Runko kylpyamme: rakennamme pohjan omilla kädillä

Kehykylvyn rakentaminen omiin käsiisi on hyvin yleistä. Tällöin tärkein työvaihe on kehyshaudon perustan oikea valinta. Koska runko-altaat ovat kevyitä rakenteita, voit säästää paljon käyttämällä taloudellisia ja luotettavia perustyyppejä (alkaen puinen kellari ja päättyy yksinkertaisella nauhalla).

Kehykset kehyshaudan rakentamiseksi omin käsin

Kun olet hankkinut kaikki tarvittavat materiaalit ja tuonut ne rakennustyömaille, voit jatkaa omalla kädelläsi kehyshaudan suoraan rakentamista.

Rakenna runko-amme

Kun rakennat omia käsiä, noudata seuraavaa toimintasuunnitelmaa:

 1. Puhdista säätiön tulevaisuus,
 2. Aseta laskentaan valittu betonipohja;
 3. Tee seinärakenne kehystekniikalla;
 4. Luodaan kattorakenne;
 5. Työn päätyttyä suorita sisäinen asennus (lattian asennus, täydellinen sisustus ja lisärakenteiden asentaminen huoneeseen).

Jokainen esitetyistä kohteista voit helposti tehdä sen itse ja löytää paljon hyödyllistä tietoa Internetistä. Artikkelissa tarkastellaan tärkeintä vaiheessa kylpylärakennuksessa - säätiön valintaa ja sijoittamista.

Mikä säätiö valitsee kehystystekniikan kylpytuotteiden rakentamisen?

Runkorakenteet esitetään periaatteessa kevyiden rakenteiden muodossa, jotka koostuvat pienistä telineistä (maksimipituus 3 metriä), paneelien tai levyjen muodossa oleva sisä- ja ulkopinnoite sekä seinissä oleva eristys.

Tämän seurauksena mikään yksikerroksinen kehyshaude on pieni kuolleen painonsa, joka kestää kaikentyyppisiä perustuksia. Tässä tapauksessa betonipohjan valinta riippuu vain pohjaveden ja maaperän ominaisuuksista.

Jos aiot rakentaa yksikerroksista rakennetta, mutta 2-3 kerrosta oleva kylpylä, on otettava huomioon rakenteiden paino ja lumikuorma laskiessa säätiön tyyppiä.

Puupohjan vaihtoehdot helppoa runko-ammeelle

Puutavara-betonipohjan käyttö on mahdollista vain pienikylpyihin, joiden pinta-ala ei ylitä 12 neliömetriä. Tärkeintä tässä on laskea oikein puun halkaisija ja omat kädet tasoittaa taso tasaisesti.

Yksinkertaisen puisen pohjan rakentamiseen tarvitset vain yhden tason, jotta saat näkyviin muutaman palkin, joka kiinnitetään osuuksilla sivuilta. Tämä säätiö on osoittautunut pienikokoisten runkorakenteiden rakentamiselle, erityisesti savi- maaperän olosuhteissa. Maaperän kausittaisesta liikkuvuudesta huolimatta pohja ei pääse kylvyn alle ja kestää useita vuosia.

Säätelemällä palkkeja säätöön on välttämätöntä käyttää niitä erityisellä liuoksella, joka estää kuitujen mätänemisen ja kastumisen.

Vaihtoehto sarakkeen pohjalle

Pylväsbetonialusta on alttiina, jos paikassa on korkea pohjavesi. Lisäksi hän luottavaisesti pitää kylpyamme myös epätasaisen jakautumisen ja maaperän heterogeenisen koostumuksen tapauksessa. Tällaisen säätiön rakentaminen omiin käsiisi ei tarvitse palkata lisävarusteita tai rakennustyötä.

Koko sarja tarvittavia materiaaleja tulee alas vuokraamalla hyvä porata, ostaa useita asbestia tai muoviputkia ja 8-10 pussia sementtiä yhdessä 10 pussia hiekkaa. Pylväsperustan asemointi jaetaan vaiheisiin:

 • On tarpeen tasoittaa maaperä paikan päällä.
 • On tarpeen merkitä paikka, jossa tulevat pilarit sijaitsevat.

Varmista, että asetat vähintään 10 betonipylvästä, ja ne on asennettava tulevan kylpyammeen kulmiin.

 • Poraa läpimitaltaan 10-15 cm reiät ja suorita kattotavan materiaalin vedeneristys jokaisen kuoppaan.
 • Vaivaa betoni omilla kädillä ja kaada se varovasti kaivoon, jossa muoviputki on asennettava.
 • Korkeudeltaan 20-30 cm maasta sinun täytyy kiinnittää putki ja odottaa betoniseoksen kovettumista. Älä unohda vahvistaa pylväitä.
 • Järjestä pieni grilli puupalkilla. Se yhdistää suoraan kaikki betonipilarit ja toimii pohjarakenteiden pohjana.

Rakentajat suosittelevat tällaisen perustuksen rakentamista vain maaperään, jossa jäädytyssyvyys ei ylitä 1 metri.

Pallin ja ruuvien pohja kehyshauteelle

Tämäntyyppistä pohjaa käytetään vain vaikeissa maissa, joissa pohjavesi on lähellä ja maaperän jäädytyssyvyysarvo ei ylitä 0,5 metriä. Metallipallot puolestaan ​​antavat sinun päästä kantajakerrokseen ja pysyvän tukevasti maassa. Katso video, miten järjestää paalusäätiö kylpyyn omilla kädillä.

Pallot ja ruuvat jalustan rakentaminen omilla kädilläsi tarvitset jopa 5 hengen tiimiin. Työ on seuraava:

 1. Aiemmin puhdistetulla alueella paalujen tulevan paikan sijainnit on merkitty.
 2. Porauksen avulla kaivetaan reiät, joiden läpimitta on enintään 40 cm, joka on laskettu sen jälkeen, kun se on tutkittu ja saatu täydelliset tiedot maaperästä.
 3. Metallipallot kiinnitetään pystysuoraan maahan.
 4. Pohjan rakenne on kiinnitetty hitsaamalla ja kiinnitetty vanteilla.

Rakennekynnyksen nauhapohjan rakentaminen

Nauhan perusmuunnos oletetaan vain, jos on luotettava maaperä (hiekka, hiekka jne.). Lisäksi nauha ei ole kauhea kallistuva maaperä, ja se on paljon kustannustehokkaampaa kustannusten kannalta verrattuna edellisiin versioihin. Katso videota, kuinka järjestää liuskan perustus kylvyn alla omiin käsiisi.

Tee nauhan rakentaminen omiin käsiisi seuraavalla tavalla:

 • Kehykylvyn ennalta valituilla rakennuskohteilla tulevan rakenteen ääriviivaa kohti kaivetaan 40 cm: n kaivo, jonka syvyys on enintään 0,5 m.
 • Seuraavaksi, epäpuhtauksista puhdistettu hiekka kaadetaan kaivoon, joka on perusteellisesti ja kerroksittain pakattu.

Nopeuttaa hiekkapuhallusprosessia vettä jatkuvasti vedellä. Joten hän käy läpi kutistumisprosessin paljon nopeammin.

 • Laatta on sijoitettu kaivannon yläpuolelle, joka on hitsattu metalli hitsatuilla putkilla pohjasta ja kiinnitetty sauvojen leveydellä.
 • Kun koko teippi on vahvistettu, se jää vain kaatamaan betonia yhdellä passilla.
 • Laitat ruberoidiliuskan muodostetun pohjarakenteen päälle - tämä suojaa tulevan rakenteen kehysseinämät kosteudelta.

Tästä johtuen riippumatta siitä, millä perusteella valitset kehyshaudan rakentamisen, tärkein asia on se, että se luo luotettavan ja kestävän tuen, eikä se itke mitään milloin tahansa vuoden eikä maaperässä.

Runko kylpyamme perustuksesta loppuun - rakennamme omilla käsillämme

Mitä rakentaa kylpyamme? Monet, ilman ajattelua, vastaavat siihen baarista tai lokista. Itse asiassa tämä materiaali on testattu vuosisatojen ajan, mutta sillä on useita ominaisuuksia, jotka on pidettävä mielessä ennen rakentamista. Ensinnäkin korkealaatuinen puu ei ole nyt halpaa, ja sen laadun säästäminen merkitsee itsensä tuomitsemista halkeamien pysyvään täyttämiseen. Toiseksi rakentaminen on kalliimpaa johtuen monoliittisen perustan tarpeesta raskaalle rakenteelle. Kolmanneksi, kestää noin vuosi odottaa kylvyn kutistumista, ja vasta sen jälkeen aloittaa viimeistely. Steam onnistuu pian. Onko olemassa vaihtoehto? Kyllä, tämä on runko-amme, joka on helppo rakentaa omilla käsilläsi.

Kehyksenrakennuksen edut

Kehyshauteella on useita etuja puusta tai lokeista rakennettuihin.

 1. Rakentaminen maksaa noin kaksi kertaa vähemmän. Säästöt ovat lähes kaikessa siitä, kun säätiö täytetään materiaalien hankintaan.
 2. Aineiston lisäksi säästyy aikaa ja työtä. Lämpimän kauden kehystekniikkaan perustuva kylpyamme voidaan rakentaa muutamassa viikossa. Ammatillisen tiimin houkutteleminen ei myöskään ole välttämätöntä: voit tehdä 1-2 apulaista.
 3. Kehyksen rakenne ei anna tällaista kutistumista kuin puuta. Voit leikata ja käyttää sitä heti, eikä odota 1-1,5 vuotta.
 4. Oikein eristetty runko-amme on itse asiassa termos, sillä lämmönjohtavuuskerroin nykyaikaisissa lämmittimissä on 5-6 kertaa matalampi kuin puun. Lämpöä on säilytetty pitkään, eikä tuuletusta voi puhaltaa. Lisäetuna - modernit materiaalit, joita käytetään pinnoittamiseen, eivät polta, joten tulen todennäköisyys on pienempi.
 5. Erinomaisen lämpöeristyksen ansiosta se lämpenee nopeammin, vain 2-3 tuntia. Puu tarvitsee kaksi kertaa niin kauan lämmetä. Tämä merkitsee huomattavaa polttopuun säästöä, varsinkin jos arvioimme niiden määrän vuodessa.
 6. Runko voidaan peittää sisälle ja ulos runsaasti materiaaleja, jotta kylpy voidaan antaa ainutlaatuinen ilme tai päinvastoin harmonisesti yhdistää sen muihin rakennuksiin sivustolla.

Kylpysuunnitelma

Kehyshaudan rakentamiseen on tärkeää laatia tarkka suunnitelma, koska se mahdollistaa materiaalien tehokkaamman käytön ja välttää virheitä.

 • Ennen sen kokoamista sinun on päätettävä, onko höyrysauna sisäänrakennettu vai erillinen, kuinka monta ihmistä se on suunniteltu. Kaikki muut rakennusosuudet riippuvat höyryhuoneen koosta.
 • Sinun on ensin otettava huomioon uunin ja sen tyyppinen sijainti, sillä sen alapuolella sinun täytyy kaataa erillinen pohja tiilen tapauksessa tai vahvistaa lattian runkoa metallin tai valuraudan tapauksessa.
 • Harkitse linjaliikennettä kylpyyn. Päätä, liitetäänkö se viemäriin sivustossa. Jos vettä ei ole mahdollista, sinun on harkittava säiliön tilaa.
 • Suunnittele lisälaitokset, koska niiden pinta-ala ja määrä vaikuttavat höyryhuoneen lämpöeristykseen.
 • Valitse etukäteen kateaine, sillä sen tyyppi vaikuttaa kattorakenteiden paksuuteen ja lukumäärään.

Kun kaikki nämä kysymykset on vastattu, voit tehdä suunnitelman. Yleensä runko-amme koostuu eteisestä, pukuhuoneesta, pesuhuoneesta ja höyryhuoneesta. Jos tilaa on mahdollista, voit varustaa virkistyshuoneen. Suunnittelussa on otettava huomioon, että lämmön säilyttämiseksi kaikkien ovien on avauduttava tiloihin. Voit käyttää valmiita mallisuunnitelmaa, joka on lukuisia Internetissä tai voit ostaa sen ammattimaisesti kehittyneissä rakennusyrityksissä.

Valmistelutyö ja säätiö

Kuten minkä tahansa rakenteen tavoin, kylvyn rakentaminen alkaa hedelmällisen maakerroksen poistamisella, jäljellejäämistä ja pohjaan merkitsemistä. Samassa vaiheessa on välttämätöntä asettaa vesiputket ja päättää liittää viemärijärjestelmään ja sitten viemäriputket.

Kehyskylmytyypin tyyppi valitaan ottaen huomioon useita tekijöitä: maaperän paikan päällä, rakennusten kerrosten lukumäärä ja rakennuksen kokonaispaino, joka riippuu katolle ja kehyspalkkeille valituista materiaaleista. Rakennuksissa, joissa on aallotettu päällyste ja puutavaran puutavara, jossa on vain pieni kallistuma, joka on rajoitettu paaluun tai pylväspohjaan, esimerkiksi käyttämällä muovisia tai asbestisementtiputkia.

tarvikkeet

Kehyshaudan rakentamiseen tarvitaan ei ole liian laaja luettelo materiaaleista.

1. Rungon kokoamiseksi voit käyttää palkkia tai erikoista metalliprofiilia. Puun muotoilu on suosittua, se painaa vähemmän ja on helpompi koota. Optimaalinen - poikkileikkaukseltaan 5 * 10 cm välituille ja 10 * 10 kulmaväleille ja kahdelle hihnalle. Määrä lasketaan piirustuksen mukaan. Levyt ovat 2-3 cm paksuja ja 10-15 cm leveitä sisäpinnoille ja katolle.

2. Kehys on päällystetty OSB: llä tai DSP: llä, edullisesti kosteudenkestävä. Verhoilemateriaali kannattaa päättää myös suunniteltaessa, koska rungon tukit ovat erilleen toisistaan ​​yhden levyn etäisyydellä, niin että nivel putoaa palkkiin. OSB on suositeltavaa, koska niiden kanssa tehtävää työtä tarvitset samaan materiaaliin kuin puuhun, kun taas DSP leikkaa vain hiomakone.

3. Eristeeksi käytetään mineraalivillaa (URSA 100 mm tai vastaavaa), lasikuitua tai polystyreenivaahtoa. Jälkimmäistä voidaan käyttää vain niissä tiloissa, joissa ei ole voimakasta lämmitystä (odotushuone, lepohuone), sillä lämpötilan nousu aiheuttaa haitallisia aineita. Eristeen paksuuden on vastattava kehykseen käytettävän puun paksuutta.

4. Eristeiden lisäksi tarvitaan höyryä ja vedeneristys. Katemateriaalin käyttö ei ole suositeltavaa, koska kuumennettaessa se alkaa hajuaan. Katemateriaalia käytetään vain pohjan ja alemman vanteen ja ulkoisen vedenpitävyyden välille.

5. Sisävuoren luonnollinen materiaali on parempi valita - puinen vuori, joka luo höyrysaunan vaikutelman luonnollisen puun kylvyssä - lue lisää täältä.

6. Kehyshaudelman ulkopuolella voi olla päällystetty lohkotalalla, limilla, kiveällä tai tiilillä vuorattuina.

7. Tiilet tai metallilevyt, jotka suojaavat seinää ja lattiaa lähellä uunia kipinöiltä.

8. Kiinnikkeet (kulmat, levyt), ruuvit puusta, kynnet.

Runkorakenne

Kehys on pystytetty sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kovettunut. Alustalle asetetaan kateaineita ja viivästyksiä, ja siirrytään sitten alivyöhykkeen kokoonpanoon. Pre-puutavaraa on käsiteltävä antiseptisellä ja antipyreettisellä. Seinien tasoitus riippuu siitä, kuinka pohjaputkisto on vaakasuorassa, joten on tarpeen käyttää jatkuvasti tasoa sijoitettaessa palkkeja ja ohuiden levyjen tai kattojen asettamista. Puutavara on keskenään kiinnitetty metallilevyillä ja kiinnitetty pohjaan ankkuripulttien avulla. Alaviivan kokoonpanon oikeellisuus voidaan tarkistaa vertaamalla molempia lävistäjiä, niiden on oltava yhtä suuret.

Seinät, ulkoiset ja sisäiset, helpompi rakentaa kentistä, jotka kerätään kentällä. Kunkin kehyksen kulmat ja sivut mitataan tarkasti. Tiedot kiinnitetään "puoli-puu" ja kiinnitetään nauloilla tai ruuveilla sekä metallikulmilla ja levyillä. Lokissa on uria välikerrosten asennusta varten. Palkkien välisestä etäisyydestä riippuu materiaalin leveys, jolla kehys peitetään. Joten 120 cm: n levyisiä levyjä varten palkkien välinen rako on 60 cm. Ikkunoiden ja oviaukkojen alapuolella on lisävarusteita. Kehykset on kiinnitetty alareunaan ja ne on yhdistetty toisiinsa. Ylhäältä kerätään vielä yksi sitova vyö, ja sen päälle asetetaan päällekkäisiä levyjä.

Lämminseinät

Seinä "kakku" kehyshauteelle on seuraava:

 • seinäpaneelit,
 • sisävuoraus
 • höyrysulku,
 • stand eristys,
 • vedeneristys,
 • kehysverhous,
 • päin oleva materiaali seinille.

Rungon pystyttämisen jälkeen sisävuori on valmistettu levyistä, joiden paksuus on 2-3 cm. Suositeltavat lajit ovat lesi, haapa, lehtikuusi, ne eivät ole herkkiä mätäksi eikä kosteutta heikennä. Laudat naulivat kaksi naulaa pystypalkkeihin. Viimeistelymateriaalina käytetään useimmin puupäällysteitä, jotka vahvistavat muun muassa etuja.

Höyrysulun voit käyttää lasin tai erityisen kalvon, joka on peitetty toisella puolella kalvolla. Kalvo asetetaan huoneen suuntaan, joten se lämpenee nopeammin. Höyrysulku kehyshaudon rakentamisen aikana on välttämätöntä, koska on välttämätöntä estää lauhteen ja kosteuden pääsy seinämiin rakennuksen sisällä.

Höyrysulun takana on eristys. Sen on täytettävä täysin palkkien välinen tila ja oltava paksuudeltaan samanlainen, joten lämmöneristys on asianmukaisella tasolla. Vieressä palkit kiinnitetty vedeneristys, joka käyttää erityistä elokuva. Oletamme, että kattoma-aine, kuten hyvin eristetyt seinät, lämmitys höyrystä ei vaikuta siihen.

Suorita sitten sen ulkopinta. Levyt TsSP tai OSP kiinnitetään palkkeihin. Jos projekti on oikea, tässä vaiheessa ei ole ongelmia. Ulkopuolella kylpy voidaan peittää takalaudalla, sivuraideella, lohkolla tai lankkuilla, jotta se antaa perinteisen ilmeen.

Katto ja lattia

Katolla voi olla jokin muotoilu, mutta perinteisesti pystyttää penkki ristikkojärjestelmällä. Kun rakennetaan kylpyamme, on toivottavaa tarjota katolle hyvä ilmanvaihto. Jos pystysuorat telineet sijaitsevat 60 cm: n välein, kehys voi helposti kestää tällaisen kuorman. Erityistä huomiota kiinnitetään myös katon eristämiseen, kerrosten välinen tila on täynnä mineraalivillaa, laajennettua savea tai sahanpurua. Seinien tavoin katto on suojattava höyrysululla.

Kehyshauteessa lattia on valmistettu saman tekniikan mukaisesti kuin puuta, tämän kuvauksen mukaan.

Tärkeä huomautus

Vaikka nykyaikaisilla materiaaleilla on alhainen syttyvyys, kylvyssä käytetään paljon puuta. On otettava huomioon paloturvallisuusvaatimukset: seinän, jossa uuni sijaitsee, on vuorattu tiilillä, myös sen ympärillä on laatta tai lähellä vierekkäisiä seiniä ja lattia metallilevyillä.

Kehystekniikka on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat rakentaa kylpyamme vähän kustannuksin, mutta uhraamatta toiminnallisuutta ja kestävyyttä.

Kehyshaudan perustana on se itse

Runko-kylpy-säätiö tekee sen itse

Kehyshuoneen rakentaminen omiin käsiisi: tekniikka ja vaiheet

Kehyksen kylpyammeen teknologinen rakenne

Tällaisen kylvyn rakentamisen tekniikka on yksinkertainen. Voit selviytyä ilman erikoislaitteistoa ja syvää osaamista rakentamisessa. Työlle tarvitaan puupalkkeja ja -levyjä runkoon, materiaaleihin lämpöä, höyryä ja vesitiivistystä varten. Ensin kehitetään kylvösuunnitelma ja luodaan piirustukset, valitaan pohjatyyppi, hydro- ja lämpöeristysmateriaalit kehyshaudon sisä- ja ulkopuolelle.

Kehyshaudan laite

Tämän mallin erityispiirre on keveys. Tämä on otettava huomioon kaikissa rakennusvaiheissa. Rakentaminen ei vaadi monimutkaista työtä säätiön rakentamisessa, mutta sinun on laskettava huolellisesti katon kuormitus ja valittava kevytkattoaineita.

Kehyksen kylpyamme

Rakenne on kevyt, joten kasaalapius riittää. Jos maa on kiekkoa, on parempi mieluummin nauhan vaihtoehto. Paalusäätiön pystyttämiseen on ensin asennettu paaluille, puoliperästeknologiaan tai tassuun kiinnitetään kellari puuta. Älä unohda tarkistaa vaaka-asentoa. Vedenpitävyys asettaa päällekkäin kerrosmateriaalin.

Jos maaperä kallistuu, on parempi rakentaa nauha-alusta:

 1. Kun kylvyssä on paikkaa, kaivaa kaivanto ja täytä se hiekalla maanpinnan tasolle, unohtamatta jatkuvasti tampua ja vettä vedellä, jotta materiaalin kutistuminen vältettäisiin tulevaisuudessa.

Kun säätiö on luotu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Kylpykehyksen rakentaminen

Rakennamme runko kylpyamme omalla kädellä. Tämä rakennusvaihe alkaa pystysuorilla telineillä. Jos kylvyssä ei ole osioita, niin kulmissa olevat neljä seistä ovat tarpeeksi. Mutta jos on useita huoneita, sinun on laskettava väliteline. Ne on valmistettu tangoista, joiden poikkileikkaus on vähintään 12 x 12 cm. Kiinnitä telineet ylös ja alas hihnoihin.

Tässä vaiheessa ei tarvitse kiirehtiä, tärkeintä on valvoa tasoa ja asentaa seisot tiukasti pystysuoraan, muuten kylvyn rakentaminen on vinossa.

Kun kylvyn runko on luotu, voit aloittaa seinien viimeistelyn. Jotta kehyshaude voidaan käyttää milloin tahansa vuoden ajalta, sinun on suoritettava:

 1. Sisustus. Materiaalit, sopii sisustukseen, asetettu. Mutta suosituin on puinen vuori. Höyryhuoneessa on parempi valita lehtipuu (leppä, lehmus tai haapa).

Runko-kilven kylpyammeen lattian tulee olla puinen ja vesivirta viemäriin. Työn lopussa muodostetaan väliseinät höyrysaunan, pesuosan, odotushuoneen ja lepohuoneen väliin.

Kattorakenteet, katto- ja kattorakenteet

Runkorakenne - kevyt rakenne, joka ei sovi raskas katolle. Asiantuntijat tällaisista rakennuksista neuvovat valitsemaan kaksinkertaisen kaltevuuden katon, jossa on roikkuja. On parempi olla rakentamatta ullakkoa, jotta rakennusta ei lisätä ylimääräistä kuormitusta, vaan valita puupalkit katon järjestämiseksi.

Valmis kylpyammeet

Jotta elämä helpottaisi runko-kilven kylpyjä rakentajille, erikoistuneissa yrityksissä voit tilata valmiin paketin, joka on halpa ja jonka avulla voit lyhentää rakentamisen aikaa.

Tyypillisesti tämä sarja sisältää paneelit ulko- ja sisäseiniin, puulattiat, katon paneelit, asennuspalkit, kiinnittimet ja tekniset asiakirjat. Tällaiset saunat kootaan 1-2 viikon kuluessa. Esimerkiksi höyryhuoneen rakentaminen kestää 2-3 päivää.

Silti kylpyakun kustannukset valmiiden pakkausten avulla maksoivat enemmän kuin valittujen materiaalien rakentaminen.

Kehyshaudan rakentamisen kustannukset tekevät sen itse

Saunan kustannukset, jotka on rakennettu omilla kädillä, ovat useita kertoja pienempiä kuin tiilien tai baarien rakennuksen pystyttäminen. Arvioitu hinta - 100 000 ruplaa. Valmistettujen sarjojen hinta alkaa 150 000 ruplaa. Sinun täytyy päättää kylvyn koosta ja tehdä piirustuksia kustannusten laskemiseksi tarkasti.

Runko kylpyammeet - taloudellinen vaihtoehto. jonka avulla voidaan vähentää käteisvaroja ja väliaikaisia ​​rakennuskustannuksia. Niiden ainoa haittapuoli on se, että ne eivät ole yhtä kestäviä kuin puutavaran tai tiilen kylpyammeet, mutta jos lähestyt rakentamisprosessia vastuullisesti ja valitset laadukkaita materiaaleja, kehysrakenne kestää vähintään 100 vuotta.

Mukava kehyssauna omiin käsiisi: askel askeleelta ohjeita

Runko-amme, jossa on omat kädet, askel askeleelta käsin, jonka rakentaminen käsittää useita vaiheita, rakennetaan melko helposti runkorakenteiden pystyttämiseen käytettävän tekniikan noudattamiseksi. Runko-kilven rakentamisen vaihtoehto katsotaan sopivaksi useimmille kodin omistajille. Rakennuksen yksinkertaisuus on tehnyt tämän tyyppisen kylvyn yhtenä maan suosituimmista omistajista.

Tämä johtuu siitä, että tämä rakentaminen ylikuormittuu hyvin ulkopuolelta, vaatii vähän aikaa ja rahaa, ja se taataa palvella omistajansa jopa viisikymmentä vuotta.

Kehyksen kylpyammeiden tärkeimmät edut

Tämäntyyppisillä kylpylöillä on useita etuja kuin edellä mainitut. Joten rakentaminen voidaan rakentaa itsenäisesti ilman raskasta rakennustarvikkeita tai apua. Suunnittelu voidaan pystyttää riippumatta vuoden ajasta, täydellisestä kutistumattomuudesta. Rakennuksen rakenne mahdollistaa sisäisen viestinnän. Runkorakenteita käytettäessä on mahdollista valita käytännöllinen rajoittamaton määrä rakennuksen viimeistelyvaihtoehtoja sekä sisä- että ulkopuolelta.

Tällöin kehyshaua voidaan edelleen siirtää toiseen paikkaan, joskus joskus purkamatta sen rakennetta. Tämä sallii hänen siirtyä uuteen sivustoon vanhan myynnin tapauksessa.

Kehyssuojatuotteen rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon ja ymmärrettävä älykkäästi sen lämpöeristys. Tosiasia on, että tällaisen kylpyammeen seinät pitävät lämpöä pahana kuin seinät, esimerkiksi puusta tehdyt rakennukset, joten se vaatii aina hyvää lämmöneristystä.

Toinen asia, jota kannattaa kiinnittää huomiota, on höyrysulku. Tällöin koko kysymys on, että rakennuksen runkorakenne suosii höyrykondensaatin keräämistä siinä. On mahdollista päästä eroon siitä vain levittämällä höyrysulkukalvoa tai lasiseinää. Tällainen eristys asetetaan kiviaineseristyksen kerrosten ja rakenteen vaipan väliin.

Kun valitaan rakennusmateriaaleja kehyskylvylle, tulee kiinnittää vakavasti huomiota siihen, että rakennustöissä käytetyt levyt ovat kuivia. On toivottavaa, että ne olivat haapa, linden tai lehtikuusi. Nämä puulajit eivät käytännössä ole muodonmuutoksia ja niillä on pieni lämmönjohtavuus.

Työn tärkeimmät vaiheet

Jos katsomme kehyskylvyn kylpyammeen rakentamista vaiheittain, se koostuu seuraavista toimista:

 • perusta;
 • seinäkokoonpano;
 • katon rakentaminen;
 • rakennuksen viimeistely sisään ja ulos.

Erikseen kannattaa mainita alustava työ. Niihin sisältyy rakennesuunnitelman laatiminen, sen arviot, rakennusmateriaalien hankinta ja viestintä.

Joten ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä merkitä ja puhdistaa kylvyn paikka, tehdä tarvittavat maanrakennukset ja ostaa kaikki tarvittava rakennusmateriaali.

Rakennusten perustan asettaminen

Jotta saadaan runko kylpy, tarpeeksi säätiö, rakennettu yksinkertaistettu järjestelmä. Tosiasia on, että samanlaisen rakennuksen rakennus painaa äärimmäisen vähän ja se voidaan rakentaa esimerkiksi asbestisementtiputkilla betonilla.

Sen rakentamiseksi on välttämätöntä:

 • suorita kuopat, joiden syvyys on 1,5 metriä ja halkaisija 200 millimetriä;
 • leikkaa putki puoliksi ja aseta reikään ja täytä se hiekalla;
 • Kaada betoniputket hienoista murskattua kiveä, vettä, hiekkaa ja sementtiä.

Kehyksen kylpyamme

Levyjen sidonta luodaan seuraavassa rakennusurakan toteuttamisessa. Niiden koko tulisi olla 50x100 mm, ja ne tulisi kyllästää antiseptisellä aineella. Leikkaus merkitsee seinät, kun taas levyt on asennettu ulkoreunaan ja kolhiin kynsien kanssa. Asennusvaippa pohjaan suoritetaan tukeilla.

Jotta koko rakenne korkean lujuuden, vanteiden ja tukkien vahvistaa, käyttämällä betoniin upotettuja metallisia kiinnittimiä. Valmistuksen lopussa tämä rakennuksen rakenne on kyllästetty antibakteerisella aineella.

Kylpyammeen seinien asennus

Päättäessään rakentaa runko-amme omilla kädillä, rakennuttajan tulisi tietää, että asennettaessa seinämien akselin välinen etäisyys on 0,6 millimetriä. Samaan aikaan tällaisessa seinässä ei tulisi olla ikkuna- tai oviaukon järjestelyä tai telakointia muiden seinien kanssa.

Tällaisten seinien rako on jopa 0,4 millimetriä. Rungon, seinien ja kattopalkkien liitäntäalueen rakenteen yleisen lujuuden antamiseksi tarvitaan lisälaitteen asentaminen. Kehysasennuksen lopussa sen geometria tarkistetaan.

Työtä jatketaan rakennuksen kulman poistamisella. Tällöin seinään rakennetaan ensimmäinen, joka kommunikoi suoraan vanteiden kanssa. Vertikaalisuuden tarkistuksen jälkeen se on tilapäisesti kiinnitetty tukipyörillä. Noin samaa järjestelmää käytetään jäljellä olevien seinien asentamiseen. Kun niiden pystytys on päättynyt, pinnoitus asennetaan.

Kattorakenteet ja sisustus

Kattorakenteiden ja muiden katon elementtien kokoaminen tehdään yleensä kentällä. Suoraan kattoon, ne nostetaan käsin ja asetetaan tiukasti seisomaan. Kattotavaraa on useita, mutta kylpytilojen yleisimpiä on tuuletettu.

Sen avulla voit poistaa ylimääräisen kosteuden huoneesta. Kun se on pystytetty, kotelo täytetään suoraan tankoihin ja hydrauli- ja höyrysulku asetetaan laskuriin. Valmis katto on suojattu onduliinilla, ja tarrat on peitetty lastulevyarkilla.

Kylpykompleksin rakentamisen loppuvaihe on sen sisä- ja ulkokoriste. Ulkopuoliset seinät on nyt yleensä koristeltu sivuraidalla tai lohkon talolla. Halvin vaihtoehto on levyt, useimmiten kuusi tai mänty. Joskus runko-amme on kipsattu tai kaakeloitu. Samaan aikaan sinun ei pidä unohtaa rakennusten kuoren vedeneristystä ja eristämistä.

Kylpyammeen sisäosuus ei yleensä koske maalien ja lakkojen käyttöä niiden suuren toksisuuden vuoksi kuumennettaessa. On parasta koristella katto ja seinät samoilla OSB-levyillä. Voit käyttää liukuportaita tai puupintoja. Seinien murtumisen välttämiseksi seinät on eristettävä kalvolla.

Meidän on mainittava seinien ja katon väliset liitokset. Tosiasia on, että asennettavaan lämpöeristeen tulisi olla 15 senttimetriä. On tarpeen tarkistaa, ovatko lattialaudat naulattu viivästymiseen.

Älä unohda paloturvallisuutta: on parempi erottaa höyrysauna muista huoneista tiilillä.

Kuinka kehittää runko kylpy käsiisi

Bath - on yksi ongelman tärkeimmistä osista. Vain vähän verrataan oikeaan Venäjän kylpylään saamiin iloksi. Kun olet ostanut sivuston, voit päättää rakentaa kehäkylpy omalla kädelläsi.

Runko-amme tehdä itsesi askel askeleelta ohjeita

Miksi juuri kehys? Tämä on sopivin vaihtoehto sekä taloudellisissa investoinneissa että ajoissa. Tällaisen rakennusvaihtoehdon kannalta on tarpeen olla kaksi kertaa vähemmän puuta kuin lohko- tai hirsirakennuksissa.

Runko-kylpy-säätiö tekee sen itse

Tämän tyyppinen kylpy tulee kaataa nauha näkymä pohjalle.

Kylpylän muotoilun perusteella säätiön ympärys on merkitty, ja tangot asetetaan rakennuksen kulmissa. Järkä laskee, likimääräinen syvyys on 60 cm ja leveys 40 cm. Hiekka on täynnä noin 15-20 cm tähän vallihauteeseen, jonka jälkeen se on tamped alas, kaataa vettä siihen. Sitten nukahtaa rikki punaista tiiliä tai soraa. Ja jälleen kerros hiekkaa, joka saavuttaa maanpinnan. Kun olet suorittanut nämä teokset, voit jatkaa muottien asennusta. Muotti kerää kehyksen vahvistamisesta. Kaikki tämä kaadetaan betonia. Ylhäältä sinun on vedenpitävä säätiö 2-3 kerroksella katemateriaalia 2-3 mm.

Ensin sinun on varmistettava, että puu, josta aiot rakentaa seiniä, kuivataan erittäin huolellisesti. Puu voi olla mikä tahansa muu kuin koivu, se rikkoo nopeasti. On parempi valita: lilja, haapa tai lehtikuusi. Näiden puulajien lämmönjohtavuus on vähäistä ja tämän materiaalin rakenteet säilyttävät muodonsa pidempään. Laudan ulkopuolelle rakennustyön lopussa on välttämätöntä peittää antiseptinen liuos, ja sen sisällä on suositeltavaa peittää vuori kaksinkertaisella huonekalulakalvakerroksella. Höyryhuoneen ja pesun lisäksi.

Kiinnitä sitten pohja trimmiin luotettavasta puusta, jonka osa on 10 x 10 cm. Liitä ne nurkkiin neljäsosaan ja kiinnitä ne hyvin kynsillä. Jotta alarunko- ja kulmasuodat eivät muutu työskentelyn aikana, ne on sijoitettava betoniin upotettaviin metallisiin tappeihin. Samaa puutavaraa tulisi käyttää yläreunassa.

Seinissä on asennettava saman palkin välitelineet. Säätiön vedenpitävyyteen on sijoitettava lokit lattiaan, minkä vuoksi kaikki levyt, joissa on 15x5 cm osa, tekevät.

Jäljitelmä- tai koriste-vuoraus - edullinen ja yksinkertainen ratkaisu kuin voit pehmustella ulkokehyksillä. Rungon kylvyn ulkoseinän tekeminen paneeli on sijoitettava vaakasuoraan. On välttämätöntä välttää vuoraukset vuoraukset, varmistaa sen päällekkäisyydet, tämä menettely olisi tehtävä erittäin huolellisesti, jotta vältetään tarpeetonta kosteutta päästä vuori.

Valokuvakehys kylpyamme omilla käsillään:

Kehyshaudan katto omilla käsillä

Seinien yläreunaan on asennettava 8 kattopalkkia, joiden leikkaukset ovat kannattimien kulman alla. Ensinnäkin laita äärimmäiset kattotuolit. Tämän jälkeen muutamat kattotuolit kiinnitettiin keskelle. Loput naulat ovat naulattu harjan läpi katon toisen puolen ja sitten toisen kanssa.

Asenna pystysuorat pylväsjalustat, määritä paikan koko. Sitten yhdensuuntaisilla tankoilla avaa aukko ullakolle. Äärimmäisissä naaristoissa urissa leikataan konsolipalkit. Heidän on kynsistettävä etulevyt, kiinnitä katoksen pää.

Seinien eristämiseksi kylvyssä on käytettävä valssattua materiaalia, jonka paksuus on 50 mm. On välttämätöntä asettaa eristys pystysuorien telineiden väliin ja naulata ne sitten säleet.

Myös mineraalivillaa tai valmiita mattoja käytetään kehyshauteiden eristykseen. Niiden koko on 1000x600 mm ja paksuus 100 mm.

 • Hintarakenteinen rakentaminen on halvempaa kuin puun tai hirsien rakentaminen.
 • Tällaiset kylvyt on rakennettu helpommin.
 • Kylpy on hyvin kevyt, se on hyvä etu niille, joilla on pehmeitä maaperä.
 • Nopea rakentaminen, tämä kylpy on rakennettu hyvin nopeasti.
 • Yksinkertainen hoito, eristys ja kylpytakit voivat alkaa heikentyä jatkuvan lämmityksen takia.
 • Puistojen aikana ei ole tuoksua puuta. Runko-amme ei ole terapeuttinen iholle ja keholle.

Rakenteisen kylpyammeen rakentaminen, kuten ymmärrät, ei ole niin vaikea tehtävä. Ja sen hyvä etu on se, että rakentamisen päätyttyä ei ole välttämätöntä odottaa materiaalin kutistumista, voit heti aloittaa höyryttämisen. Jos tämä lähestymistapa ei sovi sinulle, voit rakentaa kylpyamme baarista. Voit onnistuneesti ottaa höyrysaunan sisään rakennettuun kylpylään sinä henkilökohtaisesti.

Runko kylpyamme: rakennamme pohjan omilla kädillä

Kehykylvyn rakentaminen omiin käsiisi on hyvin yleistä. Tällöin tärkein työvaihe on kehyshaudon perustan oikea valinta. Koska runko-altaat ovat kevyitä rakenteita, voit säästää paljon käyttämällä taloudellisia ja luotettavia perustyyppejä (alkaen puinen kellari ja päättyy yksinkertaisella nauhalla).

Kehykset kehyshaudan rakentamiseksi omin käsin

Kun olet hankkinut kaikki tarvittavat materiaalit ja tuonut ne rakennustyömaille, voit jatkaa omalla kädelläsi kehyshaudan suoraan rakentamista.

Rakenna runko-amme

Kun rakennat omia käsiä, noudata seuraavaa toimintasuunnitelmaa:

 1. Puhdista säätiön tulevaisuus,
 2. Aseta laskentaan valittu betonipohja;
 3. Tee seinärakenne kehystekniikalla;
 4. Luodaan kattorakenne;
 5. Työn päätyttyä suorita sisäinen asennus (lattian asennus, täydellinen sisustus ja lisärakenteiden asentaminen huoneeseen).

Jokainen esitetyistä kohteista voit helposti tehdä sen itse ja löytää paljon hyödyllistä tietoa Internetistä. Artikkelissa tarkastellaan tärkeintä vaiheessa kylpylärakennuksessa - säätiön valintaa ja sijoittamista.

Mikä säätiö valitsee kehystystekniikan kylpytuotteiden rakentamisen?

Runkorakenteet esitetään periaatteessa kevyiden rakenteiden muodossa, jotka koostuvat pienistä telineistä (maksimipituus 3 metriä), paneelien tai levyjen muodossa oleva sisä- ja ulkopinnoite sekä seinissä oleva eristys.

Tämän seurauksena mikään yksikerroksinen kehyshaude on pieni kuolleen painonsa, joka kestää kaikentyyppisiä perustuksia. Tässä tapauksessa betonipohjan valinta riippuu vain pohjaveden ja maaperän ominaisuuksista.

Jos aiot rakentaa yksikerroksista rakennetta, mutta 2-3 kerrosta oleva kylpylä, on otettava huomioon rakenteiden paino ja lumikuorma laskiessa säätiön tyyppiä.

Puupohjan vaihtoehdot helppoa runko-ammeelle

Puutavara-betonipohjan käyttö on mahdollista vain pienikylpyihin, joiden pinta-ala ei ylitä 12 neliömetriä. Tärkeintä tässä on laskea oikein puun halkaisija ja omat kädet tasoittaa taso tasaisesti.

Yksinkertaisen puisen pohjan rakentamiseen tarvitset vain yhden tason, jotta saat näkyviin muutaman palkin, joka kiinnitetään osuuksilla sivuilta. Tämä säätiö on osoittautunut pienikokoisten runkorakenteiden rakentamiselle, erityisesti savi- maaperän olosuhteissa. Maaperän kausittaisesta liikkuvuudesta huolimatta pohja ei pääse kylvyn alle ja kestää useita vuosia.

Säätelemällä palkkeja säätöön on välttämätöntä käyttää niitä erityisellä liuoksella, joka estää kuitujen mätänemisen ja kastumisen.

Vaihtoehto sarakkeen pohjalle

Pylväsbetonialusta on alttiina, jos paikassa on korkea pohjavesi. Lisäksi hän luottavaisesti pitää kylpyamme myös epätasaisen jakautumisen ja maaperän heterogeenisen koostumuksen tapauksessa. Tällaisen säätiön rakentaminen omiin käsiisi ei tarvitse palkata lisävarusteita tai rakennustyötä.

Koko sarja tarvittavia materiaaleja tulee alas vuokraamalla hyvä porata, ostaa useita asbestia tai muoviputkia ja 8-10 pussia sementtiä yhdessä 10 pussia hiekkaa. Pylväsperustan asemointi jaetaan vaiheisiin:

 • On tarpeen tasoittaa maaperä paikan päällä.
 • On tarpeen merkitä paikka, jossa tulevat pilarit sijaitsevat.

Varmista, että asetat vähintään 10 betonipylvästä, ja ne on asennettava tulevan kylpyammeen kulmiin.

 • Poraa läpimitaltaan 10-15 cm reiät ja suorita kattotavan materiaalin vedeneristys jokaisen kuoppaan.
 • Vaivaa betoni omilla kädillä ja kaada se varovasti kaivoon, jossa muoviputki on asennettava.
 • Korkeudeltaan 20-30 cm maasta sinun täytyy kiinnittää putki ja odottaa betoniseoksen kovettumista. Älä unohda vahvistaa pylväitä.
 • Järjestä pieni grilli puupalkilla. Se yhdistää suoraan kaikki betonipilarit ja toimii pohjarakenteiden pohjana.

Rakentajat suosittelevat tällaisen perustuksen rakentamista vain maaperään, jossa jäädytyssyvyys ei ylitä 1 metri.

Pallin ja ruuvien pohja kehyshauteelle

Tämäntyyppistä pohjaa käytetään vain vaikeissa maissa, joissa pohjavesi on lähellä ja maaperän jäädytyssyvyysarvo ei ylitä 0,5 metriä. Metallipallot puolestaan ​​antavat sinun päästä kantajakerrokseen ja pysyvän tukevasti maassa. Katso video, miten järjestää paalusäätiö kylpyyn omilla kädillä.

Pallot ja ruuvat jalustan rakentaminen omilla kädilläsi tarvitset jopa 5 hengen tiimiin. Työ on seuraava:

 1. Aiemmin puhdistetulla alueella paalujen tulevan paikan sijainnit on merkitty.
 2. Porauksen avulla kaivetaan reiät, joiden läpimitta on enintään 40 cm, joka on laskettu sen jälkeen, kun se on tutkittu ja saatu täydelliset tiedot maaperästä.
 3. Metallipallot kiinnitetään pystysuoraan maahan.
 4. Pohjan rakenne on kiinnitetty hitsaamalla ja kiinnitetty vanteilla.

Rakennekynnyksen nauhapohjan rakentaminen

Nauhan perusmuunnos oletetaan vain, jos on luotettava maaperä (hiekka, hiekka jne.). Lisäksi nauha ei ole kauhea kallistuva maaperä, ja se on paljon kustannustehokkaampaa kustannusten kannalta verrattuna edellisiin versioihin. Katso videota, kuinka järjestää liuskan perustus kylvyn alla omiin käsiisi.

Tee nauhan rakentaminen omiin käsiisi seuraavalla tavalla:

 • Kehykylvyn ennalta valituilla rakennuskohteilla tulevan rakenteen ääriviivaa kohti kaivetaan 40 cm: n kaivo, jonka syvyys on enintään 0,5 m.
 • Seuraavaksi, epäpuhtauksista puhdistettu hiekka kaadetaan kaivoon, joka on perusteellisesti ja kerroksittain pakattu.

Nopeuttaa hiekkapuhallusprosessia vettä jatkuvasti vedellä. Joten hän käy läpi kutistumisprosessin paljon nopeammin.

 • Laatta on sijoitettu kaivannon yläpuolelle, joka on hitsattu metalli hitsatuilla putkilla pohjasta ja kiinnitetty sauvojen leveydellä.
 • Kun koko teippi on vahvistettu, se jää vain kaatamaan betonia yhdellä passilla.
 • Laitat ruberoidiliuskan muodostetun pohjarakenteen päälle - tämä suojaa tulevan rakenteen kehysseinämät kosteudelta.

Tästä johtuen riippumatta siitä, millä perusteella valitset kehyshaudan rakentamisen, tärkein asia on se, että se luo luotettavan ja kestävän tuen, eikä se itke mitään milloin tahansa vuoden eikä maaperässä.

Miten rakentaa kehys kylpyamme maassa omilla käsillään

Kauneushoitojen tuomista eduista ja iloista jokainen omistaja tietää lähiöalueen. Siksi monet pyrkivät varmistamaan, että heillä on tämä rakenne omaan käyttöönsä. Mutta ei kaikilla ole tilaisuutta, aikaa ja rahaa rakentaa tätä tiilen tai pyöreiden lokien rakennetta. Lähtö on kehyshaudan rakentaminen omiin käsiisi. Jos käsittelet oikein eristys- ja vedeneristysasioita, se toimii pitkään.

Materiaalien rakentaminen ja valinta

Kaikki rakentaminen alkaa materiaalien suunnittelusta ja hankinnasta. Jos haluat aloittaa ostokset, sinun on kehitettävä suunnitelma.

Piirustuksen kokoaminen tarvitset:

 • määritä paikka;
 • tutkia maata tässä paikassa, koska se vaikuttaa säätiön valintaan;
 • selvitä itsellesi, mikä muotoilu on sinulle sopiva.

Sisällytä projektin vakiokylpyhuoneita: odotushuone, eteinen, suihkuhuone ja höyrysauna. Myös uunin sijainti on ilmoitettava kylvyn kaaviossa.

Hankeasiakirjojen tekeminen älä unohda yksittäistä tietoa. Määritä ehdottomasti kaikki - ilmastoinnin tyypistä ja savupiipun ominaisuuksista sisätiloihin, ulkotiloihin ja kattoihin viimeisteltyihin materiaaleihin.

Määritä suunnitteluvaiheessa kunkin huoneen koko ja osoita ne kaaviossa. Harkitse samanaikaisesti, kuinka monta henkilöä on samaan aikaan höyryhuoneessa. Sen ei pitäisi olla liian täynnä, mutta liian suuri kylpy on vaikea lämmetä.

Optimaalinen höyrysauna on mitoitettu 2400x2000 mm ja kattokorkeus on 2200 mm.

Usein höyrysaunan ystävät tekevät hankkeita lisäpalveluineen: lepohuone, biljardihuone, uima-allas, jne. Kylpyammeessa on mukava käyttää kylpyammeita.

Jos otat vastuullisen lähestymistavan sellaiseen vaiheeseen kuin suunnittelu, niin se on paljon helpompaa rakentamisen aikana.

Kun hanke on valmis, voit laskea rakennusmateriaalin määrän. Tarvittaessa nämä tiedot sopivat itse hankkeeseen.

Teknologia perustaa säätiö omilla käsillään

Kehykylvyssä voit käyttää mitä tahansa säätiötä.

Erittäin helppo rakentaa, luotettava. Käytetään pieniin ja kevyisiin rakenteisiin. Sain suosioastani alhaisista kustannuksista ja nopeasta tuotannosta. Valittaessa perustuksia tärkeitä parametreja ovat maaperän jäädyttämisen syvyys ja pohjavesien esiintyminen. Piles tulisi sijoittaa syvemmälle kuin tämä taso. Lisäksi luotettavuuden parantamiseksi minimoi tukipisteiden välinen etäisyys. Valmistaudu kaivaamaan syvää.

On olemassa tiettyjä hienouksia, jotka käyttävät paalusäätiöitä:

 1. Tämäntyyppinen säätiö sopii parhaiten epävakaan maaperän (hiekka, turve). Tällöin kannat tuodaan maaperään syvyyteen, jossa on vankka tukeva tuki. Siten rakenteen paino putoaa hyvään maahan.
 2. Jos maaperä jäätyy alle 1500 cm, paalut ovat hyvä tukikohta.
 3. Jos maaperän pinta on epätasainen ja voimakkaasti kuoppainen, myös pylväsperustainen rakenne on ainoa tie ulos. Tällöin sinun ei tarvitse suorittaa paljon töitä sivuston tasoittamiseen.
 4. Toinen tyyppinen maaperä, joka sopii paalun perustusten soveltamiseen, on tiheä. Jotta kaivaa kaivantoa tai kuoppia siinä, sinun täytyy panostaa paljon. Porauskaivo on paljon helpompi porata.

Ainoa haitta on hyvä lämmönjohtavuus. Tällaisten paalujen lattian on oltava hyvin eristettyjä.

Paalujen sijainti ja koko

Paalujen sijaintipaikan avaintopaikat ovat rakennuksen kulmat, paikat, joissa ulompi seinä kiinnittyy seinään ja tietenkin on välttämätöntä asentaa välivipoja seinille. Tukien välisen etäisyyden on oltava vähintään 2 metriä, jotta se ei häiritse pohjan kantavuutta.

Et saa tehdä halkaisijaltaan alle 20 cm: n pylväitä. Mitä enemmän tämä parametri on, sitä parempi on säätiön kantavuus.

Jotta voisit ymmärtää, kuinka kauan poleja tarvitaan, sinun on tiedettävä:

 • kuinka syvälle maaperä jäätyy läpi;
 • millä syvyydellä alkaa luotettava, ei-kelluva maa.

Jäätymisen taso tietyllä alueella on lähes ennallaan. Mutta maaperän kuntoa varten testiporaus tulee pelastamaan, mikä näyttää kaiken.

Askel askeleelta ohjeita tiilien kasaan

Pohjamaa luodaan usein myös ryövärit tai tiilet. Ne kiinnittyvät toisiinsa konkreettisella ratkaisulla. Tällaisten pilarien käyttö on samaa tekniikkaa kuin paalut. Tämä koskee myös niiden välisiä etäisyyksiä. Kulmapolvet on tehty neliömetriksi (380 x 380 mm) ja välikolvet ovat suorakaiteen muotoisia (380 x 250 mm). Niiden on noustava maaperän yläpuolelle 300-400 mm ja mennä syvyyteen 250-300 mm.

Kaikki säätiön rakentamistyö tapahtuu useassa vaiheessa:

 1. Tasaa ja tyhjennä alue.
 2. Merkitse paikat, joissa pylväät ovat.
 3. Poraa tarvittavat syvyydet. Vedenpitävä pohja.
 4. Kaada betonia vähitellen, niin saat putken niin varovasti kuin mahdollista.

Tämä on yleisin perustapaus. Ja ei vain kylvyn rakentamiseen. Hän sai suosionsa rakentamisen helppouden takia. Ihanteellinen ei-virtaaville kiinteille maaperäille, syvälle pohjaveteen.

Kylvyn rakentamiseen ei tarvita liian syvää, varsinkin jos maaperä ei jäädy läpi paljon.

Jos kylpyamme tarvitsee erillisen perustan, on parempi aloittaa sen rakentaminen yhdessä koko rakennuksen pohjan kanssa.

Suorita vaiheet seuraavassa järjestyksessä:

 1. Hyvin selkeä paikka, jossa kylvyt rakennetaan, ja ympäröivä alue. Tasaa maata niin paljon kuin mahdollista.
 2. Aloita merkitsemällä pohjakerroksen sisempi muoto. Voittaa 2 tappia maahan ja vedä köysi niiden väliin.
 3. Käytä rakennekulmaa mitattaessa 90 asteen kulmia jo asetetuista tappeista ja mittaa mittaetäisyys seuraavalla mittakaavalla.
 4. Vedä köysi tappien väliin.
 5. Tee ulkoinen muoto samalla periaatteella. Köysien on oltava 100 mm: n etäisyydellä. Tämä on rakenteen tulevien seinämien leveys.

Kaada betoniseos vähintään 500 mm: n korkeudelta. Joten betoni ei pääse lamaannuttamaan.

Lattiarakenteen muodostaminen ja sen lämpöeristys

Voit lisätä kylpyammeen käyttöikää, jos noudatat lattian asennusohjeita. Näin vältytään lämpövuotoilta ja lattialevyjen huonontumiselta sekä muutamilta muilta epämiellyttäviltä seurauksilta.

Kylpyammeen asentamiseksi noudata seuraavia ohjeita:

 1. Lattian alempiin viipeisiin kaikissa kylpyhuonekalusteissa, paitsi suihkussa, on kiinnitettävä palkit 50 x 50 mm: n osuudella.
 2. Heille asetettiin levyjen karkea lattia.
 3. Sijoita sitten vesikerros, esimerkiksi kateaine.
 4. Nyt voit suorittaa eristystyöt. Tätä varten voit käyttää mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa, jonka paksuus on 100 mm.
 5. Lopulliset vaiheet ovat höyrysulku (asfamiini on ihanteellinen) ja valmiin lattian asennus.

Suihkun lattia tehdään hieman eri tavalla:

 1. Tee erillinen pohja pesuhuoneelle. Tämä takaa, että lattia on aina lämmin ja kuiva nopeasti.
 2. Irrota maaperän kerros (0,5 m), tee 10 cm paksu hiekkamaljakkohuivit tässä kaivannossa.
 3. Asbestisementtiputkien halkaisijaltaan 100 mm: n lattiakaappeja. Ne voidaan asettaa pohjalle ja kaataa betoniliuosta, joka estää niiden siirtymisen.
 4. Putkille asetetaan leikkuulaudan 40-50 mm paksu. Jätä väliin noin 6-7 mm kumitiivisteiden väliset aukot. Ne kiinnittyvät laudalle kynsillä.
 5. Paina lattia pohjalevyillä.

Miten laskea ja rakentaa seiniä

Nyt, kun pohja on jäätynyt, lattia on tehty, voit alkaa rakentaa kylpyammeen seinämää. Tämän työn aloittamiseksi puun on oltava kuivunut hyvin. Koivupuun käyttö ei ole suositeltavaa, koska se joutuu nopeasti hajoamaan.

Ennen siirtymistä suoraan seinien rakenteeseen on suositeltavaa suorittaa materiaalin alustava laskenta. Tässä tapauksessa muista, että se on ostettava varastossa. Seinät asetetaan seuraavasti:

 1. Aloita työn alareunasta. Asennuksen yhteydessä on hankittava vahvoja tankoja, joiden poikkipinta on 100x100 mm. Yhdistä ne nurkkiin neljäsosassa, varovasti kynsi alas. Jotta pohjaventtiili ja siihen kiinnitetyt kulmasäleet eivät päätyisi, aseta ne 20 mm: n paksuisiin teräspinoihin, jotka on upotettava betoniin.
 2. Sama poikkileikkaus puusta käytetään yläreunan luomiseen.
 3. Rungon jäykkyyden lisäämiseksi asenna kahdeksan hammastusta kylvyn kulmissa.
 4. Seinien ulkoreunaa pitkin aseta keskimmäiset telineet samasta puusta, jolla vanteet on tehty.

Jotta et työskentelisi korkeudella, asiantuntijat suosittelevat seinien kehyksen rakentamista ja kiinnittämistä maahan ja nostavat ne ylös, aseta ne paikalleen ja kiinnittävät ne. Se on paljon kätevämpää ja nopeampaa.

Ristikkojärjestelmän asentaminen

Kattorakenteen rakentamiseksi on välttämätöntä valmistaa levyjä, joissa on 150 x 50 mm: n osa. Ne asetetaan reunalle ja pidetään yhdessä toistensa kanssa. Kaarteiden välisen etäisyyden tulisi olla 100-120 mm. Pystyt pystysuunnassa, kiinnitä ne "kaulaliinat", liitä ne yläpuolella olevaan harjanteeseen.

Ulkopuolella sinun on jätettävä noin 400 mm: n palkit.

250 mm: n kattomateriaalilla. Kiinnitä ne harjanteen suuntaan.

Kattotuolit kiinnitetään erityisillä metallilevyillä.

Asennuksen helpottamiseksi kerää katon koko "luuranko" maahan ja nosta se sitten paikalleen, kuten seinien tapauksessa.

Oikea ja käytännöllinen eristys: yksityiskohtaiset ohjeet

Runkorakenne on erittäin kevyt, joten eristeen tulisi olla myös sopiva seinien muodonmuutoksen välttämiseksi.

Kun valitset lämmitintä kylpyyn, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä:

 • materiaalin on oltava hyvä lämmöneristyskyky;
 • sen ominaisuudet eivät saisi haalistua altistuessaan korkealle lämpötilalle ja kosteudelle;
 • ei pitäisi olla myrkyllisiä päästöjä;
 • Sen on oltava tulenkestävä.

Taulukko: mikä lämmitin valita

Kivennäisvilla muodostuu hienoisten kuitujen pleksit, jotka saadaan sulattamalla kiviä tai metallurgisista jätteistä. Kun nämä kuidut on kudottu, niiden välissä on tyhjiä tiloja. Tästä johtuen mineraalivillalla on hyvät lämpöeristysominaisuudet.

Materiaalille on ominaista epäorgaanisten aineiden korkea sulamispiste, joten sitä voidaan käyttää kylvyssä. Suuri kosteus ei myöskään haittaa mineraalivillaa.

Vaiheet eristyksissä

Kylpyammeen seinämien eristäminen on edelleen rakennusseinien vaiheessa. Lämmöneristysmateriaali sijoitetaan runkorakenteiden laakeriosien välisiin aukkoihin. Vedeneristys asetetaan päälle. Siten ilmenee "piirakka", jonka keskellä on lämmitin, ulkopuolella - vedeneristys molemmin puolin - päin.

Asiantuntijat suosittelevat eristyksen tekemistä kahdessa kerroksessa, joista toinen on levyt ja toinen tela. Näin ollen kaikki tarpeettomat halkeamat poistetaan, ja kylpy on hyvin eristetty. Sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että näillä materiaaleilla on sisä- ja ulkopuoli.

Lämmitystarvikkeet lähellä uunia

Tämä on paikka, jossa lämpötila saavuttaa korkeimman pisteensä. Siksi seinät on suojattava tulipalolta. Jotkut käyttävät tätä asbestilevyä. Toiset uskovat, että tämä materiaali ei ole kovin hyödyllinen ihmiskehoon ja suosittelee basaltin tai isolonin käyttöä. Mutta kaikenlaiset materiaalit sopivat erinomaisesti alttiiksi korkeille lämpötiloille, suojaamaan kylpyammeen seinämät epämiellyttäviltä seurauksilta.

Se on ehdottomasti kiellettyä käyttää polyetyleeniä höyryesteinä. On parempi asettaa folio lähelle liesi.

Lattian ja katon eristys

Tämä työ voidaan tehdä useissa vaiheissa:

 1. Tampa maahan perusteellisesti. Kaada betonipohjapinnoite.
 2. Aseta kerros vedeneristysmateriaalia (kateaine tai tiheä polyeteeni).
 3. Aseta eristys.
 4. Jälleen kerran peitä vedeneristyskerros.
 5. Täytä betonipinnoitteen yläkerros.

Näin tehdään karkea kerros. Sitä voidaan edelleen käsitellä vedeneristysratkaisuilla täydellisen jähmettymisen jälkeen. Tämä suojaa lisäksi lattiaa kosteuden läpäisevyydestä betonirakenteiden läpi ja pidentää käyttöikää.

Katto on eristetty käyttäen samaa tekniikkaa kuin seinät:

 1. Kiinnitä höyrysulku katon kattoon.
 2. Lay eristäminen.
 3. Peitä toinen höyrysulkukerros.
 4. Viimeinen vaihe - päin.

Ainoa ero työvaiheessa on se, että katossa, höyrysulkumateriaalin ja verhousmateriaalin välillä on jätettävä pieni tila luonnolliselle ilmanvaihdolle.

vedeneristys

Sen lisäksi, että seinät on lämmitettävä, niitä on silti suojattava kosteudelta. Tätä helpotetaan kahdella syyllä:

 1. Kosteudelta altistumisesta erisuuruiset eristykset vähenevät eristyksen laadun vuoksi. Ja kylpylä ei ole kovin hyvä.
 2. Lämmöneristysmateriaalit kuivuvat pitkään, kun kosteus joutuu niihin. Tämä voi aiheuttaa muotin ja roiskeita, jotka voivat mennä kehykseen.

Höyrynesteaineena voidaan käyttää:

 • alumiinifolio (se ei ainoastaan ​​suojaa kosteudelta, vaan heijastaa myös lämpöä);
 • Asfaltti, joka on ympäristöystävällinen, on halpa;
 • polyeteenistä.

Katemateriaalia voidaan käyttää vedenpitävänä. Sitä ei kuitenkaan suositella kylvyn viimeistelyyn, sillä korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta se alkaa hajuantua epämiellyttäväksi.

Paroizolyatsionny-materiaali on asetettava päällekkäin ja liimataumat metalloidulla teipillä.

Kesä- tai talvikauhat ulkona ja sisustuksessa

Kehyksen ei pidä palvella sinua pitkään, vaan myös olla ulkonäöltään kaunis.

Asiantuntijat suosittelevat ulkopuolisen viimeistelyn tekemistä kovapuusta. Maaliin tulee asettaa vesitiivis materiaali ja eristys.

Sisävuorojen ei pidä olla vain kauniita, vaan myös kestämään korkeita lämpötiloja ja kosteutta. Havupuiden vuoraus sopii täydellisesti tähän tehtävään. Älä käytä sitä höyryhuoneessa, koska se voi tuottaa hartsia. Sopivampi on lehtikuusi.

Linden - loistava vaihtoehto katon viimeistelyyn ja hyllyjen ja aurinkotuoleihin.

Armeijan ihmisten mielipiteet runko-altaista

Vähäisellä materiaalivälineellä voit rakentaa hyvän runko-amme omalla kädelläsi. Unionin ajankohtana oli usein välttämätöntä käyttää tätä menetelmää sokkirakentamisessa. Tietenkin nämä olivat ruma, nopeita korjauksia. Joskus runko koottiin yksinkertaisesti hylättyihin lokeihin, uuniin käytettiin improvisoitua "ihmeuuni", joka on valmistettu suuripanoksista teräsputkesta, jossa alaosa on uuni, yläosa on säiliö veden lämmittämiseen. Mutta talvisin olosuhteissa niitä voitaisiin käyttää. Nyt voit ajatella hyvää muotoilua, tietojoukon hyötyä. Haluamme vain.

Kehyshaude on erittäin käytännöllinen ratkaisu, jos vielä lähestyt mielessä, ei ole ongelmia. Tietenkin on monia yrityksiä, jotka harjoittavat tätä liiketoimintaa, mutta jos sinulla on vapaa aika ja tietämys, voit tehdä sen itse! Lisäksi minä itse olen tehnyt tämän ystävän kanssa. Säätiötä käytettiin pylväskappaleina, ja runko itsessään on valmistettu puusta, sitten seinät levyt, vedenpitävä, eristys, tehty seinään paneelin, joka asetti polyeteeni.

Mielestäni hyvä budjettivaihtoehto. Tietenkin log kylpy on klassikko, mutta runko versio voit tehdä kaiken nopeammin ja liidellä kylvyssä, eikä työssä sen rakentamisen. Ja lujuuden ja lämmönjohtavuuden kannalta on epätodennäköistä, että luuranko tuottaa jauhaa.

Jos lähestyt rakenteen rakentamista täysipainoisesti ja noudata sääntöjen mukaista työtä, sinulla on kylpyamme, joka toimivuuden ja kestävyyden kannalta ei ole pahempi kuin puusta valmistettu. Samaan aikaan se maksaa paljon vähemmän ja rakentaa sitä nopeammin, ja voit tehdä sen itse. Tästä syystä esikaupunkialueiden omistajat suosivat yhä kehysrakenteita.

Valitse ja tee kehyskehyksen pohja

Ensimmäinen ja tärkein perusta mille tahansa rakenteelle, mukaan lukien kehys, on perusta. Se riippuu siitä, kuinka kauan rakennus pysyy, onko se vääristäviä, muodonmuutoksia, halkeamia seinämissä, kuinka paljon kutistumista tapahtuu. On tärkeää valita ja rakentaa runko-osan pohja.

Pieni kehys kylpyläpaikka sivustossa

Mikä määrää valinta

On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, jotka sopivat kylpyyn. Ennen kuin päätät näkemyksestä, on kuitenkin tehtävä joitain analyyseja sekä rakennuksesta että sen alueesta, johon se rakennetaan.

Joten, rakenne. Bath, joka on rakennettu itselleen maassa, usein ei kovin raskas ja iso. Se on todennäköisesti pieni kehysrakennus odotushuoneessa, höyrysaunassa ja suihkuhuoneessa. Kehyshaude eroaa helposti, joten pohja ei saisi olla monoliittinen tai nauha. Tällöin kokonaispainoa ei muuteta kovin paljon huonekalujen asennuksen jälkeen - harvoin laittaa raskaat kaiuttimet ja sängyt kylpyyn.

Pieni kylpyamme

Kuitenkin, jos rakennat valtavaa ja suurta kylpyhuonetta, jonka saatat olla tekemässä, säätiö ei saa millään tavalla tuottaa talon tavanomaista perustaa. Tällaisilla kylvillä ei ole kolme huonetta, mutta paljon muuta, ja voidaan asentaa uima-allas, joka voi täynnä vettä painaa yli tonni. Kaikki nämä vivahteet on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Suuri kaksikerroksinen kylpyamme

Jos kylpyamme ei ole sivuston ensimmäinen rakennus, niin tiedät jo, millaista maata sinulla on. Hiekkapohjaisilla maaperillä, jotka eivät käytännössä kutistu, voit asentaa kevyt säätiön. Sokerimaisilla tai löyhillä mailla, jotka ovat erityisen yleisiä jokien ja järvien alueella, on parempi laittaa nauhatalusta vähemmän liikkuvaksi.

Tyypit ja ominaisuudet

Kehyshaudan alla valita usein yksi kolmesta erilaisesta perustasta:

Jokaisella näistä tyypeistä on omat ominaisuutensa, me kaikki katsomme.

Hihna on monoliittinen perustus, joka koostuu sementtiseoksesta, joka kaadetaan nestemäiseen muotoon muottipesässä. Muotti on kehys tulevalle säätiölle.

Strip-pohja kylvyssä

Nauhapohjan edut:

 1. Riittävän luotettava.
 2. Säilyttää suuren painon rakennuksesta.
 3. Sitä voidaan käyttää eri maissa.
 4. Käytännössä ei ole kutistumista.
 5. Rakennuksen muodonmuutos, jopa jonkin aikaa - on vähäinen.

Koska tämä on monoliittinen pohja, osa säästä ei muutu suhteessa toiseen, joten kehyksenrakennus ei ole taivutettu.

Tiiliseinä

Nauhatuloksen epäkohtaa voidaan kutsua sen suuremmaksi arvoksi suhteessa muihin lajeihin. Tässä tapauksessa sinun täytyy tilata erityisiä laitteita, jotka tuovat betonia, kaivaa kaivannon muottipesän alla. Jos sivusto on kaukana kaupungista, teippipohjan kustannukset ovat monta kertaa enemmän kuin muut lajit.

Pylväsperusta on pohja, jonka muodostavat sementin tai lohkojen pylväät, jotka sijaitsevat tietyllä etäisyydellä toisistaan.

 1. Paljon halvempaa kuin nauha.
 2. Se on paras vaihtoehto kevyille rakennuksille - mökit, pieni kylpyamme.
 3. Helppo asentaa käsin.

Pylväspohja kylpyyn

Pylväspohjan haitat ovat sen universaalisuus - se soveltuu vain hiukkasmaisille kevyille rakenteille. Savi-maaperillä pylväät "tanssivat" ja epätasaisesti suhteessa toisiinsa, talon seinät ovat epämuodostuneita, halkeamia ilmenee. Sementin tai lohkojen toimitus varten sinun on myös tilattava kuljetus, mutta voit kaivaa hylsyt itse. Decking voidaan tehdä myös itse, jos aiot käyttää sementtiä. Ja lohkojen osalta sitä ei tarvita ollenkaan.

Tällainen perusta on lähes yleinen kehyshaudan alla. Sen edut:

 1. Paras hinta.
 2. Se voidaan asentaa vaikeisiin maaperään.
 3. Säätiön korkeus on säädettävissä ja hinta ei muutu säätiön korkeudesta.
 4. Nykyaikaisia ​​korkealaatuisia paaluja käsitellään suojakerroksella, joten ne eivät kaadu ja eivät heikkene.
 5. Ne asennetaan hyvin nopeasti - kestää 1-2 päivää täydellisen perustan muodostamiseksi.

Kylpy- ja ruuvin pohja kylpyyn

Pile-pohjan haittapuolena on valtava määrä vähärasvaisia ​​paaluja, joita myydään maassa. Tuotannossa standardeja loukataan säästämiseksi - suojaava kerros valmistetaan lähes 2 kertaa ohuemmaksi kuin normi vaatii. Käytetty kiinalainen heikkolaatuinen maali, joka irrotetaan paalusta asennuksen aikana. Naarmuuntumispaikoissa, varsinkin jos maa on hiekkaista ja soraa, ruoste näyttää hyvin nopeasti, mikä voi vahingoittaa ruuveja lattiaan 5 vuodessa. Vahinko esiintyy nopeammin emäksisissä maissa.

Maaomamerkki

Riippumatta siitä, millainen säätiö valitset, sinun on aloitettava asennus merkinnällä. Et kuitenkaan tee laadukasta merkintää ilman suunnitelmaa. Joten mitä pitäisi näyttää suunnitelmassa?

Suunnitelman tulee näyttää ensin kaikki seinien mitat, erityisesti laakerit. Suunnittelussa on ymmärrettävä, että sisäiset kantavat seinät ovat välttämättömiä katon tulevana tukena.

Pohjapiirros

Sinulla on oltava selkeästi määritellyt mitat, on mahdotonta tehdä säätiötä ilman tarkkoja ulottuvuuksia. Pieni kylpy on helpompi tehdä.

On suositeltavaa määrittää, milloin rakennuksen perustaminen on, kuinka monta ovea, ikkunoita ja missä huoneessa tämä tai kyseinen huone sijaitsee.

Tee alaosaston merkintä kylvyn alla

Jos sinulla on suunnitelma, voit jatkaa merkitsemistä. Tätä varten tarvitset muutamia tappeja, jotka on ajettava kaikkiin säätiön kulmiin. Säätiön leveys on myös tärkeä. Köyden avulla on asetettava säätiön ulomman ja sisäisen viivan linjat.

Kun merkintä tehdään tällä tavoin, sarakkeiden ja paalujen asettamispaikat on merkitty pylväs- ja paaliruuveille. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,8 - enintään 2 metriä. Pohjan korkeus on maanpinnan yläpuolella 50-60 cm.

Vaiheittainen asennus

Minkä tahansa perustan osalta asennusvaiheet ovat hyvin samankaltaiset.

Pieni kylpyamme on helppo tehdä omalla kädelläsi.

 1. Valmistusalue. Tähän kuuluvat puhdistetut alueet, hedelmällisen maaperän kerroksen poisto, tarvittaessa maanalaisen koostumuksen analyysi, kuljetusväylien valmistelu.
 2. Merkintä.
 3. Nauhalle tai lohkoperusteiselle jelloitetulle pohjalle - kaivannon ja puunvalmistukseen.
 4. Sementtiseoksen kaataminen, lohkojen asentaminen, ruuvien paaluttaminen - yleensä laitteen päävaihe.
 5. Geometria, korkeusero jne.
 6. Säätö säätiö tarvittaessa. Se suoritetaan pääsääntöisesti nostaen sarakkeen tai liuskan perustan alaosat. Valitettavasti puristamalla kasa takaisin pohjaan on ehdottomasti kielletty.

Kehyksen kylpyamme

Niille ihmisille, jotka ovat saaneet työkalun ensisijaisen osaamisen ja joilla on ainakin jonkinlainen käsitys rakentamisesta, kehyskylvyn omilla kädillä ei pitäisi olla niin vaikea tehtävä. Rakentaa sen melko yksinkertainen prosessi ja on hyvin saatavilla yksittäisen kehittäjä. Ja ensimmäinen asia, kuten tavallisesti rakentamisessa, tekee säätiön.

Sijaintivalinta

Mutta ensin, valitse paikka tulevaisuudessa kylpy. Vanhoina päivinä kylvyt usein otettiin talosta ja sijoitettiin jokien tai järvien penkereihin. Siellä oli jopa koko kylpy kaduilla, kuten kaduilla kaduilla. Se ei ole niinkään ympäröivien lajien kauneus, kuin yrittäessä ratkaista vesihuoltoa. Vesi on lähempänä kantaa. Kyllä, ja tulen kätevä. Kylpy kaikki sama asia palo-epäluotettava.

Tästä syystä kylpylä on aina varattu päärakennuksilta. Yleensä syvyyksissä kiinteistön, jos yhdiste. Poissa asuntorakentamisesta, heinä- ja karjahyllystä. Nyt nämä säännöt ovat myös hyödyllisiä seuraamaan. Ja ylimääräiset uteliaat silmät ovat pienemmät.

Sinun ei myöskään pitäisi laittaa kylvyn lähelle kaivoa. Silti siellä on jätevettä. Ja jopa veden hävittämisen järjestäminen ei voi ratkaista koko ongelmaa. Joten veden ottamisesta pois. Ihanteellisesti noin kolmekymmentä metriä.

Monet siirtävät kylvökoneille. Mutta tämä ei ole aivan oikea lähestymistapa. Jätealueet ovat useimmiten tuhoutuneet. Ja kylpylöissä, joissa on jo runsaasti kosteutta, ylimääräinen vesi on hyödytöntä. Ja hirsitalo putoaa vähemmän ja kostuu. Kesällä hyttys käyttäytyy vaatimattomammin. Eri verisukut eivät kuitenkaan tarjoa mukavuutta alastomalle henkilölle.

Parhaita vaihtoehtoja voidaan pitää korkeina kuivina paikoin, joissa hiekka ja hiekka hiekka ja pohjaveden alhainen sijainti. Vaikka Karjalassa ja Komsomrom-alueella oli (ja siellä) oli kylpyjä, joiden perusta on korkeat paalut - tulvavakuutus.

Joka tapauksessa, hiekkaisella maaperällä vedenpoiston ongelma on helpompi ratkaista - se vain menee maahan. Ja tällaiset maaperät ovat paljon vähemmän savi.

Jos maaperä ei ota kosteutta hyvin tai pohjavettä on korkea, suunnittele kylvyn sijainti ottaen huomioon tuleva tai nykyinen viemäröintijärjestelmä. Sanoina, sinun on kuviteltava etukäteen, miten viestintä kulkee.

Säätiön tyyppi

Runkorakenne voi johtua kevyistä rakenteista. Ja koska perustettu suunniteltu kylpylä voi olla paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin tiiliseinien alapuolella. Mutta kuitenkin säätiön on oltava vahva ja luotettava.

Teknologian valinta riippuu maaperän ominaisuuksista. Pakolliset ottavat huomioon sen kantokyky kapasiteetilta. Useimmat pehmeät savipitoiset maaperät. Vähiten - kivinen ja rusto.

Kaikki säätelöt (paitsi laatat) lasketaan lasketun syvyyden alapuolelle. Siksi nauhan perustusta käytetään harvoin runko-altaaseen - liian kalliiksi ja perusteettomiksi. Useammin laitetaan pylväsruuveja tai ruuveja.

Suojaveden ja pölyisen pohjan laattaperusta on erittäin hyvä. Mutta se on melko kallista. Ja koska sitä käytetään vain äärimmäisen välttämättömyyden tapauksessa. Mutta hän pysyy hyvin suossa. Mutta kuten jo mainittiin, kylvyt ovat harvoin asetettuja. Joten takaisin meidän pino-ja pilarin rakenteita.

Piles ja pylväät

Helpompi tehdä sarakkeen säätiö. Loppujen lopuksi kehyssauna rakennetaan omin käsin. Siksi laitealusta ei saisi olla monimutkaista ja hankalaa.

Yksinkertaisin tapa on poraa pieniä kaivoja manuaalisesti tai kaasuporakoneella laskemalla jokaisen pilarin läpi 1,5 - 1,25 metriä seinän poikki ja kumpaankin solmukohtaan - kulma, seinien leikkaus, portaiden pohja ja niin edelleen. Syvyys - jäätymispisteen alapuolella, metroikovogo-maahan.

Asbestisementtiputket, joiden läpimitta on vähintään 150 mm, sijoitetaan niihin. Putket kaadetaan betonilla. Saamme pylväitä säätiön alle.

Jos kylpyamme kahdessa kerroksessa tai maaperässä ei ole niin rakentavaa (esim. Kosteaa), on parempi käyttää ruuvipalloja. Tällainen säätiö, samalla kun se noudattaa tekniikkaa, rakennetaan nopeasti ja yksinkertaisesti.

Kasa halkaisija valitaan rakenteen massan perusteella. Itse asiassa missään organisaatiossa, joka myy ruuvipalloja, ne auttavat sinua tekemään tällaisen laskelman täysin ilmaiseksi. On tärkeää, että sinä itse edustaa selvästi lopputulosta. Paalujen tyypistä ja koosta (ja maaperän luonteesta riippuen) ne ruuvataan käsin tai koneella.

Pilarien ja paalujen asennuksen jälkeen säätö yhdistetään grillage yhdeksi monoliittirakenteeksi.

Rostverk suorittaa varmasti lujitushihnan!

Ruuan päälle laittaa kaksi kerrosta vedeneristys. Mikä parasta, ei ole helppoa asettaa se kerroksittain, vaan liittää se bitumiin tai vähän älykkääseen kumimassaan.

Jos suunnitellaan jäteveden hävittämistä, reikää kaivetaan oikeaan paikkaan, täytetään tällöin hiekalla ja rauniolla. Murskattu kivi toimii eräänlaisena suodattimena ja hiekan täytön suojana. No, itse hiekka jakaa tasaisesti vettä sen myöhempää lähdettyä maaperään.

Ja vain antamalla rakennuksen melko vakavalle ja vankalle perustalle, he alkavat rakentaa seiniä.