Turve maaperäsäätiö

Ymmärtääksesi, miten rakennetaan säätiö turpeen maaperälle, sinun on tiedettävä turpeen fyysiset ominaisuudet. Tällainen maaperä muodostuu suolla alueilla, orgaanisen alkuperän monivuotisten hajoamistuotteiden tulva-alueilla. Turve kuuluu johonkin mineraalityyppiin. Kemiallisella koostumuksella maaperä koostuu puolista hiilestä, joka on kyllästetty kalium-, kalsium-, fosfori-, rauta-, humushappo- ja kasviskuitujen kanssa.

Suunnittele perustasot turpeen maaperässä

Heikon turpeen maaperä ei voi toimia luotettavana perustana rakennuksen perustamiselle. Kysymys herättää, miten perustusrakenteita suunnitellaan paremmin, jotta kuorma siirretään talolta vankkaan pakattuun mineraalimaahan ohittaen heikot maakerrokset. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • tukirakenteiden asentaminen, "ompelu" suihkutilojen kerrosten kautta;
 • "kelluvan" perustusten luominen.

Ennen rakennuksen pohjan suunnittelua tutkitaan maaperän rakennetta. Riippumattomat varat ja kokemuksen puute aiheuttavat itsenäistä tutkimustyötä, joka voi johtaa virheellisiin päätöksiin perustusrakenteen suunnittelussa.

Jos ei ole mahdollista saada kopiota pystysuorasta kyselystä arkkitehtuurin paikallisella haaraliikenteellä, erikoistunut organisaatio houkuttelee tutkimustyötä. Ammatilliset työntekijät suorittavat poraustyötä. Rei'istä otettujen näytteiden perusteella ne määrittävät laakerimassan syvyyden ja topografian.

Tyypilliset perustukset turpeen maaperälle

Geologisten tutkimusten tulosten perusteella yhtiö tarjoaa vaihtoehdon perustuksille yksityiselle talolle. Tällä hetkellä turpeen perusrakenteita on useita vaihtoehtoja. Niistä erotetaan tärkeimmät suunnitteluratkaisut:

 1. Norjalainen versio.
 2. Floating foundation with drainage.
 3. Kärsimättömät paalut, joilla on laajempi kantapää.
 4. Drift paalut
 5. Runkopallojen perusta.
 6. Laattoalaptio.
 7. Turpeen täydellinen korvaaminen.

Norjalainen versio

Tällainen pohjarakenne tuli meille Norjasta. Tässä pohjoisessa maaseudulla on suuri alue, jossa on suuria turvealueita. Tällaisten alueiden rakentamiseksi perustettiin sopiva säätiö.

Tällaisen rakenteen muodostumisen ydin on seuraava:

 1. Rakennustyömaalla ilmoitetaan tulevan rakennuksen kehä. Sitten toissijainen merkintä tehdään 2-3 metrin korkeudella kehän sivuilla.
 2. Arvioidun syvyyden mukaan kaivaa tietyn syvyyden kaivo.
 3. Muodosta betoniseinät ja kaivon pohjalevy (alla olevan betonilaatikon laite).
 4. Kaivo on täynnä puhdasta, pestyä hiekkaa ilman savea.
 5. Hiekka peitetään kerroksella (100 - 150 mm paksu). Koko alue on täynnä.
 6. Asenna muotti, metallivahvike häkki.
 7. Muotti kaadetaan nestemäisellä betonilla.
 8. Kun betonilaatta kovettuu (28-30 päivää kaatamisen jälkeen), siirry suoraan rakennuksen rakentamiseen.

Norjan vaihtoehdon ajatuksena on luoda tukeva betonilaatikko, joka on täytetty irtotavarana. Betonilaatikon rakentaminen on seuraava:

 • kuopan seinät on peitetty vedeneristyksellä: geotekstiilillä, katehuovilla tai muulla materiaalilla;
 • Seinien seinien päälle asennetaan pystysuuntainen suojamateriaali, jonka sisällä on vahvistinkehikko, joka kaadetaan betonilla;
 • kuopan pohjassa järjestävät sora-hiekkainen tyyny, joka on peitetty vedeneristys;
 • aseta betoniliuokseen kaadettu raudoituskori;
 • 30 päivän kuluttua muottien purkamisesta;
 • työn loppuun saakka saadaan betonipannu, joka on täynnä hiekkaa, jonka päälle on järjestetty monoliittinen teräsbetonilaatta.

Betonilaatikko "riippuu" turpeesta. Tämä säätiön muotoilu on vahva ja luotettava. Yksi tällaisen laatikon rakentamisen haittapuolista on suuret työvoimakustannukset ja korkeat tuotantotehokustannukset.

Floating foundation with drainage

Norjan rakenteesta poiketen turvetuilla oleva pohja ei vaadi suuria määriä monoliittista työtä. Talon kelluvan pohjan laite koostuu useista vaiheista:

 1. Pura kuilu. Seinien on oltava täysin pystysuorat.
 2. Kaivon pohjassa porataan poroja, joihin tyhjennysputket lasketaan. Viemäröinti tehdään asbestisementistä tai muoviputkista.
 3. Asenna kuivatus ympyrän muotoon kaivon ympärillä.
 4. Kuopan pinta on peitetty telaveden avulla.
 5. Kuonan koko tilavuus, kuten edellisessä tapauksessa, on täynnä puhdasta, pestyä hiekkaa, joka ei saa olla savesta ja muista sulkeumia.
 6. Hiekkatehtaan päälle järjestää teräsbetonilaatan pohja.
Laitteen perusta ja grillage porojen paaluilla laajennetulla kantapäällä

Nyrkkeät paalut, joilla on laajempi kantapää

Poratun paalun asentaminen turpeen maaperälle on heikon maaperän tukien kulku ja niiden vankka kantavuus. Tee valmistelutöiden jälkeen seuraavat toimenpiteet:

 1. Rakennuksen merkinnän mukaisesti kaivoja porataan kotelon laskemalla niissä.
 2. Saavutettuaan syvyyden, kaivon pohja laajenee (menetelmät kannan kantapään laajentamiseksi alla).
 3. Putken alemmassa vahvistuskammissa. Sitten tuotetaan täyttöputki betoniliuoksella kerroksittain kerrosten välityksellä.
 4. Pallojen yläosat tasoitetaan yhdellä merkillä.
 5. Kaikki tuet yhdistyvät grillage.

Betonipanon kantapää merkittävästi lisää tuen kantavuutta. Pilarin pohjan laajentaminen tuotetaan kahdella tavalla:

 • Porauksen kärjen päälle asennetun jyrsimen avulla. Suunnittelumerkin saavuttamiseksi leikkuri menee vaakasuoraan asentoon. Veitsi leikkaa kiinteän alustan halutun halkaisijan pyöreäpohjasta.
 • Räjähdysmenetelmää käytetään erittäin harvoin, jos kantapää ei ole mahdollista laajentaa eri tavalla. Suuntava räjähdys muodostaa pallomaisen syvennyksen maahan.

Pilarit

Paalut ajetaan maakerrosten syvyyteen. Pääasiassa turpeessa käytetään vahvistettua betonia ja puisia paaluita. Puuportaita käytetään turpeenpeitteen pienessä paksuutena (enintään 2 - 3 m).

Vahvistetut betonipilvet upotetaan porauslaitteiston avulla niin syvyyteen, että paalun pää mahtuu tiivistettyyn maaperään yli 300 mm: n syvyyteen. Pino-telineen syvyys laakerimaisen maakerroksen paksuuteen määritetään erityisellä laskelmalla.

Paalun sivupinnan kitkavoima turpeella on niin vähäpätöinen, että se ei vaikuta kannattimen kantavuuteen.

Pilaritukkien yläosat on sidottu grillataustalla. Siirry sitten seinien rakentamiseen ja lattialaattojen asentamiseen.

Video "Ruuvipillujen turpeen säätö":

Säätö ruuveilla

Viime aikoina ruuvipillit ovat tulleet erittäin suosittuja. Turvealueilla tällaisten tuotteiden perusta on johtava rakennusperustan tyypin valinta näissä olosuhteissa.

Räjäytystyöt tulivat maa- ja vesirakennustöihin sotilastukikohdasta. Tukeilla on useita epäilyttäviä etuja muihin perusrakenteisiin verrattuna:

 • tukien asennus ei riipu vuoden ajasta;
 • ruuvipallot, joiden pituus on enintään 3 m;
 • muutaman päivän päästä voit rakentaa keskikokoisen asuinrakennustekniikan;
 • paalut säätämällä yläpuolisen maanosan korkeus voi muodostaa pohjapohjan alueille missä tahansa maaston kallistuskulmassa;
 • rakenteiden kevyisyys ja kompaktisuus eivät aiheuta vaikeuksia niiden toimituksessa;
 • helppo asennus ja alhaiset kustannukset paalut säästävät rahaa.

Ruuvitukien päätehtävä on siirtää kuormitus rakenteesta, ohittaa maaperän heikot kerrokset tiheään maaperään. Tukiruuvan on mentävä kiinteään maahan syvyyteen, joka on vähintään 300 mm. Asenna ruuvit paikoilleen manuaalisesti tai käyttämällä erityistä mekaanista asennusta.

Tuen kantavuus riippuu suoraan paalun halkaisijasta. Tämä kuvio heijastaa taulukkoa:

Turpeen säätiö tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1. Alustava tutkimus sivustosta
 • 2. Rakennustekniikan valinta
 • 3. Video

Monilla Venäjän alueilla tulevilla kehittäjillä on omat tonttinsa turpeen massat, jotka muodostettiin kosteikkojen alueelle sen jälkeen kun alue oli tyhjennetty. Turpeen löytäminen paikan päällä ja sen jälkeen etsiminen tehokkaista, edullisista ratkaisuista talon rakentamiseen ja säätiön valmisteluun tällaisilla ongelma-alueilla on todellinen ongelma. On mahdotonta kohdata heikosti maadoitettuja maaperä myös paikalla hankinnan tai kehityksen jälkeen. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, kuinka turpeen säätiö tehdään oikein omilla käsillänne.

Älä anna periksi. Nykyään turpeen perustusta voidaan pystyttää useilla eri tekniikoilla. Alkuvaiheessa tärkein asia on määrittää turpeen todellinen esiintyminen paikoilla, tutkia tarkasti maaperän todellista rakennetta ottaen huomioon tulevan talon rakenne ja sen rakenteen ominaisuudet.

Alustava tutkimus sivustosta

Turve on orgaanisen sisällön biogeeninen maaperä. Huokoisen, kuitumaisen rakenteensa ansiosta sillä on pieni kantavuus ja korkea veden imeytyminen. Siksi suolaveden tyhjennys johtaa turvekerroksen vähenemiseen, mutta asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele talon rakentamista suoraan tällaisiin maaperään. Turpeen maaperän rakenteen monimutkaisen kellarikerroksen suunnittelua ja rakentamista koskevat erityissuositukset voi antaa vain pätevä asiantuntija monimutkaisten geologisten ja geodeettisten tutkimusten jälkeen.

Ennen perustuksen rakentamista turpeen osalta on tarpeen tutkia itsenäisesti maaperän rakennetta rakennustyömaalla. Tätä varten kaivaa reikä laskettuun maaperän jäädytykseen ja arvioi sen tilan. Poraa samaan tarkoitukseen erikoisporalla alueella useita kaivoja. Jos turpeen kerros tarkastetaan vähäisellä ja ei ole yli 1,5 m, talon rakennetta ja toimintaa ei enää ole. Jos tämä indikaattori on paljon suurempi ja et voi päästä itseensä kestävien maaperän pohjaan, sinun on valmistauduttava merkittävimpiin taloudellisiin investointeihin tai harkittava rakennuksen toteutettavuutta tällä alueella.

Helpoin tapa diagnosoida maaperän kuntoa maanpinnalla on kysyä naapureilta, varsinkin jos he ovat äskettäin suorittaneet rakennustyöt.

Rakennustekniikan valinta

Tutkittaessa perusteellisia tutkimuksia turpeen varsinaisen syvyyden ja sen koostumuksen määrittäminen valitsee säätiön syvyyden. Jos turpeen kerros ei ole yli 1,5 m, ja sen alapuolella on karkeaa hiekkaa tai saviä, voidaan tämän jälkeen sijoittaa kaistale tai monoliittinen pohjalevy. Ennen rakennustyötä turve poistetaan rakennustyömaalta kaivukoneella. Tarvittaessa tämän järjestelmän mukaan voit rakentaa kellarikerrokseen kellarin tai kellarikerroksen, mikä lisää säätön syvyyttä 2-2,5 m: iin.

Turpeen valinnan jälkeen kaivo on täynnä hiekkaa, jonka jälkeen erityiset geotekstiilit asetetaan ennen lisätoimintaa ja valitaan rakenteen perustus.

Jos alustavien tutkimusten tuloksena kävi ilmi, että varsinainen turpeen paksuus on yli 3-5 metriä, jolloin turpeen maaperän poistaminen ja sen korvaaminen toisella materiaalilla ei ole taloudellisesti toteutettavissa, se vaatii huomattavan paljon työtä ja aikaa kehittäjältä.

Tällaisissa tilanteissa etusijalle asetetaan paalukannat. Paalun pohjalla turpeella on seuraavat edut:

 • Rakennuskustannukset ovat yleensä 50% alhaisemmat kuin perinteiset.
 • Nopea asennus.
 • Mahdollisuus työskennellä milloin tahansa vuosia, erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.
 • Lisääntynyt lujuusominaisuudet ja kyky kestää huomattavia kuormia.
 • Pitkä käyttöikä. Rakennustekniikan ja toimintaedellytysten noudattamisen vuoksi tällainen säätiö voi kestää 100 vuotta tai enemmän.
 • Tämän tyyppiset perustukset eivät ole alttiita turvotukselle merkittävien lämpötilahäviöiden seurauksena.
 • Mahdollisuus valmistaa ja jälleenrakentaa jo käytössä olevaa rakennetta.
 • Korkea huollettavuus.

Jokainen kasa lasketaan tavallisesti 5 tonnin tai enemmän. Rakenteen lujuuden lisääminen kannatin yläpuolella on kytketty erityisen grillata- malla.

Paalusäätiö voidaan asentaa mihin tahansa ongelma-alueeseen, rinteillä ja alueilla, joilla on vähäinen harjoittelu vaikeassa maastossa.

Pohjamaaleina käytetään tylsistyneitä pinoja, joille asbestisementtiputket toimivat pysyvänä leikkauksena. Jos sivusto on kykenevä käyttämään erikoislaitteita, asiantuntijat suosittelevat porausruuvin perustuksia, jotka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi turpeen maaperässä. Tällaiset paalut eivät aiheuta kriittistä paineita maaperälle ja ovat vahvin perusta.

video

Tämä video kertoo turve- ja suototilojen paaluperustusten eduista.

Mikä säätiö voi valita turpeen rakentamiseen

Mikä on turve?
Turve on maaperä, joka koostuu koostumuksestaan ​​puoli ja orgaanista ainesta, joka muodostui suon paksuuteen, johtuen suolaviljelmän pitkäaikaisesta luonnollisesta sukupuutosta. Turpeen muodostumista edisti kohonnut kosteus ja hapen puute marskipylväässä, minkä seurauksena kuidut eivät saavuttaneet täydellistä biohajoamista. Turve on hyvin yleinen alue Venäjällä. Maamme johdattaa maailman turvevarastoon, joka on laajalti käytetty mineraali.
Turvemailla voi olla hyvin suuria alueita. Esimerkiksi Suomessa ja Tomsk-alueella turve kattaa jopa kolmanneksen koko maata. Vologdan alueella kymmenesosa kaikista maista on turvealueita. Paljon turpea Karjalassa, Leningradin, Ryazanin, Moskovan ja Vladimirin alueilla.

Valitettavasti Neuvostoliiton aikakauden aikana maapallon 1/6 maan miehittämättömien vapaiden alueiden ilmeisen puutteen vuoksi puutarhan, puutarhan ja maalaistalojen maa-alueita kohdeltiin useimmiten "kirjallisilla" mailla, joissa oli turvealueita. Siksi kysymys siitä, miten turpeen taloon tai muuhun rakenteeseen perustetaan perustus hyvin, on hyvin merkityksellinen Venäjälle.

Turpeen maaperän perustusten rakentamista koskevat säännöt on muotoiltu kohdassa SP 50-101-2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen". "Orgaaniset mineraalit ja orgaaniset maaperät":

6.4.1. Alustat, jotka koostuvat veteen kyllästetystä organo-mineraalista (maaperä, sapropeli, turve maaperä) ja orgaaninen maa (turve) tai jotka sisältävät näitä maaperän, olisi suunniteltava ottaen huomioon niiden ominaisuudet: suuri puristettavuus, huomattava vaihtelu ja anisotropia (riippuen suunnasta) lujuus, muodonmuutos ja suodatus ominaispiirteet ja niiden muutokset perusprosessissa, sedimentin pitkäaikainen kehitys ajan myötä ja mahdollinen epävakaa tila.

Maaperän perusteet: 6.4.23. Jos orgaanisista kivennäisaineista ja orgaanisista maaperistä koostuvan emäksen laskennallinen muodonmuutos on suurempi kuin perusalustan rajoittava tai riittämätön kantavuus, on säädettävä seuraavista toimenpiteistä:
- orgaanisten ja mineraalisten ja orgaanisten maalien kerrosten kokonaan tai osittain leikkaamalla perustukset;
- orgaanisen mineraalin ja orgaanisen maaperän täydellinen tai osittainen korvaaminen hiekalla, sora, rauniot jne.;
- maaperän tiivistäminen väliaikaisesti tai pysyvästi kuormittamalla rakenteen tai koko rakennustyön pohja irtotavarana (alluvio) maaperä tai muu materiaali (suodatinkerroksella tai viemäröintilaitteella, jos on tarpeen kiihdyttää perusta konsolidointiprosessia);
- siltojen konsolidointi sandmill-prosessissa. (Skandinaviassa turve sekoitetaan puhtaaseen sementtiin tai sementti-tuhka-seoksiin rakennuskoneisiin kiinnitettyjen voimakkaiden sekoittajien avulla).

Säätiön vaihtoehdot: 6.4.24. Säätötyypistä, täyttöasteesta, organismin ja orgaanisen maaperän esiintymisasteesta ja paksuudesta sekä suunnitellun rakenteen suunnittelusta ja sille asetetuista toiminnallisista vaatimuksista suositellaan seuraavia vaihtoehtoja erikoistilanteille:
- alustan tiivistäminen tilapäisellä tai pysyvällä kuormituksella, mukaan lukien pystysuuntaisten viemäreiden ja viemäriputkien asentaminen - tyyppiä I ja II varten;
- orgaanisten ja orgaanisten maalien kerroksen täydellinen tai osittainen leikkaaminen perustuksilla, myös pinoilla, tyyppien II, IV ja V perustuksille;
- kiillotuslinssejä tai orgaanisen-mineraalisen ja orgaanisen alukkeen kerrokset ja sen korvaaminen mineraalisella pohjamaalilla - emäksille II, IV ja V;
- perustusten (pylväs-, vyö- jne.) asentaminen hiekka-, sora-, sora-tyynyyn tai paikallisesta materiaalista valmistetulla esipuristetulla vuodella - kaikentyyppisille alustoille;
- rakenteiden rakentaminen laattojen perustuksiin, rajat monoliittisiin tai esivalmistettuihin monoliittisiin nauhoihin jne. rakentavilla toimenpiteillä rakenteen maasulkeuden lisäämiseksi - kaikentyyppisille säätiöille.

Turve maaperä ominaisuuksia talon perusta


Mitkä ovat mahdollisuudet perustaa säätiö turpeen?

Kuva 1. Tärkeimmät vaihtoehdot turpeen esiintymiselle maan päällä.

Kuten kaaviosta voidaan nähdä, turpeen esiintymistiheydet eivät rajoitu sen jatkuvaan esiintymiseen tiettyyn syvyyteen. Turpeen tasot voivat vuorottelevat mineraali- maaperän kanssa, ne voivat kietoutua siihen eri tavoin.
Jos emme laiminlyö maaperän geologista tutkimusta ja valitsisimme talon perustan rakennetta empiirisesti, on mahdollista, että kuormituksen aikana tai kun pohjaveden taso muuttuu (tyhjennyksen jälkeen) turpeen laskeutuu ja siihen pohjaan perustuva maaperä.

Kuva 2. Mekanismi, jossa esiintyy epätasaista saostumista pohjasta kuorman alla rakennetusta talosta.

Turpeen paksuuden, kerrosten, sulkeutumien tai linssien sijainnin määrittely määrittelee rakennuksen perustan suunnittelun valinnan.

Kuva 3. Perusvaihtoehdot yksittäisten talojen rakentamiseksi turpeen maaperälle.

Suunnittele- malla pohja täydellisellä uppoamisella ja maaperän vaihtoon on muistettava, että rakennuksen kuormitus siirretään pohjaan (maaperään), joka ulottuu 45 asteen kulmassa sivuille. Näin ollen, jotta vältetään turpeen sivuttaiset ulokkeet, hiekkavyöhykkeen reunojen irtoaminen ja sen sumentuminen, louhinnan koko on suunniteltava ainakin sen syvyyden arvolla, joka on suurempi kuin itse säätiö. Samalla on suositeltavaa asentaa vähimmäisetäisyys säätiön kellarista vähintään 2 metriin. On parasta kattaa koko kaivaustila geotekstilillä, jossa päällekkäiset kangastyypit ja päällekkäiset reunat pinnalla louhinnan reunoilla vähintään 1 m. Geotekstiilit voidaan kiinnittää maanpinnalla karkeilla estämään sitä liukumasta hiekkaa täytettäessä.

Kuva 4. Kuva turpeen maaperän kuorimisesta ja korvaamisesta.

SP 50-101-2004 6.4.26. Hiekkalaatat, jotka on järjestetty perustuksiin orgaanisten mineraalien ja orgaanisten maaperien korvaamiseksi, alentavat alipaineiden paineita, lisäävät tarvittaessa perustan pohjan kohoamista, nopeuttavat pohjaisten maaperän konsolidoitumista (tiivistymistä) pääsääntöisesti suurten ja keskikokoinen. Joissakin tapauksissa murskattujen kivien, sora-, kuona- tai sora-hiekkaseosten käyttö on sallittua. Hienoja hiekkakiviä ei suositella. Suurten ja keskikokoisten hiekkakiviyksien kuiva-aineen tiheys on suositeltavaa vähintään 1,65 t / m 3.

Kuva 5. Hiekkapuhallus lopullisen puhdistustilanteessa 2 metriä.

Paalun perustukset turpeella

Kuva 6. Turpeen maaperän paalut ja muut säätörakenteet, jotka leikkaavat turpeen kerrosta.

Turpeen maaperän pylväsperheiden muotoiluominaisuudet.

Kuva 7. Teräsruuvin paalujen käyttö turvetuotteissa on mahdollinen ei-kriittisille rakenteille, joiden käyttöikä on rajoitettu.

Kansainvälisen rakennusmääräyksen ICC AC358 "Helical Foundation Acceptance Criteria" -lausekkeen 1.2.2 kohta sisältää suora kieltää teräsruuvipallojen käytön orgaanisilla maaperillä, joihin kuuluu turve. Jos ruuveja käytetään tilapäisiin rakenteisiin ja niillä ei ole grillausta, niiden vähimmäisrajautuminen maahan ICC AC358: n vaatimusten mukaan on 305 cm.

Betonipaalut ja -tukit on myös suojattava turpeen maaperän ja pohjaveden aggressiivisten tekijöiden vaikutuksilta. Paras tapa laajentaa betonirakenteiden käyttöaikaa turvemassa on vedeneristys ja karkean tai keskikokoisen hiekan kuivatusominaisuuksien käyttö. Kaikkein kätevin muotoilu, joka mahdollistaa betonin korkealaatuisen vedeneristyksen ja osittain korvaavan turpeen kuivatusmaalla, on säätöpilareiden ja sarakkeiden rakentaminen kaivoissa. Pallojen laitteessa sarakkeet puristetaan täydellisesti reikään tiheän mineraalimalmin kerrokseen, joka on normatiivisen jäätymissyvyyslukeman alapuolella. Kaivoon joko tukeva betonialusta on valettu (betonivalmiste) tai kaivoalusta tiivistetään karkealla hiekalla tai murskatulla kivellä. Käytettäessä betonin valmistusta, paalupylväs voi olla vakio poikkileikkaus. Jos käytetään kasvosuojainta, on suositeltavaa järjestää puolisuunnikkaan muotoinen teline, jonka laajeneminen alaspäin.

Kuva 8. Oikea: paalupylväs muottipesässä joukko lujuus betonilla.

Se on teknisesti yksinkertaisempaa asentaa porakonepelti pysyvään muottiin. Lyhyen vahvistetun betonipatan pienin suositeltava halkaisija on vähintään 30 cm1. Porauskappaleen pohja on pakattava 10 cm: n kerroksella maaperään upotettuna. 2 Pysyvää muottipesää, joka suojaa paalun rungon aggressiivisten turveominaisuuksien vaikutuksilta, on mahdollista valmistaa useita kerroksia katemateriaalia tai kerrosta bitumipolymeeristä vedeneristyskalvoa, jotka on kiinnitetty runkoon sinkitty hitsattu verkko.

Kuva 9. Pysyvän muottien valmistus - vedenpitävä kuori porauskalalle

Kuva 10. Betonin vahvistaminen kattomateriaalin kestomuovissa galvanoituun teräsverkkoon.

Vaihtoehtoiset menetelmät turpeen maaperään.

Kuva 11. Säätöasennukset turpeen pohjamaalin avulla.

Paljon taloudellisempi ja vähemmän luotettava on "suosittu" menetelmä osittaisen maaperän korvaamista varten, jossa puupaneelien pylväspohja on asennettu. Tämä menetelmä ei takaa perustan vakautta koko käyttöiän ajan eikä sitä voida suositella kivirakennuksille. Turpeen maaperän osittaista korvaamista varten vedetään ulos 1,5 - 1,5 metrin mittainen reikä, jonka syvyys on alhaisempi kuin maaperän jäädytys, joka on vuorattu geotekstiilillä ja joka on täytetty karkeiden hiekkakiven karkeiden karkeiden seosten kanssa. Betonilaatta, jossa on pylvästuki, kaadetaan tuloksena olevalle padille.

Kuva 12. Osittaisen maaperän korvaamisen perustusrakenne pylväsmateriaalilla.

Toinen eksoottinen tapa rakentaa säätiö turpeen on vahvistaa raudoitetun betonipohjan perustan ajetuilla puisilla paaluilla, joiden on oltava pohjaveden tasan alapuolella. Menetelmä ei ole luotettava puun asteittaisen biologisen tuhoutumisen vuoksi (vaikka se voi kestää tuhansia vuosia) ja sen kiihtyvyydestä pohjaveden määrän vähenemisellä.

Ja mitä tehdä, jos turpeen syvyys on sellainen, että maaperän tai paalujen korvaaminen ei voi saavuttaa luotettavaa mineraalikuivausta? Tässä tapauksessa käytetään harvoin käytettyä mutta luotettavaa tapaa järjestää kelluva säätiö turpeen jatkuvaan kuormitukseen hiekkalaatalla.

Miten rakentaa säätiö turpeen

Se näyttää turpeen perustalta

Venäjän rakentajien on mahdotonta ylläpitää turvemenetelmää turpeen maaperällä, koska suurin osa Venäjän alueesta on peitetty suolla. Tämä tekijä vaikeuttaa suuresti rakennusrakenteiden rakentamista. Negatiivisten seurausten välttämiseksi on välttämätöntä tietää turpeen maaperäominaisuudet ja valita oikein tulevan rakenteen perusta.

Peatlandin ominaisuudet

Kaikilla maaperällä on useita erottuva ominaisuuksia, turpe ei ole myöskään poikkeus.

 • Ensinnäkin turpeen maaperä muuttuu ajan myötä.
 • Toiseksi turpeen turvotusta ei suljeta pois matalissa lämpötiloissa.
 • Kolmanneksi pohjaveden kohoamisen aikana turpeen maaperä kasvaa tilavuudella.
 • Neljänneksi turpeen koon muutos johtuu maaperän orgaanisen aineen jatkuvaan hajoamiseen.
 • Viidenneksi turpeen maaperää pidetään aggressiivisena ympäristössä, jolla on kielteinen vaikutus metalliin ja betoniin.

Lisäksi on otettava huomioon maaperän koostumus paikassa ja turve turpeen esiintyminen rakennustyömaalla. Siksi ennen kuin valitset säätiön, ota yhteyttä asiantuntijoihin tutkimusta tai tutkia maata itse.

Säätiön valinta

Riippuen turpeen esiintymisestä, valitse rakenteen perustan tyyppi:

Turvekarttatyypit

 1. Nauhat ja kiinteät perustukset on järjestetty siten, että turvetta esiintyy enintään 1,5 metrin syvyydessä. Monoliittisen perustuksen rakentaminen on monimutkaista, mutta se voidaan tehdä käsin. Monoliittista alustaa, joka pystyy kestämään suuren kuormituksen, jota ei voida kutistaa, voidaan käyttää pitkään.
 2. Pylväspohja voidaan myös varustaa omalla kädelläsi. Tällaisen perustan monimutkaisuus yksityiskohtaisten laskelmien suorittamisessa. Pylväiden muoto, niiden koko ja lukumäärä on määritettävä tarkasti ja myös peukalon sijainti.
 3. Porausruuvi on pystytetty siinä tapauksessa, että turpeen paksuus ylittää 3-5 metriä. Tämä säätiö tukee rakennetta, joka perustuu tiheään kerrokseen maaperään. Tällainen pohjarakenne on mahdollista varustaa missä tahansa paikassa riippumatta maaperän koostumuksesta ja maastosta.
sisältöön ↑

Tapoja varustaa turpeen pohja

Turpeen syvyydestä riippuen säätiö voidaan rakentaa monella tavalla:

Turpeen vaihto toisella maaperällä

Ensimmäisen menetelmän käyttö on tarkoituksenmukaista taloudelliselta puolelta siinä tapauksessa, että turve on enintään 1,5 metrin syvyydessä, ja alapuolella on kerros kerrosta tai karkeaa hiekkaa. Työn prosessi jatkuu seuraavassa järjestyksessä:

 • Turve poistetaan tiheään maahan.
 • Geotekstiilien alustaminen.
 • Täytä alue hiekalla tai rauniolla.
 • Sandy-kerros varovasti tamped.
 • Säätiö on rakennettu hiekkaperustalle.

Alue, jolla turve poistetaan, riippuu valitusta pohjasta. Kaistaleen rakentamista varten he kaivaavat kaivannon. Monoliittinen säätö vaatii suuremman alueen, joten kaivukoneella kaivetaan suuri kaivanto. On myös syytä harkita tulevan rakenteen tyyppiä. Esimerkiksi talon kellarissa, kaivon syvyys voi olla 2 metriä.

Osittainen turpeen poisto

Siinä tapauksessa, että turve sijaitsee suurella syvyydellä, mutta on mahdotonta poistaa koko heikko maaperä, on mahdollista suorittaa turpeen kerroksen osittainen poisto. Tällöin luodaan korkean nauhan säätiö. Tämän menetelmän pääasiallinen edellytys on pohjan asema. Talon rakentaminen tällaiseen säätiöön on mahdollista vain 2-3 vuotta. Tänä aikana tarvittava kutistuminen tapahtuu ja pohja laskee haluttuun syvyyteen.

Pile-pohjarakenne

Siinä tapauksessa, että tutkimus osoitti, että turpeen esiintyminen yli 4 metrin syvyyteen, kaivaminen kuoppaan on aineettomasti kannattamatonta. Piles, joissa porattuja, ajautuneita teräsbetonisia tai teräsruuvipalloja voidaan käyttää tukina, tulevat pelastamiseen. Ruuvien paalujen käyttö on mahdollista vain erityisten ruosteenestoaineiden käsittelyn jälkeen.

Yksityiskohtaiset ohjeet laitteen paalusäätiöstä

Kaivosperustan edut

Rakennustyömaan maaperätutkimukset osoittavat yli 3 metrin turvekerroksen paksuuden osoittavan tarvetta rakentaa paalusäätiö. Korkean kantavuuden lisäksi paalusäätiöllä on monia muita etuja:

 • Vähennetty rakennusaika,
 • Kyky työskennellä milloin tahansa vuoden aikana
 • kestävyys,
 • Kestävyys ja vakaus heikoissa maissa.
sisältöön ↑

Työkalut ja materiaalit työhön

Paalusäätiön itsenäiselle laitteelle on välttämätöntä valmistaa:

 • ruletti,
 • Puiset panokset merkintään,
 • tasolla,
 • Käsipora
 • Lapio.

Materiaalien on oltava:

 • Rebar-palkit,
 • Useita ruploidien rullia,
 • sora,
 • hiekka,
 • Sementtiä.

Ratkaisun sekoittamiseksi tarvitset betonisekoittimen, joka voidaan vuokrata tai laaja säiliö.

Laitteen paalusäätiön päävaiheet

Säätiö on kaiken rakenteen tärkein osa, joten tässä vaiheessa on kiinnitettävä mahdollisimman paljon huomiota. Pallosäätiön rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Pallosäätiön valmistus ja kaatoaminen

 • Aluksi merkki on merkitty, paalujen sijainnit on merkitty panoksilla. Pallojen asianmukainen sijoittaminen paikan päällä auttaa saamaan aikaan säätiön, jolla on erinomaiset lujuusominaisuudet.
 • Sitten paikoissa, joissa paalut sijoitetaan, kaivaa reikiä jopa 40 cm: n syvyyteen.
 • Porauksen erikoissuuttimen avulla laajennetaan pohjan pohja.
 • Tämän jälkeen kuopat porataan. Niiden syvyys riippuu maaperän jäädytyksestä. On tärkeää, että kasa tuetaan kiinteällä pohjalla.
 • Valmiissa kaivoissa suoritetaan vesieristys, joka toimii myös muottipesäksi. Näihin tarkoituksiin asbestisementtiputkea lasketaan kaivoon tai usean kerroksen katon materiaaliputki kierretään. Samanaikaisesti on suositeltavaa kiinnittää saumat peiteaineella.
 • Seuraavaksi sinun on vahvistettava kuopat. Reunan halkaisijaltaan 7 mm: n tankoista kiinnitetään ristikko, joka suorittaa ristikytkennän 50 cm: n välein. Vahvistus jakaa tasaisesti paalujen kuormituksen, jonka maaperän kerros kohdistuu pakastamisen ja sulamisen aikana. Vahvistusverkko tulee saavuttaa pohja ja olla 30 cm korkeampi kuin maaperän taso.
 • On täytettävä kaivot konkreettisella ratkaisulla. M400: n valmistavaa betonia pidetään sopivimpana vaihtoehtona. Se on erityisen vahva, mikä mahdollistaa materiaalin käytön voimalaitosten ja lentokenttien rakentamiseen. Betonin M400 hinta on hiukan suurempi kuin muut merkit, mutta tämä materiaali on ihanteellinen ratkaisu talojen rakentamiseen turpeen maaperään. Voit valmistaa konkreettisen ratkaisun omiin käsiisi. Tätä varten on välttämätöntä valmistaa korkealaatuista sementtiä, joen hiekkaa, murskattuja eri fraktioita ja rei'itettyä pintaa. Hanki laadukkaan ratkaisun betoni voi olla vain mittasuhteita. Hiekka, sementti ja murskattu kivi otetaan suhteessa 3: 1: 2. Kun aineosa on sekoitettu perusteellisesti, lisää vettä. Veden määrä voi olla erilainen, mutta tärkein asia on se, että valmiin ratkaisun paksun kerman sakeus oli.
 • On tarpeen kaataa betoniliuosta kaivoon jatkuvasti. Samaan aikaan joka 50 cm: n välein on pakattava betoni erityisellä värähtelyyksiköllä. Jatkuva täyttö estää sellaisten teknisten halkeamien muodostumisen, jotka vaikuttavat voimakkaasti lujuuteen ja pohjaan sekä koko rakenteeseen.
sisältöön ↑

Asennuksen grillata

Heikoilla maaperäpinoilla ei ole sivusuuntaista tukea, joten varmista, että ne kiinnittävät paalut yhteen. Tätä varten sidoskerros asennetaan - grillata. Grillausmahdollisuutta on kaksi vaihtoehtoa.

Upotettu grillata

Näkymä haudatusta grillatausta

Asennettaessa tämä malli ympärille kehä talon ja laakerin seinät kaivaa matala kaivanto. Alhaalla hiekkakuviotyypin rakentaminen, joka kostutetaan huolellisesti ja täytetään. Hiekka yli soraa kaadetaan kasa päälle. Kaivannon pohja ja sivut on peitetty katemateriaalilla ja koota muotti. Rakenteiden sisällä on rakennettu luuranko, jossa luuston lujittamat paalut vahvistetaan. Valmistettu kaivanto täytetään M300 betonilla ja jätetään kuivumaan kuukauden ajan. Tänä aikana betoni voimistuu, ja pohjaa voidaan käyttää edelleen rakentamiseen.

Unearthrod grillage

Ei haudattu grillata

Tällaisen grillatuksen asennus toteutetaan samalla tavoin kuin edellinen versio, mutta muotti on kiinnitetty pinnalle. Kaikki muut kohdat toistetaan.

Turpeen maaperän perustaminen on monimutkainen ja hankala prosessi. Tarvittavien ehtojen ja suositusten mukaisesti voit rakentaa luotettavan ja kestävän pohjan.

Kuinka rakentaa säätiö turpeen?

Turvealueiden maaperä Venäjän alueella ei ole harvinaisuus. Kun tarve perustaa säätiön, on usein havaittavissa, että tällainen maaperä on läsnä. Tämän seurauksena talon rakentaminen siitä tulee todellinen ongelma, koska tiedetään, että turve on biogeeninen maaperä ja sille on tunnusomaista huokoinen rakenne. Mutta kaikkein epämiellyttävä hetki on turpeen kantokyky, mikä on vähäistä.

Turpeen syvyyden määrittämiseksi talon rakentamisalueella on tarpeen kaivata reikä 0,5 - 0,5 m ja syvyys 2 m.

Niinpä talon rakentaminen siihen, asuminen kutistuu pitkään. Tämän seurauksena on olemassa vaara, että rakenteen pohja menee maahan useita kymmeniä senttimetrejä. Tästä syystä SNiP suosittelee voimakkaasti turveturvojen perustamista tällaisten ongelmien välttämiseksi.

Varoituksista huolimatta monet rakentavat yhä omia rakennuksiaan tällaiseen maaperään. Mutta miten tehdä vakaa säätiö turpeella? Tällainen kysymys sekoittaa melko vähän. Vastaus on kuitenkin. Lisäksi laitteella on useita vaihtoehtoja kotona tällä kentällä. Ensimmäinen mahdollistaa turvetokerroksen korvaamisen ja minkä tahansa pohjan seuraavan rakenteen, esimerkiksi on mahdollista tehdä nauhaa, pistettä tai monoliittista materiaalia. Toinen vaihtoehto on rakenteen rakentaminen, joka antaa valmiin rakennuksen korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Jotta voisit ymmärtää, mikä näistä vaihtoehdoista sopii sinulle, sinun kannattaa harkita jokaista niistä yksityiskohtaisesti.

Menetelmä numero 1: turpeen vaihto

Järjestelmä nauhan perustan hiekka tyyny.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, on tehtävä teknisiä ja geologisia tutkimuksia. Niiden on oltava asiantuntijoiden suorittamia. Saatujen tulosten perusteella on mahdollista ymmärtää turpeen syvyys. Jos tällaisesta palvelusta ei ole rahaa, sinun on itse selvitettävä maaperän ominaispiirteet. Tätä varten sinun täytyy kaivaa pieni 0,5 x 0,5 m: n reikä. Syvyyden tulisi olla noin 1-2 m. Sinun täytyy nähdä, kuinka turpeen kerros on merkittävä.

Jos havaitaan, että se on matalalla syvyydellä, voimme turvallisesti tehdä siitä loveen. Jos haluat poistaa tällaisen maaperän nopeasti, käytä kaivinkoneen palveluja. Sen avulla on mahdollista nopeasti poistaa turvekerros ja tämä johtaa valmiiseen kaivantoon. On kätevää luoda kaistale tai laatta-pohja. Mutta ensin sinun täytyy täyttää haudan pohja rauniolla ja hiekalla, eräänlainen tyyny on muodostettava. Hän antaa tehdä pohjan korkealla kantavuudella.

Tiedät kuitenkin, että yleensä Venäjän alueella turpeen kerrokset ovat melko paksuja. Tontit ovat pääsääntöisesti tämäntyyppisiä maaperä vähintään 3 m syvyyteen. Siksi on epäkäytännöllistä korvata se. Se vie paljon aikaa ja vaivaa, mutta myös rahaa. Talon rakentamisen kustannukset kasvavat useita kertoja. Siksi useimmissa tapauksissa turpeen maaperän poistaminen ei ole, vaan perustuksen suora rakentaminen.

Menetelmä numero 2: laitteen paalusäätiö

Jotta et vietisi paljon aikaa maanrakennustöihin, voit valita välittömästi tämän säätiön rakentamismenetelmän turpeella. Tape sitä on mahdotonta luoda. Tosiasia on, että talon merkittävän massan vaikutuksesta se menee maahan huomattavan syvälle. Ainoa oikea vaihtoehto tässä on luoda paalusäätiö. Se on hyvä heikkoon maaperään. Kuten jo mainittiin, turpeen maaperän kantavuus jättää paljon haluttua suuren huokoisuuden vuoksi.

Laitepallosäätiö omilla kädillä tehdään useassa vaiheessa. Mutta ennen rakentamisen aloittamista sinun on valmisteltava seuraavat:

Pile-pohjapiirros.

 • tapit;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • käsipora;
 • kattotiiliä;
 • lujittavat sauvat;
 • hiekka;
 • sora;
 • sementti;
 • säiliö liuoksen sekoittamiseksi;
 • lapio;
 • peittävä nauha

Vaihe 1: Piirtäminen ja hyvinporaaminen

Ensinnäkin on välttämätöntä tehdä säätiön rakentamiselle varatun sivuston ulkoasu.

Pylväässä on tarpeen nimetä paikat, joissa kuopat porataan tulevaisuudessa. On suositeltavaa, että ne ovat 2-2,5 metrin etäisyydellä.

Kaaviot porauskaivojen alla.

Tämä luo pohjan turpeen maaperälle, jolla on suuri kantavuus.

Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa pieniä kaivoja tappien kohdalta. Ne ovat välttämättömiä porauksen toimimiseksi paremmin ja voit tehdä niistä reikiä nopeammin. Syvennysten syvyys saa olla enintään 30-40 cm. Kun ne on valmistettu, ota sähkö- tai bensiinikäyttöinen porakone ja aseta se erityisellä päällä, joka on suunniteltu laajentamaan talon pohjaa. Sitten tämän työkalun täytyy luoda kaivoja. Niiden syvyyden pitäisi olla riittävä, jotta paalut voisivat kulkea jäädyttämisvyöhykkeen läpi ja sitten pystyä voimakkaasti sovittamaan tiheille maakerroksille.

Vaihe 2: vedeneristys ja vahvistaminen

Tässä vaiheessa sinun on ensin vedenpitävä kaivoa. Tätä varten sinun tulisi käyttää kattohuopaa. Se on käärittävä useisiin kerroksiin. Sen halkaisijan tulisi olla sama kuin kaivon halkaisija. On suositeltavaa kiinnittää saumansa naamiointinauhalla. Sitten tämä putki lasketaan kaivoon. Se toimii samanaikaisesti muotoiluna ja vedenpitävänä. Jos sitä ei käytetä, paalujen luomisen aikana sementtimaito imeytyy maahan ja tämä johtaa turvetuhnan perustan voimakkuuden vähenemiseen.

Vedeneristys- ja vahvistuskaivojen järjestelmä.

Seuraavaksi sinun on tehtävä vahvistus. On välttämätöntä, että kun maaperä siirtyy vaakasuoraan, paalut eivät repeä. Lisäksi vahvistaminen antaa heille lisää joustavuutta. Tämä varmistaa sen yhtenäisen puristuksen ja venytyksen maaperän jäädyttämisen ja sulamisen aikana. Vahvistus vaatii halkaisijaltaan 6-8 mm sauvat. Niiden korkeus on kiinnitettävä ristikappaleilla 500 mm: n välein. Tuloksena saat jonkinlaisen kehyksen. Se putoaa kaivoon. On välttämätöntä, että hän astuu siihen täydelliseen syvyyteen ja nousi 20-30 cm maanpinnan yläpuolelle, koska silloin on paljon helpompaa luoda grillata.

Vaihe 3: paalujen ja grillaten luominen turpeen

Tässä vaiheessa sinun on ensin tehtävä konkreettinen ratkaisu. Se on valmistettava sementtilajikkeesta, joka ei ole alempi kuin M400. Sen 1 osaan sinun on käytettävä 3 osaa hiekkaa ja 2 osaa raunioista. Niiden on oltava laadukkaita. Sen saa käyttää vain jokivesiä. Murskakiven on oltava eri fraktioita ja aaltopinta. Betonia on vaivutettava pienellä määrällä vettä. Sen avulla pystytään luomaan ratkaisu, joka on yhtenäinen ja kohtalaisen paksu konsistenssi.

Laitteen grillataulukko.

Kun betoni on valmis, se on toimitettava pienissä osissa kuoppiin. Kerrosten tulee olla noin 40-50 cm paksuisia. Se on pakollinen sinetöidä ne. Tämä voidaan tehdä shtykovaniem käyttäen metallitangot tai tärinän asennus. Samanaikaisesti betonitointiprosessi omalla kädellä on tehtävä ilman keskeytyksiä. On tärkeää muistaa, että jäädytetty ja tuore betoni ei pysty luomaan kiinteää monoliittista kasaa, jonka seurauksena muodostuu "keinotekoinen" särö, joka johtaa voimakkaasti säätiön toimintaominaisuuksien heikentymiseen.

Talon pohjan rakentaminen turpeelle ei pääty sinne, koska on tarpeen yhdistää paalut yhdeksi rakenteeksi. Tätä varten sinun on luotava grillage. Se voidaan haudata tai haudata. Jokainen luomisvaihtoehto on otettava huomioon yksityiskohtaisesti.

Joten, jotta syvennetään grillata omia käsiäsi, sinun on ensin kaivaa matala kaivanto, joka kulkee paalujen yläosan väliin. Se on tehtävä sekä rakennuksen kehällä että sisäpuolella olevien seinien sisäpuolella. Valmis syvennys luodaan hiekkalaatikko. Se on kostutettava ja tiivistettävä huolellisesti. Hiekka on murskattua kiveä. Hänen kerroksen pitäisi olla paalun yläosassa.

Taulukko betonin osien mittasuhteista.

Seuraava asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on asettaa kerros vesitiiviitä materiaalia raunioille. On parasta käyttää kateaineita. Tämän muodon valmistuttua. Sinun täytyy tehdä se laadullisesti lujittamalla ja rekvisiitta, jotta estetään sen mahdollisuus puristaa betonia. Seuraavaksi valmistetaan lujitushäkki grillattavalle ja se on yhdistetty tangot, jotka vapautettiin paalukorkista.

Nyt sinun on valmisteltava ratkaisu. Se on valmistettu sementtilajista 300 (1 osa), hiekasta (3 osaa) ja vedestä (1/2 osa). Sitten kaivaa kaadetaan betonilla ja tiivistetään tärinän avulla. Tällöin täydennetään haudattua grillatausta. Vain odottaa betonin asettamista.

Ei-haudattu grillata luodaan melkein samoilla linjoilla, mutta kaivantoa ei tarvitse tehdä. Rakenna muotti tulee olla oikeassa pinnalla. Hiekka tyyny kaadetaan siihen, sitten murskattua kiveä valmistetaan ja sitten ruberoidi asetetaan. Sitten kaikki tapahtuu vastaavasti kuin haudattu grillata.

On syytä huomata, että konkreettiset voitot vahvuus epätasaisesti. Siksi grillauksen luomisen jälkeen sinun on jätettävä se 28 päivän ajaksi. Tänä aikana betonilla on aikaa saada 100% vahvuus. Niinpä turpeella valmistetulla valmiustasolla on mahdollista aloittaa talon rakentaminen.

Säätiön vinkit

Jotta pystyt luomaan kodin laatuun perustuvan turpeen maaperän laadun, noudata näitä ohjeita:

 1. Peruslaitteessa on mahdollista käyttää paitsi omia tuotantoja, myös valmiita töitä. Yleensä ne ovat metallisia kierteitettyjä tuotteita. Niiden alapuolella ei tarvitse tehdä kaivoja, vaan ne ruuvataan maahan. Jotta tämä tehdään oikein, sinun täytyy kaivaa pieniä kuoppia niille. Sitten romu asetetaan kärkeen, minkä jälkeen paalut ruuvataan. Ne on sijoitettava turpeen maahan kulmassa. Sitten talon perusta on luotettava ja kestävä.
 2. Jos havaitaan, että turvekerros on suuri, mutta se voidaan poistaa vain osittain, voidaan luoda alueelle liuska-säätiö. Mutta sinun täytyy tehdä se korkea. On tärkeää seistä. Kun säätiö kaadetaan, se on mahdotonta rakentaa taloa useita vuosia. Tänä aikana on aikaa kutistaa ja makaa optimaaliselle syvyydelle.
 3. Maaperään voidaan rakentaa vain taloja tiilistä tai vaahtolohkoista. Ei ole suositeltavaa rakentaa niitä puusta, sillä materiaalilla on vähäiset tulenkestävät ominaisuudet.

Lyhyt yhteenveto

Nämä tiedot auttavat ymmärtämään, että turve maaperä ei ole kovin sopiva talojen rakentamiseen. Kun kuitenkin päätetään asioiden rakentamisesta, sinun on valmistauduttava huolellisesti tähän. On välttämätöntä tehdä valinta paalupohjan luomisen tai muuten, mutta turpeen poistamisen tarve.

Jos noudatat suosituksia, voit varmasti luoda luotettavan ja kestävän perustan maatilallesi. Onnea rakennustyössä!

Kuinka tehdä säätiö turvemailla

Tyypillisesti turpeen kerrokset muodostetaan aikaisemmin myrkyllisillä maaperillä, jotka on valutettu. Turvepohja on kehittäjälle todellinen ongelma, joka liittyy tällaisen maaperän ominaisuuksiin.

Plate-pohja turvesmaalla

Perusta on pystytetty käyttämällä yhtä seuraavista tekniikoista:

 • Ensinnäkin kokonaan korvata turvekerros eri maaperällä ja rakentaa sitten kaikki pohja;
 • Rakenna paalupohjainen rakennus nykyiseen maaperätyyppiin.

Ennen päätepohjarakennusteknologiaan päättämistä on tarpeen määrittää turpeen todellinen syvyys eli maaperän rakenteen tutkiminen sekä harkita sen sopivan rakenteen rakennetta.

Sivustokysely

Turve on orgaanisen koostumuksen biogeenisen luonteen maaperä. Tämä on vähiten luotettava maaperä. Se imee suuren määrän kosteutta johtuen sen kuitumaisesta rakenteesta, joten se laajenee suuresti jäädyttämisen aikana. Tämä maaperä ei kestä raskaita kuormia ja ajan myötä huomattava kutistuminen, eli sen minimaaliset lujuusominaisuudet.

Turpeen maaperän ominaispiirteet

Lisäksi tällaiset maaperä - kemialliset aggressiiviset ominaisuudet betoni - ja teräsrakenteisiin.

Suojavyöhykkeen tyhjennysvaiheessa turpeen kerros vähenee merkittävästi.

Mutta vaikka sivusto on hyvin valutettu, asiantuntijat eivät suosittele rakennusten rakentamista ilman asiantuntijoiden kuulemista.

Vain he pystyvät vastaamaan kaikkiin kysymyksiin sekä kertoa, millaista säätiötä asentaa geodeettisen ja geologisen monimutkaisen tutkimuksensa jälkeen.

Tämän toimenpiteen toteuttamiseksi poran tai porauslautan avulla kaivetaan reikää tai useita reikää, joiden läpimitta on puoli metriä, useita paikkoja syvyyteen, johon maaperä jäätyy talvella - enintään kaksi metriä.

Maaperän jäädytyksen syvyys eri alueilla

Tämä auttaa parhaiten analysoimaan objektiivisesti maaperän tilaa ja turpeen kerroksen paksuutta:

 1. Jos paksuus on enintään puolitoista metriä, talon rakentamisessa ja sen toiminnassa ei ole ongelmia.
 2. Jos indikaattorit ovat paljon korkeammat, tai ei ole mahdollista saavuttaa kestävää maaperää, sinun on luotava suuret menot maaperän valmistelussa rakentamiseen. Joissakin tapauksissa on tarkoituksenmukaisempaa luopua rakentamisesta tällä alalla kokonaan.

Yksinkertainen tapa tutustua alueen maaperän laatuun on kysyä ne naapurit, jotka ovat jo rakentaneet talon tälle alueelle ja jotka tietävät kaikki vaikeudet ja hienoudet, joita voi syntyä.

Rakennustekniikan valinta

Kun tutkinnot on tehty, jotka mahdollistavat turvetason syvyyden selvittämisen, on mahdollista valita perustuksen syvyys niiden pohjalta. Monoliittiset laatat ja nauhan perustukset valitaan, jos turvekerros on enintään puolitoista metriä ja alapuolella on savi tai karkea hiekka. Ennen rakenteen aloittamista turpeen on poistettava paikalta. Kuori, josta turve poistetaan, täytetään sitten hiekalla ja geotekstiilit asetetaan siihen. Valmista sitten tarvittava lomake.

Jos tutkimuksen aikana todettiin, että turvekerros on yli kolme metriä paksu, se ei ole syytä ottaa sitä pois, se on taloudellisesti tehoton. Oikein tällaisessa tilanteessa asennetaan välittömästi paalutuki.
Pile-menetelmällä on useita etuja.

 1. Tällaisen rakentamisen kustannukset pienenevät puoleen.
 2. Rakentaminen tapahtuu lyhyessä ajassa.
 3. Teoksia voi tehdä ympäri vuoden.
 4. Tällaisen maaperän tukipohja on paljon voimakkaampi.

Paalun perustuksen asennus

 • Kestävyys: käyttöikä voi olla yli sata vuotta.
 • Lämpötilaeron vuoksi tämä pohja ei muuta muotoaan.
 • Rakennuksen rekonstruointi tai viimeistely on aina mahdollista.
 • Tämä säätö on helppo korjata.
 • Pileillä on suuri vastustuskyky - kukin niistä kestää jopa viisi tonnia.
 • Teräsbetonipallon perustusten rakentaminen maksaa kaksi kertaa enemmän kuin muut.
 • Työvälineet

  Rakennustyöt tarvitsevat:

  • mittanauha;
  • tapit;
  • käsipora;
  • rakennustaso;
  • lujittavat sauvat;
  • kattotiiliä;
  • sora;
  • hiekka;
  • säiliö sekoitusastiasta tai betonisekoittimesta;
  • sementti;
  • peite nauha;
  • lapio.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Pile-pohjarakenne

  Turpeen maaperän perustaminen käsittää seuraavat vaiheet.

  1. Jotta saadaan säätiö, jolla on hyvät laakeriominaisuudet, sinun on ensin tehtävä huolellinen merkintä alueelle;
  2. Kaivaa pieni, noin 40 cm syvältä fossa paikoissa, joissa tapit sijaitsevat;
  3. Porakoneeseen on asennettu erityinen suutin alustan pohjan laajentamiseksi;
  4. Sitten on tarpeen porata reikiä kuoppien paikkaan. Niiden syvyyden tulisi olla sellainen, että paalu voisi kulkea jäädytyksen merkin läpi ja nojata kiinteään maahan. Pile-pohjapiirros

  Se on tärkeää! On parasta porata ja asettua paaluja vuorotellen, sillä suurella määrällä niitä, kunnes viimeiset osat alkavat kääntyä, aikaisemmin poratut voivat alkaa täyttyä pohjavedellä ja murentua;

 • Lisäksi vedeneristys suoritetaan ja samalla ne luodaan muottipesäksi. Voit tehdä ne kahdella tavalla:
  • Laske asbestisementtiputket kaivoihin;
  • Kierrä putki useita kerroksia kateaineita, kiinnitä reuna teipillä;
 • Maalien kerrostumien tasaisten kuormitusten varmistamiseksi kuopat vahvistuvat riippuen ilmasto-olosuhteista. Tätä varten käytetään halkaisijaltaan 7 mm: n vahvistuspalkkeja. Ja puolen metrin korkeudessa, niiden poikittainen sidonta tehdään. Tällainen ruudukko laskeutuu reikään - sen on päästävä pohjaan ja noustava 30 cm maanpinnan yläpuolella;
 • Sitten sinun on tehtävä konkreettinen ratkaisu. Valmistusta varten betonia käytetään vähintään M400-asteikolla. Tämä on erityisen kestävä betoni, jota käytetään teollisuuslaitosten rakentamiseen: lentokentät, voimalaitokset ja muut. Huolimatta kustannuksistaan, joka on noin 25% korkeampi kuin muut tuotemerkit, se sopii parhaiten kiinteän perustan rakentamiseen turpeen. Betoniratkaisu tarvitsee myös laadukasta hiekkaa (vain jokivettä on toivottavaa) ja murskattua kiveä (moniosaisella rei'itetyllä pinnalla). Seokselle tarvitaan kolme hiekkaa, yksi sementti ja kaksi raunioitusta. Vettä lisätään perusteellisesti sekoittaen, jotta saatiin koostumus smetan tiheydeltään;
 • Liuoksen valmistuksen jälkeen se pannaan kaivoihin osissa, tiivistämällä joka puolet metriä. Tämän paremman erityisen värähtelevän asennuksen tekeminen.
  Se on tärkeää! Tässä vaiheessa sinun täytyy työskennellä jatkuvasti, sillä jos uusi osa betonista asetetaan päälle jo jäätyneelle kerrokselle, tämä johtaa teknisten halkeamien muodostumiseen ja monoliittinen kiinteä kasa ei toimi. Ja tällaisissa olosuhteissa pohja menettää tarvittavan voimaa.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Asennuksen grillata

  Säätiön eheyden parantamiseksi ja sen valmistelemiseksi seinien pystyttämiseksi on tarpeen kiinnittää paalut itselleen keskenään sitovalla kerroksella, joka sitoo tukevasti nauhalle koukut - grillata -. Sen rakenne on mahdollista kahdessa versiossa: ei haudattu ja haudattu.

  Upotettu grillata

  Tee näin seuraavasti:

  1. Prokapat on matala kaivanto paalujen päiden väliin. Tämä on tehtävä paitsi tulevaisuuden rakenteen, myös kaikkien tulevien seinien ympärillä.

  Säätiö esimerkki haudutetulla grillatauksella

 • Lisäksi tyyny hiekasta on kaadettu, kostutettu ja rammed.
 • Sitten hiekkaa päästetään kaatopaikalle yläpohjaksi.
 • Seuraava askel on eristysmateriaali (kateaine), joka peittää pohjan ja sivut ja muotit luotettavalla tuella.
 • Se suoritetaan muottirakenteisen vahvistetun kehyksen sisäpuolella, joka on kiinnitetty matkan varrella vahvistusten avulla.
 • Sitten M300-brändin betoniliuos suhteessa: kolme osaa hiekkaa, yksi sementti, osittain vettä - kaivo kaadetaan ja tampataan alas värähtelevän yksikön avulla.
 • Noin kuukauden kuivauksen jälkeen betoni saa brändin vahvuuden, ja rakennetta voidaan rakentaa.
 • Unearthrod grillage

  Tällainen grillataite on asennettu lähes samaan tapaan kuin haudattu, sillä ainoa ero on, että muotti tehdään suoraan maahan. Kaivantoa ei tässä tapauksessa vaadita. Hiekkaa, murskattua kiveä ja eristystä asetetaan muottiin, minkä jälkeen toimet toistuvat.

  Hyödyllisiä vinkkejä

  Voit luoda vankan, korkealaatuisen säätiön seuraavia vinkkejä:

  1. Rakennetta voidaan käyttää ja valmiita ruuvipinoja. He eivät tarvitse porata reikiä, vaan ne ruuvataan itsestään aina kulmassa. Ruuvattavia elementtejä maaperään tarvitaan 500 kilohertsiä vääntömomentti. Jos työ tehdään manuaalisesti, tarvitset 3 henkilöä ja rullia, joissa on putkimaisia ​​laajennuksia. Erikoistuneissa asennusorganisaatioissa näille töille on erityinen työkalu, ne voidaan vuokrata tai itse organisaatio pystyy asentamaan paaluja.
  2. Jos kuitenkin päätetään rakentaa turpeen maaperän syvälle kerrokselle, voit osittain poistaa sen ja järjestää korkean hihnan perustan. Mutta tässä tapauksessa sinun on annettava se seistä useita vuosia, jolloin kutistuminen tapahtuu.
  3. Voit rakentaa talon turpeeseen vain vaahtomuovista tai tiilestä. Puumökit ovat huonokuntoisia ja voivat syttyä.