Miten perustaa maalaistalo?

Luodaan säätiö maatilalle on helppoa. Siksi monet ottavat työn omilla käsillään. On tärkeää seurata prosessia ja lähestyä rakentamista perusteellisesti. Sitten talon valmiin pohjan osoittautuu luotettavaksi ja kestävaksi.

Esimerkkejä nauhan perustuksista.

Nauhapohjan luominen

Pääsääntöisesti talonrakennuksessa, jossa käytetään nauha-alustaa. Se voidaan varustaa lähes kaikentyyppisellä maaperällä. Voit luoda sen tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

Monoliittisen nauhapohjan laskentamalli.

 • sora;
 • kynnet;
 • varusteet;
 • hiekka;
 • sementti;
 • tiiliä;
 • vedenpitävä materiaali;
 • vesi;
 • aluksella;
 • neulonta lanka;
 • peite nauha;
 • mittanauha;
 • vasara;
 • lapio;
 • lastalla;
 • seula;
 • tapit;
 • langan;
 • rakentaminen värähtelijä;
 • rammer;
 • rakennustaso;
 • kyky sekoittaa liuos.

Ensinnäkin alue on merkitty rakennustyömaalla, toisin sanoen tulevien säätiöiden rajat on ilmoitettu. On välttämätöntä suorittaa tällainen työ ottaen huomioon lukuisat tekijät: esikaupunkirakenteen ja sen massan kokonaispinta-ala, paikan päälläolo, pohjaveden taso ja niin edelleen. Merkintä tulisi tehdä käyttämällä tappeja, jotka tulevaisuudessa joutuvat vetämään merkkijonon.

Varmista, että rajat ovat tarkkoja, kun olet merkinnyt sivuston, jotta voit myöhemmin sulkea pois mahdollisuuden luoda perustus, jolla on virheellisiä mittasuhteita. Voit tehdä tämän mittaamalla lävistäjäalueen, niiden on oltava samat.

Nauhan säätiön rakenne.

Seuraavassa vaiheessa jatka kaivannon luomista. Sen syvyyden on oltava vähintään 0,6 m. Mutta on myös otettava huomioon pohjavesien esiintymistiheys. Säätiön on oltava 20-30 cm tämän merkinnän alapuolella.

Vahvistetaan valmiit kaivurilaudat. Tämän seurauksena luodaan eräänlainen muottirakenne. Pohjan pohjassa on hiekkakerros (15-20 cm). Sen jälkeen tee se kosteaksi ja kävele huolellisesti läpi.

Peitä kerros vedeneristysmateriaalista hiekkalaatan päälle. Ruberoidi on hyvä tähän tarkoitukseen. On välttämätöntä saada se päällekkäin. Kiinnitä tarvittaessa naamiointinauha. Siirry sitten vahvistamiseen. Loppujen lopuksi, ilman sitä, nauhan säätiöllä ei ole tarvittavia voimia. Tämän seurauksena pohja voi kaatua puristusvoimien vaikutuksesta.

Metallipuikkoja on asennettava. Vahvikkeen välinen etäisyys saa olla korkeintaan 40 cm. Jotta se ei muuta suuntaa avaruudessa, on tarpeen sitoa sauvat erityisellä teräslangalla. Jos se ei onnistu ostamaan, voit käyttää sähköhitsausta.

Viimeinen vaihe on betonin kaataminen. Ensinnäkin valmistele ratkaisu. Se vaatii 3 osaa hiekkaa, 5 osaa murskattua kiveä, 1 osa sementistä ja 0,5 osaa vettä. Sen pitäisi olla homogeeninen seos. Sen tulee täyttää se tasaisesti koko talon perimenteen ympäri. Lisäksi sinun täytyy ommella betoni, ja sitten kävellä sitä rakennuksen värähtelijällä. Nyt on odotettava maan talon perustamista vaadittavan voiman nostamiseksi. Se kestää yleensä 3-4 viikkoa.

Pylväsperustan luominen

Nousevilla ja liikkuvilla mailla on parasta tehdä pylväsperusta maanrakennukselle. Sen rakentamiseen tarvitaan seuraavat materiaalit ja työkalut:

Pylväsperustaisten tyyppien rakenne.

 • bajonetti ja lapio;
 • varusteet;
 • rakennustaso ja johto;
 • rammer;
 • sora;
 • aluksella;
 • lastalla;
 • kynnet;
 • teräsbetonipylväät (halkaisija 55-170 mm, pituus 1 m);
 • tapit;
 • tarpeistoa;
 • hiekka;
 • sementti;
 • varusteet;
 • vettä.

Aloita merkintäalueelta vaadittu työ. On tarpeen nimetä kiinnittimien avulla ja kiinnittää tulevaisuuden säätiön kehä. Tällöin tehdään lisää merkintöjä paikoista, joissa virkoja varten muodostuvat humalat. Niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 3,8 metriä.

Voit luoda hylsyjä tukeille lapiolla. Jos sinulla on manuaalinen poraus arsenalissasi, on parempi käyttää sitä. Loppujen lopuksi rakentaminen voidaan tehdä paljon nopeammin. Viimeistettyjen kuoppien pohjalle on asetettu kerros hiekkaa (10-15 cm). Se on hieman kosteutettu ja särkynyt.

Seuraavassa vaiheessa on välttämätöntä valmistaa sementin, hiekan, raunioiden ja veden liuos (suhde 1: 3: 2: 0,5). Sen täytyy kaataa pieneen määrään kuoppien pohjalle. Sen jälkeen tukee asennetaan. On välttämätöntä, että ne syöksyvät ratkaisuun. Seuraavaksi tuet on kohdistettu pystysuoraan, kiinnitettynä tukiin ja tasoitettuihin onteloihin, jotka ovat muodostuneet niiden ja maan väliin. On välttämätöntä jättää tämä kaikki 7 päivän ajan perusteelliseen käyttöön.

Grillitysten luominen on seuraava vaihe pylväsperustan rakentamisessa. Ensimmäinen askel on luoda muotti. Se on tehtävä levyt ja kynnet. Sen pitäisi näkyä pohjalla niissä paikoissa, joissa se yhdistää pylväät. Suositeltu muotti korkeus on 35-45 cm ja leveys 40 cm.

Nyt sinun täytyy aloittaa betonointi. Valmistetaan liuos edellä kuvatun menetelmän mukaisesti ja kaada se muottiin. Varmista, että tasoitat sen luistamalla ja lävistämällä lujituksella ilman poistamiseksi betonista.

Valitsemalla optimaalisen perustan annettujen ohjeiden antamiselle ja noudattamiseksi pystyt tekemään rakentamisen onnistuneesti ja nopeasti.

Maaseudun helpoin ja budjetin perusta? Materiaalit, työjärjestys, ominaisuudet?

Miten tehdä itsellesi yksinkertaisin ja budjetin perusta pienelle talolle?

Mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitaan?

Työn suoritusjärjestys, ominaisuudet?

Pienen maaseudun rakentamiseen käytetään neljää edullisia säätiörakenteita:

Valitaan konkreettinen pohjarakenne sen mukaan, millaisen maaperän tyyppi on suunniteltu, jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden sijainnista.

Jos oletamme, että maa-alueen, jossa rakentaminen on tarkoitus tapahtua, talletetaan tiheä maaperä (hiekka- tai savimaat, hiekkasauma jne.), Joka helposti kestää kuorman pienestä maalaistalosta, sitten taloudellisin kellari vaihtoehto on tässä tapauksessa pylväsperusta.

Tällainen säätiö luodaan asentamalla yksittäiset pylväät, jotka on asennettu hiekkipyyhkeeseen tulevan talon ympärille laakerin seinämien alle portaittain mittarista 2,5: een. Pylväiden materiaali voi toimia tiilen tai roskakivenä, joka on sidottu sementti-hiekkalaastiin sekä kiinteään betoniin tai betonielementteihin. Niiden alaosa haudataan maahan, ja ylempi on yhdistetty puutavaran avulla, johon talon rakentaminen asennetaan.

sora tai murskattu kivi;

teräslanka vahvistuksena;

Ensinnäkin maa-alue on merkitty, ja suunnitellaan, mistä reikiä kaivataan virtojen asentamiseen. Kun olet suorittanut maatyöt ja hiekkalaatan, asennetaan valittua tyyppiä olevat sarakkeet. Ylhäältä ne peitetään kattohuopalla, ja sitten baarilla tai lankkuilla, jotka yhdistyvät kynsien kanssa yhteen grillausrakenteeseen.

Tärkein ominaisuus on tarve asentaa sarakkeet siten, että niiden merkki on samalla tasolla.

Tosiasia on, että sinun on otettava paljon huomioon säätiön valinnassa.

Ja materiaali, josta rakennetta rakennetaan (tämä on kuormitus säätiöön).

Ja maaperän tyyppi tietyllä alueella.

Ja pohjaveden taso.

Maasto ja niin edelleen.

Eli tämä ei ole aina "kallein" vaihtoehto, se voi toimia, sinun on tehtävä säätiö itse (ks. Edellä), eikä rahaa.

Jos kaikki tämä ei oteta huomioon, on mahdollista käyttää renkaita (käytetään)

Poistamme maapohjan kerroksen, asetamme renkaat sisään, täytämme ne rauniolla tai hiekalla, muottipesällä ja täytämme sen betonilla.

Toinen vaihtoehto on matala-uraauurtava nauha-pohja (se kilpailee käytännöllisesti pilarivaiheella).

Tämän koko tuotantoprosessin hinnan alentaminen on seuraava:

Betoni vaivaa suoraan rakennustyömaalla sen sijaan, että ostaa sen (vuokraa betonisekoittimen, eikä osta).

Täyteaineena käytetään rikkoutuneita tiiliä, rikkoutuneita liuskekiviä.

Kaivamme kaivannon itse.

Tai tässä on toinen vaihtoehto, käytettyjen ratapölkkyjen perustus (puiset ratapölkyt, on mahdollista käyttää betoniteräksiä, mutta ne ovat kalliimpia ja myös kuljetuksissa).

Käytetyt ratapölkyt maksavat yleensä penniäkään.

Kaivamme kaivannon, tässä otetaan jo huomioon yhdet kerrokset tai kahdessa kerroksessa olevat rajat siteet (tarvitsemme laskelmia säätiön kuormitukselle).

Tampaamme kaivannon pohjan.

Hiekka (noin 10 cm), hiekkakerros, tamping, tasoitettu, vedeneristys ja asetetut ratapölkyt.

Voidat voidaan kaataa vahvistetulla betonilla, et voi kaataa (aukkoja kaivojen ja ratapölkkyjen välissä.

Creosote pölkkyissä, tässä tapauksessa valtava plus, tällainen säätiö toimii pitkään.

Risteytämme toisiinsa rakennussarjoilla.

Voit grillata käytetyistä ratapölkyt, tällainen säätiö on hieman kalliimpi, koska grillataessa tarvitsemme pylväitä, betonia tai tiiliä.

Yleisimmät nauhalevyt eri versioina: upotettu, matala syvyys, korkea ja matala pohja jne. Viittaa suhteellisen yksinkertaisiin ja edullisiin vaihtoehtoihin. Se on yksi kestävimmistä ja luotettavimmista perustuksista rakennusten eri korkeuksissa.

Toinen tyyppinen nauhalevyt on pylväs- tai paalusäätiö, jossa on syvennetty grilli, nauha-paalu tai nauhan pylväspohja. Laajentaa tällaisten säätiöiden laajuutta.

Luotettavin ja kallein säätiö on esivalmistettu ja tylsä ​​teräsbetonipilari. Suurin kantavuus. Soveltamisala on erittäin suuri. Kustannukset ovat korkeat.

Toinen tyyppinen säätiö, jossa on monia muunnelmia - laatta. Yksi kalleimmista ja teknisesti vaikeimmista perustuksista.

Suurin budjettivaihtoehto, etenkin pienille talotilanteille - on lohkoperuste. Se on täydellinen yhden kerroksen taloja, joiden pinta-ala on jopa 60 neliömetriä. säätiö toteutetaan ennalta tasoitetulla alueella. Lohkot voidaan järjestää tavallisista tiilistä, vakiokokoisista betonilohkoista (400 * 400 mm, 300 * 300 mm jne.). Mitä massiivisempi talo on, sitä korkeampi on lohkojen taajuus. Tavallisesti lohkot avaruudessa on säädetty 1,5-2 metrin välein. säätö on asennettu erittäin nopeasti ja helposti. Asennukseen tarvitaan: yksi työntekijä, kiyanka, taso, lapio, lohkot itse ja hiekka ohuille vuodeloille (enintään 50 mm).

Toinen vaihtoehto kevyiden talojen (tilapäinen) varten on rautapinoja. Helppo, nopea, suhteellisen halpa, mutta ei luotettava.

Maan talon perusta - parhaat vaihtoehdot, laitteen pilarit

Rakenna oma pieni ja mukava maalaistalo omalle maallemme, sillä monet ovat vaaleita unelmia. Toiminnan kausivaihtelu mahdollistaa kevyen rakenteen rakenteen ja säästävät huomattavasti säätölaitetta. Kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat kuitenkin myöhemmin olla kalliita kiinteistöjen omistajalle. Oikealla valinnalla annettavalle perustalle tulisi ottaa huomioon maaperän koostumus, pohjaveden sijainti ja maaperän jäädytys syvyysalueella. Nämä tiedot auttavat estämään pystytetyn rakenteen mahdolliset muodonmuutokset ja siirtymät, mutta myös määrittelemään sopivan tyyppisen alustan valinta.

Maatiloihin perustuvat säätiötyypit

Pohjavesirakenteiden rakentaminen on suositeltavaa päällysrakenteisten talojen rakentamisessa, joissa on raskas katot.

Optimaalinen kellari vaihtoehto helposta maalaistalolle pidetään haudattuna pohjana. Ne ovat melko luotettavia, niitä voidaan käyttää melko pitkään ja lisäksi niitä on helppo rakentaa omin käsin. Useimmin käytetään seuraavia perustyyppejä:

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Yhden tai toisen tyyppisen rakenteen valinta riippuu ensisijaisesti paikan topografiasta, maaperän koostumuksesta sekä pohjaveden läsnäolosta ja sijainnista.

Laattojen pohja on syvyydeltään lujitetusta betonista valmistettu monoliittinen laatta, joka on muodostettu kaatamalla betoniliuos omilla kädillä suoraan avoimen kuoppaan valmistetulle alueelle. Tällainen pohja soveltuu parhaiten maaperän karsimiseen, koska se ei pelkää niiden siirtymistä eikä se ole riippuvainen pohjaveden sijainnista. Rakennusmateriaalien ja maansiirtokoneiden aiheuttamat huomattavat kustannukset, jotka aiheutuvat laattojen asettamisesta koko rakennukselle, tekevät tällaisista säästöistä taloudellisesti kannattamattomia suurille maalajeille.

Matala pohjan nauhatyyppi on järjestetty tasaiselle koostumukselle kuiville maille, ja se voi olla:

 • yhden kappaleen ja muodon monoliittinen teräsbetoniteippi. Pohja asetetaan valmiiksi valmistettuun uraan, johon on asennettu raudoitus, kaatamalla betoniliuosta koko rakennuksen ympärysmittaan sekä sisäisten kantavien seinien alle;
 • betonielementti. Avoimessa kaivossa pinottu, ne on kiinnitettävä toisiinsa lujittamalla ja sementtilaastilla.

Kaistaleen perustuksen tärkein etu on omistajan tarjoama tilaisuus varustaa rakennuksen lisää kellarilla tai kellarissa. Lisäksi melko yksinkertainen rakennusmenetelmä mahdollistaa perustan rakentamisen omiin käsiisi. Työn monimutkaisuus ja käytettyjen materiaalien suuri määrä tekevät tällaisen säätiön rakentamisen helppoon maalaistaloon epäkäytännölliseksi.

Taloudellisimmillaan on mahdollisuus käyttää sarakepidikkeitä, mikä on edullista useimmissa tapauksissa kevyen runkorakenteen tai paneelitalojen rakentamisessa heikoilla maaperillä tai jäädytetyllä maaperällä. Tiilen, kiinteän betonin tai puun peruspilarit voivat puolittaa rakennusten rahoituksen kustannuksia. Ne eroavat työvoimavaltaista työtä vähäisemmässä määrin kuin teippi- tai laattapohjat.

On syytä muistaa, että pylväsperusta ei kategorisesti ole sopiva vaakasuoralle liikkuvalle maaperälle rakennuksen mahdollisen kallistumisen vuoksi!

Niiden tärkein haitta on mahdottomuus asentaa massiiviset ulkoseinät, vaikeus rakentamalla jalusta sekä tarve rakentaa grillage varten joukko ylemmät leikkaukset tukia upotettu maahan.

Pylväsperustan laite

Perusrakenteiden suosio maakotitalon tukikohdista johtuu paitsi suhteellisen vähäisestä työlästä työstä, mutta myös mahdollisuudesta käyttää erilaisia ​​rakennusaineita rakenteen muodostamiseksi. Tukit voidaan tehdä käsin tiilestä tai betonista, sementtilohkoista, puusta tai metallista. Lisäksi tekniikka tällaisen säätiön suorittami- seksi porattujen kaivojen avulla on laajalti käytetty, joka sisältää seuraavat työvaiheet.

 • Sivuston valmistelu. Jätteiden ja maaperän poisto.
 • Merkinnät rakennustyömaalle ja tiloille. On huomattava, että pilarit on sijoitettava tulevan rakenteen kaikkiin kulmiin ja kantavien seinien liitospisteisiin.
 • Poraa kuopat tukeen. Pehmeät, taipuisat maaperät mahdollistavat porauksen perinteisen puutarhakyörän avulla ilman, että kiinnität raskaita koneita.
 • Tukien muodostuminen. Se on tehty kattopölystä, joka on kiedottu putken muotoon, joka vastaa kaivon halkaisijaa. Kaivannon pohja on esipakattu ja kaadettu pienellä määrällä betoniliuosta, minkä jälkeen valmistetaan kaivoon ruberoidiputki. Valmistetun rakenteen korkeus ei saa ylittää 30-40 cm maanpinnan yläpuolella.

Asbestisementtiputkien käyttö ruploidin sijasta tukien muodostuksen aikana lisää koko rakenteen lujuutta ja nopeuttaa prosessia.

 • Vahvistustukit. Järjestelmän vahvistamiseksi perustetaan lujitemuovaus ennen kaadettujen kaivojen kaatoamista. Tämä edellyttää 3-4 metallinen tankoa, joiden halkaisija on 8-10 mm ja pituus hieman suurempi kuin vastaavan kokoinen ruberoidisisäke tai asbestisementtiputki, mikä on välttämätöntä grillattavan terän kestävyyden varmistamiseksi.
 • Valmistetun rakenteen täyttäminen betonilla. Jotta aukkojen muodostuminen estettäisiin, kaivon täyttämisprosessissa on välttämätöntä jäädä tulevaa seosta väliaikaisesti.
 • Laite grillata. Se tehdään riittävän voimakkaan betonin joukon jälkeen. Tarvitaan pilarin perustuksen tekemiseksi suuremman vakauden ja jäykkyyden vuoksi. Grillin rakentamista varten on tehtävä muotti ja valmistettava metallivahvikeharja. Valukappaleen jälkeen grillataika jätetään 2-3 viikkoa, kunnes betoniliuos on täysin kovettunut.

Laaja-alainen on myös mahdollisuus asentaa tiilipylväiden perustat kevyiden rakennusten maalajeille. Tätä varten käytä vain korpulentaalisesti poltettua keraamista tiiliä, jossa ei ole halkeamia. Se on valittava jäätymisindeksin mukaan. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän jäädyttämiseen ja sulattamiseen liittyviä syklejä voi kestää materiaalia.

Kun asennat pylväsperiaatteita, silikaatin tai onton tiilien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Suurten raskaiden komponenttien puuttuminen säätiön suunnittelussa sallii paitsi perustaa omia käsiään myös itsenäisesti palauttaa tai korvata yksittäiset osat osittaisella tuhoamisellaan. Tiilipilarien rakentaminen on sijoitettu rakennuksen jokaiseen kulmaan erillisten seinien ja pitkien palkkien alla. Tukit sijoitetaan enintään 2 m: n etäisyydelle toisistaan ​​ja niiden syvyys on yleensä 0,5... 0,7 m.

Tiilen pylväspohjan asennus koostuu seuraavista työvaiheista.

 • Sivuston merkitseminen tukien ja maanrakennusten alle. Näytteenotto tehdään laskemalla, mikä mahdollistaa laitteen muurauksen pitokorkeudessa jopa 70 cm.
 • Laitteen tyynyt ja vedeneristys. Se tehdään lisäämällä hiekkakerros, joka on 15 cm paksuista murskattua kiveä jokaisessa avoimessa kuopassa, ja sen jälkikäsittelyä. Tiilen suojelemiseksi maaperän kosteuden sisääntulokerroksesta sijoitetaan kaksikerroksinen katemateriaali hiekka-sora-alustaan.
 • Pilarien rakentaminen. Asennus tehdään puoliksi tiilen, jolloin keskellä on neliömäinen ontelo, joka ulottuu koko sarakkeen korkeudelle. Tulevaisuudessa se täytetään betonilla. Suuremman lujuuden vuoksi rakennetta vahvistetaan asettamalla tangot syvennykseen.
 • Vedeneristyskannattimet. Kosteudelle suojaamiseksi käytetään bitumimastia tai muita polymeeri-bitumin suojamateriaaleja pystytettyihin tiilikantoihin.
 • Täytä täyttö tampingilla. Se vähentää huomattavasti maakerrosten kausittaisten liikkeiden perustan suunnittelua. Se tehdään roskien, sillin tai kuonan avulla aikaisintaan 6-7 päivän kuluttua pilareiden asennuksesta.

Muita töitä ovat valmistetun pylväspohjan asennus puupalkkeineen tai metallikanavalla. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa jakautuvan tasaisesti säätiölle siirrettyyn kuormaan. Palkit sijoitetaan pystytettyihin tukiin, joiden yläosaan on esipainettu vedeneristysmateriaaleilla.

johtopäätös

Maa-talojen perustusten rakentaminen ei rajoitu yllä kuvattuihin menetelmiin eikä käytettyihin materiaaleihin. Valitaan tietyn tyyppinen pohja rakentamiseen, joka auttaa tasapainoista lähestymistapaa ottaen huomioon paitsi maaperän koostumuksen paikan päällä tai rakennusmateriaalien kustannukset. Rakenteiden taitojen puuttuessa voit yliarvioida niiden kykyjä jopa yksinkertaisimpien rakenteiden rakentamisessa omilla käsillään. Näissä tapauksissa sinun on käytettävä asiantuntijoiden palveluja, jotka auttavat ei ainoastaan ​​välttämään valitun virheen vaan myös välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia säätiön rakentamisen aikana.

Antamisen perusta

Mökki tai maalaistalo - kausiluonteinen majoituspalvelu, joka vaatii vähimmäisviestinnän. Pienet yhden kerroksen rakennukset painavat vähän ja käytännössä eivät aiheuta paineita maaperälle. Siksi luovutuksen perusta voi olla kevyt, ilman monimutkaisia ​​rakenteita.

Asuntojen rakentaminen huviloiden rakentamiseen

Talon pohjaa ei ole valittu erikseen, vaan alueen geologisten ominaisuuksien mukaan. Se riippuu topografiasta ja maaperän koostumuksesta siitä, miten säätiö rakennetaan omilla käsillään. Maaperän analysointi, harkitse muutamia kohtia.

Maaperän monimuotoisuus

Maaperän tyypistä riippuen perusrakenteen tyyppi määritetään:

 • puolikiinteä ja savi kiinteä, soraa märkä suurten lohkojen maaperä, jolle on ominaista huurun tunkeutumisen muodonmuutos ja turvotus, mahdollistaa minkä tahansa tyyppisen pohjan kaatamisen;
 • hieno hiekka, pöly, pehmeä ja tulenkestävä savipitoisuus, joka on kyllästetty pohjavedellä, sekä turpeen, joka säilyttää kosteuden, luo perustuksia, jotka kestävät maaperän, teippityyppien, pylväsruuvien ja laattojen kutistumista ja turvotusta;
 • Kiviset kiviset pinnat ovat parhaita rakennusten rakentamiseen kellarikerroksella.

Kun tunnistat maaperän tyypin, kiinnitä huomiota niiden huurunpuhtauden asteeseen.

Jäätymissyvyys

Indikaattori riippuu tietystä ilmastovyöhykkeestä, ja sitä säännellään SNiP: n määräyksillä: 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet" ja 23.01-99 "Rakennusilmatieteoria". Maan talon perusta rakennetaan tämän tason alapuolelle.

Pohjaveden esiintyminen

Matalalle syvyydelle sijoittaminen edistää maaperän jäädyttämistä ja voi tulevaisuudessa aiheuttaa kelluntapinnan tulvan. On suositeltavaa pystyttää jalusta nostettuun paalujärjestelmään.
Kolmen tekijän analyysi varmistaa, että säätiö, joka on suunniteltu tietyn maaperän mökille, omalla kädelläsi on asianmukaisesti sijoitettu.

Tyypit basaarin esikaupunkien asunnossa

Voit rakentaa pienen koon pienen talon, jonka avulla voit rakentaa pohjan seuraavista tyypeistä:

 • monoliittinen levy, joka on kiinteä betonirakenne;
 • Pile - ominaista kasaavat tangot;
 • nauha - merkitsee vahvistetun nauhan läsnäoloa;
 • sarake, joka mahdollistaa tunkkien asentamisen maahan upotettuna.

Jokaisella pohjatyypillä on oma muotoilu ja tekninen potentiaali. Eri rakennusten konstruktiiviset komponentit, rakentamisen olosuhteet auttavat määrittämään säätiön käytön toteutettavuuden.

Pilarin rakenne

Puutarhaston sarakehyksen järjestäminen on kysyntää sen kustannustehokkuuden vuoksi. Rakentamisessa on yksinkertainen rakenne:

 • koostuu tukipylväistä, jotka on syvennetty maaperään alareunan ja ylemmän ulkonevan ulospäin;
 • yläosa sijaitsee samassa tasossa muodostaen tasaisen pinnan;
 • tukialustat on asennettu kulmiin laakerin seinämien leikkauspisteessä väliseinien välissä, joiden sävelkorkeus on 1-2,5 m;
 • sauvojen kytkentä tapahtuu metallisen grillauksen tai palkin avulla kuormituksen jakamisen varmistamiseksi kotona.

Pilarit on pystytetty betonilohkoilla, asbestisementtiputkilla, tiilillä tai raunioilla.

Pylväsvarsien käyttö

Pylväskanta katsotaan parhaaksi vaihtoehdoksi kevyiden puurakenteiden rakentamiseen. Kellareita, kellareja ja kellareita ei aseta puurakennuksiin.
Tukien pohjat on rakennettava tiheään maaperään. Pinnan on oltava tasainen, ilman korkeuseroja. Muuten maaperän sivuttaispaine johtaa rakenteen "kaatumiseen" ja talon tuhoamiseen.

Käytön edut ja haitat

Pilarin pohjalla on useita etuja, jotka ovat:

 • tehokkuutta;
 • nopea asennus;
 • rakenteellinen luotettavuus.

Positiivisten tekijöiden joukossa on haittoja:

 • lukuun ottamatta talon alle rakennettavien kellareiden, autotallien ja kellarien rakentamista;
 • pienille ja kevyille rakennuksille;
 • jota ei käytetä kallistus- ja liikkuvilla mailla.

Pylväsversio on rakennettu omilla käsillä ilman lisäkustannuksia.

Maaseudun hihnan pohja

Teippivariantti olettaa, että lattianpäällyste on lujitetun tiilen, raunion, betonin, kaikkien seinien ja väliseinien läpi, toistettaessa rakennuksen ääriviivaa. Rakenteen rakenne takaa rakentamisen kestävyyden ja luotettavuuden vaikeilla syillä.
Rakennuksen aikana osa nauhasta sijoitetaan maaperään, toinen puoli jää pinnalle, mikä mahdollistaa talojen ja autotallien rakentamisen rakennusten alle.
Syvyydestä riippuen pohja on jaettu kahteen tyyppiin:

 • upotettu - asetetaan alle 20-30 cm: n jäädytyskerroksiin (tämä on 1,5-1,8 m syvyyteen). Se pystyy kestämään raskaita kuormituksia ja maaperän turvotusta.
 • matala syvyys - se asennetaan 40-70 cm: n syvyyteen heikosti kova ja ei-lamey maaperä.

Käytetään perustana vahvistetusta teipistä tiilen, betonin ja lohkojen talojen rakentamiseen. Kehysrakennuksissa sen asentaminen ei ole suositeltavaa korkeiden kustannusten vuoksi.

Suunnittelun positiiviset ominaisuudet ja haitat

Pohjalla on useita positiivisia ominaisuuksia:

 • autotalli ja kellari on mahdollista;
 • lisääntynyt kapasiteetin lisääminen mahdollistaa kiven ja tiilien rakennusten rakentamisen;
 • kestävä käyttöikä;
 • asennettaessa ei ole tarvetta käyttää lisälaitteita;
 • sitä käytetään millä tahansa maaperällä.

Miinukset ovat materiaalien korkeat kustannukset ja työn monimutkaisuus.

Paalutusjärjestelmä

Palo-perustukset maalaistalolle koostuvat joukosta paaluja (pitkät sauvat, joiden toisessa päässä on piste) yhdistettynä metallin tai puun peittämiseen yhteen rakenteeseen, joka on haudattu maahan. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 • ruuvi - pitkät metalliset sauvat, joiden päissä on terät ruuvaamiseen maaperään. Ne haudataan käsin tai käyttämällä erityisiä mekanismeja;
 • poraus - valmiit betonirakenteet, jotka on asennettu kaivoihin;
 • ramming - rakennettu maahan, prosessin aikana kaivon poraamiseksi ja täyttämiseksi betonilla;
 • - puuta, teräsbetonia tai metallia olevat puiset sauvat asennetaan painamalla.

Mökkien rakentamisessa on kysyntää pino-ruuvipohja, joka toteutetaan ilman ylimääräisiä maalajeja. Asennusta varten tangot on ruuvattava maahan maahan jäätymisen syvyyden ja betonisoitumisen vuoksi.

Soveltamisala

Piles ovat tärkeitä kehysrakennusten ja pienien tiilitalojen rakentamiseen. Porausruuvin säätö on suositeltavaa käyttää pohjavedessä, turpeessa ja liikkuvassa maassa. Kallioilla, joita ei käytetä.
Se on vaatimaton epätasaisissa tontteissa, kun on tarpeen rakentaa talon rinteeseen. Riittää, että asennat yhden tuen ja leikataan kaikki muut yhdellä tasolla.

Hyödyt ja haitat paalunrakentamisessa

Eduista ovat seuraavat ominaisuudet:

 • alhaiset kustannukset;
 • nopea asennus;
 • kyky purkaa sauva korjauksen aikana;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • sitä käytetään eri maaperässä.

Pino-ruuvirakenteen haittapuolena se voidaan erottaa käyttämällä vain kevyitä rakenteita.

Laattojen monoliittinen perusta

Laatoitettu säätiö maatilalle on monoliittinen vahvennettu rakenne, joka on vuorattu sora-hiekka tyyny. Vaihtoehtoinen pohja - karkea lattia rakenteilla.

Missä sitä käytetään?

Laattajärjestelmä soveltuu erilaisille maaperäalueille: monimutkainen, kova, savipinta, turve, kallio ja pohjavesimuodostumat.
Monoliittinen rakenne pystyy kestämään raskaita kuormia. Sen käyttö on mahdollista rakentaa raskas tiilirakennuksia useisiin kerroksiin.

Positiiviset ja negatiiviset kohdat

Levyn käytön myönteiset näkökohdat mökin perustana ovat:

 • luotettavuus ja kestävyys;
 • lisääntynyt kantokyky;
 • kestävyys;
 • mahdollisuus asentaa eri maaperään.

Monoliittisen rakenteen ainoa haittapuoli on betonin ja rungon korkeat kustannukset.

Asetukset grillit

Murskaimet muodostuvat sen jälkeen, kun betoni on voittanut. Suunnittelu antaa perusvakavuuden ja toteutetaan kahdessa versiossa.

Pile-ruuvin grillausominaisuudet

Rakennusta tarvitaan kehystyyppisten talojen luotettavuuden parantamiseksi hirsitaloista tai paneeleista. Tuotteen edut ovat se, että se ei vaadi maaston geologisen arvioinnin kustannuksia, asettuu maastoon rinteellä tai rannikolla. Rakentamiskustannukset eivät sisällä vedenpoistoverkkojen, sokeiden alueiden ja asuintaloiden rakentamista. Piles upotetaan maaperään reikiin 1-3 päivää. Sitoutunut baariin.

Poraamattomien paalujen grillausominaisuudet

Tämän tyyppinen Rostverk jatkaa rakentamisen toimintaa, mutta lisää rakenteen luotettavuutta. Pileistä valmistetaan betonilaatua B15, jotka mahdollistavat seinien muodostamisen. Maassa olevat reiät on tehty manuaalisella tai automaattisella porauksella. Kaivoja syvennetään yleensä 50 cm, joka on vahvistettu asbestisementillä tai polymeeriputkilla.
Typeräjä paaluja ei käytetä suolla mailla, ja ruuvi on parasta tehdä saumattomasta metallista.

Tyypillinen perusta-algoritmi

Fundamentaaliset perusteet ratkaistaan ​​yksinkertaisella tekniikalla. Tärkein edellytys on noudattaa teosten järjestystä suosituimpien perustyyppien rakentamisen aikana.

Pilarin rakenteet

Tapahtumat järjestetään vaiheittain:

 1. Sivusto tyhjennetään roskista, jolloin maaperä on poistettu.
 2. Rakenteen ja tappien pisteiden merkitseminen suoritetaan. Pylväät sijoitetaan kulmiin.
 3. Porat reikiin. He työskentelevät pehmeillä maaperillä puutarhaviljelyllä, sillä kiinteät maaperät he vuoktavat automaattisen.
 4. Vedeneristys muodostuu putken putkimaisen ruploidin avulla. Onton pohja peitetään betonilla.
 5. Tuloksena olevasta kaivosta on kiinteä ruberoidiputki. Sen korkeus on 30-40 cm.
 6. Vahvistettu tuki, jonka halkaisija on 8-10 mm.
 7. Rakenne on täynnä betonia.

Sementti massa jäätyy 2-3 viikkoa.

Säännöt pohjan täyttämiseksi nauhan muodossa

Kiinnitä puiset elementit tikkaiden avulla rakennuksen ja lujittavan kehyksen rakentamisen jälkeen. Jatkotyö vaatii tiukkaa sekvensointia:

 • betoni kaadetaan pieniin eriin, kerroksittain;
 • kukin kerros tiivistetään, lävistetään lujitustangolla aukkojen poistamiseksi;
 • rajoittaa sitä siten, että liuos ei ylivuota elastisen johtimen yli;
 • massan pinta tasaantuu tasaisella aluksella;
 • Jakaaksesi formulaatiot tasaisesti, hankaa muottiin kumimetsällä.

Yöllä koostumus peitetään ja päivällä - kaadetaan vettä. Kehysmuotti on purettu 14 päivän kuluttua.
Kun rakennat säätiötä omiin käsiisi, maalaistaloon, on otettava huomioon suunnittelutoiminnot, kunkin tyypin edut ja mahdollisuus käyttää sitä tietyllä maalla. Oikea perustus, joka on suunniteltu mökille, joka muodostuu kädestä - takuu rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä.

Pienet talotyyppiset perustukset: valitse optimaalinen perusta

Lomakodit ovat yleensä kausiluonteisia pienehköjä rakennuksia, joihin liittyy vähimmäistietämys. Niinpä ne painavat vähän, kuormitus maahan antaa pienen. Siksi kesämökkien perustelut pyrkivät käyttämään kevyitä, ei monimutkaisia ​​rakenteita, runsaasti maa- ja betonityöpaikkoja. Yritetään selvittää, mitkä säätilastot sopivat erilaisiin maanrakennustöihin.

Maan talon perustan valinnasta riippuu sen kestävyys

pitoisuus

Jokaisella sivustolla on oma perusta

On tärkeää, että säätiön valinta ei ole riippuvainen henkilökohtaisista mieltymyksistä, vaan rakentamisen olosuhteista. Määritä ne tekemällä geologisia tutkimuksia tietyllä sivustolla. Mitä on määriteltävä?

1. Maaperän tyyppi

Kiviset (kalliot, hiutaleet) maaperä ovat parhaita rakentamiseen. Niitä pidetään ei-crassy bases, ne antavat kosteuden kulkea hyvin eikä ole muuttunut talvikaudella. Niille voit järjestää säätiöitä.

Turve- ja saviperäiset maaperä päinvastoin säilyttävät suuren määrän kosteutta, jäätyvät talven aikana ja aiheuttavat sen. Tämä johtaa rakennusten tuhoaviin muodonmuutoksiin. Siksi pohjat, jotka estävät maaperän heikentymistä ja eivät kutistu, soveltuvat maaperän karsimiseen. Näissä ominaisuuksissa on matala-, laatta- ja paaliruuvi-pohja.

Jäätymisen aiheuttama maaperä

2. Maaperän jäädytysaste

Maaperän jäädytys riippuu ilmastosta ja SNiP säätelee sitä. Esimerkiksi Leningradin alueella jäätymisaste on keskimäärin 1,5 metriä Moskovan alueella 1,6-1,7 metriä. Yleensä pohja laskeutuu maaperän jäädyttämisen alapuolelle.

Taulukko - maaperän jäädyttämisen normatiivinen syvyys

3. Pohjaveden taso

Vesi maahan, joka on liian lähellä maata, on vaara perustukselle ja koko rakenteelle. Se edistää säätiön tuhoamista ja lisää maaperän jäädyttämisen syvyyttä. Mahdolliset tulvat kellareihin, kellareihin.

Siksi, kun rakennetaan maalaistalo samankaltaiselle alueelle, on parempi tehdä ilman kellarin rakentamista ja syy käyttää ruuveja (jotka on valmistettu metallista päällystetyillä korroosionestoaineilla) tai asbestiputkien pylväitä.

Tyypit perusta pienelle talolle

Maaseudun rakentamisen suosituimmat perusteet ovat:

Tarkastelemme kaikkia näitä tyyppejä, määrittelemme niiden tarkoituksenmukaisuuden eri tyyppisille rakennuksille ja rakennusolosuhteille.

Pilarin perustus - pilarin tuki

Pilarin säätiö on kesämökin suosituin perusta, mikä on melko edullinen vaihtoehto. Se koostuu maahan upotetuista pilareista, joiden yläosa ulkonevat ulospäin. Kaikkien pilarien yläpinta on kohdistettu vaakasuunnassa ja se on täysin tasainen pinta.

Esivalmistettu tiilipohjainen sarake, jossa on puinen grilli

Navat asennettu rakenteilla kulmat leikkauspisteissä seinät, seinät ja väliseinät -. Kun lisäyksin 1-2,5 m yhdistää olemassa olevia sarakkeita yksi rakenne, jakaa tuloksena kuorman ja tuottaa tuki seinämien talon, käytetään grillage metallia (I-palkki, kanava) tai puuta (puuta).

Useimmiten pylväät on koottu tiilistä, betonilohkosta, asbestisementtiputkista ja raunioista. Vähemmän - betonirakenteita (vahvistettu) kaadetaan.

soveltamisalansa

Pylväsperusta soveltuu kevyisiin runkorakenteisiin, tukkeihin, puutavaraan. Tällaisten talojen altaat, autotallit ja kellarit eivät ole tyytyväisiä.

Betonipilarin säätiö pitää kirjaa mökki talon

Rakentamispaikan on oltava sileä, merkittävät korkeuserot johtavat pilarien "kallistamiseen" maaperän sivuttaispaineen ja rakennuksen tuhoutumisen avulla.

Pylväsperusta on suositeltavaa järjestää vain tiheä, jolle ei ole altista pakkastutusta eikä maanjäristyksiä.

Pilaripohjien edut ja haitat

 • taloudellinen erektio;
 • suhteellisen nopea asennus;
 • luotettavuutta.
 • sulkevat pois kellarin, kellarin, kellarin talon;
 • käytetään vain kevyisiin, pienempiin rakenteisiin;
 • eivät koske mobiili- ja kallistusmaata.

Nauhapohja - vahva nauha

Toinen yhteinen perusta on nauha, joka on teräsbetonista, tiilestä ja raunioista valmistettu nauha. Se toistaa talon ääriviivat (seinien ja väliseinien välissä), varmistaa rakenteen vakauden ja luotettavuuden myös vaikeissa maissa.

Ribbon säätiö luo kiinteän vaakasuoran kehyksen, joka pitää rakennuksen seinät kunnolla

Osa kellari nauha upotetaan maahan, osa jää pinnalle. Tämän ansiosta pystytään rakentamaan rakenteilla olevia kellareja, autotallia, kellareja ja kellareita (vain upotettaessa pohjaa).

Kaistaleet perustuvat syvyyden mukaan jauhetaan matala ja syvä.

Matala haudattu puku muualla kuin kalliolla tai matalalla kivillä. Tällaisten rakenteiden syvyys on 40-70 cm.

Uppopuolen nauhan perustukset pystyvät kestämään huomattavasti suuremman kuorman, myös maaperän talteenotosta. Rakenteen syvyys on 20-30 cm maanpinnan alapuolella, eli alle 1,5-1,8 m. Tällainen muotoilu on välttämätön, jos autotalli tai kellari rakennetaan talon alle.

Liuskajohdotyypit riippuen valmistusmateriaalista

soveltamisalansa

Strip-säätiöitä voidaan käyttää mihin tahansa maanrakennustyyppiin: tiili, lohko, betoni. Kevyisiin runkorakenteisiin ja yhden tarinan hirsimökkeihin myös nauhat ovat perusteltuja, mutta ne eivät aina ole suositeltavia lisäkustannusten vuoksi. Tällaisten rakennusten pieni paino on parempi "luottaa" enemmän talousarvioihin.

[sisältää id = "5" title = "YAN - teksti"]

Hihnan perustuksia käytetään märkä- (syvennys-) ja kalkkikivien (matala syvyystyyppinen) kasaamiseen. Jyrkästi pakastetuille, voimakkaasti turpoaville maille, joille on ominaista korkea pohjaveden pitoisuus, nauhan perustukset eivät ole taloudellisesti ja teknisesti perusteltuja.

Vahvuudet ja heikkoudet

 • mahdollisuus järjestää kellari;
 • korkea kantavuus, luotettavuus (kestää raskaita tiili- ja kivitaloja);
 • kestävyys;
 • kun laite voidaan tehdä yksinomaan manuaalisella työllä, ilman erityislaitteiden käyttöä (erityisesti matala syvyys);
 • laaja soveltamisala.
 • korkeat kustannukset;
 • työn monimutkaisuus;
 • kyvyttömyys käyttää tulvilla alueilla.

Pile foundation - yhdistettyjen paalujen rakentaminen

Pallosäätiö on pinoja, jotka upotetaan maahan ja jotka liitetään yläpuolelta lujitetulla betonilla, puulla tai metallilla. Piles voidaan tehdä tehtaalla tai paikan päällä, eli suoraan maahan.

Pile-pohja auttaa ratkaisemaan ongelmia, jotka ovat alttiita tulvien altistamiselle

Valmis (esivalmistettu) paali on pitkä sauva, jossa on terävä pää. Se ajetaan maahan tai ruuvataan maahan terävällä päällä alas, kunnes se saavuttaa tiheän kerroksen ja on tiukasti kiinni siinä. On myös mahdollista valmistaa paaluja suoraan maaperään pystysuorassa tai kallistetussa muodossa. Tätä varten kaivoja ensin porataan, sitten putket asennetaan niihin ja niiden sisäiset ontelot tasoitetaan.

Seuraavat tyyppiset paalut ovat säätiöille:

 • Zabivny - viimeistelty metalli, teräsbetoni, puutangot. Kierteisen pään ja erikoistekniikan (tärinänvaimentimien, puristuslaitteiden) ansiosta ajo paalut puristetaan maahan ilman alustavaa kaivausta.
 • Painettu - luo suoraan maahan, suorittamalla porauskaivoja ja täyttämällä se betonilla.
 • Vahvistettu betonipilareita - valmiita teräsrakenteita, jotka on asennettu porakaivoihin.
 • Ruuvatut metalliset pitkät tangot, joiden terävällä sivulla on ruuvimeisseleitä maahan. Ruuvipallot ruuvataan maahan käsin tai käyttämällä erityisiä mekanismeja.

Dacha-rakenteessa käytetään pääasiassa ruuveja, joiden perustuksia kutsutaan paaluksi ja ruuveiksi.

Rakenteissa käytettävät paalut

Paalun ja ruuvin runko asennetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa. Se ei edellytä monimutkaisten maa- ja konkreettisten töiden toteuttamista. Kaikki, mitä tarvitaan, on ruuvattaa paalut maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle ja sitten betoniin. Tarvittaessa paalujen syveneminen niiden pituuden alapuolella vaatii kapasiteettia. Yhdistämällä kaikki paalut yhdeksi pohjaksi käytetään grilliä - metallia, puuta tai teräsbetonia.

Pylväsruuvi, jossa metallikorkit ja kaksinkertainen ligaatio

Ruuveilla on suuri lujuus, luotettavuus ja kyky kestää huomattavia kuormia. Esimerkiksi yhteiset paalut d = 108 mm kestää jopa 8 tonnia!

Porausruuvien perustuksiin käytettävät grillatyypit

soveltamisalansa

Pilejä käytetään yksityisessä rakentamisessa pitämään runkorakennuksia, hirsimökkejä, pieniä tiilikattoja.

Paaliruuveja ei käytetä kallioilla. Kaikki muut maaperät, mukaan lukien liikkuvat ja heikot (soita, savia), ovat erinomaisia ​​pilkkujen käyttämiseksi. Laajennuksen mahdollisuuden takia ruuvi on kasvanut pituudeltaan, mikä mahdollistaa sen vakauttamisen vakaassa maaperäkerroksessa.

[sisältää id = "6" title = "YAN - teksti"]

Pile-ruuvin perustuksia pidetään parhaana alueille, joilla on korkea pohjavesi ja tulvan todennäköisyys.

Usein porausruuvin perustukset valitaan epätasaisille alueille, mukaan lukien ne, jotka sijaitsevat rinteessä. Tällöin sivuston kohdistamisen monimutkainen työ ei ole välttämätöntä. Riittää ruuvata kasa ja leikata ne yhteen tasoon.

Vahvuudet ja heikkoudet

 • alhaiset kustannukset (30-40% edullisempi kuin kaistaleet);
 • nopea ja helppo asennus;
 • mahdollisuus purkaa puristus;
 • vähimmäiset maanrakennustyöt;
 • Mahdollisuus käyttää maaperää;
 • luotettavuus;
 • kestävyys (jopa 100 vuotta).

Haittoja ovat se, että paaliruuvi perustetaan vain kevyisiin rakenteisiin.

Laattoalaptio - monoliittinen säätiö

Pohjalevy on monoliittinen vahvistettu laatta, joka on asetettu hiekkamaljakkoihin. Kellarin tätä versiota kutsutaan kelluvaksi, koska se voi laskea itsensä ja nousee maaperän kastelemisen aikana ilman deformoitumista samanaikaisesti.

Lujitemuovilla vahvistetun pohjan betonilaatta on samaan aikaan rakennetun rakenteen pohja.

Laattojen pohjaa pidetään kestävimpänä ja luotettavana minkä tahansa tyyppisille kesämökille.

soveltamisalansa

Laattojen pohja soveltuu mihinkään maaperään. Jopa monimutkainen, kova, korkealla pohjavedellä.

Maanrakennustyypin osalta monoliittinen laatta kestää lähes kaiken. Alkaen kehysrakennuksista ja päätyen 2-3 kerrosta olevien raskaiden tiilitalojen kanssa.

Vahvuudet ja heikkoudet

 • vahvuus;
 • korkea kantavuus;
 • monenlaisia ​​sovelluksia vaikeissa olosuhteissa;
 • kestävyyttä.

Laattapohjan haitta on yksi, se on korkeat kustannukset, jotka liittyvät betonin ja raudoituksen hankintaan.

Johtopäätökset - mikä on perusta sopivaksi?

Maan talon perustan valitseminen huomioi kunkin mallin ominaisuudet ja edut. Loppujen lopuksi rahoitusinvestoinnit ovat usein 30-40 prosenttia arvioiduista kokonaiskustannuksista. Ja väärin valittu ja laskettu tuki on lähes tae siitä, että koko perusrakennetta, mutta myös koko rakennetta on uudistettava täydellisesti.

Maan talon perusta

Maan talon perustaksi kannattaa harkita:

 • Maaperä tyyppi tulevan rakennuksen kohdalla;
 • Maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • Pohjaveden esiintyminen.

Maanjäätymisen tyypin, syvyyden syvyyden ja maanalaisen syvyyden syvyyden määrittämiseksi voit käyttää asiantuntijoiden palveluita tai suorittaa testejä omalla kädelläsi (Internetissä videopuhelut voivat itse tehdä tutkimusta).

Tämän taulukon avulla voit määrittää maanjäristyksen likimääräisen syvyyden Venäjän alueilla.

Säätiön vaihtoehdot maalaistalolle

Useimmiten puutarha-talon rakentamiseen omilla käsillään he käyttävät:

 • Pilarin perustus;
 • Nauha levyt;
 • Pile-pohja;
 • Laattoalaptio.

Pilarin perusta

Pylväspohja on pienin talon yleisin perusta. Tällaisen säätiön rakentaminen on edullisinta taloudelliselta kannalta.

Perusta koostuu maaperään upotetuista pylväät. Pylväiden yläosa on vaakasuorassa.

Pilarit asennetaan rakennuksen ympärysmittaan ja tukiseinien risteykseen. Rostverk voidaan valmistaa metallista tai puusta.

Pylväät ovat tiilisiä, lohkareita, sementtiputkia asbestilla, roski kivi. On myös mahdollista (asentamalla muotti) kaatamalla betonipylväät vahvikkeella.

Pylväspohjan rakentamiseen omilla kädillä tarvitset tasaisen alueen ilman korkeuseroja.

Pylväsperusta on merkityksellinen tiheille, ei-karkottaville maatyypeille.

Kolonnin alustan edut:

 • Alhaiset rakennuskustannukset;
 • Nopea asennus;
 • Luotettavuutta.

Pilariväli:

 • Puutteellinen mahdollisuus perustaa kellari;
 • Ei sovellu suurille rakenteille;
 • Ei koske talteenottotyyppejä.

Nauhan tyyppikanta

Nauhapohja on raudoitettu betonirakenne, joka kulkee koko rakennuksen ja väliseinien ympärillä.

Maalitalon nauhan perustuksen asentaminen antaa mahdollisuuden varustaa kellarikerroksessa rakennuksen alle.

Alustan teippityyppi voidaan jakaa seuraavasti:

 • Matala syvyys (käytetään ei-karkottavilla maatyypeillä ja säädetty enintään 70 senttimetrin syvyyteen);
 • Upotettu (kestää maan talteenottoa ja alle jäätymisaste, noin kaksi metriä).

Voit rakentaa oman puutarhasi, joka on tehty tiilistä, lohkosta, puusta jne. Nauhakuvioon.

Vahvan jäädyttämisen altistavia maatyyppejä, joissa on suuri pohjavesi, nauha-alustaa ei käytetä.

Vyölenkelin etuja:

 • Mahdollisuus järjestää kellari;
 • kestävyys;
 • vahvuus;
 • Voit tehdä omia käsiäsi ilman rakennustarvikkeita;
 • Laaja valikoima sovelluksia.

Väärennetyt nauhat:

 • Korkeat kustannukset;
 • Korkea työvoimakustannus;
 • Mahdollisuus käyttää maaperää, jolla on korkea pohjavesi.

Pile-pohjatyyppi

Rakennuksen paalusäätiö on maaperään upotettujen paalujen monimutkainen yhdistelmä, joka on yhdistetty metallista, betonista tai puusta. Pilejä voi ostaa tai kaataa suoraan maaperään.

Metallipilari on pitkä sauva, jossa on terävä kärki. Pilejä voidaan ajaa sisään tai ruuvattaa maaperään terävällä päällä, kunnes se asennetaan tiheään kerrokseen maaperään.

Puutarhassa käytetään yleisesti ruuvipalloja. Paalun ja ruuvin alustan asennus tehdään hyvin nopeasti. Piles pystyvät kestämään vakavia kuormia ja ovat riittävän vahvoja.

Pilejä käytetään kehysrakennusten, hirsimökkien, tiilipuutarhojen rakentamiseen.

Paalun kantapohjaa ei voida soveltaa kallioihin.

Paalun kantapohjaa ei voida soveltaa kallioihin. Muilla mailla, myös heikoilla, paalut ovat erinomainen ratkaisu.

Pilarin ja ruuvin tyypit:

 • Alhaiset kustannukset;
 • Nopea asennus;
 • Kestävyys (jopa 150 vuotta).
 • Kyky käyttää uudelleen paaluita;
 • Vähintään työvoimavaltainen työ;
 • Kyky käyttää lähes kaikentyyppisiä maaperä;
 • Luotettavuutta.

Pohjalevytyyppi

Laattapohja on monoliittinen laatta, jossa on vahvistusta. Tämäntyyppinen pohja pystyy laskeutumaan ja nousemaan itsestään samalla kun maaperää pudotetaan ilman muodonmuutosta.

Laattojen pohjatyyppiä käytetään kaikentyyppiseen maaperään.

Monoliittiselle levylle voit rakentaa runko-, puu-, lohko- ja tiilipuutarha-talon.

Laattojen tyyppisen alustan etuja:

 • Korkea lujuus;
 • Erinomainen kantavuus;
 • Kestävyys.

Tärkein haitta levylautatyypille - korkeat kustannukset.

Puutarhatalon kellarin korjaus

Jotta vältetään tarve korjata perusta hänen seuraamaan: sen on oltava kiinteä, kipsi, bitumi tai vastaava materiaali.

Merkit, joiden avulla tunnistat tukipinnan vaurion:

 • Ovien ja ikkunoiden aukkojen vääristyminen.
 • Kellarikerros.
 • Halkeamien ulkonäkö laakerissa ja sisäseinissä.
 • Levyn ulomman osan tuhoutuminen.

Suositukset puutarha-talon teippipohjan korjaamiseksi

 • Vahingoittuneen levyn koko kehän (tai vaurioituneen osan) ympärillä kaivetaan kaivantoa puoli metriä syvälle (tarvittaessa syvemmälle).
 • Maasta poistetun tukipinnan osa on puhdistettava lian ulkopuolelle.
 • Puhdista pinta aluke-seoksella tartunnan parantamiseksi.
 • Poraa reikiä puhdistetussa tukipylväässä.
 • Kierrä ankkuripultit reikiin, vaakatasossa puolen metrin metriä.
 • Hitsauta tai kiinnitä ankkuripultteihin johtoa varten, joka on valmistettu etukäteen vahvistusverkosta.
 • Kaikkien halkeamien ja syvennysten käsitteleminen sementtilaastilla ja sen kuivumisen.
 • Jos seinä on vaurioitunut, on asennettava puun tai vanerin muotti. Peitä hiekkalaatikko kaivannon pohjalla, tiivistä se ja kaada liuos.
 • Kovettumisen jälkeen asenna vedeneristyskerros.
 • Työnnä kaivanto kattamaan maaperä kerroksittain, varovasti kumpaankin kerrokseen.

Levyn tyyppikanta palautetaan analogisesti nauhan kanssa.

Korjaus nauhatehtaan maalaistalossa.