Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Useimmissa tapauksissa, kaatamalla säätiö talon alle, kehittäjä ei ajattele laskeakseen vuoteidensa syvyyttä, tuen aluetta ja niin edelleen. Periaatteessa me säätäisimme kaiken, ja koko laskelma tulee alas naapureiden neuvoihin ja ilmaisuihin: "He sanovat, että he pitävät sitä. Missä hän on menossa? "

Tällainen lähestymistapa ei aina ole oikein, sillä myös lähialueilla on poikkeamia maaperän ominaisuuksissa. Se ei olisi tapahtunut niin, että naapurin talo on kokonaisuus, ja seinäsi on halkeamia kaikkialla, sinun täytyy tehdä ainakin likimääräisiä laskelmia.

Kuinka laskea talon säätiön kustannukset, olen kertonut jo eräistä edellisistä artikkeleista. Tässä artikkelissa puhumme itse säätiön koosta ja ominaisuuksista.

Maaperän vaikutus pohjan syvyyteen

Säätiön valinnan riippuvuus maaperätyypistä on hyvin kuvattu artikkelissa "Säätiö vaahtobetonialustalle eri maissa" ja millaisia ​​säätiöitä yleensä, mille rakennuksille ne on tarkoitettu, sekä niiden eduista ja haitoista, kerroin artikkelissa Työn lajit alla talossa modernissa rakennuksessa.

Maaperällä on suorin vaikutus säätiön luonteeseen ja sen perustan syvyyteen.

Pylväs- tai paalusäätiön syvyyden ei ole järkevää, yleensä pylväät (paalut) asetetaan alle 30-40 cm: n jäädytyssyvyyteen, mutta aina kiinteään maahan.

Pohjalevy asetetaan syvyyteen, joka riippuu yksinomaan monoliittisen levyn paksuudesta.

Jäljellä on vielä ymmärrettävyys maaperän perustilanteiden syvyydestä maaperän tyypistä riippuen. Tällaisen säätiön syvyyden laskeminen tehdään suositustaulukon perusteella:

Maaperän kantokyvyn laskemisen laskeminen (lasketaan tarvittava tukialue)

Maaperän kantavuudelle on helppo laskea, huolimatta ilmeisestä monimutkaisuudesta ja suuresta tilavuudesta. Koko laskelma tulee alas määrittämään talon säätiön vähimmäispituus, jossa maa voi kestää talon koko massaa, mutta silti ei saa sekoittaa, saavutamme kaiken järjestyksessä.

Vähimmäispohjan perusta-ala lasketaan seuraavasti:

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikki on yksinkertaista, kaavan mukaan lasketaan säätiön vähimmäispituus maasta, todellinen jalanjälki on laskettava, kuinka paljon enemmän - riippuu kehittäjän halusta ja kyvystä rakentaa vahvuusmarginaali.

Katsokaamme nyt, mihin kaikki kauheat arvot otetaan kaavasta laskeaksesi säätiön alueen.

Työolosuhteiden kerroin γ C

Työolosuhteiden kerroin voidaan ottaa tästä taulukosta:

* - lyhyet rakennukset, joissa pituuden ja korkeuden välinen suhde on alle 1,5

** - Pitkät rakennukset, joiden pituuden ja korkeuden suhde on yli 4

Laskettu maaperän kestävyys perustuksen alla R0

Koska koko talon massa on melkein täysin riippuvainen pohjaan perustuvasta maaperästä, on tarpeen tietää erilaisten maalien laskettu vastus syvälle, joka vastaa pohjan syvyyttä.

Jos aiot syventää pohjaa 1,5 m: n tai enemmän, niin maaperän suunnitteluvastusta voidaan ottaa suoraan taulukoista.

Soraa ja hiekkaa koskeva taulukko:

Hyvin usein meillä on savi maaperä sivustolla. Savi-maaperälle voidaan käyttää tämän taulukon suunnitteluvastusta:

Näitä taulukkotietoja voidaan käyttää suoraan, kun pohja on asetettu syvyyteen 1,5 m tai enemmän. Jos perustus on sijoitettu pienempään syvyyteen, maaperän tiheys säätiön alapuolella on erilainen, minkä vuoksi maaperän muotoilukestävyys on erilainen.

Jotta laskettaisiin alle 1,5 metrin syvyyteen perustuva säätö, käytämme yksinkertaista kaavaa

Kuinka laskea talon massa säätiön F kanssa?

Tietenkin on käytännössä mahdotonta laskea koko talon täysin tarkkaa massaa. Vuoden aikana talon massa muuttuu jatkuvasti. Esimerkiksi talvella talo on vaikeampaa, koska lumi on katolla, joka myös lopulta lepää talon pohjalle.

Mutta talon likimääräinen massa, jossa on kaikki ylimääräiset kuormat, ei ole vaikea laskea, varsinkin kun jotkin arvot otetaan noin suurimmalla marginaalilla.

Mitä otetaan huomioon laskettaessa talon massaa

Laskettaessa otetaan huomioon kaikki, mikä perustuu säätiöön, nimittäin:

 • rakenteen täysi kuorma, mukaan lukien seinien massa viimeistelyyn, lattiat, katto sekä itse säätiö
 • maksimaalinen kuorma esineistä, jotka siirtävät painon talon pohjalle (portaat, takat, sisätilat jne.)

Jos sinulla on ensimmäisessä kerroksessa olevat lattiat tulvataan maahan, niiden kuormitusta ei voida jättää huomiotta. Voit jättää huomiotta myös sellaisen lattian (kalusteet, ihmiset jne.) Kuormat.

Määritä seinien massa

Jokaisella rakennusmateriaalilla on oma paino, se mitataan kilogrammoina kuutiometriä kohden. Esimerkiksi raudoitetun betonin ominaispaino on 2500 kg / m3, mikä tarkoittaa, että yhden kuutiometrin betoni painaa 2500 kg.

Rakennusmateriaalien ja -rakenteiden lämpötehokkuuden lisäyksessä 3 olevassa "Rakennustekniikan lämpötehokkuus" kohdassa SNiP II-3-79 löytyy perusrakennusmateriaalien osuus, mutta nämä ovat rakennusmääräyksiä vuodelta 1979, koska rakennusmarkkinoilla on ollut paljon uusia materiaaleja. Tässä suhteessa on fyysisesti mahdotonta kirjoittaa jokaiselle yksittäiselle alhaisen asuinrakennukselle spesifinen paino ja jopa tällainen tarkka laskelma, jossa huomioidaan laastin nivelet, kynnet, niitit jne. Paino. - epäkäytännöllinen.

Löydät helposti minkä tahansa materiaalin tietyn painon Internetissä, ja jos olet jo päättänyt 100% siitä, mitä rakentaa talosi, voit tarkistaa tietyn painon valmistajalta tai myyjältä.

Likimääräisiä laskelmia varten voit käyttää taulukkoa, jossa ilmoitetaan seinän neliömetrin paino (ei saa sekoittaa tiettyyn painoon), ja sinun on vain laskea kaikkien seinien kokonaispinta-ala ja kerrottava taulukon arvolla.

Taulukko painosta neliömetrin seinää kohti, jonka seinämän paksuus on 15 cm.

Seinien pinta-alaa tarkastellaan yhdessä ikkunan aukkojen kanssa, ts. yksinkertaisesti kerro seinän korkeutta sen pituudesta vähentämättä aukkoja. Tämä on välttämätöntä turvallisuustekijänä laskelmissa.

Laske päällekkäisyyksien osuus

Jotta ei laskettaisi massan erikseen kutakin materiaalia päällekkäisyydelle, voit käyttää likimääräistä taulukkoa, joka näyttää yhden neliömetrin päällekkäisyyden likimääräisen ominaispainon, jotta laskettaisiin koko päällekkäisyyden kokonaispaino, kerrotaan sen pinta-ala taulukon tietojen perusteella.

Tässä taulukossa lattian talousjätteiden kuormitus on jo otettu huomioon marginaalilla, minkä vuoksi on lisäksi tarpeen harkita, kuinka paljon kylpy painaa ja kuinka paljon jääkaapia ei tarvita.

Katon erityispainon laskeminen

Laskettaessa kuormaa katolta sinun on tiedettävä, mistä materiaalista se rakennetaan, sekä laske katon pinta-ala. Sitten kerro kattotaso tämän taulukon tietojen avulla:

Itsenäisen katon kuorman ohella myös lumen luoma kuorma toimii myös talvella.

Lumikuormituksen laskeminen talvella

Lumikuormituksen laskemiseksi tarvitsemme aikaisemmasta kaavasta, nimittäin katosta, jota on kerrottava taulukon tietojen avulla:

Säätöpainon laskenta

Kaikki on yksinkertaista täällä, on tarpeen laskea tilavuus kuutiometreinä koko kellarista, ts. kuinka paljon konkreettista on täytettävä, ottaen huomioon perusosan ja sitten kerrotaan tulokseksi 2500.

Miksi 2500? Koska teräsbetonilla on erityinen paino 2500 kg kuutiometriä kohden.

Lopullinen laskelma koko talon painosta

Nyt kaikki tiedot on lisättävä, eli:

 • seinän paino
 • lattiapaino
 • kattopaino
 • lumikuorma
 • perusta paino
Esimerkki täyden kuorman laskemisesta kotona kentällä:

Älä huolestu, jos laskelmissa on täysin erilaisia ​​arvoja muissa mittasuhteissa. Taulukossa on numeromittaukset - otettu päästä (likimääräinen). Ei tarvitse luottaa heihin laskelmissaan.

Lopullinen laskelma talon pohjan minimipinta-alasta

Haluaisin muistuttaa säätiön pohjan laskentakaavan ja esittää esimerkin yksinkertaisen perustan laskemisesta:

γn - Turvatekijän turvallisuustekijä, vakioarvo 1.2

R0 - pohjan alapuolella oleva maaperän kestävyys on otettu taulukosta esimerkiksi ottamalla se 2,5: een

F - täysi kuorma kotona, viimeisestä taulukosta otamme koko talon laskennallisen massan, meillä on se 150 000 kg

γC - kerroin riippuen maaperästä ja itse rakenteesta otettuna artikkelin yläosassa olevasta taulukosta, otetaan esimerkiksi 1.1

Nyt vain korvataan kaikki arvot kaavassa:

S> 1,2 · 150 000 / 1,1 · 2,5 = 65 454 cm 2

Pyöritä tulokseksi saatu arvo 66 000 cm2: een.

Älä huoli, että tällainen suuri kauhea arvo on osoittautunut, älä unohda, että tämä arvo on vähintään 2 cm: n aluetta, mutta jotta se voidaan muuttaa m 2: ksi, on tarpeen jakaa se 10 000: een.

66 000/10 000 = 6,6 m 2

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikki on hyvin yksinkertaista, talon pohjan alustan pinta-alan on oltava vähintään 6,6 m 2. Lisää - tietenkin voit. On jopa toivottavaa, että niillä on enemmän, kuten he sanovat - voimalla. Mutta vähemmän - joka tapauksessa!

Liuskajohdon pohjan alueen laskemiseksi kerrotaan riittävästi koko levitetyn nauhan kokonaispituus leveydeltä. eli Sanotaan, että koko nauhan pituus on 50 m ja leveys 0,4 m. Lasketaan maanpinnan säätiön pinta-ala kertomalla 50 * 0.4 = 20m 2. Tämä viittaa siihen, että tulevaisuuden säätiö sopii meidän asutuskotiin suurella marginaalilla lähes kolme kertaa. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa sitä, että jalanjälki on mahdollista pienentää. Emme vähennä pituutta, todennäköisimmin, ja leveys on melko mahdollista.

Pylväsperusta laskettaessa sarakkeiden lukumäärä valitaan tällä tavalla, so. me tunnemme yhden pilarin tukialueen, meidän on varmistettava, että kaikkien pilarien kokonaispinta-ala on suurempi kuin laskettu. Mitä suurempi turvallisuusmarginaali, sitä parempi se on luonnollisesti.

Esitään yhteenveto säätiön laskemisesta

Kuten näette, paljon on kirjoitettu, mutta tämä ei johdu laskelmien monimutkaisuudesta, vaan monien erilaisten maaperän, rakennusmateriaalien jne. Vuoksi. Laskenta itse koostuu arvojen taulukoiden löytämisestä ja niiden korvaamisesta kaavalle.

Tietenkin nämä ovat hyvin likimääräisiä laskelmia, mutta niissä otetaan jo huomioon kunnollinen vahvuus, joten tehty työ riittää laskemaan yksityisen talon perustan, jossa on pieni määrä kerroksia.

Lasketaan säätiö.

Rakennettaessa rakennuksia on tärkeää laskea säätiö oikein. Säätiö voidaan laskea asiantuntijoiden avulla tai itsenäisesti säätiö laskimella. Tarkastele tärkeimpiä kohtia, kuten kuorman laskenta, säätiön kuoppa ja vinkit, joita kannattaa harkita, kun rakennat projektia talon perustamiseen. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

1. Laske talorakenteen paino.

Esimerkki talonrakenteen painon laskemisesta: Haluat rakentaa talon 1 kerros korkealle, 5 m 8 m, myös sisäseinä, lattiasta kattoon korkeus on 3 metriä.

Korvaa tiedot ja laske seinien pituus: 5 + 8 = 13 metriä, lisää sisäseinän pituus: 13 + 5 = 18 metriä. Tämän seurauksena saamme kaikkien seinien pituuden, lasketaan sitten alue, kerrotaan pituus korkeudella: S = 18 * 3 = 54 m.

Laskemme kellarikerroksen alueen, kerrotaan pituus leveydellä: S = 5 * 8 = 40 m. Samalla alueella on ullakkokerros.

Laskemme katon alueen, kerrotaan arkin pituus leveydellä. Esimerkiksi kattolevy on pituudeltaan 6 metriä ja leveys on 2 metriä, yhden levyn pinta-ala on 12 metriä, tarvitsemme 4 arkkia molemmille puolille. Yhteensä 8 kattolevyä, joiden pinta-ala on 12 m, katon pinta-ala on 8 * 12 = 96 m.

2. Laske säätiölle tarvittava betonin määrä.

Rakennuksen rakentamisen aloittamiseksi on tarpeen laatia yksityisen rakennuksen rakentamista koskeva hanke, josta on mahdollista laskea rakennusaineiden rakennusaineiston tarvittava määrä. Meidän tapauksessamme on laskettava betonin määrä perustaa säätiö. Betonin määrän laskemiseen käytetään perustan tyyppiä ja erilaisia ​​parametreja.

3. Laske kellarialue ja paino.

Tärkein tekijä on pohjan alla oleva maa, se ei kestä suuria kuormia. Tämän välttämiseksi sinun on laskettava rakennuksen kokonaispaino, perustus mukaan lukien.

Esimerkki säätiön painon laskemisesta: Haluat rakentaa tiilitalon ja nosta sen alapuolella olevan nauhan tyyppisen perustuksen. Säätiö menee syvälle maahan syvyyteen, ja sen korkeus on 2 metriä.

Sitten lasketaan koko nauhan pituus, eli ympärysmitat: P = (a + b) * 2 = (5 + 8) * 2 = 26 m, lisätään sisäseinän pituus 5 metriä, lopulta saadaan säätiön kokonaispituus 31 m.

Seuraavaksi teemme tilavuuden laskennan, jotta teet tämän sinun täytyy kertoa säätiön leveys pituuden ja korkeuden mukaan. Sanotaan, että leveys on 50 cm, mikä tarkoittaa 0,5 cm * 31 m * 2 m = 31 m 2. Vahvistettu betoni on 2400 kg / m 3, nyt löydämme pohjarakenteen painon: 31m3 * 2400 kg / m = 74 tonnia 400 kiloa.

Vertailualue on 3100 * 50 = 15500 cm2. Nyt lisätään säätiön paino rakennuksen painoon ja jakaa se laakerialueella, nyt sinulla on kuormitus kilogrammaa / cm2.

Jos laskelmiesi mukaan suurin sallittu kuorma ylittää tämäntyyppiset maaperät, muutamme säätiön kokoa jalanjälkeen lisäämiseksi. Jos sinulla on teippityyppi, voit lisätä sen laakerialuetta lisäämällä leveyttä, ja jos sinulla on pylväslajike, lisäämme sarakkeen kokoa tai niiden lukumäärää. Mutta on muistettava, talon kokonaispaino nousee tästä, joten on suositeltavaa tehdä toinen laskelma.

4. Nauhasäätiö.

Kaistaleen korkeuden määrä voidaan laskea paljon helpommin kuin toiset, joten meidän on tiedettävä koko pituus, korkeus ja leveys. Tukialue vaikuttaa alussa laskettuun leveyteen, mutta tämäntyyppisen pohjan keskileveys on noin 40 senttimetriä. Aiomme ottaa myös korkeuden edellisistä laskelmista, meillä on arvo 1,5 metriä. Nauhan kokonaispituus lasketaan sekä kehä.

Rakennuksen, jonka koko on 5 x 8 metriä ja jonka seinämä on 5 metriä pitkä, kehä on 5+ (8 + 5) * 2 = 45 metriä.

Nauhan leveys 50 cm, betonin määrä on 0,5 * 45 * 1,5 = 33,75 m 3.

5. Pilarin perusta.

Laske- tettaessa betonin määrää pylväspohjaan, on tärkeää tietää pilarin poikkipinta-ala ja korkeus. Muistamme kaavan (kaavan ympyrän poikkileikkauksen löytämiseen), S = 3.14 * R2, missä R on ympyrän säde.

Kolonnin poikkileikkaus, jonka läpimitta on 15 cm, on 3,14 m 2 * 0,075 m 2 = 0,2355 m 2.

Jos tällaisella kolonnilla on korkeus 1,5 metriä, sen tilavuus on 0,2355 * 1,5 = 0,353 m 3. Tarvittava määrä pilareita suunnittelulle voidaan nyt helposti laskea.

6. Laatoitettu säätiö.

Laattojen perustus on monoliittirakenne, joka kaadetaan rakennuksen koko alueelle. Laskennan tekemiseksi tarvitsemme perustietoa eli pinta-alaa ja paksuutta. Rakennuksemme koko on 5-8 ja sen pinta-ala on 40 m 2. Suositeltu vähimmäispaksuus on 10-15 senttimetriä, mikä tarkoittaa, että tarvitsemme 400 metriä betonia betonin täyttämiseksi.

Päälevyn korkeus on yhtä suuri kuin jäykisteen korkeus ja leveys. Joten jos päälevyn korkeus on 10 cm, niin jäykisteen syvyys ja leveys on myös 10 cm, seurauksena 10 cm: n reunan poikkipinta on 0,1 m * 0,1 = 0,01 metriä, ja kerro tulokset sitten 0,01 m, koko reunan pituus 47 m, saamme tilavuuden 0,41 m 3.

7. Laske vahvistus ja lanka.

Säätiön vahvistusta käytetään luomaan vankka ja luotettava perusta. Laskettaessa tarvittavaa raudoitusmäärää on tärkeää ottaa huomioon perustan tyyppi, maaperä ja kuorma. Valitessaan on otettava huomioon maaperä ja rakenteen paino. Jos maaperä on riittävän tiheä, rakennuksen painon vaikutuksesta sen muodonmuutos on heikkoa, mikä tarkoittaa, että säätiö ei vaadi erittäin vakaata.

8. Hihnan tyyppinen säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Koska teippipohja ei tarvitse liian paksua vahviketta (10-12 mm), koska sillä on suuri kantavuus. Vahvikkeen pitkittäisillä tankoilla on pääkuorma ja ne sijoitetaan 10 cm: n päähän betonin pinnasta. Pystysuoria ja poikittaisia ​​sauvoja ei ole korostettu, minkä vuoksi ne käyttävät sileää vahvistamista.

Jos talossa on 5 x 8 m ja toinen sisäseinä, koko säätiön pituus on 45 metriä. Pehmeän raudoituksen kokonaiskulutus koko säätiön alueelle on 97,5 metriä. Lisätään myös sisäseinien pohjan pituus.

Lankaverkon koko pituus 45 m ja lanka 40 cm yhdelle liitokselle ovat 30 cm ja kokonaisluku (45 m / 0,4 m) * 3 (tasojen määrä) = 338, kerrotaan langan koosta 338 * 0,3 = 102 metriä neulontankaa.

9. Pylvästyyppinen säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Alustan pylväsmuodossa ei ole voimakasta kuormitusta, ja sen halkaisijaltaan 1 cm: n rei'itetyt vahvikkeet sopivat sen lujitukseen pystysuoraan. Vaakasuora vahvike ei koe mitään kuormia, vaan se liittää vain pystysuorat, ja sileä, 0,6 paksuinen raudoitus soveltuu siihen.

Esimerkiksi pilarin korkeus on 1,5 m ja halkaisija 15 cm, vain 4 tankoa 7,5 cm ja nipu kolmessa paikassa riittää. 1 cm: n paksuisella rei'itetyllä vahvistuksella on 1,5 m * 4 = 6 m. Yhden liitoksen vaadittava määrä tasaista raudoitusta on 30 cm ja kokonaisluku 90 cm.

Neuletiheyden määrää on myös helppo laskea. Yhteyksien lukumäärä, 3 vaakasuoraa palkkia, kerrotaan pystysuoralla ja lankojen lukumäärällä yhdellä liitännällä: 3 * 4 * 30 cm = 3,6 m ja kokonaisluku 3,6 * 20 = 72 m.

10. Laatoitettu pohjatyyppi. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Lujituksen määrä riippuu maaperästä ja rakennuksen painosta. Oletetaan, että muotoilu on vakaalla pohjalla ja sillä on pieni paino, ja sitten ohut liitokset, joiden läpimitta on 1 senttimetri, tekevät. No, ja jos talon rakentaminen on raskasta ja seisoo epävakaalla maaperällä, paksummat 14 mm: n liittimet sopivat sinulle. Vahvikotelon etäisyys on vähintään 20 senttimetriä.

Esimerkiksi yksityisen rakennuksen perusta on 8 metriä pitkä ja 5 metriä leveä. Jos pituus on 30 senttimetriä, tarvitaan 27 sauvaa ja 17 leveä. Tarvitaan 2 vyötä, joten sauvojen määrä on (30 + 27) * 2 = 114. Nyt tämä numero kerrotaan yhden palkin pituudella.

Sitten teemme liitoksen ylemmän vahvistusverkon paikoissa alemman verkon kanssa, teemme samoin pitkittäisten ja poikittaisten sauvien leikkauspisteissä. Yhteyksien määrä on 27 * 17 = 459.

Kun levypaksuus on 20 cm ja kehysetäisyys 5 cm pinnasta, yhdestä liitoksesta tarvitaan 20 cm-10 cm pituinen armatanko = 10 cm, ja nyt yhteyksien kokonaismäärä on 459 * 0,1 m = 45,9 metriä vahvistusta.

Pystysuuntaisten palkkien leikkauspisteiden määrän mukaan voit laskea tarvittavien johtojen lukumäärän. Alemmalla tasolla on 459 liitäntää ja yhtä monta yläosaa, yhteensä 918 liitäntää. Yhden sellaisen paikan nipussa tarvitaan kaistaleet, joka on taivutettu puoleen, koko pituus yhdelle liitokselle on 30 cm, mikä tarkoittaa 918 m * 0,3 m = 275,4 m.

11. Talon säätiön kustannukset.

Teemme kaikki laskelmat tuloksena, selvitämme tarvittavien betonikuppien lukumäärän ja metallirakenteen hinnan, ja nyt voit laskea kaikki kustannukset ja selvittää koko talosi kustannukset. Määritämme hinnat yhden betonikupin myyjille. Älä unohda valmistelua ennen töitä, maaperän kaivausta säätiön alapuolella, materiaalien luovutusta, työvoimaa ja rakennustyön rakentamista säätiölle.

Kuinka laskea talon nauhan säätiö

Nauha-pohja on muoto, joka edustaa monoliittipalkkien suljettua muotoa. Rakenne sijaitsee pystytetyn rakenteen tukiseinien alla. Nauhapohjaa käytetään päärakennuksissa, joissa tarvitaan vankka kantavuusrakenne. Laske nauhaalusta on monimutkaisempi kuin kasa, mutta perinteisellä nauhalevityksellä on paljon suurempi kantokyky. Siksi laskemalla aikaa, saat luotettavan rakennuksen.

Nauha-ala on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Monoliittinen säätö (vahvistettu häkki täynnä betonia);
 • Valmisbetoni (valmiiden betoniterästen liitos).
Strip-pohjapiirros

Monoliittinen ja esivalmistettu nauha-säätiö voi olla:

 • Matala syvyys (säätö on asennettu korkeintaan 1 metriin);
 • Upotettu (pohja on asennettu enintään 3 metrin syvyyteen).

Kuinka laskea nauhapohjan talon alla?

Talon pohjan mitoitus on vaikea ja aikaa vievä työ, joka vaatii tarkkuuslaskutoimituksia.

Nauhapohjan laskeminen: valmisteluvaihe

Ennen kuin alusta lasketaan ja sen koko määritetään:

 • Selvittää maaperän koostumus tontilla, jossa rakennelma on suunniteltu;
 • Määritetään pohjaveden syvyys;
 • Määritä maaperän jäädytyksen syvyys;
 • määrittää koko rakennuksen painon.
Kausiluonteinen maaperän jäädytyssyvyys

Maaperätyypin itsenäinen määrittely tulevassa rakennustyömaassa

Jos sinulla ei ole tilaisuutta tilata geologisia töitä tai on epäkäytännöllistä toteuttaa niitä (kun rakennat matalan rakennuksen rakennuksia, autotallit, kylvyt monoliittisella tai modulaarisella nauhakuorella), voit analysoida maata ilman tarkastajia. Tätä varten tarvitset:

 • Tee kaivo, jonka syvyys on kolme metriä ja halkaisija enintään metrillä.
 • Kostuta pieni maaperä nesteellä ja vedä se ulos, jonka pituus on enintään 20 senttimetriä. Taivuta valjaat renkaaseen. Jos kiertoilma menee pieniin osiin, todennäköisesti maaperänne edustavat hiekkametsät. Jos valjaat hajoavat suurille osille, sitä edustavat paalut. Jos valjaat eivät rikkoudu, se on savimaata.
 • Maan huokoisuuden määrittämiseksi kuutiota leikataan 10 cm: n seinän korkeudelta ja punnitaan. Kun kuutiota painetaan niin tiukasti, että kaikki ilma tulee ulos ja painaa uudelleen. Kuution painon suhde pakkaukseen ja sen jälkeen - on maaperän huokoisuuden kerroin. Jos kuution leikkaamisen tai puristamisen aikana se murtuu, sen tilavuus voidaan laskea lasilla.
 • Maaperän juoksevuuden määrittäminen tehdään yksinkertaisella testillä: jos lapio tulee maaperään tiukasti ja voimankäytön avulla, maaperän virtauskerroin on nolla ja jos ilman ponnisteluja maaperän virtauskerroin on 1.

Määritetään syvyys, jossa pohjalevy asetetaan talon alle

Pohjakankaan asettamisen syvyys talon alle riippuu useista tekijöistä:

 • Maatyypistä;
 • Maaperän kosteudesta;
 • Maaperän jäädyttämisen syvyydestä;
 • Näkemyksistä rakennuksen kellarista;
 • Pohjaveden syvyydestä.

Tämän taulukon avulla on mahdollista laskea pohjan pohjan syvyyden maaperän tyypistä riippuen.

Rakenteen massan ja koon laskeminen

Kun olet päättänyt perustaa perustan, sinun on selvitettävä koko rakennuksen paino.

Kuorman perusteella talon on:

 • Lämpö- ja vedeneristysmateriaalit;
 • kiinnikkeiden;
 • Ikkunat ja ovet;
 • Katot ja materiaalit katon kattamiseksi;
 • Seinien, väliseinien ja kattojen materiaalit;
 • Lattiat ja lattiat;
 • portaat;
 • Pohja.

Materiaalien spesifinen paino löytyy SNiP: stä. Kun lasketaan kaikkien käytettyjen materiaalien paino, niiden tilavuus on laskettava. Kertoimalla materiaalien paino niiden tilavuudella saat rakennuksen painon.

Laskettaessa koko talon painoa sinun on myös laskettava lumikuorma. Tätä varten sinun on tunnettava katon alue. Kerrostamalla katon alue alla olevan taulukon tietojen perusteella määrität talon lumikuorman.

Lumikuormituksen osuus talosta eri alueilla.

Pohjan koon laskeminen monoliittisen tai esikäsitellyn perustuksen alla

Pohjalevyn koko monoliittisen tai esivalmistetun pohjatyypin mukaan riippuu maaperän ominaisuuksista. Lisäksi pohjan leveys riippuu tulevan rakenteen kokonaispainosta. Kallistuvalla maaperällä on edullista rakentaa upotettu pohja, jonka koko on 1,5-2,5 metriä. Monoliittinen tai modulaarinen nauhatyyppinen pohja hankaamattomalle maaperälle tekee matalasta syvyydestä.

Nauhan leveyden laskeminen

Leveyden laskemisen tärkein kriteeri on varmistaa sallittu kuormitus maahan.

Nauhalevyn leveys ei riipu siitä, minkä tyyppistä pohjaa käytät (monoliittinen tai esivalmistettu). Leveys riippuu maaperän kantavuudesta (sitä pienempi on, sitä laajempi pohja) ja pohjan leveydestä. Alustan minimileveys talon alla - 30 cm.

Lasketaan liuskajoen koko leveydelle tulisi antaa maaperän suurin kuormitus 70 prosentissa kunkin maatyypin kantavuudesta.

Kuormituksen laskemisen kotona (monoliittinen tai precast-säätiö + materiaalien paino kotona).

Tämän jälkeen lasketaan hihnan kokonaispituus (suunnittelun kuormitus / peruspituus / maaperän kantavuuden arvo).

Nauhapohjan korkeuden määrittäminen talon alle

Tämän rakenteen mukaan rakennetaan monoliittinen tai esivalmistettu pohja talolle: sen syvyyden on oltava yhtä suuri kuin sen korkeus, eli 1: 1. Talon säätiön laskeminen

Vaadittavan raudan määrän laskeminen

Laskettaessa vaadittujen mittojen vahvistusta tarvitaan:

 • Määritä tulevan rakenteen kaikkien seinien pituus;
 • Tuloksena oleva pituus (metreinä) on kerrottava vahvistuspalkkien lukumäärän mukaan (mikä on merkitystä moniakselisen vahvistusmenetelmän kannalta);
 • Koska lujituksen telakointi tapahtuu päällekkäisyydellä, on otettava huomioon käynnistys, joka on noin 30 läpimittaa vahvikkeesta.

Ratkaisun laskeminen teipin pohjalle talon alle

Sementtipakkauksessa on ilmoitettu mittasuhteet, jotka tarvitaan talon perustusten täyttämiseen.

Tarvittava määrä liuosta emäkselle voidaan laskea käyttäen seuraavaa kaavaa: Liuos tilavuus = 2ab × (c + d), jossa a on pohjalevyn leveys, b on pohjalevyn korkeus, g on pohjan ulkoreunan koko, d on pohjan sisäpuolen koko.

johtopäätös

Voit laskea itsellesi pohjaosan likimääräisen laskelman itse, mutta tarvitset paljon aikaa ja vaivaa. Auttaa rakentajia luomaan paljon sovelluksia ja ohjelmistoja nauhapinnan laskemiseksi, joka löytyy Internetistä. Kaikki tiedot rakenteiden painosta ja kantavuudesta esitetään SNiP: ssä.

Talon rakentaminen

Ennen rakennuksen rakentamista on tarpeen laskea perustus oikein. Voit laskea asiantuntijoiden avulla tai itsenäisesti samalla säästämällä hieman. Kun olet tehnyt oikean laskelman säätiöstä, talosi pysyvät kunnolla maassa. Tarkastele tärkeimmät kohdat, kuten kuorman laskenta, säätiön kuoppa ja suositukset, jotka tulisi ottaa huomioon, jotta luotaisiin oikea projekti talon perustamiselle.

Sisällysluettelo:

Säätiön tyypit

Säätiön on oltava vahva ja luotettava. On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joista jokainen soveltuu erilaisiin rakenteisiin ja maaperään.

Strip-säätiö

Tämäntyyppinen säätö on teippi, joka on kaivettu maahan, joka vie talonrakenteen koko kuorman. Nauhan pohja on pohjalevyjä. Sitä käytetään erikokoisia yksityisiä taloja, joissa on enemmän kuin kaksi kerrosta. Sisäpuolisen kellarialueen voi käyttää myös kellarina. Itse talo voidaan rakentaa tiilistä, lohkoista, vahvistetusta betonista. Tällaista perustusta käytetään usein sen yksinkertaisuuden, kestävyyden ja kestokyvyn vuoksi.

Pilarin perusta

Se on pilarien rakentaminen, upotettu tiettyyn syvyyteen ja yhdistetty palkkeihin. Sitä käytetään pieniin 1-2-kerroksisiin taloihin, jotka on rakennettu kevyistä materiaaleista, esimerkiksi puusta tai hirsitalosta. Tämäntyyppinen säätö soveltuu maahan, jota lämpötila ei muutu. Lisäksi tällainen säätiö on paljon halvempaa kuin teippi.

Laatoitettu säätiö

Tämä on monoliittista vahvistettua betonirakennetta, joka on sijoitettu syvälle maaperälle. Maaperä tasoitetaan betonilla, hiekalla tai sora. Soveltamalla tätä säätiötä rakenteen kuorma jaetaan tasaisesti koko säätiön pinnalle. Käytetään haitallisella maaperällä, sitä käytetään myös raskaisiin rakenteisiin, joissa on kaksi tai useampia kerroksia. Ainoa haitta on erittäin korkeat kustannukset verrattuna muihin säätiöihin.

Pile-pohja

Se on rakenne, joka koostuu paalujen ryhmästä, joka on yhdistetty teräsbetonilaatan tai palkin avulla. Tätä perustusta käytetään heikkoon maaperään, joka ei kestä raskaita kuormia, ja sitä käytetään myös suurissa monikerroksisissa rakennuksissa. Tällaisen säätiön asentaminen vaatii suuren määrän laitteita. Tällaisen säätiön kustannukset taloon ovat hyvin korkeat.

Talonpainon laskeminen

Talon perustan laskemiseksi on tarpeen laskea kuorma, jota se kokee. Talon päärakenteiden keskipaino on esitetty tässä taulukossa.

Näissä taulukoissa esitettyjen tietojen avulla on mahdollista laskea rakenteen likimääräinen paino.

Käytämme näitä tietoja esimerkkinä:

Aiot rakentaa talon, jonka korkeus on 1 kerros, mitattuna 5 x 8, plus sisäseinä ja korkeus lattiasta kattoon on 3 metriä. Korvaa tiedot ja laske seinien pituus: 5 + 8 = 13 metriä, lisää sitten sisäseinän pituus: 13 + 5 = 18 metriä. Tämän seurauksena saamme kaikkien seinien pituuden, minkä jälkeen lasketaan alue kertomalla pituus korkeudella: S = 18 * 3 = 54 m.

Seuraavaksi lasketaan kellarikerroksen alue kertomalla talon pituus ja leveys: S = 5 * 8 = 40 m. Ullakolla on sama alue.

Katon alueen laskemiseksi sinun on kerrottava levyn pituus leveydellä. Esimerkiksi kattolevyn pituus on 6 metriä ja leveys 2 metriä, mikä tarkoittaa, että yhden levyn pinta-ala on 12 metriä ja tarvitsemme 4 arkkia kummallekin puolelle. Kaiken kaikkiaan 8 kattolevyä, joiden pinta-ala on 12, katoaa. Kokonaiskerroksen pinta-ala on 8 * 12 = 96 m.

Katon etupuolen alueen laskemiseksi on tarpeen viitata kaavan kolmiota koskevan alueen löytämiseen: S = 1/2 * a * h, missä A on leveys, H on korkeus kulmasta vastakkaiseen pisteeseen. Esimerkiksi katon korkeus on 3 metriä ja leveys 5, mikä tarkoittaa, että katon etupuolen alue on kummallakin puolella 15 metriä.

Kun kaikki nämä tiedot on saatu taulukosta, on mahdollista laskea säätiön likimääräinen kuorma. On parasta ottaa suurin paino, joten laskelma on varastossa.

Laske kellarialue ja paino

Tärkeä tekijä on itse maaperä, koska se ei kestä suuria kuormia. Tee näin laske rakennuksen kokonaispaino, perustus mukaan lukien.

Harkitse laskutoimituksen säätiön likimääräistä painoa esimerkin avulla.

Aiot rakentaa tiilitalon ja valitsen nauhan kaltaisen perustan sille. Säätiö syvennetään maahan noin 1,5 metrin syvyyden alapuolelle ja lisäämme tähän 50 senttimetriin maanpinnan yläpuolelle, jolloin perusta on korkeintaan 2 metriä. Seuraavaksi lasketaan koko nauhan pituus, eli ympärysmitat: P = (a + b) * 2 = (5 + 8) * 2 = 26 m, sitten lisätään sisäseinän pituus 5 metriä, jolloin saadaan säätiön kokonaispituus 31 m Sitten teemme tilavuusmäärän laskemalla, sillä sinun on moninkertaistettava säätiön leveys pituuden ja korkeuden mukaan, anna sen olla 50 cm leveä, mikä tarkoittaa 0,5 cm * 31 m * 2 m = 31 m2. Vahvistettu betoni on 2400 kg / m3 (ks. Taulukko). Kaikilla näillä tiedoilla on perusrakenteen paino: 31m3 * 2400 kg / m = 74 tonnia 400 kiloa. Ja sen vertailualue on 3100 * 50 = 15500 cm2.

Sitten sinun tulisi lisätä säätöpaino talon painoon ja jakaa se tukialueeksi, joten tuloksena on kilogramman kuorma 1 cm2: n välein.

Tässä taulukossa esitetään eri maatyyppien hyvät arvot. Jos laskeutesi mukaan sallittu kuorma ylittää tämäntyyppiset maaperät, voit muuttaa säätöjen mittoja lisäämällä laakerointia. Jos esimerkiksi valitset nauhalevyn, voit lisätä sen jalanjälkeä lisäämällä leveyttä. Jos sinulla on pylväsperusta, voit lisätä sarakkeen kokoa tai niiden numeroa. Muista kuitenkin, että talon kokonaispaino kasvaa, joten muista laskea uudelleen.

Laske säätiölle tarvittava betonin määrä

Ennen rakentamista on tarpeen laatia yksityisen talon perusta, jonka mukaan voit laskea tarvittavan rakennusmateriaalin määrän rakenteen rakentamiseen. Meidän tapauksessamme sinun on laskettava tarvittava määrä betonia perustuksen luomiseksi. Betonin määrän laskemista koskevat tiedot ovat säätiön tyyppi ja jotkin parametrit. Harkitse laskentajärjestelmää esimerkin avulla.

Strip-säätiö

Kaistaleen korkeuden määrä lasketaan paljon helpommin kuin muut, joten tarvitsemme tietoja, kuten koko pituuden, korkeuden ja leveyden. Leveys riippuu alustasta lasketusta tukialueesta, mutta keskimäärin tällaisen säätiön leveys on 40 senttimetriä. Korkeus on otettu myös aiemmista laskelmista, arvo 1,5 metriä. Koko nauhan pituus lasketaan kehäksi. Talon, joka on kooltaan 5 x 8 metriä ja siinä on yksi seinä, joka on 5 metriä pitkä, kehä on 5+ (8 + 5) * 2 = 45 metriä. Nauhan leveys 50 cm, betonin määrä on 0,5 * 45 * 1,5 = 33,75 m3.

Pilarin perusta

Laskettaessa tarvittavaa määrää betonia sinun on tiedettävä poikkipinta-ala ja sarakkeen korkeus. Muistuta kaava ympyrän poikkileikkauksen löytämiseksi, S = 3.14 * R2, missä R on ympyrän säde. Joten 15 senttimetrin pilarin poikkipinta on 3,14 m2 * 0,075 m2 = 0,2355 m2. Jos tällaisella kolonnilla on korkeus 1,5 metriä, sen tilavuus on 0,2355 * 1,5 = 0,353 m3. Tämän jälkeen voit helposti laskea koko pylväiden määrän suunnittelua varten.

Laatoitettu säätiö

Laatoitettu säätiö on monoliittirakenne, joka kaadetaan talon koko alueelle. Laskennan suorittamiseksi tarvitaan alkuperäiset tiedot eli alue ja paksuus. Talomme on kooltaan 5 x 8 ja sen pinta-ala on 40 m2. Suositeltava vähimmäispaksuus 10-15 senttimetriä tällä perusteella perustuksen täyttämiseksi tarvitaan 40 * 10 = 400 m3 betonia.

Myös suuremmalle rakenteelliselle lujuudelle lisätään lisää jäykisteitä pohjan koko pinta-alaan. Toisin sanoen alemmalla tasolla urat tehdään neliön muotoon, mikä antaa lisäkannetta. Jotta pystyt laskemaan tarvittavien betonien määrä jäykisteille, sinun on tiedettävä niiden pituus ja pinta-ala. Esimerkiksi 5-8: n mittaisessa talossa kylkiluut täytetään 2,5 metrin välein, ja kaksi niistä on reunoilla. Runkojen lukumäärä leveydeltään on 3 ja pituus 4. Yhden jäykisteen pituus on 8 metriä ja leveys 5 metriä lopussa kokonaispituus on (5 * 3) + (8 * 4) = 47 metriä.

Jäykisteen leveys ja korkeus ovat yleensä päälevyn korkeudella, joten kun päälevyn korkeus on 10 cm, jäykisteen syvyys ja leveys on 10 senttimetriä, seurauksena 10 senttimetrin reunan poikkipinta on 0,1 m * 0,1 = 0, 01 metriä, niin kerromme lopputuloksen 0,01 metriä 2, koko pituus reunan 47 metriä, saamme tilavuus 0,41 m3.

Laske tarvittava määrä raudoitusta ja lankaa

Armouria käytetään luomaan luotettavampi, kestävä ja vahva perusta. Laskettaessa tarvittavaa raudoitusmäärää otetaan huomioon säätiön tyyppi, maaperä ja kuormitus. Mitä suurempi raudoituksen halkaisija on, sitä suurempi on perustan sallittu kuormitus. Kun valitset, harkitse maan tyyppiä ja rakenteen painoa. Jos maaperä on riittävän tiheä, talon painon vaikutuksesta sen muodonmuutos on vähäistä, liian korkeaa vakautta ei tarvita perustuksesta. Myös raudoituksen määrä riippuu talon painosta, sitä suurempi on, sitä enemmän kuormitusta on kestettävä perusta.

Ribbon säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Tämäntyyppiselle pohjalle ei tarvita liian paksua raudoitusta (10-12 mm), koska nauhalevyssä on suuri kantavuus. Se käyttää korkeudeltaan riippumatta vain kaksi lujitushihnaa. Vahvikkeen pitkittäisvaipat kokevat pääkuorman ja asetetaan 5-10 cm: n etäisyydelle betonin pinnasta. Pystysuoria ja poikittaisia ​​sauvoja ei paineta samanaikaisesti, joten niitä käytetään sileästi.

Talon 5-8 plus yksi sisäseinä, säätiön kokonaispituus on 45 metriä. Pitkittäisen lujituksen suorittamiseksi 4 tangossa likimääräinen kulutus on 45 m * 4 = 180 metriä. Yhden tason, 50 cm: n leveyden ja 1,5 metrin korkeuden ja 40 cm: n askelman yhdistämisen lujituksen määrä on yhtä pitkä: (8 / 0,4) * 0,5 = 10 m ja 3 liitäntää 10 * 3 = 30, ja kahden seinän pituus on 60 metriä. Leveys: (5 /0.4)*0.5=6.25, kolmella tasolla 6.25 * 3 = 18.75, ja vain kaksi leveä seinää tarvitsevat 37,5 m. Koko pinnan tasaisen raudoituksen koko säätiön pinta-ala on 37, 5 m + 60 m = 97,5 m. Lisäksi lisätään sisäseinien pohjan pituus.

Neuletietoverkko, jonka koko pituus on 45 m ja askel 40 cm yhdelle liitokselle on 30 cm ja kokonaisluku (45 m / 0,4 m) * 3 (tasojen määrä) = 338, kerrotaan langan koosta 338 * 0,3 = 102 metriä neulontankaa.

Pilarin perusta. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Koska napa ei koe liikaa kuormitusta, halkaisijaltaan yhden senttimetrin rei'itetyt vahvikkeet soveltuvat sen vahvistamiseen pystysuoraan. Vahvistus horisontaalisesti ei aiheuta kuormia, se liittää vain pystysuorat, joten sileä vahvistus, jonka paksuus on 0,6, sopii siihen. Vavat ja niiden paksuus kehyksessä riippuu sarakkeen halkaisijasta, keskimäärin noin 4.

Esimerkiksi kolonnin korkeus on 1,5 metriä ja läpimitta 15 cm, riittää 4 tankoa, jonka taajuus on 7,5 cm ja nipu 3 paikoilla. 1 cm: n paksuudeltaan 1,5 m * 4 = 6 m. Tarvittava pehmeän raudoituksen määrä on 7,5 cm * 4 = 30 cm ja kokonaisluku 30 cm * 3 = 90 cm. säätiö sisältää 20 pylvästä, joista tarvitset 20 * 6 m = 120 metriä rei'itetystä lujasta ja 90 cm * 20 = 18 metriä sileä.

Neulelangan laskeminen on hyvin yksinkertaista. Yhteyksien määrä eli 3 vaakasuoraa palkkia kerrotaan pystysuuntaisten palkkien lukumäärän ja johtojen lukumäärän osalta yhteen liitäntään: 3 * 4 * 30 cm = 3,6 m ja kokonaislukumäärä 3,6 * 20 = 72 m.

Laatoitettu säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Lujituksen määrä riippuu maaperästä ja talon painosta. Jos suunnittelu on vakaalla pohjalla ja sillä ei ole kovin suurta painoa, siihen sopivat halkaisijat 1 senttimetrin ohut liitososat. Jos päinvastoin rakenne on raskas ja sillä on huono maadoitus, niin sopivat 14 mm paksummat liittimet. Vahvikotelon etäisyys on vähintään 20 senttimetriä riippuen yllä olevista parametreistä.

Esimerkiksi yksityisen talon perusta on 8 metriä ja leveys 5 metriä. Jos pituus on 30 senttimetriä, tarvitsemme 27 baaria ja leveyden 17. Vahvistinhihnat ovat vähimmäismäärä 2, joten vaaditut tangot ovat (30 + 27) * 2 = 114. Sitten tämä luku kerrotaan yhden palkin pituudella.

Kun liitäntä on tehty, yläreunan verkon paikoissa pohjasta, pitkittäisten ja poikittaisten sauvien risteyksissä. Yhteyksien kokonaismäärä on 27 * 17 = 459. Levyn paksuuden ollessa 20 senttimetriä ja kehyksen etäisyyden 5 senttimetrin pinnasta, yhdestä liitosta tarvitaan pituus 20cm-10 cm (5 + 5 alle tai yli) = 10 cm ja kun näiden yhteyksien kokonaismäärä on 459 * 0,1 m = 45,9 metriä vahvistusta. Tämän seurauksena kaikki arvot lisätään, ja saat koko raudoituksen pituuden, jonka jälkeen alla olevan taulukon avulla voit laskea rakenteen likimääräisen painon.

Laskettaessa neuloverkkoa, sinun on laskettava vaakasuuntaisten sauvien leikkauspisteiden lukumäärä. Edellä esitetyn laskelman mukaan alemman tason yhteydet ovat 459 ja samat yläosassa yhteensä 918 yhteydelle. Yhden tällaisen paikan nipussa tarvitaan lanka, joka on taivutettu puoleen, yhden yhteyden kokonaispituus on 30 senttimetriä eli 918 m * 0,3 m = 275,4 metriä.

Kuinka paljon se maksaa yksityisen talon perustan vahvistamiselle?

Saatuaan vaaditun lukumäärän metriä vahvistus- ja lanka-arvoja, paksuuden tuntemisen avulla voidaan taulukon avulla laskea rakenteen likimääräinen paino. Seuraavaksi, laskemalla kustannukset, löydämme hinnan 1 kg raudoitusta ja lankaa. Koska eri alueiden hinnat voivat vaihdella huomattavasti, kustannukset lasketaan, ja voit löytää sen kaupunkisi metallialueilla.

Kuinka paljon talon perusta maksaa?

Kun olet suorittanut kaikki tarvittavat laskelmat ja selvittämällä tarvittavien betonikuppien lukumäärän ja metallirakennuksen hinnan, voit laskea kustannukset ja selvittää yksityisen talon peruskustannukset. Hinnat yhden betonikupin osalta ilmoitetaan myyjille. Älä myöskään unohda ottaa huomioon valmistelevaa työtä, kuten maaperän kaivausta säätiön alapuolella, materiaalien luovutusta, työvoimaa ja muottien luomista (koostuu levyistä, jotka on ostettava).

Talon perustan laskeminen

Päätämällä tehdä talon rakentaminen omin käsin, kiinnitämme erityistä huomiota säätiön järjestelyyn. Siinä tapauksessa, että ammattilaiset ryhtyvät tulevan rakenteen suunnitteluun, he ottavat huomioon kaikki tarvittavat tekijät: maaperän tyyppi, ilmasto-olosuhteet, suunniteltu kuorma ja niin edelleen. Varsinkin jos talo on suunniteltu kellarilla. Mutta tämä palvelu ei ole kaikkien saatavilla, joten usein kysytään, miten lasketaan talon perusta oikein.

Tietenkin voit käyttää online-laskinta verkossa. Mutta suurin osa alkurakentajista hyväksytään tietylle työlle itsenäisesti. Yritetään tuoda esiin joitain tärkeitä vinkkejä, joiden avulla lasketaan oikein tulevaisuuden kotiisi. Ensinnäkin suosittelemme yksityiskohtaisesti selvittämään kaikki rakennussäännöissä ja rakennusmääräyksissä mainitut normit.

Maaperä

Ensimmäinen tekijä, joka on tutkittava huolellisesti, on maaperä, joka on valittu talon rakentamiseen. Paljon riippuu sen tyypistä:

 • perustyyppi;
 • sen esiintymisen syvyys;
 • vedenpitävän materiaalin valinta;
 • mahdollisuus järjestää kellari.

Maaperän asianmukaisen arvioimiseksi on tarpeen kaivaa reikiä useissa paikoissa tai poraa kaivoja. Niiden välisen etäisyyden on oltava vähintään metrinen. Samassa paikassa olevat maat voivat olla erilaisia, joten niiden ominaisuudet ovat erilaiset.

On erittäin tärkeää, että et halua keskittyä lähialueiden maaperän ominaisuuksiin ja jättää huomiotta omasi.

Kaivo porataan 2 metrin syvyyteen. Tällainen syvyys riittää käsitykseen siitä, millainen maaperä vallitsee.

Lisäksi ne määritetään pohjatyypin ja sen syvyyden mukaan.

Esittelemme tyypillisimmät maaperätyypit ja vaihtoehdot, jotka koskevat talon pohjan laskemista koskevia päätöksiä.

Kivien ja puolikiven maaperä on erittäin kantokykyinen. Tällä perusteella on mahdollista tehdä töitä minkäänlaisen perustuksen asennusta varten, paitsi paalille.

Valintaominaisuudet

Muuntyyppiset maaperät, hiekka, savi, turve, loema, jossain määrin, omaavat sellaisen ominaisuuden kuin kallistuminen. Siksi, kun työskentelemme säätiön perustamisen yhteydessä, riippumatta siitä, onko kellarilla tai ilman sitä, kiinnitämme huomiota seuraaviin tekijöihin:

 1. Millä syvyydellä hehkutetaan maaperää. Jos se sijaitsee testikuopien pinnalla ja koko syvyydessä, on mahdollista korvata osa esimerkiksi hiekalla ja jatkaa liuskan pohjan asettamista. Tai rakenna välittömästi paalusäätiö.
 2. Pohjaveden esiintymisen tutkiminen. Mitä korkeammat ne kulkevat, pienemmät perustelut sopivat kirjanmerkkeihin. Jos vedet ovat yhden metrin syvyydessä, on parempi valita laattapohja. Kellarin järjestely ei ole poissa kysymyksestä. Jos alla on, voit pysyä matala-teipillä.
 3. Maaperän jäädytysaste. Siinä tapauksessa, että kohoava maa on maaperän jäädyttämisen syvyydessä, se on vaihdettava. Muuten ne rakentavat upotetun nauhan pohjan tai säätiön paalut. Joissakin tapauksissa voit valita matala-laatikko kellarista.

Laskettaessa on tarpeen ottaa huomioon kaikki kolme tekijää samanaikaisesti.

Jalka-alue

Yksi säätiön laskennan tärkeistä seikoista on sen jalan ala. Ennen työn aloittamista on ymmärrettävä, kuinka kuormitusta jaetaan kunnolla. Tämä arvo lasketaan alla olevasta erityisestä kaavasta.

Ainoa pinta-ala lasketaan siten, että pohja laakerikuormallaan ei pakota maata. Älä ota huomioon tämän arvon indikaattoreita vain laattapohjan järjestelyssä, koska kuorman jakautumisessa on riittävästi tilaa. Mutta tässä tapauksessa laite suljetaan kellarista.

Maaperän kestävyys

Kunkin maan tyyppisen kuormituksen kestävyysindikaattorit riippuvat sen syvyydestä ja sen tiheyden ja huokoisuuden indikaattoreista. Lisääntyvällä syvyydellä myös vetokertoimella kasvaa.

Siksi, jos suunnitelmia on tehdä töitä, joilla perustus saadaan alle 1,5 metrin syvyyteen, niin maaperän kestävyys on laskettava käyttäen kaavaa

R0 - laskettu vastus, joka voidaan määrittää alla olevasta taulukosta

H on pohjan perustan syvyyden indikaattori nollatason (cm) mukaan.

On myös pidettävä mielessä, että kuormituksen kestävyyteen vaikuttaa maaperän kosteus. Siksi ei saa sivuuttaa pohjaveden kulkeutumista.

On selvää, että tekemällä itsenäisiä laskelmia on tehtävä paljon vaivaa. Siksi työn helpottamiseksi voit käyttää online-laskinta. Lisätietoja maaperänkestävyyden laskemisesta on tässä videossa:

Kokonaiskuorma maassa

Tärkeät indikaattorit tulevan rakennuksen maaperän kuormituksesta. Laskelmiin olisi sisällytettävä seuraavat tekijät:

 1. Tulevan rakenteen kokonaiskuormitus ottaen huomioon pohjan likimääräinen kuorma. Kiinnitä huomiota siihen, onko kellarissa varuste. Tätä varten sinun on luotettava alla olevassa taulukossa esitettyihin tietoihin.
 2. Arjen käyttöelementtien kokonaiskuormitus, kuten tulisijat, uunit, huonekalut, ihmiset ja niin edelleen.
 3. Kausittaiset kuormat. Esimerkiksi lumipeite. Indikaattorit kullekin ilmastoalueelle ovat erilaisia. Joten keskikaistaleelle - 100 kg / m 2 katolta etelä - 50 kg / m 2, pohjoisessa - 190 kg / m 2.

Kellaripinnan ala-alueen arvo määrittää kaistaleen leveyden parametrit nauhapohjalle ja tukipinnalle pylväs- tai paalusäätiölle. Jos sinulla on vaikeuksia laskea, suosittelemme ottamaan yhteyttä online-laskimeen.

Opimme esimerkin avulla

Ehdotamme, että laskentaprosessi otetaan huomioon tietyllä esimerkillä. Suorita 6 x 8 m: n kokoisen talon laskelmat, joissa on yksi kantava seinä ja kellarimatto. Lisätietoja säätiön itsenäisestä laskemisesta on tässä videossa:

 1. Talon painon ja muiden yleisten kuormien laskemisen jälkeen saimme indikaattorin, joka oli 160 000 kg.
 2. Maaperän tyypin tutkimisen jälkeen määritettiin, että savea hallitsee märkä. Sen resistanssin osoittimet taulukossa ovat 6kg / cm 2. Olosuhteiden kerroin - 1. Luotettavuuskerroin - 1.2.
 3. Kaikkien kaavojen indikaattoreiden korvaaminen saadaan S = (1,2 * 160000) :( 1 * 6) = 32000 (cm 2) = 3,2 (m 2).
 4. Nyt me määrittelemme kaistaleen leveyden nauhan perustukselle. Nauhan kokonaispituus on suunnilleen (6 + 8) * 2 + 6 = 34 (m). Lisäys 6 kannattimien ulkopuolella määrittää sisäseinän seinän pituuden. Näin kaivon leveys on 3,2 / 34 = 0,1 (m).
 5. Puutalolle laskettaessa alaosaa saadaan 1 m 2: n arvo. Siirry nyt vaadittavien paalujen määrän laskemiseen. Kiinnitämme huomiota siihen, että tässä tapauksessa laite-kellari on varsin monimutkainen prosessi. Ottaen huomioon, että yhden paalun osalta on oltava pohja, jonka pinta-ala on 0,07 m 2, saamme 1 / 0,07 = 15 paalua.

Huomaa, että tämä on pienin osoitin, joka varmistaa tasaisen kuormituksen. Mutta järjestämällä säätiö otetaan huomioon seinän leveys ja muut indikaattorit.

Joten, laskemalla säätiö, sinun kannattaa tarkistaa indikaattorit useita kertoja. Laskelmien suorittaminen riippuu tulevaisuuden suunnittelun luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Tärkeä tekijä on myös laskenta materiaalien hankinnasta töiden toteuttamiseksi säätiön perustamisesta.