Perusta liukuoviin

Irrotettava portti voittaa suosion suuresta käytännöllisyydestä ja helppokäyttöisyydestä. Jotta portti toimisi moitteettomasti jo vuosia, sinun on suunniteltava huolellisesti pohjan asennus. Liukuporttien perustuksen tulisi olla mahdollisimman kestävä, koska liukuva rakenne on varsin korkea. Työn aikana on tärkeää kiinnittää asianmukaisesti kiinnitys. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa portti toimii oikein monta vuotta.

Teknologiaominaisuudet

Liukuvien porttien asentamisen yhteydessä on tärkeää, että pohja siirretään oikein. Koko rakenteen käyttöikä riippuu sen voimasta. On tärkeää tehdä oikea merkintä, rakentaa kiinnitys, vastaamaan tiettyjä teknisiä vaatimuksia. Yleisin tapa luoda pohja liukuoviin on runko-monoliittinen betonointi. Säätö voidaan tehdä myös ruuveilla.

Useimmat rakennushankkeet eivät ole perusta. Tämän rakenteellisen osan rakentamisessa tulisi noudattaa tiukkaa järjestystä. Koko prosessin olisi perustuttava hyvin suunniteltuun hankkeeseen.

Säätiön valmistelu

Ammattilaisten mukaan tärkein asia portin rakentamisessa on korkealaatuinen perusta. Hyvin vahva portti on erittäin vahva tukikohta. Pohjan lujuus vaikuttaa suoraan rakenteen vakauden lisäksi myös sen kaikkien osien toimintaan.

Ennen nukkujen asettamista tehdään merkintä. Perusrakenteen luomiseksi 4 metrin pituisille liukuoville tarvitaan puolet rakenteen puolikasta. Tällaisten porttien rakentamiseen vaaditaan 2 metrin pituisten perustusten vapaa alusta. Pohjan leveys on puolet metriä.

Merkinnöissä käytetään tikkaita ja lankaa tai venytystä. Stakes laittaa suorakulmion kulmat ja vedä lanka. Tulevan pohjan suorakulmaisen muodon kaikkien kulmien on oltava suorat: tämä tarkastetaan rakennusmittarin neliöllä.

Maaperän valmistelu säätiölle

Merkinnän perusteella he alkavat kaivaa ojan, jonka syvyys on yksi ja puoli metriä. Korkeus voi vaihdella riippuen veden jäädyttämisestä ja pohjan paksuudesta. Annettua syvyyttä pidetään kuitenkin keskimäärin ja soveltuu keskialueiden alueille. Rakennustandardien mukaan liukuoviin, joiden leveys on puolet metriä, tarvitaan 1,5 metrin syvyys.

Pohjan alapuolella olevan kuopan koko ei ole kovin suuri, joten voit selviytyä hänen kaivamisesta itsestään houkuttelemalla erikoislaitteita.

Kun kaivo on valmis - tyyny sijoitetaan sen pohjaan. Se suojaa pohjaa maaperältä ja pohjavedestä. Ensimmäinen kerros on hiekkaa, toinen on soraa tai murskattua kiveä. Tyynyn paksuus on 10 - 20 cm. Hiekkapuhalluksen jälkeen se vuodatetaan puhtaalla vedellä tiivistämiseksi. Sitten nukahtaa sora ja taso

Asuntolainan asennus

Useimmiten tuetun portin tukemiseen. Sen stabiilisuus on testattu käytännössä useammin kuin kerran.

Rakenne on itsessään kanavapalkki, johon on kiinnitetty hitsiliitoksia. Asuntolainan asennus suoritetaan seuraavasti:

 • kanavan leikkaaminen ja telineiden metalliprofiili;
 • kanavan ja telineiden hitsaus (kohtisuoraan);
 • putkiosat;
 • hitsaustarkkuuden ja vanteiden mittauksen mittaus.

Monin tavoin pohjan vahvuus riippuu upotetun rakenteen tarkkuudesta. Toiminnan aikana kunkin elementin kiinnitys on tarkistettava useita kertoja poikkeamista normaalista. Kun asuntolaina on valmis - kerää yksinkertaisin muottirakenne kuopan sisään.

Säätiön valu

Sulautetun rakenteen on oltava samansuuntainen nollatason kanssa - tien taso juonteen sisäpuolelta. Hitsattu rakenne on asennettu kaivoon valmiina muottiin siten, että kanava on ylhäällä. Kanavan vaakasuora asento tarkistetaan pitkällä tasolla.

Kohdista rakenne puupylväillä tai metallirakenteilla. Kun asuntolaina on juuri vaakatasossa, ne alkavat kaataa betonia.

Kaatopaikan seosta voidaan ostaa - tämä vaihtoehto on käytännöllisin tapa. Ratkaisun itsensä valmistelu on välttämätöntä hankkia tai vuokrata laitteita. Lisäksi tehdasbetoni on erittäin muovia.

Kun betoni kaadetaan - tarkista kanavan vaakasuora asento ja tarvittaessa kohdista se uudelleen.

Pile-pohja

Betoniperusta on erittäin massiivinen ja vaatii runsaasti rahaa ja paljon aikaa. Jos haluat säästää, on parempi valita paalusäätiö. Suunnittelua edustavat ruuvipallot, joiden läpimitta on enintään 10 cm ja pituus puolitoista metriä. Pallojen lukumäärä riippuu aidan koosta. 4-6 metrin malleista riittää 3 paalu. Jos neljän metrin aitassa on tukipylväs, niin kaksi pinoa riittää.

Asennus tukee tätä mallia on hyvin yksinkertainen. Ensimmäistä kasaa ajetaan vastakkaiseen suuntaan portin liikkuvaan osaan, toinen perustuksen eteen ja kolmas pohjan päähän. Standardipituus tukeille, joiden halkaisija on enintään 10 cm, on 2,5-3 metriä.

Ennen paalarakenteen asennusta sinun tulisi tietää sen eduista:

 • Pidä erittäin suuri paino. Pinoihin voidaan asentaa jopa 18 tonnia.
 • Pitkä käyttöikä. Paalujen suorituskykyiset ominaisuudet säilytetään, kun ne on asennettu mihin tahansa maaperään ja milloin tahansa vuoden aikana.
 • Asennus- ja materiaalikustannukset ovat alhaiset. Tällainen säätiö maksaa vähintään kaksi kertaa halvempaa kuin betoni.
 • Helppo huolto. Vaikka korroosio tai mekaaninen shokki vahingoittaisi kasaakin, se on erittäin helppo korvata.
 • Pika-asennus. Paalun perustuksen asennus voidaan tehdä muutamassa päivässä, ei kuitenkaan sementin kuivaamista.
 • Mahdollisuus asentaa milloin tahansa vuoden aikana. Toisin kuin betoni, metalliset kannattimet voidaan asentaa jopa talvella.
 • Vaikka aiotte rakentaa aidan perustan aidalle tulevaisuudessa, kasaa voidaan käyttää tilapäisenä. Tämä on erittäin kätevä, jos haluat säästää.

Paalujen asennus suoritetaan seuraavien vaiheiden mukaisesti:

 • Pitkät kaivaminen on 3-5 cm pienempi kuin halkeaman halkaisija. Mittatukikohdan syvyys - 40 cm.
 • Pilejä vuorotellen ruuvataan maahan. Tämän työn helpottamiseksi tarvitaan toisen henkilön apua.
 • Kun paalut on ruuvattu, niiden yläosa leikataan ja tukeen ontto osa kaadetaan sementin ja hiekan liuoksella. Tämä tekniikka laajentaa huomattavasti tukien elämää.
 • Pohjan luomiseksi kanava hitsataan tukiin ja oja kaadetaan laastilla.

Kestävyydelle paalain perustus on maadoitettu kanavapalkin sähkönjohtavuudesta johtuen. Asennus johdotus voidaan tehdä missä tahansa työvaiheessa. Jos noudatat asennusohjeita, säätiö kestää hyvin kauan. Älä unohda maadoitusta ja metallin käsittelyä työn aikana.

Edellä annettujen ohjeiden noudattamisen ansiosta voit vaivattomasti tehdä pohjan sisäänvedettävästä portista.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Aseiden ja aidojen tärkein tehtävä on suojata yksityisomaisuutta ulkopuolisilta tahoilta. Tällaisia ​​rakenteita on useita muunnelmia; tällä hetkellä sisäänvedettävät portit ovat erittäin suosittuja ja käteviä käytössä. Toiminnan periaate on melko yksinkertainen. Asennetuilla rullalaakereilla ja ohjaimella, jonka läpi terä liikkuu. Koska liukuva portti on melko massiivinen rakenne, se tarvitsee luotettavan ja vankan perustan.

Mikä on pohjan liukuoviin?

Portti liikkuu telineeseen, joka on asennettu tukikohtaan. Kiinteä säätö tehdään vain, jos venttiilien alaosat lepäävät maahan. Pohja on pehmeä rakenne, jolla on suuri lujuusluokka, joka on suunniteltu kiinnittämään rakenteeseen pitävät kallistetut lohkot.

Pohja sijaitsee maassa ja on muodoltaan säännöllinen monikulmio, joka on vahvistettu vahvikkeella ja kaadettu betoniliuoksella. Tällaisen perusteella on tärkeää valita oikea paikka ja tehdä tarkkoja laskelmia.

Foundation Casting Technology

Säätiön valu on yksi tärkeimmistä hetkeistä koko prosessissa. Perinteisesti kaikki teosten suorittamiseen liittyvät toimet voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Laske kaivannon koko. Säätiön leveyden tulisi olla noin puoli metriä, syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä, yleensä se vaihtelee 1,5-2,2 metriä. Aukon reunalta portin takaisinkelauksen sivusta tulee vetäytyä etäisyydeltä, joka on puolen kulkutien leveydestä.
 2. Kaivaa kaivanto. Kuopan pitäisi vastata saavutettuja mittoja, pohjaan sijoitetaan 10-15-15 cm korkea tyyny, joka koostuu soraa ja hiekkaa.
 3. Vahvistuksen perusteet. Metalliset tapit voidaan kiinnittää yhteen erikoisjohdon kanssa tai hitsata toisiinsa. On varmistettava, että liittimet ovat tiukasti kiinni. Tuloksena oleva kehys on sijoitettava niin, että ulkonevien rakenteiden osuus on vähintään 10 cm maanpinnan alapuolella. Pohjan on oltava tasainen maahan, rakennustason avulla on tarpeen tarkistaa rakenteen oikea sijainti, se on asennettava tarkasti vaakatasossa.
 4. Tee konkreettinen ratkaisu. Se kestää noin 2 kauraa sementtiä ja 5-6 kauhoa hiekkaa. Jotta perustus voisi nousta paremmin ja olla kestävämpi, roskaa yhtä paljon kuin sementti voidaan lisätä laastiin. Jotta seos olisi vahva ja laadukas, sinun on otettava vähintään 500 sementti ja murskattu kivijake 30-40. Seoksen ei tulisi olla liian paksu. Laastin valmistuksen jälkeen voit tarkistaa sen laadun, sillä voit lyödä betonikappaleen vasaralla, sen ei pitäisi kaatua.
 5. Betonivaihto. Liuos on kaadettava siten, että se sulkee vähintään kaksi kolmasosaa vahvikkeesta, mikä antaa rakenteen lujuuden. Kaatamisen aikana on huolehdittava siitä, että vahvike ei siirry sivulle.
 6. Kanavien asennus. Elementit on kiinnitettävä tiukasti pystysuoraan ja vaakasuoraan, vasta sen jälkeen, kun niitä käytetään hitsauskoneella, kiinnitä ne lujittavan osan päälle, joka työntyy esiin. Sitten kaada betonia muuhun säätiöön. Liukuporttien pohjan täyttäminen tulisi tehdä yhdessä tukikanavan kanssa, muuten kankaalle liikkuu tyhjää kanavaa pitkin. Sitten pää- ja ohjauskanava on hitsattava portin liikkeen suuntaan. Älä aseta sitä lähelle aita, niin että portti voi liikkua vapaasti koskematta pylväitä.
 7. Betonin kovettuminen. Se kestää 7-14 päivää riippuen kaudesta ja sääolosuhteista. SNIP-määräysten mukaan säätiö on pidettävä vähintään 28 päivän ajan.

Säätiön rakentaminen

Kaivannon koon määrittämiseksi pohjan alapuolella on otettava huomioon portin koko ja paino sekä aukon leveys. Oikea järjestelmä näyttää kolme parametria:

 • Pituus (vähintään puolet aukon leveydestä);
 • Leveys (se riittää 50-70 cm);
 • Syvyys (vähintään 1,5 metriä, riippuen maaperän jäädyttämisestä).

Kaivannon pitäisi olla suorakaiteen muotoinen. On tarpeen tehdä piirustus, johon kaikki rakenteelliset elementit ja ulottuvuudet on asetettava, se auttaa jatkossa.

Vaaditut materiaalit

Liukuovien pohjan täyttämiseksi tarvitaan tiettyjä materiaaleja ja työkaluja:

 • Sementti, murskattu kivi ja hiekka betoniliuoksen valmistamiseksi;
 • Pituussuuntainen metallikanava;
 • Konsoliyksiköt;
 • Liittimet laatikoiden valmistukseen;
 • Puiset lankut, jos rakennetaan muotti;
 • Hitsaus kone;
 • Betonisekoittimet;
 • Rakennustaso;
 • romu;
 • lapio;
 • ruletti;
 • Akseli, käsihaara ja vasara.

Asiantuntijat eivät suosittele raaka-aineiden kustannusten säästöä, koska tämä ei parhaiten heijastu rakennuksen laatuun, sen kestävyyteen ja jatkokäyttöön.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Tällaisen portin rakentamisen perusta on vakava ja melko työvoimavaltainen prosessi, mutta voit rakentaa sen omalle, jos noudatat kaikkia vaiheita johdonmukaisesti ja noudatat edellä kuvattua kaatoustekniikkaa.

Seuraavat työvaiheet voidaan erottaa toisistaan:

 1. Kaavion laatiminen ottaen huomioon kaikki tulevaisuuden säätiön parametrit (portin koko ja aukko, kaivon pituus, syvyys ja leveys, maaperän jäädytysaste).
 2. Kaivaa reiät pohjan kaatamiseksi.
 3. Vahvikehän ja kanavien asennus. Rakenne tulisi sijoittaa noin 50 cm portin yläosan alle. Aukon toisella puolella tehdään kaksi kiinnitystä, jotka poikkeavat reunasta 10-15 cm. Niissä on kiinnitetty koukkuja, jotka rajoittavat oven lehtiä. Kuinka tehdä kiinnitys, kuvataan alla.
 4. Betoniliuoksen (sementti, hiekka ja murskattu kivi oikeissa mittasuhteissa).
 5. Vaahto pohjaan. Prosessissa betonia on kevyesti painettava. Betoni on annettava seistä muutaman päivän ajan, minkä jälkeen lujituksen, joka työntyy esiin, asentaa kolme poikittaiskanavaa siten, että ne sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja vaakasuunnassa. Näiden toimien jälkeen voit kaataa loput konkreettisesta ratkaisusta.
 6. Sulkimen nopeus. Ihanteellinen vaihtoehto olisi säilyttää perusta 28 päivää, mutta käytännössä 14 päivä riittää tämän tyyppiselle rakenteelle.

Kuinka tehdä kiinnityksiä

Sisuselementti on rakenne, joka koostuu vahvistamisesta ja kanavista, jonka päätehtävänä on jakaa betonielementissä syntyvä jännitys.

Rakentaa se on melko yksinkertainen:

 1. Kanava leikataan pohjan pitkin pitkin pitkin.
 2. Pyyhi se halkaisijaltaan 1,6 - 2 cm: n vahvikkeeksi ja kiinnitä sitten tiukasti sen osat yhteen esimerkiksi sidelangan avulla.
 3. Asenna kiinnitys kaivantoon varusteineen alaspäin niin, että rakenteen puoli sopii tiukasti napaan ja yläosaan - aukon reunaan.

Hyödyllisiä vinkkejä

Säätiön rakentamisprosessissa voit jättää huomiotta joitain tärkeitä asioita, jotka auttavat säätiön vahvistamista ja portin työn itsestäänselvyys.

Kiinnitä huomiota seuraaviin väreihin, jotta vältät yleisimmät virheet:

 1. Laskun laskemista varten on otettava huomioon portin paino ja pylväiden lujuus, sillä kaikkien rakenteellisten elementtien kuormitus säätöön voi olla erilainen.
 2. Asuntolainan varusteet on sidottava neulomalla tai hitsaamalla, koska tämä mahdollistaa rakenteen kiinteän kiinnityksen.
 3. Kiinnityselementin asentamisen jälkeen on tarpeen täyttää kaivo betonilla niin, että se ei peitä täydellisesti kiinnityksiä, mikä auttaa asentamaan portin tulevaisuudessa.
 4. Koko rakennetta tukevat viestit tulisi asentaa etukäteen.
 5. Säätiö tulee kaataa paitsi itse portin, myös tukipylväiden alle.

Kun rakennat pohjaa liukuoville, on noudatettava kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja teknisiä vaiheita. Todennäköisesti sulautetun elementin säätö tai väärin asennettu runko ei salli automaattisen järjestelmän toimimista oikein, ne aiheuttavat rakenteen osien tuhoutumisen, koska portin säätiön toiminta on kiinnityselementtien kiinteä kiinnitys ja pystysuuntaisten voimien käsitys.

Perusta liukuoviin, joiden pituus on 4 metriä

Nykyään liukuvat portit ovat hyvin suosittuja kehittäjien keskuudessa. Tällaisen järjestelmän suunnittelu edellyttää erityistä säätiötä ja kiinnitystä. Tämä johtuu suuresta purjekanvasta tällaisista portista, varsinkin kun voimakkaat tuulet.

Siksi on tarpeen rakentaa pohja 4 metrin pituiselle liukuvalle portille, jotta koko rakenne olisi riittävän vakaa ja kestävä.

Säätiön rakentaminen

Tällaisen portin asennus edellyttää luotettavan perustan rakentamista. Maan koostumuksesta riippuen säätötyyppi valitaan. Yleisin tapa luoda vankka pohja-liukujärjestelmä on betonitointi sen suunnittelun tuella.

Teknologia sisältää seuraavat rakennusvaiheet:

 • Tontin merkintä;
 • earthwork;
 • Vahvistuskehyksen asennus;
 • Asuntolainan asennus;
 • Betonoinnin.

Kaikki rakennustyöt on suoritettava kehitetyn hankkeen mukaisesti, mukaan lukien tiettyjen materiaalien ja laitteiden käyttö. Ennen tällaisen rakenteen rakentamisen aloittamista maaperän koostumus on tutkittu huolellisesti.

Valmisteleva vaihe

Ammattimaiset rakennuttajat väittävät, että liukuvien porttien vakaus ja niiden pitkä käyttöikä riippuvat suoraan luotettavasta ja kestävästä betonipohjasta. Se olisi rakennettava kaikkien standardien mukaisesti teknisten vaatimusten vastaisesti.

Oikein järjestetty säätiö pystyy tarjoamaan kaikille mekanismeille keskeytymättömän ja pitkäaikaisen toiminnan. On muistettava, että tehokkaampi "tyyny" pitäisi vastata raskaampaa rakennetta.

Ensinnäkin maa-alue on merkitty suunnitelman mukaan. 4 metrin pituisen liukuvan portin perustamiseen vaaditaan alusta, joka on puolet tällaisen portaalin avaamisesta. Niinpä neljän metrin aukon kohdalla on tarpeen muodostaa ala, jonka pohjan alapinta on noin 2 m pitkä.

Samanaikaisesti sen leveys on tavallisesti 0,5 m. Maaperän louhinta on merkitty portin sisäpuolella, poispäin kulkureitistä.

Käytännössä betonipohja sijaitsee aukon sivussa, johon porttiosa avautuu. Tontti on merkitty tapilla, köydellä tai langalla.

Samanaikaisesti on tarpeen aikaansaada suorakulmat, jotka voidaan tarkistaa rakentamiskulman avulla vähintään 1 metrin sivuilla. Tapit ajetaan kulmiin, jonka jälkeen köysi vedetään.

Vaiheen maanrakennus

Sivuston merkitsemisen jälkeen ne alkavat kaivaa kuoppaa, jonka syvyys yleensä suoritetaan 1,7 metrin korkeudessa riippuen maaperän jäädyttämisestä. Tällaiset parametrit määräytyvät alueen ilmasto-olosuhteiden keskiarvon mukaan. Ne on yleensä lueteltu asiakirjoissa geofysiikan ja klimatologian rakentamisessa.

Tämäntyyppisten ovien vakiomallit on suunniteltu kuoren tietyn koon mukaan, jonka vähimmäissyvyys on 1,5 m ja leveys 0,5 m.

Pohjan alapuolella olevan reiän kaivaaminen voidaan tehdä sekä manuaalisesti että erikoislaitteiden avulla. Samaan aikaan, kun otetaan huomioon pienikokoinen kaivo, tällainen työ on parhaimmillaan ilman teknisten keinojen osallistumista.

Se on tärkeää! Tällaisen kaivon muodostaminen vaatii tarkkuutta ja täsmällisiä mittoja, mikä on varsin mahdollista perinteisten käsityökalujen käytöllä.

Kaivetun kaivon pohjassa, joka on perustana sähkökokoonpanon asennukselle liukuovien suunnittelussa, sopii tyyny, joka koostuu sora- ja hiekkakerroksesta. Sen paksuus on tavallisesti 10 - 18 cm. Työt tehdään myös tasaisesti asetettujen tyynyjen tiivistämisessä, jotta tulevaisuuden pohjan katoaminen ei ole mahdollista.

Asuntolainan asennus

Käytännössä ovien rakentamisen tukena on parempi käyttää kanavaa, johon hitsattava runko on hitsattu. Tällainen elementti on rullamekanismin ja automaation perusta.

Kiinnitysasennus toteutetaan useassa vaiheessa, nimittäin:

 • Tietyn pituisen kanavan leikkaaminen;
 • Metalliprofiilin leikkausrasiat;
 • Profiiliputken hitsaaminen kanavaan kohtisuorat elementit;
 • Kiinnitysmetallikehyksen sitominen sauvoista;
 • Rakenteen tarkistaminen kohtisuoruuden ja horisontaalisen palkin noudattamiseksi.

Asuntolaina on tärkeä elementti liukuvan tyyppisen portin perustamisesta, joten sen asennus suoritetaan tiukasti kaikissa kokoluokissa ja tasoissa. Tällaisen rakenteen asennuksen jälkeen sinun on asennettava muotit ojan alle kaivettuun ojaan.

Asuntolainan ja betonin asennus

Tällaisen työn pääasiallisena edellytyksenä on tarjota nollatason laakerikanavan ylempi taso, jota pidetään tien pinnalta sisäpuolelta asennettavan aukon alueella. Asuntolainan koko rakenne laskeutuu ylöspäin kanavan kaivoissa.

Se on tärkeää! Asuntolainan sijoittaminen kaivolle, sen vaakasuora asento tarkistetaan välttämättä pitkällä rakentamisella.

Luotettava perusta 4 metrin pituisille liukuoville varmistetaan asuntolainan oikein kiinnitetyllä rakenteella ja sen asentamisella kaivoon tarkasti vaakasuoralla tasolla.

Tällaisen metallipohjan kohdistaminen kaivoon tehdään käyttäen tukia tangosta tai tankoista. Asuntolainan onnistuneen asentamisen jälkeen säätökaivo kaadetaan betonilla.

Betoni ratkaisu voidaan tehdä itsenäisesti tai tilata profiiliyhtiössä. Toinen vaihtoehto on sopivampi, koska tehtaalla valmistettu seos on yhtenäisempi ja joustavampi. Liuoksen kaataminen kaivoon on välttämätöntä tuottaa tiiviste tärinää käyttämällä.

Videokäsky:

Betonin kaatamisen jälkeen on tarpeen tarkistaa uudelleen tukikanavan taso.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Liukuoviin perustuva säätö

Irrotettavat portit, verrattuna yksinkertaisiin, liukuviin, varmasti hyötyvät sekä ulkonäöstä että helppokäyttöisyydestä. Jos avaamisprosessi on automatisoitu, mukavuus kasvaa monta kertaa. Tämän tyyppinen rakenne on välttämätön portin perustan toteuttamiseksi. On täysin mahdollista tehdä kaiken henkilökohtaisesti, tärkeintä on laskea kaikki oikein ja noudattaa päälliköiden suosituksia.

Tämän tyyppisen alustan ominaisuudet

Tee kaikki tuotteen ohjeet ja oikeat rakennusmateriaalivalinnat. Ensin sinun on valmisteltava alue, jossa työ tehdään, laatimaan järjestelmä. Jos teet virheitä työskentelyn aikana, se voi johtaa rakenteen tuhoutumiseen, sen kaarevuuteen. Aita on betonoitava seuraavassa järjestyksessä:

 1. Puhdista tarvittava alue kaikista esteistä ja roskista, jotka voivat häiritä betonitointia.
 2. Portin piirtämisen suorituskyky pohjan kanssa.
 3. Kaivamalla reikää pohjaan.
 4. Hitsaamalla tarvittavat osat ja asentamalla ne.

Perusta liukuporttien omille käsille on varsin realistinen. On tärkeää muistaa, että pohjan kaatamisen syvyys riippuu yläosaan asennettavien osien koosta. Kaivannon on oltava vähintään 1,2 m syvä, joskus jopa 2 metriä.

Portin tyypistä riippuen portille on asetettu toinen säätiö. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 1. Vauhdissa. Käytetään kaikkialla, helpoin vaihtoehto. Perusta heille - kaksi pylvästä, jotka on asennettu portin reunaan, kolmas pylväs, joka vastaa portin pituuden asettamisesta. Nämä sarakkeet ovat tavallisesti betonoituja.
 2. Liukuva. Ne voivat olla monenlaisia. Jokainen vaatii toisen tyyppisen alustan asennuksen. eroavat:
  1. Liukuvat, jotka liikkuvat kiskoa pitkin.
Laitteet liukuoville
  1. Keskeytetty. Asennetaan erityinen levy, johon portin osa liikkuu. Ne eivät aukea enempää kuin profiilin vakiintunut pituus, johon rakenne on kiinnitetty.
  2. Konsoli. Portin osat on kiinnitetty palkkiin, joka liikkuu pitkin aitaa.

Portin pohja voi olla seuraavista tyypeistä:

 1. Kiinteä kangas, joka kaadetaan pitkin koko aita. Ensin sinun täytyy kaivaa kaivanto noin 1,3 m syvyyteen ja leveys noin puoli metriä. On tärkeää ottaa huomioon maan jäädyttämisen syvyys, jotta perustus alittaa tämän tason. Lujittava silmä on asetettu kaivoon, jonka jälkeen kaikki on betonoitu.
Esimerkki vankasta perustasta
 1. Pilarityypit: vahvistetut pylväät kiinnitetään maahan. Kanava yhdistää porttituen osat.
 2. Kierrä tukea. Se ei vaadi betonoitumista ja kaivamista maahan. Pilejä käsitellään yksinkertaisesti korroosionestoaineella ja ajetaan maahan.

Säätiön kaatoprosessi

On tärkeää kiinnittää aita hyvin maahan, koska ne ovat melko raskas, ne voivat sag, mikä ei ole hyväksyttävää tässä tapauksessa. Alustan on kestettävä vaadittu kuorma. Voit täyttää säätiön käyttämällä seuraavia materiaaleja:

 • betoniliuosta. Se koostuu vedestä, murskakivestä, edullisesti pienemmästä valkoisesta hiekasta, optimaalisesti - joesta, sementistä;
 • halkaisijaltaan noin 20 mm;
Pintavahvistus
 • kanava-palkki Se on kiinteä sähköjohto, joka vastaa portin pituutta ja konsolin järjestelmää.

Betoniä voidaan testata kestävyyden suhteen: jos jäädytetty vasara lyödään liukastumisvasaralla, murskat eivät murene. Kaikki voidaan rikkoa vain suurissa kiinteissä kappaleissa.

Kaikkien liukuvien porttien pohjaksi tehdään seuraava suunnitelma:

 1. alue puhdistetaan, valmistetaan kaikki tarvittavat työkalut ja tarvittavat komponentit.
 2. Kuoppa tulee pois.
 3. Gate-kehys on muodostettu. Aidan on oltava lähellä, etäisyys kehyksestä on noin 5 cm.
 4. Kaivo on täytetty betonin liuoksella, minkä jälkeen koostumus jätetään pari päivää, jotta se kovettuu.
 5. Kehyksessä on ulkonevat osat. Niiden välille on tarpeen asettaa poikittain muotoillut kanavat.
 6. Näiden vaiheiden jälkeen järjestelmä on täytettävä ratkaisulla.
 7. Asentaa pääyksikön ja kanavan asemaan.
 8. Pohjasta, joka tulee näkyviin maasta, on peitettävä peitteellä. Tämä parantaa sen käyttöikää.

Kierrä pohja liukuoville

Jos portin pituus on noin 5 metriä, voit käyttää ruuvipalloja pohjana. Tämäntyyppisten säätiöiden myönteiset näkökohdat ovat nopeus, helppokäyttöisyys. Talvella on mahdollista luoda tällainen perusta. Aita, joka kulkee portin lähelle, ei vaikuta mitenkään. Erityispiirteitä ovat, että kangas ei voi koskettaa alla olevaa tietä.

Pintapinnoitus esimerkki

Asennus sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Alueen merkitseminen.
 2. Talvella talvella on tarpeen poistaa jäädytetty maa-kerros. On mahdollista käyttää jackhammeria puhdistukseen.
 3. Pilejä kierretään maahan. Se on noin 1,5-2 m syvä, mikä riittää estämään rakenteen vääristymistä. Kaikkien osien tulee sijaita 20-35 cm: n etäisyydellä. Pallon halkaisijan tulee olla yli 75 m. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:
  1. Paalujen vahvistamiseksi voit käyttää konkreettista ratkaisua. Tämä parantaa merkittävästi suorituskykyä.
  2. Kanavan pitää kiinnittää kasa. Se on asennettu yläosaan, jossa aita lähestyy porttia.
  3. Jos teet betonointiprosessin, metallia suojataan hapettumiselta.
Säätiön asettamat säännöt

Betonisointimenetelmä valitaan maaperän ominaisuuksien perusteella. Perusta 4 m pitkälle liukuvalle portille voidaan tehdä yksinkertaisemmaksi: paalujen järjestelmä tekee. Suuret leveät liukuovet vaativat suuremman perustan.

Kuinka kaataa säätiö liukuovien alle omin käsin

Vetäytyviä automaattisia portteja voidaan valmistaa ja asentaa itsenäisesti, koska kaikki työvaiheet ovat melko yksinkertaisia. Valitse haluamasi materiaalit, laske rakenteen koko ja voit jatkaa. Mutta kaikki toimenpiteet on suoritettava oikein, ja sitten voit tehdä kestäviä sekä erittäin luotettavia liukuovia vankalla pohjalla.

Perustukset liukuovien eri malleja

Liukuovien luotettavuus riippuu ensisijaisesti säätiön laadusta. Kuitenkin sitä ei ole helppo valita, koska lukuisat rakennusyritykset tarjoavat vähintään kolme vaihtoehtoa sisäänvedettävän rakenteen perustalle. Jokaisella säätiöllä on omat edut ja haitat, jotka on ymmärrettävä.

Neljä päätyyppiä, jotka voidaan muodostaa sisäänvedettävän portin alla:

 • kasa;
 • palkkien perustukset;
 • runko-monoliitti;
 • jatkuva nauha.

Suosituin näistä on jatkuva nauha, koska se on vastustuskykyinen maaperän vaikutuksille, mutta vakaus ei selvästikään ole sen vahvin puoli. Lisäksi sinun on odotettava noin 10 päivää, jotta hän tarttuu hyvin, eikä tämä ole aina kätevää. Älä myöskään unohda, että teipin pohjan asettaminen on aikaa vievää ja kallista. Tällaisella pohjalla on tavallisesti asennettu kapasiteet, jotka eivät tarvitse erityisen vahvaa pohjaa.

Kiinteä nauhaosasto ei aina tarjoa riittävää vakautta ja stabiilisuutta.

Noilla samoilla haitoilla on palkin säätö. Asennuksen monimutkaisuus on vähäisempää, mutta odotusaika on sama - on mahdotonta asentaa liukuvan portin rakentaminen tähän säätöön kymmenen päivän ajan. Sitä ei käytetä vaikeissa ja epävakaissa maissa. Tämäntyyppinen säätö soveltuu rautateille ja ripustetuille portille.

Pile-pohjalla on lukuisia etuja:

 • kyky asentaa rakenteita mihin tahansa maastoon, jopa epävakaan kentällä;
 • vähimmäistalletus;
 • portin hetkellinen asennus (välittömästi säätiön asennuksen jälkeen);
 • betonin ja maanrakennuksen puute;
 • helppo asentaa säätiö;
 • luotettavuutta.

Tämäntyyppinen säätö voidaan järjestää myös kosteikkoalueella tai kallistuvilla mailla sekä korkealla pohjaveden pinnalla. Pallosäätiöt ovat erittäin luotettavia, mutta ne on asennettava hieman pitempään kuin muunlaiset säätiöt. Voit asentaa niille kaikenlaisen portin.

Voit asentaa kaikenlaiset liukuvat portit paalusäätiöön.

Runko-monoliittista betonipohjaa käytetään maaperän vähäisiin muutoksiin ja sen asennukseen kuluu vähintään viikko. Tämä konkreettinen, kiinteä U-muotoinen runko on sijoitettava rakennusaukon puolelle ja vääristymien välttämiseksi sen tulee olla seuraavat mitat:

 • pituus - vähintään puolet rakennusaukon leveydestä;
 • syvyys - enemmän kuin maaperän jäädytys 25 cm;
 • leveys - 60 cm.

Tällainen säätö soveltuu myös kiskojen, kiskojen ja ripustettujen rakenteiden osalta.

Runko-monoliittisella pohjalla on suurin lujuus ja vakaus kaikentyyppisten pohjien välillä liukuovien kohdalle

Automaattisten porttien liukuportaiden on oltava kestäviä, vahvoja ja turvallisuusvaatimusten mukaisia.

Piirustusten valmistelu laitteen pohjalle

Nykyaikaiset järjestelmät ja piirustukset omien käsiensa liikkuvien rakenteiden asennusta varten sisältävät seuraavat parametrit:

 1. Kaivannon koko. Sen syvyyden on oltava enintään 1 metri ja leveys jopa 40 cm. Kaivannon pituus on puolet rakennusaukon pituudesta.
 2. Perusjärjestelmän malli. Se on valmistettu metallikanavasta, jonka leveys on 16 - 20 cm. Se on hitsattu siihen jopa 14 mm: n vahvistusjaloilla.
 3. Rungon ja ovilevyn tarkat mittasuhteet kiinnittämällä ne pohjan kohtaan.

Huolellinen piirustus auttaa huomioimaan kaikki rakenteen tärkeät ulottuvuudet.

Kuvagalleria: piirustukset eri tyyppisistä pohjista liukuovista

Kuinka kaataa nauhatulppa liukuovien alle

Jotta perustus voitaisiin kunnolla täyttää, on ensin valmisteltava tarvittavat työkalut ja materiaalit työhön:

 • hiekka, murskattu kivi ja sementti betonitoimiseksi;
 • kallistetut metallilohkot;
 • pitkittäiset metallikanavat;
 • lujittavat sauvat ja neulomakivi. Heistä kehystää;
 • muokkaamattomista levytuotteista;
 • betonisekoitin;
 • sähkö- tai kaasuhitsaus;
 • rakennustaso;
 • rulettipyörä;
 • bajonetti ja lapiot;
 • romu;
 • peruskanava;
 • vasara, raudanhaara, sekä kiristys ja kulmakappale laitteen muottiin.

On parempi säästää raaka-aineita, koska se voi vaikuttaa haitallisesti rakenteen laatuun, sen kestävyyteen ja vastaavasti pienentää liukuovien käyttöikää.

Edistämme säätiön valmistusta:

 1. Kaivamme kaivon, jossa on asianmukaiset mitat, jotka laskettiin oikein piirustuksessa. Sen syvyyden on oltava 35 cm suurempi kuin maan jäädytyspaikka. Kaistaleperusteiden kaivoa on syvennettävä maaperän jäädyttämisen alapuolella
 2. Asenna muotti. Liuoksen kulutus laskee, jos tehdään 100 mm: n paksuinen hiekka ja sora. Säätötyöt on koottu 25-30 cm: n paksuisista levyistä
 3. Vahvistamisesta me teemme pohjan tulevalle säätiölle. Tangot kiinnitetään lanka tai hitsaamalla. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 30 cm.
  Kehys koostuu vahvikkeista, jotka on liitetty kiinteästi tai hitsattu toisiinsa.
 4. Asenna valmiin raudoitushihnan vaakasuoraan. Ulkoneva osa syvennetystä 12 cm maanpinnan alapuolella. Siirrämme sen etuosaa aukon reunaan. Etäisyys hihnasta muottiin - vähintään 2 cm kaikilla tasoilla.
 5. Hitsaamme pituussuuntaisen kanavan hihnaan, jonka hyllyjen on oltava nollapisteessä. Pitkittäinen kanava on hitsattu vahvistusvyöhykkeelle portin alaosan tasolla.
 6. Pohjassa laitoimme kanavan ja yhdistimme sen kehykseen. Taajuusmuuttajan mekanismin kiinnittäminen on sisäänvedettävällä rakenteella.
 7. Ohjaus- ja virtajohtimet asennetaan kehyksessä sijaitseviin putkiin. Niiden halkaisija on vähintään 25 mm, muuten vaijeria on vaikea pitää. Johdot asetetaan muottipesän sisällä oleviin putkiin
 8. Sekoitetaan liuos seuraavissa mittasuhteissa: 6 kauraa jokivesiä, 2 kauraa sementtiä, 2 kauraa ja tarvittava määrä vettä, jotta se ei osoittaudu kovin paksuiseksi. Murskattu kivi lisää voimaa betonille. Jos aiot käyttää valmisbetonia, se ei saa olla alhaisempi kuin M200. Ratkaisun valmistelemiseksi otetaan sementti M500.
 9. Täytämme kuoppa valmiilla betonilla niin, että hihna ei liiku, koska portin käyttömahdollisuus riippuu siitä. Emme käytä kaikkia betonia kerralla, mutta vain 1/3 kaivannon tilavuudesta. Tämä säätömenetelmä takaa hihnan erinomaisen kiinnityksen. Tukirakenteessa on tarpeen asentaa kolme poikittaiskanavaa. Muotti kaadetaan betoniliuoksella ensimmäisellä kolmasosalla tilavuudesta.
 10. Kohdista kanava pystysuoraan ja vaakasuoraan. Sitten ne hitsataan vahvistusvyöhön ja kaadetaan betoniliuosta. Liuoksen jäätymisen tarve on noin kaksi viikkoa tai enemmän, riippuen vuodenajasta ja sääolosuhteista. Kun betoni on asetettu, liukuovien asennus on valmis.

Laitetta, joka on minkä tyyppinen pohja sähköjohto, on välittömästi asetettu.

Tämän seurauksena saamme säätiön, jossa on kolme poikittaista kanavaa, jotka sijaitsevat 7 cm: n etäisyydellä.

Huomiota olisi kiinnitettävä seuraaviin seikkoihin:

 • perustaa laskettaessa on otettava huomioon pilarien lujuus ja rakenteen massa, koska portin kaikkien osien kuormitus voi olla erilainen;
 • Betoni on kaadettava sekä itse rakenteen että tukipylväiden alle;
 • vyön vahvistus on hitsattava tai tiiviisti sidottu erikoisjohdolla;
 • Asuntolainojen asennuksen jälkeen kaivannon osa vaaditaan kaatavaksi betonilla niin, että se ei peitä niitä kokonaan. Tämä on välttämätöntä, jotta tulevaisuudessa on mahdollista asentaa muualle rakenne asianmukaisesti.
 • Aluksi on tarpeen asentaa portit, jotka tukevat porttia.

Varmista, että noudatat tekniikkaa ja edellä mainittuja sääntöjä, koska väärin tehty runko tai säätö ei salli automaattisen liukuportin toimimista normaalisti, mikä voi johtaa hilarakenteen tärkeiden osien tuhoamiseen.

Video: kaatamalla pohjaa liukuoville

Oikein tehty tukipohja määrittää mahdollisuuden häiriöttömään toimintaan ja kestävyyteen liukuvien porttien avulla. Pohjassa on huomattavia kuormituksia eri tasoille (puristusta, vääntöä tai taipumista varten). Se voidaan tehdä myös itsenäisesti, mutta sisäänvedettävän rakenteen teknisine ominaisuuksineen, oikein piirrettyjä piirroksia ja jonkin verran rakennuskokemusta.

Perusta liukuoviin

Perusta liukuoviin, joiden pituus on 4 metriä

Nykyään liukuvat portit ovat hyvin suosittuja kehittäjien keskuudessa. Tällaisen järjestelmän suunnittelu edellyttää erityistä säätiötä ja kiinnitystä. Tämä johtuu suuresta purjekanvasta tällaisista portista, varsinkin kun voimakkaat tuulet.

Siksi on tarpeen rakentaa pohja 4 metrin pituiselle liukuvalle portille, jotta koko rakenne olisi riittävän vakaa ja kestävä.

Säätiön rakentaminen

Tällaisen portin asennus edellyttää luotettavan perustan rakentamista. Maan koostumuksesta riippuen säätötyyppi valitaan. Yleisin tapa luoda vankka pohja-liukujärjestelmä on betonitointi sen suunnittelun tuella.

Teknologia sisältää seuraavat rakennusvaiheet:

 • Tontin merkintä;
 • earthwork;
 • Vahvistuskehyksen asennus;
 • Asuntolainan asennus;
 • Betonoinnin.

Kaikki rakennustyöt on suoritettava kehitetyn hankkeen mukaisesti, mukaan lukien tiettyjen materiaalien ja laitteiden käyttö. Ennen tällaisen rakenteen rakentamisen aloittamista maaperän koostumus on tutkittu huolellisesti.

Valmisteleva vaihe

Ammattimaiset rakennuttajat väittävät, että liukuvien porttien vakaus ja niiden pitkä käyttöikä riippuvat suoraan luotettavasta ja kestävästä betonipohjasta. Se olisi rakennettava kaikkien standardien mukaisesti teknisten vaatimusten vastaisesti.

Oikein järjestetty säätiö pystyy tarjoamaan kaikille mekanismeille keskeytymättömän ja pitkäaikaisen toiminnan. On muistettava, että tehokkaampi "tyyny" pitäisi vastata raskaampaa rakennetta.

Ensinnäkin maa-alue on merkitty suunnitelman mukaan. 4 metrin pituisen liukuvan portin perustamiseen vaaditaan alusta, joka on puolet tällaisen portaalin avaamisesta. Niinpä neljän metrin aukon kohdalla on tarpeen muodostaa ala, jonka pohjan alapinta on noin 2 m pitkä.

Samanaikaisesti sen leveys on tavallisesti 0,5 m. Maaperän louhinta on merkitty portin sisäpuolella, poispäin kulkureitistä.

Käytännössä betonipohja sijaitsee aukon sivussa, johon porttiosa avautuu. Tontti on merkitty tapilla, köydellä tai langalla.

Samanaikaisesti on tarpeen aikaansaada suorakulmat, jotka voidaan tarkistaa rakentamiskulman avulla vähintään 1 metrin sivuilla. Tapit ajetaan kulmiin, jonka jälkeen köysi vedetään.

Vaiheen maanrakennus

Sivuston merkitsemisen jälkeen ne alkavat kaivaa kuoppaa, jonka syvyys yleensä suoritetaan 1,7 metrin korkeudessa riippuen maaperän jäädyttämisestä. Tällaiset parametrit määräytyvät alueen ilmasto-olosuhteiden keskiarvon mukaan. Ne on yleensä lueteltu asiakirjoissa geofysiikan ja klimatologian rakentamisessa.

Tämäntyyppisten ovien vakiomallit on suunniteltu kuoren tietyn koon mukaan, jonka vähimmäissyvyys on 1,5 m ja leveys 0,5 m.

Pohjan alapuolella olevan reiän kaivaaminen voidaan tehdä sekä manuaalisesti että erikoislaitteiden avulla. Samaan aikaan, kun otetaan huomioon pienikokoinen kaivo, tällainen työ on parhaimmillaan ilman teknisten keinojen osallistumista.

Se on tärkeää! Tällaisen kaivon muodostaminen vaatii tarkkuutta ja täsmällisiä mittoja, mikä on varsin mahdollista perinteisten käsityökalujen käytöllä.

Kaivetun kaivon pohjassa, joka on perustana sähkökokoonpanon asennukselle liukuovien suunnittelussa, sopii tyyny, joka koostuu sora- ja hiekkakerroksesta. Sen paksuus on tavallisesti 10 - 18 cm. Työt tehdään myös tasaisesti asetettujen tyynyjen tiivistämisessä, jotta tulevaisuuden pohjan katoaminen ei ole mahdollista.

Asuntolainan asennus

Käytännössä ovien rakentamisen tukena on parempi käyttää kanavaa, johon hitsattava runko on hitsattu. Tällainen elementti on rullamekanismin ja automaation perusta.

Kiinnitysasennus toteutetaan useassa vaiheessa, nimittäin:

 • Tietyn pituisen kanavan leikkaaminen;
 • Metalliprofiilin leikkausrasiat;
 • Profiiliputken hitsaaminen kanavaan kohtisuorat elementit;
 • Kiinnitysmetallikehyksen sitominen sauvoista;
 • Rakenteen tarkistaminen kohtisuoruuden ja horisontaalisen palkin noudattamiseksi.

Asuntolaina on tärkeä elementti liukuvan tyyppisen portin perustamisesta, joten sen asennus suoritetaan tiukasti kaikissa kokoluokissa ja tasoissa. Tällaisen rakenteen asennuksen jälkeen sinun on asennettava muotit ojan alle kaivettuun ojaan.

Asuntolainan ja betonin asennus

Tällaisen työn pääasiallisena edellytyksenä on tarjota nollatason laakerikanavan ylempi taso, jota pidetään tien pinnalta sisäpuolelta asennettavan aukon alueella. Asuntolainan koko rakenne laskeutuu ylöspäin kanavan kaivoissa.

Se on tärkeää! Asuntolainan sijoittaminen kaivolle, sen vaakasuora asento tarkistetaan välttämättä pitkällä rakentamisella.

Luotettava perusta 4 metrin pituisille liukuoville varmistetaan asuntolainan oikein kiinnitetyllä rakenteella ja sen asentamisella kaivoon tarkasti vaakasuoralla tasolla.

Tällaisen metallipohjan kohdistaminen kaivoon tehdään käyttäen tukia tangosta tai tankoista. Asuntolainan onnistuneen asentamisen jälkeen säätökaivo kaadetaan betonilla.

Betoni ratkaisu voidaan tehdä itsenäisesti tai tilata profiiliyhtiössä. Toinen vaihtoehto on sopivampi, koska tehtaalla valmistettu seos on yhtenäisempi ja joustavampi. Liuoksen kaataminen kaivoon on välttämätöntä tuottaa tiiviste tärinää käyttämällä.

Betonin kaatamisen jälkeen on tarpeen tarkistaa uudelleen tukikanavan taso.

Liukuovien säätelyjärjestelmä

Liukuvien liukuovien edut ovat hyvin tunnettuja: korkeusrajojen puute, vähäinen repäisy, turvallisuus, yksinkertainen ja luotettava automaatio. Mutta tämä malli on kallis ja sillä on erityisvaatimukset säätiölle, sen kokonaispaino on 2-3 kertaa enemmän. Betonointi suoritetaan koko liikkuvan läpän pituudella, tason, jossa rullatuki on tasainen ja leveä. Säröjä ei voida hyväksyä, koko rakenne on kiinteä, matala pohja ei riitä. Ihanteellisessa tapauksessa muodostetaan paalun perustus portille, rungon monoliittinen tyyppi soveltuu vain stabiileille, ei-jäädyttäville maille ja edellyttäen pakollista vahvistamista vähintään 1 metriin syvyyteen. Betonin kaatamista käytetään korkeimmalla voimakkuudella.

Perustutkimuksen valinta

Tärkeimmät maamerkit ovat odotetut käyttökuormat ja maaperän ominaisuudet. Liukuva tai liukuva portti sopii kahteen perusvaihtoehtoon: runko-monoliitti tai kasa. Ensimmäistä käytetään pienissä kausittaisissa siirtymissä maaperässä, mutta tällaisen säätiön rakentaminen kestää vähintään viikon. Rakenne on betoninen U-muotoinen kehys, joka sijaitsee portin aukon vastaavalla puolella. Kääntämisen välttämiseksi on suositeltavaa noudattaa seuraavia kokoja:

 • Leveys - 60 cm.
 • Syvyys - 25 cm enemmän kuin maaperän jäädytys (1,6 - 2 m).
 • Pituus - vähintään 50% liukuvan portin aukon leveydestä.

Vaahtomuovilla, suihkuttamalla, suolla alueilla tai korkeilla pohjavesien pinnalla tarvitaan paalusäätiö. Hän puolestaan ​​voi olla monoliittinen tai ruuvi. Ensimmäisessä tapauksessa kanava on sijoitettu tukeville pylväille, jotka on yhdistetty teräsbetoniuralla.

Tätä muotoilua pidetään erittäin luotettavana, mutta se kestää vähän kauemmin kuin ruuvipallot. Jälkimmäiset sijaitsevat 1 päivä, tämä on hyvä kellari vaihtoehto, parantaa kestävyyttä rauta on käsitelty korroosionestoaineilla ja betonoitu. Toinen kasa kaivaa maata aukon vastakkaiselle puolelle riippumatta alustan tyypistä (jos aita ei riitä tukemaan).

Askel askeleelta asennustekniikka

Liukuporttien runko-monoliittinen säätö on sijoitettu seuraaviin järjestyksiin:

 • Merkintä ennalta suunnitellussa järjestelmässä.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Vahvikotelon asennus.
 • Betoniliuoksen valmistaminen ja kaatoaminen, sulkimen nopeus, joka tarvitaan raon voimakkuuden saavuttamiseksi.

Liukuovien pohjalla on oltava taso, joka on vapaa kasveista ja juurien alueesta. Kaivanto kaivetaan ainakin pakastuksen syvyyteen (ihanteellisesti - 25 cm enemmän). Mitä kylmempi ilmasto on, sitä alhaisempi on vahvike häkki. Alareunassa on hiekkaa ja soraa sen yläpuolella: aluetta tulevien tukien ja kanavan alla. On suositeltavaa täyttää vähintään 10 cm paksu tyyny alueille, joilla on lämpenemisriski - 15.

Vahvikotelo on koottu erikseen, se on sovitettava vapaasti kaivettuun reikään. Asennuselementti on U-muotoinen, vaakasuoran kanavan vähimmäisleveys on 20 cm. Mitat riippuvat avautumisparametreista, joten 4 metrin pituiselle portille on asetettava vähintään 2 metrin säde, vähintään poikittainen vahvistusetäisyys on 30-40 cm. runko:

 • hitsaamalla vahvikehyksen ja kiinnittämällä siihen kanava;
 • hitsaamalla pitkien sauvien tai kulmien metalliseen kaistaleeseen.

Sijoituksen jälkeen kiinnityselementin taso tarkistetaan (vaakasuoraan ja suhteessa liukuvan portin viivaan), kaapelointi asetetaan kanavapalkkiin.

Kaatopaikka sekoitetaan sementtipohjaiseen betonisekoittimeen, jonka lujuus on vähintään M400. Suositellaan 1: 3: 4 -osuuksia, liuoksen valmistamiseen käytetään jokikvarsi- hiekkaa ja laastia (löyhä sedimenttikiviä, joiden jakeet ovat enintään 30 mm). Jos tällainen täyteaine puuttuu, se voidaan korvata soramurskeilla, joiden raekoko on enintään 20 mm. Ratkaisu, jolla on kohtalainen sakeus, kaadetaan 3-4 asteeseen, aina kun se tiivistetään ennen yläkerroksen asettamista uudelleen varmistaaksesi, että vahvistetuilla alueilla ei ole tyhjiöitä. Liukuovien asennus itsestään toteutetaan aikaisintaan 2 viikkoa betonimäärän jälkeen, mieluiten kuukauden kuluttua. Kaikissa vaiheissa kehyksen ja kanavan asentoa tarkkaillaan tarkasti: vääristymät ja muutokset eivät ole hyväksyttäviä.

Pile-pohjaseinätekniikka

Tämäntyyppistä säätiötä pidetään luotettavimpana. Tällöin maaperään haudataan ruuvipallot, joiden läpimitta on 75-100 mm ja pituus 1,5 metriä. Asettelu on yksinkertaista: tuki on siirrettävän lehtien vastakkaisella puolella, toinen alustan alussa ja viimeinen ääripisteessä. Paalujen välinen optimaalinen etäisyys on 2,5-3,5 m. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 6 m: n portin pituudella on kolme paalia ja 8 m: n aukon leveys ei riitä. Jos aidan vastakkainen puoli voi kestää suuria kuormia (sillä on tukipylväs), niin kaksi on tarpeeksi.

Pieni aloitusreikä on tehty (pienempi kuin terän läpimitta) 40 cm: n syvyyteen. Ruuvipillojen pyöriminen suoritetaan tarkasti pystysuoraan, tässä vaiheessa assistentti on mukana. Asennuksen jälkeen vaaditulla syvyydellä yläosa leikataan tukeen, sen koko ontelo täytetään sementti-hiekkalaastilla. Tämä toimenpide on tarpeen paalun keston lisäämiseksi, tilapäistä sijoittamista varten sitä ei suoriteta. Seuraavaksi muodostetaan yksi paalusäätiö - sarakkeet hitsataan kanavaan, ura kaadetaan betonilla. Hitsauspisteitä on käsiteltävä korroosionestoaineilla.

Automaattisen ohjauksen johdotukset suoritetaan missä tahansa vaiheessa. On muistettava, että paalun perustus tarvitsee erillisen kentän (kauemmas kannattimista, sitä parempi). Tämä johtuu siitä, että kanavan ja paalujen materiaali on homogeeninen, pohja johtaa virtaa. Mutta tämä on enemmän hyöty kuin haitta - rakenteet, joilla samat ominaisuudet kestävät kauemmin. Jos asennussääntöjä noudatetaan, liukuvat portit ruuvipuristimissa kestävät vuosikymmeniä.

Ruuvipohjan edut

Tärkeä ominaisuus on tällaisen tuen tukema paino. Linkki on suora: sitä raskaampi portti, sitä syvemmät paalut ruuvatetaan. Asennuksen paksuuden ja syvyyden mukaan paalusäätiö ylläpitää rakennetta 5 - 18 tonnia.

Tämän tekniikan edut ovat:

 • Korkea käyttökyky, riippumatta maaolosuhteista.
 • Taloutta.
 • Mahdollisuus laittaa ruuveja talvella.
 • Nopeat asennus- ja maalaustyöt.
 • Ylläpitoa.
 • Yksinkertainen säätiön järjestely.
 • Käytä tilapäisenä rakennelmana (paalut on sovitettava lopullisen asennuksen jälkeen).

Rahoitus- ja työvoimakustannusten minimoimiseksi tämä on paras vaihtoehto. Se on huonompi luotettavuus monoliittisiin paalun perustuksiin, mutta toisaalta portaalin rakenteen avautuminen ei ole rajoitettu korkeuteen. Mutta vaikeissa maissa on parempi täyttää liitäntäkanava vahvistetulla betonilla.

Päälliköiden palveluiden kustannukset

Ammattilaisten kääntämisen etuna on rakenteen luotettavuus ja laatu, ennen työn aloittamista he analysoivat maaperän ominaisuudet ja valitsevat optimaalisen perustan. Keskimäärin liukuoviin asennetun 1 mäntisen raudoitetun betonipohjan kulutus maksaa 13 000 ruplaa. Yhden paalun asentamisen hinta betonitoimalla 1,5 metrin syvyyteen on 5 000 ruplaa. Pilarien koko ja lukumäärä (vähintään 2) vaikuttavat kustannusten määrään. 4 metrin laajuisen avaimet käteen -moniliittisen paalun perustan arvioitu kustannus on 30 000.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Aseiden ja aidojen tärkein tehtävä on suojata yksityisomaisuutta ulkopuolisilta tahoilta. Tällaisia ​​rakenteita on useita muunnelmia; tällä hetkellä sisäänvedettävät portit ovat erittäin suosittuja ja käteviä käytössä. Toiminnan periaate on melko yksinkertainen. Asennetuilla rullalaakereilla ja ohjaimella, jonka läpi terä liikkuu. Koska liukuva portti on melko massiivinen rakenne, se tarvitsee luotettavan ja vankan perustan.

Mikä on pohjan liukuoviin?

Portti liikkuu telineeseen, joka on asennettu tukikohtaan. Kiinteä säätö tehdään vain, jos venttiilien alaosat lepäävät maahan. Pohja on pehmeä rakenne, jolla on suuri lujuusluokka, joka on suunniteltu kiinnittämään rakenteeseen pitävät kallistetut lohkot.

Pohja sijaitsee maassa ja on muodoltaan säännöllinen monikulmio, joka on vahvistettu vahvikkeella ja kaadettu betoniliuoksella. Tällaisen perusteella on tärkeää valita oikea paikka ja tehdä tarkkoja laskelmia.

Foundation Casting Technology

Säätiön valu on yksi tärkeimmistä hetkeistä koko prosessissa. Perinteisesti kaikki teosten suorittamiseen liittyvät toimet voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Laske kaivannon koko. Säätiön leveyden tulisi olla noin puoli metriä, syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä, yleensä se vaihtelee 1,5-2,2 metriä. Aukon reunalta portin takaisinkelauksen sivusta tulee vetäytyä etäisyydeltä, joka on puolen kulkutien leveydestä.
 2. Kaivaa kaivanto. Kuopan pitäisi vastata saavutettuja mittoja, pohjaan sijoitetaan 10-15-15 cm korkea tyyny, joka koostuu soraa ja hiekkaa.
 3. Vahvistuksen perusteet. Metalliset tapit voidaan kiinnittää yhteen erikoisjohdon kanssa tai hitsata toisiinsa. On varmistettava, että liittimet ovat tiukasti kiinni. Tuloksena oleva kehys on sijoitettava niin, että ulkonevien rakenteiden osuus on vähintään 10 cm maanpinnan alapuolella. Pohjan on oltava tasainen maahan, rakennustason avulla on tarpeen tarkistaa rakenteen oikea sijainti, se on asennettava tarkasti vaakatasossa.
 4. Tee konkreettinen ratkaisu. Se kestää noin 2 kauraa sementtiä ja 5-6 kauhoa hiekkaa. Jotta perustus voisi nousta paremmin ja olla kestävämpi, roskaa yhtä paljon kuin sementti voidaan lisätä laastiin. Jotta seos olisi vahva ja laadukas, sinun on otettava vähintään 500 sementti ja murskattu kivijake 30-40. Seoksen ei tulisi olla liian paksu. Laastin valmistuksen jälkeen voit tarkistaa sen laadun, sillä voit lyödä betonikappaleen vasaralla, sen ei pitäisi kaatua.
 5. Betonivaihto. Liuos on kaadettava siten, että se sulkee vähintään kaksi kolmasosaa vahvikkeesta, mikä antaa rakenteen lujuuden. Kaatamisen aikana on huolehdittava siitä, että vahvike ei siirry sivulle.
 6. Kanavien asennus. Elementit on kiinnitettävä tiukasti pystysuoraan ja vaakasuoraan, vasta sen jälkeen, kun niitä käytetään hitsauskoneella, kiinnitä ne lujittavan osan päälle, joka työntyy esiin. Sitten kaada betonia muuhun säätiöön. Liukuporttien pohjan täyttäminen tulisi tehdä yhdessä tukikanavan kanssa, muuten kankaalle liikkuu tyhjää kanavaa pitkin. Sitten pää- ja ohjauskanava on hitsattava portin liikkeen suuntaan. Älä aseta sitä lähelle aita, niin että portti voi liikkua vapaasti koskematta pylväitä.
 7. Betonin kovettuminen. Se kestää 7-14 päivää riippuen kaudesta ja sääolosuhteista. SNIP-määräysten mukaan säätiö on pidettävä vähintään 28 päivän ajan.

Säätiön rakentaminen

Kaivannon koon määrittämiseksi pohjan alapuolella on otettava huomioon portin koko ja paino sekä aukon leveys. Oikea järjestelmä näyttää kolme parametria:

 • Pituus (vähintään puolet aukon leveydestä);
 • Leveys (se riittää 50-70 cm);
 • Syvyys (vähintään 1,5 metriä, riippuen maaperän jäädyttämisestä).

Kaivannon pitäisi olla suorakaiteen muotoinen. On tarpeen tehdä piirustus, johon kaikki rakenteelliset elementit ja ulottuvuudet on asetettava, se auttaa jatkossa.

Vaaditut materiaalit

Liukuovien pohjan täyttämiseksi tarvitaan tiettyjä materiaaleja ja työkaluja:

 • Sementti, murskattu kivi ja hiekka betoniliuoksen valmistamiseksi;
 • Pituussuuntainen metallikanava;
 • Konsoliyksiköt;
 • Liittimet laatikoiden valmistukseen;
 • Puiset lankut, jos rakennetaan muotti;
 • Hitsaus kone;
 • Betonisekoittimet;
 • Rakennustaso;
 • romu;
 • lapio;
 • ruletti;
 • Akseli, käsihaara ja vasara.

Asiantuntijat eivät suosittele raaka-aineiden kustannusten säästöä, koska tämä ei parhaiten heijastu rakennuksen laatuun, sen kestävyyteen ja jatkokäyttöön.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Tällaisen portin rakentamisen perusta on vakava ja melko työvoimavaltainen prosessi, mutta voit rakentaa sen omalle, jos noudatat kaikkia vaiheita johdonmukaisesti ja noudatat edellä kuvattua kaatoustekniikkaa.

Seuraavat työvaiheet voidaan erottaa toisistaan:

 1. Kaavion laatiminen ottaen huomioon kaikki tulevaisuuden säätiön parametrit (portin koko ja aukko, kaivon pituus, syvyys ja leveys, maaperän jäädytysaste).
 2. Kaivaa reiät pohjan kaatamiseksi.
 3. Vahvikehän ja kanavien asennus. Rakenne tulisi sijoittaa noin 50 cm portin yläosan alle. Aukon toisella puolella tehdään kaksi kiinnitystä, jotka poikkeavat reunasta 10-15 cm. Niissä on kiinnitetty koukkuja, jotka rajoittavat oven lehtiä. Kuinka tehdä kiinnitys, kuvataan alla.
 4. Betoniliuoksen (sementti, hiekka ja murskattu kivi oikeissa mittasuhteissa).
 5. Vaahto pohjaan. Prosessissa betonia on kevyesti painettava. Betoni on annettava seistä muutaman päivän ajan, minkä jälkeen lujituksen, joka työntyy esiin, asentaa kolme poikittaiskanavaa siten, että ne sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja vaakasuunnassa. Näiden toimien jälkeen voit kaataa loput konkreettisesta ratkaisusta.
 6. Sulkimen nopeus. Ihanteellinen vaihtoehto olisi säilyttää perusta 28 päivää, mutta käytännössä 14 päivä riittää tämän tyyppiselle rakenteelle.

Kuinka tehdä kiinnityksiä

Sisuselementti on rakenne, joka koostuu vahvistamisesta ja kanavista, jonka päätehtävänä on jakaa betonielementissä syntyvä jännitys.

Rakentaa se on melko yksinkertainen:

 1. Kanava leikataan pohjan pitkin pitkin pitkin.
 2. Pyyhi se halkaisijaltaan 1,6 - 2 cm: n vahvikkeeksi ja kiinnitä sitten tiukasti sen osat yhteen esimerkiksi sidelangan avulla.
 3. Asenna kiinnitys kaivantoon varusteineen alaspäin niin, että rakenteen puoli sopii tiukasti napaan ja yläosaan - aukon reunaan.

Hyödyllisiä vinkkejä

Säätiön rakentamisprosessissa voit jättää huomiotta joitain tärkeitä asioita, jotka auttavat säätiön vahvistamista ja portin työn itsestäänselvyys.

Kiinnitä huomiota seuraaviin väreihin, jotta vältät yleisimmät virheet:

 1. Laskun laskemista varten on otettava huomioon portin paino ja pylväiden lujuus, sillä kaikkien rakenteellisten elementtien kuormitus säätöön voi olla erilainen.
 2. Asuntolainan varusteet on sidottava neulomalla tai hitsaamalla, koska tämä mahdollistaa rakenteen kiinteän kiinnityksen.
 3. Kiinnityselementin asentamisen jälkeen on tarpeen täyttää kaivo betonilla niin, että se ei peitä täydellisesti kiinnityksiä, mikä auttaa asentamaan portin tulevaisuudessa.
 4. Koko rakennetta tukevat viestit tulisi asentaa etukäteen.
 5. Säätiö tulee kaataa paitsi itse portin, myös tukipylväiden alle.

Kun rakennat pohjaa liukuoville, on noudatettava kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja teknisiä vaiheita. Todennäköisesti sulautetun elementin säätö tai väärin asennettu runko ei salli automaattisen järjestelmän toimimista oikein, ne aiheuttavat rakenteen osien tuhoutumisen, koska portin säätiön toiminta on kiinnityselementtien kiinteä kiinnitys ja pystysuuntaisten voimien käsitys.