Kuinka perustaa säätiö WC: lle maassa?

Kun haluat valita WC: n kestävän pohjan, sinun on etsittävä käytännöllistä muotoilua, helppoa rakentamista ja lisäksi taloudellisesti kannattavaa. Kylpyhuoneen luotettavuus ja mökin oleskelun mukavuus riippuvat siitä, kuinka työtä tehdään kunnolla ja kokonaan.

Ulkotehon ulkoilmaravintolan valintaa

Jotta navigointi olisi helpompaa, on tehtävä alkeellinen piirustus sivustosta kaikkien kohteiden nimeämisellä. Maan WC: n säätiön tila on valittava niin, että kaivo on 25 metrin etäisyydellä, etäisyys asuintiloista tulee olla vähintään 7 metriä aidalle - 1 metrin etäisyydeltä. Yleensä tällaiset alueet sijaitsevat päärakennusten ulkopuolella, sivun kulmassa.

Paras ratkaisu olisi asettaa reikä vaihtelevaan sävyyn, esimerkiksi puista, lisäksi tässä paikassa oleva maa ei saa kellua. Jos maaperä on savi, nestemäisten jakeiden imeytyminen on hankalaa, se vaatii murskatun kiven tai hiekkalaatan pohjalla olevan järjestelyn. Ei ole tarpeen aloittaa rakennusta niissä vyöhykkeissä, joissa oli roskat kuopassa, kylpyhuone.

Kuinka valita puulämmitteisen veden pohja: tyypit ja ominaisuudet

Maa-sängyn järjestelyssä voidaan käyttää seuraavia malleja:

 • nauha;
 • grillat (yhdistää nauhan ja pylväsratkaisun ominaisuudet);
 • monoliittiset laatat;
 • columnar;
 • kasaan.

Nauhatulostus on tyypillistä pääomarakennuksille, mutta sen käyttäminen kadun WC: n rakentamiseen on harvoin suositeltavaa: se on työläs ja kallis tekniikka, joka ylittää itse kylpyhuoneen kustannukset.

Maapallon WC-sarjan perustukset voidaan koota käsin, kaikki toiminta toteutetaan nopeasti ja vähäisin kustannuksin. Tämä vaihtoehto edullisten kustannustensa vuoksi on hyvin yleistä puutarhurien keskuudessa, mutta sen suurimmat haitat ovat korjauksen monimutkaisuus ja voimakas kiinnitys maaperätyyppiin. Savi-maaperillä tällainen ilmiö kuin pylväiden suulakepuristus on usein turveturvojen kutistuminen. Tällaiset prosessit kehittyvät epätasaisesti, mikä voi johtaa rakenteen vinoutumiseen, vaikkakin massiivinen vanteet saadaan aikaan.

Rostverk on samanlainen useimmissa ominaisuuksissa pylväsmenetelmään, sen lisäksi lopullinen kustannus ei ole alhaisempi kuin nauhan muutos. Laattojen perustukset ovat erittäin harvinaisia ​​järjestelyn monimutkaisuuden vuoksi.

Ruuvipallot vaativat melko paljon taloudellisia investointeja, ja niitä on seurattava tiukasti asennustekniikalla. Niitä käytetään harvoin myös kadutushuoneiden ja hozblokien rakentamisessa, koska niitä on vaikea järjestää sopivaan paikkaan.

Suosituimmat ratkaisut ovat nauha ja kasa, koska ne voidaan suorittaa yksinään, ne vastaavat maakohtaisten leveysasteiden vallitsevia maatyyppejä.

Miten perustaa wc kädet?

Pohjan muodostumisen ja vahvistamisen jälkeen voit aloittaa säätiön kaatamisen. Helpoin vaihtoehto on kaivaa reikä ja sulkea sen seinät tiilillä.

Teippiaseman rakentamisen tekniikka

Tarvitset materiaaleja:

 • hiekka ja sora;
 • korkealaatuinen sementti (edullisesti M300);
 • rakennusmateriaalien jäännökset, erityisesti vaneri, massiivipuiden kokoonpanot;
 • johto ja panokset merkintään.

Ei ole tarpeen etsiä konkreettista sekoitinta - liuos voidaan laimentaa käsin kourussa. Rakenne lupaa olla kevyt, joten on riittävän matala perustus seuraavilla parametreilla:

 • leveys vähintään 20-15 cm;
 • korkeus 10 cm;
 • oja varustaa vähintään 40 cm: n syvyys;
 • Jätä vähintään 30 cm etäisyydellä betoniliuskan ja säiliön väliin.
Tape-pohjainen WC: n alla

Työ alkaa merkintöjen luomisen jälkeen ja jatkaa sen täyttämistä. Kaikki manipulaatiot on jaettu vaiheisiin:

 1. Kun rakenteen optimaalinen sijainti on määritetty, kulmapisteitä merkitään panoksilla ja niiden väliin vedetään johto.
 2. Muodostuneiden linjojen projektio sijoitetaan maaperään, jonka mukaan joki kaivetaan.
 3. Saranat, joissa on lanka, poistetaan, myöhemmin tätä tyhjää tarvitaan rajaamaan muottiparametrit.
 4. Alaraja, laatu ram. Vedeneristyskyvyn parantamiseksi varustaa savi lukitus.
 5. Kaivannon pohjassa hiekka kaadetaan tasaisesti, kerroksen tulee olla 5-7 cm korkeudella.
 6. Muodosta kerros hiekkaa tai soraa, joka on korkeintaan 15 cm, se tasataan ja puristetaan.
 7. Palauta panokset palauttamaan suunnitellun rakenteen rajat.
 8. Suhteellisesti venytetty maamerkki kerätä muottiin. Tässä on otettava huomioon tulevien seinien paksuus: on tärkeää, että ne ovat muodostuneen betoniliuskan keskellä.
 9. Vaivaa betonia sementistä ja hiekasta suhteessa 1: 3, voit lisätä soraa liuokseen.
 10. Täytä säätiö kerroksittain niin, että jokaisella on aikaa saada vahvempi. Yläosan tulee olla neste, sillä se tasoittuu.

Rakennustaso auttaa jäljittämään kaadon vaakasuuntaisen tason, sinun ei tarvitse lisätä soraa viimeiseen (ylempään). Jotta rakenne ei heikkenisi tuulenpuhallusten vuoksi, kehyksen pohja on liitetty nauhateokseen metallisilla tapilla. Tämä liitäntä tarjoaa luotettavan ja vakaan yhteyden.

Kuinka tehdä sarakepohjan WC: n alla?

Tällöin työ alkaa pilarien asennuksella, ja loppusijoitus muodostuu myöhemmin. Tällöin rakentamismenetelmien järjestys on optimoitu: syveneminen kaivataan ottaen huomioon tukiaseman todelliset kohdat. On helpointa sijoittaa ilmatiivis metalliputki maahan: se vahvistaa myös seiniä, jonka ansiosta virrat eivät liiku tulevaisuudessa maaperän liikkuvuuden vuoksi.

Pylväskannan algoritmi:

 1. Merkitse suunnitellun rakenteen parametrit. Koska kylpyhuoneessa on tavallisesti pienikokoinen, tässä on riittävästi 4 nurkkapylvästä, ei ole tarpeen tuoda seinämien alle.
 2. Tietyissä pisteissä maaperä uutetaan sen jäätymisen syvyyden mukaan. Kaivon parametrien tulisi sopia napojen koon mukaan. Yksinkertainen ratkaisu olisi käyttää tehdasvalmisteisia betonituotteita, mutta ne voidaan tehdä myös käsin. Tässä tapauksessa tarvitaan ruberoidi- tai sementti-asbestivärejä yhdistettynä lankaan.
 3. Kaivon pohja on vesitiivistynyttä leikattua katemateriaalia, sitä peitetään 5 cm: n hiekalla, varovasti tamped. Seuraavaksi nukahtaa 10 cm soraa ja tiivistettyä tyynyä.
 4. Katemateriaalit (kotitekoinen versio) tai valmiit lohkot sijoitetaan reikään. Käytä kivien, levyt, välikappaleita.
 5. Tehtaan lohkojen osalta rakennusaineet, kivet ja sora sijoitetaan reunoihin kaikilla puolilla, sitten ne ovat betonipäällystettyjä kerroksia varmistaen, etteivät tuet siirry pystysuoraan tässä prosessissa.
 6. Jos käytetään kotitekoisia aihioita, muotti asetetaan reikään, joka myös kiinnitetään ja kaadetaan betonin sisään.

Kun betoni on kovettunut muottipesässä, kaivo suljetaan samassa järjestyksessä kuin tehtaiden tukien tapauksessa.

Pylväsperusta WC: lle

Kumpi vaihtoehto - nauha tai paalu - ei ole valittu, säätiö peitetään tukikohdan kanssa. Tätä varten muodostaa puun runko puusta, jota käsitellään huolellisesti antiseptisellä aineella, se tarjoaa reikiä, jotka tulevaisuudessa sijoitetaan napeihin. Valmiit pohjat on peitetty kerroksella kateaineita, laita pohja päälle ja kiinnitä mutterit nastat.

Ominaisuudet luomaan säätiö takaiskuventtiileille

Tämä ratkaisu on erittäin käytännöllinen, koska täten wc voidaan sijoittaa lämmitettyyn huoneeseen, ja tyhjennysaukko, jossa on pumppaustyökalu, voidaan kiinnittää ulkopuolelle. Perusta voidaan asettaa vain sellaisille alueille, joilla pohjaveden virtausta ei ole, jolloin keräysvyöhykkeen tiiviys saattaa kärsiä.

Säätiön itsensä pystyttämiseksi on suoritettava seuraavat toimet:

 1. Kaivamaan oja 300x150 cm, sen syvyys voi vaihdella 200-250 cm: n sisällä.
 2. Alareunassa varustetaan 15 cm: n paksuisella tiivistetyllä hiekkotyynyllä, peitä se 10 cm: n kerroksella.
 3. Katemateriaali on peitetty raunioissa useissa kerroksissa - on tarpeen varmistaa vedenpitävyys. Ylhäältä se on vahvistettu konkreettisella sidoksella (tässä M300-brändi on optimaalinen).
 4. Kun liuos kovettuu, siihen muodostuu kehä kattava muotti. Samanaikaisesti on välttämätöntä jättää sisennys 20-30 cm etäisyydeltä solmun ulkoreunasta. Muottien korkeus on 1 metrin päässä kuopan yläreunasta.
 5. Muotti on vahvistettu sisäpuolelta ja täytetty betonilla. Jos metallitangot asetetaan, kun pohja on valettu, rakenteen luotettavuus kasvaa merkittävästi.
 6. Kun betoni saa voimakkaamman, muotti poistetaan, tyhjää tilaa kuopan seinien ja perusnauhan väliin täytetään märällä savella - tämä on tärkeä vedeneristysmitta.
 7. Nauhalle muodostetaan muotti, jossa muodostuu monoliittinen päällekkäisyys. Tällöin on jätettävä kaksi luukkua - tarkastuksen ja putken, jonka kautta viemärit virtaavat.
 8. Kun kaatat katon luukun päälle, joka on tarkoitettu tarkistettavaksi, luo betonirengas. Jälkimmäisen tulee työntyä 20 cm maanpinnan yläpuolelle, ja se voidaan korvata 1 m korkealla tiilimuodolla.

Kattotason yläpuolelle on tarpeen rakentaa kaksi tiiliseinää, joista tulee sädekiristysperusta. Kaikki jäljellä olevat aukot on peitetty maalla ja neulotaan.

Huolimatta ilmeisestä käyttömukavuudesta huolimatta räjähdysvahti on luonteenomaista suunnittelun monimutkaisuudelle ja toiminnan tekemiseksi mukavaksi on houkuteltava ammattilaisia ​​huolehtimaan siitä - varsinkin säännöllisten viemäreiden pumppaamista varten, ei ole suositeltavaa tehdä se itse.

Wc: n perusta

Jokainen kesällä asuva unelma on kestävä, mukava wc hänen henkilökohtainen juoni, joka palvella häntä useita vuosia. Joskus puutarhurit asentavat rakennuksen kiireeseen, vain laittaa teline putkiin, betonilohkoihin. Ajan myötä tämä hauras muotoilu antaa rullan. Kylpyhuoneen pitkäikäisyys riippuu siitä, kuinka kiinteä WC-pohja rakennetaan.

Sallitut alueet paikan päällä kylpyhuoneeseen

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, ajattele paikka, jossa wc-talo sijaitsee. Tätä varten on tarpeen piirtää piirros piirroksesta ja tutkia huolellisesti kaikki olemassa olevat rakenteet, hahmottaa kaivon sijainti. Tämän jälkeen harkitse kaikkia mahdollisia alueita rakenteen sijoittamiseksi.
Tiettyjä sääntöjä on noudatettava tiukasti:

 • WC on poistettava vesilähteestä - luonnollinen säiliö, kuopat eivät ole alle 25 m. Muuten nestemäiset nesteet imeytyvät pohjaveteen.
 • On suositeltavaa, että rakennusta ei rakenneta lähelle rajaa lähialueelle - sen ei pitäisi olla alle 1 m.
 • Huomaa: jos sijoitat rakennuksen juoniin keskelle, syttyvä ilma kulkee talon ikkunat.
 • Ennen kesämökin rakennusten - kylpyammeen tai suihkun, kellarin, asuntorakennuksen tulee olla 8-12 m, noin 4 m eläinten jalostusrakennuksista ja puista.
 • Koska useimmissa tapauksissa pesualtaat puhdistavat altaiden talteenottajat, sen on harkittava mahdollisuutta, että auto tulee vessaan.
 • Yritä sijoittaa talon varjostettuun paikkaan, koska tällaisen rakennuksen ei tarvitse ylikuumentua auringossa.
 • WC-tilan sijainti riippuu myös maaperästä. Ei ole tarpeen rakentaa maahan kelluvaksi. Savi maaperässä, älä unohda, että savi estää imeytymistä, sinun täytyy kaivaa suuri reikä kuopassa.

Kuten näet, on olemassa monia ehtoja kylpyhuoneen sijoittamiseen. Ehkä kaikki eivät voi noudattaa. Kaikista kriteereistä ensimmäinen on tärkein. Huomaa lisäksi, että jos pohjaveden syvyys ei ole yli 2,5 metriä, saniteettitekniset kiellot on kielletty wc: n pesuallas. Ajattele sopivaa rakennetyyppiä ja sen tyyppistä perustetta.

Maa-WC: n perusrakenteiden tyypit

Tyypillisesti WC: n alla oleva pohja on rakennettu joko altaan yläpuolelle tai sen säiliön yläpuolelle, johon jätteet kerätään. Tästä periaatteesta riippuen on olemassa useita erilaisia ​​perustuksia:

 1. Columnar.
 2. Pylväsnauha.
 3. Vyö.
 4. Cast.
 5. Alakerta
 6. Kasaan.

Ensimmäiset kolme tukirakennetta soveltuvat itsenäiseen tuotantoon. Loput tehdään koneiden, mekanismien avulla.
Jäljellä on kuitenkin, että voit valita maasta, jonka pohjaan rakennat, keräämään rakennusmateriaaleja ja työkaluja.

Ennen kuin kuvaat talon perusrakenteiden ominaisuuksia maassa, keskitymme huollon rakenteeseen.

Cesspool-laite

Pesualtaat jaetaan suodatukseen, jonka pohja mahdollistaa nestemäisen jätteen imeytymisen maaperään ja suodattamaton. Suodattamattomien reikien pohja on betonoitu. Laitekuoppaan, joka saa ulosteen jätettä, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. On syytä kaivaa kaivoa 2-4 m syvältä, sillä sen tulee olla kaltevuus tulevaan wc: n takaseinään.
 2. Tiivistä pohja, peitä se kerroksella savi jopa 20 cm ja betoni.
 3. Suodatusvaihtoehdolle pohjaa ei voida betonoitua, lisää vain 15 cm: n hiekkakerros ja ohut kerros kiviä tai murskattua kiveä suuri osa.
 4. Voit laittaa muovi- tai metallisäiliön, joka katkaisee sen yläosan. Suodatusrakenteen osalta säiliön tulisi katkaista sekä pohja että yläosa.
 5. Kuurin seinät voidaan tehdä tiilestä.
 6. Se on melko aikaa vievä laitteiden kaivosten käyttäminen betonirenkailla. Vaaditaan mekanismeja raskaiden tuotteiden nostamiseen ja laskemiseen.
 7. Lopuksi tuodaan tuuletusputki WC: n takaseinän taakse.

Sementin asianmukainen toteutus helpottaa maan omalla kädellä olevan WC: n perustamista.

Klassinen versio nauhan rakentamisen perusrakennuksesta

Nauhapohja on helpoin valmistaa ja luotettavin. Se voidaan tehdä kahdessa versiossa - ei haudattu ja upotettu. Harkitse ensin klassisen upotetun pohjan rakentamisen toteutusjärjestys, jota käytetään tiilihallissa.

 1. Merkitse tulevaisuuden säätiön järjestelmä. Aseta kulmakappaleet.
 2. Kaivamme ojan (1,7 h, 1,7 h, 1,5 m) suorakulmainen muoto.
 3. Suorita vedenpitävä pohja, geotekstilien asettaminen.
 4. Alareunassa asetetaan 10-20 cm kerros hiekkaa. Me tampaamme kerrosta.
 5. Ennen kaatamista pohjan alla WC asennetaan puinen pysyvä muotti.
 6. Täytä pohja konkreettisella liuoksella lisäämällä 15 cm: n kerros nestemäistä lasia. Betonipäällysteen on oltava 1-2 päivää ennen kuin se on täysin kovettunut.
 7. Välillä, joita ei ole täytetty betonilla, sijoitamme murskakiven suuren osan.
 8. Lattiapäällysteen reunassa on valmiita betonilohkoja. Kun olet saavuttanut kaivon muurauksen yläosan, kaada betonia lohkojen yli.
 9. Kaivannon reunan ja täytön välissä olevat aukot täytetään märällä savella.

Et voi täyttää kuopan pohjaa maan WC: ssä konkreettisella ratkaisulla. Tee vain 10 cm kerros hiekkaa, sillä se on 15 cm kerros hiekkaa tai pikkukiviä.

Ei-haudatun nauhan perustuksen rakentaminen askel askeleelta

Haaroitua nauhamaista perustusta käytetään puuta tai metallia kevyempiin mökkeihin. Teokset suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. Teemme rakennusmerkinnät lanka- ja kiinnittimien avulla.
 2. Kaivamme ojaa, pohja tasoitetaan ja syöksyy. Korkeus on 10 cm, leveys on 25 cm, syvyys on 40 cm. Säiliöstä on oltava vähintään 30 cm etäisyydellä kaistaleesta.
 3. Täytä pohja kerroksella saviä (20 cm), sitten kerroksella hiekkaa (noin 6 cm), 15 cm kerroksella soraa tai roskaa.
 4. Valmistamme muottipesän, joka asennetaan 20-30 cm leveän kaivon ympärille.
 5. Muodostuksen asentaminen, tarkista, että kaikki rivit vastaavat piirustusta. Käytä lyijyä ja rakennustasoa.
 6. Tarkastellaan metallipylväiden sijoitusta, jonka läpi pohja liitetään WC-kehykseen.

Nauhan säätiö sen ominaisuuksien, lujuuden ja kestävyyden suhteen, on edellä pylväs.

Ei-haudattujen sarakkeiden perustaminen

Wc on pieni rakenne. Usein riittää yksinkertaisesti sijoittaa sarakkeet säätiön alle (4 kulmasta 8: een tai enemmän). Vahvistetut betonipilarit voidaan ostaa valmiiksi tai ne voidaan tehdä itsenäisesti kaatamalla betoniseos, kuten muotti, asbestisementtiputkiksi. Sen esijäähdytys ennen jalostusta bitumimateriaalin ulkopuolella. Tällainen pohja wc: lle maassa suositellaan, jos päätät laittaa kemikaali tai bio-wc kadulle. He eivät tarvitse syvää pesualtaan, ja säätiön tulisi olla kevyt.
Siirry laitteen perustukseen suunnitelman mukaisesti:

 1. Suorita merkintä piirustuksellasi.
 2. Pilarien asentamiseksi kaivamme reikiä syvyyteen (noin 1 m).
 3. Kaivossa asennamme valmiita lohkoja tai muottiosastoja niiden valmistukseen.
 4. Jos putket toimivat tukina, täytämme ne betoniseoksilla kerroksittain, asennamme puiset tuet putkeen.
 5. Jos otat kahden metrin putken, siitä tulee koko wc-kehyksen perusta.
 6. Laita kaivon pohjaan ensimmäinen ruberoidi vedenpitävyyteen, sitten kerros hiekkaa (10-15 cm). No me tamp alhaalta.
 7. Sitten kaada soraa 10-15 cm soraa.
 8. Kiinnitä lohkojen asennot tukien avulla.
 9. Kun kyseessä on valmis lohkojen käsittely, ympäröivä tila on täynnä raunioita, soraa, kiveä ja myös betonilaattoja kaadetaan niiden ympärille. On tarpeen täyttää kerrokset, valvomalla jatkuvasti paljaiden pylväiden oikeellisuutta.
 10. Kun kyseessä on muottien asentaminen pylväiden alle, tukeille alustaan ​​ensimmäinen muotti kaadetaan kerroksiin, niin että säätiö kaadetaan aivan kuten valmiiden pylväiden kanssa.
 11. Varmista, että valmiit lohkot eivät ole siirtyneet täytön aikana.
 12. Useimmiten kadun wc-talon puuportaiden pohja on kiinnitetty erityisiin kiinnikkeisiin, jotka on asennettu säätöön, joka ei ole vielä jäähtynyt.
 13. Tämän jälkeen vedenpitävälle alustalle asetetaan ruberoidi, jonka jälkeen 1,5x1,5 cm: n palkin puukehikon pohja asetetaan päälle.

On lisättävä, että itsekannattujen tukipilarien versio on katemateriaalilevyjä (3-4), jotka on tiukasti rullattu ja kiinnitetty teräslangalla tiukasti. Tai puupylväät. Kun valmistat ompeleiden wc-sarakkeen pohjan, sinun on ensin tehtävä säätiö ja sitten tyhjennys.

Ominaisuudet rakentaa säätiö takaiskuhyllyjä varten

Asuinrakennuksessa sijaitseville takaisku- tyyppisille WC-alueille säätiö on hieman erilainen. Tämä on kylpyhuone, jossa on pesualtaita. Se sijaitsee ulkona, ja wc on sisällä.

 1. Perusrakenteen toteuttamiseksi kaivaamme säätiön kuoppaan - se on paljon suurempi kuin klassinen analoginen (3x1.5x2.5 m, vastaavasti, pituus, leveys, syvyys).
 2. Kaivon pohjasta muodostuu tyyny, joka koostuu 15 cm: n kerroksesta hiekkaa ja 10 cm: n kerroksesta.
 3. Tämän jälkeen sinun on asetettava useita kerroksia kateaineita vedenpitäviksi ja kaadetaan betonipinnoille.
 4. Asennamme betonin kovettumisen jälkeen 20-30 cm leveän teipin muottien, kiinnitämme sen paikallaan olevaan tilaan tukien avulla. Muottien korkeus on 100 cm kuopan ylärajan alapuolella.
 5. Laitamme vahvistuksen muottiin ja täytämme sen konkreettisella ratkaisulla soraa tai soraa lisäämällä. Kaada kerros kerroksittain. Viimeisessä kerroksessa et voi lisätä soraa, se on enemmän nestemäistä.
 6. Kun betoni on kovettunut, poista muotti.
 7. Kuopan seinämien ja betonityyppien väliset raot täytetään märällä savella kuivatuksen jälkeen.
 8. Jäädytetyn nauhan pohjan päälle on asennettava uudelleen monoliittisen laatan muotti, johon on asennettu 2 reikää luukkuihin - suojukseen ja poistoaukkoon). Täytä muottiin betoni.
 9. Kun lattia on kuivunut, muodostetaan betonirengas (tai tiilimuuraus) tarkastusreiän yläpuolelle. Sen tulee ulottua 15-20 cm maanpinnan yläpuolelle ja sulkea luukku.
 10. Sen jälkeen tiiliseinät grillattavan pohjan palkkien alapuolelle asetetaan lattialle.

Tämän säätiön monimutkaisuudesta huolimatta se voidaan tehdä myös omalla kädellä mökillä.
Pylväsnauhan variantin osalta se suoritetaan samoja sääntöjä kuin aiemmat.

Renkaiden perustaminen

Taloudellisin ja nopein tapa asentaa jalustan on renkaiden rakentaminen. Tällainen mielenkiintoinen ja epätavallinen muunnos patentoi M.Semykin, joka käytti tätä menetelmää kylpyammeiden rakentamisessa.
Renkaiden rakennukset ovat riittävän kestäviä, koska ne on valmistettu kumista, materiaalista, joka on resistenttejä ulkoisille vaikutteille. Ne kestävät ja sietävät helposti maaperän siirtymistä kevät-talvikauden aikana.
Säätiön valmistuksessa kumirenkaat sijoitetaan tulevan WC: n (tai 2 rinnakkaiselta sivulta) kulmiin ja täynnä hiekkaa, soraa ja kiveä. Sitten telineen kehyksen pohja on asennettu päälle.
Lopuksi, suosittelemme, että voit tarkistaa työn noudattamisen merkinnällä useammin.

Maan WC: n rakentaminen: miten perustaa wc omilla kädet

WC - tärkeä osa esikaupunkialueella. Moderni mökkien ja huviloiden hankkeet tarjoavat useimmiten talon kylpyhuoneen olemassaolon. Mutta monet maan sivuston omistajat haluavat rakentaa WC erikseen.

Se on yleensä pieni puurakenne, joissakin tapauksissa - tiili. Tässä artikkelissa tarkastelemme tapaa tehdä omalla kädelläsi vessassa maata, millä perusteella tämän kohteen valinta. Ennen rakentamisen aloittamista sinun on valittava oikea paikka wc: lle.

Vaativuutta koskevat vaatimukset

 • Rakenne on sijoitettava riittävän kaukana vesistöistä, juomaveden lähteistä ja teollisuusvesistä. Maa wc, septinen säiliö tai viemäriverkko asetettu vähintään 25-30 metrin päässä kaivosta, hyvin ja muista autonomisista vesilähteistä;
 • Et voi rakentaa wc-sivuston reunaa. Etäisyys rajalle olisi yli yhden metrin;
 • Paras vaihtoehto olisi sivuston syrjäinen sijainti, vältä keskusvyöhykettä;
 • Eri maaperän korkeuksissa valitse maasältö alin piste;
 • On tärkeää, että ashensaattorit voivat ajautua vessaan;
 • Suljetussa säiliössä asennettaessa on otettava huomioon maaperän jäädytysaste ja pohjaveden sijainti.

Maa-WC: n tyypit

Suojakotelo on asennettu talon sisälle, ja tyhjennysaukko tai septinen säiliö on varustettu rakennuksen ulkopuolella. MariSrubin talot, mökit ja kylpyläprojektit esittelevät juuri tällaisia ​​ratkaisuja, kun kylpyhuoneet ovat tiloissa. Loppujen lopuksi se on kätevä ja käytännöllinen, ja yrityksen asiantuntijat huolehtivat WC: n ja viemäriverkon järjestelyistä. Täältä löytyy monia mielenkiintoisia projekteja.

Kaatumisilmoitinjärjestelmä

MariSrubin asiantuntijat tekevät muutoksia haluamaasi versioon tai kehittävät yksittäisen projektin. He auttavat valitsemaan ja asentamaan saostussäiliön tai varustamon, he toteuttavat viemärijärjestelmien asennuksen yksityiselle talolle.

Jauhehuone ei vaadi säiliön järjestelyä. Tämä on yksinkertainen ja kohtuuhintainen ratkaisu dachalle, jossa kuopan sijasta käytetään astiaa, joka asennetaan WC: n alle ja joka säännöllisesti puhdistetaan. Hajuhaittojen poistamiseksi, sahanpuru, heinää tai turve nukahtaa wc: ssä.

Jauhekaappi sijoitetaan suoraan altaan yläpuolelle tai sen astian yläpuolelle, jossa jäte kerätään. Katsotaanpa, miten tehdä tällaisen wc: n säätiö maassa omilla käsillään molemmissa tapauksissa.

Mökki-wc sekoittimen yli

 • Soodakeskuksen järjestämiseksi suoritetaan suorakulmainen kaivaushuone, jossa on klassisia parametreja 1.7x1.7 ja syvyys noin 1.5 metriä. Kuopan seinät peitetään geotekstiileillä, jotka suojaavat kuoppia kosteudelta;
 • Säätökuoppin pohjassa on kaadettu 10-20 senttimetrin korkea tyyny. Sementtivärit tehdään myös 10-20 senttimetrin korkeudella;
 • Sen jälkeen, kun betoni on kuivunut, kellarin sinusteet tukkeutuvat suurilla raunioilla ja rammed;
 • Laatoituksen reunan laidan päälle sijoitetaan tiilimuotti yksittäisessä kerroksessa tai asetetaan perustilohkot;
 • Muuraus nostetaan nollatasolle ja ylhäältä vedetään vahvistusvyö;
 • Työn päätyttyä kuopan seinän ja muurauksen välinen rako täytetään märällä savella, joka muodostaa lisäeristeitä.

Maa-WC: n tyhjennysjärjestelmän yleinen järjestelmä

Maa wc kontti

Tämäntyyppisessä wc: ssä kaivo on enemmän ulottuvuutta. Sen pitäisi olla noin kolme metriä pitkä, 1,5 leveä ja 2-2,5 metriä syvä. Hiekkarannan pohjalla oli 15 senttimetrin tyynykorkeus ja 10 senttimetrin sora. Kerrokset peitetään huolella, ja päälle asetetaan useita katemateriaalin kaistaleita, jotka ovat vedenpitäviä. Ruberoidissa kaadetaan betonilla vahvistettua betonipinnoitetta.

20-30 cm: n etäisyydellä solmun reunoista tee nauhateippiä, joka kiinnittää betonin pinnan ympärysmitan ympäri. Rakenteen korkeuden on oltava metrin syvennyksen alapuolella. Rakenteen sisällä vahvistettu ja kaadettu betoni.

Kun betoni on asetettu, tasoitus poistetaan, ja pohjakankaan ja kuopan seinämien välinen rako täytetään märällä savella. Kiinnitä nauhan päälle monoliittisen päällysteen alla oleva muotti, jossa on kaksi reikää. Toista käytetään huuvan alla, toisessa - vessassa.

Päällekkäisyys kaadetaan ja betonirengas asennetaan WC-luukun päälle, joka työntyy 15-20 cm maanpinnan yläpuolelle. Sormuksen sijasta voit asettaa tiilien korkeuden yhden metrin tiilen ja tiilen pinnan sulkemaan luukun. Perusnauhan yläpuolella olevan katon yläpuolelle on asennettu kaksi tiiliseinää, joiden yläpuolelle on muodostettu palkki. Tyhjät välilyöntiä pitkin seinämien ja pohjan välissä on päällystetty bitumilla ja peitetty maalla.

Puiset wc-rakenteet

Puinen wc - suosittu ja haluttu vaihtoehto, jota käyttävät maan sivustot ja talot. Kun olet luonut perustan WC: lle maassa, voit aloittaa kohteen rakentamisen itse. Tätä varten pohjaan kiinnitetään suorakulmainen puukehys. Tiilet tai lohkot sijoitetaan kunkin kulman alle. Rungon ja pohjan välille on asetettu kattotiili vedeneristykseen.

Puukehys sisältää neljä päärunketta, kaksi lisätaulua tulevaisuuden katolle, jotka on asennettu ympärille. Jos haluat tehdä kalteva katto, tee etupylväät korkeammiksi kuin takaosat. Kehyksen valmistuksessa palkit tai levyt. Ennen pinnoittamista puulla alukkeella tai muilla suojaavilla aineilla, muuten tuotteet nopeasti romahtavat.

Ylävesialueen yläpuolella on palkkien podiumistuin ja kiinnitetty pääkehykseen. Asennettaessa kattoa, aseta poikkipalkkiin kattotiiliin ja aseta sitten kerros liuskekiviä. Lattialle asetetaan tavalliset levyt, seinät voidaan peittää taittolaudalla, levyillä ja muilla puumateriaaleilla. Lopuksi ripusta luukku saranoihin.

WC: n ilmanvaihto ja valaistus

Ennen WC: n rakentamista on otettava huomioon ilmanvaihto ja valaistus. Sähkö olisi kytkettävä rakennukseen ja sisävalaistuslaite olisi ripustettava. Päivän aikana wc voi sytyttää pienen ikkunan, joka on tehty oven yläpuolelle. Lisätietoa sähkön kulutuksesta puutarhakaupassa, katso http://marisrub.ru/uslugi/inzhenernye-sistemy/elektromontazhnye-raboty.

Ilmanvaihtoa varten käytä 100 mm halkaisijaltaan muovista valmistettua viemäriputkea. Istuinjalustassa leikattu reiän halkaisija. Putki vedetään WC: n takaseinään, reiän läpi, alapää on laskettu pesualtaan 15 senttimetriä alaspäin. Johdon yläpää on katon reiän läpi 20 cm korkeudella katon pinnasta. Putken kärkeen työnnä ja kiinnitä suutinsuoja.

Jotta maa-wc voisi palvella pitkään, on tarpeen laatia luonnos rakenteesta ja miettiä kaikkia yksityiskohtia. On tärkeää noudattaa altaan, pohjan, seinien ja katon asennustekniikkaa, ilmanvaihtoa. Virheiden ja ongelmien välttämiseksi ota yhteyttä ammattilaisiin! Masters "MariSrub" noutaa tarvittavat materiaalit, asettaa säätiön ja wc esikaupunkialueella. Ne tarjoavat laadukasta luotettavaa jäteveden puhdistusta ja ilmanvaihtoa.

Kuinka tehdä säätiön maa-wc: lle

Tällainen tarpeellinen rakennus kesämökissä, kuten wc, pitäisi olla perusteellinen ja mukava. Tämän saniteettitilojen rakentamisen yhteydessä käytännön omistajat alkavat järjestää sivustonsa. Jotta myöhempää työtä ei enää olisi pahoillaan, surullisesti aiemmin odottamattomien vivahteiden vuoksi, on syytä lukea huolellisesti kaikki wc: n rakentamisen yksityiskohdat.

Järjestelmän wc ja altaaseen.

Monet, jotka ovat jo kohdanneet tämän tehtävän, jakavat kokemuksensa valitsemaan tämän rakenteen paikan, raportoivat siitä, että he ovat jääneet työhön, että he haluaisivat korjata sen. Nämä tiedot ovat erittäin tärkeitä niille, jotka ovat perusteellisesti lähestymässä kotitalouksien parannustyötä.

Kunkin rakennuksen kestävyys riippuu pitkälti sen pohjasta, johon se sijaitsee, joten maan WC: n perusta on luotettava.

Miten valita paikka

Harkitse saniteettitilan sijainnin vivahteita. Kesän asukkaiden ja yksityisten kehittäjien kokemuksesta saat paljon vinkkejä. Ne antavat mahdollisuuden määrittää tarkasti paikan wc: lle parvekkeelle.

Nauhan muottirakenteiden asennus.

 1. Ensinnäkin, sinun pitäisi tehdä yksinkertainen piirros, joka ilmoittaa kaikki päärakennukset ja kaivo (hyvin). Vedenlähteen on oltava vähintään 25 m etäisyydellä tyhjennyksestä, vähintään 7 m etäisyydellä olohuoneesta tai elintarviketehtaasta ja vähintään 1 m: n etäisyydellä saaliista (hallinnan raja) Määritä alueet, jotka sopivat maan WC: n rakentamiseen. Useimmiten se on nurkkaan ja syrjäisimmistä paikan päätilasta.
 2. Jos alueen helpotus jättää paljon toivomisen varaa, maaperän korkeudessa on merkittäviä eroja, sitten alamäki on edullisinta. Jotta kuopan tulvi- tettaisiin sulatteen ja sadeveden kanssa, sen vedenpitä- minen ja perusta on oltava perusteellisia.
 3. Tärkeä tekijä - tuulen suunta, pääasiassa mökin hallitseva. WC on sijoitettava siten, että estetään epämiellyttävien hajujen leviäminen.
 4. Jos laitos on suunniteltu monta vuotta eikä sitä ole laskettu siirtämään sitä sen jälkeen, kun summa on täytetty toiseen paikkaan, on otettava huomioon se, että jonkin ajan kuluttua se vaatii poistolaitteen palvelut. Sen vuoksi sen sisääntuloaukko on toimitettava.
 5. On suositeltavaa sijoittaa wc varjostettuun paikkaan. Tämä saniteettitila on äärimmäisen epätoivottava ylikuumentua, mutta hänen pysyvää varjoaan ei myöskään voida hyväksyä. Siksi paras vaihtoehto on löytää useita puita tai rakennuksia, jotka varjostavat tiettynä päivänä.
 6. Maaperä, jossa perustus on asetettu dachalle, ei saa kellua tai kosteutta. Savi häiritsee maaperän nestemäisten jakeiden imeytymistä, joten kaivon pitäisi olla paljon syvempi, ja pohjaan upotetaan hiekkaa ja roskaa.
 7. Sinun ei pitäisi aloittaa rakennusta paikkaan, jossa kaappi oli aikaisemmin sijoitettu tai jos roskat olivat kaatuneet.

Nauhan pohja maa-wc: lle

Kaistaleet.

Usein puutarhurit eivät kiinnitä säätiön laitetta niin pienelle rakennukselle kuin wc. He asentavat hätäisesti puisen rakennuksen ovella betonilohkoilla, putkilla tai kivillä. Tämän jälkeen tämä muuttuu lukuisiksi ongelmiksi: niin tärkeä jokapäiväisessä elämässä on pian kantapää, sen toiminta vaarantuu.

Jos rautatieputkia käytettiin tukina, ne ruostuvat ja, kuten lohkot ja kivet, vähenevät ajan myötä (ei niin suuria). Monien ongelmien välttämiseksi käytännöllinen omistaja rakentaa tällaisen säätiön zacha-wc: lle, joka ei kestä paljon aikaa sen rakentamisessa ja aineellisissa suhteissa, on melko hyväksyttävää: nauha. Se voidaan tehdä vasta vahvistamisen jälkeen. Useimmiten puutarhurit käyttävät kaikkein budjettivaihtoehtoa: ne sisältävät seinät sisäpuolelta käytettyjen tiilien kanssa.

Mitä tarvitaan nauhalementtien rakentamiseen?

 • sora;
 • hiekka;
 • brändisementti ei ole pienempi kuin M300;
 • levyt tai vaneri muottiin;
 • jos betonisekoittimessa ei ole mitään - ei ole väliä: betoni tarvitsee pienen määrän, ja sitä voidaan vaivata käsin piikkilankailla tai yksinkertaisesti arkin raudalla;
 • tapit, merkintäjohto (lanka, rakennusnauha jne.);

Koska mökin rakentaminen on helppoa, sinun on tehtävä matala-asutussäätiö, jonka leveys on 20-25 cm ja korkeus vähintään 10 cm, riittävän kuopan syvyys on 40 cm, etäisyys säiliöstä betoniraiteelle on oltava vähintään 30 cm.

Nauhatyön työvaiheet:

Kaistaleen asettelu nauhan pohjan alla.

 1. At dacha merkitty sijainnin tulevaan wc. Pylväiden avulla kulmapisteet ovat merkittyjä, langan väliin venytetty.
 2. Rivien projektio siirretään maahan ja joki kaivetaan koko kehää pitkin.
 3. Pegs, joiden nauha on venytetty niiden välissä, poistetaan etukäteen ja neulotaan kätevästi lähellä. Näitä ohjeita tarvitaan myöhemmin palauttamaan muotojen asennuksen oikeat rajat.
 4. Oven pohja on tasaantunut ja varovasti tamped. Jos tällainen tilaisuus on olemassa, silloin on toivottavaa tehdä savi linna.
 5. Hionta on tehty 5-7 cm paksuudelta. Se tasoitetaan ja tiivistetään. Tampereita varten voit käyttää yksinkertaisinta laitetta: pala lokista tai palkista, jossa on kiinnitetyt kahvat.
 6. Sora tai murskattu kivi putoaa 10-15 cm: n paksuiseksi. Tämä kerros tasataan ja tiivistetään.
 7. Tulevan rakenteen rajat palautetaan tukien avulla.
 8. Muotti on koottu suhteessa niiden välissä olevaan rakennusnauhaan (lanka). Tulevan rakennuksen seinien paksuus tulisi ottaa huomioon: se on sijoitettava tiukasti betoniliuskan leveyden keskelle.
 9. Liuosta sekoitetaan nopeudella 1: 3, jossa 1 on osa sementtiä ja 3 on hiekkaa. Erässä voit (ja mieluiten) lisätä soraa.
 10. Kerroksellinen täyttö. Jokainen seuraava kerros asetetaan vasta, kun edellinen tyyppi on linnoitus. Viimeinen erä tulisi tehdä enemmän nestemäiseksi, koska se tasoittuu. Soraa ei saa lisätä siihen.
 11. Vaakasuoraa kaatamista tulee seurata jatkuvasti rakennustasolla.
 12. Jotta vältytään kevyeltä rakenteelta siirtymään haaran tuuletuksista, puukehikon pohja kiinnitetään betonirappeihin metallisten napojen avulla. Tämä säätiö on luotettava ja kestävä.

Pylväsperusta maan WC: lle

On suositeltavaa aloittaa tämän säätiön rakentaminen pilarien asentamiseksi eikä tyhjennyslaitteeseen. Tällainen työvaihe on kätevämpää, koska sen avulla voidaan korjata töitä kuopan kaivamiseksi maahan ottaen huomioon tukien sijainti. Maapallon paras vaihtoehto on haudata metalliputki maahan, mikä sinänsä vahvistaa kaivon seiniä ja ei salli pilarien liikkumista ajan myötä maaperän liikkuvuuden vuoksi.

Sarjojen tekeminen sarakepohjaisen asennuksen yhteydessä

Pylväsperustaiset järjestelyt.

 1. Tulevan rakentamisen merkintä tehdään. Koska rakennus on pienikokoinen, riittää vain asentamaan kulmapisteitä, välitöntä (seinien välissä) ei tarvita.
 2. Oikeissa paikoissa maaperä poistetaan huurteen tunkeutumisen syvyyteen. Kaivon leveys riippuu asennetun sarakkeen paksuudesta. Voit käyttää valmiita betoniterästuotteita, ja voit tehdä itsenäisesti halutun kokoisen ja halkaisijan pylväät. Tämä edellyttää joko sementti-asbestiputkia tai kateaineita, jotka on liitetty 2-3 kerrokseen ja jotka on valettu putkeen. Kiinnitä tällainen muotti johtoineen.
 3. Kaivon pohjaa on vahvistettava ja vedeneristettävä kattohuovan avulla.
 4. Kaadetaan 5-7 cm hiekkakerros ja tiivistetään perusteellisesti.
 5. Sekoita 10-15 cm paksua soraa kaadetaan ja tiivistetään.
 6. Valmis lohko tai valmistettu muotti on asennettu reikään ja kiinnitetty haluttuun paikkaan käyttäen tukia (levyt, kivet jne.).
 7. Jos käytetään valmiita betonilohkoja, kivet, sora tai roskat kaadetaan reikään tasaisesti pylvään molemmilta puolilta ja betonoidaan. Tämä työ suoritetaan vähitellen, kerros kerroksittain, jatkuvasti varmistaen, että asennettavan tuen ei ole siirtymässä.
 8. Jos pilarit on tehty itsenäisesti, on muottipesä asennettava kaivoon, joka on kiinnitettävä ja asetettava kerros kerroksiin betonin kaatamiseksi. Kaivo on betonoitu, kuten valmiiden betonituotteiden tapauksessa.

Nopein, helpoin ja edullisin perusta wc: lle maassa

Jos ei ole aikaa rakentaa kiinteää rakennetta, voit käyttää seuraavaa menetelmää: asenna rakennus tavallisiin autonrenkaisiin. Huolimatta tällaisen säätiön näennäisestä yksinkertaisuudesta ja irrationaalisuudesta, tällä idealla on oikeus olemassaoloon. Lisäksi tällainen säätiö patentoi M.S. Semykin, joka on pitkään ja menestyksekkäästi käyttänyt tätä edullista materiaalia saunojen ja talojen perustusten rakentamiseen (ei korkeampi kuin kaksikerroksinen).

Kylissä renkaita käytetään usein septisäiliöiden rakentamiseen. Heidät yksinkertaisesti asetetaan toisen päälle jo aiemmin kaivettuun reikään. Siten tämä jätemateriaali sopii WC: n tekemiseen nopeasti ja edullisesti. Renkaat ovat kestäviä, eivät röyhtä ja eivät repeä, ovat erinomainen iskunvaimennin, joka estää rakennuksen kallistumiselta kausiluonteisten maaliikkeiden aikana. Tällaisen budjetin perustamiseksi riittää järjestää renkaat oikeisiin paikkoihin (rakennuksen kulmissa tai sen kahdella vastakkaisella sivulla) ja täyttää kukin niistä 3/4 hiekkaa, soraa ja rakennusjätettä vastaan.

Maan rakentaminen tarvitsee säätiön. Riippuen omistajan ominaisuuksista ja vaatimuksista saniteettitilaan, voit valita kummankin rakennuksen parhaimman perustan. Pidetään kaikkein hyväksyttävin ja suosittu.

Perusta WC: lle maassa: paikka, varusteet ja järjestely. Säätiö WC: n alla

Perusta wc: lle maassa

Jokaisella kesällä asuvalla on oltava kaikki tarvittavat edellytykset levätä hänen tontilleen ja tietysti viljellä hedelmiä ja vihanneksia sekä huolehtimaan niistä. Siksi ensimmäinen asia mitä tarvitset varustaa wc hänen alueella. Tämä prosessi alkaa siitä, että sinun on perustettava vessassa maassa. Rakennuksen rakentaminen käytännölliselle ja yksinkertaiselle WC: lle on melko yksinkertainen tehtävä ja sinun on hoidettava omat kätesi noudattamalla suosituksiamme.

Paikan valinta vessan alla

Ennen kuin rakennat maan WC: n, sinun on löydettävä sopiva paikka. Tässä menettelyssä otetaan huomioon erilaiset olosuhteet. Ensinnäkin WC: n läheinen läheisyys käytetyssä vedellä ei ole hyväksyttävää. Huomaa, että etäisyys vedenottoaukosta wc: n tulee olla vähintään 25 metriä.

Myös maa-alueen rajalla rakennettu wc on rikkomus. Varmista, että tontin ja WC: n rajojen välinen etäisyys on vähintään yksi metri.

Yleensä maan wc on parempi sijoittaa syrjäiseen paikkaan, joka ei ole liian lähellä sivuston keskustaa. Jos maaperän korkeusero on erilainen, on mieluummin matala paikka kuin ylhäinen. Olisi mukava ottaa huomioon tietyllä alueella vallitseva tuulen suunta, jotta vältetään epämiellyttävien hajujen turvotus.

Lisäksi maakunnan wc-tilan varustaminen huomioi tekijät, jotka tietyn ajan kuluttua joutuvat käyttämään tyhjöautojen palveluja ja tarjoavat kätevän pääsyn autoihinsa.

Tyyppisiä maan WC: itä

Kesämökkejä on useita tyyppisiä wc-rakenteita, ja viemäreiden asentaminen on vapaaehtoista. Tällaiset käymälät ovat riittävän yksinkertaisia ​​ja käytännössä kaikki voivat tehdä niistä.

Tyypilliset WC-tilat jaetaan hyllykokoihin, jauhekylkoihin ja WC-altaaseen.

On syytä sanoa, että on hygieenisiä malleja, jotka on valmistettu erilaisten perustyyppien yhdistelmällä, jotka eroavat käytetyistä materiaaleista, sisustuksen periaatteista ja ilmanvaihtoa koskevista lähestymistavoista. Usein valinta riippuu tyypistä, joka soveltuu parhaiten sivuston olosuhteisiin.

Tällainen ulkoinen olosuhteet, kuten pohjaveden taso, useimmiten edellyttävät tietyn rakenteen valintaa. Tällöin, jos pohjaveden syvyys on alle kolme ja puoli metriä pinnasta, laite jauhehuone olisi sopivin ratkaisu. Jos syvyys on tarpeeksi vakava, on parempi valita toinen tyyppinen wc.

Jauhesäiliön sovitus

Wc-tyyppisen jauhehuoneen pohjan järjestäminen ei edellytä tyhjennystä, joten tämä ratkaisu on mahdollisimman yksinkertainen ja käytännöllinen. Kuopan rooli suoritetaan WC: n alle sijoitetulla erikoisastialla, joka on pakattava ajoittain. Epäyhtenäisen tuoksun poistamiseksi jauhehuoneen vierailun jälkeen ulosteita ripotellaan sahanpurua, heinää tai turpeen kaltaista jauhetta.

Suojakotelon rakentaminen

Tämän mallin kiistämätön etu on WC-astian asentaminen suoraan talon taloon, kun taas tyhjennysaukko sijaitsee asunnon ulkopuolella. Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että vain ashensaattorikone pystyy puhdistamaan samankokoisen wc: n tyhjennysaukon.

Harkitse, että kaikki räjäytyslokerot vaativat tyhjennysaukon, mikä puolestaan ​​edellyttää kätevää pääsyä puhdistuskoneelle. Tästä syystä kannattaa harkita vessan tyyppiä.

Laite leikki-wc kuin mikä tahansa wc, mikä tarkoittaa tyhjennys, on melko yksinkertainen. Ensin sinun täytyy kaivaa reikä metrin syvyyteen ja yllä, ja sitten suorittaa sen vedeneristys. Tätä varten voit käyttää betonia ja erityistä vedeneristysratkaisua.

WC: n rakentaminen, mikä tarkoittaa tyhjennystä

Tämä malli on hyvin yksinkertainen ja ehkä suosituin. Jätteet kertyvät toistaiseksi erityiseen kuoppaan, minkä jälkeen ne puhdistetaan talteenoton jälkeen tai käsin. Voit tehdä jotain muuta ja vain säilyttää kaivon, täyttää sen maapallolla. Yleensä kaivon pinta-ala on 1 neliö. m ja syvyys 2-4 metriä.

Kuidun seinien vahvistamiseksi kurssilla menee betoni, kivi, tiili tai lokit. Pohjan vahvistamiseksi kaivo on täynnä kerrosrappeja, tiiliä asetetaan tai betonipinta valmistetaan. Kipsin tai tiivistyksen käyttö sisäseinien viimeistelyyn auttaa välttämään vuotoja. Tietenkin voit välttää työt tiivisteen sump. On tarpeen rakentaa eräänlainen suodatin kerrosta hiekkaa ja hiekkaa. Mutta tämä lähestymistapa harvoin oikeuttaa itseensä, koska ajan mittaan suodatin alkaa pahentua ja pahentaa, mikä johtaa maaperän ja pohjaveden saastumiseen.

Tiilenpohja

Tiilipohja on hyväksyttävin vaihtoehto maan WC: n rakentamiseen. Tällainen materiaali on erittäin kestävä ja kestävä, ja se on myös edullinen.

Järjestäksesi tiilen tyhjennysaukon, noudata seuraavia ohjeita:

 1. kaivaa vaaditun koon reikä;
 2. paina sen pohjaa, sitten nukahtaa ja myös hieroa hiekkakerrosta, tee sitten betoniterä (1 osa sementtiä ja 3 osaa hiekkaa). Voit lisätä betonipinnoitteiden vedeneristysominaisuuksia lisää nestemäistä lasia betoniseokseen;
 3. Se on sijoitettava tiiliseinällä kaivettuun kuoppaan, voit laittaa tuotteen reunaan tai pukeutumiseen. Tiilien käsittely bitumimastilla tai tavallisella rappauksella auttaa lisäämään tiiviyttä;
 4. muuraus tulisi olla noin 10-15 senttimetriä maanpinnan yläpuolella. Tästä johtuen sade ja sula vesi eivät pääse altaaseen.

Puurakenteiden asennus

Yleensä dachassa wc: ssä tarkoitetaan pienestä puusta valmistettua puuta, joka on asennettu pylväspohjaan. Lohkojen tai tiilien neljän pilarin ansiosta puukotelo tuetaan kaikilla puolilla. Pilarien vedeneristysominaisuuksien parantamiseksi peitetään kerros katemateriaalia.

Myös betoni- tai betonilohkoja käytetään usein, kun perustaa pohja WC: n alle. Puupalkkeihin valmistettu esipintainen alustakehys on asennettu sarakkeen tukeen.

Kehys valmistetaan kiinnittämällä palkit ja asennettu paikalleen, minkä jälkeen siihen kiinnitetään neljä telineitä metallikulmilla, pultteilla ja muttereilla. Rakennustaso on hyödyllinen tasoitettaessa telineitä tiukasti pystysuorassa asennossa.

Neljän pääpilarin lisäksi on tarpeen hankkia vielä kaksi lisäoviä alueelta sekä asentaa palkit tulevaan kattoon. Lisäksi palkit on asennettava kehän ympärille. Kaltevan katon luominen vain hieman lyhentää takapylväitä verrattuna etuosaan.

Katolla on kerros katemateriaali ja vasta sitten liuskekivi. On tarpeen valmistaa puinen istuin ja jalusta ja asentaa ne vesipesun yläpuolelle puukehyksestä. Voit pujottaa kehyksen samalla puulla, takalevyllä tai sivulevyllä.

Voidaan päätellä, että talojen rakentaminen maan WC-alueille on sama suhteellisen yksinkertainen menettely kuin maan wc-pohjan rakentaminen. Muun muassa on tarpeen huolehtia wc: n valaistuksesta, tehdä ikkuna oven yläpuolelle ja johtaa sähköä rakennukseen.

WC-tuuletus

Dacha-WC: stä peräisin olevan epämiellyttävän tuoksun minimoimiseksi ja mukavuuden lisäämiseksi sinun on asennettava laadukas ilmanvaihto.

Tässä työssä sinun on toimittava vaiheittain:

 1. Kiinnitä muovinen viemäriputki, jonka halkaisija on 10 senttimetriä WC: n takaseinää käyttäen tinaa olevilla kiinnikkeillä;
 2. Putken toinen pää on laskettava tyhjennysverkkoon puulattian reiän läpi;
 3. tee reikä katolla ja sen kautta tuo putki ulos toiselle puolelle. On otettava huomioon, että putki on poistettava katon puolelta 20-25 senttimetriä. Auttaa lisäämään vetokouruohjainta.

Käytä vinkkejä ja valitse oikea rakennustekniikka ja oikeat materiaalit!

Kuinka palauttaa ihmisen voima ikään? Sokolov: Hän palautti potenssin 60 vuoteen! Kirjoita resepti: lisää 3 tippaa. Lue lisää Dmitry Sokolovin blogista. Kuinka palauttaa teho! Teho palaa 60 vuoteen! Pennyksi otin rautapotentiaalin! Kirjoita resepti: ota yksi.

paikan valinta ja järjestelytapa, rakennusohjeet

Jokainen kesämökin onnellinen omistaja pyrkii tarjoamaan itselleen kaikki edellytykset mukavaan lepoon. Yksi tärkeimmistä osista on WC-laitteet. Tämän rakennuksen perusta on maan WC: n perusta. Pohjan rakentaminen pieneen ja mukavaan WC: hen ei ole kaikkein vaikein tehtävä, jota kukaan voi hoitaa yksin, vaan sinun on vain seurattava tekniikkaa ja kuunneltava alla annettuja vinkkejä.

Esikaupunkien WC asettaa seuraavat vaatimukset:

 • Käytännöllisyys ja käytännöllisyys;
 • Helppo asentaa;
 • Luotettavuus ja kestävyys.

Rakennustöiden valitseminen

Ennen WC: n rakentamista maassa on päätettävä sijainnin valinnasta. Sopivan paikan valinta perustuu lukuisiin eri tekijöihin. Joten esimerkiksi kannattaa muistaa, että rakennuksen sijoittaminen lähelle käytettyä kuormaa ei ole hyväksyttävissä. Älä unohda, että vedenottoaukon ja rakennettavan WC: n välinen etäisyys on yleensä vähintään 25 metriä.

Lisäksi on tarpeen tuntea toinen vaatimus, joka estää tämän rakenteen rakentamisen maa-alueen raja-alueella. Sinun on jätettävä vähintään yksi metre rakennuksen ja sivuston rajojen väliin. On suositeltavaa sijoittaa tämä rakennus paikalle, joka on kauempana huvivenesataman keskustaan. Kun vastaus kysymykseen siitä, mistä ja miten perustaa WC: n taloon maatilalla, jolla on eroja maastossa, tällaisissa tapauksissa alhaisemmat kohdat ovat yleensä mieluummin nousuja.

Älä ole laiska määritellä tuulen vallitseva suunta tietyllä alueella. Näin voit välttää tarpeetonta turvotusta ei ole miellyttävin tuoksu. Sinun on myös annettava mahdollisuus assenizatorskaya-koneen kulkuun, koska hänen on aika ajoin tai myöhemmin käännyttävä heidän palveluihinsä.

Tyyppien wc: t antaa

On olemassa erilaisia ​​malleja, joiden mukaan suoritetaan kesäseurueita. On myös sellaisia ​​vessettejä, jotka eivät tarjoa jäteveden rakentamista. Se on hyvin yksinkertaista rakennusten rakentamisessa, jotka ovat kaikkien saatavilla, ei ole tarpeen olla pätevä rakentaja. Lisäksi on mahdollista kaataa pohja WC: lle itse maassa.

Nykyään perusrakenteiden avulla rakennetut WC-rakenteet ovat yleisiä. Ne eroavat monista tekijöistä, mukaan lukien käytetyt raaka-aineet, viimeistelytekniikat ja niin edelleen. Erityinen tyyppi valitaan yleensä sivuston olosuhteista riippuen.

Yksi keskeisistä tekijöistä on pohjaveden syvyys. Joten esimerkiksi jos tämä indikaattori on alle 3,5 metriä pinnasta, paras vaihtoehto olisi "jauhehuone" tyyppi. Jos pohjavesien syvyys on paljon suurempi, voit valita muiden tekniikoiden joukosta, joiden mukaan perustetaan maan WC.

Jauhevaatekalusto

Tämän tyyppisen wc: n varustamiseksi ei ole tarvetta luoda sumpua. Tältä osin saamme keskeisen edun harkitusta suunnittelusta - yksinkertaisuudesta ja käytännöllisyydestä. Korjausreiän laitteen sijaan tässä tapauksessa käytetään erikoiskapasiteettia. Se sijaitsee aivan WC: n alla. Ajoittain on tarpeen tyhjentää se. Hajuhaittojen poistamiseksi tällaisen wc: n käytön jälkeen jätteet ripustetaan sahanpurulla tai turpeella - ikään kuin jauheena. Siksi tämän mallin nimi.

Kaatumisvälineet

Tämä järjestelymahdollisuus on kiistaton etu, joka on asentaa WC-kulhoon rakennuksen sisällä. Samaan aikaan vesistö on jo rakennuksen ulkopuolella. Tällaisen wc: n sovittaminen ei ole niin vaikeaa. Voit tehdä pohjan wc: lle omin käsin.

Ensin kaivamme kuoppaa, jonka syvyys voi olla yhden metrin tai enemmän. Vedenpitävyys on asetettava siihen. Tätä varten käytetään useimmin betoniseoksen yhdistelmää ja erikoistunutta vedeneristysratkaisua.

Mökki-wc, jossa pesualtaita

Pidätyvää rakennetyyppiä voidaan pitää yleisesti ottaen järkevästi. Tällainen suosio johtuu sen toteutuksen yksinkertaisuudesta. Tällaisessa wc: ssä kerätyt jätteet kerätään pesualtaan, joka voidaan puhdistaa ajoittain ahenemiskoneella.

Betonin ja laastin seinien vahvistaminen. Järjestely voidaan tehdä tukkien tai kiven avulla. Tällaisen kuopan pohjan vahvistamiseksi suoritetaan raakapyyhe. Seuraavaksi tiili asetetaan, betonipinta voidaan myös suorittaa. Kipsin käyttö seinämien pinnalla on yleensä välttämätöntä kaikenlaisten vuotojen välttämiseksi.

Tiilen pesualtaat

Voit tehdä pohjan WC: lle tiilen maassa. Tämä vaihtoehto on yksi järkevimmistä ja hyväksyttävistä ratkaisuista. Tiili voi ylpeillä paitsi sen vahvuudesta ja kestävyydestä myös suhteellisen alhaisilla kustannuksilla.

Tiilestä valmistetun altaan järjestämiseen useimmiten noudatetaan seuraavaa tekniikkaa:

 1. Aluksi kuoppaa kaivaa, jonka mitat valitaan sinulta;
 2. Sinun täytyy varovasti tampata hänen pohjansa, ja sitten voit mennä nukahtamiseen hiekkaan. Muodostettua hiekkapyyhkeä on myös painettava.
 3. Seuraavaksi teemme betonirauta. Täällä toimimme sementin ja betonin osuuden perusteella kolmesta. Vedenpitävyysominaisuuksien parantamiseksi betoniliuokseen tulisi lisätä vähän nestemäistä lasia.
 4. Seuraava askel on asettaa kuopan seinät tiilillä. Tuhattujen ominaisuuksien lisäämiseksi tiilet käsitellään bitumimastilla. Tätä varten voit myös käyttää kipsiä;
 5. On myös syytä huomata, että tiilimuuraus on nostettava maanpinnan yläpuolella. Korkeuden on oltava noin viisitoista senttimetriä. Näin varmistetaan, että eri kosteus ei pudota muodostuneeseen kuoppaan.

Puurakenteiden järjestely

WC: ssä maassa useimmiten liittyy pieni puutalo, joka on varustettu pilarin muotoisella pohjalla. Voit järjestää tällaisen säätiön omalla kädelläsi wc: n alla. Tällaisen perustuksen vedeneristysominaisuuksien parantamiseksi pylväät on varustettu ruberoidikerroksella. Säätöprosessissa käytetään myös betoni- tai teräsbetonilohkoja. Tukipylväät kiinnitetään puupalkkeihin. On tärkeää maalata se ennen asennusta, eikä ole tarpeetonta käyttää alukkeiden lisäaineita.

Kehyksen tuotanto suoritetaan yhdistämällä palkit. Sen jälkeen, kun se on asennettu valmiiksi paikalle, on tarpeen kiinnittää 4 telineeseen. Pystysuuntaisten telineiden tasoittamiseksi käytä rakennustasoa. Lisäksi perusrungot myös kiinteitä lisää. Ne on asennettu noin oviaukon alueella. Lisäksi suunnitellulle katolle tarkoitettuja palkkeja on asennettava. On syytä huomata, että ne on asennettava kehän ympärille. Kaltevan tyyppisen katon luomiseksi takapilarit on pakko kiinnittää hieman.

Aluksi itse katto on peitettävä ruberoidikerroksella, mikä parantaa vedenpitävyyttä. Sen jälkeen on jo mahdollista siirtyä liuskekiven päälle. On luotava alusta ja puusta valmistettu istuin. Sitten ne asennetaan puun runko-osan yläpuolelle. Runko voidaan peittää käyttämällä takalevyä, puuta tai sivuraitaa.

Itse asiassa kyseessä olevan rakenteen varustaminen ei ole niin vaikeaa. Samoin säätiö on rakennettu suihkun alla vessalla. Kaikkien edellä mainittujen toimien lisäksi voit myös suorittaa WC: n sähkövalaistuksen. Voit myös tehdä ikkunan oven yläpuolelle. Tärkeintä on, että kaikki nämä toimet voidaan suorittaa kuka tahansa, rakentamisen kokemuksesta riippumatta. Tämä on yksi tärkeimmistä eduista, joita tällä mallilla on. Kaikkien toimien asianmukaisen toteuttamisen myötä rakennus toimii monen vuoden ajan.

Kuinka perustaa WC: n oma maa omilla käsillään: vaiheittaiset ohjeet, video

Jopa nyt monet ovat kiinnostuneita siitä, miten omalla kädelläan maatilan WC: t perustuvat oikein.

Mökissä ei ole suuria vaatimuksia mukavuudesta, varsinkin jos sitä käytetään kausiluonteisesti. Niin monet omistajat päättävät rakentaa ulkovaunun.

Tämän tehtävän hoitaminen on helppoa, mutta sinun on päätettävä, millainen pohja WC: lle rakennetaan omiin käsiisi. Sinun on myös tiedettävä etukäteen, miten talon wc perustaa säätiöön. Kaikki nykyiset säätiöt eivät ole sopivia ulkotiloihin. Jotkut niistä ovat epäkäytännöllisiä, kun taas toiset eivät sovellu niiden suunnitteluun.

Oikean paikan valinta

Ulko-WC: tä ei voi sijoittaa mihinkään paikkaan, joka houkutteli. Joten älä ajahda rakentaaksenne säätiötä maassa omalla kädellä. Valitse ensin kaikille parametreille sopiva paikka. Ja niitä on useita:

 • Etäisyyden lähteiden tulee olla mahdollisimman suuria. Tällöin on todennäköistä, että todennäköisyys päästää wc: n sisältöön kaivoihin, reikiin, pylväisiin ja eri säiliöihin vähenee merkittävästi. Tämä etäisyys ei saa olla alle 25 metriä.
 • Etäisyyden on oltava metrin päässä.
 • Tontin keskipiste - ei ole paras vaihtoehto WC: n sijainnille. Tarvitset enemmän eristäytynyt ja piilotettu paikka.
 • Jos WC-tilat, joilla on pysyvä sijainti ja jotka eivät siirry toiseen paikkaan kuopan täyttämisen jälkeen, on mielestäni helppo ja nopea pääsy assenizer-koneelle.
 • Maan ja laakson välisen valinnan pitäisi olla jälkimmäisen hyväksi. Alamäksessä on mahdollisuus tulviin. Tällaisen tilanteen estämiseksi on välttämätöntä suorittaa pohjan hyvän vedeneristys.
 • Varjo on korvattava auringolla. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, koska wc ei pitäisi ylikuumentua ja olla jatkuvasti varjossa, mutta se on myös ei-toivottu.
 • Uusien WC-tilojen sijoittaminen vanhalle alueelle ei voi olla, sinun on valittava uusi alue.
 • On mahdotonta rakentaa pohjaa wc: n alle omilla kädilläsi hyvin märällä, kelluvilla, savimailla.

Kaukana kustakin sivustosta voit valita paikan, jossa on kaikki edellä kuvatut vaatimukset. Joka tapauksessa se on ensimmäinen parametri, joka tulee aina ensin.

Nauhan jalkaasennus

Seuraavaksi opimme tekemään nauhan perustan maan WC: lle omin käsin. Tämä työ voidaan aloittaa vain, jos kaivo on valmistettu. Rakennamme, jonka tarvitsemme, on pieni paino, mikä tarkoittaa, että kuormitus pohjaan on vähäinen. Sellaisten seikkojen avulla voit tehdä säätiön pienellä syvyydellä. Sen pituus voi vaihdella 20-25 cm: n välillä, korkeus 10 cm riittää, optimaalinen syvyys on 40 cm.

Et voi rakentaa pohjaa WC: lle omilla käsillä ilman valmistelua ja merkitsemistä. Tämä vaihe on seuraava:

 • Törmäys roskista, ruohosta ja ylimääräisistä tuotteista.
 • Piirrämme kulmat kiinnikkeillä ja venyttämällä lanka.
 • Tarkista diagonaalien pituus, jos ne ovat yhtäläisiä, niin kaikki on tehty oikein. Tason käyttö on edellytys, jota ei voida sivuuttaa.
 • Merkintävarsi ojan mukaan vaadittu syvyys.
 • Peitämme pohjaa hiekalla, me tampamme, kaadetaan 10 cm soraa ja me myös tamp.
 • Tarvittaessa palaa tapit kierteellä alkuperäiseen paikkaansa.
 • Muotti on rakennettu pitkin merkkijonoa.
 • Laasti luodaan osasta sementtiä ja kolme osaa hiekkaa. Sora on lisättävä tähän koostumukseen.
 • Viimeinen laastierä on vaurioitunut ilman soraa ja tehty enemmän nestemäiseksi. Tässä tapauksessa kohdistusprosessi on helppoa.

Lähes aina wc: n rakentamisella on pieni paino. Että se ei tuhonnut tuulen ja oli kestävä, sinun on tiedettävä, miten korjata maan wc perustaa. Puurungon tapauksessa voit käyttää metallipultteja. Yksinkertaisuudesta huolimatta tämä menetelmä on luotettava.

Tukiaseman asennus

Tee tämä säätiö WC: n alla omassa kädessä vaikeampana kuin aiempi versio. Mutta mikään ei ole mahdotonta, varsinkin kun koko prosessi esitetään visuaalisten ohjeiden muodossa.

 • Työ alkaa kaivamalla kaivoa. Sen mitat määritetään kussakin tapauksessa itsenäisesti. Esimerkkinä voit ottaa tällaisia ​​mittoja pitkin: pituus 3, leveys 1,5, syvyys 2,5 metriä.
 • Noin 15 cm hiekkaa kaadetaan pohjaan, tiivistetään, noin 10 cm: n rauniot kaadetaan ja tiivistetään uudelleen.
 • Laatoimme kateaineen useisiin kerroksiin, jotka sinun täytyy täyttää kerroksella betonia. Tämä vaihe mahdollistaa vedenpitävyyden järjestämisen.
 • Odotamme levyn jähmettymistä, jonka reunoja 30 cm: n etäisyydeltä rakennamme teippityyppisen muottien. Tämän rakenteen korkeuden on oltava kuopan yläosaa metriä kohden.
 • Rakenteen sisäpuolelta voimme vahvistaa ja täyttää laastilla. Muuten teräspalkit voidaan asentaa samanaikaisesti pohjan täyttämiseen. Tämä tekniikka vain vahvistaa säätiötä.
 • Odotamme kaataman betonin kaatamista, mikä mahdollistaa levyt purkamisesta muottipesästä. Tuloksena oleva etäisyys kaivetun kaivannon ja alapinnan seinien välillä on täynnä liotettua saviä. Tällaiset toimenpiteet lisäävät vedenpitävyyttä.
 • Muodostetaan muotti, joka mahdollistaa monoliittisten levyjen asentamisen. Tässä päällekkäisyydessä sinun on välittömästi asetettava kaksi luukkua. Yhden luukun avulla järjestetään pakokaasu ja suppilon putken poisto. Toinen luukku tarvitaan tarkastusakselille.
 • Täytä liuos muottiin ja odota jäädytystä.
 • Luo betonirengas, joka on sijoitettava tarkastusluukun yläpuolelle. Sen korkeus maanpinnan yläpuolella tulisi olla korkeintaan 20 cm. Jos rengasongelmia havaitaan, sopivan muodon muuraus on hyvä vaihto. Riippumatta siitä, miten et käytä, tarvitset joka tapauksessa luukun.
 • Palkin kiinnittämiseksi on tarpeen rakentaa tiiliseinät juuri katon yläpuolelle.
 • Maaperän ja rakenteen välissä nukutamme savea tai maata.

Olet juuri lukenut läpikulun kaatamalla perusta takaiskujauhalle. Tämä prosessi on monimutkainen, mutta melko toteutettavissa. Jos tämä työmäärä ei sovi sinulle, voit tehdä uuden version perusasiakirjoista.

Kolonnin säätiön asennus

Tällainen maa-WC: n omat kädet perustuvat pylväisiin. Ei ole suositeltavaa tehdä jopa kuoppia, tämä työ tehdään säätiön luomisen jälkeen. Tässä tapauksessa kaivamaan kaivoa voit keskittyä tukien sijaintiin ja säätää niiden työtä. Hyvä ratkaisu olisi käyttää tynnyreitä kuopan vahvistamiseksi. Tällöin pylväät kiinnitetään ja ne eivät pelkää maaperän siirtymistä.

Olemme hieman hämmentyneitä pääaiheesta: miten perustaa wc maahan. Tätä varten on tehtävä useita yksinkertaisia ​​toimia.

 1. Aloitamme tavalliseen tapaan selvittämällä alueen ja merkitsemisen. Wc: llä on pieni pinta-ala, joten layoutin ei pitäisi olla ongelmia.
 2. Paikoissa, joissa pilarit sijaitsevat, urat tehdään paikkaan, jossa pakastustaso sijaitsee.
 3. Napaa voi ostaa tai tehdä itsenäisesti.
 4. Kattoon kohdistuva materiaali asetetaan jokaisen masennuksen pohjalle, hiekka täytetään 10 cm: iin ja rikastuu noin samassa tilavuudessa. Jokainen kerros on täynnä.
 5. Pilarit asennetaan paikoilleen tasolle. Jos haluat korjata ne vaaditussa asennossa, käytetään kaikkia saatavilla olevia materiaaleja.
 6. Täytä ratkaisu, joka seuraa jatkuvasti pylväiden sijaintia.

Tässä tapauksessa on runsaasti vaihtoehtoja WC: n liittämiseksi säätiöön. Jokainen rakennusmestari, jopa aloittelija, pystyy löytämään mahdollisuuden ulos tilanteesta.

Ainutlaatuinen, yksinkertainen ja halvin perusta

Käytetyt autonrenkaat ovat löytäneet useita sovelluksia eri aloilla. Jopa perusta maan WC: lle omalla kädelläsi voidaan rakentaa sellaiseen perustaan. Renkaita voidaan sijoittaa kuopan ympärille ja rakentaa täysimittainen säätiö, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • ei taipumusta mätänemään;
 • kestävyys ulkoisten tekijöiden kielteisistä vaikutuksista huolimatta;
 • Poistoominaisuudet estävät rakenteen geometrian muutokset.

Jäljellä on vain oppia tekemään säätiö auton renkaiden WC: lle.

 1. Jokainen rengas on täynnä hiekkaa tai roskia. Koko tilaa ei tarvitse täyttää, vaan vain ¾.
 2. Olemme täyttäneet renkaat oikeisiin paikkoihin.

Tämä on lähtökohtaisesti kaikkea, mitä tarvitaan perustuksen rakentamiseen WC: n alla. Yksinkertainen ja nopea, mutta luotettava ja tehokas. Ulko-WC: lle juuri mitä tarvitset. Ja tässä herää kysymys: kuinka kiinnittää wc renkaiden perustukseen? Vaihtoehdot voivat olla paino: kulmat, vanteetangon, metallikannattimet ja muut temput.

Joten me opimme kaiken, mitä tarvitsimme ulkoilman WC-pohjaan, me edes tiedämme, miten kiinnitämme maan WC: n perustaksi.

Kuinka perustaa WC: n oma maa omilla käsillään: video

Maa WC tekee sen itse. Miten tehdä vessasta maassa - opetusta

Vaikka dacha on vain paljas maa-osa ilman yksittäistä rakennusta, on silti välttämätöntä tehdä ilman tärkeintä asiaa - wc. Tämän yksinkertaisen rakennuksen tarve syntyy jo muutaman tunnin oleskelun jälkeen dachassa. Huolimatta siitä, että me kaikki kuvittelemme mitä wc näyttää ja mitä on tehtävä, sinun ei pitäisi olla kiire. Ensinnäkin, on tarpeen tutkia sivustoa ymmärtää, millaista dacha-wc voidaan rakentaa tietyssä tapauksessa, koska niitä on useita. Sitten sinun on päätettävä tarkasti, mihin voit laittaa vessan kunnioittaen samalla terveyttä koskevia sääntöjä ja määräyksiä. Ja vasta sen jälkeen voit siirtyä suoraan rakentamiseen. Ei ole mitään vaikeaa tehdä kesän wc kädet. Kuitenkin ei ole tarpeen tehdä WC-laatikko itse. Moderni markkinat tarjoavat valmiita WC-taloja jokaiseen makuun. Tässä artikkelissa tarkastellaan ohjeita siitä, miten tehdä wc omalla kädellä, alkaen valitsemalla wc-tyyppi ja päättyen talon valmistukseen.

 1. Millaista wc: tä voidaan varustaa - tyypit ja ominaisuudet
 2. Mistä voin sijoittaa maan vessan - sääntöjä ja suosituksia
 3. WC omalla kädellään - ohjeet jauhehuoneen rakentamiseen
 4. Miten rakentaa wc maahan tyhjennys
 5. Maa WC-hyllykaappi ja sen ominaisuudet

Millaista wc: tä voidaan varustaa - tyypit ja ominaisuudet

Varustetussa maalaistalossa, jossa on talossa ja voit itse elää, on toivottavaa saada kaksi wc: tä - yksi talossa ja toinen kadulla. On kätevää käyttää vessassa talossa yöllä tai huonolla säällä, kun sataa. Vielä talossa ja lämpimämpi ja mukavampi. Ulkona oleva wc on annettava, jotta sitä voi käyttää päivällä, kun puutarhanhoito toimii paikan päällä eikä kuljettaa likaa kadulta taloon.

Yhteensä on olemassa useita erilaisia ​​WC: itä, joita voidaan käyttää maassa:

 • Ulkouima WC: llä.
 • Jauhe-kaapissa.
 • Hyökkäävä kaappi.
 • Kuiva-kaappi.
 • Kemiallinen WC.
 • Turpeen wc antaa.

WC: n valintaan vaikuttaa tällainen indikaattori kuin pohjaveden esiintymistiheys. Jos vesi on kaukana (alle 2,5 metriä) ja ei koskaan kohota tämän merkin yläpuolella sadekauden tai kevätsulun aikana, niin mitä tahansa ehdotettua WC-lisävarustetta voidaan käyttää. Jos pohjaveden pinta on korkea, vesi on lähellä pintaa, silloin on mahdotonta rakentaa wc tyhjennysaukolla.

Ulkona oleva wc, jossa on tyhjennysaine, on hyvä vanha aika testattu rakenne. Se on altaan syvyys jopa 1,5 metriä, jonka päälle on WC-talo. Jätteen kaatopaikka kerääntyy ja hajoaa vähitellen. Jos tällaisen wc: n käytön voimakkuus on suuri, kuopan täyttö tapahtuu nopeasti, epäpuhtauksilla ei ole aikaa käydä. Aikaisemmin tällainen ongelma on ratkaistu yksinkertaisesti - he poistivat wc-talon, hautasivat vanhan aukon ja toisessa paikassa heidät ulos uuden ja asettaneet wc päälle. Nyt he haluavat puhdistaa pesualtaat joko aeneuttimen avulla tai manuaalisesti.

Jauhevaunu - WC: n muunnelma alueelle, jossa vesi on lähellä. Rakentamisessa ei ole tyhjöä. Sen sijaan se käyttää astiaa (ämpäri, tynnyri, laatikko), joka asennetaan välittömästi WC-istuimen alle. Joten, että jätevesi ei muistuta itseään liian epämiellyttävää tuoksua, jokaisen matkan jälkeen vessaan ne ruiskutetaan kuivalla turpeella, sahanpurulla tai tuhalla. Prosessi itse muistuttaa pölyämistä, josta tämäntyyppisen wc: n "jauhehuone" nimi on peräisin. Täyttämisen jälkeen säiliö menee ja tyhjennetään kompostin kuoppaan, pinoon tai muuhun paikkaan. Ajan myötä viemärit, jotka peittävät turpeen, muuttuvat upeiksi lannoitteiksi.

Hyllytyökalu on WC, jossa on ilmatiivis tyhjiöallas, joka puhdistetaan ashensaattorilla. Yleensä takaiskuventtiilit on sijoitettu suoraan talon ulkoseinän vieressä olevalle talolle. Pesualtaat ovat ulkona, jätevesi pääsee putkeen. Pitsi itse on kaltevuus pois talosta helppo puhdistaa.

Kuivakäymälä on kaupunkilaisten elinympäristö, jossa on säiliö, johon aktiivisia mikro-organismeja kaadetaan jäteveden käsittelyyn. Todennäköisesti helpoin tapa järjestää wc maassa, koska ei ole tarvetta rakentaa mitään - voit ostaa kaiken kokoisen valmiin bio-wc, sekä kadun että kodin.

Kemiallinen wc eroaa kuivakäymälästä vain kierrätysjäteveden avulla. Se käyttää kemiallisia reagensseja, joten kontin sisältöä jalostuksen jälkeen ei voida käyttää lannoitteena puutarhassa, toisin kuin kuivakäymälä.

Turpeen wc on koti-versio jauhe-closet. Itse asiassa jauhesäiliö on myös turpeen wc, koska turpeen sitä käytetään pölyämistä ulosteet. Etusivu turve wc - modernisoitu saavutus sivilisaation. Se on hyvin samanlainen kuin säännöllinen wc, vain turve vesisäiliössä veden sijaan ja jätevesi säiliö viemäriputkien sijaan.

Tämä wc voidaan asentaa turvallisesti talon sisään. Epämiellyttävän hajun poistaminen sen suunnittelusta tarjoaa tuuletuksen, joka on tuotava kadulle.

Dacha-WC: n valinta riippuu kokonaan omasta mieltymyksestäsi ja SanPinin sääntöjen sanelemista koskevista ehdoista.

Mistä voin sijoittaa maan vessan - sääntöjä ja suosituksia

Outdoor wc: n sijoittamiseen liittyy tiettyjä rajoituksia. Ensinnäkin ne koskevat vessoja, joissa jätevesi voi joutua kosketuksiin maan ja pohjaveden kanssa.

 • Wc: stä veden lähteeseen tulee olla vähintään 25 m. Onko kyseessä kaivo, kaivo, järvi, virta tai muu vesistö. Jos talli sijaitsee tietyn kaltevuuden alla, wc on asennettava alle vedenlähteen lähteen. Tämä estää jätevesiä pääsemästä juomaveteen.

Se on tärkeää! Huomaa, että sinun ei pidä harkita pelkästään veden lähdettä, vaan myös lähimmäisiä naapureita.

 • Tiloista taloon ja kellarista tai kellarista tulisi olla vähintään 12 m.
 • Kesä-suihkulla tai kylpyammeella sauna on vähintään 8 m.
 • Etäisyys rakennuksesta eläinten säilyttämiseen vessaan olisi oltava 4 m.
 • Puuhelmistä - 4 m, pensaasta - 1 m.
 • Aidasta vessaan on oltava vähintään 1 m.
 • Myös tuulihattu on aina otettu huomioon valittaessa ulkovaunun paikkaa ja sijaintia, jotta älköön ärsytä itseäsi tai naapureitasi epämiellyttävän keltaisella.
 • WC: n ovi ei saa avata naapureiden suuntaan.
 • Jos pohjavesi on alle 2,5 m, voit varustaa kaikki ulkona olevat wc: t. Jos yläpuolella on 2,5 m, tyhjennysaukoa ei voi tehdä, vain jauhehuone tai hyllykotelo, ja voit myös laittaa kuivakäymälöitä. Tällaiset rakenteet ovat turvallisia siinä mielessä, että jätevesi ei pääse pohjaveteen ja saastuttaa niitä.

Harkitse, että kun valitset vessan tilan, on välttämätöntä keskittyä esineisiin paitsi omalla erälläsi, myös naapurien kohdalla. Tämä koskee puita, latoja ja taloja ja kaikkea muuta. WC-altaaseen, kuten jauhesäiliöön ja hyllykaappiin, edellä mainitut rajoitukset eivät sovellu, koska niiden sisältämät epäpuhtaudet eivät joutuisi kosketuksiin maan kanssa. Ainoa asia, joka on otettava huomioon sijoittaessasi, on tuulen nousu ja käytettävyys.

WC omalla kädellään - ohjeet jauhehuoneen rakentamiseen

Oma wc ei ole niin vaikeaa omilla kädillä, vaan riittää, että alustavat kirvesmiehen taidot, tekninen ajattelu ja varastovarkaus ovat ystävien avustuksella. Harkitse esimerkkinä wc: n rakentamisen maassa jauhekaapin tyypin mukaan. Kuten jo kirjoitimme, sen ominaisuus on, että wc: n alla ei ole tyhjöä. Ja se yksinkertaistaa huomattavasti tehtävää. Ensinnäkin tällainen wc voidaan sijoittaa asuinrakennuksen vieressä. Toiseksi itse rakennustekniikka on hieman kevyempi, ei ole tarpeen kaivaa säätiöä. Kolmanneksi pohjavesien pilaantuminen jätetään pois.

Piirustus maan WC: stä

WC: n rakentaminen on aloitettava piirustuksella, jotta kaikki elementit ja osat ovat sopivia ulottuvuuksia eikä silmää. Koska jauhehuoneessa ei ole tyhjiöpöytää, piirustuksessa näkyy vain WC-talon rakentaminen.

Kaavamaisesti jauhehuone voidaan esittää seuraavasti:

WC: n mitat valitaan siten, että ne ovat miellyttäviä. Esimerkiksi yleisin koko: leveys 1,5 m, syvyys 1 m, korkeus 2,2 m. Mitat voidaan lisätä omistajien mittojen mukaan. Materiaali wc: n valmistamiseksi voi olla erilainen: tavallisimmat puiset wc: t, mutta seinät voidaan päällystää metallilla, liuskekivellä tai muulla materiaalilla sekä rakentaa tiiliseinät.

WC-puutalo - leikkauspiirustus.

Voit käyttää valmiita piirustuksia, tai voit luoda omia. Tärkeintä - mittojen noudattaminen rakentamisen aikana.

Säätiö ja WC: n tuki

Maan WC on rakenne, joka ei vaadi raskaan pohjan. Joissakin lähteissä saatat löytää tarjouksen kaataa nauha säätiö alla wc. Itse asiassa tämä on tarpeetonta, varsinkin jos wc on puinen. WC-talon tuki voidaan tehdä kahdella tavalla: ensimmäinen on pilareiden pudottaminen, toinen antaa tiilien tai betonilohkojen ympärille kehä.

Koska pylväspidikkeitä voidaan käyttää puupalkkeina tai tukkeina, ja betonipylväät. Jälkimmäiset ovat kestävämpiä aggressiivisempaan ympäristöön ja kestävät kauemmin.

 • Merkitse ensin sivusto. On erittäin tärkeää määrittää tarkasti rakenteen kulmat.
 • Otamme 4 asbestisementtiputkea halkaisijaltaan 150 mm ja päällystämme ne betonipinnoilla.
 • WC-talon kulmissa kaivataan kaivoja ja syvennetään putkea 50 - 70 cm syvyyteen. Putkien syvyys voi olla enemmän, riippuu maaperän rakenteesta. Voit tehdä 90 cm tai 1 m.
 • Korkeudella 1/3 putkesta, ne on täytettävä betonilla. Tiiviisti tiivistää betoni ilmakuplien poistamiseksi.
 • Putkien sisäpuolelle asetetaan puiset tai betonipilarit. Kiinnitä ne betoniliuokseen.

Tällöin pylväät voivat myös toimia pystysuuntaisena kehyksen osana, ts. ne on ajettava 2,3 metrin korkeudelle maasta. On myös jatkuvasti tarkistettava, että pylväiden sijainti on edes kulmien suhteen.

On olemassa tapauksia, joissa riittää korjata betonilohkoja tai tiiliä, jotka tukevat kehystä. Tässä tapauksessa sinun on poistettava maapintakerros 20 - 30 cm: n syvyydestä ja tukevasti pohjaan. Alemmalla luotettavuudella pohjassa voit nukahtaa hiekkakerroksen. Betonielementit, tiilet tai betoniraudat asennetaan päälle.

Teemme puitteet ulkotiloista

Maa-wc: n puitteet voidaan tehdä puupalkista, joka on 50-50 mm tai 80 mm80 mm. Paksumpi ja massiivipuuta 100x100 mm tai enemmän ei ole tarpeen ottaa. Voit myös käyttää metallisia kulmia.

Kehyksen tulisi olla rakenne:

 • Neljäs laakeri pystysuorat tuet.
 • WC: n katon sidonta. Katon pituussuuntaiset palkit tulisi työntyä WC: n yläpuolelle 30-40 cm: n päähän. Etupuolella katos toimii visiirinä ja sen takana, joka ohjaa sadevettä pois WC: stä.
 • Leikkaaminen tai solmio tulevaan ulosteeseen. Yleensä ulokkeen vanteiden palkit kiinnitetään tukeviin pystysuoriin tukiin. Istuimen korkeuden tulisi olla mukava - 40 cm wc: n lattiasta.
 • Diagonaalivyöhyke rakenteellisen lujuuden takaamiseksi WC: n takaosassa ja sivuseinissä.
 • Oven kiinnitysrunko. Kaksi pystytukea 1,9 m: n korkeudelle ja vaakasuora hyppy päälle samassa korkeudessa.

Muista laskea istuimen korkeus, koska liian korkea istuin on epämiellyttävä, varsinkin jos omistajien keskuudessa on lyhyitä ihmisiä. Määritä, millä tasolla lattia puhdistetaan WC: ssä ja aseta se 38 - 40 cm ylöspäin. Huomaa, että vanteiden päälle on vielä 20-25 mm: n vaipat.

Pyykimme wc-runkoa, teemme katon

Dacha-WC: n edelleen rakentaminen on rungon vaipantaa. Koska puiset wc-tilat ovat suosittuja erinomaisen kauneuden, mukavuuden ja mukavuuden vuoksi, maan wc-seinät voidaan peittää puisilla lankkuilla.

Puulevyt, joiden paksuus on 15-25 mm, kiinnitetään runkoon ja kiinnitetään tiukasti toisiinsa. Lauta on sijoitettava pystysuoraan. Koska katto on sijoitettu rinteeseen takaseinälle, leikkuupaneeleiden yläosa on leikattava huolellisesti kulmassa.

Puun sijaan voit käyttää arkkeja, arkkeja tai muuta materiaalia. On paljon helpompi työskennellä heidän kanssaan, sillä takana ja kahteen sivuseinämään tarvitaan vain kolme levyä. Mutta sellaisessa wc: ssä on paljon vähemmän mukavaa kuin puinen. Ja kaikki, koska luonnollista kosteutta ja ilmanvaihtoa ei ole seinien läpi.

WC: n takaseinään sinun täytyy tehdä ovi, jonka kautta voit poistaa astian jätevedestä. Se tehdään yleensä takaseinän leveydelle 40 cm: n korkeudelle (WC-istuimen korkeuteen asti). Tällainen ovi on saranoitu. Voit suorittaa sen samasta puulaadusta.

Daça-WC: n katto on tavallisesti peitetty samalla materiaalilla kuin kaikki rakennukset paikoilla, jotta rakennukset eivät pääse pois kokoonpanosta. Voit käyttää aaltopahvia tai metallikattoja. Katossa on välttämätöntä tehdä aukko ilmanvaihtoputkesta, joka on suljettava huolellisesti.

Jos haluat tehdä wc: n katon puusta, se on peitettävä kattohuopalla tai muulla valssatuilla materiaaleilla, jotta puu ei märkä.

Me varastamme oven

Oven maa-wc yleensä puu. Ovi on saranoitu. Saranoiden 2 tai 3 lukumäärä riippuu oven vakavuudesta ja massiivisuudesta. Mitä raskaampi on ovi, sitä enemmän on oltava saranoita. Mekanismi, joka sulkee oven WC: hen, tekee jokaisen, kuten hän haluaa: salpa, koukku, pultti tai puinen salpa. WC: n sisällä on myös asennettava salpa.

Oven yläpuolelle tulee tehdä ikkuna, jonka kautta luonnonvalo voi tunkeutua. Yleensä se tehdään niin lähelle kattoa kuin mahdollista, jotta vesi ei pääse sisään, kun sataa. Ikkuna voidaan laskea, niin sateita tai hyönteisiä, jotka usein lentävät tällaisten ikkunoiden läpi, ovat kauheita. Miten mökki puinen wc, näet kuvassa.

Maa WC: valokuvat - esimerkkejä

Varusta WC-istuin WC: ssä

Istuin tai wc-istuin maassa wc on valmistettu puulevyistä, takalevystä tai kosteutta kestävästä vanerista. On parempi käyttää puhdasta puuta ilman lisäaineita, joten jätämme pois vanerin. Tulevan ulokkeen kehys tehtiin rungon järjestelyn vaiheessa, joten nyt on tarpeeksi leikata sitä puupaneeleilla ja maalata se. Keskellä leikkaamme reiän, jonka kautta tarvitsemme. Muista tarkistaa, millä syvyydellä WC-istuimen alusta pitäisi tehdä reikä, joten se on kätevä käyttää.

WC-istuimen alle säädetään jäteveden tilavuus 20-40 litraa. Muuten, wc-istuimen kansi voidaan kiinnittää saranoillaan ja voit tehdä sen paikallaan.

Seinälle sopivassa paikassa ripustetaan säiliö turvetta varten. Alareunassa laitetaan ämpäri WC-paperiin. WC: n sisällä voit asentaa pesualtaan, jos rakennuksen mitat sen sallivat. Sitten uppoasennussarjan alla ämpäriin.

Miten rakentaa wc maahan tyhjennys

WC-istuimen rakentaminen hiekkalaatalla on hieman vaikeampaa, koska jätevarastoa on tarpeen varustaa. WC-talo ei ole erilainen, joten emme vaikuta siihen. Merkitään vain viestinnän tekeminen. Kaaviossa näkyy, miten tyhjennysaukko olisi sijoitettava WC-talon suhteen. Tästä eteenpäin teemme sivuston merkinnät ja jatkamme kaivaustyötä.

 • Kaivamme hiekkalaatua, jossa on kaltevuus WC: n takaseinään 1,5 metrin syvyydessä.
 • Kuopan pohja ja seinät on tiivistetty savesta, jonka kerros on 15 - 25 cm. Jotkut saven sijaan muodostavat puun, tiilen tai betonin kuoppien seinämät. Jos pohjavesi on riittävän syvälle, ei ole tarpeen tehdä säiliön seinämien täysin ilmatiivis. Riittää savi linna.
 • Pohja wc: n alla koputti puupalkista 100x100 mm. Voit myös käyttää jalkakäytävän jalkakäytävää tai betonilohkoja asettamalla ne maahan. Jos käytät puupalkkia, sitä on käsiteltävä antiseptisellä aineella.
 • Jäähdytysveden yläpuolella järjestetään levyt lattiaan. Ensin tasoitetaan palkkien runko. Teemme etäisyyden niiden välillä niin, että on kätevää puhdistaa reikä. Mieti, että lattia on tehty WC-talon ulkopuolella, talon alla on riittävästi vapaata tilaa niin, että jätevesi putoaa kuoppaan.
 • Lattian on oltava verhoiltu alhaalla ruberoidilla tai muulla valssatulla materiaalilla.
 • WC: n takana asennamme luukun, joka on saranoitu kansi. Luukkua käytetään kuopan puhdistuksessa. Puinen luukku, joka on käsitelty antiseptisellä.
 • Aseta ilmausputki kuopalta. Asenna se wc: n takaseinän viereen 70 - 100 cm WC: n katon yläpuolella. Näihin tarkoituksiin voit käyttää tavallista viemäriputkea. Yläpuolelta putkessa kiinnitämme huipun, vesi ja roskat eivät pääse sisään. Kiinnitä putki takaseinän kiinnittimiin. Ilmanvaihtoputken alareuna on sijoitettava 15-20 cm wc: n lattialle.
 • Aseta wc päälle.
 • WC-altaan ympärillä on oltava sokea alue ja sadeveden valuminen niin, että se ei tuhlaa kuoppaa jäteveden kanssa.

Jos tulevaisuudessa on tarkoitus puhdistaa pesualtaat ashensaattorikoneella, niin wc on sijoitettava paikoilleen, jotta kone pystyy saavuttamaan riittävän pitkän matkan. Muista, että tällaisen koneen hiha on vain 7 m.

Maa WC-hyllykaappi ja sen ominaisuudet

Useimmiten takatyyppinen WC-WC asennetaan asuinrakennuksen tai talon sisällä. Jätevesi sijaitsee rakennuksen ulkopuolella, seinien takana. Tämäntyyppinen wc voidaan rakentaa vain, jos se on mahdollista lämmittää jätevesi talvella. Jos he eivät käytä vessaan talvella, niin ennen kauden loppua tyhjennys on puhdistettava kokonaan.

Suurin ero muuntyyppisten käymälöiden takaisinkytkentäkaapin välillä on, että tyhjennysaukko on täysin ilmatiivis ja se puhdistetaan säännöllisesti ashensaattorikoneen avulla. Seuraavassa on muutamia eroja pelikentän rakentamisessa:

 • Suljettu kuoppa jätevesiin ei imeydy maahan. Voit kaataa betonin kuoppaan, tehdä siitä tiiliä ja kipsiä, tai voit käyttää valmiita muovisäiliöitä - kaisonia.
 • Vuodosta tyhjennys on välttämättä mennä tuuletusputki. On välttämätöntä suorittaa se läpi savupiippu tai takka. Toisaalta savupiipun pitäisi mennä kuoppaan, jonka läpi lämmin ilma virtaa. On välttämätöntä, että kuoppaan ei jäätyä. Pakoputken materiaali on asbestisementtiä tai keraamista materiaalia.
 • Jos talossa ei ole tavallista liesi tai takka, vaan ainoastaan ​​kaasulämmitys, tulee pesualtaan lämmitettävä pienitehoisella sähkölämmittimellä.
 • Kaivon yläpuolella on kansi / luukku. Jotta kansi ei jäätyisi, se on kaksinkertainen: yläosa on metalli tai valurauta ja pohja on puinen. Eristysmateriaali asetetaan kannen väliin.
 • Kuonan kaltevuuden tulisi olla poissa talosta helppoa puhdistusta varten.

Viime aikoina kesämökkien turvehuoneet ovat yhä suosittuja. Heidän mukavuus on, että he voivat olla turvallisesti sijoitettu taloon missä tahansa huoneessa. Turvavesi on helppo puhdistaa, ne eivät käytännössä haise, edes hauras nainen tai vanhus kykenee selviytymään heistä. Myös nämä WC voidaan tehdä kadulla, sama jauhe-closet - vain edeltäjä moderni turve wc.

Mökki-wc omilla käsillä - rakentamisen järjestys

Ilman tällaisia ​​tiloja kuin wc, maakohtainen sivusto ei voi tehdä. On helppoa tehdä kesällä oma wc kädet, jos teet jonkin verran ponnistuksia ja ponnisteluja. Pitkäaikaisin vaihe latriinin rakentamisessa on kaivata kaivoa, mutta tämä työ voidaan tehdä. Rakennuksen esteettinen puoli on vähäinen asia, tärkeintä on järjestää asianmukaisesti vesistöalue ja luoda luotettava perusta maanpinnan yläpuolelle.

Maa WC tekee sen itse

On huomattava, että jotkut maatilojen omistajat eivät rakenna wc-sääntöjä ja maksavat tavallista kauhua, joka on kehitetty wc-istuimen alle. Mutta, tavalla tai toisella, on välttämätöntä tuhota jonkin verran jätettä, joten et voi silti tehdä ilman pääkaupunkia. Tästä syystä on parasta tehdä kaiken työn oikein kerran ja monien vuosien ajan, jotta emme palaa tähän kysymykseen. On erityisen tärkeää tehdä pääomarakenne siinä tapauksessa, että vuokralaiset käyttävät mökkiä merkittäväksi osaksi vuotta.

Jos et halua pilata alueen suunnittelua asentamalla säännöllistä wc: tä, voit piilottaa sen talon takana sijaitsevalla takana tai kehittää muotoilua, joka auttaa sinua organisoimaan rakenteet maisemaan.

Wc-tilan valinta ja sen suunnittelu

Yleensä wc asennetaan lähemmäksi alueen kauempana olevaa rajaa, ja tämä on ymmärrettävää, sillä huoneessa tai sen lähellä on ainakin vähäinen haju. Mutta toisinaan he käyttävät toista vaihtoehtoa, järjestävät pesualtaan talon vierestä, ja wc: n sijoittamiseksi he ottavat talon vapaakulman, johtaen laajaa viemäriputkea kaivoon. Tällaista muotoilua käytetään pääasiassa tapauksissa, joissa vettä tuodaan taloon ja suunnitelmissa on asentaa eristetty säiliö jätteiden keräämiseen.

Joka tapauksessa terveys- ja epidemiologisia palveluja on noudatettava standardeissa. Niitä on noudatettava suojellakseen itseään, naapureitaan ja ympäristöään haitallisilta seurauksilta, kuten tartuntataudeilta tai maaperän saastumiselta.

 • Jos hiekkalaatikko on järjestetty, sen on sijaittava vähintään 30 metrin etäisyydellä vesilähteistä, eikä sen syvyyden tulisi päästä pohjaveteen.
 • Jos septinen säiliö on asennettu, sen ei pitäisi olla lähemmäksi kuin 15 metrin päässä talosta.
 • Jos aiot käyttää eristettyä säiliötä, joka puhdistetaan, kun se on täytetty ashensaattorilla, se voidaan asentaa missä tahansa, sillä jätteet eivät pääse maahan.

Erillinen säiliö on myös pistorasia tapauksissa, joissa pohjavesi ei ole liian syvä ja maahan upotettu tyhjennyslaitos on mahdoton.

Yleensä yksinkertaisimman dacha-WC: n kaivoilla on neliömetrin tila-alue. Jos kuoppa kääntyy ympäri, sen läpimitan on oltava noin 1 m. Sen syvyys on 1,5-2 m riippuen pohjaveden syvyydestä.

Kun kuopan paikka on määritetty, on mahdollista jatkaa WC: n rakentamisen valitsemista.

 • Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on rakenteen paino - se määräytyy suurelta osin rakennusmateriaalina käytettäväksi materiaaliksi. Talon itsensä ei pitäisi olla liian raskas, koska ajan mittaan maan painon alla voi alkaa vähentyä ja lopulta rakennus muovautuu ja vahingoittuu.

Puulattiat ja -levyt tai ohut metallipinnoitetut profiilit ja terasseille sopivat hyvin rakennustöihin.

Jos päätetään rakentaa wc-ruutu lokeista tai tiilistä, sinun on harkittava hyvin vahvistettua säätiötä. Mutta tällaisten raskasrakennusten rakentaminen on ehdottomasti hyödytöntä, koska ne eivät edelleenkään tule lämpimämpiä kuin kevyet rakennukset. On parempi, jos sitä tarvitaan, eristämään huone lämpöeristimillä, jotka ovat kevyitä, esimerkiksi vaahtomuovia. Tällainen rakennus on kevyt ja lämmin, ei kylmällä kaudella, eikä kesällä ole kovin kuumaa.

 • Kun olet päättänyt materiaalista, voit mennä kopion kokoon.

Tyypillisesti standardi wc on leveys 1 m, korkeus 2,3 m ja huoneen pituus 1,3 ÷ 1,5 m. Nämä mitat eivät kuitenkaan ole lainkaan dogma ja voivat vaihdella. Joka tapauksessa huoneen pitäisi olla mukava, jotta jokainen perheenjäsen voi olla seisomaan ja istumaan.

Mitä tarvitset rakentaa wc

Päättäessään wc: n rakentamisesta ja sijoittamisesta he hankkivat tarvittavat materiaalit sen rakentamiseen. Puusta tai metallisesta "talosta" voi ostaa valmiiksi. Jos päätät rakentaa itse, tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Taulut ja puupalkit.
 • Kiinnittimet - kynnet ja ruuvit.
 • Metallikulmat parantavat puukehikon muotoilua.
 • Oven kahva, koukku tai salpa oven sulkemiseen.
 • Katon pinnoite - liuskekivi tai levy.
 • Muovinen tai puinen wc-istuin, jossa on kansi.
 • Tarvittaessa - polyfoamia suojakotelon eristykseen ja lämmitetyn seinän, lastulevyn, ohutlevyn tai vanerin sisempi vuoraus.

Sementtilaitteen laitteeseen tarvitaan:

 • Sementti, murskattu kivi, hiekka.
 • Armeija vahvistaa talon perusta.
 • Rabitz-metalliverkko, joka kattaa kuopan ja metallin kiinnikkeet tai nastat tämän verkon kiinnittämiseksi maahan.

Toinen vaihtoehto ristikon sijaan ja sen betonibetonisointi voi olla tiili, joka asetetaan kaivon seiniin.

Lisäksi laitteiden kaivoissa käytetään usein betonirenkaita, joissa on aukkoja seinissä. Monet kesän asukkaat mieluummin suosivat vanhoja suurikokoisia renkaita.

Rei'itettyjen betonirenkaiden asennus

Toinen, ympäristöystävällisin vaihtoehto voi olla valmiin säiliö - septinen säiliö. Ne valmistetaan erikokoisina, joten voit valita oikean riippuen perheenjäsenten lukumäärästä ja mökin oleskelun kestosta.

Eristetyt polymeerisäiliöt WC: t

Luonnollisesti maa-WC: n rakentamiseksi ei voi tehdä ilman työkaluja, joten on oltava:

 • Käsipora, joka voi auttaa kaivamaan kaivoa.
 • Lapio ja bajonetti, pitkä ja lyhyt kahva.
 • Jos maa on kivinen, saatat tarvita vasaraporan.
 • Vasara ja ruuvimeisseli.
 • Shlifmashinka - "bulgarialainen" kiveä ja metallia sisältävien levyjen kanssa.
 • Jigsaw.
 • Merkintävälineet - hallitsija, mittanauha, neliö, rakennustaso, kynä tai merkki.

Ensimmäinen on rakentaa wc paikan päällä ja sitten muuhun rakennukseen!

Suosittelemme, että tutustut maaseudun rakennuksen vaiheittaiseen tekniikkaan, jonka olemme yrittäneet esittää tässä artikkelissa - linkkiä.

Lisäksi suosittelemme lukemaan huvivenemisen rakentamista omiin käsiisi.

Cesspool-laite

Tietenkin he alkavat aina merkitsemällä ja kaivamalla reikiä. Se on neliö tai pyöreä riippuen valitusta rakenteesta.

1. Jos kahden kammion muovinen septitankki on asennettu, kaivo kaivetaan siten, että tulo sijaitsee suoraan WC-tilalla, koska siihen asennetaan WC-istuin. Toisen kammion kaulan on pysyttävä huoneen ulkopuolella - se on välttämätöntä kerätyn ulostemassan säännölliselle pumppaamiselle.

Yksi kahden kammion septisen säiliön tyypistä maan wc: lle

Säiliöt tulevat eri muotoihin, ja kuopan koko ja muoto riippuvat siitä. Kaivon koko tulisi tehdä 20-30 cm suuremmaksi kuin käytettävissä oleva kapasiteetti, sillä sen ympärillä sinun täytyy tampata maata hyvin.

Septinen säiliö voi olla pienempi

2. Jos kaivon seinät leikataan betonilla tai tiilillä, ne voidaan tehdä pyöreiksi tai neliöiksi.

Square Pit

 • Kun kaivataan haluttua syvyyttä oleva reikä, sen pohjasta on tehtävä tyhjennys suurista raunioista, kivistä ja palasista.
 • Sitten sen seinät peitetään metalli-kaniinilla, joiden solut ovat 50 × 50 mm. Verkko on kiinteä, jolloin teräslangan niitit tai niitit työnnetään maahan.
 • Jotta seinät voisivat olla vahvempia, voit myös vahvistaa seiniä metallisella grilli suurilla soluilla 100 × 100 mm.
 • Lisäksi seinille levitetään konkreettista liuosta, joka jätetään täysin kuivumaan. Betonikerroksen kokonaispaksuuden tulisi olla noin 50 ÷ 80 mm.
 • Kun ensimmäinen kerros on asetettu, seinät kipataan tasaiseen tilaan samalla betoniliuoksella. Rappauskuopan annetaan kuivua.
 • Päällekkäiskuoppaan tai viimeisteltyyn betonirakenteeseen tai valmistettu paikallaan. Se toimii pohjana wc: lle ja sen ympärille.
 • Kuopumislevyissä, jotka ylittävät rajaansa 700 ÷ 800 mm: llä ja uppoavat maahan maahan samalle tasolle. Levyt tulisi käsitellä antiseptisilla aineilla. Tämä puinen alusta pohjan alla voidaan korvata betonipylväillä.

Asettamalla tukilevyt säätiön kaatamiseksi

 • Pinnalle on jätetty kaksi reikää ulostulon ja tyhjennysreiän asennusta varten, minkä pitäisi myöhemmin peittää kansi. Muotoa asennetaan tulevien aukkojen ympärille.
 • Polyeteenipaksuinen kalvo levitetään koko tulevan säätiön alueelle.
 • Sen yläpuolelle asetetaan vahvistava ristikko, joka on muotissa tulevan säätiön ympärillä.

Muottien, vedeneristys, tulevaisuuden perustuksen vahvistaminen

 • Muottireikien korkeuden tulisi olla sama kuin koko säätiön korkeus. Muottipaneelit toimivat majakoina pinnan tasoittamiseksi.
 • Betoniliuosta vaivautetaan, kaadetaan paikalle, tasataan ja jätetään kuivumaan. Ulkomaisen betonikerroksen kestävyyden ja lujuuden vuoksi on mahdollista, alkuasetuksen jälkeen, "märkä pinta" rautaiseksi "kuivalla sementillä.

Tuloksena oleva liesi ja estänyt altaan, ja se on pohja WC-talolle

 • Valmiissa paikassa sen täyden kypsyyden jälkeen on mahdollista asentaa WC-laatikko. Reikään, joka on suunniteltu kerääntyneen jätteen pumppaamiseen, sinun on järjestettävä luukku. Se voidaan ostaa liikkeestä tai tehdä itse. Luukun kannen pitäisi avata ja sulkea helposti.

3. Toinen vaihtoehto voisi olla pyöreä reikä, johon on lisätty autonrenkaita. On kuitenkin huomattava, että tämäntyyppiset altaat eivät sovellu pysyvään käyttöön. Tällaista wc: tä voidaan käyttää vain kesäaikaan, kun vuokralaiset tulevat vain satunnaisesti esimerkiksi viikonloppuisin, muutoin hyvin usein pumpun keräys on välttämätöntä.

Vanhojen autojen renkaiden pesuallas

 • Tämäntyyppiseen tyhjennyslaitteeseen kaivetaan pyöreä kaivaus 150 ÷ ​​200 mm suurempi kuin olemassa olevien renkaiden halkaisija.
 • Kaivon pohjassa on viemärikerros, kuivuminen on 15-20 cm paksua.
 • Sitten, aivan kuoppaan keskellä, renkaat pinotaan yhteen maan päällä.
 • Renkaiden ympärillä, kun ne on asetettu, kaatopaikka ja hiekka kaadetaan ja tiivistetään. Tämä prosessi toteutetaan huippuunsa.
 • Kun renkaat ovat täysin pakattuja, syvennyksen ympärille voidaan tehdä matala nauha. Tätä varten kaivettu noin 500 mm: n syvennys, johon betonia kaadetaan tulevan WC: n kehän ympärille.
 • Kaivannon pohja on tiivistetty ja peitetty 50-70 mm: n hiekkakerroksella, joka on myös tiivistetty ja peitetty kerroksella samankaltaista murskattua kiveä.
 • Vedeneristys on tehty tiheästä polyetyleenistä.
 • Sitten voit tehdä kahdella tavalla:

- hitsata ja asentaa lujittavan ruudukon, asentaa muottiin 100 ÷ 150 mm korkea maanpinnasta ja kaataa sitten betoniliuosta;

- asetetaan tiilen pohja ja sitten kipataan sementillä.

 • Laastin kiinteytymisen jälkeen muotti poistetaan sementtisäädöstä ja tiili tasoitetaan ylhäältä.
 • Pintaan asetetaan kattotiili, joka erottaa betonipinnan puusta.
 • Wc: n pohjalla tai valmiilla rakenteilla tai se on rakennettu itsenäisesti.

Summer wc voidaan asentaa pino- tai pylväspohjaan

Rakennusprosessin helpottamiseksi alustalle kiinnitetään ensin voimakas baareista valmistettu puinen runko-runko, ja siihen asennetaan muut rakenteelliset elementit valitusta rakennusmallista riippuen.

4. Puhumattakaan toisesta keinosta järjestää säiliö käyttäen metallirumpuja, joissa on leikattu pohja. Ne asetetaan toisiinsa ja samalla tavalla kuin edellisessä tapauksessa. Tuloksena olevan putken ympärillä puristetaan sorasseos tai hiekan ja raunioiden seos.

Metalli tynnyrien tyhjennys - ei tietenkään kestota kauan

Vaikuttaa siltä, ​​että menetelmä on yksinkertainen toteutus, mutta sillä on enemmän haittoja kuin etuja. Metalliputket syövyttävän hyökkäyksen sisäpuolelta ja ulkopuolelta maan pinnalta heikentävät hyvin nopeasti, ja tällainen wc kestää hyvin vähän aikaa.

Maa-talon talon rakentaminen

Kun sekä kuilu että WC-tilan asennustaso ovat valmiina, voit jatkaa talon asennusta ennalta määritetyn kuvion mukaisesti.

WC-talot voivat olla monenlaisia ​​muotoja, esimerkiksi jopa upean majan muodossa. Vihattomat eivät välittömästi päätä, millainen huone sopii hyvin maiseman muotoiluun. Tällainen rakenne on täysin mahdollista tehdä se itse, tietäen kokoonpanonsa.

Kuvassa on muunnos, joka on osittain tehty lokeista, jotka antavat tämän rakenteen koristeellisen vaikutuksen, joka peittää rakennuksen tarkoituksen itse.

Alkuperäinen teremok - ei heti ja ymmärrä, että tämä on wc

Kaaviosta käyvät ilmi hirsimökin rakentamisen perusteet, mutta lokien sijasta käytettiin vain levyjä. On selvää, miten seinät kootaan ja kaltevuudet nousevat. Sisäinen tila jaetaan ja istuimen sijainti valitaan.

Arvioitu järjestelmä "Teremka"

Seuraavana vaiheena on katto-, lattia- ja seinäverhoukset valittua materiaalia varten - se voi olla joko puuta tai metallia.

Tällainen talo voidaan joko asentaa viemäriverkkoon tai käyttää kuivakäymälän tilaa.

Rakenna wc? älä unohda viemäriä

Suosittelemme, että perehdytään talon talteenotto-aineistoon omiin käsiisi. Lisäksi olet todennäköisesti hyödyllinen rakentaa navetta.

Rakennuksen navetta lukea - täällä.

Video: talon rakentaminen - "leiri" maan WC: lle

Toinen muunnelma wc: n rakenteesta, jota kutsutaan "kasteeksi". Tällöin talo on rakennettu kolmion muotoiseksi ja sen sivuseinät ovat samanaikaisesti katto. Lomake on melko yksinkertainen, joten rakennuksen rakentaminen on helppoa.

Tämä muotoilu ei ole helppo rakentaa, vaan myös helppokäyttöinen - se on vakaa pohjassa ja melko tilava.

Asentaminen wc - "teltta"

Esitetyssä kuvassa näkyy talon koko sisärakenne, wc-istuimen asennuspaikka ja seinäkatojen trimmaus. Aloitettu leikkaa edestä rakennuksen ja takaseinä. Hut "hut" voidaan laittaa varattuun altaaseen, kuten tässä tapauksessa, tai sitä voidaan käyttää kuivakäymälähuoneena.

Jopa perinteisin saniteettitalo voidaan järjestää eri tavoin.

Talon tätä muotoa voidaan kutsua perinteiseksi, koska useimmiten se löytyy tontista. Mutta jopa tällainen yksinkertainen rakenne voidaan koristella mieltymystesi mukaan.

Esimerkiksi, oli päättänyt tehdä wc tämän takapihalla alueella japanilaisen talon alle. Tämä on osoitettu hierojilla, jotka on kirjoitettu merkkiin, joka on ripustettu ketjuihin, japanilainen lyhty sisäänkäynnillä ja jopa ylimääräisen rakenteen. Lisäksi huoneen sisustus on suunniteltu myös yleisellä tyylillä.

Tämä suhtautuminen sivuston suunnitteluun viittaa siihen, että jopa tällaisesta rakenteesta kuin wc: stä voit tehdä pienen taideteoksen, jos teet vähän työtä.

Järjestelmä yleisimmän tyyppisen wc-talon

Kuviossa on esitetty tällaisen wc: n rakentamisen suunnitelma. Se on selvästi näkyvissä laitteen tyhjennysaukossa, asennuksessa WC: n rakenteen päälle ja puhdistukseen. Suunnittelu on laitekokonaisuus melko yksinkertainen ja se on helppoa. Mutta luotettavuuden saavuttamiseksi on välttämätöntä saada kaikkien osien nivelten jäykkyys yhteen.

WC: n sisäinen tila, joka on järjestetty viemäriverkon päälle rakennusvaiheiden rakentamisprosessissa, voi näyttää tältä. Toisin sanoen perusteet perustuksille, joiden pohjalta tulevaisuuden rakenne on kiinteä.

Kuonon yläpuolella on paksun puutavaran vyö, jolle muuhun rakenteeseen on asennettu.

Lisäksi suoritetaan seinäverhous ja kattoasennus. Vasta sitten voit laittaa lattiaan ja asentaa wc-istuimen.

WC-huone valmistumisen jälkeen

WC: n lopullisen viimeistelyn jälkeen huoneessa voi olla niin siisti ja viihtyisä ilme.

Halutessasi ja mahdollisuuksista voit tuoda esiin uuden maanviljelyn suunnittelun, mutta sinun on tehtävä kaikki sisustustuotteet lämpimistä materiaaleista. Ei ole suositeltavaa käyttää keraamisia laatat koristeluun, sillä tämä on hyvin kylmää materiaalia, ja lisäksi talvella laatta muuttuu myös erittäin liukkaaksi.

Video: useita vaihtoehtoja maan WC: n laitteille

Kuiva-kaappi

Jos maassa ei ole mahdolli- suutta rakentaa maata tai ei ole yksinkertaisesti halua tulla rakentamiseen, niin voit käyttää kuivakäymälää. Tämä vaihtoehto säästää myös kaivamalla reikää ja mahdollisesti asentamalla talon.

Kuiva-kaappi - täydellinen ratkaisu kesäolosuhteisiin

Kuivakäymälä on itsenäinen WC-kulho, joka ei vaadi erillistä tilaa eikä yhteyden katkaisuviestintään

Kuivakäymälä koostuu kahdesta osastokammiosta, joiden yläosassa on WC-kulho, ja toinen toimii biologisen jätteen käsittelyssä. Toisessa alempi kammio ovat vaikuttavia aineita, jotka hajottavat ulostetta ja muuttuvat homogeeniseksi massaksi, jolla ei ole hajua. Bioaktiivisen nesteen vaikutus jätteiden hajottamiseen kestää kymmenen päivää, sitten kammio puhdistetaan, kaadetaan sisältö keskitettyyn viemäriin tai maaperään. Hävittämismenetelmä riippuu siitä, mitkä aktiiviset aineet käytetään kuivakäymälässä. Näillä aineilla on kolme tyyppiä: kompostointi, kemiallinen ja mikro-organisoitu. Jokainen niistä sopii tiettyyn kuiva-astiaan.

 • Kompostointia varten turvea käytetään tehoaineena. Sillä on suuri absorptiokyky - joten yksi kilogramma turve imee kymmenen litraa nestettä. Aktiivisten prosessien tuloksena syntynyt hajuton komposti on täydellinen lannoitteille.

Yleensä tällaisella kuivakäymälällä varustetut tuuletusputket poistavat epämiellyttävät hajuja käsittelyn aikana.

 • Kemikaaleja käyttävällä kuiva-kaapilla on osoitin, joka osoittaa, että astia on puhdistettava. Näin käsitellyt jätteet päästetään viemärijärjestelmään ympäristön suojelemiseksi. Tällaisissa malleissa tuotetaan erityisiä aineita, joilla ei ole jäätymisominaisuuksia.
 • Kolmannen tyyppinen käyttökelpoinen laite on bio-wc, jossa mikro-organismit osallistuvat jätteiden käsittelyyn ja kääntävät ne kompostiksi. Tuloksena oleva materiaali on ympäristöystävällistä ja vaaratonta maaperälle ja eläimille, joten sitä ei ole vaikea hävittää.

Halutessasi bio-wc voidaan asentaa omalle kädelle, joka sijaitsee pihalla, ja talvikaudeksi - tuo se taloon ja siirtänyt sopivan kulman näihin tarpeisiin.

Biologiset tuotteet WC: t

Esikunnallisten alueiden omistajien, joilla on vessat, joiden pesimäalueilla on omat alueelleen, on kehitetty erityisiä välineitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin kuivakäymälöissä.

Yksi biologisista tuotteista WC: t ja altaat

Ne sisältävät myös kemikaaleja, turve- tai bakteerikonsentraatteja, jotka lievittävät epämiellyttäviä hajua, ja kierrättävät vähitellen tyhjennys- tai septisäiliöiden koko sisältöä. Tällaiset koostumukset valmistetaan eri muodoissa - nämä ovat tabletteja, jauheita tai nestemäisiä liuoksia.

Ennen työkalun käyttöä on tarpeen tutkia ohjeita, koska koostumus kaadetaan tai kaadetaan osiin. Tällaisten aineiden asianmukaista käyttöä on saatavilla pakkauksessa olevista tiedoista, koska kustakin työkalusta annostellaan eri tavoin. Samaa ainetta käytetään pääsääntöisesti hyvin taloudellisesti. Esimerkiksi yhden paketin tai jonkin rahan määrä voi riittää vuosittain noin 3,5 ÷ 4 tonnin tyhjöalukselle.

Joten on monia tapoja ratkaista dachan wc-ongelman - on aina mahdollisuus valita yksi tai toinen vaihtoehto.

WC antaa omat kätensä askel askeleelta ohjeita

Kaikkein välttämättömämpi rakennus esikaupunkialueella on wc. Pidätkö siitä vai ei, mutta ilman tätä pienen lisäyksen sivukappaleen muodossa - et voi päästä mihinkään. Rakennuskauden alkaessa on välttämätöntä rakentaa maa-wc.

Työskentely wc: n rakentamiseksi omien käsien luovuttamiseksi on jaettu kahteen osaan, "yläpuolella" ja "maanalaiseen".

Maapallon WC: n yläpuolinen osa

Yläpuolella olevaan osaan kaikki osoittautuu yksinkertaisiksi, runko on rakennettu kehittyneiden piirustusten mukaan, päällystetty takaluukulla, ovi leikataan ja katemateriaali peitetään. Se on kaikki, katso kuvaraportti ja piirustukset.

Piirustukset maan WC: n puitteista

Kehys valmistettiin kokonaan levyistä, joiden leikkaus oli 100x50 mm. Koko rakentamisessa kesti kuusi metriä. Kokoonpano suoritettiin jo valmiina pohjaan (josta alla), kaikki kiinnitettiin ruuvien avulla.

Kun kehys koottiin, matkustamo oli päällystetty viimeisen tyyppisellä takalevyllä, katolla oli onduliini ja ilmanvaihtoputki poistettiin kuopasta. Oven runko on koottu kuivasta höyläsuojasta 40x40 mm, ruuvattu koteloon sisäpuolelta ja vain silloin, kun palapelillä, sahatavaraa.

Maanalainen osa maan wc

Kylpyhuoneen maanalaisessa osassa päätettiin kaivaa reikä ja kaataa säätiö. Pitka kaivaa lapioilla käsin, sitä syvemmälle kaivo on parempi. On parasta tehdä perustus monoliittisesta raudoitetusta betonista, jotta kylpyhuone tässä kaivossa ei romahtaisi. Muotti on koottu, pinottu tukipalkkien sisäpuolelle, peskobetonia vaivataan, kaadetaan muottiin ja säätö on valmis. Katonpuhaltimen vedeneristys asetetaan säätösäteen päälle puun suojaamiseksi kosteudelta.

Video Miten tehdä maan WC

Jos löydät virheen, valitse tekstifragmentti ja paina Ctrl + Enter.

Tee kysymyksiä kommentteihin, kerro kokemuksistasi, hyväksytään myös rakentava kritiikki, valmis keskustelemaan. Älä unohda jakaa tietoa ystäviesi kanssa (sosiaaliset painikkeet yllä). Yhteensä julkaistut artikkelit: 871.

maan wc-rakentamisen tyypit sekä maanviljelyteknologia

Perheeseesi on kesämökki, ja heti kysymys herätti - mistä aloittaa? Vastaus kysymykseen siitä, mitä rakentaminen perustuu siihen ensisijaisesti, ehdottaa itseään. Maassa ei voi tehdä ilman wc. Vaikka tulevaisuudessa suunnitellaan talon rakentamista kaikilla mukavuuksilla, alkuvaiheessa säännöllinen wc on yksinkertaisesti välttämätöntä. Vaikka wc on järjestetty taloon, lämpiminä kesäpäivinä, kun kesän asukkaat viettävät lähes koko päivän ulkona, on helpompi käyttää ulkotiloja kuin juosta taloon joka kerta. Tämä wc on yksinkertainen muotoilu, joten on täysin mahdollista rakentaa se itse.

Tyyppien ja ominaisuuksien maan WC

On olemassa kaksi vaihtoehtoa wc: n järjestämiseksi kadulle:

 1. Wc on varustettu isoisä menetelmällä, tyhjennysaukolla.
 2. Jauhe-kaapissa.

Peruskoulutusvaatimukset

Kun järjestää wc talon ulkopuolella olisi täytettävä useita ehtoja. Rakennustilaa ei saa sijoittaa lähemmäksi kuin 30 metrin päähän vedenottoon (hyvin tai hyvin). Etäisyys wc: stä taloon on vähintään 5 m, ja viereisen osan aita on vähintään yksi metri. Kun valitset paikan, kannattaa harkita tärkeintä tuulen suuntaan niin, että epämiellyttävä tuoksu ei pääse kotiisi tai taloon.

Kun paikassa on jo kaivo tai kaivo, ne on sijoitettava paikkaan, jossa wc rakennetaan. Jos aiot tehdä sen tyhjennysaukolla, sinun on varmistettava talteenottoauton sisäänkäynti.

Jauhe Rakentaminen - Closet

Jos pohjaveden esiintyminen alueella on riittävän lähellä, hautakiveen kaivaminen ei ole suositeltavaa, koska kuopan sisältö saattaa pudota veteen. Tässä tapauksessa voit rakentaa jauhesäiliön. Tällaisen mielenkiintoisen nimen takana on tavallinen WC-talo. Vain tyhjennysaukon sijaan se on varustettu erityisellä säiliöllä ulosteisiin.

Se voi olla tavallinen WC-kauhaa, joka myydään missä tahansa rautakaupassa. Totta, jos sinulla on suuri perhe, sinun on kestettävä se lähes päivittäin. Voit vaihtaa tällaisen kauhan suuremmalla säiliöllä tai rakentaa erityisen suljetun laatikon, jossa on saranoitu ovi, kerättävän jätteen poistamiseksi (kuten yhdyskuntajätteiden hävittämisestä).

Jätteet viedään kompostikupuun, nukahtavat kompostiin tai haudataan maahan erityisellä valinnalla. WC: n epämiellyttävien hajujen poistamiseksi ulosteita nukahtaa turpeen kanssa. Sen sijaan voit käyttää haketta tai sahanpurua. Jos sinulla on paperisilppuri työssä, niin kaistaleiksi leikattuja papereita sopii hyvin jauhehuoneen kapasiteetin täyttämiseen.

Pohja, pohja ja lattia WC: lle

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiön asettamisesta. Vaikuttaa siltä, ​​että sellaisen pienen rakenteen kuin wc ei ole tarpeen. Monet puutarhurit tekevät tämän asentamalla kaapin betonilohkoille tai kiville. Ajan myötä rakennus alkaa loimata eikä vain menettää ulkonäköään, vaan myös uhkaa terveyttäsi. Sallikaa siis lähestyä wc: n rakentamista perusteellisesti ja aloittaa säätiö.

Rakennuksen pienen painon ansiosta on mahdollista päästä helposti yksinkertaisimmalla, matalalla syvennyksellä olevasta nauhalevystä, jonka korkeus on noin 10 cm ja leveys jopa 25 cm. WC, jossa on tyhjennys, on kooltaan pienempi kuin jauhesäiliö, jossa on tarpeen antaa paikka säiliöön, jossa on täyttö.

Työ vaatii hiekkaa, soraa, sementtiä, vaneria tai laudat muottiin, johto ja tapit merkintään, betonisekoitin tai astia vaipat huhmareita varten. Merkitään tapilla, joissa johto on venytetty niiden välille tulevan säätiön rajalle.

 1. Kaivamme ojaa ympäröivän alueen ympärillä, huolellisesti tasoittamalla sitä ja kaatamalla sitä.
 2. Teemme hiomisen syvyyteen noin 7 cm ja perusteellisesti ram. Tätä varten sinun on valmistettava pieni loki tai puuta kahvat.
 3. Nukahtaa soraa tai raunioita noin 10-15 cm: n syvyyteen.
 4. Kiinnitä kiristysjohdon reunaan muotti.
 5. Vaivaa liuos 1 osaa sementtiä ja 3 osaa hiekkaa. Liuokseen on suositeltavaa lisätä soraa tai murskattua kiveä.
 6. Täytä ratkaisu muottipesään. Jokaiselle kerrokselle tehdään erillinen erä. Jokaisen kerroksen pitäisi olla kovettuva ja jälkimmäinen vaivaa nestemäisempi liuos.

Wc: n pohjan kiinnittämiseksi myöhemmin kierretangot asetetaan perustuskulmiin. Kun säätö on kovettunut ja ratkaistu, voit aloittaa sen kiinnittämisen. Yleensä se on valmistettu puusta, jonka poikkipinta on 150 × 150 mm. Rullaamme kehyksen säätiön koon mukaan, käsittelemme puuta antiseptisellä ja poraa reikiä nastat. Pohjan pohjan alapuolella on toivottavaa asettaa kerros katemateriaalia. Sitten "laittaa" pohja pohjaan ja tuulella mutterit ulkonevat osat nastat.

Nyt voit mennä lattiaan. Hänelle voidaan ottaa 30 mm: n levy ja mahdollisesti olla paksumpi. Saha pois haluamasi kokoiset levyt, käsittele niitä antiseptisellä aineella ja kiinnitä ne pohjaan.

Valmistus- ja leikkauskehys

Koska olemme rakentaneet wc omilla käsillä, sen rakentaminen olisi tehtävä mahdollisimman yksinkertaiseksi. Aloitetaan etu- ja takakuoren kokoonpanolla ja teemme ne 50 x 50 mm: n palkista. Jotta vesi tai lumi pysyisi katoamattomana, etuosa on 10-12 cm takana. Jätä etuseinään oven aukko. Käsittelemme kaikki osat antiseptisesti ja kiinnitämme kehykset pohjaan, sitomalla ne ylhäältä samalla paksulla tankoilla.

WC: n ulkoinen vuoraus voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista. Tämä voi olla vuori, sivuraide, lohkotalo tai muu sopiva materiaali. Iho on kiinnitetty kehykseen nauloilla tai ruuvilla.

Kiinnitä katto ja ovi

Meidän wc on melkein valmis. Seuraava askel on kattopinta. Koska sen pinta-ala on pieni, se riittää naulata muutamia levyjä. Koska katon materiaali on helpoin käyttää onduliinia. Hänen arkkiaan on paljon helpompi liuskata, joten laittaminen katolle ei ole vaikeaa. Kiinnitä se erikoisnauloilla, joissa on muoviset pistokkeet. Meidän wc on tarpeeksi 2 arkkia.

Seuraavaksi kootaan ovi rungon päälle ja ripusta se samalla materiaalilla kuin wc. Kehyksen kokoonpanossa, älä unohda tehdä sitä hieman pienemmäksi kuin oviaukko. Ero ylä-, alapuolella ja sivussa on oltava vähintään pari senttimetriä. Jättää kiinnittää saranat ja ripustaa luukku.

WC-istuin

Jos käytät WC-kauhaa ei ole kovin kätevä sinulle, sinun on varattava istuin kaapissa. Tehdään muotoilumme suorakulmainen muoto. Ensin kootaan kehys ja oboshhem edessä ja ylhäällä.

Voitte päällystää toiselta puolelta, ja toisen pitää olla vapaita laittaa säiliö istuimen alle ulosteen alle. Leikattu reiän yläosassa. Meidän WC on valmis!

Jos päätät tehdä wc sekavarjot, sitten ensin miettiä, haluatko käyttää tyhjiöautojen palveluja. Sementin puhdistaminen itse ei ole kovin miellyttävä.

Välyksettömät komerot

Ero ulkosäilytystilojen välillä on se, että se on varustettu talon lämpimällä huoneella ja suurin osa tyhjennyspaikasta sijaitsee sen ulkopuolella. Tällaisen wc: n sovittamisella on useita ominaisuuksia:

 1. Ilmanvaihtovälin läsnäolo. Ilma WC: stä viemärien läpi lähetetään viemäriverkkoon, sitten kanavan kautta lämmitykseen - ilmakehään. Putoa syntyy keittiön lähellä sijaitsevasta savupiipusta tai muusta lämmönlähteestä (esimerkiksi pienitehoiset sähkölampput).
 2. Keraaminen, emali tai keramiikkasuppilo asetetaan valuraudasta, asbestisementistä tai keramiikasta valmistetulla jätesuihkulla. Vastuskanavan aukko on sijoitettu 300 mm vedenpoistoputken päähän. Itse putki on ilmatiiviisti suljettu kattoon.
 3. Taaksepäin menevän kanavan poikkipinta-ala on 150 × 150 mm. Sen korkeuden on oltava 0,5 m savupiipun yläpuolella. Yläkanavan kansi sademäärän tunkeutumisesta.
 4. Hiekkalaatikko kaadetaan betonipäällysteen altaan pohjaan ja niin, että säiliö on vedenpitävä, se seinämän sisäseinällä on sementtilaastia, ja sen ulkopinta peitetään savesta 40 cm: iin
 5. Sulatuksen suljetun betoniteräksen yläosassa jättäen reiän puhdistukseen. Kaksoiseristetty kansi asetetaan reikään, joka on peitetty vedeneristyskerroksella ja maahan kaadetaan peitteen ympärille.

Järjestely takaisku-kaappi on melko työläs työ, joka vie paljon aikaa ja vaivaa. Itse tekeminen on paljon vaikeampaa kuin jauhehuone. Siksi millaisen wc varustetaan kesämökkiinsä, kaikki päättävät itsestään.