Miten rakentaa talon keraamiset lohkot?

Keraamisten lohkojen talo on rakennettu melko helposti ja nopeasti, ja lisäksi sillä on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet ja se on melko kestävä ja ympäristöystävällinen. Tällaisen talon seinät yhtä paksu kuin yksi keraaminen lohko eivät ole huonompia kuin tiilitalossa sen lämmöneristysominaisuudet, jos se oli seinät - noin 1 m! Voit tutustua tällaisen talon asentamisesta tämän artikkelin ominaisuuksiin.

Keramoblock-talon ominaisuudet, edut ja haitat

Keraamisten lohkojen tai huokoisten keramiikan talo on rakennettu kolme kertaa nopeammin kuin tavallinen tiili. Tämäntyyppisten lohkojen talon seinät hengittävät luonnollisesti - suuret aukot ja mikrohuokoset parantavat keramiikan diffuusiominaisuuksia.

Tämän materiaalin talossa voidaan lisäksi vähentää seinien kuormitusta talon perustuksiin, koska muurausmateriaalin tietty massa on kaksi kertaa vähemmän kuin tiili. Lohkojen suuren muodon takia ratkaisun kulutus talon rakentamisessa on kolmesta neljään kertaa pienempi kuin muuraustyö, ja se kestää 3-4 kertaa vähemmän aikaa 1 m 2 seinän asettamiseen.

Huokoisen keramiikan kustannukset vastaavat hiilihapotettuun betoniin liittyviä kustannuksia, kun taas keraamoblockit ovat useampia matalampia veden absorptioa kuin kaasulohko ja niiden kantokyky ja pakkasenkestävyys ovat paljon korkeammat. Tämä määrittää tällaisten lohkojen rakentaman talon kestävyyden verrattuna esimerkiksi hiilihapollisen betonin taloon.

Tämän materiaalin talon rakentamisessa on mahdollisuus yhdistää ne muiden rakennusmateriaalien kanssa. Esimerkiksi ensimmäisen kerroksen seinät on pystytetty keraamisista lohkoista ja toisessa kerroksessa - kaasulohkoista tai muusta materiaalista. Samanaikaisesti on toivottavaa, että ensimmäisen kerroksen materiaalin lujuusmerkki on suurempi tai yhtä suuri kuin toisen kerroksen seinämän täytön lujuusmerkki.

Mutta ei ole toivottavaa sekoittua samaan keraamisten lohkojen ja muiden rakennusmateriaalien asettamiseen, koska erilaisilla materiaaleilla on lujuus, lämmöneristysominaisuudet ja veden imeytyminen, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti seinän lujuuteen ja kestävyyteen.

Kätevä materiaali talon rakentamiseen

Keramobloki on erittäin kätevä materiaali seinien rakentamiseen. Asennuksen sopivuus sisällytetään alun perin tuotteen ja sen tuotannon tekniikkaan.

Ensinnäkin tällaiset lohkot ovat huokoisia keramiikkaa ja ne on valmistettu eurooppalaisten valmistajien laitteista, joissa valmistusprosessia ohjataan tietokoneella, inhimillinen tekijä suljetaan käytännössä pois, joten valmiit keraamilohkot ovat tarkkoja geometrisia mittoja.

Toiseksi niillä on kielellinen ja uurtava pystysuora telakointijärjestelmä. Pitkittäisiä harjanteita ja uria on trapetsoidun profiilin lohkon pintoihin, jotka ilmenevät sisäpuolella, niiden lukumäärä vaihtelee kahdesta kahdeksaan riippuen lohkon koosta.

Tällaisten lohkojen talon rakentamisen yhteydessä harjanteet ja urat kiinnitetään tiukasti seinään ilman lisäkiinnitystä laastilla. Ratkaisun puuttuminen pystysuorissa liitoksissa ei vaikuta huokoisen keramiikan seinämien lämmönjohtavuuteen, mikä on vahvistettu sekä monissa testeissä että jo rakennettujen talojen käytön aikana.

Keraamisten lohkojen talojen seinämisen helpottamiseksi ulkopinnan muodostavien lohkojen reunat ovat matalia pitkittäisiä uria.

Lohkotyypit

Talojen rakentamiseen käytetään eri kokoisia keraamisia lohkoja, mutta niiden korkeus on aina monimutkainen tiilen korkeudelle, mikä mahdollistaa tiilitalojen projektien sopeuttamisen tähän suhteellisen uusiin rakennusmateriaaleihin.

Huokoisten keraamisten lohkojen leveys on yleensä 230-250 mm ja pituus 250-510 mm. Se on lohkojen pituus, joka määrittää seinän leveyden, kun ne asetetaan pitkällä puolella seinän yli.

Laakerin seinämissä käytetään keraamisia lohkoja, joiden pituus on 300 - 510 mm, ja sisäseinien seinämille ja väliseinille käytetään lohkoja, joiden pituus on 250 mm.

Valmistetaan myös pieniä keramoblockeja, joiden pituus on 80-110 mm, joita käytetään sisätilojen sisätiloissa, monoliittisten vöiden edessä ja lisäelementeinä.
.Myös puolikkaita ja nurkkapaloja.

Muurauslaasti

Rakennettaessa taloa, huokoisten keraamien lohkojen asettamiseen, on suositeltavaa käyttää tavanomaista sementti-hiekkalaatikkoa, mutta "lämmin" tai kevyt koostumus. Yleensä sementti toimii sideaineena ja täyteaine voi olla hohkakivi, perliitti tai laajennettu savihiekka. Lämmin muurauslaastia käytetään ulkoisten seinien rakentamiseen, ja sisäpuolelle ja väliseinille voit käyttää tavallista ratkaisua.

Liuos valmistetaan suoraan rakennustyömaalla. Käytettäessä valmiita kuivaseoksia, ne vain lisää vettä ja sekoita.

Lämmin liuoksen lämmönjohtavuus on useita kertoja pienempi kuin tavanomaisen liuoksen lämpöjohtavuus, joten tämä seinä on termisesti yhtenäinen. Tämä tekee keraamisesta lohkosta rakennetun talon energiatehokkaammaksi ja kestävämmäksi.

Huokoisten keraamien seinien lämmönjohtavuutta ei vaikuta ainoastaan ​​liuoksen koostumuksen vaan myös sen sakeuden ja käyttötavan mukaan. Liuos, olipa kyseessä joko lämmin tai tavallinen sementtihiekka, ei saisi olla nestemäinen, pudota lohkon huokosiin ja täyttää ne. Sen pitäisi olla riittävän paksu, mutta samaan aikaan muovia.

Valmistettujen seosten liima-perliitti-liuoksen levittäminen estää virheitä sen valmistuksessa, koska pussin ohjeet osoittavat aina tarvittavan määrän vettä laadukkaan ratkaisun aikaansaamiseksi.

Sauman paksuus ei saa olla yli 10 mm. Tällöin seinän lämpöeristysominaisuuksia lisätään 15-18%.

Yksittäisen kerroksen huokoisten lohkojen parametrit verrattuna lämmitettyyn tiiliseinään.

Liimaus koostumukseen

Mielenkiintoinen versio Saksassa käytetyistä keramoblockeista. Erikoislaitteiden avulla niiden asiantuntijat soveltavat tasaisesti 3-4 mm paksua liimakoostumusta keraamisiin lohkoihin. Liima muodostaa tiheän nauhan muodossa, joka kattaa koko ylärajan, mutta ei pudota aukkoihin. Tällainen sauma valmiin seinän kohdalla ei ole käytännössä näkyvissä.

Keraamisen lohkojen asettaminen vaahtoon

Puolassa käytetään usein polyuretaanivaahtoa laastin sijasta. Käyttämällä annostelua se levitetään kahdelle nauhalle, jotka ovat noin 5-7 cm leveitä ja poiketen 40 mm: n etäisyydellä seinän reunasta.

Vaahtomuovin levittämisen jälkeen keramoblock sopii tiukasti edellisen keramoblockin uriin ja kumin "mörnän" avulla istuu painetuilla vaahdon nauhoilla vasteesta vasten.

Asennuksen jälkeen asennusvaahto muodostaa ohut, vahva ja lämmin sauma.

Tällä asennusmenetelmällä on välttämätöntä varmistaa, että kiinnitysvaahto ei laske lohkojen ulkopintaan. Jos tämä tapahtuu mistä tahansa syystä, kovettamaton vaahto voidaan poistaa välittömästi liuottimella, joka on peräisin nitrokrasokista tai asetonista.

Omien käsien asettaminen

Ennen lohkojen asettamisen betonialustalle kellariin on järjestettävä luotettava vaakasuora vedeneristys. Liuos levitetään tasaiselle kerrokselle ilman aukkoja koko seinämän paksuudelta.

Muuraus alkaa kulmista, käyttäen kokonaisia ​​lohkoja ja ohjaamalla vaakasuoraa muurausta.

Muurauslaastia käytetään vain horisontaalisissa liitoksissa. Pystysuorat kasvot liitetään "kuivaan", käyttäen "piikkisuuntaista" järjestelmää. Keramoblockit asetetaan käyttämällä erityistä kumimetsätarppua. Sen avulla jokainen lohko kiinnitetään tiukasti seuraavaan.

Seinän rakennusprosessin tauon aikana muurauksen ylemmät rivit on peitettävä estämään sakkaa putoamasta lohkoihin.

Jos muninta tehdään liuoksilla tai liimaseoksilla, jotka laimennetaan vedellä, on suositeltavaa suorittaa keraamisen lohkon rakenne lämpötilassa, joka ei ole alle +5 ° C.

Seinämalli

Keramoblock-talo voi olla joko yksikerroksinen seinärakenne tai kaksikerroksinen tai kolmikerroksinen.

Yksikerroksinen seinä koostuu vain posliinilohkareista, joissa on ulkopinta, jota käytetään höyryä läpäisevänä "lämpimänä" (perliitti lisäaineina) tai tavallisena parannettuna kipsinä.

Kaksikerroksinen seinämä saadaan lämmittämällä talon seinät erilaisilla eristeillä. Tässä tapauksessa ensimmäinen kerros on keraaminen lohko, toinen eristys, jossa on julkisivu-kipsi. Kiukaan lämmöneristeenä voidaan käyttää lämmittimenä. Tällöin toinen kerros on monikomponentti: liima-seos, eristys, vedeneristysseos, vahvistettu verkko, liimakerros ja viimeistelylaasti.

Myös seinät osoittautuvat kaksikerroksisiksi, kun verhous on käytetty kasvojen keraamista, klinkkerää tai muuta tiilimuotoa.

Kolme kerrosseinät keraamisten lohkojen taloja, joissa on jäykkä tai irtotavaran eristys, sijoittamalla se huokoisten lohkojen kantavien seinämien väliin ja päällystämällä ulkoseinällä (tavallisesti edessä tai klinkkerin tiilillä).

Onko eristys välttämätön huokoisten keramiikan seiniin?

Näiden lohkojen ulkoisten seinien eristämistarve riippuu ensisijaisesti niiden paksuudesta.
Lattialevyihin rakennetut seinät, joiden paksuus on vähintään 300 mm, on lämmitettävä. Eristeen paksuus lasketaan talon projektin laskennassa ja riippuu rakennuksen lämpötilavyöhykkeestä.

Eristeen tulee olla höyryläpäisevyys vähintään keraamisten lohkojen kera, muutoin seinään voi kerääntyä kosteutta.

250 mm paksujen keraamilohkojen seinäeristeen vaihtoehdot

Keraamisten lohkojen talon perusta

Kun otetaan huomioon rakennusten talojen käytettävissä olevat vaihtoehdot, tuleva omistaja (oikealla lähestymistavalla) analysoi seuraavat parametrit:

 • käyttöikä;
 • joka takaa mahdollisimman mukavan elämisen;
 • turvallisuutta.

Keraamisten lohkojen taloja

 • Kokonaispinta-ala on 211 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 179,2 neliömetriä. m.
laskea kustannukset
 • Kokonaispinta-ala on 197,4 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 173,3 neliömetriä. m.
laskea kustannukset
 • Kokonaispinta-ala on 189,5 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 161,3 neliömetriä. m.
laskea kustannukset
 • Kokonaispinta-ala on 175,6 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 0 neliömetriä. m.
laskea kustannukset
 • Kokonaispinta-ala on 153,3 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 0 neliömetriä. m.
laskea kustannukset
 • Kokonaispinta-ala on 174,3 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 0 neliömetriä. m.
laskea kustannukset
 • Kokonaispinta-ala on 225,3 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 170,1 neliömetriä. m.
laskea kustannukset
 • Kokonaispinta-ala on 176,6 neliömetriä. m.
 • Tilojen pinta-ala on 0 neliömetriä. m.
laskea kustannukset

Rakenteilla

Mitkä ovat keraamisten lohkojen talon rakentamisen vaiheet?

 • Maaperän suunnittelu ja hedelmällisen maaperän poistaminen.
 • Tunnuksen merkitseminen, piirustus rakennuksen akseleille.
 • Kaivantojen valmistelu säätiölle.
 • Tietoliikenneyhteyden asettaminen (piilotettujen teosten suorittaminen).
 • Säätiön laite.
 • Sovituslaite
 • Muurausseinät, joissa on kattopalkkien ja ovien asennus.
 • Sisäisten osioiden asettaminen.
 • Kattoon asentaminen.
 • Kattolaite.
 • Ikkunoiden ja ovien asennus.
 • Pystysuoran viestinnän asennus.
 • Sisä- ja ulkorakenne.

Keraamiset lohkot - tämä on uusi materiaali, jota käytetään yhä useammin matalan rakennustöissä. Monilla keraamisten tiilien ominaisuuksilla on tällaisia ​​lohkoja, jotka suurentuvat, mikä nopeuttaa seinien asentamista ja huokoista rakennetta, joka ei vain paranna eristysominaisuuksia vaan myös vähentää seinärakenteen painoa, mikä säästää rahaa säätiön järjestämisessä.

Keraamisten lohkojen talon oikein valitut perustukset määräävät koko rakennuksen luotettavuuden ja kestävyyden, joten valmistelutyöt ja erityisesti vaaditun perustan määrittäminen ovat yksi painopisteistä.

Mikä säätiö voi toimia perustana keraamiselle lohkotalolle?

Keraamisten lohkojen talon perustukset ovat sallittuja useista eri tyypeistä:

 • nauha, joka on suljettu silmukka, joka on luotu betoniteräksistä rakennuksen kaikkien seinien alla;
 • laatoitettu pohja, joka on kiinteä, vahvistettu betonituote, joka sijaitsee koko talon alla ja joka on kaikkein monipuolisin kaikenlaiseen maaperään;
 • joka on osittain tai kokonaan haudattu maanpylväisiin, joka on liitetty ylhäältä rullaamalla, joka toimii tukena laudalle mutta jolla rakennusta rakennetaan.

Keraamisten lohkojen talon perusta

Keraamilohkojen kulttuuri- ja julkiset rakennukset rakennetaan pääsääntöisesti suunniteltujen ja hyväksyttyjen hankkeiden mukaan. Projektin dokumentaatioon kuuluu säätiön kehittäminen. Pienen yksityisen talon rakentamiseen ei ole tarvittu yksityiskohtaista dokumentaatiota, ja usein kehittäjä on vain sisällöltään arkkitehtuuriratkaisun kehittäminen, jolla on hyväksytty sivuston kehittämissuunnitelma. Mutta hankkeen toteutuksessa tulee kysymys välittömästi: millaista säätiötä tarvitaan keramiikkalohkotasolle, ja käy ilmi, että sen kohtuullinen laskelma ei ole tarpeetonta.

Lausunto, että keraamisten porotherm-lohkojen käyttäminen talon rakentamiseen voi vähentää merkittävästi säätiön rakentamisen kustannuksia, on perusteltua. Mutta kustannuksella, mikä on vähennys? Tämä ei johdu siitä, että syvemmän perustan sijaan voit asentaa vahvistetun betoniteräksen puolen metrin syvyyteen. Talon tyyppisen valinnan valinta ei riipu niin paljon seinämateriaalien painosta kuin maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jäädytyksestä talvella.

Suurin osa venäläisistä ilmastovyöhykkeistä eri maatyyppien jäädyttämisen syvyys on 1,4-1,8 m, vaikka pohjavettä ei ole lähellä pintaa. Talon perustusten, ei pelkästään keraamisten lohkojen, vaan myös muiden materiaalien perustan pitäisi sijaita pakastussyvyyden alapuolella. Kustannusten alenemista odotetaan vain sen vuoksi, että paksuuden takia säätiön tilavuus pienenee.

Millaiset perustukset sopivat lämpimään keramiikkaan

Matala pohja, joka asetetaan jäätymisnopeuden yläpuolelle ja vastaa seinien paksuutta, on erittäin kannattava vaihtoehto. Valitettavasti se soveltuu kuitenkin vain ei-kalliorakenteisiin. Hiljattain rakennetuilla aloilla on harvinaisuus. Yleensä uusi rakentaminen on jo käynnissä valuma-alueissa tai niissä maissa, joissa on läheisiä vettä. Siksi keraamisista taloista ei pidä ottaa huomioon. Lisäksi tällaiset talot on nyt yleensä rakennettu 2-3 kerrosta, mikä myös ylittää säätiön kuormituskyvyn.

Jäätymisen alapuolella oleva nauha-pohja on ihanteellinen vaihtoehto kevyille keraamisille lohkoille, vaikka se on melko kallis. Kotelointi, teräsvahvistus ja suuri määrä betonia tarvitaan. Mutta tällaisen säätiön vahvuus ja luotettavuus korvaavat kaikki kustannukset. On mahdollista selviytyä tämän säätiön asettamisesta itsenäisesti, mutta edellyttäen, että vaadittu raudoituksen prosenttiosuus lasketaan ja erikoisasiantuntija valmistelee betoniliuosta, jolla on haluttu koostumus ja koostumus. Kun otetaan huomioon keraamisten lohkojen puutteet ja erityisesti suuri kosteuden imeytymisen kerroin, sinun on muistettava, että tarvitset hyvän vedenpitävyyden perustan ja seinän välille.

Pile perustus on erittäin hyvä ja halvempaa kuin nauha, vaihtoehto, mutta erittäin vaikea toteuttaa. Ilman urakoitsijoita täällä ei riitä. Nykyään tällaisissa perustuksissa käytetään usein ruuveja, jotka on kiinnitetty grillata.

Slab-tyyppiä voidaan käyttää keramiikkalohkojen yksikerroksisessa talossa, mutta vain, jos sen ympärysmitan koko ei ole liian suuri. Vaihtoehto on taloudellisesti kannattava, mutta voit valita sen vain, jos maaperän koostumus on homogeeninen paikoilla eikä ole pieniä tontteja, joilla on karkea maaperä.

Yleissääntö kaikentyyppisille säätiöille. Vaikka suunnittelukuormituksen mukaan betoniliuskan tai paalunkiillotuksen paksuus voidaan tehdä kapeammaksi kuin lohkon leveys, tällainen pienennys on vasta-aiheinen. Pohjan on oltava laakerin seinämän leveämpi tai vähintään yhtä suuri kuin se.

Kuinka valita Porothermin keraaminen seinätaso?

Mistä aloittaa Porotherm-keraamisten lohkojen rakentaminen?

 • kuorman määrittäminen, jolla rakennuksen rakenne painostaa maaperää;
 • maaperän analyysi alueella, jossa talo seisoo;
 • maaperän jäädyttämisen syvyyden ja pohjaveden pinnan määrittäminen.
 • tiheys;
 • kiinteys;
 • plastisuus;
 • leikkausvastus jne.

Mitkä ovat perusta?

 • talon kerrosten lukumäärästä;
 • käytetyn lattian tyypistä;
 • käytettyjen rakennusmateriaalien fysikaalisista ominaisuuksista (materiaalit, jotka muodostavat seinät, katokset, rakennuksen verhousmat jne.).

Suosittele lukemista

Porotherm-lohkojen rakennukset eivät ole pelkästään vihreitä ja turvallisia asuntoja vaan myös terveitä investointeja tulevina vuosina.

Tallenna kotisi lämmitys- ja ilmastointijärjestelmille! Rakenna seiniä Porothermin keraamisilla lohkoilla.

Laske kuormitus säätiöön ja tee valinta juuri nyt!

Olet jo päättänyt rakentaa talon Porothermista?! Tee ennakko laskelma lohkojen lukumääristä sivuillamme!

Tutustu julkisivujen tyyppeihin ja tee valinta!

Haluatko tehdä korjauksia talossa heti rakennusvaiheen päätyttyä, mutta pelkäätkö, että halkeamat näkyvät seinissä? Rakenna taloja Porothermista! Viimeistely heti rakennusvaiheen jälkeen ei ole ongelma!

Tässä osiossa yritämme vastata useimmin esitettyihin kysymyksiin keraamisten tiilien ja suurikokoisten keraamisten lohkojen käytöstä.

Tutustu suuntaan Wienerberger-tehtaille Venäjälle päästäksesi määränpäähänne nopeammin.

Keraamiset lohkot: hyvät ja huonot puolet, koko GOST ja paino

Matala- rakennuksessa keraamisia lohkoja käytetään yhä useammin onttojen tiilien sijaan. Niillä on enemmän aukkoja sisäpuolella ja siten vähemmän lämmönjohtavuutta. Plus keramoblokit, jotka ovat kooltaan suurempia, mikä on 2-4 kertaa, vähentää tiilitalon seinien rakentamisen aikaa. Tämä keramiikka valmistetaan GOST 530-2012 -standardien mukaisesti ja sen mukaan oikein tällaisia ​​lohkoja kutsutaan "keraamikiveksi".

pitoisuus

Mikä on huokoinen keraaminen lohko?

Usein posliinilohkoa sisältäviä huokosia kutsutaan suurikokoiseksi kivi- tai huokoiseksi tai lämpimäksi keramiikaksi. Tämä on korkean teknologian korvaava ontto punainen tiili. Raaka-aineiden ja monien operatiivisten parametrien osalta ne ovat samankaltaisia. Keraamisen lohkon koko kuitenkin ylittää vastaavan vähintään 2,1 kertaa.

Keraamisten lohkojen vaihtoehdot

Tämän rakennusmateriaalin muoto on monimutkainen uritetun kammion avulla kahdella pitkillä sivuilla. Tämän kampan avulla voit minimoida läpivientien lukumäärän muurauksessa, mikä vähentää seinän kokonaisjohtoa. Verrattuna tavallisiin tiiliin pystytettyihin rakennuksiin, keraamisten lohkojen talot ovat selvästi lämpimämpiä.

Keraamisten lohkojen valmistus

Tämän rakennusmateriaalin valmistuksessa savimassa ensin muovataan lisäämällä sisäpuhdistinta sisään ja sitten kuivataan kuivurilla ja poltetaan uunissa. Koko tällaisen keinokivituotteen valmistusjakso kestää useita päiviä. Tämä ei ole käsityö, vaan tehdas tuote. Tämän materiaalin ostaminen, tulevan talon omistaja voi olla varma siitä, että tuote on laadukas ja vastaa GOSTia. Tehtaissa tätä noudatetaan tiukasti.

Seos savesta ja sahanpurusta

Hakun laatu voi olla:

Siementen tai riisin kuori;

Kaikki nämä palavat luonnonlähteet. Niiden päätehtävänä on polttaa maahan keraamisen kiven polttamisen aikana uunissa. Niiden jälkeen on vain lukuisia aukkoja, jotka antavat niille korkean lämpötehon.

Keraamilohkojen lajit ja koot

Gostovin koon mukaan keraamiset lohkot ovat seuraavat:

Pituus - 250, 380, 398 tai 510 mm;

Leveydessä - 180, 250 tai 255 mm;

Korkeus - 140, 188 tai 219 mm.

Kivilohkon vähimmäiskoko on 250x120x140 (eli 2,1 NF - 2,1 kertaa normaalin tiilen koko 250x120x65). Standardien 14 standardikokojen lisäksi jotkut valmistajat tuottavat eri mittoja. Mutta on parasta ostaa täsmällisesti gostovskie-tuotteita. Ne yksinkertaistavat seinämän paksuuden laskentaa ja antavat sinun käyttää tavanomaisia ​​tiiliä muurien rinnalla ongelmitta.

Keraamisen lohkon ulkoseinät ovat aina yli 8 mm. Mitä paksumpi ne ovat, sitä tiheämpi ja vahvempi kivi. Kuitenkin keraamisen lohkon tiheyden kasvaessa lämmönjohtavuuden kerroin kasvaa. Täällä sinun on etsittävä keskimmäistä aluetta. Kaikki riippuu siitä, mikä kerrosten lukumäärä on talossa ja onko sen ulkoseinien lämmitettävä.

Keraamisen lohkemerkin ominaisuudet "Braer"

Kuten tavallisen tiilen tavoin, sen suurempi vastakappale on jaettu rank- ja kasvotuotteisiin. Ensimmäisiä käytetään sisäisten väliseinien rakentamiseen sekä ulkoisiin seinärakenteisiin, jotka suljetaan sitten julkisivujen viimeistelyllä. Jälkimmäisillä on kiillotettu puoli ja ne on suunniteltu vain talojen ulkoseinien asentamiseksi. Ne eivät tarvitse ylimääräistä sisustusta.

Keraamisten lohkojen edut

Keraamisten lohkojen edut ovat seuraavat:

Matala lämmönjohtavuus - ylhäältä ja alhaalta suljettu ilmatiiviillä aukkoilla oletuksena on erittäin huono lämmitys;

Suurien lohkojen nopeus ja yksinkertaisuus - keraamisen kiven talojen rakentamisen nopeus on 2-4 kertaa suurempi kuin tavallisen tiilen rakentaminen;

Ympäristöystävällinen - haitallisten aineiden käyttö tuotannossa on täysin suljettu pois;

Rakennusmateriaalin vähäinen paino - ontto punatiilinen, tyhjät tilat ovat 25-40% tilavuudesta, kun taas lohkossa tämä indikaattori saavuttaa 70%;

Alhainen veden imeytyminen ja hyvä höyryläpäisevyys;

Huokoisen keraamisen materiaalin korkea äänieristys ja palamattomuus (ryhmä "NG").

Keraamisten lohkojen matala paino vähentää kuormitusta rakennettavan mökin pohjalla. Täällä vain kilpailevat SIP-paneelit ja huokoiset betonituotteet. Vain vaahtobetoni-lohkojen runkorakenteelle ja seinille säätö voi olla vähemmän massiivinen.

Miinus keraaminen kivi on myös - tämä on:

Rakennusmateriaalin korkeat kustannukset;

Kuljetuksen ja lastaamisen / purkamisen vaikeudet;

Korkeat vaatimukset muurariin;

Vaikeuksia avautuu tiheä keramiikka haluttuun kokoon.

Leikattaessa materiaalia sinun on käytettävä sähkösahaa, joka usein vaikeuttaa polttoprosessia. Tällöin muurari ei ainoastaan ​​pysty käsittelemään tällaista työkalua, vaan myös itse asentaa kivi. Hänellä on uritettuja sivuja. Jos ura-harjaniveltä ei ole koottu kunnolla, niin tiiliseinä tulee kylmillä siltoilla.

Leikkaaminen keraamiset lohkot

Toisaalta huokoisen keraamisen kiven suuret mittasuhteet mahdollistavat rakentamisen nopeuttamisen ja toisaalta vaativat työntekijöiltä lisätaitoja. Tässä suhteessa on paljon helpompi työskennellä ilmastetun betonin kanssa. Höyrystyvien betonilohkojen muoto ja koko mahdollistavat kallion sijoittavan seiniin myös ilman kokemusta. Kyllä, ja voit leikata ne säännöllisellä haavasillä.

Rakeisen rakenteen ansiosta huokoinen keraaminen lohko on varsin hauras. Usein tämä ilmenee kuljetuksen ja käsittelyn aikana. Jos yksikkö pudotetaan, se voi yksinkertaisesti pilkkoutua kahteen osaan.

Kuvia Keramoblock Houses

Melko korkealla hinnalla huokoinen kivi menettää monille muille rakennusmateriaaleille. Keraamisten lohkojen lukuisat edut eivät kuitenkaan kompensoi tätä haittaa. Tässä ja korkeissa rakennustasoissa, erinomaisissa ominaisuuksissa lämmöneristykseen ja lujuuteen sekä erinomaiseen äänieristeeseen.

Keraamisten lohkojen seinämien asettelu

Lokissa ja liimapalkissa nämä kivilohkot voittavat ei-syttyvillä. Vaahto- ja kaasutekniikan analyysit, ne ovat kestävämpiä ja kosteutta kestävämpiä. Tiili ne eivät vastaa lämmönjohtavuutta. Kuitenkin kuinka monta mökkiomistajaa, niin paljon mielipiteitä kodin ihanteellisen rakennusmateriaalin valinnasta. Tässä suuressa roolissa on henkilökohtaiset mieltymykset ja lompakon mahdollisuudet.

Mutta jos yksityinen talo rakennetaan alueelle, jossa on korkea kosteus ja matalat talvilämpötilat, keraamisilla lohkoilla ei ole käytännössä yhtään kilpailijoita. Puu ja huokoinen betoni tällaisissa olosuhteissa palvelevat paljon vähemmän. Tiiliseinien on asennettava eristys, joka altistuu jatkuvasti kosteudelle. Huokoinen keramiikka voittaa täällä kaikilta osin.

Näyttää lämpimän keramiikan seinien rakentamisen

Esimerkki keraamisesta lohkotalosta

Rakennetyyppi sisäpuolelta

Keraamisten lohkojen ulkoseinämien laite

Keraaminen lohkon kaksikerroksinen talo

Keraamisten lohkojen talo, joka on vuorattu tiilillä

Talon lämmin keramiikka laajennuksella

Toinen esimerkki keraamisesta lohkotalosta

Huokoinen keraaminen laatikko

Suuri kaksikerroksinen keraaminen lohko rakennusvaiheessa

Keraamisen lohkon talon perustaminen

Tärkeimmät edut:

 • Tarve pienentää saumojen paksuutta ja sen seurauksena sementin kautta tapahtuvan lämpöhäviön väheneminen. Lisäksi ratkaisulla ja sen osilla saavutetaan merkittäviä säästöjä;
 • Suuri koko mahdollistaa nopeasti rakentaa lähes minkä tahansa monimutkaisen rakennuksen. Yksinkertaistettu kuljetus ja itse rakentaminen. Yleisiä ja kevyitä lohkoja on helpompi sijoittaa;
 • Koostumuksella on tietty taso huokoisuutta ja sisäisiä aukkoja, jotka toimivat lämmönsiirron esteenä. Siksi eristys tarvitsi lähes kolme kertaa vähemmän kuin käytettäessä muita materiaaleja.

Mutta kaikki edellä mainitut edut voitte tuntea vain mökin oikealla tavalla. Samanaikaisesti keraamisen lohkon talon perusta on tärkein osa, joka vaatii huolellista tutkimusta ja ammatillista lähestymistapaa. On otettava huomioon monet tekijät ja vivahteet, jotka estävät rakenteen uppoamisen, muuttavan sen geometriaa ja vertikaalisia häiriöitä. Toimiva laskenta tarjoaa säätiön täydellisen rakenteen käyttämällä nykyaikaisia ​​tekniikoita.

Oikea valinta oman kodin perustaan ​​mahdollistaa nopeasti rakentaa mistä tahansa koosta. Tärkeintä - ota yhteys ammattiarkkitehtiin InnovaStroy apua ja tilaa keraamisten lohkojen taloja edulliseen hintaan.

Mitä tehdä, ennen kuin valitset talon perustan keraamisista sivuista?

Valmistelutoiminnalla voit aina nopeuttaa projektiasiakirjojen kehittämisprosessia ja varmistaa laskelmien tarkan tarkkuuden. Ennen kuin päätät käyttää säätiön tyyppiä, sinun on suoritettava geodeettinen tutkimus. Tästä vaiheesta kerrotaan paljon, mutta harvat ymmärtävät tutkimuksen merkityksen. Itse asiassa tarkalleen toimitetuista rahoista saat täydellisen kuvan sivustosi tilasta. Ja mikä on tärkeää: ennustat kaikki epämiellyttävät tilanteet tulevaisuudessa. Ja se, että geodesia nopeuttaa arkkitehtien työprosessia, säästää projektin kehittämistä. Säätiön rakentajat InnovaStroy tarjoavat luotettavan perustan mökille.

Pääasialliset tutkimusalat vaikuttavat siihen, mihin päätökseen keraamisten lohkojen talon perustaminen on:

 1. Geologinen suunta. Se auttaa määrittämään maakerroksen tilan ja sen kantavuuden, maaperän kyvyn tuntea ulkoiset kuormat. Tutkimustiedot osoittavat, kuinka suuri talo voi olla, ja millainen säätiö soveltuu jokaiselle tietylle maaperälle. Ei-kallisilla mailla, voit saada vähemmän rakennuskustannuksia, ja valuma-altaissa sinun on luotava monimutkainen tukikohta;
 2. Hydrologinen suunta. Määrittää pohjaveden esiintymistiheyden ja kausittaisen muutoksen. Kellarikerroksen rakentamisen aikana nämä tutkimukset ovat avainasemassa, koska ne määrittävät säätiön vedenpitävyyden tason eri syvyyksissä.
 3. Meteorologinen suunta. Tämä on tutkimus sademäärästä ja sen vaikutuksesta maaperän tilaan. Sateella, tuulella, lumella ja jopa auringolla on suora vaikutus maaperän kuntoon ja sen laakeriominaisuuksien muuttaminen koko vuoden ajan. Lisäksi määritetään jäätymisen taso, joka säätelee keraamisten lohkojen talon pohjan syvyyttä;
 4. Topografinen tutkimus. Tutkimukset alueen helpotuksesta ja korkeusmuutoksista. Ihanteellisesti tasomaisia ​​alueita ei ole olemassa ja säätiön rakentamisen aikana on tehtävä tietty määrä maanrakennustöitä. Niinpä sinun on tehtävä maastokohtainen tutkimus luomalla sivuston virtuaalimalli. Tämä mahdollistaa entistä tarkemman valinnan vaihtoehdoista talosi perustaksi.

Mikä säätiö voi valita keramiikkalohkotasolle?

Kaikki nykyiset rakennusmahdollisuudet voivat aiheuttaa sekaannusta sivuston omistajalle. Tärkeä rooli on muiden, sukulaisten ja naapureiden neuvoja, jotka vannovat uskollisuutta nimenomaan heidän talonrakentamismenetelmäänsä. Mutta tärkein tekijä on kokeneen asiantuntijan mielipide, joka perustuu geologisen tutkimuksen tuloksiin.

Yleisimpiä laskentamenetelmiä ovat monoliitti, joka käyttää muotti-, vahvistus- ja suurta määrää betonia. Tämä menetelmä takaa rakenteen homogeenisuuden ja sen luotettavuuden. Jännitysten jakautuminen tapahtuu koko alueelle ja keskittyy sisäiseen vahvikkeeseen, joka ei salli betonin romahtamista. Riippumatta perustan valinnasta, monoliittisen perustuksen laite varmistaa koko rakenteen luotettavuuden ja sen kestävyyden. Asiantuntijat InnovaStroy ovat käyttäneet tätä menetelmää pitkään rakentamisen nopeuttamiseksi ja korkealaatuisten mökkien perustamiseksi.

Toinen suunta, jota sinun on kiinnitettävä huomiota valittaessa keraamisten lohkojen talon perustasoja, on pääosan syvyys. Matalaa pohjaa voidaan käyttää vain tiheissä ja homogeenisissa maissa ilman minkäänlaisia ​​edellytyksiä vauhditukselle (nesteytys). Tällaiset syvyysperusteet ovat pienempiä kuin maaperän jäädytys, joka kiinteillä mailla ei ole erityistä roolia. Epästabiililla rakenteilla olevilla mailla käytetään syviä merenpohjan perustuksia - jäätymisen alapuolella. Tämä takaa rakenteen vakauden, sen koskemattomuuden ulkoisiin vaikutuksiin.

Keraamisten lohkojen talon pohja

Yleisin alustyyppi, koska se mahdollistaa sen sijoittamisen lähes mihin tahansa maaperään. Sen syvyys voi kuitenkin vaihdella riippuen maaperän tiedoista. Nauhaosasto tunnetaan yhtä hyvin kuormituksen syvän tapahtuman aikana, myös lievästi syvenemällä. Ulkopuoliset paine- ja leikkausominaisuudet ovat kaikki kellarikerroksen kasvot, ja ne jakautuvat tasaisesti. Tämä ominaisuus mahdollistaa talojen kestämään huomattavan paineen maaperästä ja pohjavedestä.

Laattojen pohja keraamiselle lohkotalolle

Se on monoliittinen pinta matala vuodevaatteet, joka voidaan pystyttää vain kiinteän maaperän. Pinta homogeenisuus on erittäin tärkeä, sillä mikä tahansa harvennus voi aiheuttaa pinnan tuhoutumista. Laattojen säätiö on edullinen rakennettaessa pieniä taloja kiinteään maaperään. Sen hinta riippuu käytetyn betonin määrästä, käytetyn raudoituksen määrästä - mutta se on helppo rakentaa eikä se vaadi paljon aikaa suunnittelulle.

Pile-pohja keraaminen lohkotalo

Myös laaja-alainen perustusrakennus mökkien rakentamiseen. Sen ansiosta voit luoda tukia, joissa on syvät syvennykset syvällä pinnalla ja pinnalla. Tällä rakenteella koko rakenteen paino jaetaan maaperän alemmille kerroksille, jotka eivät altistu ulkoisille vaikutuksille. InnovaStroylla, avaimet käteen -periaatteella, hinta on riittävästi käytettävissä, jotta yritys voi käyttää mökin rakentamista jopa erittäin liikkuvilla mailla.

Päätimme järjestää säätiön rakentamisen? Soita InnovaStroy

Yhtiö on jo vuosien ajan työskennellyt yksityisen asuntorakentamisen alalla, ja se on valmis tuomaan ideasi elämään. Asiantuntijoidemme kokemus ja nykyaikaisen tietotekniikan käyttö mahdollistavat meille mahdollisuuden rakentaa keraamisten lohkojen talon monimutkaisuuden. On parasta tilata avaimet käteen -rakenne, kun kaikki tutkimus-, suunnittelu- ja rakennustyöt tehdään yhdellä ammattilaisryhmällä.

Online-laskin keraamilohkojen (lämpimän keramiikan)

Laskimen käyttötarkoitus

Keraamilohkojen (lämpimän keramiikan) laskemisen online-laskin on tarkoitettu laskemaan vaaditut keraamilohkojen lukumäärät ja tilavuudet tietyille ulkoseinäparametreille. Laskin laskee automaattisesti vaaditun määrän laasti- ja kuivamuurileimaa, muurausmassan määrää ja pohjaan kohdistuvaa kuormaa. Laskenta tehdään käyttämällä suosituimpia keraamilohkoja, kuten Porotherm, PORIKAM, RAUF, Poromax, KERATERM ja muut valmistajat.

Lily koko ihmisen sivilisaation olemassaolon vuoksi käytti ihmisiä rakennusmateriaalina. Ja tänään tämä materiaali, jolla on erinomaiset ominaisuudet, on tärkeä käytettäväksi näihin tarkoituksiin.

Punainen tiili- tai savityöt ovat erittäin arvokkaita materiaaleja, koska talot ovat vuosisatoja ja pitkään säilyttävät rakenteen ja sen alkuperäisen muodon ja koon vahvuuden. Nykyään saviä käytetään uusien rakennusmateriaalien luomiseen. Tällainen materiaali ovat keraamisia lohkoja.

Keraamisia lohkoja pidetään suhteellisen uudena aineena. Ne ilmestyi noin kolme vuosikymmentä sitten. Niiden etuja, kuten luonnonmateriaalien lähde. Erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, yksinkertainen käyttötekniikka ja nopea asentaminen saivat nopeasti suosion rakentajien keskuudessa. Materiaalilla on samat parhaat ominaisuudet kuin punaiset savitiilet.

Tekamoblock-tekniikka on seuraava: savi sekoitetaan sahanpurun kanssa tiettyyn määrään laskettuna automaattisesti. Sitten tämän seoksen muodostavat lohkot, jotka puolestaan ​​paahdetaan uunissa lämpötilassa, joka on korkeintaan 1000 ° C. Paahtamisen aikana sahanpuru palaa ilman jäännöstä jättäen pieniä huokosia paikalleen.

Ja juuri nämä huokoset tekevät ceramoblocks erinomaisen lämpöeristeen. Mutta tämä materiaali ei ainoastaan ​​säilytä talon sisäistä lämpöä vaan myös absorboi auringon lämpöä ja sitten vähitellen kaikki kertynyt lämpö siirretään huoneeseen. Keramoblock-talossa talvi on lämmin ja viileä kesällä. Lisäksi materiaali pystyy imemään ylimääräisen kosteuden ilmasta ja palaamaan huoneeseen kuivemmassa ilmastossa, ylläpitämällä kosteustasapainoa oikealla tasolla.

 • Keramoblockit ovat pois päältä.
 • Onko hyvän äänieristeen ominaisuudet.
 • Onko vahva hyvä rakennusmateriaali.
 • Keraamisen lohkon suurempi koko verrattuna tiiliin vähentää huomattavasti rakennusaikaa, vähentää kulutusharjan määrää.

Mutta vain kokeneet kalliot pystyvät saavuttamaan hyvät tulokset ja valmiin seinän kauniin ulkonäön. Ja tavallisen sementtilaastin sijaan on suositeltavaa käyttää erityistä muurausliimaa. Tällöin valmiiden seinämien lämpöhäviöt ovat paljon pienemmät.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä palautteella.

Keraamisten lohkojen talon perusta

Keraamisten lohkojen talon perusta

Keraamilohkojen kulttuuri- ja julkiset rakennukset rakennetaan pääsääntöisesti suunniteltujen ja hyväksyttyjen hankkeiden mukaan. Projektin dokumentaatioon kuuluu säätiön kehittäminen. Pienen yksityisen talon rakentamiseen ei ole tarvittu yksityiskohtaista dokumentaatiota, ja usein kehittäjä on vain sisällöltään arkkitehtuuriratkaisun kehittäminen, jolla on hyväksytty sivuston kehittämissuunnitelma. Mutta hankkeen toteutuksessa tulee kysymys välittömästi: millaista säätiötä tarvitaan keramiikkalohkotasolle, ja käy ilmi, että sen kohtuullinen laskelma ei ole tarpeetonta.

Lausunto, että keraamisten porotherm-lohkojen käyttäminen talon rakentamiseen voi vähentää merkittävästi säätiön rakentamisen kustannuksia, on perusteltua. Mutta kustannuksella, mikä on vähennys? Tämä ei johdu siitä, että syvemmän perustan sijaan voit asentaa vahvistetun betoniteräksen puolen metrin syvyyteen. Talon tyyppisen valinnan valinta ei riipu niin paljon seinämateriaalien painosta kuin maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jäädytyksestä talvella.

Suurin osa venäläisistä ilmastovyöhykkeistä eri maatyyppien jäädyttämisen syvyys on 1,4-1,8 m, vaikka pohjavettä ei ole lähellä pintaa. Talon perustusten, ei pelkästään keraamisten lohkojen, vaan myös muiden materiaalien perustan pitäisi sijaita pakastussyvyyden alapuolella. Kustannusten alenemista odotetaan vain sen vuoksi, että paksuuden takia säätiön tilavuus pienenee.

Millaiset perustukset sopivat lämpimään keramiikkaan

Matala-jalkainen säätiö. jotka on pakattu yli jäädytyksen syvyys ja yhtä suuri kuin seinien paksuus, vaihtoehto on erittäin kannattavaa. Valitettavasti se soveltuu kuitenkin vain ei-kalliorakenteisiin. Hiljattain rakennetuilla aloilla on harvinaisuus. Yleensä uusi rakentaminen on jo käynnissä valuma-alueissa tai niissä maissa, joissa on läheisiä vettä. Siksi keraamisista taloista ei pidä ottaa huomioon. Lisäksi tällaiset talot on nyt yleensä rakennettu 2-3 kerrosta, mikä myös ylittää säätiön kuormituskyvyn.

Ribbon säätiö. Jäätymisen alapuolella oleva upotus on ihanteellinen vaihtoehto kevyiden keraamisten lohkojen kotiin, vaikka se on varsin kallista. Kotelointi, teräsvahvistus ja suuri määrä betonia tarvitaan. Mutta tällaisen säätiön vahvuus ja luotettavuus korvaavat kaikki kustannukset. On mahdollista selviytyä tämän säätiön asettamisesta itsenäisesti, mutta edellyttäen, että vaadittu raudoituksen prosenttiosuus lasketaan ja erikoisasiantuntija valmistelee betoniliuosta, jolla on haluttu koostumus ja koostumus. Ottaen huomioon keraamisten lohkojen haitat. Erityisesti suuri kosteuden absorptiokerroin, sinun on muistettava, että tarvitset hyvän vedenpitävyyden perustan ja seinän välille.

Pile perustus on erittäin hyvä ja halvempaa kuin nauha, vaihtoehto, mutta erittäin vaikea toteuttaa. Ilman urakoitsijoita täällä ei riitä. Nykyään tällaisissa perustuksissa käytetään usein ruuveja, jotka on kiinnitetty grillata.

Slab-tyyppiä voidaan käyttää keramiikkalohkojen yksikerroksisessa talossa, mutta vain, jos sen ympärysmitan koko ei ole liian suuri. Vaihtoehto on taloudellisesti kannattava, mutta voit valita sen vain, jos maaperän koostumus on homogeeninen paikoilla eikä ole pieniä tontteja, joilla on karkea maaperä.

Yleissääntö kaikentyyppisille säätiöille. Vaikka suunnittelukuormituksen mukaan betoniliuskan tai paalunkiillotuksen paksuus voidaan tehdä kapeammaksi kuin lohkon leveys, tällainen pienennys on vasta-aiheinen. Pohjan on oltava laakerin seinämän leveämpi tai vähintään yhtä suuri kuin se.

Keraamisten lohkojen talon perusta

Keraamisten lohkojen pohjan asettaminen, sinun on otettava huomioon tämän materiaalin useat ominaisuudet.

Ensinnäkin, ontelon rakenteen vuoksi lohkot painavat huomattavasti vähemmän kuin tavalliset tiilet ja siksi eivät vaadi vahvaa pohjaa.

Toiseksi korkean huokoisuuden, joka saavutetaan polttamalla sahanpurua sekoitettuna saveen, parantaa materiaalin lämpöeristysominaisuuksia, mutta pakottaa säätää vedenpitävyydestä pohjaveden vaikutuksen poistamiseksi seinille.

Lisäksi pienintä mahdollisuutta siirtää talon pohja on vältettävä, koska yleensä kestävät ja kulutusta kestävät keraamiset lohkot eivät siedä dynaamista kuormitusta - sisäiset väliseinät voivat romahtaa.

Keramoblokovin talon tyyppejä

Säätötyypin valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, jäätymisasteesta ja pohjaveden esiintymisestä.

Lämpökeramiikan kaltaisissa matalarakenteisissa rakenteissa yleensä suositaan suositeltavaa jäätymisen tasoa syvemmälle, tai kasa, joka on materiaalin kulutuksen kannalta edullisempi, vaan työvoimavaltainen ja vaatii erikoislaitteiden käyttöä.

Monimutkaisten, epävakaan maaperän osalta paaliruuvi on optimaalinen: keraaminen lohko, joka seisoo esimerkiksi kosteikoilla, suojataan luotettavasti maaperän liikkeistä. Tarvittaessa tällainen säätiö rakennetaan uudelleen purkamatta rakennusta.

Keramiikka-pohjainen vedeneristys

Pohjan yläkerros tasoitetaan laastilla niin, että lohkot on sijoitettu täydellisesti. Samanaikaisesti vedetään vedetyn vedeneristysmateriaalin kerros tai irtoaa vedeneristys. Tämä toimenpide on erityisen tarpeellinen, jos muuraukseen käytetään lämpimää liuosta, joka on herkkä jatkuvalle kosteudelle.

Tyypit säätiöt. Valitsemme keraamisten lämpölohkojen talon perustan.

Rakentaminen tahansa talon, tiili tai puu, alkaa rakentaa perusta, joka on perusta koko talon, sen luotettavuus, kestävyys ja vahvuus. Tämä on olennainen osa taloa, koska se on ainoa, jota ei voi muuttaa, uudistaa, uudistaa tai muuttaa. Ja sinun on ymmärrettävä ja edustettava kaikkia vastuuta, kun lähestyt talosi perustamista ja rakentamista. Loppujen lopuksi, jos pystymme muuttamaan talon, julkisivun, katon ja varojen saatavuutta niin monta kertaa kuin mahdollista, voimme vain valita perustukset ja laakerin seinät tiilen kerran ennen rakentamista. Siksi on erittäin tärkeää ottaa vakavasti huomioon säätiön ja seinämateriaalin valinta, sillä tulevaisuuden kodin kestävyys ja luotettavuus, joka oikealla materiaalivalinnallaan kestää iäkkäitä ja kiittää paitsi lapsesi myös lapsenlapsia ja todennäköisimmin ja lapsenlapset.
Pohja- ja seinämateriaalin valintaan liittyvä virhe voi olla kallista ja johtaa vakaviin ongelmiin, jopa kantavien seinien ja katon ennenaikaiseen tuhoutumiseen ja koko talon seurauksena. Näiden tavoitteiden avulla tiilitalojen suunnitteluun ja rakentamiseen osallistuvat ihmiset noudattavat tiettyjä vaatimuksia, joita on noudatettava tiukasti ja noudatettava, jos päätät rakentaa luotettavaa ja kestävää maalaistaloa.
Tässä ovat perusvaatimukset, jotka on otettava huomioon ennen rakentamista:
- talon kuormituksen määrittäminen maaperälle;
- maaperä-analyysit rakennustyömaalla;
- maaperän jäädyttämisen syvyyden tunnistaminen;
- pohjaveden määrittäminen.
On myös erittäin tärkeää aloittaa tekniset tutkimukset ja geologiset tutkimukset, jotka mahdollistavat alueen maaperän hyvin tärkeiden ominaisuuksien tuntemuksen ennen perustuksen rakentamista ja valintaa:
- maaperän tiheys;
- maaperän kestävyys;
- maaperän muovaus;
- leikkausvastusta ja muita, vähemmän tärkeitä indikaattoreita.
Kun olet käynyt läpi kaikki nämä sivuston tiedot ja ominaisuudet, voit alkaa selvittää, millainen säätiö sopii talon rakentamiseen tälle alueelle. Laskelmien ja tietojen pohjalta voidaan määrittää maaperälle todennäköinen kuormitus ja tämän paikan sopivuus. Säätötyypin ja sen suunnittelun määrittämisen jälkeen voit siirtyä muiden rakennusmateriaalien valintaan, ensisijaisesti kantaviin seiniin. Pohjaan kohdistuva kuorma ja siten sen rakenne riippuvat paljolti talon suunnittelusta, sen lattiatilanteesta, käytetystä lattiatyypistä ja kantavien seinien rakennusmateriaalien tyypistä (painosta), joka on talon edessä tiilillä tai kipsillä.
Joka tapauksessa talon suunnittelun ja tyyppin laskemiseksi suosittelemme ottamaan yhteyttä suunnittelijoiden tai arkkitehtitoimistojen asiantuntijoihin.


Kolmas perusta - paalu. Vaatii monimutkaisimmat laskelmat ja erikoistuneet rakennustarvikkeet. Sopii lämpimän keramiikan seinien rakentamiseen vain poikkeustapauksissa.


Jos aiot rakentaa talon maahan hyvin alhaisella kantavuudella, alle 10 000 kg / m². Nämä maaperät sisältävät usein siltistä savea, irtomaataa, siltyä veteen kyllästynyttä maata jne. - on parempi luopua nauhan perustuksesta. Tällaisissa heikoissa maissa ihanteellinen laatta monoliittinen vahvistettu perusta.

On olemassa yksi perustyyppi, jota ei ehdottomasti suositella käytettäväksi, jos aiot rakentaa taloa suurikokoisista lohkoista - tämä on pylväsperusta, koska sen rakenne sopii vain kevyisiin rakenteisiin.