloista tai paneeleista. Tuotteen edut ovat se, että se ei vaadi maaston geologisen arvioinnin kustannuksia, asettuu maastoon rinteellä tai rannikolla. Rakentamiskustannukset eivät sisällä vedenpoistoverkkojen, sokeiden alueiden ja asuintaloiden rakentamista. Piles upotetaan maaperään reikiin 1-3 päivää. Sitoutunut baariin.

Poraamattomien paalujen grillausominaisuudet

Tämän tyyppinen Rostverk jatkaa rakentamisen toimintaa, mutta lisää rakenteen luotettavuutta. Pileistä valmistetaan betonilaatua B15, jotka mahdollistavat seinien muodostamisen. Maassa olevat reiät on tehty manuaalisella tai automaattisella porauksella. Kaivoja syvennetään yleensä 50 cm, joka on vahvistettu asbestisementillä tai polymeeriputkilla.
Typeräjä paaluja ei käytetä suolla mailla, ja ruuvi on parasta tehdä saumattomasta metallista.

Tyypillinen perusta-algoritmi

Fundamentaaliset perusteet ratkaistaan ​​yksinkertaisella tekniikalla. Tärkein edellytys on noudattaa teosten järjestystä suosituimpien perustyyppien rakentamisen aikana.

Pilarin rakenteet

Tapahtumat järjestetään vaiheittain:

 1. Sivusto tyhjennetään roskista, jolloin maaperä on poistettu.
 2. Rakenteen ja tappien pisteiden merkitseminen suoritetaan. Pylväät sijoitetaan kulmiin.
 3. Porat reikiin. He työskentelevät pehmeillä maaperillä puutarhaviljelyllä, sillä kiinteät maaperät he vuoktavat automaattisen.
 4. Vedeneristys muodostuu putken putkimaisen ruploidin avulla. Onton pohja peitetään betonilla.
 5. Tuloksena olevasta kaivosta on kiinteä ruberoidiputki. Sen korkeus on 30-40 cm.
 6. Vahvistettu tuki, jonka halkaisija on 8-10 mm.
 7. Rakenne on täynnä betonia.

Sementti massa jäätyy 2-3 viikkoa.

Säännöt pohjan täyttämiseksi nauhan muodossa

Kiinnitä puiset elementit tikkaiden avulla rakennuksen ja lujittavan kehyksen rakentamisen jälkeen. Jatkotyö vaatii tiukkaa sekvensointia:

 • betoni kaadetaan pieniin eriin, kerroksittain;
 • kukin kerros tiivistetään, lävistetään lujitustangolla aukkojen poistamiseksi;
 • rajoittaa sitä siten, että liuos ei ylivuota elastisen johtimen yli;
 • massan pinta tasaantuu tasaisella aluksella;
 • Jakaaksesi formulaatiot tasaisesti, hankaa muottiin kumimetsällä.

Yöllä koostumus peitetään ja päivällä - kaadetaan vettä. Kehysmuotti on purettu 14 päivän kuluttua.
Kun rakennat säätiötä omiin käsiisi, maalaistaloon, on otettava huomioon suunnittelutoiminnot, kunkin tyypin edut ja mahdollisuus käyttää sitä tietyllä maalla. Oikea perustus, joka on suunniteltu mökille, joka muodostuu kädestä - takuu rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä.

Miten perustaa maalaistalo?

Luodaan säätiö maatilalle on helppoa. Siksi monet ottavat työn omilla käsillään. On tärkeää seurata prosessia ja lähestyä rakentamista perusteellisesti. Sitten talon valmiin pohjan osoittautuu luotettavaksi ja kestävaksi.

Esimerkkejä nauhan perustuksista.

Nauhapohjan luominen

Pääsääntöisesti talonrakennuksessa, jossa käytetään nauha-alustaa. Se voidaan varustaa lähes kaikentyyppisellä maaperällä. Voit luoda sen tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

Monoliittisen nauhapohjan laskentamalli.

 • sora;
 • kynnet;
 • varusteet;
 • hiekka;
 • sementti;
 • tiiliä;
 • vedenpitävä materiaali;
 • vesi;
 • aluksella;
 • neulonta lanka;
 • peite nauha;
 • mittanauha;
 • vasara;
 • lapio;
 • lastalla;
 • seula;
 • tapit;
 • langan;
 • rakentaminen värähtelijä;
 • rammer;
 • rakennustaso;
 • kyky sekoittaa liuos.

Ensinnäkin alue on merkitty rakennustyömaalla, toisin sanoen tulevien säätiöiden rajat on ilmoitettu. On välttämätöntä suorittaa tällainen työ ottaen huomioon lukuisat tekijät: esikaupunkirakenteen ja sen massan kokonaispinta-ala, paikan päälläolo, pohjaveden taso ja niin edelleen. Merkintä tulisi tehdä käyttämällä tappeja, jotka tulevaisuudessa joutuvat vetämään merkkijonon.

Varmista, että rajat ovat tarkkoja, kun olet merkinnyt sivuston, jotta voit myöhemmin sulkea pois mahdollisuuden luoda perustus, jolla on virheellisiä mittasuhteita. Voit tehdä tämän mittaamalla lävistäjäalueen, niiden on oltava samat.

Nauhan säätiön rakenne.

Seuraavassa vaiheessa jatka kaivannon luomista. Sen syvyyden on oltava vähintään 0,6 m. Mutta on myös otettava huomioon pohjavesien esiintymistiheys. Säätiön on oltava 20-30 cm tämän merkinnän alapuolella.

Vahvistetaan valmiit kaivurilaudat. Tämän seurauksena luodaan eräänlainen muottirakenne. Pohjan pohjassa on hiekkakerros (15-20 cm). Sen jälkeen tee se kosteaksi ja kävele huolellisesti läpi.

Peitä kerros vedeneristysmateriaalista hiekkalaatan päälle. Ruberoidi on hyvä tähän tarkoitukseen. On välttämätöntä saada se päällekkäin. Kiinnitä tarvittaessa naamiointinauha. Siirry sitten vahvistamiseen. Loppujen lopuksi, ilman sitä, nauhan säätiöllä ei ole tarvittavia voimia. Tämän seurauksena pohja voi kaatua puristusvoimien vaikutuksesta.

Metallipuikkoja on asennettava. Vahvikkeen välinen etäisyys saa olla korkeintaan 40 cm. Jotta se ei muuta suuntaa avaruudessa, on tarpeen sitoa sauvat erityisellä teräslangalla. Jos se ei onnistu ostamaan, voit käyttää sähköhitsausta.

Viimeinen vaihe on betonin kaataminen. Ensinnäkin valmistele ratkaisu. Se vaatii 3 osaa hiekkaa, 5 osaa murskattua kiveä, 1 osa sementistä ja 0,5 osaa vettä. Sen pitäisi olla homogeeninen seos. Sen tulee täyttää se tasaisesti koko talon perimenteen ympäri. Lisäksi sinun täytyy ommella betoni, ja sitten kävellä sitä rakennuksen värähtelijällä. Nyt on odotettava maan talon perustamista vaadittavan voiman nostamiseksi. Se kestää yleensä 3-4 viikkoa.

Pylväsperustan luominen

Nousevilla ja liikkuvilla mailla on parasta tehdä pylväsperusta maanrakennukselle. Sen rakentamiseen tarvitaan seuraavat materiaalit ja työkalut:

Pylväsperustaisten tyyppien rakenne.

 • bajonetti ja lapio;
 • varusteet;
 • rakennustaso ja johto;
 • rammer;
 • sora;
 • aluksella;
 • lastalla;
 • kynnet;
 • teräsbetonipylväät (halkaisija 55-170 mm, pituus 1 m);
 • tapit;
 • tarpeistoa;
 • hiekka;
 • sementti;
 • varusteet;
 • vettä.

Aloita merkintäalueelta vaadittu työ. On tarpeen nimetä kiinnittimien avulla ja kiinnittää tulevaisuuden säätiön kehä. Tällöin tehdään lisää merkintöjä paikoista, joissa virkoja varten muodostuvat humalat. Niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 3,8 metriä.

Voit luoda hylsyjä tukeille lapiolla. Jos sinulla on manuaalinen poraus arsenalissasi, on parempi käyttää sitä. Loppujen lopuksi rakentaminen voidaan tehdä paljon nopeammin. Viimeistettyjen kuoppien pohjalle on asetettu kerros hiekkaa (10-15 cm). Se on hieman kosteutettu ja särkynyt.

Seuraavassa vaiheessa on välttämätöntä valmistaa sementin, hiekan, raunioiden ja veden liuos (suhde 1: 3: 2: 0,5). Sen täytyy kaataa pieneen määrään kuoppien pohjalle. Sen jälkeen tukee asennetaan. On välttämätöntä, että ne syöksyvät ratkaisuun. Seuraavaksi tuet on kohdistettu pystysuoraan, kiinnitettynä tukiin ja tasoitettuihin onteloihin, jotka ovat muodostuneet niiden ja maan väliin. On välttämätöntä jättää tämä kaikki 7 päivän ajan perusteelliseen käyttöön.

Grillitysten luominen on seuraava vaihe pylväsperustan rakentamisessa. Ensimmäinen askel on luoda muotti. Se on tehtävä levyt ja kynnet. Sen pitäisi näkyä pohjalla niissä paikoissa, joissa se yhdistää pylväät. Suositeltu muotti korkeus on 35-45 cm ja leveys 40 cm.

Nyt sinun täytyy aloittaa betonointi. Valmistetaan liuos edellä kuvatun menetelmän mukaisesti ja kaada se muottiin. Varmista, että tasoitat sen luistamalla ja lävistämällä lujituksella ilman poistamiseksi betonista.

Valitsemalla optimaalisen perustan annettujen ohjeiden antamiselle ja noudattamiseksi pystyt tekemään rakentamisen onnistuneesti ja nopeasti.

Kuinka tehdä säätiö antaa 6: stä 4 omalla kädelläsi?

 • Nauhapohjan luominen
 • Pylväsperustan luominen

Luodaan säätiö maatilalle on helppoa. Siksi monet ottavat työn omilla käsillään. On tärkeää seurata prosessia ja lähestyä rakentamista perusteellisesti. Sitten talon valmiin pohjan osoittautuu luotettavaksi ja kestävaksi.

Esimerkkejä nauhan perustuksista.

Nauhapohjan luominen

Pääsääntöisesti talonrakennuksessa, jossa käytetään nauha-alustaa. Se voidaan varustaa lähes kaikentyyppisellä maaperällä. Voit luoda sen tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

Monoliittisen nauhapohjan laskentamalli.

 • sora;
 • kynnet;
 • varusteet;
 • hiekka;
 • sementti;
 • tiiliä;
 • vedenpitävä materiaali;
 • vesi;
 • aluksella;
 • neulonta lanka;
 • peite nauha;
 • mittanauha;
 • vasara;
 • lapio;
 • lastalla;
 • seula;
 • tapit;
 • langan;
 • rakentaminen värähtelijä;
 • rammer;
 • rakennustaso;
 • kyky sekoittaa liuos.

Ensinnäkin alue on merkitty rakennustyömaalla, toisin sanoen tulevien säätiöiden rajat on ilmoitettu. On välttämätöntä suorittaa tällainen työ ottaen huomioon lukuisat tekijät: esikaupunkirakenteen ja sen massan kokonaispinta-ala, paikan päälläolo, pohjaveden taso ja niin edelleen. Merkintä tulisi tehdä käyttämällä tappeja, jotka tulevaisuudessa joutuvat vetämään merkkijonon.

Varmista, että rajat ovat tarkkoja, kun olet merkinnyt sivuston, jotta voit myöhemmin sulkea pois mahdollisuuden luoda perustus, jolla on virheellisiä mittasuhteita. Voit tehdä tämän mittaamalla lävistäjäalueen, niiden on oltava samat.

Nauhan säätiön rakenne.

Seuraavassa vaiheessa jatka kaivannon luomista. Sen syvyyden on oltava vähintään 0,6 m. Mutta on myös otettava huomioon pohjavesien esiintymistiheys. Säätiön on oltava 20-30 cm tämän merkinnän alapuolella.

Vahvistetaan valmiit kaivurilaudat. Tämän seurauksena luodaan eräänlainen muottirakenne. Pohjan pohjassa on hiekkakerros (15-20 cm). Sen jälkeen tee se kosteaksi ja kävele huolellisesti läpi.

Peitä kerros vedeneristysmateriaalista hiekkalaatan päälle. Ruberoidi on hyvä tähän tarkoitukseen. On välttämätöntä saada se päällekkäin. Kiinnitä tarvittaessa naamiointinauha. Siirry sitten vahvistamiseen. Loppujen lopuksi, ilman sitä, nauhan säätiöllä ei ole tarvittavia voimia. Tämän seurauksena pohja voi kaatua puristusvoimien vaikutuksesta.

Metallipuikkoja on asennettava. Vahvikkeen välinen etäisyys saa olla korkeintaan 40 cm. Jotta se ei muuta suuntaa avaruudessa, on tarpeen sitoa sauvat erityisellä teräslangalla. Jos se ei onnistu ostamaan, voit käyttää sähköhitsausta.

Viimeinen vaihe on betonin kaataminen. Ensinnäkin valmistele ratkaisu. Se vaatii 3 osaa hiekkaa, 5 osaa murskattua kiveä, 1 osa sementistä ja 0,5 osaa vettä. Sen pitäisi olla homogeeninen seos. Sen tulee täyttää se tasaisesti koko talon perimenteen ympäri. Lisäksi sinun täytyy ommella betoni, ja sitten kävellä sitä rakennuksen värähtelijällä. Nyt on odotettava maan talon perustamista vaadittavan voiman nostamiseksi. Se kestää yleensä 3-4 viikkoa.

Takaisin sisällysluetteloon

Pylväsperustan luominen

Nousevilla ja liikkuvilla mailla on parasta tehdä pylväsperusta maanrakennukselle. Sen rakentamiseen tarvitaan seuraavat materiaalit ja työkalut:

Pylväsperustaisten tyyppien rakenne.

 • bajonetti ja lapio;
 • varusteet;
 • rakennustaso ja johto;
 • rammer;
 • sora;
 • aluksella;
 • lastalla;
 • kynnet;
 • teräsbetonipylväät (halkaisija 55-170 mm, pituus 1 m);
 • tapit;
 • tarpeistoa;
 • hiekka;
 • sementti;
 • varusteet;
 • vettä.

Aloita merkintäalueelta vaadittu työ. On tarpeen nimetä kiinnittimien avulla ja kiinnittää tulevaisuuden säätiön kehä. Tällöin tehdään lisää merkintöjä paikoista, joissa virkoja varten muodostuvat humalat. Niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 3,8 metriä.

Voit luoda hylsyjä tukeille lapiolla. Jos sinulla on manuaalinen poraus arsenalissasi, on parempi käyttää sitä. Loppujen lopuksi rakentaminen voidaan tehdä paljon nopeammin. Viimeistettyjen kuoppien pohjalle on asetettu kerros hiekkaa (10-15 cm). Se on hieman kosteutettu ja särkynyt.

Seuraavassa vaiheessa on välttämätöntä valmistaa sementin, hiekan, raunioiden ja veden liuos (suhde 1: 3: 2: 0,5). Sen täytyy kaataa pieneen määrään kuoppien pohjalle. Sen jälkeen tukee asennetaan. On välttämätöntä, että ne syöksyvät ratkaisuun. Seuraavaksi tuet on kohdistettu pystysuoraan, kiinnitettynä tukiin ja tasoitettuihin onteloihin, jotka ovat muodostuneet niiden ja maan väliin. On välttämätöntä jättää tämä kaikki 7 päivän ajan perusteelliseen käyttöön.

Grillitysten luominen on seuraava vaihe pylväsperustan rakentamisessa. Ensimmäinen askel on luoda muotti. Se on tehtävä levyt ja kynnet. Sen pitäisi näkyä pohjalla niissä paikoissa, joissa se yhdistää pylväät. Suositeltu muotti korkeus on 35-45 cm ja leveys 40 cm.

Nyt sinun täytyy aloittaa betonointi. Valmistetaan liuos edellä kuvatun menetelmän mukaisesti ja kaada se muottiin. Varmista, että tasoitat sen luistamalla ja lävistämällä lujituksella ilman poistamiseksi betonista.

Valitsemalla optimaalisen perustan annettujen ohjeiden antamiselle ja noudattamiseksi pystyt tekemään rakentamisen onnistuneesti ja nopeasti.

Vuoden 2011 standardit SP 22.13330 selkeästi todistavat, että säätiön suunnittelussa on harkittava useita suunnitteluratkaisuja, jotta he voivat valita niistä taloudellisimman vaihtoehdon.

Yksittäisen kehittäjän on ymmärrettävä, että maanrakennuksen perusta on osa talon / säätiön / säätiön (maahan) järjestelmää. Lisäksi se on viimeinen rakenneosuus 85 prosentissa tapauksista, joka on "heikko yhteys".

Jos siis päätetään säästää täysimittaisia ​​geologisia tutkimuksia rakennusbudjetin vähentämiseksi, rahaa käytetään väistämättä rakennelman parantamiseen ja myöhemmin säätiön korjaamiseen. Argumentit "luotettavin säätiö", "naapurissa on mökki ilman hanketta" ei voida vakavasti harkita periaatteessa.

Kesämökin toiminnalliset ominaisuudet

Vakiintuneiden perinteiden ansiosta mökillä on useita toiminnallisia vivahteita:

Jaksotettu lämmitystila

Jäätymisen estämiseksi omistajan poissaolon aikana, kun lämmitys on sammutettu, talon kehä on lämmitettävä kokonaan pohjan, nauhan, pilarin pohjan ja ympärillä olevan sokean alueen alla.

Jatkuvalla lämmityksellä on tarpeen eristää maaperä koko talon pohjan alla.

Tämä on välttämätöntä geotermisen lämmön säilyttämiseksi niin, että kosteudeltaan kyllästetty savi ei voi turvota. Edellytyksenä on seinän tyhjennys, joka on asetettu yläpuolelle, joka väistämättä kertyy perustekniseen kerrokseen ja sinusoireihin, joissa käytetään pohjakerrosten täyttöä, jossa käytetään ei-metallisia materiaaleja. Rakenteen betonipinnoilla on oltava jatkuva kerros vedeneristyskalvosta tai kalvosta.

Talon seinämateriaalit

Nykyään useimmissa tapauksissa mökki on rakennettu kehystekniikkaan, CIP-paneeleihin, tukkeihin tai kaasuihin, vaahtobetonialustoihin. Puurakennuksissa pylväs- tai paalun perustukset ovat halvempia antaa puutavaralla tai metalliristikoilla. Betoni- tai muuraustekniikoita varten sinun on täytettävä monoliittiset palkit tai grillilevyt, jotta pienimuotoisten materiaalien seinien korkea spatiaalinen jäykkyys voidaan varmistaa.

Vihje! Tyypillisen puutarha-talon hankkeen sijasta on parempi järjestää yksittäinen hanke ottaen huomioon pohjaveden taso (GWL) ja rakennusten geologinen osa rakennuspaikassa rakennettaessa itse ilman geologisia tutkimuksia. Nollavaiheen tarkastelu, säätiön jälleenrakennus- ja korjaushanke maksaa paljon enemmän.

Esimerkiksi sivuston omistaja, jolla ei ole erityistä koulutusta ja rakennusalan kokemusta, ei pysty täydentämään seinien risteystä, lattiaa, kattoa, normaalin vedenpoiston, suunnittelun tason, sokeiden alueiden valmistelua ja perusta.

Säätiön mahdolliset vaihtoehdot

Pienen modulaarisen kuorman ansiosta puutarhan talon yksittäinen kehittäjä voi rakentaa omilla käsillään kaiken säätiön ottaen huomioon maaperän koostumuksen, pohjaveden pinnan, maaperän jäädyttämisen ja paikan vapautumisen. Suunnittelun valintaa koskevat yleiset suositukset ovat:

 • jos lattia on suunniteltu kentällä, on järkevämpää valita kelluva tai eristetty laatta, koska MZLF: n valinnassa omistajan on todellakin rakennettava kaksi perustetta - nauha ja tasoitus;
 • budjetin vaihtoehto päällekkäisyydelle pitkin palkkeja kyllästyy tai ruuva paaluja vaikeaa maastoa, sauvat tasainen venyttää ja hiekkapuhallettu, kivinen, suuri hiekkapohjainen maa;
 • MZLF soveltuu parhaiten tiili-, betoni- ja hirsirakennuksiin, koska se on erittäin tilava jäykkyys, mutta tarvitset täyden työkierron, joka estää pakkasen turvotuksen;
 • Eristetty ristikkopinta sopii parhaiten mökin käyttöolosuhteisiin, ja se voidaan valaa alueille, joissa on korkea GWL (vain korkeusero 1,5 m).

Se on tärkeää! On välttämätöntä tehdä karkea estimaatti erilaisille säätiöille ottaen huomioon alueen rakennusmateriaalien kustannukset, jotka tarjoavat runsaasti resursseja ja kantokykyä rakennuksen moduulikuormituksille ja valitse sitten vain perustan tyyppi.

Esivalmistettu sarakeyhdistelmä

Puutarhataloa varten voidaan rakentaa 20 x 20 x 40 cm betonilohkareiden tai keraamisten tiilitiilien pylväspohja hirsitalosta, CIP-paneeleista tai "luuranosta", jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • GWL - ei kasva tietyissä vuodenaikoissa, jotka ovat yli 1 metrin päässä pilareiden laskuportaista;
 • maaperä - kivi, sora, karkea hiekka, hiekkasauma;
 • helpotus - korkeusero enintään 1 m.

Näissä tekniikoissa käytetään pitkiä rakennemateriaaleja (loki, baari), jotka ovat valmiita grillata. Rinteillä pylväitä kallistetaan maaperän sivuttaisvoimilla, ja savimassalla ne vedetään pois, kun niitä paisutetaan.

Pilarivaihtelun edellytykset ovat seuraavat:

 • rengas- tai seinänpoisto vesiputken keräämiseksi ja poistamiseksi;
 • Pohjan eristys, jokaisessa pylväässä on tiukasti järjestetty pylväitä reikiä lukuun ottamatta, kaivannot poistetaan, EPS-polystyreenivaahtoa asetetaan koko seinälle.

Kovan kiviseinän ja tiilen seinämien osalta tarvitaan monoliittinen grillata betonipylväistä. Se on liian kallista, joten muita vaihtoehtoja yleensä harkitaan.

Suosittelemme: Tee oma käsin tehty pylväspohja lohkoilta.

Kelluva levy, jossa on jäykisteet

Koska puutarha-talon koko alue on eristettävä, ei-vakion lämmitystilasta johtuen lämpimän lämmitys ei ole kallein pohja. Omistaja saa valmiin lattian kentällä tarvittaessa, hän voi asettaa lämmitetyn lattian ääriviivat omiin käsiinsä suunnittelussa. Se kasvattaa dramaattisesti kesäkuukauden ja talven kesämökin toimintaa, koska lattiat ja huoneet itsessään lämmetä nopeammin.

Rakennusbudjetin vähentäminen voi vain vähentää levyn paksuutta:

 • jäykisteiden käyttö - alaspäin lisäävät rakenteen lujuutta laakerin seinämien alapuolella ylöspäin korvaa rakennusalustan;
 • tarkka laskenta erityisohjelmissa - esimerkiksi Robot-ohjelmistossa simuloidaan pohja-säätiö-talojärjestelmää, joka mahdollistaa harvaan lujituksen käytön ja vähentää laattojen paksuutta 17-20 cm: iin ilman vahvuutta taivutushetkillä.

Se on tärkeää! Ohuiden laattojen haitta pakottaa raskaat seinät ja pylväät. Siksi 200-300%: n turvamarginaaliin käytä 30 cm: n kiinteää laattaa, jossa ei ole jäykisteitä.

Suosittelemme: Tekniikka laattaperustan rakentamiseen.

Kierrä ruuvit

Kevyt kehys, hirsitalo, paneeli puutarhassa talo pile-ruuvin säätiö on ihanteellinen:

 • ei tarvitse tilata geologisia tutkimuksia;
 • talo voidaan laittaa jyrkälle rinteelle, suolle tai luonnollisen lampun rannikolle;
 • rakennusbudjetti on alhaisin, koska ei tarvitse lämmittää sokea aluetta ja talon pohjaa, tyhjentää talteen, ostaa hiekkaa, murskattua kiviainetta, täyttöä;
 • paalut upotetaan omiin käsiinsä tai sähköporaan 1-2 vuorokautta;
 • alempi vanteet puu, kruunun kruunut palkit ovat puinen grilli, mikä edelleen vähentää arvio.

Maalaistalo ruuveilla.

Suunnittelun haitat ovat tarve koristeelliseen suojeluun, tietoliikenteen eristämiseen maanalainen pakastus.

Se on tärkeää! Ruuvien paalut on valittava vain saumattomista putkista, joilla on korkealaatuinen ulkopintojen korroosionesto. Tarvittaessa voit käyttää korroosiota itsenäisesti.

Suosittelemme: Miten rakentaa porausruuvin säätiön omilla käsilläsi.

Rostverk tylsistyneissä paaluissa

Kun valitset tylsät paalut puutarha-talon, rakennusaika kasvaa suhteessa ruuvirakenteisiin. Betonin leimasimet B15: stä vaaditaan porojen poraamiseen ja vahvuusrakentamiseen vaaditaan seinärakenteita.

Hirsimökki tylsistyneissä paaluissa.

Varustelaitteen suurin halkaisija (käsikäyttöinen ja moottoroitu) on 40-50 cm. Raskaille tiilitalleille on vuokrattava erikoisvarusteita isojen kuoppien poraamiseksi. Polymeeri- tai asbestisementtiputkia käytetään pysyvästi muottiin. Puu- ja metalli-grillat ovat vaikeampia kiinnittää betoniin kuin ruuvipallojen kärkipäällysteisiin metallilevyihin.

Se on tärkeää! Porattavien rakenteiden toimintaa ei suositella suurten GWL-suurten vesistöjen suoloille ja alueille.

Suosittelemme: Kuinka rakentaa kasaata ja grillata.

Strip-säätiö

Jos käytetään tiilen monikerroksisia taloja, hiilihapotettuja betonipaloja, käytetään pohjalevyjä,

 • ei ole upotettu - vain maaperä, jolla on suuri kantavuus, pohjaveden on oltava vähintään 1 m etäisyydellä hihnan pohjasta;
 • matala syvyys - heikosti ja kohtalaisesti kallistuvilla maaperillä, joissa järjestetään kuivatus, sokea, eristys, nauhan pohja, rakennuksen sisempi kehä, ei-metallisten materiaalien käyttö täyteonteloissa ja alapuolella;
 • upotettu - vain koteihin, joissa on kellari.

Se on tärkeää! Maanpinnan lattiaa ja maanpinnan lattialaattaa ei periaatteessa pidetä MFL: ssä, koska ne lisäävät rakentamisen budjettia 30-60%. Käytetään päällekkäisillä palkkeilla, joita ei tarvitse lämmittää.

Suosittelemme: Miten tehdä matala-alusta säätiö.

Niinpä maalaistalolle voidaan käyttää kaikkia olemassa olevia säätiöitä. Vaikealla maaperällä paalut ovat halvempia päästä, tasainen pinttynyt, hiekkainen, kivinen maaperä, pylväsperustainen. Uimurilämmitin on kannattavaa korkealla GWL: llä. MZLF-nauhan säätiö valitaan tavallisesti raskaaseen betoni- ja kiviseinään.

Rakenna oma pieni ja mukava maalaistalo omalle maallemme, sillä monet ovat vaaleita unelmia. Toiminnan kausivaihtelu mahdollistaa kevyen rakenteen rakenteen ja säästävät huomattavasti säätölaitetta. Kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat kuitenkin myöhemmin olla kalliita kiinteistöjen omistajalle. Oikealla valinnalla annettavalle perustalle tulisi ottaa huomioon maaperän koostumus, pohjaveden sijainti ja maaperän jäädytys syvyysalueella. Nämä tiedot auttavat estämään pystytetyn rakenteen mahdolliset muodonmuutokset ja siirtymät, mutta myös määrittelemään sopivan tyyppisen alustan valinta.

Maatiloihin perustuvat säätiötyypit

Yleisesti hyväksytyn luokituksen perusteella rakennusten tukirakenteet jaetaan seuraavasti:

Pohjavesirakenteiden rakentaminen on suositeltavaa päällysrakenteisten talojen rakentamisessa, joissa on raskas katot.

Optimaalinen kellari vaihtoehto helposta maalaistalolle pidetään haudattuna pohjana. Ne ovat melko luotettavia, niitä voidaan käyttää melko pitkään ja lisäksi niitä on helppo rakentaa omin käsin. Useimmin käytetään seuraavia perustyyppejä:

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Yhden tai toisen tyyppisen rakenteen valinta riippuu ensisijaisesti paikan topografiasta, maaperän koostumuksesta sekä pohjaveden läsnäolosta ja sijainnista.

Laattojen pohja on syvyydeltään lujitetusta betonista valmistettu monoliittinen laatta, joka on muodostettu kaatamalla betoniliuos omilla kädillä suoraan avoimen kuoppaan valmistetulle alueelle. Tällainen pohja soveltuu parhaiten maaperän karsimiseen, koska se ei pelkää niiden siirtymistä eikä se ole riippuvainen pohjaveden sijainnista. Rakennusmateriaalien ja maansiirtokoneiden aiheuttamat huomattavat kustannukset, jotka aiheutuvat laattojen asettamisesta koko rakennukselle, tekevät tällaisista säästöistä taloudellisesti kannattamattomia suurille maalajeille.

Matala pohjan nauhatyyppi on järjestetty tasaiselle koostumukselle kuiville maille, ja se voi olla:

 • yhden kappaleen ja muodon monoliittinen teräsbetoniteippi. Pohja asetetaan valmiiksi valmistettuun uraan, johon on asennettu raudoitus, kaatamalla betoniliuosta koko rakennuksen ympärysmittaan sekä sisäisten kantavien seinien alle;
 • betonielementti. Avoimessa kaivossa pinottu, ne on kiinnitettävä toisiinsa lujittamalla ja sementtilaastilla.

Kaistaleen perustuksen tärkein etu on omistajan tarjoama tilaisuus varustaa rakennuksen lisää kellarilla tai kellarissa. Lisäksi melko yksinkertainen rakennusmenetelmä mahdollistaa perustan rakentamisen omiin käsiisi. Työn monimutkaisuus ja käytettyjen materiaalien suuri määrä tekevät tällaisen säätiön rakentamisen helppoon maalaistaloon epäkäytännölliseksi.

Taloudellisimmillaan on mahdollisuus käyttää sarakepidikkeitä, mikä on edullista useimmissa tapauksissa kevyen runkorakenteen tai paneelitalojen rakentamisessa heikoilla maaperillä tai jäädytetyllä maaperällä. Tiilen, kiinteän betonin tai puun peruspilarit voivat puolittaa rakennusten rahoituksen kustannuksia. Ne eroavat työvoimavaltaista työtä vähäisemmässä määrin kuin teippi- tai laattapohjat.

On syytä muistaa, että pylväsperusta ei kategorisesti ole sopiva vaakasuoralle liikkuvalle maaperälle rakennuksen mahdollisen kallistumisen vuoksi!

Niiden tärkein haitta on mahdottomuus asentaa massiiviset ulkoseinät, vaikeus rakentamalla jalusta sekä tarve rakentaa grillage varten joukko ylemmät leikkaukset tukia upotettu maahan.

Pylväsperustan laite

Perusrakenteiden suosio maakotitalon tukikohdista johtuu paitsi suhteellisen vähäisestä työlästä työstä, mutta myös mahdollisuudesta käyttää erilaisia ​​rakennusaineita rakenteen muodostamiseksi. Tukit voidaan tehdä käsin tiilestä tai betonista, sementtilohkoista, puusta tai metallista. Lisäksi tekniikka tällaisen säätiön suorittami- seksi porattujen kaivojen avulla on laajalti käytetty, joka sisältää seuraavat työvaiheet.

 • Sivuston valmistelu. Jätteiden ja maaperän poisto.
 • Merkinnät rakennustyömaalle ja tiloille. On huomattava, että pilarit on sijoitettava tulevan rakenteen kaikkiin kulmiin ja kantavien seinien liitospisteisiin.
 • Poraa kuopat tukeen. Pehmeät, taipuisat maaperät mahdollistavat porauksen perinteisen puutarhakyörän avulla ilman, että kiinnität raskaita koneita.
 • Tukien muodostuminen. Se on tehty kattopölystä, joka on kiedottu putken muotoon, joka vastaa kaivon halkaisijaa. Kaivannon pohja on esipakattu ja kaadettu pienellä määrällä betoniliuosta, minkä jälkeen valmistetaan kaivoon ruberoidiputki. Valmistetun rakenteen korkeus ei saa ylittää 30-40 cm maanpinnan yläpuolella.

Asbestisementtiputkien käyttö ruploidin sijasta tukien muodostuksen aikana lisää koko rakenteen lujuutta ja nopeuttaa prosessia.

 • Vahvistustukit. Järjestelmän vahvistamiseksi perustetaan lujitemuovaus ennen kaadettujen kaivojen kaatoamista. Tämä edellyttää 3-4 metallinen tankoa, joiden halkaisija on 8-10 mm ja pituus hieman suurempi kuin vastaavan kokoinen ruberoidisisäke tai asbestisementtiputki, mikä on välttämätöntä grillattavan terän kestävyyden varmistamiseksi.
 • Valmistetun rakenteen täyttäminen betonilla. Jotta aukkojen muodostuminen estettäisiin, kaivon täyttämisprosessissa on välttämätöntä jäädä tulevaa seosta väliaikaisesti.
 • Laite grillata. Se tehdään riittävän voimakkaan betonin joukon jälkeen. Tarvitaan pilarin perustuksen tekemiseksi suuremman vakauden ja jäykkyyden vuoksi. Grillin rakentamista varten on tehtävä muotti ja valmistettava metallivahvikeharja. Valukappaleen jälkeen grillataika jätetään 2-3 viikkoa, kunnes betoniliuos on täysin kovettunut.

Laaja-alainen on myös mahdollisuus asentaa tiilipylväiden perustat kevyiden rakennusten maalajeille. Tätä varten käytä vain korpulentaalisesti poltettua keraamista tiiliä, jossa ei ole halkeamia. Se on valittava jäätymisindeksin mukaan. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän jäädyttämiseen ja sulattamiseen liittyviä syklejä voi kestää materiaalia.

Kun asennat pylväsperiaatteita, silikaatin tai onton tiilien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Suurten raskaiden komponenttien puuttuminen säätiön suunnittelussa sallii paitsi perustaa omia käsiään myös itsenäisesti palauttaa tai korvata yksittäiset osat osittaisella tuhoamisellaan. Tiilipilarien rakentaminen on sijoitettu rakennuksen jokaiseen kulmaan erillisten seinien ja pitkien palkkien alla. Tukit sijoitetaan enintään 2 m: n etäisyydelle toisistaan ​​ja niiden syvyys on yleensä 0,5... 0,7 m.

Tiilen pylväspohjan asennus koostuu seuraavista työvaiheista.

 • Sivuston merkitseminen tukien ja maanrakennusten alle. Näytteenotto tehdään laskemalla, mikä mahdollistaa laitteen muurauksen pitokorkeudessa jopa 70 cm.
 • Laitteen tyynyt ja vedeneristys. Se tehdään lisäämällä hiekkakerros, joka on 15 cm paksuista murskattua kiveä jokaisessa avoimessa kuopassa, ja sen jälkikäsittelyä. Tiilen suojelemiseksi maaperän kosteuden sisääntulokerroksesta sijoitetaan kaksikerroksinen katemateriaali hiekka-sora-alustaan.
 • Pilarien rakentaminen. Asennus tehdään puoliksi tiilen, jolloin keskellä on neliömäinen ontelo, joka ulottuu koko sarakkeen korkeudelle. Tulevaisuudessa se täytetään betonilla. Suuremman lujuuden vuoksi rakennetta vahvistetaan asettamalla tangot syvennykseen.
 • Vedeneristyskannattimet. Kosteudelle suojaamiseksi käytetään bitumimastia tai muita polymeeri-bitumin suojamateriaaleja pystytettyihin tiilikantoihin.
 • Täytä täyttö tampingilla. Se vähentää huomattavasti maakerrosten kausittaisten liikkeiden perustan suunnittelua. Se tehdään roskien, sillin tai kuonan avulla aikaisintaan 6-7 päivän kuluttua pilareiden asennuksesta.

Muita töitä ovat valmistetun pylväspohjan asennus puupalkkeineen tai metallikanavalla. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa jakautuvan tasaisesti säätiölle siirrettyyn kuormaan. Palkit sijoitetaan pystytettyihin tukiin, joiden yläosaan on esipainettu vedeneristysmateriaaleilla.

Maa-talojen perustusten rakentaminen ei rajoitu yllä kuvattuihin menetelmiin eikä käytettyihin materiaaleihin. Valitaan tietyn tyyppinen pohja rakentamiseen, joka auttaa tasapainoista lähestymistapaa ottaen huomioon paitsi maaperän koostumuksen paikan päällä tai rakennusmateriaalien kustannukset. Rakenteiden taitojen puuttuessa voit yliarvioida niiden kykyjä jopa yksinkertaisimpien rakenteiden rakentamisessa omilla käsillään. Näissä tapauksissa sinun on käytettävä asiantuntijoiden palveluja, jotka auttavat ei ainoastaan ​​välttämään valitun virheen vaan myös välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia säätiön rakentamisen aikana.

Mökki tai maalaistalo - kausiluonteinen majoituspalvelu, joka vaatii vähimmäisviestinnän. Pienet yhden kerroksen rakennukset painavat vähän ja käytännössä eivät aiheuta paineita maaperälle. Siksi luovutuksen perusta voi olla kevyt, ilman monimutkaisia ​​rakenteita.

Asuntojen rakentaminen huviloiden rakentamiseen

Talon pohjaa ei ole valittu erikseen, vaan alueen geologisten ominaisuuksien mukaan. Se riippuu topografiasta ja maaperän koostumuksesta siitä, miten säätiö rakennetaan omilla käsillään. Maaperän analysointi, harkitse muutamia kohtia.

Maaperän monimuotoisuus

Maaperän tyypistä riippuen perusrakenteen tyyppi määritetään:

 • puolikiinteä ja savi kiinteä, soraa märkä suurten lohkojen maaperä, jolle on ominaista huurun tunkeutumisen muodonmuutos ja turvotus, mahdollistaa minkä tahansa tyyppisen pohjan kaatamisen;
 • hieno hiekka, pöly, pehmeä ja tulenkestävä savipitoisuus, joka on kyllästetty pohjavedellä, sekä turpeen, joka säilyttää kosteuden, luo perustuksia, jotka kestävät maaperän, teippityyppien, pylväsruuvien ja laattojen kutistumista ja turvotusta;
 • Kiviset kiviset pinnat ovat parhaita rakennusten rakentamiseen kellarikerroksella.

Kun tunnistat maaperän tyypin, kiinnitä huomiota niiden huurunpuhtauden asteeseen.

Jäätymissyvyys

Indikaattori riippuu tietystä ilmastovyöhykkeestä, ja sitä säännellään SNiP: n määräyksillä: 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet" ja 23.01-99 "Rakennusilmatieteoria". Maan talon perusta rakennetaan tämän tason alapuolelle.

Pohjaveden esiintyminen

Matalalle syvyydelle sijoittaminen edistää maaperän jäädyttämistä ja voi tulevaisuudessa aiheuttaa kelluntapinnan tulvan. On suositeltavaa pystyttää jalusta nostettuun paalujärjestelmään.
Kolmen tekijän analyysi varmistaa, että säätiö, joka on suunniteltu tietyn maaperän mökille, omalla kädelläsi on asianmukaisesti sijoitettu.

Tyypit basaarin esikaupunkien asunnossa

Voit rakentaa pienen koon pienen talon, jonka avulla voit rakentaa pohjan seuraavista tyypeistä:

 • monoliittinen levy, joka on kiinteä betonirakenne;
 • Pile - ominaista kasaavat tangot;
 • nauha - merkitsee vahvistetun nauhan läsnäoloa;
 • sarake, joka mahdollistaa tunkkien asentamisen maahan upotettuna.

Jokaisella pohjatyypillä on oma muotoilu ja tekninen potentiaali. Eri rakennusten konstruktiiviset komponentit, rakentamisen olosuhteet auttavat määrittämään säätiön käytön toteutettavuuden.

Pilarin rakenne

Puutarhaston sarakehyksen järjestäminen on kysyntää sen kustannustehokkuuden vuoksi. Rakentamisessa on yksinkertainen rakenne:

 • koostuu tukipylväistä, jotka on syvennetty maaperään alareunan ja ylemmän ulkonevan ulospäin;
 • yläosa sijaitsee samassa tasossa muodostaen tasaisen pinnan;
 • tukialustat on asennettu kulmiin laakerin seinämien leikkauspisteessä väliseinien välissä, joiden sävelkorkeus on 1-2,5 m;
 • sauvojen kytkentä tapahtuu metallisen grillauksen tai palkin avulla kuormituksen jakamisen varmistamiseksi kotona.

Pilarit on pystytetty betonilohkoilla, asbestisementtiputkilla, tiilillä tai raunioilla.

Pylväsvarsien käyttö

Pylväskanta katsotaan parhaaksi vaihtoehdoksi kevyiden puurakenteiden rakentamiseen. Kellareita, kellareja ja kellareita ei aseta puurakennuksiin.
Tukien pohjat on rakennettava tiheään maaperään. Pinnan on oltava tasainen, ilman korkeuseroja. Muuten maaperän sivuttaispaine johtaa rakenteen "kaatumiseen" ja talon tuhoamiseen.

Käytön edut ja haitat

Pilarin pohjalla on useita etuja, jotka ovat:

 • tehokkuutta;
 • nopea asennus;
 • rakenteellinen luotettavuus.

Positiivisten tekijöiden joukossa on haittoja:

 • lukuun ottamatta talon alle rakennettavien kellareiden, autotallien ja kellarien rakentamista;
 • pienille ja kevyille rakennuksille;
 • jota ei käytetä kallistus- ja liikkuvilla mailla.

Pylväsversio on rakennettu omilla käsillä ilman lisäkustannuksia.

Maaseudun hihnan pohja

Teippivariantti olettaa, että lattianpäällyste on lujitetun tiilen, raunion, betonin, kaikkien seinien ja väliseinien läpi, toistettaessa rakennuksen ääriviivaa. Rakenteen rakenne takaa rakentamisen kestävyyden ja luotettavuuden vaikeilla syillä.
Rakennuksen aikana osa nauhasta sijoitetaan maaperään, toinen puoli jää pinnalle, mikä mahdollistaa talojen ja autotallien rakentamisen rakennusten alle.
Syvyydestä riippuen pohja on jaettu kahteen tyyppiin:

 • upotettu - asetetaan alle 20-30 cm: n jäädytyskerroksiin (tämä on 1,5-1,8 m syvyyteen). Se pystyy kestämään raskaita kuormituksia ja maaperän turvotusta.
 • matala syvyys - se asennetaan 40-70 cm: n syvyyteen heikosti kova ja ei-lamey maaperä.

Käytetään perustana vahvistetusta teipistä tiilen, betonin ja lohkojen talojen rakentamiseen. Kehysrakennuksissa sen asentaminen ei ole suositeltavaa korkeiden kustannusten vuoksi.

Suunnittelun positiiviset ominaisuudet ja haitat

Pohjalla on useita positiivisia ominaisuuksia:

 • autotalli ja kellari on mahdollista;
 • lisääntynyt kapasiteetin lisääminen mahdollistaa kiven ja tiilien rakennusten rakentamisen;
 • kestävä käyttöikä;
 • asennettaessa ei ole tarvetta käyttää lisälaitteita;
 • sitä käytetään millä tahansa maaperällä.

Miinukset ovat materiaalien korkeat kustannukset ja työn monimutkaisuus.

Paalutusjärjestelmä

Palo-perustukset maalaistalolle koostuvat joukosta paaluja (pitkät sauvat, joiden toisessa päässä on piste) yhdistettynä metallin tai puun peittämiseen yhteen rakenteeseen, joka on haudattu maahan. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 • ruuvi - pitkät metalliset sauvat, joiden päissä on terät ruuvaamiseen maaperään. Ne haudataan käsin tai käyttämällä erityisiä mekanismeja;
 • poraus - valmiit betonirakenteet, jotka on asennettu kaivoihin;
 • ramming - rakennettu maahan, prosessin aikana kaivon poraamiseksi ja täyttämiseksi betonilla;
 • - puuta, teräsbetonia tai metallia olevat puiset sauvat asennetaan painamalla.

Mökkien rakentamisessa on kysyntää pino-ruuvipohja, joka toteutetaan ilman ylimääräisiä maalajeja. Asennusta varten tangot on ruuvattava maahan maahan jäätymisen syvyyden ja betonisoitumisen vuoksi.

Soveltamisala

Piles ovat tärkeitä kehysrakennusten ja pienien tiilitalojen rakentamiseen. Porausruuvin säätö on suositeltavaa käyttää pohjavedessä, turpeessa ja liikkuvassa maassa. Kallioilla, joita ei käytetä.
Se on vaatimaton epätasaisissa tontteissa, kun on tarpeen rakentaa talon rinteeseen. Riittää, että asennat yhden tuen ja leikataan kaikki muut yhdellä tasolla.

Hyödyt ja haitat paalunrakentamisessa

Eduista ovat seuraavat ominaisuudet:

 • alhaiset kustannukset;
 • nopea asennus;
 • kyky purkaa sauva korjauksen aikana;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • sitä käytetään eri maaperässä.

Pino-ruuvirakenteen haittapuolena se voidaan erottaa käyttämällä vain kevyitä rakenteita.

Laattojen monoliittinen perusta

Laatoitettu säätiö maatilalle on monoliittinen vahvennettu rakenne, joka on vuorattu sora-hiekka tyyny. Vaihtoehtoinen pohja - karkea lattia rakenteilla.

Missä sitä käytetään?

Laattajärjestelmä soveltuu erilaisille maaperäalueille: monimutkainen, kova, savipinta, turve, kallio ja pohjavesimuodostumat.
Monoliittinen rakenne pystyy kestämään raskaita kuormia. Sen käyttö on mahdollista rakentaa raskas tiilirakennuksia useisiin kerroksiin.

Positiiviset ja negatiiviset kohdat

Levyn käytön myönteiset näkökohdat mökin perustana ovat:

 • luotettavuus ja kestävyys;
 • lisääntynyt kantokyky;
 • kestävyys;
 • mahdollisuus asentaa eri maaperään.

Monoliittisen rakenteen ainoa haittapuoli on betonin ja rungon korkeat kustannukset.

Asetukset grillit

Murskaimet muodostuvat sen jälkeen, kun betoni on voittanut. Suunnittelu antaa perusvakavuuden ja toteutetaan kahdessa versiossa.

Pile-ruuvin grillausominaisuudet

Rakennusta tarvitaan kehystyyppisten talojen luotettavuuden parantamiseksi hirsitaloista tai paneeleista. Tuotteen edut ovat se, että se ei vaadi maaston geologisen arvioinnin kustannuksia, asettuu maastoon rinteellä tai rannikolla. Rakentamiskustannukset eivät sisällä vedenpoistoverkkojen, sokeiden alueiden ja asuintaloiden rakentamista. Piles upotetaan maaperään reikiin 1-3 päivää. Sitoutunut baariin.

Poraamattomien paalujen grillausominaisuudet

Tämän tyyppinen Rostverk jatkaa rakentamisen toimintaa, mutta lisää rakenteen luotettavuutta. Pileistä valmistetaan betonilaatua B15, jotka mahdollistavat seinien muodostamisen. Maassa olevat reiät on tehty manuaalisella tai automaattisella porauksella. Kaivoja syvennetään yleensä 50 cm, joka on vahvistettu asbestisementillä tai polymeeriputkilla.
Typeräjä paaluja ei käytetä suolla mailla, ja ruuvi on parasta tehdä saumattomasta metallista.

Tyypillinen perusta-algoritmi

Fundamentaaliset perusteet ratkaistaan ​​yksinkertaisella tekniikalla. Tärkein edellytys on noudattaa teosten järjestystä suosituimpien perustyyppien rakentamisen aikana.

Pilarin rakenteet

Tapahtumat järjestetään vaiheittain:

 1. Sivusto tyhjennetään roskista, jolloin maaperä on poistettu.
 2. Rakenteen ja tappien pisteiden merkitseminen suoritetaan. Pylväät sijoitetaan kulmiin.
 3. Porat reikiin. He työskentelevät pehmeillä maaperillä puutarhaviljelyllä, sillä kiinteät maaperät he vuoktavat automaattisen.
 4. Vedeneristys muodostuu putken putkimaisen ruploidin avulla. Onton pohja peitetään betonilla.
 5. Tuloksena olevasta kaivosta on kiinteä ruberoidiputki. Sen korkeus on 30-40 cm.
 6. Vahvistettu tuki, jonka halkaisija on 8-10 mm.
 7. Rakenne on täynnä betonia.

Sementti massa jäätyy 2-3 viikkoa.

Säännöt pohjan täyttämiseksi nauhan muodossa

Kiinnitä puiset elementit tikkaiden avulla rakennuksen ja lujittavan kehyksen rakentamisen jälkeen. Jatkotyö vaatii tiukkaa sekvensointia:

 • betoni kaadetaan pieniin eriin, kerroksittain;
 • kukin kerros tiivistetään, lävistetään lujitustangolla aukkojen poistamiseksi;
 • rajoittaa sitä siten, että liuos ei ylivuota elastisen johtimen yli;
 • massan pinta tasaantuu tasaisella aluksella;
 • Jakaaksesi formulaatiot tasaisesti, hankaa muottiin kumimetsällä.

Yöllä koostumus peitetään ja päivällä - kaadetaan vettä. Kehysmuotti on purettu 14 päivän kuluttua.
Kun rakennat säätiötä omiin käsiisi, maalaistaloon, on otettava huomioon suunnittelutoiminnot, kunkin tyypin edut ja mahdollisuus käyttää sitä tietyllä maalla. Oikea perustus, joka on suunniteltu mökille, joka muodostuu kädestä - takuu rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä.