Tee se itse - miten se tehdään itse

Pienistä puusta valmistetuista rakennuksista tai esivalmistettujen paneelien talosta ei tarvitse asentaa raskasta pohjaa, joka on tehty betonilaatasta. Optimaalinen ratkaisu on helppo ja nopea tuki, joka voidaan toimittaa ilman kalliita koneistuksia

TYYPIT EASY BASE

1. BELT FOUNDATION

Se on betonirakenne suorakaiteen muotoisen (joskus kaarevan) konfiguraation suljetun muodon muodossa. Se asetetaan koko talon kehälle ja sisäisten kantavien seinien ympärille. Valmisbetonilevyistä valmistettua betonielementtiä ei tuskin voida pitää helppoa: sen asennusta varten tarvitaan nosturi.

Toinen asia on matala monoliittinen betoni, joka on rakennettu pienille puurakenteille sekä kehystyyppisille taloille. Tällainen säätiö voidaan nopeasti rakentaa omiin käsiisi ilman raskaita rakennusmateriaaleja. Tärkeimmät haitat ovat materiaalien suuri kulutus ja vaikeus valmistella suurta määrää liuosta. Lisäksi kaikentyyppisten kevyiden perustusten osalta tämä on kallein.

2. COLUMNS BASE

Kuten nimestä käy ilmi, tällainen säätiö koostuu joukosta tukipylväitä. Betonia, tiiliä tai asbestisementtiputkia käytetään useimmiten materiaaleina niiden valmistukseen. Pilarit asennetaan talon kulmiin tukirakenteiden risteyksessä ja muissa paikoissa, joissa on suurin kuorma.

Pylväsperusta ei vaadi paljon aikaa ja materiaalikustannuksia, vaikka yksi henkilö voi asentaa sen. Ei ole yllättävää, että tämä ratkaisu on yksi suosituimmista puuraaka-aineen tai huokoisen betonin rakentamisesta. Samanaikaisesti lyhyen käyttöiän (30-50 vuotta) vuoksi ei ole suositeltavaa asentaa sarakepohjaa pääoman rakentamiseen.

3. PILED (SCREW) BASE

Pile (ruuvi) säätiö on toinen tapa nopeasti ja edullisesti rakentaa luotettava tuki kevytrakennukseen. Nähtävästi nämä ovat samat pylväät, muttei betonista, vaan teräsputkista.

Tällaiset putket on tehty terävällä päällä tai ruuvikierteellä. Pallot ruuvatetaan nopeasti maahan tiettyyn syvyyteen, jonka jälkeen päälle asetetaan grillaus - pohja, joka jakaa tasaisesti kuorman kaikkiin talon tukirakenteisiin.

Tämä paalusäätiön asennus ei ole kovin työvoimavaltainen eikä edellytä kalliiden laitteiden mukanaoloa. Ainoat poikkeukset ovat ne tapaukset, joissa huonon maaperän vuoksi on tarpeen käyttää tukia, joiden korkeus on yli 3 metriä.

Mikä säätiö valita?

BELT

Matala nauhaosasto soveltuu yhtä hyvin sekä runkoraketin että kevyen yhden kerroksen rakenteen muodostamiseen tangon, lokin tai solukonseptiin. Kuitenkin talojen rakentamista valmiista paneeleista tällaista säätiötä käytetään harvoin korkeiden kustannusten vuoksi.

Tämäntyyppisen perustuksen valinnassa on mah- dollisuus, että paikan päällä olevan maaperän tyyppi on myös erittäin tärkeä, sillä hihnan tyyppinen pohja pienellä syvyydellä voidaan asentaa vain kiinteälle, matalalle vuoraalle maaperälle.

columnar

Jos puhumme kehyksen tai kehyspaneelitalon rakentamisesta, tässä tapauksessa pilarien muodossa oleva tuki on paras vaihtoehto säätiölle. Sen rakentamiseen ei tarvita erikoislaitteita.

Pylväät voidaan asentaa vain pari päivää. Pylväsrakenne on kuitenkin hylättävä, jos talon kellarista on suunniteltu varustamista tai pohjavesi on liian korkealla. Sinun ei pitäisi rakentaa tällaista säätiötä talojen rakentamiseen, jonka projekti tarjoaa yli kaksi tasoa (kaksi kerrosta sekä ullakko).

Suositellaan rakentamiseen alueilla, joilla on suuret erotuserot tai hyvin liikkuvilla mailla. Sopii kaikkiin kevyisiin matalarakenteisiin rakennuksiin. Sitä voidaan käyttää budjetoitujen budjettien tyypiksi perushyödykkeiden esivalmistettujen talojen rakentamiseen: paalutukien asentaminen on 40% halvempaa kuin teippi monoliitti.

On selvää, että paalut, kuten pylväitä, eivät merkitse kellarin tai kellarin läsnäoloa. Ihanteellisessa mielessä talon kannalla pitäisi olla yksi tarina: kaksikerroksisten rakennusten tuet ovat vähemmän kestäviä.

HYVÄ SÄÄNTÖ FOUNDATION RAKENTAMISESSA

Leveys lähetetään

nauhan tuen asettamiseksi sen pitäisi olla hieman suurempi kuin itse säätiön leveys. Tämä mahdollistaa betoniliuskan vedenpitävyyden sen ulkopinnalta - niissä paikoissa, joissa se joutuu kosketuksiin maan kanssa.

Vedeneristysmateriaalina käytetään yleensä sulaa bitumia, joka peittää pohjan ulkoseinät kahdessa kerroksessa. Työn päätyttyä betonin ja reiän reunan välinen rako peitetään maan päällä.

ENNEN MAAN TYÖSKENTELYÄ

Minkään tyyppisen perustan asettaminen edellyttää tutkimustutkimuksia. Tämä auttaa ymmärtämään, millaista maaperää kohtaat ja mitä syvyyttä sinun on annettava talon tuki. muuten

jo rakennetun rakennuksen perustus voi voimakkaasti epämuodostaa pakkasella tai pohjavesi heikentää sitä.

SÄÄTIÖN SIJOITTAMINEN jo kaivettuun kaivantoon (kaivoon) ei voida asettaa pois myöhempään aikaan, esimerkiksi talven loppuun saakka. Sen pitäisi välittömästi jatkaa työtä. Jos näin ei tehdä, perusta kuoppaan alkaa murentua, pestä pois sateella tai jäädyttää, mikä tulevaisuudessa vaikuttaa erittäin huonosti koko rakenteen lujuuteen.

Jos on epäilystä siitä, että säätiö asetetaan ajoissa, on parempi aloittaa rakentaminen, kunnes sopivampi aika tulee.

SÄÄTIÖN ASENNUS

TAPE BASEEN ASENTAMINEN

Matalan pohjaseinämän nauha on asennettava 50-70 cm: n syvyyteen. Samanaikaisesti betonirakenteen alaosan ei pitäisi saavuttaa maaperän jäädyttämistä. Alustan laitetta varten säätöosan ulkopinta voidaan nostaa jopa 40 cm: n korkeuteen.

Ensinnäkin merkitsemme alueen suunnitelman mukaisesti, poistamme kasvullisen kerroksen ja tasoitamme alueen.

Seuraavaksi kaivamme kaivannon 400-500 mm leveä. Kaivannon syvyyden tulisi olla sama kaikkialla, mikä on helppo tarkistaa rakennustasolla. Kokoamme muottiin. Kaivannon pohja tiivistetään tiivistetyllä 20-30 cm: n paksuisella hiekkalaatikolla, mikä tekee säätiöstä vakaamman. Nyt asetamme vedenpitävään kalvoon siten, että se menee muottien reunoihin. Viimeisessä vaiheessa asennamme lujittavan verkon, jonka halkaisija on 8-16 mm, jonka jälkeen täytämme kaivannon betonilla.

COLUMN BASEEN ASENTAMINEN

Helpoin tapa asentaa ei-haudattu pylväspohja esipuristetuille betonilohkoille. Tällainen päätös olisi täysin perusteltu, jos on tarpeen rakentaa kylpy, huvimaja tai pieni yhden kerroksen kehysrakennus. Tukien muodostamiseen käytämme k-lohkoja vakiokokoisina: 400 x 400 x 200 mm. Jokaisen pylvään alla tarjoamme hiekka-sora-tyynyn ja täytämme sen oikein.

Asennetaan kokoonpannut telineet koko talon ympärysmitta, sijoittamalla ne 2-2,5 m etäisyydelle toisistaan.

Kiinnitämme vielä 2-3 pylväät sisäpuolella sisäpintaan. Käyttämällä tasoa me olemme vakuuttuneita siitä, että kaikki tuki pysyvät korkealla tasolla. Jäljelle jää vain se, että jokaisen kannen päälle asetetaan kattolamateriaali ja kootaan alusvoitelu.

Massiivisemman rakenteen vuoksi on parempi käyttää monoliittisen betonin pylväitä. On tarpeen asentaa ne maaperän jäädyttämiseen.

SÄILYTYKSEN ASENNUS

Ensin sinun on ymmärrettävä, kuinka monta paalua tarvitaan rakentamiseen. Mitä suurempi rakennuksen massa, sitä pienempi etäisyys tukien välillä ja sitä useammin ne on sijoitettava. Optimaalinen välys, jolla paalun kasaaminen tai ruuvaaminen on 1,5-2,5 m. Niiden halkaisija riippuu myös rakennuksen painosta ja voi vaihdella 108: stä 325 mm: iin. Kun tarkka määrä määritetään, merkitse alue pinnoilla ja aloita asennus.

Tukia voidaan kääntää koneellisesti tai manuaalisesti. Jälkimmäinen on halvin, joten rajoitetun budjetin on parempi mieluummin. Asettamme erikoispalkin paalin yläosaan ja aloitamme vähitellen ruuvaten tuen maahan. Se on tehtävä yhdessä, ja jos maaperä on savi, niin se on parempi meille neljä.

Menetelmässä ajoittain tarkistamme tason avulla, kuinka paalua tulee maaperään. Sallittu pystysuora kaltevuus - enintään 1,5-2 astetta. Tukin on sijaittava maan alla jäädytystason alapuolella. Moskovan alueelle tämä luku on 1,5 m. Kun kaikki säätiön elementit on ruuvattu, ne tasoitetaan korkeuteen lasertason avulla. Suositeltava paalukorkeus maanpinnan yläpuolella on 50 cm.

Täytä betoni kussakin kasa, ja sitten hitsata kärki. Nyt voit pinoa grillata.

Strip-pohjarakenne

Pylväsperusta kevyille puurakenteille

sisältö:

Valintana kevyt puutalo, mökki tai kylpyamme säätiö, innokas omistaja katsoo, että talon pohjan on oltava vahva, kestävä, mutta samalla halpa. Bar-pohja sopii kaikkiin näihin vaatimuksiin.

Hyödyt ja haitat sarakkeiden perustuksista

Tämäntyyppisellä säätiöllä on useita etuja:

 • Suhteellisen alhainen hinta
 • Vähimmäistyövoimakustannukset sen rakentamiseksi
 • Keveyttä. Säätiön alapuolella oleva maaperä laskeutuu vähemmän, mikä tarkoittaa, että säätiön alaa voidaan myös pienentää.


Perustapilarit voidaan tehdä betonista, raunioista, luonnonkivestä, tiilestä ja lippukivestä.

maavalli

Ennen kuin teet sarakkeen säätiön, sinun on valmisteltava sivusto rakentamiseen. Tee näin poista ylimääräinen maaperä ja poista sääntöjenvastaisuudet. Jos ylempi maa on savi, sinun on poistettava suurin osa siitä ja peitettävä se hiekalla.

Seuraavaksi sinun täytyy merkitä sivusto. Rakennelangan avulla merkitsemme paikan liitteenä olevan piirustuksen mukaan. Kietämme langan kahdella linjalla, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​toisiinsa nähden, ja etäisyys on yhtä suuri kuin tulevan nauhan perustuksen paksuus. Hallitsemme kierteiden leikkauskulmaa ja tulevan rakenteen kulmia, niiden tulee olla 90 °. Merkitään seinien leikkauspiste ja risteys sekä rakennuksen kulmat, suurin kuorma.

Koko merkittyyn alueeseen vie maaperä 30 - 40 cm: n päähän, jossa on liuskajohto. Teemme leveydeltään 7 - 10 cm enemmän, joten on olemassa paikka muottiin.

Pylväspohjan piirtämisen mukaan manuaalisen porauksen avulla tehdään kaivoja, joissa on sarakkeita. Käsikiristimen halkaisija on 150 mm, 200, 250, 400 mm. Jos pylväiden syvyys ei ylitä 1 m, seinien kiinnitys ei ole tarpeen irtoamista vastaan. Jos syvyys on suurempi, sinun on muodostettava levyt, jotta maa ei murene.

Kuopien pohjasta nukahtaa hiekkaa, kerros 10 cm.

Viime kerralla tarkistamme kaivojen sijainnin akseleiden ja tulevan säätiön tasaisuuden perusteella.

Pilarien sovittaminen säätiölle

Pylväiden järjestelyissä käytämme betonia, mutta sen vedeneristyslaitteistoa varten teemme pienen tempun.

Kahdesta kerroksesta kiertyvästä kateaineesta muodostamme tarvittavan halkaisijan putken. Liimataan liitokset teipillä ja liimataan putki ympärysmittaan. Aseta malli kaivoon, kunnes se pysähtyy maahan.

Vahvistustangosta 10-14 mm halkaisijaltaan ja 6 mm: n langasta neulomme ja hitsataan vahvikekehys. Aseta se kaivoon. Pylväiden yläosan tulee työntyä vähintään 15 - 25 cm: n korkeudelta.

Alamme täyttämään pilareita betonilla. Tee näin ensin kaivoon 20-25 cm ja nosta putki katemateriaalista niin, että betonin pohja leviää ja muodostaa pohjan. Sitten täytämme kuopan loppuun betonilla, muodostaen pylvään. Sähköisen upotusvärähtelyn avulla voimme ravistaa betonia niin, ettei siinä ole ilmakuplia ja tyhjiöitä.

Vaikka pylväiden betoni kuivuu, ottakaamme liuskan perustan.

Tapoja rakentaa pylväsperusta

Ennen pylväiden asennusta on käytettävä niin sanottua "tyynyä", joka on tehty betonista, betonista tai hiekasta. Se suojaa pohjaa uppoamisesta. Pylväät sijoitetaan rakennuksen alueelle 150-200 senttimetrin etäisyydeltä toisistaan ​​ja välttämättä talon kulmissa, seinien nivelissä, runkorakenteissa ja muissa raskaissa rakenteellisissa elementeissä. Yläreunassa kellarissa olevat pylväät yhdistetään teräsbetonipalkkeihin (rand-palkkeihin), joiden ansiosta pystytettävän rakennuksen paino on tasaisesti jakautunut kaikkiin pylväisiin.

Täytä putki betoniseoksella, jolloin letkun yläpäähän jää 10-15 cm. Aukkojen välttämiseksi betoni tuntuu metallinen sauva. Tiivistetyissä seoksissa on asennustarvikkeet. Kun betoni tarttuu - säätiö on valmis.

Säätiö kevyt taloon

Pienille puurakenteille tai esivalmistetuille taloille ei ole tarvetta asentaa raskasta pohjaa, joka on valmistettu betonilaaduista. Optimaalinen ratkaisu on helppo ja nopea tuki, joka voidaan toimittaa ilman kalliita koneistettuja välineitä.

Valolähteiden tyypit

BELT

Se on betonirakenne suorakaiteen muotoisen (joskus kaarevan) konfiguraation suljetun muodon muodossa. Se asetetaan koko talon kehälle ja sisäisten kantavien seinien ympärille. Valmisbetonilevyistä valmistettua betonielementtiä ei tuskin voida pitää helppoa: sen asennusta varten tarvitaan nosturi. Toinen asia on matala monoliittinen betoni, joka on rakennettu pienille puurakenteille sekä kehystyyppisille taloille. Tällainen säätiö voidaan nopeasti rakentaa omiin käsiisi ilman raskaita rakennusmateriaaleja. Tärkeimmät haitat ovat materiaalien suuri kulutus ja vaikeus valmistella suurta määrää liuosta. Lisäksi kaikentyyppisten kevyiden perustusten osalta tämä on kallein.

columnar

Kuten nimestä käy ilmi, tällainen säätiö koostuu joukosta tukipylväitä. Betonia, tiiliä tai asbestisementtiputkia käytetään useimmiten materiaaleina niiden valmistukseen. Pilarit asennetaan talon kulmiin tukirakenteiden risteyksessä ja muissa paikoissa, joissa on suurin kuorma. Pylväsperusta ei vaadi paljon aikaa ja materiaalikustannuksia, vaikka yksi henkilö voi asentaa sen. Ei ole yllättävää, että tämä ratkaisu on yksi suosituimmista puuraaka-aineen tai huokoisen betonin rakentamisesta. Samanaikaisesti lyhyen käyttöiän (30-50 vuotta) vuoksi ei ole suositeltavaa asentaa sarakepohjaa pääoman rakentamiseen.

PORK (SCREW)

Pile (ruuvi) säätiö on toinen tapa nopeasti ja edullisesti rakentaa luotettava tuki kevytrakennukseen. Nähtävästi nämä ovat samat pylväät, muttei betonista, vaan teräsputkista. Tällaiset putket on tehty terävällä päällä tai ruuvikierteellä. Pallot ruuvatetaan nopeasti maahan tiettyyn syvyyteen, jonka jälkeen päälle asetetaan grillaus - pohja, joka jakaa tasaisesti kuorman kaikkiin talon tukirakenteisiin. Tämä paalusäätiön asennus ei ole kovin työvoimavaltainen eikä edellytä kalliiden laitteiden mukanaoloa. Ainoat poikkeukset ovat ne tapaukset, joissa huonon maaperän vuoksi on tarpeen käyttää tukia, joiden korkeus on yli 3 metriä.

Mikä säätiö valita?

BELT

Matala nauhaosasto soveltuu yhtä hyvin sekä runkoraketin että kevyen yhden kerroksen rakenteen muodostamiseen tangon, lokin tai solukonseptiin. Kuitenkin talojen rakentamista valmiista paneeleista tällaista säätiötä käytetään harvoin korkeiden kustannusten vuoksi. Tämäntyyppisen perustuksen valinnassa on mah- dollisuus, että paikan päällä olevan maaperän tyyppi on myös erittäin tärkeä, sillä hihnan tyyppinen pohja pienellä syvyydellä voidaan asentaa vain kiinteälle, matalalle vuoraalle maaperälle.

columnar

Jos puhumme kehyksen tai kehyspaneelitalon rakentamisesta, tässä tapauksessa pilarien muodossa oleva tuki on paras vaihtoehto säätiölle. Sen rakentamiseen ei tarvita erikoislaitteita. Pylväät voidaan asentaa vain pari päivää. Pylväsrakenne on kuitenkin hylättävä, jos talon kellarista on suunniteltu varustamista tai pohjavesi on liian korkealla. Sinun ei pitäisi rakentaa tällaista säätiötä talojen rakentamiseen, jonka projekti tarjoaa yli kaksi tasoa (kaksi kerrosta sekä ullakko).

paalutus

Suositellaan rakentamiseen alueilla, joilla on suuret erotuserot tai hyvin liikkuvilla mailla. Sopii kaikkiin kevyisiin matalarakenteisiin rakennuksiin. Sitä voidaan käyttää budjetoitujen budjettien tyypiksi perushyödykkeiden esivalmistettujen talojen rakentamiseen: paalutukien asentaminen on 40% halvempaa kuin teippi monoliitti. On selvää, että paalut, kuten pylväitä, eivät merkitse kellarin tai kellarin läsnäoloa. Ihanteellisessa mielessä talon kannalla pitäisi olla yksi tarina: kaksikerroksisten rakennusten tuet ovat vähemmän kestäviä.

Säätiön asennus

RIBBON

Matalan pohjaseinämän nauha on asennettava 50-70 cm: n syvyyteen. Samanaikaisesti betonirakenteen alaosan ei pitäisi saavuttaa maaperän jäädyttämistä. Alustan laitetta varten säätöosan ulkopinta voidaan nostaa jopa 40 cm: n korkeuteen.

Ensinnäkin merkitsemme alueen suunnitelman mukaisesti, poistamme kasvullisen kerroksen ja tasoitamme alueen. Seuraavaksi kaivamme kaivannon 400-500 mm leveä. Kaivannon syvyyden tulisi olla sama kaikkialla, mikä on helppo tarkistaa rakennustasolla. Kokoamme muottiin. Kaivannon pohja tiivistetään tiivistetyllä 20-30 cm: n paksuisella hiekkalaatikolla, mikä tekee säätiöstä vakaamman. Nyt asetamme vedenpitävään kalvoon siten, että se menee muottien reunoihin. Viimeisessä vaiheessa asennamme lujittavan verkon, jonka halkaisija on 8-16 mm, jonka jälkeen täytämme kaivannon betonilla.

columnar

Helpoin tapa asentaa ei-haudattu pylväspohja esipuristetuille betonilohkoille. Tällainen päätös olisi täysin perusteltu, jos on tarpeen rakentaa kylpy, huvimaja tai pieni yhden kerroksen kehysrakennus. Tukien muodostamiseen käytetään 4 lohkoa, joiden vakiomitat ovat 400 x 400 x 200 mm. Jokaisen pylvään alla tarjoamme hiekka-sora-tyynyn ja täytämme sen oikein. Asennetaan kokoonpannut telineet koko talon ympärysmitta, sijoittamalla ne 2-2,5 m etäisyydelle toisistaan. Kiinnitämme vielä 2-3 pylväät sisäpuolella sisäpintaan. Käyttämällä tasoa me olemme vakuuttuneita siitä, että kaikki tuki pysyvät korkealla tasolla. Jäljelle jää vain se, että jokaisen kannen päälle asetetaan kattolamateriaali ja kootaan alusvoitelu.

Massiivisemman rakenteen vuoksi on parempi käyttää monoliittisen betonin pylväitä. On tarpeen asentaa ne maaperän jäädyttämiseen.

paalutus

Ensin sinun on ymmärrettävä, kuinka monta paalua tarvitaan rakentamiseen. Mitä suurempi rakennuksen massa, sitä pienempi etäisyys tukien välillä ja sitä useammin ne on sijoitettava. Optimaalinen välys, jolla paalun kasaaminen tai ruuvaaminen on 1,5-2,5 m. Niiden halkaisija riippuu myös rakennuksen painosta ja voi vaihdella 108: stä 325 mm: iin. Kun tarkka määrä määritetään, merkitse alue pinnoilla ja aloita asennus.

Tukia voidaan kääntää koneellisesti tai manuaalisesti. Jälkimmäinen on halvin, joten rajoitetun budjetin on parempi mieluummin. Asettamme erikoispalkin paalin yläosaan ja aloitamme vähitellen ruuvaten tuen maahan. Se on tehtävä yhdessä, ja jos maaperä on savi, niin se on parempi meille neljä. Menetelmässä ajoittain tarkistamme tason avulla, kuinka paalua tulee maaperään. Sallittu pystysuora kaltevuus - enintään 1,5-2 astetta. Tukin on sijaittava maan alla jäädytystason alapuolella. Moskovan alueelle tämä luku on 1,5 m. Kun kaikki säätiön elementit on ruuvattu, ne tasoitetaan korkeuteen lasertason avulla. Suositeltava paalukorkeus maanpinnan yläpuolella on 50 cm.

Täytä betoni kussakin kasa, ja sitten hitsata kärki. Nyt voit pinoa grillata.

HELPFUL VINKKEJÄ

Leveys lähetetään

Nauhan tuen asettamisen tulisi olla hieman suurempi kuin itse säätiön leveys. Tämä mahdollistaa betoniliuskan vedenpitävyyden sen ulkopinnalta - niissä paikoissa, joissa se joutuu kosketuksiin maan kanssa.

Vedeneristysmateriaalina käytetään yleensä sulaa bitumia, joka peittää pohjan ulkoseinät kahdessa kerroksessa. Työn päätyttyä betonin ja reiän reunan välinen rako peitetään maan päällä.

ENNEN MAAN TYÖSKENTELYÄ

Jokaisen tyyppisen perustan asettaminen edellyttää geologista tutkimusta paikan päällä. Tämä auttaa ymmärtämään, millaista maaperää kohtaat ja mitä syvyyttä sinun on annettava talon tuki. Muussa tapauksessa jo rakennettu rakennus voi olla vakavasti epämuodostunut pakkasella, tai se alkaa heikentää pohjavettä.

pohjustaa

Jo kaivettua kaivantoa (kaivoa) ei voida siirtää pois vasta myöhemmin, esimerkiksi talven loppuun asti. Sen pitäisi välittömästi jatkaa työtä. Jos näin ei tehdä, perusta kuoppaan alkaa murentua, pestä pois sateella tai jäädyttää, mikä tulevaisuudessa vaikuttaa erittäin huonosti koko rakenteen lujuuteen. Jos on epäilystä siitä, että säätiö asetetaan ajoissa, on parempi aloittaa rakentaminen, kunnes sopivampi aika tulee.

Mikä säätiö voi valita kevyestä rakenteesta?

Kevytrakenteiset rakennukset ovat rungosta, puusta, tukkeista ja muista samankaltaisista materiaaleista valmistettuja rakennuksia. Säätiön valinta - tämä on ensimmäinen tehtävä, jonka on ratkaistava sivuston omistaja, joka on päättänyt rakentaa kevytrakenne.

Säätiön rakentamiskustannukset ovat noin 20% kokonaismäärästä.

Säätiön kustannukset voivat saavuttaa jopa kolmanneksen kaikkien rakennustöiden kustannuksista.

Tämän vuoksi perusmallin valintaa on lähestyttävä hyvin vakavasti. Harkitse, millaisia ​​säätiöitä olemassa ja soveltuvat kevyisiin rakennuksiin.

Koko rakennuksen painovoiman siirtäminen maan päällä muodostaa perustan. Se ei salli rakenteen muodonmuutosta ja siirtymistä paikallisten ilmasto-olosuhteiden, maaperän laadullisten ominaisuuksien ja muiden tekijöiden vaikutuksesta. On olemassa useita päätyyppisiä säätiöitä, jotka eroavat kirjanmerkkien rakentamisessa ja tekniikassa.

Nauhan perustustyyppi

Scheme matala-pohja.

Huolimatta levykkeestä, materiaalikulutuksesta ja työvoimavärisyydestä huolimatta, liuskan säätöjen teknologia ei ole vaikea. Sitä käytetään usein yksittäisissä rakenteissa. Tämäntyyppinen säätö ulkoisesti on teräsbetoninauhaa, joka sijaitsee koko rakennuksen ympärysmitta. Siksi nimi - nauha. Nauha on sijoitettu kaikkien seinien sisään rakennuksen ulkopuolelle ja sisäpuolelle säilyttäen samalla poikkileikkauksen koon (poikittaiset) pohjan kehän ympärillä. Kaistaleet ovat sopivia koteihin, joissa on tiukat katot ja seinät, jotka ovat tiilestä, betonista ja kiveistä. Talot, joissa he aikovat rakentaa kellarin tai autotallin, sopivat tällaiseen säätiöön.

Se asetetaan 20 cm: n syvyyteen jäätymisrajan alapuolelle, mutta enintään 50-70 cm maan pintakerroksesta. Nauhan pohjan paksuus riippuu seinämien paksuudesta, käytetystä materiaalista ja oletetusta kuormitusvoimasta rakennuksesta.

Kevyille rakenteille sopivampi on pienikokoisten puurakenteiden ja kivirakenteiden useimmin käytettävä liuska-pohjainen syväpohjainen versio. On suositeltavaa käyttää sitä heikosti luffing maaperässä.

Pilarin perustustyyppi

Esimerkkejä pylväsperustaista.

Pilarien rakentaminen mahdollistaa pylväsperustan asentamisen. Ne asetetaan kaikkiin kohtiin, joissa rakennuksen rakenneosista on suurempi kuorma: kulmissa, seinien ja muiden paikkojen risteyksessä. Tämäntyyppinen säätiö sopii ihanteellisesti kevytrakennuksiin ja runko- ja puutyyppisiin rakennuksiin ottaen huomioon sen kustannustehokkuuden ja luotettavuuden. Sen rakenne ei vaadi lisätyötä laitteen vedenpitävyyteen. Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen ei tarjoa kellarin tai kellarin rakentamista. Sitä käytetään maaperässä, joka on vähän altis kallistumiselle ja liikkumiselle.

Miten sarakkeen säätiö toimii?

Koko pilarijärjestelmä on pylväslaite. Ne asennetaan 1,5 - 2 m: n etäisyydelle. Sarakkeet on tehty betonista, betonista, tiilestä tai kivimuurista. Yksittäisten pilarien välinen vapaa tila on täynnä murskattua kiveä tai karkeaa hiekkaa ja täynnä paksua betonikerroksen kerrosta. Lattian alla olevan tilan lämpöä varten varustaa ura - seinä, joka yhdistää pylväät toisiinsa yhteen yhteiseen rakenteeseen. Sen rakentamiseen käytetään räjäytystekniikkaa (10-20 cm paksua), betonia tai tiiliä. Kun heiluttavat maata pod zabirku tehdä hiekka pad 15-20 cm.

Pile-pohjatyyppi

Ruutupiipien perustusten malli.

Rakentaessasi taloa epävakaalle maaperälle, paalusäätiö on välttämätön. Suurikokoisessa rakennuksessa tämä on ihanteellinen tekniikka perustuksen asettamiseen. Laitteen periaate perustuu paalujen - pylväiden rakenteen ominaispiirteisiin, joiden pohjassa on terävät päät.

Pilejä ajetaan tai ruuvatetaan maahan pienillä laitteilla. Tämäntyyppisten pohjien pilejä vasten maaperän kovempia kerroksia liikkuvat ja heikot. Koko rakenteen kuorma siirtyy näille kiinteille maaperän kerroksille. Yksittäinen kasa pystyy vastaanottamaan 2-5 tonnia kuormia. Pilarin yläosat liitetään palkkeihin muodostaen jäykän yhtenäisen rakenteen. Käytännöllisesti katsoen vähän poikkeaa paalujen pylväsrakenteen rakentamisesta. Ero on vain kantokyvyssä ja koossa. Jos verrataan paaluja ja pylväitä, kasa muistuttaa suurta pylvästä. Palliseos on perusteltu siinä tapauksessa, että maakerroksen maaperä ei pysty selviytymään raskasta kuormitusta tai huomattavan pohjaveden pinnalla. Yksityisessä rakentamisessa tällaista säätiön rakentamisen tekniikkaa käytetään harvoin.

Matala-pohjainen tyyppi

Kevyille puutaloille matala säätiö on melko hyvä. Harvoin sitä käytetään kivitalojen rakentamiseen, mutta pieni koko - 6x6 m. Useammin kuin toisissa yksittäisissä rakennuksissa, käytetään pienen pohjan nauhatyyppiä.

Se, mikä on tärkeää muistaa, kun perustetaan matala perustus, on, että säätiö on todella luotettava ja kestävä:

Laitteen rakenne matala nauha-pohja.

 1. On mahdotonta jättää matala-haudattu säätiö talvella kuormittamatta. Jos tätä ei voida välttää, lämpöä eristävä pinnoite on järjestetty sen ympärille jonkin aikaa. Näihin tarkoituksiin on mahdollista käyttää laajennettua savea, sahanpurua, kuonaa ja muuta materiaalia, joka suojaa maata jäädytykseltä.
 2. Pohjustuksen lateraalisten sivujen vedeneristys on tehty pienissä kerroksissa koko pinnalle kahdessa kerroksessa: ensimmäinen tehdään ohuemmaksi ja toinen on paksumpi.
 3. On mahdotonta asettaa matala pohja jäädytetylle pohjalle. Tämä on sallittua vain siinä tapauksessa, että pohjavesi on erittäin syvä ja sulatettu maaperä, ja se on välttämätöntä täyttöä kaikkien sinusien epämuodostumalla.
 4. Matala perustus merkitsee kaivamisen kaivosta telekommunikointiin.
 5. Pieniä perustuksia pystytettäessä voidaan varustaa pienet kellarit.

Pohjalevyn tyyppi

Laattojen pohjalla on monoliittinen teräsbetonilaatta. Se sijaitsee koko kellarialueella. Tämä tyyppi on melko kallis maanrakennustöiden ja materiaalien merkittävien kustannusten takia. Sitä käytetään parhaiten pienten talojen rakentamisessa, joissa liesi voi toimia lattian perustana.

Laattojen perusta.

Tämä tyyppi sopii hyvin pienille taloille, joissa ei ole kellarissa.

Pohjakerroksen rakenne on luotettava, se on mahdollista rakentaa mille tahansa maaperälle ja pohjaveden eri syvyyksille. Tämä vaihtoehto sopii myös silloin, kun rakennustyö suoritetaan epätasaisilla ja erittäin puristettavissa olevilla mailla sekä kallistus- ja hiekkalaatoilla. Monoliittisen laatan ansiosta - melko kiinteä rakenne, tällainen säätö ei ole riippuvainen maaperän siirtymisestä. Monoliittinen laatta - täydellinen paikka tiilen, puun tai kehyksen rakentamiseen yhdelle tai kahdelle kerrokselle.

Suhteellisen suuria kustannuksia on tehtävä laattapohjalla. Se maksaa kalliimpaa kuin pylväs-, mutta huomattavasti halvempi kuin teippityyppi. Hänen laitteensa tarjoaa vakavaa kaivausta, joten levy-monoliitin hinta on melko korkea. Tähän meidän on lisättävä betonin ja vahvistamisen lisääntynyt kulutus.

Floating foundation type

Kelluva säätiön rakenne on yksinkertainen, mutta se luotettavasti suojaa koko rakennetta tuhoamiselta ja muodonmuutokselta. Tällaista perustusta käytetään alueilla, joilla pohjavesi ei ole korkea, voimakkaasti sulatetuilla, heikosti kantavilla ja irtotavaroilla.

Pohjustuslevyn rakenne jäykisteillä.

He alkavat rakentaa kelluva tyyppi kaivaamalla kaivantoa, joka on 50 cm leveä, 70 cm syvyyteen. Sitten ensimmäinen rivi murskattua betonia on asetettu koko alueen kaivannon. Vahvistusnauha asetetaan päälle 35-40 cm leveän ruudukon muodossa tai lujitustangojen kaistaleella (3-4 kpl). Liitokset kiinnitetään hitsaamalla tai sidottuna metallilangalla. Sitten jälleen asetetaan butobetonin kerros. Lisää sitten pohja. Kun kaikki työ on suoritettu, sinun on annettava aikaa kelluva säätiö seistä 5-7 päivää raaka-muodossa ja pari päivää kuivana.

Sellaisten rakenteiden osalta, jotka ovat huomattavasti kevyempiä, kelluva alustyyppi on hieman erilainen. Kaivo on kaivettu 60 cm, peitetty 10 cm hiekalla, 50 cm hiekkakerros. Kaikki kerrokset ovat hyvin kyllästettyjä vedellä saostukseen ja täytetty uudelleen vaaditulle tasolle. Pohjakerroksessa betonilaatat kaadetaan sarakkeisiin. Tee sitten sarakkeiden asettaminen 1,5-2 tiiliin. Voidaan käyttää myös pieniä betonilohkoja, jotka on peitetty aluksella levyllä ja 40 mm: n kattopyykkeillä, jotka välttämättä liimaavat mätää. Jos pohjan alapuolella on vettä, se on sen alla kaikkialla. Tässä tapauksessa säätiö liikkuu tasaisesti.

Ruuvi-tyyppinen säätö

Alhaisen nousun yksittäisissä rakenteissa ruuvipallojen perustukset ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Varsinkin jos talo rakennetaan talvimaahan tai alueille, joilla on korkea pohjavesi.

Alueilla, joilla ei-vakio ja vaikea maasto-ruuvin paalut ovat erinomainen vaihtoehto.

Ruuvitakkotekniikka

Ruuvipuristin on teräsputki, johon on hitsattu tietty rakenne. Tällaisia ​​ruuveja sisältäviä putkia ruuvataan maahan vähintään 1,5 metrin syvyyteen asti. Myös ylemmän kerroksen kallistuvat ja tukevat maaperät eivät ole esteenä. Pile kiertyy, kunnes se lepää vakaammalle kerrokselle. Tämän jälkeen kaikki paalut leikataan projektin mukaan vaaditulla tasolla. Pallot ovat betonoituja leikkaukseen, antenniosa peitetään korroosionestoaineella.

Pallosäätiön malli.

Ruuveilla on runsaampi kantavuus. Tämä johtuu siitä, että kiertymisen aikana käämien välissä oleva maali tiivistyy paalun terästä johtuen eikä löysty.

Säätiön ruuvityypin edut ovat hyötysuhteeltaan ja luotettavuudeltaan: ruuvipallot voivat hyvään kilpailuun hyvien maaperän perinteisten perustusten kanssa. Vaikeissa helpotuksissa niiden edut ovat yksinkertaisesti ilmeisiä:

 1. Ruuvipallojen asennus ei mahdollista maanrakennusta, mikä mahdollistaa paljon rahaa. Säätiön rakentamiselle ei tarvitse tasoittaa aluetta ja käyttää raskaita rakennusmateriaaleja.
 2. On mahdollista asentaa rakenteita ruuvipalloille liikkuvilla ja tulvilla mailla, rinteillä ja lähellä korkeita puita.
 3. Ei ole vaikeaa kiinnittää muita rakenteita taloon ruuvipinoihin tulevaisuudessa.
 4. Pylväsruuvilla on lyhyt rakenneaika. Kevyemmille rakennuksille (puu tai runko) säätiö on järjestetty muutamassa päivässä. Voit rakentaa tämän tekniikan milloin tahansa vuoden aikana.

Kuten edellä on todettu, on olemassa melko vähän tekniikoita säätiön järjestämiseksi yksittäisissä rakenteissa. Mutta kevyiden rakennusten kohdalla ei ole mitään tyyppiä. Jos kevyen talon alle rakennetaan raskas ja vankka perustus, se tulee tarpeettoman kalliiksi ja raskaaksi koko rakennusprosessille.

Siksi kehyksen, sauvan muotoisten, puisten ja ei-raskaiden tiilitalojen osalta on välttämätöntä valita menetelmä talon perustusten järjestämiseksi pylväs-, nauha-matala- tai paaluheliksi.

Taloudellinen nauhapohja helpottaa rakenteita

Yksi talonrakentamisen yleisimpiä perustekijöitä - nauha. Tämä on ymmärrettävää: liuska perustus katsotaan universaaliksi. Se on luotettava perusta pienille kevyille ja suurille raskaille rakenteille. Maaperä, kun asetat nauhalevyn, ei ole ongelma, jos noudatat tiettyjä sääntöjä.

sisältö:

 • Kaistaleen syvyys
 • Laitteen teippipohja tekee sen itse
 • Milloin rakentaa seiniä.

Kaistaleen syvyys

Kevyille rakennuksille (kesäkeittiö, varastotila, autotalli, puutarhatalo) ja talon laajennukset (verannat, terassit) ei ole järkevää järjestää voimakas säätiö. Voit tehdä nauhan säätiön omilla käsilläsi, mikä säästää jopa 50% betoniseoksesta.

Kirjanmerkin syvyydestä on mahdollista laskea se tarkasti, tietäen maaperän erityispiirteet. Mutta yleensä tehdään tarkkoja laskelmia, joiden tarkoituksena on rakentaa suuri talo. Muissa tapauksissa kustannukset lasketaan keskimäärin: liuskepohjaa syvennetään noin 20-25 cm: n alapuolella pakastussyvyyden alapuolella. Kevyissä rakennuksissa nauhalevyn koko on korkeintaan 70 cm.

Säätiön vahvuus on ensimmäinen välttämättömyys, joten nauhateollisuuden laite merkitsee vain korkealaatuista korkealaatuista sementtiä.

Laitteen teippipohja tekee sen itse

 1. Kaivaa kaivanto pohjaan merkittyyn merkintään.
 2. Peitä kaivannon pohja noin 15 cm: n paksuisella hiekkakerroksella, vuotaa se vedellä ja tampilla. Laadukkaan leimattu tyyny hiekasta takaa yhtenäisen kutistumisen pohjan. Periaatteessa, jos rakenne on kevyt, ei ole odotettavissa suurta kutistumista. Joka tapauksessa maanpinnan yläpuolelle ulkonevan nauhan perustuksen tulisi olla noin 30-35 cm.
 3. Laita kerros soraa tai murskattua kiveä noin 10-12 cm paksu.
 4. Kaada sementtilaasti.
 5. Tasojen on täytettävä ja sementti täytettävä kaivannon yläosaan.
 6. Rakentaa muottirakenne kaivannon päälle suunnitellulla säätökorkeudella. Muotoilun alaosassa täytyy mennä kaivoon niin, että rakenne on monoliittinen.
 7. Aseta betoni muottipesään.
 8. Kun valukappale on valmis, sinun on odotettava 3-4 tuntia ja peitettävä nauhatuloksen pinnalle jotain päällystysmateriaalia (parhaiten säkki).

Milloin rakentaa seiniä

Monet ovat huolissaan kysymyksestä: milloin on mahdollista aloittaa seinien rakentaminen sen jälkeen, kun nauhan jalka on valettu? Betoni on materiaali, joka ei kuivu, vaan "tarttuu". Tätä varten tarvitaan noin 7-10 päivää, minkä jälkeen voit aloittaa rakentamisen. Säätiön täydellinen suunnittelukyky kestää noin kuukausi.

Kevyiden rakennusten perusta

Kevyitä rakennuksia pidetään runkorakenteina, hirsi- ja hirsitaloina sekä kaikkiin vastaavien materiaalien taloudellisiin rakenteisiin. Ensimmäinen ongelma, jonka sivuston omistaja omistaa tällaisen rakennuksen itsenäisessä suunnittelussa, on säätiön valinta.

Porausrumpujen valmistukseen tarvittavat työkalut: porauspora ∅ 200 mm, kaivon kaivon alaosan ja hydraulisen tason laajentaminen.

Likiarvoisimmat laskelmat osoittavat, että sen kustannukset voivat saavuttaa lähes kolmasosan koko rakenteen kustannuksista ja riippumattoman rakentamisen tapauksessa jopa puolet kaikista työvoimakustannuksista. Joten se käy ilmi: joko meillä on edullinen, matala syvyys, ja sitten rakennuksemme "kävelee häät" kylmänä tai raskas ja luotettava perusta, mutta se on ehdottoman raskain kustannuksin.

Paras ratkaisu näissä tapauksissa voi olla paalusäätiö. Tai pikemminkin sen tyyppiset - poijuat paalut. Niiden tärkeimmät edut ovat:

paikan päällä sijaitseva tukipiste sijaitsee jäätymisen alapuolella;

materiaalien suhteellisen alhainen hinta;

rakennuspaikan valmistelutöiden täydellinen puute;

mahdollisuus perustaa säätiö yhdelle henkilölle;

työvoimakustannukset;

mahdollisuus toimittaa kaikki materiaalit omalla matkustajaliikenteellä.

Ok niin tekniikka

Merkitse ensin sivusto. Jos tämä on kehysrakennus, kaikki työ vähennetään paalujen asennuspaikkojen merkitsemiseen rakennuksen akseleilla 120 cm: n askelin.

Tosiasia on, että kehysrakennuksen suunnittelussa on edullista tehdä rakenteen kaikki vaakasuuntaiset mitat 60 cm: n akselikerroksina. Tämä johtuu pääasiassa sekä puutavaran koosta, jonka mittasuhteista kootaan, että eristyspaneelien ja -laattojen (matot) mitat. Tällöin 120 cm: n välein kukin toinen kehysyksikkö (pystysuoran kehyksen asennuspaikka alhaalla olevaan leikkuupalkkiin) lepää yhdelle perustajamme pinnoista. Se on melko tarpeeksi.

Jos aiomme rakentaa jotain "epämuodollisempia", esimerkiksi navetta tai kana- kooppaa, niin askelkuvan valinta voi olla mielivaltainen. Tietenkin aina haluat säästää rahaa asentamalla mahdollisimman vähän paaluja, mikä tekee säätiöstä vähemmän kalliiksi. Sen on kuitenkin lisättävä alemman palkin poikkileikkausta, mikä puolestaan ​​lisää koko rakennuksen kustannuksia. Tällöin optimaalinen on päätös lisätä kuivatapaisten asennusvaihetta, mutta enintään 150 cm.

Runkomerkkien solmuissa tehdään pieniä uria, jotka mahdollistavat porauksen syvälle tiukasti merkittyyn pisteeseen.

VALMISTELU MATERIAALIT

Täytepätkän pysyvä muotti on ruberoidiholkki, joka on haudottu kahteen kerrokseen. Kattomateriaalimme toimii myös voiteluaineena, jolloin maaperä voi jäädyttää ja paisua paalun pinnalla estäen sen lieventämisen. Leikasimme sopivan kokoisen kattolamateriaalilevyn, taitamme hihan ja kääriin nauhalla, mutta ei koko pituudelta, vaan vain siinä osassa, joka on maanpinnan yläpuolella. Nauhan yläosassa pidetään paalun muoto kunnes betoni kovettuu ja holkin pohjassa painetaan tiukasti kaivon seiniin. Tarvitsemme myös vahvistuspituuden, jonka pituus on 5 cm lyhyempi. Sekä betonin komponentit: sementti, hiekka, sora ja vesi.

VAATIMUKSET

Kaivon muoto on sylinterimäinen ja laajenee alhaalla. Laajeneminen on välttämätöntä laakeripinnan lisäämiseksi, mutta tärkeintä on estää kasaantuminen maasta, kun maa jäätyy. Siksi tarvitsemme kolmea työkalua: puutarhapora, laajentamiseen ja tampingiin. Poraus, jonka läpimitta on 200 mm, voidaan hankkia myymälässä. Jos sinulla on työkaluja, on helppo laittaa spatula kotiin tai tilata se metallipajassa. Tamper on pieni puutavara.

Kuva 1. Lyhyt vuokaavio porauskuoppaiden valmistuksessa kuvissa: 1 - porataan kuoppa; 2 - kaivon alaosan laajentaminen haavasilla; 3 - ram-pohja; 4 - täytä ontelon "sieni" betonilla, aseta lujitustangot keskelle; 5 - laitetaan holkki kattomateriaalista, joka on kaatunut kahteen kerrokseen; 6 - täytämme osan betonista ja ruoskimme sen romuilla; 7 - nosta holkki ennalta määrätylle tasolle, jolle on merkitty vaakasuoraan jännittynyt johto; 8 - Lisää betonia ja tasoita pinta.

Työ puutarhuri ei vaadi selitystä. Ja spatulilla me toimimme näin: lasemme sen valmiiseen kaivoon, kaivaamme vähän seinään ja käännetään sen ympäri. Terän terän taivutettu etureuna kulkee kuopan seinään kulmassa, joten se haarautuu helposti itsestään. Irrota leikattu maa koko kierroksen jälkeen. Toista toimenpide laajentavan pinnan puhdistamiseksi. Tiivistä kaivon luukun pohja. Tällä maanrakennustyötä voidaan pitää valmiina.

STRIP DESIGN

Jos poratun kaivon halkaisija on 200 mm, pääterän koon on oltava 190 mm, jotta se voidaan helposti laskea kaivon pohjalle. Maaperän leikkuuterän korkeus on 100 mm, materiaali on 2 mm paksua teräslevyä. Jäljellä olevat mitat ovat merkityksettömiä, ne voidaan ottaa piirroksesta suunnilleen (kuvio 2).

PILTETTU TUOTANTO

Täytä valmiiksi valmistettu betoni kaivon pohjassa täyttämään koko ontelon laajeneminen ja aseta lujitustangot keskelle. Sitten laskemme vuorauksen kaivoon ja kaadetaan betonia, joka ajoittain piilottaa sen romuilla. Kun holkki on täytetty, nosta se (hieman liikkuva) nollapisteen tasolle, joka ilmaistaan ​​tietyllä korkeudella venytetyllä johdolla. Lisätään ratkaisu ja tasoitamme pinnan. Täysin koko tekninen valmistuspalkki on esitetty kuvassa. 1.

On kiinnitettävä huomiota useisiin tärkeisiin asioihin, joihin myös koko yrityksen menestys riippuu.

CONCRETE

Betonin valmistukseen tarvitaan sementtiä, hiekkaa ja kiveä (soraa, murskattua kiveä). On sopivinta laskea mittasuhteet ja mitata osiot kauunoiksi (

Sementillä on tavallisesti 400 tai 500 merkkiä. Sementtipussi sisältää noin kolme lähes täysiä kauhoja. Jos sementillä on merkki 400, niin yksi kauha tarvitsee kolme kauhoa hiekkaa, jos se on 500 merkkiä, sementtiä varten tarvitaan neljä kauhoa hiekkaa. Jos liuosta sekoitetaan sementin ja hiekan seoksessa, sinun on lisättävä noin yksi kauha vettä. Puoli kauhaa voidaan kaataa turvallisesti ja sekoittumisvaiheessa seuraa saatavan seoksen sakeus ja lisää tarvittaessa vettä pienissä osissa. Kuinka lisätä kiven? Aivan niin paljon kuin haluat. Kivi on sekä sementtisäästöjä että betonin lujuutta. Annostelun tarkoitus on estää kourujen muodostuminen yksittäisten kivien välillä: niiden on kirjaimellisesti kellua sementti-hiekkaseoksessa.

PILED SIZE

Tämä on ehkä kaikkein kiistanalainen kysymys. SNiP: n mukaan Keski-Venäjän jäädytyssyvyys on 1,4 m. Siksi yksinkertaisin ratkaisu on saada aikaan 2 m pitkä paalu niin, että maanpinta-ala on ilmeisesti alle maksimaalisen jäätymisen tason. Mutta jos rakennuksemme on kevyt runko-talo, joka mahdollistaa säätiön vähäiset liikkeet, niin kahden metrin paalut ovat aivan tuhlaavia. En halua ottaa vastuuta, enkä aio myöskään kumota virallista tieteellisesti perusteltua asiakirjaa, mutta huomaan, että joidenkin rakennusten kokemuksista olen seurannut yli vuoden mittaisia ​​metrejä syväsäilöitä, jotka on upotettu vain 90 cm: n vaihtamaan asemaansa kovaa savimaahan, jopa hyvin kylmällä säällä.

Pohjaan

Yleensä, jos suunnitellaan pystyttää luuranorakenne, on ehdotettu, että kierretangot tai ankkuripultit kiinnitetään paalupäähän ja sitten poraavat reikiä alempien tankoiden sopivissa paikoissa ja ruuvatkaa ne tiukasti muttereilla. Mielestäni tämä leikkauspalkkien kiinnitysmenetelmä voi helposti tuhota koko rakenteen. Tuomari itsellesi. Lähes aina meidän on pakko ostaa materiaalit (levyt ja puu) raakana. Sitten näistä raaka-aineista kerätään pohja vanteet ja kiinnitämme ne tiukasti ankkuripultteilla. Kun kuivataan, puu kutistuu kuitujen suuntaan noin puoli prosenttia. Tämä tarkoittaa, että kuuden metrin palkki lyhenee vähintään 3 cm. Mitä tapahtuu? Ankkurikiinnitysreikä on osittain tai kokonaan rikkoutunut. Tämän seurauksena koko kehysrakenteen kuormitetut ja kriittiset kulmayksiköt häiriintyvät. Tämän seuraukset ovat mielestäni ilmeisiä, eivätkä ne tarvitse kommentteja.

Valmis säätiö kevyelle kehysrakenteelle.

Ja lopuksi, jos talvi on erityisen kylmää ja lumimainen, ja maa jäädyttää paikoilleen alle, silloin havaitut liikkeet voivat olla paitsi ylös ja alas myös sivusuunnassa. Tämä taas voi johtaa rakenteen kriittisimpiin ryhmiin.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi kehyksen kiinnittäminen paaluihin upotettujen tappien ja L-muotoisten metallilevyjen avulla näyttää olevan kätevin ja turvallinen. Kun kaadetaan paalun muotin päätä vielä jäätyneeseen betoniin, vahvistamme tunkit. Asettamme ne siten, että rungon alareunan asettamisen aikana kiinnityspultit eivät ole palkin alapuolella vaan reunalla reunan sisäpuolella. Alareunan lävistimien kohdistamisen jälkeen yhdistämme tangot tukeihin teräksisten L-muotoisten levyjen ja ruuvien kanssa. Tällainen liitäntä luotettavasti kiinnittää kehyselementit kokoonpanon aikana ja samanaikaisesti ei häiritse väistämättömiä liikkeitä, kun puu kuivuu.

Lopuksi haluan mainita vielä yhden boozo-täyttöteknologian plus. Siilo-paalun paalujen perustaminen ei edellytä suuren määrän betonin samanaikaista laittamista, ja se voidaan keskeyttää tai tilapäisesti keskeyttää missä tahansa vaiheessa. Tämä on lisämukavuutta kiireisille ihmisille. Kaikki teokset voidaan jakaa useita päiviä pois. Materiaaleja voidaan myös toimittaa vaiheittain, mikä lopulta pienentää koko rakennuksen kustannuksia.

Helppo säätiö

Kevyt säätiö rakentamisessa

Rakentaminen vaihtelee suuresti mittakaavassa ja teknisissä ominaisuuksissa. Paljon tietyntyyppisiä tietoja, jotka määräytyvät esisuunnittelututkimusten aikana ja tulevan rakenteen toiminnalliset ominaisuudet, asettavat omat jalanjälkensä valittaessa säätiön tyypin ja parametrit. Säätiön rakentamisen kustannukset ovat tärkeä osa koko rakennustyön arviointia, ja ne on tallennettava siihen, mutta kohtuullisissa rajoissa. Yksinkertaisesti sanottuna, kun rakennat kesäsuihketta, sinun ei pitäisi rakentaa 2-metrisiä monoliittisia perustuksia maahan.

Kevyt säätiö on optimaalinen vaihtoehto massiiviselle alustalle. Sitä käytetään usein pieniin, usein puisiin rakennuksiin. Hirsitalot, puurakenteet ja runkorakenteet katsotaan kevyiksi rakennuksiksi. Niiden luoma kuorma voidaan helposti siirtää yksinkertaistetulla näkymällä pohjasta. Tämä on nopea perusta, jonka luominen vie huomattavasti vähemmän aikaa kuin suuri, täysipainoinen perusta suurelle talolle.

Helpoin perusta voidaan tehdä omalla kädellä, mutta sinun on ensin päätettävä hankkeen teknisistä indikaattoreista ja työtavoista.

Mikä säätiö on helppo valita rakentamisen helpottamiseksi

Yksinkertaista perustetta edustaa useat tyypit:

Valopohjatyypit

 1. Kasaan.
 2. Columnar.
 3. Yksinkertaistettu nauha.

Talon nopeaa perustusta käytetään vain tapauksissa, joissa rakennuksen toiminnan aiheuttama kuorma voidaan ylläpitää yksinkertaisella pohjalla.

Keskeiset parametrit tietyntyyppisen säätiön valinnassa ovat:

 • Rakenteen toiminnallinen tarkoitus.
 • Rakennuksen parametrit.
 • Maaperän kantavuusominaisuudet.

Alkuperäisen informaation analyysin tulosten perusteella tehdään päätös pohjan tietylle muunnelmalle, joka antaa riittävän lujuuden ja kestävyyden.

Lisäksi jokaisella säätiöllä on omat rakenteensa ominaisuudet, joita on myös harkittava valittaessa.

Nauhapohjan on valmisteltava tietty kuoppaan, jonka ulottuvuudet on sisällytetty hankkeeseen. Pallosäätiö vaatii tukien tukkeutumisen vakiintuneeseen syvyyteen käyttäen erityisiä rakennuslaitteita. Kevyiden perustusten suosituin nykyisessä vaiheessa on ruuvi.

Ruuvin pohjan rakentamisessa ei ole tarvetta alustavan maanpinnan suorittamiseen. Valmistettujen tukien ruuvaus suoritetaan suoraan rakennuspaikan olemassa olevaan maapintaan. Siksi rahan säästäminen alkaa tässä vaiheessa. Rakentaminen ei vaadi suurikokoisia laitteita, ja joissakin tapauksissa ruuvit voidaan tehdä käsin yksinkertaisten työkalujen avulla.

Kevyt säätiö käytetään pääasiassa puurakenteisiin. Siksi on välttämätöntä suojata kosteuden vahingollisia vaikutuksia maaperään. Vedeneristys on tehty rakennusmateriaaleista, joilla on suurin lujuus ja kestävyys.

Vaalean talon helpoin säätiö tekee sen itse

Pilarin pohja

Perusrakenne helppoon rakentamiseen useimmissa tilanteissa tapahtuu yksin. Optimaalinen rakentaminen tässä on sarakepohja - rakennetta koskevien teknisten ominaisuuksien ja nopeuden mukaan.

Materiaalikustannukset ja töiden tuottaminen sarakepohjan rakentamisessa ovat huomattavasti alhaisemmat kuin muiden säätiöiden. Työnteknologia on yksinkertainen eikä edellytä erikoislaitteita. Lisäksi pylväspohja on universaali ja sopii käytettäväksi eri maissa. Myös työssä ei ole tarvetta monimutkaisiin lämpö- ja vedeneristyskohteisiin.

Tärkeimpiä parametreja, jotka määrittelevät työn ominaispiirteet sarakepohjan rakentamisen aikana, ovat tukien materiaali. Materiaalia voidaan käyttää:

 • Brick.
 • Betoniyhdistelmä.
 • Eri tuotemerkkien betonielementit.
 • Raunioista betoni.
 • Luonnonkivi.

Ei ole vaikeata rakentaa yksinkertainen säätiö omiin käsiinsä - on tärkeää luoda asianmukaisesti laadittu hanke, jossa otetaan huomioon rakennuskohteen yksilölliset ominaisuudet. Jos säätiö on tarkoitettu pienelle tilarakennukselle, voit tehdä sen ilman hanketta.

Pilarien perustus

Aloitussivustolle on aluksi laadittava tulevaa työtä. Voit tehdä tämän sivustolla poistetaan roskat ja poistetaan ylimääräinen kasvillisuus. Tarvittaessa alue on linjassa tiettyyn kaltevuuteen. Tämän jälkeen siirry markup-alueelle. Tämä tehdään joko mittanauhaa tai erityisiä geodeettisia välineitä riippuen rakenteen monimutkaisuudesta. On erittäin tärkeää säilyttää geometristen muotojen tarkkuus sivustossa.

Alkuvaiheessa on tärkeää varmistaa kaikkien tarvitsemien materiaalien ja työkalujen saatavuus työn suorittamiseen. Tämä mahdollistaa työn tekemisen ilman viivytyksiä ja pysähtymistä, mikä takaa tekniikan tiukan noudattamisen.

Materiaalien valinta tukien rakentamiseen määrää tukien asennusta varten olevien kaivojen koon. Jos tiili tai lohkot asennetaan laastiin, on sitten tehtävä paikka muurausmateriaalin asettamiselle. Pilarien luomisen jälkeen ne peitetään vedeneristysmateriaalilla.

Yleensä tiilen, lohkojen ja raunioiden perustuksen rakentaminen tapahtuu vakiojärjestelmän mukaisesti. Jotkut erot johtuvat vain materiaalin muodoista ja koosta.

Rakenteen lisävahvuuden lisäämiseksi tukilaitteen keskiosaan asennetaan useita liittimiä. Tangon ulkoneva osa on asennettu kiinnikkeen ollessa katkaistuna "hiomakoneella".

Jos maaperällä on riittävä lujuus, voit tehdä reiän tarkalleen tulevan tuen koon mukaan. Siksi ei ole tarvetta suunnitella ja asentaa muottirakennetta. Ohjaustasojen rooli toimii itse. Tämän tekniikan haittapuolena on vedenpitävien pinnoitustarvikkeiden puute, mikä heikentää merkittävästi rakenteen kestävyyttä.

Kun tuki on tullut maanpinnalle, tuki voidaan poistaa lohkoissa tai tiilissä.

Yksinkertaistettu nauhatalusta

Toinen suosittu kellari vaihtoehto kevytrakennuksille on yksinkertaistettu valokaistaleosasto. Nauhoissamme tällainen pohja on erityisen käytännöllinen. Yleensä säätiö on tiimi tai monoliittinen teräsbetoniliuska, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta.

Liuskajohdon edut ovat seuraavat:

 • kestävyys,
 • vahvuus
 • luotettavuus
 • kantavuus.

Tällaisen pohjan rakentaminen on paljon kalliimpaa kuin pylväspuolen vastapuoli. Strip-perustukset jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

Jälkimmäinen vaihtoehto on lisännyt voimaa, koska se on yksiosainen muotoilu. Esivalmistettu tyyppi on seurausta useiden komposiittilohkojen pohjan rakentamisesta.

Yksinkertaisen monoliittisen nauhan perustuksen rakentamisen aikana on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Pakollinen valmistelutyö. Alue on vakio, mutta välttämätön puhdistus, jonka jälkeen rakennustyömaan epäsäännöllisyys kohdistuu ja merkitsee tulevan rakenteen akseleita.
 2. Kaivannon valmistelu, jonka mitat määrittelevät tulevien seinien paksuus. Kaivannon koosta ja syvyydestä riippuen työ voidaan suorittaa sekä käsin että erikoislaitteiden mukana.
 3. Muottien asennus ja asennus.
 4. Luodaan vahvistusrunko ja asennetaan se kaivantoon.
 5. Jalustan suora kaataminen, joka on työn loppuvaihe.

Kevyt talon perusta voi antaa suurta lujuutta tällaiselle rakenteelle. Puun rakentamisen aiheuttama kuorma on pieni verrattuna kivitaloihin. Kotitalouksien ja kotitalouksien tarpeiden koot eivät myöskään ole niin suuret kuin tavanomaiset asuntorakentaminen. Tämä tarkoittaa, että kevyen säätiön vahvuuden ei tarvitse olla korkea - riittää rajoittamaan itsemme pieneen turvallisuustasoon.

Nykyaikaisessa asuntorakentamisessa kevyttyyppinen säätiö toimii yhtenä keinona optimoida talon rakentamisen prosessi. Pienikokoisille taloille tällainen säätiö on järkevin ratkaisu.

Yksinkertainen perusta kevytrakenteisille puurakenteille on erinomainen ratkaisu säätiön koristelemiseen. Tämä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia. Kannattavuus ja rakentamisen nopeus toimivat perustana tämäntyyppisen säätiön käytöstä erilaisten teosten tuotannossa.