Kaasusilikaattirakennusten säätiö

Näyttävä näkymä lohkorakenteille

Viime vuosina kaasusilikaattilohkoista rakennetut talot ovat yhä suosittuja. Tämä asenne kaasasilikaattiin materiaalin erinomaisten ominaisuuksien takia. Niillä on suuri vastustuskyky lämmönjohtavuudelle pienellä ominaispainolla. Sitä käytetään usein aitaukseen, rakennustöihin ja muihin rakenteisiin. Kaasusilikaatin seinät ovat melko ohuita ja kevyitä, mikä heikentää kuormitusta säätöön.

Kaasutilikaattilohkojen tapauksessa talojen rakentamisessa on erittäin tärkeää laskea ja rakentaa säätiö oikein.

Sopivat perustatyypit

Monia perustyyppejä soveltuu kaasusilikaattimateriaaleista valmistettuihin talorakenteisiin. Mikä olisi paras pohja kaasasilikaattilohkotasolle? Ja se riippuu monista tekijöistä.

Kaistaleet

Teippien rakentamisen yleinen käyttö

Pienet talot, joissa on yksi kerros, valitaan pääsääntöisesti matalien syväpohjien perustuksiin. Ainoastaan ​​on pidettävä mielessä, että tällaisen perustuksen kannalta tarvitaan lisää vesivoimaa ja lämmöneristystä.

Jos matala perustus on muodostettu, betonilaatan kaato ei ole välttämätöntä. Ei oja, mutta kaivantoa 0,5 m syvyyteen kaivetaan pitkin kehää. Kaivannossa tehdään noin 0,4 m hiekkalaatta, jonka jälkeen asetetaan puinen muotti. Vahvistus asetetaan siihen ja sitten betoni kaadetaan kaivantoon.

Ribbed-pohjaisia ​​perustuksia käytetään pääasiassa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa talvimaahan tai kellarin rakentamiseen. Talon vakaus antaa jäykän kehyksen, joka kulkee rakennuksen kehän varrella. Kehyksen sisäpuolella on teräsbetoniliuska.

Kun talvella rakennetaan säätiö, on muistettava, että säätiön kaataminen pakkanen aikana ei ole hyväksyttävää. On parempi tehdä säätiö lämpimän kauden aikana.

Monoliittiset perustukset

Monoliittisen perustan soveltaminen

Luotettavin säätiö on laattala, koska se jakaa tasaisesti kuormitusta kotona. Tämä perusta soveltuu mihinkään maaperään, mutta melko kallis. Jos se on vahvistettu, se voi kestää viisikerroksisen rakennuksen painon. Monoliittinen pohja on tehty talon ulkoseinän ääriviivoilla.

Monikerroksisiin rakennuksiin on asennettu perusteellinen monoliittinen laatta. Syväyskyky soveltuu matalille rakennuksille, epävakaalle maaperälle ja kosteuspitoisille alueille.

Pilarin perustukset

Laite pylväsperusta

Niitä käytetään kevyisiin rakennushankkeisiin tai sarakkeiden tai pylväiden tukikohtiksi. Monoliittisen sarakepohjan runko koostuu pylväistä, jotka on asennettu paikkoihin, joissa rakennuksen kuormat ovat suurimmat, esimerkiksi kulmissa tai seinien risteyksissä. Pylväät ovat toisiinsa yhteydessä grillata. Jos maa on heikko tai poikkeamien tasossa on eroja, tällaista säätiötä ei käytetä.

Tämän tyyppistä perustetta ei käytetä kaasusilikaattirakennuksiin, jotka on rakennettu yhdessä autotallin, kellarikerroksen tai kellarikerrosten kanssa. Kuten monet huokoiset materiaalit, kaasusilikaattilohkot ovat melko herkkiä. Kun maa liikkuu, kaasusilikaattilohkojen talon pohja voi deformoitua ja halkeilla rakennuksen seinät.

Kaasusilikaattilohkot ovat hygroskooppisia. Ne lisäävät kosteuspitoisuutta sisälle, jos ne ovat pitkiä kosteita. Tästä syystä vedeneristys on käsiteltävä erittäin vastuullisesti.

Kaasusilikaattilohkojen edut ja haitat

Helposti rakennettu ja ympäristöystävällinen materiaali

Kaasusilikaatin seoksen valmistus tapahtuu useassa vaiheessa. Ensimmäinen koostuu kaasutusoperaatiosta, jossa seoksen tulisi nousta hiivan taikina. Tässä tapauksessa materiaaleissa on monia huokosia.

Tuloksena oleva massa vaatii aikaa kovettua. Sitten se leikataan lohkoiksi käyttäen merkkijonoja. Leikkauksen jälkeen litteät "tiilet" asetetaan autoklaaviin. Autoklaavissa muodostetaan lohkojen kiderakenne.

Tällaisen rakennusmateriaalin edut:

 1. Keveyttä.
 2. Korkea lämmöneristys.
 3. Ekologinen puhtaus.
 4. Pakkasvaste
 5. Paloturvallisuus.
 6. Äänieristys.

Mutta kaasusilikaatilla on haittoja, jotka sisältävät pienen turvallisuuden ja korkean kosteuden imeytymisen. Huolimatta tällaisista puutteista huolimatta, kun kyseessä on kaasusilikaattimateriaalin oikea asentaminen, talo voi toimia melko pitkään. Lisäksi materiaalista valmistetaan myös kellareja.

Kaasusilikaattisäätiö

Kaasusilikaatin käyttö säätiön järjestelyssä

Kaasusilikaattia voidaan käyttää myös perustuksen rakentamiseen, vaikka se on muodonmuutoksen alainen. Tätä varten paras materiaali soveltuu saksalaisiin tuotemerkkeihin, esimerkiksi "Hebel", "Xella" ja muut. Mutta jopa korkealaatuinen materiaali tarvitsee perusteellista vedenpitävyyttä.

Voit tehdä tämän käyttämällä kaikenlaisia ​​vettähylkivää mastasia. Ne suojaavat huokoista materiaalia kosteudelta. Näiden mastikaivojen ainoa haitta on niiden korkea hinta. Ja toinen edullisempi vedeneristys ei säilytä säätiön laatua pitkään.

Kaasusilikaattilohkojen talon perusta

Kaasutilikaattilohkot ovat optimaalisia omakotitalon rakentamiseen: ne ovat kohtuuhintaisia, punnitaan vähän, niiden muoto on sopiva ja niiden koko on erinomainen ja niillä on paremmat lämmöneristysominaisuudet. Mutta kaikilla niiden eduilla ne tarvitsevat luotettavan perustan johtuen alhaisesta kestävyydestä vetolujuuksiin, pienin liike johtaa halkeamien muodostumiseen. Yleensä kaikenlainen säätiö sopii niille edellyttäen, että se vastaa maaperätyyppiä ja että kaikki tekniset vaatimukset täyttyvät. On suositeltavaa valita tarvittava vaihtoehto seuraavan kaavion mukaan: paikan määrittäminen → painon kuormituksen laskeminen → päätöksenteko useista mahdollisista ottaen huomioon kellarin ja talousarvion läsnäolon tai puuttumisen.

Kaasusilikaattirakennuksen perusvaatimukset

Tämän muurausmateriaalin ominaisuudet ovat:

 • Vetolujuus - sisällä B1.5-B3.5, eli 2-3 kertaa pienempi kuin tiilen. Tämän indikaattorin alhainen arvo on tärkein syy talon perustan luotettavuuden parantamiseen.
 • Lohkojen ominaispaino ei ylitä 700 kg / m3, kun taas lämpöeristysyksiköiden määrä ei ylitä 300-400. Kaasusilikaattirakennuksessa on suositeltavaa valita kevyet materiaalit ristikkorakenteelle, rakenteen kokonaismassa on pieni. Tämä mahdollistaa laattojen tai nauhojen perustusten hieman haudan toteuttamisen edellyttäen, että ne on rakennettu vakaisiin maaperäihin.
 • Absorbability. Koska lohkojen suuri kapasiteetti kosteuden imeytymiselle on suositeltava korkeus maanpinnan yläpuolella 40 cm. Alhaisen lujuuden vuoksi tämä luo erikoisvaatimuksia ruuvipolleille, kanavalle tai I-palkin vanteille ei ole sopivaa, lohkot asetetaan vain vahvistetulle betoniteräkselle.
 • Pienet koot. Kaasusilikaatille sekä muurausmateriaaleille tarvitaan monoliittinen pohja, muuraustekojen käyttöikä riippuu siitä.

Näin ollen kaasusilikaattitalojen perustana tulisi olla: kiinteä, vahvistettu ja hyvin suojattu kosteudelta. Sen eristäminen ei ole välttämätöntä, lämmöneristyskerroksen tarve riippuu maaperän muuttujista.

Minkä tyyppistä alustaa on parempi valita?

Lattiatilanteiden ja geologisten olosuhteiden mukaan seuraavat vaihtoehdot ovat sopivia kaasusilikaattilohkojen taloon:

Rakentamisen nuotit

Riippumatta valituista talon perustarpeista, rakenteen tulisi olla monoliittinen ja lujitettava, toimenpiteitä ei ole vain hydraulisuojan ansiosta, vaan myös kosteudenpoistosta. Tulvilla mailla ja suurilla riskeillä, joissa hiekkapuhallus on vähäistä, hiekkavanteen vähimmäispaksuus on 40 cm, joissakin tapauksissa se täytetään 1 metrin päähän rakennuksen ympärillä, sokea alueen järjestäminen on pakollista. Jos haluat rakentaa talon kellarissa, paras vaihtoehto on syvä säätiö.

Tärkeä rooli on kerrosten lukumäärä. Yhden kerroksen rakennuksissa sopii kaikentyyppinen säätiö, myös pylväs. Mutta päällekkäisyyden asettamisen yhteydessä rakennuksen kokonaispaino kasvaa väistämättä. Siksi tarvittaessa perustan rakentaminen kolmen kerroksen solukalysilikaatin talon alle parhaaksi vaihtoehdoksi on monoliittinen laatta. Tämä vuorostaan ​​johtaa rakentamisen budjetin kasvuun ja hautausseinien materiaalien valintaan (jos saatavilla). Ihanteellisesti ne kaadetaan betonista ja ne vahvistetaan voimakkaasti, liuos ja metallin kulutus ovat suuria, betonitointiprosessia ei voida keskeyttää.

Pienellä laitemallilla, kaikki viestinnät harkitaan ja asetetaan etukäteen. Halutun lujuuden saavuttamiseksi rakenne vahvistetaan kahdessa kerroksessa, suositeltu paksuus monoliitin kahdelle tai yhden kerroksiselle rakennukselle ullakolla kaasusilikaattilohkoilla on 40 cm. Tekniikka, jossa pohjaosan samanaikainen eristys (ruotsalainen uuni) on hyviä arvioita. Valitessaan valmiita betonituotteita on suositeltavaa kääntää kulho.

Porausruuvi on sopiva talon rakentamiseen, joka ei ole korkeampi kuin 2 kerrosta. Valitsemalla tämän vaihtoehdon, ongelmat syntyvät tukien asentamisen vaiheessa ja grillimallin järjestämisessä, ja paljon vaivaa kulkee maanalaisuuden sulkemiseen ja suojaamiseen. Pohjaveden taso tässä tapauksessa ei ole kriittinen, se otetaan huomioon vain metallin korroosionkestävyyden valinnassa (ruuvipilarien täyttö betonilla on välttämätöntä). Tärkeimmät työvoimakustannukset menevät grilliin, pudotusalueilla, maahan ladattu muotti on asetettu täyttämään lisätuki, kuten nauha. Tehtävät varmasti luottaa asiantuntijoiden, on mahdotonta ruuvi paaluilla talon alle kaasusilikaattilohkoja omilla kädet.

Hinta-luotettavuussuhdetta voittaa matala monoliittinen nauha, nurkan alapuolella olevan minkän korkeus on 50 cm, korkeampi 40. Nauhatasojen pystyttämisen yhteydessä on useita vaatimuksia: aluksen alle tapahtuvan liikkumisvaaran poistamiseksi vähintään 40 cm hiekkaa on huolellisesti täytetty, järjestelmä on vahvistettu kaareilla, joiden halkaisija on 12 mm, betonin kaataminen on jatkuvaa.

Lämpeneminen on toivottavaa, mutta ei välttämätöntä, mitä ei voida sanoa vedynsuojauksesta. Kaasusilikaattilohkojen korkea hygroskooppisuus johtaa siihen, että tarvitaan sekä pystysuorat seinät että ylempi taso vedenpitäviksi, ihanteellisesti useita menetelmiä ja materiaaleja yhdistetään. Sitä ei saa jättää rakennusta purkamatta talvehtimiseen.

Joissakin tapauksissa kaasusilikaattilohkojen rakennuksissa tarvitaan toimenpiteitä jo rakennetun perustan parametrien parantamiseksi. Tällaisia ​​tilanteita ilmenee, kun tapahtuu virheen analysointia, väärä syvyys, pohjaveden pinnan muutokset, heterogeeniset maaperät, rinteiden sijoittelu, sokea alueen tuhoutuminen tai suoraan tukirakenne. Kaksi vaihtoehtoa ovat mahdollisia: vahvistaminen säätöruuveilla tai makuulla ympäröivä paita.

Ensimmäinen tapa on porata teippi ja maaperä ja asentaa kaltevat kuopat, jotka sitten kaadetaan betonilla. Porattu menetelmä lisää järjestelmän vakautta monta kertaa, mutta sen tuhoamisen riskin vuoksi se ei aina ole sallittua eikä sitä suoriteta omin käsin. Toinen menetelmä toteutetaan kaavion mukaan: liuska-alustan seinät vapautetaan maasta, kiinnikkeet kiinnitetään niihin ankkureilla, muotti asennetaan ympäri ja betoni kaadetaan sen ympärille. Molemmat vaihtoehdot edellyttävät asiantuntijoiden kuulemista ja ovat erittäin varovaisia.

Kaasusilikaattilohkojen talon perusta

Kaasusilikaattilohkolla on suhteellisen korkea lämmönkestävyys ja suhteellisen pieni massa. Siksi kaasu-silikaattien perustusten rakentamisessa käytetään samoja tekniikoita kuin vaahtobetonin tai tiilitalojen perustusten rakentamisessa.

Perusta kaasusilikaatille - rakennamme halpoja ja käytännöllisiä

Kevyen kaasun silikaattiseinät eivät tarvitse erityisen vahvaa pohjaa. Itse asiassa tämän materiaalin osuus ei ylitä 600 kg / m3, mikä vastaa puun tiheyttä. Samanaikaisesti kaasusilikaatti ei kestä yli 35 kgf / cm2 paineita, mikä pakottaa meidät rakentamaan perustan monoliittisen kehyksen muodossa, jolla on suuri jäykkyys.

Tämän seurauksena kaasusilikaatin talon perustana on joko nauha tai paalu tai monoliittinen pohja. Lisäksi jokaisessa vaihtoehdossa on edellä mainitut vivahteet, jotka vaikuttavat mittasuhteisiin, tekniikkaan, lämpöön ja pohjaan. Siksi rakentamisen prosessin ymmärtämiseksi on selvitettävä jokaisen vaihtoehdon kaasusilikaatin pohjan järjestämiseksi.

Kaistaleen pohja kaasusilikaattilohkojen taloon

Tämä perustuksen rakentamisen tekniikka käsittää laakeripohjan rakentamisen, joka on kaadettu irrotettavaan muottiin tai valmistettu valmiista lohkoista.

No, tällaisen säätiön rakentamisprosessi on seuraava:

 • "Kaasusilikaatin" talon nauhan pohjaan kaivaa kaivo, 80 leveä ja 60 senttimetriä syvä.
 • Lisäksi kaivannon pohjalla valmistetaan 40 cm: n hiekkapohjainen pehmuste, joka muodostaa pehmustetun maaperän mahdollisen muodonmuutoksen tasaamiseksi.
 • Muotti 40x60 cm (40-senttinen osa suuremmasta pinnasta nousee nollatason yläpuolelle) tai saman kokoinen pohjapaneeli asennetaan tyynyn päähän suojatussa kaivannossa. Muottipesässä on kaksi rinnakkaista, vaakasuoraa sidosta, jotka on erotettu pystysuorilla pystytuilla.
 • Kun olet asentanut muotti- ja vahvikehän, voit alkaa täyttää säätiön. Näihin tarkoituksiin käytetään valmiita betoniseok- sia M100 tai hiekka-sementtiseosta, jossa on soraa.
 • Kun perustustyönauha on asetettu, muotti poistetaan siitä ja louhinnan seinien ja pohjaseinän välinen tila täytetään hiekka-sora-seoksella.
 • Lopuksi, pohjan ulkokehällä, kaadetaan puolimatkamittari.

Pile-pohjarakenne

Kaasusilikaatin talon kannatinrakenne voidaan rakentaa kaikentyyppisiin tiloihin. Lisäksi laakerielementit - paalut - sisältyvät maaperään maaperän jäädyttämiseen ja 30 senttimetriin.

Kaasusilikaattitalon paalusuojan rakentaminen on seuraava:

 • Tulevan talon seinien ulkoreunaan, joka työntyy rakennustyön tasolle, porat porataan paalujen osalta, joiden halkaisija on yhtä kuin kolmasosa tulevan pohjan leveydestä. Samaan aikaan paalujen asettaminen on 2 metriä.
 • Lisäksi jokaiseen porattuun reikään putkessa on upotettu kattolamateriaalilevy (vesitiiviys), johon on lisätty lanka runkoon, joka nousee nollatason yläpuolella 80 cm.
 • Pystysuuntaisten vahvikekohtien järjestämisen jälkeen ne on sidottu vaakasuoraan tasoon, joka muodostaa tulevaisuuden grillauksen palkit.
 • Seuraavassa vaiheessa luurankorun ympärille kootaan laudasta koostuvat massiivit, jotka asennetaan julkisivujen ja pohjan reunaan, ja ne asetetaan 30 senttimetrin hiekkakiviin.
 • Muottirakenteen asennuksen jälkeen kaadetaan valmiiksi valmistettua M100-betonia. Lisäksi betonia syötetään kaivoihin erityisten hihojen läpi, kunnes tulevan paalun runko täyttyy. Ja vasta sen jälkeen, kun muodostetaan paalujen palkit grillata kaadetaan.

Monoliittinen levy

Pohjamallin tätä versiota voidaan käyttää hyvin suolaisissa maissa. Lisäksi tällaisen pohjan järjestelyyn kuuluu lämmöneristyslaatikon ulkoseinän ulkoseinän asennus.

Ja monoliittisen laatan kaatoaminen on seuraava:

 • Asennuksen jälkeen rungon tasolle 40 cm: n kerros hiekkaa kaadetaan muottiin. Ja ulkopuolella, laatikon ympärillä, yhden metrin etäisyydellä muottien seinistä, täytetään toinen 20 cm: n hiekkavyöhykkeen kerros. Sokea alue peitetään sen mukana.
 • Järjestettynä hiekkavyöhykkeen ja kokoonpanon, laatikon sisäosaan kootaan vahvikekaasun, joka koostuu kahdesta horisontaalisesta säleyksestä (solut 20 x 20 cm) ja erotettu 30 cm: n telineillä.
 • Vahvikotelon kokoamisen jälkeen valmisbetoni toimitetaan muottipesään, joka peittää irto-tyynyn, jonka paksuus on 40 cm.
 • Muutamaa päivää myöhemmin muottien levyt poistetaan (pohja pysyy kiinteänä, siksi se on muodostettu kateaineesta tai puristetusta polystyreeni-vaahdosta) ja mittarilevyinen sokea päällyste kaadetaan valmiin laatan ympärille.

Kaasusilikaatin talo

Kaasusilikaattirakennusten säätiö

Näyttävä näkymä lohkorakenteille

Viime vuosina kaasusilikaattilohkoista rakennetut talot ovat yhä suosittuja. Tämä asenne kaasasilikaattiin materiaalin erinomaisten ominaisuuksien takia. Niillä on suuri vastustuskyky lämmönjohtavuudelle pienellä ominaispainolla. Sitä käytetään usein aitaukseen, rakennustöihin ja muihin rakenteisiin. Kaasusilikaatin seinät ovat melko ohuita ja kevyitä, mikä heikentää kuormitusta säätöön.

Kaasutilikaattilohkojen tapauksessa talojen rakentamisessa on erittäin tärkeää laskea ja rakentaa säätiö oikein.

Sopivat perustatyypit

Monia perustyyppejä soveltuu kaasusilikaattimateriaaleista valmistettuihin talorakenteisiin. Mikä olisi paras pohja kaasasilikaattilohkotasolle? Ja se riippuu monista tekijöistä.

Kaistaleet

Teippien rakentamisen yleinen käyttö

Pienet talot, joissa on yksi kerros, valitaan pääsääntöisesti matalien syväpohjien perustuksiin. Ainoastaan ​​on pidettävä mielessä, että tällaisen perustuksen kannalta tarvitaan lisää vesivoimaa ja lämmöneristystä.

Jos matala perustus on muodostettu, betonilaatan kaato ei ole välttämätöntä. Ei oja, mutta kaivantoa 0,5 m syvyyteen kaivetaan pitkin kehää. Kaivannossa tehdään noin 0,4 m hiekkalaatta, jonka jälkeen asetetaan puinen muotti. Vahvistus asetetaan siihen ja sitten betoni kaadetaan kaivantoon.

Ribbed-pohjaisia ​​perustuksia käytetään pääasiassa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa talvimaahan tai kellarin rakentamiseen. Talon vakaus antaa jäykän kehyksen, joka kulkee rakennuksen kehän varrella. Kehyksen sisäpuolella on teräsbetoniliuska.

Kun talvella rakennetaan säätiö, on muistettava, että säätiön kaataminen pakkanen aikana ei ole hyväksyttävää. On parempi tehdä säätiö lämpimän kauden aikana.

Monoliittiset perustukset

Monoliittisen perustan soveltaminen

Luotettavin säätiö on laattala, koska se jakaa tasaisesti kuormitusta kotona. Tämä perusta soveltuu mihinkään maaperään, mutta melko kallis. Jos se on vahvistettu, se voi kestää viisikerroksisen rakennuksen painon. Monoliittinen pohja on tehty talon ulkoseinän ääriviivoilla.

Monikerroksisiin rakennuksiin on asennettu perusteellinen monoliittinen laatta. Syväyskyky soveltuu matalille rakennuksille, epävakaalle maaperälle ja kosteuspitoisille alueille.

Pilarin perustukset

Laite pylväsperusta

Niitä käytetään kevyisiin rakennushankkeisiin tai sarakkeiden tai pylväiden tukikohtiksi. Monoliittisen sarakepohjan runko koostuu pylväistä, jotka on asennettu paikkoihin, joissa rakennuksen kuormat ovat suurimmat, esimerkiksi kulmissa tai seinien risteyksissä. Pylväät ovat toisiinsa yhteydessä grillata. Jos maa on heikko tai poikkeamien tasossa on eroja, tällaista säätiötä ei käytetä.

Tämän tyyppistä perustetta ei käytetä kaasusilikaattirakennuksiin, jotka on rakennettu yhdessä autotallin, kellarikerroksen tai kellarikerrosten kanssa. Kuten monet huokoiset materiaalit, kaasusilikaattilohkot ovat melko herkkiä. Kun maa liikkuu, kaasusilikaattilohkojen talon pohja voi deformoitua ja halkeilla rakennuksen seinät.

Kaasusilikaattilohkot ovat hygroskooppisia. Ne lisäävät kosteuspitoisuutta sisälle, jos ne ovat pitkiä kosteita. Tästä syystä vedeneristys on käsiteltävä erittäin vastuullisesti.

Kaasusilikaattilohkojen edut ja haitat

Helposti rakennettu ja ympäristöystävällinen materiaali

Kaasusilikaatin seoksen valmistus tapahtuu useassa vaiheessa. Ensimmäinen koostuu kaasutusoperaatiosta, jossa seoksen tulisi nousta hiivan taikina. Tässä tapauksessa materiaaleissa on monia huokosia.

Tuloksena oleva massa vaatii aikaa kovettua. Sitten se leikataan lohkoiksi käyttäen merkkijonoja. Leikkauksen jälkeen litteät "tiilet" asetetaan autoklaaviin. Autoklaavissa muodostetaan lohkojen kiderakenne.

Tällaisen rakennusmateriaalin edut:

 1. Keveyttä.
 2. Korkea lämmöneristys.
 3. Ekologinen puhtaus.
 4. Pakkasvaste
 5. Paloturvallisuus.
 6. Äänieristys.

Mutta kaasusilikaatilla on haittoja, jotka sisältävät pienen turvallisuuden ja korkean kosteuden imeytymisen. Huolimatta tällaisista puutteista huolimatta, kun kyseessä on kaasusilikaattimateriaalin oikea asentaminen, talo voi toimia melko pitkään. Lisäksi materiaalista valmistetaan myös kellareja.

Kaasusilikaattisäätiö

Kaasusilikaatin käyttö säätiön järjestelyssä

Kaasusilikaattia voidaan käyttää myös perustuksen rakentamiseen, vaikka se on muodonmuutoksen alainen. Tätä varten paras materiaali soveltuu saksalaisiin tuotemerkkeihin, esimerkiksi "Hebel", "Xella" ja muut. Mutta jopa korkealaatuinen materiaali tarvitsee perusteellista vedenpitävyyttä.

Voit tehdä tämän käyttämällä kaikenlaisia ​​vettähylkivää mastasia. Ne suojaavat huokoista materiaalia kosteudelta. Näiden mastikaivojen ainoa haitta on niiden korkea hinta. Ja toinen edullisempi vedeneristys ei säilytä säätiön laatua pitkään.

Kaasusilikaattilohkojen talon alle

Kaasasilikaattia on tunnettu 1900-luvun ensimmäisestä vuosikymmenestä lähtien. Tämän rakennusmateriaalin prototyypit ilmestyivät Ruotsissa vuonna 1924, kehittäjät saivat patentin ja massatuotanto alkoi. Kaasutilikaattilohkareita on käytetty viime vuosikymmeninä huomattavasti Venäjällä. Kevyt ja kestävä betoni on erityisen arvostettu yksityisiltä kehittäjiltä. Sieltä voit nopeasti rakentaa laatikon kotona omilla käsillänne ja säästää säätiöön. Mikä peruste soveltuu tällaisiin rakennuksiin - nyt me selvitämme.

Kaasusilikaattiyksiköiden ominaisuudet:

1. Se on kevyempi kuin muut betonit ja tiilet.

2. Rakenna lohkoja nopeasti ja kätevästi.

3. Rakenteen ansiosta ontelot pitävät lämpöä paremmin.

4. Suhteellisen korkea kosteuden imeytymisen ansiosta materiaali vaatii korkealaatuisen vedenpitävyyden.

Kuinka valita säätiö?

Materiaalin alhaisen tiheyden vuoksi on suositeltavaa rakentaa monoliittinen pohja. Muuten kaasusilikaattilohkojen ominaispaino ei ole yli 600 kg / m3, kuten puuta, ja niiden maksimaalinen paine on 35 kgf / cm2.

Talon säätiön suunnittelussa kehittäjällä ei ole rajoituksia. Tietyn tukikohdan valintaan vaikuttaa:

Talon painolla kaikki on yksinkertaista: harkitsemme kaasusilikaattilohkojen likimääräistä tilavuutta, lisäämme katon ja keskimääräisen lumipeiton alueellesi sekä laskemme myös säätiön painon. Voit helpottaa näitä laskelmia etsimällä yhden laskimista Internetissä.

Maa on hieman monimutkaisempi. Kallioilla on paino, mutta ne harvoin vallitsevat yksityisillä alueilla. Savi ja hiekkaiset maaperät kestävät runsaasti 2-4 kg / m2 erittäin karkeilla laskutoimituksilla. Ongelma (turvealueet, kosteikot, emäksiset maa-alueet) korvataan useimmiten kokonaan rakennustyömaalla. On mahdollista määrittää luotettavuus kalliin geologisen tutkimuksen avulla tai itsenäisesti: tavallisesti kaivetaan 3 syvää kuoppia ja kunkin kerroksen vahvuus analysoidaan. Sen lisäksi, millaista maaperää rakennuksen säätiön talon alle vaikuttaa:

 • pohjaveden taso;
 • pakkanen kallistusvaaka;
 • kaltevuus.

Kaikki talon tiettyyn perustyyppiin liittyvät tiedot ovat suositus. Joten voit valita suunnilleen suunnittelemasi version. Ennen rakentamista ja hankintaan tarvittavat materiaalit tehdä suunnitelma ja viettää ainakin vähintään maksut kuormien, varsinkin jos aiot työskennellä käsillään.

1. Nauhan perustus.

Suhteellisen edullinen ja luotettava kasetti on yksi maailman suosituimmista. Tässä muodossa on helpointa rakentaa kellari tai kellari, koska itse rakentaminen on valmiita seiniä. Se on jaettu matalaan (maaperän jäädytyksen yläpuolelle) ja syvälle. Ensimmäinen tyyppi sopii kevyisiin rakennuksiin, pohja ei repeä ja romahda. Nauhan säätiötä, joka sijaitsee syvyyteen 1 - 2,5 m, käytetään heikosti kantavissa maissa tai raskaissa talouksissa. Jos rakennat lohkoa, jonka pinta-ala on noin 150 m2, ei ole tarvetta erityisen vakaalle tuelle.

2. Monoliittinen levy.

Tämä talonrakennus on rakennettu maaperälle, jossa on korkea GWL: kuorman tasaisen jakauman ansiosta pohjan paksuus on 20-30 cm. Tämän tyyppisen tuen täyttäminen on helppoa, mutta suuren lujituksen ja betonin vuoksi tämä kalkki on kalliimpaa kuin muut. Jos talo tarvitsee kellarin tai kellarin, rakentamisen hinta nousee 2-3 kertaa, koska laatta täytyy haudata syvemmälle ja sitten pystyttää seinät, jotka kestävät maan paineen. Voit valita tämän alustan vain, jos sinulla on tasainen alue.

3. Pile- ja ruuviosasto.

Tämä tyyppi on monimutkainen ja vaatii huolellisia laskelmia: jos teet virheen tukien määrän tai sijainnin suhteen - talo loimii. Toisaalta hieman betonia kulkee pylväspohjaan ja ennen kaatamista ei ole välttämätöntä käyttää rahaa maanrakennustöihin, riittää porata useita reikiä maaperän jäädyttämisen alapuolella. Tukin pienen alueen ansiosta paaliruuvi-pohja kestää vähäisiä kuormia lujuuden lisäämiseksi. Sarakkeet yhdistävät betonin hihnaan - grillata, mikä sulkee pois niiden eron eri suuntiin.

Ruuvipallot ovat myös suosittuja: heti talon rakentaminen alkaa kotona heti, talvirakentaminen ei ole ongelma, ja näiden tuotteiden hinta on miellyttävä silmään. Mutta tällainen perusta ei sovellu raskasrakennuksiin, ja pienet tekniikan rikkomiset talon heiluttavat hieman tuulessa. Jalustan perustaminen sarakepohjaan vaatii lisää materiaaleja. Maadoittimen ja lattian välinen tila on joka tapauksessa suljettava.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Näiden tyyppien lisäksi on yhdistetty syitä. Jos sivusto sijaitsee rinteessä, on talon osan alla oleva levy ja ruuvipallot toisen alla. Nauha yhdistetään pylväsperustaan. Jopa ongelmallisimmalla maaperällä on mahdollista laskea ihanteellinen tuki, mutta yhtä standardia ei ole vielä keksitty. Kaasusilikaatin talo voi seistä suhteellisen pienellä pohjalla, mutta oikealla vahvistuksella ja hyvällä vedeneristyksellä.

Rakentamisen nuotit

Riippumatta siitä, millä perusteella valitset: liuska-säätiön tai monoliittisen levyn, varmista rakenteen vahvistaminen. Pystysuoran raudoituksen minimihalkaisija on 8 mm, vaakasuoralle - 12-14 mm. Kulmissa pääsauvat on vahvistettava taivutetuilla, muuten reunat alkavat räjähtää ennemmin tai myöhemmin. Myös nauhan perustus on tärkeä betonimerkki: se ei voi olla alle M200. Jos maaperä on ongelmallinen, on parempi erehtyä ja ottaa M300. Valitse luotettava sekoitus toimittaja.

Kehittäjät käyttävät usein ruuvipinoja kaasun silikaattitalon perustana. On tärkeää, että jokainen tuki tulee maaperään oikealla kulmalla, joten tätä näkymää ei suositella kallioille. Ennen työskentelyn aloittamista käsitellään metallia korroosionkestävällä pinnoitteella ja tarkka alue. Vain oikein asennettu ruuvipallot toimivat. Kun pohjan rakenne on valmis, varmista, että sen pinta pinnoitetaan vedenpitävällä materiaalilla. Tätä tarkoitusta varten käytetään bitumipohjaista katemateriaalia, telaa tai päällystyseristystä. Jos talossa on kellari, sinun on suojattava se nestettä mahdollisimman pian. Kaasusilikaattilohkot imevät nopeasti vettä, joten niitä on suojattava kapillaarista kosteudelta maaperältä.

Useimmiten kaasusilikaattilohkot rikkovat keväällä, jos talo on jäänyt lämmittämättä talvella. Talon ulko- ja sisäseinät jäätyvät eri nopeuksilla ja hieman muut- tavat niiden kokoa, lämpöä saapuu epätasainen liete. Tämän välttämiseksi on tarpeen lämmetä säätiö, mikä on erityisen tärkeää, jos kellari on jo kaivettu: kylmä levittää vieläkin nopeammin sen takia. Jokainen päätös on perusteltava laskelmilla, koska on tärkeää valita luotettava, mutta myös kohtuuhintainen perusta. Miksi rakentaa syvä nauha-pohja, kun voit tehdä vähän syvää. Kaasusilikaatin keveys ja alhainen lujuus on kompensoitava, mutta ei ole käytännöllistä rakentaa massiivinen säätiö pienelle talolle. Älä toista muiden virheitä.

Kaasusilikaattilohkojen talon perusta

Kaasutilikaattilohkot ovat optimaalisia omakotitalon rakentamiseen: ne ovat kohtuuhintaisia, punnitaan vähän, niiden muoto on sopiva ja niiden koko on erinomainen ja niillä on paremmat lämmöneristysominaisuudet. Mutta kaikilla niiden eduilla ne tarvitsevat luotettavan perustan johtuen alhaisesta kestävyydestä vetolujuuksiin, pienin liike johtaa halkeamien muodostumiseen. Yleensä kaikenlainen säätiö sopii niille edellyttäen, että se vastaa maaperätyyppiä ja että kaikki tekniset vaatimukset täyttyvät. On suositeltavaa valita tarvittava vaihtoehto seuraavan kaavion mukaan: paikan määrittäminen → painon kuormituksen laskeminen → päätöksenteko useista mahdollisista ottaen huomioon kellarin ja talousarvion läsnäolon tai puuttumisen.

Kaasusilikaattirakennuksen perusvaatimukset

Tämän muurausmateriaalin ominaisuudet ovat:

 • Vetolujuus - sisällä B1.5-B3.5, eli 2-3 kertaa pienempi kuin tiilen. Tämän indikaattorin alhainen arvo on tärkein syy talon perustan luotettavuuden parantamiseen.
 • Lohkojen ominaispaino ei ylitä 700 kg / m3, kun taas lämpöeristysyksiköiden määrä ei ylitä 300-400. Kaasusilikaattirakennuksessa on suositeltavaa valita kevyet materiaalit ristikkorakenteelle, rakenteen kokonaismassa on pieni. Tämä mahdollistaa laattojen tai nauhojen perustusten hieman haudan toteuttamisen edellyttäen, että ne on rakennettu vakaisiin maaperäihin.
 • Absorbability. Koska lohkojen suuri kapasiteetti kosteuden imeytymiselle on suositeltava korkeus maanpinnan yläpuolella 40 cm. Alhaisen lujuuden vuoksi tämä luo erikoisvaatimuksia ruuvipolleille, kanavalle tai I-palkin vanteille ei ole sopivaa, lohkot asetetaan vain vahvistetulle betoniteräkselle.
 • Pienet koot. Kaasusilikaatille sekä muurausmateriaaleille tarvitaan monoliittinen pohja, muuraustekojen käyttöikä riippuu siitä.

Näin ollen kaasusilikaattitalon perustana tulisi olla: kiinteä, vahvistettu ja hyvin suojattu kosteudelta. Sen eristäminen ei ole välttämätöntä, lämmöneristyskerroksen tarve riippuu maaperän muuttujista.

Minkä tyyppistä alustaa on parempi valita?

Lattiatilanteiden ja geologisten olosuhteiden mukaan seuraavat vaihtoehdot ovat sopivia kaasusilikaattilohkojen taloon:

Kaasusilikaattilohkojen talon perusta

Kaasusilikaattilohkojen rakentaminen on viime aikoina tullut erityisen suosittu. Tällainen huomiota materiaaliin johtuu sen ainutlaatuisista teknisistä ominaisuuksista. Nykyään kaasusilikaattitiiliä käytetään talojen ja talonrakenteiden rakentamiseen, teollisuuden aidojen ja aidojen rakentamiseen. Kaasusilikaattiseinillä on pieni paino ja leveys, ei ole suurta vaikutusta säätöön.

Kaasusilikaattilohkojen tekniset ominaisuudet

Rakennusmateriaalilla on omat ominaisuutensa, jotka on otettava huomioon käytettäessä sitä työhön:

 • kuormaa säätöön. Silikaatti materiaali on paljon helpompi klassisen tiili, mutta myös paljon raskaampaa runkorakennetta tai kotiin baari. Siksi asiantuntijat suosittelevat kuormitusjakelun vahvistamista;
 • lohkokoko. Tämän rakennusmateriaalin avulla voit rakentaa kiinteän rakenteen, mutta kuten mikä tahansa muu, se tarvitsee erityisen vahvan perustan. Ainoastaan ​​säätiö kykenee suojaamaan kaasusilikaattiseinämiä vaurioilta, joita voi aiheutua maaperän liikkumisesta;
 • kyky kerätä kosteutta. Jotta kosteutta ei voinut venyttää kaasusilikaattimateriaaleista, säätö tulisi sijoittaa yli 50 cm maahan. Myös asiantuntijat suosittelevat erityisten vedeneristysmateriaalien käyttöä.

Kaasusilikaattimateriaali on hyvin herkkä katoamiselle ja muodonmuutokselle. Jopa pienellä maaperän vaihtelulla saattaa esiintyä halkeamia. Siksi se on ehdottomasti kielletty käytettäessä I-palkkia tai kanavaa. Myös sitä ei suositella käytettäväksi kellarin rakentamiselle. Näihin tarkoituksiin sopivaa teräsbetonia tai tiiliä, joka voi jo olla kaasusilikaattimuuria.

Vaatimukset kaasusilikaattimuurioista

Rakennusteollisuuden sääntelyvaatimusten mukaan kaasusilikaattirakennuksen perusteet voidaan toteuttaa eri tavoin. Valittaessa pohjatyyppiä on otettava huomioon:

 • millä perusteella rakennus rakennetaan. Esimerkiksi epävakaa maaperä, ruuvi paalujen perusta on ihanteellinen vaihtoehto, nauha, pylväs ja laatta perus kosto vähenee vähitellen, haitallisesti vaikuttaa seiniin;
 • maanalaisten jokien virtaus. Jos pohjavesi on liian lähellä pintaa, suositeltavaa on antaa kaikki samat ruuvipillit. Niille maille, joiden pohjavesiä on syvästi sopiva mihin tahansa pohjaan;
 • tontin sijainti. Jos rakennelma on suunniteltu epätasaisella maastoalueella ja yli 1 metrin etäisyydellä, on suositeltavaa käyttää pino-grilliä.

Luodessasi projektiasiakirjoja kaasu-silikaattilohkojen rakentamista varten käytetän useiden kellariasetusten laskelmia. Sivuston omistaja voi itsenäisesti valita perusmallin sen tarjoamista muunnelmista. Kuten käytännössä on, budjetin valinnassa on tärkeä rooli.

Kaistaleen käyttö

Nauhan tyyppi on ihanteellinen yhden kerroksen rakentamiseen. Tällaista säätä asennettaessa on pakollista käyttää muita materiaaleja, joissa on lämpöeristys ja vedenpitävyys. Kaasusilikaattilohkojen talon perustusta on lisäksi suojattava kosteudelta.
Asennettaessa alustaa, joka ei ole liian syvä, ei ole mahdollista täyttää laattaa. Rakennustöiden suorittamiseksi on tarpeen kaivata kaivantoa noin 0,5 metrin syvyyteen ympärysmitan ympärille. "Kuopan" pohjalle on asetettava hiekkalaatta, jonka korkeus on vähintään 0,4 metriä. betonitiiviste.
Monikerroksisten rakennusten rakentamiseen käytettävät upotetut syyt. Myös tämä tekniikka kannattaa turvautua, jos aiot rakentaa mökki kellarissa huoneeseen. Tämä säätiö tarvitsee vahvan lujitushihnan.
Luodaan pohja kaasusilikaattitalolle lämpimässä kaudella. Säätiön valu talvella on ehdottomasti kielletty.

Monoliittisen perustan soveltaminen

Monoliittisen perustuksen avulla seinistä tuleva kuorma jaetaan tasaisesti. Emäksen tällaista varianttia voidaan käyttää millä tahansa maaperällä. Korkealaatuista lujitemuovausta voidaan käyttää monikerroksisiin kerrostaloihin. Mökin rakentamiseen voit käyttää monoliittista alustaa, jolla ei ole niin vahvaa vahvikevyötä. Mutta on syytä muistaa, että tällainen rakentaminen on kalliimpaa kuin liuskatalojen asennus.
Mökin rakentamiseen sopii täydellisesti hautautunut rakennusmenetelmä. Monoliittinen talonrakennus on ihanteellinen silikaattiseinille epävakaissa ja erittäin märissä maissa.

Pylväsperäisten emästen ominaisuudet

Pylväspohjaa voidaan käyttää lohkojen ei-raskasrakennusten rakentamiseen. Tämä pohja koostuu pylväsrungosta. Pohjan asennusta varten pylväät asennetaan niissä paikoissa, joissa pohjan kuormitus on suurin. Esimerkiksi pilarit olisi asennettava tulevan rakennuksen kulmiin. Pylväät asennettu grillata, joka on linkki.
Pilarin perustus ei koske epätasaista maastoa ja hauraita maaperä. Sitä ei voida käyttää kaasusilikaattilohkojen rakennusten rakentamiseen, koska se on erityisen hauras materiaali, joka reagoi maaperän liikkumiseen.

Hyödyt ja haitat kaasusilikaattilohkojen käytöstä

Tämän rakennusmateriaalin edut ja haitat huomioon ottaen kannattaa käsitellä sen tuotannon teknologiaa.
Aineen tuottaminen lohkojen muodostumiselle tapahtuu vaiheittain:

 • seoksen valmistus ja kaasun käyttöönotto. Tänä aikana seoksen pitäisi nousta useita kertoja. Kaasun muodostumisen aikana syntyy huokosia;
 • jäädytetyt kerrokset leikataan lohkoiksi. Tee tämä työ käyttämällä merkkijonoja. Leikkaa kerrokset sileiden lohkojen muodossa, joita kuivataan erityisellä autoklaavilla.

Tuotannon jälkeen muodostuu rakennusmateriaalin kiteinen pohja.
Ainutlaatuisen teknologian ansiosta hiilihapotettua betonia on monia positiivisia näkökohtia, kuten:

 • pieni paino;
 • korkea lämmöneristyskerroin, äänieristys;
 • vastustuskyky jäätymislämpötiloilta;
 • ekologinen puhtaus;
 • palonkestävyys.

Tämän rakennusmateriaalin rakennuttajien haitat ovat alhainen lujuuden indikaattori, kyky imeä kosteutta. Kuitenkin rakennusten rakentaminen, erityisesti kahvilat ja maanrakennukset, kasvaa nopeasti. Kaasutilikaattilohkoja käytetään laajasti yksityisessä rakentamisessa. Lisäksi todelliset käsityöläiset rakentavat perustan kaasusilikaattimateriaalista, joka luo sen normien ja vaatimusten mukaisesti.

Kaasusilikaattilohkareiden asennus

Kuten tiedätte, kaasasilikaattilohko muuttuu helposti. Mutta sitä kuitenkin käytetään maanrakennuksen säätiön rakentamiseen.
Tällaisten rakennustöiden suorittamisessa on syytä muistaa, että tällainen säätiö tarvitsee erittäin korkealaatuista vedeneristyskykyä. Nykyään markkinoilla voi ostaa erityisiä mastikkoja, jotka voivat tunkeutua huokoiseen materiaaliin ja estää kosteuden pääsyn siihen. Tällaisen kyllästyksen pääasiallinen haitta on sen melko suuri kustannus, ja muut mastikat eivät yksinkertaisesti sovi. Siksi kaasusilikaattiperusta rakennetaan hyvin harvoin.

Kaasusilikaattilohkojen talon perusta

Säätiön valinta riippuu paitsi maaperätyypeistä, mutta myös materiaalista, josta talosta rakennetaan. Kaasusilikaattilohkojen talon perustukset on valittava ottaen huomioon tämän materiaalin erityispiirteet.

Kaasusilikaattilohkojen ominaisuudet

Kaasusilikaattilohkoilla on sekä etuja että haittoja. Tämä materiaali:

 • kevyt,
 • Palamattomat,
 • on hyvä lämmön- ja äänieristysominaisuudet,
 • halpa
 • ei aiheuta haitallisia aineita.

Toisaalta kaasusilikaattilohkoilla on omat monimutkaisuutensa ja erityispiirteensä.

 • Ne imevät vettä, joten niitä ei käytetä sokkeloihin. Tällaisen talon pohjan rakentamiseen on parempi ottaa keraaminen tiili.
 • Lohkojen pieni muoto pakottaa heidät reagoimaan säätiön edistymiseen, joten tämän materiaalin talot sijoitetaan vain monoliittisiin perustuksiin.
 • Vaikka hiilihapotettu betoni on tavallista kevyempi, talon paino on melko suuri, joten vahvistaminen on välttämätöntä.

Säätiön tyypit

Kaasusilikaatin talon pohja voidaan tehdä

 • monoliittinen vyö,
 • monoliittisen levyn muodossa,
 • nukka-rostverkovym.

Milloin minun pitäisi valita yksi tai toinen tyyppi?

Paalusuihkutusperusta tehdään, jos paikkakunta on epätasainen ja korkeuserot sekä vaikeat maaperät, joilla on heikko kantavuus: löysät, kallistuvat ja korkeat pohjavedet. Pallot kulkevat läpi tiheämpiä ja vakaita kerroksia, joihin koko talon paino on. Rajoitus on rakennuksen paino, pino-grillage foundation soveltuu hiilihapotettuihin betonirakennuksiin korkeintaan kaksi kerrosta.

Monoliittinen pohja lautasen muodossa asetusten mukaisesti tehdään pohjaveden korkeilla tasoilla. Ei ole suositeltavaa tehdä tällainen säätiö löyhäksi maaperäksi, hiutaleeksi, turpeeksi - talo vähitellen laskeutuu alas. Älä myöskään tee laatta sivustolla, jonka korkeusero on yli 1 m.

Nauhan säätö voidaan tehdä pohjaveden alhaisella esiintymisellä hyvin kestävillä mailla. Maaperästä ja tulevan talon omistajien tarpeista riippuen on useita vaihtoehtoja.

 • Jos tarvitset talon, jossa on kellari, tee upotettu nauha.
 • Karkealla tai soraisella hiekalla, kallioisella maaperällä (nämä maaperät eivät eroa syövässä) voi tehdä hautaamatonta nauhaa.
 • Hiekkaiselle, lianväriselle maaperälle, keskimmäisen jakeen hiekalle sopiva matala liuska (MFL), ja on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin suojautumiselta.

Ei-haudattu liuskajohto

Ei-haudattu nauha voidaan käyttää perustana kaasuliesi-talon rakentamiseen. On kuitenkin tärkeää laskea se oikein siten, että maaperän pakkasen voimistumisvoimat eivät vääristä perustusta. Ilman laskutoimitusta voit tehdä tällaisen säätiön kallioisella, karkealla maaperällä.

 1. Ensinnäkin maastonsiirtomitat.
 2. Poista sitten hedelmällinen kerros - riippuen projektin ominaisuuksista, koko alueesta tai vain kaivannoissa.
 3. Muita kaivantoja kaivetaan, geotekstiilejä asetetaan niihin ja hiekka- tai sora-alusta täyttyy. Käytä yleensä 20 cm hiekkaa ja 20 cm hiekkaa. Tyyny tamped.
 4. Betoni kaadetaan raunioihin. Tämä pohja on tarpeen, jotta kivi eivät repäisi vedenpitävää materiaalia. Sen paksuus on 30-50 mm. Laita vesitiiviys päälle
 5. Asenna sitten levyt, polystyreeni vaahto, vaneri.
 6. Armeija asennetaan muottiin - kaksi vahvuista vöitä, joiden pituus on 0,8-1,4 cm.
 7. Sen jälkeen kaada betonia.
 8. Betonin kovettumisen jälkeen vedeneristys tehdään. Se voi olla päällyste (bitumi), valssautuneiden materiaalien, irtotavarana (jalostuksen läpäisevien yhdisteiden) avulla.

Matala nauhasisäätiö

Se eroaa haudasta nauhasta suuremmassa syvyydessä - yleensä kaivetaan noin 50 cm: n syvyyteen, 60-80 cm: n syvyyteen, jotta ne toimisivat mukavasti. Nauhan kaatoa koskeva muu menettely ei ole erilainen.

Jäätymisen heikentymisen ja eristeen vaikutuksen vähentäminen valmiilla pohjatuilla polystyreenivaahdolla (penoplex). Tee myös eristetty sokea alue.

Monoliittinen levy

Monoliittinen laatikko (kelluva laatta) vaatii runsaasti betonia ja vahvistusta, mutta se on talon luotettavin perusta. Se liikkuu kokonaisuutena, kun maa liikkuu, joten seinämien halkeamat maaperän kouristusten vuoksi eivät voi pelätä. Toinen monoliittisen levyn versio on lämpöeristetty ruotsalainen laatta, jonka laitteessa on heti lämmin kerros.

Kuinka tehdä tällainen säätiö?

 1. Tee ensin säätiön mitat maastosta.
 2. Sitten kaivaa kuoppaan. Sen syvyys koostuu eristeen, vedenpitävyyden, betonin valmistuksen ja pohjaseinän paksuudesta. Perämeren varrella on tarvittava tyhjennysputkien asentaminen.
 3. Siirry sitten laitteen tyynyyn säätiön alla. Geotekstiilit asetetaan louhinnan pohjaan, sen on työnnettävä 1 metriä louhinnan reunojen yli. Sitten kaada hiekka tai hiekka tyyny ja hieno sora. Hiekan tulee olla suuri osa. Tyynyn tulisi olla noin 30-50 cm paksu. Yhteinen muunnos on 20 cm hauta ja 20 cm hiekkaa. Joka 20 cm: n välein täytetään tärinää levyllä.
 4. Seuraava vaihe on konkreettinen valmistelu (jalka). Betonia B7.5 tai B12.5 käytetään sille. Jalustan paksuus - 50-70 mm, leveys ja pituus - 10 cm enemmän kuin kummallakin puolella oleva levy. Kaada se betonipumpulla tai kauhalla. Betoni kovettuu kovasti noin 4 viikkoa, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen 2 viikon ajan.
 5. Seuraava pino vedeneristys. Se voi olla kuin elokuva ja tunkeutuvat sävellykset.
 6. Seuraava kerros on eristys. Yleensä eristyskylmäsulakepuristettua polystyreeniä (penoplex) käytetään. Hänen kerroksen tulisi olla 10 cm.
 7. Asenna sitten levyn raudoitus.
 8. Sen jälkeen asenna irrotettava tai pysyvä muotti.
 9. Viimeinen vaihe - kaatamalla betonia. Parempi tapa tehdä se betonipumpulla. Täytä liesi jatkuvasti kerrallaan. Betonin kaatamisen jälkeen välttämättä tiivistetty.

Kelluvan levyn laite on esitetty kuvassa.

Pile perusta

Tämäntyyppiset kaasukyllästyön talteen perustuvat tilat sopivat keveälle maaperälle, sitä pidetään lähes universaalina, mutta sillä on omat ominaisuutensa ja vaikeutensa.

 • Rostverk kääntyy roikkuu, joten se on vaikeaa johtuen siitä, että betonin kovettumisen aikana tukevat osat ovat välttämättömiä.
 • On tarpeen lämmittää lattia ja tehdä pyyhkäisy (väärä lattia), muuten lämpö kulkee lattian läpi.
 • Kaikkien viestintöjen lämpeneminen on välttämätöntä - talon lattialla puujalat "tuuli kulkee", vaikka väärien lattian ja lattianeristyksen valmistuksessa, kaikki putket eristetään mineraalivillalla ja muilla materiaaleilla.
 • Jos haet laskutoimituksia rakennusyhtiölle, laskelmat talon yläpuolella olevasta talosta, jossa on ullakko, voivat kieltäytyä tekemästä. Jokaisella asiantuntijalla ei ole tarvittavia tietoja.

Pallosäätiöissä ne eivät yleensä tee geologisia tutkimuksia - riittää, että kierrät muutamia testipilareita ymmärtämään, kuinka syvälle laakerikerros sijaitsee.

Pilejä voidaan ruuvata tai kyllästyä.

Kaasulohkojen taloon voit valita yhden useista erilaisista säätötyypeistä: nauha, monoliittinen levy, pino-grilli. Jokainen näistä alustyypeistä soveltuu tiettyihin maaperätyyppeihin.

Valitsemme kaasusilikaattilohkareiden talon perustan + 2 tehokasta tapaa vahvistaa pohjaa

Viime aikoina yhä useammat ihmiset, jotka ovat päättäneet rakentaa yksityisen talon, mieluummin kaasusilikaattilohkoja. Ja tämä ei ole yllättävää - ne ovat halpoja, kevyitä, kestäviä, helposti syttyviä, ympäristöystävällisiä ja lisäksi erinomaiset lämpö- ja äänieristysominaisuudet. Meidän artikkelimme ei kuitenkaan koske rakennusmateriaalin etuja, vaan siitä, miten tehdä kaasusilikaatin perusta, niin että talo on luotettava ja kestävä.

Kuvassa on talo, joka on rakennettu kaasusilikaattilohkoista.

Talon perustan valinta kaasusilikaattilohkoista

mainos

Pieni osa tällaisista lohkoista vähentää tietenkin säätiön vahvuutta, mutta on otettava huomioon se, että niillä on pieni taivutuslujuus. Mitä tämä tarkoittaa? Jopa pienillä epätasaisilla maaliikkeillä voi esiintyä säröjä seinämärakenteissa.

Siksi kaasusilikaattilohkojen talon perustana tulisi olla yksi järjestelmä, joka vastustaa muodonmuutoksia.

Alustan tyyppi valitaan seuraavien olosuhteiden mukaan:

 • Pienellä etäisyydellä upotettu nauha-pohja - käytetään yksikerroksisiin rakennuksiin ja voit vähentää nollasyklin käteiskustannuksia. Tällöin suoritetaan lisäksi vesi- ja lämpöeristys ja kehän ympäri sokea alue.

Ribbon tyyppinen kanta

 • Pitkällä etäisyydellä upotettu nauha-pohja - käytetään monikerroksisiin rakennuksiin, jotka ovat talteen maaperässä (ts. Siinä maaperässä, joka lisää tilavuutta siirtymässä suljetusta tilasta jäädytettyyn tilaan). Tämäntyyppistä perustusta käytetään myös silloin, kun talon projektissa on kellari.
 • Monoliittinen levy - ehkä luotettavin vaihtoehto, koska tässä tapauksessa kuormitus talon painosta jaetaan tasaisesti koko säätiöön. Soveltuu lähes kaikentyyppiselle maaperälle, mutta ongelman korotus on paljon suurempi kuin muissa tapauksissa.

Kiinteä betonilaatta

 • Vahvistettu pohja - kestää 3-5-kerroksisten rakennusten kuormitusta ja jopa niissä, joissa kellarissa ja kellarissa on varusteita. Toisin kuin aikaisemmilla lajeilla, sillä on useita etuja: korkea kosteuden kestävyys ja alhainen lämmönjohtavuus, joten lisä- ja lämpöeristystä ei tarvita.

Vahvistettu pohja - kallein, mutta myös luotettavin

Näin ollen on välttämätöntä valita perustana kaasusilikaatin talolle, kun otetaan huomioon maaperä, tulevan rakenteen kerrosten lukumäärä, kellarin läsnäolo tai puuttuminen ja budjetti, jonka olet valmis käyttämään tässä rakennusvaiheessa. Seuraavaksi tarkastelemme lyhyesti tekniikkaa, jolla kaadetaan temppuja, jotka sopivat parhaiten kaasusilikaattilohkojen taloon.

Strip-säätiö

Täältä näet kaikki vaiheet, joilla luodaan liuska-säätiö.

Alla on vaiheittaiset ohjeet tällaisen tukikohdan perustamisesta:

 1. Ensinnäkin tulevan talon kehällä on syytä kaivaa 50 cm: n syvyys ja leveys 60-80 cm.
 2. Tätä seuraa tiheä, 20-40 cm paksuinen hiekkakivi.

Kiinnitä huomiota! Täytteen täyttämisen jälkeen hiekka on kaadettava vedellä ja painettava tarkoin, jotta voidaan vähentää betonin samentumista.

 1. Seuraavana vaiheena on muottirakenne (puusta, metallista ja muista materiaaleista valmistettu lisärakenne, joka antaa halutun muodon betoniin). Älä unohda muottirakenteen vahvistamista, joka toteutetaan seuraavasti: kaivantoa pitkin, noin 5 cm: n alapuolella olevalle pohjalle, asetetaan halkaisijaltaan 14-16 mm: n vahvistuspalkit. Vahvistimen nippaan käytetään 8-10 mm: n halkaisijia.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

 1. Kaikkien näiden valmisteiden jälkeen kaadetaan betonia. Noin 3-4 päivää on mahdollista poistaa muotti. Muottien jälkeen jäljelle jääneiden sinuspuiden on peitettävä hiekalla, ja ne on suojattava sokealla alueella (ks. Myös artikkeli Kaistaleen perustekniikka - tekniset ominaisuudet ja yksinkertaiset tekniikat).

Monoliittinen levy

Monoliittinen laattojen valu

Tällainen säätö kaadetaan koko rakennuksen alueelle ja sen jäykkyys saavutetaan kahdella kerroksella vahvistusverkkoa. Lämpötilan vaihtelut ja kosteus eivät vaikuta siihen, ja mahdollinen sakkautuminen on vähäistä.

Mikä paksuus olisi monoliittinen levy? Täällä on välttämätöntä jatkaa talon kerrosten lukumäärää: esimerkiksi 40 cm tällainen säätiö riittää kaksikerroksiseen rakennukseen.

Betonilevytekniikka:

 1. Ensimmäinen vaihe - vedenpitävyys ja yksi kerros vahvistusverkkoa.
 2. Seuraavaksi muotti on rakennettu tulevaisuuden kodin kehäksi. Asennustangot asennetaan 30 cm: n välein.

Vihje! Betonin vuotamisen poistamiseksi voidaan polyeteenistä tai katehuopuista laittaa muottien sisäpuolelle.

 1. Betoni kaadetaan asteittain - kerroksittain 15 cm eli 15 cm betonia kaadettiin, ne kaadettiin ulkopuolelta ja kaadettiin edelleen. On tarpeen tavata aika yhdessä päivässä. Kuivauksen jälkeen myös muotti poistetaan ja jäljellä olevat ontelot täytetään maaperällä.

Pohjan rakentamiseen voit itse käyttää kaasusilikaattilohkoja. Tässä tapauksessa vahvistaminen on pakollinen menettely. Tämä on tärkeää lohkojen lujuusominaisuuksien parantamiseksi.

Kaikki työ tehdään omilla käsillä: reikää porataan lohkoon, puhdistetaan pölystä ja täytetään betonilla. Sitten päälle asetetaan 8 mm halkaisijaltaan vahvistetut sauvat, jotka myös kaadetaan betoniliuoksella.

Ilmastetun betonin pohja

Lisätietoja! Vanteiden sijaan voit asettaa ristikon, joka on myös tehty tangoista, mutta halkaisijaltaan 3-5 mm. Joten helpotat työtäsi - sinun ei tarvitse porata reikiä lohkoihin, koska verkko sopii vain valmiiseen ratkaisuun ja se kaadetaan ylhäältä.

Hiilihapattujen betonilohkojen vahvistaminen

Kustannusvertailu

Tyypillisesti säätiön kustannukset ovat 20-30% koko talon arvosta.

Joten keskimääräinen hinta tänään on:

 • Hihna - 10 000 ruplaa 1 m³;
 • Monoliittinen levy - 4 500 ruplaa per m²;
 • Kaasusilikaattilohkot - 2 500 / m³.

Kiinnitä huomiota! Täällä mainitaan vain keskimääräinen hinta kaikille tarpeellisille materiaaleille erityyppisille säätiöille. Työn kustannukset (jos aiot palkata ammatillisia rakentajia) otetaan huomioon erikseen.

Säätiön vahvistaminen

Vanhan alustan korjaus

Joskus on tarpeen kiireellisesti vahvistaa nykyisen talon perustaa. Mitkä ovat tapoja ratkaista tämä ongelma? Nyt pidämme niistä tehokkaimpia.

Ensinnäkin sinun on tunnistettava mahdollisuuksien mukaan syy epätasaiseen laskeutumiseen tai tuhoutumiseen, mikä voi olla jokin seuraavista:

 • Maaperän turpoaminen on tapahtunut tai säätö on asetettu riittämättömälle syvyydelle;
 • Sokean alueen eheyttä on rikottu;
 • Itse säätiön tuhoutuminen, koska sen pitkä palvelu on;
 • Talon alapuolella on maaperän heterogeeninen koostumus;
 • Talo on rakennettu viistoalueelle;
 • Pohjaveden taso on muuttunut.

Käsittelemme nyt vastausta kysymykseen - "kuinka vahvistaa talon perustusta?" Alla tarkastellaan kahta tehokasta tapaa, jotka sopivat erilaisiin materiaaleihin (betoniin, tiiliin jne.) Perustuville perustuksille.

Vahvistettu paita

On helpompaa, jos kirjoitamme vaiheittaiset teokset vaiheittain, joten tässä:

 • Kaivanto 40-50 cm leveä, 35 asteen kulmassa, ryntää kellarikerroksen ympärille. Pohja pohjaan ei vaikuta.
 • Säätiön ja jalustan pinta puhdistetaan vanhasta kipsistä, lian, tuhoutuneesta osasta ja käsitellään sitten syvälle läpäisevällä pohjamaalilla.
 • Lisäksi koko pohja (tai sen vahvistettu osa) ankeroituu vahvistamalla. Tätä varten sinun on lyödä tai poraa reikiä siinä vaakatasossa 60-100 cm 4 riviä korkeudella.
 • Seuraavana vaiheena on kaikkien ankkureiden kalastus vaakasuoralla vahvikkeella. Vahvikkeen halkaisija on yleensä 10-14 mm.
 • Tämän jälkeen hitsataan metalliverkko hitsattuun raudoitukseen ja koko rakenne kaadetaan 1: 3 betoniliuoksella.

Varoitus! Jos säätiön tuhoaminen on melko merkittävää, on välttämätöntä asentaa muotti 5-15 cm etäisyydelle säältä. Tällöin betoni kaadetaan pohjan ja muottien väliin.

Tässä on laiminlyöty tapaus, joten vahvistusrakenteen lisäksi muotti on myös valmistunut.

 • Kun betoni kovettuu, siihen kohdistuu vedenpitävyys. Tällöin kaivanto on täynnä kerroksittain kerrottu räpyttely.

Tällaisen korjauksen jälkeen (tietenkin, jos se tehdään tunnollisesti), koko kannan kantokyky kasvaa useita kertoja. Hän ei pelkää ympäristöön kohdistuvia aggressiivisia vaikutuksia tai tuhoa!

Vahvistaminen paaluilla

Vastaus kysymykseen "kuinka vahvistaa tiilitalon perustaa?" Ei ole mahdollista mainita tätä nykyaikaisempaa menetelmää. Sen ydin on se, että kallistetut kuopat porataan pohjan läpi kahdelta puolelta, joiden halkaisija on tavallisesti 25 cm.

Syvyys kussakin tapauksessa osoittautuu erilaiseksi - eli poraus suoritetaan, kunnes tuntuu kiinteä maa. Vahvistustankojen runko upotetaan porakaivoihin ja täytetään sementtilaastilla (ks. Myös artikkeli Säätiön vahvistaminen Bored Piles: perusperiaatteet ja suositukset).

Paalun asennusperiaate

Tuloksena on, että betonin kovettumisen jälkeen rakenne luottaa luotettavasti moniin raudoitettuihin betonipaloihin (myös niiden määrä lasketaan erikseen). Kuitenkin toisinaan porrastetun menetelmän käyttö ei ole sallittua (esimerkiksi jos on todennäköistä, että tukikohta äkillinen tuhoutuu). Tässä tapauksessa paalut eivät ole porattuja, vaan ruuvattuja tai painettuja erikoislaitteiden avulla.

Tietenkin ilman asiantuntijoiden apua tässä ei riitä. Mutta tulos on hieno! Nyt tiedät, miten vahvistaa vanhan talon perusta.

johtopäätös

Kaasusilikaattilohkojen taloon rakennetut tai vahvistetut perustukset takaavat koko rakenteen pitkän käyttöiän koko. Toisin sanoen, kotisi asettuu turvallisesti, eikä maaperäliike tai muut kielteiset tekijät vahingoittaisi sitä.

Tämän artikkelin esitellyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.