Mikä säätiö tarvitaan parvekkeelle?

Maxim Sobolev. Haluan rakentaa talon ullakolla, itse asiassa - kaksikerroksinen 6x8.

Onko se perustus, jonka aion tehdä seuraavasti: Poraa 1,4 metrin reikä ympärysmittaan 2 metrin etäisyydeltä toisistaan, laske sidottu vahvike niihin ja täytä puolet betonilla. Seuraavaksi kaivaa oja 0,7 metrin syvyydeltä ja 0,5 metrin leveydeltä, aseta sidottu vahvike siellä ja sitota se puoleen vaakatasojen vahvistamisesta, joita ei ole täytetty.

Sitten kaadetaan tämä nauha ympäri kehä betonisekoittimella. Leveysaste - Venäjän federaation keskialue Moskovan eteläpuolella, 1,2 m: n jäädytyssyvyys, tavanomainen maaperä. Voiko tällainen säätiö ylläpitää edellä mainittua taloa, jos se on rakennettu laajennetusta savibetonista? Mitä kiinnität erityistä huomiota rakennuksen rakentamiseen ja mihin voisi liittyä "epäkohtia"?

Loam ei ole pahin, mutta kaukana parhaasta rakentamismahdollisuudesta - se on ilmaissut voimakkaita ominaisuuksia, minkä vuoksi on ryhdyttävä toimenpiteisiin tämän vaikutuksen torjumiseksi. Tämän tyyppisen säätiön valinta on suunniteltu juuri tähän.

Betonimyllyt, jotka kaadetaan syvemmälle kuin jäätymisaste, pitävät kuormituksen luotettavasti seinämissä, ja niihin kiinnitetty nauha mitätöi vaakasuoran siirtymän riskit, jotka ovat ominaisia ​​sarakepidikkeille.

Jotta voimakkuutta parantaisi maanpinnan nousu, erityisesti talvella, on suositeltavaa toteuttaa lisätoimenpiteitä, nimittäin:

 • Porausreikien sijaan on parempi kaivata suurempia halkaisijoita ja rakentaa kartiomaista muottirakennetta, joka laajenee alaspäin pylväiden täyttämiseksi. Sama pätee betoniteränauhan muotoon. Tämä kantavien rakenteiden muoto vähentää huomattavasti kuormitusta, kun maaperä kallistuu pystysuoraan tasoon;
 • Ennen täyttönauhan täyttämistä on suositeltavaa kaataa sen alla oleva kompensointipinta 10-15 cm kerroksen paksuudella murskattua kiveä, jonka murto-osa on noin 20-40 mm. Tämä heikentää edelleen kelluvuusvaikutusta maaperän turvotuksessa.
 • Ei ole huono peittää seinät betoni nauha ja pylväät vähän kitkaa materiaalia. Jos tämä on tehty, märkä maaperä liukuu helposti pohjan seinämien yli ja vaikuttaa siihen vähemmän. Näihin tarkoituksiin sopiva bitumimateriaali, joka lisäksi toimii luotettavana vedenpitävänä;
 • Pohjan reunan yli on toivottavaa lämmittää maaperä. Tätä varten, noin 50 cm: n syvyyteen perustuksen ympärille, on täytettävä 20-30 cm: n paksulla tai muulla vastaavalla materiaalilla kerrostettu savi. Tällaisen nauhan leveys on 50-100 cm - sitä suurempi on parempi, mutta syystäkin. Tämä vähentää merkittävästi maaperän jäädyttämistä syvyyteen perustuksen alla. Ei ole huono tällaisen eristyksen takia tehdä vedenpitävyys, esimerkiksi laittamalla kattohuopa;
 • Järjestä tyhjennysjärjestelmä - viemäröinti. Tämä toimenpide on suositus, mutta pohjaveden korkean vedenpoiston tapauksessa on välttämätöntä;
 • Talon ympärillä on luotettava sokea alue, vähintään 50 cm leveä.

Mitä kysymykseen "Onko tällainen säätiö omistaa talon, jos se on rakennettu laajennetusta savibetonista?" - vastaus siihen on ilmeinen. Kolme tällaista taloa kestää kymmenen betonipylvästä, jotka kaadetaan 1,5 m: n syvyyteen ja jotka on liitetty betonisella nauhalla, jonka kapasiteetti on noin 100 cm korkeudella ja leveys 30-40.

Pohjakerroksessa on kaksikerroksinen tiilitalo, jossa on ullakko.

Kysymys: landrick2

Hyvää iltapäivää, rakkaat rakennusmestarin asiantuntijat! Olen usein paikalla foorumissa! Paljon hyödyllistä ja tehokasta tietoa! Sillä mitä ilmaisen suurta kiitollisuutta!

Nyt haluan rakentaa taloni. Ja tarvitset neuvoja.

Rakennuspaikka: Tatarstanin tasavalta, Kazan

Mutta ilman ullakkoa ja useimmat terassit.

Geologisia tutkimuksia ei ole tehty. Maaperä (naapurien oppinut) hiekka savella mustan maaperän jälkeen. 300 metrin päässä lampialueesta. Metsän takana. Naapurit (noin 100 metriä meidän sivustosta) porataan 40 metrin tasolle. Voin lähettää kuvan alueesta.

Pitkä valitsi materiaalin ympäristöystävällisyyden, suhteellisen edullisuuden, teknisten ominaisuuksien ja kestävyyden perusteella. Sen vuoksi päätettiin tehdä tiilen ensimmäinen kerros (0,38 m kaksinkertainen ontto tiili + eristys0,1 m. + Vastakkain 0,12 m). Kiinteän tiilen sisäseinät (kantava seinä 0,38 m, loput 0,25 m.) Korkeus ensimmäinen fl. 3 m.

Toinen kerros tai myös "tiilet" tai baarista, jossa on edessä tiili. Asennuksen korkeus on 2 metriä. Katto korkeus 3 metriä.

Suunniteltu pieni kellari / kellari (noin 3x4 m.).

Päällekkäisyys 2 fl. monoliittista teräsbetonilevyä (200 mm). Pohjakerroksen pohjalla.

 • Mikä säätiö valita? Kuinka leveä, syvä jne.
 • Onko mahdollista hienorakeinen (1m.) Monoliittista nauhaa tulipaloista (kyllästetty) 2 metriä maanpinnasta, halkaisijaltaan 0,4 metriä ja 2 metrin askelin (ks. Liite 1). Jos kyllä, onko se tarpeellista sisäpuolisessa tukiseinässä ( 0,4m. Sovellus) tekevät saman kasaa?
 • Kuinka vahvistaa perustus, mikä vahvistaminen jne.? Jos on mahdollista, lähetä esimerkki oikeasta projektista, jolla perustus vahvistetaan.
 • Jos kellari on tarkoitus tehdä talon rakentamisen jälkeen kattoon ja kun lattioita ei ole kaadettu maahan, niin kellarihuone sitten soittaa ja nielaisee pohjan tukipinnan sisäpuolen nauhan?
 • Tarvitseeko minun tehdä salaojitus?
 • Tarvitaanko perustan portaalle tai tulvitetulle lattialle kentällä riittää? Portaikko on suunniteltu metallisesta kosourista.
 • Mikä on takan takana?
 • Sisäseinien pohjan syvyyden tulisi olla sekä laakereille että leveydelle seinien leveyden yli?
 • Voidaanko säätiön vesi- ja lämpöeristys (sekä eristetty sisustus) tehdä sen jälkeen, kun talo on pystytetty kattoon asti (toisin sanoen uudelleen kaivamisen jälkeen)? Parempi eristää mahdollisimman paljon (vesi ja lämpö) säätiö ja kellari / kellari.
 • Koska terassit tarvitsevat erillisen perustan eli ei ole yhteydessä talon perustuksiin?
 • Mikä pitäisi olla viemäriputken, juomaveden, kaapelin ja muiden läpivientireikien syvyys. virtalähteet ja matala virta (videovalvonta, portit) sekä kaasuputket!

Kiitos jo etukäteen!

Kommentit

Aloitan vastata tänään lähemmäksi yötä. Ehkäpä eritellään.

Odotan Elenan!

Se, että et tehnyt geologiaa, on hyvin huono, koska se on tärkeää perustukselle ja koko talolle. No, me työskentelemme sen kanssa, mitä meillä on.

1. Kernoviinin kerros on poistettava alusta alkaen koko rakennustyömaalta, koska kasviperäiset hiukkaset mustassa maaperässä rikkovat jatkuvasti.

Lisäksi säätiövaihtoehdot voivat olla massa. Esimerkiksi: säätiölohkojen teippipohja (edullisin vaihtoehto), monoliittinen nauha, kasa jne. Katsotaanpa kaiken.

Säätiön syvyys riippuu ennen kaikkea maaperän jäädytyksestä, talon itse painosta ja sen maaperän ominaisuuksista, joihin se lepää. Maaperän jäädyttäminen Kazanissa on 170 cm. Kiinteä pohja - pilkko tai hiekkasauma (melko kova maa). Kaikissa standardeissa meidän on asetettava säätö alle 10 cm: n jäädytyssyvyys alle 1,8 m. Talo on riittävän suuri. Tarkastellaan ensin monoliittista, vahvistettua betonirainaa tai teippiä FBS-lohkojen pohjasta. Yksityiskohtaisesti näistä säätiöistä voit lukea artikkelissamme The Foundation teippi. Strip-jalusteknologia. Samalla alapinnan syvyyden tulisi olla vähintään 1,8 m ilman vuoteita. Toisin sanoen kaivannon on oltava 2 m syvä, tämä on tietyn alueen maaperän talon pienin turvallinen perusta, riippumatta talon seinien materiaalista ja muista ominaisuuksista. Myös välittömästi rakentamisen jälkeen on välttämätöntä tehdä talon ympärillä oleva jalkakäytävä niin, että se on vähintään 80 cm leveä ja kaltevuus talosta. Varmista, että pintavesi ei ole talon alapuolella (sokeuden kaltevuus tulee olla talosta). Jos on mahdollista, sokea alue voidaan lämmittää, jolloin pohjaseinien vieressä olevat maaperät jäävät vähäisemmiksi, voit lukea siitä yksityiskohtaisesti kysymyksessä. Eristetty sokea alue - säästää säätiötä tai sokean alueen artikkelia. Talon sokean alueen laite, sokean alueen lämpöeristys. Varmista, että asennat vedenpitävän vedenpitävyyden pohjan ulkoseiniin, on suositeltavaa käyttää nykyaikaista synteettistä materiaalia, kuten lasikuorista tai muuta kateainetta.

Monoliittisten nauhalevyjen osalta suosittelen betonin käyttämistä pakkasvasteella, joka ei ole alempi kuin F100 ja vedenpitävyys W2. Enemmän W4-W6 mielessä ottaa ei. Voit myös käyttää tavallista betonia M 150 tai M 200 ja lisätä siellä hydrofobisia lisäaineita, koska säiliö on lähellä. Esimerkiksi Aquatron, Penetron jne. Nyt on monia. He vain nostavat tuotemerkin vedenkestävyydelle. Koska pohjavesi voi nousta metrin päästä maan pinnasta. Pohjavesi on lähes 100%, ehkä vain osittain. Yleensä kaikki ilmenee rakentamisen aikana, voit murtaa maanalaiset suutat kaivamalla kuoppaan. Mutta ymmärrämme tämän vain, kun aloitat rakentamisen, samoin kuin naapurit 40 m kaivoivat hyvin, se ei sano mitään. Geologiset tiedot voivat vaihdella 3 m2.

Nauhan leveys valitaan seinän leveydestä riippuen, mielestäni alueellasi, sen pitäisi olla vähintään 600 mm (vaikka voisimme tarvittaessa tarkistaa eristyspaksuuden lämpö laskemalla, kerro tarvittaessa), nauhan leveys on 600 mm. Laajennettaessa täyttöä 10 cm hiekkaa (riimu), tasoittamalla kuoppaan hiekalla, jos vettä ei riitä.

Vahvike: 8 pitkittäistä vahviketta, joiden läpimitta on 12 mm, yhdistettynä poikittaisen lujituksen kiinnittimiin, joiden läpimitta on 8 mm, 40 cm: n askeleella (laajennus). Vahvikkeen syvennys betonin reunasta on vähintään 5 cm tai hieman enemmän - jopa 7 cm. Vahvistus on kaavamaisesti esitetty alla olevassa kaaviossa.

Kelvollinen vaihtoehto on FSB 600 mm: n leveä teippi, joka on asetettu 3 riviin, lohkon korkeus 600 mm, kokonaispituus 1,8 m (juuri tarvitsemasi). Se maksaa paljon halvemmalla w / b nauhalla. Tällaisessa perustuksessa on tarpeen tehdä hiekkaa ja soraa 25-30 cm: n täyttöä ja betonituotantoa varten samoin kuin betoniteräsnauhalle (jatke kuten yllä olevassa kaaviossa) - 600x300 mm vahvistamalla 12 vahvistamista (voit tehdä ilman betonin valmistusta). Mutta sitten lohkojen ylimmällä rivillä (ennen kellarikerroksen tiiliä) sinun tulee tehdä panssarointivyö 250 - 300 mm: n korkeudella lohkon leveydelle vahvistuksen 12 vahvikkeella (4 vaakasuuntaista tankoa ja kiinnittää ne "laatikkoon" joka 30-40 cm). ajo:

Armopoyat yli FBS-lohkot

PBS: n säätiö:

FBS-lohkojen säätiö

Tietenkin 180 cm: n syvyydellä oleva nauhasää ei ole kovin konkreettinen. Siksi voimme tarjota sinulle harkita taloudellisempaa mutta ei vähemmän luotettavaa vaihtoehtoa - paalusäätiötä, esimerkiksi TISE-tenologian tai tylsistyneiden paalujen mukaan. Se kuvataan yksityiskohtaisesti säätiön kysymyksissä ja tiilitalon eristyksessä.

Hyvä vaihtoehto on tylsät paalut, jotka on upotettu vähintään 2-2,5 m (mieluummin 2,5), ja niissä on pieni tai korkea monoliittinen grillaus. Pieni grillata voidaan tehdä sillä edellytyksellä, että teet hiomisen grillauksen alle. On syytä huomata, että ruohotuksen ("savu") on "roikkua" 150-200 mm: n korkeudella maanpinnasta, johon maaperästä ulkoneva paali on tehty (maaperän turvotus voi saavuttaa 15 cm kosteudeltaan kyllästyneillä mailla).

Säätöparametrit ovat: poratut paalut, joiden syvyys on 2-2,5 m ja halkaisija 300-350 mm. Suosittelemme kasaamaan paaluja pysyviin muottiin, esimerkiksi asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 350 mm tai mistä tahansa muusta samankokoisesta putkesta (metalli tai muovi). Mikä se on? Sattuu, että kasa kaadetaan 2 kuutioon betonin sijasta, esimerkiksi 3 kuutioa, koska betoni voi virrata maahan ja jakaa se väärin (nämä ovat ylimääräisiä kustannuksia ja paalu voi osoittautua epäsäännölliseksi).

Kun paalun kaivo on valmis, pilarien lujuuden lisäämiseksi on välttämätöntä tehdä paikallinen vahvistuskori. Halkaisijaltaan 350 mm: n ja pituudeltaan 2-2,5 m halkaisijaltaan 3 mm pystysuoraa Ø 10 mm: n ristikkopalkkia, jotka on kiinnitetty yhteen 400 mm Ø 8 -raudoituksella varustetuilla ristikkopalkkeilla, voidaan vahvistaa 4 pitkittäisellä, mutta kolme on tarpeeksi. Pylväiden yhdistäminen grillata- malla pystysuuntaiset tangot on nostettava kaadettujen paalujen yläpuolelle korkeudelle, joka on yhtä suuri kuin grillimäärän vähennys 2-3 cm.

Paalun vahvistusjärjestelmä

Rostverk on tehty kaikkien seinien (sekä paalujen) alla, joiden leveys on 600 mm, grillimassan korkeus on 500 mm.

Monistinen rostveri vahvistetaan: 4 pitkittäistä vahviketta, joiden läpimitta on 10 mm, yhdistettynä poikittaiseen vahvikkeeseen, jonka halkaisija on 8 mm 30 cm: n välein. Poikittaisen lujituksen puristimet on taivutettava eikä leikattava ja valmistettava 4 kpl. Vahvistuksen särmäys betonin reunasta - 5 cm.

Vahvistushäkki on tarpeen vahvistaa vahvistetun rakenteen mukaan. ajo:

Kehyksen vahvistus

Lukijamme kysymyksissä olemme kirjoittaneet monia hyödyllisiä artikkeleita, suosittelen lukemaan tämän artikkelin Frame House omilla käsillänne. Runkorakennuksen perusta. Se kuvaa TISE-tekniikan mukaisia ​​paaluja, ja sinulla on kyllästyneitä paaluja tällä syvyydellä, tekniikka on lähes sama, vain paalun tylsistyneellä pohjalla ja TISE laajentuessa. Pidennyksellä paalulla on paremmat ominaisuudet, mutta niitä ei ole tehty niin syvyyteen kuin 2-2,5 m.

Mitä tulee paalujen järjestelyyn, on mahdollista, että sinulla on kaikki oikein, mutta paalujen välillä ei ole yhtä kokoa. Periaate on oikea: paalujen on oltava kulmissa ja laakerin seinämien risteyksissä. Loput ovat enintään 2 metrin etäisyydelle.

2. Kysymys numero 2, joka on kuvattu ensimmäisessä, ainoa vastaus on se, että kyllä, suunnitelman mukaan sinulla on sisäseinä 0,4 m. Ja sijoitit paalut oikein. Sillä voit tehdä grillata 400 mm leveä, ei 600 mm.

3. Meillä ei ole vahvistusprojektia, koska me työskentelemme vain kaavioiden ja pienten piirustusten kanssa. Näyttää siltä, ​​että jokainen voi ymmärtää kaiken niistä ja tämä yleensä riittää kaikille. Laitoin kaiken mitä voisin tehdä olosuhteissasi.

Voit vain syventyä tylsistyneisiin paaluihin. Siellä grillata voidaan syvästi haudata, mutta se on tarpeen kaataa hiekkaa estämään maaperän laajeneminen ja grillata ei murtaa paineensa.

4. Tietoa kellarista. Kellari toteutetaan välittömästi paalujen ja grillauksen suorittamisen jälkeen. Mutta kellari on "kova" sana, jollainen tällainen säätiö tulee osoittamaan maanalainen paikka varastointiin.

Paalun perustusten alla on mahdollista tehdä maanalainen, jos ei ole lähellä vettä. Tehdäksesi tämän, sinun täytyy vetäytyä paaluista ja grillata sisällä 1 m (kunkin seinän) ja kaivaa kuoppaan. Pohjassa voit kaataa pienen levyn maahan 150 mm asti ja rakentaa tiiliseinät tiililattialle. Vain tällaisilla seinillä ei voi ripustaa hyllyjä tölkeille, joten on parempi saada 250 mm: n tiili. Ihannetapauksessa kellarisi on asetettava jäätymissyvyyteen tai sen alapuolelle. Sitten on hyvä lämpötila vihannesten säilyttämiseen. Ja vielä, sinun täytyy huolehtia luonnollisesta tuuletuksesta tässä huoneessa. Järjestelmä on suunnilleen seuraava:

5. En voi sanoa mitään ilman geologiaa. Virtaatko virtauksia keväällä sivustolla? Onko paikka laaksossa tai kukkulalla?

6. Sekä portaiden että takan alla on erillinen matala-syvempi laattasäde, jonka paksuus on 25-30 cm. Vahvistettu 2 vahvistusverkolla, solu 100x100 mm langasta 4-6 mm.

7. Sisäisten kantajien syvyyden on oltava sama, leveys voidaan pienentää seinämänpaksuuteen (400 mm).

8. Vedenpitävyys ja eristys on parasta tehdä heti. Jos vain grillata lämpenee, se on täysin yksinkertainen ja nopea. Ja jos se on vielä nauha, niin on parempi tehdä se heti, sillä silloin on vaikeaa levittää lämpimän bitumin likaiselle alustalle, ja koko säätiö on mahdotonta kaivaa heti, vain osittain. Lämmitetyllä päällystyksellä enemmän, kun Epps sopii tasoitteen alle.

Suosittelemme aina lämmittämään pohjat lämpimällä bitumilla, jonka EPS liimautuu.

Myös lattiaa on lämmitettävä maahan, mutta tämä voidaan tehdä jo ennen viimeistelylaatan kaatamista.

Ja myös, muistatte, että 2 kerrosta katemateriaalia on asetettu grillattavaan ennen seinän asettamista niin, että seinämä ei ole kyllästynyt kosteuteen maanpinnan alapuolella.

9. On parasta tehdä terasseja, joissa on erillinen laatta 30-40 cm. Mutta pidän siitä paremmin, kun perustukset ovat kiinteät, joten voit helposti järjestää paalut ja yhden välialueen terassin kulmissa (kaikki riippuu terassin koosta), jos terassi on suuri. Kuisti on suoritettu samalla periaatteella, pari nurkkien paaluilla ja muurauslastu.

10. Joten vain putkistot ja sewersacilon putket asetetaan maan alle. On erittäin kätevää haudata ne paalun alapuolelle, sillä tämä voidaan tehdä jo laatikon rakentamisen jälkeen lattialle maan päällä. Asennuksen syvyys on yleensä alhaisempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, mutta koska lämpöeristysmateriaaleja on hyvä, teidän tapauksessanne, jos lämmittät putkia, voit asettaa 1,2-1,3 m: n syvyyden. Sähkö ja kaasu kulkevat aina ylhäältä.

Kysy. On hyvin vaikeaa vastata välittömästi niin monta kysymystä, että nyt tulee olemaan "sotku". Olisi toivottavaa ja kätevää luoda erilliset haarat kysymyksiin.

Kiitos Elenalle erittäin tilava vastaus!

Yritän tänään pilata kaikki tiedot ja huomenna (tänään) aion jättää tilauksen aamulla.

Ihannetapauksessa ehdotat monoliittisen nauhan perustamista 1,8 metrin syvyydellä ja leveys 50-60 metriä, eristää se jne.

Kuinka tehdä hydro (päällystysvesieristys) ja lämmön (lämmin bitumi + EPS) eristysnauhan säätö, jos ei ole toivottavaa kaivaa sitten? Kaivaa oja, jonka leveys on yli 60 cm ja jossa irrotettava muotti on koko säätökorkeuden (180 cm) päällä ja irrota sitten muotti ja "liimaa" eristys ennen seinien rakentamista.

Epps, mitä paksuutta täytyy "liimata" perustukseen?

Sivulla http://www.allhomes.ru/katalog-proektov-domov/l-265-1k/ perustetaan säätiö - monoliittinen w / b -laatta. Ymmärrän, että voit tehdä uunin, mutta ilman maanalaista, poistamalla mustan maan?

Onko mahdollista säästää nauhalevyn leveys vähemmän (esimerkiksi 40 cm) ja tehdä seinämän leveydestä (0,6 m) maanpinnan yläpuolella?

En ymmärrä täysin, onko talon rakentaminen talon katon jälkeen mahdollista, jos säätiö on monoliittinen (meidän tapauksessamme on 1.8 syvyys) ja jos suunnitellaan lattiat kentällä?

Ymmärrän (perustuen artikkeleihini, jotka olette suositel- tanne minulle), jos teet säätiön suunnitelmani mukaan - 50-70 cm: n syvyydessä maanpinnan alapuolella ja tylsistyneillä paaluilla (jopa 2,5 m maanpinnalla). repäisi paalut?

Minä, kuten kirjoitin aikaisemmin, suunnittelevat monoliittista lattialevyä 2 fl. Ulkopuoliset kantajat Jos käytät 50-60 cm paksua, sisäinen kantokahva (keskellä) on 40 cm, loput / ei-kannattava (12, 25 cm). Myös syvyys 1,8 m. kiinteä tiili) (katso liite)?

Onko mahdollista tarkistaa lämpöominaisuudet kahdesti. 0,38 m kaksinkertainen ontto tiili + eristys 0,1 m + vastakkain 0,12 m. Eristys tai suulakepuristettu polystyreenivaahto tai izolna-rus.ru.

Kuten odotettiin, kysymyksiä oli paljon ja tämä on normaalia.

Mitä säätiötä haluat valita vain sinä. Tietenkin haluat tehdä halvemman vaihtoehdon, eikä sen tarvitse olla monoliittinen nauha. Tarjoan korkeinta, ja sitten valitset.

Minusta edullisin vaihtoehto on säätiö FBS-lohkoilta tai veden kyllästetystä maaperästä (ja ne ovat todennäköisesti juuri tällaisia) kyllästyneitä tai TISE-paaluita.

Nauha on erittäin kallista. Mutta muuten kallein säätiö katsotaan levyksi. Rakenteita ja betonia on paljon.

1. Monoliittisen nauhan vedenpitävyys on juuri se, mitä tehdään. Säätiön alapuolella oleva kaiva on 1-2 kauempana kuin vain nauhan alla mukavuuden vuoksi. Asenna ensin irrotettava muotti. Kovettumisen jälkeen, jotta voit turvallisesti poistaa sen ja tehdä eristys ja vedeneristys. Sitten täytä kaikki täyttö, kaikki maaperä, paitsi musta maa.

Lämpimällä bitumilla EPS-arkkeja liimataan 50 mm: n paksuudella. Jos pohja on jäätymisläpäisyssä (eli 1,8 m), on mahdollista liittää EPPS vain pohjaan ja syventää sitä 50 cm maanpinnan alapuolella. Yleensä tässä tapauksessa riittää lämmittää lattiat. Lattiat on eristetty joka tapauksessa.

2. Tosiasia on, että säätölevy voidaan tehdä alle 1,8 metrin syvyyden alapuolella (tämä on standardien mukainen) ja nosta sitten kellari seinät tiilillä, tämän muurauksen paksuus on vähintään 540 mm. Geologian puutteen vuoksi en voi suositella tällaista perustetta, koska se voi olla vaarallista. Ja vielä enempää, en voi suositella MZPF: n (matala-laatan pohjalevy) perustamista, koska normien mukaan tällaisia ​​säätiöitä ei käytetä normaaleihin taloihin, vaan vain kevyisiin rakennuksiin tai kiviaineksen taloihin (kylpylät, autotallit, kesämökit ilman lämmitystä). Emme suosittele talojen rakentamista standardien mukaisesti. Maaperän jäädyttämisen syvyys on valtava, levyä voi nostaa keräämällä savesta ja rikkoa roiskeen vaikutuksen alaisena.

3. Et voi tehdä pohjaa pienemmäksi ja kasvattaa sen jälkeen aluetta. Näin vähennät voimaa ja konstruktiivisesti vuorauksesi roikkuu ilmassa ilman mitään taipumista. Sitä ei ole missään tapauksessa tehty.

4. Voit tehdä kellarin talon rakentamisen jälkeen, nostaa kellari haluttuun tiiliin ja estää lattialevyt.

Mutta lattioiden lattialla on mahdotonta. Lattian yli maanpinnalla on itse asiassa maahan kaadettu kerros. Kellarissa ei ole mitään korjausta, ja näissä rakenteissa on täysin erilainen vahvistus. Lattialaatat ja lattiat ovat kahdella eri tavalla. Ylimaalaus merkitsee avaruuden vahvistuslaitetta, ja lattiat pitkin maata ja jopa silloin ei aina ole yksinkertainen kerros. Jotkut jälleenvakuutusyritykset kuitenkin jostain syystä pyrkivät hämmentämään ja rullaamaan ruudukon muodossa. Haluat tehdä levyn koko lattian alueelle, älä sijoita sitä lattialle kentällä. Ja jos aiot tehdä pienen maanalaisen jopa 5 m2: n alapuolella, voit tehdä sen yhden huoneen sisällä, vain poistua seinistä kunnollisen matkan päähän ja joutua päällekkäin kellarin kanssa päällekkäisyydellä eli seinien sisäpuolella. -60 cm ja sitten päällekkäin jonkinlaisen päällekkäisyyden kanssa (ehkä puupellolla). Perusseinien vaikutuksen täydelliseen poistami- seksi kellari-seinämiin se on sijoitettava pohjaseinän pohjan alapuolella olevan viivan alapuolelle kulmassa, joka on yhtä suuri kuin maan sisäisen kitkan kulma (eri maaperä on erilainen).

On parempi tehdä kellari erikseen, eikä talossa. Miksi heikentää oman talonsa muotoilua.

5. Tämä on vain, jos grillaus on alhainen tai syvä, ja jos teet hiomisen grillauksen alle, on 20-30 senttimetriä. Ihannetapauksessa, jossa kasaantuvat maaperät (sinulla on hiekkomaa tai huokoset), grillaus on "ripustettava" paaluilla 150-200 mm: n korkeudelta maanpinnasta, josta maaperästä ulkoneva kasa on tehty (maaperän turvotus voi saavuttaa 15 cm kosteudeltaan kyllästyneillä maaperillä).

6. Säätiön tulee olla vain kaikkien seinien alapuolella, nämä ovat ulkoiset seinät ja 400 mm: n sisäinen seinä. Loput eivät vaadi perustusta. Asennuksensa alussa on mahdollista sijoittaa 12 sauvan varret kahteen seinään. 120 mm: n väliseinät voidaan asentaa lattialevyyn tai jos lattiat ovat maan päällä, niin kaadetaan pienet 25 cm: n, 200 mm leveät "nauhat" ja niihin asetetaan väliseinät. Ja sitten jokaiseen huoneeseen tai huoneeseen kaada lattia maahan.

7. Lämmönjohtavuudessa kaikki on hyvä, tarkistimme. Mutta en suosittele Isolnua, koska pellavalevyt voivat upottaa seinään, tämä materiaali on hyvin epäilyttävää. Täällä on parempi käyttää vanhanaikaisesti epps. Luotettava.

Pohjakerros ullakolle

Nykyään yhä useammat alkavat rakentaa taloja ullakoilla. Pohjakerroksen tai ullakkokerroksen huone on ullakkotila, jonka seinämät muodostuvat kattopinnoista. Ensimmäinen alkoi käyttää tätä muotoilua ranskalainen Francois Mansart kaukaisessa 1600-luvulla. Kuka olisi luullut, että heistä tulee nykyään niin suosittuja.

Talo, jossa on ullakko, on omat ominaisuutensa verrattuna yksinkertaiseen taloon. Pääosa on katon muoto. Koteihin, joissa on mansardi, käytetään pääasiassa kaksinkertaisia ​​kaltevuuksia, kattopalkkeja ja lonkakattoja.

Mikä houkuttelee ihmisiä koteihin, joissa on ullakko? Ensinnäkin se on kaunis ja toiseksi kustannustehokas, sinun ei tarvitse rakentaa toisen kerroksen seiniä. Tällaisissa huoneissa on myös vähemmän ikkunoita kuin tavallisissa, mikä vähentää kuluja.

Tällaisia ​​taloja voidaan rakentaa mistä tahansa rakennusmateriaalista tiili, puu, betoni. Erilaisten materiaalien ansiosta talon ullakolla voi muistuttaa joko linnaa tai upeaa tornia.

Kaikki rakennustyöt alkavat rakennuksen perustan. Katsotaanpa, millaista pohjan ullakolle on parempi.

Perusta talon ullakolle

Yksityisten mökkien rakentaminen useammin käyttää näiden tyyppien perustusta:

Jokaisella niistä on sekä haittoja että etuja, joita voidaan käyttää talon kannella.

Ribbon säätiö toistaa rakennuksen tukiseinien viivan. Tämä pohja toteutetaan maahan upotettuna betonin nauhana. Nämä konkreettiset nauhat sijoitetaan usein usein ns. Betonipintoihin, mikä lisää vakautta.

Ribbonsäätiö soveltuu talolle, jossa on mansikkari tai kaksikerroksinen talo, koska se kestää raskaita kuormia.

Pylväsperusta käytetään kevyiden ja ei suurien rakennusten rakentamiseen eikä siksi se sopii talonrakentamiseen ullakolla.

Paalusäätiötä käytetään pääasiassa rinteillä ja erittäin pehmeällä maaperällä. Se on paalua asennettuna maahan pystysuoraan. Pilejä voidaan valmistaa betonista, puusta ja asbestista.

Laattojen säätiö on kallein säätiö. Kuitenkin se kannattaa rahaa, jota se käyttää. Tällä pohjalla on erityinen lujuus, koska kuorma on tasaisesti jakautunut koko maaperän alueelle.

Säätiö talon ullakolle

Alakerrassa olevan talon perustasot valitaan ja lasketaan ottaen huomioon maaperän kunto, pohjaveden läheisyys, huurteen tunkeutumisen syvyys ja kuorman suuruus.

Säätiön projekti on paras suunnitella suunnitteluorganisaatiolle.
Periaatteessa sivuutamme tämän ja noudatamme rakentajien neuvoja (hyvin, jos he ovat ammattilaisia) tai kokemuksia naapureista, jotka ovat äskettäin valmistuneet.

Jos talo sijaitsee, monoliittinen pohjalevy ei sovi mihinkään maanpintaan.

Halvempi vaihtoehto voi olla nauhalementti, joka on hyvin vahvistettu teräsbetoni nauha, joka sijaitsee hiekkalaatikoissa ja rakennusten ääriviivojen jälkeen.
Myös säätiön valinta vaikuttaa siihen, onko talossa kellarissa vai ei.

Jos et aio tehdä kellarikerroksessa talon alle, niin matala säätiön liuskajohto sopii. Se suoritetaan monoliittisella betonilla yhden päivän aikana, joten ei ole saumoja, se on vahvistettu 12 mm: n vahvikkeella.
Pohjan pohja on tehty tiivistetystä karkeasta hiekasta.

Edellä esitetyn perusteella voimme päätellä, että säätiö on yksi kotisi tärkeimmistä elementeistä. Se riippuu lähinnä kodin vahvuudesta ja kestävyydestä.

Säätiöön on parempi olla säästämättä ja käyttämään parhaita materiaaleja, joita sinulla on varaa. Koska mahdolliset virhearvioinnit ja virheet, kun asetetaan säätiö, voivat aiheuttaa vakavia kustannuksia niiden muuttamiselle, kun talo on jo rakennettu.
Kuten sanotaan, on parempi mitata seitsemän kertaa, ja yksi leikkaus.

Tärkeimmät virheet, kun asetat perustuksen näet tässä videossa:

Kellarikerroksen syvyys talon ullakolle 10 - 10

Nykyään yhä useammat alkavat rakentaa taloja ullakoilla. Ullakko tai ullakkohuone on huone, jossa ullakkotila, jonka seinämät muodostuvat kattopinnoista. Ranskalainen Francois Mansard tällä etäisellä 1600-luvulla alkoi käyttää tätä mallia. Kuka olisi luullut, että heistä tulee nykyään niin suosittuja.

Talo, jossa on ullakko, on omat ominaisuutensa verrattuna yksinkertaiseen taloon. Pääosa on katon muoto. Koteihin, joissa on mansardi, käytetään pääasiassa kaksinkertaisia ​​kaltevuuksia, kattopalkkeja ja lonkakattoja.

Mikä houkuttelee ihmisiä koteihin, joissa on ullakko? Ensinnäkin se on kaunis ja toiseksi kustannustehokas, sinun ei tarvitse rakentaa toisen kerroksen seiniä. Tällaisissa huoneissa on myös vähemmän ikkunoita kuin tavallisissa, mikä vähentää kuluja.

Tällaisia ​​taloja voidaan rakentaa mistä tahansa rakennusmateriaalista tiili, puu, betoni. Erilaisten materiaalien ansiosta talon ullakolla voi muistuttaa joko linnaa tai upeaa tornia.

Kaikki rakennustyöt alkavat rakennuksen perustan. Katsotaanpa, millaista pohjan ullakolle on parempi.

Perusta talon ullakolle

Yksityisten mökkien rakentaminen useammin käyttää näiden tyyppien perustusta:

 • vyö;
 • columnar;
 • kasa;
 • Laatta.

Jokaisella niistä on sekä haittoja että etuja, joita voidaan käyttää talon kannella.

Ribbon säätiö toistaa rakennuksen tukiseinien viivan. Tämä pohja toteutetaan maahan upotettuna betonin nauhana. Nämä konkreettiset nauhat sijoitetaan usein usein ns. Betonipintoihin, mikä lisää vakautta.

Ribbonsäätiö soveltuu talolle, jossa on mansikkari tai kaksikerroksinen talo, koska se kestää raskaita kuormia.

Pylväsperusta käytetään kevyiden ja ei suurien rakennusten rakentamiseen eikä siksi se sopii talonrakentamiseen ullakolla.

Paalusäätiötä käytetään pääasiassa rinteillä ja erittäin pehmeällä maaperällä. Se on paalua asennettuna maahan pystysuoraan. Pilejä voidaan valmistaa betonista, puusta ja asbestista.

Laattojen säätiö on kallein säätiö. Kuitenkin se kannattaa rahaa, jota se käyttää. Tällä pohjalla on erityinen lujuus, koska kuorma on tasaisesti jakautunut koko maaperän alueelle.

Säätiö talon ullakolle

Alakerrassa olevan talon perustasot valitaan ja lasketaan ottaen huomioon maaperän kunto, pohjaveden läheisyys, huurteen tunkeutumisen syvyys ja kuorman suuruus.

Säätiön projekti on paras suunnitella suunnitteluorganisaatiolle.
Periaatteessa sivuutamme tämän ja noudatamme rakentajien neuvoja (hyvin, jos he ovat ammattilaisia) tai kokemuksia naapureista, jotka ovat äskettäin valmistuneet.

Jos talo sijaitsee, monoliittinen pohjalevy ei sovi mihinkään maanpintaan.

Halvempi vaihtoehto voi olla nauhalementti, joka on hyvin vahvistettu teräsbetoni nauha, joka sijaitsee hiekkalaatikoissa ja rakennusten ääriviivojen jälkeen.
Myös säätiön valinta vaikuttaa siihen, onko talossa kellarissa vai ei.

Jos et aio tehdä kellarikerroksessa talon alle, niin matala säätiön liuskajohto sopii. Se suoritetaan monoliittisella betonilla yhden päivän aikana, joten ei ole saumoja, se on vahvistettu 12 mm: n vahvikkeella.
Pohjan pohja on tehty tiivistetystä karkeasta hiekasta.

Edellä esitetyn perusteella voimme päätellä, että säätiö on yksi kotisi tärkeimmistä elementeistä. Se riippuu lähinnä kodin vahvuudesta ja kestävyydestä.

Säätiöön on parempi olla säästämättä ja käyttämään parhaita materiaaleja, joita sinulla on varaa. Koska mahdolliset virhearvioinnit ja virheet, kun asetetaan säätiö, voivat aiheuttaa vakavia kustannuksia niiden muuttamiselle, kun talo on jo rakennettu.
Kuten sanotaan, on parempi mitata seitsemän kertaa, ja yksi leikkaus.

Tärkeimmät virheet, kun asetat perustuksen näet tässä videossa:

Lue sama:

Maxim Sobolev. Haluan rakentaa talon ullakolla, itse asiassa - kaksikerroksinen 6x8.

Onko se perustus, jonka aion tehdä seuraavasti: Poraa 1,4 metrin reikä ympärysmittaan 2 metrin etäisyydeltä toisistaan, laske sidottu vahvike niihin ja täytä puolet betonilla. Seuraavaksi kaivaa oja 0,7 metrin syvyydeltä ja 0,5 metrin leveydeltä, aseta sidottu vahvike siellä ja sitota se puoleen vaakatasojen vahvistamisesta, joita ei ole täytetty.

Sitten kaadetaan tämä nauha ympäri kehä betonisekoittimella. Leveysaste - Venäjän federaation keskialue Moskovan eteläpuolella, 1,2 m: n jäädytyssyvyys, tavanomainen maaperä. Voiko tällainen säätiö ylläpitää edellä mainittua taloa, jos se on rakennettu laajennetusta savibetonista? Mitä kiinnität erityistä huomiota rakennuksen rakentamiseen ja mihin voisi liittyä "epäkohtia"?

Loam ei ole pahin, mutta kaukana parhaasta rakentamismahdollisuudesta - se on ilmaissut voimakkaita ominaisuuksia, minkä vuoksi on ryhdyttävä toimenpiteisiin tämän vaikutuksen torjumiseksi. Tämän tyyppisen säätiön valinta on suunniteltu juuri tähän.

Betonimyllyt, jotka kaadetaan syvemmälle kuin jäätymisaste, pitävät kuormituksen luotettavasti seinämissä, ja niihin kiinnitetty nauha mitätöi vaakasuoran siirtymän riskit, jotka ovat ominaisia ​​sarakepidikkeille.

Jotta voimakkuutta parantaisi maanpinnan nousu, erityisesti talvella, on suositeltavaa toteuttaa lisätoimenpiteitä, nimittäin:

 • Porausreikien sijaan on parempi kaivata suurempia halkaisijoita ja rakentaa kartiomaista muottirakennetta, joka laajenee alaspäin pylväiden täyttämiseksi. Sama pätee betoniteränauhan muotoon. Tämä kantavien rakenteiden muoto vähentää huomattavasti kuormitusta, kun maaperä kallistuu pystysuoraan tasoon;
 • Ennen täyttönauhan täyttämistä on suositeltavaa kaataa sen alla oleva kompensointipinta 10-15 cm kerroksen paksuudella murskattua kiveä, jonka murto-osa on noin 20-40 mm. Tämä heikentää edelleen kelluvuusvaikutusta maaperän turvotuksessa.
 • Ei ole huono peittää seinät betoni nauha ja pylväät vähän kitkaa materiaalia. Jos tämä on tehty, märkä maaperä liukuu helposti pohjan seinämien yli ja vaikuttaa siihen vähemmän. Näihin tarkoituksiin sopiva bitumimateriaali, joka lisäksi toimii luotettavana vedenpitävänä;
 • Pohjan reunan yli on toivottavaa lämmittää maaperä. Tätä varten, noin 50 cm: n syvyyteen perustuksen ympärille, on täytettävä 20-30 cm: n paksulla tai muulla vastaavalla materiaalilla kerrostettu savi. Tällaisen nauhan leveys on 50-100 cm - sitä suurempi on parempi, mutta syystäkin. Tämä vähentää merkittävästi maaperän jäädyttämistä syvyyteen perustuksen alla. Ei ole huono tällaisen eristyksen takia tehdä vedenpitävyys, esimerkiksi laittamalla kattohuopa;
 • Järjestä tyhjennysjärjestelmä - viemäröinti. Tämä toimenpide on suositus, mutta pohjaveden korkean vedenpoiston tapauksessa on välttämätöntä;
 • Talon ympärillä on luotettava sokea alue, vähintään 50 cm leveä.

Mitä kysymykseen "Onko tällainen säätiö omistaa talon, jos se on rakennettu laajennetusta savibetonista?" - vastaus siihen on ilmeinen. Kolme tällaista taloa kestää kymmenen betonipylvästä, jotka kaadetaan 1,5 m: n syvyyteen ja jotka on liitetty betonisella nauhalla, jonka kapasiteetti on noin 100 cm korkeudella ja leveys 30-40.

Talon perustan asettaminen on yksi vastuullisimmista ja kalliimmista rakennusvaiheista, mieluiten hän luottaa asiantuntijoihin. Sijoitusten kokonaisarvo on noin 30 prosenttia koko budjetista, ja kun otat yhteyttä asiaan liittyviin yrityksiin, se kasvaa usein. On tärkeää ymmärtää kustannuslaskennan perusperiaatteet ja kustannuksiin vaikuttavat tekijät, muuten asiakas voi saada rakennuksen huonolaatuisista materiaaleista ja ylittää ylikorosteet.

 1. Miten kustannukset muodostuvat?
 2. Säätiön tyypit ja niiden kuvaus
 3. Materiaalien ja töiden hinta

Minkä rakennuksen hinta riippuu?

Kustannusten suuruus vaikuttaa:

1. Rakennetyyppi, lattiat, seinien, kattojen ja kattojen materiaalit. Mitä vaikeampi rakenne on, sitä korkeammat perusvaatimukset.

2. Maaperän parametrit: pohjaveden taso, syvyys läpäisevyyteen, kantavuus, kerroksen tasaisuus. Tämä tekijä on yksi tärkeimmistä, se määrittelee valittavan perustan, sen perustan syvyyden, betonin laadun tai paalarakenteiden paksuuden, sen suojaamisen, vahvistamisen ja kuivatuksen tarpeen. Vastuullisten ja asuntojen rakentamisen aikana maaperän tilan analyysi on pakollinen vaihe, joka toteutetaan ennen hankkeen laatimista.

3. Itämeren talon suunnitelman läsnäolo tai poissaolo. Joissakin tapauksissa on parempi luopua maanalaisesta kerroksesta tai kellarista, koska korkeat GWL-arvot kaikista toimenpiteistä vedenpoiston järjestämiseksi eivät välttämättä riitä. Vedeneristyskustannukset kasvavat merkittävästi.

4. Käytettyjen rakennusmateriaalien laatu ja kustannukset.

5. Tarve käyttää erityislaitteita: nostoa FBS: n, betonipumppujen, liukuportaiden, paalujen ruuvaamiseen käytettävien koneiden käytön aikana.

6. Muita tekijöitä: kohteen syrjäisyys (vaikuttaa kuljetuskustannuksiin), sähkön läsnäolo tai puuttuminen paikan päällä, rakennusvaiheen rajoitus.

Säätiö tyypit ja hinnat heille

Säätiön tyyppi valitaan ottaen huomioon edellä mainitut kolme ensimmäistä kohtaa: kerrosten lukumäärä, materiaalit ja paino taloon on 10 x 10, geologiset ja ilmastolliset olosuhteet sekä kellarin tarve. Tässä tapauksessa on yksi seuraavista vaihtoehdoista:

1. Monoliittinen pohjalevy, joka sopii melkein mihin tahansa maaperään, jolla on sama kaltevuus. Ainoa pinta-ala mahdollistaa sen, että se kestää suurimmat kuormitukset. Ainoa haittapuoli on korkeat rakennuskustannukset, säätiön maksimihinta voidaan havaita, jos projektissa on kellari tai syvä laatta.

2. Pylväspohja: esivalmistettu PBS tai betoniteräsbetonituote. Soveltuu koteihin, joiden paino ei ole keskimääräistä suurempi.

3. Nauhan monoliittinen säätö: matala (50-70 cm) on valittu rakentamisen aikana vakaan maaperän, syvän pohjan (vähintään 30 cm: n alapuolella) - tarvittaessa kellarin huone tai jalusta, tukirakenteiden raskaat materiaalit. Halvin ja monipuolisin vaihtoehto, joka on optimaalinen kaikissa tapauksissa, paitsi voimakkaasti kallistamalla maaperä.

4. Nauhakokoonpano. Se valitaan lyhennetyiksi ehdoiksi, FBS: n asettamisen yhteydessä ei ole tarpeen odottaa 28 päivää betonin lujuuden saavuttamiseksi. Rajoituksiin kuuluu turpeen ja muiden alhaisen kantavuuden omaavien maaperän hyödyntäminen. Esivalmistettu säätiö on alhaisempi lujuus monoliittiselle nauhalle 20-30% ja menettää tehokkuuden kannalta: FBS: n asennuksessa käytetään nostolaitteita.

5. Pile. Pyörivät metallitukit suoritetaan nopeasti, päivässä tai kahteen, eivätkä ne ole riippuvaisia ​​sääolosuhteista. Tämä vaihtoehto sopii talon rinteeseen (sallittu pudotus on korkeintaan 2 metriä), joka perustuu voimakkaasti jäädyttävään maaperään (ja kaikkiin muihin lukuun ottamatta kiviainetta ). Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset paalujen ostamiseen, erikoislaitteiden tarve, kerrosten lukumäärät. Tässä tapauksessa tuen alareunan on välttämättä saavutettava vakaa kerros, joissakin tapauksissa on parempi luopua tällaisesta alustasta.

Kustannukset riippuvat pääasiassa nauhan tilavuudesta. Rakenteen pituus on otettava huomioon paitsi ulkoseinien alla myös laakerin väliseinien alapuolella. Säätiön yksinkertaisin laskelma verkkolaskimen avulla osoittaa, että rakennuksen koon ollessa 10 × 10 m, standardin nauhan leveys 40 cm, korkeus 70 edellyttää 28 m3 betonia, enintään 240 kg raudoitusta, enintään 3 m3 sahatavaraa muottiin, vähintään 4 m3 murskattua kiveä ja 6 - hiekka tyynyjen täyttöä varten.

Suositeltu betonipitoisuus ei ole pienempi kuin М250, kun otetaan huomioon tämä tila, materiaalin hinta, kun valmiin laastin ostaminen on 135 000 ruplaa, kun itse valmistettu - 90000 (sinun täytyy vuokrata tai ostaa tehokkaita betonisekoittimia). Samoin määritetään, kuinka paljon talon perusta on 10 × 10 ja syvä uppoasennus, tässä tapauksessa on tärkeää ottaa huomioon vedenpitävyys ja eristys.

Levyä asettaessasi on tärkeää poistaa maaperä. Kaivaminen kuoppaan 10 × 10 jäätymisnopeuden alapuolelle ilman erikoislaitteiden osallistumista on äärimmäisen vaikeaa. Toinen piirre on tarve täyttää laattapohja keskeytyksettä. Laattojen paksuus riippuu talon painosta ja korkeudesta: 200 mm: stä yhden rivin vahvikkeena yksikerroksiselle, vähintään 500: lle ja kaksirivisille kehyksille korkeille. Tämän seurauksena 30 cm: n vakiopaksuuteen perustuvan pohjaseinän pohjakerroksen vähimmäiskustannukset ovat 440 000 ruplaa.

Järjestelmän laatimisen perustana olevan paalun tyypin ja paalujen valintaan osallistuvat asiantuntijat. Yksikerroksisen talon ruuvitukien vähimmäismäärä on 25 kappaletta (halkaisijaltaan vähintään 110 mm, pituus 2,5), kaksikerroksisessa talossa sitä nostetaan 36: een (tai käytä paaluja, joissa on suuri poikkileikkaus). Yksittäisen tuen asennus maksaa 350 ruplaa, mutta kokonaiskustannukset nousevat testiporauksen tarpeesta, tukien tarpeesta, sisäisten ontelien täyttämisestä, kärkien hitsaamisesta, testauksesta ja vanteista. Säätiön vähimmäiskustannukset ruuveilla, joiden rakennuksen koko on 10 × 10 m, on 95 000, paksumpien tukien sijoittaminen ja grillata on 215 000.

Kaikki kodin säätiöistä

Yksi ensimmäisistä kysymyksistä, jotka syntyvät oman maatallesi rakentamisessa: "Mikä on säätiön käyttö?" Ei ole vaikeata valita säätiön tyyppiä, vaan on otettava huomioon olemassa olevat olosuhteet ja tarpeet. Tärkeimmät parametrit ovat talorakenteen paino, maan rinteiden läsnäolo tai puuttuminen, pohjaveden läheisyys, maaperän laatu ja rakennusbudjetti. Pallosäätiön kustannukset lasketaan paalujen itsensä ja asennuksen kustannusten perusteella. Teippityyppisen säätiön järjestämiseksi on tarpeen ottaa huomioon työn ja materiaalin kustannukset, kun peruslevy on rakennettu, järjestelmä on sama. Jos tavoitteena on talon rakentaminen halvalla, on tarpeen määrittää talon kellarikerroksen läsnäolo tai puuttuminen, jonka järjestely voi olla jopa 30% koko talon arvioiduista kustannuksista ja vaikuttaa säätiön valintaan. Talon hankkeen kehittäminen mahdollistaa optimaalisen säätiön määrittämisen.

Monoliittinen teräsbetonilaatta

Monoliittinen teräsbetonilaatta - monipuolinen ja luotettava pohja, se soveltuu lähes kaikkiin olosuhteisiin. Rakennustyypit voidaan asentaa monoliittiselle levylle: molemmat kevyet talot (esim. Talot pyöristetystä hirsirakenteesta, mökit hirsirakenteesta, talo baarista, kaasu-betoni talo) sekä päärakennukset tiilistä (tiilitalot ja mökit).

Levy on erinomainen vaihtoehto korkealle pohjaveden tai heikon maaperän (suolla, turpeella). Yleisesti, kun maaperän epäyhtenäinen sedimentti on todennäköistä, on parasta järjestää monoliittinen laatta, koska se jakaa paineen koko pinnalle ja rakennus pysyy mahdottomana.

Yksi lautan haitoista on kyvyttömyys järjestää kellari tai kellari taloon. Vaikka tässä tapauksessa merkittävin haitta on säätiön korkeat kustannukset.

Kaiken monipuolisuuden ansiosta monoliittisen betonilaatan muodostaminen yleensä maksaa huomattavasti enemmän kuin muuntyyppiset perustukset: suuri määrä betonia, vahvistusta, on tarpeen kaivata kaivoa koko rakennuksen alueella jne.

Kierrä kasa alusta

Erinomainen työvaihtoehto olisi perusta ruuvipillojen avulla. Tällaisten perusteiden tekniikan osalta on useita olennaisesti vääriä, mutta vakiintuneita mielipiteitä. Esimerkiksi monet kehittäjät ovat edelleen vakuuttuneita siitä, että ruuvipallot ovat tilapäistä rakennetta ja niiden käyttöikä on hyvin rajoitettu. Kuitenkin käytäntö käyttää ruuvien paaluja asuntorakentamisessa ja teollisessa rakentamisessa, joka Venäjällä on kaksi vuosikymmentä ja Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuosisadan ja puolen vuoden ajan, osoittautuu päinvastaiseksi. Nykyaikaiset ruuvipallot ovat korkean teknologian tuotteita, jotka valmistetaan ja asennetaan teknisten määräysten ja standardien mukaisesti. Pääasia on valita valmistaja.

Vaihtoehtona perinteisille paaluille, ne muodostuivat aluksi putkista, joiden läpimitta oli korkeintaan 30 cm ja terä, jonka halkaisija oli jopa 80 cm. Asennustyön suorittamiseksi tarvittiin laitteita. Nykyään on tarjolla laaja valikoima ruuvipinoja, mukaan lukien pienikokoiset paalut, joiden asennukseen ei tarvita erikoislaitteita.

Tietenkin, kun pyritään säästämään, jotkut urakoitsijat hankkivat paaluja, joita pienet käsityöyritykset tuottavat. Huolimatta suunnittelun yksinkertaisuudesta, epäluotettavat toimittajat, jotka eivät pysty tuottamaan laadultaan hyvää tuotetta, tuovat markkinoille virheitä. Huono hitsaus voi vaihtaa pylvään suuntaan, kun se on ruuvattu, terä usein irtoaa, ei pysty kestämään kuormaa, mikä myöhemmin vaikuttaa väistämättä laakereiden kapasiteettiin. Se on maanalaisen tuotannon tuotanto ja se on tärkein syy varovaiseen asenteeseen ruuvipinoille. Luotettavan toimittajan tehdasvalmiste ei aiheuta ongelmia, vaan päinvastoin miellyttää asiakasta.

Tehdasvalmisteisten ruuvipillojen tärkein raaka-aine on hitsattu tai valettu putken aihio sekä kotimaassa valmistettu teräslevy. Tehtaissa kukin ruuvi on välttämättä peitetty epoksihartseilla perustetun erikoisen korroosionestokerroksen kaksoiskerroksella. Tällaiset koostumukset levitetään meri- ja jokialusten runkoon. Tämä eliminoi metallin vuorovaikutuksen ympäristön ja hapen kanssa aiheuttaen hapettumisen ja korroosion. Samaan tarkoitukseen, kun asennetaan paalunruuvin säätöruuvi, ruuvipurkimen tynnyrin ontelo täytetään sementti-hiekkaseoksella. Oikein asennettu pino-ruuvi perustus taattu palvelemaan 100 vuotta tai enemmän.

Ruuvipallot ovat yleismaailmallinen tuki niiden asentamiseen erilaisiin maaperään. Tällaisen pohjan rakentaminen voi olla missä tahansa sivustossa. Porausruuvi voidaan tehdä myös säiliön pohjalla. Muuten, jonka alun perin keksittiin irlantilainen insinööri Alexander Mitchell XIX vuosisadan alkupuoliskolla, ruuvipallot oli tarkoitettu majakat lähellä Lontoota. Toisin kuin kallioiset maaperät - puristettaessa terät voivat vaurioitua. Suunnitteluprojektit määrittävät ruuvipilarien tyypin, pituuden ja halkaisijan itse objektin parametrien perusteella sekä koekäytön tulokset. Loppujen lopuksi jokainen kasa pitäisi mennä tiukasti maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle, jotta se ei altistuisi sen kausivaihteluille.

Ruuveilla, kuten jo edellä mainittiin (uudelleen, stereotyyppien vastaisesti), voit laittaa rakennuksia mistä tahansa materiaalista. Tämäntyyppinen moderni muotoilu, riippuen putken ja terän halkaisijasta, kestää jopa kymmeniä tonnia kuormia. Puun, tukkien, kanavien, palkkien, I-palkkien tai teräsbetonisten rakenteiden grillauslaite on osa porausruuvin perustusta.

Joissakin tapauksissa ruuvipallot, joissa on vipuja, voivat suorittaa itsenäisesti perustoimintoja. Niitä käytetään yleensä infrastruktuurien, kuten voimansiirtotornien, putkistojen, tienviittojen, merkkien ja valaisimien rakentamiseen. Mitä tulee pino-ruuvin alapuolelle, tähän käytetään nykyaikaisia ​​koristeellisia kellaripaneeleja. Ne ovat halpoja ja helppoja kiinnittää esimerkiksi metalliprofiiliin, jonka ympärillä on teräspohja.

Seuraavat ovat paalunruuvin säätöjen muut edut:

 • käytännössä ei kutistu;
 • paalujen hankkeilla on lisäksi lujuusaste, koska putkien sisäiset ontelot täytetään korkealaatuisella betoniliuoksella ja ulkopinta on suojattu korroosiolta;
 • paalujen betonointia ei tarvita väliaikaisten rakenteiden rakentamisessa, niiden uudelleenkäyttö on mahdollista, koska ne ovat helposti irrotettavissa;
 • kantavuus ja vakaus lisääntyvät johtuen siitä, että ruuvattaessa maata tiivistetään.

Niinpä ruuvikiinnitys on nykyaikaisin, luotettava ja edullinen vaihtoehto, joka sopii käytettäväksi maalaistalon rakentamisessa.

Strip-säätiö

Tape (klassinen) - yksi yleisimmistä säätiötyypeistä. Se on monoliitti tai betonielementti, joka on järjestetty rakennuksen kaikkien seinien alle. Tällainen säätö voidaan rakentaa melkein mille tahansa maaperälle, kuten saviin, jotka altistuvat pakkaselle (kenties pohjaveden läheisyys voi olla este). Pohjalevyn pohja on haudattava maaperän jäädytystason alapuolelle (noin 1,5 m Luoteis-alueella) niin, että pakkasen syötöjen voimat eivät työnnä perustusta. Tällaista säätöä ei ole suositeltavaa, vaikka maaperä olisi epätasaisesti asettunut rakennustyömaalle - tässä tapauksessa luotettavampi monoliittinen levy on parempi. Korkeusero jopa puolen metrin alueella ei ole este.

On mahdollista rakentaa sekä raskaat (tiilet, betoni ja hiilihapotettu betoni) että kevyet (puiset, runkoiset) rakennukset nauhateollisuuteen. Toinen kysymys on se, kuinka tarpeellista on upotettu nauhalappu kevyelle puu- tai kehysrakennukselle. Tällainen talo ei aiheuta suurta kuormitusta maahan, mikä tarkoittaa sitä, että se voi valita edullisemman perustan (esim. Matala tai matala matala).

Koska nauhalevyn korkeus on kaksi kertaa sen leveys, ei ole tällaista tekijää kuin poikittainen muodonmuutos tämän tyyppiselle alustalle.

Klassisen nauhapohjan epäilyttävä etu on kyky järjestää täysi kellari tai kellari taloon. Sopivalla vedeneristyksellä ja eristyksellä tällainen kellari voidaan käyttää autotallina, kodinhoitohuoneena jne. Klassinen nauhateos on luotettava, kestävä, sen kantavuus on suuri ja takaa rakennuksen vakauden. Lisäksi tällainen säätiö helpottaa piilotettujen verkkojen ja viestintöjen asennusta.

Kuitenkin sen rakentamisen kustannukset ovat melko korkeat. Tekniikan erityispiirteiden ja huomattavan määrän betonia ja vahvistamista ansiosta nauhan säätiö on vain vähän huonompi kustannuksin kuin kallis monoliittinen levy.

Ribbon matala pohja

Hihnan matala-pohja käytetään pääsääntöisesti suhteellisen kevyen puun, kehyksen ja matalan kalkkikiven rakentamiseen. Rakenne ja kehyspaneeli talot on perinteisesti rakennettu tämäntyyppisiin perustuksiin.

Yksiportaisen talon rakentamiseen esimerkiksi puusta tai talosta SIP-paneeleista ei ole myöskään parempaa kuin tämä vaihtoehto. Tällaista pohjaa ei ole syvästi haudattu maahan (0,5-0,7 m), joten vähemmän konkreettisia ja vahvempia kuin nauhan klassisen perustuksen. Myös vähemmän maanrakennustöitä. Tällaisen pohjan alapuolella oleva maa ei saisi olla hyvin märkä, joten säätö ei ole alttiina pakkasenkestäville voimille. Maaperän lämpeneminen talon ympärillä on vähintään 1 m leveä.

Jos talon ympärillä oleva sokea alue eristetään, maaperän jäädyttäminen syvemmälle ei kuulu. Matala perustus toimii vähemmän luotettavana tukena kantaviin seiniin kuin klassinen teippi (upotettu). Samaan aikaan matala-pohjainen hihnan säätiö on paljon halvempaa kuin muut säätiöt (paitsi ehkä pino yksi). Se maksaa noin kaksi kertaa halvempaa kuin haudattu vastapuoli. Tällainen säätö on rakennettu nopeammin kuin tavanomainen nauha tai laatta. Tämä on lupaavin, yleismaailmallinen ja edullinen budjetti, joka on hyvä valinta, jos rakentamisen edellytykset sallivat. Lisäksi tällaisella säätiöllä voit järjestää matalan kellarin talojen tyhjennyksen viestintään ja varastointiin.

Lämmin liesi

Lämmitetty monoliittinen pohja alhainen syventäminen - lämmin levy. Viime vuosien uutuuskohteista on tullut suosituin ns. Lämmin tai lämmitetty liesi.

Lyhyesti sanottuna tämä on perusta + suunnittelurakenne + lattialohko. Kolme yksitellen. Liesi voi heti asettaa seinät ja varustaa puhtaan lattian peitteen.

Koska pohjalevyn (20 tonnia / 1 neliömetrin) suuri kantavuus on suuri, sen laajuus on todella rajoittamaton. Frosty-turvotus ei vaikuta siihen, koska säätiön jäädyttäminen itse asiassa suljetaan pois. Nopeus asentaa säätiön lämmin kerros on noin kaksi viikkoa neljä prikaati.

Koska laatta on suojattu kaikilta puolilta materiaalista, joka on inertti kemiallisille ympäristöille, sen käyttö on mahdollista esimerkiksi turpeella ja muilla epäsuotuisilla maaperäalueilla.

Tällaisten levyjen eduista voidaan todeta, että lämpöhäviö on vähäinen johtuen eristyksen suuresta paksuudesta, mikä säästää rahaa tilan lämmitykseen. Lämmin kerrosten järjestäminen ei edellytä levitystä, pienempi rakennusaika, lattian ja seinien liitoksissa ei ole kylmäsiltoja eikä kulmia, viestintäjohdotus on piilotettu. Yksittäisten talojen rakentaminen siirtyy yhä kohti niin sanottujen passiivisten rakenteiden rakentamista, joilla on pieni energiankulutus ja resurssien taloudellinen käyttö. Ei ole yllättävää, jos mökkien rakentamishankkeet suosittelevat tämäntyyppistä säätiötä edistyksellisimmäksi ratkaisuksi.