Liukuoviin perustuva säätö

Irrotettavat portit, verrattuna yksinkertaisiin, liukuviin, varmasti hyötyvät sekä ulkonäöstä että helppokäyttöisyydestä. Jos avaamisprosessi on automatisoitu, mukavuus kasvaa monta kertaa. Tämän tyyppinen rakenne on välttämätön portin perustan toteuttamiseksi. On täysin mahdollista tehdä kaiken henkilökohtaisesti, tärkeintä on laskea kaikki oikein ja noudattaa päälliköiden suosituksia.

Tämän tyyppisen alustan ominaisuudet

Tee kaikki tuotteen ohjeet ja oikeat rakennusmateriaalivalinnat. Ensin sinun on valmisteltava alue, jossa työ tehdään, laatimaan järjestelmä. Jos teet virheitä työskentelyn aikana, se voi johtaa rakenteen tuhoutumiseen, sen kaarevuuteen. Aita on betonoitava seuraavassa järjestyksessä:

 1. Puhdista tarvittava alue kaikista esteistä ja roskista, jotka voivat häiritä betonitointia.
 2. Portin piirtämisen suorituskyky pohjan kanssa.
 3. Kaivamalla reikää pohjaan.
 4. Hitsaamalla tarvittavat osat ja asentamalla ne.

Perusta liukuporttien omille käsille on varsin realistinen. On tärkeää muistaa, että pohjan kaatamisen syvyys riippuu yläosaan asennettavien osien koosta. Kaivannon on oltava vähintään 1,2 m syvä, joskus jopa 2 metriä.

Portin tyypistä riippuen portille on asetettu toinen säätiö. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 1. Vauhdissa. Käytetään kaikkialla, helpoin vaihtoehto. Perusta heille - kaksi pylvästä, jotka on asennettu portin reunaan, kolmas pylväs, joka vastaa portin pituuden asettamisesta. Nämä sarakkeet ovat tavallisesti betonoituja.
 2. Liukuva. Ne voivat olla monenlaisia. Jokainen vaatii toisen tyyppisen alustan asennuksen. eroavat:
  1. Liukuvat, jotka liikkuvat kiskoa pitkin.
Laitteet liukuoville
  1. Keskeytetty. Asennetaan erityinen levy, johon portin osa liikkuu. Ne eivät aukea enempää kuin profiilin vakiintunut pituus, johon rakenne on kiinnitetty.
  2. Konsoli. Portin osat on kiinnitetty palkkiin, joka liikkuu pitkin aitaa.

Portin pohja voi olla seuraavista tyypeistä:

 1. Kiinteä kangas, joka kaadetaan pitkin koko aita. Ensin sinun täytyy kaivaa kaivanto noin 1,3 m syvyyteen ja leveys noin puoli metriä. On tärkeää ottaa huomioon maan jäädyttämisen syvyys, jotta perustus alittaa tämän tason. Lujittava silmä on asetettu kaivoon, jonka jälkeen kaikki on betonoitu.
Esimerkki vankasta perustasta
 1. Pilarityypit: vahvistetut pylväät kiinnitetään maahan. Kanava yhdistää porttituen osat.
 2. Kierrä tukea. Se ei vaadi betonoitumista ja kaivamista maahan. Pilejä käsitellään yksinkertaisesti korroosionestoaineella ja ajetaan maahan.

Säätiön kaatoprosessi

On tärkeää kiinnittää aita hyvin maahan, koska ne ovat melko raskas, ne voivat sag, mikä ei ole hyväksyttävää tässä tapauksessa. Alustan on kestettävä vaadittu kuorma. Voit täyttää säätiön käyttämällä seuraavia materiaaleja:

 • betoniliuosta. Se koostuu vedestä, murskakivestä, edullisesti pienemmästä valkoisesta hiekasta, optimaalisesti - joesta, sementistä;
 • halkaisijaltaan noin 20 mm;
Pintavahvistus
 • kanava-palkki Se on kiinteä sähköjohto, joka vastaa portin pituutta ja konsolin järjestelmää.

Betoniä voidaan testata kestävyyden suhteen: jos jäädytetty vasara lyödään liukastumisvasaralla, murskat eivät murene. Kaikki voidaan rikkoa vain suurissa kiinteissä kappaleissa.

Kaikkien liukuvien porttien pohjaksi tehdään seuraava suunnitelma:

 1. alue puhdistetaan, valmistetaan kaikki tarvittavat työkalut ja tarvittavat komponentit.
 2. Kuoppa tulee pois.
 3. Gate-kehys on muodostettu. Aidan on oltava lähellä, etäisyys kehyksestä on noin 5 cm.
 4. Kaivo on täytetty betonin liuoksella, minkä jälkeen koostumus jätetään pari päivää, jotta se kovettuu.
 5. Kehyksessä on ulkonevat osat. Niiden välille on tarpeen asettaa poikittain muotoillut kanavat.
 6. Näiden vaiheiden jälkeen järjestelmä on täytettävä ratkaisulla.
 7. Asentaa pääyksikön ja kanavan asemaan.
 8. Pohjasta, joka tulee näkyviin maasta, on peitettävä peitteellä. Tämä parantaa sen käyttöikää.

Kierrä pohja liukuoville

Jos portin pituus on noin 5 metriä, voit käyttää ruuvipalloja pohjana. Tämäntyyppisten säätiöiden myönteiset näkökohdat ovat nopeus, helppokäyttöisyys. Talvella on mahdollista luoda tällainen perusta. Aita, joka kulkee portin lähelle, ei vaikuta mitenkään. Erityispiirteitä ovat, että kangas ei voi koskettaa alla olevaa tietä.

Pintapinnoitus esimerkki

Asennus sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Alueen merkitseminen.
 2. Talvella talvella on tarpeen poistaa jäädytetty maa-kerros. On mahdollista käyttää jackhammeria puhdistukseen.
 3. Pilejä kierretään maahan. Se on noin 1,5-2 m syvä, mikä riittää estämään rakenteen vääristymistä. Kaikkien osien tulee sijaita 20-35 cm: n etäisyydellä. Pallon halkaisijan tulee olla yli 75 m. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:
  1. Paalujen vahvistamiseksi voit käyttää konkreettista ratkaisua. Tämä parantaa merkittävästi suorituskykyä.
  2. Kanavan pitää kiinnittää kasa. Se on asennettu yläosaan, jossa aita lähestyy porttia.
  3. Jos teet betonointiprosessin, metallia suojataan hapettumiselta.
Säätiön asettamat säännöt

Betonisointimenetelmä valitaan maaperän ominaisuuksien perusteella. Perusta 4 m pitkälle liukuvalle portille voidaan tehdä yksinkertaisemmaksi: paalujen järjestelmä tekee. Suuret leveät liukuovet vaativat suuremman perustan.

SvoiVorota

Laitoimme portin omiin käsiinsä

Portin perusta

Gate - kentän pääsisäänkäynnin muoto. Ne tarjoavat autojen vapaan kulun pihalle. Rakenteen lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi ne rakentavat syvän pohjan portille.

Mikä on perustan sisäänkäynnin portille?

Suuren koonsa ansiosta (2 - 3 metriä leveä ja 1,5 - 2,5 metriä korkea), sisääntuloportin kangas edustaa seinää, joka tuntee tuulikuormat. Jos rakennuksen seinä seisoo tiukasti maahan, niin kääntörakenteet haudataan maahan vain yhdellä tukipylväällä. Tuulessa altistuvat porttipylväät ovat valtavan paineen alaisena, joten niiden vahvistamiseen ne rakentavat nauhan sulautetun perustan. Betoni teippi estää pylväspohjien kaltevuuden tuulessa ja pakkasella. Mikä on huurre hetavaa?

Kaikki haudatut rakenteet talvella vaikuttavat huurteenpoistovoimat. Ne muodostuvat maan talven jäädyttämisen ja sen nousun aikana. Rakennuksen perusta voi osittain kestää näitä voimia seinien ja katon painosta. Portit eivät aiheuta samanlaista painetta pinnalle. Siksi tukipylväät voidaan puristaa ylös ja olla rinteessä. Tässä asennossa porttilehdet ovat vaikeita tai mahdottomia avata.

Pilarien jäykkä liitäntä nauhan pohjaan lisää rakenteen lujuutta. Jotta pylväät kestivät tuulen, ne ajavat riittävän syvälle (80 cm - 1 m), mikä sallii niiden pysyvän maassa. Säätiön ja portin suunnittelu on yksinkertaista, voit tehdä sen itse.

Portin perusta

Porttien rakentaminen

Betoni nauha asetetaan kahden tukipilarin väliin. Se haudataan maahan 50 - 70 cm: llä. Nauhan kummallakin puolella tuet asetetaan pylväiden alle. Heidät haudataan maahan jäädyttämisen tasolle. Eri maaperän ja talvilämpötilan osalta tämä taso voi vaihdella. Venäjän alueen keskimääräiselle leveydelle säätökuoppien syvyyden tulisi olla 1-1,2 m.

Portin pohjan syvenemisen pitäisi taata autojen vapaa kulku pihalle. Säätiön yläosa ei saa nousta maan tai pihan kannen yläpuolelle. On mahdollista, että betoni nauha on täysin haudattu maahan ja peitetty maaperän kerroksella. On tärkeää, että nauha on tukevasti yhdistetty tukipilareihin, kuten paistinpohjasta.

Lujitettavuus betonin sisällä on luotettava liitäntä nauhan ja pylväiden välillä.

Metallivarret asetetaan betoniliuskan koko pituudelle ja irrotetaan liitoskohdan yli tukikolonnin kanssa (20 cm).

Liitosten "sitominen" omilla käsilläsi edellyttää hitsaajan ja hitsauksen invertterin kokemusta. Sauvat leikkaavat paikat on hitsattu, tämä on kestävin kiinnitys.

Hitsauksen puuttuessa ja tarve tehdä työ omilla kädillä, lujitangot sidotaan metallilangalla leikkauspisteessä.

Miten nauhan tuki täytetään omilla käsillänne?

 1. Kaivamme kaivannon portin alta - kuoppa 70 - 80 cm syvälle ja 15 - 25 cm leveä. Kaivamme reikien sivuilla reiät tukipylväiden alta syvyyteen. Kaivanto jatkuu kuopan halkaisijan yli 30 cm.
 2. Kaivannon pohjalle kaadetaan kerros hiekkaa (5-7 cm) ja kaadetaan vedellä tiivistämiseen.
 3. Tukipilarit asennetaan kaivoihin ja kiinnitetään tiilillä tai kivillä. Pilarien pystysuuntaus mitataan tasolta.
 4. Pituussuuntaisessa kuopassa asenna lujitustangot. Etäisyys raudoitustangosta pohjan pinnan tulee olla vähintään 10 cm eli tangon päästä pohjan päähän - vähintään 10 cm ja tangon rungosta betonin ulkopintaan - vähintään 10 cm.
 5. Metalliosien leikkauspisteessä hitsataan yhteen.
 6. Täytä tuet pylväiden alle betonilevyn tasolle tukien väliin.
 7. Kaada pohja portin alle. Materiaalin säästämiseksi (mikä on tärkeää yksilölliselle rakentamiselle, kun kaikki tehdään käsin), säätiö kaadetaan ilman muottirakennetta. Betoni kaadetaan suoraan kaivoon ja kaivantoon. Pohja kaadetaan useisiin kerroksiin, jolloin seuraava kerros kaadetaan, kun edellinen on kovettuut.
 8. Betonin kovettumisajan oletetaan olevan 28 päivää. Uskotaan, että tämän ajanjakson aikana portti, joka on täynnä omia käsiisi, noutaa taatun lujuuden.

Säätiön rakentaminen on ohi. Kevyet ovilavat voidaan asentaa muutaman päivän kuluttua tuke- mien asennuksesta. Raskaat portit ripustetaan 28 päivää sementtiseoksen kaatamisen jälkeen.

Kuinka luoda säätiön portit

Paikan päällä olevat portit ovat koko kiinteistön omistajan tunnusmerkki ja ovien asentamisen oikeellisuus, avaamisen helppous riippuvat suoraan säätiön laadusta.

Mitä vahvempi ja oikeampi säätiö on, sitä kauemmin koko rakenne toimii.

Oikean perustan valinta

Kun portti on korkeintaan 2 metriä ja niiden paino on enintään 150-180 kg, on mahdollista päästä erillisillä tukeilla. Laitteen ollessa massiivinen ja myös suuret silmukat sekä leveys yli 2 metrin välein on välttämätöntä tehdä nauha-pohja koko talon sisäänkäynnin alueelle.

Räkit venttiilien painon alla työskentelevät taivuttamalla ja kallistumalla, joten kannattimien syvyys ei voi olla matala. On otettava huomioon maaperän jäädyttämisen syvyys tällä ilmastollisella alueella samoin kuin maaperä.

Se on tärkeää! Jos maaperää edustavat seuraavat tyypit: musta maa, lieju, hiekkasauma, hiekka, niin säätimen tulee olla korkeudeltaan 1,2-1,5 m. Maaperä, joka on pohjautuva, pakottaa betonipidikkeen pohjan portin alle 2 metrin korkeudella maasta.

Kun valitaan päätytyyppien kohdat, on otettava huomioon, mitä lehtiä on tehty: ristikon rakenne ei "purjehda" yhtä paljon kuin kiinteä aita. Siinä tapauksessa, että vallitsevat tuulet puhalletaan kohtisuoraan hytostason suhteen, tuuletus on voimakasta, mikä vaatii voimakkaampaa perustetta.

Tontin merkintä

On tärkeää merkitä sivusto oikein, joten sinun pitäisi käsitellä tätä työtä vastuullisesti. Portin ulkotaso on asetettu yhteiseen aitaukseen ja geometrinen pitkittäisakseli on juuri perustusrakenteen akseli.

Rakenteellisesti betonituen koko on 400 × 400 mm, ja mittakaavan avulla kaivannon ääriviivat asetetaan maanpinnalle.

Kaivojen tai kaivannon koon tulee ylittää betonikannatin koko 50-100 mm kussakin suunnassa. Kun teline on kooltaan 400 × 400 mm, sen alapuolella oleva aukko on noin 450 × 450 mm.

Jatkossa olevan betonipohjan (tai yksittäisten kannattimien) kaivon ääriviivat on kiinnitettävä maanpinnalle jalkatuilla napoilla. Johtimen suunnan on vastattava kaivon reunoja: on helpompi tehdä louhintatyötä.

Louhintatyöt

Kun syvyys on 1,5-1,7 m, ei ole aina mahdollista tehdä kaivosta ilman rinteitä.

Siirto suoritetaan manuaalisesti, on tärkeää ymmärtää, että siellä on paljon ylimääräistä maaperää, joten on järkevää ladata maa välittömästi autoon ja poistaa se työmaalta.

Valintamahdollisuus teipin pohjalle pylväiden (tai telineiden) asennuspaikoille tekee sisennykset maahan 100-150 mm. Tämän jälkeen hiekka valmistetaan 100 mm: n paksuudelta koko kaivon alueelle, eikä se vahingoittaisi, jos 100 mm: n paksuinen graniitti murskattu kivi kaadettiin hiekalle myös koko alustan alueella.

Vahvikotelon asennus

Puitteet olisi tehtävä välittömästi spatiaalisessa muodossa. Yleensä F12A-III-tangot valitaan tukiraudaksi, ja kiinnitysvavat valitaan F6 mm: n johtimesta. Nauhatehtaan laite vaatii yhden lujitushäkkeen valmistuksen ja siinä tapauksessa, että erilliset perustelut päätyviivoille suunnitellaan, tulee olemaan 2 kappaletta vahvistuskoteloita.

Kiinnitä tangot hitsauskoneen poissa ollessa on varsin osaava lanka. Pääasiassa on määritellä oikein paikkarakenteen koko: raudoitustangon reunasta betoniliuskan reunaan (tai itsenäiseen pylvästukeen) rakenteen kummallekin puolelle on oltava vähintään 25 mm betonin suojakerrokselle.

Pylväspohjan 400 × 400 mm poikkileikkauksen ansiosta vahvistushäkki on mitoitettu enintään 350 × 350 mm. On tärkeää, että teräs tai teräsbetonipäätyvipu voi vapaasti päästä tangon väliseen tilaan. Valmis kehys on huolellisesti asennettu kaivantoon (tai kahteen kehykseen kahdessa erillisessä kuopassa).

Tärkeä kysymys on koko rakenteen korkeus. Jotta varmistettaisiin mukava sisäänkäynti porttiin, tulisi kiinnittää huomiota kehyksen asentamiseen, että tulevan säätiön yläpää on koko pihan yläosan tasolla.

Esimerkiksi, jos pihan maisemointi on suunniteltu viimeistelemällä päällystämällä päällystyslaatoilla, on tarpeen ottaa huomioon "kakun" paksuus: pohjan on oltava tasainen koko pinnoitteen pinnan kanssa, ja sitä on ohjattava kehyksen asettamisen yhteydessä. Siihen saakka, kunnes parannuksen kysymys on pääosin ratkaistu, on mahdollista järjestää betonin yläosa maanpinnan tasolla.

Pilarin asennus

Pylväät (ja nämä voivat olla betonipäällysteisiä betonielementtejä tai kaksi kuumavalssattua kanavaa, jotka on hitsattu "laatikossa") asennetaan pohjaan tarkoitettujen syvennysten keskelle.

On varmistettava, että kannattimet upotetaan maaperään, joka on läpäissyt vuodevaatteen täyden paksuuden. On tärkeää asentaa sarakkeet tiukasti pystysuoraan, mihin ne ohjaavat rakenteen asentoa lävistyksellä ja paremmin - "tason" avulla.

Räkit on kiinnitettävä oikein kohdistettuun asentoon, jossa ne valmistavat pienen määrän betoniseosta (riittää täyttämään pylväs 10-12 cm alle betonilla).

Vaikka seosta ei ole jäätynyt, tarkasta aina uudelleen jokaisen telineen pystysuuntaus ja vahvista sitten aseman tukipyörän yläosaan puupalkkien, tiilien jne. Avulla.

Parin tunnin kuluttua sarakkeet, jotka olivat täysin alttiina ja kiinnitettyinä betonin alapuolella, ovat valmiit koko sarjan kaatamista varten.

Jos lamppujen asennusta, videovalvontakameroita on tarkoitus asentaa telineille tai jos portit avataan erikoismekanismeilla, joissa on sähköasema, on tarpeen asettaa ja kiinnittää tarvittavat elementit ennen betonitoimintaa:

 • Gofrorukava;
 • Hylsyt teräsputkista;
 • Sulautetut osat.

Avausmekanismin kotelon hitsaukseen tarkoitetut upotetut osat tehdään useimmiten levyn muodossa. Betonin tarttumisen varmistamiseksi taivutetut tangot hitsataan levyihin ja on vielä turvallisempaa kiinnittää nämä "antennit" vahvistuskoriastioihin.

Säätiön valu

Betonin täyttäminen edellyttää korkealaatuisten betonipakkausten täyttämistä. Portin alla vaaditaan tavallisesti betonia M-200 ja raudan läsnäolo huomioon ottaen seos tulee valmistaa muovista (säilyvyydeltään säilyttäessä hapankermaa). Koska työmäärä ei ole erityisen suuri, on tärkeää kaataa betonia ilman pitkiä taukoja ajoissa.

Ei ole huonoa, jos käytössä on oma betonisekoitin, mutta sen puuttuessa sopii teräslaatikko, johon on kätevää sekoittaa betoniseoksen aineosat.

Vihje! Monoliittirakenteisten betoniteräsrakenteiden tekniikka edellyttää betonin tiivistymistä: vahvistamattomasta seoksesta, jossa on raudoitusta, pystyy muodostamaan aukkoja ja nieluja.

Betoniryhmän heterogeenisuuden poistamiseksi, 30 cm: n kerroksen jälkeen, tehdään tiivistys, jota varten käsityöläisissä käytetään puupalkkia. Betonin yläosa on kohdistettava huolellisesti ja täytettävä betonimaidolla, jotta rakeiden jyvät eivät työntyisi rakenteen yläpuolelle.

Tässä videossa on hyödyllisiä vinkkejä, katso:

Koska betonitointi toteutetaan ilman monimutkaista muottirakennetta, ja itse rakenteella on yksinkertainen geometrinen muoto, keinuvipujen perustuksen valmistusprosessi ei ole teknisesti monimutkainen.

On mahdollista suorittaa samankaltaisia ​​rakennustöitä omalla tasollaan, mutta ennen piirustusta on tarpeen piirtää luonnos selventämään pääkohdat.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Täytä asianmukaisesti liukuovien säätö

Aseen päätavoite - alueen rajojen määrittäminen, sen suojaaminen luvattomien henkilöiden hyökkäyksiltä. Alueen ympärillä sijaitsevan aidan lisäksi tämä rakenne sisältää myös portin, jonka kautta yksityisomaisuus syötetään / syötetään. Ne on esitetty monissa muunnelmissa, mutta kätevimmät ovat liikkuvia kangastyyppejä. Koska ne ovat melko massiivisia, on tarpeen rakentaa vahva pohja liukuoville, jotka tukevat niiden painoa.

Liukujärjestelmän tekniset ominaisuudet

Liikkuvaa mekanismia edustavat rullat, jotka on kiinnitetty kankaaseen rungon pohjaan ja joiden ansiosta se liikkuu erityisohjaimien suuntaisesti. Tämä antaa liukuva portille useita etuja:

 • niillä ei ole korkeusrajoitusta;
 • niillä on pieni tuulivoima (tuulen heikko vaikutus);
 • voidaan lisäksi varustaa automaattisella ohjausjärjestelmällä.

Huomautus: liukuva muotoilu on kalliimpaa kuin tavallinen, sillä on enemmän painoa, se edellyttää vahvan pohjan asettamista.

Alapatyypin määrittäminen

Liukuoviin perustuva säätö toimii pitämään kiinni osastoja, joihin rakenne on kiinnitetty. Se on rakennettu monikulmion muotoon ja se sijaitsee suoraan maaperässä.

Tukiaseman luotettavuutta varten on valittava oikea paikka ja tehtävä tarkat laskelmat. Tässä olisi otettava huomioon:

 • maaperän tyyppi tontilla;
 • arvioitu porttikuormitus.

Liukuvan rakenteen alla:

 • paalusäätiö. Sitä käytetään lianmuotoisessa, koskemattomassa maaperässä tai pohjaveden lähelle pinnalle. Tämä pohja voi olla monoliitti (kiinteä täyttö) tai ruuvi (kasa, sauva). Peräpintaan liukuoviin ruuvaanpaloihin sopii nopeasti, sitä voidaan käyttää 1 päivässä. Aikaisemmin peruselementtejä käsitellään korroosionestoaineella, ja asennuksen jälkeen ne ovat myös konkreettisia. Kiinteää pohjaa edustaa kanava, joka on kiinnitetty vahvistettuihin pylväät, jotka on kiinnitetty lujitetun betonin yhteisen uran avulla. Se ei ole huonompi luotettavuudelle kasa, mutta se kestää kauemmin;
 • kehys monoliittinen pohja. Sitä käytetään vakaissa maissa tai maaperässä pienillä muutoksilla. Tämä pohja koostuu U-muotoisesta kehyksestä, johon liukumekanismia pitävät ulokekappaleet tuetaan. Liukuovien (4-5-6) metrin pituinen kiinteä valurauta olisi pituudeltaan vähintään puolet portin aukon leveydestä, noin 0,6 m leveä ja 0,25 m syvemmältä kuin maaperän jäädytysmerkki. Nämä mittasuhteet mahdollistavat rakenteen vinoutumisen. Kehyksen monoliittisen pohjan rakentaminen kestää noin 1 viikko.

Tekniikka maata maahan sisäänvedettäville malleille

Perustoiminnan luominen omiin käsiin irrotettavien kangasten ovien kanssa on prosessi, joka vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Mutta jos teet laskut oikein ja noudatat työn teknologiaa, voit itse rakentaa korkealaatuisen ja toimivan tuloryhmän. Harkitse tätä esimerkkinä kehysmonoliittisen pohjan asettamisesta.

Piirin suunnittelu

Työ alkaa säätää säätiön kokoa. Tätä varten sinun on tiedettävä seuraavat indikaattorit:

 • avausleveys;
 • mittasuhteet ja paino;
 • maaperän tyyppi.

Säätiön optimaalinen leveys on 0,5-0,7 m, syvyys on 1,5-2,5 m (tarkka luku riippuu maaperän jäädytyskapasiteetista), pohjan pituus on yli ½ aukon leveydestä. Samanaikaisesti on tarpeen sijoittaa sisääntulorakenteen yhdeltä sivulta rullaa takaisin rataa. Kaikki nämä tiedot on näytettävä kaaviossa.

Huomio: piirustus, jossa on kaikki mitat, mahdollistaa pohjan rakentamiseen tarvittavien materiaalien laskennan ja järjestää työn asianmukaisesti.

Valmistelutyöt

Pohjan rakentamisen valmistelu liukuvan rakenteen alla sisältää useita töitä. Niistä keskenään alue, kasvillisuuden selvittäminen, juuret. Järjestelmän mukaan ne kaivaavat tarvittavat parametrit. Sen pohjalla on tiheä sora-hiekka tyyny.

Metallikehys

Kuinka tehdä liukuporttien perusta vahva ja luotettava? Tätä varten se vahvistetaan kiinnityselementillä. Se on U-muotoinen runko, jonka telineet on muodostettu vahvistuspalkkeista d12 ja vaakasuorasta kanavasta, jonka leveys on vähintään 20 cm, ja jonka tarkoituksena on jakaa jännite tasaisesti koko rakenteen.

Sulautetun elementin pituus riippuu aukon mitoista. Standardien on oltava vähintään puolet portin leveydestä. Rakenne, jonka pituus on 4 m, rakennetaan 2 metrin pituinen metallikehys.

Sisuselementti on vahvistettu poikittaisella vahvikkeella, joka suoritetaan 0,3-0,4 m: n välein. Kehys kootaan kahdella tavalla:

 • hitsaamalla vahvistuksen runko sen jälkeen kanavan kiinnittämällä;
 • hitsaamalla kulmien / tangojen metallinauha.

Vahvistustankojen kiinnittäminen tapahtuu teräslangan tai hitsauksen avulla. Metalliset tapit on sijoitettu niin, että niiden yläosa ei ulotu maanpinnan yläpuolelle. Kiinnityselementin vaakasuora asennus on tarkastettava tasolta, muutoin rakenteen vinoutumisen vaara.

Betonin kaataminen

Tätä varten tarvitset ratkaisun. Se valmistetaan sementistä ja hiekasta suhteessa 1: 3. Rakenteen lujuutta voidaan lisätä, kaatoa liuos. Miten täyttää säätiö?

Kaivo kaadetaan betonilla siten, että seos peittää vähintään 2/3 vahvistuskorkeudesta. Tämä edesauttaa portin oikeaa asennusta. Istuimet sisäänkäynnin muotoon etukäteen. Teknisesti, portin perustana pitäisi ottaa paitsi avaus, myös konsoli tukee. Betonisointiin sovelletaan koko koneen, joka miehittää liikkuvan siltan.

Samanaikaisesti on vältettävä kehyksen mahdollinen vääristyminen. Telan mekanismissa olevan pinnan on oltava tasainen ja riittävän leveä, jotta rakenne toimisi normaalisti.

Huomautus: Korkealaatuisen ja luotettavan perustan saamiseksi käytetään sementtiä, joka ei ole alhaisempi kuin M 500 ja murskattua kiviainetta 30-40. Säätiön kovettuminen kestää noin 2 viikkoa, SNIP-normien mukaan on välttämätöntä, että se säilyy 28 päivän ajan.

Liukuportaan perustana on helppo rakentaa. Mutta samalla on tarpeen laskea rakenne ja noudattaa tiukasti tekniikkaa sen rakentamisen aikana. Vain tässä tapauksessa automaattinen järjestelmä toimii oikein ja liukuva portti on toiminnallinen ja kestää pitkään.

Kuinka kaataa säätiö liukuovien alle omin käsin

Vetäytyviä automaattisia portteja voidaan valmistaa ja asentaa itsenäisesti, koska kaikki työvaiheet ovat melko yksinkertaisia. Valitse haluamasi materiaalit, laske rakenteen koko ja voit jatkaa. Mutta kaikki toimenpiteet on suoritettava oikein, ja sitten voit tehdä kestäviä sekä erittäin luotettavia liukuovia vankalla pohjalla.

Perustukset liukuovien eri malleja

Liukuovien luotettavuus riippuu ensisijaisesti säätiön laadusta. Kuitenkin sitä ei ole helppo valita, koska lukuisat rakennusyritykset tarjoavat vähintään kolme vaihtoehtoa sisäänvedettävän rakenteen perustalle. Jokaisella säätiöllä on omat edut ja haitat, jotka on ymmärrettävä.

Neljä päätyyppiä, jotka voidaan muodostaa sisäänvedettävän portin alla:

 • kasa;
 • palkkien perustukset;
 • runko-monoliitti;
 • jatkuva nauha.

Suosituin näistä on jatkuva nauha, koska se on vastustuskykyinen maaperän vaikutuksille, mutta vakaus ei selvästikään ole sen vahvin puoli. Lisäksi sinun on odotettava noin 10 päivää, jotta hän tarttuu hyvin, eikä tämä ole aina kätevää. Älä myöskään unohda, että teipin pohjan asettaminen on aikaa vievää ja kallista. Tällaisella pohjalla on tavallisesti asennettu kapasiteet, jotka eivät tarvitse erityisen vahvaa pohjaa.

Kiinteä nauhaosasto ei aina tarjoa riittävää vakautta ja stabiilisuutta.

Noilla samoilla haitoilla on palkin säätö. Asennuksen monimutkaisuus on vähäisempää, mutta odotusaika on sama - on mahdotonta asentaa liukuvan portin rakentaminen tähän säätöön kymmenen päivän ajan. Sitä ei käytetä vaikeissa ja epävakaissa maissa. Tämäntyyppinen säätö soveltuu rautateille ja ripustetuille portille.

Pile-pohjalla on lukuisia etuja:

 • kyky asentaa rakenteita mihin tahansa maastoon, jopa epävakaan kentällä;
 • vähimmäistalletus;
 • portin hetkellinen asennus (välittömästi säätiön asennuksen jälkeen);
 • betonin ja maanrakennuksen puute;
 • helppo asentaa säätiö;
 • luotettavuutta.

Tämäntyyppinen säätö voidaan järjestää myös kosteikkoalueella tai kallistuvilla mailla sekä korkealla pohjaveden pinnalla. Pallosäätiöt ovat erittäin luotettavia, mutta ne on asennettava hieman pitempään kuin muunlaiset säätiöt. Voit asentaa niille kaikenlaisen portin.

Voit asentaa kaikenlaiset liukuvat portit paalusäätiöön.

Runko-monoliittista betonipohjaa käytetään maaperän vähäisiin muutoksiin ja sen asennukseen kuluu vähintään viikko. Tämä konkreettinen, kiinteä U-muotoinen runko on sijoitettava rakennusaukon puolelle ja vääristymien välttämiseksi sen tulee olla seuraavat mitat:

 • pituus - vähintään puolet rakennusaukon leveydestä;
 • syvyys - enemmän kuin maaperän jäädytys 25 cm;
 • leveys - 60 cm.

Tällainen säätö soveltuu myös kiskojen, kiskojen ja ripustettujen rakenteiden osalta.

Runko-monoliittisella pohjalla on suurin lujuus ja vakaus kaikentyyppisten pohjien välillä liukuovien kohdalle

Automaattisten porttien liukuportaiden on oltava kestäviä, vahvoja ja turvallisuusvaatimusten mukaisia.

Piirustusten valmistelu laitteen pohjalle

Nykyaikaiset järjestelmät ja piirustukset omien käsiensa liikkuvien rakenteiden asennusta varten sisältävät seuraavat parametrit:

 1. Kaivannon koko. Sen syvyyden on oltava enintään 1 metri ja leveys jopa 40 cm. Kaivannon pituus on puolet rakennusaukon pituudesta.
 2. Perusjärjestelmän malli. Se on valmistettu metallikanavasta, jonka leveys on 16 - 20 cm. Se on hitsattu siihen jopa 14 mm: n vahvistusjaloilla.
 3. Rungon ja ovilevyn tarkat mittasuhteet kiinnittämällä ne pohjan kohtaan.

Huolellinen piirustus auttaa huomioimaan kaikki rakenteen tärkeät ulottuvuudet.

Kuvagalleria: piirustukset eri tyyppisistä pohjista liukuovista

Kuinka kaataa nauhatulppa liukuovien alle

Jotta perustus voitaisiin kunnolla täyttää, on ensin valmisteltava tarvittavat työkalut ja materiaalit työhön:

 • hiekka, murskattu kivi ja sementti betonitoimiseksi;
 • kallistetut metallilohkot;
 • pitkittäiset metallikanavat;
 • lujittavat sauvat ja neulomakivi. Heistä kehystää;
 • muokkaamattomista levytuotteista;
 • betonisekoitin;
 • sähkö- tai kaasuhitsaus;
 • rakennustaso;
 • rulettipyörä;
 • bajonetti ja lapiot;
 • romu;
 • peruskanava;
 • vasara, raudanhaara, sekä kiristys ja kulmakappale laitteen muottiin.

On parempi säästää raaka-aineita, koska se voi vaikuttaa haitallisesti rakenteen laatuun, sen kestävyyteen ja vastaavasti pienentää liukuovien käyttöikää.

Edistämme säätiön valmistusta:

 1. Kaivamme kaivon, jossa on asianmukaiset mitat, jotka laskettiin oikein piirustuksessa. Sen syvyyden on oltava 35 cm suurempi kuin maan jäädytyspaikka. Kaistaleperusteiden kaivoa on syvennettävä maaperän jäädyttämisen alapuolella
 2. Asenna muotti. Liuoksen kulutus laskee, jos tehdään 100 mm: n paksuinen hiekka ja sora. Säätötyöt on koottu 25-30 cm: n paksuisista levyistä
 3. Vahvistamisesta me teemme pohjan tulevalle säätiölle. Tangot kiinnitetään lanka tai hitsaamalla. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 30 cm.
  Kehys koostuu vahvikkeista, jotka on liitetty kiinteästi tai hitsattu toisiinsa.
 4. Asenna valmiin raudoitushihnan vaakasuoraan. Ulkoneva osa syvennetystä 12 cm maanpinnan alapuolella. Siirrämme sen etuosaa aukon reunaan. Etäisyys hihnasta muottiin - vähintään 2 cm kaikilla tasoilla.
 5. Hitsaamme pituussuuntaisen kanavan hihnaan, jonka hyllyjen on oltava nollapisteessä. Pitkittäinen kanava on hitsattu vahvistusvyöhykkeelle portin alaosan tasolla.
 6. Pohjassa laitoimme kanavan ja yhdistimme sen kehykseen. Taajuusmuuttajan mekanismin kiinnittäminen on sisäänvedettävällä rakenteella.
 7. Ohjaus- ja virtajohtimet asennetaan kehyksessä sijaitseviin putkiin. Niiden halkaisija on vähintään 25 mm, muuten vaijeria on vaikea pitää. Johdot asetetaan muottipesän sisällä oleviin putkiin
 8. Sekoitetaan liuos seuraavissa mittasuhteissa: 6 kauraa jokivesiä, 2 kauraa sementtiä, 2 kauraa ja tarvittava määrä vettä, jotta se ei osoittaudu kovin paksuiseksi. Murskattu kivi lisää voimaa betonille. Jos aiot käyttää valmisbetonia, se ei saa olla alhaisempi kuin M200. Ratkaisun valmistelemiseksi otetaan sementti M500.
 9. Täytämme kuoppa valmiilla betonilla niin, että hihna ei liiku, koska portin käyttömahdollisuus riippuu siitä. Emme käytä kaikkia betonia kerralla, mutta vain 1/3 kaivannon tilavuudesta. Tämä säätömenetelmä takaa hihnan erinomaisen kiinnityksen. Tukirakenteessa on tarpeen asentaa kolme poikittaiskanavaa. Muotti kaadetaan betoniliuoksella ensimmäisellä kolmasosalla tilavuudesta.
 10. Kohdista kanava pystysuoraan ja vaakasuoraan. Sitten ne hitsataan vahvistusvyöhön ja kaadetaan betoniliuosta. Liuoksen jäätymisen tarve on noin kaksi viikkoa tai enemmän, riippuen vuodenajasta ja sääolosuhteista. Kun betoni on asetettu, liukuovien asennus on valmis.

Laitetta, joka on minkä tyyppinen pohja sähköjohto, on välittömästi asetettu.

Tämän seurauksena saamme säätiön, jossa on kolme poikittaista kanavaa, jotka sijaitsevat 7 cm: n etäisyydellä.

Huomiota olisi kiinnitettävä seuraaviin seikkoihin:

 • perustaa laskettaessa on otettava huomioon pilarien lujuus ja rakenteen massa, koska portin kaikkien osien kuormitus voi olla erilainen;
 • Betoni on kaadettava sekä itse rakenteen että tukipylväiden alle;
 • vyön vahvistus on hitsattava tai tiiviisti sidottu erikoisjohdolla;
 • Asuntolainojen asennuksen jälkeen kaivannon osa vaaditaan kaatavaksi betonilla niin, että se ei peitä niitä kokonaan. Tämä on välttämätöntä, jotta tulevaisuudessa on mahdollista asentaa muualle rakenne asianmukaisesti.
 • Aluksi on tarpeen asentaa portit, jotka tukevat porttia.

Varmista, että noudatat tekniikkaa ja edellä mainittuja sääntöjä, koska väärin tehty runko tai säätö ei salli automaattisen liukuportin toimimista normaalisti, mikä voi johtaa hilarakenteen tärkeiden osien tuhoamiseen.

Video: kaatamalla pohjaa liukuoville

Oikein tehty tukipohja määrittää mahdollisuuden häiriöttömään toimintaan ja kestävyyteen liukuvien porttien avulla. Pohjassa on huomattavia kuormituksia eri tasoille (puristusta, vääntöä tai taipumista varten). Se voidaan tehdä myös itsenäisesti, mutta sisäänvedettävän rakenteen teknisine ominaisuuksineen, oikein piirrettyjä piirroksia ja jonkin verran rakennuskokemusta.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Aseiden ja aidojen tärkein tehtävä on suojata yksityisomaisuutta ulkopuolisilta tahoilta. Tällaisia ​​rakenteita on useita muunnelmia; tällä hetkellä sisäänvedettävät portit ovat erittäin suosittuja ja käteviä käytössä. Toiminnan periaate on melko yksinkertainen. Asennetuilla rullalaakereilla ja ohjaimella, jonka läpi terä liikkuu. Koska liukuva portti on melko massiivinen rakenne, se tarvitsee luotettavan ja vankan perustan.

Mikä on pohjan liukuoviin?

Portti liikkuu telineeseen, joka on asennettu tukikohtaan. Kiinteä säätö tehdään vain, jos venttiilien alaosat lepäävät maahan. Pohja on pehmeä rakenne, jolla on suuri lujuusluokka, joka on suunniteltu kiinnittämään rakenteeseen pitävät kallistetut lohkot.

Pohja sijaitsee maassa ja on muodoltaan säännöllinen monikulmio, joka on vahvistettu vahvikkeella ja kaadettu betoniliuoksella. Tällaisen perusteella on tärkeää valita oikea paikka ja tehdä tarkkoja laskelmia.

Foundation Casting Technology

Säätiön valu on yksi tärkeimmistä hetkeistä koko prosessissa. Perinteisesti kaikki teosten suorittamiseen liittyvät toimet voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Laske kaivannon koko. Säätiön leveyden tulisi olla noin puoli metriä, syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä, yleensä se vaihtelee 1,5-2,2 metriä. Aukon reunalta portin takaisinkelauksen sivusta tulee vetäytyä etäisyydeltä, joka on puolen kulkutien leveydestä.
 2. Kaivaa kaivanto. Kuopan pitäisi vastata saavutettuja mittoja, pohjaan sijoitetaan 10-15-15 cm korkea tyyny, joka koostuu soraa ja hiekkaa.
 3. Vahvistuksen perusteet. Metalliset tapit voidaan kiinnittää yhteen erikoisjohdon kanssa tai hitsata toisiinsa. On varmistettava, että liittimet ovat tiukasti kiinni. Tuloksena oleva kehys on sijoitettava niin, että ulkonevien rakenteiden osuus on vähintään 10 cm maanpinnan alapuolella. Pohjan on oltava tasainen maahan, rakennustason avulla on tarpeen tarkistaa rakenteen oikea sijainti, se on asennettava tarkasti vaakatasossa.
 4. Tee konkreettinen ratkaisu. Se kestää noin 2 kauraa sementtiä ja 5-6 kauhoa hiekkaa. Jotta perustus voisi nousta paremmin ja olla kestävämpi, roskaa yhtä paljon kuin sementti voidaan lisätä laastiin. Jotta seos olisi vahva ja laadukas, sinun on otettava vähintään 500 sementti ja murskattu kivijake 30-40. Seoksen ei tulisi olla liian paksu. Laastin valmistuksen jälkeen voit tarkistaa sen laadun, sillä voit lyödä betonikappaleen vasaralla, sen ei pitäisi kaatua.
 5. Betonivaihto. Liuos on kaadettava siten, että se sulkee vähintään kaksi kolmasosaa vahvikkeesta, mikä antaa rakenteen lujuuden. Kaatamisen aikana on huolehdittava siitä, että vahvike ei siirry sivulle.
 6. Kanavien asennus. Elementit on kiinnitettävä tiukasti pystysuoraan ja vaakasuoraan, vasta sen jälkeen, kun niitä käytetään hitsauskoneella, kiinnitä ne lujittavan osan päälle, joka työntyy esiin. Sitten kaada betonia muuhun säätiöön. Liukuporttien pohjan täyttäminen tulisi tehdä yhdessä tukikanavan kanssa, muuten kankaalle liikkuu tyhjää kanavaa pitkin. Sitten pää- ja ohjauskanava on hitsattava portin liikkeen suuntaan. Älä aseta sitä lähelle aita, niin että portti voi liikkua vapaasti koskematta pylväitä.
 7. Betonin kovettuminen. Se kestää 7-14 päivää riippuen kaudesta ja sääolosuhteista. SNIP-määräysten mukaan säätiö on pidettävä vähintään 28 päivän ajan.

Säätiön rakentaminen

Kaivannon koon määrittämiseksi pohjan alapuolella on otettava huomioon portin koko ja paino sekä aukon leveys. Oikea järjestelmä näyttää kolme parametria:

 • Pituus (vähintään puolet aukon leveydestä);
 • Leveys (se riittää 50-70 cm);
 • Syvyys (vähintään 1,5 metriä, riippuen maaperän jäädyttämisestä).

Kaivannon pitäisi olla suorakaiteen muotoinen. On tarpeen tehdä piirustus, johon kaikki rakenteelliset elementit ja ulottuvuudet on asetettava, se auttaa jatkossa.

Vaaditut materiaalit

Liukuovien pohjan täyttämiseksi tarvitaan tiettyjä materiaaleja ja työkaluja:

 • Sementti, murskattu kivi ja hiekka betoniliuoksen valmistamiseksi;
 • Pituussuuntainen metallikanava;
 • Konsoliyksiköt;
 • Liittimet laatikoiden valmistukseen;
 • Puiset lankut, jos rakennetaan muotti;
 • Hitsaus kone;
 • Betonisekoittimet;
 • Rakennustaso;
 • romu;
 • lapio;
 • ruletti;
 • Akseli, käsihaara ja vasara.

Asiantuntijat eivät suosittele raaka-aineiden kustannusten säästöä, koska tämä ei parhaiten heijastu rakennuksen laatuun, sen kestävyyteen ja jatkokäyttöön.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Tällaisen portin rakentamisen perusta on vakava ja melko työvoimavaltainen prosessi, mutta voit rakentaa sen omalle, jos noudatat kaikkia vaiheita johdonmukaisesti ja noudatat edellä kuvattua kaatoustekniikkaa.

Seuraavat työvaiheet voidaan erottaa toisistaan:

 1. Kaavion laatiminen ottaen huomioon kaikki tulevaisuuden säätiön parametrit (portin koko ja aukko, kaivon pituus, syvyys ja leveys, maaperän jäädytysaste).
 2. Kaivaa reiät pohjan kaatamiseksi.
 3. Vahvikehän ja kanavien asennus. Rakenne tulisi sijoittaa noin 50 cm portin yläosan alle. Aukon toisella puolella tehdään kaksi kiinnitystä, jotka poikkeavat reunasta 10-15 cm. Niissä on kiinnitetty koukkuja, jotka rajoittavat oven lehtiä. Kuinka tehdä kiinnitys, kuvataan alla.
 4. Betoniliuoksen (sementti, hiekka ja murskattu kivi oikeissa mittasuhteissa).
 5. Vaahto pohjaan. Prosessissa betonia on kevyesti painettava. Betoni on annettava seistä muutaman päivän ajan, minkä jälkeen lujituksen, joka työntyy esiin, asentaa kolme poikittaiskanavaa siten, että ne sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja vaakasuunnassa. Näiden toimien jälkeen voit kaataa loput konkreettisesta ratkaisusta.
 6. Sulkimen nopeus. Ihanteellinen vaihtoehto olisi säilyttää perusta 28 päivää, mutta käytännössä 14 päivä riittää tämän tyyppiselle rakenteelle.

Kuinka tehdä kiinnityksiä

Sisuselementti on rakenne, joka koostuu vahvistamisesta ja kanavista, jonka päätehtävänä on jakaa betonielementissä syntyvä jännitys.

Rakentaa se on melko yksinkertainen:

 1. Kanava leikataan pohjan pitkin pitkin pitkin.
 2. Pyyhi se halkaisijaltaan 1,6 - 2 cm: n vahvikkeeksi ja kiinnitä sitten tiukasti sen osat yhteen esimerkiksi sidelangan avulla.
 3. Asenna kiinnitys kaivantoon varusteineen alaspäin niin, että rakenteen puoli sopii tiukasti napaan ja yläosaan - aukon reunaan.

Hyödyllisiä vinkkejä

Säätiön rakentamisprosessissa voit jättää huomiotta joitain tärkeitä asioita, jotka auttavat säätiön vahvistamista ja portin työn itsestäänselvyys.

Kiinnitä huomiota seuraaviin väreihin, jotta vältät yleisimmät virheet:

 1. Laskun laskemista varten on otettava huomioon portin paino ja pylväiden lujuus, sillä kaikkien rakenteellisten elementtien kuormitus säätöön voi olla erilainen.
 2. Asuntolainan varusteet on sidottava neulomalla tai hitsaamalla, koska tämä mahdollistaa rakenteen kiinteän kiinnityksen.
 3. Kiinnityselementin asentamisen jälkeen on tarpeen täyttää kaivo betonilla niin, että se ei peitä täydellisesti kiinnityksiä, mikä auttaa asentamaan portin tulevaisuudessa.
 4. Koko rakennetta tukevat viestit tulisi asentaa etukäteen.
 5. Säätiö tulee kaataa paitsi itse portin, myös tukipylväiden alle.

Kun rakennat pohjaa liukuoville, on noudatettava kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja teknisiä vaiheita. Todennäköisesti sulautetun elementin säätö tai väärin asennettu runko ei salli automaattisen järjestelmän toimimista oikein, ne aiheuttavat rakenteen osien tuhoutumisen, koska portin säätiön toiminta on kiinnityselementtien kiinteä kiinnitys ja pystysuuntaisten voimien käsitys.

Kuinka luoda säätiön portit?

Liukuovien asentaminen ei ole vaikeaa, joten monet ihmiset haluavat tehdä tämän työn itsestään. Pääasiallinen asenne sellaisen portin asennuksessa ei ole kiinnikkeiden kiinnitys, kuten monet ajattelevat, mutta säätiö. On välttämätöntä seurata täsmällisesti kääntöporttien perustausta, mikä takaa portin kestävyyden ja helppokäyttöisyyden. Säätiö toimii melko yksinkertaisina.

[sam id = "1" codes = "true"]

Säätiö koostuu kahdesta pilarista. On tärkeää asettaa ne oikeaan syvyyteen. Riittävä on 1-1,5 metrin syvyys. On väärää käsitystä siitä, että sarakkeiden asennus 0,5 metrissä on täysin hyväksyttävää. Mutta näin ei ole, riippumatta siitä, mihin materiaaliin pilarit on tehty (metalli, betoni), kun vuodenaika muuttuu, maa muuttuu ja tämä aiheuttaa koko rakennelman liikkumista. Erityisen tärkeää on tarkkailla kaivon syvyyttä alueilla, joilla pohjavesi kulkee lähellä maanpintaa.

On vaikeinta työskennellä kovan maan kanssa, kausien muutos vaikuttaa siihen kielteisesti, aggregaatin tila muuttuu, siirtyy kiinteästä aineesta sulaan ja päinvastoin. Tilan muuttaminen johtaa sen tilavuuden huomattavaan lisääntymiseen tai vähenemiseen, josta pylväiden kuormitus kasvaa merkittävästi.

Useimpien asiantuntijoiden mukaan on parempi pidättäytyä asentamasta säätiötä vastaavalle alueelle. Jos tätä ei voida välttää, pohjan kuoppia on syvennettävä syvemmälle - 1,5-2 metriä ja liuos on kuivattu vähintään 28 vuorokautta. Tällaiset varotoimet auttavat suojaamaan pilareita halkeamien esiintymisestä, joka voi kestää 1-2 cm ja aiheuttaa materiaalin tuhoutumisen.

Säätiön asennus

Ennen asennuksen aloittamista kannattaa tutkia maaston geologisia ominaisuuksia ja neuvotella pilarien materiaalista ja niiden vastustuskykyä maaperän rakenteiden muutoksista. Seuraava askel on säätiön asennus.

[sam id = "2" codes = "true"]

Tätä varten tarvitset:

 1. Kaivaa reiät 1-2 metriä (riippuen maatyypistä). Kaikkien sivujen leveyden tulee ylittää pylväiden leveys 10 cm: llä.
 2. Peitä rikkoutuneet tiilet tai sora pitkin pohjassa. Reikä voidaan täyttää betonilla.
 3. Seinillä kuopan sijoittaa lakanat katto materiaalia, se antaa vedenpitävä.
 4. Pylväiden laskemiseksi kaivoihin on otettava huomioon, että etäisyys pohjakiskosta maahan ei saa olla alle 10-15 cm (tarvitaan lumipeitteen laskemiseen). Pylvään saranan on tarkasteltava toista virkaa.
 5. Laita kiviä päälle niin, että pylväs on vakaa eikä se vaikuta betonointimenetelmässä.
 6. Betonirakenteet pystysuorilla rekikoilla. Voit poistaa ne 2-3 viikossa. Betonin sakeuden tulisi olla kuin paksu kerma. Reiän kaataminen ylhäältä.
 7. Jos kaivattelet eri syvyyksiä tai eri pituisia käytettyjä napoja, jälkimmäinen voidaan leikata katkaisemalla ulkonevat osat.

Ennen kuin betoni on jäykistynyt, pilarien vaakasuuntaiset ja pystysuorat mittasuhteet on tarkastettava, käyttäen liuskoja. Niitä ei vaadita, jos olet jakanut merkinnän oikein etukäteen. Jos käännettävillä portteilla käytetään yli 2 metriä pitkät, painavat 200 kiloa, sinun on kaadettava pilarin välissä oleva nauha. Hän pystyy vahvistamaan portin suunnittelua ja estämään heitä löystymästä, kun vuodenaika muuttuu. Siten on mahdollista tehdä töitä säätiön asennuksessa itsenäisesti, tärkeintä on lähestyä työtä vastuullisesti.

Liukuovien säätelyjärjestelmä

Liukuvien liukuovien edut ovat hyvin tunnettuja: korkeusrajojen puute, vähäinen repäisy, turvallisuus, yksinkertainen ja luotettava automaatio. Mutta tämä malli on kallis ja sillä on erityisvaatimukset säätiölle, sen kokonaispaino on 2-3 kertaa enemmän. Betonointi suoritetaan koko liikkuvan läpän pituudella, tason, jossa rullatuki on tasainen ja leveä. Säröjä ei voida hyväksyä, koko rakenne on kiinteä, matala pohja ei riitä. Ihanteellisessa tapauksessa muodostetaan paalun perustus portille, rungon monoliittinen tyyppi soveltuu vain stabiileille, ei-jäädyttäville maille ja edellyttäen pakollista vahvistamista vähintään 1 metriin syvyyteen. Betonin kaatamista käytetään korkeimmalla voimakkuudella.

Perustutkimuksen valinta

Tärkeimmät maamerkit ovat odotetut käyttökuormat ja maaperän ominaisuudet. Liukuva tai liukuva portti sopii kahteen perusvaihtoehtoon: runko-monoliitti tai kasa. Ensimmäistä käytetään pienissä kausittaisissa siirtymissä maaperässä, mutta tällaisen säätiön rakentaminen kestää vähintään viikon. Rakenne on betoninen U-muotoinen kehys, joka sijaitsee portin aukon vastaavalla puolella. Kääntämisen välttämiseksi on suositeltavaa noudattaa seuraavia kokoja:

 • Leveys - 60 cm.
 • Syvyys - 25 cm enemmän kuin maaperän jäädytys (1,6 - 2 m).
 • Pituus - vähintään 50% liukuvan portin aukon leveydestä.

Vaahtomuovilla, suihkuttamalla, suolla alueilla tai korkeilla pohjavesien pinnalla tarvitaan paalusäätiö. Hän puolestaan ​​voi olla monoliittinen tai ruuvi. Ensimmäisessä tapauksessa kanava on sijoitettu tukeville pylväille, jotka on yhdistetty teräsbetoniuralla.

Tätä muotoilua pidetään erittäin luotettavana, mutta se kestää vähän kauemmin kuin ruuvipallot. Jälkimmäiset sijaitsevat 1 päivä, tämä on hyvä kellari vaihtoehto, parantaa kestävyyttä rauta on käsitelty korroosionestoaineilla ja betonoitu. Toinen kasa kaivaa maata aukon vastakkaiselle puolelle riippumatta alustan tyypistä (jos aita ei riitä tukemaan).

Askel askeleelta asennustekniikka

Liukuporttien runko-monoliittinen säätö on sijoitettu seuraaviin järjestyksiin:

 • Merkintä ennalta suunnitellussa järjestelmässä.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Vahvikotelon asennus.
 • Betoniliuoksen valmistaminen ja kaatoaminen, sulkimen nopeus, joka tarvitaan raon voimakkuuden saavuttamiseksi.

Liukuovien pohjalla on oltava taso, joka on vapaa kasveista ja juurien alueesta. Kaivanto kaivetaan ainakin pakastuksen syvyyteen (ihanteellisesti - 25 cm enemmän). Mitä kylmempi ilmasto on, sitä alhaisempi on vahvike häkki. Alareunassa on hiekkaa ja soraa sen yläpuolella: aluetta tulevien tukien ja kanavan alla. On suositeltavaa täyttää vähintään 10 cm paksu tyyny alueille, joilla on lämpenemisriski - 15.

Vahvikotelo on koottu erikseen, se on sovitettava vapaasti kaivettuun reikään. Asennuselementti on U-muotoinen, vaakasuoran kanavan vähimmäisleveys on 20 cm. Mitat riippuvat avautumisparametreista, joten 4 metrin pituiselle portille on asetettava vähintään 2 metrin säde, vähintään poikittainen vahvistusetäisyys on 30-40 cm. runko:

 • hitsaamalla vahvikehyksen ja kiinnittämällä siihen kanava;
 • hitsaamalla pitkien sauvien tai kulmien metalliseen kaistaleeseen.

Sijoituksen jälkeen kiinnityselementin taso tarkistetaan (vaakasuoraan ja suhteessa liukuvan portin viivaan), kaapelointi asetetaan kanavapalkkiin.

Kaatopaikka sekoitetaan sementtipohjaiseen betonisekoittimeen, jonka lujuus on vähintään M400. Suositellaan 1: 3: 4 -osuuksia, liuoksen valmistamiseen käytetään jokikvarsi- hiekkaa ja laastia (löyhä sedimenttikiviä, joiden jakeet ovat enintään 30 mm). Jos tällainen täyteaine puuttuu, se voidaan korvata soramurskeilla, joiden raekoko on enintään 20 mm. Ratkaisu, jolla on kohtalainen sakeus, kaadetaan 3-4 asteeseen, aina kun se tiivistetään ennen yläkerroksen asettamista uudelleen varmistaaksesi, että vahvistetuilla alueilla ei ole tyhjiöitä. Liukuovien asennus itsestään toteutetaan aikaisintaan 2 viikkoa betonimäärän jälkeen, mieluiten kuukauden kuluttua. Kaikissa vaiheissa kehyksen ja kanavan asentoa tarkkaillaan tarkasti: vääristymät ja muutokset eivät ole hyväksyttäviä.

Pile-pohjaseinätekniikka

Tämäntyyppistä säätiötä pidetään luotettavimpana. Tällöin maaperään haudataan ruuvipallot, joiden läpimitta on 75-100 mm ja pituus 1,5 metriä. Asettelu on yksinkertaista: tuki on siirrettävän lehtien vastakkaisella puolella, toinen alustan alussa ja viimeinen ääripisteessä. Paalujen välinen optimaalinen etäisyys on 2,5-3,5 m. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 6 m: n portin pituudella on kolme paalia ja 8 m: n aukon leveys ei riitä. Jos aidan vastakkainen puoli voi kestää suuria kuormia (sillä on tukipylväs), niin kaksi on tarpeeksi.

Pieni aloitusreikä on tehty (pienempi kuin terän läpimitta) 40 cm: n syvyyteen. Ruuvipillojen pyöriminen suoritetaan tarkasti pystysuoraan, tässä vaiheessa assistentti on mukana. Asennuksen jälkeen vaaditulla syvyydellä yläosa leikataan tukeen, sen koko ontelo täytetään sementti-hiekkalaastilla. Tämä toimenpide on tarpeen paalun keston lisäämiseksi, tilapäistä sijoittamista varten sitä ei suoriteta. Seuraavaksi muodostetaan yksi paalusäätiö - sarakkeet hitsataan kanavaan, ura kaadetaan betonilla. Hitsauspisteitä on käsiteltävä korroosionestoaineilla.

Automaattisen ohjauksen johdotukset suoritetaan missä tahansa vaiheessa. On muistettava, että paalun perustus tarvitsee erillisen kentän (kauemmas kannattimista, sitä parempi). Tämä johtuu siitä, että kanavan ja paalujen materiaali on homogeeninen, pohja johtaa virtaa. Mutta tämä on enemmän hyöty kuin haitta - rakenteet, joilla samat ominaisuudet kestävät kauemmin. Jos asennussääntöjä noudatetaan, liukuvat portit ruuvipuristimissa kestävät vuosikymmeniä.

Ruuvipohjan edut

Tärkeä ominaisuus on tällaisen tuen tukema paino. Linkki on suora: sitä raskaampi portti, sitä syvemmät paalut ruuvatetaan. Asennuksen paksuuden ja syvyyden mukaan paalusäätiö ylläpitää rakennetta 5 - 18 tonnia.

Tämän tekniikan edut ovat:

 • Korkea käyttökyky, riippumatta maaolosuhteista.
 • Taloutta.
 • Mahdollisuus laittaa ruuveja talvella.
 • Nopeat asennus- ja maalaustyöt.
 • Ylläpitoa.
 • Yksinkertainen säätiön järjestely.
 • Käytä tilapäisenä rakennelmana (paalut on sovitettava lopullisen asennuksen jälkeen).

Rahoitus- ja työvoimakustannusten minimoimiseksi tämä on paras vaihtoehto. Se on huonompi luotettavuus monoliittisiin paalun perustuksiin, mutta toisaalta portaalin rakenteen avautuminen ei ole rajoitettu korkeuteen. Mutta vaikeissa maissa on parempi täyttää liitäntäkanava vahvistetulla betonilla.

Päälliköiden palveluiden kustannukset

Ammattilaisten kääntämisen etuna on rakenteen luotettavuus ja laatu, ennen työn aloittamista he analysoivat maaperän ominaisuudet ja valitsevat optimaalisen perustan. Keskimäärin liukuoviin asennetun 1 mäntisen raudoitetun betonipohjan kulutus maksaa 13 000 ruplaa. Yhden paalun asentamisen hinta betonitoimalla 1,5 metrin syvyyteen on 5 000 ruplaa. Pilarien koko ja lukumäärä (vähintään 2) vaikuttavat kustannusten määrään. 4 metrin laajuisen avaimet käteen -moniliittisen paalun perustan arvioitu kustannus on 30 000.