Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Vahvat jalkat - koko pää: kiukaan perustus

Nollapisteen teokset tehdään aina erityisen tarkasti. Jokainen tunnollinen rakentaja ymmärtää, että rakennuksen "pohjan" rakentaminen ja korjaaminen ärsyttävät puutteet ovat erittäin hankala ja kallis tapahtuma.

Rakas samodelkin! Jos haluat välttää suuria ongelmia tulevaisuudessa, tee "lapsesi" säätiö kaiken mukaan (poikkeuksetta!) Rakennuskoodit, vaikka rakennat hyvin vaatimatonta esinettä. Esimerkiksi Venäjän kiukaan perustus, josta keskustellaan tänään. Uimaveden asennuslevyn sovittaminen edellyttää kokeneen rakennuttajan tarkistettuja ja tarkkoja toimenpiteitä. Muista, että pieni sauva haittaa koko saunan normaalia toimintaa. Ja selitämme, miksi.

Mikä uhkaa kylpyamme väärää perustusta uunissa?

Klassinen venäläinen uuni on käsin rakennettu lämpöä kestävistä keraamisista tiilistä. Tämä on raskas rakenne, jonka paino on usein yli yhden tonnin, joten sen "juuren" on tarjottava luotettava, kestävä ja ennen kaikkea "henkilökohtainen" telakointi maan kanssa. Tämä merkitsee sitä, että kylvyn raskaan tiiliseinän perustaminen olisi erillinen eikä missään tapauksessa telakka päärakennuksen "pohjan" kanssa.

Paahdon suhteellisen pienestä mitasta huolimatta pohjan tulee olla syvä ja muodostaa kiinteä kiinteä levy. Kellarin oikean syvyyden määrittämiseksi ja pohjaveden uhan estämiseksi lopullinen laskenta tehdään rakennustyömaan geologisen tutkimustuloksen perusteella, joka antaa vastauksen tällaisiin kysymyksiin

 • Maanalaisten "jokien" syvyys ja sen kausivaihtelut
 • Maaperän työskentelyalue (kerroksittain)
 • Maaperän jäädytysaste

Rakennuskoodin rikkomukset kiukaan säätiön rakentamisessa johtavat valitettavasti lopputulokseen. Vasaramies alkaa vakavasti "toimimaan" ja seurauksena on täysin epäonnistuminen. Uudelleenharkittaminen ei toimi, ennen kuin "yksin" ongelmat ratkaistaan, mikä tarkoittaa, että uuni on purettava ja taitettava uudella tavalla.

Merkittävimmät häikäilemättömyyden ongelmat, jotka epäsuorasti osoittavat virheitä laskelman laskelmissa:

 • Murtumia uunin asettamisessa
 • Savupiipun kanavien eheyden rikkominen
 • Murtojen yksittäisten osien tuhoutuminen

Kaikkien näiden hajoamisten vuoksi uunin normaali toiminta on mahdotonta. Vaikka vaurioituneet alueet korjattaisiin, vikoja ilmestyy nopeasti uudelleen, mikä viittaa suoraan huonevaraston virheelliseen sytyttämiseen.

Mitä me rakentaaksemme Venäjän uunin perusta?

Tiedätkö, mistä säätiöstä esivanhemmat ovat tehneet venäläisen uunin Venäjällä? Koska heillä ei ollut käytössään runsaasti rakennusmateriaaleja, he käyttivät massiivisia havupuutolakeja näihin tarkoituksiin. Vasta myöhemmin epäluotettavia puulattiat korvattiin kivillä ja rikkoutuneilla tiilillä.

Tähän mennessä kotitekoinen voi käyttää useita vaihtoehtoja liesi "pohjat" järjestelyyn:

Tämä on suosittu tapa vahvistaa konkreettista "kaatamista" erityisellä jokikerroksella - rauniolla, joka eroaa tavallisista mukulakivistä tasaisella muodolla.

Rakennustarkoituksessa käytetään vain täyteläistä punaista tiiliä, jolla on korkea tekninen suorituskyky pakkasenkestävyys ja lujuus.

Itserakennustöissä käytetään pienoiskohtia 40x20x20 cm, joiden paino antaa sinun suorittaa kaikki manuaaliset käsittelyt materiaalin kanssa.

  • Klassinen monoliittinen betonirakenne vahvikkeella

Nykyaikainen tapa saada kiinteä kiinteä pohja uunin alle, joka on vahvistettu paksujen metallipuiden ristillä.

Jälkimmäinen menetelmä on DIY-malleista suosituin, joten pidämme sitä tarkemmin, kun olemme tarkastelleet monoliittisen betoniteräksen asentamisen pääkohdat.

Teknologia venäläisen uunin perustaksi

  • Kaivaa kuoppaan

Säätökuoppan parametreja tulisi nostaa 15 cm: n etäisyydellä laikan oikeasta asennuksesta ja hiekan, raunioiden (rikkoutuneiden tiilien jne.) Viemäröintikerroksesta.

Kuopan pohja peitetään tiheällä hiekkakerroksella (15-20 cm), joka vedetään useita kertoja vedellä, kunnes jauhe pysähtyy laskeutumaan massansa alle (täytä hiekka ajoittain haluttuun tasoon). Tällaisten "hygieenisten" menettelyjen jälkeen märkä hiekka jälleen huolellisesti tasaantuu ja tamped.

Sitten seuraa 20 cm: n kerros raunio, joka voi olla hieman "laimennettu" taistelu tiiliä ja pieniä kiviä. Kivi "massa" peitetään ohuella kerroksella hiekkaa, joka taas kastellaan vedellä (useita kertoja!), Jotta irtotavarat voivat täyttää saadut yläsuojat. Ylhäältä pudota 10 senttimetrin kerros murskattua kiveä, joka on varovasti tamped ja peitetty kaksinkertaisella kerroksella katemateriaalia.

Monoliittisen betonialustan muodostamiseksi käytetään rakennustuotetta, joka vahvistaa tulevan "pohjan" muodon, kunnes se on täysin kiinteytynyt. Valmistusta varten käytetään useimmin levyt ja vanerilevyt, joissa kummallakin puolella on varmuuskopioitu laatikko. Kaivannon ja muottien reunan välissä on oltava 10 cm: n rako. Ennen betonin kaatamista laatikko on kostutettava perusteellisesti estääkseen kovan kosteuden irrottamisen liuoksesta.

 • Vahvistaminen "luuranko"

Kaivoon kaadetaan 4-5 cm: n kerros "starter" -betonia, joka auttaa ratkaisemaan "pohjan" tulevan luuston. Heti kun se alkaa jäädyttää, jatka venttiilien asennusta. Se on sidottu verkkoon langan avulla tarkasti varren vaaka-asennon ja vertikaalisuuden. Muista, että metallikehyksen päissä ei tule tulevia "pohjaa" kaikkia reunoja 1,5-2 cm.

Vaivaa ratkaisu klassisen reseptin avulla: sementti / hiekka / sora - 1/3/5 ja vesi. Betonia kaadetaan 20 cm: n erissä, kummassakin kerroksessa tyhjiä tyhjiöitä ja ilmakuplia erityisellä hakkurilla (erikoisen vibropressin puuttuessa). Prosessin lopussa laatan yläosa tasoitetaan huolellisesti ja ensimmäisen "tarttumisen" jälkeen peitetään telalla tai kattopyyhkeellä.

Kuormien asianmukainen jakautuminen venäläisen uunin pohjan koon on ylitettävä uunin parametrit 5 cm: n tarkkuudella.

Venäjän uunin säätiö: valmistuksen perusteet

Jos päätät rakentaa uunin omassa kodissasi, sinun pitäisi ajatella luotettavaa perustetta, nimittäin säätiötä. Väärän perustuslaitteen takia uunit alkavat muuttua epämuodollisesti.

Uunissa oleva pohja sijoitetaan yleensä tapauksissa, joissa koko uunin massa ylittää 750 kilogrammaa. Massan määrittäminen ei ole vaikeaa. Tätä varten laskemisen keskimääräinen paino 1 kuutiometri kerrottuna uunin tilavuudella. Tyypillisesti keskimääräinen muuraus paino on noin 1350 kiloa.

Maaperän ominaisuudet

Tiili uuni talossa

Pohjan asettamisen yhteydessä on välttämätöntä tarkastella maaperän ominaisuuksia, sen rakennetta, pohjavettä ja jäätymisnopeutta. Jos maaperä on savi ja sillä on riittävän korkea pohjavesi, on tavanomaista asettaa pohja paaluille (erityiset tuet).

Jos maa on tiheää soraa, kivistä tai hiekkaista, sen syvyys määritetään 300-400 metrin etäisyydellä maaperän tasosta. Tällöin kaikki kasvillisuus poistetaan maaperästä ja asennetaan maaperään. Tee pohja raunioista, tiilestä tai betonista.

Betonirakenne

Useimmiten venäläisen uunin tai liesi-lämmittimen perusta on betoni. Ensinnäkin perusta vedetään ulos, mikä on 10-15 senttimetriä suurempi kuin säätiön koko. Seuraavaksi siirryt perustukseen, edellyttäen että seinät eivät murene ja pidä silmät jatkuvasti, eikä myöskään pääse pohjaveteen.

Teknologia venäläisen kivien säätiön rakentamiseksi on melko yksinkertainen. 10-15 senttimetriä sopivat kaivoon kuopan pohjassa. Manuaalinen trompi ja taso, jota ohjataan horisontaalisella peitolla.

Sen jälkeen luodaan puinen muotti, jonka ulkonäkö on puinen laatikko ilman pohjaa. Muottien mitat vastaavat säätiön mittoja. Varmista, että päällysteen sisäosa kuumennetaan kuumalla bitumilla tai kattopuhalluksella.

Kun muotti on valmis, se asetetaan pohjalle ja ensimmäinen kerros melko suuria kiviä on tehty halkaisijaltaan 15 senttimetriä. Kivien väliin muodostuu onteloita, jotka ovat täynnä erityisiä raunioita. Lisäksi tähän kerrokseen kaadetaan sementti-hiekkalaasti. Liuos valmistetaan suhteessa 3 osaan hiekkaa ja 1 osaan portlandsementtiä M 400-500. Tuo se smetan koostumukseen.

Kaikkien näiden menettelyjen jälkeen on kaksi mahdollista tapaa. 1) Voit tehdä kaiken työn yhden päivän aikana ja saada konkreettisia, jos säätiön määrä on pieni. 2) Voit työskennellä päivärajan kanssa. Ensinnäkin tehdään rivi kiviä ja vuotaa liuoksella, sitten tehdään päivittäinen tauko, sitten seuraava rivi asetetaan uudelleen ja kaadetaan liuoksella.

Se ei ole tavallista tuoda tämä säätiö lattiatasolle 6-7 senttimetriä. Yläkerros (pinta) tarkistetaan erikoistasolla vaakasuoraan asentoon, se tasoitetaan, tasataan ja suljetaan viikon ajan polyeteenikalvolla. 7 päivän jälkeen perustus katsotaan täysin valmiiksi muurausrakennukseen.

Pohjalevy paaluilla

Tiili perustus uunin alla

Se näyttää pohjalevyltä, joka on vahvistettu alemmalle kerrokselle. Levyn paksuus on 12-15 senttimetriä. Alue - mitä suurempi se on, sitä luotettavampi koko liesi. Kuitenkin loamy-ja savesta kosteat maaperät, vaikka suurin laatta ei kestä kestämistä, joka tapahtuu, kun maaperä jäätyy.

Siksi luotettavuuden, vakauden ja näin ollen myös takuun kestävyyden vuoksi he tekevät useita ratkaisuja, jotka on suunniteltu näille maille. Laattojen alapuolella on ennalta luotu tietty määrä paaluja. Ja sitten levy itsessään lepää niitä.

Paalujen asentamista varten porat porataan 100 senttimetrin syvyydessä ja 20 senttimetrin halkaisijalta käyttäen tyypillistä käsiporausta. Näiden kuoppien pohjalle on sijoitettu 10-15 senttimetrin raunio. Rullatut putket katemateriaalista toimivat muottien roolissa. Ne asetetaan kaivoon, ja sitten betoni asetetaan peruslaatan tasolle. Noin kymmenen päivän kuluttua peruslevy asetetaan. Uunin alla oleva säätö on valmis.

Mikä tahansa säätiö, riippumatta siitä, millainen rakenne on, on yleensä vedenpitävä yläreunassa. Tämä tehdään siten, että maaperästä peräisin oleva kosteus ei tunkeudu tiilimuuraukseen. Vedeneristys näyttää - kaksi kerrosta katemateriaalia jäi kuumalle bitumille.

Pilarin perusta

Jos uunin massa ei ylitä 700-750 kilogrammaa, kuten edellä on mainittu, silloin ei ole mahdollista järjestää lainkaan pohjaa vaan vain betonipinta. Tämä ei kuitenkaan ole täysin oikea.

Tällöin on parasta järjestää sarakepohja, joka sisältää vain 4 pylvästä. Pylväät on sijoitettava uunin jokaiseen kulmaan.

Pylväiden syvyys voi olla pieni. Koska pilvien pilkkomisen voimilla ei ole vaikutusta. Tämä johtuu siitä, että liesi on aina lämmin, eikä se jäädy.

Tämä pätee erityisesti niille talot, jotka seisovat nauha-pohjaan. Siksi voimme sanoa, että on järkevää tehdä pilareista yleisesti ei vedenalaisia, eli yksinkertaisesti laittaa ne sementtipinnoille, maanpinnalle.

Uunin virkoja voidaan tehdä kaikista materiaaleista, joita käytetään yleisesti näihin tarkoituksiin:

 • Valmistettu tiilistä;
 • Rikkakivestä;
 • Betonista ja betonista;
 • Betonilaatat;

Parhaan vaihtoehdon uunille olisi pilareita punaisesta tiilestä ja raunioista. Parasta näistä vaihtoehdoista ei katsota materiaalin indikaattoreiden vuoksi, vaan tällaisten pilarien laitteen yksinkertaisuuden vuoksi.

Punainen tiilipilari

Punaisten tiilien pilarien tekemiseksi tarvitset seuraavat materiaalit:

 • lastalla;
 • Kyky sekoittaa liuos;
 • Vesisäiliö;
 • Plummet tai taso;
 • vasara;

Joten laitteen sarake alkaa sijainnin ulkoasu. On tarpeen määrittää tarkalleen missä uuni on, ja sitten määrittää kaikkien pilarien sijainti. Tällaiset paikat tarkkuuteen olisi merkittävä millään tavoin.

Sen jälkeen merkittyyn paikkaan on välttämätöntä järjestää solmupiste, joka tekee pinnasta, joka on sarakkeen pohja, tasainen.

Tätä varten vaivaa sementtilaasti. Ei ole suositeltavaa lisätä materiaaleja, kuten murskattua kiveä ja soraa liuokseen.

On parempi sekoittaa liuos klassisen osuuden mukaan:

 • 3 hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä;
 • Vesi, noin puolet;

Yleensä veden osalta voimme sanoa, että ratkaisu ei saisi olla liian paksu mutta ei nestemäinen, se olisi vielä parempi, jos se osoittautuu hieman paksuiseksi. Tärkeintä on, että se voidaan asettaa ja tasoittaa.

Ennen levyn asettamista on parempaa sijoittaa vedenpitävä kerros maahan, joka voi olla tavallinen katemateriaalikappale. Sen jälkeen tasoitetaan ja tasoitetaan.

Lisäksi, kun kuivaus on suoritettu loppuun, tasoitteet etenevät pilarin laitteeseen. Pylvään tulee olla sama leveys ja pituus. Tehdä se tiilillä on hyvin yksinkertainen. Ensin asetimme kaksi tiilen päähän itsellemme, ja niiden takana laitamme yhden tiilen.

Toinen kerros on sijoitettava päinvastaisessa järjestyksessä, eli ensin yhden tiilen poikki ja kaksi sen takana. Joten jatkamme leviämistä huippuun.

Tämä tiilien asettaminen tarjoaa luotettavan nippusiteen, jonka ansiosta pylväs saa lujuutensa ja jäykkyytensä.

Täysin samalla tavalla panemme kaikki jäljellä olevat pilareet.

Jotta pilareita pystyttäisiin pysymään tarkasti pystysuorassa, niitä on seurattava jatkuvasti. Tämä voidaan tehdä tasolla tai luodilla.

Piirroksen pilarin perustaminen

Kun kaikki neljä pylvästä on asetettu, myös niiden tasaisuus suhteessa toisiinsa on tarkistettava. Jos pylväiden ylempi tasot eivät ole samassa tasossa, tämä voi johtaa itse uunin kaarevuuteen, mikä puolestaan ​​voi häiritä savupiippujärjestelmää.

Pilarien kohdistamiseksi toisiinsa nähden sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet. Ensinnäkin vie pitkä litteä kisko. Sitten laitetaan se kahteen vierekkäiseen pylvääseen ja asetetaan taso päälle. Jos taso osoittaa poikkeaman, sinun on kohdistettava nostettava pylväs. Nyt käy ilmi, että kahdella pylväällä on sama korkeus suhteessa toisiinsa.

Sitten käytämme samaa palkkia ja panemme sen johonkin kohdistettuihin pylväisiin ja mihin tahansa muuhun pylvääseen sen lisäksi, mitä olemme jo mitanneet.

Jos osoittautui, että pylväs, jonka olemme jo nostaneet, osoittautui jälleen pienemmäksi, niin meidän on tehtävä vielä yksi sementtieriste. Nyt käy ilmi, että ensimmäinen pilari osoittautuu pienemmäksi kuin nämä kaksi. Joten, palkin ja tason avulla nostat sen haluttuun korkeuteen.

Sitten on vain mitattava neljäs pilari. Jos osoittautuu olevan korkeampi kuin yksi kolmesta edellisestä, hän on korkeampi kuin kukin heistä. Sinun tarvitsee vain nostaa kaikki kolme pilaria haluttuun korkeuteen. Jos tämä pilari osoittautui pienemmäksi, niin sinun on tehtävä se pitempi.

Nyt kaikkien pilarien yläpinnat sijaitsevat samassa vaakatasossa. Jäljelle jää vain laittaa päälle sama katemateriaali ja järjestää päällekkäisyys pilarien välillä.

Jos uuni on tiili, metallikulmat ovat täydellisiä - on helppo laittaa niille ensimmäinen rivi tiiliä.

Perusta venäläiselle kivitalolle puutalossa

Kuinka perustaa talon takka

Tiiliuunit painavat paljon - koska vain yhden tiilen massa on 4 kg. Keskimäärin venäläisen uunin rakentaminen vie vähintään 500 tiiliä.

Lisää tähän 350 savupiipun järjestystä ja kerro 4 - ja saat melkein 3,5 tonnia painoa. Rakennuksen pinta-ala on tavallisesti hieman yli kolme neliömetriä, joten tietty paino on hyvin kiinteä.

Siksi talon uunin perustukset on tehtävä kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti - muuten se voi yksinkertaisesti romahtaa.

Perusvaatimukset

Viime vuosisadan kuudeskymmeneskuudes- sa rakennusvaatimukset määrittelivät kiukaan säätiön asettamisen vaatimukset talon päärakennuksen suhteen. Tämä SNiP on pitkään peruttu, ja uuniin liittyvä uusi aihe koskee vain teollisuusuunien rakentamista.

Kuitenkin, kun perustukset rakennetaan puutalon takan alle, käsityöläiset noudattavat perinteisesti kumottuja normeja, jotka siirretään uunista uuniin ja muuttuvat "suosittu viisaudeksi":

 • Talon perustusten ja uunin on oltava alle viisi senttiä lyhyempi;
 • säätöjen välinen tila on täynnä palamattomia materiaaleja - hiekkaa, laajennettua savea tai kuonaa. Kiviaineiden tärkein vaatimus on kyky kestää korkeita lämpötiloja;
 • Liesi-pohjan ylempi vaakataso on sijoitettava vähintään 150 mm: n alapuolelle. Tämä mahdollistaa vedenpitävyyden asentamisen lattiapalkkien alapuolelle pohjaveden poistamiseksi päärakenteista.

Vuoden 1962 säännökset täyttivät tuolloin vallitsevat realiteetit: yksityisten puutalojen perustuksia ei vahvistettu, ei ryhdytty toimenpiteisiin roiskeilun torjumiseksi.

Moderni perustukset rakennetaan hieman eri tavalla, suurta huomiota kiinnitetään niiden voimakkuuden ja kantavuuden lisäämiseen. Siksi uusien talojen rakentamisen yhteydessä ei ole mahdollista erottaa liesi- ja päärakenteita.

Katso myös: Mikä on TISEn perusta

Mutta miten tehdä perustan uunille talossa, joka on jo rakennettu ja toiminut pitkään? Pohjapohjan alapuolella olevat maaperät on jo suljettu ja kaikki olemassa olevan nauhan laajentamisyritykset johtavat uunin epätasaiseen kutistumiseen myöhemmällä muodonmuutoksella.

On edelleen muistettava vanhoja sääntöjä ja rakentaa perustan uunille talossa suositustensa mukaisesti.

Irrotettavan liesiosaston rakentamisen järjestys

 1. Talon tiiliseinän pohjan mitat määräytyvät sen pohjan mittojen mukaan. Kaivo on kaivo, jonka leveys ja pituus ylittävät uunin vastaavat parametrit 5 cm pitkin sen kehää (10 cm kooltaan). Jos rakennusalueella oleva maaperä nousee, suunnitelman kaivon mitat kasvavat 0,8 metriä: tämä takaa tavanomaiset työskentelyolosuhteet muottien kokoonpanon ja vedenpitävyyden varmistamiseksi puuportaan uunin valmiiseen pohjaan. Kaivon syvyys on 500-700 mm (riippuen maan jäädyttämisestä).
 2. Kuopan pohjalla on asennettu kerros - tyyny. Se on rikkoutunut kerros ryöstöä (jos pohjavettä on korkea) tai hiekkaa (kuivilla maaperällä).
 3. Löysät maaperät uunin pystyttämispaikassa eristetään 50-100 mm: n paksuisella polystyreeni- vaahdolla.
 4. Tyynyn tai eristyksen yläpuolella kaivo on vuorattu suuritiheyksisellä muovikelmulla. Sen koko on oltava sellainen, että reunat voidaan asettaa kuopan sivuille.

Ennen kaatamista talon uunin pohjaan, esivalmistettu vahvike häkki (säännöt raudoituksen perustusten vahvistamiseksi) lasketaan kaivoon. Se koostuu kahdesta ruudukosta, jotka on yhdistetty pystysuorilla sauvoilla.

Kehyksen koko on otettu siten, että sen jälkeen, kun se on kaadettu, metalli on piilotettu lujasti monoliitin paksuuteen ja se sijaitsee 40-50 mm etäisyydellä mistä tahansa sen pinnasta.

Katso myös: Yksityisen talon erilaiset säätiöt

Betoniseos kaadetaan kerrallaan sen jaksottaisella tiivistämisellä käyttäen täryttimiä tai tavanomaista piikkiä.

Kivipesäkiven perusta

Rakenteeltaan tiiliseinän muotoilu betoni- tai roskakivestä valmistetulla puutalolla on tärkeä etu: tämä materiaali ei kutistu.

Prosessin rakentaminen hiekkakiven talon uunille omilla kädillä on paljon helpompaa kuin betoniteräs.

Totta, se ei ole ilman vahvistettua betonielementtiä - kivi ei sovi itse tyynyyn, vaan 50-100 mm paksuiseen laattaan. Mutta voit ostaa sen valmiiksi, ja sinun ei tarvitse sotkea vahvistamisen häkän valmistamiseen ja kauan odottaa betonin kypsymistä.

Karkeakivi asetetaan kastikkeeksi. Karkaistua muurausliinaa kahdella kerroksella katemateriaalia kuumalla bitumilla.

Viimeistää tiiliseinän rakentamisen puurakenteiseen muuraukseen, joka koostuu kahdesta rivistä tiiliä.

Artikkelit, jotka saattavat olla hyödyllisiä:

Video uunin pohjasta.

Pohja uunin alla

Kun talon omistajat päättävät tehdä omia käsiään puu-talon takalla tai takalla, heillä on monia kysymyksiä, joiden pohja on suunniteltu. Jotta puun talon tai kylpyammeen tukikohdan perustaminen ei ole niin vaikeaa kuin saattaa vaikuttaa.

Tärkeä osa


Jotkut ajattelevat, että säätiötä ei tarvita lainkaan, mutta ei. On mahdollista tehdä takka ilman sitä vain, jos se on kevyt ja sen paino on enintään 500 kiloa, ja tiili painaa paljon enemmän. Sen määrittämiseksi, kuinka paljon painoa uunissa on otettava huomioon joitain tekijöitä:

 1. Uunin paino;
 2. Kivien paino;
 3. Säiliössä olevan veden paino;
 4. Tiilipinnan läsnä ollessa sen paino on myös otettu huomioon.

Jos uuni tehdään omilla käsillään kylvyssä. On syytä kiinnittää huomiota paitsi painoon. mutta myös se, että huone on korkea kosteus, ja säätiön on tässä tapauksessa oltava. Koska uimavesimenetelmissä oleva vesi putoaa suoraan uunin alle. Pohja pohjasta kastuu, se johtaa itse uunin muodonmuutokseen.

Nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään laajaa materiaalikappaletta venäläiselle uunille ja säätiölle. Se voidaan tehdä paitsi kotona, myös kylvyssä, mikä voisi olla parempi kuin venäläinen uuni venäläisessä kylvyssä? Useimmiten tehdään tällaisia ​​säätiöitä:

 1. monoliitti;
 2. kasa;
 3. vyö;
 4. ruuvi;
 5. Kiven uunissa;
 6. Silitysraudan alla.

Matala- ja puutalot usein muodostavat uunin nauhan perustan.

Jos uunin pitäisi olla rautaa, viimeinen vaihtoehto on sopivin, itse säätiö ei ole. Raudan uunin järjestelyn ansiosta korkealaatuinen ja tukeva lattiapäällyste riittää perustukseen.

Usein tehdä perustan liesi. etenkin tiiliseinien osalta. Maaperän liikkumisella ei ole vaikutusta vahvistettuun monoliittiseen laattaan, mutta jos rakenne on hyvin suuri, niin se ei selviydy sille, vaikka pohjavesi vaikuttaa siihen vahingollisesti. Tämä uuni ei ole sopiva asennettavaksi kylpyihin. Tällaisen säätiön kustannukset ovat alhaiset, mutta luotettavuus ei ole paras. Internetissä on monia videoita, joiden avulla voit helposti määrittää halutun perustan.

Kuinka perustaa uuni

Venäjän tiiliseinän pohjalla on noudatettava muiden rakenteiden perustan vaatimuksia. Tietenkin tämän tyyppisellä pohjalla on omat ominaisuutensa, joita sinun tarvitsee tietää.

Valmistelu työstä

Jos päätät tehdä perustan uunin puutalolle omilla kädillä, mutta sinun täytyy päästä töihin. Ensinnäkin sinun täytyy päättää, minkä kokoinen rakenne on.

Suunnittelussa on otettava huomioon, että kummallakin puolella sen tulee olla 50 millimetriä suurempi kuin uunin koko. Esimerkiksi, jos aiot liesi kokoa 1 / 0,7 metriä. säätö tulisi olla 1,1 / 0,7 metriä.

Kun päätät rakenteen koosta, voit valita paikan, jossa se pitäisi olla. Pitäkää myös, missä savupiippu sijaitsee, poikkeus tehdään vain, jos grillikeskus on rakennettu. Kaikille muille uunin vaihtoehdoille tämä on tärkeä asia, koska huonosti suunniteltu savupiippu voi levätä katon tukirakenteelle. Tämän puutteen korjaamiseksi sinun täytyy viettää paljon aikaa ja vaivaa, joten on parasta välttää ongelmia ja tehdä välittömästi tarkkoja laskelmia.

Jos säätiö tehdään venäläisen keittiön alla, silloin ei ole välttämätöntä, että se joutuu kosketuksiin talon perustuksiin. Tällaisilla rakenteilla on erilaiset paineet, ja jos ne ovat kosketuksissa, ne voivat olla epämuodostuneita, ja molemmilla pohjilla on ongelmia.

Kuopan tekeminen

Oja # 8212; Tämä on tärkeä osa säätiötä, et voi ilman sitä. Sitä tapahtuu, että rakentajat poistavat vain maan yläpallon, mikä säästää materiaalia ja aikaa, mutta tätä ei suositella. Kaivo olisi tehtävä maan jäädytyksen alapuolelle, nämä ovat yksittäisiä parametrejä jokaiselle alueelle.

Voit tehdä pohjan, matalasti haudattu uunissa kylpyyn, mutta varmista, että käytät paaluja. Jos maa on hiekkainen ja kuiva, niin se riittää tekemään säätiön kuoppaan puoli metriä. Ja maaperän talteenottoa varten on tarpeen kaivaa kaivo, joka on vähintään metriä. Kun säätö on perustettu, ne alkavat kaivaa louhintatyötä, kun taas leveys ja pituus on tehtävä marginaalilla muottiin.

Muotti on itse tehty 2 cm paksuilla levyillä. ne slip into kilvet, jonka jälkeen tukialukset on kiinnitetty kaivoon. Kymmenen senttimetrin kerros kuopan pohjassa on täynnä raunioita, tasoitettu ja särkynyt.

Vedenpitävyys ja kaataminen


Vedeneristysmateriaalina on suositeltavaa käyttää kattohuopaa, sen nitoja kiinnitettynä muottiin. Lisäksi on mahdollista kiinnittää tukipohjan täyttö puutalon kylpyyn.

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 kpl puhdasta hiekkaa;
 • 5 osaa raunioista ilman epäpuhtauksia.

Ensin sinun on sekoitettava kaikki osat sopivaan astiaan. Kun saat homogeenisen massan, voit vähitellen alkaa lisätä vettä. Seosta sekoitetaan jatkuvasti ja lisätään vettä, kunnes paksun kerman koostumus on välttämätöntä. vasta silloin ratkaisu on valmis. Valmis ratkaisu voidaan turvallisesti kaataa muottiin. On suositeltavaa tehdä kaataminen yhdeksi päiväksi, muuten säätö tehdään useista kerroksista, jotka voivat puhjeta käytön aikana.

Pyllyjen säätiö

 1. Aluksi kasvikerros poistetaan 25 senttimetrillä;
 2. Sitten sinun on tehtävä reikiä mittarin syvyyteen halkaisijaltaan 20 cm.
 3. Kaivosten pohjalla kaatetaan ja puristetaan murskattua kiveä;
 4. Holkkiin kierretty kateaine on työnnettävä kaivoihin;
 5. Sitten kaada reikiä betoniliuokseen.

Voit tehdä hieman eri tavalla, jos sinulla on halutun halkaisijan ja pituuden omaavia asbestia tai polyetyleeniputkia. Sitten vain putket työnnetään reikiin ja 10 päivän kuluttua perusta kaadetaan.

Nykyään betonipallojen sijasta on tullut suosittuja ruuvipalloja, mutta niiden asennusta varten on tarpeen käyttää asiantuntijoiden palveluja. Tämä voidaan tehdä vain taidoilla ja hyvistä käytännöistä. Katso videota siitä, miten erikoisammattilaiset työskentelevät ruuvipillojen kanssa.

Jos päätät tehdä uunin, kannattaa harkita säätiön suunnittelua. Vaikka todella haluat säästää uunin rakennetta, on parempi olla tekemättä sitä, muuten koko rakenne voi kaatua. Vain tekemällä korkealaatuista säätiötä omalla kädelläsi, puulämmitteisen uunin tai kylpyammeen avulla voit käyttää sitä monta vuotta, ja vaiheittaiset ohjeet ja videopuhelut auttavat sinua tämän kanssa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Miten rakentaa talon takan taloon

Perusta on uuninrakennuksen tuki, sitä ei aina vaadita. Jos uunin paino ei ylitä 800 kg (jotkut asiantuntijat sanovat, että uunin maksimipaino ilman tukea ei saa ylittää 700 kg), voit tehdä ilman perustusta.

Vaikka tässäkin tapauksessa tarvitaan muutakin tukea: esim. Palkkien vahvistaminen.

Tarvittaessa täytetään uunin pohja yhdessä pohjan kanssa talon alla ja pääsääntöisesti samanlaisella syvyydellä.

Jos perustetta ei ole tai sen väärä rakenne on, muotojen aikana esiintyy halkeamia ja vikoja, mikä johtaa lopulta koko rakenteen täydelliseen hävittämiseen.

Mikä pitäisi olla perusta

Uunin pohja on valmistettu eri materiaaleista. Yleisemmät ovat:

Tällaisen rakenteen tärkeimmät vaatimukset ovat tietenkin vahvuus, kyky kestää raskaat kuormat ja korkea kulutuskestävyys. Säätiön tulee olla useita senttimetrejä suurempi kuin uunin tilavuus, optimaalinen ja suositeltava asento on keskellä, ei alle puolen metrin päässä seinistä.

Uunin pohjan välittömässä läheisyydessä ja seinissä on jätettävä aukko (3-5 cm), joka on täynnä hiekkaa tai vettä läpäisemätöntä materiaalia. Tukien välinen etäisyys on välttämätöntä niiden mahdolli- suuden vapaalle liikkumiselle maaperän saostumisen aikana. Lattian tasolle ei tuoda. Suositeltu etäisyys on 6-7 senttimetriä.

Toinen edellytyksen onnistuneelle uunin palvelulle on vedeneristys. Useimmiten se on kattohuopa tai katto tuntuu. Materiaali järjestää pohjan yläkerroksen.

Tukin lisäksi tukialustalla on tärkeä tehtävä uunin ja jäätyneen maan välisen eristeen aikaansaamiseksi.

Yleisimmät tukityypit

 • Pile ja ruuvi. Tärkein etu on nopea asennus, paalut eivät edellytä monimutkaista valmistelutyötä ja erikoislaitteita. Tällaisen säätiön vahvuus on suuri. Lisäksi se soveltuu korjaamiseen.
 • Monoliitti. Se on kiinteä pohjalevy. Kaikkien luonnollisten tekijöiden laiminlyönnistä (pohjaveden korkeus, maaperän jäädyttäminen) tuhoutuu nopeammin, sitä ei voida korjata, se soveltuu niille maille, jotka eivät altistu pudotukselle. Usein luottaa paaluihin, koska ilman tukea se voi liikkua maan kanssa, mikä aiheuttaa uunin tuhoutumisen.
 • Lohko. Nämä ovat betonilevyjä tai rautaa, jotka on kiinnitetty yhteen johtoineen ja jotka on kaadettu laastilla. Tällaisen säätiön asentaminen ei vaadi paljon aikaa. Suunnittelu on varsin luotettava, edellyttäen että kaikki asennussäännöt ovat voimassa.
 • Sarake. Tämä muotoilu sekä seinät: neljä pylvästä kulmissa, ne asennetaan runkoon tai levyyn, joka toimii pohjana.

Raudasta valmistetut uunit ovat paljon tiukempia kuin tiili, joten ne eivät useinkaan tarvitse tukea. Vaikka käyttöiän lisäämiseksi ja voimakkuuden lisäämiseksi säätiö asetetaan.

Säätiö ei ole lisälaite, vaan pitkä liesi-lupaus, joten sen asennus ammattilaisille on paras antaa.

Edullisempi vaihtoehto - monoliittinen levy. Piles ovat melko kalliita, asiantuntijoiden asennus on myös kallista. Hinnat vaihtelevat ja riippuvat monista tekijöistä: asuinpaikan alue, yrityksen suosio, asentajan pätevyys ja edelleen.

Havainnollistavana esimerkkinä seuraa seuraava video:

Säätiö venäläisen uunin alla. Suunnittelun ominaisuudet ja valmistusmenetelmä

Kaikki uunit ja uunit on rakennettava vankalle pohjalle. Yksi tärkeimmistä syistä venäläisen uunin epäonnistumiseen on perusta epäluotettavuus. Uunin "pohjan" rakentaminen on suoritettava erityisen huolella, koska jatkokäytössä on lähes mahdotonta korjata suunnitteluvirheet ja jos se on sallittua, se on hyvin kallista.

Huomaa, että uunin pohjan on oltava erityinen eikä riipputtava hirsitalon pohjan rakenteesta. Poikkeus voi olla vain kevytrakenteinen, enintään 750 kg: n paino, joka voidaan sijoittaa suoraan lattialle. Venäjän uuni painaa jopa 1 tonni, joten säätiön järjestelyä tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Harkitse artikkelissamme luettelon eräistä rakentamisen edellytyksistä, jotka on tarkoitettu pakolliseen noudattamiseen venäläisen uunin rakentamisen perustaksi. Valitsemme "oikean" materiaalin uunin "pohjalle" ja analysoimme yksityiskohtaisesti venäläisen uunin perustan teknologian.

Maaperä, jonka alla on pohja venäläisen uunin alla

Aluksi ennen venäläisen uunin rakentamista kannattaa ymmärtää, että kiukaan perustana on oltava kestävyys ja luotettavuus, ja mikä tärkeintä, liittyminen maahan ilman riippuen puutalon pohjasta.

Venäläinen liesi on raskas, joten takan pohja on sijoitettu maahan, joka ei kutistu kuormituksella. Tällöin on otettava huomioon paitsi maaperän rakenne, myös sen jäätymisaste sekä pohjavesien määrä. Rakennustyömaan maaperällinen tutkimus auttaa määrittämään perustan oikean syvyyden ja tekemään rakennelman lopullisen laskelman saaduista tuloksista.

Maan pintakerros, jonka paksuus on 10-50 cm, on poistettava, koska tämä kerros sisältää runsaasti orgaanisia epäpuhtauksia, mikä antaa maaperälle huokoisen rakenteen. Kasvillisen kerroksen alla on monimutkaisempia maaperäjä, jotka voidaan jakaa neljään päätyyppiin:

- mannerjalustat ovat sora- ja hiekkaseoksen muodossa, joka syntyi kivien luonnollisen alkuperän tuhoutumisen seurauksena. Perustamisen perustaksi venäläisen uunin alla nämä ovat luotettavin maaperä.

- sedimenttiset ja maaperäiset maaperät syntyvät paikoissa, joissa joet menivät aiemmin tai merialueet ja järvet sijaitsivat. Tällainen maaperä soveltuu hyvin säätiön järjestämiseen, koska se on melko tiheä. Poikkeuksena voi olla löysämaaperä ja huokoinen savi, koska kosteuden täyttyessä maaperä muuttuu puurteeksi ja savipitoisuus, absorboiva kosteus, turvotus ja jäädytys lisää merkittävästi tilavuutta.

Näissä olosuhteissa kaivaa säätiön kuoppa savikerroksen täyteen paksuuteen ja hieman maanpinnan alapuolelle. Kuopan pohja on tamped kanssa raunioista, hiekkalaatta 40-100 senttimetrin paksu on järjestetty päälle, ja roskia säätiö on asetettu päälle.

- pääosa maaperästä löytyy entisten rakennustyömaiden tai aiemmin sijaitsevien rakennusten paikoilta. Tämäntyyppisen maaperän säätiön perusteet voidaan varustaa sillä ehdolla, että siinä ei ole puujätettä. Se koostuu pakatusta hiekasta, joka on sekoitettu soran ja raunioiden kanssa. Maa on katsottu täyttyneeksi, joka on ollut vähintään kolme vuotta, ja lyhyempi ajan kuluttua on tarpeen tiivistää se ja tiivistää kerrostumakerros siihen.

- permafrost-maaperässä säätiön perustana voi olla erinomainen lämmöneristys maapinnan ja venäläisen uunin välillä. Yleensä harkitun maatyypin uuneja asennetaan paikoilla vahvistettuihin lattiaan. Pilejä ei ajetaan maahan, vaan lasketaan niille poraamiin kaivoihin. Uunin pohjan alapuolinen kasvava kerros ei repeä, koska se toimii hyväksi lämmöneristysmateriaaliksi.

Epäonnistuminen säätiön alussa laskemisessa voi johtaa seuraaviin seurauksiin, joissa paahtimet voivat epäonnistua kokonaan: uunin muurausmurtumien muodostumisen kautta; savupiipun kanavien eheyden rikkominen; yksittäisten rakennusosien tuhoaminen. Listautuneista erittelyistä on vain yksi ulosmeno - pudotus ja taittaminen uunin uudella tavalla, mutta vahingoittuneiden alueiden korjaamisen jälkeen vikoja ilmestyy uudelleen.

Materiaali uunin "pohjat"

Esikoistimme, joilla ei ollut laajaa valikoimaa rakennusmateriaaleja, käyttivät sarjaa havupuita uunien perustusten järjestelyssä. Ajan myötä he korvattivat tällaisen epäluotettavan puupohjan rikkoutuneilla tiilillä ja kivillä. Tällä hetkellä meille on annettu valtava valikoima rakennusmateriaaleja Venäjän liesiin perustettavaksi.

Säätiön materiaali voi toimia raunioina, ja saamme konkreettisen perustan. Tiilipohjan rakentamiseen käytetään yksinomaan punaista tiiliä, jolla on korkeat tekniset indikaattorit lujuudesta ja jäätymisvastuksesta. Teräsbetonilohkojen perustusta voidaan varustaa, jos sitä käytetään pienikokoisten lohkojen (40x20x20 cm) ja suhteellisen pienen painon rakentamiseen. He käyttävät myös nykyaikaisempaa menetelmää telineiden perustamiseksi vahvikkeilla käyttäen metallista valmistettuja runkorakenteita - monoliittista betonipohjaa, jossa on vahvistusta.

Uunin alla olevan monoliittipohjaisen betonipohjan sijoittaminen on suosituin ja luotettava tapa nykyaikaisessa rakentamisessa, joten venäläisen uunin perustaan ​​perustuva tekniikka perustuu tällaiseen rakentamiseen, jota käsitellään jäljempänä.

Teknologia venäläisen uunin perustaksi

Alustan järjestelyn aloittaminen uunin alla alkaa kaivannon kaivamisesta. Kaivamme säätöruuvaa, jonka mitat ovat hieman suurempia kuin uunin perusparametrit, noin 15 senttimetriä koko kehän ympäri. Tämä tehdään helpottamaan rakennustöiden asentamista ja tuottamaan viemäriputkikerroksen raunioista, hiekasta, rikkoutuneista tiilistä jne. Huomaa, että uunin perustuksen on ylitettävä uunin parametrit 5 senttimetriä niin, että pohjaan kohdistuvat kuormat ovat tasaisesti jakautuneet.

Lisäksi on olemassa tarve sijoittaa suodatusalusta syntyvän kuopan pohjalle. Kaivon pohja peitetään paksulla, jopa 20 senttimetrin paksuisella hiekkakerroksella ja hieman kaadetaan alas, kaadetaan vettä koko kerroksen päälle useita kertoja, kunnes hiekka lakkaa laskeutumaan massaansa. Älä koskaan unohda kastelua ja kutistusta täyttämään hiekka määrätyn paksuuden mukaan. Täydellisen kutistumisen jälkeen märän hiekan kerros tasoittuu ja syvennetään perusteellisesti.

Suodatustyynyä täydennetään kerroksella murskattua kiveä noin 20 senttimetriä paksu. Jätepoltto rikastuksesta voi sekoittaa rikki tiilen ja pieniä kiviä, ja päälle nukahtaa ohut kerros hiekkaa. Hiekka kaadetaan taas veteen niin, että kun hän istuu, hän täyttää pinnalla olevat paikat. Sitten taas nukahdutaan 10 cm: n paksuinen murskattu kivi, joka on hyvin tiivistetty ja leikkaamme katemateriaalin pari kerrosta.

Uunin tulevan pohjan muodon määrittämiseksi betonin monoliittisen perustan muodostamiseksi on tarpeen käyttää rakennusmalmia. Muotti on tehty vanerilevyistä ja levyistä. Ulkoilta muottien ulkopuolelta suojaavat esiasennetut rekvisiitta. Rakenteen asennuksen jälkeen on oltava aukko 10 cm: n kaivannon reunaan saakka. Jotta kosteutta ei pystyttäisi ulos betonista, muottien seinät on kostutettava hyvin.

Lisäksi, kun kaivanto on täysin valmis, suodatustyyny ja asennettu ja kostutettu muotti, kaadetaan ensimmäistä kerrosta betoniliuosta 5 cm: n paksuiseksi. Ensimmäinen betonikerros auttaa vahvistamaan Venäjän uunin tulevan perustan muodon. Kun betoni on asetettu, aloitamme lujituksen parittelun. Neulottujen solujen verkko lanka. Tarkistamme saavutetun metallikehyksen pystysuoran ja vaakasuoran asennon, kun taas sauvojen päät on sijoitettava noin 2 cm: n etäisyydelle tulevan pohjan koko kehän ympäri.

Valmistamme betoniliuoksen materiaalin avulla ja seuraamalla seuraavia mittasuhteita: yksi osa sementistä, kolme osaa hiekkaa, viisi osaa raunioista ja täytä se vedellä halutun sakeuden saavuttamiseksi.

Betonia kaadetaan vähitellen 20 cm: iin, jolloin jokainen kerros tiivistetään ja vuodatetaan vedellä. Viimeinen kaatunut kerros betonista on tasoitettava ja peitettävä kerroksella katemateriaalia tai suojapeitettä ennen kuin kuivaus alkaa.

Kuinka perustaa raskaan tiiliseinän: askel askeleelta ohjeet

Huolimatta tekniikan kehityksestä lämmityslaitteiden alalla, kodin uunit ovat edelleen hyvin suosittuja. Niiden avulla voit lämmittää koteja sivistyneeltä alueelta. Silloin kun sähköä ja kaasuuntumista ei ole. Uunin rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Puhumme siitä, miten perustaa uuni oikein tässä artikkelissa.

Pohja uunin alla leikattu

Uunin tekeminen vaatii tietenkin paljon työtä, kokemusta ja tekniikan tuntemusta. Ajattelemalla uunin rakentamista maassa ja rakentamalla säätiö voit tietysti palkata asiantuntijoita. Itse asiassa kiukaan perustuksen järjestely voidaan turvallisesti suorittaa yksinään.

Kohta ei ole niin kallis ja monimutkainen, mutta itsensä pystytettyjen rakentamisen ilo on enemmän kuin vaivan arvoista.

Perussääntöjen perustavat perusteet

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kivityypin valintasi mukaan tahansa ja mitä kokoa haluat käyttää, on olemassa useita perussääntöjä, joita ei pidä jättää huomiotta:

 • Liesi on perustuttava itsenäisesti, eikä se saa olla yhteydessä koko talon pohjaan. Miksi? Tosiasia on, että talon aikana toiminta voi pienentyä. Laskeutumisen vuoksi hänen ei pidä vetää uunia taaksepäin, koska se voi johtaa sen muodonmuutokseen, vetovoiman heikentymiseen ja teknisten ominaisuuksien rikkomiseen.

Uunin alaosa on erotettu yleisestä

Joissakin tapauksissa voit yhdistää osittain kaksi pohjaa yhdistämällä ne yhdeksi seinäksi.

 • Jos molemmat perustukset (talon ja uunin) ovat lähellä toisiaan, sinun on tehtävä niiden välissä 50 mm: n paksuinen hiekoitus.
 • Jos yhteisessä talossa oleva pohja on nauha, ei pohjalla olevan uunin sisällä missään tapauksessa saa olla kosketuksessa tämän pohjaseinän kanssa.
 • Kun valitset uunin ja näin ollen säätiön paikan, sinun ei pidä vain luottaa toiveisiin vaan myös sellaisiin tekijöihin kuin ovien, ikkunoiden ja kattopalkkien sijainti. Savupiipun sijainti on otettava huomioon siten, että putki ei pääse lattiisiin ja palkkeihin uunin rakentamisen aikana.
 • Laskettaessa pohjan kokoa ja syvyyttä kannattaa harkita katon vakavuutta ja uunin painoa savupiipun mukana.

Säätiön mittoihin vaikuttavat paitsi uunin mitat myös maaperän tiheys, johon se rakennetaan. Uunin pääkuorma syntyy tavallisesti savupiipusta, joten uunin suunnittelussa on välttämätöntä kuljettaa se lähemmäksi pohjan keskustaa. Tämä auttaa välttä- mään uunin epäsymmetrisen kuormituksen ja ennenaikaisen väärän kutistumisen.

Joskus suunniteltaessa erittäin suurta ja massiivista kammiota, jossa kivipuomi, uunit tekevät erillisen pohjan savupiipun alla.

Myös perustan valinta riippuu uunin materiaalista. Metallirakenteelle ja kiveelle se on syvemmällä, koko tiilimuovin massa on vähintään 400-500 kg, kun taas metallin uuni painaa noin 150 kg.

Kuinka laskea kiviuunin paino

Periaatteessa pienelle metalliteollisuudelle on mahdollista rakentaa säätiö erikseen, varsinkin jos se rakennetaan taloon, joka seisoo kaakeloitu monoliittinen säätiö.

Se on tärkeää! Ennen uunin pohjan varustamista on tarpeen selvittää maaperän tyyppi paikan päällä.

Maaperän tiheys ja jäätymisen aste vaikuttavat merkittävästi säätiön koon määrittämiseen. Venäjän ilmastoon liittyy melko ankaria talvia lähes koko sen alueella. Siksi uunin pohja on sijoitettava koko maaperän jäädyttämiseen.

Tärkeää on myös maaperä.

Se on kolmesta tyypistä:

Paikoissa, joissa vallitsee suuri määrä jokia, säiliöitä ja järviä, ovat pääsääntöisesti sedimenttiset maaperätyypit. Täällä on parempi antaa uunin ja talon perustukset ammattilaisille, joten veden läpikulku lasketaan.

Keski-Venäjällä on erittäin yleinen maaperä, joka on hiekan ja saven seos. Savi hallitsee sitä, joten tämä maaperä on vähemmän muovia.

Tällaisen maan pohjan rakentaminen liittyy tavallisesti ongelmiin ja lisäongelmiin, koska lieju on kuivana kuivana, kun pakkanen alkaa, se alkaa kuivua ja suuri määrä sedimenttiä tulee viskoosi.

Tällöin uunin pohjan syvyys on tällöin tehtävä jäätymispisteen yläpuolella.

Metsäalueilla päinvastoin on kuitenkin perustettava uunin pohja maanpinnan alapuolelle ja perustaa pohja 60-90 cm paksuiselle hiekkalaudalle.

Yksi luotettavimmista pohjaveden maaperälajista on hauras ja kallioinen, mutta valitettavasti joskus talon ja uunin on rakennettava epävakaalle. Luotettavan säätiön asianmukainen rakentaminen auttaa tasoittamaan tätä tosiasiaa.

Säätiön tyypit

Tiiliuuneille on olemassa kolme päätyyppiä:

Mikä on niiden tärkein ero, ja mikä säätiö on parempi valita uunissa?

Tarkastelemme yksityiskohtaisesti useita rakennusvaihtoehtoja, joiden avulla voit valita itsellesi paras vaihtoehto.

Monet ovat myös kiinnostuneita kysymyksestä, mutta kuinka paljon sitä pitäisi syventää, kaivaa perusta kuoppaan?

Kaikki riippuu maaperän tiheydestä ja lämmitysrakenteen painosta, mutta sinun ei pidä liioitella sitä. Paras vaihtoehto on kuopan syvyys 80-100 cm. Jotkut käsityöläiset ovat vähemmän kestävillä poluilla ja poistavat vain maan kasvullisen kerroksen, rakennuttavat 20 cm: n korkuiset mökit ja kaada betoniseosta. Mutta tämä on huono vaihtoehto.

Säätiö painaa useita satoja kilogrammaa, erityisesti kuorma kohoaa talvella, kun maa jäätyy. Siksi sinun ei pitäisi olla laiska ja säästää rahaa säätiön järjestelyyn, jossa uunin toiminnan lujuus ja luotettavuus riippuu kokonaan.

Työkalut ja materiaalit säätiön rakentamiseen

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista, on varastoida tarvittavat työkalut.

Työtä on tehtävä paitsi savi, myös puusepäntyöt, joten valmistele seuraavat työkalut:

 • Spade (tarvitaan kaivamaan pääaukkoa).
 • Lapio (kätevä valmistaa hiekkasementtilaastia).
 • Hammer.
 • Haarukka tai saha.
 • Sementti sementin seulomiseksi (solun koko 1 * 1 mm).
 • Siivilöi hiekkaa (kennon koko 2 * 2 mm).
 • Kauhan vesi (sementti-hiekkalaastin valmistukseen).
 • Metallikouru, jossa valmistelemme ratkaisun.
 • Rakennustaso.
 • Nauhamitta ja lyijykynä.
 • Nitoja.
 • Betonisekoittimet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • Taulut (muottien valmistukseen).
 • Polyeteeni (muottien vedeneristys).
 • Hiekkaa.
 • Sementtiä.
 • Soraa.
 • Vahvistetut verkot tai sauvat.

Alamme kerätä säätiö tiiliseinän alle omiin käsiisi

Tiiliuuniin perustuva

Vaihe 1. Asettelu säätiölle ja kuoppa

 • Kun olet päättänyt tulevan uunin sijainnista, on tarpeen laskea oikein mitat tehon perusteella. Se riippuu huoneen alueesta, ovien lukumääristä, ikkunasta jne.

Merkintä maahan pohjan alla

Vaihe 2. Asenna muotti ja vahvike

 • Jatkamme puulevyjen rakentamista. Muotoon periaatteessa kaikki vanhat levyt tai vaneri, jotka ovat kotitalouksissa, sopivat. Tämä ei vaikuta säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

Decking for stove

Muotti on puinen laatikko, joka luotettavuudeltaan kiinnitetään metallikulmissa kulmissa. Liitä levyt yhteen kynsillä.

 • Alamme valmiin muottipesän kuopan pohjalle.

  Ruberoyd vedenpitävyyteen

  Vahvistustyökalut

  Muotti ja vahvistaminen

  Vaihe 3. Betonimassan valmistelu pohjan kaatamiseksi

  Valmista seos seuraavista mittasuhteista: 4 osaa hiekkaa otetaan 1 osaa sementtiä + 3 osaa murskattua keskijakeen kiveä.

  Sekoitetaan kuiva seos hienosti ja lisää vettä. Sekoitetaan hyvin liuos betonisekoittimella. Sakeuden mukaan sen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa.

  Valmistamme konkreettista ratkaisua

  Täytä tämä osa kuopasta tällä seoksella, jolloin emolevy ei pääse 8 cm: n päähän. Nämä työt on suoritettava 24 tunnin kuluessa. Betoniratkaisun on oltava täydellinen eikä asetettava.

  Täytä ja odota 2 viikkoa

  Kun olet täyttänyt koko säätöveden betonilla, on jälleen kerran tarkistettava pinnoitteen vaakasuora taso rakennustasolla. Liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen virheiden korjaaminen on vaikeampaa.

  tarkista rakennuksen taso horisontaalinen kellari

  Peitä pohja polyeteenin tai kateaineen kerroksella ja jätä 2 viikkoa kuivumaan kokonaan.

  Poistamme ylemmästä muovista vain täydellisen kuivauksen jälkeen, lyödäksesi levyjä vasaralla. Muodostuneessa aukossa täytetään sora hiekalla ja puskurilla.

  Metallin uunin säätäminen omilla kädillä

  Jos uuni on asennettu jo valmiiksi taloon, jossa laitetta ei ole aiemmin tarkoitettu ja puulattiat jo asetettu, perustuksen rakentaminen on aloitettava lattiapäällysteen osittaisella purkamisella.

  Metallin uunin pohja

  1. Teemme merkinnän lattialla rakennusmerkin avulla uunin koosta riippuen. Alustan tulee ylittää uuni 7-10 cm kummallakin puolella.
  2. Hiomakoneella leikattiin suorakulmio lattialle.
  3. Kaivamme kuoppaa 50 cm: n bajonettikupilla.
  4. Kaivoon pohjaan kaivaa soraa ja hiekkaa, kiristä tiiviisti ja kaada vähän vettä.
  5. Luomme lamellilaudan tai vanerilevyjen massiivipuikkoa ja pinoamme yhden kerroksen kateaineen ympärille.

  Kuten näette, tämä on helpompi tapa rakentaa säätiö, joka ei vaadi tällaista perusteellista valmistelua ja vahvistamista. Metallirakenteen pieni paino 150-170 kg: ssa ei edellytä niin voimakasta perustetta.

  Jotta vältetään kriittiset virheet perustuksen rakentamisessa uunin alla, suosittelemme katsomaan tätä videota.

  Video: Uunin säätiö, perussäännöt

  Mahdollisuus luoda betonin alapinta uunin alle

  • Ensimmäiset vaiheet suoritetaan samalla tavalla kuin edellinen menetelmä: kaivaus vedetään ulos, muotti on asennettu ja vesitiivis polyeteenillä (tai kateaineella).

  Betonirakenteen malli

  Esimerkki betonirakenteesta

  Paalun perustuksen asennus laatan kanssa

  Uunin alle yksi lajike on paalarakenne, jolle on ominaista hyvä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.

  Pyllyjen säätiö

  1. Teemme merkinnät kentällä tulevan uunin koon mukaan ja mitataan kumpaankin suuntaan 10 cm - tämä on säätiön koko.
  2. Poista 20 cm maaperän kasvillisuuskerroksesta bajonettikiekalla.

  Maan kasvulliset kerrokset poistetaan

  Palo pohja uunille

  Vahvistinnauha

  Asenna vahvistettu runko.

 • Kääntäkää kateaineen paksut hihnat ja lisäämme tällaiset paalut kaivoihin. Asbestiputkia voidaan käyttää paaluina.

  Ruberoid hihat

  Video: Miten perustaa uunin

  Pavel Vorobiev päätoimittaja

  Kirjoittanut 06/29/2018

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!